ersättare för Amra Bajric (V) Deniz Bulduk (MP)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "ersättare för Amra Bajric (V) Deniz Bulduk (MP)"

Transkript

1 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[26] Plats och tid Konferensrum Stange, Botkyrka kommunhus, Munkhättevägen 45, plan 2, kl 19:00-21:13 Beslutande Robert Aslan (S), ordförande Dag Ahlse (C), vice ordförande Ufuk Sen (M), 2:a vice ordförande Mai Eriksson (S), tjänstgörande ersättare för Melissa Besara (S) Hans Richardsson (S) Märta Engelberth-Fridell (M) Therese Lind (TUP) Gunnel Mörkfors (TUP), tjänstgörande ersättare för Dana Platter (SD) Erik Jon-And (V), tjänstgörande Yusuf Aydin (KD) ersättare för Amra Bajric (V) Deniz Bulduk (MP) Ersättare Övriga deltagande Filip Jönsson Ghazar (M), Camilla A Frejman (KD), Nihal Tozak (MP) Anja Dahlstedt (kultur- och fritidsdirektör), Linus Söderling (verksamhetschef, Idrott och anläggning), Thomas Wiklund (enhetschef Idrott och anläggning), Marie Johansen (verksamhetschef Biblioteken), Ida Burén (verksamhetschef Kulturen), Atusa Rezai (tf. verksamhetschef Ungdom och förening), Peter Vesterlund (administrativ chef), Anna Guteland (nämndsekreterare), Jesper Dahl (kommunsekreterare), Ankie Blomberg (HR-utvecklare), Iréne Cederborg (handläggare, kultur- och fritidsförvaltningen) Åsa Anderljung (kultursekreterare) Utses att justera Therese Lind (TUP) Plats och tid för justering Kultur- och fritidsförvaltningen, Sekreterare Paragrafer Anna Guteland Ordförande Robert Aslan (S) Justerare Therese Lind (TUP)

2 BOTKYRKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2[26] ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Nämnd Sammanträdesdatum Anslaget den Nedtas den Förvaringsplats för protokollet Kultur- och fritidsförvaltningen Underskrift Anna Guteland

3 BOTKYRKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 3[26] 69 Svar på medborgarförslag - Gör i ordning fotbollsplanen bredvid Tullingebergsskolan (KOF/2019:41) Beslut anser medborgarförslaget besvarat. Sammanfattning har mottagit ett medborgarförslag innehållande förslag att kommunen ska rusta upp bollplanen vid Tullingebergsskolan, med ny linjering, nya nät i fotbollsmålen och hinder från att köra in på planen. Förslagsställaren motiverar förslaget med att bra underhåll av idrottsanläggningarna är en förutsättning för att fler, framförallt barn och unga ska vilja utöva fysisk aktivitet där. Kultur- och fritidsförvaltningen instämmer i att kommunen ska erbjuda trygga och tillgängliga idrottsanläggningar och att det därför är viktigt att underhåll sköts på rätt sätt. Den aktuella bollplanen går inte att boka utan är endast avsedd för spontanoch skolidrott. Samhällsbyggnadsförvaltningen låter meddela att de ska utföra underhållsåtgärder av den aktuella bollplanen, i linje med det som efterfrågas i medborgarförslaget, under Kultur- och fritidsförvaltningen föreslår därför att nämnden anser medborgarförslaget besvarat.

4 BOTKYRKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 4[26] 70 Svar på medborgarförslag - Förbättra basketplan i Riksten (KOF/2019:42) Beslut avslår medborgarförslaget. Sammanfattning har mottagit ett medborgarförslag gällande att anlägga en basketplan i Riksten. Förslagsställaren motiverar med att Riksten är ett växande område med ung befolkning och att det i dagsläget saknas en basketplan i standardstorlek i området. antog 2018 en kultur- och fritidsplan för Riksten (KOF/2018:149) där möjligheter till spontanidrott och motion för den växande befolkningen i området betonades. I detta ingår att i dialog med föreningsliv och medborgare planera utvecklingen av fritids- och idrottsanläggningar inklusive en eventuell basketplan. Kultur- och fritidsförvaltningen föreslår att nämnden avslår medborgarförslaget med hänvisning till att det pågår ett planeringsarbete avseende fritidsoch idrottsanläggningar i Riksten.

5 BOTKYRKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 5[26] 71 Fritid för personer med funktionsnedsättning (KOF/2019:133) Beslut har tagit del av redovisningen om fritid för personer med funktionsnedsättning. Sammanfattning Iréne Cederborg redogör muntligt för ärendet.

6 BOTKYRKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 6[26] 72 Nämndens arbetsmiljöansvar (KOF/2019:134) Beslut har tagit del av redovisningen om nämndens arbetsmiljöansvar. Sammanfattning Ankie Blomberg redogör muntligt för ärendet.

7 BOTKYRKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 7[26] 73 Uppdrag - Utforma bidrag för att stimulera och stötta civilsamhällets aktörer att rikta insatser och aktiviteter till unga år (KOF/2019:34) Beslut beslutar att godkänna kultur- och fritidsförvaltningens avrapportering av uppdraget att utforma bidrag för att stimulera och stötta civilsamhällets aktörer att rikta kultur- och fritidsaktiviteter till unga år. Sammanfattning I KS beslut 23 Utveckling av kommunens arbete för unga vuxna (KS/2018:633) presenteras ett uppdrag från kultur- och fritidsnämnden. Uppdraget innebär att kultur- och fritidsförvaltningen tar fram ett bidrag vars syfte är att stimulera och stötta civilsamhällets aktörer att rikta kulturoch fritidsaktiviteter till unga år. Kultur- och fritidsförvaltningen åtar sig uppdraget genom att utveckla Idéburet offentligt partnerskap (IOP) som tillvägagångssätt. För närvarande är den totala summan kr. Förvaltningen ämnar samverka med ideella organisationer och föreningar som ska bedriva olika kultur- och fritidsaktiviteter med fokus på nedan: Aktiviteter som syftar till att öka ungas delaktighet och inflytande samt stärka ungas personliga utveckling. Verksamhet som utgår ifrån Aktivitetshuset Albys hjärta och Aktivitetshuset i södra Botkyrka. IOP är en samverkansform som innebär att kommunen ingår i ett partnerskap med aktörer från den idéburna sektorn. IOP som samverkansform gör det möjligt för kultur- och fritidsförvaltningen att ta tillvara på civilsamhällets unika roll, kunskap och erfarenhet. Kultur- och fritidsförvaltningen bedömer att genom partnerskap med civilsamhället kunna erbjuda målgruppen unga år bättre insatser av kvalitét och med tydlig uppföljning, kontinuitet samt varierat utbud i Aktivitetshusen. IOP-avtalen tecknas inom ramen för kultur- och fritidsnämndens delegation.

8 BOTKYRKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 8[26] 74 Uppdrag - Utreda intresset hos civilsamhället att skapa medborgardriven mötespaltsföreningshus i Ungdomens hus lokaler i Fittja (KOF/2019:35) Beslut 1. har tagit del av rapporterna om civilsamhällets intresse att skapa en medborgardriven mötesplats eller föreningshus i Fittja. 2. beslutar att ge kultur- och fritidsförvaltningen i uppdrag att stödja föreningslivet att påbörja den initiala fasen för att etablera en medborgardriven mötesplats i Fittja. Uppdraget ska redovisas senast den 31 december Sammanfattning Kommunstyrelsen beslutade , 228, om ett nytt fokus för arbetet med unga vuxna. Beslutet innebar bland annat att mötesplatserna för unga vuxna ska stängas per 31 mars har utifrån detta beslut gett kultur- och fritidsförvaltningen i uppdrag att utreda intresset hos civilsamhället att skapa en medborgardriven mötesplats/föreningshus i lokalerna som tidigare användes till Ungdomens hus i Fittja (KOF/2018:190). En medborgardriven mötesplats/föreningshus innebär att boende och det lokala föreningslivet förenas och utvecklar platsen utifrån gemensamt formulerade behov. För uppdraget har kultur- och fritidsförvaltningen valt att anlita föreningen Changers hub för att processleda och utreda intresset hos civilsamhället att skapa en medborgardriven mötesplats/föreningshus i lokalerna som tidigare användes till Ungdomens hus i Fittja. En rapport har skrivits, uppdelad i två delar. Den första delrapporten Del 1 Boendes och föreningslivets intresse för en medborgardriven mötesplats/föreningshus i Fittja sammanfattar och analyserar de genomförda intervjuerna. Den andra delrapporten Del 2 Boendes och föreningslivets intresse för en medborgardriven mötesplats/föreningshus i Fittja presenterar och fördjupar sig i tre olika medborgardrivna mötesplatser/föreningshus i Sverige med följande fokus: den initiala fasen, framgångsfaktorer, kommunens och fastighetsbolagens roll och finansiering. Den samlade bilden av rapporterna visar att det finns ett starkt gemensamt intresse av en mötesplats som förenar föreningslivet och som skapar en generationsöverskridande plats som främjar interkulturella möten. Rapporterna fastslår att etableringen bör starta med en initial fas. Centralt i arbetet är att involvera nyckelpersoner och föreningsrepresentanter med lokal förankring. I den initiala fasen rekommenderas vidare att ansvarig(a) av

9 BOTKYRKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 9[26] processen erbjuder folkbildande insatser, särskilt i föreningskunskap i syfte att möjliggöra att fler boende kan engagera sig i utvecklingsarbetet. Under den inledande fasen är det vidare viktigt att ansvarig(a) involverar boende och föreningsrepresentanter i visionsarbetet samt initierar partnerskap med olika aktörer i syfte att säkerställa långsiktig finansiering. Kommunen och fastighetsbolaget har visat sig vara avgörande parter i att lösa stora delar av finansieringen. Vidare rekommenderas att involvera etablerade civilsamhällesorganisationer för såväl kompetens och verksamhetsstöd som nätverksbyggande. Följande organisationer har uppvaktats och visat intresse till fortsatt deltagande; Hyresgästföreningen, ABF Botkyrka Salem, Studiefrämjandet, Stockholms idrottsförbund, Folkets hus och parker, Mångkulturellt centrum och Rise forskningsinstitut. Kultur- och fritidsförvaltningen har haft avstämningsmöten med tjänstepersoner på fastighetsbolaget Botkyrkabyggen. De ställer sig positiva till en medborgardriven mötesplats/föreningshus i Fittja, då det går i linje med Botkyrkabyggens utveckling av området ovanför huset. Kultur- och fritidsförvaltningen delar rapporternas slutsatser och ser följande möjligheter med en medborgardriven mötesplatsen/föreningshus; - att förena föreningslivet och skapa samhörighet i området. - att tillgängliggöra fler lokaler till föreningsliv och boende. - att skapa meningsfulla fritidsaktiviteter för barn och unga i området. - att platsen blir ett nav för att vitalisera demokratin. - att främja inkludering och delaktighet i det lokala samhället men också i samhället i stort. - att platsen främjar generationsöverskridande och interkulturella möten. Kultur- och fritidsförvaltningen förordar att en paraplyförening bildas under den initiala fasen, som blir den part som tar över driften av huset. beslutar att påbörja etableringen av en medborgardriven mötesplats i Fittja, genom att inleda en initial fas som sträcker sig till senast den 31 dec Särskilt yttrande Ufuk Sen (M) och Märta Engelberth-Fridell (M) lämnar ett särskilt yttrande, bilaga.

10 BOTKYRKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 10[26] 75 Plan för årlig effektivisering av 2 % inom kultur- och fritidsförvaltningen (KOF/2019:112) Beslut 1. noterar prognostiserat utfall av de effektiviseringar nämnden beslutat om inför godkänner förvaltningens förslag till effektiviseringar om två procent Deltar inte i beslut Samtliga ledamöter för (V) deltar inte i beslutet. Sammanfattning Botkyrka kommun har som ambition att vara proaktiv och genomföra effektiviseringar av verksamheten i tid så att dessa insatser kan vara välgrundade, långsiktiga och ha medborgarens fokus. Med anledning av detta beslutade kommunfullmäktige redan i samband med mål och budget 2018 om årliga effektiviseringar på två procent inom kommunens organisation (KS/2017:91). För kultur- och fritidsförvaltningen motsvarar det omkring 5400 tkr årligen och cirka 20 mnkr totalt under planperioden. Vid beslut om mål och budget 2019 med flerårsplan (KS/2018:192) tog kommunfullmäktige ytterligare ett steg i effektiviseringsarbetet genom att besluta om att alla nämnder ska göra en detaljerad organisationsöversyn med målet om att ta fram effektiviseringsförslag inom central organisation på upp emot 10 procent (se sid 118 i Mål och budget 2019 med flerårsplan ). Förvaltningen föreslår en effektivisering med sex procent under planperioden avseende central administration. För kultur- och fritidsförvaltningen motsvarar det 159 tkr årligen och 636 tkr totalt under planperioden. Då två olika effektiviseringskrav åligger förvaltningen är det av särskild vikt att samordna dessa effektiviseringar och att se helheten utifrån medborgarens fokus. En särskild plan för effektiviseringar av central administration inom KOF finns och beskrivs närmare i tjänsteskrivelse KFN/2019:111. Inför 2019 beslutades om effektiviseringsåtgärder motsvarande 2,2 procent. Förvaltningen prognostiserar att de beslutade effektiviseringarna kommer att genomföras innevarande år enligt plan. Som ett led i uppdraget om effektiviseringar om två procent årligen har förvaltningsledningen våren 2019 genomfört en organisationsöversyn samt en kartläggning av möjliga framtida effektiviseringsåtgärder.

11 BOTKYRKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 11[26] En plan finns nu för effektiviseringsåtgärder om två procent årligen. Särskilt yttrande Erik Jon-And (V) lämnar ett särskilt yttrande, bilaga.

12 BOTKYRKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 12[26] 76 Plan för effektivisering av central organisation inom kulturoch fritidsförvaltningen (KOF/2019:111) Beslut 1. noterar förvaltningens plan för effektiviseringar av central organisation. 2. uppdrar till kultur och fritidsförvaltningen att under planperioden genomföra effektiviseringar om totalt 6 procent, fördelat på 1,5 procent årligen, kopplat till den egna förvaltningens centrala administration. Det innebär en effektivisering om totalt 636 tkr under planperioden vilket motsvarar 159 tkr årligen under de fyra år som planperioden avser. Deltar inte i beslut Samtliga ledamöter för (V) deltar inte i beslutet. Sammanfattning Kommunfullmäktige tog i samband med mål och budget 2019 med flerårsplan (KS/2018:192) beslut om att ge alla nämnder i uppdrag att göra en detaljerad organisationsöversyn med målet att ta fram effektiviseringsförslag inom central organisation på upp emot 10 procent (se sid 118 i Mål och budget 2019 med flerårsplan ). Förvaltningarna har under våren 2019 koordinerat detta arbete genom en arbetsgrupp inom den centrala tjänstemannaledningsgruppen, KLG. Uppdraget är nu slutfört och presenteras genom enskilda tjänsteskrivelser till respektive nämnd. I dessa framgår resultatet av organisationsöversynen, en förvaltningsspecifik effektiviseringsplan som kan verkställas under planperioden med start 2020 samt 18 kommunövergripande effektiviseringsförslag som kommunens förvaltningsorganisation avser utreda vidare. Förslagen bedöms kunna generera effektiviseringar på upp till 10 procent under planperioden. Ett genomförande av samtliga effektiviseringsförslag bedöms dock innebära en betydande omställning av verksamheten. Förvaltningen föreslår därför att nämnden avgränsar sig till att fatta beslut om att genomföra effektiviseringar på motsvarande 6 procent under planperioden (1,5 procent respektive år). I det fall nämnden fattar beslut om att effektiviseringar ska genomföras åligger det förvaltningen att verkställa lämpliga insatser löpande under planperioden. Dessa insatser ska då givetvis samverkas med fackliga parter enligt gällande regler.

13 BOTKYRKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 13[26] Parallellt med arbetet att effektivisera den centrala administrationen inom förvaltningen föreligger ett effektiviseringskrav om cirka två procent årligen. För 2020 motsvarar detta effektiviseringskrav cirka 5400 tkr för förvaltningen och drygt 20 mnkr under planperioden. Då två olika effektiviseringskrav åligger förvaltningen är det av särskild vikt att samordna dessa effektiviseringar och att se helheten utifrån medborgarens fokus. En särskild beskrivning av plan för effektiviseringskrav om två procent årligen finns (KFN/2019:112). Särskilt yttrande Erik Jon-And (V) lämnar ett särskilt yttrande, bilaga.

14 BOTKYRKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 14[26] 77 Yttrande över Mål och budget 2020 (KOF/2019:136) Förslag till beslut 1. godkänner yttrandet över mål och budget 2020 med plan för inklusive tillhörande bilagor. 3. föreslår en omformulering av det målsatta måttet 5.1.a till Barn och ungas organiserade idrottsaktiviteter ökar i de stadsdelar som har lägst deltagande. Deltar inte i beslut Samtliga ledamöter för (M), (TUP) och (V) deltar inte i beslutet. Sammanfattning s yttrande över mål och budget 2020 med plan för utgör de mål och förutsättningar som anger riktningen för nämndens arbete under 2020 och framåt. Med utgångspunkt i Politisk plattform för Mittenmajoriteten , i förvaltningens omvärldsanalys och i uppföljningen av tidigare verksamhetsår, har nämnden tagit fram mål och budget för kommande år. Måldokumentet utgår från kommunens medborgarprocesser. Som en följd av föråldrat anläggningsbestånd och att kommunen växer är nämndens investeringsbehov fortsatt stora. Investeringsplanen bygger till största del på investeringar som finns upptagna i Mål och budget 2019 med plan för , men nämnden går nu också fram med ett antal nya projekt varav merparten är reinvesteringar i befintliga anläggningar. En relativt stor andel av kultur- och fritidsnämndens driftsramar är uppbundna i anläggningskostnader och investeringsbehoven är stora sett till total driftsram. Det gör att nämnden inte kommer att klara vare sig upprustningsbehov eller nyinvesteringar utan att nämnden kompenseras för de driftskonsekvenser som investeringarna medför. Kommunfullmäktige kompletterade i förutsättningar för mål och budget (KS/2019:191) målområde 5 med ett nytt målsatt mått för kultur- och fritidsnämnden att arbeta mot; Antalet organiserade idrottsaktiviteter för barn och unga per stadsdel ökar. Nämnden föreslår i sitt yttrande en omformulering av det målsatta måttet till Barn och ungas organiserade idrottsaktiviteter ökar i de stadsdelar som har lägst deltagande eftersom deltagandet i dag skiljer sig åt mellan stadsdelar och fokus behöver läggas på att öka möjligheter till deltagande i de stadsdelar med lägst deltagande. Ett antal områden/frågor bedöms av nämnden som särskilt viktiga inför 2020 och framåt. Mer utförliga beskrivningar finns i kultur- och fritidsförvaltningens omvärldsanalys

15 BOTKYRKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 15[26] Särskilt yttrande Erik Jon-And (V) och Therese Lind (TUP), Gunnel Mörkfors (TUP) och Rita Ilomäki (TUP) lämnar särskilda yttranden, bilaga.

16 BOTKYRKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 16[26] 78 Budgetprognos/Månadsuppföljning juni (KOF/2019:71) Beslut godkänner budgetprognosen för juni Sammanfattning Kultur- och fritidsförvaltningens juniprognos för helåret visar ett underskott om tkr mot budget. I huvudsak är det prognostiserade underskottet en konsekvens av det större omställnings- och utvecklingsarbete som genomförts till följd av beslutet att per den 31 mars avveckla mötesplatserna för unga vuxna i dess dåvarande form. När beslutet om ny fokusering av arbetet med unga vuxna (Dnr: KOF/2018:1909) togs inkluderade det även acceptans för underskott med upp till 8,5 mkr på grund av omställningskostnader. I augusti har de avslutande omställningsbesluten fattats vilket innebär att de ekonomiska konsekvenserna av omställnings- och utvecklingsarbetet kan analyseras fullt ut först i samband med delårsrapporten per den 31 augusti. Prognosen avseende omställnings- och utvecklingsarbetet är betydligt mer träffsäker nu än vid delårsrapporten per den 30 april. Prognososäkerhet råder även kring de ekonomiska konsekvenserna av den under året införda internhyresmodellen. Förvaltningen erhöll besked i juni om de slutliga hyresnivåerna för i huvudsak alla hyresobjekt men fortfarande saknas slutgiltiga uppgifter avseende några av dem. Då nära en tredjedel av förvaltningens totala budget utgörs av lokalkostnader kan de återstående uppgifterna få betydande konsekvenser. Förhoppningen är att en omfattande analys kan göras i samband med delårsrapporten per den 31 augusti.

17 BOTKYRKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 17[26] 79 Rådgivningsrapport över revision av föreningar (KOF/2019:96) Beslut 1. godkänner rapporten Föreningsbidrag - granskning av föreningar med kommunalt bidrag uppdrar åt förvaltningen att återrapportera eventuella åtgärder senast 10 december. Sammanfattning Enligt kultur- och fritidsnämndens beslut i december 2018 skulle en revision av följande föreningar göras under 2019: Kopternas kulturförening Tullinge Triangelpojkar Fotbollsklubb ViGör Ibn Rushd Stockholm-Uppsala Studieförbund REI Kampsportsförening Assyriska Kulturföreningen i Botkyrka På uppdrag av kultur- och fritidsnämnden har revisionen genomförts av Pricewaterhousecoopers (PwC) och redovisas i bifogad rådgivningsrapport. Efter genomförd granskning har samtliga föreningar och studieförbundet uppvisat i huvudsak tillfredställande underlag. Det förekommer mindre brister/avvikelser som har noterats i olika grad och omfattning.

18 BOTKYRKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 18[26] 80 Uppdrag - Utreda framtiden för Hoglsa järnåldersby och Hågelby 4H i relation till Vision Hågelby (KOF/2018:215) Beslut 1. har tagit del av avrapporteringen av uppdraget att utreda framtiden för Hogsla järnåldersby och Hågelby 4H i relation till Vision Hågelby. 2. beslutar att ett eventuellt framtida investeringsäskande för verksamheternas lokaler och utemiljöer, görs av Hågelbyparken AB som del av de utvecklingsinsatser som görs i relation till Vision Hågelby. Sammanfattning Kultur- och fritidsförvaltningen har fått i uppdrag att utreda framtiden för Hogslaby järnåldersby och Hågelby 4H i relation till Vision Hågelby. Förslaget att utveckla de populära pedagogiska verksamheterna ligger väl i linje med kommunens beslutade vision för Hågelby (KS/2017:686). Utredningen har tagit fram ett arkitektförslag för nya lokaler för mötesplats Hogslaby och 4H vid Hågelby, samt en kostnadsberäkning för detta förslag. Då förslaget blev allt för kostsamt har kultur- och fritidsförvaltningen tagit fram ett mer hållbart förslag som innebär att Hogslabys och 4H:s behov av bättre lokaler sker i två steg. I steg 1 bygger man en ny gemensam verksamhetslokal för parternas inomhusverksamheter. Ett lokalprogram har tagits fram som utgår från verksamheternas nuvarande behov men i nya funktionella och tillgänglighetsanpassade lokaler. I steg 2 behöver stall, järnåldershusen, utomhusmiljöerna med vindskydd och informationsplatser uppföras/upprustas i samarbete med Hågelbyparken AB:s vision för hela Hågelby. Hågelbyområdet har för närvarande ingen detaljplan och ligger delvis inom strandskyddat område. Därför behöver det reviderade förslaget i två steg, prövas genom ett förhandsbesked samt en strandskyddsdispens hos bygglovsenheten. Kultur- och fritidsförvaltningen arbetar vidare med dessa underlag och vid positivt besked från bygglov kompletteras lokalprogrammet med en kostnadskalkyl. När alla underlagen är klara för själva investeringsäskandet så görs det av Hågelbyparken AB som del av de utvecklingsinsatser som görs i relation till Vision Hågelby.

19 BOTKYRKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 19[26] 81 Skärmförbud i Botkyrka kommuns simhallar (KOF/2019:22) Beslut beslutar att avskriva ärendet.

20 BOTKYRKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 20[26] 82 Skärmförbud i Botkyrka kommuns simhallar (KOF/2019:123) Beslut beslutar att införa skärmförbud i Botkyrkas badhus. Sammanfattning Kultur- och fritidsförvaltningen föreslår nämnden att besluta om ett skärmförbud i Botkyrka kommuns badhus, med start Förbudet avser användande av mobiltelefoner och alla former av skärmar i samtliga lokaler i badhuset, förutom i reception, kafeteria och gym. Undantagna från detta förbud är simlärare eller annan föreningsanknuten ledare samt personer med funktionsnedsättning som behöver skärm som hjälpmedel. Motivet till skärmförbudet är dels att öka säkerheten, dels att skydda den personliga integriteten för besökarna. Besökarna ska vara säkra på att de inte blir filmade eller fotograferade i badhusens lokaler och vuxna ansvariga ska inte brista i uppmärksamhet över barn och unga när de badar.

21 BOTKYRKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 21[26] 83 Beslut om att utse dataskyddsombud och entlediga befintligt ombud (KOF/2019:122) Beslut 1. utser Anna Guteland till dataskyddsombud för kultur- och fritidsnämnden från och med den 3 september entledigar Anja Johansson som dataskyddsombud för kultur- och fritidsnämnden från och med den 11 augusti ger kultur- och fritidsdirektören rätt att underteckna anmälan till Datainspektionen om nytt dataskyddsombud samt entledigande av befintligt dataskyddsombud. Sammanfattning Dataskyddsförordningen (GDPR) 1 gäller som lag i alla EU:s medlemsländer från och med den 25 maj är ansvarig för att behandling av personuppgifter inom nämndens ansvarsområde sker i enlighet med Dataskyddsförordningen. Enligt Dataskyddsförordningens artikel 37 ska den personuppgiftsansvarige utnämna ett dataskyddsombud om personuppgiftsbehandling genomförs av en myndighet eller ett offentligt organ, vilket innefattar kultur- och fritidsnämnden. 1 Europarlamentets och Rådets förordning (EU) 2016:679

22 BOTKYRKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 22[26] 84 Anmälningsärenden (KOF/2019:1) Beslut har tagit del av informationen. Ärendet Följande ärenden har anmälts till nämnden: 84 KF Svar på motion Bygg en simhall i Tullinge (TUP) 91 KF Delårsrapport Kommunen KS KF Nya riktlinjer för projektstöden med revidering av kriterierna KS KF Idrottsprogram för Botkyrka KS KS Revidering av kommunstyrelsens delegationsordning 112 KS Revidering av mötes- och resepolicy för Botkyrka kommun

23 BOTKYRKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 23[26] 85 Delegationsbeslut (KOF/2019:2) Delegationsbeslut har tagit del av delegationsbesluten. Ärendet har överlåtit sin beslutanderätt till ordförande och tjänsteman enligt kultur- och fritidsnämndens delegationsordning. Beslut som fattats med stöd av delegering ska anmälas till nämnden. Följande beslut har fattats med stöd av delegering: Kultur- och fritidsdirektör Tecknande av avtal med Scenskolan Fejm rörande scenskoleverksamhet i Botkyrka 2019 till en summa av kronor. Verksamheten erbjuder studiecirklar, föreställningar och funkisverksamhet till unga (4-20 år), bosatta i Botkyrka. Beslutet fattat av kultur- och fritidsdirektör Anja Dahlstedt Tecknande av överenskommelse om Idéburet Offentligt Partnerskap genomförande av Festivalen This is Alby i samverkan med ABF Borkyrka Salem. Beslutet fattat av kultur- och fritidsdirektör Anja Dahlstedt Tecknande av tilläggsavtal till löpande avtal mellan Botkyrka kommun och Folkets Hus Hallunda. I avtalet justeras summan på det lån som föreningen betalar kapitalersättning på räntan och ett tillägg skrivs till överenskommelsen om årlig driftersättning. Beslutet fattat av tillförordnad kultur- och fritidsdirektör Peter Vesterholm Tecknande av avtal om komplett utegym till styrketräningspark med Motion och fitness Sverige AB. Beslutet fattat av tillförordnad kultur- och fritidsdirektör Peter Vesterholm Tecknande av avtal om kommunövergripande överenskommelse om regional kartingbana i Järfälla kommun till Beslutet fattat av tillförordnad kultur- och fritidsdirektör Peter Vesterholm Verksamhetschef Beslut om ändrade öppettider för biblioteken 10 maj Pga en personaldag med fortbildning hade endast biblioteken i Hallunda, Tumba och meröppna Vårsta bibliotek öppet. Beslutet fattat av verksamhetschef Marie Johansen Beslut om att bevilja Evenemangsbidrag om kronor till Fittja föreningsråd för evenemanget Fittja familjefestival Beslutet fattat av verksamhetschef Ida Burén

24 BOTKYRKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 24[26] Beslut om att bevilja Evenemangsbidrag om kronor till Botkyrka Kvinnoresurscenter för evenemanget Hälso- och hållbarhetsdag. Beslutet fattat av verksamhetschef Ida Burén Beslut om sommaröppettider 2019 för biblioteken i Botkyrka kommun under tidsperioden 17 juni till 18 augusti. Beslutet fattat av verksamhetschef Marie Johansen Beslut om lokalbidrag för Arameisk-Syrianska KIF 2019 om kronor. Beslutet fattat av tillförordnad verksamhetschef Atusa Rezai Beslut att ansöka om externa medel om GBP till projektet Möt Upp! hos Goldman Sachs Gives som är ett toppmöte av och för unga kreatörer och konstnärer i och utanför Botkyrka. Beslutet fattat av verksamhetschef Ida Burén Beslut om sommaröppettider 2019 för Botkyrka konsthall under tidsperioden 17 juni till 18 augusti. Beslutet fattat av verksamhetschef Ida Burén Beslut om att bevilja Evenemangsbidrag om kronor till Studiefrämjandet Fittjapulsen Fritidsgård för evenemanget Show Up Botkyrka. Beslutet fattat av verksamhetschef Ida Burén Beslut om att bevilja Evenemangsbidrag om kronor till Botkyrka Basket för evenemanget Invigning av basketplan. Beslutet fattat av verksamhetschef Ida Burén Beslut om att bevilja Evenemangsbidrag om kronor till Pakistanska cricket- och kulturföreningen för evenemanget Drakfestivalen. Beslutet fattat av verksamhetschef Ida Burén Beslut om att bevilja Evenemangsbidrag om kronor till Balett- och RSG-skolan Vackra rosen för evenemanget Emotions. Beslutet fattat av verksamhetschef Ida Burén Beslut om att bevilja stöd från Drömdeg om kronor till Maria Mubarak för projektet Centrum Takeover. Beslutet fattat av verksamhetschef Ida Burén Beslut om att bevilja Evenemangsbidrag om kronor till ABF Botkyrka Salem för evenemanget Sommar-Fejm. Beslutet fattat av verksamhetschef Ida Burén Ändrat beslut om lokalbidrag för Kasr-I-Arifin. Tidigare beslut om kr justeras efter identifierad felaktighet till kr. Beslutet fattat av tillförordnad verksamhetschef Atusa Rezai

25 BOTKYRKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 25[26] Beslut om att bevilja stöd från Kreativa fonden om kronor till föreningen Virginia Librado för projektet 4H kulturgårdsdagen i Alhagen. Beslutet fattat av verksamhetschef Ida Burén Beslut om att bevilja stöd från Kreativa fonden om kronor till föreningen Bgirls Sweden för projektet Reflektion och dans i Botkyrka med B- girls från olika generationer. Beslutet fattat av verksamhetschef Ida Burén Beslut om att bevilja Evenemangsbidrag om kronor till Slagsta Gille för evenemanget Slagsta Gilles sommarstämma. Beslutet fattat av verksamhetschef Ida Burén Beslut om att bevilja Evenemangsbidrag om kronor till En kärlek Botkyrka för evenemanget En kärlek Botkyrka. Beslutet fattat av verksamhetschef Ida Burén Beslut om att bevilja bidrag om kronor till IFK Tumba fotboll för organiserad spontanidrott Beslutet fattat av verksamhetschef Linus Söderling Beslut om att bevilja särskilt bidrag om kronor till Botkyrka Ridsällskap. Beslutet fattat av verksamhetschef Linus Söderling Beslut om att bevilja Evenemangsbidrag om kronor till Botkyrka Brassensemble för evenemanget Brassmusik i svensk tappning. Beslutet fattat av verksamhetschef Ida Burén Beslut om att bevilja Evenemangsbidrag om kronor till FUB Botkyrka Salem för evenemanget Dans under stjärnorna. Beslutet fattat av verksamhetschef Ida Burén Beslut om att bevilja Evenemangsbidrag om kronor till Aktiv Tumba för evenemanget Tumba familjefestival. Beslutet fattat av verksamhetschef Ida Burén Beslut om att bevilja Evenemangsbidrag om kronor till Filippinska kultur- och fritidsföreningen för evenemanget Fiesta Filipino i Botkyrka. Beslutet fattat av verksamhetschef Ida Burén Beslut om att bevilja stöd från Drömdeg om kronor till Shukrullah Mahmoodi för projektet KDK. Beslutet fattat av verksamhetschef Ida Burén Beslut om att uppvakta jubilaren Fittja IF som i år fyller 25 år och därmed erhåller en jubileumspeng på kronor. Beslutet fattat av tillförordnad verksamhetschef Atusa Rezai

26 BOTKYRKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 26[26] Beslut om att uppvakta jubilaren Friluftsfrämjandet Botkyrka som i år fyller 50 år och därmed erhåller en jubileumspeng på kronor. Beslutet fattat av tillförordnad verksamhetschef Atusa Rezai Beslut om att uppvakta jubilaren Tullinge Triangelpojkar som i år fyller 75 år och därmed erhåller en jubileumspeng på kronor. Beslutet fattat av tillförordnad verksamhetschef Atusa Rezai Beslut om fördelning av bidrag till Studiefrämjandets sommaraktiviteter under övergångsperioden 1 april till 30 september Beslutet fattat av tillförordnad verksamhetschef Atusa Rezai Enhetschef Beslut om ändrade öppettider för biblioteken 29 maj Pga en personaldag var biblioteken i Alby och Fittja stängda. Beslutet fattat av enhetschef Jenny Öström

27 SÄRSKILT YTTRANDE Plan för effektivisering om två procent inom KOF 2020 (KOF/2019:112) Vänsterpartiet är kritisk till det hårda besparingstryck som kommunens förvaltningar är satta under av den politiska majoriteten i Botkyrka. Exakt hur vi vill mildra dessa nedskärningar kommer att presenteras i ett eget budgetförslag från Vänsterpartiet i samband med att mål och budget för 2020 behandlas i kommunfullmäktige. Vi avstår därför från att delta i detta beslut. Erik Jon-And (V)

28 SÄRSKILT YTTRANDE Plan för effektivisering av central organisation inom kultur- och fritidsförvaltningen (KOF/2019:111) Vänsterpartiet är kritisk till det hårda besparingstryck som kommunens förvaltningar är satta under av den politiska majoriteten i Botkyrka. Exakt hur vi vill mildra dessa nedskärningar kommer att presenteras i ett eget budgetförslag från Vänsterpartiet i samband med att mål och budget för 2020 behandlas i kommunfullmäktige. Vi avstår därför från att delta i detta beslut. Erik Jon-And (V)

29 Särskilt yttrande Ärende 9 Yttrande över Mål och budget 2020 Tullingepartiet deltar inte i detta beslut. Tullingepartiets mål är fortsatt att Tullinge ska bli en egen kommun där vi i Tullinge själva får inflytande över vår framtid och hur resurserna ska fördelas vad gäller budget, utvecklingen och underhåll av skolor, barn- och äldreomsorg, miljö, bebyggelse, vägar och gemensamma anläggningar m.m. Medan vi väntar på att bli en egen kommun vill vi göra det bästa för oss i Tullinge och presenterar därför ett eget budgetförslag vid kommunfullmäktiges behandling av mål och budget för I Tullingepartiets budgetalternativ framhåller vi att pengarna ska satsas på att hålla uppe standarden inom kärnverksamhet som skola, vård och omsorg. Vi menar att ett blomstrande näringsliv, natur, kultur, bra skolor och bra bostäder är en viktig del av ett attraktivt och hållbart samhälle. Therese Lind (TUP) Gunnel Mörkfors (TUP) Rita Ilomöki (TUP)

30 SÄRSKILT YTTRANDE Yttrande över mål och budget 2020 (KOF/2019:136) Vänsterpartiet är kritisk till det hårda besparingstryck som kommunens förvaltningar är satta under av den politiska majoriteten i Botkyrka. Exakt hur vi vill mildra dessa nedskärningar kommer att presenteras i ett eget budgetförslag från Vänsterpartiet i samband med att mål och budget för 2020 behandlas i kommunfullmäktige. Vi avstår därför från att delta i detta beslut. Erik Jon-And (V)

Robert Aslan (S), ordförande, deltog ej i 33 pga jäv Yusuf Aydin (KD), andre vice ordförande, deltog ej i 33 pga jäv

Robert Aslan (S), ordförande, deltog ej i 33 pga jäv Yusuf Aydin (KD), andre vice ordförande, deltog ej i 33 pga jäv SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[6] Plats och tid Kommunhuset, plan 2, Munkhättevägen 45, Tumba, kl 19:00 ande Robert Aslan (S), ordförande, deltog ej i 33 pga jäv Yusuf Aydin (KD), andre vice ordförande, deltog

Läs mer

Ufuk Sen (M) Märta Engelberth-Fridell (M) Therese Lind (TUP), tjänstgörande ersättare för Kjell Sjöberg (TUP)

Ufuk Sen (M) Märta Engelberth-Fridell (M) Therese Lind (TUP), tjänstgörande ersättare för Kjell Sjöberg (TUP) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[11] Plats och tid Botkyrka Konsthall, Tumba Torg 105 i Tumba, kl. 19:15 ande Robert Aslan (S), ordförande, 22-25 och 27-29 (kl. 19:15-19:50) Deniz Bulduk (MP), förste vice ordförande,

Läs mer

Robert Aslan (S), ordförande, deltog inte i handläggningen av 86. Yusuf Aydin (KD), andre vice ordförande, deltog inte i handläggningen

Robert Aslan (S), ordförande, deltog inte i handläggningen av 86. Yusuf Aydin (KD), andre vice ordförande, deltog inte i handläggningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[11] Plats och tid Tullinge bibliotek, Nyängsvägen 3B, Tullinge, kl 19:00 ande Ersättare Övriga deltagande Robert Aslan (S), ordförande, deltog inte i handläggningen av 86 Yusuf

Läs mer

Robert Aslan (S), ordförande, och Deniz Bulduk (MP), förste vice ordförande, tjänstgörande ordförande

Robert Aslan (S), ordförande, och Deniz Bulduk (MP), förste vice ordförande, tjänstgörande ordförande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[12] Plats och tid Kommunhuset 2:3, kl 19:00 ande Robert Aslan (S), ordförande, 30-31 och 33-37 Deniz Bulduk (MP), förste vice ordförande, tjänstgörande ordförande 32 Yusuf Aydin

Läs mer

Yusuf Aydin (KD), andre vice ordförande. ersättare för Ornina Heido (S) Hans Richardsson (S) tjänstgörande ersättare för Mona Shafahi (S)

Yusuf Aydin (KD), andre vice ordförande. ersättare för Ornina Heido (S) Hans Richardsson (S) tjänstgörande ersättare för Mona Shafahi (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[17] Plats och tid Kommunhuset, plan 2, Munkhättevägen 45, Tumba, kl 19:00 ande Robert Aslan (S), ordförande Deniz Bulduk (MP), vice ordförande Yusuf Aydin (KD), andre vice ordförande

Läs mer

Robert Aslan (S), ordförande, deltog inte i handläggningen av 6

Robert Aslan (S), ordförande, deltog inte i handläggningen av 6 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[17] Plats och tid Kommunhuset, plan 2, Munkhättevägen 45, Tumba, kl. 19:00 ande Ersättare Övriga deltagande Robert Aslan (S), ordförande, deltog inte i handläggningen av 6 Ufuk

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden Dnr KOF/2019:2. Kultur- och fritidsnämnden godkänner redovisningen av delegationsbesluten.

Kultur- och fritidsnämnden Dnr KOF/2019:2. Kultur- och fritidsnämnden godkänner redovisningen av delegationsbesluten. ORDFÖRANDEFÖRSLAG 1[6] 2019-04-08 Dnr KOF/2019:2 17 Delegationsbeslut godkänner redovisningen av delegationsbesluten. Ärendet har överlåtit sin beslutanderätt till ordförande och tjänsteman enligt kultur-

Läs mer

Yusuf Aydin (KD), andre vice ordförande

Yusuf Aydin (KD), andre vice ordförande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[17] Plats och tid Kommunhuset, plan 2, Munkhättevägen 45, Tumba, kl 19:00 ande Robert Aslan (S), ordförande Deniz Bulduk (MP), vice ordförande Yusuf Aydin (KD), andre vice ordförande

Läs mer

Yusuf Aydin (KD), andre vice ord- Märta Engelberth-Fridell (M)

Yusuf Aydin (KD), andre vice ord- Märta Engelberth-Fridell (M) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[17] Plats och tid Alby sporthall, Albyvägen 22 i Norsborg, kl. 19:00 ande Bim Eriksson (S), ordförande Ornina Heido (S) Deniz Bulduk (MP), förste vice Ufuk Sen (M) ordförande Yusuf

Läs mer

Anders Pemer (V), tjänstgörande ersättare för Pia Carlson (V) Michael Erikson (M), tjänstgörande ersättare för Yusuf Aydin (KD) under 96

Anders Pemer (V), tjänstgörande ersättare för Pia Carlson (V) Michael Erikson (M), tjänstgörande ersättare för Yusuf Aydin (KD) under 96 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[13] Plats och tid Kommunhuset, plan 2, Munkhättevägen 45, Tumba, kl. 19:00 ande Ersättare Övriga deltagande Robert Aslan (S), ordförande, deltog inte i handläggningen av 96 Yusuf

Läs mer

Leif Backström (S), tjänstgörande Yusuf Aydin (KD) ersättare för Johanna Lindgren (S) Ufuk Sen (M) Kjell Sjöberg (TUP)

Leif Backström (S), tjänstgörande Yusuf Aydin (KD) ersättare för Johanna Lindgren (S) Ufuk Sen (M) Kjell Sjöberg (TUP) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[14] Plats och tid Ungdomens Hus i Fittja, kl 19:00 ande Mattias Gökinan (S), ordförande Märta Engelberth-Fridell (M) Bim Eriksson (S), vice ordförande Ann-Margret Karlström (TUP)

Läs mer

Yusuf Aydin (KD), andre vice Märta Engelberth-Fridell (M) Katarina Kristensson (S) Pia Carlson (V) David Persson (S)

Yusuf Aydin (KD), andre vice Märta Engelberth-Fridell (M) Katarina Kristensson (S) Pia Carlson (V) David Persson (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[16] Plats och tid Xenter, Utbildningsvägen 3 i Tumba, kl. 19:00 ande Bim Eriksson (S), ordförande Ornina Heido (S) Deniz Bulduk (MP), förste vice Ufuk Sen (M) ordförande Yusuf Aydin

Läs mer

Petja Svensson (M), 2:e vice ordförande. Leif Backström (S), tjänstgörande Yusuf Aydin (KD) ersättare för Johanna Bruto-Westman (S) Ufuk Sen (M)

Petja Svensson (M), 2:e vice ordförande. Leif Backström (S), tjänstgörande Yusuf Aydin (KD) ersättare för Johanna Bruto-Westman (S) Ufuk Sen (M) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[13] Plats och tid Hörsalen i Mångkulturellt centrum, kl 18:15-21:15 ande Mattias Gökinan (S), ordförande Märta Engelberth-Fridell (M) Bim Eriksson (S), 1:e vice ordförande Ann-Margret

Läs mer

Michael Erikson (M), tjänstgörande ersättare för Yusuf Aydin (KD) Hans Richardsson (S), tjänstgörande ersättare för Maria Mendoza (S)

Michael Erikson (M), tjänstgörande ersättare för Yusuf Aydin (KD) Hans Richardsson (S), tjänstgörande ersättare för Maria Mendoza (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[14] Plats och tid Kommunhuset, plan 2, Munkhättevägen 45, Tumba, kl. 19:00 ande Robert Aslan (S), ordförande Deniz Bulduk (MP), vice ordförande Michael Erikson (M), tjänstgörande

Läs mer

Pia Carlström (V) Petja Svensson (M) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[12] Kultur och fritidsnämnden 2014-03-17

Pia Carlström (V) Petja Svensson (M) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[12] Kultur och fritidsnämnden 2014-03-17 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[12] Plats och tid Tumbascenen, Utbildningsvägen 2 i Tumba, kl 19:00 ande Bim Eriksson (S), ordförande Deniz Bulduk (MP) Petja Svensson (M), 2:a vice ordförande Pia Carlström (V)

Läs mer

Yusuf Aydin (KD), andre vice Märta Engelberth-Fridell (M) Pia Carlson (V) tjänstgörande ersättare för Katarina Kristensson (S) David Persson (S)

Yusuf Aydin (KD), andre vice Märta Engelberth-Fridell (M) Pia Carlson (V) tjänstgörande ersättare för Katarina Kristensson (S) David Persson (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[10] Plats och tid Cirkus Cirkör, Rotemannavägen 10, 145 57 Norsborg, kl. 19:00 ande Bim Eriksson (S), ordförande Ornina Heido (S) Deniz Bulduk (MP), förste vice Ufuk Sen (M) ordförande

Läs mer

Vassili Arian (S) Inga-Lill Strömqvist (S) Kjell Sjöberg (M)

Vassili Arian (S) Inga-Lill Strömqvist (S) Kjell Sjöberg (M) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[12] Plats och tid Xenter, Utbildningsvägen 3, Tumba, kl 19:00-20:45 ande Stefan Dayne (KD), ordförande, Lena Ingren (S) Per Börjel (TUP) Vassili Arian (S) Inga-Lill Strömqvist (S)

Läs mer

Lars Johansson (FP), andre vice ordförande. ersättare för Elias Tony (S) Inger Grönberg (MP), tjänstgörande ersättare för Hanan Ashak (S)

Lars Johansson (FP), andre vice ordförande. ersättare för Elias Tony (S) Inger Grönberg (MP), tjänstgörande ersättare för Hanan Ashak (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[10] Plats och tid Kommunhuset, Munkhättevägen 45 i Tumba, kl. 19:00 ande Marcus Ekman (S), ordförande Björn Lagerstedt (M) Ali Khalil (MP), förste vice ordförande Magdalena Jonsson

Läs mer

vice ordförande Leyla Öztürk (S) förste vice ordförande

vice ordförande Leyla Öztürk (S) förste vice ordförande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[4] Plats och tid Kommunhuset plan 2 i Tumba, kl. 19:00 Beslutande Lars Johansson (L), ordförande Carl Widercrantz (TUP) andre vice ordförande Leyla Öztürk (S) förste vice ordförande

Läs mer

Johanna Bruto Westman (S) Ufuk Sen (M) Märta Engelberth- Fridell (M), Jonas Isaksson (M)

Johanna Bruto Westman (S) Ufuk Sen (M) Märta Engelberth- Fridell (M), Jonas Isaksson (M) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[13] Plats och tid Kommunalhuset, plan 2, rum 2, kl 19:00 ande Kristin Thörn (S), ordförande Mattias Franzén (M) Petja Svensson (M) 2:e vice ordf Ann-Margret Karlström (TUP) Leif

Läs mer

Kerstin Amelin (V) tjänstgörande ersättare för Ronnie Andersson (V)

Kerstin Amelin (V) tjänstgörande ersättare för Ronnie Andersson (V) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[12] Plats och tid Kommunhuset 2:3, kl. 19:00 ande / Marcus Ekman (S), ordförande Lars Johansson (L), andre vice ordförande Inger Grönberg (MP) tjänstgörande Willy Viitala (M) ersättare

Läs mer

Yusuf Aydin (KD), andre vice Adnan Issa (S) Stig-Åke Carlsson (S) tjänstgörande

Yusuf Aydin (KD), andre vice Adnan Issa (S) Stig-Åke Carlsson (S) tjänstgörande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[15] Plats och tid Kärsbyskolan, Tomtbergavägen 370, Norsborg, kl 19:00 ande Robert Aslan (S), ordförande Deniz Bulduk (MP), vice ordförande Yusuf Aydin (KD), andre vice Adnan Issa

Läs mer

Yusuf Aydin (KD), andre vice Adnan Issa (S) Märta Engelberth-Fridell (M)

Yusuf Aydin (KD), andre vice Adnan Issa (S) Märta Engelberth-Fridell (M) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[23] Plats och tid Kommunhuset, plan 2, Munkhättevägen 45, Tumba, kl. 19:00 ande Robert Aslan (S), ordförande Deniz Bulduk (MP), vice ordförande Yusuf Aydin (KD), andre vice Adnan

Läs mer

Protokollet förvaras på kultur- och fritidsförvaltningen

Protokollet förvaras på kultur- och fritidsförvaltningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1(2) Plats och tid Höken, vån 3, Folkets Hus, Ludvika, tisdagen den 15 maj 2018, kl 9.00-10.15 Beslutande ledamöter Sten G Johansson (V) Susanne Andersson (S)

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden. Kultur- och fritidsnämndens kansli. Ordförandes signatur Justerandes signatur Utdragsbestyrkande

Kultur- och fritidsnämnden. Kultur- och fritidsnämndens kansli. Ordförandes signatur Justerandes signatur Utdragsbestyrkande 1(12) Plats och tid Svedala kommunhus, Naverlönnsalen, onsdagen den 8 februari 2017 kl 18:30 ande Ledamöter Se närvarolista på sida 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista på sida 2 Övriga närvarande

Läs mer

Johanna Bruto-Westman (S) Yusuf Aydin (KD) Ufuk Sen (M)

Johanna Bruto-Westman (S) Yusuf Aydin (KD) Ufuk Sen (M) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[17] Plats och tid Lokal 2:3 i kommunalhuset, kl 19:00-21:00 ande Mattias Gökinan (S), ordförande Märta Engelberth-Fridell (M) Bim Eriksson (S), 1:e vice ordförande Ann-Margret Karlström

Läs mer

Kommunkontoret Djurås , kl. 09:

Kommunkontoret Djurås , kl. 09: Kultur- och fritidsnämnden 2018-02-08 1 (19) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 14:00-16:00 Beslutande Ledamöter Christina Walles (S), ordförande Ann Målare (S) Ola Granath (KOSA) Tomas Neijbert

Läs mer

Kjell Sjöberg (TUP) Pia Carlson (V) Ranjith Sivanesan (S), tjänstgörande ersättare för Adnan Issa (S) Therese Lind (TUP), Sinan Celepli (V)

Kjell Sjöberg (TUP) Pia Carlson (V) Ranjith Sivanesan (S), tjänstgörande ersättare för Adnan Issa (S) Therese Lind (TUP), Sinan Celepli (V) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[14] Plats och tid TTP-stugan, Brantbrinks IP, kl 19:00 ande Robert Aslan (S), ordförande Mohamed Benmakhlouf (MP), tjänstgörande ersättare för Deniz Bulduk (MP) Yusuf Aydin (KD),

Läs mer

Märta Engelberth-Fridell (M)

Märta Engelberth-Fridell (M) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[14] Plats och tid Fittja bibliotek, kl 19:00 ande Robert Aslan (S), ordförande Ufuk Sen (M) Deniz Bulduk (MP), förste vice Märta Engelberth-Fridell (M) ordförande Yusuf Aydin (KD),

Läs mer

Charlotte Gustafsson (KD) ej 37

Charlotte Gustafsson (KD) ej 37 1(17) Plats och tid Carl August-rummet, tisdagen den 25 augusti 2015 kl 09:00 10.25 Beslutande Ledamöter och tjänstgörande ersättare Birgitta Widén Blomberg (KD) Ordförande Marianne Bremer (C) Elisabeth

Läs mer

Majvor Byström, administrativ chef Åsa Sjöberg, Handläggare Anki Andersson, Handläggare. Justeras direkt efter sammanträdet

Majvor Byström, administrativ chef Åsa Sjöberg, Handläggare Anki Andersson, Handläggare. Justeras direkt efter sammanträdet 1(8) Plats och tid Förvaltningsbiblioteket, våning 3, 10:00 11:00 Beslutande ledamöter Per-Eric Larsson, ordf (S) Kerstin Frånlund, (S) Johanna Zidén, (M) Leif Georgsson, (V) Ida Stafrin, tj ers, (C) Ej

Läs mer

10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunstyrelsen 2011-05-10 95 Plats och tid Hjernet, 2011-05-10 kl 13.00-14.55 Beslutande 10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

Läs mer

BESLUTAS AV KOMMUNSTYRELSEN

BESLUTAS AV KOMMUNSTYRELSEN INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 [1] BESLUTAS AV KOMMUNSTYRELSEN 223 Begäran om yttrande från JO avseende ett tjänstetillsättningsbeslut Paragrafen justerades omedelbart SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[3] Plats och tid

Läs mer

Lars Johansson (L), andre vice ordförande. Hans Richardsson (S), tjänstgörande ersättare för Stefan Leiding (S)

Lars Johansson (L), andre vice ordförande. Hans Richardsson (S), tjänstgörande ersättare för Stefan Leiding (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[7] Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsnämnden Plats och tid Kommunhuset lokal 2:3, Munkhättevägen 45 i Tumba, kl. 19:00 ande Marcus Ekman (S), ordförande Björn Lagerstedt (M) Ali

Läs mer

Kerstin Amelin (V) tjänstgörande ersättare för Ronnie Andersson (V)

Kerstin Amelin (V) tjänstgörande ersättare för Ronnie Andersson (V) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[11] Plats och tid Kommunhuset 2:3, kl. 19:00 ande Marcus Ekman (S), ordförande Leif Nilsson (KD) tjänstgörande ersättare för Lars Johansson (L), andre vice ordförande Ali Khalil

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kultur- och fritidsnämnden. Plats och tid Blosset, onsdagen den 21 september 2016 kl. 18:30-19:00 Beslutande

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kultur- och fritidsnämnden. Plats och tid Blosset, onsdagen den 21 september 2016 kl. 18:30-19:00 Beslutande 1 (10) Plats och tid Blosset, onsdagen den 21 september 2016 kl. 18:30-19:00 Beslutande Bo Hallqvist (S), Ordförande Inga Bakken (S), 1:e vice ordförande Lisbeth Madsen (M), 2:e vice ordförande Irena Alm

Läs mer

Elisabet Haglund-Nyberg (S) Bo Claesson (KD) Ronnie Andersson (V)

Elisabet Haglund-Nyberg (S) Bo Claesson (KD) Ronnie Andersson (V) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[12] Plats och tid Brunna konferenslokaler Humlevägen 4, kl 19:00-21:10 ande Serkan Köse (S) ordförande Karin Pilsäter (FP) Bo Olsson (MP) Staffan Sundin (M) tjg ersättare Selin

Läs mer

Mikaela Åberg (M) Hans Jörlén (C) Lennart Bång (S) Rolf Johanson, Kultur- och fritidschef Henrik Jönsson, Nämndsekreterare

Mikaela Åberg (M) Hans Jörlén (C) Lennart Bång (S) Rolf Johanson, Kultur- och fritidschef Henrik Jönsson, Nämndsekreterare Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid kultur- och fritidsnämnden 2009-10-15 1 Plats och tid Fritidsgården Huset, torsdagen 15 okt, 2009, kl 19-20 Beslutande Anders Forsberg (M) Björn Möllersten (Fp) Stig

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kultur- och fritidsnämnden Administrativa avdelningen

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kultur- och fritidsnämnden Administrativa avdelningen 1 (15) Plats och tid Årjängs Bad- och Friskvårdscenter den 5 april kl, 15.00 17.00 Beslutande Övriga närvarande Lennart Nilsson, Ordförande (KD) Mårten Karlsson (S) Erik Ulriksson (C) Anette Eriksson (C)

Läs mer

Kommunkontoret, Silen, 27 mars kl

Kommunkontoret, Silen, 27 mars kl 1 (14) Plats och tid Kommunkontoret, Silen, 27 mars kl.15.00 16.45 Beslutande Övriga närvarande Lennart Nilsson, Ordförande (KD) Kristina Kristiansson, V Ordförande (S) Robin Olsson (M) Mårten Karlsson

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Majvor Smedberg. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Majvor Smedberg. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(10) Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid Sjuntorpsrummet, kl. 16:00 Beslutande Ledamöter Carina Lorentzon (S), Ordförande Christer Bohm (V), 1:e vice ordförande Jolanta Walkow (S) Robert Ottosson

Läs mer

ersättare för Stefan Leiding (S) Ewa Ellis (S), tjänstgörande ersättare för Hanan Ashak (S) Lars Johansson (FP)

ersättare för Stefan Leiding (S) Ewa Ellis (S), tjänstgörande ersättare för Hanan Ashak (S) Lars Johansson (FP) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[8] Plats och tid Kommunhuset, Munkhättevägen 45 i Tumba, kl. 19:00 ande Marcus Ekman (S), ordförande Björn Lagerstedt (M) Ali Khalil (MP), förste vice ordförande Magdalena Jonsson

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden. Svedala kommunhus Kultur- och fritid. Ordförandes signatur Justerandes signatur Utdragsbestyrkande

Kultur- och fritidsnämnden. Svedala kommunhus Kultur- och fritid. Ordförandes signatur Justerandes signatur Utdragsbestyrkande 1(9) Plats och tid Naverlönnsalen, torsdagen den 13 september 2018 kl 18:30 Beslutande Ledamöter Se närvarolista på sida 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista på sida 2 Övriga närvarande Se närvarolista

Läs mer

ersättare för Ali Khalil (MP), förste vice ordförande Ayisha Farooq (S) tjänstgörande ersättare för Tony Elias (S)

ersättare för Ali Khalil (MP), förste vice ordförande Ayisha Farooq (S) tjänstgörande ersättare för Tony Elias (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[7] Plats och tid Kommunhuset 2:2, kl. 19:00 Beslutande Marcus Ekman (S), ordförande Lars Johansson (L) andra vice ordförande Inger Grönberg (MP) tjänstgörande Björn Lagerstedt (M)

Läs mer

Sara Sjödal (C), ordförande Peter Evansson (S) Olof Nilsson (S) Anders Backman (C)

Sara Sjödal (C), ordförande Peter Evansson (S) Olof Nilsson (S) Anders Backman (C) Tid och plats 9 april 2019, kl. 14:00-14:30, IT-centrum Cassiopeia, Tierp Paragrafer 9-12 Utses att justera Olof Nilsson Beslutande Ledamöter Sara Sjödal (C), ordförande Peter Evansson (S) Olof Nilsson

Läs mer

Serkan Köse (S), ordförande. Bosse Olsson (MP)

Serkan Köse (S), ordförande. Bosse Olsson (MP) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[9] Plats och tid Kommunalhuset i Tumba, sal Stange 2:3, kl. 19.00 20.20 ande Serkan Köse (S), ordförande Bosse Olsson (MP) Karin Pilsäter (FP) Leif Glad (S) tjg. ersättare Stefan

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[13] Plats och tid Hågelby Gård, Tumba, kl 19:00-20:10 ande Dan Gahnström (MP), ordförande Susanne Stangenberg (S) Lennart Lundell (M) Lars-Göran Liljedahl (S) Birgitta Majby (S)

Läs mer

(TUP) Åsa Bruto (S) tjänstgörande ersättare för Hans Richardsson (S) Karin Nakamura Lindholm (TUP) Karin Nakamura Lindholm

(TUP) Åsa Bruto (S) tjänstgörande ersättare för Hans Richardsson (S) Karin Nakamura Lindholm (TUP) Karin Nakamura Lindholm SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[8] Plats och tid Jobbcenter, Hans Stahles väg 13 i Tumba, kl. 19:00 ande Ali Khalil (MP), ordförande Lars Johansson (L) andra vice ordförande Ayisha Farooq (S) tjänstgörande ersättare

Läs mer

Medborgarkontoret, Östervåla 9 oktober 2015, kl Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS

Medborgarkontoret, Östervåla 9 oktober 2015, kl Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Sammanträdesdatum Plats och tid Vård- och omsorgsförvaltningen, Heby, kl 09.00-11.30 Beslutande Karl-Arne Larsson (C) ordförande Karin Rydell (M) ersättare för Margaretha Gadde-Jennische

Läs mer

Yusuf Aydin (KD), andre vice Ordförande

Yusuf Aydin (KD), andre vice Ordförande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[17] Plats och tid Kommunhuset, Tumba, kl. 19:00 ande Robert Aslan (S), ordförande Deniz Bulduk (MP), vice ordförande. Yusuf Aydin (KD), andre vice Ordförande Adnan Issa (S) Ufuk

Läs mer

Torbjörn Ivarsson (LP), ordförande Pär Jansson (C) Carola Eriksson (S) Joel Lindh (MP) Salima Fahad (V)

Torbjörn Ivarsson (LP), ordförande Pär Jansson (C) Carola Eriksson (S) Joel Lindh (MP) Salima Fahad (V) - KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN - SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret, Heby kl 9.00 12.15 Beslutande Torbjörn Ivarsson (LP), ordförande Pär Jansson (C) Carola Eriksson (S) Joel Lindh

Läs mer

Stig-Åke Carlsson (S) tjänstgörande ersättare för Adnan Issa (S) Yusuf Aydin (KD), andre vice Ordförande

Stig-Åke Carlsson (S) tjänstgörande ersättare för Adnan Issa (S) Yusuf Aydin (KD), andre vice Ordförande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[16] Plats och tid Kommunhuset plan 2, Munkhättevägen 45, Tumba, kl 19:00 ande Robert Aslan (S), ordförande Deniz Bulduk (MP), vice ordförande Yusuf Aydin (KD), andre vice Ordförande

Läs mer

Maria Svensson (C) tjänstgörande för Lill Karin Gustavsson (C) Ingegerd Kull Hanses (M) tjänstgörande för Björn Kruse (L)

Maria Svensson (C) tjänstgörande för Lill Karin Gustavsson (C) Ingegerd Kull Hanses (M) tjänstgörande för Björn Kruse (L) Kultur- och fritidsnämnden 2015-05-26 1 (9) Plats och tid Dala-Floda Värdshus Dala-Floda, kl. 09.00-10.10 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Christina

Läs mer

Plats och tid: Trosa kommunhus, kl. 13: Dan Larson (M), ordförande Annika Lundström (S), vice ordförande Olov Gibeck (C) Anette Avelin (L)

Plats och tid: Trosa kommunhus, kl. 13: Dan Larson (M), ordförande Annika Lundström (S), vice ordförande Olov Gibeck (C) Anette Avelin (L) Miljönämnden Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2018-03-12 Plats och tid: Trosa kommunhus, kl. 13:30-14.00 ande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Övriga närvarande: Dan Larson (M), ordförande

Läs mer

Lars Johansson (L), andre vice ordförande. Hans Richardsson (S), tjänstgörande ersättare för Stefan Leiding (S) Stig Åke Karlsson (S)

Lars Johansson (L), andre vice ordförande. Hans Richardsson (S), tjänstgörande ersättare för Stefan Leiding (S) Stig Åke Karlsson (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[9] Plats och tid Xenter, Utbildningsvägen 3 i Tumba, kl. 19:00 ande Marcus Ekman (S), ordförande Björn Lagerstedt (M) Ali Khalil (MP), förste vice ordförande Magdalena Jonsson (M)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(16) Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(16) Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(16) Tid Torsdag 9 mars 2017, klockan 13.15 15.30 Plats Runnabönninga, Rydals konferenscenter M C MBP L MP S S S S V SD Jannicke Wichne Eva Åberg Andersson Ylva Höglund Niklas

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid Kultur & fritid, Gymnasiegatan 29, måndagen den 6 november 2017 kl 17:00 ande Jörgen Strende (S), Ordförande Peter Eclund (KD), 1:e vice ordförande Roger Magnusson (S) Stefan Grad (C) Torbjörn

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden 2019-06-19 1 () Plats och tid KS-salen, Kommunhuset, klockan 15.00 15.40 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a gällande lag. Beslutande Hanna Lostelius (C) ordf Owe Nilsson

Läs mer

Siv Persson-Trogen (S), tjänstgörande ersättare för Johanna Bruto-Westman (S) Ufuk Sen (M)

Siv Persson-Trogen (S), tjänstgörande ersättare för Johanna Bruto-Westman (S) Ufuk Sen (M) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[17] Plats och tid Storvretens sporthall, konferensrummet, kl 19:00-20:45 ande Mattias Gökinan (S), ordförande Mattias Franzén (M) Leif Backström (S), tjänstgörande ersättare för

Läs mer

PROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum:

PROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum: Plats och tid Sal 105, kl. 09:00-11.30 ande Närvarande ersättare Övriga närvarande Johnny Sundling (S), ordförande Stefan Ekwing (L) Stefan Hagman (S) Ingrid Inhammar (S) Marie Olsson (V) Camilla Landerberg

Läs mer

Kommunkontoret Djurås , kl. 08:

Kommunkontoret Djurås , kl. 08: Kultur- och fritidsnämnden 2018-03-22 1 (15) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 14:00-15:05, ajournering kl. 14.25-14.35 Beslutande Ledamöter Christina Walles (S), ordförande Ola Granath (KOSA) Tomas

Läs mer

Kollektivtrafiknämnden

Kollektivtrafiknämnden Sida 1 (22) Plats och tid Svarvaren, tisdagen den 24 april 2018 kl 14:00-15:50 ande Rolf Eriksson (S), Ordförande Peter Lindroth (S) Catrin Hulmarker (M) Alda Danial (L) Kjell Sjölund (C) Ej tjänstgörande

Läs mer

Birgitta Schmidt, Nämndsekreterare Owe Lindström, Verksamhetschef medborgarservice Payman Garmiani (S), ej tjänstgörande ersättare

Birgitta Schmidt, Nämndsekreterare Owe Lindström, Verksamhetschef medborgarservice Payman Garmiani (S), ej tjänstgörande ersättare 1 (16) Plats och tid TR:S Western Adventures, 17.00 18.00 Beslutande Övriga närvarande Lennart Nilsson, Ordförande (KD) Kristina Kristiansson, V Ordförande (S) Magnus Andreasson (L) Mårten Karlsson (S)

Läs mer

Annika Höök, nämndsekreterare Evelina Håkansson, nämndsekreterare Cilla Lund, lönechef

Annika Höök, nämndsekreterare Evelina Håkansson, nämndsekreterare Cilla Lund, lönechef Tid och plats 9 april 2019, kl. 14:30-14:45, IT-centrum Cassiopeia, Tierp Paragrafer 6-9 Utses att justera Peter Evansson Beslutande Ledamöter Sara Sjödal (C) ordförande Peter Evansson (S) Beslutande ersättare

Läs mer

Yusuf Aydin (KD), andre vice Märta Engelberth-Fridell (M)

Yusuf Aydin (KD), andre vice Märta Engelberth-Fridell (M) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[15] Plats och tid Tullinge bibliotek, Nyängsvägen 3B i Tullinge, kl. 19:00 ande Bim Eriksson (S), ordförande Mohamed Benmakhlouf (MP), tjänstgörande ersättare för Ornina Heido (S)

Läs mer

Protokollet förvaras på kultur- och fritidsförvaltningen

Protokollet förvaras på kultur- och fritidsförvaltningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1(2) Plats och tid Lilla Orren, vån 7, Folkets Hus, Ludvika, måndagen den 15 januari 2018 kl. 9.00 11.20 Beslutande ledamöter Sten G Johansson (V) Susanne Andersson

Läs mer

Lennart Nilsson, Ordförande (KD) Mårten Karlsson (S) Erik Ulriksson (C) Anette Eriksson (C) Urban Johansson (L), ersättare Inge Digrell (S), ersättare

Lennart Nilsson, Ordförande (KD) Mårten Karlsson (S) Erik Ulriksson (C) Anette Eriksson (C) Urban Johansson (L), ersättare Inge Digrell (S), ersättare 1 (12) Plats och tid Hämnäs Bygdegård,, kl. 15.00 16.25 Beslutande Övriga närvarande Lennart Nilsson, Ordförande (KD) Mårten Karlsson (S) Erik Ulriksson (C) Anette Eriksson (C) Urban Johansson (L), ersättare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (8)

Sammanträdesprotokoll 1 (8) Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 16.15 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Maria Rönnehäll, Vice ordförande (S) Per-Olov Ålander, Vice

Läs mer

ersättare för Ali Khalil (MP) (TUP) Stig Åke Karlsson (S), tjänstgörande ersättare för Stefan Leiding (S) Björn Lagerstedt (M) Miroslav Femic (M)

ersättare för Ali Khalil (MP) (TUP) Stig Åke Karlsson (S), tjänstgörande ersättare för Stefan Leiding (S) Björn Lagerstedt (M) Miroslav Femic (M) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[8] Plats och tid Botkyrka Vuxenutbildning, kl. 19:00 ande Marcus Ekman (S), ordförande Magdalena Jonsson (M) Inger Grönberg (MP), tjänstgörande Karin Nakamura Lindholm ersättare

Läs mer

Byggnads- och trafiknämnden

Byggnads- och trafiknämnden Plats och tid Bonaren, torsdagen den 6 oktober 2016 kl 17:00 19:00 ande Gunnel Johansson (S), Ordförande Kenth Wengholm (M), 1:e vice ordförande Jan Holm (S) Jan Gustafsson (C) Jan Lundqvist (KD) Erlinda

Läs mer

2012-06-19 2012-07-11

2012-06-19 2012-07-11 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[11] Plats och tid Kommunalhuset i Tumba, plan 2, rum 2, kl 19:00-20:15 ande Dan Gahnström (MP), ordförande Susanne Stangenberg (S) Lennart Lundell (M) Lars-Göran Liljedahl (S) Ulf

Läs mer

ersättare för Bim Eriksson (S) Petja Svensson (M), 2:e vice ordförande Ann-Margret Karlström (TUP)

ersättare för Bim Eriksson (S) Petja Svensson (M), 2:e vice ordförande Ann-Margret Karlström (TUP) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[19] Plats och tid Kommunalhuset i Tumba, lokal 2:3, kl 19:00 ande Mattias Gökinan (S), ordförande Bengt Kring (M), tjänstgörande ersättare för Märta Engelberth- Fridell (M) Leif

Läs mer

Kommunkontoret Djurås, kl Christina Walles (S) ordförande Ann Målare (S) Tomas Neijbert (KOSA) Jan Wiklund (M)

Kommunkontoret Djurås, kl Christina Walles (S) ordförande Ann Målare (S) Tomas Neijbert (KOSA) Jan Wiklund (M) Kultur- och fritidsnämnden 2016-11-17 1 (16) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl.14.00-15.25 Beslutande Ledamöter Christina Walles (S) ordförande Ann Målare (S) Tomas Neijbert (KOSA) Jan Wiklund (M)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL LULEÅ KOMMUN BEVIS/ANSLAG 2014-06-11 1(12) Plats och tid Fritidsförvaltningens sammanträdesrum Bävern, kl. 14.00-15.

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL LULEÅ KOMMUN BEVIS/ANSLAG 2014-06-11 1(12) Plats och tid Fritidsförvaltningens sammanträdesrum Bävern, kl. 14.00-15. LULEÅ KOMMUN Fritidsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 2014-06-11 1(12) Plats och tid Fritidsförvaltningens sammanträdesrum Bävern, kl. 14.00-15.30 Beslutande Enligt närvarolista Övriga

Läs mer

Marit Strand Pettersen (V) Ayisha Farooq (S) Marit Strand Pettersen

Marit Strand Pettersen (V) Ayisha Farooq (S) Marit Strand Pettersen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[8] Plats och tid Kommunalhuset i Tumba, kl 19:00-20:40 ande Dan Gahnström, ordförande (MP) Susanne Stangenberg (S) Lennart Lundell (M) Lars-Göran Liljedahl (S) Birgitta Majby (S)

Läs mer

Petja Svensson (M), 2:e vice ordförande. Johanna Bruto-Westman (S) Yusuf Aydin (KD) Ufuk Sen (M) Jonas Isaksson (M)

Petja Svensson (M), 2:e vice ordförande. Johanna Bruto-Westman (S) Yusuf Aydin (KD) Ufuk Sen (M) Jonas Isaksson (M) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[12] Plats och tid Botkyrka kulturskola, foajén, kl 19:00-20:20 ande Mattias Gökinan (S), ordförande Märta Engelberth-Fridell (M) Bim Eriksson (S), 1:e vice ordförande Ann-Margret

Läs mer

Behandlade ärenden. 33 Ansökan från OK Torfinn om lokalbidrag. 34 Ansökan från Ignaberga IF om tilläggsanslag.

Behandlade ärenden. 33 Ansökan från OK Torfinn om lokalbidrag. 34 Ansökan från Ignaberga IF om tilläggsanslag. 1 Behandlade ärenden 28 Budgetuppföljning per 2011-07-31. 29 Vandrarhemmet Hässleholmsgården. 30 Sösdala simhall justering avtal. 31 Elitbidrag. 32 Taxor konstgräsplaner. 33 Ansökan från OK Torfinn om

Läs mer

Yusuf Aydin (KD), andre vice Märta Engelberth-Fridell (M) Katarina Kristensson (S) Pia Carlson (V) David Persson (S), 1 samt 3-19

Yusuf Aydin (KD), andre vice Märta Engelberth-Fridell (M) Katarina Kristensson (S) Pia Carlson (V) David Persson (S), 1 samt 3-19 Plats och tid Xenter, Utbildningsvägen 3 i Tumba, kl. 19:00 ande Bim Eriksson (S), ordförande Ranjith Sivanesan (S), tjänstgörande ersättare för Ornina Heido (S) Deniz Bulduk (MP), förste vice Ufuk Sen

Läs mer

Marit Strand Pettersen (V) Peter Arnhjort, Åsa Forslund, Gunilla Melkersson, Jörgen Skagerdahl, John Staberg, Elisabeth Persson

Marit Strand Pettersen (V) Peter Arnhjort, Åsa Forslund, Gunilla Melkersson, Jörgen Skagerdahl, John Staberg, Elisabeth Persson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[11] Plats och tid Kommunalhuset i Tumba, kl 19:00-21:05 ande Dan Gahnström, (MP), ordförande Arzu BeGigo Alan (S) Stefan Dayne (KD) Lars-Göran Liljedahl (S) Birgitta Majby (S) Robert

Läs mer

Nina Hultqvist (TUP) Sekreterare Paragrafer Karina Wallenius ANSLAG/BEVIS

Nina Hultqvist (TUP) Sekreterare Paragrafer Karina Wallenius ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[8] Plats och tid 2:2, kl 18:30 ande Ersättare Övriga deltagande Maria Gawell Skog (S), ordförande Elisabeth Nobuoka Nordin (MP), Antra Johansons-Rantins (M), Sven-Arne Lindblom

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Kultur- och fritidsnämnden 2015-02-04 1 Plats och tid Stora sammanträdesrummet, biblioteket i Malung, kl. 13:0-16.30 Beslutande Åsa Hedlöf, (S) ordförande Gun Byttner (M) Erik Gustafsson (M) Carola Ivarsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum Plats och tid Vetekornsgatan 2B Bifrost kl. 17:30-20:00 Beslutande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Pernilla Övermark (S) (ordförande) Ingvar Paulsson (M) (vice

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kultur- och fritidsnämnden. Plats och tid Blosset, onsdagen den 15 juni 2016 kl. 18:30-19:40 Beslutande

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kultur- och fritidsnämnden. Plats och tid Blosset, onsdagen den 15 juni 2016 kl. 18:30-19:40 Beslutande 1 (10) Plats och tid Blosset, onsdagen den 15 juni 2016 kl. 18:30-19:40 Beslutande Ersättare Bo Hallqvist (S), Ordförande Inga Bakken (S), 1:e vice ordförande Ann-Britt Lord (KD) tjänstgörande för Lisbeth

Läs mer

GULLSPÅNGS KOMMUNER Sammanträdesdatum Sida IT-nämnden

GULLSPÅNGS KOMMUNER Sammanträdesdatum Sida IT-nämnden IT-nämnden 2017-05-29 25 Plats och tid Kommunhuset, Röda rummet, Töreboda, måndagen den 29 maj 2017, klockan 8.30 9.20 Beslutande Johan Abrahamsson (M), ordförande, Mariestads kommun Bengt Sjöberg (M),

Läs mer

Pär Andersson (S) Kim Karlsson (S) Birgitta Kulle (C) Jörgen Sjöqvist (S) Christel Hedlund (SD)

Pär Andersson (S) Kim Karlsson (S) Birgitta Kulle (C) Jörgen Sjöqvist (S) Christel Hedlund (SD) 1 (10) Plats och tid Blosset, onsdagen den 22 februari 2017 kl 18:30-19:30 Beslutande Bo Hallqvist (S), Ordförande Inga Bakken (S), 1:e vice ordförande Lisbeth Madsen (M), 2:e vice ordförande Irena Alm

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Sida 1 (8) Plats och tid Kultur & fritid, måndagen den 18 mars 2019 kl 15:00-18:00 ande Jörgen Strende (S), Ordförande Stefan Grad (C) Torbjörn Andersson (L) Hans Dahm (S) Mathias Kyller (M) Annika Singleton

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2015-06-17 1(5)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2015-06-17 1(5) SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2015-06-17 1(5) Plats och tid Lejonet, Kommunhuset Öckerö, klockan 8.30 11.30 Beslutande Ledamöter Kent Lagrell, ordförande Jim Adolfsson (M), Claes Magnusson (M) Lena Hermansson

Läs mer

Lars-Göran Liljedahl (S), ordförande Tobias Ginman (S) tjg.ers. Peter Sergius Himmelving (SD)

Lars-Göran Liljedahl (S), ordförande Tobias Ginman (S) tjg.ers. Peter Sergius Himmelving (SD) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[13] Plats och tid Kommunalhuset i Tumba, plan 4, Uttran, kl. 18:00 19:30 ande Lars-Göran Liljedahl (S), ordförande Tobias Ginman (S) tjg.ers. Ulf Hjalmarsson (M) Peter Sergius Himmelving

Läs mer

Bo Hallqvist (S), Ordförande Lisbeth Madsen (M), 2:e vice ordförande Irena Alm (S) Fredrik Andersson (L) Pär Andersson (S) Benny Trollehjelm (SD)

Bo Hallqvist (S), Ordförande Lisbeth Madsen (M), 2:e vice ordförande Irena Alm (S) Fredrik Andersson (L) Pär Andersson (S) Benny Trollehjelm (SD) 1 (9) Plats och tid Blosset, tisdagen den 20 juni 2017 kl 18:30-20:15 Beslutande Bo Hallqvist (S), Ordförande Lisbeth Madsen (M), 2:e vice ordförande Irena Alm (S) Fredrik Andersson (L) Maria Roos (S)

Läs mer

Robert Aslan (S), ordförande, deltog inte vid 11. Yusuf Aydin (KD), andre vice ordförande,

Robert Aslan (S), ordförande, deltog inte vid 11. Yusuf Aydin (KD), andre vice ordförande, SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[19] Plats och tid Storvretsbadet, Odlingsvägen 41, Tumba, kl 19:00 ande Ersättare Robert Aslan (S), ordförande, deltog inte vid 11 Yusuf Aydin (KD), andre vice ordförande, deltog

Läs mer

Djursdalarummet, Stadshuset Vimmerby, fredag den 5 februari 2016, kl

Djursdalarummet, Stadshuset Vimmerby, fredag den 5 februari 2016, kl SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Plats och sammanträdestid Beslutande ledamöter Djursdalarummet, Stadshuset Vimmerby, fredag den 5 februari 2016, kl. 10.30-12.00 Peter Högberg (S), ordförande Daniel Nestor (S),

Läs mer

Åsa Bruto (S) tjänstgörande ersättare för Hans Richardsson (S) Ronnie Andersson (V) Björn Lagerstedt (M)

Åsa Bruto (S) tjänstgörande ersättare för Hans Richardsson (S) Ronnie Andersson (V) Björn Lagerstedt (M) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[7] Plats och tid Kommunhuset 2:3, kl. 19:00 ande Marcus Ekman (S), ordförande Leif Nilsson (KD) tjänstgörande ersättare för Lars Johansson (L) andra vice ordförande Ali Khalil (MP),

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 14 december 2015 kl. 08:15-13:30. Eva Engström Sekreterare. Yvonne Nilsson Ekonom,

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 14 december 2015 kl. 08:15-13:30. Eva Engström Sekreterare. Yvonne Nilsson Ekonom, NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (12) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 14 december 2015 kl. 08:15-13:30. Beslutande Erik Eriksson Neu (S) Ordförande Kent

Läs mer

Personalnämnden 26 september 2018

Personalnämnden 26 september 2018 Personalnämnden Personalnämnden 26 september 2018 Sid Justering... 3 51 Information från HR-direktör... 4 52 Revidering av personalnämndens delegationsordning... 5 53 Utredning av servicecenters samordningsfunktion

Läs mer

Inger Grönberg (MP) Sekreterare Paragrafer Vanja Möller ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Inger Grönberg (MP) Sekreterare Paragrafer Vanja Möller ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[11] Plats och tid Konferensrum 2:2, Kommunalhuse, kl 19:00-20:15 ande Jill Melinder (S), ordförande Lars Robin (M) Bosse Olsson (MP) Mikael Sundh (TUP) Arzu Alan (S) Bo Claesson

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 1(15) Plats och tid Carl August-rummet, måndagen den 7 maj 2018 kl 09:00 Beslutande Övriga närvarande Ledamöter och tjänstgörande ersättare Robert Wahlström (KD), ordförande Börje Lindholm (S), vice ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2015-11-04 1 (9) Plats och tid Storbrunn, Östhammar 08:30-12:15 Beslutande Jonas Lennström (S) Lisa Norén (S) Hans Lagenius (S) Katarina Ståhlbrand (C) Ann Söderberg-Jansson (C) Maria

Läs mer

Torbjörn Ivarsson (LP), ordförande Pär Jansson (C) Carola Eriksson (S) Joel Lindh (MP) Salima Fahad (V) Kommunkontoret, tisdag 13 januari, kl 11.

Torbjörn Ivarsson (LP), ordförande Pär Jansson (C) Carola Eriksson (S) Joel Lindh (MP) Salima Fahad (V) Kommunkontoret, tisdag 13 januari, kl 11. - KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN - SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 09.00 11.00 Beslutande Torbjörn Ivarsson (LP), ordförande Pär Jansson (C) Carola Eriksson (S) Joel Lindh

Läs mer

Ola Granath (KOSA) ordförande Ann Målare (S) Thomas Neijbert (KOSA) Lill Karin Gustavsson (C) Jan Wiklund (M) ej 23, 25 på grund av jäv

Ola Granath (KOSA) ordförande Ann Målare (S) Thomas Neijbert (KOSA) Lill Karin Gustavsson (C) Jan Wiklund (M) ej 23, 25 på grund av jäv Kultur- och fritidsnämnden 2015-05-26 1 (11) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 17.30-18.30 Beslutande Ledamöter Ola Granath (KOSA) ordförande Ann Målare (S) Thomas Neijbert (KOSA) Lill Karin Gustavsson

Läs mer

Mohamed BenMakhlouf (MP), tjänstgörande ersättare för Johanna Lindgren (S) Ufuk Sen (M) Märta Engelberth-Fridell (M) Ann-Margret Karlström (TUP)

Mohamed BenMakhlouf (MP), tjänstgörande ersättare för Johanna Lindgren (S) Ufuk Sen (M) Märta Engelberth-Fridell (M) Ann-Margret Karlström (TUP) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[16] Plats och tid Kommunalhuset i Tumba, lokal 2:3, kl 19:00-21:00 ande Mattias Gökinan (S), ordförande Deniz Bulduk (MP) Bim Eriksson (S), vice ordförande Pia Carlsson (V) Adnan

Läs mer