ROUND TABLE SVERIGE Member of World Council of Service Clubs and Round Table International

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "ROUND TABLE SVERIGE Member of World Council of Service Clubs and Round Table International"

Transkript

1 Ordförandemöte Distrikt 5 R.O.M - Riksomfattande Ordförandemöte 17-19/8, Mötet öppnas DO5 Mattias Peterson hälsar alla välkomna och öppnar för distriktets del den programpunkt under ROM som är vår egen distriktstid. Den distriktsinterna tiden fördelas över både fredagen och lördagen. Beslutas att utse fdo Fredrik Beckman, tillika klubbordförande RT50 Mariestad, till sekreterare för mötet. Mötet kommer att avbrytas av gemensamma aktiviteter med övriga RTS och i vissa fall LC. Som en del av distriktsprogrammet ingår presentation av RTS Presidium och Befattningshavare (RO, VRO, RS, RK, IRO, RWM, PRO, Merlin & Kansli), samt besök av Riksmötesgeneral Genomgång av tider och aktiviteter under ROM och vår egen distriktsagenda (utsända). Kl 15:13 Tomas Lyck RT118 Skövde äntrar mötet. 2 Presentation av närvarande bröder & klubbar RT13 Uddevalla, Janne Bark, KO Mr blå, den vandrande resningen talade som vanligt utan hinder. Utan stående men. Bortsett från bondklubben Tidaholm är man i samma båt som alla andra, allt enligt Janne själv. Rekrytering. Ser detta (rekryteringsfrågan) som ett större samhälleligt problem än ett enskilt klubbekymmer. Janne sitter inte på svaren, men belyser företeelsen. 11 medlemmar idag. Från att ha varit en problem klubb så känner klubben en stabilitet idag. Man fokuserar på bra rekryteringar. Skyller Allt på HS. Efterlyser andra kriterier för inval än det kvantitativa begreppet. Kvalitet framför kvantitet! (Angående permitteringar kan detta grundas på att invalet har gått för fort. Rätt förutsättningar har inte givits inför invalet. Detta sagt av Magnus Faltin RT101 Strömstad.)

2 RT 13 lägger ut möten på enskilda medlemmar och kallar mötena för personnamn. Det är upp till medlemmen att bestämma vad som skall hända under det möte som har hans namn. Janne lägger sig i diskussionen med ojämna mellanrum. Alltid lika omotiverat. Det handlar mest om öl och viagra. Övriga i distriktet är svårt chockade då förhandsrapporterna om Janne Bark talat om en måttfull och balanserad diplomat. RT23 Trollhättan, Stefan Griwall, KO Fyllde 40 i söndags. Alla sjöng vackert för Stefan. Egentligen ville Stefan mest sitta och gnälla i år (det var bättre förr). Men nu har han backat och tagit tag i klubben. Är 12 medlemmar. Tappar 3 kommande året. Stefan är inne på sitt femte år som 100% närvaro! Respekt! Vill få nya medlemmar att förstå vad RT är! Har fadderverksamhet. Tillämpar resebidrag kronor för framförallt euromeetings. Målet är rekrytering och pengar! RT30 Vänersborg, Urban Rapp, KO Relativt stabilt. En medlem avflyttad och transfererad till Göteborg. Förre KO slutat samt 1 medlem som förra året hade 100% har permitterat sig. Varför? Har haft ganska mycket PM-avdrift senaste året. Närmsta åren ett fåtal PM i avdrift. Dryga 70% närvaro. Euromeeting vartannat år. Problem med att man stannar innanför 50 skyltarna. Nu har det ändrat sig. De som varit mest emot är nu PM. Urban hävdar att man är ett jävla gôtt gäng. Positiv inför året! RT44 Lidköping, Petter Skantze, KO Inga förändringar efter rapport. 16 medlemmar. Har haft generationsskifte 4 slutade (PM) i halvårsskiftet. Det känns lugnt. Årsmötet var fantastiskt. Petter tycker att man är alldeles för introverta. Borde söka sig mer utanför 50 skyltarna. Många nya medlemmar som vill uppåt i organisationen. Jobbar stenhårt för att ha hemma hos-möten!!! RT48 Skövde, Magnus Johansson, KO Som en ny klubb! Generationsskifte, 5 som slutade ett år 4 nästa. Vilat sig på kompisgäng. Har haft problem med rekrytering. Magnus tror man har hittat rätt. 4 nya medlemmar sedan Känner att man behöver vara extra tydliga mot nya medlemmar. Är 13 medlemmar. 1 permitterar ut sig, men hittar förhoppningsvis tillbaka till RT under året. Vill ha fler medlemmar och stabilitet! Har haft bra närvaro med få undantag. Magnus känner att man har fått en nystart. Upplever det som roligt att vara KO i RT48. Styrelsen utser lämplig fadder till ny gäst. Var tydlig mot gäster! Gästen skall aldrig behöva fundera på vad gästandet handlar om!

3 RT49 Skara, Martin Sjögren, KO Börjar beskrivningen i julas. Har haft 5 inval. Positivt! En som slutade som PM. Man har diskuterat och planerat Euromeeting. Två tre personer har dragit lasset. Övriga har haft åsikter och det hela i det närmaste kraschade under europamötet då det kom fram synpunkter på än det ena, än det andra. 2 har permitterat sig och en har valt att sluta. Styrelsen består av medlemmar som varit med ett- ett och ett halvt år. För Martin ser han helgen som att se och lära. RT50 Mariestad, Fredrik Beckman, KO 11 medlemmar. Skall ha klubblokal, skaffa pins, standar, åka på riksmötet. Minst 5 nya medlemmar. Programmet klart för hela året. Infört SAA (samma tjänst som KM). Skrivna dagordningar. Pilgrimsresor. RT kontinuitet (förankra vad RT är). Älskar DO (ämbetet). RT är som organisation det primära. Vem som är medlem är egalt. Vill styra medlemmar uppåt i organisationen, ge alla medlemmarna i klubben chansen att i tid förstå hur kul RT kan vara när man engagerar sig. Behöver avgiftas från RT (Fredrik Beckman själv avses)! RT58 Falköping, Fredrik Nyberg, KO Har tappat 5 medlemmar till PM. Numera 14 medlemmar. Är inte orolig, men vill jobba hårt med nyrekrytering. Skall fortsätta i den andan man har. Har varit för dåliga på att promota RT internt. Bör utanför skyltarna mer. Har två inval på G ganska direkt. RT84 Tidaholm, Jörgen Ålebring; KO Är fortfarande inte som andra (klubben alltså ). 10 medlemmar. Thurén rättar! Man är 11. Är en tillväxtklubb men känner inte att det är ett problem. Upplever inte problem. Har en diskussions grej i klubben för närvarande. Ibland en känsla av att det en klubb i klubben. Var vill vi vara mellan seriös och oseriös? Hur vill vi se ut utåt? Vad är vi kända för? Code of conduct! Varumärket! Har hög närvaro! Permitteringar förekommer knappast. Klubblokalen är uppsagd. Detta är ett rejält trauma. Man har haft lokalen sedan slutet av sextiotalet. För mycket innanför 50 skyltarna! RT84 har fadderverksamhet. Den nye medlemmen upptas av gammal medlem. RT101 Strömstad, Magnus Faltin, KO 3 permitterade medlemmar. Viss liten missämja finns i klubben. Tuppkamp, worldmeeting osv har sugit musten ur klubben lite. Det har varit väldigt intensivt under året som gått. Kan klubben vakna ur det hela i en mer normal verksamhet utan att må dåligt? Har haft bra inval av nya medlemmar! Senaste invalde brinner för RT. 2 permitterade, en har hoppat av.

4 RT118 Skövde, Thomas Lyck, KO Sista året i RT. Fyller 40 alldeles snart. Gillar RT livet. Militär. 15 medlemmar. Valde in 3 nya medlemmar förra året vilket är över hövan jämfört med tidigare. Målet är att välja in 4 nya medlemmar i år. Man vill hålla fast vid hemma-hos. Har testat att vara gäst hos RT3. Spännande att se andra klubbars verksamhet. Styrkan för RT118 är ändå hemma-hos. Nästa år är det 40 år sedan 118 stiftades. Mentala förberedelser är viktiga. Bra brev och formalia är oerhört viktiga för att hålla upp intresset för vad klubben gör. Thomas undrar var benämningen Saft och bullklubben egentligen kommer ifrån. Man har bra stämning och hyggligt med fest.. Förklarar andra bröder att det kan handla om mötena på måndagar. Med möten på måndagar är det tufft att ta sig pilsner då man har hela veckan framför sig. En torsdag varannan vecka kan man slappna av, påföljande fredag kan man boka in som lite lugnare på jobbet. Svårt med en hel vecka. Kommer att ha ett hemligt möte på våren och ett på hösten. Åker på Euromeeting. Är väldigt aktiva på denna front. Har haft dåligt deltagande på riksmöte. Vill ändra på det. 4 slutar av åldersskäl under året. Vill ha bättre samarbete med RT48. Det vill RT48 också! Fokuserar en del på att yrket skall styra vem som skall bli medlem (utan att det är ett självändamål). RT141 Hjo-Grönköping, Tobias Göthberg, KO Har 13 medlemmar varav en är DO. Två är permitterade. En kommer aldrig på mötena. Detta är uppe för diskussion. Mötena besöks av 6-8 personer i snitt vilket är för lite. Den senaste personen som permitterade sig gjorde det bl.a. för barnafödande. Vad skall vi få permittera oss för och borde det finnas någon gräns? Tobias har personligen lämnat inbjudan till första mötet. Få gäster förra året. Detta skall ändras. Tobias har skramlat ihop lite pengar. Prisutdelning skall ske till bästa gästmedtagaren. Målet är inte att ha med potentiella medlemmar som gäst varje gång. Poängen är att vara aktiv i att ha med gäster. 3 Klubbarnas program h07/v08. DO- & vdo-besök Se till att Ni så snart Era program är klara, mailar detsamma till DO, vdosamt inte minst DWM (DistriktsWebMaster) Daniel Niklasson. DO: s samt vdo: s klubbesök kommer samtliga att läggas upp på distriktssidan men bygger på att alla KO lämnat sina program. Lägg också gärna upp Era klubbmöten i kalendariet på 4 Förslag om bildande av distriktskassa; diskussion & ev beslut Förslag om distriktskassa. KO får med sig förslag till stadgar för fond. Respektive KO förankrar i klubben. Beslut fattas på höstens DM. Bakgrunden till förslaget är att det inte finns några medel tillgängliga för DO att betala för saker som gåvor till klubbarna vidbesök eller exempelvis för guldpennan. Förslaget lyder att 50:- / år / medlem

5 skall avsättas till Distriktskassan. Tyvärr har det blivit så att det ställs krav på DO att ha med sig standar, kanske egen PIN eller andratyper av gåvor beroende på tillfället. Det är lika lite mening att en medlem skall avstå att kandidera till DO av ekonomiska skäl som det i övrigt gäller för den enskilde medlemmen att kunna delta utan att känna oro för att ekonomin riskeras. Förslag till stadgar mailas ut av DO till samtliga KO inom kort. 5 Distriktsmöte hösten Genomförs i Hjo lördagen den 6 oktober. Start ca 9.30, avslut med lunch på stan. Kallade är klubbordföranden, vice klubbordföranden, sekreterare och senast invalda. Se sammanfattning av beslut hänskjutna till Distriktsmötet sist i detta protokoll (frågor för remissrunda i klubbarna). 6 Distriktsmöte våren 2008 Tas upp till diskussion frågan om sammanläggning av DM med berörda LC-distrikt, och också sammanläggning av aktiviteterna DM och Tuppkampen. Beslutas att vi inte vill ha färre distriktsgemensamma möten då vi kan möta bröder från övriga klubbar. DM och Tuppkampen hålls därför fortsatt som två enskilda aktiviteter. I tur att arrangera DM våren är RT49 Skara. Distrikt 5 är positiva till Side-by-Side med LC om det är önskvärt i arrangerangerande klubb och från LC. Martin tar med frågan hem till klubben. DO kollar samtidigt med DO LC. Datum för DM tillsammans med LC och efterföljande fest blir i så fall lördagen den 8 mars. Distriktsmöte för RT Distrikt 5 utan LC genomförs annars torsdagen den 6 mars. Martin Sjögren återkommer till DM 6 oktober i Hjo med besked från RT49. Beslut om datum (6 eller 8 mars) fattas den 6 oktober. 7 Tuppkampen Arrangeras nästa gång av RT141 Hjo-Grönköping. Datum för aktiviteten är torsdagen den 17 april.

6 8 Övriga större aktiviteter i klubbarna Uppstarten 1 september RT101 Strömstad 30-årsjubileum 15 september RT141 Hjo Auktionen 4 oktober RT13 Uddevalla Vinprovning 3 april 08 RT141 Hjo, genomförs i Tidaholm 50-årsjubileum Datum ej klart RT58 Falköping Riksmötet 5 juni 2008 Alla klubbar ordinarie möte i Malmö? Klubbar som vill ha besök av RTS Presidium vid jubileum måste inkomma med skriftlig inbjudan. Snarast och så snart som möjligt! Vinprovningen RT141 Hjo-Grönköping: 250:- per person och provning för RT medlemmar. Normalt kostar detta ca 900:- 50 platser finns tillgängliga. Ordinarie klubbmöten i Malmö 5/6 2008: Janne Bark föreslår att distriktet skall hyra en båt och bo på densamma under RM. 9 Annonsplan Merlin RT58 Falköping Nr 1/2007/2008 RT84 Tidaholm Nr 2/2007/2008 RT101 Strömstad Nr 3/2007/2008 RT118 Skövde Nr 4/2007/2008 Respektive klubb enligt ovan har HUVUDANSVARET för att annons införs i Merlin. Man är därmed sagt inte skyldig att göra det själv, men skall i det fall man inte avser utnyttja sin möjlighet meddela DO samt övriga KO så att annan klubb kan ta chansen istället. Att annonsera är en möjlighet att få in pengar till klubben! 10 Presentationer RTS Presidium och Befattningshavare PRO Svante Schultz och vro Rikard Arenius gästar mötet 15:45 under fredagen. Rikard talar om Vision Vad är RT? Varumärkesarbete. Borde vi göra något med varumärket RT? JA! Vi borde ha ett starkare varumärke! HS vill landa i någon form av Code of conduct. Svante tackar ALLA!!! Svante är PRO. Skall stärka varumärket ekonomiskt. Skall jobba med en årsplanering för kommande PRO: er. En slags arbetsbeskrivning. Svante är av naturen lat (säger han själv). RO blir av naturen inte bättre på något. Svante vill med bestämdhet poängtera att kommande

7 PRO skall vara av manligt kön samt under 40 år gammal. Det skall nästa år finnas en sponsorgata nästa år på ROM! Alla distrikt skall ha minst en annons. Det är krav. Janne vill att Svante hjälper till genom att göra det lätt för klubbarna att synas. Det skall vara enkelt! Besök av RWM, Merlin och Kansli. Håkan Hellberg (Merlin) presenterar sig och frågar om hur man upplever Merlin. Håkan ber alla skicka in reportage om klubblokaler. Faltin undrar om inte Merlin kan göras i ett enklare format och istället komma ut oftare. På detta svarar Håkan att förslaget har kommit även från andra, mindre begåvade distrikt än vårt, men att arbetsbelastningen är alldeles tillräcklig med nuvarande form och utgivningstakt. Janne Bark vill att man från HS underlättar klubbarnas jobb att skapa annonserna för Merlin. Håkan tar på sig att kolla detta med befintliga medlemmar som är i branschen. Håkan efterlyser en ersättare till sig själv. Leif Carlsson presenterar sig själv och kansliet. Leif lovar statistik på vilka som köpt vilka paket. Janne Bark vill ha nya bälten, dessa kommer då de nuvarande är slut. Dessutom efterlyser Janne kostymbyxor till blazern. Detta löser sig genom att man kontaktar Leif i kansliet. Stefan Näsman RWM presenterar sig. Se till att bröderna skriver in till veckans 3 minuter. Se till att alla sekreterare sköter anmälningar och uppgifter om medlemmar. Se till att alla nyinvalda anmäls DIREKT efter inval. Inloggningsförfarandet är enligt principen: b för broder följt av årtal för inval. Därefter ett minusteckan och till sist de två första bokstäverna i för- och efternamn. Exempel: Nisse Karlsson invald 03 loggar in med b03-nika som användarnamn. Lösenordet kan ändras efter inloggning. RO och RK besöker det bästa av distrikt. RO pratar inte så mycket om sig själv eller uppdraget utan efterlyser frågor. fdo Beckman är då så påpasslig att han frågar när vi får åka hem. Lite allmänna frågor dryftas med RO. RK Hans Holmgren gör en kostfattad redogörelse för ekonomi. Distriktet ställer frågor om budget, intäkts- och kostnadssidor. Holmgren redogör och tydliggör. RS och IRO besöker mötet och berättar dels om vikten av att alla medlemsbrev skall upp på nätet, dels om skillnaden mellan resefonden och resebidrag. IRO fyller på om Tabling utanför det egna distriktet. Följ gärna kalendariet på nätet för mer information. Kansli: Handla paket på plats under ROM. Ett rekordartat stort antal paket beställs raskt av femmans KO. Blazrar finns tillgängliga för 1700:-, DO har med ut på klubbesöken för utprovning och beställning. Mycket hög kvalitet från Turo Tailor.

8 11 Riksmöte 2008 i Malmö Adde Granberg och Staffan Aronsohn gästade mötet och promotade det billigaste riksmötet på många år. Alla skall med! Det är av största vikt att alla åker. 1/11 öppnar RM: s sajt. Den 5 juni kan Riksmötesarrangören anordna Ordinarie möte på plats i Malmö för alla de klubbar som vill. Se till att vara med! Gå gärna in och sponsra mötet (RM). Från 3000:- kan man sponsra med. Det handlar om att sänka totalkostnaden för RM. Lägre priser för alla. Janne Bark föreslår, som syns på annan plats, att vi hyr en båt och seglar ner som hela distriktet kan bo på. 12 Code of Conduct & RTS Vision 2010 Huvudstyrelsen (presidiet) har under HS1 arbetat med en Code of Conduct för Round Table Sverige. Diskussionen om vad RT är och skall stå för är mycket intressant och många tänkvärda synpunkter förs fram. Dokumentet delas ut och kommer senare också på e-post till alla KO för diskussion i klubbarna. Beslut för distriktets gemensamma ståndpunkt på DM 6/10. Janne Bark påpekar att det finns en rätt tydlig dubbelmoral inom RT. Är vi utåt dem vi är på riktigt? Tomas Lyck agerar direkt djävulens advokat. Utmanar distriktet med att provocera alla lagom. Är vi ens inåt de vi tror vi är? Diskussionen är underbar. Livet leker. RT är fantastiskt! Den enskilda brodern skall inte bära märket i sammanhang som inte alla i RT kan tänkas stå bakom. 13 Rekrytering & Permittering, Uppdrag i RT Rekrytering och permittering. Hur fungerar det med permitteringar? I Tidaholm existerar inte permitteringar. Är detta ett medvetet val? Nej! Det diskuteras aldrig. Är du medlem så är du. Du förväntas delta! Tomas Lyck var permitterad förra året pga av att han läste förra året i Stockholm.Det är självklart OK att vara permitterad. Regler finns och skall följas. Bröderna meddelar sig om att permitteringar förekommer regelbundet, men utgör i egentlig mening inget större problem. Frågan ventilerades och ärendet klargjordes. Kvalitet på möten är essentiellt, och att breven är bra! Rekrytering: Var tydliga mot gäster. Tillämpa fadderskap. Dra inte på invalen! Berätta tidigt vad RT handlar om. Delge rättigheter och skyldigheter omgående. Upptag snabbt! Anpassa och förbättra efterhand!

9 Fredrik Nyberg adresserar frågan att det är roligt att träffa alla andra KO. Hur sprider vi denna glädje? Rekrytera yngre KO i fortsättningen! Se till att nya medlemmar får komma utanför den egna klubben så snart det går efter inval. Ta gärna med gäster på Intercity eller liknande. 14 Övriga frågor & Diverse DO lyfter frågan om att visa varumärket utåt. DO berättade redan vid ansökan till nytt jobb att han var med i RT och fick accept för detta direkt. Våga visa medlemskapet! Var stolt för medlemskapet! Ha märket på dig! Högt i tak och tjocka väggar! Detta uttryck är viktigt att efterleva. En enskild medlem skall vara trygg i att berätta saker i sin klubb. Han skall i varje läge kunna vara HELT säker på att det som sagts stannar där det sagts. Detta handlar inte om att hålla medlemmar bakom ryggen, det handlar helt och hållet om att man måste få vara trygg i att berätta sitt hjärtas mening när man är under RT: s paraply. En egen slogan för femman efterlyses av DO. Andra distrikt har egna som Supertrean, Drömelvan och så vidare.: Femman: Lite mera? Femma: Of course? Lämna förslag till din KO och/eller till DO! Se till att hålla disciplin på breven. De skall komma i tid. Det skall vara bra speglingar av mötena. En medlem som missat mötet skall både kunna följa vilka beslut som blev tagna, likväl som att ångra att han prioriterade annat framför klubbens möte. Nominera medlemmar till årets tablare! Ni kan nominera vilken medlem som helst ur vilken klubb som helst! Nomineringar med namn och motivering skall vara DO tillhanda i god tid före vårens DM. Guldpennan, Årets tablare, Årets Klubb samt Beckman/Peterson Trophy delas alla ut under vårens DM. Mattias, högt vördade DO, sammanfattar läget. Alla ler. Livet leker. Alla älskar varandra. Särskilt vi i femman. Följ med DO eller vdo på möten! Alla är välkomna att följa med Mattias och/eller Stefan. Hör bara av Er och meddela att Ni vill åka med!

10 15 Beslut hänskjutna till Distriktsmöte 6 oktober Distriktskassa Code of Conduct & RTS Vision 2010 Datum DM våren (RT49 Skara) 16 Mötet avslutas Skövde den augusti 2007 Mattias Peterson Distriktsordförande Fredrik Beckman Sekreterare Stefan Thurén vdo

Distrikt. Protokoll fört vid DM 5 lördagen den 8 mars 2008

Distrikt. Protokoll fört vid DM 5 lördagen den 8 mars 2008 Protokoll fört vid DM 5 lördagen den 8 mars 2008 Protokoll fört vid Distriktsmöte med Round Table Sverige distrikt 5 lördagen den 8 mars 2008 i Källby. Närvarande klubbar och bröder enligt bilaga 1 (sammanställning

Läs mer

ROUND TABLE 111 - HULTSFRED MEDLEMSBREV #61

ROUND TABLE 111 - HULTSFRED MEDLEMSBREV #61 ROUND TABLE 111 HULTSFRED MEDLEMSBREV #61 TORSDAGEN DEN 8 MARS 2012 KLUBBKVÄLL & VALMÖTE PROGRAM 2012 NÄRVARANDE AVANMÄLDA 12:e januari 26:e januari 9:e februari 23:e februari 8:e mars 22:e mars 5:e april

Läs mer

ROUND TABLE SWEDEN Member of World Council of Service Clubs and Round Table International

ROUND TABLE SWEDEN Member of World Council of Service Clubs and Round Table International Protokoll R.O.M Skövde Billingehus Distrikt 5 2006-08-11 2006-08-13 Närvarande DO Fredrik Beckman, RT50 VDO Mattias Peterson, RT141 Under fredagen. RT13: Janne Bark, vo RT23: Kjell Gunnar Granaas, RT30:

Läs mer

ROUND TABLE SWEDEN Member of World Council of Service Clubs and Round Table International

ROUND TABLE SWEDEN Member of World Council of Service Clubs and Round Table International Riksomfattande ordförandemöte 2005 08 12 14 M/S Gabriella ToR Helsingfors Närvarande: DO Tomas Ahlqvist RT 58 Falköping, VDO Fredrik Beckman RT50 Mariestad, Mattias Peterson RT141 Hjo-Grönköping, Johan

Läs mer

Ett år i föreningen. Styrelsemöten. Årsmöte

Ett år i föreningen. Styrelsemöten. Årsmöte Ett år i föreningen Det finns i en förening några områden som återkommer varje år. Ett sätt att planera arbetet i föreningen är att se vilka uppgifter de är och när de behöver göras. Här hittar du några

Läs mer

ROUND TABLE SWEDEN Member of World Council of Service Clubs and Round Table International

ROUND TABLE SWEDEN Member of World Council of Service Clubs and Round Table International Protokoll Huvudstyrelsemöte 2 i Kalmar den 19 November Närvarande: RO Ove Nilsson, RK Leif Hansson, RS Stefan Laursen, VRO Per Norlander, IRO Pehr Bohman, Matrikelredaktör Per Carlson, Webbmaster Erik

Läs mer

ROUND TABLE SWEDEN Member of World Council of Service Clubs and Round Table International

ROUND TABLE SWEDEN Member of World Council of Service Clubs and Round Table International Protokoll Huvudstyrelsemöte 3 i Luleå den 11 februari. Närvarande: RO Ove Nilsson, RK Leif Hansson, RS Stefan Laursen, VRO Per Norlander, IRO Pehr Bohman, Matrikelredaktör Per Carlson, Webbmaster Erik

Läs mer

Projektplan för utvärderingsmöten

Projektplan för utvärderingsmöten Projektplan för utvärderingsmöten Mål: Att informera Lions ledare om vad ett utvärderingsmöte innebär Att informera Lions ledare om hur man genomför ett utvärderingsmöte Uppläggning: Det här dokumentet

Läs mer

Club Show 2013 AUGUSTI 2010

Club Show 2013 AUGUSTI 2010 AUGUSTI 2010 Club Show 2013 Hej! Hoppas alla haft en skön sommar! Dags igen för ett nyhetsbrev från klubbstyrelsen. Möten om framtidens SSRK Ingen sektion har ännu skickat in ansökan om att få arrangera

Läs mer

Riksmöte 2010. 19-21 november - Nässjö

Riksmöte 2010. 19-21 november - Nässjö Riksmöte 2010 19-21 november - Nässjö Varför du borde delta: - Du får makt på årets största och viktigaste möte inom spelhobbyn. - Du får lära känna massor av intressanta människor som har samma intressen

Läs mer

ROM 2015. Gör din röst hörd! Dagordningen

ROM 2015. Gör din röst hörd! Dagordningen ROM 2015 Gör din röst hörd! 1 Dagordningen Dagordningen, eller ärendelistan som den ibland kallas, är en sorts plan över vad mötet ska diskutera och i vilken ordning. Det finns regler i stadgarna för vilka

Läs mer

Örninfo. Februari 2015 Gratis biobiljetter till alla barn! Unga Örnar Väst. Postadress: Stenebyvägen 3 461 71 Trollhättan. Telefon: 0739-08 46 71

Örninfo. Februari 2015 Gratis biobiljetter till alla barn! Unga Örnar Väst. Postadress: Stenebyvägen 3 461 71 Trollhättan. Telefon: 0739-08 46 71 Örninfo Februari 2015 Gratis biobiljetter till alla barn! Unga Örnar Väst Postadress: Stenebyvägen 3 461 71 Trollhättan Telefon: 0739-08 46 71 E-post: Unga Örnar Väst info@vast.ungaornar.se Distriktsombudman

Läs mer

Protokoll 08/14 fört vid sammanträde med styrelsen för Neuroförbundet, Västra Götaland 2014-12-09 kl.10.15-12.15 Edsvägen 3B, Vänersborg.

Protokoll 08/14 fört vid sammanträde med styrelsen för Neuroförbundet, Västra Götaland 2014-12-09 kl.10.15-12.15 Edsvägen 3B, Vänersborg. Protokoll 08/14 fört vid sammanträde med styrelsen för Neuroförbundet, Västra Götaland 2014-12-09 kl.10.15-12.15 Edsvägen 3B, Vänersborg. Närvarande Jan Magnusson Ordförande Åsa Lewau Johansson Kassör

Läs mer

Mer demokrati! - 2 - För demokrati är inte bara viktigt, det gör allt så mycket roligare också.

Mer demokrati! - 2 - För demokrati är inte bara viktigt, det gör allt så mycket roligare också. Mer demokrati! I Scouterna tycker vi att det är viktigt med demokrati. Alla har rätt att säga vad de tycker. Och allt som vi gör har vi bestämt tillsammans. Vi väljer alltid det förslag som får flest röster.

Läs mer

Arbetsplan. Förslag planering:

Arbetsplan. Förslag planering: Arbetsplan Vi använder följande referenslitteratur: Civilförsvarsförbundets egna skrifter samt, om cirkeldeltagarna vill, även boken Styrelsearbete i ideella föreningar författad av David Gustafsson. Sammankomst

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte med Loftahammars Golfklubb och Loftahammars Golf AB den 2 oktober 2016 kl

Protokoll från styrelsemöte med Loftahammars Golfklubb och Loftahammars Golf AB den 2 oktober 2016 kl Protokoll från styrelsemöte med Loftahammars Golfklubb och Loftahammars Golf AB den 2 oktober 2016 kl 13.00-15.30 Plats: Klubblokalen Närvarande Svante Gustafsson, ordförande Ossian Nilsson Åsa Johansson

Läs mer

Protokoll ÅRSMÖTE 2008

Protokoll ÅRSMÖTE 2008 Sida 1 av 7 Protokoll ÅRSMÖTE 2008 1. Mötets öppnande 2. Val av a. Mötesordförande Anders Arvidsson b. Sekreterare c. Två protokolljusterare tillika rösträknare Olle Björquist, Daniel Johansson 3. Fråga

Läs mer

Du borde bli ombud! Riksmöte 2009. 20-22 november - Stockholm. Fyra bra anledningar: - Du får lära känna massor av intressanta

Du borde bli ombud! Riksmöte 2009. 20-22 november - Stockholm. Fyra bra anledningar: - Du får lära känna massor av intressanta Riksmöte 2009 20-22 november - Stockholm Du borde bli ombud! Fyra bra anledningar: - Du får lära känna massor av intressanta människor som har samma intressen som dig. - Du får tre dagars intensiv och

Läs mer

Göteborgskretsen. Protokoll från kretsmötet

Göteborgskretsen. Protokoll från kretsmötet Göteborgskretsen Protokoll från kretsmötet 2014-02-15 1. Mötet öppnas. Dagliga reflektioner 15/2 läses. 2. Presentationsrunda 3. Dagordning godkänns och 2 justerar utses. Men finns punkter vi glömt i dagordningen,

Läs mer

ROUND TABLE HULTSFRED MEDLEMSBREV #66 VÅRFEST. Damernas afton...

ROUND TABLE HULTSFRED MEDLEMSBREV #66 VÅRFEST. Damernas afton... ROUND TABLE 111 HULTSFRED MEDLEMSBREV #66 VÅRFEST Damernas afton... LÖRDAGEN DEN 19 MAJ 2012 VÅRFEST MED DAMERNA PROGRAM 2012 NÄRVARANDE 12:e januari 26:e januari 9:e februari 23:e februari 8:e mars 22:e

Läs mer

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE 5-2011

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE 5-2011 1 (6) PROTOKOLL STYRELSEMÖTE 5-2011 2011-07-30 (10.00) - 2011-07-31 (16.00) SVEMO kansli, Norrköping Deltagare SVEMO Sture Fredell Bertil Bergström Agneta Andersson Olle Bergman Jörgen Hafström Tony Jacobsson

Läs mer

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR ALBIN 25 KLUBBEN (ORG.NR 874001-9727)

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR ALBIN 25 KLUBBEN (ORG.NR 874001-9727) PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR ALBIN 25 KLUBBEN (ORG.NR 874001-9727) Tid: 18 februari 20 kl 19.00 Plats: Telefonkonferens mellan närvarande styrelsemedlemmar Närvarande: Ledamot / vice ordförande Tommy Malmgren

Läs mer

Årsmöte 2015. Lokalavdelningen Norrköping/Söderköping

Årsmöte 2015. Lokalavdelningen Norrköping/Söderköping Årsmöte 2015 Lokalavdelningen Norrköping/Söderköping DAGORDNING 1. Val av mötesordförande, sekreterare och justerare för mötet 2. Godkännande av kallelsen 3. Godkännande av dagordningen 4. Styrelsens kassa-

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte i Springerklubbens huvudstyrelse. Taxinge, Södertälje 2008 12 21

Protokoll fört vid styrelsemöte i Springerklubbens huvudstyrelse. Taxinge, Södertälje 2008 12 21 21.1 Mötets öppnande Protokoll fört vid styrelsemöte i Springerklubbens huvudstyrelse Närvaro : Tina Kauppinen, Barbro Collin, Sophia Jarl, Olle Carlson, Anna-Greta Lingebrandt Hans-Gunnar Leytman, Veronica

Läs mer

Att starta en förening

Att starta en förening Att starta en förening Att starta en förening I den här broschyren kan du läsa om hur flera människor kan starta en förening tillsammans. I en förening kan människor som har samma intresse träffas och

Läs mer

6 fakuliteter varje fakulitet har en sektion. Men samhällssektionen har två delar. Dels eko-sek och sam-sek.

6 fakuliteter varje fakulitet har en sektion. Men samhällssektionen har två delar. Dels eko-sek och sam-sek. Dagordning Måndag 5:e november 2012 kl 17:00 Eng 4 / K1007 Inofficiell öppning av mötet: Våra studiebevakare (Linda och Alexandra) presenterade sig. De är tillsatta av kåren för att komma närmare studenterna.

Läs mer

1522 MÖTETS ÖPPNANDE Ordförande Magnus Carlsson hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat.

1522 MÖTETS ÖPPNANDE Ordförande Magnus Carlsson hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat. Protokoll fört vid SMC-Hallands styrelsemöte Datum: 2012-09-20, Tid: kl.18.00 Plats: SMC-Hallands kansli, Halmstad SMC-HALLAND 1522 MÖTETS ÖPPNANDE Ordförande Magnus Carlsson hälsade alla välkomna och

Läs mer

Protokoll från X-Pokers årsmöte 2008-02-02

Protokoll från X-Pokers årsmöte 2008-02-02 Protokoll från X-Pokers årsmöte 2008-02-02 Närvarande Fredrik Forsberg Daniel Forsberg Tommy Henriksson Göran Engblom Tom Andersson Micke Almgren Peter Jonsson Henrik Forsberg Frånvarande Anders Grönqvist

Läs mer

BIIF BRANDINGENJÖRSSTUDERANDES INTRESSEFÖRENING SAMMANTRÄDESPROTOKOLL STYRELSEMÖTE

BIIF BRANDINGENJÖRSSTUDERANDES INTRESSEFÖRENING SAMMANTRÄDESPROTOKOLL STYRELSEMÖTE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL STYRELSEMÖTE Datum 2013-02-05 Tid 12:00 Plats Beslutande Styret Ordf. Magnus Norberg Sekr. Nellie-Kim Millbourn Mattias Spelmans Ida Pettersson Sebastian Levin Stefan Karlsson Emma

Läs mer

3. Upprop av mötesdeltagare och fastställande av röstlängd Röstlängd godkänns. (se bilaga)

3. Upprop av mötesdeltagare och fastställande av röstlängd Röstlängd godkänns. (se bilaga) Årsmöte 23/04/09 1. Mötets öppnande 2. Fråga om årsmötet blivit behörigt utlyst 3. Upprop av mötesdeltagare och fastställande av röstlängd 4. Fastställande av dagordning 5. Val av funktionärer för årsmötets

Läs mer

$ %& '()!' * + ', $ '!!- $. /

$ %& '()!' * + ', $ '!!- $. / Möte 2005-01-27 nr 13 för RT-året Tema Plats Närvarande Avanmälda Frånvarande Gäster Matlagningskväll hos Simon Sandviken Lars Anetorn, Per Bonnevier, Simon Grindberg, Fredrik Hedberg, (Patrik Hertel),

Läs mer

4 Upprop och fastställande av röstlängd Ombuden ropades upp och sekreteraren noterade närvarande samt ersättare för de ombud som inte var med.

4 Upprop och fastställande av röstlängd Ombuden ropades upp och sekreteraren noterade närvarande samt ersättare för de ombud som inte var med. Årsmötesprotokoll Datum: 2016-02-06 Plats: Mössebergsgården, Falköping Närvarande: Enligt särskild deltagarförteckning 1 Årsmötets öppnande Ordförande förklarade mötet öppnat. 2 Frågan om mötet utlyst

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte Den 18 augusti 2009 kl 1600 Plats: Turning Torso /Håkan Sköld Fastighetsbyrå AB

Protokoll fört vid styrelsemöte Den 18 augusti 2009 kl 1600 Plats: Turning Torso /Håkan Sköld Fastighetsbyrå AB Protokoll fört vid styrelsemöte Den 18 augusti 2009 kl 1600 Plats: Turning Torso /Håkan Sköld Fastighetsbyrå AB Närvarande : Lars Herrstedt-Rosén (LHR), Alf Christensson (AC) Håkan Sköld (HS), Robert Jensen

Läs mer

www.shogun-halmstad.se Styrelsemötesprotokoll

www.shogun-halmstad.se Styrelsemötesprotokoll 2013-10-2708 1 (6) Styrelsemötesprotokoll Plats: Hos Monica, 2013-09-08, kl. 13.00 Deltagare: Monica Lindberg Ordförande Morgan Engdahl Ledamot Peter Höglund Kassör Jonas Mattsson-Frost Ledamot Monika

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID CLUMBER SPANIELKLUBBENS STYRELSEMÖTE 3/ 2014 LÖRDAGEN DEN 29 MARS, SÖNDAGEN DEN 30 MARS I STORVRETA

PROTOKOLL FÖRT VID CLUMBER SPANIELKLUBBENS STYRELSEMÖTE 3/ 2014 LÖRDAGEN DEN 29 MARS, SÖNDAGEN DEN 30 MARS I STORVRETA PROTOKOLL FÖRT VID CLUMBER SPANIELKLUBBENS STYRELSEMÖTE 3/ 2014 LÖRDAGEN DEN 29 MARS, SÖNDAGEN DEN 30 MARS I STORVRETA Närvarande: Charlott Lundberg, Anna Liss-Daniels, Kristina Lindström, Lena Andreasson,

Läs mer

Protokoll fört vid Göteborgs och Bohus läns Biodlardistrikts Årsmöte 2015-02-14

Protokoll fört vid Göteborgs och Bohus läns Biodlardistrikts Årsmöte 2015-02-14 Protokoll fört vid Göteborgs och Bohus läns Biodlardistrikts Årsmöte 2015-02-14 Plats: Jörlanda Församlingshem Program: Bilagor: 10:00-12:00 årsmötesförhandlingar 12:00-13:00 Lunch Frivilligt deltagande:

Läs mer

"Content is king" - Vacker Webbdesign & Effektiv Sökmotorsoptimering för företag

Content is king - Vacker Webbdesign & Effektiv Sökmotorsoptimering för företag "Content is king" Skapad den jul 20, Publicerad av Anders Sällstedt Kategori Webbutveckling Jag funderade ett tag på vad jag skulle kalla detta blogginlägg. Problemet som sådant är att många undrar varför

Läs mer

Orolig för att sektionsmedlemmarna inte kommer att vilja gå på sektionsmöten, inte lika intresserade av långsiktiga frågor.

Orolig för att sektionsmedlemmarna inte kommer att vilja gå på sektionsmöten, inte lika intresserade av långsiktiga frågor. Findus: Orolig för att sektionsmedlemmarna inte kommer att vilja gå på sektionsmöten, inte lika intresserade av långsiktiga frågor. Undrar om hela styrelsen står bakom detta. Styrelsen är till största

Läs mer

Skepplanda Bibliotek. Kent Carlsson, (s) ordförande Anna Thomander, ( ) 2:e vice ordförande. Marie Greger, Tekniska förvaltningen

Skepplanda Bibliotek. Kent Carlsson, (s) ordförande Anna Thomander, ( ) 2:e vice ordförande. Marie Greger, Tekniska förvaltningen 2008-10-22 1(4) Tid: 19.00 21.15 Plats: Skepplanda Bibliotek Närvarande: Presidium: Sekreterare: Inbjudna: Antal övriga mötesdeltagare: Kent Carlsson, (s) ordförande Anna Thomander, ( ) 2:e vice ordförande

Läs mer

SKOLNYTT. Röbroskolan 2013/2014 Vecka 34/35. MATSEDEL vecka 34/35. Måndag Köttfärssoppa, mj. bröd Tisdag Köttbullar, sås, pot

SKOLNYTT. Röbroskolan 2013/2014 Vecka 34/35. MATSEDEL vecka 34/35. Måndag Köttfärssoppa, mj. bröd Tisdag Köttbullar, sås, pot SKOLNYTT Röbroskolan 2013/2014 Vecka 34/35 MATSEDEL vecka 34/35 Måndag LOV Tisdag LOV Onsdag LOV Torsdag Makaroner, korv Fredag Fläskkarré, sås, pot. Måndag Köttfärssoppa, mj. bröd Tisdag Köttbullar, sås,

Läs mer

Protokoll fört vid CK-mötet den 25:e oktober 2002 i Härnösand

Protokoll fört vid CK-mötet den 25:e oktober 2002 i Härnösand Förkortningar: CK - Centralkommittén GSR - Gruppservicerepresentant SK - Servicekontoret LK - Litteraturkommittén WSO - World Service Organisation Protokoll fört vid CK-mötet den 25:e oktober 2002 i Härnösand

Läs mer

TALENT OPEN 2014. Välkomna till ännu en spännande dag i Lisebergshallen söndagen den 18 Maj.

TALENT OPEN 2014. Välkomna till ännu en spännande dag i Lisebergshallen söndagen den 18 Maj. TALENT OPEN 2014 Välkomna till ännu en spännande dag i Lisebergshallen söndagen den 18 Maj. Vi slog alla rekord förra året med över 300 tävlande. Vi tror att vi även i år kommer få ett stort antal tävlande

Läs mer

SVENSKA HUNDKLUBBEN. Protokoll fört vid SHK CS telefonmöte tisdagen 14 maj 2013

SVENSKA HUNDKLUBBEN. Protokoll fört vid SHK CS telefonmöte tisdagen 14 maj 2013 SVENSKA HUNDKLUBBEN Protokoll fört vid SHK CS telefonmöte tisdagen 14 maj 2013 Närvarande : Ordf. Tommy Holmertz, ledamöterna Zaima Erlandsson och Per Ola Andersson, ersättarna Agneta Gilstig Forshell

Läs mer

Varmt välkomna till FBIS första inhibitorträff 24-26 januari 2014 i Göteborg!

Varmt välkomna till FBIS första inhibitorträff 24-26 januari 2014 i Göteborg! Varmt välkomna till FBIS första inhibitorträff 24-26 januari 2014 i Göteborg! Du som själv har antikroppar eller om ditt barn har det är hjärtligt välkommen till denna träff/kurs. Detta är ett unikt tillfälle

Läs mer

GYMNASTIK- OCH IDROTTSHÖGSKOLANS STUDENTKÅR GYMNASTIK- OCH IDROTTSHÖG- SKOLANS STUDENTKÅRS STADGA 2012 ÅRS LYDELSE

GYMNASTIK- OCH IDROTTSHÖGSKOLANS STUDENTKÅR GYMNASTIK- OCH IDROTTSHÖG- SKOLANS STUDENTKÅRS STADGA 2012 ÅRS LYDELSE GYMNASTIK- OCH IDROTTSHÖG- SKOLANS S STADGA 2012 ÅRS LYDELSE Innehållsförteckning 1 Sammansättning och ändamål 1 2 Medlemskap 1 3 Verksamhetsår 2 4 Organisation 2 5 Årsmöte 2 6 Valberedning 4 7 Styrelse

Läs mer

HANDLINGSPLAN. Här nedan förklaras de olika stegen i mallen:

HANDLINGSPLAN. Här nedan förklaras de olika stegen i mallen: HANDLINGSPLAN För att arbeta med strategierna behövs en handlingsplan med olika insatser. Svenska Kyrkans Unga har en del kampanjer som sker varje år och sedan en verksamhetsinriktning från Stora årsmötet.

Läs mer

Protokoll fört vid årsmötet den 28 februari 2007 i Tea-lokalen

Protokoll fört vid årsmötet den 28 februari 2007 i Tea-lokalen Protokoll fört vid årsmötet den 28 februari 2007 i Tea-lokalen Närvarande: Kårstyrelsen: Jessica Andersson, Ulla Andersson och Anne Norstedt Revisorer: Gunnel Källstedt Stugkommittén: Thor Andersson och

Läs mer

Helsingborgs Tennisklubb www.htktennis.com

Helsingborgs Tennisklubb www.htktennis.com Välkomna till ett nytt och fräscht HTK 2015. Klubben har gjort en fantastisk resa de senaste åren som nu börjar landa i en stabil organisation. HTK känner att det är viktigt att skilja på barn-, ungdoms

Läs mer

Protokoll Sverok Stockholm 2010-07-18 Styrelsemöte nr 6

Protokoll Sverok Stockholm 2010-07-18 Styrelsemöte nr 6 Protokoll styrelsemöte nr 6 2010-07-18 1(7) Protokoll 2010-07-18 Styrelsemöte nr 6 Fastställd dagordning 1 Inledande formalia... 2 1.1 Mötets öppnande... 2 1.2 Val av mötesordförande... 2 1.3 Val av mötessekreterare...

Läs mer

STYRELSEMÖTE MED DALARNAS ORIENTERINGSFÖRBUND. Dalaidrottens Hus, Lugnet, Falun

STYRELSEMÖTE MED DALARNAS ORIENTERINGSFÖRBUND. Dalaidrottens Hus, Lugnet, Falun STYRELSEMÖTE MED DALARNAS ORIENTERINGSFÖRBUND Tid: Måndag 19 oktober kl 18.00 20.30 Plats: Närvarande: Dalaidrottens Hus, Lugnet, Falun Charlotte Lindkvist, Leif Gustafsson, Stefan Westling, Gunilla Rylander,

Läs mer

Protokoll - Sydskanes Emse årsmöte 2012

Protokoll - Sydskanes Emse årsmöte 2012 Protokoll - Sydskanes Emse årsmöte 2012 Protokoll fört vid årsmöte för Sydskanes Emse på Ring Knutstorp den 27 oktober 2012. Ordföranden Thomas Christiansson hälsar samtliga mötesdeltagare välkomna till

Läs mer

Protokolljusterare Bodil Berntsson utses till protokolljusterare.

Protokolljusterare Bodil Berntsson utses till protokolljusterare. Protokoll fört vid styrelsemöte för Gymnastikförbundet Väst, onsdag den 20 februari 2013 klockan 17.30 på Östra Hamngatan 52. Närvarande: Anders Larsson, ordf, Malin Bergendahl, Bodil Berntsson, Margaretha

Läs mer

NYBILDNINGSGUIDE. Guide till att starta er Vi Unga-förening

NYBILDNINGSGUIDE. Guide till att starta er Vi Unga-förening NYBILDNINGSGUIDE Guide till att starta er Vi Unga-förening Hur startar vi en Vi Unga-förening? Vill du starta en egen förening eller kanske hjälpa andra att starta sin förening? Här finns all information

Läs mer

De 10 mest basala avslutsteknikerna. Direkt avslutet: - Ska vi köra på det här då? Ja. - Om du gillar den, varför inte slå till? Ja, varför inte?

De 10 mest basala avslutsteknikerna. Direkt avslutet: - Ska vi köra på det här då? Ja. - Om du gillar den, varför inte slå till? Ja, varför inte? 20 vanliga avslutstekniker att använda för att öka din försäljning Du kanske blir förvirrad när du läser det här, men det är alldeles för många säljare som tror och hoppas, att bara för att de kan allt

Läs mer

TALENT OPEN 2015. Välkomna till ännu en spännande dag i Lisebergshallen söndagen den 3 maj.

TALENT OPEN 2015. Välkomna till ännu en spännande dag i Lisebergshallen söndagen den 3 maj. TALENT OPEN 2015 Välkomna till ännu en spännande dag i Lisebergshallen söndagen den 3 maj. Vi hoppas på en lika trevlig vårhelg som förra året. I år kommer Talent Open ligga tidigare i maj vilket gör det

Läs mer

1 Inledande formalia. Närvarande. 1.1 Mötet öppnas. 1.2 Mötets behörighet. 1.3 Val av mötesordförande. 1.4 Val av mötessekreterare

1 Inledande formalia. Närvarande. 1.1 Mötet öppnas. 1.2 Mötets behörighet. 1.3 Val av mötesordförande. 1.4 Val av mötessekreterare Närvarande Benjamin Bylund, Alumnansvarig Erika Werner, Utbildningsbevakningssamordnare Christoffer Muhl, Kassör Patrik Valfridsson, Sekreterare Filip Lanneld, PR/informationsansvarig Mattias Nordin, Arbetsmiljökvalitetsansvarig

Läs mer

Byagruppen. Ett hållbart framtidskoncept som skapar gemensam uthållighet inom Piteå Snöskoterklubb

Byagruppen. Ett hållbart framtidskoncept som skapar gemensam uthållighet inom Piteå Snöskoterklubb Byagruppen Ett hållbart framtidskoncept som skapar gemensam uthållighet inom Piteå Snöskoterklubb 1 Innehållsförteckning Innehållsförteckning sid 2 Bakgrund sid 3 Varför pratar vi så mycket om begreppet

Läs mer

Göteborgs. Scoutdistrikts

Göteborgs. Scoutdistrikts Göteborgs Scoutdistrikts Arrangemang Hösten 2013 2 KALENDARIET September Oktober 1 S 1 T 2 M Mandalay kv.segl. 2 O 3 T 3 T 4 O 4 F Vandringen 2013 5 T 5 L Vandringen 2013 6 F Mandalay ny.segl. 6 S Vandringen

Läs mer

Innehåll. Material Valberedningsguide Uppdaterad: 2015-01- 27 Sida 2 av 7

Innehåll. Material Valberedningsguide Uppdaterad: 2015-01- 27 Sida 2 av 7 Sida 2 av 7 Innehåll Information till valberedningen... 3 Inför årsmötet... 4 Att sätta ihop kravprofiler... 4 Saker att ta ställning till... 5 Att hålla informationsmöte... 5 Att förbereda en intervju...

Läs mer

Dagordning Hus- möte. Nacka Brukshundklubb www.nackabk.com. 1. Mötets öppnande. 2. Mötessekreterare. 3. Höstens kurser

Dagordning Hus- möte. Nacka Brukshundklubb www.nackabk.com. 1. Mötets öppnande. 2. Mötessekreterare. 3. Höstens kurser Dagordning Hus- möte Datum: Tid: Plats: 8 oktober 2013 kl. 19.00 Klubbstugan 1. Mötets öppnande 2. Mötessekreterare 3. Höstens kurser 4. Allmänlydnad fortsättning idé av Ulrika 5. Information om pågående

Läs mer

God Jul & Gott Nytt År! Studiefrämjandet i Väst

God Jul & Gott Nytt År! Studiefrämjandet i Väst Vi vill tacka för det gångna året och hoppas vi fortsätter i samma anda även 2014. Passar på att bifoga vårt Ledarutvecklingsprogram samt inbjudningar till Ekonomi i förening och Föreningskunskap. Vill

Läs mer

Ungdomsrådet - rekrytering

Ungdomsrådet - rekrytering Ungdomsrådet - rekrytering Nu är det dags att rekrytera nya ledamöter till Riksidrottsförbundets och SISU Idrottsutbildarnas Ungdomsråd. Vi söker dig som: Har erfarenhet från SF/DF/SISU-d arbete Gillar

Läs mer

VÄLJ SMART! ETT IDÉ- OCH ARBETSHÄFTE FÖR DEN VIKTIGA VALBEREDNINGEN

VÄLJ SMART! ETT IDÉ- OCH ARBETSHÄFTE FÖR DEN VIKTIGA VALBEREDNINGEN VÄLJ SMART! ETT IDÉ- OCH ARBETSHÄFTE FÖR DEN VIKTIGA VALBEREDNINGEN INNEHÅLL 3 Vilka sitter i valberedningen? 4 Vad gör valberedarna? 7 Liten checklista för valberedningen 8 Världens bästa styrelse 10

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte för Dusty Road Blues

Protokoll fört vid styrelsemöte för Dusty Road Blues Protokoll fört vid styrelsemöte för Dusty Road Blues Tid: Onsdagen den 23 april 2014 Plats: Bergshyddan Blueshyddan, Tidaholm Närvarande: Jan-Yngve Ekstedt, ordförande Annelie Persson, kassör Anna-Pia

Läs mer

Motion 1516: 14 000 kr att köpa in Basic Text för och skicka till Polen.

Motion 1516: 14 000 kr att köpa in Basic Text för och skicka till Polen. Västra Distriktet Protokoll DSK Göteborg 151205 1. Mötet öppnas A) Sinnesro bönen B) Presentationsrunda C) Läsning av dagens text D) En GSR delar med sig av en andlig princip. 2. Traditioner och koncept

Läs mer

Protokoll fört vid: Sektionen för Medicinsk Tekniks Budget-SM Torsdag den 15/5 2014, kl 16:17:18 å Osquars Backe 12, Stockholm

Protokoll fört vid: Sektionen för Medicinsk Tekniks Budget-SM Torsdag den 15/5 2014, kl 16:17:18 å Osquars Backe 12, Stockholm 1 Formalia 1.1 Mötets öppnande Protokoll fört vid: Sektionen för Medicinsk Tekniks Budget-SM Torsdag den 15/5 2014, kl 16:17:18 å Osquars Backe 12, Stockholm Sektionsordförande Louise Anderberg öppnar

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte för Dusty Road Blues

Protokoll fört vid styrelsemöte för Dusty Road Blues Protokoll fört vid styrelsemöte för Dusty Road Blues Tid: Onsdagen den 12 mars 2014 Plats: Föreningslokalen på Drottninggatan 2, Tidaholm Närvarande: Jan-Yngve Ekstedt, ordförande Anneli Persson, kassör

Läs mer

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR ALBIN 25 KLUBBEN

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR ALBIN 25 KLUBBEN PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR ALBIN 25 KLUBBEN Tid: 4 september 2008 kl 19.00 Plats: Hemma hos ordförande Ove Paulusson i Mölndal Närvarande: Ordförande Ove Paulusson () IT-ansvarig Morgan Fredberg () via

Läs mer

GINSTBLaDET GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR. Nr 4 2013 Hallandssektionen Årgång 14 SOMMAR VINTER HÖST VÅR

GINSTBLaDET GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR. Nr 4 2013 Hallandssektionen Årgång 14 SOMMAR VINTER HÖST VÅR GINSTBLaDET Nr 4 2013 Hallandssektionen Årgång 14 GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR SOMMAR VINTER VÅR HÖST MATERIAL Ginstbladet Inga-Lill Niklasson CC 57210 Material till oss via E-post Västgötagatan 65-432 30

Läs mer

Informationsbrev om OL-Academy!!

Informationsbrev om OL-Academy!! NR 1 2012 Informationsbrev om OL-Academy!! Hej på er! Nytt år och nya möjligheter. Jag skall i detta informationsbrev som kommer att utkomma 1ggr/månad till studenter och andra personer kopplade till vår

Läs mer

Riksårsmötet 2016 i Malmö!

Riksårsmötet 2016 i Malmö! Riksårsmötet 2016 i Malmö! Den 10-12 juni tar vi över Malmö stad och drar igång Riksårsmötet 2016! Riksårsmötet är vårt förbunds största årliga händelse - vårt högsta beslutande organ där vi tar beslut

Läs mer

Stadgar - Funkibator ideell förening

Stadgar - Funkibator ideell förening Stadgar - Funkibator ideell förening Stadgar för Funkibator ideell förening. Antagna vid årsmöte 19 mars 2013. 1 - Föreningens namn Föreningens namn är Funkibator ideell förening. 2 - Föreningens säte

Läs mer

KALLELSE TILL ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA 23 MARS 2010 KL:19.00 ÖSTRA KVARTERSLOKALEN

KALLELSE TILL ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA 23 MARS 2010 KL:19.00 ÖSTRA KVARTERSLOKALEN KALLELSE TILL ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA 23 MARS 2010 KL:19.00 I ÖSTRA KVARTERSLOKALEN DAGORDNING VID ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA Mötet äger rum kl 19:00 den 23 Mars 2010 i östra kvarterslokalen. 1 Mötets

Läs mer

1593 MÖTETS ÖPPNANDE Ordförande Magnus Carlsson hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat.

1593 MÖTETS ÖPPNANDE Ordförande Magnus Carlsson hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat. Protokoll fört vid SMC-Hallands styrelsemöte Datum: 2013-01-24, Tid: kl.18.30 Plats: SMC-Hallands kansli, Halmstad SMC-HALLAND 1593 MÖTETS ÖPPNANDE Ordförande Magnus Carlsson hälsade alla välkomna och

Läs mer

Jag en individuell idrottare. 3. Träningsgruppen ett team

Jag en individuell idrottare. 3. Träningsgruppen ett team 3. Träningsgruppen ett team I din idrott tävlar ni oftast individuellt men tränar ofta i grupp. I träningsgruppen kan ni stödja och peppa varandra i med och motgång. Att man trivs och har kul i samband

Läs mer

Sammanställning av Pinschersektionens telefonenkät 2013

Sammanställning av Pinschersektionens telefonenkät 2013 Sammanställning av Pinschersektionens telefonenkät 2013 Under 2013 har 50 telefonintervjuer med medlemmar i Pinschersektionen utförts(ps). Syftet med enkäten har varit att undersöka hur våra medlemmar

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte med Loftahammars Golfklubb och Loftahammars Golf AB den 21 nov 2010 mellan kl 09.00-12.15

Protokoll från styrelsemöte med Loftahammars Golfklubb och Loftahammars Golf AB den 21 nov 2010 mellan kl 09.00-12.15 Protokoll från styrelsemöte med Loftahammars Golfklubb och Loftahammars Golf AB den 21 nov 2010 mellan kl 09.00-12.15 Plats: Brandstationen i Loftahammar Närvarande Ossian Nilsson, Tf ordförande Cecilia

Läs mer

Protokoll 8-14 Fört vid styrelsemöte i Falun den 21 oktober 2014. STYRELSE Närvarande

Protokoll 8-14 Fört vid styrelsemöte i Falun den 21 oktober 2014. STYRELSE Närvarande Protokoll 8-14 Fört vid styrelsemöte i Falun den 21 oktober 2014 STYRELSE Närvarande Frånvarande Eva Eriksson, ordförande Urban Jonsson, vice ordförande Åke Andersson, kassör Åsa Malkusson, sekreterare

Läs mer

Protokoll Nr 11, , 2014

Protokoll Nr 11, , 2014 Protokoll från styrelsemöte i Svenska Jujutsufederationen Tid: 2014-11-22, kl. 14.00 2014-11-23, kl. 12.00. Plats: Scandic, Värnamo. Närvarande: Jesper Kedjevåg (ordförande), Nico Christoforidis (kassör),

Läs mer

STARTA LOKALAVDELNING I SVENSKA KYRKANS UNGA SVENSKA KYRKANS UNGA. 75170 Uppsala tfn: 018-640 640 fax: 018-640 655 www.svenskakyrkansunga.

STARTA LOKALAVDELNING I SVENSKA KYRKANS UNGA SVENSKA KYRKANS UNGA. 75170 Uppsala tfn: 018-640 640 fax: 018-640 655 www.svenskakyrkansunga. STARTA LOKALAVDELNING I SVENSKA KYRKANS UNGA SVENSKA KYRKANS UNGA 75170 Uppsala tfn: 018-640 640 fax: 018-640 655 www.svenskakyrkansunga.se STARTA LOKALAVDELNING HEJ! Spännande att ni vill starta lokalavdelning

Läs mer

En guide i att arrangera årsmöten i SSU-klubbar och SSU-kommuner

En guide i att arrangera årsmöten i SSU-klubbar och SSU-kommuner En guide i att arrangera årsmöten i SSU-klubbar och SSU-kommuner Ett årsmöte hålls för att stämma av vad som har hänt under det föregående året, bestämma vad som ska hända det kommande året och att välja

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte i Springerklubbens huvudstyrelse Telefonmöte 2008-10-21

Protokoll fört vid styrelsemöte i Springerklubbens huvudstyrelse Telefonmöte 2008-10-21 19.1 Mötets öppnande Protokoll fört vid styrelsemöte i Springerklubbens huvudstyrelse Telefonmöte 2008-10-21 Närvaro : Tina Kauppinen, Barbro Collin, Sophia Jarl, Kerstin Nilsson, Anna-Greta Lingebrandt,

Läs mer

BILDA FÖRENING en handledning

BILDA FÖRENING en handledning BILDA FÖRENING en handledning Att bilda en förening 1. Ta fram förslag till: namn på föreningen personer som kan sitta i styrelsen stadgar (förslag till stadgar finns på sidan 3) revisorer kanske också

Läs mer

SSAFF styrelsemöte den 6 juli Plats: Hemma hos Thomas P i Lund

SSAFF styrelsemöte den 6 juli Plats: Hemma hos Thomas P i Lund SSAFF styrelsemöte den 6 juli 2008. Plats: Hemma hos Thomas P i Lund 1. Ordförande, Bengt Björnehammar, hälsade alla välkomna och öppnade mötet. 2. Närvarande: Bengt Björnehammar, Dan Nilsson, Thomas Palmgren,

Läs mer

Åtvidabergs Golfklubb

Åtvidabergs Golfklubb Åtvidabergs Golfklubb Protokoll möte nr 4 Art: Styrelsemöte Åtvidabergs Golfklubb Datum: Torsdagen den 8 maj 2014 Plats: Golfklubben, Åtvidaberg Närvarande: Peter Björling, PB Ordförande Maria Uller, MU

Läs mer

FRAMGÅNGSFAKTORER FÖR ELEVRÅD

FRAMGÅNGSFAKTORER FÖR ELEVRÅD FRAMGÅNGSFAKTORER FÖR ELEVRÅD Innehållsförteckning: Guide... 3 Framgångsfaktorer för elevråd... 4 Framgångsfaktorernas metoder... 6 Fungerande grupp... 6 Struktur... 8 Kunskap och kompetenser... 10 Resurser...

Läs mer

Styrelsemöte 24/ i Umeå

Styrelsemöte 24/ i Umeå Styrelsemöte 24/1 2010 i Umeå Närvarande: Kenneth Ericsson, Ragnar Nilsson, Eva Persson, Janet Robertsson, Magnus Sandberg, Johannes Sandström 1. Mötets öppnande Ordförande Kenneth Ericsson öppnar mötet

Läs mer

Information om förtroendeuppdrag 2017

Information om förtroendeuppdrag 2017 Information om förtroendeuppdrag 2017 Såhär års börjar proceduren att välja folk till de olika förtroendeuppdragen inom Fältbiologerna. I det här dokumentet fnns all information som du behöver för att

Läs mer

18/3-2012 Stockholm Årsmötesprotokoll Kollektivhusföreningen Södra

18/3-2012 Stockholm Årsmötesprotokoll Kollektivhusföreningen Södra 18/3-2012 Stockholm Årsmötesprotokoll Kollektivhusföreningen Södra Station Närvarande: 24 ½ personer, Vania M-B, Björn E, Cecilia E, Erik, Christina F, Anna H, Lena S-H, Caroline K, Camilla L, Lena N,

Läs mer

1) Mötet öppnas PT hälsar alla välkomna och öppnar mötet. 2) Val av justerare FS beslutar att välja Jonas Almqvist till justerare jämte ordförande.

1) Mötet öppnas PT hälsar alla välkomna och öppnar mötet. 2) Val av justerare FS beslutar att välja Jonas Almqvist till justerare jämte ordförande. 1 Förbundsstyrelsen Protokoll 1-16 Tid: Plats: 6-7 februari Idrottens Hus, Stockholm Närvarande: Pontus Thuresson (PT) Kerstin Hjelm (KH) Maria Bergström (MB) Lars Nilsson (LN) Mats Peterson (MP) Carina

Läs mer

Stockholms Judoförbund informerar

Stockholms Judoförbund informerar Stockholms Judoförbund informerar Gör som Ekerö JK Den 10 januari kommer Ekerö JK att ha ett arbetsseminarium med sin klubbstyrelse då man går igenom Stockholms Judoförbunds nya Mål och visionen 2015,

Läs mer

Ortsutvecklingsmöte i Bohus

Ortsutvecklingsmöte i Bohus MINNESANTECKNINGAR 1(5) Datum och tid 2012-04-02, 19:00-21:15 Plats Presidium Sekreterare Inbjudna Bohus Servicehus, Bohus Lennart Dahl, ordförande Ingalill Andersson, 1:e vice ordförande Ulrika Johansson

Läs mer

www.shogun-halmstad.se Styrelsemötesprotokoll

www.shogun-halmstad.se Styrelsemötesprotokoll 1 (5) Styrelsemötesprotokoll Plats: Åled, 2014-09-08, kl. 18.00 Deltagare: Peter Höglund Morgan Engdahl Monica Ledel Ordförande Kassör Sekreterare Jonas Mattsson-Frost Ledamot Pernilla Engdahl Ledamot

Läs mer

PROTOKOLL FÖR SEKTIONSMÖTE ROADRACING 10-2008

PROTOKOLL FÖR SEKTIONSMÖTE ROADRACING 10-2008 PROTOKOLL FÖR SEKTIONSMÖTE ROADRACING 10-2008 Tid: 2008-10-22, kl 19.00 Plats: Telefonmöte Deltagare Fredrik Hansson Ordförande FH Rikard Sthillert Ledamot RS Per Träff Ledamot PT Annika Pettersson Koordinator

Läs mer

Protokoll fört vid förbundsstyrelsemöte april i Stockholm

Protokoll fört vid förbundsstyrelsemöte april i Stockholm Protokoll fört vid förbundsstyrelsemöte 23-24 april i Stockholm Närvarande: Johan Robertson, Frida Bulukin Wilén, Anders Dahlén, Martin Carlsson, Conny Thunberg och Suzan Edvardsson 1 Mötets öppnande Johan

Läs mer

TÄVLINGSPLATS : FÖRSTA START : GRENPROGRAM NORDEA REGIONMÄSTERSKAP : Dragonhallen (Noliahallen), Signalvägen, Umeå den 13-14 mars 2010.

TÄVLINGSPLATS : FÖRSTA START : GRENPROGRAM NORDEA REGIONMÄSTERSKAP : Dragonhallen (Noliahallen), Signalvägen, Umeå den 13-14 mars 2010. Den 13-14 mars 2010 har IFK Umeå nöjet att inbjuda till Nordea Regionmästerskap (13-14 år) samt Norrlandsmästerskap i friidrott inomhus (15 år och äldre) TÄVLINGSPLATS : Dragonhallen (Noliahallen), Signalvägen,

Läs mer

Centrum OK styrelsemöte 9 juni 2009. Protokoll

Centrum OK styrelsemöte 9 juni 2009. Protokoll Närvarande vid mötet: Oskar Karlin (Ordförande) Lotta Magnusson (Kassör) Mette Petersson (Ledamot) Fredrik Holmström (Ledamot) Joel Berring (Ledamot) Josefina Ekström (Sekreterare) Plats: hemma hos Lotta

Läs mer

Ärende Beslut/Åtgärd. 1. Mötets öppnande Madeleine Holgersson valdes till mötesordförande och öppnade mötet.

Ärende Beslut/Åtgärd. 1. Mötets öppnande Madeleine Holgersson valdes till mötesordförande och öppnade mötet. Bilaga 4e Datum: 2012-01-12 Plats: Halda, Visionen 1. Mötets öppnande valdes till mötesordförande och öppnade mötet. 2. Val av justeringsperson valdes till justeringsperson. 3. Adjungeringar 4. Föredragningslista

Läs mer

TALENT OPEN 2013 - STORA FÖRÄNDRINGAR. Välkomna till ännu en spännande dag i Lisebergshallen på Talent Open 2013.

TALENT OPEN 2013 - STORA FÖRÄNDRINGAR. Välkomna till ännu en spännande dag i Lisebergshallen på Talent Open 2013. TALENT OPEN 2013 - STORA FÖRÄNDRINGAR Välkomna till ännu en spännande dag i Lisebergshallen på Talent Open 2013. Efter över tio år så kommer vi nu ta ett helt nytt grepp gällande registrering, tävlingsupplägg

Läs mer

FEMSTEGSMODELLEN: ÖVNING & CHECKLISTA FÖR EN ÖPPEN OCH TILLGÄNGLIG VERKSAMHET

FEMSTEGSMODELLEN: ÖVNING & CHECKLISTA FÖR EN ÖPPEN OCH TILLGÄNGLIG VERKSAMHET FEMSTEGSMODELLEN: ÖVNING & CHECKLISTA FÖR EN ÖPPEN OCH TILLGÄNGLIG VERKSAMHET FEMSTEGSMODELLEN: FEM STEG FÖR EN TILLGÄNGLIG VERKSAMHET STEG1 VEM NÅS? STEG 2 VEM TESTAR? STEG 3 VEM GÖR? STEG 4 VEM PÅVERKAR?

Läs mer