Budgetprognos 2019 för Kalmarsunds gymnasieförbund prognos efter tre månader

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Budgetprognos 2019 för Kalmarsunds gymnasieförbund prognos efter tre månader"

Transkript

1 1 (9) Budgetprognos 2019, mars Datum Ärendebeteckning GYF 2019/ Handläggare Carina Cerafiani Ekonomichef Budgetprognos 2019 för Kalmarsunds gymnasieförbund prognos efter tre månader Budgeten för år 2019 baseras på en ökning av befolkningen i åldersgruppen år. Driftbidraget uppgår till 455 mkr för år 2019 och innehåller den nivåhöjning om 14 mkr vilken beslutades Bidraget fördelas med 88 % till gymnasieskolan samt 12 % till kommunal vuxenutbildning. Efter tre månader redovisar Kalmarsunds gymnasieförbund ett operiodiserat resultat på plus 68,7 mkr. Detta resultat innehåller dock bland annat medlemsbidrag för fyra månader. Kalmarsunds gymnasieförbunds prognostiserade resultat för helåret 2019 uppgår till minus 9,5 mkr. (tkr) Budget Prognos Mars Verksamhetens intäkter Verksamhetens kostnader Pensionskostnader m m Avskrivningar Verksamhetens nettokostnad Medlemsbidrag Statsbidrag Finansiella intäkter Finansiella kostnader Årets resultat Budgetutfallsprognosen för 2019 baseras på det ekonomiska utfallet t o m Riktpunkten för perioden är ca 25 %. I uppföljningen ingår ett antal kalkylerade poster som bygger på senast kända uppgifter och prognoser på den förväntade ekonomiska utvecklingen. Exempel på sådana poster är förväntat elevantal som påverkar interkommunala ersättningar, ersättning från Migrationsverket och eventuell extra utbetalning till friskolor. Övriga poster är bland annat semesterlöneskuld och pensionskostnader. Budget för 2019 avseende pensioner baseras på pensionsprognosen från Skandikon vid delåret Vid avstämning med pensionsprognosen levererad efter årsskiftet 2018/2019 kan konstateras att förändringen är cirka 0,5 mkr i ökade prognostiserade kostnader för helåret Denna mindre ökning av kostnader vägs dock upp av en förbättrad årsprognos på övriga poster inom finans och pensionsområdet.

2 2 (9) Inom skolenheterna finns mindre och större budgetavvikelser och enheternas samlade resultat visar ett underskott om 12 mkr. I följande diagram redovisas verksamheternas förväntade årsprognos Ölands UC Lars Kaggskolan Stagneliusskolan Jenny Nyströmsskolan Mjölnergymnasiet Ölands UC - komvux Axel Weüdelskolan Enheternas samlade underskott inför 2019 var 23,5 mkr. Arbetet med åtgärdsplan för att lösa den ekonomiska situationen har varit intensiv under våren med start redan under hösten Åtgärdsplanen har resulterat i ett förbättrat resultat om 9,1 mkr för enheterna. Tillsammans med nya externa bidragsintäkter, elevprognos samt därtill ökade kostnader så ger detta en prognos för enheterna om minus 12 mkr på helåret. Kommentarer kring enskilda enheters prognos återfinns längre fram i dokumentet. Enligt utfall från kammarrättsdomar ska en ökning av friskolebidraget ske när de kommunala skolorna har visat underskott under en avstämningsperiod om tre år. En modell för utbetalning till friskolorna är framtagen och beslutades under augusti 2018 i förbundsstyrelsen. Förbundet har i bokslut 2018 gjort en avsättning på den kalkylerade utbetalningen som kan bli aktuell avseende åren I helårsprognosen för 2019 återfinns ett negativt resultat för enheterna och därmed har förbundet även kalkylerat med en utbetalning avseende år Övergripande verksamhet Inom den övergripande verksamheten återfinns den politiska verksamheten, förbundskontoret, Restaurang & café. Större enskilda budgetposter som hanteras under den övergripande verksamheten är exempelvis interkommunala ersättningar, Migrationsverket, inackorderingsbidrag och skolskjutsar. Övergripande administration och politisk verksamhet genererar ett plus på 0,7 mkr. För Restaurang och Café som hanterar förbundets skolmåltider och caféverksamhet visar prognosen efter tre månader på ett +/- 0 resultat.

3 3 (9) Utbetalning av inackorderingsbidrag görs till 122 elever per månad vårterminen Prognosen för utbetalning av inackorderingsbidrag under hösten 2019 är 130 elever per månad. Under året beräknas att utbetalning sker till genomsnitt 126 elever per månad. Prognosen för elever som får skolskjuts under år 2019 prognostiseras till stycken. De båda posterna prognostiseras till ett överskott på 0,5 mkr totalt. Prognosen för de interkommunala ersättningarna visar på ett underskott med 0,8 mkr. Elever från andra kommuner som går i gymnasieförbundets skolor prognostiseras till 604 stycken. Elever som går till annan huvudman från förbundets medlemskommuner prognostiseras till 649 stycken. I samband med att antalet elever inom språkintroduktionen blir färre minskar bidragsintäkterna från Migrationsverket och från medlemskommunerna för de elever som är i etableringsfasen. Prognosen av förväntade bidrag från Migrationsverket och ersättning från kommunerna för nyanlända som undervisas på förbundets skolor visar i nuläget på ett underskott med 3,6 mkr. Prognosen baseras på ett årligt genomsnitt av 25 asylsökande elever och 70 elever i etableringsfasen. Övrig gemensam verksamhet uppgår i nuläget till plus 5,2 mkr vilket delvis är ett resultat av framtagen åtgärdsplan. Ca 2,5 mkr är en direkt resultat av åtgärdsplanen och övriga delar återfinns inom lägre driftkostnader för Storken 2019 än budgeterat samt generellt återhållsamhet. Årsprognos plus 2,1 mkr Skolenheter Lars Kaggskolan Lars Kaggskolan går in i budget 2019 med en kostymanpassning på ca 10,6 mkr. Av dessa 10,6 stod introduktionsprogrammet för ca 7,7 mkr. Vidare utgör språkintroduktion knappt 5 mkr av dessa. Detta är en följd av minskat elevunderlag som gett en direkt påverkan på det ekonomiska utfallet. En nivåanpassning påbörjades redan föregående år och kommer därför ge en besparing redan i år med ca 3 mkr. Ytterligare åtgärder för introduktionsprogrammet är att tidigare fristående enhet med behov av extra resurser, tidigare kallat Navigator, kommer integreras på skolans introduktionsprogram individuellt alternativ. Här blir det därför besparing av lokal och viss omfördelning av resurser vilket genererar en besparing med ca 0,4 mkr i år. Tillsammans med statsbidrag, i syfte att utveckla introduktionsprogrammet, beräknas den totala besparingen för programmet i år landa på 5,6 mkr. De övriga nationella programmen utgör tillsammans ett prognostiserat underskott på 0,7 mkr. El- och energiprogrammet är det program som utgör det största underskottet med ca 2 mkr. Här pågår en genomlysning av lokaler och resurser vilket kan komma att förbättra programmets ekonomiska utfall redan i år. Flera gemensamma åtgärder på skolan så som minskad elevhälsa (utifrån betydligt färre elever på introduktionsprogrammet) och omfördelningar av gruppstorlekar generar besparingar för samtliga program med totalt ca 1,5 mkr.

4 4 (9) Positivt för skolan är att, med undantag för fordons- och transportprogrammet, så ökar antalet förstahandssökande i år. Årsprognos: minus 4,2 mkr Stagneliusskolan Stagneliusskolan gick in i budget 2019 med ett överskott om 1,5 mkr. Efter de preliminära söksiffrorna konstateras att söktrycket till skolan är fortsatt högt och att det är aktuellt att utöka organisationen ytterligare inom ekonomiprogrammet och samhällsprogrammet, profil idrott och ledarskap. Därmed kommer även de kringfunktioner som finns på skolan såsom kurator, skolsköterska, administration och förstärkning att utökas. Skolan har inför året haft en vakans inom biblioteksverksamheten och skolan kunde ta emot en övertalighet från annan skola inom förbundet. Dock till 0,5 mindre tjänstgöring än budgeterat vilket har resulterat i en prognos om plus 0,3 mkr på biblioteksverksamheten. En fortsatt restriktiv tillsättning av vikarie inom AST bidrar även till det resultatmässiga utfallet. Årsprognos: plus 2,3 mkr Jenny Nyströmskolan Jenny Nyströmsskolan gick in i budget 2019 med en kostymanpassning på 11,1 mkr. De största underskotten utgörs av det estetiska programmet med en ingående besparing på 3,8 mkr samt restaurang- och livsmedelsprogrammet med ca 2,4 mkr. Mot bakgrund till detta har arbetet med ytterligare besparingsalternativ tagits fram. Organisatoriska förändringar är förslag på att göra inriktningen kök och servering på restaurangprogrammet till lärlingsförlagd från och med årskurs två. Detta skulle i så fall gälla de elever som påbörjar utbildningen till hösten. I år kommer detta dock inte innebära någon besparing då detta påverkas först när eleverna börjar årkurs två då behovet av karaktärsämneslärare kommer att minska. På längre sikt finns det en potentiell besparing med ca 1 mkr förutsatt att vi behåller ungefär samma elevunderlag enligt den prognos vi kan förhålla oss till nu. För hotell- och turismprogrammet har det genomförts en motsvarande utredning kring att göra det till lärlingsform från och med årskurs två. Programmet följer den nationella trenden i färre antal sökande. I år är det enbart 14 förstahandssökande varav 11 är behöriga. Programmet hanterar idag ett underskott med ca 1 mkr och detta kommer att försämras om nuvarande skolform fortsätter med nuvarande elevprognos. Besparingen att istället erbjuda programmet i lärlingsform motsvarar motsvarande besparing som för restaurang- och livsmedelsprogrammet med ca 1 mkr.

5 5 (9) Besparingsåtgärder som genomförts i år är bland annat 0,5 tjänst mindre bibliotekarie samt en minskning av elevhälsan i linje med färre elever. Sammantaget innebär det i år en besparing med drygt 1 mkr. Övrigt har utbudet av kurser och inriktningar varit en viktig del i arbetet kring att optimera undervisningsgrupperna. Sammantaget beräknas den totala effekten av detta i år ge ytterligare 1 mkr i besparing. Årsprognos: minus 9,9 mkr Axel Weüdelskolan Medlemskommunernas respektive fullmäktige antar förbundets budget, så även budgeten för vuxenutbildning. Därefter hanteras Axel Weüdelskolans specifika budget via Styrelsen för vuxenutbildning där Kalmar, Mörbylånga och Torsås kommuner finns representerade. Där fördelas förbundets medlemsbidrag för vuxenutbildning tillsammans med det statsbidrag vilket Kunskapsnavet fakturerar kommunerna för verksamheten. I år räckte inte tillgängliga medel för att tillmötesgå både Kunskapsnavets och Axel Weüdelskolans budgetäskningar, vilket ledde till en kompromiss och 2,8 mkr i reducering utifrån Axel Weüdelskolans äskning. Detta innebar att Axel Weüdelskolan inte kunde tillsätta fyra av de tjänster de planerat för året (2,4 mkr). Det innebar även en översyn av årets tjänstefördelning för att kunna anpassa utbudet efter given budgetram. Överenskommelse har under våren ingåtts mellan Kalmar kommun och Kalmarsunds gymnasieförbund avseende fördelning av medel för statsbidraget utbildningsplikten där Axel Weüdelskolan presterar verksamhet inom statsbidragets område. 64 % av kalkylerade medel som kommunen erhåller via schablonbidraget inom etableringen ska komma förbundet och Axel Weüdelskolan tillhanda. Diskussioner pågår även med förbundets övriga tre medlemskommuner i ärendet. Årsprognos: plus 0,3 mkr Mjölnergymnasiet Förbundets verksamhet gällande Lärvux och SFI för elever från Torsås fortsätter drivas i Torsås och på Mjölnergymnasiet. Torsås kommun tillhandahåller lokalerna och förbundet utbildningsverksamheten. Årsprognos: plus 0,2 mkr Ölands utbildningscenter inkl. Komvux Ölands utbildningscenters ingående kostymanpassning 2019 är totalt 0,5 mkr där 0,6 mkr direkt härrör till språkintroduktionen. Språkintroduktionen är den enda verksamheten för ungdomar som finns kvar på skolan. Till hösten kommer även denna flyttas till Kalmar för att optimera resurserna både avseende personal och ekonomi.

6 6 (9) Enheten har anställt både modersmålsstödjare samt utökat utbildningen i svenska för invandrare till eftermiddagar. Dessa satsningar har gjorts tillsammans med Borgholms kommun och nettokostnaden för enheten är noll. Samarbetet med Kunskapsnavet i Kalmar inom regional yrkesvux fortsätter och genererar statsbidragsintäkter. Statsbidrag för hälsa och sjukvård har sökts och inkommit. En större del av detta bidrag beräknas dock att återbetalas då flera av de elever vilka bidrag sökts för, numera har fått jobb och då diskvalificeras som bidragsunderlag. Bidrag för utbildningsplikten genom Borgholms kommun är inräknat i prognosen. Årsprognos gymnasiet: minus 0,6 mkr Årsprognos komvux: budget i balans Investeringar Från ett utrymme om 5 mkr avseende investeringar 2018 så ökas utrymmet tillfälligt under Investeringsbudget 2019 summerar upp till 12,3 mkr. Under resterande del av planeringsperioden ( ) återgår dock utrymmet till 5 mkr vartdera år för att klara de ekonomiska målet om 75 % självfinansiering av förbundets investeringar. Totalt har förbundet investerat för 0,4 mkr till och med mars månad. Prognosen är att alla investeringsmedel som finns budgeterade används innan årets slut Budget Utfall I och med att förbundet övertar Storken under 2019 finns ett utökat investeringsutrymme för projektet. Inventarier till AST-enheten, gymnasiesärskolan, förbundskontoret, klassrum och övriga gemensamma ytor tillsammans med behov av låssystem, teknisk utrustning m.m. uppgår i kalkylen för 2019 till 6,9 mkr. Centralt planeras även inköp av två kopiatorer utöver ett utrymme som finns för låssystem på Jenny Nyströmskolan och Lars Kaggskolan (0,7 mkr).

7 7 (9) Ännu har inga medel nyttjats. Axel Weüdelskolan får under 2019 tillgång till hela skolbyggnaden då gymnasiesärskolan tillsammans med de individuella alternativen avslutar sitt hyreskontrakt i samband med förbundets tillgång till Storken. En del av de utrymmen som nu återgår till Axel Weüdelskolans förfogande behöver anpassas till verksamheten. Investeringar i fastigheten planeras tillsammans med fastighetsägaren ingå i kommande hyra. Lösa inventarier och exempelvis fläktskåp ingår dock inte i en sådan planering utan för dessa behov står skolan för. Utöver anpassning av lokalerna så finns ett uppdämt behov av klassrumsinventarier och teknisk utrustning. I många av skolans klassrum finns ärvda möbler som inte fungerar tillfredställande med de flexibla grupper/verksamhet skolan jobbar med. Investeringsutrymme finns för 2019 om 0,4 mkr. Ännu har inga medel nyttjats. Stagneliusskolan förfogar om ett investeringsutrymme om 0,5 mkr Det planeras inköp av inventarier samt stadigvarande undervisningsmaterial till idrottshallen. Till och med mars månad har verksamheten investerat i media och kommunikationsutrustning enligt skolans investeringsplan (0,1 mkr). Förbundets verksamhet avseende Restaurang och café har en investeringsbudget som uppgår till 1,4 mkr för år Köket på Stagneliusskolan är i akut behov av att anpassa arbetsmiljön för att klara fortsatt produktion och för att upprätthålla kökets hygieniska standard. Anpassningen påbörjas under hösten 2018 och kommer att fortskrida under år Investeringen måste till viss del samordnas med fastighetsägarens ombyggnad. Investeringen av möbler till Jenny Nyströmsskolans kök bygger på att tillbyggnaden av restaurang Jenny genomförs. Denna tillbyggnad kan tidigast vara klar I övrigt behöver utrustning i köken förnyas. Till och med mars månad har verksamheten investerat i en kombiugn för köket på Stagneliusskolan (0,3 mkr). Jenny Nyströmsskolans ledning har belyst investeringsbehovet på enheten och prioriterat ett behov om 1,4 mkr. Gymnasiesärskolan kommer till hösten 2019 att flytta den verksamhet enheten har på Teknikum till egna utrymmen på skolan. I övrigt ska skolan åtgärda en identifierad säkerhetsrisk från skyddsrond vilken avser belysningsarmaturer i bageriet samt förbättra säkerheten mot stöld genom nya skåp till omklädningsrum och låssystem. Till sist en investering i lärarrummens möblering. Ännu har inga medel nyttjats.

8 8 (9) Den enskilt största posten avseende Lars Kaggskolans investeringsbudget är de stadigvarande undervisningsmaterielen till skolans olika yrkesprogram. Bland dessa finns bland annat programmerbara styrsystem, digitala whiteboards, bromsprovare och schamponeringsstolar. Inventarier till klassrum och till biblioteket utgör även del av investeringsutrymmet. Totalt ett utrymme om 1,0 mkr. Till och med mars månad har verksamheten investerat i projektet energibod samt stadigvarande utbildningsmaterial till VVS och fastighetsprogrammet, enligt skolans investeringsplan (0,1 mkr). På Ölands utbildningscenter fortsätter arbetet med de arbetsmiljöinvesteringar som påbörjades under 2018 även under ,1 mkr avsätts till detta ändamål. Ännu har inga medel nyttjats. Förbundets verksamhet i Torsås på Mjölnergymnasiet fortsätter under Dock är byggnaden övertagen och drivs nu av kommunen vad gäller underhåll osv. Därmed finns ingen budget för investeringar Likviditet Saldot på Kalmarsunds gymnasieförbunds bankkonto uppgick till 91 mkr den sista mars. 120 Saldo vid respektive månadsslut (mkr) Jan Feb Mars April Maj Juni Juli Augusti Sept Okt Nov Dec Ovanstående diagram visar förbundets saldo vid respektive månads utgång. Enligt den prognos som gjorts för året ses ingen anledning till åtgärder vad gäller förbundets likviditetssituation. Prognosen ska under året uppdateras löpande med varje veckas utfall för att kunna ge uppgifter till kommande långtidsprognoser avseende likviditeten.

9 9 (9) ÅR 2019 Resultaträkning (tkr) Budget Redovisat Prognos Verksamhetens Intäkter varav Inter kom intäkt varav interna intäkter Intern ränta Verksamhetens Kostnader varav Inter kom kostnad varav avskrivningar varav interna kostnader Projektredovisning Delsumma Personalbil Löneväxling Semesterlöneskuld Arbetsgivaravgifter Löneskatt Omställningsfond Avtalsförsäkringar FORA Avtalsförsäkringar KPA FÅP Förvaltningavgifter Utbetalda pensioner Individuella valet Förändring pensionsskuld Finansiering po-avgift internt Nettokostnader Driftbidrag Intäktsräntor Kostnadsräntor Finansiella kostnader p-skuld Resultat

Budgetprognos 2018 för Kalmarsunds gymnasieförbund prognos efter två månader

Budgetprognos 2018 för Kalmarsunds gymnasieförbund prognos efter två månader 1 (8) Budgetprognos 2018 för Kalmarsunds gymnasieförbund prognos efter två månader Budgeten för år 2018 baseras på en ökning av befolkningen i åldersgruppen 16-19 år. Medfinansieringen från medlemskommunerna

Läs mer

Budgetprognos 2018 för Kalmarsunds gymnasieförbund prognos efter tio månader

Budgetprognos 2018 för Kalmarsunds gymnasieförbund prognos efter tio månader 1 (9) Uppföljning oktober 2018 Datum Ärendebeteckning 2018-11-14 GYF 2018/0174-01.04 Handläggare Caroline Johansson Controller 0480-451514 caroline.johansson@gyf.se Budgetprognos 2018 för Kalmarsunds gymnasieförbund

Läs mer

Budgetprognos 2015 för Kalmarsunds gymnasieförbund prognos efter tio månader

Budgetprognos 2015 för Kalmarsunds gymnasieförbund prognos efter tio månader 1 (8) Budgetprognos 2015 för Kalmarsunds gymnasieförbund prognos efter tio månader Budgeten år 2015 innebär att gymnasieförbundet har en kostymanpassning, pga. minskning av 16 19 åringar, som belastar

Läs mer

Budgetprognos 2017 för Kalmarsunds gymnasieförbund prognos efter två månader

Budgetprognos 2017 för Kalmarsunds gymnasieförbund prognos efter två månader 1 (8) Budgetprognos 2017 för Kalmarsunds gymnasieförbund prognos efter två månader Budgeten för år 2017 baseras på en mindre ökning av befolkningen i åldersgruppen 16 19 år och innebär därmed ingen kostymanpassning

Läs mer

Budgetprognos 2014 för Kalmarsunds gymnasieförbund prognos efter tio månader

Budgetprognos 2014 för Kalmarsunds gymnasieförbund prognos efter tio månader 1 (9) Handläggare Caroline Johansson Budgetprognos 2014 för Kalmarsunds gymnasieförbund prognos efter tio månader Efter fyra månader redovisar Kalmarsunds gymnasieförbund ett operiodiserat resultat på

Läs mer

Budgetprognos 2015 för Kalmarsunds gymnasieförbund prognos efter två månader

Budgetprognos 2015 för Kalmarsunds gymnasieförbund prognos efter två månader 1 (8) Handläggare Carina Cerafiani Budgetprognos 2015 för Kalmarsunds gymnasieförbund prognos efter två månader Budgeten år 2015 innebär att gymnasieförbundet har en kostymanpassning, pga av minskning

Läs mer

Budgetprognos 2015 för Kalmarsunds gymnasieförbund prognos efter tre månader

Budgetprognos 2015 för Kalmarsunds gymnasieförbund prognos efter tre månader 1 (8) Budgetprognos 2015 för Kalmarsunds gymnasieförbund prognos efter tre månader Budgeten år 2015 innebär att gymnasieförbundet har en kostymanpassning, pga. minskning av 16 19 åringar, som belastar

Läs mer

Styrelsen för Kalmarsunds gymnasieförbund

Styrelsen för Kalmarsunds gymnasieförbund 1 (2) KALLELSE/FÖREDRAGNINGSLISTA Datum 2018-05-24 Styrelsen för Kalmarsunds gymnasieförbund Tid Torsdagen den 31 maj 2018, klockan 09.00. Gruppmöten klockan 08.15-09.00. Plats Förbundskontoret, stora

Läs mer

Budgetprognos 2017 för Kalmarsunds gymnasieförbund prognos efter tio månader

Budgetprognos 2017 för Kalmarsunds gymnasieförbund prognos efter tio månader 1 (9) Budgetprognos 2017 för Kalmarsunds gymnasieförbund prognos efter tio månader Budgeten för år 2017 baseras på en mindre ökning av befolkningen i åldersgruppen 16 19 år och innebär därmed ingen kostymanpassning

Läs mer

Budgetprognos 2016 för Kalmarsunds gymnasieförbund prognos efter tre månader

Budgetprognos 2016 för Kalmarsunds gymnasieförbund prognos efter tre månader 1 (8) Budgetprognos 2016 för Kalmarsunds gymnasieförbund prognos efter tre månader Budgeten år 2016 innebär att gymnasieförbundet har en kostymanpassning, pga. minskning av 16 19 åringar, som belastar

Läs mer

Budgetprognos 2016 för Kalmarsunds gymnasieförbund prognos efter tio månader

Budgetprognos 2016 för Kalmarsunds gymnasieförbund prognos efter tio månader 1 (8) Budgetprognos 2016 för Kalmarsunds gymnasieförbund prognos efter tio månader Budgeten år 2016 innebär att gymnasieförbundet har en kostymanpassning, pga. minskning av 16 19 åringar, som belastar

Läs mer

Budgetprognos 2013 för Kalmarsunds Gymnasieförbund prognos efter sju månader

Budgetprognos 2013 för Kalmarsunds Gymnasieförbund prognos efter sju månader 1(7) FÖRBUNDSKONTORET Datum 2013-08-21 Handläggare: Carina Cerafiani Ekonomichef Budgetprognos 2013 för Kalmarsunds Gymnasieförbund prognos efter sju månader Efter sju månader redovisar Kalmarsunds Gymnasieförbund

Läs mer

Budgetprognos 2013 för Kalmarsunds Gymnasieförbund prognos efter tio månader

Budgetprognos 2013 för Kalmarsunds Gymnasieförbund prognos efter tio månader 1(8) FÖRBUNDSKONTORET Datum 2013-11-20 Handläggare: Carina Cerafiani Ekonomichef Budgetprognos 2013 för Kalmarsunds Gymnasieförbund prognos efter tio månader Efter tio månader redovisar Kalmarsunds Gymnasieförbund

Läs mer

Budgetprognos 2013 för Kalmarsunds Gymnasieförbund prognos efter fyra månader

Budgetprognos 2013 för Kalmarsunds Gymnasieförbund prognos efter fyra månader 1(6) FÖRBUNDSKONTORET Datum 2013-05-16 Handläggare: Carina Cerafiani Ekonomichef Budgetprognos 2013 för Kalmarsunds Gymnasieförbund prognos efter fyra månader Efter fyra månader redovisar Kalmarsunds Gymnasieförbund

Läs mer

Budgetprognos 2016 för Kalmarsunds gymnasieförbund prognos efter fyra månader

Budgetprognos 2016 för Kalmarsunds gymnasieförbund prognos efter fyra månader 1 (8) Budgetprognos 2016 för Kalmarsunds gymnasieförbund prognos efter fyra månader Budgeten år 2016 innebär att gymnasieförbundet har en kostymanpassning, pga. minskning av 16 19 åringar, som belastar

Läs mer

Gymnasieantagning läsåret 2018/2019

Gymnasieantagning läsåret 2018/2019 1 (17) Datum 2018-10-19 Ärendebeteckning GYF 2018/0556-10.15 Gymnasieantagning läsåret 2018/2019 Rapport från Gymnasieantagningen Kalmarsunds gymnasieförbund November 2018 2 (17) Redovisning av gymnasieantagningen

Läs mer

Styrelsen för Kalmarsunds gymnasieförbund

Styrelsen för Kalmarsunds gymnasieförbund 1 (2) KALLELSE/FÖREDRAGNINGSLISTA Datum 2018-04-19 Styrelsen för Kalmarsunds gymnasieförbund Tid Torsdagen den 26 april 2018, klockan 09.00. Gruppmöten klockan 08.15-09.00. Plats Ljungnäsvillan, Ljungnäs

Läs mer

Månadsrapport januari 2019

Månadsrapport januari 2019 Västervik -02-18 Controller David Johansson Dnr /88-042 0490-25 42 02 david.johansson@vastervik.se Månadsrapport januari Barn- och utbildningsnämnden Barn- och Utbildningsnämnden lämnar efter januari månad

Läs mer

Jämtlands Gymnasieförbund

Jämtlands Gymnasieförbund Jämtlands Gymnasieförbund Delårsrapport april 2012 Dnr 52-2012 Mikael Cederberg Thomas Nilsson Innehållsförteckning 1. Verksamheten januari - april... 3 1.1. Allmänt... 3 1.2. Antagning höstterminen 2012...

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum KALLELSE/UNDERRÄTTELSE Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden Sammanträdesdatum 2016-04-26 Sammanträdets plats och tid: Kommunhuset i Märsta Sammanträdeslokal: Skölden Tisdagen den 26 april 2016, kl. 18.30

Läs mer

Månadsrapport februari 2019

Månadsrapport februari 2019 Controller David Johansson 0490-25 42 02 david.johansson@vastervik.se Västervik -03-15 Dnr /182-042 Månadsrapport februari Barn- och utbildningsnämnden Barn- och Utbildningsnämnden lämnar efter februari

Läs mer

Ekonomirapport 2014 efter januari månad

Ekonomirapport 2014 efter januari månad Ekonomichef Anders Björlin 0490-25 41 07 anders.bjorlin@vastervik.se 2014-02-20 Kommunstyrelsen Ekonomirapport 2014 efter januari månad Uppföljning I enlighet med det av kommunfullmäktige fastställda dokumentet

Läs mer

Utredning och konsekvensanalys, Olands Gymnasium

Utredning och konsekvensanalys, Olands Gymnasium 1 (s) Handläggare Caroline Johansson 0480-451514 caroline.j ohansson@ gyf. se Styrelsen für Kalmarsunds gymnasiefiirbund Utredning och konsekvensanalys, Olands Gymnasium Bakgrund Kalmarsunds gymnasieftirbund

Läs mer

KALMARSUNDS GYMNASIEFÖRBUND SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Arbetsutskottet Sammanträdesdatum Sida

KALMARSUNDS GYMNASIEFÖRBUND SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Arbetsutskottet Sammanträdesdatum Sida 2019-02-19 1 Plats och tid Förbundskontoret, klockan 13.00-15.20 Omfattning 1-10 Beslutande Ledamöter Dzenita Abaza (S), ordförande Susanne Eliasson (M) Björn Andreen (M) Kristina Sjöström (S) Sören Bondesson

Läs mer

Uppföljning April 2014 Bilaga KS 2014/48/4

Uppföljning April 2014 Bilaga KS 2014/48/4 1 Sammandrag beräknad avvikelse Driftbudget Uppföljning April 2014 Bilaga KS 2014/48/4 Prognosutveckling per månad, Beräknad Årsbudgetavvikelse Nämnd Jan Feb Mars April Maj Aug Sept Okt Nov Årsbudget 2014

Läs mer

31 AUGUSTI 2014 VILHELMINA KOMMUN

31 AUGUSTI 2014 VILHELMINA KOMMUN 31 AUGUSTI 2014 VILHELMINA KOMMUN Kommunstyrelsen, 912 81 VILHELMINA Besöksadress: Förvaltningshuset, Torget 6 Växel: 0940-14 000 e-post: vilhelmina.kommun@vilhelmina.se KS 2014-10-01 KOMMUNINFORMATION

Läs mer

KALMARSUNDS GYMNASIEFÖRBUND SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Arbetsutskottet Sammanträdesdatum Sida

KALMARSUNDS GYMNASIEFÖRBUND SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Arbetsutskottet Sammanträdesdatum Sida 2016-11-15 1 Plats och tid Förbundskontoret, klockan 13.00-14.45 Omfattning 99-109 Beslutande Ledamöter Dzenita Abaza (S), ordförande Måns Linge (M) Sven Stenson (M) Sören Bondesson (S) Jan-Olof Forslund

Läs mer

Månadsrapport september 2018 Barn- och utbildningsnämnden

Månadsrapport september 2018 Barn- och utbildningsnämnden Controller David Johansson 0490-25 42 02 david.johansson@vastervik.se -11-14 Dnr /663-042 Månadsrapport september Barn- och utbildningsnämnden Barn- och Utbildningsnämnden Barn och utbildningsförvaltningen

Läs mer

Månadsrapport maj 2019

Månadsrapport maj 2019 Controller David Johansson 0490-25 42 02 david.johansson@vastervik.se Västervik -06-14 Månadsrapport maj Barn- och utbildningsnämnden Barn- och Utbildningsnämnden lämnar efter maj månad en helårsprognos

Läs mer

Delårsrapport. För perioden 2015-01-01 2015-08-31

Delårsrapport. För perioden 2015-01-01 2015-08-31 Delårsrapport För perioden 2015-01-01 2015-08-31 RONNEBY KOMMUN DELÅRSRAPPORT FÖR PERIODEN 2015-01-01-2015-08-31 I nedanstående kommenteras den finansiella utvecklingen avseende rapportperioden, jämte

Läs mer

Månadsrapport mars 2013

Månadsrapport mars 2013 Månadsrapport mars Ekonomiskt resultat -03-31 67,1 mkr Resultatanalys Det ekonomiska resultatet i månadsbokslutet till och med mars uppgår till 67,1 mkr. För motsvarande period 2012 var resultatet 3,4

Läs mer

Ekonomisk prognos Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden

Ekonomisk prognos Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden Ekonomisk prognos 2019 Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden Innehållsförteckning Sammanfattning...3 Ekonomisk utveckling under året...4 Budgetavvikelse...4 Verksamhetsmått...4 Analys av avvikelse i förhållande

Läs mer

Ekonomirapport 2014 efter februari månad

Ekonomirapport 2014 efter februari månad Ekonomichef Anders Björlin 0490-25 41 07 anders.bjorlin@vastervik.se 2014-03-20 Kommunstyrelsen Ekonomirapport 2014 efter februari månad Uppföljning I enlighet med det av kommunfullmäktige fastställda

Läs mer

Månadsrapport maj 2014

Månadsrapport maj 2014 Månadsrapport maj Ekonomiskt resultat -05-31 51,3 mkr Resultatanalys Det ekonomiska resultatet i månadsbokslutet till och med maj uppgår till 51,3 mkr. För motsvarande period 2013 var resultatet exklusive

Läs mer

Uppföljning och prognos. Mars 2018

Uppföljning och prognos. Mars 2018 Uppföljning och prognos Mars 2018 1 Innehåll Periodens resultat och helårsprognos... 3 Resultaträkning... 4 Driftbudgetavräkning... 5 Kommentarer till marsresultatet och prognos 2018... 6 2 Uppföljning

Läs mer

Ekonomisk prognos Hälsa-, vård- och omsorgsnämnden

Ekonomisk prognos Hälsa-, vård- och omsorgsnämnden Ekonomisk prognos 2019 Hälsa-, vård- och omsorgsnämnden Innehållsförteckning Sammanfattning...3 Ekonomisk utveckling under året...4 Budgetavvikelse...4 Verksamhetsmått...4 Analys av avvikelse i förhållande

Läs mer

Ekonomisk uppföljning per den 30 oktober Verksamhetsområde 1-2 Barn- och utbildningsförvaltningen

Ekonomisk uppföljning per den 30 oktober Verksamhetsområde 1-2 Barn- och utbildningsförvaltningen Ekonomisk uppföljning per den 30 oktober Verksamhetsområde 1-2 Barn- och utbildningsförvaltningen 2 (8) Barn- och utbildningsförvaltningen Det sammantagna resultatet till och med oktober i barn- och utbildningsförvaltningen

Läs mer

15. Ekonomisk månadsrapport för kommunen januari - mars 2015 Dnr 2015/94-042

15. Ekonomisk månadsrapport för kommunen januari - mars 2015 Dnr 2015/94-042 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 18 (27) 2015-04-27 Ks 15. Ekonomisk månadsrapport för kommunen januari - mars 2015 Dnr 2015/94-042 I enlighet med kommunfullmäktiges beslut av strategisk plan följer

Läs mer

Underlag för diskussion - Budget 2016 samt Plan 2017-2018 nämnd - version 1. Utbildningsnämnd

Underlag för diskussion - Budget 2016 samt Plan 2017-2018 nämnd - version 1. Utbildningsnämnd Underlag för diskussion - Budget 2016 samt Plan 2017-2018 nämnd - version 1 Utbildningsnämnd 1 Resultatbudget Resultatbudget Utfall 2014 Budget 2015 Intäkter 89,0 68,6 Personalkostnader -224,7-216,0 Övriga

Läs mer

MÅNADSRAPPORT JULI 2013

MÅNADSRAPPORT JULI 2013 MÅNADSRAPPORT JULI 2013 Månadsrapport januari juli Ekonomiskt resultat Periodens utfall Resultatet före finansiella poster för perioden januari-juli visar ett överskott på 118 mkr, vilket är 33 mkr bättre

Läs mer

Kalmarsunds Gymnasieförbund

Kalmarsunds Gymnasieförbund Kalmarsunds Gymnasieförbund Kalmarsunds Gymnasieförbund Urbanisering och regionförstoring Befolkningsförändring i kommuner 2005-2015 Lokala arbetsmarknadsregioner 2030 (ytan proportionell mot folkmängden)

Läs mer

30 APRIL 2015 VILHELMINA KOMMUN

30 APRIL 2015 VILHELMINA KOMMUN 30 APRIL 2015 VILHELMINA KOMMUN VILHELMINA KOMMUN Kommunstyrelsen, 912 81 VILHELMINA Besöksadress: Förvaltningshuset, Torget 6 Växel: 0940-14 000 e-post: vilhelmina.kommun@vilhelmina.se KOMMUNINFORMATION

Läs mer

Sökandet efter första ansökningsomgången till gymnasieskolan och gymnasiesärskolan 2015

Sökandet efter första ansökningsomgången till gymnasieskolan och gymnasiesärskolan 2015 Rapport 2015 Sökandet efter första ansökningsomgången till gymnasieskolan och gymnasiesärskolan 2015 Charlott Rydén och Ulrika Pudas 2015-04-15 Innehållsförteckning Sammanfattning... 3 1. Sökande bosatta

Läs mer

Anvisning för redovisning av kommunens budget och bidragsbelopp till fristående gymnasieskolor för 2011

Anvisning för redovisning av kommunens budget och bidragsbelopp till fristående gymnasieskolor för 2011 2010-11-08 1 (6) Anvisning för redovisning av kommunens budget och bidragsbelopp till fristående gymnasieskolor för 2011 Bakgrund Från och med kalenderåret 2010 gäller nya bestämmelser om kommunens bidrag

Läs mer

Ekonomirapport 2016 efter mars månad

Ekonomirapport 2016 efter mars månad Tf Ekonomichef Christina Bäckström 0490-25 40 78 christina.backstrom@vastervik.se 2016-04-18 Kommunstyrelsen Ekonomirapport 2016 efter mars månad Uppföljning I enlighet med det av kommunfullmäktige fastställda

Läs mer

Yttrande över ansökan från CIS Kalmar AB om godkännande som huvudman för utökning av en befintlig fristående gymnasieskola i Kalmar kommun

Yttrande över ansökan från CIS Kalmar AB om godkännande som huvudman för utökning av en befintlig fristående gymnasieskola i Kalmar kommun 1 (6) Handläggare Chatharina Gustafsson Skolinspektionen 0480-45 15 01 Registrator chatharina.gustafsson@gyf.se Box 23069 104 35 Stockholm Yttrande över ansökan från CIS Kalmar AB om godkännande som huvudman

Läs mer

KALMARSUNDS GYMNASIEFÖRBUND SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Arbetsutskottet Sammanträdesdatum Sida 2015-03-10 1

KALMARSUNDS GYMNASIEFÖRBUND SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Arbetsutskottet Sammanträdesdatum Sida 2015-03-10 1 2015-03-10 1 Plats och tid Förbundskontoret, klockan 13.00-15.20 Omfattning 9-17 Beslutande Ledamöter Dzenita Abaza (S), ordförande Britt Dicksson (M) Sven Stenson (M) Sören Bondesson (S) Björn Andreen

Läs mer

Delårsrapport för Linköpings kommun per den 31 augusti med prognos för helår 2017

Delårsrapport för Linköpings kommun per den 31 augusti med prognos för helår 2017 Tjänsteskrivelse 1 (7) Kommunledningsförvaltningen Birgitta Hammar 2017-10-04 Dnr KS 2017-821 Kommunstyrelsen Delårsrapport för Linköpings kommun per den 31 augusti med prognos för helår 2017 Förslag till

Läs mer

Registrator Box Stockholm. Ert dnr :904

Registrator Box Stockholm. Ert dnr :904 1 (5) Handläggare Chatharina Gustafsson Skolinspektionen 0480-45 15 01 Registrator chatharina.gustafsson@gyf.se Box 23069 104 35 Stockholm Yttrande över ansökan från Gymnasieskolor i Syd AB, Fria Läroverken

Läs mer

Månadsrapport juli 2012

Månadsrapport juli 2012 Månadsrapport juli 2012 Tillgänglighet till specialiserad vård Vårdgaranti och kömiljard Under semestermånaderna har färre verksamheter nått målen för vårdgaranti och kömiljard. Flera förbättringsarbeten

Läs mer

Bokslutsprognos 2013-10-31

Bokslutsprognos 2013-10-31 1(4) Kommunstyrelsens förvaltning Handläggare Chris Tevell/Maria Åhström Tfn 0142-850 22 Kommunstyrelsen Bokslutsprognos 2013-10-31 Sammanfattning Budgeterat resultat enligt mål och budget för år 2013

Läs mer

Apr 2019 MÅNADSRAPPORT APRIL. Barn- och skolnämnden

Apr 2019 MÅNADSRAPPORT APRIL. Barn- och skolnämnden Apr 2019 MÅNADSRAPPORT APRIL Barn- och skolnämnden Innehållsförteckning Sammanfattning...3 Förvaltningsberättelse...4 Ekonomi...4 Resultat...4 Investeringar...5 Personal...6 Antal anställda...6 Hälsa och

Läs mer

Landstinget Dalarna. Översiktlig granskning av delårsrapport per KPMG AB 30 maj 2011 Antal sidor: 6

Landstinget Dalarna. Översiktlig granskning av delårsrapport per KPMG AB 30 maj 2011 Antal sidor: 6 Översiktlig granskning av delårsrapport per 2011-04-30 KPMG AB 30 maj 2011 Antal sidor: 6 1. Inledning och sammanfattning Vi har utfört en översiktlig granskning av delårsrapporten per 2011-04-30 för.

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Plats och tid: Förvaltningsbyggnad Viktoria, Stenbocken, kl 09.00 09.40 Beslutande: Sebastian Clausson (S), ordförande Malin Larsson (MP) ersättare för Gunnar Sporrong (MP)

Läs mer

Delårsrapport 2015 GYMNASIESKOLA OCH VUXENUTBILDNING

Delårsrapport 2015 GYMNASIESKOLA OCH VUXENUTBILDNING Delårsrapport 2015 GYMNASIESKOLA OCH VUXENUTBILDNING Delårsrapport 2015 Sammanfattning Gymnasieskola och vuxenutbildning bedöms totalt få en positiv budgetavvikelse på 200 tkr vid årets slut. Gymnasieskolans

Läs mer

BUDGET 2011, PLAN 2012-2013 ÄLVDALENS KOMMUN

BUDGET 2011, PLAN 2012-2013 ÄLVDALENS KOMMUN ÄLVDALENS KOMMUN BUDGET 2011 OCH VERKSAMHETSPLAN 2012 2013 En ny politisk ledning, kommer att styra Älvdalens kommun de kommande fyra åren. Runt om i kommunen växer framtidstron och förhoppningen är att

Läs mer

Månadsuppföljning januari juli 2015

Månadsuppföljning januari juli 2015 Resultatet uppgår till 47 Mkr för juli månad. Nettokostnaderna har t.o.m. juli tagit i anspråk 57 % av årsbudgeten. Riktpunkten är 58 %. Hittills under året har kommunen investerat för 103 Mkr. Fyra av

Läs mer

KALMARSUNDS GYMNASIEFÖRBUND SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Arbetsutskottet Sammanträdesdatum Sida

KALMARSUNDS GYMNASIEFÖRBUND SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Arbetsutskottet Sammanträdesdatum Sida 2019-03-19 1 Plats och tid Förbundskontoret, klockan 14.00-15.30 Omfattning 11-19 ande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Dzenita Abaza (S), ordförande Sören Bondesson (S) Björn Brändewall (L), ersättare

Läs mer

MÅNADSRAPPORT 2013 MAJ

MÅNADSRAPPORT 2013 MAJ MÅNADSRAPPORT Månadsrapport januari maj Ekonomiskt resultat Periodens utfall Resultatet före finansiella poster för perioden januari-maj visar ett överskott på 6 mkr, vilket är 49 mkr bättre än budget.

Läs mer

Månadsrapport. Bildningsförvaltningen. Mars 2015

Månadsrapport. Bildningsförvaltningen. Mars 2015 Månadsrapport Bildningsförvaltningen Mars 2015 1. Budgetuppföljning och prognos per nämnd Bildningsförvaltningen Sammantagen prognos bildningsförvaltningen Bildningsförvaltningens prognos vid årets slut

Läs mer

Preliminär Bokslutsrapport December 2016

Preliminär Bokslutsrapport December 2016 Preliminär Bokslutsrapport December 2016 Resultatet uppgår till 59 mkr Nämndernas resultat är sammanlagt 22 mkr bättre än budget Kommunen har investerat för 175 mkr. Samtliga fyra finansiella mål nås.

Läs mer

Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden

Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden Ordförande: Catharina Malmborg Förvaltningschef: Kerstin Melén Gyllensten Ekonomi och verksamhet Utfall 31 mars och helårsprognos Utfallet tom mars månad är inte helt

Läs mer

Tjänsteskrivelse Månadsuppföljning efter oktober 2011

Tjänsteskrivelse Månadsuppföljning efter oktober 2011 KRISTINA DAHL SID 1/8 CONTROLLER KRISTINA.DAHL@VALLENTUNA.SE KOMMUNSTYRELSEN Tjänsteskrivelse Månadsuppföljning efter oktober 2011 Förslag till beslut Kommunstyrelsen noterar informationen och godkänner

Läs mer

Landstingsdirektörens ekonomirapport oktober 2012

Landstingsdirektörens ekonomirapport oktober 2012 1 (6) Ekonomiavdelningen, LLK 2012-11-15 Landstingsdirektörens ekonomirapport oktober 2012 Ekonomi Tack vare en engångsåterbetalning för AFA-försäkringar för åren 2007-2008 prognostiseras ett utfall för

Läs mer

Ekonomisk uppföljning per den 30 september Verksamhetsområde 1-2 Barn- och utbildningsförvaltningen

Ekonomisk uppföljning per den 30 september Verksamhetsområde 1-2 Barn- och utbildningsförvaltningen Ekonomisk uppföljning per den 30 september Verksamhetsområde 1-2 Barn- och utbildningsförvaltningen 2 (8) Barn- och utbildningsförvaltningen Det sammantagna resultatet till och med september i barn- och

Läs mer

Månadsrapport september 2014

Månadsrapport september 2014 Månadsrapport september Ekonomiskt resultat -09-30 215,4 mkr Resultatanalys Det ekonomiska resultatet i månadsbokslutet till och med september uppgår till 215,4 mkr. I resultatet ingår jämförelsestörande

Läs mer

Tertialrapport 1/1 30/4. Fastställt av : Kommunfullmäktige Datum: 2015-06-17 Dnr: ATVKS 2015-00383 042

Tertialrapport 1/1 30/4. Fastställt av : Kommunfullmäktige Datum: 2015-06-17 Dnr: ATVKS 2015-00383 042 Tertialrapport 1/1 30/4 2015 Fastställt av : Kommunfullmäktige : 2015-06-17 Dnr: ATVKS 2015-00383 042 TERTIALRAPPORT Sida 3(15) Innehållsförteckning Förvaltningsberättelse... 5 Resultat och balans...

Läs mer

Gymnasieorganisation 2015/2016. Förslag till beslut

Gymnasieorganisation 2015/2016. Förslag till beslut 1(6) Tjänsteskrivelse 2015-06-01 Diarienummer: UAN 2014/0275 Version: 1.0 Beslutsorgan: UAN Halmstad Utbildning Jörgen Krantz E-post: jorgen.krantz@halmstad.se Telefon: 0705 13 97 60 Gymnasieorganisation

Läs mer

Bokslutskommuniké 2014

Bokslutskommuniké 2014 Bokslutskommuniké 2014 Bokslutskommunikéns syfte är att ge en snabb, kortfattad och övergripande bild av 2014 års utfall. Förändringar kan komma att ske i den slutliga årsredovisningen, som fastställs

Läs mer

Bokslut 2017 GYMNASIESKOLA OCH VUXENUTBILDNING

Bokslut 2017 GYMNASIESKOLA OCH VUXENUTBILDNING Bokslut 2017 GYMNASIESKOLA OCH VUXENUTBILDNING Innehållsförteckning Verksamhet... 3 Driftredovisning... 3 Verksamhetsmått... 3 Årets händelser... 3 Ekonomi... 4 Integration/flyktingmottagning... 5 Mål

Läs mer

Ekonomisk prognos efter oktober 2017

Ekonomisk prognos efter oktober 2017 TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Maria Engblom -10-12 SKDN /0046 0480-45 29 02 Södermöre kommundelsnämnd Ekonomisk prognos efter oktober Förslag till beslut Södermöre kommundelsnämnd

Läs mer

Information om preliminär bokslutrapport 2017

Information om preliminär bokslutrapport 2017 Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2018-01-29 16 Information om preliminär bokslutrapport 2017 KS 2018/3 Beslut Kommunstyrelsen noterar informationen. Sammanfattning av ärendet Ekonomikontoret

Läs mer

52% 64% 76% 86% 84% 87% 82% 90% 90% 85% 120% 100% 80% 60% 40% 20% Åk09 Åk10 Åk11 0% NA NI SA EK ES TE HU FT VF BF EE HA BA VO HV NB RL HT IN JGY Årskull 11 100% 80% 60% 40% 20% 0% 160 140 135 138 120

Läs mer

Ekonomirapport 2017 efter januari månad

Ekonomirapport 2017 efter januari månad Ekonomichef Christina Bäckström 0490-25 40 78 christina.backstrom@vastervik.se 2017-02-16 Kommunstyrelsen Ekonomirapport 2017 efter januari månad Uppföljning I enlighet med det av kommunfullmäktige fastställda

Läs mer

KALMARSUNDS GYMNASIEFÖRBUND SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Styrelse Sammanträdesdatum Sida

KALMARSUNDS GYMNASIEFÖRBUND SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Styrelse Sammanträdesdatum Sida 2019-02-28 1 Plats och tid Förbundskontoret, klockan 09.00-11.20 Omfattning 13-22 ande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Ersättare Tjänstepersoner m.fl. Dzenita Abaza (S) Susanne Eliasson

Läs mer

Månadsrapport februari 2015

Månadsrapport februari 2015 Arbetsmarknadsförvaltningen Ekonomistaben Sida 1 (8) -03-12 Handläggare Fredrik Glansholm William Naranjo Till Arbetsmarknadsnämnden den 12 mars Månadsrapport februari Förvaltningens förslag till beslut

Läs mer

Månadsrapport januari februari

Månadsrapport januari februari Månadsrapport januari februari Ekonomiskt resultat Periodens utfall Resultatet före finansiella poster för perioden januari-februari visar ett överskott på 21 mkr, vilket är 25 mkr bättre än budget. Grafen

Läs mer

Ekonomi- och verksamhetsuppföljning efter april 2011

Ekonomi- och verksamhetsuppföljning efter april 2011 Handläggare Datum Åsa Ottosson -05-02 0480-45 30 32 Ekonomi- och verksamhetsuppföljning efter april Verksamhet Barn- och ungdomsnämnden ansvarar för kommunens verksamhet inom förskola och fritidshem samt

Läs mer

KALMARSUNDS GYMNASIEFÖRBUND SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Arbetsutskottet Sammanträdesdatum Sida 2014-03-10 1

KALMARSUNDS GYMNASIEFÖRBUND SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Arbetsutskottet Sammanträdesdatum Sida 2014-03-10 1 2014-03-10 1 Plats och tid Förbundskontoret, klockan 13.00-15.45 Omfattning 9-16 Beslutande Ledamöter Mona Jeansson (S) ordförande Britt Dicksson (M) Christina Ateva (S) Marcus Johansson (C) Övriga deltagande

Läs mer

Månadsuppföljning. April 2012

Månadsuppföljning. April 2012 A Månadsuppföljning April 2012 2 Månadsuppföljning 1 januari 30 april 2012 Skatteunderlagsprognosen per april pekar mot ett överskott om ca 3,2 mkr för skatteintäkterna. Det är slutavräkningarna både för

Läs mer

Interkommunal ersättning (IKE) och ersättning till friskolor (FRI) 2016

Interkommunal ersättning (IKE) och ersättning till friskolor (FRI) 2016 1(4) Tjänsteskrivelse 2015-11-10 Diarienummer: UAN 2015/0385 Version: 1.0 Beslutsorgan: UAN Ekonomi Henric Andersson E-post: henric.andersson@halmstad.se Telefon: 0727-15 90 38 Interkommunal ersättning

Läs mer

FÖRDJUPAD PROGNOS 2017

FÖRDJUPAD PROGNOS 2017 FÖRDJUPAD PROGNOS med ekonomiskt utfall till och med april för Nämnden för arbete och välfärd -04 1 (5) Sammanfattning Efter årets första fyra månader pekar prognosen mot ett underskott på -7,4 mkr för.

Läs mer

Månadsuppföljning. Maj 2008

Månadsuppföljning. Maj 2008 A Månadsuppföljning Maj 28 Månadsuppföljning 1 januari - 31 maj 28 Jämfört med budget visar den senaste skatteprognosen att skatteintäkterna beräknas bli 3,4 mkr lägre. Vad gäller de generella statsbidragen

Läs mer

Månadsrapport november 2013

Månadsrapport november 2013 Månadsrapport november Ekonomiskt resultat -11-30 140,5 mkr Resultatanalys Det ekonomiska resultatet i månadsbokslutet uppgår till 140,5 mkr. I resultatet ingår följande jämförelsestörande poster förändrad

Läs mer

Månadsrapport februari

Månadsrapport februari 2012-03-29 1 (7) Kommunstyrelsen Månadsrapport februari Beslutsunderlag Kommunkontorets skrivelse den 29 mars 2012. Sammanfattning Stadens resultat uppgick efter februari månad till 23,9 mnkr, vilket är

Läs mer

Kallelse/föredragningslista

Kallelse/föredragningslista 1 (2) Datum 2018-09-24, reviderad Handläggare Ingegerd Andersson Styrelsesekreterare 0480-45 15 00 ingegerd.andersson@gyf.se Styrelsen för Kalmarsunds gymnasieförbund Kallelse/föredragningslista Tid Torsdagen

Läs mer

Styrelsen för Kalmarsunds gymnasieförbund

Styrelsen för Kalmarsunds gymnasieförbund 1 (2) KALLELSE/FÖREDRAGNINGSLISTA Datum 2018-02-08 Styrelsen för Kalmarsunds gymnasieförbund Tid Fredagen den 16 februari 2018, klockan 09.00. Gruppmöten klockan 08.15-09.00. Plats Förbundskontoret, stora

Läs mer

Månadsrapport November 2010

Månadsrapport November 2010 Månadsrapport Månadsrapport januari-november Ekonomiskt resultat Periodens utfall Resultatet för perioden januari-november visar ett överskott på 174 mkr före finansiella poster, vilket är 93 mkr bättre

Läs mer

Månadsrapport - Ekonomi, personal och kvalitet. Nybro kommun Okt 2016

Månadsrapport - Ekonomi, personal och kvalitet. Nybro kommun Okt 2016 Månadsrapport - Ekonomi, personal och kvalitet Nybro kommun Okt 2016 Driftsredovisning... 3 Driftsredovisning per område/förvaltning... 4 Investeringsredovisning... 6 Avtalstrohet... 7 Hälsotal - total

Läs mer

Dnr Ubn 2010/56 Budget och verksamhetsuppföljning per april 2010 och prognos för helår samhällsuppdraget

Dnr Ubn 2010/56 Budget och verksamhetsuppföljning per april 2010 och prognos för helår samhällsuppdraget TJÄNSTESKRIVELSE 1 (9) 2010-05-11 Utbildningsnämnden Dnr Ubn 2010/56 Budget och verksamhetsuppföljning per april 2010 och prognos för helår 2010 - samhällsuppdraget Förslag till beslut Utbildningsnämndens

Läs mer

Ekonomisk uppföljning per april för Skolnämnden

Ekonomisk uppföljning per april för Skolnämnden Ekonomisk uppföljning per april för Skolnämnden Driftsredovisning per slag (belopp i tkr) HELÅR Budget Prognos JANUARI-APRIL perioden Periodbudget Förbruk at av helårsb udget % Verksamhetens intäkter Avgifter

Läs mer

Månadsrapport juli 2014

Månadsrapport juli 2014 Månadsrapport juli Ekonomiskt resultat -07-31 184,5 mkr Resultatanalys Det ekonomiska resultatet i månadsbokslutet till och med juli uppgår till 184,5 mkr. För motsvarande period 2013 var resultatet exklusive

Läs mer

Preliminärt bokslut Region Örebro län December 2017

Preliminärt bokslut Region Örebro län December 2017 Preliminärt bokslut Region Örebro län December 2017 Sammanfattning Årets resultat 150 mnkr (budget 20 mnkr) Nettokostnadsökning 5,7 % (3,9 %) Verksamhetsresultat -139 mnkr (31 mnkr) Lönekostnadsökning

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens verksamhetsredovisning per mars 2019 Dnr BUN19/5-006

Barn- och utbildningsnämndens verksamhetsredovisning per mars 2019 Dnr BUN19/5-006 Johannes Pålsson Chef barn och utbildning Barn- och utbildningsnämndens verksamhetsredovisning per mars 2019 Dnr BUN19/5-006 Sammanfattning Barn- och utbildningsnämndens utfall per mars visar ett negativt

Läs mer

Månadsrapport juni 2018 Barn- och ungdomsnämnden

Månadsrapport juni 2018 Barn- och ungdomsnämnden Månadsrapport juni 2018 Barn- och ungdomsnämnden Barn- och ungdomsnämnd Prognosen efter juni ger ett totalt överskott på 3,9 mnkr, vilket är 1 mnkr lägre än föregående prognos. Grundskoleverksamhet inklusive

Läs mer

Granskning av delårsrapport

Granskning av delårsrapport Revisionsrapport Granskning av delårsrapport Tyresö kommun September 2009 Eva Lagbo Bergqvist Ing-Marie Englund Erika Svensson Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning...3 2 Inledning...4 2.1 Bakgrund...4

Läs mer

Månadsuppföljning. Maj 2012

Månadsuppföljning. Maj 2012 A Månadsuppföljning Maj 2012 2 Månadsuppföljning 1 januari 31 maj 2012 Skatteunderlagsprognosen per april pekar mot ett överskott om ca 3,2 mkr för skatteintäkterna. Det är slutavräkningarna både för 2011

Läs mer

NOM. t91 2. Kre,,d e. ( t-t. Förslag till beslut Utbildningsnämnden föreslås besluta

NOM. t91 2. Kre,,d e. ( t-t. Förslag till beslut Utbildningsnämnden föreslås besluta t91 2 NOM UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN Kre,,d e. ( t-t Handläggare Datum Diarienummer Ingrid Holström 2015-05-05 UBN-2015-0852 Utbildningsnämnden Ansökan från LOKS AB om godkännande som huvudman för en utökning

Läs mer

Ekonomisk uppföljning per den 30 november Verksamhetsområde 1-2 Barn- och utbildningsförvaltningen

Ekonomisk uppföljning per den 30 november Verksamhetsområde 1-2 Barn- och utbildningsförvaltningen Ekonomisk uppföljning per den 30 november Verksamhetsområde 1-2 Barn- och utbildningsförvaltningen 2 (7) Barn- och utbildningsförvaltningen Det sammantagna resultatet till och med november i barn- och

Läs mer

Månadsuppföljning januari mars 2018

Månadsuppföljning januari mars 2018 Resultatet uppgår till 24 mkr för mars månad. Nettokostnaderna har t.o.m. mars tagit i anspråk 24 % av årsbudgeten. Riktpunkten är 25 %. Hittills under året har kommunen investerat för 46 mkr. Samtliga

Läs mer