Anläggningsförrättning berörande Restenäs 2:20, 2:32, s:10 m.fl.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Anläggningsförrättning berörande Restenäs 2:20, 2:32, s:10 m.fl."

Transkript

1 Lantmäterimyndigheten Uddevalla kommun Aktbilaga PR1 Sida 1 Protokoll Ärendenummer Förrättningslantmätare Roger Andreasson Ärende Anläggningsförrättning berörande Restenäs 2:20, 2:32, s:10 m.fl. Kommun: Uddevalla Län: Västra Götaland Handläggning Sökande och sakägare Med sammanträde på plats i Restenäs gamla skolas aula ( Vita huset ) Se sakägar- och delgivningsförteckning, aktbilaga SA1. Yrkande Se ansökan aktbilaga A1. Kallelse, delgivning Inledning Kallelse, se aktbilaga A1. Delgivning av kallelsen har skett genom brevutskick till sakägare upptagna i sakägarförteckning, aktbilaga SA1. Förrättningslantmätaren (flm) Roger Andreasson presenterar sig själv samt Andreas Parianos som ska föra protokoll över sammanträdet. Flm kontrollerar närvaron genom upprop och därefter skickas en lista runt för kontaktuppgifter. Ansökan Ansökan avser förrättning enligt anläggningslagen(al) för bildande av gemensamhetsanläggning(ga) för befintlig väg, ca 1,7 km lång, se ansökan aktbilaga A1. Ansökan inkom till Lantmäterimyndigheten Yrkandet preciseras till att även avse begäran om att sammanträde ska hållas för att bilda en samfällighetsförening. Inga synpunkter inkom mot ansökan eller inrättande av ga. Information om arbetsgång och lagstiftning Ansökan avser bildande av gemensamhetsanläggning. Gemensamhetsanläggning innebär att flera fastigheter gemensamt förvaltar en anläggning, exempelvis en väg. Byggande-, drift- och underhållskostnader regleras mellan delägande fastigheter genom andelstal. Det är fastigheterna, och inte fastighetsägarna personligen, som är anslutna. Förvaltning kan ske genom delägarförvaltning eller genom samfällighetsförening. Delägarförvaltning är vanligast med få deltagande fastigheter då alla måste vara överens om varje beslut rörande anläggningen.

2 Uddevalla kommun Sida 2 I ett anläggningsbeslut regleras mer ingående vad som ingår och vad man ska betala än t.ex. en servitutsupplåtelse. Anläggningslagen reglerar hur prövningen ska ske. Flm informerar vidare om lagstiftning, gemensamhetsanläggning och handläggning av lantmäteriförrättning och upplyser om besvärstid om 4 veckor efter att beslut i förrättningen är fattat. Besvär över förrättningen avgörs i första instans av mark- och miljödomstolen. Lantmäterimyndigheten är en opartisk myndighet som verkar för en samförståndslösning. Förrättningsförfarandet Båtnadsområde Förslag till andelstal Flm informerar om att intervjuer gjorts med flera fastighetsägare för att samla information om vilka olika typer trafik som sker på vägen. Flm har även besiktigat området och därefter upprättat ett förslag på andelstalsberäkning. Flm redogör på en karta ungefärliga väglängder fram till infarter till bostadsfastigheter och stickvägar. Flm låter även en karta skickas runt bland de närvarande. Väglängderna ligger till grund för andelstalen. Förslag till avgränsning av båtnadsområde, d.v.s. vilka fastigheter som har nytta av vägen redovisas. Förslaget godkänns. Flm informerar om den s.k. ton/km-metoden, vilket är en schablonmetod efter normalt brukande av fastigheten. Andelstalen utgörs av produkten av trafikmängd (ton per år) och väglängd (km). Styrelsen får även möjlighet att ändra andelstal. Normer för andelstalsberäkning redovisas. Förslag till andelstalsförteckning redovisas enligt inventering och beräkning enligt tonkilometermetoden. Andelstalen har således beräknats så här: Vikt (ton) areal (ha) eller antal enheter (styck) väglängd (km) utnyttjandegrad(%) 100 Frågor ställs om hur man vet vilken frekvens en fastighet används samt hur man räknar ut andelstal för olika verksamheter. Flm informerar om att det finns framtagna schabloner för olika typer av nyttjande av fastigheter. Dessa schabloner baseras på olika utredningar och beräkningar vilket kan variera något mot ett faktiskt användande av en viss fastighetsägare. Schablonerna ger ett generellt värde för att ta fram ett andelstal.

3 Uddevalla kommun Sida 3 Margareta Svalin, Restenäs 2:208, säger att hon nyttjar sin fastighet som en fritidsbostad. Flm svarar att ett normalt brukande av ett fritidshus är på vissa helger och på sommaren. Flm redogör för förslag till andelstalsberäkning och den totala andelen tonkilometer/år är Vissa av de deltagande fastigheterna har speciella verksamheter som genererar olika typer av trafik. Restenäs 2:29, Ungdom Med Uppgift, har bl.a. en skolverksamhet som enligt uppgift från Isak Oscarsson, verksamhetsledare, har ca 60 personer anställda och ca 40 personer som utbildas. Detta genererar enligt förslaget till andelstalsberäkning totalt 7274 tonkilometer/år och är den fastighet med störst andelstal. Mikael Lamberth, företrädare för Ungdom Med Uppgift enlig fullmakt, säger att de flesta av de anställda och eleverna bor på fastigheterna som ägs av Ungdom Med Uppgift. Detta gör att vägen inte används i samma omfattning som om alla hade åkt fram och tillbaka. Flm fortsätter att redogöra för fastigheter med lägenheter och korttidsboende Restenäs 2:27, 2:29, 2:57 och 2:122. Dessa har samma generella schablon för antal ton/år, Mikael Lamberth frågar om det går att halvera andelstalet för Restenäs 2:200 eftersom fastighetsägarna, Roy och Hirley Jones, jobbar inom Ungdom Med Uppgift och går till och från arbetet. Detta borde enligt Mikael generera ett lägre andelstal. Elisabeth Burman, Restenäs 2:241, anser att det borda vara lika för alla med samma användning. Sven-Olof Burman, Restenäs 2:20, tycker inte att man bör peta i detaljer kring generella schabloner för permanentboende. Närvarande enas om att andelstalet för Restenäs 2:200 ska vara som övriga permanentboende. Magnus Carlund, Restenäs 2:236, undrar om det blir någon skillnad på andelstal för ensamhushåll. Flm svarar det påverkar inte utan det är generella schabloner som styr. Flm informerar vidare om att det totala andelstalet för varje fastighet är det som styr vilka kostnader som ska betalas av varje fastighetsägare. Vad ingår i ny gemensamhetsanläggning Flm visar ett förslag på anläggningsbeslut. Detta innehåller förslag på vad som ska ingå i gemensamhetsanläggningen. Förutom de poster som redogörs nedan ingår i förslaget att vägbana och övriga

4 Uddevalla kommun Sida 4 väganordningar såsom dike, slänt, trumma, och vägmärke skall ingå i gemensamhetsanläggningen. Belysning Del av vägen vid skolan har belysning. Sven-Olof Burman, Restenäs 2:20, och Björne Torstenson, Restenäs 2:198, säger att belysningen hör till skolan. Anders Bergström, Restenäs 2:194, anser att belysningsstolparna är en risk eftersom de är gamla. Vissa har vält samt tappat kupan runt lampan. Närvarande enas om att belysningen inte ska tillhöra gemensamhetsanläggningen. Mikael Lamberth avser att kolla upp om det finns stolpar kvar med risk för att välta. Asfalt eller grus Flm säger att vägen är idag asfalterad ca 230 meter från allmän väg och in. Närvarande är överens om att denna sträcka fortsättningsvis bör vara asfalterad. Sven-Olof Burman anser att ca 100 meter till borde asfalteras, detta för att bl.a. få ner mängden damm som bildas vid trafik. Mötesplatser Vändplatser Flm frågar om mötesplatser ska ingå i anläggningsbeslutet. Idag finns inga särskilda mötesplatser anlagda. Sven-Olof Burman anser att mötesplatser borde ingå i beslutet. Flm frågar hur man idag vänder med transporter för timmer. Sven Olof-Burman säger att timmertransporten för Restenäs 2:27 och 2:29 vänder vid korsningen efter eller vid 810 m. Restenäs 2:20 vänder inom egen fastighet. Flm frågar om 10 meter väg ska läggas till åt nordväst och nordöst vid gemensamhetsanläggningens slut på Restenäs 2:20. Detta för att fordon ska kunna backa och vända. Närvarande är överens om att lägga till 10 meter åt nordväst och nordöst för att goda vändmöjligheter skall finnas inom gemensamhetsanläggningens förvaltning. Vändplats vid området i väster skall också finnas inom samman anläggnings förvaltning. Statsbidrag Sven-Olof Burman informerar om att statsbidrag avses sökas efter det att gemensamhetsanläggningen har bildats. Sven-Olof Burman har tidigare varit i kontakt med Trafikverket om bl.a. besiktning av vägen.

5 Uddevalla kommun Sida 5 Flm säger att om statsbidrag ska erhållas måste vägen ha den standard som lägst krävs för detta. Restenäs s:10 Upphävande av vägservitut Övriga rättigheter Grind eller led Ändring av andelstal Flm informerar att en samfälld väg, Restenäs s:10, följer i huvudsak hela vägen förutom vägen till Restenäs 2:199 m.fl. För denna samfällighet finns en ordnad förvaltning genom en samfällighetsförening, Saltverkets Samfällighetsförening. Ordförande är Sven-Olof Burman. Flm redogör för utrymmesservitut vilket belastar fastigheter som ingår i gemensamhetsanläggningen men som även kommer att belasta Restenäs s:10 för upplåtelsen av mark. Sven-Olof Burman säger att s:10 inte genererar någon trafik i övrigt efter fråga från flm. Flm informerar om att servitut för utfart som enbart belastar samma vägsträcka som gemensamhetsanläggningen blir onyttiga och kan upphävas. Vägfrågan löses på lämpligast sätt genom gemensamhetsanläggningen. Någon erinran framförs inte mot att upphäva onyttiga servitut. Flm informerar om rättighet för att hugga bort eller kvista växande träd, buskar eller annan växtlighet inom ett avstånd av två meter från vägområdets ytterkant samt för siktröjning vid bl.a. anslutning till allmän väg. Träd som tas ner tillfaller markägaren. Flm säger att föreningen får rätt att hålla rent med stöd av rättigheterna. Korsningar som är luriga är vid allmän väg, vid 230 m och vid 810 m. Vid 230 m in ligger Restenäs 2:208 och det är viktigt att känna till att träd av större prydnadsvärde eller träd och buskar på tomt eller i trädgård får fällas endast om synnerliga skäl föranleder det. Margareta Svalin säger att det dammar mycket från vägen om inte häcken finns. Flm menar att det finns olika typer av utfarter, vissa är viktigare än andra. Vilka fastigheter som berörs av servitut kommer att redovisas i de slutgiltiga beslutshandlingarna. Flm informerar om att grind eller led inte får sättas upp eller behållas på vägen om statsbidrag ska erhållas. Flm redogör för ändring av andelstal vilket kan ske på olika sätt. Normalt krävs en lantmäteriförrättning för att ändra andelstal men

6 Uddevalla kommun Sida 6 Ersättning Ytterligare sammanträden styrelsen i en samfällighetsförening kan besluta om ändring av andelstal i vissa fall. Flm redogör för följande hämtat från förslag till anläggningsbeslutet. Då användningssättet för en bostad ändras stadigvarande från helårsboende till fritidsboende och vice versa. Då en obebyggd tomt bebyggs med en helårsbostad eller en fritidsbostad. Då en byggnad tas bort och tomten därmed blir obebyggd. Då annan trafik upphör från en fastighet. Andelstalet ska vid ändring beräknas efter samma grunder som i förrättningen, d.v.s. enligt normer för andelstalsberäkningen, aktbilaga NO1. Styrelsen ska genast underrätta berörd fastighetsägare om sitt beslut att ändra fastighetens andelstal. Styrelsen ska vidare snarast möjligt anmäla beslutet till lantmäterimyndigheten så att det nya andelstalet kan införas i fastighetsregistret. Det nya andelstalet får tillämpas först när detta är infört. Flm tar upp frågan om ersättning för upplåtelse av mark. Ingen på sammanträdet yrkar på ersättning. Flm säger att det verkar som att inga ytterligare sammanträden är nödvändiga efter vad som gåtts igenom idag. Samtliga berörda får på egen hand läsa igenom de handlingar som kommer att läggas ut på hemsidan. Inkommer efter sammanträdet många synpunkter som innebär förändringar av betydelse kan ett ytterligare sammanträde dock bedömas vara nödvändigt. Sammanfattning Yrkandet preciseras till att även avse begäran om att sammanträde ska hållas för att bilda en samfällighetsförening. Inga synpunkter inkom mot ansökan eller inrättande av gemensamhetsanläggning. Förslag till avgränsning av båtnadsområde, d.v.s. vilka fastigheter som har nytta av vägen redovisas. Förslaget godkänns. Närvarande enas om att belysningen inte ska tillhöra gemensamhetsanläggningen. Flm säger att vägen är idag asfalterad ca 230 meter från allmän väg och in. Närvarande är överens om att denna sträcka fortsättningsvis bör vara asfalterad. Flm frågar om 10 meter väg ska läggas till åt nordväst och nordöst vid gemensamhetsanläggningens slut på Restenäs 2:20. Detta för att fordon ska kunna backa och vända. Närvarande är överens om att lägga till 10 meter åt nordväst och nordöst.

7 Uddevalla kommun Sida 7 REV Förrättningskostnader Sven-Olof Burman informerar om att statsbidrag avses sökas efter det att gemensamhetsanläggningen har bildats. Sven-Olof Burman säger att s:10 inte genererar någon trafik i övrigt efter fråga från flm. Någon erinran framförs inte mot att upphäva onyttiga servitut. Ingen på sammanträdet yrkar på ersättning. Flm tipsar närvarande om en intresseorganisation för enskilda vägar, REV(Riksförbundet för Enskilda Vägar). Kostnaderna för förrättningen fördelas efter andelstal. Faktura skickas till varje fastighetsägare var för sig. Bildande av samfällighetsförening Förrättningens fortsättning Sven-Olof Burman yrkar på att en samfällighetsförening ska bildas för förvaltning av blivande Restenäs ga:14. Övriga närvarande har ingen erinran mot detta. Protokoll från dagens sammanträde kommer att läggas upp på Uddevalla kommuns hemsida. Sök under därefter Bygga Bo Miljö, Fastigheter och lantmäteri, Lantmäteri, Förrättningar avstyckning, Pågående lantmäteriförrättningar, Logga in. Användarnamn: Restenäs-väg Lösenord: Meddelande om att protokollet finns tillgängligt kommer att skickas med brev och/eller e-post till samtliga berörda. Även förslag till andelstalsberäkning kommer att läggas upp på hemsidan. Protokollet upprättat den 12 maj Ordförande för mötet... Roger Andreasson Vid protokollet... Andreas Parianos

8 Uddevalla kommun Sida 8

Med sammanträde på Uddevalla Stadshus, sammanträdeslokal Hedegärde. Se sakägar- och delgivningsförteckning, aktbilaga SA1.

Med sammanträde på Uddevalla Stadshus, sammanträdeslokal Hedegärde. Se sakägar- och delgivningsförteckning, aktbilaga SA1. Lantmäterimyndigheten Uddevalla kommun Aktbilaga PR1 Sida 1 Protokoll 2017-01-24 Ärendenummer Förrättningslantmätare Andreas Parianos Ärende Omprövning av Upplehult ga:1 Kommun: Uddevalla Län: Västra Götaland

Läs mer

Anläggningsåtgärd berörande Svärdsö ga:12. Svärdsö Ga:12 Ändamål: VÄGAR, BRON MELLAN SVÄRDSÖN OCH BERGHOLMEN,PARKERINGSPLATS,CYKELVÄG

Anläggningsåtgärd berörande Svärdsö ga:12. Svärdsö Ga:12 Ändamål: VÄGAR, BRON MELLAN SVÄRDSÖN OCH BERGHOLMEN,PARKERINGSPLATS,CYKELVÄG Aktbilaga BE1 Sida 1 Beskrivning 2016-08-29 Ärendenummer AB132097 Förrättningslantmätare David Fors Ärende Anläggningsåtgärd berörande Svärdsö ga:12 Kommun: Nynäshamn Län: Stockholm Gemensamhetsanläggning

Läs mer

Anläggningsförrättning berörande Gängletorp ga:2, Säby ga:4 och Torstäva ga:13

Anläggningsförrättning berörande Gängletorp ga:2, Säby ga:4 och Torstäva ga:13 Aktbilaga BE1 Sida 1 (4) Beskrivning 2017-07-14 Ärendenummer K14421 Förrättningslantmätare Annika Spåhl Ärende Anläggningsförrättning berörande Gängletorp ga:2, Säby ga:4 och Torstäva ga:13 Kommun: Karlskrona

Läs mer

Anläggningsförrättning berörande Ängebacken 1:2 m fl.

Anläggningsförrättning berörande Ängebacken 1:2 m fl. Lantmäterimyndigheten Uddevalla kommun Aktbilaga PR1 Sida 1 Protokoll (Sammanträde) 2018-08-23 Ärendenummer Förrättningslantmätare Roger Andreasson Ärende Anläggningsförrättning berörande Ängebacken 1:2

Läs mer

Anläggningsförrättning berörande Ulveröd 1:19, Huveröd 2:8 mfl. Se sakägar- och delgivningsförteckning, aktbilaga SA1.

Anläggningsförrättning berörande Ulveröd 1:19, Huveröd 2:8 mfl. Se sakägar- och delgivningsförteckning, aktbilaga SA1. Lantmäterimyndigheten Uddevalla kommun bilaga PR1 Sida 1 Protokoll 2018-02-28 Ärendenummer Förrättningslantmätare Solveig Torp Ärende Anläggningsförrättning berörande Ulveröd 1:19, Huveröd 2:8 mfl. Kommun:

Läs mer

Anläggningsförrättning berörande Utby 5:22 m fl. fastigheter

Anläggningsförrättning berörande Utby 5:22 m fl. fastigheter Lantmäterimyndigheten Uddevalla kommun bilaga PR1 Sida 1 Protokoll 2015-04-01 Ärendenummer Förrättningslantmätare Lars-Ove Klang Ärende Anläggningsförrättning berörande Utby 5:22 m fl. fastigheter Kommun:

Läs mer

Med sammanträde i jaktstugan i Rotviksbro den 9 maj 2016 klockan 13:00. Se sakägarförteckning, aktbilaga SA2.

Med sammanträde i jaktstugan i Rotviksbro den 9 maj 2016 klockan 13:00. Se sakägarförteckning, aktbilaga SA2. Lantmäterimyndigheten Uddevalla kommun Aktbilaga PR2 Sida 1 Protokoll 2016-05-10 Ärendenummer Förrättningslantmätare Solveig Torp Ärende Anläggningsförrättning berörande Hällebäck 1:7, 1:45, 1:53, 1:75

Läs mer

Minnesanteckningar från arbetsmöte

Minnesanteckningar från arbetsmöte L A N T M Ä T E R I E T Sida 1 Aktbilaga 4 Minnesanteckningar från arbetsmöte 2013-03-18 Ärendenummer AB124472 Förrättningslantmätare Johan Modig Ärende Anläggningsförrättning berörande Grundvik 1:125

Läs mer

Omprövning av Byske-Storbrännan ga:1, anläggningsåtgärd berörande Byske-Storbrännan 1:92 mfl

Omprövning av Byske-Storbrännan ga:1, anläggningsåtgärd berörande Byske-Storbrännan 1:92 mfl Lantmäterimyndigheten Skellefteå kommun Aktbilaga PR1 Sida 1 Protokoll 2017-06-19 Ärendenummer Förrättningslantmätare Andreas Nilsson Ärende Omprövning av Byske-Storbrännan ga:1, anläggningsåtgärd berörande

Läs mer

På lantmäterimyndighetens kontor i Uddevalla utan sammanträde. Se sakägar- och delgivningsförteckning SA1-SA2.

På lantmäterimyndighetens kontor i Uddevalla utan sammanträde. Se sakägar- och delgivningsförteckning SA1-SA2. Lantmäterimyndigheten Uddevalla kommun Aktbilaga PR3 Sida 1 Protokoll 2016- Ärendenummer Förrättningslantmätare Solveig Torp Ärende Anläggningsförrättning berörande Hällebäck 1:7, 1:45, 1:53, 1:75 m fl

Läs mer

REV Informerar Riksförbundet Enskilda Vägar Arbetsgång lantmäteriförrättning (sett ur föreningens perspektiv)

REV Informerar Riksförbundet Enskilda Vägar Arbetsgång lantmäteriförrättning (sett ur föreningens perspektiv) REV Informerar Arbetsgång lantmäteriförrättning (sett ur föreningens perspektiv) December 2011 e-post: kansliet@revriks.se Tel: 08-20 27 50 Hemsida: www.revriks.se Arbetsgång lantmäteriförrättning (sett

Läs mer

Anläggningsåtgärd berörande Svinninge 1:3 mfl. Med sammanträde i Folkets Hus Åkersberga. Sakägarförteckning, aktbilaga SA1.

Anläggningsåtgärd berörande Svinninge 1:3 mfl. Med sammanträde i Folkets Hus Åkersberga. Sakägarförteckning, aktbilaga SA1. Aktbilaga PR1 Sida 1 Protokoll 2015-06-03 Ärendenummer AB111397 Förrättningslantmätare Heléne Lenman Ärende Anläggningsåtgärd berörande Svinninge 1:3 mfl Kommun: Österåker Län: Stockholm Handläggning Sökande

Läs mer

Omprövning av JÖRNS-FJÄLLBODA ga:1. Med sammanträde på Folkets hus i Boliden. Sakägarförteckning, aktbilaga SA1.

Omprövning av JÖRNS-FJÄLLBODA ga:1. Med sammanträde på Folkets hus i Boliden. Sakägarförteckning, aktbilaga SA1. Lantmäterimyndigheten Skellefteå kommun Aktbilaga PR1 Sida 1 Protokoll 2018-04-10 Ärendenummer Förrättningslantmätare Gerd Norén Ärende Omprövning av JÖRNS-FJÄLLBODA ga:1 Kommun: Skellefteå Län: Västerbotten

Läs mer

L A N T M Ä T E R I M Y N D I G H E T E N. Anläggningsförrättning för omprövning av HÖRKENS VÄGFÖRENING. Med sammanträde på bygdegården i Hörken.

L A N T M Ä T E R I M Y N D I G H E T E N. Anläggningsförrättning för omprövning av HÖRKENS VÄGFÖRENING. Med sammanträde på bygdegården i Hörken. L A N T M Ä T E R I M Y N D I G H E T E N Ö R E B R O L Ä N Sida 1 (2) Protokoll Ärendenummer T04239 Förrättningslantmätare Bengt Engman Ärende Anläggningsförrättning för omprövning av HÖRKENS VÄGFÖRENING

Läs mer

REV Informerar. Arbetsgång lantmäteriförrättning. - sett ur föreningens perspektiv RIKSFÖRBUNDET ENSKILDA VÄGARS INFORMATIONSHÄFTE.

REV Informerar. Arbetsgång lantmäteriförrättning. - sett ur föreningens perspektiv RIKSFÖRBUNDET ENSKILDA VÄGARS INFORMATIONSHÄFTE. REV Informerar RIKSFÖRBUNDET ENSKILDA VÄGARS INFORMATIONSHÄFTE Arbetsgång lantmäteriförrättning - sett ur föreningens perspektiv Syftet med detta dokument är att visa på arbetssätt för omprövningsförrättningar,

Läs mer

Minnesanteckningar från arbetsmöte

Minnesanteckningar från arbetsmöte L A N T M Ä T E R I E T Sida 1 Aktbilaga 36 Minnesanteckningar från arbetsmöte 2013-09-16 Ärendenummer AB124472 Förrättningslantmätare Johan Modig Ärende Anläggningsförrättning berörande Grundvik 1:125

Läs mer

Anläggningsförrättning för omprövning av Fjäll ga:4. I detta protokoll redovisas beslut om: Ändring av anläggningsbeslut.

Anläggningsförrättning för omprövning av Fjäll ga:4. I detta protokoll redovisas beslut om: Ändring av anläggningsbeslut. Aktbilaga PR3 Sida 1 Protokoll 2015-10-01 Ärendenummer AB09772 Förrättningslantmätare Pia Kihlström Ärende Anläggningsförrättning för omprövning av Fjäll ga:4 Kommun: Norrtälje Län: Stockholm Sammanfattning

Läs mer

Med sammanträde på Uddevalla kommun, sammanträdeslokal Oddevall den 7 februari 2018 kl 16:00. Se sakägarförteckning, aktbilaga SA3.

Med sammanträde på Uddevalla kommun, sammanträdeslokal Oddevall den 7 februari 2018 kl 16:00. Se sakägarförteckning, aktbilaga SA3. Lantmäterimyndigheten Uddevalla kommun Aktbilaga PR3 Sida 1 Protokoll 2018-02-09 Ärendenummer Förrättningslantmätare Solveig Torp Ärende Bildande av gemensamhetsanläggning berörande Bastebacka 1:3 mfl

Läs mer

Anläggningsförrättning berörande Torstäva ga:13. Med sammanträde på Trummenäs Golfklubb. Sakägar- och delgivningsförteckning, aktbilaga SA1.

Anläggningsförrättning berörande Torstäva ga:13. Med sammanträde på Trummenäs Golfklubb. Sakägar- och delgivningsförteckning, aktbilaga SA1. bilaga PR1 Sida 1 Protokoll 2016-11-07 Ärendenummer K14421 Förrättningslantmätare Clas Lindell Ärende Anläggningsförrättning berörande Torstäva ga:13 Kommun: Karlskrona Län: Blekinge Handläggning Sökande

Läs mer

Avstyckning från Munkeby 1:116 samt bildande av gemensamhetsanläggningar och servitut för styckningslotterna mm.

Avstyckning från Munkeby 1:116 samt bildande av gemensamhetsanläggningar och servitut för styckningslotterna mm. Lantmäterimyndigheten Uddevalla kommun Aktbilaga PR1 Sida 1 Protokoll 2017-01-13 Ärendenummer Förrättningslantmätare Roger Andreasson Ärende Avstyckning från Munkeby 1:116 samt bildande av gemensamhetsanläggningar

Läs mer

Anläggningsförrättning (omprövning) av Husby-Långhundra GA:3

Anläggningsförrättning (omprövning) av Husby-Långhundra GA:3 Aktbilaga PR1 Sida 1 Protokoll 2018-05-02 Ärendenummer C16446 Förrättningslantmätare Britta Mattsson Ärende Anläggningsförrättning (omprövning) av Husby-Långhundra GA:3 Kommun: Norrtälje, Knivsta Län:

Läs mer

Anläggningsförrättning avseende omprövning av Sandared ga:4, förvaltad av Sandareds vägförening.

Anläggningsförrättning avseende omprövning av Sandared ga:4, förvaltad av Sandareds vägförening. Lantmäterimyndigheten i Borås Stad Aktbilaga PR1 Sida 1 Protokoll - utkast 2016-09-20 Ärendenummer Förrättningslantmätare Andreas Ekman Ärende Anläggningsförrättning avseende omprövning av Sandared ga:4,

Läs mer

Avstyckning från Munkeby 1:116. Samt bildande av gemensamhetsanläggningar och servitut för styckningslotterna.

Avstyckning från Munkeby 1:116. Samt bildande av gemensamhetsanläggningar och servitut för styckningslotterna. Lantmäterimyndigheten Uddevalla kommun Aktbilaga PR1 Sida 1 Protokoll 2016-08-09 Ärendenummer Förrättningslantmätare Roger Andreasson Ärende Avstyckning från Munkeby 1:116. Samt bildande av gemensamhetsanläggningar

Läs mer

Se sakägar- och delgivningsförteckning, aktbilaga SA1.

Se sakägar- och delgivningsförteckning, aktbilaga SA1. Lantmäterimyndigheten Uddevalla kommun Aktbilaga PR1 Sida 1 Protokoll 2016-03-08 Ärendenummer Förrättningslantmätare Solveig Torp Ärende Anläggningsförrättning berörande Hällebäck 1:7, 1:45, 1:53, 1:75

Läs mer

Anläggningsförrättning berörande Boviken 1:27 mfl

Anläggningsförrättning berörande Boviken 1:27 mfl Lantmäterimyndigheten Skellefteå kommun Aktbilaga PR2 Sida 1 Protokoll 2017-06-15 Ärendenummer Förrättningslantmätare Andreas Nilsson Ärende Anläggningsförrättning berörande Boviken 1:27 mfl Kommun: Skellefteå

Läs mer

STOCKHOLMS LÄN. Anläggningsförrättning avseende vägar på Norra Tynningö. Lantmäterimyndigheten beslutar om anläggningsåtgärd

STOCKHOLMS LÄN. Anläggningsförrättning avseende vägar på Norra Tynningö. Lantmäterimyndigheten beslutar om anläggningsåtgärd L A N T M Ä T E R I M Y N D I G H E T E N Beslut Ärendenummer AB001272 Förrättningslantmätare Anders Nahlbom Ärende Förrättningen är registrerad Registreringsdatum... Anläggningsförrättning avseende vägar

Läs mer

L A N T M Ä T E R I E T. Anläggningsförrättning berörande Fredön 1:2 m fl fastigheter

L A N T M Ä T E R I E T. Anläggningsförrättning berörande Fredön 1:2 m fl fastigheter L A N T M Ä T E R I E T Sida 1 (5) Protokoll 2010-06-04 Ärendenummer D091082 Förrättningslantmätare Rickard Ljunggren Ärende Anläggningsförrättning berörande Fredön 1:2 m fl fastigheter Kommun: Nyköping,

Läs mer

Med sammanträde på lantmäterimyndighetens kontor i Skellefteå, lokal Räven.

Med sammanträde på lantmäterimyndighetens kontor i Skellefteå, lokal Räven. Lantmäterimyndigheten Skellefteå kommun Aktbilaga PR1 Sida 1 Protokoll 2017-03-01 Ärendenummer Förrättningslantmätare Jan-Olov Stålhös Ärende Ledningsrättsförrättning berörande fastigheter inom Flocktjärn,

Läs mer

L A N T M Ä T E R I E T

L A N T M Ä T E R I E T L A N T M Ä T E R I E T Sida 1 (6) Akt 0582-10/20 Protokoll 2010-04-30 Ärendenummer E09383 Förrättningslantmätare Jenny Bobeck Ärende Omprövning av Lagnö GA:1 Kommun: Söderköping Län: Östergötland Sammanfattning

Läs mer

1. Samfällighetsföreningens styrelse ändrar själv andelstal

1. Samfällighetsföreningens styrelse ändrar själv andelstal 11 ÄNDRING AV ANDELSTAL Det finns i huvudsak fyra sätt att gå tillväga på för att ändra ett andelstal - vilket alternativ som är tillämpligt beror på rådande situation: - Samfällighetsföreningens styrelse

Läs mer

Anläggningsförrättning berörande Gängletorp ga:2, Säby ga:4 och Torstäva ga:13

Anläggningsförrättning berörande Gängletorp ga:2, Säby ga:4 och Torstäva ga:13 Aktbilaga PR2 Sida 1 (7) Protokoll 2017-07-14 Ärendenummer K14421 Förrättningslantmätare Annika Spåhl Ärende Anläggningsförrättning berörande Gängletorp ga:2, Säby ga:4 och Torstäva ga:13 Kommun: Karlskrona

Läs mer

Med sammanträde i Forserums församlingshem. Sakägar- och delgivningsförteckning, aktbilaga SA2.

Med sammanträde i Forserums församlingshem. Sakägar- och delgivningsförteckning, aktbilaga SA2. Aktbilaga PR2 Sida 1 Protokoll 2016-09-30 Ärendenummer F15271 Förrättningslantmätare Anders Henriksson Bjersér Ärende Upphävande av servitut för plankorsningar på Jönköpingsbanan, Äng och bildande av gemensamhetsanläggning

Läs mer

Ledningsrätt berörande Restenäs 2:32 m fl. Åh Stiftgård, sammanträdeslokal Konferenssalen, en trappa upp.

Ledningsrätt berörande Restenäs 2:32 m fl. Åh Stiftgård, sammanträdeslokal Konferenssalen, en trappa upp. Lantmäterimyndigheten Uddevalla kommun Aktbilaga Sida 1 Kallelse 2018-05-28 Ärendenummer Förrättningslantmätare Angelika Eriksson «FirmaTitel» «Namn» «coadress» «Utdelningsadress» «Extrafält» «Postadress»

Läs mer

Avstyckning från Munkeby 1:116 samt bildande av gemensamhetsanläggningar och servitut för styckningslotterna mm.

Avstyckning från Munkeby 1:116 samt bildande av gemensamhetsanläggningar och servitut för styckningslotterna mm. Lantmäterimyndigheten Uddevalla kommun Aktbilaga BE Sida Akt 485K-6/79 Beskrivning 207-0-3 Ärendenummer O58504 Förrättningslantmätare Roger Andreasson Ärende Avstyckning från Munkeby :6 samt bildande av

Läs mer

Ledningsrätt berörande Ammenäs 1:2, Stan 1:7 m fl fastigheter

Ledningsrätt berörande Ammenäs 1:2, Stan 1:7 m fl fastigheter Lantmäterimyndigheten Uddevalla kommun Aktbilaga PR3 Sida 1 Protokoll 2015-10-19 Ärendenummer Förrättningslantmätare Berit Carlsson Ärende Ledningsrätt berörande Ammenäs 1:2, Stan 1:7 m fl fastigheter

Läs mer

Ledningsrättsåtgärd berörande fiberledningar för Lane-Ryr Fiber Ekonomisk Förening

Ledningsrättsåtgärd berörande fiberledningar för Lane-Ryr Fiber Ekonomisk Förening Lantmäterimyndigheten Uddevalla kommun Aktbilaga PR2 Sida 1 Protokoll 2017-04-21 Ärendenummer Förrättningslantmätare Solveig Torp Ärende Ledningsrättsåtgärd berörande fiberledningar för Lane-Ryr Fiber

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING VAXHOLMS STAD Dp 358 Samhällsbyggnadsförvaltningen 2004-11-15, just 2005-05-02 Stadsbyggnadsenheten Detaljplan för del av Överby (Lövudden mm) Dp 358 Vaxholms stad, Stockholms län GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

Läs mer

Att bilda gemensamhetsanläggning för VA Steg för steg

Att bilda gemensamhetsanläggning för VA Steg för steg Att bilda gemensamhetsanläggning för VA Steg för steg Göran Carlsson verksamhetsutvecklare Lantmäteriet Utbildningsdag om gemensamhetsanläggning för vatten och avlopp, Göteborg 2016-04-13 Innehåll Vad

Läs mer

Ledningsrättsåtgärd berörande Stora Bräcke 1:63 m fl fastigheter. (Bokenäs Fiber) Onsdagen den 2 november 2016

Ledningsrättsåtgärd berörande Stora Bräcke 1:63 m fl fastigheter. (Bokenäs Fiber) Onsdagen den 2 november 2016 Lantmäterimyndigheten Uddevalla kommun Aktbilaga Sida 1 Kallelse 2016-10-11 Ärendenummer Förrättningslantmätare Angelika Eriksson «FirmaTitel» «Namn» «coadress» «Utdelningsadress» «Extrafält» «Postadress»

Läs mer

Anläggningsåtgärd berörande Måsen 14-17, 19-20 och fastighetsreglering berörande Måsen 15-17 och 20

Anläggningsåtgärd berörande Måsen 14-17, 19-20 och fastighetsreglering berörande Måsen 15-17 och 20 Beskrivning Ärendenummer M8781 Förrättningslantmätare Kristin Håkansson Förrättningen är registrerad Registreringsdatum... Sida 1 (1) Aktbilaga BE... Ärende berörande Måsen 14-17, 19-2 och fastighetsreglering

Läs mer

Z.f^^l*^^ Karl-Martin Gidlund

Z.f^^l*^^ Karl-Martin Gidlund L A N T M A T E R I M Y N D I G H E T E N STOCKHOIMS iku ForraHningen ar registrerad 2001-06-05 Regjsfreringsdofum Arendenummer AB982170 Sido 1 (4) Aktbiloga BE 1 Akt0117-01/59 Jl j Ij I'/^ A F6rrattningslan»mdtare

Läs mer

Som sakägare kallas Ni till lantmäterisammanträde.

Som sakägare kallas Ni till lantmäterisammanträde. L A N T M Ä T E R I E T Aktbilaga Kallelse 2013-05-03 Ärendenummer Z111097 Förrättningslantmätare Marie Adolfsson «FirmaTitel» «Namn» «coadress» «Utdelningsadress» «Extrafält» «Postadress» «Fastighet»

Läs mer

Förrättningssammanträde Lantmäterimyndigheten i Helsingborgs kommun

Förrättningssammanträde Lantmäterimyndigheten i Helsingborgs kommun Förrättningssammanträde 13-04-22 Dagordning Välkommen, presentation Närvaro, fullmakter Vad är en förrättning? Definitioner Bakgrund till ärendet, ansökan mm Information om tillämplig lagstiftning Genomgång

Läs mer

Bredband på landsbygden och lantmäteriförrättning. För och efternamn xxxx-xx-xx

Bredband på landsbygden och lantmäteriförrättning. För och efternamn xxxx-xx-xx Bredband på landsbygden och lantmäteriförrättning NN För och efternamn xxxx-xx-xx Varför lantmäteriförrättning? Säker tillgång till mark även över tiden! Tydlighet om vad som gäller för exv framtida fastighetsägare

Läs mer

Se sakägar- och delgivningsförteckning, aktbilaga SA1.

Se sakägar- och delgivningsförteckning, aktbilaga SA1. Lantmäterimyndigheten Uddevalla kommun Aktbilaga PR1 Sida 1 Protokoll 2016-11-02 Ärendenummer Förrättningslantmätare Angelika Eriksson Ärende Ledningsrätt för Bokenäs Fiber Kommun: Uddevalla Län: Västra

Läs mer

I detta protokoll redovisas förslag till beslut om: Upplåtelse av ledningsrätt för elektronisk kommunikationsledning.

I detta protokoll redovisas förslag till beslut om: Upplåtelse av ledningsrätt för elektronisk kommunikationsledning. Aktbilaga PR1 Sida 1 Protokoll 2018-02-07 Ärendenummer O172146 Förrättningslantmätare Kristina Bergquist Ärende Ledningsrätt för fiber till förmån för Månstadfiber ekonomisk förening Kommun: Tranemo Län:

Läs mer

Vatten Avlopp Kretslopp 2015-03-20

Vatten Avlopp Kretslopp 2015-03-20 Hållpunkter Gemensamt enskilt vatten och avlopp Gemensamhetsanläggning- så här funkar det 20 mars 2015 Ingrid Öhlund Ruth Arvidsson Kommunens VA-planering Olika förutsättningar; genomförande/huvudmannaskap/förvaltning/

Läs mer

Anläggningsförrättning berörande Uppnäs 1:87 mfl fastigheter

Anläggningsförrättning berörande Uppnäs 1:87 mfl fastigheter Aktbilaga PR5 Sida 1 Protokoll 2015-05-30 Ärendenummer AB103284 Förrättningslantmätare Christina Ackesten Ärende Anläggningsförrättning berörande Uppnäs 1:87 mfl fastigheter Kommun: Norrtälje Län: Stockholm

Läs mer

Ledningsrättsåtgärd berörande Petersburg - Kullen - Johannelund, Forshälla-Röd - Sörgården samt Timmerås.

Ledningsrättsåtgärd berörande Petersburg - Kullen - Johannelund, Forshälla-Röd - Sörgården samt Timmerås. Ledningarna ska byggas. Lantmäterimyndigheten Uddevalla kommun Aktbilaga BE1 Sida 1 Beskrivning 2018-05-14 Ärendenummer Förrättningslantmätare Angelika Eriksson Ärende Ledningsrättsåtgärd berörande Petersburg

Läs mer

Med sammanträde på lantmäterimyndighetens kontor, lokal: Älgen. Se sakägarförteckning, aktbilaga SA1.

Med sammanträde på lantmäterimyndighetens kontor, lokal: Älgen. Se sakägarförteckning, aktbilaga SA1. Lantmäterimyndigheten Skellefteå kommun bilaga PR1 Sida 1 Protokoll 2018-05-17 Ärendenummer Förrättningslantmätare Andreas Nilsson Ärende Fastighetsreglering berörande Skellefteå 3:263, 3:264, 5:1, 13:1-13:62,

Läs mer

Extern kund-samfällighet-lantmäteriet

Extern kund-samfällighet-lantmäteriet Sid 1 (2) Anm älan om ändrat andelstal i G A (24 a AL) Kom m un, län kom m un län G em ensam hetsanläggning (1) Sam fällighetsförening (2) Nytt andelstal Styrelsen har beslutat om ändring av andelstal

Läs mer

Informationsmöte 12-04-04. Lantmäterimyndigheten i Helsingborgs kommun

Informationsmöte 12-04-04. Lantmäterimyndigheten i Helsingborgs kommun Informationsmöte 12-04-04 Ek för Rydebäcks Gård Definitioner Gemensamhetsanläggning = En anläggning som är gemensam för flera fastigheter och som tillgodoser ändamål av stadigvarande a betydelse e för

Läs mer

Överenskommelse om avstyckning och bildande av gemensamhetsanläggning

Överenskommelse om avstyckning och bildande av gemensamhetsanläggning Bilaga till köpeavtal Överenskommelse om avstyckning och bildande av gemensamhetsanläggning Parter: FALU KOMMUN (212000-2221) 791 83 FALUN ägare till fastigheten Falun Hälsinggården 24:1, nedan kallad

Läs mer

Utredning om indragning av väg , Upplands- Bro

Utredning om indragning av väg , Upplands- Bro 1(6) om indragning av väg 912.01, Upplands- Bro s förslag Väghållningsmyndigheten,, föreslår till beslutande myndighet på central nivå, att väg 912.01. (i Upplands-Bro kommun, Stockholms län) dras in från

Läs mer

Anläggningsförrättning och fastighetsreglering berörande vägar för områdena Älskogsbräcka, Sevekulla, Köpstaden, Rörvik m. fl.

Anläggningsförrättning och fastighetsreglering berörande vägar för områdena Älskogsbräcka, Sevekulla, Köpstaden, Rörvik m. fl. L A N T M Ä T E R I M Y N D I G H E T E N H A L L A N D S L Ä N Sida 1 (11) Protokoll Ärendenum m er N03458 Förrättningslantm ätare Ruth Arvidsson Ärende Anläggningsförrättning och fastighetsreglering

Läs mer

I detta protokoll redovisas beslut om: Upplåtelse av ledningsrätt för fiberoptisk ledning. Sakägarförteckning, aktbilaga SA1.

I detta protokoll redovisas beslut om: Upplåtelse av ledningsrätt för fiberoptisk ledning. Sakägarförteckning, aktbilaga SA1. Lantmäterimyndigheten Uddevalla kommun Aktbilaga PR2 Sida 1 Protokoll 2016-12-05 Ärendenummer Förrättningslantmätare Angelika Eriksson Ärende Ledningsrätt för Bokenäs Fiber Kommun: Uddevalla Län: Västra

Läs mer

Torp Köpcentrum, norra delen ANTAGANDEHANDLING GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

Torp Köpcentrum, norra delen ANTAGANDEHANDLING GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING Upprättad 2011-08-30 Senast reviderad 2017-09-21 Antagen 2018-02-14 Laga kraft 2018-03-14 ARKIV NR HE 167 Detaljplan för Torp Köpcentrum, norra delen (Herrestads-Torp 1:39 m fl). Uddevalla

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING VAXHOLMS STAD Dp 377 Samhällsbyggnadsförvaltningen 2004-11-15, just 2005-11-01 Stadsbyggnadsenheten Detaljplan för del av Överby (Dalstigen mm) Dp 377 Vaxholms stad, Stockholms län GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

Läs mer

Redogörelse Den26oktober2012,kl09.00,hållssamnranträdet.

Redogörelse Den26oktober2012,kl09.00,hållssamnranträdet. Lantmäteri myndi gheten zan-10-29 Eida 2 Protokoll 2012-70-29 Ärendenummer T716229 Förrättn in gsla ntmätare Emelie Ulander Gille Ärende Avstyckning från Almb;r 13:25 samt omprövning av Almby GA:18 Örebro

Läs mer

Beskrivning 2007-07-19. Anläggningsförrättning för vägar, grönområden m.m. på Gällstaö berörande Ekebyhov 1:1, 1:162, m.fl. samt utfartsrätt (49 AL).

Beskrivning 2007-07-19. Anläggningsförrättning för vägar, grönområden m.m. på Gällstaö berörande Ekebyhov 1:1, 1:162, m.fl. samt utfartsrätt (49 AL). L A N T M Ä T E R I M Y N D I G H E T E N Sida 1 (8) Aktbilaga BE Beskrivning Ärendenummer AB03238 Förrättningslantmätare Gunnar Eriksson Förrättningen är registrerad Registreringsdatum... Ärende Anläggningsförrättning

Läs mer

Lantmäterimyndigheten Sundsvalls kommun SUNDSVALL. Helårsbostad Fritidsbostad Jord- och skogsbruk Industri. Annat:

Lantmäterimyndigheten Sundsvalls kommun SUNDSVALL. Helårsbostad Fritidsbostad Jord- och skogsbruk Industri. Annat: Ansökan Läs instruktionen längst bak innan du fyller i ansökan. Fyll i uppgifter om alla fastigheter och sakägare. Jag / vi ansöker om följande lantmäteriförrättning Lantmäterimyndigheten Inkom Dnr Berörda

Läs mer

Kallelse Ärendenummer. M17446 Förrättningslantmätare. Beredande: Karolina Jönsson Beslutande: Jenny Höjman

Kallelse Ärendenummer. M17446 Förrättningslantmätare. Beredande: Karolina Jönsson Beslutande: Jenny Höjman Aktbilaga Sida 1 Kallelse 2017-12-13 Ärendenummer M17446 Förrättningslantmätare Beredande: Karolina Jönsson Beslutande: Jenny Höjman Sven Rune Svennelid Hövägen 85 263 53 LERBERGET Höganäs Lerberget 49:466

Läs mer

DOM Stockholm

DOM Stockholm 1 SVEA HOVRÄTT Rotel 060106 2014-01-13 Stockholm Mål nr F 5533-13 ÖVERKLAGAT AVGÖRANDE Växjö tingsrätts, mark- och miljödomstolen, dom 2013-05-17 i mål nr F 4944-11, se bilaga KLAGANDE Naturvårdsverket

Läs mer

Protokoll 2009-09-23 AB091255. Björn Rossipal. Ledning srätt för teletorn och bod på Stav s n ä s 1:671

Protokoll 2009-09-23 AB091255. Björn Rossipal. Ledning srätt för teletorn och bod på Stav s n ä s 1:671 L A N T M Ä T E R I E T Sida 1 (6) Protokoll Ärendenum mer AB091255 Förrättningslantm ätare Björn Rossipal Ärende Ledning srätt för teletorn och bod på Stav s n ä s 1:671 Kommun: Värmdö Län: Stockholms

Läs mer

L A N T M Ä T E R I M Y N D I G H E T E N S T O C K H O L M S L Ä N. Anläggningsåtgärd berörande Värmdövik 19:4-153 samt Hemmesta 11:438

L A N T M Ä T E R I M Y N D I G H E T E N S T O C K H O L M S L Ä N. Anläggningsåtgärd berörande Värmdövik 19:4-153 samt Hemmesta 11:438 L A N T M Ä T E R I M Y N D I G H E T E N S T O C K H O L M S L Ä N Beskrivning 2007-02-02 Ärendenummer AB03183 Förrättningslantmätare Heléne Lenman Förrättningen är registrerad Registreringsdatum... Sida

Läs mer

Underrättelse om avslutad förrättning

Underrättelse om avslutad förrättning L A N T M Ä T E R I E T Sida 1 Underrättelse om avslutad förrättning 2013-04-26 Ärendenummer O114554 Förrättningslantmätare «FirmaTitel» «Namn» «coadress» «Utdelningsadress» «Extrafält» «Postadress» «Fastighet»

Läs mer

Fastighetsrättsliga frågor. Ansvarsfördelning och huvudmannaskap

Fastighetsrättsliga frågor. Ansvarsfördelning och huvudmannaskap Ansvarsfördelning och huvudmannaskap Allmänna platser Enskilt huvudmannaskap föreslås för allmänna platser inom planområdet. Skarpö Vägar Samfällighetsförening föreslås som huvudman för väg, lika befintligt.

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING VAXHOLMS STAD ANTAGANDEHANDLING Dp 380 Samhällsbyggnadsförvaltningen 2005-05-27, rev 2006-02-06 Stadsbyggnadsenheten Förslag till Detaljplan för del av Ytterby (Ytterbyudd mm) Vaxholms stad, Stockholms

Läs mer

Anläggningsförrättning för bredband i Käglinge och närliggande områden

Anläggningsförrättning för bredband i Käglinge och närliggande områden Lantmäterimyndigheten Malmö stad Aktbilaga Sida 1 Kallelse 2014-09-17 Ärendenummer Förrättningslantmätare Gösta Jönsson Berörda fastighetsägare m fl Ärende Anläggningsförrättning för bredband i Käglinge

Läs mer

Anläggningsförrättning berörande Östanbäck 38:12 m fl

Anläggningsförrättning berörande Östanbäck 38:12 m fl Lantmäterimyndigheten Skellefteå kommun Aktbilaga UT1 Sida 1 Utredning 2017-11-24 Ärendenummer Förrättningslantmätare Gerd Norén Ärende Anläggningsförrättning berörande Östanbäck 38:12 m fl Kommun: Skellefteå

Läs mer

Statusrapport avseende framlagd motion om anläggning av trottoar vid Godenius väg.

Statusrapport avseende framlagd motion om anläggning av trottoar vid Godenius väg. Statusrapport avseende framlagd motion om anläggning av trottoar vid Godenius väg. Bakgrund Vid årsstämman 2014 behandlades motionen Motion gällande anläggning av trottoar, Godenius väg, Gustavsberg. Samfällighetens

Läs mer

DOM 2014-10-28 Stockholm

DOM 2014-10-28 Stockholm 1 SVEA HOVRÄTT Rotel 060202 DOM 2014-10-28 Stockholm Mål nr F 3656-14 ÖVERKLAGAT AVGÖRANDE Nacka tingsrätts, mark- och miljödomstolen, dom 2014-03-24 i mål F 6784-12, se bilaga KLAGANDE L-G C MOTPARTER

Läs mer

Planprocessen. Genomförandetid. Huvudmannaskap. Ansvarsfördelning

Planprocessen. Genomförandetid. Huvudmannaskap. Ansvarsfördelning 1 (8) Detaljplan för LANEBERG 1:21 m.fl. ARB 520 GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Antagandehandling Upprättad 2011-04-14. Reviderad 2011-06-16 ORGANISATORISKA FRÅGOR Allmänt en redovisar de organisatoriska, tekniska,

Läs mer

Fastighetsreglering Anläggningsförrättning. Styckningslotten ska befrias från inteckningar Sammanträde för att bilda samfällighetsförening

Fastighetsreglering Anläggningsförrättning. Styckningslotten ska befrias från inteckningar Sammanträde för att bilda samfällighetsförening Lantmäterimyndigheten Tel: 013-20 60 00 ANSÖKAN om lantmäteriförrättning Sida 1 (2) Aktbilaga A Lantmäterimyndigheten Drottninggatan 45 581 81 LINKÖPING (1) Berörda fastigheter (2) Önskad åtgärd Avstyckning

Läs mer

Omprövning av Seskarö ga:ll

Omprövning av Seskarö ga:ll - LANTMÄTERIET Aktbilaga PR1 Sida 1 Protokoll 2013-11-06 Ärendenummer Förrättningslantmätare Jonas Pettersson Ärende Omprövning av Seskarö ga:ll Kommun: Raparanda Län: Norrbotten - Handläggning Sökande,

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING. Antagandehandling Förslag till Detaljplan för Västra Hallerna III Bostäder inom Äggestorp 11:55 m fl

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING. Antagandehandling Förslag till Detaljplan för Västra Hallerna III Bostäder inom Äggestorp 11:55 m fl Antagandehandling 2006-11-06 Förslag till Detaljplan för Västra Hallerna III Bostäder inom Äggestorp 11:55 m fl Stenungsunds kommun, Västra Götaland GENOMFÖRANDEBESKRIVNING GF Konsult AB, Mark och exploatering

Läs mer

Anläggningsförrättning berörande del av Hensvik 1:85 m fl

Anläggningsförrättning berörande del av Hensvik 1:85 m fl Aktbilaga BE1 Sida 1 Beskrivning 2014-03-27 Ärendenummer AB133531 Förrättningslantmätare Johan Jepson Ärende Anläggningsförrättning berörande del av Hensvik 1:85 m fl Kommun: Norrtälje Län: Stockholm Blivande

Läs mer

Anläggningsåtgärd berörande Lund 3:19 m fl. LUND 3:19 Eva Maria Renhorn, lagfaren ägare. Andelstal i nybildade Lund ga:2 efter förrättningen

Anläggningsåtgärd berörande Lund 3:19 m fl. LUND 3:19 Eva Maria Renhorn, lagfaren ägare. Andelstal i nybildade Lund ga:2 efter förrättningen Lantmäterimyndigheten Skellefteå kommun Aktbilaga BE Sida Akt 2482K-207/28 Beskrivning 207-04-9 Ärendenummer AC67342 Förrättningslantmätare Andreas Nilsson Ärende Anläggningsåtgärd berörande Lund 3:9 m

Läs mer

Stehags församlingshem, Solhemsvägen 1, Stehag

Stehags församlingshem, Solhemsvägen 1, Stehag Aktbilaga Sida 1 Kallelse 2018-03-02 Ärendenummer M171556 Förrättningslantmätare Beredande: Karolina Jönsson Beslutande: Jenny Höjman Till delägande fastigheter i Eslöv Hassle ga:3 Ärende Fastighetsreglering

Läs mer

MARK- OCH MILJÖDOMSTOLEN Gunnar Bergström. Tekniskt råd Vänersborgs tingsrätt

MARK- OCH MILJÖDOMSTOLEN Gunnar Bergström. Tekniskt råd Vänersborgs tingsrätt MARK- OCH MILJÖDOMSTOLEN Gunnar Bergström Tekniskt råd Vänersborgs tingsrätt DOMSTOLSAKADEMIN Mark- och miljödomstolen Vänersborg Geografiskt område: Västra Götaland, Halland och Värmland samt halva Örebro

Läs mer

Gemensam avloppsanläggning, så här går det till

Gemensam avloppsanläggning, så här går det till Gemensam avloppsanläggning, så här går det till Tag kontakt med de grannar som berörs av krav på en ny avloppsanläggning för att ta reda på vilka som är intresserade av att undersöka vad en gemensam avloppsanläggning

Läs mer

Akademi Båstad gymnasiums aula Vångavägen 9 Båstad.

Akademi Båstad gymnasiums aula Vångavägen 9 Båstad. Aktbilaga Sida 1 Kallelse 2017-03-21 Ärendenummer Förrättningslantmätare Annika Selander «FirmaTitel» «Namn» «coadress» «Utdelningsadress» «Extrafält» «Postadress» «Fastighet» Ärende Fastighetsreglering

Läs mer

Följebrev - Delgivning enligt 14 delgivningslagen

Följebrev - Delgivning enligt 14 delgivningslagen LANTMÄTERIET Sida 1 Följebrev - Delgivning enligt 14 delgivningslagen 2016-10-26 Ml6894 Förrättningslantmätare Erik Jönsson Eskilstorps och Hemmeslövs Vägförening C/0 Jan Lindsjö Tjädervägen 16 269 39

Läs mer

DOM 2014-11-26 Stockholm

DOM 2014-11-26 Stockholm 1 SVEA HOVRÄTT Mark- och miljööverdomstolen Rotel 060106 2014-11-26 Stockholm Mål nr F 3417-14 ÖVERKLAGAT AVGÖRANDE Umeå tingsrätts, mark- och miljödomstolen, dom i mål nr, se bilaga KLAGANDE 1-7 S E m.fl.

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Diarienummer: 2009.0253 Objektnummer: 507 159 Datum: 2018-10-26 GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Detaljplanen för Apotekaren 24 UTSTÄLLNINGSHANDLING Inledning Genomförandebeskrivningen redovisar de organisatoriska,

Läs mer

Tjänsteskrivelse. Bidrag till enskild väghållning. Dnr TN 2009/ Tekniska nämnden

Tjänsteskrivelse. Bidrag till enskild väghållning. Dnr TN 2009/ Tekniska nämnden Tjänsteskrivelse Dnr TN 2009/67-318 1 (5) Tekniska nämnden Bidrag till enskild väghållning Förslag till beslut Tekniska nämnden noterar informationen till protokollet och beslutar att skicka ut förslaget

Läs mer

Torp Köpcentrum, norra delen UTSTÄLLNINGSHANDLING GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

Torp Köpcentrum, norra delen UTSTÄLLNINGSHANDLING GENOMFÖRANDEBESKRIVNING UTSTÄLLNINGSHANDLING 2017-06-21 Upprättad 2011-08-30 Reviderad 2014-02-19 Reviderad 2014-09-26 Reviderad 2017-06-21 Detaljplan för Torp Köpcentrum, norra delen (Herrestads-Torp 1: m fl). Uddevalla kommun

Läs mer

Gemensam VA-anläggning - Hur gör man?

Gemensam VA-anläggning - Hur gör man? Gemensam VA-anläggning - Hur gör man? En guide över arbetsgången vid bildandet av gemensam VA-anläggning i samband med anslutning till allmänt VA-nät Varför allmänt vatten och avlopp? Under 2009 beslutades

Läs mer

HÖGSTA DOMSTOLENS BESLUT

HÖGSTA DOMSTOLENS BESLUT Sida 1 (6) HÖGSTA DOMSTOLENS BESLUT Mål nr meddelat i Stockholm den 25 juni 2008 Ö 1493-06 KLAGANDE 1. AMH 2. MH Ombud för 1 och 2: Advokat MM MOTPARTER 1. SF 2. TF Ombud för 1 och 2: Jur.kand. MB och

Läs mer

Ledningsrättsförrättning för Sundholmens Fiberförening. Äspereds församlingshem, Stommens Väg 7 i Äspered.

Ledningsrättsförrättning för Sundholmens Fiberförening. Äspereds församlingshem, Stommens Väg 7 i Äspered. Aktbilaga Sida 1 Kallelse 2018-09-17 Ärendenummer O152602 Förrättningslantmätare Christina Ackesten «FirmaTitel» «Namn» «coadress» «Utdelningsadress» «Extrafält» «Postadress» «Fastighet» Ärende Ledningsrättsförrättning

Läs mer

C Hanna Broberg, förrättningslantmätare Ann Teo, förrättningsassistent, protokoll

C Hanna Broberg, förrättningslantmätare Ann Teo, förrättningsassistent, protokoll C16548 Hanna Broberg, förrättningslantmätare Ann Teo, förrättningsassistent, protokoll Dagordning Information om Lantmäteriets roll och om förrättningsprocessen Information om ansökan/ärendet samt information

Läs mer

L A N T M Ä T E R I E T. Med sammanträde i Söderköpings kommunhus.

L A N T M Ä T E R I E T. Med sammanträde i Söderköpings kommunhus. L A N T M Ä T E R I E T Sida 1 (14) Aktbilaga PR1 Protokoll 2010-03-29 Ärendenummer E09383 Förrättningslantmätare Jenny Bobeck Ärende Omprövning av Lagnö GA:1 Kommun: Söderköping Län: Östergötland Handläggning

Läs mer

Samrådsmöte. Vägplan. Väg 2879 Gång- och cykelväg Högaliden-Hjo. Hjo kommun Västra Götalands län. 3 september 2013

Samrådsmöte. Vägplan. Väg 2879 Gång- och cykelväg Högaliden-Hjo. Hjo kommun Västra Götalands län. 3 september 2013 Samrådsmöte Vägplan Väg 2879 Gång- och cykelväg Högaliden-Hjo Hjo kommun Västra Götalands län 3 september 2013 Medverkande Trafikverket Marita Karlsson, projektledare Vectura Pär-Anders Emanuelsson, ansvarig

Läs mer

INFORMATIONSMÖTE SAMMANLÄGGNING AV

INFORMATIONSMÖTE SAMMANLÄGGNING AV INFORMATIONSMÖTE SAMMANLÄGGNING AV Tångeröds Vägförening, Hövik ga:13 med Höviksnäs Vägförening, Hövik ga:12 Välkomna 2016-05-23 JNNVäg 1 Aktuell situation Plan för sammanläggning Tångeröds vägförening

Läs mer

FURUTORP 10 Agneta Dyrvold, andel 1/2, lagfaren ägare Bo Dyrvold, andel 1/2, lagfaren ägare. Erhåller andel i nybildad samfällighet Gustafsberg s:1

FURUTORP 10 Agneta Dyrvold, andel 1/2, lagfaren ägare Bo Dyrvold, andel 1/2, lagfaren ägare. Erhåller andel i nybildad samfällighet Gustafsberg s:1 Aktbilaga BE Sida Beskrivning 205--30 Ärendenummer AB3675 Förrättningslantmätare Sofia Adolfsson Ärende Fastighetsreglering och anläggningsförrättning berörande Gustafsberg m fl Kommun: Lidingö Län: Stockholm

Läs mer

Claes Hägermalm(M), ordförande Bahrija Gafurovic(S), vice ordförande Kjell Korpås(KD) Lennart Larsson(C) Karl-Erik Johansson(S)

Claes Hägermalm(M), ordförande Bahrija Gafurovic(S), vice ordförande Kjell Korpås(KD) Lennart Larsson(C) Karl-Erik Johansson(S) 1(9) Plats och tid Kommunhuset Vårgårda, sammanträdesrum Ljungås, kl. 14:00-17:00 Beslutande Claes Hägermalm(M), ordförande Bahrija Gafurovic(S), vice ordförande Kjell Korpås(KD) Lennart Larsson(C) Karl-Erik

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING VAXHOLMS STAD Dp 376 Samhällsbyggnadsförvaltningen 2004-11-15, rev 2005-11-07 Stadsbyggnadsenheten Detaljplan för del av Ytterby och Överby (Björkviken mm) Vaxholms stad, Stockholms län GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

Läs mer

Detaljplan för fastigheten Tamburinen 1 m fl Del av Östra Eklanda G E N O M F Ö R A N D E B E S K R I V N I N G

Detaljplan för fastigheten Tamburinen 1 m fl Del av Östra Eklanda G E N O M F Ö R A N D E B E S K R I V N I N G Dnr 152/08 Upprättad 2011-11-28 1 Reviderad 2012-05-22 Detaljplan för fastigheten Tamburinen 1 m fl Del av Östra Eklanda Mölndals stad Västra Götalands län ANTAGANDEHANDLING G E N O M F Ö R A N D E B E

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Datum Diarienummer Sida 2006-05-03 (F701/99) 1/5 Charlotte Olsson, fastighetskontoret Tfn 031-61 15 18 UTSTÄLLNINGSSHANDLING Detaljplan för BOSTÄDER VID ELINSBERGSSTIGEN inom stadsdelen Torslanda i Göteborg

Läs mer

Ansökan om lantmäteriförrättning

Ansökan om lantmäteriförrättning Sidnummer: 1 Ansökan om lantmäteriförrättning Aktbilaga A Läs gärna instruktionerna på sidorna 3-5 innan du fyller i ansökan. Där finns även information om vart du ska skicka din ansökan. Jag/vi ansöker

Läs mer