Elisabet Haglund-Nyberg (S) Bo Claesson (KD) Ronnie Andersson (V)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Elisabet Haglund-Nyberg (S) Bo Claesson (KD) Ronnie Andersson (V)"

Transkript

1 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[12] Plats och tid Brunna konferenslokaler Humlevägen 4, kl 19:00-21:10 ande Serkan Köse (S) ordförande Karin Pilsäter (FP) Bo Olsson (MP) Staffan Sundin (M) tjg ersättare Selin Kayhan (S) tjg ersättare Mattias Franzén (M) Stefan Leiding (S) Anders Byrsenius (M) Elisabet Haglund-Nyberg (S) Bo Claesson (KD) Ronnie Andersson (V) Ersättare Övriga deltagande Utses att justera Veronica Berg (S), Helle Larsson (M), Inger Grönberg (MP) Jan Strandbacke, Anette Berggren, Anne-Marie Johansson- Hernander, Lisa Alm, Tove Bodin, Carolina Andersson Karin Pilsäter (FP) Plats och tid för justering Torsdag den 26 april 2012 Sekreterare Paragrafer Carolina Andersson Ordförande Serkan Köse (S) Justerare Karin Pilsäter (FP) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Nämnd Anslaget den Sammanträdesdatum Nedtas den Förvaringsplats för protokollet Arbetsmarknad- och vuxenutbildningsförvaltningen Underskrift Carolina Andersson

2 BOTKYRKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2[12] 16 Matchning Södertörn - information Informationen noteras till protokollet. Anne-Marie Johansson-Hernander projektchef informerar om projektet Matchning Södertörn.

3 BOTKYRKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 3[12] 17 Botkyrka Nästa - lägesrapport Informationen noteras till protokollet. Jan Strandbacke informerar om nuläget i projektet Botkyrka Nästa. Projektgruppen arbetar just nu med att bland annat se över effektivare arbetsformer, kartläggning och se över det arbetsmarknadspolitiska programmet. Besök kommer att genomföras i olika kommuner under maj månad.

4 BOTKYRKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 4[12] 18 Avux insatser för unga - lägesrapport. Informationen noteras till protokollet samt att sista meningen på sida två, andra stycket tas bort från rapporten och som börjar med: anledningar som brukar nämnas. Anette Berggren presenterar det skriftliga material som skickats med till kallelsen.

5 BOTKYRKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 5[12] 19 Svar på medborgarförslag angående caféförslag på Tumba äldreboende (AVUX/2011:73) Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsnämnden anser medborgarförslaget besvarat. Ärendet Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsförvaltningen har fått i uppdrag att besvara ett medborgarförslag gällande att se över möjligheten för kommunmedborgare med en funktionsnedsättning att bedriva caféverksamhet på Tumba sjukhem. Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsförvaltningen har tagit kontakt med Samhällsbyggnadsförvaltningen eftersom fastigheten ägs av Botkyrka kommun. Här lämnades beskedet att Tumba sjukhem inom kort ska renoveras och att det i dagsläget inte är möjligt att bedriva verksamhet i lokalen. Beskedet från Samhällsbyggnadsförvaltningen innebär att vi i nuläget inte kommer att arbeta vidare med förslaget kring Tumba sjukhem. Som nämnd anser vi att efter renovering kan frågan återuppväckas efter som vi anser att det är ett bra förslag.

6 BOTKYRKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 6[12] 20 Internbudget Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsnämnden noterar informationen till protokollet. Budgeten på 185,9 mnkr fördelas på förvaltningens verksamheter enligt följande: Nämnden 0,49 mnkr Central förvaltning och Matchning Södertörn 11,13 mnkr Xenter 17,07 mnkr Vuxenutbildning och Introduktionsenhet 57,2 mnkr Arbets- och kompetenscenter 33,39 mnkr Daglig verksamhet 66,63 mnkr Tjänsteskrivelsen innehåller både en övergripande budgetfördelning och en mer detaljerad beskrivning över fördelningen på respektive verksamhet och insats.

7 BOTKYRKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 7[12] 21 Ekonomisk prognos för 2012 utifrån resultat januari till mars Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsnämnden noterar informationen till protokollet. Prognosen för 2012 utifrån resultatet jan-mars 2012 är en budget i balans för Avux totalt sett. Daglig verksamhet, introduktionsenheten och Arbets- och kompetenscenter räknar med ett underskott. Botkyrka Vuxenutbildning och central förvaltning och projekt Matchning Södertörn räknar med ett överskott. Tjänsteskrivelsen innehåller en beskrivning över förväntade överskott och underskott inom verksamheterna.

8 BOTKYRKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 8[12] 22 Remissvar på förslag till flerårsplan Arbetsmarknads- och Vuxenutbildningsnämnden godkänner förslaget till yttrande över förslaget till flerårsplan och överlämnar det till kommunledningsförvaltningen för vidare handläggning. Paragrafen justeras omedelbart. Mattias Franzén (M) deltar inte i beslutet. Bo Claesson (KD) deltar inte i beslutet. Nämnden har mottagit budgetberednings förslag till flerårsplan för yttrande. I detta remissyttrande kommenteras förvaltningens syn på hur de politiska målen bättre kan kopplas till det operativa arbetet ute hos nämnder och förvaltningar. I den tidigare utarbetade framåtsikten har nämnden redovisat sina avsikter inför flerårsplaneperioden. Följande insatser följer av den mobilisering och kraftsamling som inletts men som kommer att fortsätta även under flerårsplaneperioden; - Förändrade arbetsformer inom förvaltningen i syfte att öka fokuseringen på prestation och resultat - Förvaltningens strävan att tillsammans med andra kommunala aktörer hitta bättre former för processorienterat arbete inom hela fältet Arbetsmarknad & Näringsliv - Att öka fokuseringen på kvalitets- och effektivitetsarbete inom förvaltningens ansvarsområde Förvaltningen har i övrigt valt att lyfta fram sin oro för de effekter som bedöms följa av en alltför defensiv medelstilldelning (Daglig verksamhet, Vägledningsfunktion och Ungdomssatsningar). Sist men inte minst kommenteras önskemål om att få till stånd ändringar i framtida styrning och finansiering av Daglig Verksamhet.

9 BOTKYRKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 9[12] 23 Uppdatering av delegationsordning antar förvaltningens förslag på delegationsordning. Arbetsmarknad- och vuxenutbildningsförvaltningen har gjort en översyn av delegationsordningen med anledning av ändrad skollag. Den är indelad utifrån förvaltningens verksamhetsområden (Övergripande, Vuxenutbildning, Daglig verksamhet, Arbetsmarknadsprogram och Xenter). De huvudsakliga ändringarna berör vuxenutbildning med anledning av ändringar i skollagen och påverkar rektor. Ansvarig för övergripande lokalfrågor och arbetsmiljöfrågor är förvaltningschef och inte som tidigare HR-specialist.

10 BOTKYRKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 10[12] 24 Anmälningsärenden godkänner att följande ärenden antecknas till protokollet. Förteckning över budget ansvariga och beslutsattestandet på Avux Kontaktmannaskap till verksamheterna. sammanträdesprotokoll Extra på bordet: Papperslös nämndadministration - fullt införande under 2012, KS/2010:118

11 BOTKYRKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 11[12] 25 Muntlig redogörelse av kontaktmannabesök noterar informationen till protokollet. Stefan Leiding informerade om att han och flera ledamöter varit på besök på Xenter. De uppskattade att de fick komma dit när verksamheten var igång och de fick en rundvandring. Diskussion under fikat var bland annat hur man ska gå till väga med att locka elever från norra Botkyrka till utbildningar på Xenter. Antalet elever från den delen av kommunen är lägre än övriga delar. Ett förslag är att skriva brev till föreningarna och på den vägen försöka locka fler till utbildning på Xenter. En annan fråga som kom upp var med anledning av att vissa utbildningar ger jobb ganska direkt efter avslutad utbildning men lockar inte unga till dessa utbildningar. Hur ska man få ut den informationen? Elisabet Haglund-Nyberg och Lars Robin har varit på besök hos Yvonne Lundén på daglig verksamhet där de fick information om hur organisationen och ekonomin ser ut på daglig verksamhet. De samtalade även om problemet med att nya medborgare flyttar in till kommunen under året som har ett stort behov och det medför större kostnader som inte direkt ersätts till dagligverksamhet då ersättningen är anslagsfinansierad från kommunfullmäktige och inte direkt ersättning från vård och omsorg som har myndighetsutövningen. De fick även information om ett projekt som just har startats som heter START. Bo Claesson har varit på Arbets- och kompetenscenter och träffat Anette Berggren och tyckte det var positivt att få komma till verksamheten när den var igång. Fick där information om verksamheten samt hur de rustar medborgare att få jobb.

12 BOTKYRKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 12[12] 26 Redovisning av delegationsbeslut godkänner redovisningen av delegeringsbesluten. som styrelse beslutar i stort om verksamhetens mål, inriktning och kvalitet samt i ärenden i övrigt som är av principiell natur. Andra ärenden delegeras till förvaltningschefen som i sin tur vidare delegerar till verksamhetschefer, rektorer m fl. Följande listor har lämnats in: Arbets- och kompetenscenter, februari 2012 Botkyrka Vuxenutbildning, februari 2012 Xenter, februari 2012 Arbets- och kompetenscenter, mars 2012 Botkyrka Vuxenutbildning, mars 2012 Xenter, mars 2012

Elisabet Haglund-Nyberg (S) Bo Claesson (KD) Ronnie Andersson (V)

Elisabet Haglund-Nyberg (S) Bo Claesson (KD) Ronnie Andersson (V) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[10] Plats och tid Vuxenutbildningen, Gröndalsvägen 20, Tumba, kl 19:00-21:00 ande Jill Melinder (S), ordförande Karin Pilsäter (FP) Bosse Olsson (MP) Lars Robin (M) Arzu Alan (S)

Läs mer

Patrik Forslund (M) Arzu Alan (S) Helle Larsson (M), Inger Grönberg (MP) Patrik Forslund (M) ANSLAG/BEVIS

Patrik Forslund (M) Arzu Alan (S) Helle Larsson (M), Inger Grönberg (MP) Patrik Forslund (M) ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[8] Plats och tid Plan 2:2, Kommunalhuset, Tumba, kl 19:00-20:00 ande Jill Melinder (S), ordförande Lars Robin (M) Bo Olsson (MP) Patrik Forslund (M) Arzu Alan (S) Mikael Sundh (TUP)

Läs mer

Serkan Köse (S), ordförande. Bosse Olsson (MP)

Serkan Köse (S), ordförande. Bosse Olsson (MP) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[9] Plats och tid Kommunalhuset i Tumba, sal Stange 2:3, kl. 19.00 20.20 ande Serkan Köse (S), ordförande Bosse Olsson (MP) Karin Pilsäter (FP) Leif Glad (S) tjg. ersättare Stefan

Läs mer

Inger Grönberg (MP) Sekreterare Paragrafer Vanja Möller ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Inger Grönberg (MP) Sekreterare Paragrafer Vanja Möller ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[11] Plats och tid Konferensrum 2:2, Kommunalhuse, kl 19:00-20:15 ande Jill Melinder (S), ordförande Lars Robin (M) Bosse Olsson (MP) Mikael Sundh (TUP) Arzu Alan (S) Bo Claesson

Läs mer

Arzu Alan (S) Stefan Leiding (S) Leif Glad (S) tjg ersättare. Ronnie Andersson (V) Inger Grönberg (MP), Helle Larsson (M) Anders Byrsenius (M)

Arzu Alan (S) Stefan Leiding (S) Leif Glad (S) tjg ersättare. Ronnie Andersson (V) Inger Grönberg (MP), Helle Larsson (M) Anders Byrsenius (M) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[14] Plats och tid Xenter, Utbildningsvägen 2, Tumba, kl 19:00-20:30 ande Serkan Köse (S), ordförande Karin Pilsäter (FP) Bo Olsson (MP) Lars Robin (M) Arzu Alan (S) Stefan Leiding

Läs mer

Mattias Franzén (M) Mattias Franzén (M) ANSLAG/BEVIS 2012-06-05 2012-06-26. Arbetsmarknad- och vuxenutbildningsförvaltningen

Mattias Franzén (M) Mattias Franzén (M) ANSLAG/BEVIS 2012-06-05 2012-06-26. Arbetsmarknad- och vuxenutbildningsförvaltningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[10] Plats och tid Kommunalhuset plan 2, konferensrum 2:2, kl 19:00 20:30 ande Serkan Köse (S) ordförande Karin Pilsäter (FP) Bo Olsson (MP) Lars Robin (M) Arzu Alan (S) Mattias

Läs mer

Lars Robin (M) Elisabet Haglund-Nyberg (S) Ronnie Andersson (V) Karin Pilsäter (FP)

Lars Robin (M) Elisabet Haglund-Nyberg (S) Ronnie Andersson (V) Karin Pilsäter (FP) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[1] Plats och tid Kommunalhuset 2:3, kl 19:00-20.15 ande Jill Melinder (S), ordförande Bo Claesson (KD) Bosse Olsson (MP) Staffan Sundin (M) tjg ers Arzu Alan (S) Anders Byrsenius

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsförvaltningen

ANSLAG/BEVIS Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsförvaltningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[9] Plats och tid Konferensrummet, Xenter, Utbildningsvägen 2, Tumba, kl 19:00-20:15 ande Jill Melinder, (S), ordförande Lars Robin, (M) Bosse Olsson, (MP) Patrik Forslund, (M) Arzu

Läs mer

Elisabet Haglund-Nyberg (S) Bo Claesson (KD) Ronnie Andersson (V)

Elisabet Haglund-Nyberg (S) Bo Claesson (KD) Ronnie Andersson (V) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[13] Plats och tid Rum 230, AKC, Hans stahles väg, Tumba kl 19:00-21:00 ande Jill Melinder (S), ordförande Karin Pilsäter (FP) Bo Olsson (MP) Lars Robin (M) Arzu Alan (S) Patrik

Läs mer

Lars Johansson (FP), andre vice ordförande. ersättare för Elias Tony (S) Inger Grönberg (MP), tjänstgörande ersättare för Hanan Ashak (S)

Lars Johansson (FP), andre vice ordförande. ersättare för Elias Tony (S) Inger Grönberg (MP), tjänstgörande ersättare för Hanan Ashak (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[10] Plats och tid Kommunhuset, Munkhättevägen 45 i Tumba, kl. 19:00 ande Marcus Ekman (S), ordförande Björn Lagerstedt (M) Ali Khalil (MP), förste vice ordförande Magdalena Jonsson

Läs mer

Lars Johansson (L), andre vice ordförande. Hans Richardsson (S), tjänstgörande ersättare för Stefan Leiding (S)

Lars Johansson (L), andre vice ordförande. Hans Richardsson (S), tjänstgörande ersättare för Stefan Leiding (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[7] Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsnämnden Plats och tid Kommunhuset lokal 2:3, Munkhättevägen 45 i Tumba, kl. 19:00 ande Marcus Ekman (S), ordförande Björn Lagerstedt (M) Ali

Läs mer

Lars Robin (M) Patrik Forslund (M) Jan-Erik Conradsson (TUP) Lars Robin (M) ANSLAG/BEVIS

Lars Robin (M) Patrik Forslund (M) Jan-Erik Conradsson (TUP) Lars Robin (M) ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[1] Plats och tid Xenter, kl. 19:00-20.30 ande Jill Melinder (S), ordförande Ronnie Andersson (V) Bosse Olsson (MP) Bo Claesson (KD Arzu Alan (S) Daniel Sedman (KD) tjg.ers. Stefan

Läs mer

Bo Claesson (KD) Elisabet Haglund-Nyberg (S) Lars Robin (M) Staffan Sundin (M) tjg ers

Bo Claesson (KD) Elisabet Haglund-Nyberg (S) Lars Robin (M) Staffan Sundin (M) tjg ers SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[1] Plats och tid Arbets- och kompetenscenter, kl. 19.00-20.15 ande Jill Melinder (S), ordförande Ronnie Andersson (V) Bosse Olsson (MP) Jan- Eric Conradsson (TUP) Stefan Leiding

Läs mer

ersättare för Stefan Leiding (S) Ewa Ellis (S), tjänstgörande ersättare för Hanan Ashak (S) Lars Johansson (FP)

ersättare för Stefan Leiding (S) Ewa Ellis (S), tjänstgörande ersättare för Hanan Ashak (S) Lars Johansson (FP) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[8] Plats och tid Kommunhuset, Munkhättevägen 45 i Tumba, kl. 19:00 ande Marcus Ekman (S), ordförande Björn Lagerstedt (M) Ali Khalil (MP), förste vice ordförande Magdalena Jonsson

Läs mer

ersättare för Ali Khalil (MP) (TUP) Stig Åke Karlsson (S), tjänstgörande ersättare för Stefan Leiding (S) Björn Lagerstedt (M) Miroslav Femic (M)

ersättare för Ali Khalil (MP) (TUP) Stig Åke Karlsson (S), tjänstgörande ersättare för Stefan Leiding (S) Björn Lagerstedt (M) Miroslav Femic (M) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[8] Plats och tid Botkyrka Vuxenutbildning, kl. 19:00 ande Marcus Ekman (S), ordförande Magdalena Jonsson (M) Inger Grönberg (MP), tjänstgörande Karin Nakamura Lindholm ersättare

Läs mer

(TUP) Åsa Bruto (S) tjänstgörande ersättare för Hans Richardsson (S) Karin Nakamura Lindholm (TUP) Karin Nakamura Lindholm

(TUP) Åsa Bruto (S) tjänstgörande ersättare för Hans Richardsson (S) Karin Nakamura Lindholm (TUP) Karin Nakamura Lindholm SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[8] Plats och tid Jobbcenter, Hans Stahles väg 13 i Tumba, kl. 19:00 ande Ali Khalil (MP), ordförande Lars Johansson (L) andra vice ordförande Ayisha Farooq (S) tjänstgörande ersättare

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Håkan Hultgren

ANSLAG/BEVIS Håkan Hultgren SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[9] Plats och tid Vuxenutbildningen, Gröndalsvägen 20, kl 19:00 20:00 ande Jill Melinder (S) Bosse Olsson (MP) Karin Pilsäter (FP) Leif Gladh (S), tjg. ersättare Elisabeth Haglund-Nyberg

Läs mer

Elisabet Haglund-Nyberg (S) Bo Claesson (KD) Ronnie Andersson (V) Leif Glad (S), Inger Grönberg (MP)

Elisabet Haglund-Nyberg (S) Bo Claesson (KD) Ronnie Andersson (V) Leif Glad (S), Inger Grönberg (MP) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[14] Plats och tid Kommunalhuset Tumba, plan 2 rum 2:3, kl 19:00-20:10 ande Serkan Köse (S) ordförande Karin Pilsäter (FP) Bo Olsson (MP) Lars Robin (M) Arzu Alan (S) Staffan Sundin

Läs mer

Lars Johansson (L), andre vice ordförande. Hans Richardsson (S), tjänstgörande ersättare för Stefan Leiding (S) Stig Åke Karlsson (S)

Lars Johansson (L), andre vice ordförande. Hans Richardsson (S), tjänstgörande ersättare för Stefan Leiding (S) Stig Åke Karlsson (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[9] Plats och tid Xenter, Utbildningsvägen 3 i Tumba, kl. 19:00 ande Marcus Ekman (S), ordförande Björn Lagerstedt (M) Ali Khalil (MP), förste vice ordförande Magdalena Jonsson (M)

Läs mer

Åsa Bruto (S) tjänstgörande ersättare för Hans Richardsson (S) Ronnie Andersson (V) Björn Lagerstedt (M)

Åsa Bruto (S) tjänstgörande ersättare för Hans Richardsson (S) Ronnie Andersson (V) Björn Lagerstedt (M) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[7] Plats och tid Kommunhuset 2:3, kl. 19:00 ande Marcus Ekman (S), ordförande Leif Nilsson (KD) tjänstgörande ersättare för Lars Johansson (L) andra vice ordförande Ali Khalil (MP),

Läs mer

Stefan Leiding (S) Björn Lagerstedt (M) Lars Johansson (FP)

Stefan Leiding (S) Björn Lagerstedt (M) Lars Johansson (FP) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[16] Plats och tid Orren, Gröndalsvägen 12A i Tumba, kl. 19:00 ande Marcus Ekman (S), ordförande Mikael Jonsson (M) Ali Khalil (MP), 1:e vice ordförande Karin Nakamura Lindholm (TUP)

Läs mer

Daniel Sedman (KD) Jill Melinder /DeltagarlistaOrdförande/ ANSLAG/BEVIS. Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsförvaltning

Daniel Sedman (KD) Jill Melinder /DeltagarlistaOrdförande/ ANSLAG/BEVIS. Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsförvaltning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[3] Plats och tid Vux, kl 19:00-20.30 ande /DeltagarlistaOrdförande/ Jill Ronnie Andersson (V) Melinder (S), ordförande /Deltagarlistaande/ Bo Claesson (KD) Bosse Olsson (S) Daniel

Läs mer

Karin Pilsäter (FP), andre vice ord- Ronnie Andersson (V)

Karin Pilsäter (FP), andre vice ord- Ronnie Andersson (V) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[14] Plats och tid Xenter, kl. 19:00-20:30 ande Jill Melinder (S), ordförande Anders Byrsenius (M), tjänstgörande ersättare för Patrik Forslund (M) Bosse Olsson (MP), förste vice

Läs mer

Enligt bilaga. Willy Viitala (M) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[4] Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsnämnden

Enligt bilaga. Willy Viitala (M) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[4] Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[4] Plats och tid Kommunhuset, plan 2 2:3 i Tumba, kl. 19:00 Beslutande Enligt bilaga Ersättare Enligt bilaga Utses att justera Willy Viitala (M) Plats och tid för justering Kommunhuset,

Läs mer

Lars Johansson (L), andre vice ordförande. de ersättare för Elias Tony (S)

Lars Johansson (L), andre vice ordförande. de ersättare för Elias Tony (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[14] Plats och tid Jobbcenter Botkyrka, Hans Stahles väg 13 i Tumba, kl. 19:00 ande Marcus Ekman (S), ordförande Björn Lagerstedt (M) Ali Khalil (MP), förste vice ordförande Magdalena

Läs mer

Kerstin Amelin (V) tjänstgörande ersättare för Ronnie Andersson (V)

Kerstin Amelin (V) tjänstgörande ersättare för Ronnie Andersson (V) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[11] Plats och tid Kommunhuset 2:3, kl. 19:00 ande Marcus Ekman (S), ordförande Leif Nilsson (KD) tjänstgörande ersättare för Lars Johansson (L), andre vice ordförande Ali Khalil

Läs mer

Samtliga ledamöter/ersättare i nämnden för (M), (FP), (KD) och (TUP) har gruppmöte klockan 18.30 sammanträdesdagen i anslutning till möteslokalen.

Samtliga ledamöter/ersättare i nämnden för (M), (FP), (KD) och (TUP) har gruppmöte klockan 18.30 sammanträdesdagen i anslutning till möteslokalen. Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsförvaltningen 2014-08-21 KALLELSE 1[1] Referens Maria Stjernevall Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsnämnden Tid 2014-08-21, Kl. 19.00 Plats Xenter Ärenden 1. Beslut

Läs mer

Lars-Göran Liljedahl (S), ordförande Tobias Ginman (S)

Lars-Göran Liljedahl (S), ordförande Tobias Ginman (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[6] Plats och tid Kommunalhuset i Tumba, plan 4, Mälaren, kl. 18:00 18:59 ande Lars-Göran Liljedahl (S), ordförande Tobias Ginman (S) Josefin Norrgård (TUP) Bo Claesson (KD) Ulf

Läs mer

1 Information - Presentation av kunskapsdatabas. 2 Information - Verksamheternas handlingsplaner

1 Information - Presentation av kunskapsdatabas. 2 Information - Verksamheternas handlingsplaner KALLELSE/FÖREDRAGNINGSLISTA 1 [2] 2014-01-28 Tid 2014-01-28, Kl 19:00 Plats Xenter Ärenden Justering 1 Information - Presentation av kunskapsdatabas 2 Information - Verksamheternas handlingsplaner 3 Jobbpaketet

Läs mer

Enligt bilaga. Lars Johansson (L) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[5] Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsnämnden

Enligt bilaga. Lars Johansson (L) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[5] Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[5] Plats och tid Kommunhuset 2:3 i Tumba, kl. 19:00 Beslutande Enligt bilaga Ersättare Enligt bilaga Utses att justera Lars Johansson (L) Plats och tid för justering Kommunhuset

Läs mer

Vassili Arian (S) Inga-Lill Strömqvist (S) Kjell Sjöberg (M)

Vassili Arian (S) Inga-Lill Strömqvist (S) Kjell Sjöberg (M) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[12] Plats och tid Xenter, Utbildningsvägen 3, Tumba, kl 19:00-20:45 ande Stefan Dayne (KD), ordförande, Lena Ingren (S) Per Börjel (TUP) Vassili Arian (S) Inga-Lill Strömqvist (S)

Läs mer

Kerstin Amelin (V) tjänstgörande ersättare för Ronnie Andersson (V)

Kerstin Amelin (V) tjänstgörande ersättare för Ronnie Andersson (V) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[12] Plats och tid Kommunhuset 2:3, kl. 19:00 ande / Marcus Ekman (S), ordförande Lars Johansson (L), andre vice ordförande Inger Grönberg (MP) tjänstgörande Willy Viitala (M) ersättare

Läs mer

Lars Johansson (L), andre vice. Staffan Teste (TUP) och Leif Nilsson (KD) Lars Johansson (L)

Lars Johansson (L), andre vice. Staffan Teste (TUP) och Leif Nilsson (KD) Lars Johansson (L) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[10] Plats och tid Kommunhuset, Munkhättevägen 45 i Tumba, kl. 19:00 ande Marcus Ekman (S), ordförande Björn Lagerstedt (M) Ali Khalil (MP), förste vice Magdalena Jonsson (M) ordförande

Läs mer

Lennart Petersson (S), tjänstgörande Asta Holm (M) ersättare för Elias Tony (S)

Lennart Petersson (S), tjänstgörande Asta Holm (M) ersättare för Elias Tony (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[7] Plats och tid Kommunhuset 2:3, kl. 19:00 ande Marcus Ekman (S), ordförande Lars Johansson (L), andre vice ordförande Ali Khalil (MP), förste vice ordförande Willy Viitala (M)

Läs mer

Lars Johansson (L), andre vice ordförande. Hans Richardsson (S), tjänstgörande ersättare för Stefan Leiding (S)

Lars Johansson (L), andre vice ordförande. Hans Richardsson (S), tjänstgörande ersättare för Stefan Leiding (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[14] Plats och tid Kommunhuset lokal 2:3, Munkhättevägen 45 i Tumba, kl. 19:00 ande Marcus Ekman (S), ordförande Björn Lagerstedt (M) Ali Khalil (MP), förste vice ordförande Magdalena

Läs mer

Enligt bilaga. Willy Viitala (M) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[3] Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsnämnden

Enligt bilaga. Willy Viitala (M) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[3] Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[3] Plats och tid Xenter, Utbildningsvägen 3 i Tumba, kl. 19:00 Beslutande Enligt bilaga Ersättare Enligt bilaga Utses att justera Willy Viitala (M) Plats och tid för justering Xenter,

Läs mer

Robert Aslan (S), tjänstgörande ersättare för Stefan Leiding (S) Stig-Åke Karlsson (S), tjänstgörande ersättare för vakantplatsen

Robert Aslan (S), tjänstgörande ersättare för Stefan Leiding (S) Stig-Åke Karlsson (S), tjänstgörande ersättare för vakantplatsen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[10] Plats och tid Kommunalhuset, Munkhättevägen 45 i Tumba, kl. 19:00 ande Marcus Ekman (S), ordförande Björn Lagerstedt (M) Ali Khalil (MP), förste vice ordförande Magdalena Jonsson

Läs mer

Håkan Hultgren, sekreterare. Ulf Hjalmarsson (M)

Håkan Hultgren, sekreterare. Ulf Hjalmarsson (M) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[11] Plats och tid Kommunalhuset i Tumba, plan 10, rum 1067 kl. 18:00 19:40 ande Lars Nyberg (S), ordförande Ulf Hjalmarsson (M) Leif Glad (S) Lars-Göran Liljedahl (S), tjg ers.

Läs mer

Arbets- och kompetenscentrum Hans Stahles väg 13 Tumba. 2 Erfarenheterna av det nya vägledningscentrumet

Arbets- och kompetenscentrum Hans Stahles väg 13 Tumba. 2 Erfarenheterna av det nya vägledningscentrumet KALLELSE/FÖREDRAGNINGSLISTA 1 [2] Arbetsmarknad- och vuxenutbildningsnämnden 2013-12-05 Tid 2013-12-05, Kl 19:00 Plats Arbets- och kompetenscentrum Hans Stahles väg 13 Tumba Ärenden Justering 1 Ekonomiskt

Läs mer

Ali Khalil (MP), förste vice ordfö- Ayisha Farooq (S) tjänstgörande ersättare för Elias Tony (S)

Ali Khalil (MP), förste vice ordfö- Ayisha Farooq (S) tjänstgörande ersättare för Elias Tony (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[10] Plats och tid Vuxenutbildningen, Gröndalsvägen 20 i Tumba, kl. 19:00 Ersättare ande Marcus Ekman (S), ordförande Leif Nilsson (KD) tjänstgörande ersättare för Lars Johansson

Läs mer

ersättare för Ali Khalil (MP), förste vice ordförande Ayisha Farooq (S) tjänstgörande ersättare för Tony Elias (S)

ersättare för Ali Khalil (MP), förste vice ordförande Ayisha Farooq (S) tjänstgörande ersättare för Tony Elias (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[7] Plats och tid Kommunhuset 2:2, kl. 19:00 Beslutande Marcus Ekman (S), ordförande Lars Johansson (L) andra vice ordförande Inger Grönberg (MP) tjänstgörande Björn Lagerstedt (M)

Läs mer

Nina Hultqvist (TUP) Sekreterare Paragrafer Karina Wallenius ANSLAG/BEVIS

Nina Hultqvist (TUP) Sekreterare Paragrafer Karina Wallenius ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[8] Plats och tid 2:2, kl 18:30 ande Ersättare Övriga deltagande Maria Gawell Skog (S), ordförande Elisabeth Nobuoka Nordin (MP), Antra Johansons-Rantins (M), Sven-Arne Lindblom

Läs mer

Hans Forsberg (M), ordförande Fredrik Hansson (C), vice ordförande Lisa Andersson (M) Ulrika Landergren (FP) Eva Borg (S)

Hans Forsberg (M), ordförande Fredrik Hansson (C), vice ordförande Lisa Andersson (M) Ulrika Landergren (FP) Eva Borg (S) KUNGSBACKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid sammanträde Kungsbackarummet, stadshuset Klockan 08:30-12:05 ajournering 10-10:15 Beslutande Ledamöter Hans Forsberg (M), ordförande Fredrik Hansson

Läs mer

Ayisha Farooq (S) tjänstgörande Asta Holm (M) ersättare för Tony Elias (S) Ronnie Andersson (V)

Ayisha Farooq (S) tjänstgörande Asta Holm (M) ersättare för Tony Elias (S) Ronnie Andersson (V) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[11] Plats och tid Xenter, Utbildningsvägen 3 i Tumba, kl. 19:00 ande Marcus Ekman (S), ordförande Lars Johansson (L) andre vice ordförande Ali Khalil (MP) förste vice ordförande

Läs mer

Marit Strand Pettersen (V) Peter Arnhjort, Åsa Forslund, Gunilla Melkersson, Jörgen Skagerdahl, John Staberg, Elisabeth Persson

Marit Strand Pettersen (V) Peter Arnhjort, Åsa Forslund, Gunilla Melkersson, Jörgen Skagerdahl, John Staberg, Elisabeth Persson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[11] Plats och tid Kommunalhuset i Tumba, kl 19:00-21:05 ande Dan Gahnström, (MP), ordförande Arzu BeGigo Alan (S) Stefan Dayne (KD) Lars-Göran Liljedahl (S) Birgitta Majby (S) Robert

Läs mer

vice ordförande Leyla Öztürk (S) förste vice ordförande

vice ordförande Leyla Öztürk (S) förste vice ordförande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[4] Plats och tid Kommunhuset plan 2 i Tumba, kl. 19:00 Beslutande Lars Johansson (L), ordförande Carl Widercrantz (TUP) andre vice ordförande Leyla Öztürk (S) förste vice ordförande

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunkontoret sammanträdesrum A, kl. 17:00-18:30

Sammanträdesdatum Kommunkontoret sammanträdesrum A, kl. 17:00-18:30 11111 ~!!~,,...-.; ~ Essunga kommun 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret sammanträdesrum A, kl. 17:00-18:30 Ledamöter Maria Malmberg (C), ordförande Pernilla Jönsson (M), vice ordförande Tobias Wallin (M)

Läs mer

Sebastian Lindqvist (SD)

Sebastian Lindqvist (SD) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[9] Plats och tid Xenter Botkyrka, Utbildningsvägen 3 i Tumba, kl. 19:00 Beslutande Marcus Ekman (S), ordförande Björn Lagerstedt (M) Ali Khalil (MP) Magdalena Jonsson (M) Leif Nilsson

Läs mer

Vård- och Omsorgsnämnden 2005-01-27 1 (12) Ann Svensson Hans Nilsson

Vård- och Omsorgsnämnden 2005-01-27 1 (12) Ann Svensson Hans Nilsson Vård- och Omsorgsnämnden 2005-01-27 1 (12) Plats och tid Kommunhuset rum 293, kl 13.15 16.30 Beslutande Sören Carlsson (s) Ann Svensson (s) Hans Nilsson (fp) Klas-Gunnar Appel (s) Lennart Samuelsson (s)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Kommunledningsförvaltningen. Håkan Hultgren

ANSLAG/BEVIS Kommunledningsförvaltningen. Håkan Hultgren SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[5] Plats och tid Kommunalhuset i Tumba, plan 4,, kl 18:45 19:55 ande Lars Nyberg (S) Ulf Hjalmarsson (M) Leif Gladh (S) Barbro Hillblom (S) Saga Åshage (M) Mats Einarsson (V) Bo

Läs mer

Marit Strand Pettersen (V) Ayisha Farooq (S) Marit Strand Pettersen

Marit Strand Pettersen (V) Ayisha Farooq (S) Marit Strand Pettersen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[8] Plats och tid Kommunalhuset i Tumba, kl 19:00-20:40 ande Dan Gahnström, ordförande (MP) Susanne Stangenberg (S) Lennart Lundell (M) Lars-Göran Liljedahl (S) Birgitta Majby (S)

Läs mer

Christina Tibblin (M)

Christina Tibblin (M) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[12] Plats och tid Kommunalhuset plan 2 rum 3, kl 19:00 21:30 ande Gabriel Melki (S), ordförande Anna-Maria Engqvist (S) Mattias Lindgren (S) Christina Tibblin (M) Lars Robin (M)

Läs mer

Lars Johansson (L) Annette Westerberg SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[10] Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsnämnden

Lars Johansson (L) Annette Westerberg SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[10] Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[10] Plats Daglig och tid verksamhet, Sandstuguvägen 8 Uttran i Tumba, kl. 19:00 Beslutande Enligt bilaga Ersättare Enligt bilaga Lars Utses att Johansson justera (L) Plats Daglig

Läs mer

Maria Rundahl, Lärarnas Riksförbund

Maria Rundahl, Lärarnas Riksförbund KUNGSBACKA KOMMUN Nämnden för Gymnasie & Vuxenutbildning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Datum Plats och tid sammanträde /Yrkeshögskolan/ Klockan 17:45-18:00 Beslutande Ledamöter Ulrika Landergren (L), ordförande

Läs mer

Mattias Franzén (M) Sekreterare Paragrafer 6-12 Karina Wallenius ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Mattias Franzén (M) Sekreterare Paragrafer 6-12 Karina Wallenius ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[8] Plats och tid 2:2, kl 18:30 ande Maria Gawell Skog (S), ordförande Elisabeth Nobuoka Nordin (MP) Mattias Franzén (M), Sven-Arne Lindblom (S), Anders Gustafzon (S), Rolf Garneij

Läs mer

Omsorgsnämnden 2007-09-03 1 (11)

Omsorgsnämnden 2007-09-03 1 (11) Omsorgsnämnden 2007-09-03 1 (11) Plats och tid Hjortviken konferens måndagen den 3 september 2007, kl. 17.20-18.40 Beslutande Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Hannu Sutinen (fp) ordförande Stefan

Läs mer

Carl Widercrantz, politisk sekreterare (TUP) Ulf Hjalmarsson (M)

Carl Widercrantz, politisk sekreterare (TUP) Ulf Hjalmarsson (M) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[7] Plats och tid Kommunalhuset, rum 1:1, kl 18:00 19:30 ande Lars Nyberg (S), ordförande Ulf Hjalmarsson (M) Kurt Trogen (S), tjg ersättare för Barbro Hillblom (S) Leif Glad Saga

Läs mer

2013-09-03 2013-09-25

2013-09-03 2013-09-25 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[13] Plats och tid Rikstens skola, Flygarvägen 5, Tullinge, kl 19:00-20:30 ande Dan Gahnström (MP), ordförande Susanne Stangenberg (S) Lennart Lundell (M) Lars-Göran Liljedahl (S)

Läs mer

Marit Strand Pettersen (V)

Marit Strand Pettersen (V) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[9] Plats och tid Kommunalhuset i Tumba, plan 2, rum 2, kl 19:00-20:40 ande Dan Gahnström (MP), ordförande Susanne Stangenberg (S) Lennart Lundell (M) Lars-Göran Liljedahl (S) Ulf

Läs mer

Maria Gawell Skog (S), ordförande Christina Tibblin (M) Elisabeth Nobuoka Nordin (MP) Nina Hultqvist (TUP)

Maria Gawell Skog (S), ordförande Christina Tibblin (M) Elisabeth Nobuoka Nordin (MP) Nina Hultqvist (TUP) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[5] Plats och tid Kommunalhuset Tumba, konferensrum 2:2, kl 18:30 19:15 ande Ersättare Övriga deltagande Maria Gawell Skog (S), ordförande Christina Tibblin (M) Elisabeth Nobuoka

Läs mer

BESLUTAS AV KOMMUNSTYRELSEN

BESLUTAS AV KOMMUNSTYRELSEN INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 [1] BESLUTAS AV KOMMUNSTYRELSEN 223 Begäran om yttrande från JO avseende ett tjänstetillsättningsbeslut Paragrafen justerades omedelbart SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[3] Plats och tid

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[10]

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[10] SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[10] Plats Vuxenutbildningen, och tid Gröndalsvägen 20 i Tumba, kl. 19:00 Lars ande Marcus Johansson Ekman (L), (S), andre ordförande vice ordförande Boban Inger Grönberg Pejcic

Läs mer

Lars Johansson (FP), andre vice. Ewa Ellis (S), tjänstgörande ersättare för Hanan Ashak (S) Magdalena Jonsson (M)

Lars Johansson (FP), andre vice. Ewa Ellis (S), tjänstgörande ersättare för Hanan Ashak (S) Magdalena Jonsson (M) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[17] Plats och tid Botkyrka Vuxenutbildning, Gröndalsvägen 20 i Tumba, kl. 19:00 ande Marcus Ekman (S), ordförande Björn Lagerstedt (M) Ali Khalil (MP), förste vice Magdalena Jonsson

Läs mer

Lars Johansson (L), andre vice ordförande

Lars Johansson (L), andre vice ordförande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[11] Plats och tid Kommunhuset, kl 19:00 ande Marcus Ekman (S), ordförande Björn Lagerstedt (M) Ali Khalil (MP), förste vice ordförande Asta Holm (M), tjänstgörande ersättare för

Läs mer

Magnus Söderman (MP), Monica Brundin (V), Ronnie Anderson (V) Ann-Christin Sundberg (S) Sekreterare Paragrafer Karina Wallenius ANSLAG/BEVIS

Magnus Söderman (MP), Monica Brundin (V), Ronnie Anderson (V) Ann-Christin Sundberg (S) Sekreterare Paragrafer Karina Wallenius ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[9] Plats och tid 2:2, kl 18:30 ande Ersättare Övriga deltagande Myrna Persson (MP, ordförande Joy Benigh (S), Robert Steffens (C), Rolf Garneij (S), Mai Eriksson (S), Yulia Usova

Läs mer

Lars-Göran Liljedahl (S), ordförande Tobias Ginman (S) Lotta Arnesson (S)

Lars-Göran Liljedahl (S), ordförande Tobias Ginman (S) Lotta Arnesson (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[6] Plats och tid Kommunalhuset i Tumba, plan 4, Uttran, kl. 18:00 18:32 Beslutande Lars-Göran Liljedahl (S), ordförande Tobias Ginman (S) Ulf Hjalmarsson (M), vice ordförande Elisabeth

Läs mer

Plats och tid Kommunhuset i Älmhult kl Sekreterare. Eva-Marie Andersson. Ordförande. Stefan Jönsson (S) Justerande

Plats och tid Kommunhuset i Älmhult kl Sekreterare. Eva-Marie Andersson. Ordförande. Stefan Jönsson (S) Justerande 2016-09-14 1(5) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2016-09-14 kl. 08.30 12.00 Paragrafer 100-101 Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2016-09-14 Underskrifter Sekreterare

Läs mer

Lars-Göran Liljedahl (S), ordförande Tobias Ginman (S) Göran Pelarhagen (L) tjg.ers. Jakob Etaat, kanslichef, Agnetha Olofsson, valsamordnare

Lars-Göran Liljedahl (S), ordförande Tobias Ginman (S) Göran Pelarhagen (L) tjg.ers. Jakob Etaat, kanslichef, Agnetha Olofsson, valsamordnare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[7] Plats och tid Kommunalhuset i Tumba, plan 4, Uttran, kl. 18:00 19:34 Beslutande Lars-Göran Liljedahl (S), ordförande Tobias Ginman (S) Mats Einarsson (V) Göran Pelarhagen (L)

Läs mer

Kari Staatsen (HEL), ordförande Birgitta Olsson (HEL) Sylvia Jonasson (C) Lena Olsson (S) Hanna Andersson (M)

Kari Staatsen (HEL), ordförande Birgitta Olsson (HEL) Sylvia Jonasson (C) Lena Olsson (S) Hanna Andersson (M) 1(12) Plats och tid Kommunstyrelsesalen Kommunkontoret Charlottenberg kl 13.00 17:50 Beslutande Kari Staatsen (HEL), ordförande Birgitta Olsson (HEL) Sylvia Jonasson (C) Lena Olsson (S) Hanna Andersson

Läs mer

Utbildningsnämndens protokoll 2015-01-29

Utbildningsnämndens protokoll 2015-01-29 Datum: Torsdagen den 29 januari 2015 Tid: 16.00 18.20 Plats: Östra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Justeringsdag: Tisdagen den 3 februari 2015 Paragrafer: 1-9 Utses att justera: Michael Grönlund (M) Underskrifter:

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (5)

Sammanträdesprotokoll 1 (5) Sammanträdesprotokoll 1 (5) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 13.00 15.30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Aina Wåhlund, ordförande (S) Henrik Axelsson,

Läs mer

Marit Strand Pettersen (V) Nils Andersson (S) Peter Siebert (FP)

Marit Strand Pettersen (V) Nils Andersson (S) Peter Siebert (FP) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[11] Plats och tid Kommunalhuset i Tumba, kl 19:00-20:00 ande Dan Gahnström (MP), ordförande Susanne Stangenberg (S) Lennart Lundell (M) Lars-Göran Liljedahl (S) Birgitta Majby (S)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[10] Stig Bjernerup (FP) Sekreterare Paragrafer Annita Olsson ANSLAG/BEVIS

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[10] Stig Bjernerup (FP) Sekreterare Paragrafer Annita Olsson ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[10] Plats och tid Alby Äng, Albyvägen 22, kl 19:00-21:00 ande Gabriel Melki (S), ordförande Anna-Marie Engqvist (S) Kia Hjelte (M) Mattias Lindgren (S) tom p 2 Berit Larsson (S)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (7)

Sammanträdesprotokoll 1 (7) Sammanträdesprotokoll 1 (7) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 13.00 16.30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Aina Wåhlund, ordförande (S) Henrik Axelsson,

Läs mer

6 Redovisning av verksamhet med personligt ombud i Östra Göinge kommun för år 2013

6 Redovisning av verksamhet med personligt ombud i Östra Göinge kommun för år 2013 Protokoll Omsorgs och utbildningsutskottet 2014-02-18 Sida 1 av 7 Ärendeförteckning 6-9 6 Redovisning av verksamhet med personligt ombud i Östra Göinge kommun för år 2013 7 Bldandet av en regional utvecklingsenhet

Läs mer

Ajournering under 73, kl 20:55-21:00. Markus Rydell (KD) Lars-Göran Liljedahl ANSLAG/BEVIS 2013-11-19 2013-12-11

Ajournering under 73, kl 20:55-21:00. Markus Rydell (KD) Lars-Göran Liljedahl ANSLAG/BEVIS 2013-11-19 2013-12-11 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[11] Plats och tid Kommunalhuset i Tumba, kl 19:00-21:20 Ajournering under 73, kl 20:55-21:00 ande Dan Gahnström (MP), ordförande Susanne Stangenberg (S) Lennart Lundell (M) Lars-Göran

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (10)

Sammanträdesprotokoll 1 (10) Sammanträdesprotokoll 1 (10) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 16.10 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Maria Rönnehäll (S) Per-Olov Ålander (C) Hans Forssell (S)

Läs mer

Maria Gawell Skog (S), ordförande,

Maria Gawell Skog (S), ordförande, SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[6] Plats och tid 2:3, kl 18:30 ande Ersättare Övriga deltagande Utses att justera Maria Gawell Skog (S), ordförande, Elisabeth Nobuoka Nordin (MP), Sara Sylvan (S) 64, Mattias Franzén

Läs mer

Kommunkontoret Djurås , kl. 17:

Kommunkontoret Djurås , kl. 17: Kommunstyrelsen 2018-06-14 1 (6) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 17:00-17:36 Beslutande Ledamöter Irené Homman (S), ordförande Tomas Fredén (S) Lars-Erik Granholm (KOSA) Svante Hanses (KOSA) Fredrik

Läs mer

Protokoll från ledningsutskottets sammanträde 2010-05-11

Protokoll från ledningsutskottets sammanträde 2010-05-11 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Sammanträdesdatum 1 (5) 2010-05-11 Protokoll från ledningsutskottets sammanträde 2010-05-11 P g a personuppgiftslagen (PUL) är vissa personuppgifter borttagna

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (7)

Sammanträdesprotokoll 1 (7) Sammanträdesprotokoll 1 (7) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 13.00 16.50 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Aina Wåhlund, Ordförande (S) Lars-Ove Jansson,

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 08. Kultur- och utbildningsnämnden (11) Marianne Sand Wallin (S)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 08. Kultur- och utbildningsnämnden (11) Marianne Sand Wallin (S) Nr 08 Kultur- och utbildningsnämnden 2018-09-26 1(11) Tid och plats onsdagen den 26 september 2018, klockan 08.30 12.00, i Dalslandsrummet Beslutande Ledamöter Rune Stenén, ordf. (C) Henrik Sandberg (MP)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (9)

Sammanträdesprotokoll 1 (9) Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 17.00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Maria Rönnehäll, Vice ordförande (S) Per-Olov Ålander, Vice

Läs mer

ersättare för Tony Elias (S) (TUP) Åsa Bruto (S) tjänstgörande ersättare Nils Ahlin (SD) för Hans Richardsson (S) Ronnie Andersson (V)

ersättare för Tony Elias (S) (TUP) Åsa Bruto (S) tjänstgörande ersättare Nils Ahlin (SD) för Hans Richardsson (S) Ronnie Andersson (V) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[11] Plats och tid Kommunhuset 2:3, kl. 19:00 ande Marcus Ekman (S), ordförande Lars Johansson (L) andra vice ordförande Ali Khalil (MP), förste vice ordförande Willy Viitala (M)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (7) Sammanträdesrum Kongsvinger, Stadshuset, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl. 13.00 16.20

Sammanträdesprotokoll 1 (7) Sammanträdesrum Kongsvinger, Stadshuset, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl. 13.00 16.20 Sammanträdesprotokoll 1 (7) Plats och tid Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sammanträdesrum Kongsvinger, Stadshuset, Ö:a Esplanaden 5, Arvika, kl. 13.00 16.20 Aina Wåhlund, ordförande (S) Lisbeth

Läs mer

Nina Hultqvist (TUP) Sekreterare Paragrafer Karina Wallenius ANSLAG/BEVIS

Nina Hultqvist (TUP) Sekreterare Paragrafer Karina Wallenius ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[7] Plats och tid 2:3, kl 18:30 ande Ersättare Övriga deltagande Utses att justera Maria Gawell Skog (S), ordförande Elisabeth Nobuoka Nordin (MP), Mattias Franzén (M), Sven-Arne

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[13] Plats och tid Hågelby Gård, Tumba, kl 19:00-20:10 ande Dan Gahnström (MP), ordförande Susanne Stangenberg (S) Lennart Lundell (M) Lars-Göran Liljedahl (S) Birgitta Majby (S)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (8)

Sammanträdesprotokoll 1 (8) Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 16.15 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Maria Rönnehäll, Vice ordförande (S) Per-Olov Ålander, Vice

Läs mer

Utbildningsnämndens protokoll

Utbildningsnämndens protokoll Datum: Torsdag den 27 september 2012 Tid: 16.00-18.15 Plats: Östra roten, kommunhuset Älvkullen Paragrafer: 52-59 Utses att justera: Michael Grönlund (m) Underskrifter: Sekreterare Ordförande Justerare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Bildningsutskottet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Bildningsutskottet 1(10) Plats och tid Kommunstyrelsesalen Kommunkontoret Charlottenberg kl 09.00-12.00 Beslutande Bo-Inge Nilsson (Hela Edas Lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas Lista) Gun Andersson (M) ersättare

Läs mer

Kommunalhuset plan 2 konferens. 1 Motion - Starta vård- och omsorgscollege i Botkyrka. 2 Organisationsplan för krishantering i AVUX, Botkyrka kommun

Kommunalhuset plan 2 konferens. 1 Motion - Starta vård- och omsorgscollege i Botkyrka. 2 Organisationsplan för krishantering i AVUX, Botkyrka kommun KALLELSE/FÖREDRAGNINGSLISTA 1 [2] Arbetsmarknad- och vuxenutbildningsnämnden 2012-06-07 Tid 2012-06-07, Kl 19:00 Plats Kommunalhuset plan 2 konferens Ärenden Justering 1 Motion - Starta vård- och omsorgscollege

Läs mer

Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsnämnden Dnr AVUX/2016:26. Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsnämnden godkänner prognosen.

Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsnämnden Dnr AVUX/2016:26. Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsnämnden godkänner prognosen. ORDFÖRANDEFÖRSLAG 1[1] Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsnämnden 2016-11-07 Dnr AVUX/2016:26 4 Ekonomisk prognos (AVUX/2016:26) Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsnämnden godkänner prognosen. Sammanfattning

Läs mer

Ali Khalil (MP), 1:e vice ordförande. Lars Johansson (L), 2:e vice ordförande. Stig Åke Karlsson (S), tjänstgörande ersättare för Marcus Ekman (S)

Ali Khalil (MP), 1:e vice ordförande. Lars Johansson (L), 2:e vice ordförande. Stig Åke Karlsson (S), tjänstgörande ersättare för Marcus Ekman (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[9] Plats och tid Kommunhuset, Munkhättevägen 45 i Tumba, kl. 19:00 ande Ersättare Ali Khalil (MP), 1:e vice ordförande Lars Johansson (L), 2:e vice ordförande Stig Åke Karlsson

Läs mer

Mattias Thorängen. Lisbeth Öjstrand. Mattias Thorängen

Mattias Thorängen. Lisbeth Öjstrand. Mattias Thorängen Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 09.00 12.00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Aina Wåhlund, ordförande (S) Henrik Axelsson (S),

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (10)

Sammanträdesprotokoll 1 (10) Sammanträdesprotokoll 1 (10) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 16.30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Maria Rönnehäll, Vice ordförande (S) Per-Olov Ålander, Vice

Läs mer

Bino Drummond (M), ordförande Patrik Dahl (C) Åsa Wennerfors (FP) 24-26 Olle Jansson (S)

Bino Drummond (M), ordförande Patrik Dahl (C) Åsa Wennerfors (FP) 24-26 Olle Jansson (S) 1(8) 2014-05-19 Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00-14.40 ande Ledamöter Bino Drummond (M), ordförande Patrik Dahl (C) Åsa Wennerfors (FP) 24-26

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Samrehabnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Samrehabnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Plats och tid Skene lasarett, konferenscenter Arne Aldman, kl 09:30-10:45 M MP S C S ChrisTina Yngvesson, Västra Götalandsregionen Göran Larsson, Västra Götalandsregionen

Läs mer

Kansli- och utvecklingsenheten

Kansli- och utvecklingsenheten Arvodesberedningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Datum 2018-01-12 Sida 1(6) Plats och tid A-salen, kl. 15.00 15.40 Beslutande Ledamöter Bo Jönsson (MP), ordförande Mats Tell (S) Johan Larsson (M) Kerstin Nylander

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämnden

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämnden 1(10) Sammanträdesprotokoll Tid och plats Beslutande Övriga deltagande 2013-10-03 - i Skånes Fagerhultsrummet kl 13.30-15.55 Björn Zorec (FP) - ordförande Theresa Lindahl (M) - förste vice ordförande Thomas

Läs mer

Miljökontoret, gamla brandstationen, Orsa Onsdagen den 17 december 2014, kl 13.00 14.30

Miljökontoret, gamla brandstationen, Orsa Onsdagen den 17 december 2014, kl 13.00 14.30 ORSA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Beslutande Miljökontoret, gamla brandstationen, Orsa Onsdagen den 17 december 2014, kl 13.00 14.30 Hans Sternbro (S), ordförande Anne-Marie Fröjdh

Läs mer