Anläggningsåtgärd avseende omprövning av Närlunda ga:4 förvaltad av Närlunda vägförening. Sakägarförteckning, aktbilaga SA1

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Anläggningsåtgärd avseende omprövning av Närlunda ga:4 förvaltad av Närlunda vägförening. Sakägarförteckning, aktbilaga SA1"

Transkript

1 Aktbilaga PR1 Sida 1 Protokoll Ärendenummer AB Förrättningslantmätare Hans Rosén Ärende Handläggning Sökande och sakägare Anläggningsåtgärd avseende omprövning av Närlunda ga:4 förvaltad av Närlunda vägförening Kommun: Ekerö Län: Stockholm Med sammanträde på Sånga-Säby konferensanläggning, Ekerö. Sakägarförteckning, aktbilaga SA1 Kallelse, delgivning Kallelse, aktbilaga 17. Delgivning har skett genom Närlunda Vägförenings(NVF) styrelse, kungörelse i Dagens Nyheter, Svenska Dagbladet och anslag i Ekerö kommuns bibliotek. Kallelse och vissa förslagshandlingar har också publicerats på NVF:s hemsida Närvarande Närvarolista, aktbilaga 21. Hänvisning till författningar m.m. Yrkanden AL Anläggningslagen (1973:1149) AK Anläggningskungörelsen (1973:1165) FBL Fastighetsbildningslagen (1970:988) FBLK Fastighetsbildningskungörelsen (1971:762) Se ansökan, aktbilaga DOM1.

2 AB Sida 2 Redogörelse Bakgrund År 2001 gjordes en omprövning av Närlunda ga:4 med anledning av Enskilda väglagens upphävande och ändring av alla medlemsfastigheters andelstal. I samband med omprövning hade NVF:s styrelse tagit fram förslag om att upprusta delar av vägnätet och det yrkades på att det skulle fattas beslut om det. Efter diskussion och opinionskoll på sammanträdet fann flm att det inte fans majoritet nog för ett sådant beslut då. Flm tog då inte med det yrkade förslaget i förrättningen, vilket överklagades av en grupp fastighetsägare och domstolen beslutade att återförvisa frågan om upprustning till Lantmäteriet för fortsatt handläggning. Frågan lades upp som ett nytt ärende 2005, som skulle pröva frågan om olika former av upprustning. NVF fann då tillsammans med lantmäteriet att tidigare framtagna förslag om upprustning borde uppdateras och ses över. NVF fick då en avsatt tid på sig att ta fram förslag. Under tiden påbörjades arbetet för en ny detaljplan i Lundhagen. Lantmäteriet bedömde att det var lämpligt att invänta den detaljplanen eftersom Lundhagen också skulle beröras av vägbreddning mm. Detaljplanen vann laga kraft i november NVF har under tiden i flera omgångar tagit fram förslag på olika upprustningsåtgärder och gjort kostnadsbedömning. Den 3 juni 2015 hölls i regi av NVF ett informationsmöte för NVFs medlemmar där ett upprustningsförslag med kostnadsbedömning samt kostnadsfördelningsprincip presenterades. Synpunkter som togs upp på mötet har bearbetats av NVFs styrelse och Lantmäteriet. Ärendet har även kompletterats med att ompröva Träkvista ga:1 (Rullerumsområdet) där vägarna övertas, med inträde av nya medlemsfastigheter samt rättelser av felaktigheter i kartan i det senaste förrättningsbeslutet. Gemensamhetsanläggningen består idag av vägar, gång- och cykelvägar och grönområde. Genomgång sker område för område: Sammanträdet Förrättningslantmätare (flm) Hans Rosén hälsar de närvarande välkomna, tar närvaro och går igenom dagordningen. Flm Jessica Oremus och flm Malin Ronnebro för protokoll från dagens sammanträde. Protokollet kommer att publiceras på NVF:s hemsida.

3 AB Sida 3 Flm redogör översiktligt om förrättningsprocessen. Lantmäteriet (LM) har en utredningsskyldighet och LM är ensam beslutsfattare samt att beslutet kan överklagas till mark- och miljödomstolen. Flm redogör därefter om bakgrunden till ansökan, de förslag och kostnadskalkyler som presenterats på NVFs informationsmöte i juni 2015 samt påföljande justeringar. Flm redogör för förutsättningarna i ärendet. Området är till största del planlagt och NVFs uppgift är att hantera de områden i planerna som är avsatta som allmän platsmark (gator, vägar och grönområden). Flm informerar om att största delen av den allmänna platsmarken i tätorten är upplåtet för gemensamhetsanläggningen Närlunda ga:4, men alla upplåtna ytor har inte fullt ut nyttjats för vägbana och vägområde tidigare. Flm meddelar att anläggningslagens regler tillämpas vid omprövning av gemensamhetsanläggning. Flm informerar att syn tillsammans med NVFs styrelse har hållits på plats gällande möjligheterna att bredda vägarna och bedöma vad som är rimliga åtgärder. Flm redogör för de yrkanden som har framställts och de föreslagna åtgärderna område för område, vilka är förbättringar av standarden i vägområdet, utbyggnad av belysning, utbyggnad av gångbana och breddning av vägbana samt beläggningsarbete. Förrättningskartan från den senaste förrättningen när Sandudden anslöts visas upp som ett exempel på nyexploateringar som anslutits till Närlunda ga:4. I dessa områden har nya fastighetsägare via sina tomtköp indirekt betalat för vägar, belysning och grönområde i området. Flm redogör för vilka vägar som ingår i gemensamhetsanläggningen som helhet samt de vägar som inte ingår dvs. Ekerövägen, Jungfrusundsvägen, Bryggavägen, del av Björkuddsvägen samt några andra kortare vägsträckor. Flm visar detaljplanen över Lundhagen och förklarar att detaljplanen är ett styrande dokument, som visar vilka vägområden som får tas i anspråk och vad som är allmän platsmark. Flm redogör därefter för föreslagen princip för fördelning av upprustningskostnaderna. Eftersom föreslagna åtgärder varierar i omfång och innehåll så kan det var rimligt att ta hänsyn till det och att göra en indelning (i sektioner) för de olika berörda områdena. De sektionsindelade områden som presenterades av NVF för ett år sedan har efter överväganden av flm ändrats något till idag. Förslaget är att det område som får omedelbar nytta av upprustningen får stå för merparten av kostnaderna (70%) efter deras nuvarande andelstal, resterande (30%) del läggs på alla deltagande fastigheter i gemensamhetsanläggningen efter deras nuvarande andelstal. För fördelning av kostnader för utbyggnad och iståndsättning skall vägföreningen indelas i 10 sektioner enligt flm:s förslag. Fördelningsförslaget anses av flm vara mer rättvist med tanke på att många fastigheter som tillkommit vid nyexploateringar under senare år har helt och hållet via tomtköpet fått betala sina gator, belysning och grönytor i närområdet.

4 AB Sida 4 Sektion 1 Närlundaområdet och Tranholmen Flm beskriver åtgärderna för sektionen; gångbana anläggs med kantsten, rännstensbrunnar anläggs samt utplacering av vägbelysningsstolpar. Cecilia Englert, Närlunda 8:16, meddelar att hon inte vill ha vägbelysning för Sjöängsvägen. Sektion 3 Gräsåkersvägen Flm beskriver åtgärderna för sektionen; gång- och cykelbana anläggs med kantsten, befintliga rännstensbrunnar flyttas. Sektion 4 Väsbyvägen Flm beskriver åtgärderna för sektionen; gång- och cykelbana anläggs med kantsten utefter Väsbyvägens södra sida. Leif Rohlin, Ekerö-Väsby 43:159, ifrågasätter cykelbanans placering. Bengt Larsson, representant för NVF, informerar att skälet är i första hand att vägbelysningen finns belägen på södra sidan samt att fler fastigheter finns på denna sida. Diskussion uppstår om övrig mark i sektionen kommer att tas i anspråk. Thomas Sjökvist, ordförande i NVF, informerar att ingen övrig mark kommer att tas i anspråk, vägen kommer att smalnas av för att minska hastigheten i området. Ulla Granh, Ekerö-Väsby 43:269, informerar om att Väsbyvägen är vibrationskänslig och ifrågasätter varför inte upprustning av väggrunden prioriteras. Thomas Sjökvist informerar att området består av gammal sjöbotten och grundarbete inte skulle förbättra situationen med vibrationer. Han anser att det enda som minskar vibrationerna är sänkta hastigheter för bussar och bilar. Diskussion uppstår angående nivåskillnader mellan brunnslock och beläggning i vägen samt vems ansvar är för att åtgärda detta, Roslagsvatten eller NVF.

5 AB Sida 5 Sektion 5 Lundhagen Flm beskriver åtgärderna för sektionen; vändplaner anläggs, gångstigar grusas och växtlighet röjs samt vägar breddas. Flm informerar att en fastighet berörs av markintrång vid breddning av väg, överenskommelse om omfattningen av intrånget har gjorts med berörd markägare. Bo Andersson, Träkvista 2:124, frågar om breddning av Murrebovägen som berör Träkvista 2:27, 2:77 och 2:124. Thomas Sjökvist meddelar att den inte kommer att breddas. Bo Andersson informerar att Träkvista 2:77 saknar utfartsväg och vägfrågan löses idag med utfart över Träkvista 2:124. Bo Andersson yrkar att Murrebovägen ska förlängas hela vägen till Träkvista 2:77. Olov Ljungfeldt, Träkvista 2:76, frågar om föreslagen vändmöjlighet vid infarten till 2:76 på Murrebovägen kan placeras längre söderut. Flm informerar att det förslaget saknar planstöd. Diskussion om vändplanen ändå kan placeras längre söderut, med markintrång på Träkvista 2:76 och 2:77. Fastighetsägarna ställer sig positiva till förslaget. NVF styrelse ska diskutera förslaget med berörda fastighetsägare samt ta fram underlag angående vändplanens storlek och placering. Ingrid Geritzlehner, Träkvista 2:118, efterfrågar vändplanens utbredning vid Almhagsvägen. Flm informerar om att hela vägområdet kommer att nyttjas för vändplanen och ingen tomtmark behöver tas i anspråk. Renée Willes, Träkvista 2:29, undrar om det är tänkt att bli genomfartsväg vid Almhagsvägen samt om den kommer att breddas. Flm informerar att ingen genomfart är planerad samt att eventuell breddning blir blygsam. Genomfart för cyklister ska inte anordnas. Sven-Åke Andersson, Träkvista 3:31, ifrågasätter vägområdets bredd på 8 meter för Erik Engströmsväg. Flm informerar att vägbanan är endast 4 meter, men rättighetsområdet är utlagt till 8 meter enligt detaljplan och i planen ges utrymme för vändplan. Lars Söderström, Träkvista 3:279, ifrågasätter breddning av Hagens backe och varför endast halva vägen ska breddas. Han frågar även om NVF har som syfte att genomföra allt i detaljplanen. Representant för NVF meddelar att det inte finns något självändamål att utnyttja alla planmöjligheter och NVF kommer att gå varligt fram. Diskussion om vändplanen vid Rullerumsvägen. Flm informerar att vägen fortsätter efter vändplanen.

6 AB Sida 6 Sektion 2, 6-10 Vägbelysning Mie Nyström, Asknäs 1:74, meddelar att de önskar få belysning på Fantholmen och vägen dit. Thomas Sjökvist, ordf. i NVF, föreslår en särskild sektion för området. Flm ska ta ställning i frågan. Niclas Ljungfeldt, Närlunda 5:7 och 5:8, yrkar på att sektion 2 stryks då det redan finns belysning i området. Niclas anser att det är oskäligt att det ska finnas ytterligare belysning i området och att fastighetsägarna har själva anordnat belysning på sina fastigheter. Flm informerar om ett rättsfall där hovrätten har fastställt att det anses skäligt med gatubelysning i tätort. Flm ska diskutera belysningsfrågan för sektionen med NVFs styrelse. Cecilia Englert, Närlunda 8:16, 8:12 och 8:18, vill inte ha belysning. Cecilia anser att området används som rekreationsområdet och kan inte tolkas som tätort. Flm informerar om att området klassas som tätort. NVF meddelar att belysning behövs i området. Cecilia yrkar på att ingen belysning ska uppföras vid Sjöängsvägen. Diskussion om ledningar till gatubelysningen finns anlagda för Sjöängsvägen. Representanter för NVF meddelar att inga ledningar till gatubelysning finns i ovannämnda gata. Britt-Karin Alsheden, Närlunda 41:156, önskar få belysning för allmänheten vid Sjöängsvägen. Lars Lindahl, Asknäs 1:64, tar upp en fråga om vägsträckan från båtklubben vid Fantholmsvägen till Fantholmen. Vägen är krokig och det är dålig sikt. Lars begär att fler säkerhetsåtgärder, förutom belysningsåtgärden, ska ses över för att få en säkrare vägsträcka. Flm meddelar att NVFs styrelse tillsammans med representerar för Fantholmen får bilda en arbetsgrupp för översyn av Fantholmsvägen. Diskussion uppstår om Tranholmsvägen ska ingå i belysningsutbyggnaden då det ev. ska detaljplaneläggas och byggas bostäder i området. Flm anser att planarbetet ligger för långt fram i tiden för att ta hänsyn till nu. Lars Lidström, Närlunda 8:76 och 9:4 (fullmakt), informerar om att samhällsbyggnadsnämnden år 1997 presenterade en prioriterad åtgärd gällande gångvägen på Närlundavägens norra sida. Lars yrkar på en gångbana förläggs på Närlunda vägens norra sida. Thomas Sjökvist NVF svarar att samhällsbyggnadsnämndens uttalande kommer från en politisk nämnd och kommunen har inte huvudmannaskapsansvaret och kan därmed varken finansiera anläggning av vägar eller besluta vad som skall utföras. Diskussion om den befintliga gångstigen på södra sidan Närlundavägen. Flm frågar om stigen går på kvartersmark. Representant från NVF anser att så inte är fallet. Lars Lidström yrkar att Bigårdsvägen behöver breddas samt att delar av vägen inte har normalt avstånd mellan belysningspunkter och behöver kompletteras med belysningsstolpar.

7 AB Sida 7 Lars Lidström yrkar på att man ska öppna upp den gångväg som enligt detaljplan går från Närlundavägens stickväg till Skäluddsvägen. Thomas Sjökvist, ordförande i NVF, framför ett tilläggsyrkande att gcväg vid Lundhagens strand ändras till enbart gångväg. Ingen motsätter sig detta. Flm ändrar från gc-väg till gångväg. Jan Mattson, Träkvista 4:37, frågar om ändringar i kostnadsfördelningsförslaget som tidigare var 80/20. Flm informerar om han gjort en annan bedömning för att mildra belastningen på sektionsfastigheterna. Jan yrkar på att kostnaderna ska fördelas lika på hela föreningen och inte enligt förslaget om sektionsindelning med fördelning 70/30. Peter Baeling, Träkvista 1:287, efterfrågar uppgifter om kostnader för föreslagen upprustning. Flm informerar att kostnadsförslag har tagits fram av NVF men behöver nu revideras eftersom det skett förändringar i både åtgärder och sektionsindelning. Flm redogör sedan för förslaget till anläggningsbeskrivning. I beskrivningen ingår också övertagande av vägar i Rullerumsområdet och anslutning av nya fastigheter i Skomakartorp. Förslaget till genomförandetid för upprustningen är 8 år. Peter Ekroth, Träkvista 3:202, frågar om tanken med Lundhagsplanen var att man skulle kunna gå längs med vattnet samt om detta finns med som förslag i ärendet. Representant från NVF meddelar att vid ett genomförande av detta skulle intrånget på Träkvista 1:46 bli omfattande och därmed en för stor kostnad i intrångsersättning för föreningen. Flm påpekar att det finns planstöd, men bekräftar att det blir en avsevärd intrångsersättning. Inget yrkande i frågan framställs. Diskussion följer om breddning av Lundhagens strand. Representant från NVF meddelar att man klarar sig inom befintligt vägområde. Svante Ringström, Träkvista 1:273, framför oro över att man inte kan köra in på hans fastighet med planerad ny vägbredd. Flm meddelar att vägen är smal och den bör åtgärdas. I detaljplanen finns utrymme för breddning, men området är kuperat och vägen behöver ev. höjas. Representanter från NVF meddelar att de i samförstånd med fastighetsägaren på plats kan komma fram till en bra lösning. Flm ger utrymme i förrättningen för diskussion.

8 AB Sida 8 Förrättningens fortsättning De yrkande som har framställts idag kommer att utredas och diskuteras tillsammans med styrelsen i NVF och ev. ändringar kan komma att ske i förslagen. Flm kommer att på lämpligt sätt informera om förrättningen och tidpunkt för dess avslutande. Troligtvis krävs nytt sammanträde för ett avslut och då kommer kallelse att ske via NVF och kungörelsedelgivning i DN och SvD. Protokoll från dagens sammanträde ska skickas till styrelsen i NVF och publiceras på deras hemsida. Protokollet upprättat den 8 juni Vid protokollet Jessica Oremus och Malin Ronnebro Denna handling har undertecknats elektroniskt av Hans Rosén

NÄRLUNDA VÄGFÖRENING INFORMATIONSMÖTE Onsdagen den 3 juni 2015 kl. 19.15 Sånga Säby Hotell & Konferens

NÄRLUNDA VÄGFÖRENING INFORMATIONSMÖTE Onsdagen den 3 juni 2015 kl. 19.15 Sånga Säby Hotell & Konferens NÄRLUNDA VÄGFÖRENING INFORMATIONSMÖTE Onsdagen den 3 juni 2015 kl. 19.15 Sånga Säby Hotell & Konferens Detta är ett informationsmaterial inför den omförrättning som Närlunda vägförening står inför. Ett

Läs mer

Anläggningsåtgärd avseende omprövning av Närlunda ga:4 och Träkvista ga:1. Med sammanträde. Förrättningen avslutas utan sammanträde.

Anläggningsåtgärd avseende omprövning av Närlunda ga:4 och Träkvista ga:1. Med sammanträde. Förrättningen avslutas utan sammanträde. Aktbilaga PR3 Sida 1 Protokoll 2017-01-10 Ärendenummer AB052273 Förrättningslantmätare Hans Rosén Ärende Anläggningsåtgärd avseende omprövning av Närlunda ga:4 och Träkvista ga:1 Kommun: Ekerö Län: Stockholm

Läs mer

Anläggningsåtgärd berörande Svinninge 1:3 mfl. Med sammanträde i Folkets Hus Åkersberga. Sakägarförteckning, aktbilaga SA1.

Anläggningsåtgärd berörande Svinninge 1:3 mfl. Med sammanträde i Folkets Hus Åkersberga. Sakägarförteckning, aktbilaga SA1. Aktbilaga PR1 Sida 1 Protokoll 2015-06-03 Ärendenummer AB111397 Förrättningslantmätare Heléne Lenman Ärende Anläggningsåtgärd berörande Svinninge 1:3 mfl Kommun: Österåker Län: Stockholm Handläggning Sökande

Läs mer

Omprövning av Byske-Storbrännan ga:1, anläggningsåtgärd berörande Byske-Storbrännan 1:92 mfl

Omprövning av Byske-Storbrännan ga:1, anläggningsåtgärd berörande Byske-Storbrännan 1:92 mfl Lantmäterimyndigheten Skellefteå kommun Aktbilaga PR1 Sida 1 Protokoll 2017-06-19 Ärendenummer Förrättningslantmätare Andreas Nilsson Ärende Omprövning av Byske-Storbrännan ga:1, anläggningsåtgärd berörande

Läs mer

Anläggningsförrättning för omprövning av Fjäll ga:4. I detta protokoll redovisas beslut om: Ändring av anläggningsbeslut.

Anläggningsförrättning för omprövning av Fjäll ga:4. I detta protokoll redovisas beslut om: Ändring av anläggningsbeslut. Aktbilaga PR3 Sida 1 Protokoll 2015-10-01 Ärendenummer AB09772 Förrättningslantmätare Pia Kihlström Ärende Anläggningsförrättning för omprövning av Fjäll ga:4 Kommun: Norrtälje Län: Stockholm Sammanfattning

Läs mer

Med sammanträde i jaktstugan i Rotviksbro den 9 maj 2016 klockan 13:00. Se sakägarförteckning, aktbilaga SA2.

Med sammanträde i jaktstugan i Rotviksbro den 9 maj 2016 klockan 13:00. Se sakägarförteckning, aktbilaga SA2. Lantmäterimyndigheten Uddevalla kommun Aktbilaga PR2 Sida 1 Protokoll 2016-05-10 Ärendenummer Förrättningslantmätare Solveig Torp Ärende Anläggningsförrättning berörande Hällebäck 1:7, 1:45, 1:53, 1:75

Läs mer

Omprövning av JÖRNS-FJÄLLBODA ga:1. Med sammanträde på Folkets hus i Boliden. Sakägarförteckning, aktbilaga SA1.

Omprövning av JÖRNS-FJÄLLBODA ga:1. Med sammanträde på Folkets hus i Boliden. Sakägarförteckning, aktbilaga SA1. Lantmäterimyndigheten Skellefteå kommun Aktbilaga PR1 Sida 1 Protokoll 2018-04-10 Ärendenummer Förrättningslantmätare Gerd Norén Ärende Omprövning av JÖRNS-FJÄLLBODA ga:1 Kommun: Skellefteå Län: Västerbotten

Läs mer

Anläggningsförrättning berörande Torstäva ga:13. Med sammanträde på Trummenäs Golfklubb. Sakägar- och delgivningsförteckning, aktbilaga SA1.

Anläggningsförrättning berörande Torstäva ga:13. Med sammanträde på Trummenäs Golfklubb. Sakägar- och delgivningsförteckning, aktbilaga SA1. bilaga PR1 Sida 1 Protokoll 2016-11-07 Ärendenummer K14421 Förrättningslantmätare Clas Lindell Ärende Anläggningsförrättning berörande Torstäva ga:13 Kommun: Karlskrona Län: Blekinge Handläggning Sökande

Läs mer

Med sammanträde på Uddevalla kommun, sammanträdeslokal Oddevall den 7 februari 2018 kl 16:00. Se sakägarförteckning, aktbilaga SA3.

Med sammanträde på Uddevalla kommun, sammanträdeslokal Oddevall den 7 februari 2018 kl 16:00. Se sakägarförteckning, aktbilaga SA3. Lantmäterimyndigheten Uddevalla kommun Aktbilaga PR3 Sida 1 Protokoll 2018-02-09 Ärendenummer Förrättningslantmätare Solveig Torp Ärende Bildande av gemensamhetsanläggning berörande Bastebacka 1:3 mfl

Läs mer

Anläggningsförrättning avseende omprövning av Sandared ga:4, förvaltad av Sandareds vägförening.

Anläggningsförrättning avseende omprövning av Sandared ga:4, förvaltad av Sandareds vägförening. Lantmäterimyndigheten i Borås Stad Aktbilaga PR1 Sida 1 Protokoll - utkast 2016-09-20 Ärendenummer Förrättningslantmätare Andreas Ekman Ärende Anläggningsförrättning avseende omprövning av Sandared ga:4,

Läs mer

Anläggningsförrättning berörande Utby 5:22 m fl. fastigheter

Anläggningsförrättning berörande Utby 5:22 m fl. fastigheter Lantmäterimyndigheten Uddevalla kommun bilaga PR1 Sida 1 Protokoll 2015-04-01 Ärendenummer Förrättningslantmätare Lars-Ove Klang Ärende Anläggningsförrättning berörande Utby 5:22 m fl. fastigheter Kommun:

Läs mer

L A N T M Ä T E R I E T. Anläggningsförrättning berörande Fredön 1:2 m fl fastigheter

L A N T M Ä T E R I E T. Anläggningsförrättning berörande Fredön 1:2 m fl fastigheter L A N T M Ä T E R I E T Sida 1 (5) Protokoll 2010-06-04 Ärendenummer D091082 Förrättningslantmätare Rickard Ljunggren Ärende Anläggningsförrättning berörande Fredön 1:2 m fl fastigheter Kommun: Nyköping,

Läs mer

Avstyckning från Munkeby 1:116. Samt bildande av gemensamhetsanläggningar och servitut för styckningslotterna.

Avstyckning från Munkeby 1:116. Samt bildande av gemensamhetsanläggningar och servitut för styckningslotterna. Lantmäterimyndigheten Uddevalla kommun Aktbilaga PR1 Sida 1 Protokoll 2016-08-09 Ärendenummer Förrättningslantmätare Roger Andreasson Ärende Avstyckning från Munkeby 1:116. Samt bildande av gemensamhetsanläggningar

Läs mer

Minnesanteckningar från arbetsmöte

Minnesanteckningar från arbetsmöte L A N T M Ä T E R I E T Sida 1 Aktbilaga 4 Minnesanteckningar från arbetsmöte 2013-03-18 Ärendenummer AB124472 Förrättningslantmätare Johan Modig Ärende Anläggningsförrättning berörande Grundvik 1:125

Läs mer

På lantmäterimyndighetens kontor i Uddevalla utan sammanträde. Se sakägar- och delgivningsförteckning SA1-SA2.

På lantmäterimyndighetens kontor i Uddevalla utan sammanträde. Se sakägar- och delgivningsförteckning SA1-SA2. Lantmäterimyndigheten Uddevalla kommun Aktbilaga PR3 Sida 1 Protokoll 2016- Ärendenummer Förrättningslantmätare Solveig Torp Ärende Anläggningsförrättning berörande Hällebäck 1:7, 1:45, 1:53, 1:75 m fl

Läs mer

Med sammanträde på lantmäterimyndighetens kontor i Skellefteå, lokal Räven.

Med sammanträde på lantmäterimyndighetens kontor i Skellefteå, lokal Räven. Lantmäterimyndigheten Skellefteå kommun Aktbilaga PR1 Sida 1 Protokoll 2017-03-01 Ärendenummer Förrättningslantmätare Jan-Olov Stålhös Ärende Ledningsrättsförrättning berörande fastigheter inom Flocktjärn,

Läs mer

Anläggningsförrättning berörande Ulveröd 1:19, Huveröd 2:8 mfl. Se sakägar- och delgivningsförteckning, aktbilaga SA1.

Anläggningsförrättning berörande Ulveröd 1:19, Huveröd 2:8 mfl. Se sakägar- och delgivningsförteckning, aktbilaga SA1. Lantmäterimyndigheten Uddevalla kommun bilaga PR1 Sida 1 Protokoll 2018-02-28 Ärendenummer Förrättningslantmätare Solveig Torp Ärende Anläggningsförrättning berörande Ulveröd 1:19, Huveröd 2:8 mfl. Kommun:

Läs mer

Med sammanträde i Forserums församlingshem. Sakägar- och delgivningsförteckning, aktbilaga SA2.

Med sammanträde i Forserums församlingshem. Sakägar- och delgivningsförteckning, aktbilaga SA2. Aktbilaga PR2 Sida 1 Protokoll 2016-09-30 Ärendenummer F15271 Förrättningslantmätare Anders Henriksson Bjersér Ärende Upphävande av servitut för plankorsningar på Jönköpingsbanan, Äng och bildande av gemensamhetsanläggning

Läs mer

Förrättningssammanträde Lantmäterimyndigheten i Helsingborgs kommun

Förrättningssammanträde Lantmäterimyndigheten i Helsingborgs kommun Förrättningssammanträde 13-04-22 Dagordning Välkommen, presentation Närvaro, fullmakter Vad är en förrättning? Definitioner Bakgrund till ärendet, ansökan mm Information om tillämplig lagstiftning Genomgång

Läs mer

Anläggningsåtgärd berörande Svärdsö ga:12. Svärdsö Ga:12 Ändamål: VÄGAR, BRON MELLAN SVÄRDSÖN OCH BERGHOLMEN,PARKERINGSPLATS,CYKELVÄG

Anläggningsåtgärd berörande Svärdsö ga:12. Svärdsö Ga:12 Ändamål: VÄGAR, BRON MELLAN SVÄRDSÖN OCH BERGHOLMEN,PARKERINGSPLATS,CYKELVÄG Aktbilaga BE1 Sida 1 Beskrivning 2016-08-29 Ärendenummer AB132097 Förrättningslantmätare David Fors Ärende Anläggningsåtgärd berörande Svärdsö ga:12 Kommun: Nynäshamn Län: Stockholm Gemensamhetsanläggning

Läs mer

Se sakägar- och delgivningsförteckning, aktbilaga SA1.

Se sakägar- och delgivningsförteckning, aktbilaga SA1. Lantmäterimyndigheten Uddevalla kommun Aktbilaga PR1 Sida 1 Protokoll 2016-03-08 Ärendenummer Förrättningslantmätare Solveig Torp Ärende Anläggningsförrättning berörande Hällebäck 1:7, 1:45, 1:53, 1:75

Läs mer

Anläggningsförrättning berörande Gängletorp ga:2, Säby ga:4 och Torstäva ga:13

Anläggningsförrättning berörande Gängletorp ga:2, Säby ga:4 och Torstäva ga:13 Aktbilaga BE1 Sida 1 (4) Beskrivning 2017-07-14 Ärendenummer K14421 Förrättningslantmätare Annika Spåhl Ärende Anläggningsförrättning berörande Gängletorp ga:2, Säby ga:4 och Torstäva ga:13 Kommun: Karlskrona

Läs mer

L A N T M Ä T E R I M Y N D I G H E T E N. Anläggningsförrättning för omprövning av HÖRKENS VÄGFÖRENING. Med sammanträde på bygdegården i Hörken.

L A N T M Ä T E R I M Y N D I G H E T E N. Anläggningsförrättning för omprövning av HÖRKENS VÄGFÖRENING. Med sammanträde på bygdegården i Hörken. L A N T M Ä T E R I M Y N D I G H E T E N Ö R E B R O L Ä N Sida 1 (2) Protokoll Ärendenummer T04239 Förrättningslantmätare Bengt Engman Ärende Anläggningsförrättning för omprövning av HÖRKENS VÄGFÖRENING

Läs mer

Anläggningsförrättning berörande Restenäs 2:20, 2:32, s:10 m.fl.

Anläggningsförrättning berörande Restenäs 2:20, 2:32, s:10 m.fl. Lantmäterimyndigheten Uddevalla kommun Aktbilaga PR1 Sida 1 Protokoll 2016-05-12 Ärendenummer Förrättningslantmätare Roger Andreasson Ärende Anläggningsförrättning berörande Restenäs 2:20, 2:32, s:10 m.fl.

Läs mer

Underrättelse om avslutad förrättning

Underrättelse om avslutad förrättning L A N T M Ä T E R I E T Sida 1 Underrättelse om avslutad förrättning 2013-04-26 Ärendenummer O114554 Förrättningslantmätare «FirmaTitel» «Namn» «coadress» «Utdelningsadress» «Extrafält» «Postadress» «Fastighet»

Läs mer

Ledningsrättsåtgärd berörande fiberledningar för Lane-Ryr Fiber Ekonomisk Förening

Ledningsrättsåtgärd berörande fiberledningar för Lane-Ryr Fiber Ekonomisk Förening Lantmäterimyndigheten Uddevalla kommun Aktbilaga PR2 Sida 1 Protokoll 2017-04-21 Ärendenummer Förrättningslantmätare Solveig Torp Ärende Ledningsrättsåtgärd berörande fiberledningar för Lane-Ryr Fiber

Läs mer

Med sammanträde på Uddevalla Stadshus, sammanträdeslokal Hedegärde. Se sakägar- och delgivningsförteckning, aktbilaga SA1.

Med sammanträde på Uddevalla Stadshus, sammanträdeslokal Hedegärde. Se sakägar- och delgivningsförteckning, aktbilaga SA1. Lantmäterimyndigheten Uddevalla kommun Aktbilaga PR1 Sida 1 Protokoll 2017-01-24 Ärendenummer Förrättningslantmätare Andreas Parianos Ärende Omprövning av Upplehult ga:1 Kommun: Uddevalla Län: Västra Götaland

Läs mer

Minnesanteckningar från arbetsmöte

Minnesanteckningar från arbetsmöte L A N T M Ä T E R I E T Sida 1 Aktbilaga 36 Minnesanteckningar från arbetsmöte 2013-09-16 Ärendenummer AB124472 Förrättningslantmätare Johan Modig Ärende Anläggningsförrättning berörande Grundvik 1:125

Läs mer

INFORMATIONSMÖTE SAMMANLÄGGNING AV

INFORMATIONSMÖTE SAMMANLÄGGNING AV INFORMATIONSMÖTE SAMMANLÄGGNING AV Tångeröds Vägförening, Hövik ga:13 med Höviksnäs Vägförening, Hövik ga:12 Välkomna 2016-05-23 JNNVäg 1 Aktuell situation Plan för sammanläggning Tångeröds vägförening

Läs mer

Avstyckning från Munkeby 1:116 samt bildande av gemensamhetsanläggningar och servitut för styckningslotterna mm.

Avstyckning från Munkeby 1:116 samt bildande av gemensamhetsanläggningar och servitut för styckningslotterna mm. Lantmäterimyndigheten Uddevalla kommun Aktbilaga PR1 Sida 1 Protokoll 2017-01-13 Ärendenummer Förrättningslantmätare Roger Andreasson Ärende Avstyckning från Munkeby 1:116 samt bildande av gemensamhetsanläggningar

Läs mer

DOM 2015-10-26 Stockholm

DOM 2015-10-26 Stockholm 1 SVEA HOVRÄTT Mark- och miljööverdomstolen Rotel 060302 DOM 2015-10-26 Stockholm Mål nr F 7412-15 ÖVERKLAGAT AVGÖRANDE Nacka tingsrätts, mark- och miljödomstolen, slutligt beslut 2015-07-23 i mål nr F

Läs mer

I detta protokoll redovisas förslag till beslut om: Upplåtelse av ledningsrätt för elektronisk kommunikationsledning.

I detta protokoll redovisas förslag till beslut om: Upplåtelse av ledningsrätt för elektronisk kommunikationsledning. Aktbilaga PR1 Sida 1 Protokoll 2018-02-07 Ärendenummer O172146 Förrättningslantmätare Kristina Bergquist Ärende Ledningsrätt för fiber till förmån för Månstadfiber ekonomisk förening Kommun: Tranemo Län:

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING GENOMFÖRANDEBESKRIVNING tillhörande detaljplan för Sankt Johannes 2:1 med närområde (Södra Vrinnevi) inom Vrinnevi och Kårtorp i Norrköping, fysisk planering den 24 mars 2011 reviderad den 2 mars och den

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING VAXHOLMS STAD Dp 358 Samhällsbyggnadsförvaltningen 2004-11-15, just 2005-05-02 Stadsbyggnadsenheten Detaljplan för del av Överby (Lövudden mm) Dp 358 Vaxholms stad, Stockholms län GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

Läs mer

Ledningsrätt berörande Ammenäs 1:2, Stan 1:7 m fl fastigheter

Ledningsrätt berörande Ammenäs 1:2, Stan 1:7 m fl fastigheter Lantmäterimyndigheten Uddevalla kommun Aktbilaga PR3 Sida 1 Protokoll 2015-10-19 Ärendenummer Förrättningslantmätare Berit Carlsson Ärende Ledningsrätt berörande Ammenäs 1:2, Stan 1:7 m fl fastigheter

Läs mer

Se sakägar- och delgivningsförteckning, aktbilaga SA1.

Se sakägar- och delgivningsförteckning, aktbilaga SA1. Lantmäterimyndigheten Uddevalla kommun Aktbilaga PR1 Sida 1 Protokoll 2016-11-02 Ärendenummer Förrättningslantmätare Angelika Eriksson Ärende Ledningsrätt för Bokenäs Fiber Kommun: Uddevalla Län: Västra

Läs mer

I detta protokoll redovisas beslut om: Upplåtelse av ledningsrätt för fiberoptisk ledning. Sakägarförteckning, aktbilaga SA1.

I detta protokoll redovisas beslut om: Upplåtelse av ledningsrätt för fiberoptisk ledning. Sakägarförteckning, aktbilaga SA1. Lantmäterimyndigheten Uddevalla kommun Aktbilaga PR2 Sida 1 Protokoll 2016-12-05 Ärendenummer Förrättningslantmätare Angelika Eriksson Ärende Ledningsrätt för Bokenäs Fiber Kommun: Uddevalla Län: Västra

Läs mer

STOCKHOLMS LÄN. Anläggningsförrättning avseende vägar på Norra Tynningö. Lantmäterimyndigheten beslutar om anläggningsåtgärd

STOCKHOLMS LÄN. Anläggningsförrättning avseende vägar på Norra Tynningö. Lantmäterimyndigheten beslutar om anläggningsåtgärd L A N T M Ä T E R I M Y N D I G H E T E N Beslut Ärendenummer AB001272 Förrättningslantmätare Anders Nahlbom Ärende Förrättningen är registrerad Registreringsdatum... Anläggningsförrättning avseende vägar

Läs mer

Anläggningsförrättning berörande Ängebacken 1:2 m fl.

Anläggningsförrättning berörande Ängebacken 1:2 m fl. Lantmäterimyndigheten Uddevalla kommun Aktbilaga PR1 Sida 1 Protokoll (Sammanträde) 2018-08-23 Ärendenummer Förrättningslantmätare Roger Andreasson Ärende Anläggningsförrättning berörande Ängebacken 1:2

Läs mer

Statusrapport avseende framlagd motion om anläggning av trottoar vid Godenius väg.

Statusrapport avseende framlagd motion om anläggning av trottoar vid Godenius väg. Statusrapport avseende framlagd motion om anläggning av trottoar vid Godenius väg. Bakgrund Vid årsstämman 2014 behandlades motionen Motion gällande anläggning av trottoar, Godenius väg, Gustavsberg. Samfällighetens

Läs mer

L A N T M Ä T E R I E T

L A N T M Ä T E R I E T L A N T M Ä T E R I E T Sida 1 (6) Akt 0582-10/20 Protokoll 2010-04-30 Ärendenummer E09383 Förrättningslantmätare Jenny Bobeck Ärende Omprövning av Lagnö GA:1 Kommun: Söderköping Län: Östergötland Sammanfattning

Läs mer

Följebrev - Delgivning enligt 14 delgivningslagen

Följebrev - Delgivning enligt 14 delgivningslagen LANTMÄTERIET Sida 1 Följebrev - Delgivning enligt 14 delgivningslagen 2016-10-26 Ml6894 Förrättningslantmätare Erik Jönsson Eskilstorps och Hemmeslövs Vägförening C/0 Jan Lindsjö Tjädervägen 16 269 39

Läs mer

Med sammanträde på lantmäterimyndighetens kontor, lokal: Älgen. Se sakägarförteckning, aktbilaga SA1.

Med sammanträde på lantmäterimyndighetens kontor, lokal: Älgen. Se sakägarförteckning, aktbilaga SA1. Lantmäterimyndigheten Skellefteå kommun bilaga PR1 Sida 1 Protokoll 2018-05-17 Ärendenummer Förrättningslantmätare Andreas Nilsson Ärende Fastighetsreglering berörande Skellefteå 3:263, 3:264, 5:1, 13:1-13:62,

Läs mer

Gång- och cykelvägsplan. 2015-2030 Ekerö kommuns gång- och cykelvägsplan Remissversion 2014-05-07. BILAGA 1 Prioriteringar och kostnader

Gång- och cykelvägsplan. 2015-2030 Ekerö kommuns gång- och cykelvägsplan Remissversion 2014-05-07. BILAGA 1 Prioriteringar och kostnader 2015-2030 Ekerö kommuns gång- och cykelvägsplan Remissversion 2014-05-07 BILAGA 1 Prioriteringar och kostnader Bilaga 1 Kostnader I denna bilaga anges de ungefärliga uppskattade kostnaderna för utbyggander

Läs mer

Ärenden till kommunstyrelsens sammanträde den 6 november 2018 och 31 oktober 2018

Ärenden till kommunstyrelsens sammanträde den 6 november 2018 och 31 oktober 2018 FÖRSLAG TILL BESLUT Sammanträdesdatum 2018-10-24 Sida 1 (1) Kommunledningsutskottet - Beredande Ärenden till kommunstyrelsens sammanträde den 6 november 2018 och 31 oktober 2018 Dnr 2018/001497-311 Avtalsförslag

Läs mer

Anläggningsförrättning berörande Boviken 1:27 mfl

Anläggningsförrättning berörande Boviken 1:27 mfl Lantmäterimyndigheten Skellefteå kommun Aktbilaga PR2 Sida 1 Protokoll 2017-06-15 Ärendenummer Förrättningslantmätare Andreas Nilsson Ärende Anläggningsförrättning berörande Boviken 1:27 mfl Kommun: Skellefteå

Läs mer

DOM 2014-03-04 Stockholm

DOM 2014-03-04 Stockholm 1 SVEA HOVRÄTT Rotel 060201 DOM 2014-03-04 Stockholm Mål nr F 5477-13 ÖVERKLAGAT AVGÖRANDE Vänersborgs tingsrätts, mark- och miljödomstolen, dom 2013-05-16 i mål nr F 1038-13, se bilaga KLAGANDE Naturvårdsverket

Läs mer

Protokoll 2009-09-23 AB091255. Björn Rossipal. Ledning srätt för teletorn och bod på Stav s n ä s 1:671

Protokoll 2009-09-23 AB091255. Björn Rossipal. Ledning srätt för teletorn och bod på Stav s n ä s 1:671 L A N T M Ä T E R I E T Sida 1 (6) Protokoll Ärendenum mer AB091255 Förrättningslantm ätare Björn Rossipal Ärende Ledning srätt för teletorn och bod på Stav s n ä s 1:671 Kommun: Värmdö Län: Stockholms

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING. Antagandehandling Förslag till Detaljplan för Västra Hallerna III Bostäder inom Äggestorp 11:55 m fl

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING. Antagandehandling Förslag till Detaljplan för Västra Hallerna III Bostäder inom Äggestorp 11:55 m fl Antagandehandling 2006-11-06 Förslag till Detaljplan för Västra Hallerna III Bostäder inom Äggestorp 11:55 m fl Stenungsunds kommun, Västra Götaland GENOMFÖRANDEBESKRIVNING GF Konsult AB, Mark och exploatering

Läs mer

Redogörelse Den26oktober2012,kl09.00,hållssamnranträdet.

Redogörelse Den26oktober2012,kl09.00,hållssamnranträdet. Lantmäteri myndi gheten zan-10-29 Eida 2 Protokoll 2012-70-29 Ärendenummer T716229 Förrättn in gsla ntmätare Emelie Ulander Gille Ärende Avstyckning från Almb;r 13:25 samt omprövning av Almby GA:18 Örebro

Läs mer

Anläggningsförrättning berörande del av Hensvik 1:85 m fl

Anläggningsförrättning berörande del av Hensvik 1:85 m fl Aktbilaga BE1 Sida 1 Beskrivning 2014-03-27 Ärendenummer AB133531 Förrättningslantmätare Johan Jepson Ärende Anläggningsförrättning berörande del av Hensvik 1:85 m fl Kommun: Norrtälje Län: Stockholm Blivande

Läs mer

DOM 2014-11-26 Stockholm

DOM 2014-11-26 Stockholm 1 SVEA HOVRÄTT Mark- och miljööverdomstolen Rotel 060106 2014-11-26 Stockholm Mål nr F 3417-14 ÖVERKLAGAT AVGÖRANDE Umeå tingsrätts, mark- och miljödomstolen, dom i mål nr, se bilaga KLAGANDE 1-7 S E m.fl.

Läs mer

Nybyggnad på fastighet med ej bestämda gränser med enskilt huvudmannaskap

Nybyggnad på fastighet med ej bestämda gränser med enskilt huvudmannaskap 2016-09-02 Miljö- och byggnadsavdelningen Tjänsteskrivelse Dnr 2016/1666 stadsarkitekt Maria Koistinen Hellborg 040-425170 Miljö- och Byggnadsnämnden Nybyggnad på fastighet med ej bestämda gränser med

Läs mer

Anläggningsförrättning berörande Gängletorp ga:2, Säby ga:4 och Torstäva ga:13

Anläggningsförrättning berörande Gängletorp ga:2, Säby ga:4 och Torstäva ga:13 Aktbilaga PR2 Sida 1 (7) Protokoll 2017-07-14 Ärendenummer K14421 Förrättningslantmätare Annika Spåhl Ärende Anläggningsförrättning berörande Gängletorp ga:2, Säby ga:4 och Torstäva ga:13 Kommun: Karlskrona

Läs mer

C Hanna Broberg, förrättningslantmätare Ann Teo, förrättningsassistent, protokoll

C Hanna Broberg, förrättningslantmätare Ann Teo, förrättningsassistent, protokoll C16548 Hanna Broberg, förrättningslantmätare Ann Teo, förrättningsassistent, protokoll Dagordning Information om Lantmäteriets roll och om förrättningsprocessen Information om ansökan/ärendet samt information

Läs mer

Anläggningsförrättning (omprövning) av Husby-Långhundra GA:3

Anläggningsförrättning (omprövning) av Husby-Långhundra GA:3 Aktbilaga PR1 Sida 1 Protokoll 2018-05-02 Ärendenummer C16446 Förrättningslantmätare Britta Mattsson Ärende Anläggningsförrättning (omprövning) av Husby-Långhundra GA:3 Kommun: Norrtälje, Knivsta Län:

Läs mer

Som sakägare kallas Ni till lantmäterisammanträde.

Som sakägare kallas Ni till lantmäterisammanträde. L A N T M Ä T E R I E T Aktbilaga Kallelse 2013-05-03 Ärendenummer Z111097 Förrättningslantmätare Marie Adolfsson «FirmaTitel» «Namn» «coadress» «Utdelningsadress» «Extrafält» «Postadress» «Fastighet»

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Kommunstyrelseförvaltni ngen Mark och exploatering Detaljplan Ålstavägen, Tungelsta Ålsta 3:98 m fl Upprättad 2005-09-20, reviderad 2006-01-16. Kjell Flygelholm exploateringschef GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

Läs mer

Fastighetsrättsliga frågor. Ansvarsfördelning och huvudmannaskap

Fastighetsrättsliga frågor. Ansvarsfördelning och huvudmannaskap Ansvarsfördelning och huvudmannaskap Allmänna platser Enskilt huvudmannaskap föreslås för allmänna platser inom planområdet. Skarpö Vägar Samfällighetsförening föreslås som huvudman för väg, lika befintligt.

Läs mer

Del av Vadholmen, FOSS 10:1 m.fl. GENOMFÖRANDEBESKRIVNING. Munkedal, Västra Götalands län. Detaljplan för. Upprättad , rev

Del av Vadholmen, FOSS 10:1 m.fl. GENOMFÖRANDEBESKRIVNING. Munkedal, Västra Götalands län. Detaljplan för. Upprättad , rev Antagen av Kommunstyrelsen, enl. beslut 2011-06-14, 93. Laga kraft, 2011-07-26. Detaljplan för Del av Vadholmen, FOSS 10:1 m.fl. Munkedal, Västra Götalands län Upprättad 2011-04-14, rev 2011-06-01 GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

Läs mer

Anläggningsförrättning berörande Östanbäck 38:12 m fl

Anläggningsförrättning berörande Östanbäck 38:12 m fl Lantmäterimyndigheten Skellefteå kommun Aktbilaga UT1 Sida 1 Utredning 2017-11-24 Ärendenummer Förrättningslantmätare Gerd Norén Ärende Anläggningsförrättning berörande Östanbäck 38:12 m fl Kommun: Skellefteå

Läs mer

.XPPHOQlV9lJI UHQLQJVNDON\OI U YlJRPE\JJQDWLRQRFKQDWXUPDUN

.XPPHOQlV9lJI UHQLQJVNDON\OI U YlJRPE\JJQDWLRQRFKQDWXUPDUN .XPPHOQlV9lJI UHQLQJVNDON\OI U YlJRPE\JJQDWLRQRFKQDWXUPDUN *loodqgh'hwdomsodqhrpungh)6roylnvrpunghw 8SSUlWWDGDY.XPPHOQlV9lJI UHQLQJVVW\UHOVHLPDM,QOHGQLQJ Vid fortsatt enskilt huvudmannaskap för Solviksområdet

Läs mer

Försäljning av samfälld mark. Informationsmöte den 26 september 2017

Försäljning av samfälld mark. Informationsmöte den 26 september 2017 Försäljning av samfälld mark Informationsmöte den 26 september 2017 Disposition Arbetsutskott berättar om det arbetet som hittills bedrivits samt bakgrunden till arbetet. Daniel Winge redogör för Sagas

Läs mer

Informationsmöte 12-04-04. Lantmäterimyndigheten i Helsingborgs kommun

Informationsmöte 12-04-04. Lantmäterimyndigheten i Helsingborgs kommun Informationsmöte 12-04-04 Ek för Rydebäcks Gård Definitioner Gemensamhetsanläggning = En anläggning som är gemensam för flera fastigheter och som tillgodoser ändamål av stadigvarande a betydelse e för

Läs mer

FÖRSLAG TILL GATUKOSTNADSUTREDNING Gudö (Tutviksvägen - Bondvägen)

FÖRSLAG TILL GATUKOSTNADSUTREDNING Gudö (Tutviksvägen - Bondvägen) Antagandehandling 1(7) Kommunstyrelseförvaltningen Ksmex 39/2007 Mark och exploatering Anneli Welander/Ann Wetterström FÖRSLAG TILL GATUKOSTNADSUTREDNING Gudö (Tutviksvägen - Bondvägen) 2008-12-08 Inledning

Läs mer

Anläggningsförrättning berörande Uppnäs 1:87 mfl fastigheter

Anläggningsförrättning berörande Uppnäs 1:87 mfl fastigheter Aktbilaga PR5 Sida 1 Protokoll 2015-05-30 Ärendenummer AB103284 Förrättningslantmätare Christina Ackesten Ärende Anläggningsförrättning berörande Uppnäs 1:87 mfl fastigheter Kommun: Norrtälje Län: Stockholm

Läs mer

78 st. fastighetsägare deltog i stämmoförhandlingarna enligt närvarolista. 4 Val av två justeringsmän och tillika rösträknare

78 st. fastighetsägare deltog i stämmoförhandlingarna enligt närvarolista. 4 Val av två justeringsmän och tillika rösträknare Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma i Närlunda Vägförening torsdagen den 29 oktober 2015, klockan 19.15 i Sånga Säby Hotell & Konferens, Ekerö. 78 st. fastighetsägare deltog i stämmoförhandlingarna

Läs mer

PROTOKOLL Föredragning i Stockholm

PROTOKOLL Föredragning i Stockholm 1 SVEA HOVRÄTT Rotel 060208 PROTOKOLL 2013-03-07 Föredragning i Stockholm Aktbilaga 26 Mål nr F 6642-12 Dok.Id 1065406 RÄTTEN Hovrättsrådet Lars Borg och tekniska rådet Cecilia Undén samt hovrättsråden

Läs mer

Dingle förskola, DINGLE 4:33, 1:84 m fl GENOMFÖRANDEBESKRIVNING. Munkedal, Västra Götalands län. Detaljplan för. Upprättad , rev

Dingle förskola, DINGLE 4:33, 1:84 m fl GENOMFÖRANDEBESKRIVNING. Munkedal, Västra Götalands län. Detaljplan för. Upprättad , rev Antagen av Kommunstyrelsen, Munkedals kommun enl. beslut 2012-08-08, 102. Laga kraft, 2012-09-04. Detaljplan för Dingle förskola, DINGLE 4:33, 1:84 m fl Munkedal, Västra Götalands län GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

Läs mer

MÖLLE OCH NYHAMNSLÄGE

MÖLLE OCH NYHAMNSLÄGE Dnr KS/2015/26 PLANUTREDNING FÖR ÄNDRAT HUVUDMANNASKAP FÖR ALLMÄNNA PLATSER I MÖLLE OCH HÖGANÄS KOMMUN, SKÅNE LÄN 2015-11-05 FÖRSLAG TILL BESLUT Planavdelningen får i uppdrag att genomföra planändring

Läs mer

Trafikverkets synpunkter. Trafikverkets synpunkter. Boende i Vibble

Trafikverkets synpunkter. Trafikverkets synpunkter. Boende i Vibble Sammanställning av inkomna synpunkter över förslag till vägplan för Väg 140/627 ny cirkulationsplats samt förlängning av gång- och cykelväg mot Nygårds Visby. TRV 2010/50466 Detta är en webbanpassad version

Läs mer

Akademi Båstad gymnasiums aula Vångavägen 9 Båstad.

Akademi Båstad gymnasiums aula Vångavägen 9 Båstad. Aktbilaga Sida 1 Kallelse 2017-03-21 Ärendenummer Förrättningslantmätare Annika Selander «FirmaTitel» «Namn» «coadress» «Utdelningsadress» «Extrafält» «Postadress» «Fastighet» Ärende Fastighetsreglering

Läs mer

DOM Stockholm

DOM Stockholm 1 SVEA HOVRÄTT Mark- och miljööverdomstolen Rotel 060103 DOM 2016-12-06 Stockholm Mål nr F 5017-16 ÖVERKLAGAT AVGÖRANDE Växjö tingsrätts, mark- och miljödomstolen, dom 2016-05-16 i mål nr F 2295-15, se

Läs mer

Gång- och cykelvägsplan Ekerö kommuns gång- och cykelvägsplan Reviderad version BILAGA 1 Prioriteringar och kostnader

Gång- och cykelvägsplan Ekerö kommuns gång- och cykelvägsplan Reviderad version BILAGA 1 Prioriteringar och kostnader 2015-2030 Ekerö kommuns gång- och cykelvägsplan Reviderad version 2014-11-12 BILAGA 1 Prioriteringar och kostnader Bilaga 1 Kostnader I denna bilaga anges de ungefärliga uppskattade kostnaderna för utbyggander

Läs mer

Anläggningsförrättning och fastighetsreglering berörande vägar för områdena Älskogsbräcka, Sevekulla, Köpstaden, Rörvik m. fl.

Anläggningsförrättning och fastighetsreglering berörande vägar för områdena Älskogsbräcka, Sevekulla, Köpstaden, Rörvik m. fl. L A N T M Ä T E R I M Y N D I G H E T E N H A L L A N D S L Ä N Sida 1 (11) Protokoll Ärendenum m er N03458 Förrättningslantm ätare Ruth Arvidsson Ärende Anläggningsförrättning och fastighetsreglering

Läs mer

TMALL 0794 Presentation bilder sommar v 1.0

TMALL 0794 Presentation bilder sommar v 1.0 1 TMALL 0794 Presentation bilder sommar v 1.0 Dagordning Mötet öppnas Presentation av medverkande Närvarolista Redogörelse för vägplanens prövning Presentation av det upprättade förslaget inklusive hur

Läs mer

Omprövning av Långvind ga:2 och ga:4. Kommun: Hudiksvall Län: Gävleborg

Omprövning av Långvind ga:2 och ga:4. Kommun: Hudiksvall Län: Gävleborg Aktbilaga Sida 1 2013-05-30 %* X121140, Ola Gustafsson -,. -.-/0%. -1%%. -'. -2%. -,3. % Omprövning av Långvind ga:2 och ga:4 Kommun: Hudiksvall Län: Gävleborg 4 Som sakägare kallas Ni till lantmäterisammanträde.

Läs mer

HÖGSTA DOMSTOLENS BESLUT

HÖGSTA DOMSTOLENS BESLUT Sida 1 (6) HÖGSTA DOMSTOLENS BESLUT Mål nr meddelat i Stockholm den 25 juni 2008 Ö 1493-06 KLAGANDE 1. AMH 2. MH Ombud för 1 och 2: Advokat MM MOTPARTER 1. SF 2. TF Ombud för 1 och 2: Jur.kand. MB och

Läs mer

Avstyckning från Munkeby 1:116 samt bildande av gemensamhetsanläggningar och servitut för styckningslotterna mm.

Avstyckning från Munkeby 1:116 samt bildande av gemensamhetsanläggningar och servitut för styckningslotterna mm. Lantmäterimyndigheten Uddevalla kommun Aktbilaga BE Sida Akt 485K-6/79 Beskrivning 207-0-3 Ärendenummer O58504 Förrättningslantmätare Roger Andreasson Ärende Avstyckning från Munkeby :6 samt bildande av

Läs mer

Anläggningsförrättning för bredband i Käglinge och närliggande områden

Anläggningsförrättning för bredband i Käglinge och närliggande områden Lantmäterimyndigheten Malmö stad Aktbilaga Sida 1 Kallelse 2014-09-17 Ärendenummer Förrättningslantmätare Gösta Jönsson Berörda fastighetsägare m fl Ärende Anläggningsförrättning för bredband i Käglinge

Läs mer

informerar Handläggning av ledningsärenden på enskild väg Riksförbundet Enskilda Vägar Riddargatan 35 37 114 57 Stockholm Utgåva mars 2010

informerar Handläggning av ledningsärenden på enskild väg Riksförbundet Enskilda Vägar Riddargatan 35 37 114 57 Stockholm Utgåva mars 2010 informerar Handläggning av ledningsärenden på enskild väg Riksförbundet Enskilda Vägar Riddargatan 35 37 114 57 Stockholm Utgåva mars 2010 1 2 Ledningsfrågor Bakgrund Hela vårt land genomkorsas av en mängd

Läs mer

Stehags församlingshem, Solhemsvägen 1, Stehag

Stehags församlingshem, Solhemsvägen 1, Stehag Aktbilaga Sida 1 Kallelse 2018-03-02 Ärendenummer M171556 Förrättningslantmätare Beredande: Karolina Jönsson Beslutande: Jenny Höjman Till delägande fastigheter i Eslöv Hassle ga:3 Ärende Fastighetsreglering

Läs mer

DOM 2014-06-24 Stockholm

DOM 2014-06-24 Stockholm 1 SVEA HOVRÄTT Mark- och miljööverdomstolen 060209 DOM 2014-06-24 Stockholm Mål nr F 1356-14 ÖVERKLAGAT AVGÖRANDE Växjö tingsrätts, mark- och miljödomstolen, beslut 2014-01-29 i mål nr F 3067-13, se bilaga

Läs mer

t Kollelse, nörvoro Protokoll z Yrkonde s Utredning LANTMÄTERIET Lokal: Malmrossalen på Hamngatan 9 i Trelleborg Tid: Den 9 juni 2010 kl 15.

t Kollelse, nörvoro Protokoll z Yrkonde s Utredning LANTMÄTERIET Lokal: Malmrossalen på Hamngatan 9 i Trelleborg Tid: Den 9 juni 2010 kl 15. LANTMÄTERIET Sido 1 (5) Aktbilogo PRS Protokoll so m fö llig h etsfören in g 2010-06-09 Ärendenummer M091508 Sommontrödesledore Åsa Lindblad Ärende Sammanträde för att bilda Stavstensuddes samfällighetsförening

Läs mer

2010-02-16. Beslut Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen tillstyrka kommunfullmäktige besluta

2010-02-16. Beslut Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen tillstyrka kommunfullmäktige besluta Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg FALKENBERG 2010-02-16 49 Utbyggnad av infrastruktur samt prissättning av tomter KS, KF inom exploateringsområde

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING VAXHOLMS STAD Dp 377 Samhällsbyggnadsförvaltningen 2004-11-15, just 2005-11-01 Stadsbyggnadsenheten Detaljplan för del av Överby (Dalstigen mm) Dp 377 Vaxholms stad, Stockholms län GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

Läs mer

Tidigare distribuerad kallelse och dagordning godkändes.

Tidigare distribuerad kallelse och dagordning godkändes. Stora Frö Samfällighetsförening Protokoll från styrelsemöte Stora Frö Samfällighetsförening 1 Godkännande av kallelse - Dagordning Tidigare distribuerad kallelse och dagordning godkändes. 2 Tidpunkt -

Läs mer

DOM Stockholm

DOM Stockholm 1 SVEA HOVRÄTT 060202 DOM 2017-11-23 Stockholm Mål nr F 5907-17 ÖVERKLAGAT AVGÖRANDE Nacka tingsrätts, mark- och miljödomstolen, dom 2017-06-16 i mål nr F 2718-17, se bilaga A PARTER Klagande Lantmäterimyndigheten

Läs mer

Detaljplan för Hövik 5:1 m.fl. Hövik 5:1 m.fl. Tjörns kommun. Genomförandebeskrivning. Koncept

Detaljplan för Hövik 5:1 m.fl. Hövik 5:1 m.fl. Tjörns kommun. Genomförandebeskrivning. Koncept Detaljplan för Tjörns kommun Koncept 2010-05-17 Detaljplan för Tjörns kommun Koncept 2010-05-05 Beställare: Tjörns kommun 471 80 Skärhamn Beställarens representant: Marcelo Arancibia Konsult: Uppdragsledare

Läs mer

DOM 2013-11-18 Stockholm

DOM 2013-11-18 Stockholm 1 SVEA HOVRÄTT Mark- och miljööverdomstolen Rotel 060103 DOM 2013-11-18 Stockholm Mål nr F 9006-13 ÖVERKLAGAT AVGÖRANDE Nacka tingsrätts, mark- och miljödomstolen, dom 2013-09-13 i mål nr F 2721-12, se

Läs mer

Ersättning vid fastighetsreglering av allmän plats till kommunägd fastighet

Ersättning vid fastighetsreglering av allmän plats till kommunägd fastighet Ersättning vid fastighetsreglering av allmän plats till kommunägd fastighet Förutsättningar Fastighetsreglering av privatägd mark utlagd som allmän plats (gata och park) till kommunägd fastighet. Detaljplan

Läs mer

Vatten Avlopp Kretslopp 2015-03-20

Vatten Avlopp Kretslopp 2015-03-20 Hållpunkter Gemensamt enskilt vatten och avlopp Gemensamhetsanläggning- så här funkar det 20 mars 2015 Ingrid Öhlund Ruth Arvidsson Kommunens VA-planering Olika förutsättningar; genomförande/huvudmannaskap/förvaltning/

Läs mer

Särö Väg- & Villaägareföreningar

Särö Väg- & Villaägareföreningar Trafikverket trafikverket@trafikverket.se; karin.danielsson@trafikverket.se no2 gällande planerad GC-väg på Guntoftavägen Diarienummer TRV 2012/8805 Med anledning av det möte som hölls den 18/11 med Karin

Läs mer

Tekniskt PM Detaljplan Vägplan för gång- och cykelvägar samt passage vid Ny E10, Kiruna Kiruna kommun, Norrbottens län Objektnummer:

Tekniskt PM Detaljplan Vägplan för gång- och cykelvägar samt passage vid Ny E10, Kiruna Kiruna kommun, Norrbottens län Objektnummer: Tekniskt PM Detaljplan Vägplan för gång- och cykelvägar samt passage vid Ny E10, Kiruna Kiruna kommun, Norrbottens län 2018-02-15 Objektnummer: 880865 TRV 2015/18810 Trafikverket Postadress: Trafikverket,

Läs mer

Protokoll från samrådsmöte

Protokoll från samrådsmöte PROTOKOLL 1 (5) Skapat av (Efternamn, Förnamn, org) Dokumentdatum Version Lindhult Sara, IVsy4 2016-11-30 0.4 Ev. dokumentid Ev. ärendenummer Ev. projektnummer [DokumentID] TRV 2016/103723 150879 Fastställt

Läs mer

Mörbylånga kommun. Genomförandebeskrivning Detaljplan för Stora Frö 16:1 och 16:47 Mörbylånga Kommun. Organisatoriska frågor

Mörbylånga kommun. Genomförandebeskrivning Detaljplan för Stora Frö 16:1 och 16:47 Mörbylånga Kommun. Organisatoriska frågor Genomförandebeskrivning Detaljplan för Stora Frö 16:1 och 16:47 Mörbylånga Kommun Organisatoriska frågor Planförfarande Detaljplaneförslaget har upprättats i överenskommelse med vad planoch bygglagen,

Läs mer

KONSEKVENSER FÖR FASTIGHETER

KONSEKVENSER FÖR FASTIGHETER Handläggare Direkttelefon Vår beteckning Er beteckning Anna Steinwandt 0455-06 PLAN 09/ 05-0-6 Datum Detaljplan för GÄNGLETORP 5:0 M FL., KARLSKRONA KOMMUN, BLEKINGE LÄN Granskningshandling 05-0-6 KONSEKVENSER

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN FÖR TEGSNÄSSKIDANS INDUSTRIOMRÅDE. Vindelns kommun Västerbottens län GRANSKNINGSUTLÅTANDE

ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN FÖR TEGSNÄSSKIDANS INDUSTRIOMRÅDE. Vindelns kommun Västerbottens län GRANSKNINGSUTLÅTANDE DETALJPLAN FÖR TEGSNÄSSKIDANS INDUSTRIOMRÅDE Tegsnäset 8:4 mfl Vindelns kommun Västerbottens län GRANSKNINGSUTLÅTANDE Sweco Architects SAMRÅDSREDOGÖRELSE 2017-11-14 Granskningsutlåtande Rubricerad detaljplan

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Dnr: B-2018-560 Datum: 2018-11-28 Detaljplan för garage och bostad DEL AV VÄGERÖD 1:70 m.fl. ÖSTERSIDAN, LYSEKILS KOMMUN GENOMFÖRANDEBESKRIVNING HANDLINGAR - Planbeskrivning, 2018-11-28 - Genomförandebeskrivning

Läs mer

Genomförandebeskrivningen behandlar de organisatoriska, ekonomiska och tekniska åtgärder som behövs för att genomföra detaljplanen för Eds Allé.

Genomförandebeskrivningen behandlar de organisatoriska, ekonomiska och tekniska åtgärder som behövs för att genomföra detaljplanen för Eds Allé. Antagandehandling enligt PBL 1987:10 uppr. aug 2012 rev. maj 2013 Detaljplan för Eds Allé GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Genomförandebeskrivningen behandlar de organisatoriska, ekonomiska och tekniska åtgärder

Läs mer