Välkommen till Brf Thingvellir ( )

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Välkommen till Brf Thingvellir (2016-01-14)"

Transkript

1 Välkommen till Brf Thingvellir ( ) Vi hoppas att ni ska trivas både med bostaden och i området. Här är lite information om föreningen som kan vara bra att känna till. Antal hushåll Det finns 57 lägenheter i föreningen varav 4 just nu upplåts som hyresrätter. Husen byggdes 1982 och tillhörde från början Uppsalahem. Föreningen bildades Undringar och bokningar Varje helgfri måndag (undantaget några sommarveckor) finns en person från styrelsen i kvarterslokalen mellan kl Då kan ni ställa frågor, ställa er i kö för p-plats/garage,boka föreningslokalen, m.m. Kvarterslokalen Kvarterslokalen är föreningens egen och ligger mitt emot tvättstugan, mitt i området (nr. 62). Den kan medlemmar i föreningen hyra för t.ex. fester och barnkalas. Kostnaden för en fest är 200 kr per dygn, för ett Barnkalas 100 kr per dygn samt för en filmkväll 50 kr per dygn. Felanmälan All felanmälan skall göras skriftligt till styrelsen enligt blankett Felanmälan Brf Thingvellir (finns på hemsidan). Anmälan behandlas sedan på nästkommande styrelsemöte. Felanmälan kan antingen Avslås* eller godkännas. Efter beslut av styrelsen lämnas en kopia i medlemmens brevlåda. Om beslut ej kommit medlemmen tillhanda en månad efter inlämnade är det medlemmens skyldighet att kolla med styrelsen varför felanmälan ej blivit behandlad. Om felanmälan godkänns utses en kontaktperson i styrelsen som medlemmen skall kontakta i eventuella frågor. När felanmälan är avhjälpt rapporterar ansvarig i styrelsen detta på ett styrelsemöte och ärendet stängs. Om ärendet är akut skall ni självklart direkt kontakta någon medlem i styrelsen enligt vem kontaktar jag listan som finns på hemsidan. Styrelsen ber samtliga medlemmar kolla stadgarna för eventuellt ansvar för felet så att inte onödigt många felanmälningar kommer in för behandling. I stora drag är medlemmen ansvarig för allt inre underhåll, bortsett från elledningar och vatten- och avloppsledningar. Medlemmens underhållsskyldighet innebär också att det inre underhållet ska hållas efter så att inte grannar eller föreningen drabbas vid eventuell skada.

2 Tvättstugan En gemensam tvättstuga finns mitt i området. En separat nyckel finns för ytterdörren Och en för bokningstavlan. Det finns en parkeringsbokningstavla som ska användas för att parkera tvätt-pluppen. På anslagstavlan i tvättstugan finner ni tvättinformation. För alla trevnad samt för att hålla ner kostnaderna för föreningen så ansvarar varje hushåll för att städning blir utförd efter avslutat tvättpass. Detta innebär att samtliga ska; (1) Sopa golvet (2) Svabba av golvet vid behov (3) Torka bort tvättmedel från maskinerna (4) Ta bort ludd ur torktumlarna samt (5) Torka av på de avlastningsytor som finns i tvättstugan Notera att varje hushåll har en tvättplupp, och att inpulade pappers-suddar inte räknas som bokad tid. Notera att den som bokat tiden före dig har rätt att ha sin tvätt hängande kvar tills tvätttiden löper ut. Man ska alltså inte plocka ner föregående medlems tvätt, eller inkräkta på andras bokade tvättider. P-plats/garage P-plats brukar man i regel få tämligen omgående. För el-stolpe är det oftast kortare kö, och garageplats vanligtvis några års kö. Det finns 7 gästparkeringar och dessa är markerade som besöks-p. Gästparkeringarna är för gäster och besökare under kortare tid. Boende i föreningen ska alltså inte uppta gästplatserna med sina egna fordon! Om ni vill ha en ytterligare parkeringsplats eller har några frågor gällande parkeringsytor vänligen kontakta parkeringsansvarig i styrelsen, gärna via epost. Bommar Det finns bommar in till området för att förhindra alltför mycket trafik, det är framför allt med tanke på alla barn i området. Om ni kör bil in i området, så tänk på att köra sakta. Nyckel till bommarna är samma som till sophuset. Sophuset I sophuset på parkeringen finns behållare för brännbart, kompost, tidningar och pappersförpackningar. Övriga sopor får man själv transportera bort, förslagsvis till Konsum eller ICA Väst. Miljöfarligt avfall och grovsopor lämnas på en återvinningsstation, den närmaste finns i Librobäck. Det är förbjudet att lämna sopor löst i sophuset, så som burkar, flaskor etc. Dessa tas nämligen inte om hand, annat än om föreningen betalar extra för den servicen till vår fastighets-skötare. Två gånger årligen brukar föreningen ta hit en sopcontainer där man kan slänga grovsopor och trädgårdsavfall. Detta sker vanligtvis i samband med föreningens höstoch vårstädningar.

3 Höst- och vårstädningar Varje vår och höst har vi gemensamma städdagar där alla medlemmar ska delta. Vi krattar, klipper buskar, mindre underhåll och gör allmänt fint i området. Det är också ett trevligt sätt att prata och umgås med sina grannar. Vid de senare tillfällena har även de som arbetat bjudits på kaffe, korv och läsk. Skötsel Föreningen ansvarar för yttre skötsel av husen och området. För detta anlitar vi Upplands Fastighetsservice. All inre reparation och underhåll ansvarar bostadsrättsägaren själv för. Det kan vara bra att känna till att varje medlem också har ett underhållsansvar, som exempelvis innefattar att hålla våtrummens ytskikt i gott skick, liksom att vårda sin uteplats. Om ni vill måla t.ex. förråd, plank, fönsterbrädor som hör till föreningen så köper föreningen färg och verktyg som ni kan använda. Egenhändigt snickrade staket med mera som inte är föreningens ansvar får man själv köpa sin färg till. Av föreningen kan ni även få låna gräsklippare, trimmer, spade, skottkärra, spett, kratta och elektrisk eller bensindriven häcksax. Allt detta finns i föreningens garage (även kallat Kalles Garage) som styrelsen har nycklar till. Handgräsklippare och trimmer finns i utrymmet i tvättstugan vid bokningstavlan. Ekonomisk förvaltning Den ekonomiska förvaltningen (hyreshantering, fakturabetalning, medlemsregister) hanteras av Fastum AB (tidigare UBC). Om ni har några frågor gällande hyresbetalningar etc. så ska ni kontakta dem. Inloggning till personlig sida hos fastum kan göras via Ni kan också vända er till styrelsen för mer information. Cykelrum Två gamla soprum på området används idag som cykelförråd. För att komma in i dessa utrymmen används samma nyckel som till sophuset. Cykelrummens syfte är att förvara fungerande cyklar. Gamla skrot-cyklar som lämnats för evig förvaring rensas och kastas med jämna mellanrum. Brandgångar Mellan baksidorna på vissa hus finns smala gångar. Dessa är brandgångar som ska hållas fria från växtlighet och föremål, så inte framkomligheten hindras. Skadedjursbekämpning Om det förekommer angrepp av skadedjur i fastigheten måste styrelsen informeras. Gäller det svartmyror kan den boende själv köpa myrdosor, alternativt rekvirera sådana från styrelsen. För andra typer av skadedjurs-problem har vi samarbete med Anticimex via vårt försäkringsbolag; Trygg Hansa.

4 Fuktvarnare och brandvarnare Under en servicelucka belägen under spisen (i tvåorna finns luckan i förrådet) finns kopplingar för värmetillförseln till bostaden, liksom avstängnings-kranar för värmen. Här ska det också finnas en fuktvarnare, modell drop-stop, som varnar om det förekommer fukt / vatten i kulverten. Om Er bostad saknar fuktvarnare, så kom till styrelsen någon måndag-kväll och be om en sådan. OM fuktvarnaren piper, så kolla först och främst att batteriet är OK! (9-volts batteri) Om det finns fukt i inspektionsluckan, så kontakta någon i styrelsen. Avstängning för varm/kall sitter i 3-orna och 4-orna under diskbänken samt i 2-orna i klädkammaren. Serviceluckan för vattnet får inte göras oåtkomlig vid ombyggnad. Hantverkare måste vid exempelvis läckage kunna stå på knä och jobba nere i gropen! Enligt lag så måste varje hus ha en brandvarnare. Kontrollera att en sådan finns och fungerar. I 3-orna och 4-ornas badrum på ovanvåningen har man valt att placera ett fönster just precis vid duschen, vilket inte är så bra, ur fukt- och skadesynpunkt. Styrelsen vill att alla har ett duschdraperi även mot väggen/fönstret, så att fönster och fönsterdetaljer inte utsätts för direkt vattenstänk! Försäkring Sedan 1 januari 2014 ingår försäkringen bostadsrättstillägg i föreningens bostadsförsäkring för varje medlems bostad. Det betyder att medlemmarna inte behöver teckna någon egen försäkring för bostadsrättstillägg. Notera dock att var och en ändå bör ha den vanliga hemförsäkringen. Lekplatser/gården Föreningen har två lekplatser. Det är viktigt att vi håller dessa lekplatser fina och om något går sönder så rapportera detta till styrelsen så att inga barn gör sig illa på dem. Lämnar man leksaker ute, så får man räkna med att även andra barn använder dem. Det är förbjudet med bollspel, såsom fotboll, basket och handboll, inne på våra gårdar. Det är med hänsyn till folk som bor i området (högt ljud) och att något kan gå sönder inne på gården. Det är däremot tillåtet med boll-lek, dvs. då de allra minsta barnen försiktigt leker med boll. Årsmöte Varje medlem i föreningen förväntas delta på det årsmöte som hålls under maj eller juni varje år. Årsmötet är medlemmarnas tillfälle att berömma eller kritisera styrelsen samt inkomma med motioner. Kallelse till årsmötet görs mellan 2 och 4 veckor innan mötet ( se stadgarna ) Kabel-TV Com Hems grundutbud ingår i månadsavgiften. Com Hems uttag går utmärkt att använda som Internetanslutning. Kontakta Com Hem för mer information. Ventilation Se information på hemsidan under rubrik med samma namn.

5 Om underhållet Styrelsen försöker kontinuerligt att underhålla fastigheten efter förmåga och resurser, nedan är en del av det som gjorts på senare år: 2015 Utbytt de sista tvättmaskinerna av gamla typen 2013 Byte samtliga ventiler och termostatvred på ca 550 element 2013 Byte av värmekulvert mellan nr samt mellan Byte av värmeväxlare i undercentralen 2011 Ommålning av takfotstassar och vindskivor i hela föreningen 2011 Inköp av två nya tvättmaskiner 2011 Byte av samtliga fönster 2010 Genomgång och delvis byte av ventilationen 2008 Byte av tak på garagen 2006 Byte av samtliga garage-portar 2005 Byggt nytt cykelförråd Anläggning av lekplatser 2001 Byte av samtliga förråds-tak Byggt sophus Övrigt: Om ni vill engagera er i arbetet med föreningen så är ni självklart välkomna att kontakta styrelsen. Det kan vara allt ifrån att måla ett förråd till att hjälpa till med planering av gemensamma ytor eller stödja styrelsen vid olika upphandlingar. Ytterligare information Föreningen har en hemsida där det finns ytterligare information:

Trivselreglerna har styrelsen tagit fram och beslutat om. Trivselreglerna kan komma att revideras allt efter behov och medlemmarnas inflytande.

Trivselreglerna har styrelsen tagit fram och beslutat om. Trivselreglerna kan komma att revideras allt efter behov och medlemmarnas inflytande. TRIVSELREGLER för Bostadsrättsföreningen SKARPETEGEN Trivselreglerna har styrelsen tagit fram och beslutat om. Trivselreglerna kan komma att revideras allt efter behov och medlemmarnas inflytande. Det

Läs mer

Bo-info för hyresgäster

Bo-info för hyresgäster Bo-info för hyresgäster Bostadsrättsföreningen Åsunden www.brf-asunden.se Detta dokument tillhör lägenhet nr... med adress Sköntorpsvägen... Rev 2010-01-16 Bo-info. Sidan 1 av 6 Bostadsrättsföreningen

Läs mer

Till dig som är medlem i Bostadsrättsföreningen Wahlberget 2015

Till dig som är medlem i Bostadsrättsföreningen Wahlberget 2015 Till dig som är medlem i Bostadsrättsföreningen Wahlberget 2015 Gör din röst hörd! Bostadsrättsföreningen Wahlberget består av 17 lägenheter. Vi är med andra ord en liten förening och möjligheten att prata

Läs mer

Vi välkomnar dig som medlem till vår Bostadsrättsförening Viktoriagatan 15CD och hoppas att du skall trivas.

Vi välkomnar dig som medlem till vår Bostadsrättsförening Viktoriagatan 15CD och hoppas att du skall trivas. \ÇÇx{üÄÄ f wa G G iùä~éåça4 fàçüxäáxç fàùååaç fàawzaü Yaáà z{xàxç Yaáà z{xàáàx~ç á~a uxáàùååxäáxü Yaáà z{xàáá~ àáxä Év{ awå Ç áàüaà ÉÇ ZÜ ÄÄÑÄaàá aaåçá~çäàaü Év{ ÑÉÜà~Éw féñ{açàxü Çz güùwzüüwázüâññ gü

Läs mer

Julinfo från Brf Järnåldern

Julinfo från Brf Järnåldern Årsavgift Julinfo från Brf Järnåldern Styrelsen har beslutat att det inte blir någon höjning av årsavgiften vid årsskiftet 2013-2014. Utedagar 2014 Klipp ner och packa ihop så mycket som möjligt. Förpacka

Läs mer

Bostadsrättsföreningen Sofia Strand

Bostadsrättsföreningen Sofia Strand Välkommen till Bostadsrättsföreningen Sofia Strand Tegelviksgatan 37-39 116 41 Stockholm Brf Sofia Strand, Tegelviksgatan 39, 116 41 Stockholm Sida 1 Välkommen till Bostadsrättsföreningen Sofia Strand!

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL BOSTADSFÖRENINGEN BERGGÅRDEN

VÄLKOMMEN TILL BOSTADSFÖRENINGEN BERGGÅRDEN VÄLKOMMEN TILL BOSTADSFÖRENINGEN BERGGÅRDEN Du bor i en av Sundbybergs äldsta bostadsföreningar. Den bildades redan 1920 och fungerar fortfarande som en ekonomisk förening, det vill säga vi bestämmer själva

Läs mer

Välkommen till vår förening! Information till boende och nyinflyttade! Information till boende och nyinflyttade!

Välkommen till vår förening! Information till boende och nyinflyttade! Information till boende och nyinflyttade! Välkommen till vår förening! Information till boende och nyinflyttade! Information till boende och nyinflyttade! Vi hälsar dig välkommen och hoppas att du skall trivas i din lägenhet och med vår bostadsrättsförening.

Läs mer

ORDNINGS- och TRIVSELREGLER för BRF Ankdammen

ORDNINGS- och TRIVSELREGLER för BRF Ankdammen ORDNINGS- och TRIVSELREGLER för BRF Ankdammen Att bo i bostadsrätt rättigheter och skyldigheter Att bo i bostadsrätt är förenat med både rättigheter och skyldigheter. Du bor i en bostadsrättsförening,

Läs mer

Ordningsregler Viktig information till alla medlemmar

Ordningsregler Viktig information till alla medlemmar Brf Lillgärdan 1 Godkänd av styrelsen Sida 1 av 8 Lillgärdsvägen 8 961 50 BODEN Uppdaterad Ansvarig för uppdatering Version 3 2013-10-01 Sekreterare Ordningsregler Viktig information till alla medlemmar

Läs mer

Trivsel- och ordningsregler

Trivsel- och ordningsregler Trivsel- och ordningsregler Viktiga telefonnummer och e-postadresser. Drift och skötsel, felanmälan vardagar 7:00 17:00: 08-560 502 19 eller www.jensendrift.se Jouranmälan utanför kontorstid Vardagar 17.00

Läs mer

Vi behöver hjälp med att måla våra utemöbler. Vill Du hjälpa till med detta, anmäl Dig då till vicevärden. Styrelsen.

Vi behöver hjälp med att måla våra utemöbler. Vill Du hjälpa till med detta, anmäl Dig då till vicevärden. Styrelsen. Aktuellt 2002 STYRELSEN INFORMERAR januari 2002 Information: Det kommer inom kort att sättas upp en ny och snyggare infotavla här på ladan. På den tavlan kommer Vi att sätta upp information ifrån styrelsen

Läs mer

Uppdaterad 2014-02-11. Din guide till Brf. Björken

Uppdaterad 2014-02-11. Din guide till Brf. Björken Uppdaterad 2014-02-11 Din guide till Brf. Björken Till dig som är ny medlem i Brf. Björken Styrelsen önskar dig varmt välkommen som ny medlem i Brf. Björken! Genom denna skrift hoppas vi att du snabbare

Läs mer

Informationsbrev Bostadsrättsföreningen Bojen 11

Informationsbrev Bostadsrättsföreningen Bojen 11 Informationsbrev Bostadsrättsföreningen Bojen 11 Detta dokument (pdf-format) samt ytterligare information finns på föreningens hemsida: www.bojen11.a.se Detta dokument riktar sig till föreningens medlemmar

Läs mer

HSB BRF Strandens fakta dokument. Information till boende i föreningen. Ersätter Välkommen till Stranden. 2016-05-16 1 (10)

HSB BRF Strandens fakta dokument. Information till boende i föreningen. Ersätter Välkommen till Stranden. 2016-05-16 1 (10) HSB BRF Strandens fakta dokument. Information till boende i föreningen. Ersätter Välkommen till Stranden. 2016-05-16 1 (10) Innehåll Aktiviteter sida 4 Anslagstavla sida 4 Biltvätt sida 4 Brandvarnare

Läs mer

ORDNINGSREGLER för Brf. GLÄDJEN VILUNDA UPPLANDS VÄSBY.

ORDNINGSREGLER för Brf. GLÄDJEN VILUNDA UPPLANDS VÄSBY. ORDNINGSREGLER för Brf. GLÄDJEN VILUNDA UPPLANDS VÄSBY. Huvudregel Hyresgäster och Bostadsrättsinnehavare med familjer, gäster och inneboende skall leva och vara på ett sådant sätt att ingen störs eller

Läs mer

Information till ledning för medlem i bostadsrättsföreningen

Information till ledning för medlem i bostadsrättsföreningen 1 Brf Ekerum 1o2 Information till ledning för medlem i bostadsrättsföreningen 1. Ägare, medlem och årsavgift Bostadsrättsföreningen (föreningen) äger fastigheten, dvs. mark och hus. Medlemmen (bostadsrättshavare)

Läs mer

Medlemsinformation. Innehåll. Trastsångsvägen 2 132 Byggnadsår: 1983 Antal lägenheter: 65. Historik. Vad säger lagen och HSB:s stadgar?

Medlemsinformation. Innehåll. Trastsångsvägen 2 132 Byggnadsår: 1983 Antal lägenheter: 65. Historik. Vad säger lagen och HSB:s stadgar? Medlemsinformation Innehåll Historik Vad säger lagen och HSB:s stadgar? Så fungerar vår bostadsrättsförening Bra att veta Gemensamma insatser Hemförsäkring Trastsångsvägen 2 132 Byggnadsår: 1983 Antal

Läs mer

Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler!

Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! För Dig, Dina grannar, Vår bostadsrättsförening Var och en som bor i huset ingår i en gemenskap. Ge den hjälp som du kan! Begär den hjälp som du behöver!

Läs mer

Välkommen till. Brf Gubben Noak nr 6

Välkommen till. Brf Gubben Noak nr 6 Välkommen till Brf Gubben Noak nr 6 Vi vill hälsa dig hjärtligt välkommen till brf Gubben Noak nr 6! I detta häfte hittar du lite information om föreningen samt annan information som kan vara till nytta

Läs mer

1. OM ALLMÄN AKTSAMHET

1. OM ALLMÄN AKTSAMHET Brf BoKlok Färsna hage Ordningsregler 2013-07-03 Ordningsregler Dessa ordningsregler har beslutats av styrelsen den 2 juni 2013 att gälla tills styrelsen fattar nya beslut. Utöver dessa ordningsregler

Läs mer

Ektorpshöjden Information från Bostadsrättsföreningen Ektorpshöjden Norrköping

Ektorpshöjden Information från Bostadsrättsföreningen Ektorpshöjden Norrköping Välkommen! Vi hälsar dig välkommen till bostadsrättsföreningen Ektorpshöjden och vi hoppas att Du kommer att trivas hos oss. Expedition Expeditionen finns på Spjutgatan 16 och är öppen 1:a och 3:e måndagen

Läs mer

Org nr 716408-1882. Brf Fiskekroken Information till nya medlemmar

Org nr 716408-1882. Brf Fiskekroken Information till nya medlemmar Org nr 716408-1882 Brf Fiskekroken Information till nya medlemmar Innehållsförteckning Välkommen till BRF Fiskekroken... 2 Om att bo i bostadsrättsförening... 2 Hemsida och e-postadress... 2 Föreningens

Läs mer

ORDNINGSREGLER. Bostadsrättsföreningen Vipemöllan 3

ORDNINGSREGLER. Bostadsrättsföreningen Vipemöllan 3 ORDNINGSREGLER Bostadsrättsföreningen Vipemöllan 3 Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och

Läs mer

Välkommen till Brf Lunden 28 i Göteborg

Välkommen till Brf Lunden 28 i Göteborg Välkommen till Brf Lunden 28 i Göteborg Innehåll Välkommen till... 1 1. Välkommen till Bostadsrättsföreningen Lunden 28... 3 2. Generell information & kontaktuppgifter... 4 3. Styrelsen... 6 4. Parkeringsplatser...

Läs mer

Varmt välkommen till Brf Västgötagatan 22

Varmt välkommen till Brf Västgötagatan 22 Varmt välkommen till Brf Västgötagatan 22 Brf Västgötagatan 22 förvärvade huset 2001 Det finns 36 bostadsrättslägenheter och 3 lokaler inom fastigheten Att bo i en bostadsrätt är i vissa frågor annorlunda

Läs mer

Trafik. Boendeinformation Halmstadshus nr 6. Sept 2010. Obs! Får Ej kastas ska tillhöra lägenheten.

Trafik. Boendeinformation Halmstadshus nr 6. Sept 2010. Obs! Får Ej kastas ska tillhöra lägenheten. Boendeinformation Halmstadshus nr 6 Obs! Får Ej kastas ska tillhöra lägenheten. Sept 2010 Styrelsen Halmstadshus nr 6 vill med detta informationsblad upplysa om några regler och viktiga målsättningar för

Läs mer

Information till nya medlemmar

Information till nya medlemmar Bostadsrättsföreningen Stensveden Utgåva 3 2012-12-18 Information till nya medlemmar Vår förening är en fristående bostadsrättsförening. En bostadsrättsförening är en särskild typ av ekonomisk förening,

Läs mer

Trivsel och ordningsregler för Bostadsrättsföreningen Hönekulla Höjd 2, Härryda Kommun

Trivsel och ordningsregler för Bostadsrättsföreningen Hönekulla Höjd 2, Härryda Kommun Trivsel och ordningsregler för Bostadsrättsföreningen Hönekulla Höjd 2, Härryda Kommun Datum: 2015-12-23 Allmänt I bostadsrättsföreningen Hönekulla Höjd 2 vill vi att alla skall trivas och finna sig till

Läs mer

Län Gatuadress Kommun Storlek Tillträde tidigast Carl Rosèns gränd 6

Län Gatuadress Kommun Storlek Tillträde tidigast Carl Rosèns gränd 6 Län Västra Gatuadress Götaland Kommun Uddevalla Storlek 1 rum / 36.5 m² Tillträde tidigast Enligt överenskommelse www.hemverket.se - Sida 1 av 14 www.hemverket.se - Sida 2 av 14 Hall Välkommen in! Inre

Läs mer

ORDNINGSREGLER FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN VÄRPINGEHEM NR. 3. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler!

ORDNINGSREGLER FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN VÄRPINGEHEM NR. 3. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! ORDNINGSREGLER FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN VÄRPINGEHEM NR. 3 Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen

Läs mer

Ordningsregler för bostadsrättsföreningen Gjuteriet 4 Ni hittar denna och mer information om föreningen på www.sbc.se/gjuteriet4

Ordningsregler för bostadsrättsföreningen Gjuteriet 4 Ni hittar denna och mer information om föreningen på www.sbc.se/gjuteriet4 Ordningsregler för bostadsrättsföreningen Gjuteriet 4 Ni hittar denna och mer information om föreningen på www.sbc.se/gjuteriet4 Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! Ansvar för ordningen

Läs mer

VÄLKOMMEN. Allmän information & ordningsregler. till Brf Kabeln. Brf Kabeln. Uppdaterad: 2014-11-03 / Styrelsen. 2014-11-03 Brf KABELN Sida 0 av 10

VÄLKOMMEN. Allmän information & ordningsregler. till Brf Kabeln. Brf Kabeln. Uppdaterad: 2014-11-03 / Styrelsen. 2014-11-03 Brf KABELN Sida 0 av 10 VÄLKOMMEN till Brf Kabeln Brf Kabeln Allmän information & ordningsregler Uppdaterad: 2014-11-03 / Styrelsen 2014-11-03 Brf KABELN Sida 0 av 10 Innehåll 1 Syfte och omfattning 2 1.1 Allmänt 2 1.2 Ansvar

Läs mer

Bybladet. Oktober 2015

Bybladet. Oktober 2015 Bybladet Oktober 2015 Bybladet innehåller: Ordförande har ordet Städdagen hösten 2015 Fasadprojektet Takprojektet Byte av filter Möjlighet till fler nycklar Kostnad för borttappade brickor till tvättstugan

Läs mer

Bo tillsammans i hyreshus och bostadsrättsförening

Bo tillsammans i hyreshus och bostadsrättsförening Alla ska trivas Bo tillsammans i hyreshus och bostadsrättsförening Svåra ord? Ordlista finns på sidan 10. Omtanke gör det trevligare att bo tillsammans Det bor många människor i ditt hus och det händer

Läs mer

Handbok för boende i brf Beda

Handbok för boende i brf Beda Handbok för boende i brf Beda Grundinformation Brf Beda bildades 2001 Katarina Bangata 61, 116 42 Stockholm Fastighetsbeteckning: Vitbetan 33 Organisationsnummer: 769606 6765 www.brfbeda.se Förvaltare

Läs mer

ORDNINGSREGLER. för Bostadsrättsföreningen Beckasinen nr 17. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler!

ORDNINGSREGLER. för Bostadsrättsföreningen Beckasinen nr 17. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! ORDNINGSREGLER för Bostadsrättsföreningen Beckasinen nr 17 Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen

Läs mer

ORDNINGSREGLER. Ordningsregler för Bostadsrättsföreningen Guldfisken 27.

ORDNINGSREGLER. Ordningsregler för Bostadsrättsföreningen Guldfisken 27. ORDNINGSREGLER Ordningsregler för Bostadsrättsföreningen Guldfisken 27. För vem gäller ordningsreglerna Att bo i bostadsrätt innebär ett gemensamt ansvar. Som medlem i föreningen har du inte bara rätten

Läs mer

Välkomstpärm. Välkommen till Bostadsrättsföreningen Syskrinet 14 i Bromma.

Välkomstpärm. Välkommen till Bostadsrättsföreningen Syskrinet 14 i Bromma. Välkomstpärm Välkommen till Bostadsrättsföreningen Syskrinet 14 i Bromma. Under åren 1940-41 byggdes våra hus och förvaltades av Familjebostäder AB fram till 2009 då Bostadsrättsföreningen Syskrinet 14

Läs mer

Brf Idlången nr 21. Informationshäfte till dig som är boende i Brf Idlången nr 21 2015-11-15

Brf Idlången nr 21. Informationshäfte till dig som är boende i Brf Idlången nr 21 2015-11-15 Brf Idlången nr 21 Informationshäfte till dig som är boende i Brf Idlången nr 21 VÄLKOMMEN TILL BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN IDLÅNGEN NR 21! Vi vill hälsa dig välkommen och hoppas att du ska trivas i vår bostadsrättsförening.

Läs mer

ORDNINGSREGLER. för Bostadsrättsföreningen Brf Rimfrosten 5. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler!

ORDNINGSREGLER. för Bostadsrättsföreningen Brf Rimfrosten 5. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! ORDNINGSREGLER för Bostadsrättsföreningen Brf Rimfrosten 5 Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen

Läs mer

Bostadsrättsföreningen Porslinsbruket 23 Bråvallagatan 8 113 36 Stockholm Juni 2013

Bostadsrättsföreningen Porslinsbruket 23 Bråvallagatan 8 113 36 Stockholm Juni 2013 1 Bostadsrättsföreningen Porslinsbruket 23 Bråvallagatan 8 113 36 Stockholm Juni 2013 Medlem och bostadsrättshavare i Porslinsbruket 23 Välkommen som medlem och bostadsrättshavare i bostadsrättsföreningen

Läs mer

För att föreningen ska fungera, området vara tryggt och trivsamt samt fastigheten och utemiljön kunna hållas i gott skick krävs gemensamma regler.

För att föreningen ska fungera, området vara tryggt och trivsamt samt fastigheten och utemiljön kunna hållas i gott skick krävs gemensamma regler. Trivsel- och ordningsregler i Brf Gröna Husen, Lidingö Antagna vid årsmötet 2016-05-03 - - - - - - - För att föreningen ska fungera, området vara tryggt och trivsamt samt fastigheten och utemiljön kunna

Läs mer

Ordningsregler Brf Översten

Ordningsregler Brf Översten Vad är en bostadsrätt Vi säger i dagligt tal att vi äger vår bostad. Det är riktigt att säga så när det gäller villor men i Sverige kan man till skillnad från de flesta andra länder inte äga sin bostadsrättslägenhet.

Läs mer

Brf Råsunda Borgen. Tottvägen 3 samt 5 A. Information till medlemmar

Brf Råsunda Borgen. Tottvägen 3 samt 5 A. Information till medlemmar Information till medlemmar Innehållsförteckning Sida Kontaktuppgifter till styrelsen... 3 Teknisk förvaltning... 4 Ekonomisk förvaltning... 4 Andrahandsuthyrning... 4 Renoveringar och ombyggnationer...

Läs mer

Ordningsregler och information

Ordningsregler och information 1 (8) Ordningsregler och information Senaste revision: 2015-06-30 Vid eventuella frågor om ordningsreglerna kan styrelsen kontaktas via styrelsen@kvadraten21.se För vem gäller reglerna Ordningsreglerna

Läs mer

Östra Mölla Samfällighetsförening. Allmän information - Trivselregler - Ordningsregler

Östra Mölla Samfällighetsförening. Allmän information - Trivselregler - Ordningsregler Östra Mölla Samfällighetsförening Allmän information - Trivselregler - Ordningsregler Innehåll 1. Allmän information 2. Trivselregler / ordningsregler 3. Vanliga frågor 1. Allmän information Allmänt Östra

Läs mer

ORDNINGSREGLER BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN TORPEDBÅTEN

ORDNINGSREGLER BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN TORPEDBÅTEN ORDNINGSREGLER FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN TORPEDBÅTEN Det här bör du veta om föreningens ordningsregler Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen

Läs mer

TRIVSELGUIDEN FÖR BRF VÄTAN 22

TRIVSELGUIDEN FÖR BRF VÄTAN 22 TRIVSELGUIDEN FÖR BRF VÄTAN 22 Ordningsföreskrifter för Brf Vätan 22 Välkommen till Brf Vätan 22 Det är styrelsens utgångspunkt att alla som bor, arbetar och studerar i vårt fina hus skall trivas och att

Läs mer

ORDNINGS- OCH TRIVSELREGLER FÖR BRF LINDHAGENS ALLÉ

ORDNINGS- OCH TRIVSELREGLER FÖR BRF LINDHAGENS ALLÉ ORDNINGS- OCH TRIVSELREGLER FÖR BRF LINDHAGENS ALLÉ Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa de beslut som föreningsstämman fattar.

Läs mer

Välkommen Till. Brf. Skäcklinge Äng.

Välkommen Till. Brf. Skäcklinge Äng. Välkommen Till rf. Skäcklinge Äng. Medlemskap Som bostadsrättsinnehavare är du medlem i bostadsrättsföreningen Skäcklinge Äng. Medlemskapet innebär att du i demokratisk ordning direkt kan påverka ditt

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL FALKENBERGSHUS NR 6!!

VÄLKOMMEN TILL FALKENBERGSHUS NR 6!! VÄLKOMMEN TILL FALKENBERGSHUS NR 6!! Vi i styrelsen hälsar Dig välkommen som medlem och delägare i föreningen. Vi tror att du kommer att trivas i vår förening. Vi bor i ett välskött område och föreningen

Läs mer

INFORMATION OCH TRIVSELREGLER

INFORMATION OCH TRIVSELREGLER INFORMATION OCH TRIVSELREGLER Välkommen till Bostadsrättsföreningen Domarringen 1! Styrelsen har utarbetat Information och trivselregler som ska ses som ett komplement till föreningens stadgar samt till

Läs mer

Det här bör du veta om föreningens ordningsregler!

Det här bör du veta om föreningens ordningsregler! Ordningsregler För bostadsrättsföreningen Kista Ängar 2. Det här bör du veta om föreningens ordningsregler! Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen

Läs mer

Län Uppsala Typ Lägenhet Kommun Uppsala Storlek 105 m2. Tillträde tidigast

Län Uppsala Typ Lägenhet Kommun Uppsala Storlek 105 m2. Tillträde tidigast Cellovägen 51 Län Uppsala Typ Lägenhet Kommun Uppsala Storlek 105 m2 Område Östra Gottstunda Gatuadress Cellovägen 51 Tillträde tidigast enligt överenskommelse Fyrarummare med radhuskänsla! Välkommen till

Läs mer

Välkommen till Orgelns Samfällighet

Välkommen till Orgelns Samfällighet Välkommen till Orgelns Samfällighet Med hjälp av detta informationsblad ska vi försöka ge er en inblick i och känsla för vad det innebär att bo i vårt område. Vad är en Samfällighet? En samfällighetsförening

Läs mer

Välkommen som hyresgäst hos oss!

Välkommen som hyresgäst hos oss! Välkommen som hyresgäst hos oss! Information till dig som bor hos Hässlehem Vi på Hässlehem hälsar dig välkommen till ditt nya hem samt till oss som bostadsföretag. I denna folder har vi samlat en del

Läs mer

Brogårdsbladet. Skanska etablerar sig. På Gång. Nr 3, februari 2008. Februari: Planeringen av mini-tvåorna i hus 35 blir klar.

Brogårdsbladet. Skanska etablerar sig. På Gång. Nr 3, februari 2008. Februari: Planeringen av mini-tvåorna i hus 35 blir klar. Nr 3, februari 2008 Brogårdsbladet Gemensamt nyhetsbrev från Alingsåshem och Hyresgästföreningen till hyresgästerna på Brogården i Alingsås. Skanska etablerar sig Nu är det snart dags att dra igång ombyggnationen

Läs mer

Sjöskogens samfällighetsförening

Sjöskogens samfällighetsförening Sjöskogens samfällighetsförening Boendeinformation 2015 Inledning Sjöskogen är ett fritidsområde som är beläget cirka två mil sydost om Nyköping, direkt vid Bråvikens strand. Området präglas av dess undersköna

Läs mer

BRF. FISKVERKET. Ordningsregler. Utgåva 2

BRF. FISKVERKET. Ordningsregler. Utgåva 2 BRF. FISKVERKET Ordningsregler Utgåva 2 November 2011 1 Innehållsförteckning: Sida Allmänt 3 I våra lägenheter 3 På våra balkonger 3 I vårt trapphus och loftgångar 4 Säkerhet 4 På vår gård 5 I våra badrum

Läs mer

Handbok för medlemmar. Brf. Skönstavik. Brf. Skönstavik. Styrelsen. Bostadsrättsföreningen och dess sätt att verka inom vårt område styrs av:

Handbok för medlemmar. Brf. Skönstavik. Brf. Skönstavik. Styrelsen. Bostadsrättsföreningen och dess sätt att verka inom vårt område styrs av: Brf. Skönstavik Styrelsen Handbok för medlemmar Brf. Skönstavik Bostadsrättsföreningen och dess sätt att verka inom vårt område styrs av: Lagar och förordningar - Bostadsrättslagen - Lagen om ekonomiska

Läs mer

Välkommen till 2013-04-09. Mariehemsvägen 31 33

Välkommen till 2013-04-09. Mariehemsvägen 31 33 Välkommen till 2013-04-09 Mariehemsvägen 31 33 Hjärtligt välkommen till oss på bostadsrättsföreningen Storspoven Styrelsen för Riksbyggens bostadsrättsförening Storspoven hälsar Dig välkommen som medlem

Läs mer

INFORMATIONSBREV TILL MEDLEMMARNA

INFORMATIONSBREV TILL MEDLEMMARNA INFORMATIONSBREV TILL MEDLEMMARNA 2016-1 2016-01-02 Sida 1 Styrelsen Informerar Informationsbrev till medlemmarna 2016-1 Hej alla medlemmar! Styrelsen hoppas att ni alla fått ett gott slut på 2015 och

Läs mer

Län Västerbotten Gatuadress Skidspåret 15 Kommun Umeå Storlek 1 rum (1 sovrum) / 18 m² Tillträde tidigast Enligt överenskommelse

Län Västerbotten Gatuadress Skidspåret 15 Kommun Umeå Storlek 1 rum (1 sovrum) / 18 m² Tillträde tidigast Enligt överenskommelse Län Västerbotten Gatuadress Kommun Umeå Storlek 1 rum (1 sovrum) / 18 m² Tillträde tidigast Enligt överenskommelse " Läget är perfekt -nära till allt! Lugnt hus med en stabil förening. Låg månadsavgift

Läs mer

FÖRENINGSBLAD för HSB BRF GRANEN i MÄRSTA INLEDNING CONTAINERN!

FÖRENINGSBLAD för HSB BRF GRANEN i MÄRSTA INLEDNING CONTAINERN! INLEDNING FÖRENINGSBLAD för HSB BRF GRANEN i MÄRSTA www.brfgranen.se Nr 3/2014 Nu håller du det första Granbarret som har fått en ny design och utformning. Förut gjordes den i PowerPoint, men nu i PageMaker,

Läs mer

Välkommen som medlem i Brf Gillet nr 12!

Välkommen som medlem i Brf Gillet nr 12! Välkommen som medlem i Brf Gillet nr 12! Här kommer lite information om sådant som berör dig som hyresgäst. Om något verkar oklart eller om du undrar över något går det naturligtvis bra att kontakta styrelsen.

Läs mer

ORDNINGSREGLER. för Bostadsrättsföreningen Hunden 15

ORDNINGSREGLER. för Bostadsrättsföreningen Hunden 15 ORDNINGSREGLER för Bostadsrättsföreningen Hunden 15 Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa de beslut som föreningsstämman fattar.

Läs mer

Välkommen hem! På Eidar.se hittar du information om öppettider och telefonnummer till våra Bovärdskontor.

Välkommen hem! På Eidar.se hittar du information om öppettider och telefonnummer till våra Bovärdskontor. Ditt nya hem Välkommen hem! För att underlätta för dig har vi samlat viktig information om ditt nya boende. Du är alltid välkommen att kontakta oss när det är något du undrar över, eller om du behöver

Läs mer

Systematiskt brandskyddsarbete i Brf Gjutaren 16

Systematiskt brandskyddsarbete i Brf Gjutaren 16 1 Stockholm i februari 2011 Systematiskt brandskyddsarbete i Brf Gjutaren 16 Bakgrund Statens räddningsverk meddelade 2001 att systematiskt brandskyddsarbete ska bedrivas i de flesta verksamheter. Som

Läs mer

ORDNINGSREGLER. för bostadsrättsföreningen Jaktvägen i Upplands Väsby. Gäller från och med 2015-04-01

ORDNINGSREGLER. för bostadsrättsföreningen Jaktvägen i Upplands Väsby. Gäller från och med 2015-04-01 ORDNINGSREGLER för bostadsrättsföreningen Jaktvägen i Upplands Väsby Gäller från och med 2015-04-01 Det här bör du veta om föreningens ordningsregler. Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta

Läs mer

Trivselregler. för Bostadsrättsföreningen Barisen 1. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler!

Trivselregler. för Bostadsrättsföreningen Barisen 1. Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! Trivselregler för Bostadsrättsföreningen Barisen 1 Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler! Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och

Läs mer

Minneslista. Sopförråd

Minneslista. Sopförråd Sopförråd Inom samfälligheten finns två sopförråd. Sopförråden används dels för sopkärl och dels för förvaring av samfällighetens gemensamma saker, t.ex. stegar och gräsklippare. Sophämtning Varje fastighetsägare

Läs mer

Ordningsregler för Brf Skrapkakan

Ordningsregler för Brf Skrapkakan Ordningsregler för Brf Skrapkakan Det här bör du veta om föreningens ordningsregler. Ansvar för ordningen Att bo i bostadsrätt innebär ett gemensamt ansvar. Som medlem i föreningen har du inte bara rätten

Läs mer

Brf Stureparken 2. Har Du frågor Har Du frågor angående något som tas upp i dessa regler, är Du alltid välkommen att kontakta styrelsen.

Brf Stureparken 2. Har Du frågor Har Du frågor angående något som tas upp i dessa regler, är Du alltid välkommen att kontakta styrelsen. TRIVSELREGLER för Bostadsrättsföreningen Stureparken 2 fastställda av styrelsen den 10 november 2010 Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen samt

Läs mer

Bågskyttegatan 1 A. Götaland Kommun Mölndal Storlek 6 rum (5 sovrum) / 109 m² Tillträde tidigast. Enligt överenskommelse. Bågskyttegatan 1 A

Bågskyttegatan 1 A. Götaland Kommun Mölndal Storlek 6 rum (5 sovrum) / 109 m² Tillträde tidigast. Enligt överenskommelse. Bågskyttegatan 1 A Län Västra Gatuadress Götaland Kommun Mölndal Storlek 6 rum (5 sovrum) / 109 m² Tillträde tidigast Enligt överenskommelse www.hemverket.se - Sida 1 av 13 Bågskyttegatan 1A www.hemverket.se - Sida 2 av

Läs mer

Information till boende i Ribe Samfällighet

Information till boende i Ribe Samfällighet sförening Innehållsförteckning 1. Kvarteret Ribe Vad är en Samfällighetsförening Ribe Samfällighetsförening 2. Styrelsen Årsstämma Medlemsinformation Föreningens gemensamma anläggningar 3. Skötsel av samfällighetens

Läs mer

BRF Islandet Adolf. Information till medlemmar. Dokumentet är senast uppdaterat 2013-09-27

BRF Islandet Adolf. Information till medlemmar. Dokumentet är senast uppdaterat 2013-09-27 BRF Islandet Adolf Information till medlemmar Dokumentet är senast uppdaterat 2013-09-27 Välkommen som medlem i bostadsrättsföreningen Islandet Adolf! Vi hoppas att ni kommer att trivas i fastigheten och

Läs mer

Län Östergötland Gatuadress Ödegårdsgatan 6 Kommun Linköping Storlek 1 rum / 32.5 m² Område Johannelund Tillträde tidigast Enligt överenskommelse

Län Östergötland Gatuadress Ödegårdsgatan 6 Kommun Linköping Storlek 1 rum / 32.5 m² Område Johannelund Tillträde tidigast Enligt överenskommelse Län Östergötland Gatuadress Kommun Linköping Storlek 1 rum / 32.5 m² Område Johannelund Tillträde tidigast Enligt överenskommelse " Lugnt område med trivsam miljö. Närhet till Stångån med härliga promenadstråk/cykelvägar

Läs mer

Har Du frågor Har Du funderingar över något som tas upp i dessa regler är Du alltid välkommen att kontakta styrelsen.

Har Du frågor Har Du funderingar över något som tas upp i dessa regler är Du alltid välkommen att kontakta styrelsen. l TRIVSELREGLER för Bostadsrättsföreningen Höjdpunkten Utgåva 2/2011-11-29 Det här bör Du veta om föreningens trivselregler! Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen

Läs mer

Information från Brf Trädgårdsstaden

Information från Brf Trädgårdsstaden Infoblad nr 1, februari 2015 Nu har julen passerat och vi har fått lite snö och kyla. Även vintern kan ha sin tjusning, bifogad bild togs en kväll när nysnön lagt sig. Vi ser fram mot en vårvinter med

Läs mer

brf Viksäng Strand Trivselregler och information om våra hus Rev. 2015-11-08

brf Viksäng Strand Trivselregler och information om våra hus Rev. 2015-11-08 Trivselregler och information om våra hus Från A till Ö...... för att vi ska trivas så bra som möjligt i vår bostadsrättsförening. Andrahandsuthyrning Andrahandsuthyrning får enbart ske med föreningens

Läs mer

Trivselregler samt information för HSB Bostadsrättsförening Bjurslätt i Göteborg

Trivselregler samt information för HSB Bostadsrättsförening Bjurslätt i Göteborg Trivselregler samt information för HSB Bostadsrättsförening Bjurslätt i Göteborg Trivselregler för HSBs Bostadsrättsförening Bjurslätt i Göteborg Att bo med bostadsrätt innebär att vi ingår i en gemenskap

Läs mer

Trivsel- och ordningsregler för Brf Ekparken Dalénum

Trivsel- och ordningsregler för Brf Ekparken Dalénum Trivsel- och ordningsregler för Brf Ekparken Dalénum Styrelsen har ansvaret för den löpande förvaltningen av föreningen och verkställer de beslut som föreningsstämman fattar. Det innebär bl.a. att styrelsen

Läs mer

SÅGSTUVÄGEN 4-30 INFORMATION OM RENOVERING AV DITT HUS

SÅGSTUVÄGEN 4-30 INFORMATION OM RENOVERING AV DITT HUS SÅGSTUVÄGEN 4-30 INFORMATION OM RENOVERING AV DITT HUS SNART ÄR DET DAGS FÖR RENOVERING DÄR DU BOR Husen på Sågstuvägen 4-30 byggdes 1964-1966. Med lite fantasi kan man föreställa sig hur husen och lägenheterna

Läs mer

ORDNINGS- OCH TRIVSELREGLER

ORDNINGS- OCH TRIVSELREGLER ORDNINGS- OCH TRIVSELREGLER för bostadsrättsföreningen Valkyrian 11 Det här bör du veta om föreningens ordningsregler. Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen

Läs mer

Rättigheter, Råd och Regler (RRR)

Rättigheter, Råd och Regler (RRR) UPPLANDS VÄSBY Hemsida: http://www.jt2.se Rättigheter, Råd och Regler (RRR) 1 2010 (fastställd vid årsmötet 2010) Denna skrift är framtagen som en sammanställning av vad som i huvudsak gäller inom vår

Läs mer

Samfälligheten Bangården Information och ordningsregler

Samfälligheten Bangården Information och ordningsregler Samfälligheten Bangården Information och ordningsregler 1/5 Inledning Målsättningen med denna skrift är att informera om Samfälligheten Bangården. Den redovisar samtidigt vilka regler som gäller för medlemmarna

Läs mer

Län Gatuadress Kommun Storlek Område Tillträde tidigast

Län Gatuadress Kommun Storlek Område Tillträde tidigast Län Värmland Gatuadress Kommun Hammarö Storlek 3 rum (2 sovrum) / 72 m² Område Skoghall Tillträde tidigast Enligt överenskommelse www.hemverket.se - Sida 1 av 14 www.hemverket.se - Sida 2 av 14 Hall Rymlig

Läs mer

Allmän information och ordningsregler för oss som bor i Bostadsrättsföreningen Heleneborgsparken

Allmän information och ordningsregler för oss som bor i Bostadsrättsföreningen Heleneborgsparken Ordningsregler gällande för Brf Heleneborgsparken Allmän information och ordningsregler för oss som bor i Bostadsrättsföreningen Heleneborgsparken Vår gemensamma egendom omfattar tvättstuga, bastu, motionsrum,

Läs mer

- INFORMATION - TILL DIG SOM BOR I BRF ÖSTBERGA

- INFORMATION - TILL DIG SOM BOR I BRF ÖSTBERGA - INFORMATION - TILL DIG SOM BOR I BRF ÖSTBERGA OM ATT BO I BOSTADSRÄTT Alla medlemmar äger föreningen tillsammans. Det är stor skillnad att bo i bostadsrätt jämfört med hyresrätt, förenklat kan man säga

Läs mer

Enligt Rågö:s stadgar tar föreningen ut följande avgifter: Årsavgift, pantsättningsavgift samt överlåtelseavgift. Avgifter

Enligt Rågö:s stadgar tar föreningen ut följande avgifter: Årsavgift, pantsättningsavgift samt överlåtelseavgift. Avgifter Avgifter Barnsäkerhet Barnvagnsrum Bastu Bommar Enligt Rågö:s stadgar tar föreningen ut följande avgifter: Årsavgift, pantsättningsavgift samt överlåtelseavgift. Rågö satsar på barnsäkerhet; i våra dagvattenbrunnar

Läs mer

Riktlinjer för tillämpning av SBCs basordningsregler

Riktlinjer för tillämpning av SBCs basordningsregler Till styrelsen! Riktlinjer för tillämpning av SBCs basordningsregler Ordningsreglerna i bifogade dokument har tagits fram i förhoppningen att kunna göra det något enklare för styrelsen att inför de boende

Läs mer

- INFORMATION - TILL DIG SOM BOR I BRF ÖSTBERGA

- INFORMATION - TILL DIG SOM BOR I BRF ÖSTBERGA - INFORMATION - TILL DIG SOM BOR I BRF ÖSTBERGA OM ATT BO I BOSTADSRÄTT Alla medlemmar äger föreningen tillsammans. Det är stor skillnad att bo i bostadsrätt jämfört med hyresrätt, förenklat kan man säga

Läs mer

Bostadsrättföreningen BALDER. Årsredovisning för verksamhetsåret 2012-05-01-2013-04-30

Bostadsrättföreningen BALDER. Årsredovisning för verksamhetsåret 2012-05-01-2013-04-30 Bostadsrättföreningen BALDER Årsredovisning för verksamhetsåret 2012-05-01-2013-04-30 HSB bostadsrättsförening Balder i Haninge K A L L E L S E Medlemmarna i HSB Bostadsrättsförening BALDER i Haninge kallas

Läs mer

2015 närmar sig sitt slut och vi vill passa på att önska våra hyresgäster en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År.

2015 närmar sig sitt slut och vi vill passa på att önska våra hyresgäster en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År. Till dig som bor på Djäknegatan Höghus, Väktargatan och Djäknegatan Låghus 2015 närmar sig sitt slut och vi vill passa på att önska våra hyresgäster en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År. Vad hände under

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN VIDINGSJÖ 3

VÄLKOMMEN TILL BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN VIDINGSJÖ 3 2013 i november VÄLKOMMEN TILL BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN VIDINGSJÖ 3 Vår förening bildades 1978 och den består av 84 lägenheter som samtliga är bostadsrätter. Att bo i bostadsrätt. Att köpa en bostadsrätt

Läs mer

INFORMATION FRÅN TUNABYGGEN NR 4 2014. God Ju l. oc h ett. Got t n ytt År! TACK, ALLA GODA GRANNAR! Bäst och sämst i hyresgästundersökningen

INFORMATION FRÅN TUNABYGGEN NR 4 2014. God Ju l. oc h ett. Got t n ytt År! TACK, ALLA GODA GRANNAR! Bäst och sämst i hyresgästundersökningen INFORMATION FRÅN TUNABYGGEN NR 4 2014 God Ju l oc h ett Got t n ytt År! TACK, ALLA GODA GRANNAR! Bäst och sämst i hyresgästundersökningen Har du tänkt på att det ofta finns någon granne i din närhet som

Läs mer

Västra Gatuadress Fjällvindsgatan 4 Götaland Kommun Göteborg Storlek 4 rum (3 sovrum) / 80 m² Tillträde tidigast

Västra Gatuadress Fjällvindsgatan 4 Götaland Kommun Göteborg Storlek 4 rum (3 sovrum) / 80 m² Tillträde tidigast Län Västra Gatuadress Götaland Kommun Göteborg Storlek 4 rum (3 sovrum) / 80 m² Tillträde tidigast Enligt överenskommelse " Fantastiskt läge högst upp på 13:e våningen. En av Hisingens bästa utsikter från

Läs mer

Brf Rensnålen 8. Information till medlemmarna. Hemsida

Brf Rensnålen 8. Information till medlemmarna. Hemsida Brf Rensnålen 8 Information till medlemmarna Hemsida... 1 Avgifter... 2 Nycklar... 2 Fastighetsskötsel... 2 Medlemsförmåner... 3 Rabatter... 3 Kabel-TV, bredband och IP-telefoni... 3 Inventarier... 3 Altan...

Läs mer

gör vårt boende trevligare

gör vårt boende trevligare Omtanke och sunt förnuft gör vårt boende trevligare Liv och rörelse hör till vardagen i ett flerbostadshus. Att bo nära andra människor ställer därför krav på lyhördhet och omtanke. Alla ska kunna trivas,

Läs mer