Anläggningsförrättning berörande Ulveröd 1:19, Huveröd 2:8 mfl. Se sakägar- och delgivningsförteckning, aktbilaga SA1.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Anläggningsförrättning berörande Ulveröd 1:19, Huveröd 2:8 mfl. Se sakägar- och delgivningsförteckning, aktbilaga SA1."

Transkript

1 Lantmäterimyndigheten Uddevalla kommun bilaga PR1 Sida 1 Protokoll Ärendenummer Förrättningslantmätare Solveig Torp Ärende Anläggningsförrättning berörande Ulveröd 1:19, Huveröd 2:8 mfl. Kommun: Uddevalla Län: Västra Götaland Handläggning Med sammanträde på Uddevalla kommun den 28 februari 2018 klockan 16:00. Sökande och sakägare Se sakägar- och delgivningsförteckning, aktbilaga SA1. Yrkande Se ansökan aktbilaga A1. Kallelser Inledning Ansökan Anläggningslagen Vägsträcka mm Kallelser till dagen sammanträde har skett med brev med delgivning samt kungörelse i Bohusläningen och Post- och inrikes tidningar den 5 februari Förrättningslantmätaren (flm) Solveig Torp presenterar sig själv samt flm Berit Carlsson. Närvaro kontrolleras och fullmakter samlas in. Dagordningen godkänns. Flm redogör för ansökan och vilken vägsträcka som ansökan avser. Flm talar om att det räcker med att en fastighetsägare ansöker om lantmäteriförrättning så måste lantmäterimyndigheten pröva ansökan och utreda vilka som är berörda av den sökta åtgärden. Flm berättar att hon försökt identifiera vilka fastigheter som berörs och vilka områden som vägen betjänar. Anläggningslagens regler gäller vid bildande av gemensamhetsanläggning. Bildspel visas. Villkoren för inrättande av gemensamhetsanläggning enligt 5-11 anläggningslagen gås igenom. Diskussion uppkommer om vägens standard. Det finns kraftigt delade meningar om vägens skick och hur den underhålls. Sökande säger att den norra delen av vägsträckan, fram till hennes tillfart, inte ingår i den ideella föreningen. Vägen har enligt sökanden körts sönder vid skogsuttag. Vidare uppger hon att hon själv har bekostat att laga vägen. Närvarande har helt motsatt uppfattning och anser att vägen återställts efter användning.

2 Lantmäterimyndigheten bilaga PR1 Uddevalla kommun Sida 2 Närvarande motsätter sig att gemensamhetsanläggning bildas. De ser ingen nytta med detta då de tycker att den ideella föreningen fungerar bra. Alla betalar avgift till den ideella föreningen enligt närvarande. Fastigheterna längs vägen sköter vägen en månad var. Ulveröd 1:7 och 1:11s ägare frågar om de får köra på vägen då de har skog norr om vägen. Flm svarar att en fastighet få köra motsvarande sitt andelstal i den blivande gemensamhetsanläggningen. Den blivande samfällighetsföreningen kan välja att sätta upp bom. Ulveröd 1:7 och 1:11s ägare säger att de valt att köra ut skogen åt andra hållet. Flm svarar att om de inte kommer att använda vägen alls tar hon bort deras fastigheter ur förrättningen. Ulveröd 1:7 och 1:11s svarar att de vill det. Ingen motsätter sig detta. Flm talar vidare om att Ulveröd 1:9 och 1:10s ägare, Sölve Larsson har ringt flm och sagt att han inte använder vägen för uttag av skog från sina skiften norr om vägen. Flm säger att hon tar bort även hans fastigheter ur förrättningen om ingen är av annan uppfattning. Ingen motsätter sig att Ulveröd 1:9 och 1:10 tas bort ur förrättningen. Flm frågar om närvarande på sammanträdet yrkar på att gemensamhetsanläggningen ska sträcka sig norr om den sträcka som ansökan avser. Ingen yrkar på att vägsträckan ska bli längre eller kortare än vad ansökan avser. Flm talar om att hon inte har varit på plats och tittat på vägen pga snön. Hon kommer att åka ut när det blivit barmark. Flm lyfter frågan om det behövs vändplats eller mötesplatser. Det framkommer att det finns en vändplan för skogstransporter norr om den vägsträcka som ska ingå i gemensamhetsanläggning. Mötesplatser finns längs vägen. Det går att vända även utan att gå in på Huveröd 2:28 mark. Avvaktar med denna fråga tills nästa sammanträde. Ingen yrkar på ytterligare mötesplatser eller vändplan. Flm talar om att delar av den blivande vägen är samfälld mark, Ulveröd S:1. Samfälld mark är mark som ägs gemensamt av flera fastigheter. De delägande fastigheterna är alla kallade till sammanträdet. Andelstal Flm redogör för de normer för andelstal som finns framtagna för vanliga fastighetstyper längs en väg. Beräkningen av andelstal utgår ifrån med hur många ton en fastighet belastar vägen med samt hur lång vägsträcka som används. I anläggningsbeslutet kommer andelstal både för utförande och drift att anges. Normerna som används är schabloner. Normerna tar ingen hänsyn till personligt nyttjande, t ex en bostadsfastighet som använder vägen litet eller mycket. Däremot beräknas andelstal för alla slag av företag, om företaget genererar trafik på vägen.

3 Lantmäterimyndigheten bilaga PR1 Uddevalla kommun Sida 3 Flm tar upp frågan om andelstal för de delårsboende som finns längs vägen. Enligt normerna finns det andelstal för lågt och intensivt nyttjande av fritidsfastighet. Ingen yrkar annat än at fritidsfastigheterna ska ha andelstal för lågt nyttjande. Närvarande säger att bostadshuset på Ulveröd 1:4 är i dåligt skick, bl a saknas el. Nuvarande hus går inte att bo i. En gäststuga, attefallshus, ska byggas men någon tidpunkt för detta är inte bestämd. Flm säger att fastigheten då får anses vara obebyggd. Ingen motsätter sig detta. Verksamheter mm Båtnadsområde Flm poängterar att om en verksamhet genererar trafik måste detta anges så att fastigheten får andelstal som motsvaras av trafikmängden. Fastigheten har med andra ord endast rätt att köra för den verksamhet och trafikmängd som angivits. Närvarande säger att hund och hästverksamhet finns. Ingen djurhållning finns på gårdarna i övrigt. Huveröd 2:28 har två hästar som varken rids eller körs med. Foder transporteras hem i personbil. Ulveröd 1:18 och Ulveröd 1:19 har hästar. De är inte närvarande på sammanträdet så flm får kontakta ägarna för mer detaljerade uppgifter. Ulveröd 1:15 har kennel, kurser mm. Ägaren är inte närvarande på sammanträdet så flm får ta kontakt för mer detaljerade upplysningar. Flm talar om att företaget 3G Infrastructure Services har en mast inom Ulveröd 1:4. Företaget har varit kallade till sammanträdet. Masten kommer att få andelstal som anläggning på ofri grund, dvs andelstalet kommer att ligga på den fastighet där anläggningen är belägen. Flm säger att hon förstått att det kommer hästar från andra gårdar längre bort och rider på vägen. Det är inte av väsentlig betydelse för en fastighet att ha del i gemensamhetsanläggning för ridning. Alla är överens om att de inte ska kallas och alltså inte anses berörda av lantmäteriförrättningen. Flm talar om att Huveröd 5:1 ska klyvas (delas) i två nya fastigheter. Detta pågår i en annan lantmäteriförrättning. Flm har således fått en karta av en kollega, som redovisar hur det kommer att se ute efter klyvningen. Närvarande säger att Huveröd 5:1 har kört på vägen vid tidigare avverkning. Flm säger att hon får kontakta ägarna för att få veta hur de gör. Flm säger att det område som vägen betjänar kallas för båtnadsområde. Inom båtnadsområdet ligger de fastigheter för vika det är av väsentlig betydelse att ha del i ga n för väg. Hon visar en karta på vilket område hon tror att det är. Utifrån detta område har hon kallat fastighetsägare med brev.

4 Lantmäterimyndigheten bilaga PR1 Uddevalla kommun Sida 4 Huveröd 2:29s ägare studerar kartan och kommer fram till att området för 2:29 stämmer. Inom 2:29 går en samfälld väg. Flm frågar om denna går att använda och får svar att vägen inte finns idag. Närvarande frågar om det går att ta bort samfälld mark. Flm svarar att det kan gå och att det prövas efter ansökan hos lantmäterimyndigheten. Ett krav för att samfälld mark ska gå att ta bort är att den är onyttig, dvs att den inte används för sitt ursprungliga ändamål. Ersättningsfrågan prövas av lantmäterimyndigheten när samfälld mark ska tas bort. Flm frågar om båtnadsområdet stämmer efter att de fastigheter som har meddelat att de inte kommer att använda vägen tas bort. Ingen motsätter sig båtnadsområdet. Vägens standard Delade åsikter om vägens standard finns. Flm frågar om de vill standardförbättra vägen så att det blir samma standard över allt. Diskussion uppstår om det kan gå att få statsbidrag för hela vägen. Närvarande säger att kontakt kommer att tas med Tomas Hellström på Trafikverket för att klargöra förutsättningarna för statsbidrag. Fråga uppkommer om det går att ha olika standard på del av vägen. Flm svarar att det går, på vissa ställen är t ex en del av vägen asfalterad och en del är grusad. Vilken vägsträcka som ska ha en viss standard får anges i beslutet, dvs i beskrivning och karta. Fråga uppkommer om vem som ska betala för standardhöjning. Kostnader för utförande fördelas enligt AL efter nyttan. Flm svarar att antingen tas kostnaden gemensamt eller så kan en utförandesektion bildas. En utförandesektion kan användas om det endast är vissa fastigheter som använder den del av vägen som ska standardförbättras. Då betalar dessa fastigheter för standardförbättringen. När standardförbättringen är utförd upphör utförandesektionen per automatik. Alla fastigheter delar sedan gemensamt på kostnaden för vägen utifrån det andelstal som fastigheterna fått för drift. Andelstal för drift fördelas utifrån användningen. Det är vanligt att andelstal för utförande och drift är lika stora. De närvarande är överens om att oavsett om statsbidrag beviljas för vägsträcka med sämre standard så ska vägen standardförbättras från korsningen och så långt norrut som gemensamhetsanläggningen ska gå. Det vill säga hela vägen som det ska bildas gemensamhetsanläggning för ska ha samma standard.

5 Lantmäterimyndigheten bilaga PR1 Uddevalla kommun Sida 5 Ersättnings- frågor Förrättningens fortsättning När en väg upplåts för gemensamhetsanläggning finns möjlighet att yrka på ersättning för markupplåtelsen. Flm talar vidare om att vägmark inte har högt värde, men att frågan måste lyftas. Denna väg är belägen inom samfälld mark (se ovan) och inom privat mark. Sakägarna får fundera på frågan tills nästa sammanträde. Protokoll från dagens sammanträde kommer att skickas till samtliga. Då meddelas även inloggning till hemsidan med lösenord och användarnamn för handlingar i ärendet. Till nästa sammanträde kommer flm att presentera förslag till beskrivning, förrättningskarta och andelstal. Om det behövs kan lantmäteriet utse en vägteknisk sakkunnig. Flm talar om att det kan vara bra att sakägarna till nästa sammanträde funderar på styrelsens sammansättning, dvs hur många ledamöter, suppleanter och revisorer de vill ha. Normalstadgar finns som ska användas. Fråga ställs om förrättningskostnaden och hur stor den kommer att bli. Flm svarar att det varierar kraftigt från förrättning till förrättning beroende på hur komplicerad förrättningen blir, hur många fastigheter förrättningen berör och hur lätt fastighetsägarna kommer överens i de olika frågorna. En förrättningskostnad om kr per fastighet är vanligt men kan som sagt variera kraftigt. Debitering kommer att ske utifrån nedlagt arbetstid.

Med sammanträde i jaktstugan i Rotviksbro den 9 maj 2016 klockan 13:00. Se sakägarförteckning, aktbilaga SA2.

Med sammanträde i jaktstugan i Rotviksbro den 9 maj 2016 klockan 13:00. Se sakägarförteckning, aktbilaga SA2. Lantmäterimyndigheten Uddevalla kommun Aktbilaga PR2 Sida 1 Protokoll 2016-05-10 Ärendenummer Förrättningslantmätare Solveig Torp Ärende Anläggningsförrättning berörande Hällebäck 1:7, 1:45, 1:53, 1:75

Läs mer

Anläggningsförrättning berörande Utby 5:22 m fl. fastigheter

Anläggningsförrättning berörande Utby 5:22 m fl. fastigheter Lantmäterimyndigheten Uddevalla kommun bilaga PR1 Sida 1 Protokoll 2015-04-01 Ärendenummer Förrättningslantmätare Lars-Ove Klang Ärende Anläggningsförrättning berörande Utby 5:22 m fl. fastigheter Kommun:

Läs mer

Anläggningsförrättning berörande Restenäs 2:20, 2:32, s:10 m.fl.

Anläggningsförrättning berörande Restenäs 2:20, 2:32, s:10 m.fl. Lantmäterimyndigheten Uddevalla kommun Aktbilaga PR1 Sida 1 Protokoll 2016-05-12 Ärendenummer Förrättningslantmätare Roger Andreasson Ärende Anläggningsförrättning berörande Restenäs 2:20, 2:32, s:10 m.fl.

Läs mer

Se sakägar- och delgivningsförteckning, aktbilaga SA1.

Se sakägar- och delgivningsförteckning, aktbilaga SA1. Lantmäterimyndigheten Uddevalla kommun Aktbilaga PR1 Sida 1 Protokoll 2016-03-08 Ärendenummer Förrättningslantmätare Solveig Torp Ärende Anläggningsförrättning berörande Hällebäck 1:7, 1:45, 1:53, 1:75

Läs mer

Omprövning av Byske-Storbrännan ga:1, anläggningsåtgärd berörande Byske-Storbrännan 1:92 mfl

Omprövning av Byske-Storbrännan ga:1, anläggningsåtgärd berörande Byske-Storbrännan 1:92 mfl Lantmäterimyndigheten Skellefteå kommun Aktbilaga PR1 Sida 1 Protokoll 2017-06-19 Ärendenummer Förrättningslantmätare Andreas Nilsson Ärende Omprövning av Byske-Storbrännan ga:1, anläggningsåtgärd berörande

Läs mer

På lantmäterimyndighetens kontor i Uddevalla utan sammanträde. Se sakägar- och delgivningsförteckning SA1-SA2.

På lantmäterimyndighetens kontor i Uddevalla utan sammanträde. Se sakägar- och delgivningsförteckning SA1-SA2. Lantmäterimyndigheten Uddevalla kommun Aktbilaga PR3 Sida 1 Protokoll 2016- Ärendenummer Förrättningslantmätare Solveig Torp Ärende Anläggningsförrättning berörande Hällebäck 1:7, 1:45, 1:53, 1:75 m fl

Läs mer

Med sammanträde på Uddevalla Stadshus, sammanträdeslokal Hedegärde. Se sakägar- och delgivningsförteckning, aktbilaga SA1.

Med sammanträde på Uddevalla Stadshus, sammanträdeslokal Hedegärde. Se sakägar- och delgivningsförteckning, aktbilaga SA1. Lantmäterimyndigheten Uddevalla kommun Aktbilaga PR1 Sida 1 Protokoll 2017-01-24 Ärendenummer Förrättningslantmätare Andreas Parianos Ärende Omprövning av Upplehult ga:1 Kommun: Uddevalla Län: Västra Götaland

Läs mer

Anläggningsförrättning berörande Ängebacken 1:2 m fl.

Anläggningsförrättning berörande Ängebacken 1:2 m fl. Lantmäterimyndigheten Uddevalla kommun Aktbilaga PR1 Sida 1 Protokoll (Sammanträde) 2018-08-23 Ärendenummer Förrättningslantmätare Roger Andreasson Ärende Anläggningsförrättning berörande Ängebacken 1:2

Läs mer

Med sammanträde på Uddevalla kommun, sammanträdeslokal Oddevall den 7 februari 2018 kl 16:00. Se sakägarförteckning, aktbilaga SA3.

Med sammanträde på Uddevalla kommun, sammanträdeslokal Oddevall den 7 februari 2018 kl 16:00. Se sakägarförteckning, aktbilaga SA3. Lantmäterimyndigheten Uddevalla kommun Aktbilaga PR3 Sida 1 Protokoll 2018-02-09 Ärendenummer Förrättningslantmätare Solveig Torp Ärende Bildande av gemensamhetsanläggning berörande Bastebacka 1:3 mfl

Läs mer

Omprövning av JÖRNS-FJÄLLBODA ga:1. Med sammanträde på Folkets hus i Boliden. Sakägarförteckning, aktbilaga SA1.

Omprövning av JÖRNS-FJÄLLBODA ga:1. Med sammanträde på Folkets hus i Boliden. Sakägarförteckning, aktbilaga SA1. Lantmäterimyndigheten Skellefteå kommun Aktbilaga PR1 Sida 1 Protokoll 2018-04-10 Ärendenummer Förrättningslantmätare Gerd Norén Ärende Omprövning av JÖRNS-FJÄLLBODA ga:1 Kommun: Skellefteå Län: Västerbotten

Läs mer

L A N T M Ä T E R I M Y N D I G H E T E N. Anläggningsförrättning för omprövning av HÖRKENS VÄGFÖRENING. Med sammanträde på bygdegården i Hörken.

L A N T M Ä T E R I M Y N D I G H E T E N. Anläggningsförrättning för omprövning av HÖRKENS VÄGFÖRENING. Med sammanträde på bygdegården i Hörken. L A N T M Ä T E R I M Y N D I G H E T E N Ö R E B R O L Ä N Sida 1 (2) Protokoll Ärendenummer T04239 Förrättningslantmätare Bengt Engman Ärende Anläggningsförrättning för omprövning av HÖRKENS VÄGFÖRENING

Läs mer

Anläggningsförrättning berörande Torstäva ga:13. Med sammanträde på Trummenäs Golfklubb. Sakägar- och delgivningsförteckning, aktbilaga SA1.

Anläggningsförrättning berörande Torstäva ga:13. Med sammanträde på Trummenäs Golfklubb. Sakägar- och delgivningsförteckning, aktbilaga SA1. bilaga PR1 Sida 1 Protokoll 2016-11-07 Ärendenummer K14421 Förrättningslantmätare Clas Lindell Ärende Anläggningsförrättning berörande Torstäva ga:13 Kommun: Karlskrona Län: Blekinge Handläggning Sökande

Läs mer

Minnesanteckningar från arbetsmöte

Minnesanteckningar från arbetsmöte L A N T M Ä T E R I E T Sida 1 Aktbilaga 4 Minnesanteckningar från arbetsmöte 2013-03-18 Ärendenummer AB124472 Förrättningslantmätare Johan Modig Ärende Anläggningsförrättning berörande Grundvik 1:125

Läs mer

L A N T M Ä T E R I E T. Anläggningsförrättning berörande Fredön 1:2 m fl fastigheter

L A N T M Ä T E R I E T. Anläggningsförrättning berörande Fredön 1:2 m fl fastigheter L A N T M Ä T E R I E T Sida 1 (5) Protokoll 2010-06-04 Ärendenummer D091082 Förrättningslantmätare Rickard Ljunggren Ärende Anläggningsförrättning berörande Fredön 1:2 m fl fastigheter Kommun: Nyköping,

Läs mer

Anläggningsförrättning för omprövning av Fjäll ga:4. I detta protokoll redovisas beslut om: Ändring av anläggningsbeslut.

Anläggningsförrättning för omprövning av Fjäll ga:4. I detta protokoll redovisas beslut om: Ändring av anläggningsbeslut. Aktbilaga PR3 Sida 1 Protokoll 2015-10-01 Ärendenummer AB09772 Förrättningslantmätare Pia Kihlström Ärende Anläggningsförrättning för omprövning av Fjäll ga:4 Kommun: Norrtälje Län: Stockholm Sammanfattning

Läs mer

Anläggningsåtgärd berörande Svinninge 1:3 mfl. Med sammanträde i Folkets Hus Åkersberga. Sakägarförteckning, aktbilaga SA1.

Anläggningsåtgärd berörande Svinninge 1:3 mfl. Med sammanträde i Folkets Hus Åkersberga. Sakägarförteckning, aktbilaga SA1. Aktbilaga PR1 Sida 1 Protokoll 2015-06-03 Ärendenummer AB111397 Förrättningslantmätare Heléne Lenman Ärende Anläggningsåtgärd berörande Svinninge 1:3 mfl Kommun: Österåker Län: Stockholm Handläggning Sökande

Läs mer

Förrättningssammanträde Lantmäterimyndigheten i Helsingborgs kommun

Förrättningssammanträde Lantmäterimyndigheten i Helsingborgs kommun Förrättningssammanträde 13-04-22 Dagordning Välkommen, presentation Närvaro, fullmakter Vad är en förrättning? Definitioner Bakgrund till ärendet, ansökan mm Information om tillämplig lagstiftning Genomgång

Läs mer

Anläggningsåtgärd berörande Svärdsö ga:12. Svärdsö Ga:12 Ändamål: VÄGAR, BRON MELLAN SVÄRDSÖN OCH BERGHOLMEN,PARKERINGSPLATS,CYKELVÄG

Anläggningsåtgärd berörande Svärdsö ga:12. Svärdsö Ga:12 Ändamål: VÄGAR, BRON MELLAN SVÄRDSÖN OCH BERGHOLMEN,PARKERINGSPLATS,CYKELVÄG Aktbilaga BE1 Sida 1 Beskrivning 2016-08-29 Ärendenummer AB132097 Förrättningslantmätare David Fors Ärende Anläggningsåtgärd berörande Svärdsö ga:12 Kommun: Nynäshamn Län: Stockholm Gemensamhetsanläggning

Läs mer

Avstyckning från Munkeby 1:116. Samt bildande av gemensamhetsanläggningar och servitut för styckningslotterna.

Avstyckning från Munkeby 1:116. Samt bildande av gemensamhetsanläggningar och servitut för styckningslotterna. Lantmäterimyndigheten Uddevalla kommun Aktbilaga PR1 Sida 1 Protokoll 2016-08-09 Ärendenummer Förrättningslantmätare Roger Andreasson Ärende Avstyckning från Munkeby 1:116. Samt bildande av gemensamhetsanläggningar

Läs mer

Anläggningsförrättning berörande Gängletorp ga:2, Säby ga:4 och Torstäva ga:13

Anläggningsförrättning berörande Gängletorp ga:2, Säby ga:4 och Torstäva ga:13 Aktbilaga BE1 Sida 1 (4) Beskrivning 2017-07-14 Ärendenummer K14421 Förrättningslantmätare Annika Spåhl Ärende Anläggningsförrättning berörande Gängletorp ga:2, Säby ga:4 och Torstäva ga:13 Kommun: Karlskrona

Läs mer

Minnesanteckningar från arbetsmöte

Minnesanteckningar från arbetsmöte L A N T M Ä T E R I E T Sida 1 Aktbilaga 36 Minnesanteckningar från arbetsmöte 2013-09-16 Ärendenummer AB124472 Förrättningslantmätare Johan Modig Ärende Anläggningsförrättning berörande Grundvik 1:125

Läs mer

Avstyckning från Munkeby 1:116 samt bildande av gemensamhetsanläggningar och servitut för styckningslotterna mm.

Avstyckning från Munkeby 1:116 samt bildande av gemensamhetsanläggningar och servitut för styckningslotterna mm. Lantmäterimyndigheten Uddevalla kommun Aktbilaga PR1 Sida 1 Protokoll 2017-01-13 Ärendenummer Förrättningslantmätare Roger Andreasson Ärende Avstyckning från Munkeby 1:116 samt bildande av gemensamhetsanläggningar

Läs mer

Anläggningsförrättning för bredband i Käglinge och närliggande områden

Anläggningsförrättning för bredband i Käglinge och närliggande områden Lantmäterimyndigheten Malmö stad Aktbilaga Sida 1 Kallelse 2014-09-17 Ärendenummer Förrättningslantmätare Gösta Jönsson Berörda fastighetsägare m fl Ärende Anläggningsförrättning för bredband i Käglinge

Läs mer

Anläggningsförrättning (omprövning) av Husby-Långhundra GA:3

Anläggningsförrättning (omprövning) av Husby-Långhundra GA:3 Aktbilaga PR1 Sida 1 Protokoll 2018-05-02 Ärendenummer C16446 Förrättningslantmätare Britta Mattsson Ärende Anläggningsförrättning (omprövning) av Husby-Långhundra GA:3 Kommun: Norrtälje, Knivsta Län:

Läs mer

Se sakägar- och delgivningsförteckning, aktbilaga SA1.

Se sakägar- och delgivningsförteckning, aktbilaga SA1. Lantmäterimyndigheten Uddevalla kommun Aktbilaga PR1 Sida 1 Protokoll 2016-11-02 Ärendenummer Förrättningslantmätare Angelika Eriksson Ärende Ledningsrätt för Bokenäs Fiber Kommun: Uddevalla Län: Västra

Läs mer

Ledningsrättsåtgärd berörande fiberledningar för Lane-Ryr Fiber Ekonomisk Förening

Ledningsrättsåtgärd berörande fiberledningar för Lane-Ryr Fiber Ekonomisk Förening Lantmäterimyndigheten Uddevalla kommun Aktbilaga PR2 Sida 1 Protokoll 2017-04-21 Ärendenummer Förrättningslantmätare Solveig Torp Ärende Ledningsrättsåtgärd berörande fiberledningar för Lane-Ryr Fiber

Läs mer

Ledningsrätt berörande Ammenäs 1:2, Stan 1:7 m fl fastigheter

Ledningsrätt berörande Ammenäs 1:2, Stan 1:7 m fl fastigheter Lantmäterimyndigheten Uddevalla kommun Aktbilaga PR3 Sida 1 Protokoll 2015-10-19 Ärendenummer Förrättningslantmätare Berit Carlsson Ärende Ledningsrätt berörande Ammenäs 1:2, Stan 1:7 m fl fastigheter

Läs mer

Anläggningsförrättning avseende omprövning av Sandared ga:4, förvaltad av Sandareds vägförening.

Anläggningsförrättning avseende omprövning av Sandared ga:4, förvaltad av Sandareds vägförening. Lantmäterimyndigheten i Borås Stad Aktbilaga PR1 Sida 1 Protokoll - utkast 2016-09-20 Ärendenummer Förrättningslantmätare Andreas Ekman Ärende Anläggningsförrättning avseende omprövning av Sandared ga:4,

Läs mer

Ledningsrätt berörande Restenäs 2:32 m fl. Åh Stiftgård, sammanträdeslokal Konferenssalen, en trappa upp.

Ledningsrätt berörande Restenäs 2:32 m fl. Åh Stiftgård, sammanträdeslokal Konferenssalen, en trappa upp. Lantmäterimyndigheten Uddevalla kommun Aktbilaga Sida 1 Kallelse 2018-05-28 Ärendenummer Förrättningslantmätare Angelika Eriksson «FirmaTitel» «Namn» «coadress» «Utdelningsadress» «Extrafält» «Postadress»

Läs mer

Som sakägare kallas Ni till lantmäterisammanträde.

Som sakägare kallas Ni till lantmäterisammanträde. L A N T M Ä T E R I E T Aktbilaga Kallelse 2013-05-03 Ärendenummer Z111097 Förrättningslantmätare Marie Adolfsson «FirmaTitel» «Namn» «coadress» «Utdelningsadress» «Extrafält» «Postadress» «Fastighet»

Läs mer

STOCKHOLMS LÄN. Anläggningsförrättning avseende vägar på Norra Tynningö. Lantmäterimyndigheten beslutar om anläggningsåtgärd

STOCKHOLMS LÄN. Anläggningsförrättning avseende vägar på Norra Tynningö. Lantmäterimyndigheten beslutar om anläggningsåtgärd L A N T M Ä T E R I M Y N D I G H E T E N Beslut Ärendenummer AB001272 Förrättningslantmätare Anders Nahlbom Ärende Förrättningen är registrerad Registreringsdatum... Anläggningsförrättning avseende vägar

Läs mer

Med sammanträde på lantmäterimyndighetens kontor i Skellefteå, lokal Räven.

Med sammanträde på lantmäterimyndighetens kontor i Skellefteå, lokal Räven. Lantmäterimyndigheten Skellefteå kommun Aktbilaga PR1 Sida 1 Protokoll 2017-03-01 Ärendenummer Förrättningslantmätare Jan-Olov Stålhös Ärende Ledningsrättsförrättning berörande fastigheter inom Flocktjärn,

Läs mer

Med sammanträde på lantmäterimyndighetens kontor, lokal: Älgen. Se sakägarförteckning, aktbilaga SA1.

Med sammanträde på lantmäterimyndighetens kontor, lokal: Älgen. Se sakägarförteckning, aktbilaga SA1. Lantmäterimyndigheten Skellefteå kommun bilaga PR1 Sida 1 Protokoll 2018-05-17 Ärendenummer Förrättningslantmätare Andreas Nilsson Ärende Fastighetsreglering berörande Skellefteå 3:263, 3:264, 5:1, 13:1-13:62,

Läs mer

I detta protokoll redovisas förslag till beslut om: Upplåtelse av ledningsrätt för elektronisk kommunikationsledning.

I detta protokoll redovisas förslag till beslut om: Upplåtelse av ledningsrätt för elektronisk kommunikationsledning. Aktbilaga PR1 Sida 1 Protokoll 2018-02-07 Ärendenummer O172146 Förrättningslantmätare Kristina Bergquist Ärende Ledningsrätt för fiber till förmån för Månstadfiber ekonomisk förening Kommun: Tranemo Län:

Läs mer

L A N T M Ä T E R I E T

L A N T M Ä T E R I E T L A N T M Ä T E R I E T Sida 1 (6) Akt 0582-10/20 Protokoll 2010-04-30 Ärendenummer E09383 Förrättningslantmätare Jenny Bobeck Ärende Omprövning av Lagnö GA:1 Kommun: Söderköping Län: Östergötland Sammanfattning

Läs mer

Anläggningsförrättning berörande Gängletorp ga:2, Säby ga:4 och Torstäva ga:13

Anläggningsförrättning berörande Gängletorp ga:2, Säby ga:4 och Torstäva ga:13 Aktbilaga PR2 Sida 1 (7) Protokoll 2017-07-14 Ärendenummer K14421 Förrättningslantmätare Annika Spåhl Ärende Anläggningsförrättning berörande Gängletorp ga:2, Säby ga:4 och Torstäva ga:13 Kommun: Karlskrona

Läs mer

REV Informerar. Arbetsgång lantmäteriförrättning. - sett ur föreningens perspektiv RIKSFÖRBUNDET ENSKILDA VÄGARS INFORMATIONSHÄFTE.

REV Informerar. Arbetsgång lantmäteriförrättning. - sett ur föreningens perspektiv RIKSFÖRBUNDET ENSKILDA VÄGARS INFORMATIONSHÄFTE. REV Informerar RIKSFÖRBUNDET ENSKILDA VÄGARS INFORMATIONSHÄFTE Arbetsgång lantmäteriförrättning - sett ur föreningens perspektiv Syftet med detta dokument är att visa på arbetssätt för omprövningsförrättningar,

Läs mer

REV Informerar Riksförbundet Enskilda Vägar Arbetsgång lantmäteriförrättning (sett ur föreningens perspektiv)

REV Informerar Riksförbundet Enskilda Vägar Arbetsgång lantmäteriförrättning (sett ur föreningens perspektiv) REV Informerar Arbetsgång lantmäteriförrättning (sett ur föreningens perspektiv) December 2011 e-post: kansliet@revriks.se Tel: 08-20 27 50 Hemsida: www.revriks.se Arbetsgång lantmäteriförrättning (sett

Läs mer

Ledningsrättsåtgärd berörande Stora Bräcke 1:63 m fl fastigheter. (Bokenäs Fiber) Onsdagen den 2 november 2016

Ledningsrättsåtgärd berörande Stora Bräcke 1:63 m fl fastigheter. (Bokenäs Fiber) Onsdagen den 2 november 2016 Lantmäterimyndigheten Uddevalla kommun Aktbilaga Sida 1 Kallelse 2016-10-11 Ärendenummer Förrättningslantmätare Angelika Eriksson «FirmaTitel» «Namn» «coadress» «Utdelningsadress» «Extrafält» «Postadress»

Läs mer

Överenskommelse om avstyckning och bildande av gemensamhetsanläggning

Överenskommelse om avstyckning och bildande av gemensamhetsanläggning Bilaga till köpeavtal Överenskommelse om avstyckning och bildande av gemensamhetsanläggning Parter: FALU KOMMUN (212000-2221) 791 83 FALUN ägare till fastigheten Falun Hälsinggården 24:1, nedan kallad

Läs mer

Informationsmöte 12-04-04. Lantmäterimyndigheten i Helsingborgs kommun

Informationsmöte 12-04-04. Lantmäterimyndigheten i Helsingborgs kommun Informationsmöte 12-04-04 Ek för Rydebäcks Gård Definitioner Gemensamhetsanläggning = En anläggning som är gemensam för flera fastigheter och som tillgodoser ändamål av stadigvarande a betydelse e för

Läs mer

Vatten Avlopp Kretslopp 2015-03-20

Vatten Avlopp Kretslopp 2015-03-20 Hållpunkter Gemensamt enskilt vatten och avlopp Gemensamhetsanläggning- så här funkar det 20 mars 2015 Ingrid Öhlund Ruth Arvidsson Kommunens VA-planering Olika förutsättningar; genomförande/huvudmannaskap/förvaltning/

Läs mer

Med sammanträde i Forserums församlingshem. Sakägar- och delgivningsförteckning, aktbilaga SA2.

Med sammanträde i Forserums församlingshem. Sakägar- och delgivningsförteckning, aktbilaga SA2. Aktbilaga PR2 Sida 1 Protokoll 2016-09-30 Ärendenummer F15271 Förrättningslantmätare Anders Henriksson Bjersér Ärende Upphävande av servitut för plankorsningar på Jönköpingsbanan, Äng och bildande av gemensamhetsanläggning

Läs mer

I detta protokoll redovisas beslut om: Upplåtelse av ledningsrätt för fiberoptisk ledning. Sakägarförteckning, aktbilaga SA1.

I detta protokoll redovisas beslut om: Upplåtelse av ledningsrätt för fiberoptisk ledning. Sakägarförteckning, aktbilaga SA1. Lantmäterimyndigheten Uddevalla kommun Aktbilaga PR2 Sida 1 Protokoll 2016-12-05 Ärendenummer Förrättningslantmätare Angelika Eriksson Ärende Ledningsrätt för Bokenäs Fiber Kommun: Uddevalla Län: Västra

Läs mer

Anläggningsförrättning berörande Boviken 1:27 mfl

Anläggningsförrättning berörande Boviken 1:27 mfl Lantmäterimyndigheten Skellefteå kommun Aktbilaga PR2 Sida 1 Protokoll 2017-06-15 Ärendenummer Förrättningslantmätare Andreas Nilsson Ärende Anläggningsförrättning berörande Boviken 1:27 mfl Kommun: Skellefteå

Läs mer

Avstyckning från Munkeby 1:116 samt bildande av gemensamhetsanläggningar och servitut för styckningslotterna mm.

Avstyckning från Munkeby 1:116 samt bildande av gemensamhetsanläggningar och servitut för styckningslotterna mm. Lantmäterimyndigheten Uddevalla kommun Aktbilaga BE Sida Akt 485K-6/79 Beskrivning 207-0-3 Ärendenummer O58504 Förrättningslantmätare Roger Andreasson Ärende Avstyckning från Munkeby :6 samt bildande av

Läs mer

1. Samfällighetsföreningens styrelse ändrar själv andelstal

1. Samfällighetsföreningens styrelse ändrar själv andelstal 11 ÄNDRING AV ANDELSTAL Det finns i huvudsak fyra sätt att gå tillväga på för att ändra ett andelstal - vilket alternativ som är tillämpligt beror på rådande situation: - Samfällighetsföreningens styrelse

Läs mer

Ansökan om lantmäteriförrättning

Ansökan om lantmäteriförrättning Sidnummer: 1 Ansökan om lantmäteriförrättning Aktbilaga A Läs gärna instruktionerna på sidorna 3-5 innan du fyller i ansökan. Där finns även information om vart du ska skicka din ansökan. Jag/vi ansöker

Läs mer

Gemensam avloppsanläggning, så här går det till

Gemensam avloppsanläggning, så här går det till Gemensam avloppsanläggning, så här går det till Tag kontakt med de grannar som berörs av krav på en ny avloppsanläggning för att ta reda på vilka som är intresserade av att undersöka vad en gemensam avloppsanläggning

Läs mer

Statusrapport avseende framlagd motion om anläggning av trottoar vid Godenius väg.

Statusrapport avseende framlagd motion om anläggning av trottoar vid Godenius väg. Statusrapport avseende framlagd motion om anläggning av trottoar vid Godenius väg. Bakgrund Vid årsstämman 2014 behandlades motionen Motion gällande anläggning av trottoar, Godenius väg, Gustavsberg. Samfällighetens

Läs mer

Anläggningsförrättning berörande Uppnäs 1:87 mfl fastigheter

Anläggningsförrättning berörande Uppnäs 1:87 mfl fastigheter Aktbilaga PR5 Sida 1 Protokoll 2015-05-30 Ärendenummer AB103284 Förrättningslantmätare Christina Ackesten Ärende Anläggningsförrättning berörande Uppnäs 1:87 mfl fastigheter Kommun: Norrtälje Län: Stockholm

Läs mer

Att bilda gemensamhetsanläggning för VA Steg för steg

Att bilda gemensamhetsanläggning för VA Steg för steg Att bilda gemensamhetsanläggning för VA Steg för steg Göran Carlsson verksamhetsutvecklare Lantmäteriet Utbildningsdag om gemensamhetsanläggning för vatten och avlopp, Göteborg 2016-04-13 Innehåll Vad

Läs mer

DOM Stockholm

DOM Stockholm 1 SVEA HOVRÄTT Rotel 060106 2014-01-13 Stockholm Mål nr F 5533-13 ÖVERKLAGAT AVGÖRANDE Växjö tingsrätts, mark- och miljödomstolen, dom 2013-05-17 i mål nr F 4944-11, se bilaga KLAGANDE Naturvårdsverket

Läs mer

Lantmäterimyndigheten Sundsvalls kommun SUNDSVALL. Helårsbostad Fritidsbostad Jord- och skogsbruk Industri. Annat:

Lantmäterimyndigheten Sundsvalls kommun SUNDSVALL. Helårsbostad Fritidsbostad Jord- och skogsbruk Industri. Annat: Ansökan Läs instruktionen längst bak innan du fyller i ansökan. Fyll i uppgifter om alla fastigheter och sakägare. Jag / vi ansöker om följande lantmäteriförrättning Lantmäterimyndigheten Inkom Dnr Berörda

Läs mer

Bredband på landsbygden och lantmäteriförrättning. För och efternamn xxxx-xx-xx

Bredband på landsbygden och lantmäteriförrättning. För och efternamn xxxx-xx-xx Bredband på landsbygden och lantmäteriförrättning NN För och efternamn xxxx-xx-xx Varför lantmäteriförrättning? Säker tillgång till mark även över tiden! Tydlighet om vad som gäller för exv framtida fastighetsägare

Läs mer

Utredning om indragning av väg , Upplands- Bro

Utredning om indragning av väg , Upplands- Bro 1(6) om indragning av väg 912.01, Upplands- Bro s förslag Väghållningsmyndigheten,, föreslår till beslutande myndighet på central nivå, att väg 912.01. (i Upplands-Bro kommun, Stockholms län) dras in från

Läs mer

Ledningsrättsförrättning för Sundholmens Fiberförening. Äspereds församlingshem, Stommens Väg 7 i Äspered.

Ledningsrättsförrättning för Sundholmens Fiberförening. Äspereds församlingshem, Stommens Väg 7 i Äspered. Aktbilaga Sida 1 Kallelse 2018-09-17 Ärendenummer O152602 Förrättningslantmätare Christina Ackesten «FirmaTitel» «Namn» «coadress» «Utdelningsadress» «Extrafält» «Postadress» «Fastighet» Ärende Ledningsrättsförrättning

Läs mer

Kallelse Ärendenummer. M17446 Förrättningslantmätare. Beredande: Karolina Jönsson Beslutande: Jenny Höjman

Kallelse Ärendenummer. M17446 Förrättningslantmätare. Beredande: Karolina Jönsson Beslutande: Jenny Höjman Aktbilaga Sida 1 Kallelse 2017-12-13 Ärendenummer M17446 Förrättningslantmätare Beredande: Karolina Jönsson Beslutande: Jenny Höjman Sven Rune Svennelid Hövägen 85 263 53 LERBERGET Höganäs Lerberget 49:466

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING. Detaljplan för fastigheten Tuskö 10:1 Östhammars kommun, Uppsala län

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING. Detaljplan för fastigheten Tuskö 10:1 Östhammars kommun, Uppsala län Dnr 2012SBN2427 1 (5) Bygg- och miljönämnden GENOMFÖRANDEBESKRIVNING D83 Detaljplan för fastigheten Tuskö 10:1 Östhammars kommun, Uppsala län Upprättad den 30 maj 2016 Antagen den 09 sept 2016 Laga kraft

Läs mer

Gemensam VA-anläggning - Hur gör man?

Gemensam VA-anläggning - Hur gör man? Gemensam VA-anläggning - Hur gör man? En guide över arbetsgången vid bildandet av gemensam VA-anläggning i samband med anslutning till allmänt VA-nät Varför allmänt vatten och avlopp? Under 2009 beslutades

Läs mer

Stehags församlingshem, Solhemsvägen 1, Stehag

Stehags församlingshem, Solhemsvägen 1, Stehag Aktbilaga Sida 1 Kallelse 2018-03-02 Ärendenummer M171556 Förrättningslantmätare Beredande: Karolina Jönsson Beslutande: Jenny Höjman Till delägande fastigheter i Eslöv Hassle ga:3 Ärende Fastighetsreglering

Läs mer

Akademi Båstad gymnasiums aula Vångavägen 9 Båstad.

Akademi Båstad gymnasiums aula Vångavägen 9 Båstad. Aktbilaga Sida 1 Kallelse 2017-03-21 Ärendenummer Förrättningslantmätare Annika Selander «FirmaTitel» «Namn» «coadress» «Utdelningsadress» «Extrafält» «Postadress» «Fastighet» Ärende Fastighetsreglering

Läs mer

Anläggningsförrättning berörande del av Hensvik 1:85 m fl

Anläggningsförrättning berörande del av Hensvik 1:85 m fl Aktbilaga BE1 Sida 1 Beskrivning 2014-03-27 Ärendenummer AB133531 Förrättningslantmätare Johan Jepson Ärende Anläggningsförrättning berörande del av Hensvik 1:85 m fl Kommun: Norrtälje Län: Stockholm Blivande

Läs mer

Fastighetsreglering Anläggningsförrättning. Styckningslotten ska befrias från inteckningar Sammanträde för att bilda samfällighetsförening

Fastighetsreglering Anläggningsförrättning. Styckningslotten ska befrias från inteckningar Sammanträde för att bilda samfällighetsförening Lantmäterimyndigheten Tel: 013-20 60 00 ANSÖKAN om lantmäteriförrättning Sida 1 (2) Aktbilaga A Lantmäterimyndigheten Drottninggatan 45 581 81 LINKÖPING (1) Berörda fastigheter (2) Önskad åtgärd Avstyckning

Läs mer

Anläggningsåtgärd berörande Måsen 14-17, 19-20 och fastighetsreglering berörande Måsen 15-17 och 20

Anläggningsåtgärd berörande Måsen 14-17, 19-20 och fastighetsreglering berörande Måsen 15-17 och 20 Beskrivning Ärendenummer M8781 Förrättningslantmätare Kristin Håkansson Förrättningen är registrerad Registreringsdatum... Sida 1 (1) Aktbilaga BE... Ärende berörande Måsen 14-17, 19-2 och fastighetsreglering

Läs mer

Följebrev - Delgivning enligt 14 delgivningslagen

Följebrev - Delgivning enligt 14 delgivningslagen LANTMÄTERIET Sida 1 Följebrev - Delgivning enligt 14 delgivningslagen 2016-10-26 Ml6894 Förrättningslantmätare Erik Jönsson Eskilstorps och Hemmeslövs Vägförening C/0 Jan Lindsjö Tjädervägen 16 269 39

Läs mer

C Hanna Broberg, förrättningslantmätare Ann Teo, förrättningsassistent, protokoll

C Hanna Broberg, förrättningslantmätare Ann Teo, förrättningsassistent, protokoll C16548 Hanna Broberg, förrättningslantmätare Ann Teo, förrättningsassistent, protokoll Dagordning Information om Lantmäteriets roll och om förrättningsprocessen Information om ansökan/ärendet samt information

Läs mer

DOM 2014-03-04 Stockholm

DOM 2014-03-04 Stockholm 1 SVEA HOVRÄTT Rotel 060201 DOM 2014-03-04 Stockholm Mål nr F 5477-13 ÖVERKLAGAT AVGÖRANDE Vänersborgs tingsrätts, mark- och miljödomstolen, dom 2013-05-16 i mål nr F 1038-13, se bilaga KLAGANDE Naturvårdsverket

Läs mer

INFORMATIONSMÖTE SAMMANLÄGGNING AV

INFORMATIONSMÖTE SAMMANLÄGGNING AV INFORMATIONSMÖTE SAMMANLÄGGNING AV Tångeröds Vägförening, Hövik ga:13 med Höviksnäs Vägförening, Hövik ga:12 Välkomna 2016-05-23 JNNVäg 1 Aktuell situation Plan för sammanläggning Tångeröds vägförening

Läs mer

Underrättelse om avslutad förrättning

Underrättelse om avslutad förrättning L A N T M Ä T E R I E T Sida 1 Underrättelse om avslutad förrättning 2013-04-26 Ärendenummer O114554 Förrättningslantmätare «FirmaTitel» «Namn» «coadress» «Utdelningsadress» «Extrafält» «Postadress» «Fastighet»

Läs mer

Ledningsrättsåtgärd berörande fiberledningar för Lane-Ryr Fiber Ekonomisk Förening. Se sakägar- och delgivningsförteckning, aktbilaga SA1.

Ledningsrättsåtgärd berörande fiberledningar för Lane-Ryr Fiber Ekonomisk Förening. Se sakägar- och delgivningsförteckning, aktbilaga SA1. Lantmäterimyndigheten Uddevalla kommun Aktbilaga PR1 Sida 1 Protokoll 2017-02-09 Ärendenummer Förrättningslantmätare Solveig Torp Ärende Ledningsrättsåtgärd berörande fiberledningar för Lane-Ryr Fiber

Läs mer

Stadsbyggnadsnämnden Datum Diarienummer Aktnummer 1 (6) Stadsbyggnadsförvaltningen 2013-04-17 SBN/2009:154 2.22 Planavdelningen Madeleine Lundbäck

Stadsbyggnadsnämnden Datum Diarienummer Aktnummer 1 (6) Stadsbyggnadsförvaltningen 2013-04-17 SBN/2009:154 2.22 Planavdelningen Madeleine Lundbäck Stadsbyggnadsnämnden Datum Diarienummer Aktnummer 1 (6) Stadsbyggnadsförvaltningen 2013-04-17 SBN/2009:154 2.22 Planavdelningen Madeleine Lundbäck Utställningshandling Utställning 2 + Detaljplan för Hensta

Läs mer

FURUTORP 10 Agneta Dyrvold, andel 1/2, lagfaren ägare Bo Dyrvold, andel 1/2, lagfaren ägare. Erhåller andel i nybildad samfällighet Gustafsberg s:1

FURUTORP 10 Agneta Dyrvold, andel 1/2, lagfaren ägare Bo Dyrvold, andel 1/2, lagfaren ägare. Erhåller andel i nybildad samfällighet Gustafsberg s:1 Aktbilaga BE Sida Beskrivning 205--30 Ärendenummer AB3675 Förrättningslantmätare Sofia Adolfsson Ärende Fastighetsreglering och anläggningsförrättning berörande Gustafsberg m fl Kommun: Lidingö Län: Stockholm

Läs mer

Anläggningsförrättning och fastighetsreglering berörande vägar för områdena Älskogsbräcka, Sevekulla, Köpstaden, Rörvik m. fl.

Anläggningsförrättning och fastighetsreglering berörande vägar för områdena Älskogsbräcka, Sevekulla, Köpstaden, Rörvik m. fl. L A N T M Ä T E R I M Y N D I G H E T E N H A L L A N D S L Ä N Sida 1 (11) Protokoll Ärendenum m er N03458 Förrättningslantm ätare Ruth Arvidsson Ärende Anläggningsförrättning och fastighetsreglering

Läs mer

Protokoll 2009-09-23 AB091255. Björn Rossipal. Ledning srätt för teletorn och bod på Stav s n ä s 1:671

Protokoll 2009-09-23 AB091255. Björn Rossipal. Ledning srätt för teletorn och bod på Stav s n ä s 1:671 L A N T M Ä T E R I E T Sida 1 (6) Protokoll Ärendenum mer AB091255 Förrättningslantm ätare Björn Rossipal Ärende Ledning srätt för teletorn och bod på Stav s n ä s 1:671 Kommun: Värmdö Län: Stockholms

Läs mer

STADGAR FÖR SEGLARBYNS VÄGFÖRENING

STADGAR FÖR SEGLARBYNS VÄGFÖRENING Sid 1 (6) STADGAR FÖR SEGLARBYNS VÄGFÖRENING Ärende Stadgar för samfällighetsförening bildad enligt lagen (1973:1150) om förvaltning av samfälligheter. Lagens bestämmelser om förvaltningen skall gälla

Läs mer

L A N T M Ä T E R I M Y N D I G H E T E N S T O C K H O L M S L Ä N. Anläggningsåtgärd berörande Värmdövik 19:4-153 samt Hemmesta 11:438

L A N T M Ä T E R I M Y N D I G H E T E N S T O C K H O L M S L Ä N. Anläggningsåtgärd berörande Värmdövik 19:4-153 samt Hemmesta 11:438 L A N T M Ä T E R I M Y N D I G H E T E N S T O C K H O L M S L Ä N Beskrivning 2007-02-02 Ärendenummer AB03183 Förrättningslantmätare Heléne Lenman Förrättningen är registrerad Registreringsdatum... Sida

Läs mer

Ansökan Jag/vi ansöker om följande lantmäteriförrättning:

Ansökan Jag/vi ansöker om följande lantmäteriförrättning: Lantmäterimyndigheten Aktbilaga A Ansökan Jag/vi ansöker om följande lantmäteriförrättning: Berörd fastighet Önskad åtgärd Avstyckning (Styckningslotten ska befrias från inteckningar Ja Nej ) sreglering

Läs mer

DOM Stockholm

DOM Stockholm 1 SVEA HOVRÄTT 060201 DOM 2017-02-15 Stockholm Mål nr F 8068-16 ÖVERKLAGAT AVGÖRANDE Umeå tingsrätts, mark- och miljödomstolen, dom 2016-09-06 i mål nr F 294-16, se bilaga A KLAGANDE Sveaskog Förvaltnings

Läs mer

2001-05-28. Mässan 173 170 Ägare av Mässan 173-234 TomtbergaHuge Fastigheter AB Box 1073 141 22 Huddinge Typkod: 220 (Mässan 173-234) Mässan 174 144

2001-05-28. Mässan 173 170 Ägare av Mässan 173-234 TomtbergaHuge Fastigheter AB Box 1073 141 22 Huddinge Typkod: 220 (Mässan 173-234) Mässan 174 144 Kommun Huddinge Län Stockholm Avstyckning, anläggnings- och ledningsrättsåtgärd berörande Mässan 172. Registreringsdatum Uppgift om åtgärd förrättningen avsett har införts i fastighetsregistret 1(6) Nybildade

Läs mer

Föreningens firma är Anläggningssamfälligheten Timjanen i Uppsala.

Föreningens firma är Anläggningssamfälligheten Timjanen i Uppsala. Stadgar för samfällighetsförening, bildad enligt lagen (1973:1150) om förvaltning av samfälligheter. Lagens bestämmelser om förvaltningen skall gälla i den mån inte annat framgår av dessa stadgar. Firma

Läs mer

Extern kund-samfällighet-lantmäteriet

Extern kund-samfällighet-lantmäteriet Sid 1 (2) Anm älan om ändrat andelstal i G A (24 a AL) Kom m un, län kom m un län G em ensam hetsanläggning (1) Sam fällighetsförening (2) Nytt andelstal Styrelsen har beslutat om ändring av andelstal

Läs mer

Omprövning av Långvind ga:2 och ga:4. Kommun: Hudiksvall Län: Gävleborg

Omprövning av Långvind ga:2 och ga:4. Kommun: Hudiksvall Län: Gävleborg Aktbilaga Sida 1 2013-05-30 %* X121140, Ola Gustafsson -,. -.-/0%. -1%%. -'. -2%. -,3. % Omprövning av Långvind ga:2 och ga:4 Kommun: Hudiksvall Län: Gävleborg 4 Som sakägare kallas Ni till lantmäterisammanträde.

Läs mer

Ledningsrättsåtgärd berörande Petersburg - Kullen - Johannelund, Forshälla-Röd - Sörgården samt Timmerås.

Ledningsrättsåtgärd berörande Petersburg - Kullen - Johannelund, Forshälla-Röd - Sörgården samt Timmerås. Ledningarna ska byggas. Lantmäterimyndigheten Uddevalla kommun Aktbilaga BE1 Sida 1 Beskrivning 2018-05-14 Ärendenummer Förrättningslantmätare Angelika Eriksson Ärende Ledningsrättsåtgärd berörande Petersburg

Läs mer

Genomförandebeskrivningen behandlar de organisatoriska, ekonomiska och tekniska åtgärder som behövs för att genomföra detaljplanen för Eds Allé.

Genomförandebeskrivningen behandlar de organisatoriska, ekonomiska och tekniska åtgärder som behövs för att genomföra detaljplanen för Eds Allé. Antagandehandling enligt PBL 1987:10 uppr. aug 2012 rev. maj 2013 Detaljplan för Eds Allé GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Genomförandebeskrivningen behandlar de organisatoriska, ekonomiska och tekniska åtgärder

Läs mer

Ordlista kommunala lantmäterimyndigheten

Ordlista kommunala lantmäterimyndigheten Datum: Juni 2019 Sida 1 (5) Ordlista kommunala lantmäterimyndigheten Aktbeteckning Handlingar i ett ärende får en beteckning i kombination av siffror. Äldre akter har en kombination av bokstäver och siffror.

Läs mer

HÖGSTA DOMSTOLENS BESLUT

HÖGSTA DOMSTOLENS BESLUT Sida 1 (6) HÖGSTA DOMSTOLENS BESLUT Mål nr meddelat i Stockholm den 25 juni 2008 Ö 1493-06 KLAGANDE 1. AMH 2. MH Ombud för 1 och 2: Advokat MM MOTPARTER 1. SF 2. TF Ombud för 1 och 2: Jur.kand. MB och

Läs mer

Fastighetsrättsliga frågor. Ansvarsfördelning och huvudmannaskap

Fastighetsrättsliga frågor. Ansvarsfördelning och huvudmannaskap Ansvarsfördelning och huvudmannaskap Allmänna platser Enskilt huvudmannaskap föreslås för allmänna platser inom planområdet. Skarpö Vägar Samfällighetsförening föreslås som huvudman för väg, lika befintligt.

Läs mer

Samhällsbyggnadskontoret 2014-03-01 Förrättningstyper och gränser

Samhällsbyggnadskontoret 2014-03-01 Förrättningstyper och gränser Samhällsbyggnadskontoret 2014-03-01 Förrättningstyper och gränser Om avstyckning, fastighetsreglering, sammanläggning, klyvning och gränser Förrättningstyper och gränser När du vill ändra utformningen

Läs mer

MARK- OCH MILJÖDOMSTOLEN Gunnar Bergström. Tekniskt råd Vänersborgs tingsrätt

MARK- OCH MILJÖDOMSTOLEN Gunnar Bergström. Tekniskt råd Vänersborgs tingsrätt MARK- OCH MILJÖDOMSTOLEN Gunnar Bergström Tekniskt råd Vänersborgs tingsrätt DOMSTOLSAKADEMIN Mark- och miljödomstolen Vänersborg Geografiskt område: Västra Götaland, Halland och Värmland samt halva Örebro

Läs mer

Anläggningsåtgärd avseende omprövning av Närlunda ga:4 och Träkvista ga:1. Med sammanträde. Förrättningen avslutas utan sammanträde.

Anläggningsåtgärd avseende omprövning av Närlunda ga:4 och Träkvista ga:1. Med sammanträde. Förrättningen avslutas utan sammanträde. Aktbilaga PR3 Sida 1 Protokoll 2017-01-10 Ärendenummer AB052273 Förrättningslantmätare Hans Rosén Ärende Anläggningsåtgärd avseende omprövning av Närlunda ga:4 och Träkvista ga:1 Kommun: Ekerö Län: Stockholm

Läs mer

/ Il / / \\ \. NYGÄRD \\ Akt LANTMÄTERIET / FÅLLINGE. Fig 1 = Fållinge 1:21 Fig 2 = Fållinge 1:22 Fig 3 Fållinge 1:23 1:17

/ Il / / \\ \. NYGÄRD \\ Akt LANTMÄTERIET / FÅLLINGE. Fig 1 = Fållinge 1:21 Fig 2 = Fållinge 1:22 Fig 3 Fållinge 1:23 1:17 - --. L - Fastighetsgräns, LANTMÄTERIET A4S Teknisk beskrivning KoordtnaIista P14 Nerr 37798 6338 066,51 37799 6338029,49 57660 6338051.16 37801 6338095.27 37902 6338 049.42 37803 6338 027,61 37804 6337989.46

Läs mer

Anläggningsförrättning berörande Östanbäck 38:12 m fl

Anläggningsförrättning berörande Östanbäck 38:12 m fl Lantmäterimyndigheten Skellefteå kommun Aktbilaga UT1 Sida 1 Utredning 2017-11-24 Ärendenummer Förrättningslantmätare Gerd Norén Ärende Anläggningsförrättning berörande Östanbäck 38:12 m fl Kommun: Skellefteå

Läs mer

Detaljplan för MALÖN 1:28 OCH 1:43

Detaljplan för MALÖN 1:28 OCH 1:43 Detaljplan för MALÖN 1:28 OCH 1:43 Orust kommun Västra Götalands län GENOMFÖRANDEBESKRIVNING (UTSTÄLLNINGSHANDLING) Upprättad 2012-08-25 BO-HUS-PLAN AB Arkitekt Boo Widén ORUST KOMMUN Verksamheten för

Läs mer

Z.f^^l*^^ Karl-Martin Gidlund

Z.f^^l*^^ Karl-Martin Gidlund L A N T M A T E R I M Y N D I G H E T E N STOCKHOIMS iku ForraHningen ar registrerad 2001-06-05 Regjsfreringsdofum Arendenummer AB982170 Sido 1 (4) Aktbiloga BE 1 Akt0117-01/59 Jl j Ij I'/^ A F6rrattningslan»mdtare

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING VAXHOLMS STAD Dp 377 Samhällsbyggnadsförvaltningen 2004-11-15, just 2005-11-01 Stadsbyggnadsenheten Detaljplan för del av Överby (Dalstigen mm) Dp 377 Vaxholms stad, Stockholms län GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

Läs mer

Redogörelse avseende anläggningsbeslut inom Kv. Väveriet

Redogörelse avseende anläggningsbeslut inom Kv. Väveriet Redogörelse avseende anläggningsbeslut inom Kv. Väveriet Structor FM Projektutveckling AB 1(16) Innehåll 1 BAKGRUND OCH SYFTE... 3 BILDANDE AV FASTIGHETER... 3 INRÄTTANDE AV GEMENSAMHETSANLÄGGNINGAR...

Läs mer

Stadgar för Kläppen Samfällighetsförening. Föreningens firma är: Kläppen Samfällighetsförening

Stadgar för Kläppen Samfällighetsförening. Föreningens firma är: Kläppen Samfällighetsförening Sida! 1 STADGAR Sammanträdesdatum 2018-05-19 Sammanträdesledare Thomas Molander Stadgar för Kläppen Samfällighetsförening. enligt lagen (1973:150) om förvaltning av samfälligheter (SFL). Lagens bestämmelser

Läs mer

Underrättelse om avslutad förrättning

Underrättelse om avslutad förrättning Lantmäterimyndigheten i Uppsala kommun Sida 1 Underrättelse om avslutad förrättning 2018-10-17 Siktargatan 20 753 17 UPPSALA Ärendenummer C187009 Förrättningslantmätare Anna Möller Torgets Samfällighetsföre\i\

Läs mer

Artikel till Forskningsseminarium i Fastighetsvetenskap för doktorander och nydisputerade. Malmö högskola 24-25 april 2014

Artikel till Forskningsseminarium i Fastighetsvetenskap för doktorander och nydisputerade. Malmö högskola 24-25 april 2014 Artikel till Forskningsseminarium i Fastighetsvetenskap för doktorander och nydisputerade. Malmö högskola 24-25 april 2014 Av Fredrik Warnquist, Fastighetsvetenskap LTH Fastighetssamverkan Fastighetssamverkan

Läs mer