ROUND TABLE SWEDEN Member of World Council of Service Clubs and Round Table International

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "ROUND TABLE SWEDEN Member of World Council of Service Clubs and Round Table International"

Transkript

1 Protokoll R.O.M Skövde Billingehus Distrikt Närvarande DO Fredrik Beckman, RT50 VDO Mattias Peterson, RT141 Under fredagen. RT13: Janne Bark, vo RT23: Kjell Gunnar Granaas, RT30: Pontus Hedén RT44: Henrik Andersson, Carne Diem (fånga köttet) RT48: Joakim Furhoff RT49: Magnus Hulth, O 02/03, 06/07 RT50: Pether Nyberg RT58: Jörgen Skölving RT84: Svante Schulz, O 99/01, 06/07 RT101: Mathias Ljungström RT118: Thomas Olsson RT141: Jonathan Brunér Helgen startade i natursköna Loringa med det enda naturliga avsaknandet av DO som satt i HuvudStyrelsemöte på Billingehus. Efter att ha samordnat sig logistiskt på Billingehus gick färden hem till Joakim Furhoff RT48 för mat och dryck. En stämningsfull skara delegater från femman äntrade sedan Billingehus efter lunch för invigning av ROM. Efter invigningen vidtog DO arbete för vilket här redogörs: Presentation av alla närvarande. Klubbordföranden berättar också om stämning & läge i klubbarna: invalsläget 05/06, 06/07, verksamhet etc. Grabbigt värre Även om det inte är grönare på andra sidan så är det ändå saftigare Upplägget för dagen är formalia och en del fritt om verksamheten framåt. Poängen med helgen är att det är ordförandens helg. Klubbar på observandum är RT13 och RT50, d.v.s. färre än 12 medlemmar i RT50: s fall, i Uddevalla klubbens diskussioner om det vakuum som lätt uppstår efter att ha engagerat sig i och genomfört ett Euromeeting på hemmaplan. Särskilt rekryteringsmöte med VRO lördag morgon genomfördes med VRO Fredrich Snygg.

2 Distriktsmöten & Uppstart Strömstad 26 augusti. Diskuteras hur (om) vi kan få ihop en Uppstart som distriktsaktivitet, inget beslut fattas i frågan. Strömstads aktivitet är så nära en distriktsaktivitet man kan komma. Det kanske inte finns något att vinna på att göra det till en officiell sådan? Verksamhetsåret börjar med styrelsemöte i början av sommaren. Diskuteras om kravet angående program skall ändras så att inget krav finns på att det ska vara klart innan ROM, även för våren Matrikeln stipulerar idag att så skall ske, men i praktiken fungerar det inte så för den stora majoriteten av klubbar i femman. Program för hösten ska inte behöva vara klart innan ROM är den allmänna uppfattningen runt bordet. På ROM träffar man andra ordföranden och får idéer för året, vilket rätt utnyttjat är till stor nytta för såväl Ordförandena som medlemmarna i klubbarna för att alla program skall bli så bra som möjligt. DO Fredrik Beckman tar upp frågan i HS för eventuell stadgeändring inför kommande år. Distriktsmöte hösten Lördag 7 oktober, RT 50 Mariestad arrangerar. Ordförande, vice ordförande, sekreterare, senast invalda. Separat inbjudan kommer i god tid att skickas ut av DO och RT50. Distriktsmöte våren 07 Arrangeras enligt tidigare beslut av RT48 Skövde (vårens DM följer nummerföljdsordning). 23 mars, fredag. DO: s förslag är att testa fredag denna gång som mötesdag för ett DM i syfte att potentiellt höja kvaliteten på tablingen och få upp närvaron än mer. Diskussion vidtog och den allmänna meningen var att det vore en miss att flytta ett DM till en fredag. Vi har i femman haft bra deltagande och de senaste åren har Distriktsmötena varit riktigt bra tillställningar. Den allmänna meningen var att behålla fokus på bra möten till rimliga pengar. DO ansåg att eftersom majoriteten är så starkt övertygad om att det är bättre med torsdagar som mötesdag så drog DO tillbaka sitt förslag. Beslutas att: Distriktsmöte till våren arrangeras torsdagen den 22 mars, d.v.s. ordinarie dag för merparten av RT-klubbarna. RT48 arrangerar. Separat inbjudan kommer i god tid skickas ut av DO och RT48 Skövde.

3 Tuppkampen Tuppkampen vanns av 101 Strömstad. Datum kommer snart för deras arrangemang. Diskuteras vad som händer Tuppen om distrikt 2 vinner. Om 2:an vinner är det deras uppgift att arrangera Tuppkampen. Konstateras att det skall ses som en stor möjlighet till bra tabling, låt oss hoppas att 2: ans distrikt deltar i större utsträckning än tidigare! Framförs uppfattningen att 5-kampsgtrofén skall tilldelas Strömstad eftersom de är fetast. Ett mer seriöst förslag är att låta tuppen följa vinnaren av tuppkampen enligt tidigare regler, men att 5-kampstrofén som nu står i Hulths hall skall följa vinnaren av dragkampen. Ett annat förslag är att svetsa ihop 5-kampstrofén med tuppen. Beslut Inget beslut togs i frågan. Jubileum RT48, 49, 50 fyller samtliga 50 år den 9 mars Klubbarnas instiftades på Skara Stadshotell. Bokat & klart. Ingår som vinst i RTS Reselotteri på 2 * 2 personer. Datum 9 mars är exakt på dagen sedan instiftandet. Inbjudan skickas till alla i distriktet under hösten. Annonsplan 28 aug är deadline för RT44 för inskick av material till Merlin nr 1 06/07. Läs Matrikeln sid 247 för mer information. Ny numrering av Merlin med start HT 06/07. Tänk på att det går att tjäna en del pengar på annonsering i Merlin. Manusstopp nummer utgivning ansvarig klubb /07 Vecka 40 RT /07 Vecka 50 RT /07 Vecka 10 RT /07 Vecka 18 RT Merliza Vecka 28 RT58 Kom ihåg att det inte är ansvarig klubbs skyldighet, utan möjlighet att annonsera. Man behöver inte vara ansvarig klubb för att få annonsera. Det går bra när som helst. 05/06 var femman näst största distrikt avseende annonsförsäljningen endast slagna av tvåan. Bra!

4 Kansli Varje klubb hade under ROM chansen att köpa klubbpaket av kansliet under helgen. Turo tailor har tagit fram en ny klubblazer som DO kommer att ha med ut i fyra ex för måttagning. Blazern kommer att kosta runt en tusenlapp under ordinarie butikspris. Mer info från DO på årets klubbesök. 58:an frågar om RT-glas. Ska vi göra en drive? JA svarar 5:an 84:an lyfter frågan om att bära PIN mm för att marknadsföra RT. Vårda och bär den med stolthet. Ta bort den från bilen när den säljs, för det är väl ingen som har kvar pins på en kavaj när den slängs? enkelt Web Näsman är webbmaster, det ska vara enkelt att lägga in grejer på webben. Det ska vara att lägga in bilder, vilket som har saknats under många år. Förändringar är på gång, var uppmärksam så får ni förändringarna. Ett distriktskalendarium kommer upp. Målet är att öka besöksfrekvensen på webben under året med 200 %. Reselotteri Dragning sker under morgondagen (läs lördag morgon), allt ingår! Tips vinn en åk två eller flera! Resultat: Distriktet gick helt lottlösa. Inte ens en enda reservplats. Tidaholms tips ovan får bli åt nästa års vinnare från femman. Det kan bara bli bättre! Medlemsbrev Skickas i tre separata utskick: 1. medlemmar 2. VRO & RS 3. DO, VDO plus övriga sekreterare i D5. Samt läggs upp på RTS. Ytterligare tips för medlemsbreven: Min dag (medlem berättar om hur hela dagen varit för honom., sex minuter där deltagarna återberättar om sin dag eller ännu mer intrikat.) Mer information finns hos RT13 Uddevalla. Närvarostatistikmall finns under men DO lovar att leverera ut detta till oss. Hur ser vi på för dålig närvaro? Stor diskussion gjordes om hur och när vi ska agera? Konklusion: I grunden styrs vi av matrikeln. Det är bra men varje enskilt fall, varje person bör behandlas med fingertoppskänsla. Låt alla i klubben komma till tals om hur man skall agera i det enskilda fallet. Vid osäkerhet eller risk för konflikt: Ta kontakt med DO! Det är DO: s uppgift att finnas till hands och vara klubbarna behjälplig!

5 Charity Min stora dag är RTS huvudcharityverksamhet det rekommenderas inte minst för att återrapporteringen om vart pengarna faktiskt gått är väldigt detaljerad. Pengar kan gå direkt från enskild klubb till Min Stora Dag eller kanaliseras via RTS. RT3 har tagit fram en champagne som vid köp av en flaska genererar 40:-/flaska till välgörande ändamål. Vid köp på systembolaget skall RT3 genom Henrik Johansson (årets DO6) meddelas via mail att inköp gjorts för att pengarna (de fyrtio kronorna) skall komma till charity Lancelot-Pienne, Cuvee de la Table Ronde, 2000 Mousserande vin, Torrt Frankrike, Champagne, Cramant Kvalitet Grand Cru Druvsort Chardonnay 100% Alkoholhalt 12% Producent Lancelot-Pienne Hållbarhet år Serveras vid 9-12º C Passar till Kaviar av olika sorter, ostron, rätter med fisk, gås/anklever, tryffel. Vita ostar. Beskrivning Blommor, mineral, struktur, fräsch, komplex, fruktig Övrigt Lancelot-Pienne, en liten odlare mitt i byn Cramant (Grand Cru) med en underbar utsikt över Chardonnay vinrankorna. Gilles Lancelot har tillsammans med sin fru Perceval hand om allt från druva till färdig Champagne. Namnet Cuvee de la Table Ronde som är deras prestigecuvee gör sig verkligen rätt till dessa "riddare". Säljare Vol (ml) Pris/flaska Artnr Systembolaget Ingår i beställningssortimentet.

6 Det går också bra att beställa drycken via en av våra sponsorer: Good spirits på och priset går då ner. Ny medlem Vid ny medlem kommer det ett automatiserat mail till sekreteraren. Pengen är 300 kr. Detta för att RK skall slippa en mängd administration. Det kanske låter mer logiskt att mailet skulle ha gått till varje klubbs kassör, men det är av weblogistiska skäl svårt att klara. Masstour Genomförs i Sverige under En resa i Nils Holgerssons tecken. Varje klubb utmed Holgerssons resrutt (eller nära intill) som vill hjälpa till att arrangera tar kontakt snarast möjligt med IRO. Är ni osäkra på vad det handlar om? Kontakta DO! Rapporter Några klarade inte deadline för inrapportering av klubbstatus till ROM. Kolla mailen lite tidigare så vi får in rapporterna till DO. Om detta inte fungerar så fungerar distriktet sämre. Informationen når inte fram till medlemmarna i tid osv. Besök RWM & RO. Se till att medlemmarna registrerar sig på hemsidans gula sidor. Syfte är att via detta kunna nå bröder inom nätverket på et enklare sätt. Bra möte Uddevalla har haft sexhjälpmedelsträff. Funkade kanonbra. Över all förväntan. Testa gärna! Allt med motorer funkar fint. Intercityn lyfter klubben. Kvinnohuset Tranan i Skövde RT48 var ett gripande och fantastiskt möte. Färganalys RT118 Begravningsbyrå. RT118 & RT101 Simhopp med OS mästare från DDR RT58 & RT49 De feta mot de tunna i vatten volleyboll RT101 IC möte med Hjo i vapenfabriken i Karlsborg RT50

7 Oxhornet, utbyte med en annan förening på orten. Mariestads öl klubb, Torkel Andersson. RT50 Fråga Bögen RT84 Jehovasvittne RT84 Plastikkirurgi Tidaholmsanstalten Fråga ut kommunchefen, näringslivschefen, polisen, mm. Hemligt möte med bastubad Floppmöten Ett planerat möte blev sent inställt. Företaget tog inte emot vilket mötesansvarig inte meddelat medlemmarna vilket gjorde att programmet ändrades på stående fot och många av medlemmarna gick hem istället, besvikna över bristen på information. Ett väl planerat möte är A och O Moral och etik Marknadsför RT på ett bra sätt oavsett om det gäller klubben, RT, medlemmarna. Etik och moraldiskussion måste ständigt om än i olika former pågå i klubben. Vad är rätt, vad är fel. En ny medlem måste snabbt (naturligtvis innan inval) få klart för sig vad man förväntas leva upp till. Ingen ville se en skriftlig handbok framtagen. I takt med att samhället förändras så förändras också vår syn på etik och moral. Det är då enklare med en öppen dialog än att revidera en skriven handbok. VRO/PRO Mål 15 medlemmar per klubb är vårt mål. Visionen är 24. Varje klubb måste jobba för netto 1 under året. Närvaroprocenten bör ligga över 67 % Grafiskmanual kommer att ligga på webben, allt samlat på ett ställe. Säljmaterial för annonsering/sponsorer kommer också snart. Presentationsmaterial som kan användas vid företagsbesök, till gäster mm tas också fram.

8 Pengar (hur gör man i distriktets klubbar) Medlemsavgift mötes/aktivitetskostnad RT i snitt inkl dryck RT i snitt RT utemat/hemma mat 100 kr griskostnad 300kr RT hemma hos värden bjuder 2x200 fadderbarn RT mat + dricka betalas av medlem RT kr i snitt plus dryck RT kr + dricka RT cl sprit All inclusive utom speciella saker som Go-cart RT hemma hos värden bjuder självkostnad på aktivitet RT kr för mat böter på sprit vid sen anmälan, hemlig resa för överskottet RT resefond 50 kr mat RT mat och dryck mycket sponsrade aktiviteter Övriga tips En kvarting tas med till årsmötet för att delas mellan alla medlemmar som under året varit 100% RS För ersättning av ersättningsberättigade resor: Reseersättning till DO inom Sverige, använd mallen på länken reseräkning. Internationella resor, reseberättelser + kvitto till RS Frågor? Kontakta DO! Merlin Hur vill vi ha vår tidning i framtiden? Skall den vara mer som Café? Skall den innehålla tekniska tester? Tips mottages gärna. Kontakta matrikelredaktören. DO spalterna försvinner ur Merlin och dessa läggs på webben. Tidningen utökas med 4 sidor. IRO Pushar för fyra internationella resmål under året: RTI Cypern, EMATM Litauen, NTM i Hamar samt AGM i Österrike. Kolla kalendariet på webben för mer information, alternativt kontakta DO eller ännu hellre i detta fall: IRO.

9 Hur funkade ROM? Förväntan på DO? Vad kan nästa års DO förbättra? RT13 Bra, över förväntan. Bra förberedelser. RT49 Mer seriöst än förra gången. RT44 kontakten är oerhört viktig, bra agenda. DO har växt i Henriks ögon, har varit lyhörd. RT141 Jonathan är nöjd. RT30 likt förväntningarna, finslipa smådetaljer nästa år RT50 bättre än jag tänkt mig, synd att jag är 39 år hade velat få fem bra år till! RT23 skit skoj, tröjorna som tas fram i femman är perfekt, vi är ett gäng direkt. RT48 bättre än förväntat, långt över förväntat vad det gäller programmet RT118 mycket bra fortsätt med sida vid sida (RT & LC) och på land. Fortsätt jobba med etik & moral RT58 kanon helg, bra start hos Jocke, bra att inte forcera genom programmet RT101 uppfyllt alla förväntningar Förväntan på DO: RT13 Få ihop D5 lite mer. RT30 Snabba svar via mail och telefon RT50 var dig själv, det räcker (riktat till DO) RT48 tillgänglig RT118 att vi hänger med vad vi ska få ut till medlemmarna RT101 välkommen upp till Strömstad DO slut ord DO tackade samtliga närvarande för en kanonhelg. Roligt att det fungerat så bra med alla diskussioner och att alla Ordföranden hittade varandra som gäng så snabbt. DO avser att besöka samtliga klubbar minst en gång under året och kommer att fokusera på klubbmöten framför Intercityn då DO vill få tillfälle att föra dialog med medlemmarna i de enskilda klubbarna, kan bli svårt vid Intercityn. DO har också som mål att hålla nere formalia vid DM så mycket det bara går även om det är svårt då det är mycket som skall behandlas. Fokus på tabling. DO uppmanade också alla att ringa eller Maila så fort man vill ha hjälp, det är DO: s uppdrag att stötta. DO bad också alla Ordföranden att förbereda klubben på DO: s besök, att ge DO lite tid att prata med klubben vid varje besök. Vid tangentbordet i blandade skurar: Mattias Peterson RT141 vdo Svante Schultz RT84 O Fredrik Beckman RT50 DO

ROUND TABLE SVERIGE Member of World Council of Service Clubs and Round Table International

ROUND TABLE SVERIGE Member of World Council of Service Clubs and Round Table International Ordförandemöte Distrikt 5 R.O.M - Riksomfattande Ordförandemöte 17-19/8, 2007 1 Mötet öppnas DO5 Mattias Peterson hälsar alla välkomna och öppnar för distriktets del den programpunkt under ROM som är vår

Läs mer

Distrikt. Protokoll fört vid DM 5 lördagen den 8 mars 2008

Distrikt. Protokoll fört vid DM 5 lördagen den 8 mars 2008 Protokoll fört vid DM 5 lördagen den 8 mars 2008 Protokoll fört vid Distriktsmöte med Round Table Sverige distrikt 5 lördagen den 8 mars 2008 i Källby. Närvarande klubbar och bröder enligt bilaga 1 (sammanställning

Läs mer

ROUND TABLE SWEDEN Member of World Council of Service Clubs and Round Table International

ROUND TABLE SWEDEN Member of World Council of Service Clubs and Round Table International Riksomfattande ordförandemöte 2005 08 12 14 M/S Gabriella ToR Helsingfors Närvarande: DO Tomas Ahlqvist RT 58 Falköping, VDO Fredrik Beckman RT50 Mariestad, Mattias Peterson RT141 Hjo-Grönköping, Johan

Läs mer

ROUND TABLE SWEDEN Member of World Council of Service Clubs and Round Table International

ROUND TABLE SWEDEN Member of World Council of Service Clubs and Round Table International Protokoll Huvudstyrelsemöte 3 i Luleå den 11 februari. Närvarande: RO Ove Nilsson, RK Leif Hansson, RS Stefan Laursen, VRO Per Norlander, IRO Pehr Bohman, Matrikelredaktör Per Carlson, Webbmaster Erik

Läs mer

ROUND TABLE 111 - HULTSFRED MEDLEMSBREV #61

ROUND TABLE 111 - HULTSFRED MEDLEMSBREV #61 ROUND TABLE 111 HULTSFRED MEDLEMSBREV #61 TORSDAGEN DEN 8 MARS 2012 KLUBBKVÄLL & VALMÖTE PROGRAM 2012 NÄRVARANDE AVANMÄLDA 12:e januari 26:e januari 9:e februari 23:e februari 8:e mars 22:e mars 5:e april

Läs mer

ROUND TABLE SWEDEN Member of World Council of Service Clubs and Round Table International

ROUND TABLE SWEDEN Member of World Council of Service Clubs and Round Table International Protokoll Huvudstyrelsemöte 2 i Kalmar den 19 November Närvarande: RO Ove Nilsson, RK Leif Hansson, RS Stefan Laursen, VRO Per Norlander, IRO Pehr Bohman, Matrikelredaktör Per Carlson, Webbmaster Erik

Läs mer

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg)

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg) Gruppenkät Du har deltagit i en gruppaktivitet. Det kan ha varit ett LAN, ett musikarrangemang, en tjej-/ killgrupp, ett läger eller ett internationellt ungdomsutbyte. Eller så har ni kanske skött ett

Läs mer

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg)

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg) Gruppenkät Du har deltagit i en gruppaktivitet! Det kan ha varit en tjej-/ killgrupp, ett läger eller ett internationellt ungdomsutbyte. Eller så har ni kanske ordnat ett musikarrangemang, skött ett café,

Läs mer

Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening

Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening Datum: 2010-05-12, kl. 10.00 Plats: IKDC Ordförande: Olle Eliasson, TM11 Sekreterare: Emelie Gustafsson, TM11 Övriga närvarande:

Läs mer

Guide till uppstart av ny SBU-grupp

Guide till uppstart av ny SBU-grupp Guide till uppstart av ny SBU-grupp Välkommen som ledare i SBU! Här följer en guide för dig som är ny ledare inom SBU. Här beskrivs saker du måste känna till på ett kortfattat sätt. På flera ställen hänvisas

Läs mer

ÅRSMÖTE I slutet av mars har vi vårt årsmöte där vi hoppas att så många som möjligt kan komma. Kallelse kommer tre veckor innan årsmötesdatumet.

ÅRSMÖTE I slutet av mars har vi vårt årsmöte där vi hoppas att så många som möjligt kan komma. Kallelse kommer tre veckor innan årsmötesdatumet. MÅNADSBREV, JANUARI 2013 Bästa medlemmar! Nytt år och nya möjligheter. Vi har nu avverkat en månad av 2014. Ett år som vi alla ser med spänning fram emot. Vintern har låtit vänta på sig men rätt som det

Läs mer

Vinresa i Champagne. En vinresa av och med BKWine. 13-17 oktober 2010

Vinresa i Champagne. En vinresa av och med BKWine. 13-17 oktober 2010 En vinresa av och med BKWine Vinresa i Champagne 13-17 oktober 2010 Det finns väl inte något annat i vinets värld som för tankarna till fest på samma sätt som Champagne? Men på denna resa kommer ni att

Läs mer

Protokoll styrelsemöte

Protokoll styrelsemöte Protokoll fört vid Ireortens Biodlarförenings styrelsemöte 2014-03-24 Plats: Naturskolan i Ire Närvarande: Hans Erlandsson Anna Erlandsson Lars Nilsson Nils-Erik Svensson Bengt Eriksson Göran Åstrand 1

Läs mer

Protokoll fört vid Budget- och Styrelsemöte SBK Skaraborgsdistriktet. Datum: 2015-01-17 Tid: Klockan 10.00 Plats: Götene BK

Protokoll fört vid Budget- och Styrelsemöte SBK Skaraborgsdistriktet. Datum: 2015-01-17 Tid: Klockan 10.00 Plats: Götene BK Datum: 2015-01-17 Tid: Klockan 10.00 Plats: Götene BK Närvarande: Jan-Olof Säll Ulla-Britt Norberg Britta Althorn Arne Våring Maria Lögdlund Barbro Lund Jan Åberg Lalla Hammarström Adjungerade: Ej närvarande:

Läs mer

Riksmöte 2010. 19-21 november - Nässjö

Riksmöte 2010. 19-21 november - Nässjö Riksmöte 2010 19-21 november - Nässjö Varför du borde delta: - Du får makt på årets största och viktigaste möte inom spelhobbyn. - Du får lära känna massor av intressanta människor som har samma intressen

Läs mer

Föräldraenkät gällande verksamheten på fritidsklubben Vängåvan vt-14

Föräldraenkät gällande verksamheten på fritidsklubben Vängåvan vt-14 Föräldraenkät gällande verksamheten på fritidsklubben Vängåvan vt-14 Vi har fått in svar från 27 föräldrar. Vi har ca 70 barn i fyran och femman, resten är sexor. Alla frågor kunde ni svara på med ett

Läs mer

HEMSLÖJDSBLADET Nr 2 Maj 2013

HEMSLÖJDSBLADET Nr 2 Maj 2013 HEMSLÖJDSBLADET Nr 2 Maj 2013 Ansvarig utgivare Birgítta Mauritzon STYRELSEN Telefon Ordförande Olle Laurell 532 552 74 Vice ordförande Else Eklöf 550 670 28 Sekreterare Birgitta Mauritzon 730 31 25 Vice

Läs mer

HEMSLÖJDSBLADET Nr 1 Februari 2013

HEMSLÖJDSBLADET Nr 1 Februari 2013 HEMSLÖJDSBLADET Nr 1 Februari 2013 Ansvarig utgivare Birgítta Mauritzon STYRELSEN Telefon Ordförande Olle Laurell 532 552 74 Vice ordförande Else Eklöf 550 670 28 Sekreterare Birgitta Mauritzon 730 31

Läs mer

2. Cecilia Hamilton, premierings länskommitté informerar om sommarpremieringarna.

2. Cecilia Hamilton, premierings länskommitté informerar om sommarpremieringarna. Styrelsemöte 2015-09-08 Studiefrämjandet, Uppsala Närvarande: Cecilia Birgersson, Rolf Arvidsson, Gunilla Söderberg, Kjell Sjöström, Carola Sahlin, Sanna Arndt Inbjudna: Cecilia Hamilton, Premierings länskommitté

Läs mer

Österrike Årets vinland 2015 hos Munskänkarna. Österrikes mest odlade druvor:

Österrike Årets vinland 2015 hos Munskänkarna. Österrikes mest odlade druvor: Österrike Årets vinland 2015 hos Munskänkarna. Österrike är känt som ett väldigt bra vitvinsland. Vi tänker oftast på utmärkta viner av druvorna Grüner Veltliner och Riesling. Men i Österrike finns det

Läs mer

Byagruppen. Ett hållbart framtidskoncept som skapar gemensam uthållighet inom Piteå Snöskoterklubb

Byagruppen. Ett hållbart framtidskoncept som skapar gemensam uthållighet inom Piteå Snöskoterklubb Byagruppen Ett hållbart framtidskoncept som skapar gemensam uthållighet inom Piteå Snöskoterklubb 1 Innehållsförteckning Innehållsförteckning sid 2 Bakgrund sid 3 Varför pratar vi så mycket om begreppet

Läs mer

Studentkåren i Östersund Av studenter för studenter Sedan 1971 www.studentostersund.se

Studentkåren i Östersund Av studenter för studenter Sedan 1971 www.studentostersund.se Välkommen till STUDENTLIVET i Östersund Studentkåren i Östersund Av studenter för studenter Sedan 1971 Medlemskap ger dig ett rikare studentliv! Billigare Studentliv! Studentkåren har avtal om Kårrabatt

Läs mer

NYBILDNINGSGUIDE. Guide till att starta er Vi Unga-förening

NYBILDNINGSGUIDE. Guide till att starta er Vi Unga-förening NYBILDNINGSGUIDE Guide till att starta er Vi Unga-förening Hur startar vi en Vi Unga-förening? Vill du starta en egen förening eller kanske hjälpa andra att starta sin förening? Här finns all information

Läs mer

Örninfo. Februari 2015 Gratis biobiljetter till alla barn! Unga Örnar Väst. Postadress: Stenebyvägen 3 461 71 Trollhättan. Telefon: 0739-08 46 71

Örninfo. Februari 2015 Gratis biobiljetter till alla barn! Unga Örnar Väst. Postadress: Stenebyvägen 3 461 71 Trollhättan. Telefon: 0739-08 46 71 Örninfo Februari 2015 Gratis biobiljetter till alla barn! Unga Örnar Väst Postadress: Stenebyvägen 3 461 71 Trollhättan Telefon: 0739-08 46 71 E-post: Unga Örnar Väst info@vast.ungaornar.se Distriktsombudman

Läs mer

Vikingen nr 3 2005 -------------------------------------------------------------------------------------------------

Vikingen nr 3 2005 ------------------------------------------------------------------------------------------------- Vikingen nr 3 2005 Tidningen Vikingen utkommer med 4-6 nummer per år. Alla kårens medlemmar kan skicka in bidrag till kårtidningen. Du som har varit med om någonting skoj som du vill berätta om, kom in

Läs mer

Vänersborg Samlevnadskurs 2001-10-04

Vänersborg Samlevnadskurs 2001-10-04 Detta var bra 1 Precis allting! Det har verkligen varit två perfekta dagar 2 Bra övningar. Trevliga och berikande diskussioner. 4 Allting. Bra med möte ungdomar och vuxna. 5 Både föreläsningarna och de

Läs mer

Projektplan för utvärderingsmöten

Projektplan för utvärderingsmöten Projektplan för utvärderingsmöten Mål: Att informera Lions ledare om vad ett utvärderingsmöte innebär Att informera Lions ledare om hur man genomför ett utvärderingsmöte Uppläggning: Det här dokumentet

Läs mer

Bra innehåll och föredrag med lagom variation och relevanta frågeställningar.

Bra innehåll och föredrag med lagom variation och relevanta frågeställningar. Totalt 31 inlämnade utvärderingar. Har tagit med samtliga. Bra Nätverkande och utbyte av erfarenheter och tips. Bra innehåll och föredrag med lagom variation och relevanta frågeställningar. Bra med grupparbete

Läs mer

Protokoll från KarlEkons Styrelsemöte 2013-01-08

Protokoll från KarlEkons Styrelsemöte 2013-01-08 Protokoll från KarlEkons Styrelsemöte 2013-01-08 Plats: Kårens styrelserum Närvarande: Simon Strid, Marcus Ljungdahl, Gustav Johansson, Helena Engström, Elin Karlsson, Karwan Nisstany, Patrik Sjöstedt,

Läs mer

BESTÄLLARSKOLAN #4: VAD KOSTAR DET ATT GÖRA FILM?

BESTÄLLARSKOLAN #4: VAD KOSTAR DET ATT GÖRA FILM? Sida 1/7 BESTÄLLARSKOLAN #4: VAD KOSTAR DET ATT GÖRA FILM? I detta avsnitt kommer du upptäcka bland annat: Hur du sparar halva reklamfilmskostnaden Vad det är som kostar i en film Vad du måste berätta

Läs mer

Kassörhandbok SLUG UTBILDNINGSVETENSKAPLIGA STUDENTKÅREN VID GÖTEBORGS UNIVERSITET

Kassörhandbok SLUG UTBILDNINGSVETENSKAPLIGA STUDENTKÅREN VID GÖTEBORGS UNIVERSITET SLUG Kassörhandbok Status: Beslutad Skapat: 2008-08-28 : 2008-08-28 Senast ändrat: 2008-08-28 Av: Kårstyrelsen Version: 1.0 Beslutsreferens: Kår-StyM 2008/09:02 4.3 Utskriftsdatum: 2008-09-04 10:45 E-post:

Läs mer

För att då har jag ingen fritidsaktivitet och vi har bokklubb då här.

För att då har jag ingen fritidsaktivitet och vi har bokklubb då här. . Vilken tid och veckodag skulle passa dig bäst att besöka biblioteket? "Har barn som går på förskola och vet att de har haft problem att få tider som passar att besöka biblioteket i Hovmantorp på förmiddagarna.

Läs mer

Nu är det dags för femkamp igen!!!

Nu är det dags för femkamp igen!!! Motorblocket Våren 2007 Nu är det dags för femkamp igen!!! Vi har beslutat att arrangera en femkamp i år också. Eftersom vi har begränsat med plats på vissa grenar så är antalet aktiva deltagare begränsat

Läs mer

OKTOBER 2014 SÅ ENKELT MEN ÄNDÅ SÅ SVÅRT

OKTOBER 2014 SÅ ENKELT MEN ÄNDÅ SÅ SVÅRT Nyhetsbrev nr 5, 2014 OKTOBER 2014 SÅ ENKELT MEN ÄNDÅ SÅ SVÅRT - När jag tänker på hur enkelt det är att bara vara till, lyssna på kunderna, att höra vad de säger och att hjälpa dem med det som de behöver

Läs mer

Närvarande: Johan Andersson, Tina Bengtsson, Karin Festin, Gunn Hellbom, Ingela Sandström, Margareta Toftevall, Marie Ullatti, Jenny Öhqvist

Närvarande: Johan Andersson, Tina Bengtsson, Karin Festin, Gunn Hellbom, Ingela Sandström, Margareta Toftevall, Marie Ullatti, Jenny Öhqvist PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR SPECIALKLUBBEN FÖR BEARDED COLLIE 2009-06-09 Närvarande: Johan Andersson, Tina Bengtsson, Karin Festin, Gunn Hellbom, Ingela Sandström, Margareta Toftevall, Marie Ullatti, Jenny

Läs mer

Mötesrapporter Senast uppdaterad 2009-06-04

Mötesrapporter Senast uppdaterad 2009-06-04 Mötesrapporter Senast uppdaterad 2009-06-04 Mötesrapporter Östhammas Filatelistklubb Till startsidan Från mötet i maj 2009 Inlag 4 juni 2009 Hej Filatelister i Östhammars Filatelistklubb Här kommer en

Läs mer

Sammanställning av besöksenkät på familjecentralerna i Nyköping. Undersökningsperiod november 2012

Sammanställning av besöksenkät på familjecentralerna i Nyköping. Undersökningsperiod november 2012 Sammanställning av besöksenkät på familjecentralerna i Nyköping Undersökningsperiod november 2012 Sammanställning februari/mars 2013 Dnr 2/19 Innehållsförteckning Inledning... 3 Syfte och mål... 3 Sammanfattning

Läs mer

Datum: Tid: Klockan Plats: Skövde BK Närvarande: 26 st. enligt närvarolista

Datum: Tid: Klockan Plats: Skövde BK Närvarande: 26 st. enligt närvarolista Datum: 2018-05-16 Tid: Klockan 19.00 Plats: Skövde BK Närvarande: 26 st. enligt närvarolista Dagordning 1. Mötets öppnande 2. Val av två protokolljusterare tillika rösträknare 3. Fastställande av röstlängd

Läs mer

Protokoll ÅRSMÖTE 2008

Protokoll ÅRSMÖTE 2008 Sida 1 av 7 Protokoll ÅRSMÖTE 2008 1. Mötets öppnande 2. Val av a. Mötesordförande Anders Arvidsson b. Sekreterare c. Två protokolljusterare tillika rösträknare Olle Björquist, Daniel Johansson 3. Fråga

Läs mer

Mötesprotokoll styrelsemöte onsdagen den 9 september 2015 kl 18:30

Mötesprotokoll styrelsemöte onsdagen den 9 september 2015 kl 18:30 Mötesprotokoll styrelsemöte onsdagen den 9 september 2015 kl 18:30 Närvarande: Mikael Ström, Carina Simonsson, Andrea Watson Athley, Maritha Bertilsson, Felicia Andersson, Henrik Engström, Rickard Söderqvist,

Läs mer

studenter 53%* *Alkoholens del av den totala omsättningen på studenföreningarnas serveringsställen 2009 respektive 2014.

studenter 53%* *Alkoholens del av den totala omsättningen på studenföreningarnas serveringsställen 2009 respektive 2014. 53%* *Alkoholens del av den totala omsättningen på studenföreningarnas serveringsställen 2009 respektive 2014. 14 accent nr 1/2016 Foto: istock 68%* accent granskar studentföreningar högt pris för billig

Läs mer

Att vilja vara en undulat är naturligtvis ovanligt men inte något farligt.

Att vilja vara en undulat är naturligtvis ovanligt men inte något farligt. Att vilja vara en undulat är naturligtvis ovanligt men inte något farligt. Psykoterapimässan är unik i världen. Den är en stor informationsmässa för allmänheten, politiker, media och människor som arbetar

Läs mer

6 fakuliteter varje fakulitet har en sektion. Men samhällssektionen har två delar. Dels eko-sek och sam-sek.

6 fakuliteter varje fakulitet har en sektion. Men samhällssektionen har två delar. Dels eko-sek och sam-sek. Dagordning Måndag 5:e november 2012 kl 17:00 Eng 4 / K1007 Inofficiell öppning av mötet: Våra studiebevakare (Linda och Alexandra) presenterade sig. De är tillsatta av kåren för att komma närmare studenterna.

Läs mer

Utvärdering COL 2013/2014

Utvärdering COL 2013/2014 Utvärdering COL 2013/2014 När är det bäst att arrangera COL-fester? Vardagar eller helger? Vardagar innebär att vissa måste gå hem tidigare, medan helger ofta krockar med tävlingar eller andra resor. Festerna

Läs mer

VÅRBLADET. Styrelsen inleder. ~ Nyhetsbrev från CISV Linköping ~

VÅRBLADET. Styrelsen inleder. ~ Nyhetsbrev från CISV Linköping ~ Styrelsen inleder Under våren och sommaren har CISV Linköping många roliga saker på gång som vi har försökt samla här. Två gånger om året kommer CISV Linköping att skicka ut ett informationsblad, ett vårblad

Läs mer

Utvärdering Målsman 2011

Utvärdering Målsman 2011 Utvärdering Målsman 2011 Var informationen innan kollot tillräcklig? (76 svar) 80 60 40 20 0 Ja (100%, 76 st) Nej (0%, 0st) Om nej, vad tycker ni saknades? Informativ hemsida. Mycket bra info hemskickad.

Läs mer

MARY KAY MARKNADSPLAN!

MARY KAY MARKNADSPLAN! MARY KAY MARKNADSPLAN! Hur vi tianar våra pengar: (hur vi jobbar) Klasser Facialsl makeup Kundvård /Mer-köp Ledarskap 0-2999kr exkl.moms. = 30% 3000-4999kr -/l- = 40% 5000-& tlppåt -/l- = 50% Klass snitt

Läs mer

Protokoll Sverok Stockholm 2010-07-18 Styrelsemöte nr 6

Protokoll Sverok Stockholm 2010-07-18 Styrelsemöte nr 6 Protokoll styrelsemöte nr 6 2010-07-18 1(7) Protokoll 2010-07-18 Styrelsemöte nr 6 Fastställd dagordning 1 Inledande formalia... 2 1.1 Mötets öppnande... 2 1.2 Val av mötesordförande... 2 1.3 Val av mötessekreterare...

Läs mer

Styrelsemöte 2014, Medicinska Föreningen

Styrelsemöte 2014, Medicinska Föreningen Protokoll styrelsemöte 2014-03-04 Styrelsemöte 2014, 4 mars 2014, kl. 17.15 Örat Närvarande: Märta K, Ebba D, Hannah E, Fredrik Ra, Fredrik Ro, Boris K, Hanna N, Melinda P, Albin T, Julia FE, Julia M samt

Läs mer

Välkommen till YFUs värdfamiljrekrytering 2012

Välkommen till YFUs värdfamiljrekrytering 2012 Välkommen till YFUs värdfamiljrekrytering 2012 Sverige är ett populärt land! 2012 kommer YFU Sverige att ta emot totalt 76 utbytesstudenter varav 4 är sommarstudenter, 5 är halvårsstudenter och 67 är helårsstudenter.

Läs mer

Utvärdering 2014 målsman

Utvärdering 2014 målsman Utvärdering 2014 målsman 209 deltagare Kändes det tryggt att lämna era barn på lägret? (%) 100 80 60 40 20 0 100 0 Ja Nej Varför/varför inte? - Mycket väl anordnat och bra information. - Seriöst! Utförlig

Läs mer

SVENSKA BASKETBOLLFÖRBUNDET. USM Handboken

SVENSKA BASKETBOLLFÖRBUNDET. USM Handboken SVENSKA BASKETBOLLFÖRBUNDET USM Handboken 2015 2016 Innehåll Sid. 2 Sid. 3 Sid. 4 Allmän information Deltagande lag Arrangörer Allmän information om Ungdoms-SM 2015-2016 TIDSPLAN 27-29 november U17 + U19

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte

Protokoll från styrelsemöte Protokoll från styrelsemöte Torsdagen den 5 augusti 2004 Plats: Galtsjön i Ronneby, kl 18:30 Närvarande: Ledamöter: Rauno Lakso, Petra Lakso, Irene Nilsson, Christina Henriksson, Gerry Kjellsson och Oddvar

Läs mer

Medicinska Föreningen Styrelsemöte Onsdagen den 10 september 2014, klockan 19.00. Rappesalen, Akademiska Sjukhuset, ingång 11.

Medicinska Föreningen Styrelsemöte Onsdagen den 10 september 2014, klockan 19.00. Rappesalen, Akademiska Sjukhuset, ingång 11. Medicinska Föreningen Styrelsemöte Onsdagen den 10 september 2014, klockan 19.00. Rappesalen, Akademiska Sjukhuset, ingång 11. 1. Mötets öppnande Ordförande Sarah Galien hälsade välkommen och förklarade

Läs mer

1593 MÖTETS ÖPPNANDE Ordförande Magnus Carlsson hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat.

1593 MÖTETS ÖPPNANDE Ordförande Magnus Carlsson hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat. Protokoll fört vid SMC-Hallands styrelsemöte Datum: 2013-01-24, Tid: kl.18.30 Plats: SMC-Hallands kansli, Halmstad SMC-HALLAND 1593 MÖTETS ÖPPNANDE Ordförande Magnus Carlsson hälsade alla välkomna och

Läs mer

C O P Y S Y S T E M E T 2. 0 I N N E H Å L L. 9 stora misstag du antagligen gör. med din marknadsföring. (Och hur du fixar dem) All rights reserved

C O P Y S Y S T E M E T 2. 0 I N N E H Å L L. 9 stora misstag du antagligen gör. med din marknadsföring. (Och hur du fixar dem) All rights reserved C O P Y S Y S T E M E T 2. 0 I N N E H Å L L 9 stora misstag du antagligen gör med din marknadsföring (Och hur du fixar dem) All rights reserved 02 av 16 B O N U S C O P Y S Y S T E M E T 2. 0 9 s t o

Läs mer

Närvarande: Marianne Johansson, Lena Frisell, Barbro Fridström, Christer Fröje, Titti Karlström, Renée Selander, Helena Eliasson, Jan-Inge Glenberg.

Närvarande: Marianne Johansson, Lena Frisell, Barbro Fridström, Christer Fröje, Titti Karlström, Renée Selander, Helena Eliasson, Jan-Inge Glenberg. STYRELSEPROTOKOLL FÖR SSRK/V GÖTEBORGSSEKTIONEN 2013-12-14 - Nr 4 Plats: Stättared Närvarande: Marianne Johansson, Lena Frisell, Barbro Fridström, Christer Fröje, Titti Karlström, Renée Selander, Helena

Läs mer

Protokoll från X-Pokers årsmöte 2008-02-02

Protokoll från X-Pokers årsmöte 2008-02-02 Protokoll från X-Pokers årsmöte 2008-02-02 Närvarande Fredrik Forsberg Daniel Forsberg Tommy Henriksson Göran Engblom Tom Andersson Micke Almgren Peter Jonsson Henrik Forsberg Frånvarande Anders Grönqvist

Läs mer

Specialetiketter från Vänersborgs Vinagentur

Specialetiketter från Vänersborgs Vinagentur Specialetiketter från Vänersborgs Vinagentur Vänersborgs Vinagentur levererar viner försedda med en egen, personligt designad etikett. Det kan gälla vinerna till bröllopet, en personlig gåva för en högtidsdag,

Läs mer

Ett år i föreningen. Styrelsemöten. Årsmöte

Ett år i föreningen. Styrelsemöten. Årsmöte Ett år i föreningen Det finns i en förening några områden som återkommer varje år. Ett sätt att planera arbetet i föreningen är att se vilka uppgifter de är och när de behöver göras. Här hittar du några

Läs mer

4. Vad tyckte du om kvaliten på ridningen?: mycket bra Kommentar om ridningen: -man fick rida hur mycket som helst, olika slags turer.

4. Vad tyckte du om kvaliten på ridningen?: mycket bra Kommentar om ridningen: -man fick rida hur mycket som helst, olika slags turer. Namn: Andrea Renström Resa: Arizona Datum: 9/3 2014 Kommentar mottagande: - Kommentar boende: -underbar stuga, sängarna är jättesköna. Städning varje dag om man vill. Kommentar maten: Maten är grymt god.

Läs mer

Leif. Information, funderingar och planer hösten Nr

Leif. Information, funderingar och planer hösten Nr Nr 2 2009 Information, funderingar och planer hösten 2009 Hösten får väl anses ha kommit och passerat, för de flesta innebär väl det avrustning och landtagning av båten. Vi kan minnas den sommar som gick,

Läs mer

Marknadsföringsmöjligheter Primörtidningen Godaboken Hemsidan Facebook Övrig marknadsföring

Marknadsföringsmöjligheter Primörtidningen Godaboken Hemsidan Facebook Övrig marknadsföring Årets PrimörPremiär kommer gå av stapeln under Kristi Himmelfärdshelgen den 17-20 maj. Helgen innan, lördagen den 12 maj tjuvstartar vi med en Sparrispremiär utanför Österport i Visby. Årets Primörpremiär

Läs mer

INBJUDAN TILL BRANSCHDAGEN 10 FEBRUARI 2016

INBJUDAN TILL BRANSCHDAGEN 10 FEBRUARI 2016 INBJUDAN TILL BRANSCHDAGEN 10 FEBRUARI 2016 Företagens stora chans att träffa studenter som snart ska ut i arbetslivet men även knyta kontakter med andra företag inom samma bransch. INFORMATION OM BRANSCHDAGEN

Läs mer

VÄLKOMMEN SOM NY ORIENTERARE I LIDKÖPINGS VSK

VÄLKOMMEN SOM NY ORIENTERARE I LIDKÖPINGS VSK VÄLKOMMEN SOM NY ORIENTERARE I LIDKÖPINGS VSK TRÄNING Vi har orienteringsträning för olika åldrar och nivåer onsdagar under hösten och våren. Samlingsplats för träningen växlar. Vi springer i olika områden

Läs mer

Du borde bli ombud! Riksmöte 2009. 20-22 november - Stockholm. Fyra bra anledningar: - Du får lära känna massor av intressanta

Du borde bli ombud! Riksmöte 2009. 20-22 november - Stockholm. Fyra bra anledningar: - Du får lära känna massor av intressanta Riksmöte 2009 20-22 november - Stockholm Du borde bli ombud! Fyra bra anledningar: - Du får lära känna massor av intressanta människor som har samma intressen som dig. - Du får tre dagars intensiv och

Läs mer

Salomon Abresparr, Sara Vikström Olsson, Andreas Hansen, Marina Widén och Pontus Johansson

Salomon Abresparr, Sara Vikström Olsson, Andreas Hansen, Marina Widén och Pontus Johansson Närvarande: Utom styrelsen: Ej närvarande: Bilagor: Salomon Abresparr, Sara Vikström Olsson, Andreas Hansen, Marina Widén och Pontus Johansson Linn Carin Fröjd, Ann-Christine Troberg, Lovisa Nilsson och

Läs mer

- Go mat - Kiosk stängde kl. 17 på fredagen. lördag åkte maten hem tidigare än utlovat. Otrevligt bemötande av cateringkillen också

- Go mat - Kiosk stängde kl. 17 på fredagen. lördag åkte maten hem tidigare än utlovat. Otrevligt bemötande av cateringkillen också UTVÄRDERING AV NY PLATS FÖR RDSGs RASSPECIAL Punkterna 1-5 kunde graderas enligt följande: Mycket bra Bra Varken bra eller dåligt Ganska dåligt Dåligt 1. Vilket är ditt helhetsintryck av den nya platsen

Läs mer

TEAM. Manus presentationen

TEAM. Manus presentationen 4 TEAM Manus presentationen Nu är chansen är din! 1 Ni startar upp er verksamhet med 1.000 p. Det ger er först och främst rätt till att kvalificera ert företagande i Nu Skin. Dessutom får ni ett stort

Läs mer

Nyhetsbrev. Skånes stamningsförening. Ny styrelse nya tag! Kalendarium våren/sommaren 2014

Nyhetsbrev. Skånes stamningsförening. Ny styrelse nya tag! Kalendarium våren/sommaren 2014 Skånes stamningsförening Nyhetsbrev Maj 2014 årgång 15 nr 2 Ny styrelse nya tag! Årsmöte valde ny styrelse i februari. Det innebär att Johan Ascard är ny ordförande och efterträder Anders Olsson, som avgick

Läs mer

Killen i baren - okodad

Killen i baren - okodad Killen i baren - okodad 1. R: (Säger sitt namn och hälsar välkommen.) K: Tack. Ja, e hmm jag tänkte väl bara säga så här att det känns djävligt konstigt å vara här. Jag brukar gå till doktorn när jag...

Läs mer

Välkommen. till Invändningar och avslut Xecutive. Henrik Mannerstrale. Copyright: Powersales Communication

Välkommen. till Invändningar och avslut Xecutive. Henrik Mannerstrale. Copyright: Powersales Communication X Välkommen till Invändningar och avslut Xecutive Henrik Mannerstrale Vanliga allmänna invändningar Det är för dyrt Jag måste prata med Jag måste tänka på saken Jag har inte tid Det är för dyrt 1 Det

Läs mer

Detta utskick innehåller följande:

Detta utskick innehåller följande: Detta utskick innehåller följande: Fritids- och Idrottsprogrammet Styrelsen har ordet/föreningsmöten Sommarfesten Hemmavinsten Melbystrand lägret (platser kvar) Medlemsrådgivare & Rättsombud Styrelsen

Läs mer

$ %& '()!' * + ', $ '!!- $. /

$ %& '()!' * + ', $ '!!- $. / Möte 2005-01-27 nr 13 för RT-året Tema Plats Närvarande Avanmälda Frånvarande Gäster Matlagningskväll hos Simon Sandviken Lars Anetorn, Per Bonnevier, Simon Grindberg, Fredrik Hedberg, (Patrik Hertel),

Läs mer

MEDLEMSMAIL MARS MÅNAD Datum 2012-03-06

MEDLEMSMAIL MARS MÅNAD Datum 2012-03-06 MEDLEMSMAIL MARS MÅNAD Datum 2012-03-06 Hej! Jippie, våren är här med den vackra solen och de ljusa löftesrika dagarna. Mänskligheten har vaknat och kravlar ur sina vinterbon för att välkomna våren. Underbart!

Läs mer

ÖREBRO LÄN KURSER VÅREN 2015. Utbildningar för dig som är verksam i en förening GÖR EN ANNAN VÄRLD MÖJLIG

ÖREBRO LÄN KURSER VÅREN 2015. Utbildningar för dig som är verksam i en förening GÖR EN ANNAN VÄRLD MÖJLIG ÖREBRO LÄN KURSER VÅREN 2015 12 Utbildningar för dig som är verksam i en förening GÖR EN ANNAN VÄRLD MÖJLIG Kortkurserna vänder sig till ABF Örebro läns medlemsorganisationer. Tänk på att platserna är

Läs mer

81 familjer utav 108 tillfrågade deltog i enkäten. 75% svarade alltså på enkäten.

81 familjer utav 108 tillfrågade deltog i enkäten. 75% svarade alltså på enkäten. Föräldraenkät 2015 81 familjer utav 108 tillfrågade deltog i enkäten. 75% svarade alltså på enkäten. Är du/ni nöjda med verksamheten på Melliz och det utbud av aktiviteter som erbjuds? 6% 49% 45% Uppfattar

Läs mer

Instruktionsbok. för eventdatabasen/matrikeln. Version 9.0 ( )

Instruktionsbok. för eventdatabasen/matrikeln. Version 9.0 ( ) Instruktionsbok för eventdatabasen/matrikeln Version 9.0 (2016-09-15) Handbok för Eventdatabasen och matrikeln Hej och vad kul att du använder eventdatabasen! Här finns hjälp att komma igång och använda

Läs mer

6. Rapport från senaste utskottsmötena inom Sveriges Tandläkarförbund

6. Rapport från senaste utskottsmötena inom Sveriges Tandläkarförbund Datum: 2015-08-21 Ort: Sveriges Tandläkarförbunds kansli, Österlånggatan 43, Stockholm Protokoll nummer: 4/2015 Ordförande: Peter Franzén Sekreterare: Urban Olsson Protokollförare: Madelene Lundin Justerare:

Läs mer

Hur upplever du att tävlingen Nordsjö Kalix Open genomförts i sin helhet

Hur upplever du att tävlingen Nordsjö Kalix Open genomförts i sin helhet Hur upplever du att tävlingen Nordsjö Kalix Open genomförts i sin helhet Bra genomförd tävling,hoppas den återkommer Riktigt bra för att vara första gången, gärna en något tuffare profil nästa år! Bra

Läs mer

Beställ varor när du vill Dygnet runt 7 dagar i veckan året om

Beställ varor när du vill Dygnet runt 7 dagar i veckan året om Beställ varor när du vill Dygnet runt 7 dagar i veckan året om Med Mårdskog & Lindkvist Matgrossistens webbshop kan du beställa varor precis när det passar dig. Den är enkel att använda och hjälper dig

Läs mer

reviderade vid årsmöte Billingehus, Skövde

reviderade vid årsmöte Billingehus, Skövde Stadgar reviderade vid årsmöte 2013-04-10 Billingehus, Skövde 1 Föreningens namn Stadgar för Föreningen Nationella Nätverket för Samordningsförbund (NNS) Föreningens namn är Nationella Nätverket för Samordningsförbund

Läs mer

Hej studerandemedlem i FUF

Hej studerandemedlem i FUF 1 Hej studerandemedlem i FUF Nu är det dags att söka till höstens arbetsgrupper i världens bästa förening! FUF-bladet Seminariegruppen Biståndsdebatten.se Projektgruppen FUF-nätverket Vem kan söka till

Läs mer

Smakfullt/Kampanj Utgivningsplan och priser okt - jan/feb 2012

Smakfullt/Kampanj Utgivningsplan och priser okt - jan/feb 2012 Smakfullt/Kampanj Utgivningsplan och priser okt - jan/feb 2012 350 säljare jobbar för dig Varje nummer av Smakfullt/Kampanj används av vår säljkår på 350 säljare. Kampanjtidningen är ett av deras viktigaste

Läs mer

Så här funkar det! 7. 8. information skickas till slutkunds mailadress och slutkund sätter enkelt in betalningen på kontot som tillhör er.

Så här funkar det! 7. 8. information skickas till slutkunds mailadress och slutkund sätter enkelt in betalningen på kontot som tillhör er. I samarbete med: Så här funkar det! 1. 2. 3. 4. Gå in på TeamStyle.org och registrera er förening eller skolklass. Ni får då en unik inloggning för kontakt personen på TeamStyle.org. Därifrån sköts sedan

Läs mer

Upplev Kilsbergskanten

Upplev Kilsbergskanten Upplev Kilsbergskanten Varför arrangerar vi Upplev Kilsbergskanten? Stärka känslan och stoltheten för Kilsbergskanten Öka gemenskapen och samarbeten mellan oss i Kilsbergskanten Manifestera det pågående

Läs mer

INBJUDAN TILL BRANSCHDAGEN 2 FEBRUARI 2015

INBJUDAN TILL BRANSCHDAGEN 2 FEBRUARI 2015 INBJUDAN TILL BRANSCHDAGEN 2 FEBRUARI 2015 Företagens stora chans att träffa studenter som snart ska ut i arbetslivet men även knyta kontakter med andra företag inom samma bransch. INFORMATION OM BRANSCHDAGEN

Läs mer

Fyrbodals-Nytt. Fyrbodals Fibromyalgiförening. Nr 1, våren 2016 Årgång 2

Fyrbodals-Nytt. Fyrbodals Fibromyalgiförening. Nr 1, våren 2016 Årgång 2 Fyrbodals-Nytt Fyrbodals Fibromyalgiförening Nr 1, våren 2016 Årgång 2 Fyrbodals-Nytt nr 2 våren 2016 Hej alla medlemmar! Vi hoppas att ni alla har haft en bra höst och en skön och avkopplande julledighet!

Läs mer

Celiakinytt NUMMER 2 2014. Bussen fylld av gula kassar på vår Ullaredsresa!

Celiakinytt NUMMER 2 2014. Bussen fylld av gula kassar på vår Ullaredsresa! Celiakinytt NUMMER 2 2014 Bussen fylld av gula kassar på vår Ullaredsresa! INNEHÅLL/ NUMMER 1 Innehåll 3 KOMMANDE AKTIVITET ICA veteranernas handelsbod 4 KOMMANDE AKTIVITET Julbak för hela familjen 5 AKTUELL

Läs mer

HEMSLÖJDSBLADET. Nr 2. Maj 2014

HEMSLÖJDSBLADET. Nr 2. Maj 2014 HEMSLÖJDSBLADET Nr 2 Maj 2014 Ansvarig utgivare Birgitta Mauritzon STYRELSEN Telefon Ordförande Olle Laurell 532 552 74 Kassör Bodil Gustafsson 711 50 15 Sekreterare Birgitta Mauritzon 730 31 25 Ledamot

Läs mer

Branding Att äga sitt varumärke Marknadsföring i Sociala Medier för HRT-branschen del 1 Robin Sörbom 2015

Branding Att äga sitt varumärke Marknadsföring i Sociala Medier för HRT-branschen del 1 Robin Sörbom 2015 Branding Att äga sitt varumärke Marknadsföring i Sociala Medier för HRT-branschen del 1 Robin Sörbom 2015 Marknadsföring har under de senaste 20 åren förändrats radikalt i grunden, så även inom HRTbranschen.

Läs mer

HANDLINGSPLAN. Här nedan förklaras de olika stegen i mallen:

HANDLINGSPLAN. Här nedan förklaras de olika stegen i mallen: HANDLINGSPLAN För att arbeta med strategierna behövs en handlingsplan med olika insatser. Svenska Kyrkans Unga har en del kampanjer som sker varje år och sedan en verksamhetsinriktning från Stora årsmötet.

Läs mer

Club 100-träff i Stockholm 111218

Club 100-träff i Stockholm 111218 Club 100-träff i Stockholm 111218 Ovanstående datum hölls Club100s näst största möte någonsin efter årsmötet i Rättvik 2010. Hela 30 medlemmar, aspiranter och andra resglada dök upp (i Rättvik var vi 34).

Läs mer

ABSOLUT FÖRÄLDER ÅK 6, LÄSÅR 11/12

ABSOLUT FÖRÄLDER ÅK 6, LÄSÅR 11/12 ABSOLUT FÖRÄLDER ÅK 6, LÄSÅR 11/12 Kurserna har genomförts på Edvinshus, Köpingebro, Östra/Bleke och Svarte under v. 5-6 och på Löderup, Backa, Änga och Sövestad under v 10-12, två kurskvällar per skola.

Läs mer

öppnat. 2. Val av justeringsperson. Beslutade att välja Mattias Andersson att jämte ordförande och sekreterare att justera dagens protokoll.

öppnat. 2. Val av justeringsperson. Beslutade att välja Mattias Andersson att jämte ordförande och sekreterare att justera dagens protokoll. 1 Tid: 2016-08-16 kl.18.30-20.45 Styrelsemöte med IK Graip Plats: Cementa Arena Närvarande: Maria Axemyr, ordf Anders Grönlund, v ordf Ingrid Rosenberg, kassör Yvonne Karlsson, sekr Mattias Andersson Magnus

Läs mer

3 bäddsrum 400: /person och natt. Bo två nätter utan städning: 350: /person och natt

3 bäddsrum 400: /person och natt. Bo två nätter utan städning: 350: /person och natt Vi vill härmed bjuda in dig och dina vänner till årets Post-sm i kubb! Denna gång vid Väsmans strand i Ludvika, med utsikt över vidderna, där Dan Andersson en gång i tiden vandrade! Ta tillfället i akt,

Läs mer

Arbetsplan. Förslag planering:

Arbetsplan. Förslag planering: Arbetsplan Vi använder följande referenslitteratur: Civilförsvarsförbundets egna skrifter samt, om cirkeldeltagarna vill, även boken Styrelsearbete i ideella föreningar författad av David Gustafsson. Sammankomst

Läs mer

Hur har ni informerat om stödet från Leader Bergslagen? Bifoga affisch eller liknande!

Hur har ni informerat om stödet från Leader Bergslagen? Bifoga affisch eller liknande! SLUTRAPPORT HAGGE SOMMARCAFE Projektets namn Genomförare Mitt sommarprojekt/ Hagge sommarcafé Selma Hedberg Hur fick du idén till Hagge sommarcafé? Jag fick idén till caféet tack vare att jag bor i Hagge,

Läs mer