Yusuf Aydin (KD), andre vice Ordförande

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Yusuf Aydin (KD), andre vice Ordförande"

Transkript

1 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[17] Plats och tid Kommunhuset, Tumba, kl. 19:00 ande Robert Aslan (S), ordförande Deniz Bulduk (MP), vice ordförande. Yusuf Aydin (KD), andre vice Ordförande Adnan Issa (S) Ufuk Sen (M) Märta Engelberth-Fridell (M) Kjell Sjöberg (TUP) Pia Carlson (V) Ornina Heido (S) Ranjith Sivanesan (S) Stig-Åke Karlsson (S) tjänstgörande ersättare för Mona Shafai (S) Maria Mendoza (S) ersatte Stig- Åke Karlsson vid ärende nr 8 Ersättare Övriga deltagande Therese Lind (TUP), Maria Mendoza (S), Lisa Forsberg (S), Suheer Abdulwahab Sherif (MP), James Jin (MP), Michael Erikson (M), Douglas Lillerud (M) Pernilla Hellman (kultur- och fritidschef) Andreas Dahlgren (administrativ chef), Ann-Christine Andersson (verksamhetschef Ungdom och förening), Roger Vintemar (verksamhetschef Idrott och anläggning), Rani Kasapi (verksamhetschef Kulturen), Anja Dahlstedt (verksamhetschef Biblioteken), Maria Grudin (nämndsekreterare) Utses att justera Märta Engelberth-Fridell (M) Plats och tid för justering , plan 2 Kommunhuset Sekreterare Paragrafer Maria Grudin Ordförande Robert Aslan (S) Justerare Märta Engelberth-Fridell (M)

2 BOTKYRKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2[17] ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Nämnd Sammanträdesdatum Anslaget den Nedtas den Förvaringsplats för protokollet Kultur- och fritidsförvaltningen, plan 2 Underskrift

3 BOTKYRKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 3[17] 97 Svar på medborgarförslag - Bygg en crossbana i norra Botkyrka (KS/2016:366) avslår medborgarförslaget. Förslagsställaren önskar att kommunen bygger en crossbana i norra Botkyrka för att fånga upp ett behov för unga crossintresserade i Alby, Fittja, Hallunda och Norsborg. Kultur- och fritidsförvaltningen föreslår kultur- och fritidsnämnden att medborgarförslaget avslås och istället hänvisa till de två anläggningar som redan finns i kommunen

4 BOTKYRKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 4[17] 98 Muntlig redovisning Så här arbetar vi med flyktingmottagande: ensamkommande barn och asylsökande har tagit del av informationen.

5 BOTKYRKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 5[17] 99 Studieförbundsbidrag 2017 fördelar studieförbundsbidragen för 2017 enligt kultur- och fritidsförvaltningens förslag. I juni 2016 fattade kultur- och fritidsnämndens ordförande ett delegationsbeslut om att uppdra åt kultur- och fritidsförvaltningen att ta fram nya riktlinjer för fördelning av studieförbundsbidragen. Dessa riktlinjer ska gälla från och med 1 januari Fram till dess, det vill säga för bidragsåret 2017, fördelas bidragen till studieförbunden enligt en tillfällig modell baserad på ett snitt av antalet inrapporterade studietimmar för de tre senaste åren ( ). Kultur- och fritidsförvaltningen redogör för ärendet i tjänsteskrivelse KOF/2016:165. Bidragen till studieförbunden betalas ut kvartalsvis under Ärendet har beretts av föreningsutskottet.

6 BOTKYRKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 6[17] 100 Föreningsbidrag 2017 beslutar enligt kultur- och fritidsförvaltningens förslag att: Fördela bidrag till konstnärliga föreningar 2017, Intresseorganisationer för personer med funktionsnedsättning 2017 samt Startbidrag verksamhet för personer med behov av särskilt stöd 2017 enligt tjänsteskrivelsen och bilaga 1. Överföra kr från Startbidrag verksamhet för personer med behov av särskilt stöd 2017 till Hågelby 4H, för verksamhet för barn och ungdomar med funktionsnedsättning. Fördela aktivitetsbidrag till idrottsföreningar och scouter 2017, Anläggningsbidrag 2017 samt Bidrag till organiserad spontanidrott 2017 enligt tjänsteskrivelsen och bilaga 2. fördelar årligen bidrag till kommunens föreningar. Inför bidragsåret 2017 har såväl bidragsformer som ansökningsdatum förändrats, vilket har inverkat på föreningarnas ansökningar inför Några av de bidrag som tidigare haft sista ansökningsdatum 1 oktober ska föreningarna i fortsättningen söka senast 15 februari kommande år, såsom aktivitetsbidrag senior- och övriga föreningar (tidigare rörligt bidrag äldre, barn och ungdom samt funkis) och lokalbidrag senior- och övriga föreningar (tidigare grundbidrag mötesplatsförening). Två helt nya bidrag har haft ansökan under hösten: bidrag till intresseorganisationer för personer med funktionsnedsättning samt startbidrag verksamhet för personer med behov av särskilt stöd. Det sistnämnda har haft ett fåtal ansökningar som avsett andra bidragstyper varför inga medel beviljas för detta bidrag. Kultur- och fritidsförvaltningen föreslår istället att kr av bidragets kr överförs till Hågelby 4H samt att föreningarna får en ny möjlighet att ansöka om detta bidrag per den 15 februari Ärendet har beretts i föreningsutskottet.

7 BOTKYRKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 7[17] 101 Bidrag till handikapporganisationernas samrådsgrupp 2017 beslutar enligt förvaltningens förslag att avsätta kronor i bidrag till Handikapporganisationernas samrådsgrupp för Kultur- och fritidsförvaltningen får i uppdrag att teckna en överenskommelse med Handikapporganisationernas samrådsgrupp. Handikapporganisationernas samrådsgrupp är en paraplyorganisation för fem intresseföreningar: Hjärt- och lungsjukas förening i Botkyrka-Salem, Hörsel-skadades förening i Botkyrka-Salem, Synskadades riksförbund, DHR Botkyrka-Salem och Friluftsfrämjandet i Botkyrka. Föreningarna samsas i gemensamma lokaler på Orrens äldreboende i Tumba. Handikapporganisationernas samrådsgrupp bildades ursprungligen för att administrera hyreskostnader, ansökningar och utbetalningar för sina fem föreningars räkning. Handikapporganisationernas samrådsgrupp har inget organisationsnummer, är ingen förening och kan därför inte söka föreningsbidrag. Det är dock viktigt för intresseföreningarna att samrådsgruppen ges fortsatt stöd. Efter beslut i kultur- och fritidsnämnden 2012 har medel flyttats från budgeten för föreningsbidrag till budget för funktionsnedsatta och överenskommelser för bidraget har skrivits. Förvaltningen för samtal med samrådsgruppen och Botkyrkabyggen angående alternativa lokaler eftersom de nuvarande inte är tillgänglighetsanpassade. Eftersom bidraget till samrådsgruppen baseras på den nuvarande lokalhyran kommer bidragsbeloppet att justeras om en förändring sker under året som medför en lägre hyreskostnad. Ärendet har beretts i föreningsutskottet.

8 BOTKYRKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 8[17] 102 Bidrag till Hågelby 4H 2017 beslutar enligt kultur- och fritidsförvaltningens förslag att: Bevilja ett verksamhetsbidrag till Hågelby 4H på kronor. Bevilja ett bidrag på kronor till Hågelby 4H för verksamhet för barn och ungdomar med funktionsnedsättning (bidraget överförs från Föreningsbidrag, Startbidrag verksamhet för personer med behov av särskilt stöd, se ärende KOF/2016:70). Kultur- och fritidsförvaltningen får i uppdrag att upprätta en överenskommelse med Hågelby 4H gällande uppdrags- och verksamhetsomfattning för verksamhetsåret Hågelby 4H består av klubb och gård och föreningen bedriver en unik verksamhet i Botkyrka. Verksamheten riktar sig till cirka 400 egna medlemmar som till övervägande del består av barn och ungdomar. Gårdsverksamheten med djurhållning är öppen för alla besökare, medlemmar och allmänheten som besöker Hågelbyparken. I samarbete med Flemingsbergs Habilitering har Hågelby 4H sedan flera år tillbaka en växande satsning för barn och unga med funktionsnedsättning, främst inom ridning. Ärendet har beretts i föreningsutskottet.

9 BOTKYRKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 9[17] 103 Bidrag till öppna fritidsverksamheter 2017 fördelar bidrag till öppna fritidsverksamheter enligt bilaga 1. Kultur- och fritidsförvaltningen får i uppdrag att upprätta överenskommelser med verksamheterna för Bidrag fördelas till de öppna fritidsverksamheter som bedrivs av föreningar och studieförbund i enlighet med Botkyrka kommuns bidragsreglemente för öppen fritidsverksamhet. De verksamhetstyper som omfattas är fritidsklubbar, fritidsgårdar och öppen fritidsverksamhet för personer med funktionsnedsättning. Alla befintliga utförare har ansökt om fortsatt drift av de verksamheter de bedriver i nuläget och föreslås beviljas fortsatt bidrag för dessa. Bidragens omfattning baseras på ett antal faktorer som bland annat öppettider och personaltäthet och beräknas på lika kriterier för samtliga föreningar som beviljas bidrag inom samma verksamhetstyp. Bidraget omfattar stöd för såväl ordinarie öppethållande som sommarverksamhet i varierande omfattning. Den fördelning som görs utgår från de prioriteringar som kultur- och fritidsnämnden fastställt i Ettårsplanen 2017 samt tidigare i Utvecklingsprogrammet för Botkyrkas öppna fritidsverksamheter (KOF/2013:60). Följande prioriteringar har gjorts Förstärkning av personaltätheten på de fritidsklubbar som inte haft trepersonal per dag under Uppräkning av löner för fritidsledare på 2,1 2,2 %. Mindre uppräkning av löner för föreståndare.

10 BOTKYRKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 10[17] 104 Bidrag till Byggnadsföreningen Heijmdal för drift av Tumbascenen 2017 beslutar att bevilja Byggnadsföreningen Heijmdal ett bidrag på kronor för verksamhet vid och drift av Tumbascenen ger kultur- och fritidsförvaltningen i uppdrag att upprätta en överenskommelse med föreningen gällande driftansvar och uppdrag. Tumbascenen är Botkyrka kommuns enda egna scen för kulturarrangemang och en viktig mötes- och samlingslokal för många olika aktörer. Lokalen ägs av Botkyrka kommun och hyrs av kultur- och fritidsförvaltningen för uthyrning till föreningslivet och andra aktörer. Byggnadsföreningen Heijmdal ansvarar för verksamheten vid och driften av Tumbascenen och hyr ut lokalerna till föreningar, Botkyrka kulturskola, Tumba gymnasium med flera. Genom bioverksamheten på Tumbascenen får Botkyrkaborna tillgång till de senaste filmerna i sin hemkommun. Verksamheten utgör en viktig del i kommunens filmsatsning och omfattar förutom filmvisning även ungdomsarrangemang samt diverse kulturprogram. De senaste årens ambitionshöjning har möjliggjorts genom tillgång till olika arbetsmarknadsåtgärder, som år 2017 behöver övergå i anställningar. Summan i bidragsförslaget är därmed en ambitionshöjning med 300 tkr jämfört med 2016 års bidrag (700 tkr) samt en uppräkning av det tidigare bidraget. Jäv På grund av jäv deltar inte Lisa Forsberg (S) och Stig-Åke Karlsson (S) i handläggningen av detta ärende Yrkanden Kjell Sjöberg (TUP), Märta Engelberth-Fridell (M), Ufuk Sen (M) och Yusuf Aydin (KD) yrkar avslag på att bidraget till Byggnadsföreningen Heijmdal höjs med kr. Pia Carlsson (V) yrkar bifall på ordförandeförslaget.

11 BOTKYRKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 11[17] Propositionsordning godkänner följande propositionsordning: 1. Avslag eller bifall till ordförandeförslaget 2. Avslag eller bifall till yrkandet från Kjell Sjöberg (TUP), Märta Engelberth-Fridell (M), Ufuk Sen (M) och Yusuf Aydin (KD) Ordförande finner att kultur- och fritidsnämnden beslutar i enlighet med ordförandeförslaget. Reservationer Kjell Sjöberg (TUP), Märta Engelberth-Fridell (M), Ufuk Sen (M) och Yusuf Aydin (KD) reserverar sig mot beslutet till förmån för eget yrkande.

12 BOTKYRKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 12[17] 105 Översyn av taxor och avgifter för bibliotek och kulturskola godkänner förslaget om förändringar av avgifter för Bibliotek Botkyrka och Botkyrka kulturskola. Förändringarna gäller från och med Kultur- och fritidsförvaltningen har gjort en översyn av kulturskolans och bibliotekens avgifter för att skapa ett förtydligat och enklare regelsystem för Botkyrkas invånare. Bibliotekens avgifter för böcker och andra medier som inte lämnas tillbaka eller förstörts föreslås justeras för att upplevas som mer rimligt utifrån aktuella prisnivåer och prioriterade målgrupper. Vi föreslår vidare justeringar av Botkyrka kulturskolas tidigare avbokningsavgift samt betalningsrutiner, som nu möjliggörs genom ett nytt betalningssystem. Justeringarna beräknas inte få några betydande ekonomiska konsekvenser vare sig för medborgaren eller för kultur- och fritidsförvaltningen.

13 BOTKYRKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 13[17] 106 Mål och internbudget 2017 fastställer förslaget till internbudget och investeringsbudget för s driftsram för 2017 uppgår till tkr och investeringsbudgeten uppgår till tkr. Av dessa uppgår de egna investeringsmedlen till tkr. Redogörelse för förslag till interbudget 2017 och investeringsbudget 2017 i dokumentet Mål och internbudget Kulturoch fritidsnämnden I dokumentet återfinns även de redan fastslagna målen och åtagandena för kultur- och fritidsnämnden för att ge en sammanhållen bild av planeringen för Dessa fastställs ej på nytt i och med godkännande av internbudget och investeringsbudget utan är redan beslutade. I anvisningarna för interbudgeten uppmanas att även fastställa nyckeltal, volymmått samt budget för antal årsarbetare för förvaltningen. Detta har inte hunnit genomföras utan förvaltningen återkommer med förslag till nämnden under Förvaltningens förteckning över beslutsattestanter med ersättare beslutas av kultur- och fritidschefen och återfinns för kännedom i bilaga 1. Protokollsanteckning Kjell Sjöberg (TUP) lyfter frågan varför nya 11-mannaplan i Tullinge inte fanns med i budgeten.

14 BOTKYRKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 14[17] 107 Anmälningsärenden (KOF/2016:1) har tagit del av informationen Ärendet Följande ärenden har anmälts till nämnden: Budgetprognos KF Kommunens delårsrapport , KS/2016:675 Yttrande (KD) Kommunens delårsrapport , KS/2016: KF Revidering av reglemente och tillämpningsanvisningar för intern kontroll, KS/2016: KF Åtgärder till följd av skjutförbud på Hacksjöbanan, KS/2016:665 Yrkande i KF (M+KD+L+C+TU) Åtgärder till följd av skjutförbud på Hacksjöbanan, KS/2016: KS Samverkan mellan Botkyrka kommun och den sociala ekonomin, KS/2016:639 Yttrande (L) Samverkan mellan Botkyrka kommun och den sociala ekonomin, KS/2016: KS Kommunstyrelsens sammanträdesordning 2017, KS/2016:673 GD/2016:165 om bidrag från Kulturrådet till Kulturskolan Fördelning av medel till musik- och kulturskolor Reglemente för intern kontroll, Revidering av reglemente och tillämpningsanvisningar för intern kontroll, KS/2016:296 Tillämpningsanvisningar Revidering av reglemente och tillämpningsanvisningar för intern kontroll, KS/2016/296

15 BOTKYRKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 15[17] 108 Delegationsbeslut (KOF/2016:9) godkänner redovisningen av delegationsbesluten. Ärendet har överlåtit sin beslutanderätt till ordförande och tjänstemän enligt kultur- och fritidsförvaltningens delegationsordning. som har fattats med stöd av delegering ska anmälas till nämnden. godkänner redovisningen av delegationsbesluten. Ärendet har överlåtit sin beslutanderätt till ordförande och tjänstemän enligt kultur- och fritidsförvaltningens delegationsordning. som har fattats med stöd av delegering ska anmälas till nämnden. Verksamhetschefer På delegation hos kulturchef Rani Kasapi, och i överenskommelse med styrgruppen för Kreativa Botkyrka, har kultur- och fritidsförvaltningen den 4 november beslutat att fördela kronor ur Kreativa fonden till sju (7) mottagare och projekt. fattat av Roger Vintemar om bidrag till verksamhet för nyanlända. Kultur-och fritidsnämnden beslutade (KOF/2016:87) den 18 april att fördela 500 tkr genom föreningsbidrag till projekt som arrangerar verksamhet för nyanlända. Utlysningen av dessa bidrag gjordes i maj månad och sista ansökningsdag var sista september. Totalt inkom 11 ansökningar på totalt kronor. Ansökningarna har handlagts samt dialog har förts med ansökande. Samtliga ansökningar har godkänts och erhåller total summa på kronor. sdatum fattat av Roger Vintemar att utse Sophie Leksell till tillförordnad enhetschef för Bad och Rackethall under perioden sdatum fattat av Roger Vintemar om tillstånd att nyttja motionsspår vid tävling. Föreningen 24 h har ansökt om tillstånd att vid deras tävling den 21 maj 2017 nyttja det svartvita spåret för cyklister samt att använda två mc förare som föråkare. De åtar sig att informera och varna andra brukare genom skyltar samt volontärer. sdatum

16 BOTKYRKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 16[17] Drömdeg, bifall, Jack Strömberg, för Avtryck, en nycirkusföreställning om hur vi påverkas och påverkar andra under livet, kr. fattat av Rani Kasapi fattat av Andreas Dahlgren, tjfr Kultur- och fritidschef, att utse Roger Vintemar till tillförordnad kultur- och fritidschef under sin frånvaro, dock längst till fattat Handläggare om att Alby bibliotek håller stängt 11 november pga. planeringsdag. fattat av Marie Johansen om ändrade öppettider för biblioteken i Hallunda, Fittja och Tumba, pga fortbildning. Biblioteken öppnar kl fattat av Marie Johansen om ändrade öppettider på biblioteken pga. fortbildningen håller biblioteken i Tullinge, Tumba och Alby stängt. fattat av Marie Johansen

17 BOTKYRKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 17[17] 109 Nämndinitiativ rörande Hacksjöbanan beslutar att ingen åtgärd görs gällande inkommet nämndinitiativ ( ) från Kjell Sjöberg (TUP) och Ufuk Sen (M) Motivering Det pågår en utredning rörande Hacksjöbanan som inte är klar och alla nämndärenden måste få en chans att beredas av kultur- och fritidsförvaltningen. Ärendet/Nämndinitiativet Kjell Sjöberg (TUP) och Ufuk Sen (M) anser att inte fått tillräcklig information rörande Hacksjöbanan. För att nämnden ska kunna ta ställning och fatta beslut om den fortsatta hanteringen av Hacksjöbanan önskar de beredning av ärendet i ett extrainsatt sammanträde med föreningsutskottet. De föreslår att besluta att ärendet om Hackjöbanan omedelbart ska beredas i föreningsutskottet.

Robert Aslan (S), ordförande, deltog ej i 33 pga jäv Yusuf Aydin (KD), andre vice ordförande, deltog ej i 33 pga jäv

Robert Aslan (S), ordförande, deltog ej i 33 pga jäv Yusuf Aydin (KD), andre vice ordförande, deltog ej i 33 pga jäv SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[6] Plats och tid Kommunhuset, plan 2, Munkhättevägen 45, Tumba, kl 19:00 ande Robert Aslan (S), ordförande, deltog ej i 33 pga jäv Yusuf Aydin (KD), andre vice ordförande, deltog

Läs mer

Robert Aslan (S), ordförande, deltog inte i handläggningen av 86. Yusuf Aydin (KD), andre vice ordförande, deltog inte i handläggningen

Robert Aslan (S), ordförande, deltog inte i handläggningen av 86. Yusuf Aydin (KD), andre vice ordförande, deltog inte i handläggningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[11] Plats och tid Tullinge bibliotek, Nyängsvägen 3B, Tullinge, kl 19:00 ande Ersättare Övriga deltagande Robert Aslan (S), ordförande, deltog inte i handläggningen av 86 Yusuf

Läs mer

Ufuk Sen (M) Märta Engelberth-Fridell (M) Therese Lind (TUP), tjänstgörande ersättare för Kjell Sjöberg (TUP)

Ufuk Sen (M) Märta Engelberth-Fridell (M) Therese Lind (TUP), tjänstgörande ersättare för Kjell Sjöberg (TUP) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[11] Plats och tid Botkyrka Konsthall, Tumba Torg 105 i Tumba, kl. 19:15 ande Robert Aslan (S), ordförande, 22-25 och 27-29 (kl. 19:15-19:50) Deniz Bulduk (MP), förste vice ordförande,

Läs mer

Robert Aslan (S), ordförande, och Deniz Bulduk (MP), förste vice ordförande, tjänstgörande ordförande

Robert Aslan (S), ordförande, och Deniz Bulduk (MP), förste vice ordförande, tjänstgörande ordförande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[12] Plats och tid Kommunhuset 2:3, kl 19:00 ande Robert Aslan (S), ordförande, 30-31 och 33-37 Deniz Bulduk (MP), förste vice ordförande, tjänstgörande ordförande 32 Yusuf Aydin

Läs mer

Yusuf Aydin (KD), andre vice ord- Märta Engelberth-Fridell (M)

Yusuf Aydin (KD), andre vice ord- Märta Engelberth-Fridell (M) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[17] Plats och tid Alby sporthall, Albyvägen 22 i Norsborg, kl. 19:00 ande Bim Eriksson (S), ordförande Ornina Heido (S) Deniz Bulduk (MP), förste vice Ufuk Sen (M) ordförande Yusuf

Läs mer

Leif Backström (S), tjänstgörande Yusuf Aydin (KD) ersättare för Johanna Lindgren (S) Ufuk Sen (M) Kjell Sjöberg (TUP)

Leif Backström (S), tjänstgörande Yusuf Aydin (KD) ersättare för Johanna Lindgren (S) Ufuk Sen (M) Kjell Sjöberg (TUP) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[14] Plats och tid Ungdomens Hus i Fittja, kl 19:00 ande Mattias Gökinan (S), ordförande Märta Engelberth-Fridell (M) Bim Eriksson (S), vice ordförande Ann-Margret Karlström (TUP)

Läs mer

Yusuf Aydin (KD), andre vice Märta Engelberth-Fridell (M) Katarina Kristensson (S) Pia Carlson (V) David Persson (S)

Yusuf Aydin (KD), andre vice Märta Engelberth-Fridell (M) Katarina Kristensson (S) Pia Carlson (V) David Persson (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[16] Plats och tid Xenter, Utbildningsvägen 3 i Tumba, kl. 19:00 ande Bim Eriksson (S), ordförande Ornina Heido (S) Deniz Bulduk (MP), förste vice Ufuk Sen (M) ordförande Yusuf Aydin

Läs mer

Yusuf Aydin (KD), andre vice Märta Engelberth-Fridell (M) Ranjith Sivanesan (S),

Yusuf Aydin (KD), andre vice Märta Engelberth-Fridell (M) Ranjith Sivanesan (S), SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[20] Plats och tid Albys Hjärta. Albyvägen 7 i Norsborg, kl. 19:00 ande Bim Eriksson (S), ordförande Ornina Heido (S) Deniz Bulduk (MP), förste vice Ufuk Sen (M) ordförande Yusuf

Läs mer

Anders Pemer (V), tjänstgörande ersättare för Pia Carlson (V) Michael Erikson (M), tjänstgörande ersättare för Yusuf Aydin (KD) under 96

Anders Pemer (V), tjänstgörande ersättare för Pia Carlson (V) Michael Erikson (M), tjänstgörande ersättare för Yusuf Aydin (KD) under 96 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[13] Plats och tid Kommunhuset, plan 2, Munkhättevägen 45, Tumba, kl. 19:00 ande Ersättare Övriga deltagande Robert Aslan (S), ordförande, deltog inte i handläggningen av 96 Yusuf

Läs mer

Pia Carlström (V) Petja Svensson (M) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[12] Kultur och fritidsnämnden 2014-03-17

Pia Carlström (V) Petja Svensson (M) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[12] Kultur och fritidsnämnden 2014-03-17 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[12] Plats och tid Tumbascenen, Utbildningsvägen 2 i Tumba, kl 19:00 ande Bim Eriksson (S), ordförande Deniz Bulduk (MP) Petja Svensson (M), 2:a vice ordförande Pia Carlström (V)

Läs mer

Petja Svensson (-), andre vice ord- Pia Carlsson (V) Leif Backström (S), tjänstgörande Yusuf Aydin (KD) ersättare för Adnan Issa (S)

Petja Svensson (-), andre vice ord- Pia Carlsson (V) Leif Backström (S), tjänstgörande Yusuf Aydin (KD) ersättare för Adnan Issa (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[21] Plats och tid Hamra Gård, lokal Betty, kl 19:00-21:00 ande Mattias Gökinan (S), ordförande Ann-Margret Karlström (TUP) Bim Eriksson (S), förste vice ordförande Deniz Bulduk

Läs mer

Yusuf Aydin (KD), andre vice Märta Engelberth-Fridell (M) Pia Carlson (V) tjänstgörande ersättare för Katarina Kristensson (S) David Persson (S)

Yusuf Aydin (KD), andre vice Märta Engelberth-Fridell (M) Pia Carlson (V) tjänstgörande ersättare för Katarina Kristensson (S) David Persson (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[10] Plats och tid Cirkus Cirkör, Rotemannavägen 10, 145 57 Norsborg, kl. 19:00 ande Bim Eriksson (S), ordförande Ornina Heido (S) Deniz Bulduk (MP), förste vice Ufuk Sen (M) ordförande

Läs mer

Yusuf Aydin (KD), andre vice ordförande

Yusuf Aydin (KD), andre vice ordförande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[17] Plats och tid Kommunhuset, plan 2, Munkhättevägen 45, Tumba, kl 19:00 ande Robert Aslan (S), ordförande Deniz Bulduk (MP), vice ordförande Yusuf Aydin (KD), andre vice ordförande

Läs mer

Ersättare Jens Wallén (S) Kjell Sjöberg (TUP) Jonas Isaksson (M) Haider Raja (V) Märta Engelberth-Fridell (M)

Ersättare Jens Wallén (S) Kjell Sjöberg (TUP) Jonas Isaksson (M) Haider Raja (V) Märta Engelberth-Fridell (M) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[21] Plats och tid Lokal 2:3 i kommunalhuset, kl 19:00-20:30 ande Mattias Gökinan (S), ordförande Märta Engelberth-Fridell (M) Bim Eriksson (S), 1:e vice ordförande Ann-Margreth

Läs mer

Yusuf Aydin (KD), andre vice Adnan Issa (S) Stig-Åke Carlsson (S) tjänstgörande

Yusuf Aydin (KD), andre vice Adnan Issa (S) Stig-Åke Carlsson (S) tjänstgörande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[15] Plats och tid Kärsbyskolan, Tomtbergavägen 370, Norsborg, kl 19:00 ande Robert Aslan (S), ordförande Deniz Bulduk (MP), vice ordförande Yusuf Aydin (KD), andre vice Adnan Issa

Läs mer

Kommunhuset, plan 2, Munkhättevägen 45, Tumba. 1 Medborgarförslag - Bygg en crossbana i norra Botkyrka

Kommunhuset, plan 2, Munkhättevägen 45, Tumba. 1 Medborgarförslag - Bygg en crossbana i norra Botkyrka KALLELSE/FÖREDRAGNINGSLISTA 1 [2] Kultur- och fritidsnämnden 2016-11-28 Tid 2016-12-05, Kl 19:00 Plats Kommunhuset, plan 2, Munkhättevägen 45, Tumba. Ärenden Justering 1 Medborgarförslag - Bygg en crossbana

Läs mer

Kjell Sjöberg (TUP) Pia Carlson (V) Ranjith Sivanesan (S), tjänstgörande ersättare för Adnan Issa (S) Therese Lind (TUP), Sinan Celepli (V)

Kjell Sjöberg (TUP) Pia Carlson (V) Ranjith Sivanesan (S), tjänstgörande ersättare för Adnan Issa (S) Therese Lind (TUP), Sinan Celepli (V) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[14] Plats och tid TTP-stugan, Brantbrinks IP, kl 19:00 ande Robert Aslan (S), ordförande Mohamed Benmakhlouf (MP), tjänstgörande ersättare för Deniz Bulduk (MP) Yusuf Aydin (KD),

Läs mer

Yusuf Aydin (KD), andre vice Adnan Issa (S) Märta Engelberth-Fridell (M) Mona Shafai (S) Michael Eriksson (M) tjänstgörande ersättare för Ufuk Sen (M)

Yusuf Aydin (KD), andre vice Adnan Issa (S) Märta Engelberth-Fridell (M) Mona Shafai (S) Michael Eriksson (M) tjänstgörande ersättare för Ufuk Sen (M) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[14] Plats och tid Tumba Bruk, kl. 19:00 ande Robert Aslan (S), ordförande Deniz Bulduk (MP), vice ordförande Yusuf Aydin (KD), andre vice Adnan Issa (S) Ordförande Märta Engelberth-Fridell

Läs mer

Märta Engelberth-Fridell (M)

Märta Engelberth-Fridell (M) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[14] Plats och tid Fittja bibliotek, kl 19:00 ande Robert Aslan (S), ordförande Ufuk Sen (M) Deniz Bulduk (MP), förste vice Märta Engelberth-Fridell (M) ordförande Yusuf Aydin (KD),

Läs mer

Michael Eriksson (M) tjänstgörande ersättare för Märta Engelberth-Fridell. Stig-Åke Carlsson (S) tjänstgörande ersättare för Pia Carlson (V)

Michael Eriksson (M) tjänstgörande ersättare för Märta Engelberth-Fridell. Stig-Åke Carlsson (S) tjänstgörande ersättare för Pia Carlson (V) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[18] Plats och tid Tumbascenen, Tumba, kl. 19:00 ande Robert Aslan (S), ordförande Deniz Bulduk (MP), vice ordförande. (Tjänstgjorde som ordförande under beslutet rörande ärende

Läs mer

Robert Aslan (S), ordförande, deltog inte vid Yusuf Aydin (KD), andre vice ordförande, deltog inte vid 96-97

Robert Aslan (S), ordförande, deltog inte vid Yusuf Aydin (KD), andre vice ordförande, deltog inte vid 96-97 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[26] Plats och tid MKC Mångkulturellt centrum, Värdshusvägen 7, Fittja, kl 19:00 ande Robert Aslan (S), ordförande, deltog inte vid 96-98 Yusuf Aydin (KD), andre vice ordförande,

Läs mer

Yusuf Aydin (KD), andre vice Märta Engelberth-Fridell (M)

Yusuf Aydin (KD), andre vice Märta Engelberth-Fridell (M) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[15] Plats och tid Tullinge bibliotek, Nyängsvägen 3B i Tullinge, kl. 19:00 ande Bim Eriksson (S), ordförande Mohamed Benmakhlouf (MP), tjänstgörande ersättare för Ornina Heido (S)

Läs mer

Johanna Bruto-Westman (S) Yusuf Aydin (KD) Ufuk Sen (M)

Johanna Bruto-Westman (S) Yusuf Aydin (KD) Ufuk Sen (M) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[17] Plats och tid Lokal 2:3 i kommunalhuset, kl 19:00-21:00 ande Mattias Gökinan (S), ordförande Märta Engelberth-Fridell (M) Bim Eriksson (S), 1:e vice ordförande Ann-Margret Karlström

Läs mer

Sinan Celepli (V) tjänstgörande ersättare för Pia Carlson (V) Lisa Forsberg (S) ersatte Robert Aslan vid ärende nr 11/ 93 Fyllnadsval konstrådet

Sinan Celepli (V) tjänstgörande ersättare för Pia Carlson (V) Lisa Forsberg (S) ersatte Robert Aslan vid ärende nr 11/ 93 Fyllnadsval konstrådet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[17] Plats och tid Studieförbundet Vuxenskolan, Tumba, kl 19:00 ande Robert Aslan (S), ordförande ordförande Robert Aslan (S) (Deltog inte i handläggningen av ärende nr 11/ 93 Fyllnadsval

Läs mer

Yusuf Aydin (KD), andre vice Märta Engelberth-Fridell (M) Katarina Kristensson (S) Pia Carlson (V) David Persson (S), 1 samt 3-19

Yusuf Aydin (KD), andre vice Märta Engelberth-Fridell (M) Katarina Kristensson (S) Pia Carlson (V) David Persson (S), 1 samt 3-19 Plats och tid Xenter, Utbildningsvägen 3 i Tumba, kl. 19:00 ande Bim Eriksson (S), ordförande Ranjith Sivanesan (S), tjänstgörande ersättare för Ornina Heido (S) Deniz Bulduk (MP), förste vice Ufuk Sen

Läs mer

ärende nr 9/ 73 Revision av föreningar ) Michael Erikssson, tjänstgörande ersättare för Ufuk Sen Märta Engelberth-Fridell (M)

ärende nr 9/ 73 Revision av föreningar ) Michael Erikssson, tjänstgörande ersättare för Ufuk Sen Märta Engelberth-Fridell (M) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[20] 2016-09-26 Plats och tid Tingssalen, Mångkulturellt centrum, Fittja, kl. 19:00 ande Robert Aslan (S), ordförande ordförande Robert Aslan (S) (Deltog inte i handläggningen av

Läs mer

Mohamed BenMakhlouf (MP), tjänstgörande ersättare för Johanna Lindgren (S) Ufuk Sen (M) Märta Engelberth-Fridell (M) Ann-Margret Karlström (TUP)

Mohamed BenMakhlouf (MP), tjänstgörande ersättare för Johanna Lindgren (S) Ufuk Sen (M) Märta Engelberth-Fridell (M) Ann-Margret Karlström (TUP) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[16] Plats och tid Kommunalhuset i Tumba, lokal 2:3, kl 19:00-21:00 ande Mattias Gökinan (S), ordförande Deniz Bulduk (MP) Bim Eriksson (S), vice ordförande Pia Carlsson (V) Adnan

Läs mer

Yusuf Aydin (KD), andre vice Ordförande. Therese Lind (TUP) tjänstgörande ersättare för Kjell Sjöberg (TUP)

Yusuf Aydin (KD), andre vice Ordförande. Therese Lind (TUP) tjänstgörande ersättare för Kjell Sjöberg (TUP) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[19] Plats och tid Kommunhuset, Tumba, kl. 19:00 ande Robert Aslan (S), ordförande Deniz Bulduk (MP), vice ordförande. Yusuf Aydin (KD), andre vice Ordförande Stig-Åke Karlsson (S)

Läs mer

Stig-Åke Carlsson (S) tjänstgörande ersättare för Adnan Issa (S) Yusuf Aydin (KD), andre vice Ordförande

Stig-Åke Carlsson (S) tjänstgörande ersättare för Adnan Issa (S) Yusuf Aydin (KD), andre vice Ordförande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[16] Plats och tid Kommunhuset plan 2, Munkhättevägen 45, Tumba, kl 19:00 ande Robert Aslan (S), ordförande Deniz Bulduk (MP), vice ordförande Yusuf Aydin (KD), andre vice Ordförande

Läs mer

Leif Backström (S), tjänstgörande ersättare för Johanna Bruto-

Leif Backström (S), tjänstgörande ersättare för Johanna Bruto- SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[17] Plats och tid Kommunalhuset i Tumba, lokal 2:2, kl 19:00-21:00 ande Mattias Gökinan (S), ordförande Mattias Franzén (M) Kristin Thörn (S), vice ordförande Ann-Margret Karlström

Läs mer

Michael Erikson (M), tjänstgörande ersättare för Yusuf Aydin (KD) Hans Richardsson (S), tjänstgörande ersättare för Maria Mendoza (S)

Michael Erikson (M), tjänstgörande ersättare för Yusuf Aydin (KD) Hans Richardsson (S), tjänstgörande ersättare för Maria Mendoza (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[14] Plats och tid Kommunhuset, plan 2, Munkhättevägen 45, Tumba, kl. 19:00 ande Robert Aslan (S), ordförande Deniz Bulduk (MP), vice ordförande Michael Erikson (M), tjänstgörande

Läs mer

Yusuf Aydin (KD), andre vice ordförande. ersättare för Ornina Heido (S) Hans Richardsson (S) tjänstgörande ersättare för Mona Shafahi (S)

Yusuf Aydin (KD), andre vice ordförande. ersättare för Ornina Heido (S) Hans Richardsson (S) tjänstgörande ersättare för Mona Shafahi (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[17] Plats och tid Kommunhuset, plan 2, Munkhättevägen 45, Tumba, kl 19:00 ande Robert Aslan (S), ordförande Deniz Bulduk (MP), vice ordförande Yusuf Aydin (KD), andre vice ordförande

Läs mer

Lars Johansson (L), andre vice ordförande. Hans Richardsson (S), tjänstgörande ersättare för Stefan Leiding (S)

Lars Johansson (L), andre vice ordförande. Hans Richardsson (S), tjänstgörande ersättare för Stefan Leiding (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[7] Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsnämnden Plats och tid Kommunhuset lokal 2:3, Munkhättevägen 45 i Tumba, kl. 19:00 ande Marcus Ekman (S), ordförande Björn Lagerstedt (M) Ali

Läs mer

Petja Svensson (M), 2:e vice ordförande. Johanna Bruto-Westman (S) Yusuf Aydin (KD) Ufuk Sen (M) Jonas Isaksson (M)

Petja Svensson (M), 2:e vice ordförande. Johanna Bruto-Westman (S) Yusuf Aydin (KD) Ufuk Sen (M) Jonas Isaksson (M) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[12] Plats och tid Botkyrka kulturskola, foajén, kl 19:00-20:20 ande Mattias Gökinan (S), ordförande Märta Engelberth-Fridell (M) Bim Eriksson (S), 1:e vice ordförande Ann-Margret

Läs mer

Johanna Bruto Westman (S) Ufuk Sen (M) Märta Engelberth- Fridell (M), Jonas Isaksson (M)

Johanna Bruto Westman (S) Ufuk Sen (M) Märta Engelberth- Fridell (M), Jonas Isaksson (M) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[13] Plats och tid Kommunalhuset, plan 2, rum 2, kl 19:00 ande Kristin Thörn (S), ordförande Mattias Franzén (M) Petja Svensson (M) 2:e vice ordf Ann-Margret Karlström (TUP) Leif

Läs mer

Petja Svensson (M), 2:e vice ordförande. Leif Backström (S), tjänstgörande Yusuf Aydin (KD) ersättare för Johanna Bruto-Westman (S) Ufuk Sen (M)

Petja Svensson (M), 2:e vice ordförande. Leif Backström (S), tjänstgörande Yusuf Aydin (KD) ersättare för Johanna Bruto-Westman (S) Ufuk Sen (M) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[13] Plats och tid Hörsalen i Mångkulturellt centrum, kl 18:15-21:15 ande Mattias Gökinan (S), ordförande Märta Engelberth-Fridell (M) Bim Eriksson (S), 1:e vice ordförande Ann-Margret

Läs mer

Michael Erikson (M), tjänstgörande Adnan Issa (S) ersättare för Yusuf Aydin (KD)

Michael Erikson (M), tjänstgörande Adnan Issa (S) ersättare för Yusuf Aydin (KD) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[20] Plats och tid Xenter, sal 226, Utbildningsvägen 3, Tumba, kl. 19:00 ande Robert Aslan (S), ordförande Deniz Bulduk (MP), vice ordförande Michael Erikson (M), tjänstgörande Adnan

Läs mer

Siv Persson-Trogen (S), tjänstgörande ersättare för Johanna Bruto-Westman (S) Ufuk Sen (M)

Siv Persson-Trogen (S), tjänstgörande ersättare för Johanna Bruto-Westman (S) Ufuk Sen (M) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[17] Plats och tid Storvretens sporthall, konferensrummet, kl 19:00-20:45 ande Mattias Gökinan (S), ordförande Mattias Franzén (M) Leif Backström (S), tjänstgörande ersättare för

Läs mer

Vassili Arian (S) Inga-Lill Strömqvist (S) Kjell Sjöberg (M)

Vassili Arian (S) Inga-Lill Strömqvist (S) Kjell Sjöberg (M) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[12] Plats och tid Xenter, Utbildningsvägen 3, Tumba, kl 19:00-20:45 ande Stefan Dayne (KD), ordförande, Lena Ingren (S) Per Börjel (TUP) Vassili Arian (S) Inga-Lill Strömqvist (S)

Läs mer

Ranjith Sivanesan (S), tjänstgörande ersättare för Adnan Issa (S) Mona Shafani (S), tjänstgörande ersättare för Katarina Kristensson David Persson (S)

Ranjith Sivanesan (S), tjänstgörande ersättare för Adnan Issa (S) Mona Shafani (S), tjänstgörande ersättare för Katarina Kristensson David Persson (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[26] Plats och tid Kommunhuset 2:3, kl 19:00-20:45, mötet ajournerades 20:02-20:08. ande Robert Aslan (S), ordförande, 1-13, 15-21 Deniz Bulduk (MP), förste vice ordförande Yusuf

Läs mer

ersättare för Petja Svensson (M) 2:e vice ordförande Leif Backström (S), tjänstgörande Yusuf Aydin (KD) ersättare för Johanna Lidgren (S) Ufuk Sen (M)

ersättare för Petja Svensson (M) 2:e vice ordförande Leif Backström (S), tjänstgörande Yusuf Aydin (KD) ersättare för Johanna Lidgren (S) Ufuk Sen (M) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[11] 1Plats och tid Kommunalhuset, Munkhättevägen, kl 19:00 20:15 ande Mattias Gökinan (S), ordförande Märta Engelberth-Fridell (M) Bim Eriksson (S), 1:e vice ordförande Ann-Margret

Läs mer

Lars Johansson (FP), andre vice ordförande. ersättare för Elias Tony (S) Inger Grönberg (MP), tjänstgörande ersättare för Hanan Ashak (S)

Lars Johansson (FP), andre vice ordförande. ersättare för Elias Tony (S) Inger Grönberg (MP), tjänstgörande ersättare för Hanan Ashak (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[10] Plats och tid Kommunhuset, Munkhättevägen 45 i Tumba, kl. 19:00 ande Marcus Ekman (S), ordförande Björn Lagerstedt (M) Ali Khalil (MP), förste vice ordförande Magdalena Jonsson

Läs mer

Lars-Göran Liljedahl (S), ordförande Tobias Ginman (S) Lotta Arnesson (S)

Lars-Göran Liljedahl (S), ordförande Tobias Ginman (S) Lotta Arnesson (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[6] Plats och tid Kommunalhuset i Tumba, plan 4, Uttran, kl. 18:00 18:32 Beslutande Lars-Göran Liljedahl (S), ordförande Tobias Ginman (S) Ulf Hjalmarsson (M), vice ordförande Elisabeth

Läs mer

Johanna Bruto-Westman (S) Ufuk Sen (M)

Johanna Bruto-Westman (S) Ufuk Sen (M) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[24] Plats och tid Subtopia, Rotemannavägen 10 i Alby kl 18:15-21:00 ande Mattias Gökinan (S), ordförande Märta Engelberth-Fridell (M) Bim Eriksson (S), vice ordförande Ann-Margret

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott Innehåll Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 41 Godkännande av ärendelista 2018/1045 4 42 Månadsuppföljning januari - april 2018 2018/1165 5 43 Ansökan om investeringsbidrag 2018 2018/1117

Läs mer

Stora Sessionssalen, kommunhuset Lomma

Stora Sessionssalen, kommunhuset Lomma Sammanträdesdatum s. 1 (14) KULTUR OCH FRITIDSNÄMNDEN 2016-08-29 Plats Stora Sessionssalen, kommunhuset Lomma Tid Måndagen den 29 augusti, kl. 19.00 20.40 Beslutande Carin Hansson (M) Emma Köster (M) Karl-Gustav

Läs mer

ersättare för Bim Eriksson (S) Petja Svensson (M), 2:e vice ordförande Ann-Margret Karlström (TUP)

ersättare för Bim Eriksson (S) Petja Svensson (M), 2:e vice ordförande Ann-Margret Karlström (TUP) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[19] Plats och tid Kommunalhuset i Tumba, lokal 2:3, kl 19:00 ande Mattias Gökinan (S), ordförande Bengt Kring (M), tjänstgörande ersättare för Märta Engelberth- Fridell (M) Leif

Läs mer

Ann-Britt Lord (KD) Christel Hedlund (SD) Kent Andréasson, förvaltningschef Katja Brandt, verksamhetschef Kultur och fritid Martin Lind, sekreterare

Ann-Britt Lord (KD) Christel Hedlund (SD) Kent Andréasson, förvaltningschef Katja Brandt, verksamhetschef Kultur och fritid Martin Lind, sekreterare 1 (11) Plats och tid Blosset, onsdagen den 24 augusti 2016 kl. 18:30-20:00 Beslutande Bo Hallqvist (S), Ordförande Inga Bakken (S), 1:e vice ordförande Lisbeth Madsen (M), 2:e vice ordförande Irena Alm

Läs mer

vice ordförande Leyla Öztürk (S) förste vice ordförande

vice ordförande Leyla Öztürk (S) förste vice ordförande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[4] Plats och tid Kommunhuset plan 2 i Tumba, kl. 19:00 Beslutande Lars Johansson (L), ordförande Carl Widercrantz (TUP) andre vice ordförande Leyla Öztürk (S) förste vice ordförande

Läs mer

Lennart Nilsson, Ordförande (KD) Mårten Karlsson (S) Erik Ulriksson (C) Anette Eriksson (C) Urban Johansson (L), ersättare Inge Digrell (S), ersättare

Lennart Nilsson, Ordförande (KD) Mårten Karlsson (S) Erik Ulriksson (C) Anette Eriksson (C) Urban Johansson (L), ersättare Inge Digrell (S), ersättare 1 (12) Plats och tid Hämnäs Bygdegård,, kl. 15.00 16.25 Beslutande Övriga närvarande Lennart Nilsson, Ordförande (KD) Mårten Karlsson (S) Erik Ulriksson (C) Anette Eriksson (C) Urban Johansson (L), ersättare

Läs mer

ersättare för Stefan Leiding (S) Ewa Ellis (S), tjänstgörande ersättare för Hanan Ashak (S) Lars Johansson (FP)

ersättare för Stefan Leiding (S) Ewa Ellis (S), tjänstgörande ersättare för Hanan Ashak (S) Lars Johansson (FP) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[8] Plats och tid Kommunhuset, Munkhättevägen 45 i Tumba, kl. 19:00 ande Marcus Ekman (S), ordförande Björn Lagerstedt (M) Ali Khalil (MP), förste vice ordförande Magdalena Jonsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kultur- och fritidsnämnden. Plats och tid Blosset, onsdagen den 21 september 2016 kl. 18:30-19:00 Beslutande

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kultur- och fritidsnämnden. Plats och tid Blosset, onsdagen den 21 september 2016 kl. 18:30-19:00 Beslutande 1 (10) Plats och tid Blosset, onsdagen den 21 september 2016 kl. 18:30-19:00 Beslutande Bo Hallqvist (S), Ordförande Inga Bakken (S), 1:e vice ordförande Lisbeth Madsen (M), 2:e vice ordförande Irena Alm

Läs mer

Robert Aslan (S), ordförande, deltog inte vid 11. Yusuf Aydin (KD), andre vice ordförande,

Robert Aslan (S), ordförande, deltog inte vid 11. Yusuf Aydin (KD), andre vice ordförande, SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[19] Plats och tid Storvretsbadet, Odlingsvägen 41, Tumba, kl 19:00 ande Ersättare Robert Aslan (S), ordförande, deltog inte vid 11 Yusuf Aydin (KD), andre vice ordförande, deltog

Läs mer

Lars-Göran Liljedahl (S), ordförande Tobias Ginman (S) Göran Pelarhagen (L) tjg.ers. Jakob Etaat, kanslichef, Agnetha Olofsson, valsamordnare

Lars-Göran Liljedahl (S), ordförande Tobias Ginman (S) Göran Pelarhagen (L) tjg.ers. Jakob Etaat, kanslichef, Agnetha Olofsson, valsamordnare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[7] Plats och tid Kommunalhuset i Tumba, plan 4, Uttran, kl. 18:00 19:34 Beslutande Lars-Göran Liljedahl (S), ordförande Tobias Ginman (S) Mats Einarsson (V) Göran Pelarhagen (L)

Läs mer

Torbjörn Ivarsson (LP), ordförande Pär Jansson (C) Carola Eriksson (S) Joel Lindh (MP) Salima Fahad (V) Kommunkontoret, tisdag 13 januari, kl 11.

Torbjörn Ivarsson (LP), ordförande Pär Jansson (C) Carola Eriksson (S) Joel Lindh (MP) Salima Fahad (V) Kommunkontoret, tisdag 13 januari, kl 11. - KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN - SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 09.00 11.00 Beslutande Torbjörn Ivarsson (LP), ordförande Pär Jansson (C) Carola Eriksson (S) Joel Lindh

Läs mer

Kl. 18:00 tisdagen den 19 februari 2019, Biblioteket, Bålsta

Kl. 18:00 tisdagen den 19 februari 2019, Biblioteket, Bålsta SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Tid och plats Beslutande Ledamöter Kl. 18:00 tisdagen den 19 februari 2019, Biblioteket, Bålsta Per Widén (C), Ordförande Pyry Niemi (S), 1:e vice ordförande Jan Sundling (M) Shiva

Läs mer

Robert Aslan (S), ordförande, deltog inte i handläggningen av 6

Robert Aslan (S), ordförande, deltog inte i handläggningen av 6 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[17] Plats och tid Kommunhuset, plan 2, Munkhättevägen 45, Tumba, kl. 19:00 ande Ersättare Övriga deltagande Robert Aslan (S), ordförande, deltog inte i handläggningen av 6 Ufuk

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden 2018-12-20 2018-12-20 Plats och tid Kommunhuset i Älmhult klockan 14:00 16:50 Paragrafer 85 92 Utses att justera Predrag Jankovic Justeringens plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2018-12-21 Underskrifter

Läs mer

Kommunkontoret Djurås , kl. 09:

Kommunkontoret Djurås , kl. 09: Kultur- och fritidsnämnden 2018-02-08 1 (19) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 14:00-16:00 Beslutande Ledamöter Christina Walles (S), ordförande Ann Målare (S) Ola Granath (KOSA) Tomas Neijbert

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kultur- och fritidsnämnden. Plats och tid Blosset, onsdagen den 15 juni 2016 kl. 18:30-19:40 Beslutande

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kultur- och fritidsnämnden. Plats och tid Blosset, onsdagen den 15 juni 2016 kl. 18:30-19:40 Beslutande 1 (10) Plats och tid Blosset, onsdagen den 15 juni 2016 kl. 18:30-19:40 Beslutande Ersättare Bo Hallqvist (S), Ordförande Inga Bakken (S), 1:e vice ordförande Ann-Britt Lord (KD) tjänstgörande för Lisbeth

Läs mer

Charlotte Gustafsson (KD) ej 37

Charlotte Gustafsson (KD) ej 37 1(17) Plats och tid Carl August-rummet, tisdagen den 25 augusti 2015 kl 09:00 10.25 Beslutande Ledamöter och tjänstgörande ersättare Birgitta Widén Blomberg (KD) Ordförande Marianne Bremer (C) Elisabeth

Läs mer

Ola Granath (KOSA) ordförande Ann Målare (S) Thomas Neijbert (KOSA) Lill Karin Gustavsson (C) Jan Wiklund (M) ej 23, 25 på grund av jäv

Ola Granath (KOSA) ordförande Ann Målare (S) Thomas Neijbert (KOSA) Lill Karin Gustavsson (C) Jan Wiklund (M) ej 23, 25 på grund av jäv Kultur- och fritidsnämnden 2015-05-26 1 (11) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 17.30-18.30 Beslutande Ledamöter Ola Granath (KOSA) ordförande Ann Målare (S) Thomas Neijbert (KOSA) Lill Karin Gustavsson

Läs mer

43 Information 1. Skrivelse från samrådsgruppen för handikapporganisationer.

43 Information 1. Skrivelse från samrådsgruppen för handikapporganisationer. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) 2013-12-18 Behandlade ärenden fritidsnämnden 38 Budgetuppföljning 2013-11-30. 39 Fritidsgårdsbidraget 2014. Bilaga 1. 40 Mötesdagar för fritidsnämnden 2014. 41 Förändring av

Läs mer

Nya riktlinjer för bidrag till ideella föreningar

Nya riktlinjer för bidrag till ideella föreningar Socialförvaltningen Administrativa avdelningen Tjänsteutlåtande Dnr 1.2.2-201/2017 Sida 1 (6) 2017-05-02 Handläggare Eva-Lotta Elmér Telefon: +46 08-508 251 87 Till Socialnämnden 2017-05-16 Nya riktlinjer

Läs mer

Lars-Göran Liljedahl (S), ordförande Tobias Ginman (S)

Lars-Göran Liljedahl (S), ordförande Tobias Ginman (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[6] Plats och tid Kommunalhuset i Tumba, plan 4, Mälaren, kl. 18:00 18:59 ande Lars-Göran Liljedahl (S), ordförande Tobias Ginman (S) Josefin Norrgård (TUP) Bo Claesson (KD) Ulf

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 1 Plats och tid Sävsjö Camping och Kommunalhuset, onsdag den 26 augusti kl.14.00 18.00 Beslutande Ordinarie ledamöter: Susanne Sjögren (S), ordförande Fredrik Håkansson (KD), 1:e vice ordf. Maini Karlsson

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (15)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (15) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (15) Plats och tid Mörbyrummet, 08:45 12:00 Beslutande Åke Uddén (C), ordförande Roger Gadde (M) Tommy Eckelöv (S) Övriga närvarande Mats Lennerthsson, fritidschef

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden. Kultur- och fritidsnämndens kansli. Ordförandes signatur Justerandes signatur Utdragsbestyrkande

Kultur- och fritidsnämnden. Kultur- och fritidsnämndens kansli. Ordförandes signatur Justerandes signatur Utdragsbestyrkande 1(12) Plats och tid Svedala kommunhus, Naverlönnsalen, onsdagen den 8 februari 2017 kl 18:30 ande Ledamöter Se närvarolista på sida 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista på sida 2 Övriga närvarande

Läs mer

Kultur och Fritidsnämndens kontor

Kultur och Fritidsnämndens kontor 1(12) Plats och tid Kommunkontoret, Foxen, den 25 augusti, kl 16.30-18.30 (ajourn. kl 17.15-17.30) Beslutande Ledamöter Lars Jonehög, ordf, FP Mats Andersson, C Kristina Kristiansson, S Mårten Karlsson,

Läs mer

Sammanträdesdatum. Harry Rantakyrö, S Jan Larsson, S Maria Törmä Lindmark, S, 1-2 Laila Mäki, S Britta Tervaniemi, V

Sammanträdesdatum. Harry Rantakyrö, S Jan Larsson, S Maria Törmä Lindmark, S, 1-2 Laila Mäki, S Britta Tervaniemi, V PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2016-02-03, kl 0900-1200 ande Harry Rantakyrö, S Jan Larsson, S Maria Törmä Lindmark, S, 1-2 Laila Mäki, S Britta Tervaniemi,

Läs mer

Behandlade ärenden. 33 Ansökan från OK Torfinn om lokalbidrag. 34 Ansökan från Ignaberga IF om tilläggsanslag.

Behandlade ärenden. 33 Ansökan från OK Torfinn om lokalbidrag. 34 Ansökan från Ignaberga IF om tilläggsanslag. 1 Behandlade ärenden 28 Budgetuppföljning per 2011-07-31. 29 Vandrarhemmet Hässleholmsgården. 30 Sösdala simhall justering avtal. 31 Elitbidrag. 32 Taxor konstgräsplaner. 33 Ansökan från OK Torfinn om

Läs mer

Tid och plats Onsdag den 20 mars 2013 kl Kronoparkssalen, Bibliotekshuset Sammanträdet ajourneras för gruppmöten kl

Tid och plats Onsdag den 20 mars 2013 kl Kronoparkssalen, Bibliotekshuset Sammanträdet ajourneras för gruppmöten kl sid 1 (16) Tid och plats Onsdag den 20 mars 2013 kl. 08.30-11.05 Kronoparkssalen, Bibliotekshuset Sammanträdet ajourneras för gruppmöten kl. 10.25-10.50 Ledamöter Ersättare Per-Inge Lidén (MP) ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Kultur- och fritidsnämnden 2015-02-04 1 Plats och tid Stora sammanträdesrummet, biblioteket i Malung, kl. 13:0-16.30 Beslutande Åsa Hedlöf, (S) ordförande Gun Byttner (M) Erik Gustafsson (M) Carola Ivarsson

Läs mer

Mathilda Ahlin, Nämndsekreterare Owe Lindström, Verksamhetschef medborgarservice

Mathilda Ahlin, Nämndsekreterare Owe Lindström, Verksamhetschef medborgarservice 1 (7) Plats och tid Håns Byalags lokal, 15.00 16.00 Beslutande Övriga närvarande Lennart Nilsson, Ordförande (KD) Kristina Kristiansson, V Ordförande (S) Robin Olsson (M) Mårten Karlsson (S) Anette Eriksson

Läs mer

46 Vittsjö GIK, ansökan om elitbidrag 2011 och Hästveda Bridgeklubb, ansökan om fri lokalhyra.

46 Vittsjö GIK, ansökan om elitbidrag 2011 och Hästveda Bridgeklubb, ansökan om fri lokalhyra. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 0(11) 2011-11-23 Behandlade ärenden 45 Budgetuppföljning per 2011-10-31. 46 Vittsjö GIK, ansökan om elitbidrag 2011 och 2012. 47 Hästveda Bridgeklubb, ansökan om fri lokalhyra. 48

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kultur- och fritidsnämnden Administrativa avdelningen

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kultur- och fritidsnämnden Administrativa avdelningen 1 (15) Plats och tid Årjängs Bad- och Friskvårdscenter den 5 april kl, 15.00 17.00 Beslutande Övriga närvarande Lennart Nilsson, Ordförande (KD) Mårten Karlsson (S) Erik Ulriksson (C) Anette Eriksson (C)

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2010-10-28

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2010-10-28 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, torsdag den 28 oktober 2010, kl. 14.00 15.30 Beslutande Ordinarie ledamöter: Sten-Åke Claesson, ordförande (c) Elisabeth Jonasson, 1:e vice ordf. (kd) Susanne Sjögren,

Läs mer

Birgitta Schmidt, nämndsekreterare Owe Lindström, chef medborgarservice

Birgitta Schmidt, nämndsekreterare Owe Lindström, chef medborgarservice 1 (13) Plats och tid Kommunkontoret, Foxen, den 7 februari kl. 15.00 16.45 Beslutande Övriga närvarande Kristina Kristiansson, V Ordförande (S) Mårten Karlsson (S) Erik Ulriksson (C), jäv 4 Anette Eriksson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kultur- och fritidsnämnden Administrativa avdelningen

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kultur- och fritidsnämnden Administrativa avdelningen 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret, Silen, den 12 september kl. 15.00 17.00 Beslutande Övriga närvarande Lennart Nilsson, Ordförande (KD) Robin Olsson (M) Mårten Karlsson (S) Erik Ulriksson (C) Anette

Läs mer

(TUP) Åsa Bruto (S) tjänstgörande ersättare för Hans Richardsson (S) Karin Nakamura Lindholm (TUP) Karin Nakamura Lindholm

(TUP) Åsa Bruto (S) tjänstgörande ersättare för Hans Richardsson (S) Karin Nakamura Lindholm (TUP) Karin Nakamura Lindholm SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[8] Plats och tid Jobbcenter, Hans Stahles väg 13 i Tumba, kl. 19:00 ande Ali Khalil (MP), ordförande Lars Johansson (L) andra vice ordförande Ayisha Farooq (S) tjänstgörande ersättare

Läs mer

Lars Johansson (L), andre vice ordförande. Hans Richardsson (S), tjänstgörande ersättare för Stefan Leiding (S) Stig Åke Karlsson (S)

Lars Johansson (L), andre vice ordförande. Hans Richardsson (S), tjänstgörande ersättare för Stefan Leiding (S) Stig Åke Karlsson (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[9] Plats och tid Xenter, Utbildningsvägen 3 i Tumba, kl. 19:00 ande Marcus Ekman (S), ordförande Björn Lagerstedt (M) Ali Khalil (MP), förste vice ordförande Magdalena Jonsson (M)

Läs mer

Kenneth Bolinder (S) Stig Lundblad (C) Ingegärd Berglund (KD) Therese Wredström (KD) Kennet Jansson (MP) Åsa Malmström, verksamhetschef

Kenneth Bolinder (S) Stig Lundblad (C) Ingegärd Berglund (KD) Therese Wredström (KD) Kennet Jansson (MP) Åsa Malmström, verksamhetschef 1 (10) Plats och tid Tisdagen den 15 december 2015 kl 17:00-18:15 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ann-Sofie Fridehjelm (S), Ordförande Caroline Wegner (S), 1:e vice ordförande Bertil Olsson (M), 2:e

Läs mer

Lars-Göran Liljedahl (S), ordförande Tobias Ginman (S)

Lars-Göran Liljedahl (S), ordförande Tobias Ginman (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[9] Plats och tid Kommunalhuset i Tumba, plan 4, Uttran, kl. 18:00 19:01 ande Lars-Göran Liljedahl (S), ordförande Tobias Ginman (S) Josefin Norrgård (TUP) Bo Claesson (KD) Ulf Hjalmarsson

Läs mer

Sida 1(7) PROTOKOLL Kommunstyrelsen. Plats och tid Varagårdsskolans aula, Bjuv kl

Sida 1(7) PROTOKOLL Kommunstyrelsen. Plats och tid Varagårdsskolans aula, Bjuv kl 1(7) Plats och tid Varagårdsskolans aula, Bjuv kl 18.00-18.30 Beslutande Ledamöter Stefan Svalö (S), ordf Anders Månsson (S) Alf Nilsson (S) Bert Roos (S) Lars Karlsson (S) Ninnie Lindell (M) Sven Yngve

Läs mer

Behandlade ärenden. 1 Kommitté elitutmärkelse och ledarstipendium. 2 Hässleholms Freeflow Football Club: Ansökan om bidrag.

Behandlade ärenden. 1 Kommitté elitutmärkelse och ledarstipendium. 2 Hässleholms Freeflow Football Club: Ansökan om bidrag. 1 Fritidsnämnden 2010-01-27 Behandlade ärenden 1 Kommitté elitutmärkelse och ledarstipendium. 2 Hässleholms Freeflow Football Club: Ansökan om bidrag. 3 Budgetbokslut per 2009-12-31. 4 Uppföljning av verksamhetsmål

Läs mer

ersättare för Petja Svensson (-) Adnan Issa (S) Mohamed BenMakhlouf (MP) Ann-Margret Karlström (TUP)

ersättare för Petja Svensson (-) Adnan Issa (S) Mohamed BenMakhlouf (MP) Ann-Margret Karlström (TUP) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[25] Plats och tid Lokal 2:3, Munkhättevägen 45 i Tumba kl 19:00 ande Mattias Gökinan (S), ordförande Märta Engelberth-Fridell (M) Bim Eriksson (S), vice ordförande Ann-Margret Karlström

Läs mer

Protokollet förvaras på kultur- och fritidsförvaltningen

Protokollet förvaras på kultur- och fritidsförvaltningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1(2) Plats och tid Höken, vån 3, Folkets Hus, Ludvika, tisdagen den 15 maj 2018, kl 9.00-10.15 Beslutande ledamöter Sten G Johansson (V) Susanne Andersson (S)

Läs mer

Petja Svensson (M), 2:e vice ordförande. Jonas Isaksson (M) 6-15, tjänstgörande

Petja Svensson (M), 2:e vice ordförande. Jonas Isaksson (M) 6-15, tjänstgörande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[18] Plats och tid Lokal 2:3 i kommunhuset, kl 19:00-21:30 ande Mattias Gökinan (S), ordförande Märta Engelberth-Fridell (M) Bim Eriksson (S), 1:e vice ordförande Ann-Margret Karlström

Läs mer

Kommunkontoret Djurås , kl. 08:

Kommunkontoret Djurås , kl. 08: Kultur- och fritidsnämnden 2018-03-22 1 (15) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 14:00-15:05, ajournering kl. 14.25-14.35 Beslutande Ledamöter Christina Walles (S), ordförande Ola Granath (KOSA) Tomas

Läs mer

Nall Lasse Andersson, S Nils-Erik Edlund, S Camilla Andersson, 5 Per-Anders Westhed, C Torsten Larsson, KD Wahan Harutun, KP

Nall Lasse Andersson, S Nils-Erik Edlund, S Camilla Andersson, 5 Per-Anders Westhed, C Torsten Larsson, KD Wahan Harutun, KP Vansbro Tid och plats Vansbrorummet, måndagen den 9juni 2014 kl. 17.00-18.00 Beslutande Karl Björklund, M Lars-Olov Liss, C Anders Edlund, 5 Nall Lasse Andersson, S Nils-Erik Edlund, S Camilla Andersson,

Läs mer

Marit Strand Pettersen (V) Ayisha Farooq (S) Marit Strand Pettersen

Marit Strand Pettersen (V) Ayisha Farooq (S) Marit Strand Pettersen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[8] Plats och tid Kommunalhuset i Tumba, kl 19:00-20:40 ande Dan Gahnström, ordförande (MP) Susanne Stangenberg (S) Lennart Lundell (M) Lars-Göran Liljedahl (S) Birgitta Majby (S)

Läs mer

Mikaela Åberg (M) Hans Jörlén (C) Lennart Bång (S) Rolf Johanson, Kultur- och fritidschef Henrik Jönsson, Nämndsekreterare

Mikaela Åberg (M) Hans Jörlén (C) Lennart Bång (S) Rolf Johanson, Kultur- och fritidschef Henrik Jönsson, Nämndsekreterare Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid kultur- och fritidsnämnden 2009-10-15 1 Plats och tid Fritidsgården Huset, torsdagen 15 okt, 2009, kl 19-20 Beslutande Anders Forsberg (M) Björn Möllersten (Fp) Stig

Läs mer

Inger Grönberg (MP) Sekreterare Paragrafer Vanja Möller ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Inger Grönberg (MP) Sekreterare Paragrafer Vanja Möller ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[11] Plats och tid Konferensrum 2:2, Kommunalhuse, kl 19:00-20:15 ande Jill Melinder (S), ordförande Lars Robin (M) Bosse Olsson (MP) Mikael Sundh (TUP) Arzu Alan (S) Bo Claesson

Läs mer

Lena Träff (S) Marianne Samuelsson (FP) Jan-Erik Jansson (S)

Lena Träff (S) Marianne Samuelsson (FP) Jan-Erik Jansson (S) Fritids- och kulturnämndens arbetsutskott 2014-11-04 Plats och tid Fritidsenhetens kansli 13.15 Beslutande Lena Träff (S) Marianne Samuelsson (FP) Jan-Erik Jansson (S) Övriga deltagare Annica Andersson

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden 2018-03-01 2018-03-01 Plats och tid Kommunhuset i Älmhult klockan 14:00 15.45 Paragrafer 12-19 Utses att justera Gusten Mårtensson Justeringens plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2018-03-08 Underskrifter

Läs mer

Sammanträdesrum Fjelie, kommunhuset i Lomma

Sammanträdesrum Fjelie, kommunhuset i Lomma Sammanträdesdatum s. 1 (11) KULTUR OCH FRITIDSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT 2016-08-15 Plats Sammanträdesrum Fjelie, kommunhuset i Lomma Tid Måndagen den 15 augusti 2016, kl. 15.00 16.50 Beslutande Carin Hansson

Läs mer

Elisabet Haglund-Nyberg (S) Bo Claesson (KD) Ronnie Andersson (V)

Elisabet Haglund-Nyberg (S) Bo Claesson (KD) Ronnie Andersson (V) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[12] Plats och tid Brunna konferenslokaler Humlevägen 4, kl 19:00-21:10 ande Serkan Köse (S) ordförande Karin Pilsäter (FP) Bo Olsson (MP) Staffan Sundin (M) tjg ersättare Selin

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Kultur- och fritidsnämnden 2010-05-25 1 (7) Jerker Carlsson, förvaltningschef Annelie Sandén, förvaltningssekreterare

Sammanträdesdatum Sida Kultur- och fritidsnämnden 2010-05-25 1 (7) Jerker Carlsson, förvaltningschef Annelie Sandén, förvaltningssekreterare Kultur- och fritidsnämnden 2010-05-25 1 (7) Plats och tid: Beslutande: Kisa Bibliotek 25 maj 2010 kl.13.00 Lena Käcker Johansson (kd), ordförande Bengt Nordin (m) Pia Tingvall (c) Conny Forsberg (s) Karin

Läs mer

Kultur- och bildningsnämnden

Kultur- och bildningsnämnden Tid Plats 13:00-17:00 Multen Beslutande ledamöter Håkan Söderman (M) (ordförande) Annica Zetterholm (C) (vice ordförande) 123 Anette Bergdahl (S) (2:e vice ordförande) Diana Olsén (C) Jonas Hansen (KD)

Läs mer

Lars-Göran Liljedahl (S), ordförande Tobias Ginman (S) tjg.ers. Peter Sergius Himmelving (SD)

Lars-Göran Liljedahl (S), ordförande Tobias Ginman (S) tjg.ers. Peter Sergius Himmelving (SD) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[13] Plats och tid Kommunalhuset i Tumba, plan 4, Uttran, kl. 18:00 19:30 ande Lars-Göran Liljedahl (S), ordförande Tobias Ginman (S) tjg.ers. Ulf Hjalmarsson (M) Peter Sergius Himmelving

Läs mer