Rutin för hantering av digitala nycklar och lås.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Rutin för hantering av digitala nycklar och lås."

Transkript

1 RUTIN Version Datum Utfärdat av Godkänt Fredrik Ekman Lotta Fagerell 1 (6) Datum Rutin för hantering av digitala nycklar och lås. Bakgrund Förvaltningsledningen i Vård & Omsorg har tagit beslut om att införa ett digitalt nyckelhanteringssystem i syfte att ge den enskilde en ökad säkerhet och trygghet samt förenkla nyckelhantering för alla medarbetare. Inga fysiska nycklar ska förvaras på de enskilda enheterna utan ersätts av en digital nyckel. Den digitala nyckeln behöver synkroniseras i en synkstation och kan sedan användas för att öppna dörrar, värde och läkemedelskåp samt läkemedelsförråd. Samtliga kunder med trygghetslarm och/eller kunder som inte själva kan öppna dörren berörs av förändringen genom att en nyckelgömma eller duo-lås installeras på dörren. Detta gäller även sommargäster. Samtliga kunder på vård- och omsorgsboenden som har ett värdeskåp berörs av förändringen genom att samtliga låscylindrar byts ut. Slutligen berörs samtliga kunder med läkemedelsövertag och som har ett läkemedelskåp, se rutinen för läkemedelskåpshantering. Vård & Omsorg Fredrik Ekman Direkt fredrik.ekman@kungsbacka.se Kungsbacka kommun Kvarboende Box Kungsbacka Besöksadress Borgmästaregatan 5 A Telefon Fax vard.omsorg@kungsbacka.se

2 2 (6) Ansvar och genomförande Rutiner: Sökväg för interna utförare: Insidan/Stöd & Tjänster/System & Verktyg/Swedlock. Sökväg för externa utförare: Kungsbacka.se/Näringsliv och Arbete/Driva och utveckla företag/för utförare/vård och Omsorg/Digitala nycklar. Biståndshandläggarens ansvar: Ansvara för att informera kund om digital nyckelhantering, samt lämna ut informationsmaterial om de digitala låsen till kund. Ansvara för att informera kund i kvarboende om att en nyckel kan behövas till bostaden vid lås och larminstallation, beroende på vilken typ av lås som installeras. Ansvara för att meddela larmorganisationen förändringar av bistånd i form av trygghetslarm. Sjuksköterskans ansvar: Ansvara för att skicka meddelande i Combine till larmorganisationen för att beställa montering av digitalt lås, för patient i kvarboende med enbart hälsooch sjukvårdsinsats, då patient inte själv kan öppna dörren. Ansvara för att skicka meddelande i Combine till larmorganisationen för att avsluta ett digitalt lås för patient i kvarboende med enbart hälso- och sjukvårdsinsats. Enhetschefens ansvar: Ansvara för att informera medarbetare om att de digitala nycklarna ska användas på samma sätt som tidigare, alltså vid larm och planerade besök, där kunden inte själv kan öppna dörren. Ansvara för att beställa digitala nycklar genom webbanmälan till service direkt eller via telefon till support. Förvara digitala nycklar på ett säkert sätt på enheten. Ansvara för att vid nyanställning göra en webbanmälan till service direkt. Kryssa i rutan för Swedlock, och registrera vilket nyckelnummer som medarbetaren ska ha. Ansvara för att informera medarbetare om gällande rutiner för digital nyckelhantering samt informera om sökväg så medarbetare hittar rutinerna. Ansvara för att dela ut digital nyckel till medarbetare. Ansvara för att vikarie som arbetar inom kvarboende får en digital nyckel vid anställning. Ansvara för att vikarie som enbart arbetar på Vård & Omsorgsboende får en digital nyckel när det blir aktuellt med medicindelegering.

3 3 (6) Ansvara för att informera Vikarieenheten om vikarier som endast arbetar på Vård och Omsorgsboende behöver en digital nyckel. Ansvara för att informera medarbetare om att endast använda sin digitala nyckel till läkemedelsskåp där man har medicindelegering. Ansvara för att informera medarbetaren om hur den digitala nyckeln ska användas till värdeskåp. Vikarier ska inte ha behörighet till värdeskåp. Upprätta lokal rutin. Ansvara för att kontakta support då medarbetare arbetar i annan verksamhet inom vård och omsorg, och redan har en digital nyckel. Meddela support att medarbetaren nu också arbetar i berörd enhetschefs verksamhet. Support utökar då behörighet på digital nyckel. Ansvara för att kontakta support som begränsar behörigheten för digital nyckel, då medarbetare inte längre arbetar i berörd enhetschefs verksamhet. Ansvara för att vid avslut av anställning göra en webbanmälan till service direkt eller via telefon till support och meddela vilken digital nyckel som ska avregistreras och vilken medarbetare som avses. Ansvara för att vid förlorad digital nyckel kontakta support som spärrar digital nyckel. Ansvara för att vid längre ledighet ex föräldraledighet ta in digital nyckel och göra en webbanmälan alt, ringa 4444 för avregistrering av digital nyckel. Ansvara för att vid avslut av anställning, kontrollera att medarbetaren återlämnat digital nyckel till enhetschef. Ansvarar för att vid behov av loggningsrapport, kontakta support för underlag. Medarbetarens ansvar Ansvara för att förvara den digitala nyckeln på ett säkert sätt, då den digitala nyckeln ska hanteras som en värdehandling. Ansvara för att din digitala nyckel under inga omständigheter överlåts eller lånas ut till någon annan, då digital nyckel är personlig. Ansvara för att ta med digitala nyckeln till varje arbetspass. Ansvara för att synka in din digitala nyckel då du startar ditt arbetspass, samt synka ut digital nyckel efter avslutat arbetspass. Syfte att säkerställa spårbarhet för digital nyckel. Trygghet för dig som medarbetare att vid ev. utredning kvalitetssäkra att du inte har använt digital nyckel utanför tjänst. Kvalitetssäkra att du arbetat hos de kunder där du har planerade insatser. Ansvara för att endast använda din digitala nyckel till kunders ytterdörrar vid larm, samt planerade besök där kund själv inte kan öppna dörren. Ansvara för att endast använda din digitala nyckel till läkemedelsskåp där du har medicindelegering. Ansvara för att endast använda din digitala nyckel till värdeskåp dit du har behörighet, enligt lokal rutin i verksamheten.

4 4 (6) Ansvara för att om du har glömt digitala nyckel hemma, i första hand åka hem och hämta din digitala nyckel. Ansvara för att vid förlorad digital nyckel först leta efter digital nyckel och kontrollera de platser du varit på under dagen. Ansvara för att vid förlorad digital nyckel, dagtid meddela ansvarig enhetschef omgående för vidare bedömning av åtgärd. Ansvara för att vid förlorad digital nyckel under jourtid ringa support för att spärra digital nyckel och maila ansvarig enhetschef för kännedom. Ansvara för att inhämta godkännande från enhetschef för att få använda digital ersättningsnyckel enligt gällande rutin för digital ersättningsnyckel. Ansvara för att om digital nyckel går av och fastnar i lås, kontakta support Är digital nyckel trasig lämnas den till Support för åtgärd. Ansvara för att vid längre ledighet ex föräldraledighet/avslut av tjänst återlämna digital nyckel till enhetschef. Hemtjänstensutförarens ansvar: Ansvara för att skicka meddelande i Combine till Lås och Larmorganisationen för att beställa montering av lås till kunder som inte har trygghetslarm men har hemtjänstinsatser och ej själva kan öppna dörren. Ansvara för att skicka meddelande i Combine till Lås och Larmorganisationen för att beställa montering av lås till allmänna utrymmen såsom tvättstuga och soprum. Ansvara för att vid tillfällen där hemtjänstinsatser påbörjas innan digitalt lås blivit monterat, skriftligen kvittera ut en vanlig bostadsnyckel hos kund. Använd blankett för nyckelkvittens. Kunds bostadsnyckel ska tillsammans med nyckelkvittens förvaras i låst skåp. Ansvara för att efter montering av duo-lås, lämna tillbaka bostadsnyckel till kund, som kvitterar återtag av bostadsnyckel. Lämna nyckelkvittens till Lås och Larmorganisationens administratör via internpost. Ansvara för att koordinator på varje enhet dokumenterar i Intraphone om hur digital nyckel ska användas till kund. Kodning: Larmnyckel=Använder nyckeln endast vid larm. Hemtjänstnyckel=Använder nyckeln att öppna hos kund vid planerad insats. Ansvara för att vid tillfällen när kund byter lås, se till att bostadsnyckel byts i nyckelgömman, tidigare bostadsnyckel lämnas tillbaka och kvittera ut. Kvittera in ny bostadsnyckel. Lämna ny nyckelkvittens till Lås och Larmorganisationen administratör via intern post. Ansvara för att vid tillfällen då nyckel i nyckelgömman sitter löst, spänna åt nyckel. Verktyg finns i hemtjänstens lokal och i nattpatrullens bilar. Förvaras enligt lokal rutin på enheten. Instruktioner finns att tillgå, sökväg samma som rutiner för digitala nycklar. Ansvara för att vid avslut av ärende kontakta Lås och Larmorganisationen som monterar ner nyckelgömma/ duolås. Lås och Larmorganisationen ansvarar för att administrera återlämnande av kunds bostadsnyckel.

5 5 (6) Larmorganisationen ansvar: Ansvara för att ta emot och bekräfta nybeställningar samt avbeställningar på trygghetslarm/lås i kvarboende. Ansvara för att före montering av lås kontrollera att samtycke inhämtats av fastighetsägare (gäller hyresrätt/bostadsrätt). Finns inget samtycke, ska fastighetsägaren kontaktas för att inhämta samtycke. Ansvara för att kontakta kund i kvarboende inför montering av duolås/ nyckelgömma. Ansvara för att inhämta samtycke genom underskrift av kund med egen bostad i samband med montering. Ansvara för att förvara kunders underskrift om samtycke. Ansvara för att förvara nyckelkvittenser. Skriftliga underlag då kund kvitterat ut bostadsnyckel, samt då kund kvitterat återtag av bostadsnyckel. Ansvara för att registrera monterade lås i systemet. Ansvara för att skicka arbetsorder till Swedlock support om larmorganisationen inte själva kan hantera/montera ett digitalt lås. Ansvara för att vid samtliga avslut av ärenden kontrollera att det inte finns pågående hälso-sjukvårdsinsatser innan digitalt lås monteras ner. Ansvara för montering och nedmontering av nyckelgömma/duo-lås och återställa dörr med silikon efter avslut. Ansvara för att vid avslut skruva ner nyckelgömma, lämna tillbaka bostadsnyckel till kund efter att kund skrivit under nyckelkvittens för återtag av bostadsnyckel. Ansvara för att förvara en lista över adress och lägenhetsnummer där digitalt lås är monterat i Äldrelägenhet. Ansvara för att registrera digitalt lås i Äldrelägenhet som vilande/ ingen då låset inte används. Personal har då inte behörighet att komma in i låset när låset registrerats som vilande. Ansvara för att vid montering av duo-lås förvara delar till orginallås. Ansvara för att köpa in och lagerhålla nyckelgömmor och duo-lås. Supportadministratörens ansvar: Ansvara för att beställa digitala nycklar i e-handel. Ansvara för att kontakta berörd enhetschef inför utlämnande av digital nyckel. Ansvara för att digitala nycklar kommer ut till verksamheten. Ansvara för att registrera och avregistrera digitala nycklar och lås till värde/läkemedelsskåp i systemet.

6 6 (6) Ansvara för att lämna en 6-siffrig pinkod till enhetschefen. Ansvara för att då enhetschef meddelar att medarbetare arbetar i berörd enhetschefs verksamhet, utöka behörighet på digital nyckel. Ansvara för att då enhetschef meddelar att medarbetare inte längre arbetar i berörd enhetschefs verksamhet, begränsa behörigheten för digital nyckel. Ansvara för att i ärenden där nyckel gått av och fastnat i låset, dagtid kommunicera med koordinator, jourtid kommunicera med berörd medarbetare så att informationen går fram. Informera om aktuell upphandlad låsservice, kom överens om vem som vid tillfället ska ha kontakt med låsfirma som ska åtgärda problemet. Ansvara för att skicka in trasiga nycklar för reparation till Swedlock. Ansvara för att i de situationer då räddningstjänst tillkallats vid fara för liv på grund av att det har varit omöjligt att öppna låset, meddela Swedlock för kännedom. Externa utförare beställer digitala nycklar och lås: Ansvara för beställning av digitala lås, nycklar, registrering och avregistrering genom att ringa supporten, 4444 eller genom att göra en webbanmälan via Kungsbackas hemsida. Ansvar i övrigt enligt rutin ovan. Uppföljning Årligen av biträdande verksamhetschefer inom Vård & Omsorg.

Rutiner för digitala lås

Rutiner för digitala lås Rutiner för digitala lås 1. Roller och ansvar Omsorgshandläggarens roll; Ansvarar för att fråga kund vem som äger fastigheten där kunden bor och förmedla informationen till låssamordnaren på uppdragsavdelningen

Läs mer

Rutin Digitala Nycklar

Rutin Digitala Nycklar Socialförvaltning Rutin Digitala Nycklar Bakgrund Februari 2015 startade projektet Den mobila medarbetaren med målet att implementera en ny låslösning för hemtjänsten. Ett avtal skrevs med leverantören

Läs mer

Rutiner för digitala lås

Rutiner för digitala lås 1. Roller och ansvar kring kundprocessen 1.1 Omsorgshandläggarens roll; Vid beslut om trygghetslarm: Ansvarar för att alltid skicka beställning för digitalt lås till låssamordnaren, via bevakning i Procapita,

Läs mer

INFORMATION KRING PROJEKT DIGITAL NYCKELHANTERING VÅRD OCH OMSORG

INFORMATION KRING PROJEKT DIGITAL NYCKELHANTERING VÅRD OCH OMSORG INFORMATION KRING PROJEKT DIGITAL NYCKELHANTERING VÅRD OCH OMSORG Digital nyckelhantering status i projektet just nu? Beslut är taget i förvaltningsledningen om att införa digital nyckelhantering inom

Läs mer

Beställning och informationsöverföring, riktlinjer

Beställning och informationsöverföring, riktlinjer Vård- och äldreomsorgsförvaltningen Dokumenttyp: Dokumentet gäller för personalkategori: Fastställt av, befattning och namn: Fastställelsedatum: Eventuellt diarienummer: Riktlinje Sjuksköterska, fysioterapeut,

Läs mer

Giltig fr.o.m: Processägare: Daniel Jansson-Hammargren Beslutad av: Beslutad datum: Revideras datum: Intern/extern:

Giltig fr.o.m: Processägare: Daniel Jansson-Hammargren Beslutad av: Beslutad datum: Revideras datum: Intern/extern: METODSTÖD LOKAL Process/aktivitet: Nyckelfri hemtjänst Version: 1 Giltig fr.o.m: 2017-10 Ersätter: Processägare: Daniel Jansson-Hammargren Ansvarig för revidering: Granskad av: Beslutad av: Beslutad datum:

Läs mer

frågor och svar Nyckelfri hemtjänst

frågor och svar Nyckelfri hemtjänst frågor och svar Nyckelfri hemtjänst Enköpings kommun Det här är nyckelfri hemtjänst. Nyckelfri hemtjänst innebär att vi installerar ett så kallat personallås hemma hos dig. Din hemtjänstpersonal utrustas

Läs mer

Gäller fr o m datum (åååå-mm-dd) Trygghets j o uren

Gäller fr o m datum (åååå-mm-dd) Trygghets j o uren ~ IKOMMUN ÄLDREFÖRVALTNINGEN 1 (9) Avdelning Hemvård Enhet Gäller fr o m datum (åååå-mm-dd) Trygghets j o uren J Dl~-- l D t 8' Utarbetad av (för- och efternamn) N ~ mnt ec~~ Datum (åååå-mm-dd) Andre Johansson..>

Läs mer

Trygghetslarmen installeras av personal från vård- och omsorgens larmgrupp.

Trygghetslarmen installeras av personal från vård- och omsorgens larmgrupp. Trygghetslarm Allmänt Efter beslut från biståndshandläggare kan du hyra ett trygghetslarm av Alingsås kommun. Larmet är personligt och ska användas av dig i din bostad. Du ska använda trygghetslarmet vid

Läs mer

Trygghetslarm rutiner

Trygghetslarm rutiner ÄLDREOMSORGSKONTORET Uppdaterad 2011-10-10 1(6) Trygghetslarm rutiner Del 1 installation av larm 1.1 Behov av larm 1.1.1 Brukare, närstående eller hemtjänst anmäler muntligt eller skriftligt behov av larm.

Läs mer

Kundlås i hemtjänsten. Frågor och svar

Kundlås i hemtjänsten. Frågor och svar Kundlås i hemtjänsten Frågor och svar Vård- och omsorgsförvaltningen Enköpings kommun, 2017 Kundlås i hemtjänsten Kundlås innebär att vi installerar en enhet hemma hos dig. Detta kommer inte att påverka

Läs mer

Riktlinjer, beställning av insatser samt informationsöverföring

Riktlinjer, beställning av insatser samt informationsöverföring Dokumenttyp: Dokumentet gäller för, personalkategori: Fastställt av, befattning och namn: Riktlinjer Biståndshandläggare, sjuksköterska, arbetsterapeut, fysioterapeut, chef, vårdpersonal, boendesamordnare,

Läs mer

Trygghetslarm. Enköpings kommun

Trygghetslarm. Enköpings kommun Trygghetslarm Enköpings kommun Enköpings kommun 2014, Vård- och omsorgsförvaltningen, Bild omslag IBL Bildbyrå Trygghetslarm - så fungerar det i Enköpings kommun I den här broschyren hittar du information

Läs mer

Trygghetslarmen installeras av personal från vård och äldreomsorgens larmgrupp. De ger dig råd om vilken lösning som fungerar hos dig.

Trygghetslarmen installeras av personal från vård och äldreomsorgens larmgrupp. De ger dig råd om vilken lösning som fungerar hos dig. Trygghetslarm Allmänt Efter beslut från biståndshandläggare kan du hyra ett trygghetslarm av Alingsås kommun. Larmet är personligt och ska användas av dig i din bostad. Du ska använda trygghetslarmet vid

Läs mer

Rutiner för hantering avsiths-kort. Vård- och omsorgsförvaltningen

Rutiner för hantering avsiths-kort. Vård- och omsorgsförvaltningen Rutiner för hantering avsiths-kort Vård- och omsorgsförvaltningen Enköpings kommun 2012 Innehållsförteckning 1. Supportkontakt... 2 2. Nyanställning av personal och beställning... 2 3. Anmälan till utbildning...

Läs mer

Ansvarsfördelning och rutin för trygghetslarm

Ansvarsfördelning och rutin för trygghetslarm Bilaga 2 2016-07-01 Ansvarsfördelning och rutin för trygghetslarm Gäller Fr o m 160701- tillsvidare Syfte Syftet med rutinen är att tydliggöra övergripande ansvarsfördelning, arbetsgång och kommunikationskedja

Läs mer

Trygghetslarm och phonirolås

Trygghetslarm och phonirolås Trygghetslarm och phonirolås Med vårt arbete och din delaktighet skapar vi trygghet och välbefinnande för dig 2 Vem kan få trygghetslarm? Den som har behov av att på ett enkelt sätt kunna påkalla hjälp

Läs mer

Trygghetslarm rutiner

Trygghetslarm rutiner Del 1 installation av larm 1.1 Behov av larm 1.1.1 Brukare, närstående eller hemtjänst anmäler muntligt eller skriftligt behov av larm 1.1.2 Ansökan från brukaren ställs till biståndshandläggaren. 1.1.3

Läs mer

Välkommen till hemtjänsten i Oxelösund

Välkommen till hemtjänsten i Oxelösund 2019-06-25 Välkommen till hemtjänsten i Oxelösund 2 (5) Välkommen till hemtjänsten i Oxelösund Hemtjänst Hemtjänst är till för att underlätta ditt dagliga liv och göra det möjligt för dig att bo kvar hemma

Läs mer

Ny digital teknik införs för invånare som har trygghetslarm för att ge ökad trygghet, säkerhet och kvalité

Ny digital teknik införs för invånare som har trygghetslarm för att ge ökad trygghet, säkerhet och kvalité Ny digital teknik införs för invånare som har trygghetslarm för att ge ökad trygghet, säkerhet och kvalité Under hösten kommer alla befintliga trygghetslarm att bytas ut. De som har trygghetslarm kommer

Läs mer

Trygghetslarm. Enköpings kommun

Trygghetslarm. Enköpings kommun Trygghetslarm Enköpings kommun Enköpings kommun 2010, Vård- och omsorgsförvaltningen, Bild omslag IBL Bildbyrå Trygghetslarm - så fungerar det i Enköpings kommun I den här broschyren hittar du information

Läs mer

Information om hemtjänsten 2 (5) Datum

Information om hemtjänsten 2 (5) Datum 170901 Information om hemtjänsten 2 (5) Hemtjänst är till för att underlätta ditt dagliga liv och göra det möjligt för dig att bo kvar hemma under trygga förhållanden. Hemtjänstens insatser varierar från

Läs mer

Riktlinje. Tillsyn via kamera. Beslutsinstans: Socialnämnd Dokumentet gäller för: Hemtjänsten, Vård och omsorg DIARIENUMMER: 119/2015

Riktlinje. Tillsyn via kamera. Beslutsinstans: Socialnämnd Dokumentet gäller för: Hemtjänsten, Vård och omsorg DIARIENUMMER: 119/2015 DIARIENUMMER: 119/2015 FASTSTÄLLD: 42/2016-03-29 VERSION: 2 SENAS T REVIDERAD: 2018-01-30 GILTIG TILL: 2020-12-01 DOKUMENTANSVAR: Socialchef Riktlinje Tillsyn via kamera Beslutsinstans: Socialnämnd Dokumentet

Läs mer

Ökad trygghet i det egna hemmet med Trygghetslarm

Ökad trygghet i det egna hemmet med Trygghetslarm Ökad trygghet i det egna hemmet med Trygghetslarm Så här fungerar Trygghetslarmet Trygghetslarmet är en högtalartelefon som kopplas in i ett strömuttag och fungerar tillsammans med en larmklocka som du

Läs mer

Socialförvaltningens digitala resa

Socialförvaltningens digitala resa Socialförvaltningens digitala resa Digitalisering kopplat till arbetsprocesser Hur långt har vi kommit? Vilka nyttoeffekter ger det? Hur går vi vidare med övrig verksamhet? Välfärdsteknik Planeringscenter

Läs mer

Samverkan-trygghetslarm

Samverkan-trygghetslarm 1 (6) DOKUMENTNAMN GODKÄND AV GILTIG F. ROM- T. OM VERSION NR. Trygghetslarm Administrations- och utveckliggsstaben 2016-11-01- tv 5.0 (rev. 2018-05-09) Samverkan-trygghetslarm Syfte med rutinen Rutinen

Läs mer

Ökad trygghet i det egna hemmet med. Trygghetslarm

Ökad trygghet i det egna hemmet med. Trygghetslarm Ökad trygghet i det egna hemmet med Trygghetslarm April 2014 Så här fungerar Trygghetslarmet Trygghetslarmet är en högtalartelefon och består av två delar, en huvuddel som placeras i ditt fasta telenät

Läs mer

Samverkan trygghetslarm

Samverkan trygghetslarm 1 (6) DOKUMENTNAMN GODKÄND AV GILTIG F. ROM- T. OM VERSION NR. Trygghetslarm Administrations- och utveckliggsstaben 2016-11-01 2017-10-31 4.0 Samverkan trygghetslarm Syfte med rutinen Rutinen ska tydliggöra

Läs mer

Behörighet på distans. CLIQ Remote. Digitala lås för hemvården. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions

Behörighet på distans. CLIQ Remote. Digitala lås för hemvården. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions CLIQ Remote Behörighet på distans CLIQ Remote Digitala lås för hemvården ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions Digitala lås för hemvården Vi har valt ut det bästa från våra cylindrar

Läs mer

Upprättad Reviderad Utfärdad av Godkänd av

Upprättad Reviderad Utfärdad av Godkänd av Upprättad Reviderad Utfärdad av Godkänd av 2018-02-27 2018-12-19 Anna Andersson, Charlotte Bengtsson, Charlotta Clemmensen, Fredrik Ekman, Sofia Johansson, Lotta Kjellner, Maria Molin, Catharina Sagré,

Läs mer

Rutin för administrering av KOMKAT och SITHS kort

Rutin för administrering av KOMKAT och SITHS kort Riktlinjer för hälso- och sjukvården Ansvarar för att riktlinjen blir känd: Respektive enhetschef Utfärdad av: Margaret Fritz Medicinskt ansvarig sjuksköterska Damir Kvakic Systemansvarig Dokumentets namn:

Läs mer

Regelverk för ersättning och registrering inom Hemtjänsten, ver 1.3 gäller fr.o.m. 2013-04-01

Regelverk för ersättning och registrering inom Hemtjänsten, ver 1.3 gäller fr.o.m. 2013-04-01 Regelverk för ersättning och registrering inom Hemtjänsten, ver 1.3 gäller fr.o.m. 2013-04-01 Regelverk för ersättning och registrering inom Hemtjänsten 2 (14) Innehåll Innehåll... 2 1 Rutiner för biståndshandläggare...

Läs mer

Administrativa rutiner digitalt trygghetslarm. 14 05 20

Administrativa rutiner digitalt trygghetslarm. 14 05 20 1 Administrativa rutiner digitalt trygghetslarm. 14 05 20 Insats Åtgärd Kommentar Ansökan En ansökan inkommer från enskild eller företrädare Ansökan behandlas av biståndshandläggaren och beslut görs. Avslag

Läs mer

Rutin: Dokumentation. (social journal och genomförandeplan)

Rutin: Dokumentation. (social journal och genomförandeplan) Rutin: Dokumentation (social journal och genomförandeplan) I socialtjänstlagen 1 11 kap. 5 första stycket SoL och 21 a första stycket LSS finns bestämmelser om dokumentation i samband med genomförande

Läs mer

Information för användare av e-tjänstekort och HSA-ID

Information för användare av e-tjänstekort och HSA-ID 2015-03-31 Information för användare av e-tjänstekort och HSA-ID Du som arbetar i Järfälla kommun och arbetar med känsliga uppgifter och behöver säker identifiering och inloggning. System som innehåller

Läs mer

Hemtjänst. Till dig som snart ska få socialt stöd och omsorg hemma

Hemtjänst. Till dig som snart ska få socialt stöd och omsorg hemma Hemtjänst Till dig som snart ska få socialt stöd och omsorg hemma Skellefteå kommuns hemtjänst är till för dig som behöver socialt stöd och omsorg för att kunna bo kvar hemma och klara dig själv. Att

Läs mer

Ditt nya smarta etjänstekort!

Ditt nya smarta etjänstekort! Ditt nya smarta etjänstekort! INNEHÅLLSFÖRTECKNING Vad är ett smart kort?... 1 SITHS-kortet - ett begrepp, flera funktioner... 2 Tjänstelegitimation... 2 Personlig e-legitimation... 2 Vad behövs för kortet?...

Läs mer

Trygghetslarm och phonirolås

Trygghetslarm och phonirolås Trygghetslarm och phonirolås Med vårt arbete och din delaktighet skapar vi trygghet och välbefinnande för dig 2 Hur gör jag för att få ett trygghetslarm Ansökan Trygghetslarm är en biståndsbedömd insats

Läs mer

Fjärdhundra hemtjänst

Fjärdhundra hemtjänst Fjärdhundra hemtjänst Vård- och omsorgsförvaltningen, Enköpings kommun 2019 Tack för att du valt att få din hemtjänst utförd av oss! Inom kommunen har vi lång erfarenhet av hemtjänst och vi har utbildade

Läs mer

Regler och rutiner för rapportering av tid och insatser i Intraphone

Regler och rutiner för rapportering av tid och insatser i Intraphone Regler och rutiner för rapportering av tid och insatser i Intraphone Gäller Fr o m 120101- tillsvidare 1 ALLMÄNT Rapporterna i IntraPhone utgör underlaget för avgifter till kunderna och ersättning till

Läs mer

Trygghetslarm Trygghet 24 timmar om dygnet året runt

Trygghetslarm Trygghet 24 timmar om dygnet året runt Trygghetslarm Trygghet 24 timmar om dygnet året runt Så här gör du: 1. Tryck en gång på larmklockan. 2. Vänta en stund tills larmet kopplas fram till Trygghetsjouren. 3. Tala om vad som har hänt. Därefter

Läs mer

Användarmanual för ParaGå Web

Användarmanual för ParaGå Web 1 Användarmanual för ParaGå Web 2014-12-10 jsj stockholm.se 2 Innehållsförteckning Innehåll Innehållsförteckning... 2 Webbgränssnittet... 4 Att hitta i systemet... 4 Hjälptexter... 4 Inloggning i webbgränssnittet...

Läs mer

Utlåning av nycklar till entreprenörer som Lulebo AB anlitar

Utlåning av nycklar till entreprenörer som Lulebo AB anlitar Utlåning av nycklar till entreprenörer som Lulebo AB anlitar Lulebo AB har kraftigt skärpt reglerna för hantering och förvaring av huvud- och fastighetsskötarnycklar. Alla befintliga huvud- och fastighetsskötarnycklar

Läs mer

Eksjö kommuns HEMTJÄNST. Kvalitet, delaktighet och flexibilitet ger självbestämmanderätt och integritet

Eksjö kommuns HEMTJÄNST. Kvalitet, delaktighet och flexibilitet ger självbestämmanderätt och integritet Eksjö kommuns HEMTJÄNST Kvalitet, delaktighet och flexibilitet ger självbestämmanderätt och integritet Det trygga alternativet Vi lovar att du ska känna dig trygg med ditt val av Eksjö kommuns hemtjänst

Läs mer

Bilaga 7 till kundval hemtjänst

Bilaga 7 till kundval hemtjänst Bilaga 7 sida 1 (5) Bilaga 7 till kundval hemtjänst Beskrivning av servicetjänster Bilaga 7 sida 2 (5) A Servicetjänster Kommunmedborgare som är fyllda 75 år eller är äldre och som bor i ordinärt boende

Läs mer

Hemtjänst. Skurups kommun

Hemtjänst. Skurups kommun Hemtjänst Skurups kommun 2 Att ansöka om hemtjänst Om du önskar ansöka om insatser, exempelvis hemtjänst, så kontaktar du kommunens biståndshandläggare. Kontaktuppgifter med telefonnummer till biståndshandläggare

Läs mer

Rutindokument Appva MCSS För omsorgspersonal Falkenbergs Kommun

Rutindokument Appva MCSS För omsorgspersonal Falkenbergs Kommun Socialförvaltningen Hälso- och Sjukvård Datum för upprättande: 2017-01-17 Rutindokument Appva för omsorgspersonal Falkenbergs kommun Reviderad 2018-04-04 Version 2.0 Författare: Sjukgymnast Johanna Tryggvesson

Läs mer

Nycklar kan i princip delas in i tre huvudgrupper

Nycklar kan i princip delas in i tre huvudgrupper Nycklar kan i princip delas in i tre huvudgrupper Nycklar utan kopieringsspärr - Nycklar som fritt kan kopieras eller tillverkas utan krav på legitimation, rekvisition eller några som helst säkerhetsrutiner.

Läs mer

Intelligenta nycklar. Susanne Olsson och Jonas Nylén

Intelligenta nycklar. Susanne Olsson och Jonas Nylén Intelligenta nycklar Susanne Olsson och Jonas Nylén Varför intelligenta nycklar? En nyckel för access till hela samhället - nyckelskåp automatlarm - hänglås till bommar och grindar - nyckeltuber och nyckelskåp

Läs mer

Riktlinje för riskanalys

Riktlinje för riskanalys Version Datum Utfärdat av Godkänt 1 2015-08-25 Therese Lindén, Ulrika Ström, Ingrid Olausson Förvaltningens ledningsgrupp Riktlinje för riskanalys KUB1001, v2.0, 2013-02-26 Kungsbacka kommun Vård & Omsorg

Läs mer

Trygghetslarm inom äldre och. handikappomsorgen. Meddelande 2006:26

Trygghetslarm inom äldre och. handikappomsorgen. Meddelande 2006:26 Trygghetslarm inom äldre och Trygghetslarm handikappomsorgen inom äldre- 2006 och handikappomsorgen Meddelande 2006:26 Länsstyrelsen Halland Meddelande 2006:26 ISSN 1101-1084 ISRN LSTY-N-M-2006/26-SE Tryckt

Läs mer

OMSORGSFÖRVALTNINGENS VERKSAMHETSHANDBOK. Uthyrning av vård- och omsorgsboende process

OMSORGSFÖRVALTNINGENS VERKSAMHETSHANDBOK. Uthyrning av vård- och omsorgsboende process OMSORGSFÖRVALTNINGENS VERKSAMHETSHANDBOK Fastställt av Dokumentansvarig Datum Förvaltningschef Thomas Tryggvesson Verksamhetschef Lars Axelsson 2013-12-18 1 (8) Uthyrning av vård- och omsorgsboende process

Läs mer

Hemvården i Hjo kommun

Hemvården i Hjo kommun Hemvården i Hjo kommun Presentation av Hemvården Hemvården utför hemtjänstinsatser i ditt hem så som exempelvis städ, tvätt, inköp, personlig omvårdnad, tillsyn och hjälp vid måltider. Hjälpen utgår ifrån

Läs mer

E-hälsa. Utvärdering av HemvårdsCenters IT-baserade verktygs funktionalitet i praktiken

E-hälsa. Utvärdering av HemvårdsCenters IT-baserade verktygs funktionalitet i praktiken E-hälsa Utvärdering av HemvårdsCenters IT-baserade verktygs funktionalitet i praktiken Tekniska stödsystem Lokalt utvecklad app Kom Hem utredningshemtjänst med samtidig utveckling av kommunikation/dokumentation

Läs mer

Användarmanual för ParaGå Web (Phoniro)

Användarmanual för ParaGå Web (Phoniro) Användarmanual för ParaGå Web (Phoniro) 2013-12-18 stockholm.se Innehållsförteckning Innehåll Innehållsförteckning... 2 1 Webbgränssnittet... 4 1.1 Att hitta i systemet... 4 1.2 Hjälptexter... 4 1.3 Inloggning

Läs mer

Ansökan om hjälpinsats - förenklad handläggning

Ansökan om hjälpinsats - förenklad handläggning 1 (2) Ansökan om hjälpinsats - förenklad handläggning Du som är 65 år eller äldre och/eller har en funktionsnedsättning kan ansöka om hjälp i hemmet med förenklad handläggning när det gäller städning,

Läs mer

Version Regler för registrering av tid och insatser i Mobipen i Gislaved

Version Regler för registrering av tid och insatser i Mobipen i Gislaved Version 9 2015-11-09 Regler för registrering av tid och insatser i Mobipen i Gislaved Innehåll Innehållsförteckning... 2 Inledning... 4 1 Rutin biståndshandläggare... 4 2 Beräkning av ersättning... 4 3

Läs mer

Trygghetslarm. Trygghetslarm är till för att skapa trygghet för dig och din anhöriga

Trygghetslarm. Trygghetslarm är till för att skapa trygghet för dig och din anhöriga Trygghetslarm Trygghetslarm är till för att skapa trygghet för dig och din anhöriga Varför trygghetslarm? Trygghetslarm är en tjänst för dig som på grund av sjukdom eller funktionsnedsättning behöver

Läs mer

Ansvarsfördelning och rutin trygghetslarm

Ansvarsfördelning och rutin trygghetslarm HANDLÄGGARE TEL DIREKT DATUM Gun Engström Karlsson 08 731 31 61 2014-10-28 1 (12) Ansvarsfördelning och rutin trygghetslarm Syfte Syftet med rutinen är tydliggöra ansvarsfördelning, arbetsgång och kommunikationskedjan

Läs mer

Dokumentnamn Framtagen av Granskad av 4. Medicinskt ansvarig sjuksköterska

Dokumentnamn Framtagen av Granskad av 4. Medicinskt ansvarig sjuksköterska Dokumentnamn Framtagen av Granskad av 4. Medicinskt ansvarig sjuksköterska Enhetschef för hälso- och sjukvård Enhet Datum Gäller till och med Ersätter Vård- och Omsorg 2012-01-03 2014-01-01 Uppdateras

Läs mer

Regelverk för ersättning och registrering inom Hemtjänsten, ver 1.4 gäller fr.o.m

Regelverk för ersättning och registrering inom Hemtjänsten, ver 1.4 gäller fr.o.m Regelverk för ersättning och registrering inom Hemtjänsten, ver 1.4 gäller fr.o.m. 2015-05-01 Regelverk för ersättning och registrering inom Hemtjänsten 2 (14) Innehåll Innehåll... 2 1 Rutiner för biståndshandläggare...

Läs mer

TES web användarmanual

TES web användarmanual 1 Omsorg och äldreförvaltningen Enheten för IT och ehälsa Senast uppdaterad: 180831 TES web användarmanual Logga in på TES-Webb Instruktion för att logga in i TES-Web s. 2 Beskrivning av flikarna s. 3

Läs mer

Rutin. Hantering av trygghetslarm. Diarienummer: Verkställighet/genomförande. Gäller från: 2014-05-21

Rutin. Hantering av trygghetslarm. Diarienummer: Verkställighet/genomförande. Gäller från: 2014-05-21 Diarienummer: Verkställighet/genomförande Rutin Hantering av trygghetslarm Gäller från: 2014-05-21 Gäller för: Socialförvaltningen Fastställd av: Socialförvaltningens ledningsgrupp Utarbetad av: Ansvarig

Läs mer

Ansökan om hemtjänst för personer över 65 år, folkbokförda i Österåkers kommun - förenklad biståndshandläggning

Ansökan om hemtjänst för personer över 65 år, folkbokförda i Österåkers kommun - förenklad biståndshandläggning Ansökan om hemtjänst för personer över 65 år, folkbokförda i Österåkers kommun - förenklad biståndshandläggning Personuppgifter Gatuadress Postnummer och ort Mobiltelefon, sökande 1 Mobiltelefon, sökande

Läs mer

ANSÖKAN OM GOD MAN/ FÖRVALTARE enligt föräldrabalken 11 kap 4 respektive 11 kap 7 (egen ansökan)

ANSÖKAN OM GOD MAN/ FÖRVALTARE enligt föräldrabalken 11 kap 4 respektive 11 kap 7 (egen ansökan) ÖVERFÖRMYNDARNÄMNDENS KANSLI Arvika och Eda kommuner ANSÖKAN OM GOD MAN/ FÖRVALTARE enligt föräldrabalken 11 kap 4 respektive 11 kap 7 (egen ansökan) Ansökan tillsammans med bilagor skickas till: Värmlands

Läs mer

Ansökan om god man / förvaltare

Ansökan om god man / förvaltare Ansökan om god man / förvaltare enligt föräldrabalken 11 kap 4 respektive 11 kap 7 (ansökan från anhörig) Syftet med blanketten är att utreda om förutsättningarna för godmanskap eller förvaltarskap är

Läs mer

Registrering av tid och insatser inom hemtjänsten i Sollentuna 2017

Registrering av tid och insatser inom hemtjänsten i Sollentuna 2017 av tid och insatser inom hemtjänsten i Sollentuna 2017 Innehåll Innehåll... 2 1 Rutiner för hemtjänstpersonal... 3 2 Instruktioner särskilda insatser... 4 2.1 Matleverans... 3 2.2 Enbart matleverans...

Läs mer

Rutiner och anvisningar för Fritt val inom hemtjänsten

Rutiner och anvisningar för Fritt val inom hemtjänsten 2015-10-28 Rutiner och anvisningar för Fritt val inom hemtjänsten Maria Lillieström maria.lillieström@jonkoping.se Tfn: 036-10 75 71 Ansvarig för dokumentation och uppföljning av Rutiner och anvisningar

Läs mer

Vid nedanstående situationer ansvarar hemtjänsten för att skicka en bevakning.

Vid nedanstående situationer ansvarar hemtjänsten för att skicka en bevakning. Vid nedanstående situationer ansvarar hemtjänsten för att skicka en bevakning. För instruktion klicka på raden: 1. Avslutad hemtjänst och avinstallerat trygghetslarm 2. Brukare avlidit vid korttidsplats

Läs mer

Registrering av kunduppgifter. Avregistrering av kunduppgifter. Tidsregistrering

Registrering av kunduppgifter. Avregistrering av kunduppgifter. Tidsregistrering Maria Jennische Leif Eriksson 0 0 HVK samt Phoniro förvaltning Processer P8 0 0 0 09 Maria Jennische Leif Eriksson 0-0- HVK samt Phoniro förvaltning Processer P8-0 0-0-09 Befintlig kund byter utförare

Läs mer

Uppföljning av utförare - Hemtjänst

Uppföljning av utförare - Hemtjänst Datum 2013-04-16 Uppföljning av utförare - Hemtjänst Uppföljningen avser: Mälarö Omsorg Adress: Bryggavägen 5, 178 31 Ekerö Verksamhetschef (namn och kontaktuppgifter): Johanna Eriksson, 08-560 243 66

Läs mer

Version Datum Utfärdat av Godkänt Ulrika Ström, Eva Franzen Förvaltningsledningen. Ulrika Ström, Ingrid Olausson, David Lidin

Version Datum Utfärdat av Godkänt Ulrika Ström, Eva Franzen Förvaltningsledningen. Ulrika Ström, Ingrid Olausson, David Lidin Version Datum Utfärdat av Godkänt 1 2010-05-05 Ulrika Ström, Eva Franzen Förvaltningsledningen 4 2014-06-24 Ulrika Ström, Ingrid Olausson, David Lidin Förvaltningsledningen 5 2015-01-05 Ingrid Olausson,

Läs mer

1.9. Bjurholms kommun 1 (5) Rutiner kring trygghetstelefon För hemtjänst och nattpersonal

1.9. Bjurholms kommun 1 (5) Rutiner kring trygghetstelefon För hemtjänst och nattpersonal Bjurholms kommun 1 (5) Rutiner kring trygghetstelefon För hemtjänst och nattpersonal Hur får människor trygghetstelefon? Biståndshandläggaren får information om behovet och beviljar trygghetstelefon. Biståndshandläggaren

Läs mer

Energibolag. Säker behörighet på distans. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions

Energibolag. Säker behörighet på distans. ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions Energibolag Säker behörighet på distans ASSA ABLOY, the global leader in door opening solutions Säkerhetslösning för energileverantörer Energibolagen har höga säkerhetskrav och arbetar intensivt med att

Läs mer

Så här jobbar vi med välfärdsteknologi. på Socialförvaltningen

Så här jobbar vi med välfärdsteknologi. på Socialförvaltningen Så här jobbar vi med välfärdsteknologi på Socialförvaltningen VÄLFÄRDSTEKNOLOGI VAD ÄR DET? Härnösands kommun arbetar på flera olika sätt med att förenkla och förbättra vardagen för personer i våra olika

Läs mer

Rutin för användande av Cambio Cosmic Link i Växjö kommun

Rutin för användande av Cambio Cosmic Link i Växjö kommun 2015-02-18 Rutin för användande av Cambio Cosmic Link i Växjö kommun Vad är Link? Link är ett verktyg/system för att förenkla den samordnade vårdplaneringen mellan slutenvården, kommunen och primärvården.

Läs mer

ANSÖKAN OM GOD MAN/ FÖRVALTARE. enligt föräldrabalken 11 kap 4 respektive 11 kap 7. (ansökan från anhörig)

ANSÖKAN OM GOD MAN/ FÖRVALTARE. enligt föräldrabalken 11 kap 4 respektive 11 kap 7. (ansökan från anhörig) ANSÖKAN OM GOD MAN/ FÖRVALTARE enligt föräldrabalken 11 kap 4 respektive 11 kap 7 (ansökan från anhörig) Syftet med blanketten är att utreda om förutsättningarna för godmanskap eller förvaltarskap är uppfyllda

Läs mer

Rutiner för uppföljning av tid och insatser inom hemtjänsten i Sundbyberg,

Rutiner för uppföljning av tid och insatser inom hemtjänsten i Sundbyberg, Rutiner för uppföljning av tid och insatser inom hemtjänsten i Sundbyberg, 2018-06-01 Rutiner för uppföljning av tid inom hemtjänsten i Sundbyberg, v.4.0 1 (15) Innehåll Rutiner för biståndshandläggare

Läs mer

Inledning. 1. Logga in. 2. Välj brukare. 3. Lås upp hos en brukare. Användarmanual för hemtjänstpersonal Digital nyckelhantering Xone

Inledning. 1. Logga in. 2. Välj brukare. 3. Lås upp hos en brukare. Användarmanual för hemtjänstpersonal Digital nyckelhantering Xone Användarmanual för hemtjänstpersonal Digital nyckelhantering Xone Inledning Denna manual riktar sig till hemtjänstpersonal och beskriver i detalj hur appen används ute i verksamheten. Med Phoniros app

Läs mer

Trygg och effektiv utskrivning

Trygg och effektiv utskrivning RIKTLINJER Trygg och effektiv utskrivning Fastställd av hälso- och sjukvårdsförvaltningen och socialförvaltningen Framtagen av regionstyrelseförvaltningen Gäller 2018 Version [1.0] Region Gotland Besöksadress

Läs mer

Rutin RUTIN FÖR SOCIAL DOKUMENTATION OCH KOMMUNIKATION

Rutin RUTIN FÖR SOCIAL DOKUMENTATION OCH KOMMUNIKATION Rutin Dokumenttyp: Rutin Beslutat av: Förvaltningschef Fastställelsedatum: 2011-03-29 Ansvarig: Verksamhetschef Revideras: årligen Följas upp: årligen RUTIN FÖR SOCIAL DOKUMENTATION OCH KOMMUNIKATION Innehåll

Läs mer

Appva MCSS - Manual. Baspersonal Varbergs kommun. Version

Appva MCSS - Manual. Baspersonal Varbergs kommun. Version Appva MCSS - Manual Baspersonal Varbergs kommun 1 Breddinförande Appva MCSS Digital signering med Appva MCSS införs i Varbergs kommun under 2019. Alla verksamheter förutom entreprenaderna (Vardaga och

Läs mer

Bra att veta om trygghetslarmet

Bra att veta om trygghetslarmet tt i M trygghetslarm Bra att veta om trygghetslarmet Ditt trygghetslarm kostar max kronor per månad. Hjälp är på plats hos dig inom en timme vid normala väderförhållanden om du har larmat. Vi gör en skriftlig

Läs mer

Bilaga 16 till kundval hemtjänst Speciella frågeställningar

Bilaga 16 till kundval hemtjänst Speciella frågeställningar Bilaga 16 sida 1 (6) Bilaga 16 till kundval hemtjänst Speciella frågeställningar Bilaga 16 sida 2 (6) Hemrehabilitering Plus Beställarens rehabiliteringsverksamhet bedriver Hemrehabilitering Plus som är

Läs mer

Service- och värdighetsgarantier

Service- och värdighetsgarantier 1(6) Service- och värdighetsgarantier Antagna av socialnämnden 2016-11-23 160 Vårt gemensamma mål Du som har kontakt med oss som arbetar inom Socialtjänsten i Mullsjö kommun ska möta en kunnig och vänlig

Läs mer

Regelverk för ersättning och registrering inom Hemtjänsten, version Gäller fr.o.m

Regelverk för ersättning och registrering inom Hemtjänsten, version Gäller fr.o.m Regelverk för ersättning och registrering inom Hemtjänsten, version 1.6.1 Gäller fr.o.m. 2018-02-01 Regelverk för ersättning och registrering inom Hemtjänsten 2 (15) Innehåll Innehåll... 2 1 Rutiner för

Läs mer

Anmälan till överförmyndarnämnden

Anmälan till överförmyndarnämnden Anmälan till överförmyndarnämnden Avseende behov av god man eller förvaltare enligt föräldrabalken 11 kap 4 respektive 11 kap 7 Socialnämnden är enligt 5 kap 3 socialtjänstförordningen och 15 6 p LSS skyldig

Läs mer

RIKTLINJE. Version Datum Utfärdat av Godkänt Ann-Britt Lundin Maj Forsberg Ann-Britt Lundin Maj Forsberg

RIKTLINJE. Version Datum Utfärdat av Godkänt Ann-Britt Lundin Maj Forsberg Ann-Britt Lundin Maj Forsberg RIKTLINJE Version Datum Utfärdat av Godkänt 1 2011-02-14 Ann-Britt Lundin Maj Forsberg 2 2012-01-24 Ann-Britt Lundin Maj Forsberg Riktlinje för Hemdok 1 (6) 1. Inledning Dokumentation är en viktig del

Läs mer

Rutin trygghetslarm. Digitala Trygghetslarm Ver 3.0 Agneta Aldor Sida: 1 (15) OSF/AV-15:035

Rutin trygghetslarm. Digitala Trygghetslarm Ver 3.0 Agneta Aldor Sida: 1 (15) OSF/AV-15:035 Agneta Aldor Sida: 1 (15) Rutin trygghetslarm Syfte Syftet med rutinen är att tydliggöra arbetsgång och kommunikationskedja mellan biståndshandläggare, larmgrupp, larmcentral, hemtjänstutförare, nattgrupp,

Läs mer

Kvalitetskrav för servicetjänster enligt LOV

Kvalitetskrav för servicetjänster enligt LOV Här redovisas de skakrav som leverantören måste uppfylla. Kraven har utformats utifrån en analys av vad som är kvalitetskritiskt för brukaren. Komplement till kvalitetskraven är utvärderingsinstrument

Läs mer

RUTINER FÖR INTERN KOMMUNIKATION

RUTINER FÖR INTERN KOMMUNIKATION Reviderad 101108 VIMMERBY KOMMUN OMSORGSFÖRVALTNINGEN BA 090916 RUTINER FÖR INTERN KOMMUNIKATION Biståndsärende bedömer och beslutar efter ansökan från den enskilde. n skickar uppdraget till enhetschefen

Läs mer

Rutin för hantering av avvikelser

Rutin för hantering av avvikelser LERUM2000, v2.1, 2013-02-21 RUTIN 1 (9) Dokumentbenämning/typ: Rutin Verksamhet/process: Sektor stöd och omsorg Ansvarig: Majed Shabo Fastställare: Anette Johannesson, Maria Terins Gäller fr.o.m: 2014-09-01

Läs mer

Telefon: Fax:

Telefon: Fax: Postadress: Partille kommun, 433 82 Partille Besöksadress: Gamla Kronvägen 34 Telefon: 031-792 10 00 Fax: 031-792 10 94 E-post: vardochomsorgsforvaltningen@partille.se Webbplats: www.partille.se Facebook:

Läs mer

Regler och rutiner för mobil återrapportering

Regler och rutiner för mobil återrapportering Regler och rutiner för mobil återrapportering 2018-01-17 Äldreenheten och omsorgsenheten Innehållsförteckning 1 Revisionshistorik... 3 2 Inledning... 3 2.1 Grundläggande begrepp... 4 3 Grundläggande arbetssätt...

Läs mer

Riktlinje för samverkan inom socialtjänsten och hälso- och sjukvården

Riktlinje för samverkan inom socialtjänsten och hälso- och sjukvården RIKTLINJE Gäller från Utfärdat av Godkänt av 170906 Anna Gröneberg Mas, Ulrika Ström Mar, Jerk Jakobs Sas, Therese Lindén Sas Lillemor Berglund Riktlinje för samverkan inom socialtjänsten och hälso- och

Läs mer

Den här användarmanualen beskriver hur du använder TES App i ditt dagliga arbete.

Den här användarmanualen beskriver hur du använder TES App i ditt dagliga arbete. Omsorg och äldreförvaltningen Enheten för IT och e-hälsa Senast reviderad 2018-08-31 TES App användarmanual Den här användarmanualen beskriver hur du använder TES App i ditt dagliga arbete. Användarmanualen

Läs mer

Trygghetslarm utan biståndsbedömning

Trygghetslarm utan biståndsbedömning RIKTLINJER FÖR Trygghetslarm utan biståndsbedömning Antaget av Vård- och omsorgsnämnden Antaget 2019-01-22 Giltighetstid Tillsvidare, dock längst 2023-01-31 Dokumentansvarig Avdelningschef, avdelningen

Läs mer

Giltig fr.o.m. Ersätter. 140901 Ansvarig för framtagande MAS/MAR/SAS. 20140324 Informationsansvarig Christina Löf, MAR

Giltig fr.o.m. Ersätter. 140901 Ansvarig för framtagande MAS/MAR/SAS. 20140324 Informationsansvarig Christina Löf, MAR Rutin. Rev 140901 Utarbetad för förvaltning Vård och omsorg Ämne/område hantering Fastställd av MAS/MAR/SAS Vem avser riktlinjen/rutinen Vård och omsorg Lokal anpassning ska finnas Ja Nej Utgåva 3 Giltig

Läs mer

Processbeskrivning för samverkan mellan landsting och kommuner i larmfrågor

Processbeskrivning för samverkan mellan landsting och kommuner i larmfrågor 2017-01-24 Processbeskrivning för samverkan mellan landsting och kommuner i larmfrågor På uppdrag av Länssamordningsgruppen (via Hjälpmedelsrådet) kallades en grupp kommun- och landstingsrepresentanter

Läs mer

Lägesbeskrivning avseende införandet av digitala lås i Stockholmsområdet Dnr SN16/71-739

Lägesbeskrivning avseende införandet av digitala lås i Stockholmsområdet Dnr SN16/71-739 2017-03-04 Caroline Johansson Kommunsekreterare 08-124 57 180 caroline.johansson@ekero.se Lägesbeskrivning avseende införandet av digitala lås i Stockholmsområdet Dnr SN16/71-739 Socialkontoret har varit

Läs mer