ROUND TABLE SVERIGE Member of World Council of Service Clubs and Round Table International

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "ROUND TABLE SVERIGE Member of World Council of Service Clubs and Round Table International"

Transkript

1 Ordförandemöte Distrikt 5 R.O.M - Riksomfattande Ordförandemöte 17-19/8, Mötet öppnas DO5 Mattias Peterson hälsar alla välkomna och öppnar för distriktets del den programpunkt under ROM som är vår egen distriktstid. Den distriktsinterna tiden fördelas över både fredagen och lördagen. Beslutas att utse fdo Fredrik Beckman, tillika klubbordförande RT50 Mariestad, till sekreterare för mötet. Mötet kommer att avbrytas av gemensamma aktiviteter med övriga RTS och i vissa fall LC. Som en del av distriktsprogrammet ingår presentation av RTS Presidium och Befattningshavare (RO, VRO, RS, RK, IRO, RWM, PRO, Merlin & Kansli), samt besök av Riksmötesgeneral Genomgång av tider och aktiviteter under ROM och vår egen distriktsagenda (utsända). Kl 15:13 Tomas Lyck RT118 Skövde äntrar mötet. 2 Presentation av närvarande bröder & klubbar RT13 Uddevalla, Janne Bark, KO Mr blå, den vandrande resningen talade som vanligt utan hinder. Utan stående men. Bortsett från bondklubben Tidaholm är man i samma båt som alla andra, allt enligt Janne själv. Rekrytering. Ser detta (rekryteringsfrågan) som ett större samhälleligt problem än ett enskilt klubbekymmer. Janne sitter inte på svaren, men belyser företeelsen. 11 medlemmar idag. Från att ha varit en problem klubb så känner klubben en stabilitet idag. Man fokuserar på bra rekryteringar. Skyller Allt på HS. Efterlyser andra kriterier för inval än det kvantitativa begreppet. Kvalitet framför kvantitet! (Angående permitteringar kan detta grundas på att invalet har gått för fort. Rätt förutsättningar har inte givits inför invalet. Detta sagt av Magnus Faltin RT101 Strömstad.)

2 RT 13 lägger ut möten på enskilda medlemmar och kallar mötena för personnamn. Det är upp till medlemmen att bestämma vad som skall hända under det möte som har hans namn. Janne lägger sig i diskussionen med ojämna mellanrum. Alltid lika omotiverat. Det handlar mest om öl och viagra. Övriga i distriktet är svårt chockade då förhandsrapporterna om Janne Bark talat om en måttfull och balanserad diplomat. RT23 Trollhättan, Stefan Griwall, KO Fyllde 40 i söndags. Alla sjöng vackert för Stefan. Egentligen ville Stefan mest sitta och gnälla i år (det var bättre förr). Men nu har han backat och tagit tag i klubben. Är 12 medlemmar. Tappar 3 kommande året. Stefan är inne på sitt femte år som 100% närvaro! Respekt! Vill få nya medlemmar att förstå vad RT är! Har fadderverksamhet. Tillämpar resebidrag kronor för framförallt euromeetings. Målet är rekrytering och pengar! RT30 Vänersborg, Urban Rapp, KO Relativt stabilt. En medlem avflyttad och transfererad till Göteborg. Förre KO slutat samt 1 medlem som förra året hade 100% har permitterat sig. Varför? Har haft ganska mycket PM-avdrift senaste året. Närmsta åren ett fåtal PM i avdrift. Dryga 70% närvaro. Euromeeting vartannat år. Problem med att man stannar innanför 50 skyltarna. Nu har det ändrat sig. De som varit mest emot är nu PM. Urban hävdar att man är ett jävla gôtt gäng. Positiv inför året! RT44 Lidköping, Petter Skantze, KO Inga förändringar efter rapport. 16 medlemmar. Har haft generationsskifte 4 slutade (PM) i halvårsskiftet. Det känns lugnt. Årsmötet var fantastiskt. Petter tycker att man är alldeles för introverta. Borde söka sig mer utanför 50 skyltarna. Många nya medlemmar som vill uppåt i organisationen. Jobbar stenhårt för att ha hemma hos-möten!!! RT48 Skövde, Magnus Johansson, KO Som en ny klubb! Generationsskifte, 5 som slutade ett år 4 nästa. Vilat sig på kompisgäng. Har haft problem med rekrytering. Magnus tror man har hittat rätt. 4 nya medlemmar sedan Känner att man behöver vara extra tydliga mot nya medlemmar. Är 13 medlemmar. 1 permitterar ut sig, men hittar förhoppningsvis tillbaka till RT under året. Vill ha fler medlemmar och stabilitet! Har haft bra närvaro med få undantag. Magnus känner att man har fått en nystart. Upplever det som roligt att vara KO i RT48. Styrelsen utser lämplig fadder till ny gäst. Var tydlig mot gäster! Gästen skall aldrig behöva fundera på vad gästandet handlar om!

3 RT49 Skara, Martin Sjögren, KO Börjar beskrivningen i julas. Har haft 5 inval. Positivt! En som slutade som PM. Man har diskuterat och planerat Euromeeting. Två tre personer har dragit lasset. Övriga har haft åsikter och det hela i det närmaste kraschade under europamötet då det kom fram synpunkter på än det ena, än det andra. 2 har permitterat sig och en har valt att sluta. Styrelsen består av medlemmar som varit med ett- ett och ett halvt år. För Martin ser han helgen som att se och lära. RT50 Mariestad, Fredrik Beckman, KO 11 medlemmar. Skall ha klubblokal, skaffa pins, standar, åka på riksmötet. Minst 5 nya medlemmar. Programmet klart för hela året. Infört SAA (samma tjänst som KM). Skrivna dagordningar. Pilgrimsresor. RT kontinuitet (förankra vad RT är). Älskar DO (ämbetet). RT är som organisation det primära. Vem som är medlem är egalt. Vill styra medlemmar uppåt i organisationen, ge alla medlemmarna i klubben chansen att i tid förstå hur kul RT kan vara när man engagerar sig. Behöver avgiftas från RT (Fredrik Beckman själv avses)! RT58 Falköping, Fredrik Nyberg, KO Har tappat 5 medlemmar till PM. Numera 14 medlemmar. Är inte orolig, men vill jobba hårt med nyrekrytering. Skall fortsätta i den andan man har. Har varit för dåliga på att promota RT internt. Bör utanför skyltarna mer. Har två inval på G ganska direkt. RT84 Tidaholm, Jörgen Ålebring; KO Är fortfarande inte som andra (klubben alltså ). 10 medlemmar. Thurén rättar! Man är 11. Är en tillväxtklubb men känner inte att det är ett problem. Upplever inte problem. Har en diskussions grej i klubben för närvarande. Ibland en känsla av att det en klubb i klubben. Var vill vi vara mellan seriös och oseriös? Hur vill vi se ut utåt? Vad är vi kända för? Code of conduct! Varumärket! Har hög närvaro! Permitteringar förekommer knappast. Klubblokalen är uppsagd. Detta är ett rejält trauma. Man har haft lokalen sedan slutet av sextiotalet. För mycket innanför 50 skyltarna! RT84 har fadderverksamhet. Den nye medlemmen upptas av gammal medlem. RT101 Strömstad, Magnus Faltin, KO 3 permitterade medlemmar. Viss liten missämja finns i klubben. Tuppkamp, worldmeeting osv har sugit musten ur klubben lite. Det har varit väldigt intensivt under året som gått. Kan klubben vakna ur det hela i en mer normal verksamhet utan att må dåligt? Har haft bra inval av nya medlemmar! Senaste invalde brinner för RT. 2 permitterade, en har hoppat av.

4 RT118 Skövde, Thomas Lyck, KO Sista året i RT. Fyller 40 alldeles snart. Gillar RT livet. Militär. 15 medlemmar. Valde in 3 nya medlemmar förra året vilket är över hövan jämfört med tidigare. Målet är att välja in 4 nya medlemmar i år. Man vill hålla fast vid hemma-hos. Har testat att vara gäst hos RT3. Spännande att se andra klubbars verksamhet. Styrkan för RT118 är ändå hemma-hos. Nästa år är det 40 år sedan 118 stiftades. Mentala förberedelser är viktiga. Bra brev och formalia är oerhört viktiga för att hålla upp intresset för vad klubben gör. Thomas undrar var benämningen Saft och bullklubben egentligen kommer ifrån. Man har bra stämning och hyggligt med fest.. Förklarar andra bröder att det kan handla om mötena på måndagar. Med möten på måndagar är det tufft att ta sig pilsner då man har hela veckan framför sig. En torsdag varannan vecka kan man slappna av, påföljande fredag kan man boka in som lite lugnare på jobbet. Svårt med en hel vecka. Kommer att ha ett hemligt möte på våren och ett på hösten. Åker på Euromeeting. Är väldigt aktiva på denna front. Har haft dåligt deltagande på riksmöte. Vill ändra på det. 4 slutar av åldersskäl under året. Vill ha bättre samarbete med RT48. Det vill RT48 också! Fokuserar en del på att yrket skall styra vem som skall bli medlem (utan att det är ett självändamål). RT141 Hjo-Grönköping, Tobias Göthberg, KO Har 13 medlemmar varav en är DO. Två är permitterade. En kommer aldrig på mötena. Detta är uppe för diskussion. Mötena besöks av 6-8 personer i snitt vilket är för lite. Den senaste personen som permitterade sig gjorde det bl.a. för barnafödande. Vad skall vi få permittera oss för och borde det finnas någon gräns? Tobias har personligen lämnat inbjudan till första mötet. Få gäster förra året. Detta skall ändras. Tobias har skramlat ihop lite pengar. Prisutdelning skall ske till bästa gästmedtagaren. Målet är inte att ha med potentiella medlemmar som gäst varje gång. Poängen är att vara aktiv i att ha med gäster. 3 Klubbarnas program h07/v08. DO- & vdo-besök Se till att Ni så snart Era program är klara, mailar detsamma till DO, vdosamt inte minst DWM (DistriktsWebMaster) Daniel Niklasson. DO: s samt vdo: s klubbesök kommer samtliga att läggas upp på distriktssidan men bygger på att alla KO lämnat sina program. Lägg också gärna upp Era klubbmöten i kalendariet på 4 Förslag om bildande av distriktskassa; diskussion & ev beslut Förslag om distriktskassa. KO får med sig förslag till stadgar för fond. Respektive KO förankrar i klubben. Beslut fattas på höstens DM. Bakgrunden till förslaget är att det inte finns några medel tillgängliga för DO att betala för saker som gåvor till klubbarna vidbesök eller exempelvis för guldpennan. Förslaget lyder att 50:- / år / medlem

5 skall avsättas till Distriktskassan. Tyvärr har det blivit så att det ställs krav på DO att ha med sig standar, kanske egen PIN eller andratyper av gåvor beroende på tillfället. Det är lika lite mening att en medlem skall avstå att kandidera till DO av ekonomiska skäl som det i övrigt gäller för den enskilde medlemmen att kunna delta utan att känna oro för att ekonomin riskeras. Förslag till stadgar mailas ut av DO till samtliga KO inom kort. 5 Distriktsmöte hösten Genomförs i Hjo lördagen den 6 oktober. Start ca 9.30, avslut med lunch på stan. Kallade är klubbordföranden, vice klubbordföranden, sekreterare och senast invalda. Se sammanfattning av beslut hänskjutna till Distriktsmötet sist i detta protokoll (frågor för remissrunda i klubbarna). 6 Distriktsmöte våren 2008 Tas upp till diskussion frågan om sammanläggning av DM med berörda LC-distrikt, och också sammanläggning av aktiviteterna DM och Tuppkampen. Beslutas att vi inte vill ha färre distriktsgemensamma möten då vi kan möta bröder från övriga klubbar. DM och Tuppkampen hålls därför fortsatt som två enskilda aktiviteter. I tur att arrangera DM våren är RT49 Skara. Distrikt 5 är positiva till Side-by-Side med LC om det är önskvärt i arrangerangerande klubb och från LC. Martin tar med frågan hem till klubben. DO kollar samtidigt med DO LC. Datum för DM tillsammans med LC och efterföljande fest blir i så fall lördagen den 8 mars. Distriktsmöte för RT Distrikt 5 utan LC genomförs annars torsdagen den 6 mars. Martin Sjögren återkommer till DM 6 oktober i Hjo med besked från RT49. Beslut om datum (6 eller 8 mars) fattas den 6 oktober. 7 Tuppkampen Arrangeras nästa gång av RT141 Hjo-Grönköping. Datum för aktiviteten är torsdagen den 17 april.

6 8 Övriga större aktiviteter i klubbarna Uppstarten 1 september RT101 Strömstad 30-årsjubileum 15 september RT141 Hjo Auktionen 4 oktober RT13 Uddevalla Vinprovning 3 april 08 RT141 Hjo, genomförs i Tidaholm 50-årsjubileum Datum ej klart RT58 Falköping Riksmötet 5 juni 2008 Alla klubbar ordinarie möte i Malmö? Klubbar som vill ha besök av RTS Presidium vid jubileum måste inkomma med skriftlig inbjudan. Snarast och så snart som möjligt! Vinprovningen RT141 Hjo-Grönköping: 250:- per person och provning för RT medlemmar. Normalt kostar detta ca 900:- 50 platser finns tillgängliga. Ordinarie klubbmöten i Malmö 5/6 2008: Janne Bark föreslår att distriktet skall hyra en båt och bo på densamma under RM. 9 Annonsplan Merlin RT58 Falköping Nr 1/2007/2008 RT84 Tidaholm Nr 2/2007/2008 RT101 Strömstad Nr 3/2007/2008 RT118 Skövde Nr 4/2007/2008 Respektive klubb enligt ovan har HUVUDANSVARET för att annons införs i Merlin. Man är därmed sagt inte skyldig att göra det själv, men skall i det fall man inte avser utnyttja sin möjlighet meddela DO samt övriga KO så att annan klubb kan ta chansen istället. Att annonsera är en möjlighet att få in pengar till klubben! 10 Presentationer RTS Presidium och Befattningshavare PRO Svante Schultz och vro Rikard Arenius gästar mötet 15:45 under fredagen. Rikard talar om Vision Vad är RT? Varumärkesarbete. Borde vi göra något med varumärket RT? JA! Vi borde ha ett starkare varumärke! HS vill landa i någon form av Code of conduct. Svante tackar ALLA!!! Svante är PRO. Skall stärka varumärket ekonomiskt. Skall jobba med en årsplanering för kommande PRO: er. En slags arbetsbeskrivning. Svante är av naturen lat (säger han själv). RO blir av naturen inte bättre på något. Svante vill med bestämdhet poängtera att kommande

7 PRO skall vara av manligt kön samt under 40 år gammal. Det skall nästa år finnas en sponsorgata nästa år på ROM! Alla distrikt skall ha minst en annons. Det är krav. Janne vill att Svante hjälper till genom att göra det lätt för klubbarna att synas. Det skall vara enkelt! Besök av RWM, Merlin och Kansli. Håkan Hellberg (Merlin) presenterar sig och frågar om hur man upplever Merlin. Håkan ber alla skicka in reportage om klubblokaler. Faltin undrar om inte Merlin kan göras i ett enklare format och istället komma ut oftare. På detta svarar Håkan att förslaget har kommit även från andra, mindre begåvade distrikt än vårt, men att arbetsbelastningen är alldeles tillräcklig med nuvarande form och utgivningstakt. Janne Bark vill att man från HS underlättar klubbarnas jobb att skapa annonserna för Merlin. Håkan tar på sig att kolla detta med befintliga medlemmar som är i branschen. Håkan efterlyser en ersättare till sig själv. Leif Carlsson presenterar sig själv och kansliet. Leif lovar statistik på vilka som köpt vilka paket. Janne Bark vill ha nya bälten, dessa kommer då de nuvarande är slut. Dessutom efterlyser Janne kostymbyxor till blazern. Detta löser sig genom att man kontaktar Leif i kansliet. Stefan Näsman RWM presenterar sig. Se till att bröderna skriver in till veckans 3 minuter. Se till att alla sekreterare sköter anmälningar och uppgifter om medlemmar. Se till att alla nyinvalda anmäls DIREKT efter inval. Inloggningsförfarandet är enligt principen: b för broder följt av årtal för inval. Därefter ett minusteckan och till sist de två första bokstäverna i för- och efternamn. Exempel: Nisse Karlsson invald 03 loggar in med b03-nika som användarnamn. Lösenordet kan ändras efter inloggning. RO och RK besöker det bästa av distrikt. RO pratar inte så mycket om sig själv eller uppdraget utan efterlyser frågor. fdo Beckman är då så påpasslig att han frågar när vi får åka hem. Lite allmänna frågor dryftas med RO. RK Hans Holmgren gör en kostfattad redogörelse för ekonomi. Distriktet ställer frågor om budget, intäkts- och kostnadssidor. Holmgren redogör och tydliggör. RS och IRO besöker mötet och berättar dels om vikten av att alla medlemsbrev skall upp på nätet, dels om skillnaden mellan resefonden och resebidrag. IRO fyller på om Tabling utanför det egna distriktet. Följ gärna kalendariet på nätet för mer information. Kansli: Handla paket på plats under ROM. Ett rekordartat stort antal paket beställs raskt av femmans KO. Blazrar finns tillgängliga för 1700:-, DO har med ut på klubbesöken för utprovning och beställning. Mycket hög kvalitet från Turo Tailor.

8 11 Riksmöte 2008 i Malmö Adde Granberg och Staffan Aronsohn gästade mötet och promotade det billigaste riksmötet på många år. Alla skall med! Det är av största vikt att alla åker. 1/11 öppnar RM: s sajt. Den 5 juni kan Riksmötesarrangören anordna Ordinarie möte på plats i Malmö för alla de klubbar som vill. Se till att vara med! Gå gärna in och sponsra mötet (RM). Från 3000:- kan man sponsra med. Det handlar om att sänka totalkostnaden för RM. Lägre priser för alla. Janne Bark föreslår, som syns på annan plats, att vi hyr en båt och seglar ner som hela distriktet kan bo på. 12 Code of Conduct & RTS Vision 2010 Huvudstyrelsen (presidiet) har under HS1 arbetat med en Code of Conduct för Round Table Sverige. Diskussionen om vad RT är och skall stå för är mycket intressant och många tänkvärda synpunkter förs fram. Dokumentet delas ut och kommer senare också på e-post till alla KO för diskussion i klubbarna. Beslut för distriktets gemensamma ståndpunkt på DM 6/10. Janne Bark påpekar att det finns en rätt tydlig dubbelmoral inom RT. Är vi utåt dem vi är på riktigt? Tomas Lyck agerar direkt djävulens advokat. Utmanar distriktet med att provocera alla lagom. Är vi ens inåt de vi tror vi är? Diskussionen är underbar. Livet leker. RT är fantastiskt! Den enskilda brodern skall inte bära märket i sammanhang som inte alla i RT kan tänkas stå bakom. 13 Rekrytering & Permittering, Uppdrag i RT Rekrytering och permittering. Hur fungerar det med permitteringar? I Tidaholm existerar inte permitteringar. Är detta ett medvetet val? Nej! Det diskuteras aldrig. Är du medlem så är du. Du förväntas delta! Tomas Lyck var permitterad förra året pga av att han läste förra året i Stockholm.Det är självklart OK att vara permitterad. Regler finns och skall följas. Bröderna meddelar sig om att permitteringar förekommer regelbundet, men utgör i egentlig mening inget större problem. Frågan ventilerades och ärendet klargjordes. Kvalitet på möten är essentiellt, och att breven är bra! Rekrytering: Var tydliga mot gäster. Tillämpa fadderskap. Dra inte på invalen! Berätta tidigt vad RT handlar om. Delge rättigheter och skyldigheter omgående. Upptag snabbt! Anpassa och förbättra efterhand!

9 Fredrik Nyberg adresserar frågan att det är roligt att träffa alla andra KO. Hur sprider vi denna glädje? Rekrytera yngre KO i fortsättningen! Se till att nya medlemmar får komma utanför den egna klubben så snart det går efter inval. Ta gärna med gäster på Intercity eller liknande. 14 Övriga frågor & Diverse DO lyfter frågan om att visa varumärket utåt. DO berättade redan vid ansökan till nytt jobb att han var med i RT och fick accept för detta direkt. Våga visa medlemskapet! Var stolt för medlemskapet! Ha märket på dig! Högt i tak och tjocka väggar! Detta uttryck är viktigt att efterleva. En enskild medlem skall vara trygg i att berätta saker i sin klubb. Han skall i varje läge kunna vara HELT säker på att det som sagts stannar där det sagts. Detta handlar inte om att hålla medlemmar bakom ryggen, det handlar helt och hållet om att man måste få vara trygg i att berätta sitt hjärtas mening när man är under RT: s paraply. En egen slogan för femman efterlyses av DO. Andra distrikt har egna som Supertrean, Drömelvan och så vidare.: Femman: Lite mera? Femma: Of course? Lämna förslag till din KO och/eller till DO! Se till att hålla disciplin på breven. De skall komma i tid. Det skall vara bra speglingar av mötena. En medlem som missat mötet skall både kunna följa vilka beslut som blev tagna, likväl som att ångra att han prioriterade annat framför klubbens möte. Nominera medlemmar till årets tablare! Ni kan nominera vilken medlem som helst ur vilken klubb som helst! Nomineringar med namn och motivering skall vara DO tillhanda i god tid före vårens DM. Guldpennan, Årets tablare, Årets Klubb samt Beckman/Peterson Trophy delas alla ut under vårens DM. Mattias, högt vördade DO, sammanfattar läget. Alla ler. Livet leker. Alla älskar varandra. Särskilt vi i femman. Följ med DO eller vdo på möten! Alla är välkomna att följa med Mattias och/eller Stefan. Hör bara av Er och meddela att Ni vill åka med!

10 15 Beslut hänskjutna till Distriktsmöte 6 oktober Distriktskassa Code of Conduct & RTS Vision 2010 Datum DM våren (RT49 Skara) 16 Mötet avslutas Skövde den augusti 2007 Mattias Peterson Distriktsordförande Fredrik Beckman Sekreterare Stefan Thurén vdo

Distrikt. Protokoll fört vid DM 5 lördagen den 8 mars 2008

Distrikt. Protokoll fört vid DM 5 lördagen den 8 mars 2008 Protokoll fört vid DM 5 lördagen den 8 mars 2008 Protokoll fört vid Distriktsmöte med Round Table Sverige distrikt 5 lördagen den 8 mars 2008 i Källby. Närvarande klubbar och bröder enligt bilaga 1 (sammanställning

Läs mer

ROUND TABLE SWEDEN Member of World Council of Service Clubs and Round Table International

ROUND TABLE SWEDEN Member of World Council of Service Clubs and Round Table International Protokoll R.O.M Skövde Billingehus Distrikt 5 2006-08-11 2006-08-13 Närvarande DO Fredrik Beckman, RT50 VDO Mattias Peterson, RT141 Under fredagen. RT13: Janne Bark, vo RT23: Kjell Gunnar Granaas, RT30:

Läs mer

ROUND TABLE SWEDEN Member of World Council of Service Clubs and Round Table International

ROUND TABLE SWEDEN Member of World Council of Service Clubs and Round Table International Riksomfattande ordförandemöte 2005 08 12 14 M/S Gabriella ToR Helsingfors Närvarande: DO Tomas Ahlqvist RT 58 Falköping, VDO Fredrik Beckman RT50 Mariestad, Mattias Peterson RT141 Hjo-Grönköping, Johan

Läs mer

ROUND TABLE SWEDEN Member of World Council of Service Clubs and Round Table International

ROUND TABLE SWEDEN Member of World Council of Service Clubs and Round Table International Protokoll Huvudstyrelsemöte 2 i Kalmar den 19 November Närvarande: RO Ove Nilsson, RK Leif Hansson, RS Stefan Laursen, VRO Per Norlander, IRO Pehr Bohman, Matrikelredaktör Per Carlson, Webbmaster Erik

Läs mer

Ett år i föreningen. Styrelsemöten. Årsmöte

Ett år i föreningen. Styrelsemöten. Årsmöte Ett år i föreningen Det finns i en förening några områden som återkommer varje år. Ett sätt att planera arbetet i föreningen är att se vilka uppgifter de är och när de behöver göras. Här hittar du några

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID CLUMBER SPANIELKLUBBENS STYRELSEMÖTE 3/ 2014 LÖRDAGEN DEN 29 MARS, SÖNDAGEN DEN 30 MARS I STORVRETA

PROTOKOLL FÖRT VID CLUMBER SPANIELKLUBBENS STYRELSEMÖTE 3/ 2014 LÖRDAGEN DEN 29 MARS, SÖNDAGEN DEN 30 MARS I STORVRETA PROTOKOLL FÖRT VID CLUMBER SPANIELKLUBBENS STYRELSEMÖTE 3/ 2014 LÖRDAGEN DEN 29 MARS, SÖNDAGEN DEN 30 MARS I STORVRETA Närvarande: Charlott Lundberg, Anna Liss-Daniels, Kristina Lindström, Lena Andreasson,

Läs mer

Riksmöte 2010. 19-21 november - Nässjö

Riksmöte 2010. 19-21 november - Nässjö Riksmöte 2010 19-21 november - Nässjö Varför du borde delta: - Du får makt på årets största och viktigaste möte inom spelhobbyn. - Du får lära känna massor av intressanta människor som har samma intressen

Läs mer

Årsmöte 2015. Lokalavdelningen Norrköping/Söderköping

Årsmöte 2015. Lokalavdelningen Norrköping/Söderköping Årsmöte 2015 Lokalavdelningen Norrköping/Söderköping DAGORDNING 1. Val av mötesordförande, sekreterare och justerare för mötet 2. Godkännande av kallelsen 3. Godkännande av dagordningen 4. Styrelsens kassa-

Läs mer

Protokoll 08/14 fört vid sammanträde med styrelsen för Neuroförbundet, Västra Götaland 2014-12-09 kl.10.15-12.15 Edsvägen 3B, Vänersborg.

Protokoll 08/14 fört vid sammanträde med styrelsen för Neuroförbundet, Västra Götaland 2014-12-09 kl.10.15-12.15 Edsvägen 3B, Vänersborg. Protokoll 08/14 fört vid sammanträde med styrelsen för Neuroförbundet, Västra Götaland 2014-12-09 kl.10.15-12.15 Edsvägen 3B, Vänersborg. Närvarande Jan Magnusson Ordförande Åsa Lewau Johansson Kassör

Läs mer

Club Show 2013 AUGUSTI 2010

Club Show 2013 AUGUSTI 2010 AUGUSTI 2010 Club Show 2013 Hej! Hoppas alla haft en skön sommar! Dags igen för ett nyhetsbrev från klubbstyrelsen. Möten om framtidens SSRK Ingen sektion har ännu skickat in ansökan om att få arrangera

Läs mer

BIIF BRANDINGENJÖRSSTUDERANDES INTRESSEFÖRENING SAMMANTRÄDESPROTOKOLL STYRELSEMÖTE

BIIF BRANDINGENJÖRSSTUDERANDES INTRESSEFÖRENING SAMMANTRÄDESPROTOKOLL STYRELSEMÖTE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL STYRELSEMÖTE Datum 2013-02-05 Tid 12:00 Plats Beslutande Styret Ordf. Magnus Norberg Sekr. Nellie-Kim Millbourn Mattias Spelmans Ida Pettersson Sebastian Levin Stefan Karlsson Emma

Läs mer

Projektplan för utvärderingsmöten

Projektplan för utvärderingsmöten Projektplan för utvärderingsmöten Mål: Att informera Lions ledare om vad ett utvärderingsmöte innebär Att informera Lions ledare om hur man genomför ett utvärderingsmöte Uppläggning: Det här dokumentet

Läs mer

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE 5-2011

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE 5-2011 1 (6) PROTOKOLL STYRELSEMÖTE 5-2011 2011-07-30 (10.00) - 2011-07-31 (16.00) SVEMO kansli, Norrköping Deltagare SVEMO Sture Fredell Bertil Bergström Agneta Andersson Olle Bergman Jörgen Hafström Tony Jacobsson

Läs mer

Protokoll ÅRSMÖTE 2008

Protokoll ÅRSMÖTE 2008 Sida 1 av 7 Protokoll ÅRSMÖTE 2008 1. Mötets öppnande 2. Val av a. Mötesordförande Anders Arvidsson b. Sekreterare c. Två protokolljusterare tillika rösträknare Olle Björquist, Daniel Johansson 3. Fråga

Läs mer

Protokoll 8-14 Fört vid styrelsemöte i Falun den 21 oktober 2014. STYRELSE Närvarande

Protokoll 8-14 Fört vid styrelsemöte i Falun den 21 oktober 2014. STYRELSE Närvarande Protokoll 8-14 Fört vid styrelsemöte i Falun den 21 oktober 2014 STYRELSE Närvarande Frånvarande Eva Eriksson, ordförande Urban Jonsson, vice ordförande Åke Andersson, kassör Åsa Malkusson, sekreterare

Läs mer

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR ALBIN 25 KLUBBEN (ORG.NR 874001-9727)

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR ALBIN 25 KLUBBEN (ORG.NR 874001-9727) PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR ALBIN 25 KLUBBEN (ORG.NR 874001-9727) Tid: 18 februari 20 kl 19.00 Plats: Telefonkonferens mellan närvarande styrelsemedlemmar Närvarande: Ledamot / vice ordförande Tommy Malmgren

Läs mer

Örninfo. Februari 2015 Gratis biobiljetter till alla barn! Unga Örnar Väst. Postadress: Stenebyvägen 3 461 71 Trollhättan. Telefon: 0739-08 46 71

Örninfo. Februari 2015 Gratis biobiljetter till alla barn! Unga Örnar Väst. Postadress: Stenebyvägen 3 461 71 Trollhättan. Telefon: 0739-08 46 71 Örninfo Februari 2015 Gratis biobiljetter till alla barn! Unga Örnar Väst Postadress: Stenebyvägen 3 461 71 Trollhättan Telefon: 0739-08 46 71 E-post: Unga Örnar Väst info@vast.ungaornar.se Distriktsombudman

Läs mer

Protokoll fört vid CK-mötet den 25:e oktober 2002 i Härnösand

Protokoll fört vid CK-mötet den 25:e oktober 2002 i Härnösand Förkortningar: CK - Centralkommittén GSR - Gruppservicerepresentant SK - Servicekontoret LK - Litteraturkommittén WSO - World Service Organisation Protokoll fört vid CK-mötet den 25:e oktober 2002 i Härnösand

Läs mer

Protokoll fört vid Göteborgs och Bohus läns Biodlardistrikts Årsmöte 2015-02-14

Protokoll fört vid Göteborgs och Bohus läns Biodlardistrikts Årsmöte 2015-02-14 Protokoll fört vid Göteborgs och Bohus läns Biodlardistrikts Årsmöte 2015-02-14 Plats: Jörlanda Församlingshem Program: Bilagor: 10:00-12:00 årsmötesförhandlingar 12:00-13:00 Lunch Frivilligt deltagande:

Läs mer

Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenterna Ideella Förening

Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenterna Ideella Förening Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenterna Ideella Förening Datum: 2009-05-21, kl. 10.45 Plats: Studentlyckan, Christers lägenhet. Ordförande: Christer Gerdin, TM08 Sekreterare: Karin Andersson,

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte Den 18 augusti 2009 kl 1600 Plats: Turning Torso /Håkan Sköld Fastighetsbyrå AB

Protokoll fört vid styrelsemöte Den 18 augusti 2009 kl 1600 Plats: Turning Torso /Håkan Sköld Fastighetsbyrå AB Protokoll fört vid styrelsemöte Den 18 augusti 2009 kl 1600 Plats: Turning Torso /Håkan Sköld Fastighetsbyrå AB Närvarande : Lars Herrstedt-Rosén (LHR), Alf Christensson (AC) Håkan Sköld (HS), Robert Jensen

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte i Springerklubbens huvudstyrelse. Taxinge, Södertälje 2008 12 21

Protokoll fört vid styrelsemöte i Springerklubbens huvudstyrelse. Taxinge, Södertälje 2008 12 21 21.1 Mötets öppnande Protokoll fört vid styrelsemöte i Springerklubbens huvudstyrelse Närvaro : Tina Kauppinen, Barbro Collin, Sophia Jarl, Olle Carlson, Anna-Greta Lingebrandt Hans-Gunnar Leytman, Veronica

Läs mer

Orolig för att sektionsmedlemmarna inte kommer att vilja gå på sektionsmöten, inte lika intresserade av långsiktiga frågor.

Orolig för att sektionsmedlemmarna inte kommer att vilja gå på sektionsmöten, inte lika intresserade av långsiktiga frågor. Findus: Orolig för att sektionsmedlemmarna inte kommer att vilja gå på sektionsmöten, inte lika intresserade av långsiktiga frågor. Undrar om hela styrelsen står bakom detta. Styrelsen är till största

Läs mer

Protokoll Sverok Stockholm 2010-07-18 Styrelsemöte nr 6

Protokoll Sverok Stockholm 2010-07-18 Styrelsemöte nr 6 Protokoll styrelsemöte nr 6 2010-07-18 1(7) Protokoll 2010-07-18 Styrelsemöte nr 6 Fastställd dagordning 1 Inledande formalia... 2 1.1 Mötets öppnande... 2 1.2 Val av mötesordförande... 2 1.3 Val av mötessekreterare...

Läs mer

Protokoll fört vid: Sektionen för Medicinsk Tekniks Budget-SM Torsdag den 15/5 2014, kl 16:17:18 å Osquars Backe 12, Stockholm

Protokoll fört vid: Sektionen för Medicinsk Tekniks Budget-SM Torsdag den 15/5 2014, kl 16:17:18 å Osquars Backe 12, Stockholm 1 Formalia 1.1 Mötets öppnande Protokoll fört vid: Sektionen för Medicinsk Tekniks Budget-SM Torsdag den 15/5 2014, kl 16:17:18 å Osquars Backe 12, Stockholm Sektionsordförande Louise Anderberg öppnar

Läs mer

Protokoll fört vid årsmötet den 28 februari 2007 i Tea-lokalen

Protokoll fört vid årsmötet den 28 februari 2007 i Tea-lokalen Protokoll fört vid årsmötet den 28 februari 2007 i Tea-lokalen Närvarande: Kårstyrelsen: Jessica Andersson, Ulla Andersson och Anne Norstedt Revisorer: Gunnel Källstedt Stugkommittén: Thor Andersson och

Läs mer

Protokoll - Sydskanes Emse årsmöte 2012

Protokoll - Sydskanes Emse årsmöte 2012 Protokoll - Sydskanes Emse årsmöte 2012 Protokoll fört vid årsmöte för Sydskanes Emse på Ring Knutstorp den 27 oktober 2012. Ordföranden Thomas Christiansson hälsar samtliga mötesdeltagare välkomna till

Läs mer

1 Inledande formalia. Närvarande. 1.1 Mötet öppnas. 1.2 Mötets behörighet. 1.3 Val av mötesordförande. 1.4 Val av mötessekreterare

1 Inledande formalia. Närvarande. 1.1 Mötet öppnas. 1.2 Mötets behörighet. 1.3 Val av mötesordförande. 1.4 Val av mötessekreterare Närvarande Benjamin Bylund, Alumnansvarig Erika Werner, Utbildningsbevakningssamordnare Christoffer Muhl, Kassör Patrik Valfridsson, Sekreterare Filip Lanneld, PR/informationsansvarig Mattias Nordin, Arbetsmiljökvalitetsansvarig

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte för Dusty Road Blues

Protokoll fört vid styrelsemöte för Dusty Road Blues Protokoll fört vid styrelsemöte för Dusty Road Blues Tid: Onsdagen den 12 mars 2014 Plats: Föreningslokalen på Drottninggatan 2, Tidaholm Närvarande: Jan-Yngve Ekstedt, ordförande Anneli Persson, kassör

Läs mer

Sammanträde med styrelsen för Västergötlands Orienteringsförbund Nr 3-2015

Sammanträde med styrelsen för Västergötlands Orienteringsförbund Nr 3-2015 Protokoll Sammanträde med styrelsen för Västergötlands Orienteringsförbund Nr 3-2015 Måndag 18 maj 2015 O-Ringen kansliet i Borås Närvarande: Styrelsen: Agneta Berlin, Morgan Bodin, Charlotte Österman,

Läs mer

Åtvidabergs Golfklubb

Åtvidabergs Golfklubb Åtvidabergs Golfklubb Protokoll möte nr 4 Art: Styrelsemöte Åtvidabergs Golfklubb Datum: Torsdagen den 8 maj 2014 Plats: Golfklubben, Åtvidaberg Närvarande: Peter Björling, PB Ordförande Maria Uller, MU

Läs mer

Protokoll från Norrköpings Segel Sällskaps ordinarie årsmöte den 2 febr 2013 på SEB i Norrköping.

Protokoll från Norrköpings Segel Sällskaps ordinarie årsmöte den 2 febr 2013 på SEB i Norrköping. Protokoll från Norrköpings Segel Sällskaps ordinarie årsmöte den 2 febr 2013 på SEB i Norrköping. Paul Bergqvist hälsade samtliga välkomna till det 126:e årsmötet och förklarade mötet öppnat. 1 Val av

Läs mer

1593 MÖTETS ÖPPNANDE Ordförande Magnus Carlsson hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat.

1593 MÖTETS ÖPPNANDE Ordförande Magnus Carlsson hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat. Protokoll fört vid SMC-Hallands styrelsemöte Datum: 2013-01-24, Tid: kl.18.30 Plats: SMC-Hallands kansli, Halmstad SMC-HALLAND 1593 MÖTETS ÖPPNANDE Ordförande Magnus Carlsson hälsade alla välkomna och

Läs mer

6 fakuliteter varje fakulitet har en sektion. Men samhällssektionen har två delar. Dels eko-sek och sam-sek.

6 fakuliteter varje fakulitet har en sektion. Men samhällssektionen har två delar. Dels eko-sek och sam-sek. Dagordning Måndag 5:e november 2012 kl 17:00 Eng 4 / K1007 Inofficiell öppning av mötet: Våra studiebevakare (Linda och Alexandra) presenterade sig. De är tillsatta av kåren för att komma närmare studenterna.

Läs mer

Protokoll nr 1 2011. Protokoll fört vid möte med styrelsen i Gymnastikförbundet Sydost. Tid: 2011-01-09 12.00-16.00

Protokoll nr 1 2011. Protokoll fört vid möte med styrelsen i Gymnastikförbundet Sydost. Tid: 2011-01-09 12.00-16.00 Protokoll nr 1 2011 Protokoll fört vid möte med styrelsen i Gymnastikförbundet Sydost Tid: 2011-01-09 12.00-16.00 Plats: Gymnastikförbundets Sydosts kansli, Växjö Närvarande: Gun Ståhl, ordförande Christer

Läs mer

Protokoll Prästtomta fiskeklubbs årsmöte för 2007

Protokoll Prästtomta fiskeklubbs årsmöte för 2007 PFK Sida 1 (5) Protokoll Prästtomta fiskeklubbs årsmöte för 2007 Tid: 2008-02-26 klockan 18.30 19.15 Plats: Lektionssal 7 därefter Mässen Kvarn 1 Mötets öppnande Ordförande Lars-Örjan Hovbrandt hälsade

Läs mer

4. Val av justerare Per-Eric Peje Josefsson LC Bålsta valdes till justerare för mötet.

4. Val av justerare Per-Eric Peje Josefsson LC Bålsta valdes till justerare för mötet. 1. Mötets öppnade Mötet öppnades av DG Stig Lundqvist som hälsade alla välkomna till Tierp. 2. Val av ordförande att leda mötet Stig Lundqvist valdes till ordförande för mötet. 3. Val av sekreterare DS

Läs mer

Samordningsförbundet Västra Skaraborg, Malmgatan 36, 53232 Skara. Torsdagen den 13 augusti 2015 kl. 14.00 16.00

Samordningsförbundet Västra Skaraborg, Malmgatan 36, 53232 Skara. Torsdagen den 13 augusti 2015 kl. 14.00 16.00 Plats och tid Beslutande SoF Västra Skaraborg, Malmgatan 36, 53232 Skara Torsdagen den 13 augusti 2015 kl. 14.00 16.00 Åsa Karlsson, ordförande, Götene kommun Louise Ahlgren, ledamot, Gunilla Druve Jansson,

Läs mer

18/3-2012 Stockholm Årsmötesprotokoll Kollektivhusföreningen Södra

18/3-2012 Stockholm Årsmötesprotokoll Kollektivhusföreningen Södra 18/3-2012 Stockholm Årsmötesprotokoll Kollektivhusföreningen Södra Station Närvarande: 24 ½ personer, Vania M-B, Björn E, Cecilia E, Erik, Christina F, Anna H, Lena S-H, Caroline K, Camilla L, Lena N,

Läs mer

Protokoll styrelsemöte nr 9 2010-10-24 1

Protokoll styrelsemöte nr 9 2010-10-24 1 Protokoll styrelsemöte nr 9 2010-10-24 1 Protokoll 2010-10-24 Styrelsemöte nr 9 Fastställd dagordning 1 Inledande formalia...3 1.1 Mötets öppnande...3 1.2 Val av mötesordförande...3 1.3 Val av mötessekreterare...3

Läs mer

Klas Rosenkvist, Elsa Sohlberg, Hilda Bergström, Salomon Abresparr, Carin Fröjd, Lovisa Nilsson, Patrick Scott Rossi.

Klas Rosenkvist, Elsa Sohlberg, Hilda Bergström, Salomon Abresparr, Carin Fröjd, Lovisa Nilsson, Patrick Scott Rossi. Närvarande: Klas Rosenkvist, Elsa Sohlberg, Hilda Bergström, Salomon Abresparr, Carin Fröjd, Lovisa Nilsson, Patrick Scott Rossi. Utom styrelsen: Jenny Luukkonen ( 17) Ej närvarande: Jakob Andrén Bilagor:

Läs mer

Närvarande: Lars-Åke Brincner, Gert Karlsson, Peter Olsson, Matthias Gneupel, Lisbeth Nygaard Karlsson.

Närvarande: Lars-Åke Brincner, Gert Karlsson, Peter Olsson, Matthias Gneupel, Lisbeth Nygaard Karlsson. Protokoll styrelsemöte 25/11 2012 Hotell Amigo Emmaboda Närvarande: Lars-Åke Brincner, Gert Karlsson, Peter Olsson, Matthias Gneupel, Lisbeth Nygaard Karlsson. Anmält förhinder Janne Larsson, Magnus Stenberg,

Läs mer

Stadgar - Funkibator ideell förening

Stadgar - Funkibator ideell förening Stadgar - Funkibator ideell förening Stadgar för Funkibator ideell förening. Antagna vid årsmöte 19 mars 2013. 1 - Föreningens namn Föreningens namn är Funkibator ideell förening. 2 - Föreningens säte

Läs mer

FRAMGÅNGSFAKTORER FÖR ELEVRÅD

FRAMGÅNGSFAKTORER FÖR ELEVRÅD FRAMGÅNGSFAKTORER FÖR ELEVRÅD Innehållsförteckning: Guide... 3 Framgångsfaktorer för elevråd... 4 Framgångsfaktorernas metoder... 6 Fungerande grupp... 6 Struktur... 8 Kunskap och kompetenser... 10 Resurser...

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte

Protokoll från styrelsemöte Protokoll från styrelsemöte Torsdagen den 5 augusti 2004 Plats: Galtsjön i Ronneby, kl 18:30 Närvarande: Ledamöter: Rauno Lakso, Petra Lakso, Irene Nilsson, Christina Henriksson, Gerry Kjellsson och Oddvar

Läs mer

SKOLNYTT. Röbroskolan 2013/2014 Vecka 34/35. MATSEDEL vecka 34/35. Måndag Köttfärssoppa, mj. bröd Tisdag Köttbullar, sås, pot

SKOLNYTT. Röbroskolan 2013/2014 Vecka 34/35. MATSEDEL vecka 34/35. Måndag Köttfärssoppa, mj. bröd Tisdag Köttbullar, sås, pot SKOLNYTT Röbroskolan 2013/2014 Vecka 34/35 MATSEDEL vecka 34/35 Måndag LOV Tisdag LOV Onsdag LOV Torsdag Makaroner, korv Fredag Fläskkarré, sås, pot. Måndag Köttfärssoppa, mj. bröd Tisdag Köttbullar, sås,

Läs mer

STYRELSEPROTOKOLL Svenska Working Kelpie Klubben

STYRELSEPROTOKOLL Svenska Working Kelpie Klubben Mötesärende: Konstituerande styrelsemöte Datum: 2013 03 19 Registreringsnummer: 2013 1 Antal sidor: 5 Plats: Telefonmöte Protokollförare: Elin Akinci Justerare: Monica Aronius och Veronica Nyman Närvarande:

Läs mer

Studentradion i Sverige

Studentradion i Sverige Studentradion i Sverige STYRELSEMÖTE 2015-10-15 Närvarande: Sangeeta Chauhan, Lisa Grettve, Eva Gustvfsson, Julia Lindström, Alexander Ljungqvist, Madeleine Ruuth Adjungerade: Sara Andrersson, Mary Atim,

Läs mer

www.shogun-halmstad.se Styrelsemötesprotokoll

www.shogun-halmstad.se Styrelsemötesprotokoll 2013-10-2708 1 (6) Styrelsemötesprotokoll Plats: Hos Monica, 2013-09-08, kl. 13.00 Deltagare: Monica Lindberg Ordförande Morgan Engdahl Ledamot Peter Höglund Kassör Jonas Mattsson-Frost Ledamot Monika

Läs mer

Protokoll fört vid: Sektionen för Medicinsk informatik och Teknik Sektionsmöte Torsdagen den 24/5 å Tolvan, Stockholm

Protokoll fört vid: Sektionen för Medicinsk informatik och Teknik Sektionsmöte Torsdagen den 24/5 å Tolvan, Stockholm Protokoll fört vid: Sektionen för Medicinsk informatik och Teknik Sektionsmöte Torsdagen den 24/5 å Tolvan, Stockholm 1 Formalia 1.1 Mötets öppande Sektionsordförande Tonima Afroze öppnar mötet 17.07.

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte 2004-10-09 Plats: Studiefrämjandet, Jönköping

Protokoll fört vid styrelsemöte 2004-10-09 Plats: Studiefrämjandet, Jönköping Protokoll fört vid styrelsemöte 2004-10-09 Plats: Studiefrämjandet, Jönköping Närvarande: Agneta Jonsson Siw Karlsson Carina Arvidsson Lena Fäldt Karin Hellström Suppleant: Lotta Plahn Anmält förhinder:

Läs mer

TISDAG, 2015-03-28, Sittande möte, Studiefrämjandeslokaler Linköping

TISDAG, 2015-03-28, Sittande möte, Studiefrämjandeslokaler Linköping PROTOKOLL FÖR SSBTK:S STYRELSEMÖTE TISDAG, 2015-03-28, Sittande möte, Studiefrämjandeslokaler Linköping NÄRVARANDE: JOHAN NORGREN, SUZETTE ELESTEDT, DANIEL ANDERSSON, NICKLAS NULAND,YVONNE LUNDGREN, CAROLINE

Läs mer

Nu är det dags för femkamp igen!!!

Nu är det dags för femkamp igen!!! Motorblocket Våren 2007 Nu är det dags för femkamp igen!!! Vi har beslutat att arrangera en femkamp i år också. Eftersom vi har begränsat med plats på vissa grenar så är antalet aktiva deltagare begränsat

Läs mer

Celiakiföreningen i Västerbottens län

Celiakiföreningen i Västerbottens län Sida 1 / 9 ÅRSMÖTE FÖR CELIAKIFÖRENINGEN i Västerbotten Lördag den 21 februari 2015 kl 14.00, The Guitars ÅRSMÖTESHANDLINGARNA INNEHÅLLER: ÅRSMÖTE FÖR CELIAKIFÖRENINGEN i Västerbotten... 1 1 REGLER OCH

Läs mer

PROTOKOLL STY 11/2003 1(5) 2003-12-29. Tid Lördagen den 6 december kl 10.00-16.30 Plats Stockholms Golfklubb lokaler, Danderyd

PROTOKOLL STY 11/2003 1(5) 2003-12-29. Tid Lördagen den 6 december kl 10.00-16.30 Plats Stockholms Golfklubb lokaler, Danderyd PROTOKOLL STY 11/2003 1(5) PROTOKOLL STY 11/2003 Sammanträdesdata Tid Lördagen den 6 december kl 10.00-16.30 Plats Stockholms Golfklubb lokaler, Danderyd Närvarande Jacob Douglas ordf Stig Klemetz vice

Läs mer

Datum: Plats: Löpnummer: 2. 16-17 februari 2013 Scouternas kansli, Malmö Dnr O51-3-2013. Generalsekreterare Generalsekreterarassistent

Datum: Plats: Löpnummer: 2. 16-17 februari 2013 Scouternas kansli, Malmö Dnr O51-3-2013. Generalsekreterare Generalsekreterarassistent Styrelseprotokoll Datum: Plats: Löpnummer: 2 16-17 februari 2013 Scouternas kansli, Malmö Dnr O51-3-2013 Närvarande Ordförande Josefine Larsson Martin Björgell Ledamöter Anders Ahlström Malin Amnefelt

Läs mer

Hej Vänner, Säsongen rullar på och vi närmar oss golfveckan. På banan är det lugnare än på länge och vi har gott om starttider.

Hej Vänner, Säsongen rullar på och vi närmar oss golfveckan. På banan är det lugnare än på länge och vi har gott om starttider. Nyhetsbrev #6 2014 Sida 1 av 6 Hej Vänner, Säsongen rullar på och vi närmar oss golfveckan. På banan är det lugnare än på länge och vi har gott om starttider. Att vår bana är uppskattad märks klart från

Läs mer

Protokoll fört vid: Sektionen för Medicinsk Teknik Sektionsmöte Torsdagen den 16/5 å Tolvan, Stockholm

Protokoll fört vid: Sektionen för Medicinsk Teknik Sektionsmöte Torsdagen den 16/5 å Tolvan, Stockholm Protokoll fört vid: Sektionen för Medicinsk Teknik Sektionsmöte Torsdagen den 16/5 å Tolvan, Stockholm 1 Formalia 1.1 Mötets öppande Sektionens ordförande Sander Riedberg öppnar mötet klockan 16.38. 1.2

Läs mer

STARTA LOKALAVDELNING I SVENSKA KYRKANS UNGA SVENSKA KYRKANS UNGA. 75170 Uppsala tfn: 018-640 640 fax: 018-640 655 www.svenskakyrkansunga.

STARTA LOKALAVDELNING I SVENSKA KYRKANS UNGA SVENSKA KYRKANS UNGA. 75170 Uppsala tfn: 018-640 640 fax: 018-640 655 www.svenskakyrkansunga. STARTA LOKALAVDELNING I SVENSKA KYRKANS UNGA SVENSKA KYRKANS UNGA 75170 Uppsala tfn: 018-640 640 fax: 018-640 655 www.svenskakyrkansunga.se STARTA LOKALAVDELNING HEJ! Spännande att ni vill starta lokalavdelning

Läs mer

Informationsbrev om OL-Academy!!

Informationsbrev om OL-Academy!! NR 1 2012 Informationsbrev om OL-Academy!! Hej på er! Nytt år och nya möjligheter. Jag skall i detta informationsbrev som kommer att utkomma 1ggr/månad till studenter och andra personer kopplade till vår

Läs mer

Protokoll. Underskrifter. Bilageförteckning

Protokoll. Underskrifter. Bilageförteckning Protokoll Datum: 2014-02-09 Tid: 15:00-17:00 Plats: Stockholm, Birger Jarlsgatan 34 Protokoll nr: 2 Närvarande med rösträtt: Linn Broman, Niklas Kühnemann, Ellen Tengberg, Alexander Grönberg, Amanda Berglin

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte med Loftahammars Golfklubb och Loftahammars Golf AB den 26 sept 2010 mellan kl 09.00-13.00

Protokoll från styrelsemöte med Loftahammars Golfklubb och Loftahammars Golf AB den 26 sept 2010 mellan kl 09.00-13.00 Protokoll från styrelsemöte med Loftahammars Golfklubb och Loftahammars Golf AB den 26 sept 2010 mellan kl 09.00-13.00 Plats: Brandstationen i Loftahammar Närvarande Svante Gustafson, ordförande Cecilia

Läs mer

Västergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Västergötland

Västergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Västergötland Västergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Västergötland Protokoll fört vid sammanträde med den gemensamma styrelsen för Västergötlands Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Västergötland

Läs mer

klubbmaterial AKTIVITETER DEMOKRATI OCH EKONOMI AKTIVA FÖRTROENDEVALDA MEDLEMMAR SSU:S KLUBBMATERIAL 2015 DEMOKRATI OCH EKONOMI 1

klubbmaterial AKTIVITETER DEMOKRATI OCH EKONOMI AKTIVA FÖRTROENDEVALDA MEDLEMMAR SSU:S KLUBBMATERIAL 2015 DEMOKRATI OCH EKONOMI 1 klubbmaterial AKTIVITETER DEMOKRATI OCH EKONOMI AKTIVA FÖRTROENDEVALDA MEDLEMMAR SSU:S KLUBBMATERIAL 2015 DEMOKRATI OCH EKONOMI 1 SSUKLUBBENS DEMOKRATI OCH EKONOMI Detta häfte beskriver hur SSUklubben

Läs mer

Almedalsopinion. Maj 2013

Almedalsopinion. Maj 2013 Almedalsopinion Maj 2013 3. Vad tänker du på när du hör ordet Almedalsveckan? Almedalsopinion 2013 2 2. I vilken egenskap besöker du Almedalsveckan 2013? För en intresseorganisation 45% Politiskt förtroendevald

Läs mer

Åtvidabergs Golfklubb

Åtvidabergs Golfklubb Åtvidabergs Golfklubb Protokoll möte nr 2 Art: Styrelsemöte Åtvidabergs Golfklubb Datum: Söndagen den 16 mars 2014 Plats: Golfklubben, Åtvidaberg Närvarande: Peter Björling, PB Ordförande Per Lindqvist,

Läs mer

KALLELSE ÅRSMÖTE 2015

KALLELSE ÅRSMÖTE 2015 KALLELSE ÅRSMÖTE 2015 Medlemmar i Blåsippans samfällighetsförening kallas härmed till årsmöte. Onsdagen den 18 mars kl 19:00 i Furubergsskolans matsal. Dagordning 1. Årsmötets öppnande 2. Godkännande av

Läs mer

Protokoll för Mk Scandias styrelsemöte 15.04.22

Protokoll för Mk Scandias styrelsemöte 15.04.22 Protokoll för Mk Scandias styrelsemöte 15.04.22 Närvaro: Lars Axelsson, Magnus Sandberg, Jan Österberg, Jan Johansson, Max Lundgren, Annelie Feuk, Ulf Klasa, Helén Toivonen, Tomas Karlsson, Besök; Tabita

Läs mer

NVGF projektplan för juniorutveckling 2013

NVGF projektplan för juniorutveckling 2013 NVGF Juniorprojektet 2013 Sida 1 (8) NVGF projektplan för juniorutveckling 2013 Allmänt I samband med Norr- och Västerbottens golfförbunds planeringskonferens i Piteå den 21-22 november 2009 tog ordförande

Läs mer

Styrelsemötesprotokoll 2012-11-19

Styrelsemötesprotokoll 2012-11-19 Styrelsemötesprotokoll 2012-11-19 Närvarande Anna Green-Liljedahl (AGL), Carl Ahldén (CA), Charlotta Mossberg (CM), Jesper Denckert (JB), Karin Öst (KÖ), Linda Tarmet (LT), Pommeline Bleeker (PB), Stefan

Läs mer

Välkommen till Ladies Circle Sverige Friendship and Service

Välkommen till Ladies Circle Sverige Friendship and Service Välkommen till Ladies Circle Sverige Friendship and Service Ladies Circle Sverige, som är ansluten till Ladies Circle International, har till ändamål att: vidga medlemmarnas intressesfär öka förståelsen

Läs mer

PROTOKOLL 2013-03-05. Adelöv Framtidsgrupp. Datum 2013-03-05. Tid 19.00. Adelövs skola. Närvarande

PROTOKOLL 2013-03-05. Adelöv Framtidsgrupp. Datum 2013-03-05. Tid 19.00. Adelövs skola. Närvarande PROTOKOLL 2013-03-05 Adelöv Framtidsgrupp Datum 2013-03-05 Tid 19.00 Plats Närvarande Adjungerad Adelövs skola Ingemar Karlsson Kjell Persson Uno Ljungberg Eva Engström Kristina Karlsson Gunilla Jansson

Läs mer

Demokrati och ekonomi

Demokrati och ekonomi Demokrati och ekonomi SSU:s Klubbmaterial Aktiviteter demokrati och ekonomi aktiva förtroendevalda medlemmar www.ssu.se publicerat våren 2013 SSU-KLUBBENS DEMOKRATI OCH EKONOMI Detta häfte beskriver hur

Läs mer

Göteborgs. Scoutdistrikts

Göteborgs. Scoutdistrikts Göteborgs Scoutdistrikts Arrangemang Hösten 2013 2 KALENDARIET September Oktober 1 S 1 T 2 M Mandalay kv.segl. 2 O 3 T 3 T 4 O 4 F Vandringen 2013 5 T 5 L Vandringen 2013 6 F Mandalay ny.segl. 6 S Vandringen

Läs mer

Välkommen till Ladies Circle Sverige Friendship and Service

Välkommen till Ladies Circle Sverige Friendship and Service Välkommen till Ladies Circle Sverige Friendship and Service Ladies Circle Sverige, som är ansluten till Ladies Circle International, har till ändamål att: vidga medlemmarnas intressesfär öka förståelsen

Läs mer

Styrelsemöte nr. 5. Svenska Kendoförbundet. Datum: 2011-05-22 Plats: Ölandsgatan 42, Svenska Budo & Kampsportsförbundets kansli Tid: Kl.

Styrelsemöte nr. 5. Svenska Kendoförbundet. Datum: 2011-05-22 Plats: Ölandsgatan 42, Svenska Budo & Kampsportsförbundets kansli Tid: Kl. 1 Styrelsemöte nr. 5 Svenska Kendoförbundet Datum: 2011-05-22 Plats: Ölandsgatan 42, Svenska Budo & Kampsportsförbundets kansli Tid: Kl.10:00-13:00 Kallade, närvarande Anette Persson Sunje, ordförande

Läs mer

www.shogun-halmstad.se Styrelsemötesprotokoll

www.shogun-halmstad.se Styrelsemötesprotokoll 1 (5) Styrelsemötesprotokoll Plats: Åled, 2014-09-08, kl. 18.00 Deltagare: Peter Höglund Morgan Engdahl Monica Ledel Ordförande Kassör Sekreterare Jonas Mattsson-Frost Ledamot Pernilla Engdahl Ledamot

Läs mer

Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening

Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening Datum: 2012-08-30, kl. 12.00 Plats: IKDC Ordförande: Astrid Sjögren, TM13 Sekreterare: Elin Lindqvist, TM13 Övriga närvarande:

Läs mer

Sveriges Cytodiagnostikers årsmöte 2015-05-20, Örebro

Sveriges Cytodiagnostikers årsmöte 2015-05-20, Örebro Protokoll fört vid Sveriges Cytodiagnostikers årsmöte 2015-05-20, Örebro 1 Mötets öppnande Anna Kellin, vice ordförande hälsade alla välkomna och förklarade årsmötet öppnat. 2 Kallelsens godkännande Anna

Läs mer

TALENT OPEN 2014. Välkomna till ännu en spännande dag i Lisebergshallen söndagen den 18 Maj.

TALENT OPEN 2014. Välkomna till ännu en spännande dag i Lisebergshallen söndagen den 18 Maj. TALENT OPEN 2014 Välkomna till ännu en spännande dag i Lisebergshallen söndagen den 18 Maj. Vi slog alla rekord förra året med över 300 tävlande. Vi tror att vi även i år kommer få ett stort antal tävlande

Läs mer

2. Godkännande av dagordning och tid Punkt 7 skjuts upp till nästa möte. Dagordningen med revidering godkänns. Sluttid 13.00.

2. Godkännande av dagordning och tid Punkt 7 skjuts upp till nästa möte. Dagordningen med revidering godkänns. Sluttid 13.00. 1. OFMÖ Klockan 12:15 2. Godkännande av dagordning och tid Punkt 7 skjuts upp till nästa möte. Dagordningen med revidering godkänns. Sluttid 13.00. 3. Val av justeringsperson Elias Friberg väljs till justeringsperson.

Läs mer

Protokoll styrelsemöte 150302 Samhällsvetarsektionen

Protokoll styrelsemöte 150302 Samhällsvetarsektionen Närvaro Eva Vargas, ordförande Ebba Jacobsson, vice ordförande Anton Rundström, ledamot Jonathan Thor, ledamot Eric Insulahn, ledamot Karolina Mildgrim, ledamot. Anslöt 13.25 Joel Furvik, ledamot. Lämnade

Läs mer

Projektbeskrivning Tri4Fun Väst 2013

Projektbeskrivning Tri4Fun Väst 2013 Projektbeskrivning Tri4Fun Väst 2013 Projektbeskrivningen är tänkt som ett komplement till återrapporten i IdrottOnline för att ge en inblick i projektet utöver de siffror som redovisas i återrapporten.

Läs mer

God Jul & Gott Nytt År! Studiefrämjandet i Väst

God Jul & Gott Nytt År! Studiefrämjandet i Väst Vi vill tacka för det gångna året och hoppas vi fortsätter i samma anda även 2014. Passar på att bifoga vårt Ledarutvecklingsprogram samt inbjudningar till Ekonomi i förening och Föreningskunskap. Vill

Läs mer

Almedalsopinion. April 2011

Almedalsopinion. April 2011 Almedalsopinion April 2011 1. Vad tänker du på när du hör ordet Almedalsveckan? Bas: 388 svar Almedalsopinion 2011 2 2. I vilken egenskap besöker du Almedalsveckan 2011? Bas: 388 svar För en organisation

Läs mer

Riksmöte Lund 2013 18-20 april

Riksmöte Lund 2013 18-20 april Riksmöte Lund 2013 18-20 april Innehållsförteckning Styrelsen hälsar välkommen... sid 3-4 Pil hälsar välkommen samt information... sid 5-6 Schema för helgen... sid 5 Riksmötets dagordning... sid 6 Bilaga

Läs mer

Styrelsemöte no X 2013/2014, Medicinska Föreningen

Styrelsemöte no X 2013/2014, Medicinska Föreningen Styrelsemöte no X 2013/2014, 26 augusti 2013, kl. 17.10 Basgruppsrummet Kotten Närvarande: Märta, Liisa, Anna J, Jonas Lundgren, Anna HE, Fredrik, Albin, Julia FE och Emmy 1. Mötets öppnande Ordförande

Läs mer

Protokoll nr 4 2001/ 03 fört vid sammanträde med SISU Idrottsutbildarnas förbundsstyrelse. Tid Fredag och lördag den 13 resp 14/10 2001 Plats Bosön

Protokoll nr 4 2001/ 03 fört vid sammanträde med SISU Idrottsutbildarnas förbundsstyrelse. Tid Fredag och lördag den 13 resp 14/10 2001 Plats Bosön Närvarande Förbundsstyrelsen Rolf Carlsson, förbundsordförande, Kerstin Rosén-Ljusenius, v.ordf, Jane Andersson, Annika Sylvén, Lars Edwinson, Leif Bolin, Ingegerd Lusensky (from 3), Jan Olofsson ( tom

Läs mer

1 MÖTETS ÖPPNANDE SAMT GODKÄNNANDE AV DAGORDNINGEN. Den i förväg utsända dagordningen godkändes efter kompletteringar.

1 MÖTETS ÖPPNANDE SAMT GODKÄNNANDE AV DAGORDNINGEN. Den i förväg utsända dagordningen godkändes efter kompletteringar. PROTOKOLL STY 1/2003 1(5) PROTOKOLL STY 1/2003 Sammanträdesdata Tid 2003-01-25 kl 10.00-15.00 Plats Elite Plaza Hotel, Göteborg Närvarande Jacob Douglas Stig Klemetz Ann-Kristin Blomgren Jörgen Hafström

Läs mer

Värmland-Dals distrikt 1 (5)

Värmland-Dals distrikt 1 (5) Värmland-Dals distrikt 1 (5) Minnesanteckningar från distriktets agility vårmöte, Forshaga 7/4-09. Närvarande: Distriktets agilitysektor Arvika BK Bengtsfors BK Eds BK Forshaga BK Filipstad BK Grums BK

Läs mer

Mitt nya jobb. Månadsbrev

Mitt nya jobb. Månadsbrev Månadsbrev 0308 Mitt nya jobb I dag är det den 1 mars 2008 och det är en mycket stor dag för mig, Fredrik Jansson. Så länge jag kan minnas har jag drömt om att driva ett eget företag och kunna försörja

Läs mer

SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 11-2012 150-171

SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 11-2012 150-171 SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 11-2012 150-171 Plats: Telefon Datum: 2012-06-26 Tid: 19.30-23.00 Närvarande: Förhinder: Adjungerade: Lena Arvidsson, Thomas Nilsson, Jonny Svensson, Mattias

Läs mer

Förtroendevalda. SSU:s Klubbmaterial Aktiviteter demokrati och ekonomi aktiva förtroendevalda medlemmar. www.ssu.se

Förtroendevalda. SSU:s Klubbmaterial Aktiviteter demokrati och ekonomi aktiva förtroendevalda medlemmar. www.ssu.se Förtroendevalda SSU:s Klubbmaterial Aktiviteter demokrati och ekonomi aktiva förtroendevalda medlemmar www.ssu.se publicerat våren 2013 SSU-KLUBBENS FÖRTROENDEVALDA SSU-klubbens förtroendevalda är de som

Läs mer

SKARABORG MELLAN VÄNERN & VÄTTERN

SKARABORG MELLAN VÄNERN & VÄTTERN SKARABORG MELLAN VÄNERN & VÄTTERN Vad drömmer du om? Många ångrar att de inte förverkligat sina drömmar och önskningar utan levt som andra förväntat sig av dem. Det blir lätt så. Stanna upp och tänk efter

Läs mer

SVENSKA HUNDKLUBBEN. Protokoll fört vid SHK CS telefonmöte tisdagen 14 maj 2013

SVENSKA HUNDKLUBBEN. Protokoll fört vid SHK CS telefonmöte tisdagen 14 maj 2013 SVENSKA HUNDKLUBBEN Protokoll fört vid SHK CS telefonmöte tisdagen 14 maj 2013 Närvarande : Ordf. Tommy Holmertz, ledamöterna Zaima Erlandsson och Per Ola Andersson, ersättarna Agneta Gilstig Forshell

Läs mer

Stadgar för Riksförbundet Veterinär Omtanke Om Våldsutsatta, VOOV

Stadgar för Riksförbundet Veterinär Omtanke Om Våldsutsatta, VOOV Stadgar för Riksförbundet Veterinär Omtanke Om Våldsutsatta, VOOV Antagna av riksförbundets årsmöte 2015-05- 10 VOOV, Veterinär Omtanke Om Våldsutsatta är en ideell partipolitiskt och religiöst obunden

Läs mer

Styrelsemötesprotokoll NOF 2013-03-04

Styrelsemötesprotokoll NOF 2013-03-04 NOF 2013-03-04 Sid 1 (7) Datum: Måndagen den 4/3 2013. Tid: 19.00 Plats: Telefonmöte Styrelsemötesprotokoll NOF 2013-03-04 Närvarande: Jan-Olov Johansson, Per Sandberg, Krister Jakobsson, Andreas Livbom,

Läs mer

Datateknologsektionen Chalmers studentkår Protokoll styrelsemöte 2012-08-31

Datateknologsektionen Chalmers studentkår Protokoll styrelsemöte 2012-08-31 Sidan 1 av 6 Kl: 12:00 Mötesnummer: 5-2012/2013 Plats: Styrelserummet Närvarande: Funktion Namn E-mail Ordförande Johan Sjöblom sjoblomj Vice Oscar Carlsson coscar Sekreterare Caroline Strandberg carstra

Läs mer

Bilaga 2 Sammanfattning av samtliga beslut som fram tills nu har tagits av KS 13/14

Bilaga 2 Sammanfattning av samtliga beslut som fram tills nu har tagits av KS 13/14 Bilaga 2 Sammanfattning av samtliga beslut som fram tills nu har tagits av KS 13/14 KS möte 10/7-2013 Fattade beslut Firmateckning Attesträtt Förste Kårstyrelseledamot Ansvarsområden Kårstyrelsen Tidsrapportering

Läs mer

Förslag till dagordning fastställs enligt följande:

Förslag till dagordning fastställs enligt följande: STYRELSEN PROTOKOLL Styrelsemöte Datum: 26 maj 2015 Tid: 18.00 20:15 Plats: Paviljongen Öster I Närvarande: Conny Olsson ordförande Marko Dimovski Emmy Lindskog Lars-Erik Nilsson Jeanette Nilsson vice

Läs mer