Anläggningsförrättning och fastighetsreglering berörande vägar för områdena Älskogsbräcka, Sevekulla, Köpstaden, Rörvik m. fl.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Anläggningsförrättning och fastighetsreglering berörande vägar för områdena Älskogsbräcka, Sevekulla, Köpstaden, Rörvik m. fl."

Transkript

1 L A N T M Ä T E R I M Y N D I G H E T E N H A L L A N D S L Ä N Sida 1 (11) Protokoll Ärendenum m er N03458 Förrättningslantm ätare Ruth Arvidsson Ärende Anläggningsförrättning och fastighetsreglering berörande vägar för områdena Älskogsbräcka, Sevekulla, Köpstaden, Rörvik m. fl. Kommun: Kungsbacka Hallands län Sam m anfattning av beslut I ärendet fattas följande beslut: Upphävande av anläggningsbeslut, Älskogsbräcka ga:1 Ändring av anläggningsbeslut, Köpstaden ga:2 Inrättande av gemensamhetsanläggning, blivande Sevekulla ga:1 Andelstal för utförande, drift och underhåll i Sevekulla ga:1 Ersättningsbeslut Upphävande av vägservitut till förmån för Sevekulla 1:2 belastande Rörvik 2:19 Handläggning Förrättningen avslutas utan sammanträde på lantmäterikontoret i Kungsbacka. Lantmäterimyndigheten består av förrättningslantmätaren och två gode män. Begäran om att beslut skall tas först efter augusti månads utgång har inlämnats av Sevekulla gille genom Advokaterna, aktbilaga Ag. Lantmäterimyndigheten finner att tillräcklig tid har givits för inkommande av handlingar, yrkanden och synpunkter. De utredningar och samråd som genomförts i ärendet är tillräckliga som underlag för att beslut skall kunna fattas. Inkomna handlingar från Sevekulla gille genom advokat Helena Glavmo Henriksson, aktbilaga Ag och Ah, ger ingen annan bedömning när det gäller handläggningen. Sökande och sakägare Meddelande Förteckning över berörda sakägare, aktbilaga B. Fastigheter och ägare framgår av förteckning, aktbilaga BE2. Meddelande om Öppet hus samt information om ärendet, har sänts till alla kända fastighetsägare, aktbilaga Aa. Efter Öppet hus har information om beslutsförslag sänts till alla fastighetsägare. Förslagen har lagts ut på Internet med lösenord.

2 Sida 2 Hänvisning till författningar m.m. Yrkanden AL Anläggningslagen (1973:1149) FBL Fastighetsbildningslagen (1970:988) SFL Lagen om förvaltning av samfälligheter (1973:1150) Ansökan avser förrättning enligt AL för samtliga planvägar inom Köpstaden, Sevekulla och Älskogsbräcka, aktbilaga A. Kungsbacka kommun har utvecklat skälen till ansökan med att de vill verka för att planvägarna byggs samman samt att gemensamhetsanläggningar bildas för dessa, se protokoll i aktbilaga PR4. Skrivelser har inkommit med yrkanden och synpunkter från Sevekulla gille aktbilaga E, H, Z, Ag, Ah Köpstaden Marken samfällighetsförening aktbilaga F, U, Ab Ägarna till Köpstaden 3:71 Ägarna till Sevekulla 2:10 Ägarna till Sevekulla 2:17 Ägarna till Köpstaden 10:9 Ägarna till Rörvik 2:19 aktbilaga K aktbilaga M aktbilaga Q aktbilaga T aktbilaga Af Yrkanden har sammanställts i det meddelande som sänts till alla fastighetsägare före Öppet hus, aktbilaga Aa. Sammanställning har även skett av synpunkterna från Öppet hus, aktbilaga Ad. Enskilda medlemmar i Sevekulla gille har inkommit med liknande skrivelser och synpunkter, sammanställning se aktbilaga Ae. Redogörelse Under ärendets gång har förrättningslantmätaren haft kontakter och möten med de tre föreningar som har skött de olika vägsystemen med utfarter åt tre olika håll. (Inom Köpstaden Marken har utfart skett på två utfartsvägar till Valldavägen, Munkebacksvägen resp. Norra Markavägen). Avsikten med mötena har varit att få och lämna information via styrelserna till medlemmarna i de tre föreningarna. Vid sammanträdet i Kapareskolan den 25 oktober 2006 till vilket alla berörda fastighetsägare var kallade, har flera nya yrkanden inkommit, se sammanställning i protokollet, aktbilaga PR4. Vid sammanträdet har de gode männen presenterats. Efter sammanträdet har samförståndslösningar försökt uppnås med de tre vägföreningarnas styrelser samt med ägarna till Rörvik 2:19.

3 Sida 3 Minnesanteckningar har förts vid mötena, aktbilaga L, V och X. Kungsbacka kommun har presenterat en väglösning med åtgärdsförslag, aktbilaga N. Denna har inte har accepteras av samtliga föreningarnas styrelser. Ingen annan gemensam lösning av vägfrågan har i övrigt nåtts. Ägarna till Rörvik 2:19 har inte medgivit rätt till utfart för ytterligare fastigheter på deras fastighet, aktbilaga O. Lantmäteriet har sänt meddelanden till de tre föreningarna och Rörvik 2:19 rörande förslaget från Kungsbacka kommun samt trafikrörelser, aktbilaga P. Uppgifter om kostnader som kan uppkomma samt svar på frågor har även upprättats och sänts till styrelserna, aktbilaga R och S. Flera frågor och handlingar från Sevekulla gille m. fl. har rört rättigheter till väg över Rörvik 2:19, 2:3, 2:5 och Älskogsbräcka 1:1. Lantmäterimyndigheten har därför upprättat en servitutsutredning rörande utfartsrättigheter för de fastigheter som är med i Sevekulla gille, aktbilaga Y. Endast Sevekulla 1:2 har givits rätt till väg över Rörvik 2:3, 2:5 och 2:19 genom lantmäteribeslut. Öppet hus den 11 juni 2007 Kortfattad bedöm - ning av yrkanden Vid Öppet hus den 11 juni 2007 har framförts synpunkter som i stort är desamma som tidigare framförts, aktbilaga Ad. Sammanställning av den kartskiss med kommentarer som har inlämnats av ett stort antal fastighetsägare ingående i Sevekulla gille finns i aktbilaga Ae. Bedömning av yrkanden som har ställts: o Sevekullavägen ingår i gemensamhetsanläggning: Detaljplanerna redovisar utfart åt två håll. En tredje utfart som Sevekullavägen, bedöms inte vara nödvändig och får prövas genom detaljplaneläggning, innan den kan tas med i en gemensamhetsanläggning. o Avspärrningar av vägar: Syftet med detaljplanerna är en sammanhållen bebyggelse med ett gemensamt vägnät. Genom att besluta om avspärrningar uppfylls inte dessa syften och något stöd för avspärrningar ges inte planerna. Trafikreglerande anordningar för ökad trafiksäkerhet kan anordnas och finns med i anläggningsbeslutet. o Nya vägar över Älskogsbräcka och Rörviksfastigheter: Berörda markägare har inte godkänt upplåtelse av mark för vägbyggnation. Det kan inte anses vara av väsentlig betydelse att skapa ytterligare utfarter och tvångsvis ta mark till vägutbyggnad. Planstöd saknas. o Norra Markavägen skall inte ingå: Det har inte skett sådana för-

4 Sida 4 ändringar sedan omprövningen av Köpstaden ga:2 år 2002 som kan ligga till grund för ett beslut om att Norra Markavägen skall utgå ur gemensamhetsanläggning. Även fast vägen ligger utanför detaljplanerat område har den sedan år 1966 ingått i Köpstaden ga:1. Vägen ligger till stor del på Köpstaden 3:71, som är en av de fastigheter där avstyckningar skedde ifrån. o Ej sammanbyggnad av vissa vägar: Sammanbyggnad av vägar mellan de tre områdena förutsätts, för att inte alltför långa omvägar skall skapas för vissa fastigheter till utfartsväg. Trafikmängden fördelas på så sätt på flera vägar och ev. olägenheter blir totalt sett mindre. o Allt i en gemensamhetsanläggning: Fördelarna med en förvaltning av hela vägsystemet får anses var så mycket större än en uppdelning. De grönytor som ägs eller förvaltas av mindre fastighetsägarkretsar kan fortsätta förvaltas på det sättet. o Fråga om hävd till väg: Hävd ligger inte till grund för Lantmäterimyndighetens beslut. Det finns tydliga bestämmelser om markanvändningen i aktuellt område. Frågan om hävd kan prövas av domstol efter en ansökan av fastighetsägarna. Fastighetsbildningsbeslut Servitutet avseende väg till förmån för Sevekulla 1:2 och som belastar Rörvik 2:19 kan upphävas. Sevekulla 1:2 är en exploateringsfastighet och består efter avstyckningar endast av allmän platsmark (vägar och grönområden). Det kan inte anses vara av väsentlig betydelse för den obebyggda fastigheten, Sevekulla 1:2, att ha rätt till väg över Rörvik 2:19. Fastigheten har ingen självständig funktion, utan får ses som ett komplement till bostadsfastigheterna. Sevekulla 1:2 kräver ingen separat eller annan utfartsväg än omkringliggande bostadsfastigheter. Sevekulla 1:2 ges ingen egen andel i drift och underhåll av den nybildade Sevekulla ga:1. Eftersom Sevekulla ga:1 inrättas och där det prövas att Sevekullavägens utfart på allmän väg inte skall ingå, får vägservitutet till förmån för Sevekulla 1:2 anses onyttigt (7 kap 5 FBL). Fastighetsbildning avseende upphävande av servitut, 13-ONS-1646 till förmån för Sevekulla 1:2 belastande Rörvik 2:19, se beskrivning, aktbilaga BE4. Fastighetsbildning- Ersättningsbeslut Upphävande av vägservitutet till förmån för Sevekulla 1:2 föranleder ingen ersättning, då servitutet får ses som onyttigt när Sevekulla ga:1 inrättas.

5 Sida 5 Ingen ersättning skall betalas. Anläggningsbeslut Iordningsställande av vägar som förbinder de olika planområdena skall ske. Genom Kungsbacka kommuns utbyggnad för vatten- och avloppsanslutningar har arbetsvägar byggts i de aktuella sträckorna. Dessa arbetsvägar får överlämnas till den nybildade anläggningssamfälligheten och får iståndsättas för att kunna fungera som permanenta vägar. Utbyggnad och förbättring för att uppfylla kravet på godtagbar standard sker genom utbyggnad enligt beskrivning, aktbilaga BE3. Övriga förbättringar av vägnätet kan behövas, men får anses ingå i det löpande underhållet och ingå i driftskostnaderna. Genomgång av vägar, dess standard och förbättringar har skett med vägexpert, Helge Johansson, aktbilaga G. Skälen till att en omprövning av befintliga gemensamhetsanläggningar kan ske redogörs för i meddelande till samtliga ägare, aktbilaga Aa. Ändrade förhållanden som väsentligt inverkar på frågan har inträtt. Prövning får därför ske vid ny förrättning (35 AL). Fastigheterna inom Sevekulla, sex fastigheter inom Älskogsbräcka samt avstyckningar från Köpstaden 10:1 (Sevekullaområdet) har inga klarlagda rättigheter till utfart till allmän väg. Det är således av väsentlig betydelse för berörda fastigheter inom detta område att gemensamhetsanläggningen inrättas (5 AL). Inrättandet av gemensamhetsanläggning ger klara rättigheter till väg samt skyldigheter att delta i vägunderhåll. Ett sammanbyggt vägnät ger även fördelar i form av möjlighet att välja utfart samt en förenklad förvaltning av samtliga vägar. Detta påverkar fastigheternas värden positivt. Trots att kostnader uppkommer i form av vägbyggnadskostnader samt förrättningskostnader, bedöms fördelarna i ekonomiska termer ändå överstiga de kostnader och olägenheter som förrättningen medför. (6 AL). I lantmäteriförrättningen år 1965 försökte lantmätaren vid prövning att bilda en vägförening. Opinionen var då alltför stark och stora skillnader fanns mellan områdena rörande vägutbyggnad. Förutsättningar fanns inte då att inrätta en gemensam vägförening. I nuläget har dock förändringar skett som motiverar en omprövning, trots opinion. Angående förändringar se meddelande till alla fastighetsägare, aktbilaga Aa. Många av delägarna i Köpstaden ga:2 och Älskogsbräcka ga:1 begär i första hand få behålla sina resp. gemensamhetsanläggningar. De på-

6 Sida 6 pekar olägenheter i form av oönskad genomfartstrafik och försämrad trafiksäkerhet vid en sammanbyggnad av vägnätet. Ägarna av fastigheterna inom Sevekullaområdet motsätter sig inte mera allmänt att den inrättas. Ett stort antal yrkar emellertid även att Sevekullavägen i sin helhet skall ingå. Vid en prövning skall främst deras mening beaktas, vilka har störst nytta av anläggningen, dvs. de som kommer att få rätt till väg samt som får bära de största kostnaderna. De skäl som anförs mot att anläggningen inrättas, utgör inte hinder mot dess inrättande (7 AL). Olika yrkanden om utfarter och olika utfartsalternativ finns. Frågan måste ställas om vilket alternativ som är fördelaktigast ur ett helhetsperspektiv. Att enbart ta hänsyn till uppkomna kostnader (byggande av väg, iståndsättning, förrättningen, ev. detaljplaneplanläggning) kan resultera i val av ett vägalternativ som inte uppfyller anläggningslagens övriga villkor. Det beslut som fattas kan därför leda till större faktiska kostnader än andra yrkade vägalternativ. Om befintliga utfartsvägar skulle behållas och Köpstaden ga:2 samt Älskogsbräcka ga:1 består oförändrade, måste rätten till utfart för Sevekullaområdet prövas över Älskogsbräcka 1:1 Rörvik 2:3, 2:5, 2:19 och ev. 2:22. Sevekullavägens sträckning är knappast en sådan väg som skulle ha utlagts enligt detaljplan. Den följer fastighetsgränserna och kan inte anses avpassad till den trafik som 97 bostadsfastigheter inom Sevekullaområdet alstrar. En gemensamhetsanläggning för befintlig eller ny vägsträckning över Älskogsbräcka 1:1 och ev. över Rörvik 2:19, som skulle ersätta Sevekullavägen bedöms inte kunna göras utan planstöd. Lantmäterimyndigheten bedömer att trafikmängden från de totalt ca 250 fastigheterna inte gör att en ny detaljplan avseende en tredje utfartsväg utöver Munkebacksvägen och Bräckavägen skall initieras (8 AL). Genom gällande detaljplaner är det klarlagt hur marken skall användas till dels tomtmark, dels vägmark/grönområden. Vid detaljplanernas utformning, samordnades utfart mot allmän väg åt två håll; Munkebacksvägen och Bräckavägen. Vid planändringarna under senare år har endast kvartersmark (byggbar mark) ändrats. Varken fastighetsägarna eller Kungsbacka kommun har initierat en ändring av planerna gällande allmän platsmark eller någon form av trafikreglering. Frågan om planändring har tagits upp vid möte den 16 november 2006 gällande prövning av att en begränsad del av fastigheterna inom Sevekullaområdet ges utfart via Sevekullavägen. I skrivelser har ägarna till Rörvik 2:19 inte samtyckt till förslaget, aktbilaga O. Lantmäteriet finner inte att det tvångsvis kan initieras en plan

7 Sida 7 läggning avseende ytterligare en utfartsväg från de sju planområdena. Denna bedömning tar hänsyn till den ändrade trafikföring inom områdena som ny gemensamhetsanläggning ger upphov till samt ökad trafikmängd på de båda utfarterna, Munkebacksvägen och Bräckavägen. Gemensamhetsanläggningen, blivande Sevekulla ga:1, inrättas enligt intentionerna i de detaljplaner som berör området. (9 AL). Gemensamhetsanläggningen förläggs även till områden som inte omfattas av detaljplan. Norra Markavägen togs in i Köpstaden ga:2 redan när denna bildades år Avsikten synes då ha varit att hålla samman det vägnät som fanns, men också tillkom med anledning av att delar av fastigheterna Köpstaden 1:2, 1:8, 2:2 och 3:71 exploaterades för bostadsbebyggelse. Även sista delen av utfarterna på Munkebacksvägen och Bräckavägen ligger utanför detaljplanerat område. Dessa har dock fungerat som utfartsvägar under många år och ingått i gemensamhetsanläggningar. Att den nybildade gemensamhetsanläggningen fortsatt belastar dessa områden försvårar inte fastigheternas ändamålsenliga användning eller motverkar lämplig framtida planläggning av områdena (10 AL). Liksom tidigare nämnts har förslag till utfartsväg inte accepterats av ägarna till bostadsfastigheten Rörvik 2:19. Intrånget av en gemensamhetsanläggning på Rörvik 2:22, 2:19, 2:5 skulle röra upplåtelse av tomtmark och skogsmark. En upplåtelse med tvång och utan planstöd, skulle kunna bedömas orsaka synnerligt men på fastigheterna. (12 första stycket AL). Anläggningsbeslut , akt 13-ONS-3975, rörande Älskogsbräcka ga:1, skall upphävas enligt karta och beskrivning, aktbilaga KA och BE1. Anläggningsbeslut , akt /50, rörande Köpstaden ga:2, skall ändras, se beskrivning, aktbilaga BE1. Gemensamhetsanläggning skall inrättas enligt karta och beskrivning, aktbilaga KA samt BE1. Utförande skall ske enligt beskrivning, aktbilaga BE3. Beslut om andelstal Driftskostnaderna för en gemensamhetsanläggning skall fördelas efter vad som är skäligt med hänsyn främst till den omfattning i vilken fas

8 Sida 8 tigheterna beräknas använda anläggningen. Hela området har karaktären av tätbebyggelse, vilken övergår från fritidsbostäder till fler permanentbostäder. Utfart kommer att kunna ske åt olika håll. Användningen av vägarna bedöms därför vara tämligen lika mellan fastigheterna och samma andelstal kan åsättas dem. (15 andra stycket AL). Kostnaderna för att utföra en gemensamhetsanläggning skall fördelas efter vad som är skäligt med hänsyn främst till den nytta fastigheten har av anläggningen. Samtliga fastigheter bedöms få nytta av att detaljplanerna genomförs med ett samordnat vägnät. Fastigheterna inom Sevekullaområdet har dock största fördelen av en vägutbyggnad. Fastigheterna inom Älskogsbräcka vägförening har något större behov än Köpstaden Marken samfällighetsförening av bättre standard på utfartsväg. (15 första stycket AL). Kostnader för utförande, drift och underhåll av anläggningen skall fördelas lika mellan deltagande fastigheter (andelstalet 1 för varje fastighet), se förteckning över fastigheter ägare och andelstal, aktbilaga BE2. Kostnaderna för utförandet av de vägar som har beskrivits i aktbilaga BE3 skall fördelas enligt vad som anges i aktbilaga BE3. Tillträde Annat yrkande än att tillträde ska få ske enligt huvudregeln i 26 AL finns inte. Tillträde skall ske så snart anläggningsbeslutet vunnit laga kraft. Anläggningsåt- gärd- Ersättningsbeslut Gemensamhetsanläggningen omfattar endast befintlig väg samt områden som enligt detaljplaner har avsatts för väg. För områden inom Sevekulla 1:2, 2:1, Köpstaden 1:2, 1:8, 2:2, 3:71 och 10:1 finns förordnande om att områden avsatta för allmän plats skall upplåtas utan ersättning (113 byggnadslagen). Men för motsvarande områden inom Älskogsbräcka 1:1 finns inte detta förordnande. Ingen ersättning för upplåtna utrymmen har begärts. Upplåtelsen av utrymme för anläggningen bedöms inte medföra någon minskning av Älskogsbräcka 1:1 s marknadsvärde eller ersättningsgill skada i övrigt. Det är väsentligen utan betydelse för fordringshavare och rättsägare att gemensamhetsanläggningen inrättas.

9 Sida 9 Ingen ersättning skall lämnas. Förvaltning Ingen har begärt att sammanträde skall hållas för att bilda samfällighetsförening. Förrättningslantmätaren finner dock att detta är nödvändigt, då det skulle bli mycket svårt att förvalta den nybildade gemensamhetsanläggningen utan en förening. Det får anses vara av väsentlig betydelse från allmän synpunkt att samfällighetsförening bildas för förvaltning av gemensamhetsanläggningen, blivande Sevekulla ga:1. Förrättningslantmätaren finner dock att besluten om upphävande av gemensamhetsanläggningen, Älskogsbräcka ga:1, ändring av Köpstaden ga:2 samt inrättande av ny gemensamhetsanläggning, Sevekulla ga:1, får vinna laga kraft innan en ny gemensam samfällighetsförening bildas. Sammanträde enligt 20 SFL för att bilda en sådan förening skall därför hållas så snart som anläggningsbeslutet har vunnit laga kraft. Lantmäteriet tar initiativ till att bilda samfällighetsförening och kallar samtliga sakägare till ett sammanträde. Detta sker i ärende N De kostnader som därvid uppkommer, fördelas på samtliga ägare. Räkning kan dock ställas till nybildad förening. Älskogsbräcka vägförening Övertagande av driften Beslut om fördelning av förrättningskostnader Älskogsbräcka vägförening förordnas enligt 36 AL att upplösas. Driften av gemensamhetsanläggningen skall övertas av anläggningssamfälligheten så snart anläggningsbeslutet vunnit laga kraft. I PM, aktbilaga R, som har sänts till de tre föreningarnas styrelser har redogjorts för hur fördelningen av utbyggnaden av vägarna bör ske samt hur även förrättningskostnaderna bör fördelas. Vid Öppet hus har redogjorts för en kostnadsfördelning som är lika som den fördelning som föreslagits för vägbyggnation, aktbilaga BE3. Eftersom den största nyttan av att bilda en gemensamhetsanläggning finns hos fastigheterna vars utfartsväg har varit Sevekullavägen (Sevekullaområdet), bör även den största kostnadsposten för förrättningen läggas på dem. Älskogsbräcka ga:1 har inte gällande andelstal för fördelning av vägarnas underhåll och drift. Bräckavägen behöver en standardförbättring, så även här har delägarna i denna gemensamhetsanläggning fördel av förrättningen. För delägarna i Köpstaden ga:2 finns en viss fördel genom att det bildas en gemensam lösning för de skilda detaljplaneområdena med möjlighet till utfart även söderut. Älskogsbräcka 1:1 bedöms ha viss nytta av gemensamhetsanläggningen till skötsel av skogsmarken.

10 Sida 10 Rörvik 2:19 får anses ha fått en nytta av att klarlagda rättigheter till utfart läggs ut för de fastigheter som tidigare nyttjat Sevekullavägen. Nyttan bedöms i samma omfattning som de fastigheter som ingår i frivilliga föreningen, Sevekulla Gille. Upphävandet av vägservitutet till förmån för Sevekulla 1:2 ger nytta för Rörvik 2:19, varför hela förrättningskostnaden för denna åtgärd skall betalas av ägarna till Rörvik 2:19. Kungsbacka kommun, som sökande, har inledningsvis sagt sig kunna betala en del av förrättningskostnaden vid en gemensam väglösning. Kommunen har bidragit med information och förslag till väglösningar men ingen samförståndslösning har uppnåtts. Kungsbacka kommun har ingen fastighet som deltar i Sevekulla ga:1 och kommunen deltar heller inte på annat sätt. Kommunen skall inte åläggas betala förrättningskostnader. Kostnaden för upphävande av servitut rörande Sevekulla 1:2 och Rörvik 2:19 betalas av ägarna till Rörvik 2:19. Förrättningskostnaderna skall fördelas mellan delägarna enligt följande: Andelen 10 (av totalt 1242) För varje fastighet som avstyckats från Sevekulla 1:2, 2:1, Köpstaden 10:1 och sex från Älskogsbräcka 1:1 d v s Köpstaden 10:2-32, Sevekulla 1:3-15, 2:2-43, 3:1, 4:1, 5:1, 6:1, 7:1 samt Älskogsbräcka 1:5, 1:19-20 och 1: Även Rörvik 2:19 får denna andel. Andelen 3 (av totalt 1242) Älskogsbräcka 1:2-4, 1:6-18, 1:21-31, 1:35-36, 1:38-39, 1:41-59 och 1: Andelen 1 (av totalt 1242) Fastigheter som deltar i Köpstaden ga:1. Köpstaden 1:9-57, 2:3-25, 3:22, 3:43, 3:46-49, 3:51-54, 3:58-59, 3:61-65, 3:67-68, 3:70-73, 3:75-77, 3:79 samt Älskogsbräcka 1:1. Avslutningsbeslut Förrättningen avslutas. Handlingar hålls tillgängliga på lantmäterimyndighetens kontor och finns till del utlagda på Internet med lösenord under den tid som överklagande får ske. Meddelande om avslut har sänts till samtliga fastighetsägare med brev. Samtliga underrättas om att beslut är fattat.

11 Sida 11 Överklagande Den som är missnöjd med lantmäterimyndighetens beslut eller åtgärder kan överklaga dessa genom att en skrivelse lämnas eller skickas till: Lantmäterimyndigheten Hallands län Hamntorget KUNGSBACKA Fastighetsdomstolen behandlar sedan överklagandet. Skrivelsen måste ha kommit in till lantmäterimyndigheten inom fyra veckor från avslutningsdagen, d.v.s. senast den 3 augusti 2007 Kommer skrivelsen in för sent kan överklagandet inte behandlas. Ange att Ni överklagar och vilket beslut eller vilken åtgärd Ni överklagar. Anteckna förrättningens ärendenummer N03458 och redogör för vad Ni anser skall ändras och varför. Vid protokollet... Ruth Arvidsson, förrättningslantmätare... Carina Möberg, god man... Lennart Ahlmén, god man

L A N T M Ä T E R I E T. Anläggningsförrättning berörande Fredön 1:2 m fl fastigheter

L A N T M Ä T E R I E T. Anläggningsförrättning berörande Fredön 1:2 m fl fastigheter L A N T M Ä T E R I E T Sida 1 (5) Protokoll 2010-06-04 Ärendenummer D091082 Förrättningslantmätare Rickard Ljunggren Ärende Anläggningsförrättning berörande Fredön 1:2 m fl fastigheter Kommun: Nyköping,

Läs mer

På lantmäterimyndighetens kontor i Uddevalla utan sammanträde. Se sakägar- och delgivningsförteckning SA1-SA2.

På lantmäterimyndighetens kontor i Uddevalla utan sammanträde. Se sakägar- och delgivningsförteckning SA1-SA2. Lantmäterimyndigheten Uddevalla kommun Aktbilaga PR3 Sida 1 Protokoll 2016- Ärendenummer Förrättningslantmätare Solveig Torp Ärende Anläggningsförrättning berörande Hällebäck 1:7, 1:45, 1:53, 1:75 m fl

Läs mer

Anläggningsförrättning för omprövning av Fjäll ga:4. I detta protokoll redovisas beslut om: Ändring av anläggningsbeslut.

Anläggningsförrättning för omprövning av Fjäll ga:4. I detta protokoll redovisas beslut om: Ändring av anläggningsbeslut. Aktbilaga PR3 Sida 1 Protokoll 2015-10-01 Ärendenummer AB09772 Förrättningslantmätare Pia Kihlström Ärende Anläggningsförrättning för omprövning av Fjäll ga:4 Kommun: Norrtälje Län: Stockholm Sammanfattning

Läs mer

L A N T M Ä T E R I M Y N D I G H E T E N. Anläggningsförrättning för omprövning av HÖRKENS VÄGFÖRENING. Med sammanträde på bygdegården i Hörken.

L A N T M Ä T E R I M Y N D I G H E T E N. Anläggningsförrättning för omprövning av HÖRKENS VÄGFÖRENING. Med sammanträde på bygdegården i Hörken. L A N T M Ä T E R I M Y N D I G H E T E N Ö R E B R O L Ä N Sida 1 (2) Protokoll Ärendenummer T04239 Förrättningslantmätare Bengt Engman Ärende Anläggningsförrättning för omprövning av HÖRKENS VÄGFÖRENING

Läs mer

Anläggningsförrättning avseende omprövning av Sandared ga:4, förvaltad av Sandareds vägförening.

Anläggningsförrättning avseende omprövning av Sandared ga:4, förvaltad av Sandareds vägförening. Lantmäterimyndigheten i Borås Stad Aktbilaga PR1 Sida 1 Protokoll - utkast 2016-09-20 Ärendenummer Förrättningslantmätare Andreas Ekman Ärende Anläggningsförrättning avseende omprövning av Sandared ga:4,

Läs mer

Omprövning av Byske-Storbrännan ga:1, anläggningsåtgärd berörande Byske-Storbrännan 1:92 mfl

Omprövning av Byske-Storbrännan ga:1, anläggningsåtgärd berörande Byske-Storbrännan 1:92 mfl Lantmäterimyndigheten Skellefteå kommun Aktbilaga PR1 Sida 1 Protokoll 2017-06-19 Ärendenummer Förrättningslantmätare Andreas Nilsson Ärende Omprövning av Byske-Storbrännan ga:1, anläggningsåtgärd berörande

Läs mer

Omprövning av JÖRNS-FJÄLLBODA ga:1. Med sammanträde på Folkets hus i Boliden. Sakägarförteckning, aktbilaga SA1.

Omprövning av JÖRNS-FJÄLLBODA ga:1. Med sammanträde på Folkets hus i Boliden. Sakägarförteckning, aktbilaga SA1. Lantmäterimyndigheten Skellefteå kommun Aktbilaga PR1 Sida 1 Protokoll 2018-04-10 Ärendenummer Förrättningslantmätare Gerd Norén Ärende Omprövning av JÖRNS-FJÄLLBODA ga:1 Kommun: Skellefteå Län: Västerbotten

Läs mer

Anläggningsförrättning berörande Utby 5:22 m fl. fastigheter

Anläggningsförrättning berörande Utby 5:22 m fl. fastigheter Lantmäterimyndigheten Uddevalla kommun bilaga PR1 Sida 1 Protokoll 2015-04-01 Ärendenummer Förrättningslantmätare Lars-Ove Klang Ärende Anläggningsförrättning berörande Utby 5:22 m fl. fastigheter Kommun:

Läs mer

L A N T M Ä T E R I E T

L A N T M Ä T E R I E T L A N T M Ä T E R I E T Sida 1 (6) Akt 0582-10/20 Protokoll 2010-04-30 Ärendenummer E09383 Förrättningslantmätare Jenny Bobeck Ärende Omprövning av Lagnö GA:1 Kommun: Söderköping Län: Östergötland Sammanfattning

Läs mer

Minnesanteckningar från arbetsmöte

Minnesanteckningar från arbetsmöte L A N T M Ä T E R I E T Sida 1 Aktbilaga 4 Minnesanteckningar från arbetsmöte 2013-03-18 Ärendenummer AB124472 Förrättningslantmätare Johan Modig Ärende Anläggningsförrättning berörande Grundvik 1:125

Läs mer

Ledningsrättsåtgärd berörande fiberledningar för Lane-Ryr Fiber Ekonomisk Förening

Ledningsrättsåtgärd berörande fiberledningar för Lane-Ryr Fiber Ekonomisk Förening Lantmäterimyndigheten Uddevalla kommun Aktbilaga PR2 Sida 1 Protokoll 2017-04-21 Ärendenummer Förrättningslantmätare Solveig Torp Ärende Ledningsrättsåtgärd berörande fiberledningar för Lane-Ryr Fiber

Läs mer

Avstyckning från Munkeby 1:116 samt bildande av gemensamhetsanläggningar och servitut för styckningslotterna mm.

Avstyckning från Munkeby 1:116 samt bildande av gemensamhetsanläggningar och servitut för styckningslotterna mm. Lantmäterimyndigheten Uddevalla kommun Aktbilaga PR1 Sida 1 Protokoll 2017-01-13 Ärendenummer Förrättningslantmätare Roger Andreasson Ärende Avstyckning från Munkeby 1:116 samt bildande av gemensamhetsanläggningar

Läs mer

Med sammanträde på lantmäterimyndighetens kontor i Skellefteå, lokal Räven.

Med sammanträde på lantmäterimyndighetens kontor i Skellefteå, lokal Räven. Lantmäterimyndigheten Skellefteå kommun Aktbilaga PR1 Sida 1 Protokoll 2017-03-01 Ärendenummer Förrättningslantmätare Jan-Olov Stålhös Ärende Ledningsrättsförrättning berörande fastigheter inom Flocktjärn,

Läs mer

UTSLAG Mål nr F HALMSTADS TINGSRÄTT

UTSLAG Mål nr F HALMSTADS TINGSRÄTT UTSLAG Mål nr F 1722-07 HALMSTADS TINGSRÄTT 2010-02-02 Fastighetsdomstolen Meddelat i Halmstad Sid 1 (25) PARTER KLAGANDE OCH MOTPARTER 1. Sevekulla Gille (fastigheterna Kungsbacka Sevekulla 1:2 och 2:1

Läs mer

Med sammanträde i jaktstugan i Rotviksbro den 9 maj 2016 klockan 13:00. Se sakägarförteckning, aktbilaga SA2.

Med sammanträde i jaktstugan i Rotviksbro den 9 maj 2016 klockan 13:00. Se sakägarförteckning, aktbilaga SA2. Lantmäterimyndigheten Uddevalla kommun Aktbilaga PR2 Sida 1 Protokoll 2016-05-10 Ärendenummer Förrättningslantmätare Solveig Torp Ärende Anläggningsförrättning berörande Hällebäck 1:7, 1:45, 1:53, 1:75

Läs mer

Anläggningsförrättning berörande Ulveröd 1:19, Huveröd 2:8 mfl. Se sakägar- och delgivningsförteckning, aktbilaga SA1.

Anläggningsförrättning berörande Ulveröd 1:19, Huveröd 2:8 mfl. Se sakägar- och delgivningsförteckning, aktbilaga SA1. Lantmäterimyndigheten Uddevalla kommun bilaga PR1 Sida 1 Protokoll 2018-02-28 Ärendenummer Förrättningslantmätare Solveig Torp Ärende Anläggningsförrättning berörande Ulveröd 1:19, Huveröd 2:8 mfl. Kommun:

Läs mer

Anläggningsförrättning berörande Gängletorp ga:2, Säby ga:4 och Torstäva ga:13

Anläggningsförrättning berörande Gängletorp ga:2, Säby ga:4 och Torstäva ga:13 Aktbilaga PR2 Sida 1 (7) Protokoll 2017-07-14 Ärendenummer K14421 Förrättningslantmätare Annika Spåhl Ärende Anläggningsförrättning berörande Gängletorp ga:2, Säby ga:4 och Torstäva ga:13 Kommun: Karlskrona

Läs mer

I detta protokoll redovisas beslut om: Upplåtelse av ledningsrätt för fiberoptisk ledning. Sakägarförteckning, aktbilaga SA1.

I detta protokoll redovisas beslut om: Upplåtelse av ledningsrätt för fiberoptisk ledning. Sakägarförteckning, aktbilaga SA1. Lantmäterimyndigheten Uddevalla kommun Aktbilaga PR2 Sida 1 Protokoll 2016-12-05 Ärendenummer Förrättningslantmätare Angelika Eriksson Ärende Ledningsrätt för Bokenäs Fiber Kommun: Uddevalla Län: Västra

Läs mer

Anläggningsförrättning berörande Torstäva ga:13. Med sammanträde på Trummenäs Golfklubb. Sakägar- och delgivningsförteckning, aktbilaga SA1.

Anläggningsförrättning berörande Torstäva ga:13. Med sammanträde på Trummenäs Golfklubb. Sakägar- och delgivningsförteckning, aktbilaga SA1. bilaga PR1 Sida 1 Protokoll 2016-11-07 Ärendenummer K14421 Förrättningslantmätare Clas Lindell Ärende Anläggningsförrättning berörande Torstäva ga:13 Kommun: Karlskrona Län: Blekinge Handläggning Sökande

Läs mer

Förrättningssammanträde Lantmäterimyndigheten i Helsingborgs kommun

Förrättningssammanträde Lantmäterimyndigheten i Helsingborgs kommun Förrättningssammanträde 13-04-22 Dagordning Välkommen, presentation Närvaro, fullmakter Vad är en förrättning? Definitioner Bakgrund till ärendet, ansökan mm Information om tillämplig lagstiftning Genomgång

Läs mer

Anläggningsåtgärd berörande Svinninge 1:3 mfl. Med sammanträde i Folkets Hus Åkersberga. Sakägarförteckning, aktbilaga SA1.

Anläggningsåtgärd berörande Svinninge 1:3 mfl. Med sammanträde i Folkets Hus Åkersberga. Sakägarförteckning, aktbilaga SA1. Aktbilaga PR1 Sida 1 Protokoll 2015-06-03 Ärendenummer AB111397 Förrättningslantmätare Heléne Lenman Ärende Anläggningsåtgärd berörande Svinninge 1:3 mfl Kommun: Österåker Län: Stockholm Handläggning Sökande

Läs mer

Anläggningsförrättning berörande Gängletorp ga:2, Säby ga:4 och Torstäva ga:13

Anläggningsförrättning berörande Gängletorp ga:2, Säby ga:4 och Torstäva ga:13 Aktbilaga BE1 Sida 1 (4) Beskrivning 2017-07-14 Ärendenummer K14421 Förrättningslantmätare Annika Spåhl Ärende Anläggningsförrättning berörande Gängletorp ga:2, Säby ga:4 och Torstäva ga:13 Kommun: Karlskrona

Läs mer

Minnesanteckningar från arbetsmöte

Minnesanteckningar från arbetsmöte L A N T M Ä T E R I E T Sida 1 Aktbilaga 36 Minnesanteckningar från arbetsmöte 2013-09-16 Ärendenummer AB124472 Förrättningslantmätare Johan Modig Ärende Anläggningsförrättning berörande Grundvik 1:125

Läs mer

Anläggningsåtgärd avseende omprövning av Närlunda ga:4 och Träkvista ga:1. Med sammanträde. Förrättningen avslutas utan sammanträde.

Anläggningsåtgärd avseende omprövning av Närlunda ga:4 och Träkvista ga:1. Med sammanträde. Förrättningen avslutas utan sammanträde. Aktbilaga PR3 Sida 1 Protokoll 2017-01-10 Ärendenummer AB052273 Förrättningslantmätare Hans Rosén Ärende Anläggningsåtgärd avseende omprövning av Närlunda ga:4 och Träkvista ga:1 Kommun: Ekerö Län: Stockholm

Läs mer

Anläggningsförrättning berörande Ängebacken 1:2 m fl.

Anläggningsförrättning berörande Ängebacken 1:2 m fl. Lantmäterimyndigheten Uddevalla kommun Aktbilaga PR1 Sida 1 Protokoll (Sammanträde) 2018-08-23 Ärendenummer Förrättningslantmätare Roger Andreasson Ärende Anläggningsförrättning berörande Ängebacken 1:2

Läs mer

Anläggningsförrättning berörande Boviken 1:27 mfl

Anläggningsförrättning berörande Boviken 1:27 mfl Lantmäterimyndigheten Skellefteå kommun Aktbilaga PR2 Sida 1 Protokoll 2017-06-15 Ärendenummer Förrättningslantmätare Andreas Nilsson Ärende Anläggningsförrättning berörande Boviken 1:27 mfl Kommun: Skellefteå

Läs mer

Anläggningsförrättning berörande Restenäs 2:20, 2:32, s:10 m.fl.

Anläggningsförrättning berörande Restenäs 2:20, 2:32, s:10 m.fl. Lantmäterimyndigheten Uddevalla kommun Aktbilaga PR1 Sida 1 Protokoll 2016-05-12 Ärendenummer Förrättningslantmätare Roger Andreasson Ärende Anläggningsförrättning berörande Restenäs 2:20, 2:32, s:10 m.fl.

Läs mer

I detta protokoll redovisas förslag till beslut om: Upplåtelse av ledningsrätt för elektronisk kommunikationsledning.

I detta protokoll redovisas förslag till beslut om: Upplåtelse av ledningsrätt för elektronisk kommunikationsledning. Aktbilaga PR1 Sida 1 Protokoll 2018-02-07 Ärendenummer O172146 Förrättningslantmätare Kristina Bergquist Ärende Ledningsrätt för fiber till förmån för Månstadfiber ekonomisk förening Kommun: Tranemo Län:

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING VAXHOLMS STAD Dp 377 Samhällsbyggnadsförvaltningen 2004-11-15, just 2005-11-01 Stadsbyggnadsenheten Detaljplan för del av Överby (Dalstigen mm) Dp 377 Vaxholms stad, Stockholms län GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

Läs mer

Vatten Avlopp Kretslopp 2015-03-20

Vatten Avlopp Kretslopp 2015-03-20 Hållpunkter Gemensamt enskilt vatten och avlopp Gemensamhetsanläggning- så här funkar det 20 mars 2015 Ingrid Öhlund Ruth Arvidsson Kommunens VA-planering Olika förutsättningar; genomförande/huvudmannaskap/förvaltning/

Läs mer

STOCKHOLMS LÄN. Anläggningsförrättning avseende vägar på Norra Tynningö. Lantmäterimyndigheten beslutar om anläggningsåtgärd

STOCKHOLMS LÄN. Anläggningsförrättning avseende vägar på Norra Tynningö. Lantmäterimyndigheten beslutar om anläggningsåtgärd L A N T M Ä T E R I M Y N D I G H E T E N Beslut Ärendenummer AB001272 Förrättningslantmätare Anders Nahlbom Ärende Förrättningen är registrerad Registreringsdatum... Anläggningsförrättning avseende vägar

Läs mer

Anläggningsåtgärd berörande Svärdsö ga:12. Svärdsö Ga:12 Ändamål: VÄGAR, BRON MELLAN SVÄRDSÖN OCH BERGHOLMEN,PARKERINGSPLATS,CYKELVÄG

Anläggningsåtgärd berörande Svärdsö ga:12. Svärdsö Ga:12 Ändamål: VÄGAR, BRON MELLAN SVÄRDSÖN OCH BERGHOLMEN,PARKERINGSPLATS,CYKELVÄG Aktbilaga BE1 Sida 1 Beskrivning 2016-08-29 Ärendenummer AB132097 Förrättningslantmätare David Fors Ärende Anläggningsåtgärd berörande Svärdsö ga:12 Kommun: Nynäshamn Län: Stockholm Gemensamhetsanläggning

Läs mer

Underrättelse om avslutad förrättning

Underrättelse om avslutad förrättning Lantmäterimyndigheten i Uppsala kommun Sida 1 Underrättelse om avslutad förrättning 2018-10-17 Siktargatan 20 753 17 UPPSALA Ärendenummer C187009 Förrättningslantmätare Anna Möller Torgets Samfällighetsföre\i\

Läs mer

Stadsbyggnadsnämnden Datum Diarienummer Aktnummer 1 (6) Stadsbyggnadsförvaltningen 2013-04-17 SBN/2009:154 2.22 Planavdelningen Madeleine Lundbäck

Stadsbyggnadsnämnden Datum Diarienummer Aktnummer 1 (6) Stadsbyggnadsförvaltningen 2013-04-17 SBN/2009:154 2.22 Planavdelningen Madeleine Lundbäck Stadsbyggnadsnämnden Datum Diarienummer Aktnummer 1 (6) Stadsbyggnadsförvaltningen 2013-04-17 SBN/2009:154 2.22 Planavdelningen Madeleine Lundbäck Utställningshandling Utställning 2 + Detaljplan för Hensta

Läs mer

Anläggningsförrättning berörande Uppnäs 1:87 mfl fastigheter

Anläggningsförrättning berörande Uppnäs 1:87 mfl fastigheter Aktbilaga PR5 Sida 1 Protokoll 2015-05-30 Ärendenummer AB103284 Förrättningslantmätare Christina Ackesten Ärende Anläggningsförrättning berörande Uppnäs 1:87 mfl fastigheter Kommun: Norrtälje Län: Stockholm

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING VAXHOLMS STAD Dp 358 Samhällsbyggnadsförvaltningen 2004-11-15, just 2005-05-02 Stadsbyggnadsenheten Detaljplan för del av Överby (Lövudden mm) Dp 358 Vaxholms stad, Stockholms län GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

Läs mer

Se sakägar- och delgivningsförteckning, aktbilaga SA1.

Se sakägar- och delgivningsförteckning, aktbilaga SA1. Lantmäterimyndigheten Uddevalla kommun Aktbilaga PR1 Sida 1 Protokoll 2016-03-08 Ärendenummer Förrättningslantmätare Solveig Torp Ärende Anläggningsförrättning berörande Hällebäck 1:7, 1:45, 1:53, 1:75

Läs mer

Fastighetsrättsliga frågor. Ansvarsfördelning och huvudmannaskap

Fastighetsrättsliga frågor. Ansvarsfördelning och huvudmannaskap Ansvarsfördelning och huvudmannaskap Allmänna platser Enskilt huvudmannaskap föreslås för allmänna platser inom planområdet. Skarpö Vägar Samfällighetsförening föreslås som huvudman för väg, lika befintligt.

Läs mer

Detaljplan för MALÖN 1:28 OCH 1:43

Detaljplan för MALÖN 1:28 OCH 1:43 Detaljplan för MALÖN 1:28 OCH 1:43 Orust kommun Västra Götalands län GENOMFÖRANDEBESKRIVNING (UTSTÄLLNINGSHANDLING) Upprättad 2012-08-25 BO-HUS-PLAN AB Arkitekt Boo Widén ORUST KOMMUN Verksamheten för

Läs mer

1. Samfällighetsföreningens styrelse ändrar själv andelstal

1. Samfällighetsföreningens styrelse ändrar själv andelstal 11 ÄNDRING AV ANDELSTAL Det finns i huvudsak fyra sätt att gå tillväga på för att ändra ett andelstal - vilket alternativ som är tillämpligt beror på rådande situation: - Samfällighetsföreningens styrelse

Läs mer

UTSLAG 2011-08-30 Göteborg

UTSLAG 2011-08-30 Göteborg 1 HOVRÄTTEN FÖR VÄSTRA SVERIGE Avdelning 4 Rotel 44 2011-08-30 Göteborg Mål nr Ö 1623-10 ÖVERKLAGAT AVGÖRANDE s, fastighetsdomstolen, utslag i mål, se bilaga A KLAGANDE 1. Annika Ahl Dalgången 18 2. Dennis

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING. Antagandehandling Förslag till Detaljplan för Västra Hallerna III Bostäder inom Äggestorp 11:55 m fl

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING. Antagandehandling Förslag till Detaljplan för Västra Hallerna III Bostäder inom Äggestorp 11:55 m fl Antagandehandling 2006-11-06 Förslag till Detaljplan för Västra Hallerna III Bostäder inom Äggestorp 11:55 m fl Stenungsunds kommun, Västra Götaland GENOMFÖRANDEBESKRIVNING GF Konsult AB, Mark och exploatering

Läs mer

Protokoll 2009-09-23 AB091255. Björn Rossipal. Ledning srätt för teletorn och bod på Stav s n ä s 1:671

Protokoll 2009-09-23 AB091255. Björn Rossipal. Ledning srätt för teletorn och bod på Stav s n ä s 1:671 L A N T M Ä T E R I E T Sida 1 (6) Protokoll Ärendenum mer AB091255 Förrättningslantm ätare Björn Rossipal Ärende Ledning srätt för teletorn och bod på Stav s n ä s 1:671 Kommun: Värmdö Län: Stockholms

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om ändring i fastighetsbildningslagen (1970:988); SFS 2004:393 Utkom från trycket den 8 juni 2004 utfärdad den 27 maj 2004. Enligt riksdagens beslut 1 föreskrivs i fråga

Läs mer

Avstyckning från Munkeby 1:116 samt bildande av gemensamhetsanläggningar och servitut för styckningslotterna mm.

Avstyckning från Munkeby 1:116 samt bildande av gemensamhetsanläggningar och servitut för styckningslotterna mm. Lantmäterimyndigheten Uddevalla kommun Aktbilaga BE Sida Akt 485K-6/79 Beskrivning 207-0-3 Ärendenummer O58504 Förrättningslantmätare Roger Andreasson Ärende Avstyckning från Munkeby :6 samt bildande av

Läs mer

Anläggningsförrättning för bredband i Käglinge och närliggande områden

Anläggningsförrättning för bredband i Käglinge och närliggande områden Lantmäterimyndigheten Malmö stad Aktbilaga Sida 1 Kallelse 2014-09-17 Ärendenummer Förrättningslantmätare Gösta Jönsson Berörda fastighetsägare m fl Ärende Anläggningsförrättning för bredband i Käglinge

Läs mer

Som sakägare kallas Ni till lantmäterisammanträde.

Som sakägare kallas Ni till lantmäterisammanträde. L A N T M Ä T E R I E T Aktbilaga Kallelse 2013-05-03 Ärendenummer Z111097 Förrättningslantmätare Marie Adolfsson «FirmaTitel» «Namn» «coadress» «Utdelningsadress» «Extrafält» «Postadress» «Fastighet»

Läs mer

DOM 2014-06-24 Stockholm

DOM 2014-06-24 Stockholm 1 SVEA HOVRÄTT Mark- och miljööverdomstolen 060209 DOM 2014-06-24 Stockholm Mål nr F 1356-14 ÖVERKLAGAT AVGÖRANDE Växjö tingsrätts, mark- och miljödomstolen, beslut 2014-01-29 i mål nr F 3067-13, se bilaga

Läs mer

Med sammanträde på Uddevalla kommun, sammanträdeslokal Oddevall den 7 februari 2018 kl 16:00. Se sakägarförteckning, aktbilaga SA3.

Med sammanträde på Uddevalla kommun, sammanträdeslokal Oddevall den 7 februari 2018 kl 16:00. Se sakägarförteckning, aktbilaga SA3. Lantmäterimyndigheten Uddevalla kommun Aktbilaga PR3 Sida 1 Protokoll 2018-02-09 Ärendenummer Förrättningslantmätare Solveig Torp Ärende Bildande av gemensamhetsanläggning berörande Bastebacka 1:3 mfl

Läs mer

Genomförandebeskrivningen behandlar de organisatoriska, ekonomiska och tekniska åtgärder som behövs för att genomföra detaljplanen för Eds Allé.

Genomförandebeskrivningen behandlar de organisatoriska, ekonomiska och tekniska åtgärder som behövs för att genomföra detaljplanen för Eds Allé. Antagandehandling enligt PBL 1987:10 uppr. aug 2012 rev. maj 2013 Detaljplan för Eds Allé GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Genomförandebeskrivningen behandlar de organisatoriska, ekonomiska och tekniska åtgärder

Läs mer

Bostäder i Nya Kristinedal. Detaljplan för Söbacken 3:4 mfl. Stenungsunds kommun, Västra Götalands län. Genomförandebeskrivning, antagandehandling

Bostäder i Nya Kristinedal. Detaljplan för Söbacken 3:4 mfl. Stenungsunds kommun, Västra Götalands län. Genomförandebeskrivning, antagandehandling Dnr 0461/05 Detaljplan för Söbacken 3:4 mfl Bostäder i Nya Kristinedal Stenungsunds kommun, Västra Götalands län Genomförandebeskrivning, antagandehandling 2013-09-19 1 INLEDNING Genomförandebeskrivningen

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Diarienummer: 2009.0253 Objektnummer: 507 159 Datum: 2018-10-26 GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Detaljplanen för Apotekaren 24 UTSTÄLLNINGSHANDLING Inledning Genomförandebeskrivningen redovisar de organisatoriska,

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Samrådshandling

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Samrådshandling GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Samrådshandling 2012-01-17 Detaljplan för SKÄGGRISKAN 2 M FL Kungälvs kommun, Västra Götalands län SAMHÄLLSBYGGNAD Planering och exploatering ADRESS Nämndhuset 442 81 Kungälv TELEFON

Läs mer

Med sammanträde på Uddevalla Stadshus, sammanträdeslokal Hedegärde. Se sakägar- och delgivningsförteckning, aktbilaga SA1.

Med sammanträde på Uddevalla Stadshus, sammanträdeslokal Hedegärde. Se sakägar- och delgivningsförteckning, aktbilaga SA1. Lantmäterimyndigheten Uddevalla kommun Aktbilaga PR1 Sida 1 Protokoll 2017-01-24 Ärendenummer Förrättningslantmätare Andreas Parianos Ärende Omprövning av Upplehult ga:1 Kommun: Uddevalla Län: Västra Götaland

Läs mer

Kallelse till Extra Stämma Onsala Sevedalens Samfällighetsförening

Kallelse till Extra Stämma Onsala Sevedalens Samfällighetsförening KallelsetillExtraStämma OnsalaSevedalensSamfällighetsförening Datum:Torsdagenden10november2011,klockan19.00(18.30) Plats:AulaniElofLindälvsgymnasium,Kungsbacka. Bifogatmeddennakallelsefinnerduhandlingaravseende:

Läs mer

Detaljplan för Kroksdal 1:170 Tennistomten

Detaljplan för Kroksdal 1:170 Tennistomten TENNISTOMTEN GENOMFÖRANDEBESKRIVNING 2010-03-29 ENKELT PLANFÖRFARANDE (SAMRÅDSHANDLING) Detaljplan för Kroksdal 1:170 Tennistomten Tjörns Kommun, Västra Götaland 1. INLEDNING Genomförandebeskrivningen

Läs mer

Detaljplan för bostäder inom del av Onsalalunden 1:35 m fl i Onsala

Detaljplan för bostäder inom del av Onsalalunden 1:35 m fl i Onsala GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Utställningshandling Utställningstid 13 mars - 10 april 2018 Detaljplan för bostäder inom del av Onsalalunden 1:35 m fl i Onsala Upprättad i november 2017 2004/P016 D421 Handlingar

Läs mer

Statusrapport avseende framlagd motion om anläggning av trottoar vid Godenius väg.

Statusrapport avseende framlagd motion om anläggning av trottoar vid Godenius väg. Statusrapport avseende framlagd motion om anläggning av trottoar vid Godenius väg. Bakgrund Vid årsstämman 2014 behandlades motionen Motion gällande anläggning av trottoar, Godenius väg, Gustavsberg. Samfällighetens

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Antagen av Myndighetsnämnden 2012-06-12 Laga kraft 2012-07-13 ANTAGANDEHANDLING GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Detaljplan för FUNÄSDALEN 105:72 M FL Skarvliden Härjedalens kommun, Jämtlands Län Upprättad av VästArkitekter

Läs mer

Anläggningsförrättning (omprövning) av Husby-Långhundra GA:3

Anläggningsförrättning (omprövning) av Husby-Långhundra GA:3 Aktbilaga PR1 Sida 1 Protokoll 2018-05-02 Ärendenummer C16446 Förrättningslantmätare Britta Mattsson Ärende Anläggningsförrättning (omprövning) av Husby-Långhundra GA:3 Kommun: Norrtälje, Knivsta Län:

Läs mer

Extern kund-samfällighet-lantmäteriet

Extern kund-samfällighet-lantmäteriet Sid 1 (2) Anm älan om ändrat andelstal i G A (24 a AL) Kom m un, län kom m un län G em ensam hetsanläggning (1) Sam fällighetsförening (2) Nytt andelstal Styrelsen har beslutat om ändring av andelstal

Läs mer

DOM 2014-03-04 Stockholm

DOM 2014-03-04 Stockholm 1 SVEA HOVRÄTT Rotel 060201 DOM 2014-03-04 Stockholm Mål nr F 5477-13 ÖVERKLAGAT AVGÖRANDE Vänersborgs tingsrätts, mark- och miljödomstolen, dom 2013-05-16 i mål nr F 1038-13, se bilaga KLAGANDE Naturvårdsverket

Läs mer

INFORMATIONSMÖTE SAMMANLÄGGNING AV

INFORMATIONSMÖTE SAMMANLÄGGNING AV INFORMATIONSMÖTE SAMMANLÄGGNING AV Tångeröds Vägförening, Hövik ga:13 med Höviksnäs Vägförening, Hövik ga:12 Välkomna 2016-05-23 JNNVäg 1 Aktuell situation Plan för sammanläggning Tångeröds vägförening

Läs mer

Detaljplan för fastigheten Tamburinen 1 m fl Del av Östra Eklanda G E N O M F Ö R A N D E B E S K R I V N I N G

Detaljplan för fastigheten Tamburinen 1 m fl Del av Östra Eklanda G E N O M F Ö R A N D E B E S K R I V N I N G Dnr 152/08 Upprättad 2011-11-28 1 Reviderad 2012-05-22 Detaljplan för fastigheten Tamburinen 1 m fl Del av Östra Eklanda Mölndals stad Västra Götalands län ANTAGANDEHANDLING G E N O M F Ö R A N D E B E

Läs mer

Myggenäs 1:114 m fl. I Myggenäs, Tjörns kommun GENOMFÖRANDEBESKRIVNING. Lagakrafthandling Antagen , laga kraft

Myggenäs 1:114 m fl. I Myggenäs, Tjörns kommun GENOMFÖRANDEBESKRIVNING. Lagakrafthandling Antagen , laga kraft Lagakrafthandling 2011-03-23 Antagen 2011-04-27, laga kraft 2011-05-27 Detaljplan för Myggenäs 1:114 m fl. I Myggenäs, Tjörns kommun GENOMFÖRANDEBESKRIVNING 1 INLEDNING Genomförandebeskrivningen redovisar

Läs mer

RIKTLINJER för exploateringsavtal vid enskilt huvudmannaskap

RIKTLINJER för exploateringsavtal vid enskilt huvudmannaskap RIKTLINJER för exploateringsavtal vid enskilt huvudmannaskap Förklarar hur Eslövs kommun arbetar med markexploatering och hur byggherrar och fastighetsägare som vill delta i markexploatering ska göra i

Läs mer

Detaljplan för, BACKSIPPEVÄGEN, OMRÅDE FÖR VILLABEBYGGELSE inom Tyresö kommun Stockholms län. Upprättad i augusti 2002.

Detaljplan för, BACKSIPPEVÄGEN, OMRÅDE FÖR VILLABEBYGGELSE inom Tyresö kommun Stockholms län. Upprättad i augusti 2002. TYRESÖ KOMMUN Miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen Detaljplan för, BACKSIPPEVÄGEN, OMRÅDE FÖR VILLABEBYGGELSE inom Tyresö kommun Stockholms län. Upprättad i augusti 2002. GENOMFÖRANDEBESKRIVNING TIDSPLAN

Läs mer

F ASTIGHETS- PLAN. Haga 3 F PLANBESKRIVNING

F ASTIGHETS- PLAN. Haga 3 F PLANBESKRIVNING KS 20.208 202-07-03 F ASTIGHETS- PLAN PLANBESKRIVNING Haga 3 OMFATTANDE FASTIGHETERNA ORMSTA :8, :56-57, :99-04, :36, :238-24, :260-26, :445, :475, SAMT DELAR AV FASTIGHETERNA ORMSTA :48 OCH :08 I VALLENTUNA

Läs mer

Informationsmöte 12-04-04. Lantmäterimyndigheten i Helsingborgs kommun

Informationsmöte 12-04-04. Lantmäterimyndigheten i Helsingborgs kommun Informationsmöte 12-04-04 Ek för Rydebäcks Gård Definitioner Gemensamhetsanläggning = En anläggning som är gemensam för flera fastigheter och som tillgodoser ändamål av stadigvarande a betydelse e för

Läs mer

WALLHAMNS INDUSTRIOMRÅDE, HABBORSBY 2:50 OCH VALLHAMN 3:4

WALLHAMNS INDUSTRIOMRÅDE, HABBORSBY 2:50 OCH VALLHAMN 3:4 Antagandehandling 2010-03-08 Detaljplan för WALLHAMNS INDUSTRIOMRÅDE, HABBORSBY 2:50 OCH VALLHAMN 3:4 Tjörns kommun, Västra Götalands län GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Norconsult AB Ref: 991 233 002 INNEHÅLL

Läs mer

Anläggningsåtgärd berörande Måsen 14-17, 19-20 och fastighetsreglering berörande Måsen 15-17 och 20

Anläggningsåtgärd berörande Måsen 14-17, 19-20 och fastighetsreglering berörande Måsen 15-17 och 20 Beskrivning Ärendenummer M8781 Förrättningslantmätare Kristin Håkansson Förrättningen är registrerad Registreringsdatum... Sida 1 (1) Aktbilaga BE... Ärende berörande Måsen 14-17, 19-2 och fastighetsreglering

Läs mer

Torp Köpcentrum, norra delen ANTAGANDEHANDLING GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

Torp Köpcentrum, norra delen ANTAGANDEHANDLING GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING Upprättad 2011-08-30 Senast reviderad 2017-09-21 Antagen 2018-02-14 Laga kraft 2018-03-14 ARKIV NR HE 167 Detaljplan för Torp Köpcentrum, norra delen (Herrestads-Torp 1:39 m fl). Uddevalla

Läs mer

Anläggningsåtgärd berörande Lund 3:19 m fl. LUND 3:19 Eva Maria Renhorn, lagfaren ägare. Andelstal i nybildade Lund ga:2 efter förrättningen

Anläggningsåtgärd berörande Lund 3:19 m fl. LUND 3:19 Eva Maria Renhorn, lagfaren ägare. Andelstal i nybildade Lund ga:2 efter förrättningen Lantmäterimyndigheten Skellefteå kommun Aktbilaga BE Sida Akt 2482K-207/28 Beskrivning 207-04-9 Ärendenummer AC67342 Förrättningslantmätare Andreas Nilsson Ärende Anläggningsåtgärd berörande Lund 3:9 m

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Utställningshandling Kommunledningskontoret Samhällsbyggnad Detaljplan Gudö-Tutviken Åvägen-Bälgvägen m fl Upprättad 2002-08-01 Ulla Christiansson exploateringsingenjör GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Denna genomförandebeskrivning

Läs mer

Anläggningsförrättning berörande del av Hensvik 1:85 m fl

Anläggningsförrättning berörande del av Hensvik 1:85 m fl Aktbilaga BE1 Sida 1 Beskrivning 2014-03-27 Ärendenummer AB133531 Förrättningslantmätare Johan Jepson Ärende Anläggningsförrättning berörande del av Hensvik 1:85 m fl Kommun: Norrtälje Län: Stockholm Blivande

Läs mer

DOM 2014-03-06 Stockholm

DOM 2014-03-06 Stockholm 1 SVEA HOVRÄTT Mark- och miljööverdomstolen Rotel 060205 2014-03-06 Stockholm Mål nr F 8744-13 ÖVERKLAGAT AVGÖRANDE Vänersborgs tingsrätts, mark- och miljödomstolen, dom i mål nr, se bilaga A KLAGANDE

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Kommunstyrelseförvaltni ngen Mark och exploatering Detaljplan Ålstavägen, Tungelsta Ålsta 3:98 m fl Upprättad 2005-09-20, reviderad 2006-01-16. Kjell Flygelholm exploateringschef GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

Läs mer

AVTAL ANGÅENDE KOMMUNALT ÖVERTAGANDE AV HUVUDMANNASKAP FÖR ALLMÄN PLATS I SUNDBY

AVTAL ANGÅENDE KOMMUNALT ÖVERTAGANDE AV HUVUDMANNASKAP FÖR ALLMÄN PLATS I SUNDBY DNR KS 2011.148 SID 1/7 AVTAL ANGÅENDE KOMMUNALT ÖVERTAGANDE AV HUVUDMANNASKAP FÖR ALLMÄN PLATS I SUNDBY Mellan Vallentuna kommun (212000-0027), nedan kallad Kommunen, och Sundby vägförening (717913-4015),

Läs mer

Planprocessen. Genomförandetid. Huvudmannaskap. Ansvarsfördelning

Planprocessen. Genomförandetid. Huvudmannaskap. Ansvarsfördelning 1 (8) Detaljplan för LANEBERG 1:21 m.fl. ARB 520 GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Antagandehandling Upprättad 2011-04-14. Reviderad 2011-06-16 ORGANISATORISKA FRÅGOR Allmänt en redovisar de organisatoriska, tekniska,

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ORGANISATORISKA FRÅGOR. Samrådshandling. Allmänt. Planprocessen. Morlanda, Orust kommun, Västra Götalands län

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ORGANISATORISKA FRÅGOR. Samrådshandling. Allmänt. Planprocessen. Morlanda, Orust kommun, Västra Götalands län 1 (7) Detaljplan för del av KÅREHOGEN 1:2 och MORLANDA 2:1 Samrådshandling Upprättad 2012-12-17 GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ORGANISATORISKA FRÅGOR Allmänt en redovisar de organisatoriska, tekniska, ekonomiska

Läs mer

HÖGSTA DOMSTOLENS BESLUT

HÖGSTA DOMSTOLENS BESLUT Sida 1 (6) HÖGSTA DOMSTOLENS BESLUT Mål nr meddelat i Stockholm den 25 juni 2008 Ö 1493-06 KLAGANDE 1. AMH 2. MH Ombud för 1 och 2: Advokat MM MOTPARTER 1. SF 2. TF Ombud för 1 och 2: Jur.kand. MB och

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING VAXHOLMS STAD Dp 376 Samhällsbyggnadsförvaltningen 2004-11-15, rev 2005-11-07 Stadsbyggnadsenheten Detaljplan för del av Ytterby och Överby (Björkviken mm) Vaxholms stad, Stockholms län GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

Läs mer

Gemensam VA-anläggning - Hur gör man?

Gemensam VA-anläggning - Hur gör man? Gemensam VA-anläggning - Hur gör man? En guide över arbetsgången vid bildandet av gemensam VA-anläggning i samband med anslutning till allmänt VA-nät Varför allmänt vatten och avlopp? Under 2009 beslutades

Läs mer

Genomförandebeskrivning. Detaljplan för skola, kontor och bostad, Stenung 106:7, 3:84 och 105:7. Antagandehandling Stenungsunds kommun

Genomförandebeskrivning. Detaljplan för skola, kontor och bostad, Stenung 106:7, 3:84 och 105:7. Antagandehandling Stenungsunds kommun STENUNGSUNDS KOMMUN Dnr: 0324/09 Genomförandebeskrivning Detaljplan för skola, kontor och bostad, Stenung 106:7, 3:84 och 105:7 Tillhör kommunfullmäktiges i Stenungsunds kommun beslut 2012-11-19 200...

Läs mer

Upphävande av förordnande som berör din fastighet

Upphävande av förordnande som berör din fastighet PBL 6:5 förordnanden Lantmäteriet 801 82 GÄVLE Namn Adress 746 XX BÅLSTA GÄVLE, 2017-10-11 DNR 401-2017/2254 Upphävande av förordnande som berör din fastighet En ändring i Plan- och bygglagen infördes

Läs mer

Granskning av detaljplan för ändring av huvudmannaskap för vägar inom Jukkasjärvi

Granskning av detaljplan för ändring av huvudmannaskap för vägar inom Jukkasjärvi GRANSKNINGSUTLÅTANDE Monika Paleckaityte, 2018-05-29 Vårt Dnr: 2016-1324 Granskning av detaljplan för ändring av huvudmannaskap för vägar inom Jukkasjärvi Detaljplanen hanteras med ett standardförfarande.

Läs mer

S A M R Å D S H A N D L I N G

S A M R Å D S H A N D L I N G Samrådshandling - Ugglarp 3:3 m.fl. 1(7) S A M R Å D S H A N D L I N G Detaljplan för Ugglarp 3:3 m.fl. Falkenbergs kommun GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Upprättad 2011-10-04 1. INLEDNING Detaljplanens huvudsyfte

Läs mer

Ledningsrätt berörande Restenäs 2:32 m fl. Åh Stiftgård, sammanträdeslokal Konferenssalen, en trappa upp.

Ledningsrätt berörande Restenäs 2:32 m fl. Åh Stiftgård, sammanträdeslokal Konferenssalen, en trappa upp. Lantmäterimyndigheten Uddevalla kommun Aktbilaga Sida 1 Kallelse 2018-05-28 Ärendenummer Förrättningslantmätare Angelika Eriksson «FirmaTitel» «Namn» «coadress» «Utdelningsadress» «Extrafält» «Postadress»

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING VAXHOLMS STAD Dp 385 Stadsbyggnadsförvaltningen 2008-02-05, reviderad 2008-04-25 Detaljplan för del av Ytterby (Isterberget) Vaxholms stad, Stockholms län GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ORGANISATORISKA FRÅGOR

Läs mer

Detaljplan för bostäder inom NOL 13:1 m fl Ale kommun, Västra Götalands län

Detaljplan för bostäder inom NOL 13:1 m fl Ale kommun, Västra Götalands län Detaljplan för bostäder inom NOL 13:1 m fl Ale kommun, Västra Götalands län GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING ENKELT PLANFÖRFARANDE 2009-04-02 Rev. 2009-10-20 Diarienummer: MBN0063/08 Specifikationsnummer:

Läs mer

Anläggningsförrättning berörande Östanbäck 38:12 m fl

Anläggningsförrättning berörande Östanbäck 38:12 m fl Lantmäterimyndigheten Skellefteå kommun Aktbilaga UT1 Sida 1 Utredning 2017-11-24 Ärendenummer Förrättningslantmätare Gerd Norén Ärende Anläggningsförrättning berörande Östanbäck 38:12 m fl Kommun: Skellefteå

Läs mer

Gemensam avloppsanläggning, så här går det till

Gemensam avloppsanläggning, så här går det till Gemensam avloppsanläggning, så här går det till Tag kontakt med de grannar som berörs av krav på en ny avloppsanläggning för att ta reda på vilka som är intresserade av att undersöka vad en gemensam avloppsanläggning

Läs mer

Fastighetsreglering Anläggningsförrättning. Styckningslotten ska befrias från inteckningar Sammanträde för att bilda samfällighetsförening

Fastighetsreglering Anläggningsförrättning. Styckningslotten ska befrias från inteckningar Sammanträde för att bilda samfällighetsförening Lantmäterimyndigheten Tel: 013-20 60 00 ANSÖKAN om lantmäteriförrättning Sida 1 (2) Aktbilaga A Lantmäterimyndigheten Drottninggatan 45 581 81 LINKÖPING (1) Berörda fastigheter (2) Önskad åtgärd Avstyckning

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING VAXHOLMS STAD ANTAGANDEHANDLING Dp 380 Samhällsbyggnadsförvaltningen 2005-05-27, rev 2006-02-06 Stadsbyggnadsenheten Förslag till Detaljplan för del av Ytterby (Ytterbyudd mm) Vaxholms stad, Stockholms

Läs mer

Redogörelse avseende anläggningsbeslut inom Kv. Väveriet

Redogörelse avseende anläggningsbeslut inom Kv. Väveriet Redogörelse avseende anläggningsbeslut inom Kv. Väveriet Structor FM Projektutveckling AB 1(16) Innehåll 1 BAKGRUND OCH SYFTE... 3 BILDANDE AV FASTIGHETER... 3 INRÄTTANDE AV GEMENSAMHETSANLÄGGNINGAR...

Läs mer

A N T A G A N D E H A N D L I N G

A N T A G A N D E H A N D L I N G 1(5) A N T A G A N D E H A N D L I N G Detaljplan för Kv. Hjulet m.fl. Falkenbergs kommun GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Upprättad 2012-12-21 Reviderad 2013-05-21 1. INLEDNING Detaljplanens syfte är att möjliggöra

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING. Detaljplan för fastigheten Tuskö 10:1 Östhammars kommun, Uppsala län

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING. Detaljplan för fastigheten Tuskö 10:1 Östhammars kommun, Uppsala län Dnr 2012SBN2427 1 (5) Bygg- och miljönämnden GENOMFÖRANDEBESKRIVNING D83 Detaljplan för fastigheten Tuskö 10:1 Östhammars kommun, Uppsala län Upprättad den 30 maj 2016 Antagen den 09 sept 2016 Laga kraft

Läs mer

Underrättelse om avslutad förrättning

Underrättelse om avslutad förrättning L A N T M Ä T E R I E T Sida 1 Underrättelse om avslutad förrättning 2013-04-26 Ärendenummer O114554 Förrättningslantmätare «FirmaTitel» «Namn» «coadress» «Utdelningsadress» «Extrafält» «Postadress» «Fastighet»

Läs mer

Del av Vadholmen, FOSS 10:1 m.fl. GENOMFÖRANDEBESKRIVNING. Munkedal, Västra Götalands län. Detaljplan för. Upprättad , rev

Del av Vadholmen, FOSS 10:1 m.fl. GENOMFÖRANDEBESKRIVNING. Munkedal, Västra Götalands län. Detaljplan för. Upprättad , rev Antagen av Kommunstyrelsen, enl. beslut 2011-06-14, 93. Laga kraft, 2011-07-26. Detaljplan för Del av Vadholmen, FOSS 10:1 m.fl. Munkedal, Västra Götalands län Upprättad 2011-04-14, rev 2011-06-01 GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

Läs mer

Genomförandebeskrivning

Genomförandebeskrivning Planhandling Datum: 2014-01-14 Reviderad: 2014-05-20 FN Diarienummer: 0303/05 Plannummer: 2-5230 Exploateringsavdelningen Handläggare Catharina Läckberg Telefon: 031-368 12 28 E-post: catharina.lackberg@fastighet.goteborg.se

Läs mer