Sammanställning av besöksenkät på familjecentralerna i Nyköping. Undersökningsperiod november 2012

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Sammanställning av besöksenkät på familjecentralerna i Nyköping. Undersökningsperiod november 2012"

Transkript

1 Sammanställning av besöksenkät på familjecentralerna i Nyköping Undersökningsperiod november 2012 Sammanställning februari/mars 2013

2 Dnr 2/19 Innehållsförteckning Inledning... 3 Syfte och mål... 3 Sammanfattning familjecentralen Arnö... 3 Sammanfattning familjecentralen Brandkärr Bilaga 1 enkät Arnö Uppdatera innehållslistan genom att högerklicka på fältet och välj uppdatera fält.

3 Dnr 3/19 Inledning Familjecentralerna i Nyköping, Arnö och Brandkärr, vände sig till sina besökare med en enkätundersökning under tidsperioden november Enkäten görs i samarbete mellan Nyköpings kommun, Landstinget Sörmland och Praktikertjänst; vårdcentralen Stadsfjärden. Undersökningsperioden varade i två veckor vilket medför att man får en bild över hur de besökare som kommer till familjecentralerna, under denna tidsperiod och som väljer att besvara enkäten, upplever familjecentralerna. Syfte och mål Syftet med enkätundersökningen är att få besökarnas uppfattning om familjecentralerna i Nyköping för att förbättra verksamheten efter besökarnas behov. Huvudsakliga mål med enkäten är att genom besökarnas svar få en uppfattning om hur väl familjecentralerna uppfyller sina mål för verksamhetsåret samt familjecentralernas tillgänglighet. Mål som familjecentralerna arbetar mot är att nå ut till besökarna och informera om barnkonventionen, ha hög tillgänglighet för barnfamiljer samt ge stöd i föräldrarollen. Ett annat mål med undersökningen är att ge besökarna möjlighet att formulera sina önskemål och synpunkter om familjecentralerna i Nyköping. Sammanfattning familjecentralen Arnö Enkäterna lämnades ut till besökare på öppna förskolan och barnavårdscentralen (BVC). Antal besvarade enkäter: 87 Så här fördelar sig familjerna utefter hur ofta de besöker familjecentralen på Arnö: En gång/termin 8% En gång/månad 19% En gång/vecka 45% Flera gånger/vecka 28%

4 Dnr 4/19 97% av besökarna upplever att öppna förskolans öppettider är bra. Samtliga besökare i undersökningen upplever att åldersfördelning är bra. 2% upplever att det är dåliga öppettider. Bortfall: 1% Följande kommentarer och förslag kom in på förbättrade öppettider och åldersfördelning: Önskar öppet även torsdag Borde ha öppet mer på eftermiddagarna. Bra men utöka gärna eftermiddagstider samt om möjligt även helg då och då. Jag tycker att det är bra när man på måndagar har öppet Måndagar istället för Det är bra att ni har öppet mellan 9-14 på måndagar, vilket gör att man som förälder inte behöver känna sig jäktad att komma hit så tidigt. Mycket bra som det är nu med måndagsöppet 9-14 Kan vara stressigt med de tidiga tiderna ibland. Öppet även på fredagseftermiddagar. Bra att det är öppet 2 eftermiddagar i veckan. Istället för att ha delad tid på måndagar ha längre öppet sammanhängande. Längre öppettider skulle vara uppskattat. Den nya öppettiden 9-14 måndag är bra så man inte behöver skynda sig hem för lunch. Kanske vara något för fredagar också. Vill gärna att det är öppet fler eftermiddagar! Samtliga aktiviteter i Nyköping är på förmiddagar (för barn). Mycket bra med eftermiddagen måndag och torsdag. Min dotter sover alltid på förmiddagen mellan ca 9-11! Bra med 0-6 år på fredagar och minst en övrig eftermiddag. Fler eftermiddagstider skulle vara bra. Bra om man kunde komma längre på torsdagar (17:00) Även förmiddagstid på torsdagar. Den nya 9-14 på måndagar låter bra. Någon mera eftermiddagstid har jag saknat. Kanske flera dagar från men det är bra ändå. En eftermiddagsgrupp för bebisar.

5 Dnr 5/19 Eftermiddagstider för bebisar. Det vore bra om det var öppet lite mer under sommaren någon dag per vecka. I somras var det stängt i 3 veckor, tyvärr. Det hade varit trevligt att gå förbi som ny förälder då. Förmiddagar är alltid att föredra för oss. 0-6 år är bra för oss med fler barn i olika åldrar. Stort plus för det! Bra för oss som har barn 15 timmar på dagis tis-tor. Bra med stort ålderspann vissa dagar för oss som har barn i flera olika åldrar. Behöver förmodligen finnas viss fördelning och då är det så. Nackdel med tisdagar 0-1 år. Förstår att det är åldersbegränsat för det var bra när man bara hade ett barn. Men det skulle kunna vara 0-2 år båda dagarna eftersom många ändå är föräldralediga lite mer än ett år. Hade varit skönt vid mycket folk att det går att dela av så att de stora barnen får en del och de små en del. Lugnare för både barnen och föräldrarna. Stora barnen kan leka utan att bli störda av de små och de små riskerar inte att få knuffar/slag och kan leka sitt. 93% av besökarna upplever att de kan få stöd i sin föräldraroll på familjecentralen. 5% uppger att de inte kan få stöd. Bortfall: 2% Så här berättar besökarna: Trevlig personal som man känner förtroende för. Man kan byta erfarenheter med andra föräldrar och personalen. Personalen sitter med god kunskap och man kan alltid prata med dem. Jag har aldrig behövt prata om något speciellt man jag upplever stämningen som väldigt inbjudande och skulle inte tveka att vända mig till personalen för stöd. Personalen visar verkligen intresse för oss som familj och i min dotter. Känns roligt att det är så! Ger mig bra med råd och idéer. Jag är osäker när och vad man kan fråga eller prata om. Jättebra stöd och mycket goda råd. Personalen är underbar. Det är så kul och träffa olika mammor som kan ge råd och underbar personal som stöttar mammor. Man delar erfarenheter med andra.

6 Dnr 6/19 Trevlig personal som är trevliga och lätta att få kontakt med. Känns lätt och fråga och få tips ifrån. Man kan alltid fråga om man har funderingar. De finns alltid till hands när man behöver prata av sig och bolla situationer som uppstår i vardagen. De ser en alltid och läser av hur man mår osv. Har diskuterat allehanda saker, problem, upplevelser. Jättego personal! Ger bra råd om olika situationer. Det är bra. Vi träffar många människor och pratar om vad som är bra/dåligt för barn. Jag kan ta upp eventuella problem och känner förtroende. Man kan alltid prata och få stöd från alla som jobbar här. Ingen erfarenhet då vi inte varit här så mycket. Personalen är alltid lika trevlig och besvarar gärna mina frågor och funderingar. Det är många med mycket erfarenheter. Mycket bra personal som tar sig tid att sitta och lyssna och prata. Utbyter erfarenheter med alla andra som är här. Har gått på enskilda samtal hos socialpedagog och det gav mycket bra stöd och hjälp. Utbyta erfarenheter med andra och få tips och råd. Personalen frågar både om barnets utveckling och familjesituationen hemma. Personalen är jätteduktiga lyssnare. När det finns behov så kan man enkelt ställa frågor. Personalen är engagerad och ger alltid råd och stöd. Superbra personal! Öppna, trevliga och tar sig tid och lyssna/prata. Man känner sig som hemma här! Personalen är alltid glada och pratglada. Duktiga på att lyssna om man vill prata om något. Bemötandet är alltid mycket bra. Ser alla och man känner sig värdefull! Man kan alltid ställa frågor till personalen och får alltid trevliga svar. Sen träffar man också andra föräldrar som man kan dela erfarenheter med. Personalen ser oss och frågar alltid hur läget är. De peppar och kommer med tips utan att man egentligen frågar. Jättebra!

7 Dnr 7/19 Har ett barn på fyra år och då upplevde jag ett bra stöd från familjecentralen. Nu har jag en liten till och har redan börjat gå hit. Trevligt med den sociala biten. Alltid trevlig personal som alltid pratar och stöttar! 64% av besökarna upplever att de fått information om barnkonventionen på familjecentralen. 36% upplever inte att de har fått någon information. Nedan kommer citat från föräldrar på vilket sätt de upplever att de fått information om barnkonventionen: Fått veta att den finns uppsatt på väggarna att läsa samt på borden. Finns kort med budskap på som står på borden och som personalen pratar om. Finns lappar, tavlor på familjecentralen och vi diskuterar det i olika former. Planscher, posters och små lappar på borden och väggarna. Vi har pratat om den samt böcker och tavlor med information. Jag tror någon nämnde den i början på föräldragruppen. Duktiga på att informera. Det finns informationstavlor på familjecentralen. Muntligt och via olika broschyrer. Vi har pratat om några av artiklarna. På små skyltar och tavla samt i diskussion. Kort information från personal. Personalen har berättat och upplyst mig lite. Vi har läst och pratat om den. Barnkonventionen hänger på familjecentralen och artiklar ligger på borden. Lägger information på borden. Personalen lägger ut plastade kort på borden som man kan läsa och så har vi diskuterat lite om varje kort. Vet inte ens vad det är!

8 Dnr 8/19 20% av besökarna tycker att det finns familjer som familjecentralen inte når ut till. 36% upplever inte att det är så. 44% av besökarna har svarat vet inte eller har uteslutit helt att svara på frågan. Besökarna har följande förslag på hur man kan nå ut till familjer som inte känner till/besöker familjecentralen: Skulle finnas information på förskolorna att öppna förskolan finns. BVC skulle kunna styra alla väg- och mätbesök hit. Massutskick i brevlådor, kanske. Det kanske vore trevligt att skicka ut en information på svenska/engelska till nya föräldrar. Om man missar föräldragruppen så skulle man inte vetat så mycket om centralen. Via BVC är väl ett bra sätt. BVC kommer ju många familjer i kontakt med. Vet ej, de vi umgås med känner till förutsättningarna på öppna förskolan. Information redan under graviditet. Hembesök, kanske? Skulle nog vara bra med något flygblad då och då i brevlådorna. Information vid Ica kanske. Information från BVC både skriftligt och muntligt. Föräldragrupper inte bara vid 1:a barnet utan för alla blivande föräldrar. (Kan vara mixade grupper med både förstagångsföräldrar och andra som redan fått barn.) Mun till mun, uppmana och uppmuntra att ta med kompisar (föräldrar emellan). Poängtera mera hur barnet förbereder sig inför den stora förskolestarten. Broschyrer om familjecentral på förskola och artikel i SN. Mer marknadsföring. Exempelvis utskick i närområdet. Följande övriga synpunkter har besökarna lämnat om familjecentralen: Mycket bra att det endast är för de minsta barnen på tisdagar och onsdagar. Bara positivt och massa plus i kanten! Ett underbart ställe för oss som är föräldralediga och vill träffa andra och ha stöd. Det vore fantastiskt ifall tiden i gympasalen fanns kvar på fredagar. Vi som har lite större barn och inte får ha dem på dagis heltid skulle uppskatta det mycket!

9 Dnr 9/19 Väldigt familjär och välkomnande atmosfär. Mycket trevligt bemötande av personal. Jag är supernöjd med öppna förskolan. Jättetrevlig och vänlig personal. Jag är just nu nöjd. Tryggt, bra och harmonisk miljö! Synd att man har slutat med gympasalen! Väldigt bra att den finns och är öppen för alla åldrar. Bra att personalen tar kontakt och börjar prata, speciellt när man kommer första gångerna och inte känner andra föräldrar, känns välkomnande. Har för avsikt att besöka familjecentralen oftare framöver. Rent och snyggt. Trevligt att man kan fika. Jättebra personal och härlig stämning! Väldigt trevligt! Jag skulle önska att det fanns föräldragrupper även för dem som får sitt andra eller tredje barn. Bättre kontakt med föräldrar i samma sits eller att man får gå i samma grupp som de med ett barn just för att få kompisar. (Även om man kan knyta kontakter väldigt bra på familjecentralens öppna förskola också.) Jättebra familjecentral! Trevlig personal och bra leksaker. Otroligt bra öppen förskola och en fantastisk tillgång för barn och föräldrar på Arnö. Utnyttja mer pysselrummet med olika förslag/teman som man kan göra tillsammans med barnet. Mycket bra öppen förskola! Tack för att den finns! Mitt barn älskar att vara här! Bra stöd och trevlig personal! Mysiga lokaler, bra personal! Mer teman kring exempelvis jul, påsk ex pynta mera. Familjecentralen på Arnö har fantastisk personal! Fortsätt med ert goda arbete. Det vore skoj med lite mer organiserat pyssel för det lite större barnen. Ett fantastiskt ställe som betytt oerhört mycket för mig och min familj under många år. Rekommenderar alla barnfamiljer jag träffar att gå hit.

10 Dnr 10/19 Sammanfattning familjecentralen Brandkärr Enkäterna lämnades ut till besökare på öppna förskolan, barnmorskemottagningen (BMM) och barnavårdscentralen (BVC). Antal besvarade enkäter: 141 Så här fördelar sig familjerna utefter hur ofta de besöker familjecentralen i Brandkärr: En gång/termin 13,5% En gång/månad 34% En gång/vecka 32% Flera gånger/vecka 18,5% Bortfall: 2% 95,5% av besökarna upplever att öppna förskolans öppettider är bra. 1,5% upplever att det är dåliga öppettider. Bortfall: 3% 91,5% av besökarna i undersökningen upplever att åldersfördelning är bra, 3% att den är dålig och 5,5% har inte besvarat frågan (bortfall). Följande kommentarer och förslag kom in på förbättrade öppettider och åldersfördelning: Bättre med fler eftermiddagar t ex måndagar Någon dag mer öppet för 0-6 åringar vore bra. Exempelvis byta plats på 0-6 år och 0-12 mån eftersom storasyskon går på förskola på förmiddagen månader skulle vara bättre på förmiddagen. Även förmiddagsöppet på torsdagar. Bättre att ha 0-1 på tisdags förmiddagar och 0-6 på tisdags eftermiddagarna. Syskon är ofta på förskolan på förmiddagar och hemma på eftermiddagar. Skulle önska en eftermiddag 0-24 mån. Babyöppet på familjecentralerna på olika dagar så att man kan besöka båda. Gärna öppet längre än till 12. Vi som åker lite längre har svårt att komma in så tidigt. Förslag till 14.

11 Dnr 11/19 Fler eftermiddagstider. Fler öppna eftermiddagar. Fler tider där det är mer i olika åldersgrupper. Kanske några tider mellan 0-3 år. Gärna någon mer tid med bara de små barnen (0-12 månader). Fler öppettider för bara dom små 0-24 månader. Fler eftermiddagstider. Byt 0-12 mån till annan dag. Arnö och Nico mfl har samma dag. En utav 0-6 års tiderna hade kunnat ändras till 1-3 år eller liknande. Bra med många förmiddagar. Önskar öppet även torsdag förmiddag då allt är stängt. Gärna fler eftermiddagstider. Det borde vara öppet för alla åldrar alla tider. Gärna någon mer eftermiddagstid för 0-6 åringar t ex mån Det borde vara öppet för alla barn varje dag. Eventuellt ha babyöppet 0-12 månader en förmiddag om man ska kunna gå dit med bara småsyskon. Möjlighet med en eftermiddag för 0-24 mån. Vi skulle tycka att det var bra med en eftermiddag till för 0-6 åringar. Jag tycker mer tid. Mer 0-12 månader eller 0-24 månader månader på tisdagar skulle kunna vara mellan 9-12 istället för då det skulle passa bättre när man har syskon. Kanske ha 0-3 år och 3-6 år? Förlängd öppettid till kl.14 någon dag i veckan. Tidiga tider för dem som har äldre. För dem som har barn som sover länge. Vore bra med en tid för månader. Spannet 0-6 år efter 24 månader är lite stort. Bra att 0-24 månader är på förmiddagen, då de äldre barnen sover i regel efter lunch.

12 Dnr 12/19 Bra med egen tid för småttingar. Alla åldrar! Mer på eftermiddagarna för äldre barn, alternativt 0-6 år. 0-3 år, 1-2 år och 3-5 år. Gärna fler tider för de små barnen (0-12 mån). Fler öppettider 0-6 år. Behövs ingen åldersfördelning. 0-3 år och 3-6 år. 91% av besökarna upplever att de kan få stöd i sin föräldraroll på familjecentralen. 3% uppger att de inte kan få stöd. 6% har inte besvarat frågan (bortfall). Så här berättar besökarna: Pedagogerna er ett bra förtroende och skulle jag behöva prata så känner jag att jag kan göra det. Har nästan bara varit i kontakt med BVC hittills. Alla som jobbar här är öppna att prata och hjälpa. Känner inget behov men vet att det finns duktig och erfaren personal om jag vill. Allt finns under samma tak, mödravård, BVC etc. Vi har fått bra stöd av socionomerna då vi har en komplex familjesituation. Det känns skönt att komma och prata av sig. Superbra bemötande! Jag tycker det är bra stöd och jag har fått den hjälp jag har behövt när jag efterfrågat. T ex BVC men även stödsamtal av socialpedagog. Bra med tillgång till både pedagog, läkare och andra föräldrar. Frågor kring omsorg, nätverk och försäkringskassa/myndighet. Inte än. Inte varit här mer än 2 gånger än. Inte känt behov av stöd härifrån. Att vara med sitt barn i ett sammanhang där vuxna och barn umgås tillsammans blir ett stöd i sig självt. Man träffar andra föräldrar som man delar erfarenheter med. Man kan även prata med personalen om man behöver.

13 Dnr 13/19 Alltid trevlig och omtänksam personal. De lyssnar gärna eller hjälper till. Kommer alltid fram och frågar hur man mår. Personalen är lyhörd och väldigt empatiska. Det är alltid möjligt att ställa frågor och ta upp frågor kring barnen. Skulle jag ha behov av att prata och diskutera kring allvarligare problem skulle jag inte ha några svårigheter att ta upp det. Alltid vänligt och trevligt bemötande när man kommer och får möjlighet att prata. Blir väldigt bra mottagen som ny. Bra bemötande och tar sig tid för var och en. Ingen stress, alla får liksom vara med. Mycket tips och förslag. Behöver man prata så tar dem sig tid och behöver man hjälp så hjälper dem till. Ja de hjälper mig mycket när jag berättar. De ger mig förslag och råd. Bra att olika personal finns tillgänglig att prata med när man behöver/vill. Genom samtal med personal och andra föräldrar. Har man några funderingar kan man få svar och tips. 61% av besökarna upplever att de fått information om barnkonventionen på familjecentralen. 35,5% upplever inte att de har fått någon information. 3,5% av besökarna har inte besvarat frågan (bortfall). Nedan kommer citat från föräldrar på vilket sätt de upplever att de fått information om barnkonventionen: Böcker som finns på plats och diskussioner. Efter sångstund. På väggarna hänger informationen. Inte muntligt, har inte sett eller läst något. Har dock bara varit här två gånger. Genom tavlan på väggen. Det sitter affischer vid fikaborden och de pratar ofta om den. Lästa på väggen. Information på tavlor och blad. Planscher på väggen. Personalen berättade för mig.

14 Dnr 14/19 Olika anslagstavlor. Information på sången. Ni har berättat grunderna vad det innebär. Information om var informationen finns. Bilderna på väggen. Visade väggen. Sett broschyr. Böcker och artikel 31. Visade bilder på väggen och pratade. Det finns bra information på väggen. Genom informationsbroschyrer och genom samtal med personal. Personal informerade. Miniutställning om barnkonventionen i text och bild. Dock ej muntligt. Pratat om den. Blivit hänvisad till var man kan få mer info om den. Suttit och pratat när jag var här med barnen på öppna förskolan. Muntligt vid första besöket och skriftligt via anslag på väggarna. Affischer. Uppmaning att läsa. Påminns varje gång. Tavlor och böcker. Tavlor uppsatta, bok. Muntligen av personal på plats under en rundtur. 15,5% av besökarna tycker att det finns familjer som familjecentralen inte når ut till. 52% upplever inte att det är så. 32,5% av besökarna har svarat vet inte eller har uteslutit helt att svara på frågan. Besökarna har följande förslag på hur man kan nå ut till familjer som inte känner till/besöker familjecentralen: Mer reklam. Skylta lite mera! Via posten. Information om öppettider i SN. Information när de besöker mödravårdscentralen.

15 Dnr 15/19 Kort utskick till nyblivna föräldrar. Hembesök med inbjudan. Träffar på FC med bytesmarknad. FC personal är med på ett besök på BVC för att berätta om FC. FC socialsekreterare kan vara representant på socialtjänsten och arbetsförmedling. Via hembesök i början. Studiebesök innan man fött barn. Följande övriga synpunkter har besökarna lämnat om familjecentralen: Är bara här för BVC-besök. Angående fråga 3-5. Har inte haft behov av stöd etcetera men upplever att jag skulle få stöd om jag behövt det. Jag tror att ni är jättebra på att nå olika kulturer. Man känner sig alltid så välkommen hos er! Bästa öppna förskolan i Nyköping! Lite högljutt vissa dagar men det beror ju på att det är mycket folk. En familjecentral med bra personal. Verkar vara en toppenbra familjecentral med många olika kompetenser. Vi vill gärna ha en eller flera somaliskt talande personer som jobbar på familjecentralen i Brandkärr. Som skulle hjälpa till med språket och del skulle känna sig tryggare att vara i familjecentralen. Tack för en underbar och engagerad personal! Vi känner oss alltid välkomna och mitt barn stortrivs här. Bra förskola. Man känner sig trygg och välkommen. Bra och trevlig personal! Ni har en jättebra verksamhet där man alltid känner sig välkommen! Tack för en bra och viktig verksamhet! Bra sångstund! Mycket trevlig atmosfär. Gott intryck! Bra personal! Urviktigt för föräldrar att kunna komma hit. Både för nya föräldrar och de som har flera barn! Stora, fina lokaler som bjuder in till lek och personal som är på rätta stället. Jättefina lokaler och bra personal.

16 Dnr 16/19 Jag har varit jättenöjd med öppna förskolan när vi gick hit ofta. Behövde man stöd så fick man det. När man hade frågor så fick man hjälp med dem. Bra verksamhet för barnen och bra att få socialt samspel med andra barn och vuxna. Positiv personal och alltid roligt! Jättemysigt ställe att gå till. Väldigt goa fröknar och det finns inget att klaga på. Vi gillar Brandkärrs familjecentral. Det är roligt med sångstund. Helt ok öppettider och trevlig personal. Fortsätt så! Bra personal! Lite för högljutt ibland. Kanonbra och mysigt. Trevlig och engagerad personal! Superbra ställe! Mysiga lokaler. Gärna mer sång och lek/ramsor. Utökade telefontider för att lättare nå BVC för rådgivning och tidsbokning. T ex telefontid 8-9 och eller längre att ringa t ex Bilaga 1 enkät Arnö

17 Dnr 17/19 Familjecentralen - en enkätundersökning 2012 Vi behöver din hjälp att förbättra familjecentralen. Svaren kommer att användas i vårt arbete att bli bättre. Enkätundersökningen görs i samarbete mellan Nyköpings kommun och Landstinget Sörmland. Undersökningen pågår november. Du är anonym och i de resultat som redovisas framgår inte vad enskilda personer svarat. Tack för din medverkan! 1. Hur ofta besöker du familjecentralen? En gång/termin En gång/månad En gång/vecka Flera gånger/vecka 2. Vad tycker du om öppna förskolans öppettider och åldersfördelning? Måndagar (0-6 år) och Tisdagar (0-1 år) Onsdagar (0-2 år) Torsdagar (0-6 år) Fredagar (0-6 år) Våra öppettider: Bra Dåligt Förslag på förbättrade öppettider:

18 Dnr 18/19 Åldersfördelning under veckans olika dagar: Bra Dåligt Förslag på förbättrad åldersfördelning: 3. Upplever du att du kan få stöd i din föräldraroll på Familjecentralen? JA Nej Berätta gärna: 4. Har du fått information om Barnkonventionen på Familjecentralen? JA NEJ Om JA, på vilket sätt? 5. Finns det familjer som Familjecentralen inte når ut till? JA NEJ Om JA, har du förslag på hur vi kan nå dem? 6. Övriga synpunkter:

19 Dnr 19/19

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp Utvärdering 15 deltagare Voice Camp 8 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 1 8 6 4 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - Enkelt, jag älskar att sjunga och det är alltid kul att träffa nya vänner

Läs mer

Föräldraenkät gällande verksamheten på fritidsklubben Vängåvan vt-14

Föräldraenkät gällande verksamheten på fritidsklubben Vängåvan vt-14 Föräldraenkät gällande verksamheten på fritidsklubben Vängåvan vt-14 Vi har fått in svar från 27 föräldrar. Vi har ca 70 barn i fyran och femman, resten är sexor. Alla frågor kunde ni svara på med ett

Läs mer

Utvärdering 2015 målsman

Utvärdering 2015 målsman Utvärdering 2015 målsman 284 deltagare Kändes det tryggt att lämna era barn på lägret? (%) 100 80 60 40 20 0 100 0 Ja Nej Varför/varför inte? - Jag upplevde en god organisation och intresserade ledare.

Läs mer

Utvärdering av föräldrakurs hösten 2013

Utvärdering av föräldrakurs hösten 2013 Utvärdering av föräldrakurs hösten 2013 - Har du verktyg för att bemöta din oroliga och nedstämda tonåring? Föräldrakursen oro/nedstämdhet är ett samarbete mellan Råd & stöd, Gamla Uppsala familjeenhet

Läs mer

Dagverksamhet för äldre

Dagverksamhet för äldre Äldreomsorgskontoret Dagverksamhet för äldre Delrapport med utvärdering Skrivet av Onerva Tolonen, arbetsterapeut, 2010-08-09 Innehåll 1. Inledning...3 1.1 Vilka problem ville vi åtgärda?...3 1.2 Vad vill

Läs mer

Sammanställning över enkätsvar från föräldrar till förskolebarn i Nynäshamns kommun, 2016.

Sammanställning över enkätsvar från föräldrar till förskolebarn i Nynäshamns kommun, 2016. 2016-05-22 Sammanställning över enkätsvar från föräldrar till förskolebarn i Nynäshamns kommun, 2016. Enkäten avser Språksatsningens bokpåsar. 101 föräldrar har svarat på enkäten. 1. Har du och ditt barn

Läs mer

Utvärdering 2015 deltagare Filmkollo

Utvärdering 2015 deltagare Filmkollo Utvärdering 2015 deltagare Filmkollo 284 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 100 80 60 40 20 0 99 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - Vi har gjort roliga och väldigt varierade saker! - För att

Läs mer

Välkommen till YFUs värdfamiljrekrytering 2012

Välkommen till YFUs värdfamiljrekrytering 2012 Välkommen till YFUs värdfamiljrekrytering 2012 Sverige är ett populärt land! 2012 kommer YFU Sverige att ta emot totalt 76 utbytesstudenter varav 4 är sommarstudenter, 5 är halvårsstudenter och 67 är helårsstudenter.

Läs mer

Skulle Du vara intresserad av vårdnadsbidrag om det införs på Gotland?

Skulle Du vara intresserad av vårdnadsbidrag om det införs på Gotland? Barn- och utbildningsförvaltningen Utvecklingsavdelningen/GCN 2008-08-27 Skulle Du vara intresserad av vårdnadsbidrag om det införs på Gotland? Sammanställning av enkät till föräldrar om intresset för

Läs mer

2016-04-24 Kompletterande information i anledning av inkomna frågor, funderingar

2016-04-24 Kompletterande information i anledning av inkomna frågor, funderingar 2016-04-24 Kompletterande information i anledning av inkomna frågor, funderingar Vår information att Arne förtydligat att de 5000 återbetalas både vid tillträde av ny campingvärd alternativt vid avflyttning

Läs mer

Utvärdering Filmkollo 2010 - målsman

Utvärdering Filmkollo 2010 - målsman Utvärdering Filmkollo 2010 målsman Utvärdering Filmkollo 2010 målsman v.26, 27 & 31. Var informationen innan kollot tillräcklig? (57 svar) 60 50 40 30 20 10 0 Ja (98%, 56 st) Nej (2%, 1 st) Om nej, vad

Läs mer

Sammanställning av utvärdering nätverksträff 9 mars, mat och hälsa

Sammanställning av utvärdering nätverksträff 9 mars, mat och hälsa 38 besvarade utvärderingen av 56 deltagare. Vad tyckte du om föreläsningspasset Hur kan vi arbeta kring barn, mat och hälsa? längd. och viktig info som framkom innehåll med/om sådant vi redan vet! Mycket

Läs mer

Sammanställning av enkätundersökning

Sammanställning av enkätundersökning Sammanställning av enkätundersökning Feriearbete sommaren 2015 Arbetsmarknadsenheten Nordanstigs kommun 2015-12-08 1 Arbetsmarknadsenheten skickade per brev ut totalt 60 enkäter, i samband med de två arbetsperiodernas

Läs mer

Besöksnöjdhetsenkät, avdelningen för Områdesutveckling vt 2016, SoF Innerstaden, vuxen

Besöksnöjdhetsenkät, avdelningen för Områdesutveckling vt 2016, SoF Innerstaden, vuxen Besöksnöjdhetsenkät, avdelningen för Områdesutveckling vt 2016, SoF Innerstaden, vuxen Påståenden (1 = stämmer sämst och 4 = stämmer bäst), 2015 års resultat i blått 1 Personalen lyssnar, förstår och respekterar

Läs mer

ÖPPNA DITT HEM BLI VÄRDFAMILJ!

ÖPPNA DITT HEM BLI VÄRDFAMILJ! High School ansvar trygghet kvalitet sedan 1958 www.sts.se ÖPPNA DITT HEM BLI VÄRDFAMILJ! Att få ta emot en utbytesstudent innebär ett kulturellt utbyte på hemmaplan. Tänk att få prata ett annat språk

Läs mer

konfirmand 2010/2011 Nu är det din tur

konfirmand 2010/2011 Nu är det din tur konfirmand 2010/2011 Nu är det din tur 1 Nya kompisar, läger och gå på vatten Vi lever i en tid där vi möter många olika tankar värderingar och trosuppfattningar. Det kan vara positivt men också förvirrande.

Läs mer

Barns medverkan i den sociala barnavården hur lyssnar vi till och informerar barn. Lyssna på barnen

Barns medverkan i den sociala barnavården hur lyssnar vi till och informerar barn. Lyssna på barnen Barns medverkan i den sociala barnavården hur lyssnar vi till och informerar barn Lyssna på barnen 1 En tanke att utgå ifrån För att förstå hur varje unikt barn uppfattar sin specifika situation är det

Läs mer

Välkommen till Grodan, våren 2009

Välkommen till Grodan, våren 2009 Välkommen till Grodan, våren 2009 Ett nytt år och en ny termin står framför oss med massor av nya utmaningar och spännande lärande. Vi planerar för fullt vad våren ska innehålla men vi tänker också ta

Läs mer

Sommarläger 2013 UTVÄRDERING

Sommarläger 2013 UTVÄRDERING Sommarläger 2013 UTVÄRDERING Utvärdering läger 1, Flatön 2013 30 deltagare har svarat på Före 30 deltagare har svarat på Efter (En person svarade inte på självkänsla varken före eller efter ) Förmågor:

Läs mer

FÖRÄLDRAENKÄTER. Magelungen Kolloverksamheter BONDEGATAN 35 116 33 STOCKHOLM TELEFON 08-556 93 196 www.magelungen.com info@magelungen.

FÖRÄLDRAENKÄTER. Magelungen Kolloverksamheter BONDEGATAN 35 116 33 STOCKHOLM TELEFON 08-556 93 196 www.magelungen.com info@magelungen. FÖRÄLDRAENKÄTER Sammanställning av utvärderingsenkäter ifyllda av föräldrar som haft barn på Terapikoloniers sommarverksamheter, eller som själva deltagit tillsammans med sina barn på någon Terapikoloniers

Läs mer

Brukarenkät IFO 2014. Kvalitetsrapport 2014:02 KVALITETSRAPPORT

Brukarenkät IFO 2014. Kvalitetsrapport 2014:02 KVALITETSRAPPORT Brukarenkät IFO 2014 Kvalitetsrapport 2014:02 KVALITETSRAPPORT Brukarenkät 2014 visar att förvaltningen totalt sett har en mycket god brukarnöjdhet (kundnöjdhet) i alla de områden som berörs i enkäten.

Läs mer

Enkätsvar 2013. Fler kvinnor. Enkätsvar 2013 Kyrkans Familjerådgivning Stockholm

Enkätsvar 2013. Fler kvinnor. Enkätsvar 2013 Kyrkans Familjerådgivning Stockholm Enkätsvar 13 Kyrkans Familjerådgivning Stockholm Enkätsvar 13 Under en fyraveckorsperiod, 25/2 till22/3 13, bad vi våra besökare på mottagningarna i Stockholm och Handen att fylla i och svara på en brukarenkät.

Läs mer

Uppföljning av material inom barnhälsovården Leva med barn och Små och stora steg tillsammans Hanna Lunding, folkhälsoenheten

Uppföljning av material inom barnhälsovården Leva med barn och Små och stora steg tillsammans Hanna Lunding, folkhälsoenheten Folkhälsoskrift 2013:1 Uppföljning av material inom barnhälsovården Leva med barn och Små och stora steg tillsammans Hanna Lunding, folkhälsoenheten Uppföljningsrapport Leva med barn & Små och stora steg.docx

Läs mer

Lägerutvärdering FLATÖN 14

Lägerutvärdering FLATÖN 14 Lägerutvärdering FLATÖN 14 Läger 1 (22-28/6) Utvärdering 2014 års VVDS läger 1; 22 juni-28 juni Förmågor före och efter lägret (Skalan är 1-5 där 1 är lägst och 5 högst) Före (37) Efter (32) Självkänsla

Läs mer

Likabehandling och trygghet 2015

Likabehandling och trygghet 2015 Likabehandling och trygghet 2015 1 Jag är Man 58 48,3 Kvinna 58 48,3 Jag avstår från att definiera 4 3,3 mig Total 120 100 100% (120/120) 2 Det känns bra att gå i skolan Alltid 46 38,3 Oftast 55 45,8 Ibland

Läs mer

Barns brukarmedverkan i den sociala barnavården - de professionellas roll för barns delaktighet

Barns brukarmedverkan i den sociala barnavården - de professionellas roll för barns delaktighet Barns brukarmedverkan i den sociala barnavården - de professionellas roll för barns delaktighet Västernorrlands modell för att göra barns röster hörda En definition av begreppet delaktighet Delaktighet

Läs mer

Kvalitetsindex. Rapport 2015-06-25. Familjestödsgruppen AB Öppenvård. Öppenvård, handläggare

Kvalitetsindex. Rapport 2015-06-25. Familjestödsgruppen AB Öppenvård. Öppenvård, handläggare Kvalitetsindex Öppenvård, handläggare Rapport 20150625 Innehåll SSIL Kvalitetsindex Strategi och metod Antal intervjuer, medelbetyg totalt samt på respektive fråga och antal Genomförda intervjuer SSIL

Läs mer

Storyline Familjen Bilgren

Storyline Familjen Bilgren Storyline Familjen Bilgren Du har valt att jobba med trafik med hjälp av Storyline. Denna Storyline vänder sig till årskurs 4 6 Eleverna får till en början möta familjen Bilgren som bor i Ringstorp. Familjen

Läs mer

NKI - Särskilt boende 2012

NKI - Särskilt boende 2012 NKI Särskilt boende (boende) 2012 1(7) NKI - Särskilt boende 2012 Enkät till boende 1.1 Nöjd Kund Index Tabell 1.1 Färgformatering i tabellen: Genomsnitt mellan svarsalt 1 & 2 RÖD Genomsnitt mellan svarsalt

Läs mer

Till er som föräldrar

Till er som föräldrar Till er som föräldrar Vi vill börja med att hälsa er varmt välkomna till Vallens förskola. Vi ser mycket fram emot att lära känna er och ert barn. Att börja på förskolan är en stor omställning i ett barns

Läs mer

400 enkäter delades ut på plats till Seniordagens besökare. 132 besökare (33%) valde att medverka och svara på enkäten.

400 enkäter delades ut på plats till Seniordagens besökare. 132 besökare (33%) valde att medverka och svara på enkäten. SENIORDAGEN 2013 Utvärderingsenkät besökare 400 enkäter delades ut på plats till Seniordagens besökare. 132 besökare (33%) valde att medverka och svara på enkäten. Syftet med enkäten var att fånga upp

Läs mer

kommuninfo Specialnummer vård- och omsorg Kommunal information från Vännäs kommun November 2009 Gruppförsändelse till hushåll

kommuninfo Specialnummer vård- och omsorg Kommunal information från Vännäs kommun November 2009 Gruppförsändelse till hushåll kommuninfo Kommunal information från Vännäs kommun November 2009 Specialnummer vård- och omsorg Gruppförsändelse till hushåll Specialnummer från vård- & omsorg Ansvarig utgivare Ulf Norberg ulf.norberg@vannas.se

Läs mer

4 av 5 svarat= 80 % 8 av 10 svarat: 80 % Kön Kvinna 22 1 4 15 9 49% 51 Man 15 3 4 20 12 51% 54 Totalsumma: 105. svar ej i samma frekvens

4 av 5 svarat= 80 % 8 av 10 svarat: 80 % Kön Kvinna 22 1 4 15 9 49% 51 Man 15 3 4 20 12 51% 54 Totalsumma: 105. svar ej i samma frekvens 2007 års brukarundersökning socialpsykiatriska området. 12 frågor 37 av 66 56 % 4 av 5 80 % 8 av 10 svarat: 80 % 35 av 47 svar= 74% 22 av 24 92% 106 av 152 70 % svarsfrekvens Ålder 18-35 år 2 1 2 10 2

Läs mer

Använd häftet som stöd för att utbilda och utveckla idrottarna i din förening.

Använd häftet som stöd för att utbilda och utveckla idrottarna i din förening. Skapa utbildning i världsklass! Idrottsrörelsen har drygt 3 miljoner medlemmar i Sverige och är landets största och kanske viktigaste folkrörelse. Idrottens vision är: Svensk idrott världens bästa! Visionen

Läs mer

Kattens Janssons månadsbrev

Kattens Janssons månadsbrev Kattens Janssons månadsbrev Okt-14 Hej föräldrar! Vi har fortfarande ett fokus på skogen och naturens härliga lekplats, dock är våra utflykter lite beroende på väder och vilka kläder barnen haft på sig

Läs mer

Barns och ungdomars åsikter om akuten, barnakuten och avdelning 11

Barns och ungdomars åsikter om akuten, barnakuten och avdelning 11 Barns och ungdomars åsikter om akuten, barnakuten och avdelning 11 - En undersökning av barnrättspraktikanter inom Landstinget Kronoberg Lina Ax och Elin Andén Barn- och fritidsprogrammet åk 3 Teknikum

Läs mer

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg)

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg) Gruppenkät Du har deltagit i en gruppaktivitet! Det kan ha varit en tjej-/ killgrupp, ett läger eller ett internationellt ungdomsutbyte. Eller så har ni kanske ordnat ett musikarrangemang, skött ett café,

Läs mer

KVALITETSREDOVISNING LÄSÅRET 2010-2011

KVALITETSREDOVISNING LÄSÅRET 2010-2011 KVALITETSREDOVISNING LÄSÅRET 2010-2011 Öppna förskolan Familjecentralen Noltorps enhet ALINGSÅS Telefon: 0322-61 60 00 Fax: 0322-61 63 40 E-post: barn.ungdom@alingsas.se 1. Förutsättningar Beskrivning

Läs mer

Schemalagd lunch. Intervju med Ann-Christin Pinola, rektor på Gustav Adolfsskolan i Alingsås 9 mars 2012

Schemalagd lunch. Intervju med Ann-Christin Pinola, rektor på Gustav Adolfsskolan i Alingsås 9 mars 2012 Schemalagd lunch Intervju med Ann-Christin Pinola, rektor på Gustav Adolfsskolan i Alingsås 9 mars 2012 Hur länge har du varit rektor på skolan? Ca 12 år. Hur många elever och vilka årskurser har ni på

Läs mer

Obesvarad 0 0% Ack. svar 49 Vertikal procentberäkning Frågetyp: Endast ett svar Report filtered

Obesvarad 0 0% Ack. svar 49 Vertikal procentberäkning Frågetyp: Endast ett svar Report filtered Alebo Förskola 1 vilken förskola går ditt barn på? Alebo 49 100 Lindebo 0 0 Obesvarad 0 0 2 Vilken avdelning går ditt barn på? Bananen 12 24 Blomman 10 20 Fjärilen 10 20 Humlan 9 18 Myran 8 16 Nalle Puh

Läs mer

Föräldrajuryn om Halloween

Föräldrajuryn om Halloween Föräldrajuryn om Halloween November 2007 Konsumentföreningen Stockholm Sammanfattning Konsumentföreningen Stockholm (KfS) har genomfört en undersökning i KfS Föräldrajury om Halloween. 715 föräldrar deltog

Läs mer

Lära och utvecklas tillsammans!

Lära och utvecklas tillsammans! Lära och utvecklas tillsammans! Studiematerial Vård-sfi - förberedande kurs för Omvårdnadsprogrammet Annika Brogren och Monica Ehn Kompetensutveckling för sfi-lärare Lärarhögskolan i Stockholm Myndigheten

Läs mer

I jämförelse mellan kön är kvinnor något nöjdare än män och skillnaderna har även ökat mellan 2015 och 2014, där kvinnorna har blivit nöjdare.

I jämförelse mellan kön är kvinnor något nöjdare än män och skillnaderna har även ökat mellan 2015 och 2014, där kvinnorna har blivit nöjdare. Brukarenkät IFO 2015 Kvalitetsrapport 2015:2 KVALITETSRAPPORT Brukarenkät 2015 visar att förvaltningen totalt sett har en mycket god brukarnöjdhet (kundnöjdhet) i alla de frågeområden som berörs i enkäten.

Läs mer

Ert barn kommer att börja på.. Där arbetar.

Ert barn kommer att börja på.. Där arbetar. Ängsgårds förskola Om Ängsgårds förskola Ängsgårds förskola ligger på Ängsgårdsvägen mitt emot Vallås kyrka. Det är lätt att ta sig hit. Vi har busshållplats precis utanför och flera cykel- och gångbanor.

Läs mer

Rapport Absolut Förälder åk 6-9, läsår 12/13

Rapport Absolut Förälder åk 6-9, läsår 12/13 Rapport Absolut Förälder åk 6-9, läsår 12/13 Absolut Förälder har genomförts i årskurs 6-9, enligt följande koncept: två lektioner i årskurs 6, en åk 7 samt korta sammanfattningar i åk 7-9 i kommunala

Läs mer

Barns åsikter om sjukhus, vårdcentraler, väntrum och personalens bemötande

Barns åsikter om sjukhus, vårdcentraler, väntrum och personalens bemötande 2013-02-06 Barns åsikter om sjukhus, vårdcentraler, väntrum och personalens bemötande Önskas mer information om hur Landstinget Kronoberg arbetar med kontaktklasser eller om innehållet i denna rapport,

Läs mer

Brukarundersökning 2014. Stöd- och aktivitetsenheten. Om enheten

Brukarundersökning 2014. Stöd- och aktivitetsenheten. Om enheten Sida () -9- Brukarundersökning Stöd- och aktivitetsenheten Om enheten Enheten omfattar flera olika verksamhetsgrenar: Sysselsättningsverksamheterna Hägergruppen och Droppen/Bruket årstidsprodukter samt

Läs mer

- Go mat - Kiosk stängde kl. 17 på fredagen. lördag åkte maten hem tidigare än utlovat. Otrevligt bemötande av cateringkillen också

- Go mat - Kiosk stängde kl. 17 på fredagen. lördag åkte maten hem tidigare än utlovat. Otrevligt bemötande av cateringkillen också UTVÄRDERING AV NY PLATS FÖR RDSGs RASSPECIAL Punkterna 1-5 kunde graderas enligt följande: Mycket bra Bra Varken bra eller dåligt Ganska dåligt Dåligt 1. Vilket är ditt helhetsintryck av den nya platsen

Läs mer

Brukarenkät IFO 2011. Kvalitetsrapport 2011:01 KVALITETSRAPPORT

Brukarenkät IFO 2011. Kvalitetsrapport 2011:01 KVALITETSRAPPORT Brukarenkät IFO 2011 Kvalitetsrapport 2011:01 KVALITETSRAPPORT Sammanställningen av enkätresultatet visar att förvaltningen totalt sett ligger högt på nöjdhetsskalan i alla frågeområdena. Speciellt glädjande

Läs mer

Föräldraträffar Viktigt för våra barn och ungdomar

Föräldraträffar Viktigt för våra barn och ungdomar Ungt Fokus Föräldraträffar Viktigt för våra barn och ungdomar Ungt Fokus Föräldraträffar på skola/förskola är ett bra forum för att stärka föräldrarna i sin föräldraroll Föräldrarna är viktigast för barnen/ungdomarna,

Läs mer

Vandrande skolbussar Uppföljning

Vandrande skolbussar Uppföljning Fariba Daryani JANUARI 2007 Vandrande skolbussar Uppföljning När man börjat blir man fast (Förälder i Vandrande skolbuss) Att gå med Vandrande skolbussen är något vi ser fram emot (Barn i Vandrande skolbuss)

Läs mer

Rutiner för mottagande av förskolebarn med annat modersmål än svenska

Rutiner för mottagande av förskolebarn med annat modersmål än svenska 6 MAJ 2011 Rutiner för mottagande av förskolebarn med annat modersmål än svenska I förskolan i Enköpings kommun finns dag ett antal barn med ett eller i ibland flera modersmål. I läroplanen för förskolan,

Läs mer

KONFIRMAND 2013/2014

KONFIRMAND 2013/2014 KONFIRMAND 2013/2014 Nyfiken på livet? Vad har du lärt dig under konfirmandtiden? Vad har varit det bästa med konfirmationen? Lägret och få träffa nya vänner. Ledarna. Att dansa! Lägret var underbart!

Läs mer

I vilket förhållande står du till din anhörige som har problem med alkohol/droger? make/maka son/dotter förälder syskon arbetskamrat annat.

I vilket förhållande står du till din anhörige som har problem med alkohol/droger? make/maka son/dotter förälder syskon arbetskamrat annat. Bilaga 1 I vilket förhållande står du till din anhörige som har problem med alkohol/droger? make/maka son/dotter förälder syskon arbetskamrat annat. Ange: Hur många år har du känt till att din anhörige

Läs mer

FÖRÄLDRAENKÄTER-BARN. Magelungen Kolloverksamheter BONDEGATAN 35 116 33 STOCKHOLM TELEFON 08-556 93 196 www.magelungen.com info@magelungen.

FÖRÄLDRAENKÄTER-BARN. Magelungen Kolloverksamheter BONDEGATAN 35 116 33 STOCKHOLM TELEFON 08-556 93 196 www.magelungen.com info@magelungen. FÖRÄLDRAENKÄTER-BARN Sammanställning av utvärderingsenkäter ifyllda av föräldrar till barn som ensamma åkte ut på Terapikoloniers sommarverksamheter sommaren 2014. Utvärderingsenkäter skickas efter avslutad

Läs mer

Vad är det för konstigt träd som har text på bladen? Bok, förstås! Lasse läslust Ludvig lusläst Namn... Klass...

Vad är det för konstigt träd som har text på bladen? Bok, förstås! Lasse läslust Ludvig lusläst Namn... Klass... Namn... Klass... o Info för föräldrarna på sidan 10 T Text: Ped.Mag. Irina Andersson Illustrationer & layout: Paul Söderholm Utgivare: Förbundet Hem och Skola i Finland r.f. Nylandsgatan 17 D FiN- 00120

Läs mer

Manus: Tredje bildspelet handlar om kroppen och rörelse. Alla vet säkert att det är bra för våra kroppar att få röra på sig.

Manus: Tredje bildspelet handlar om kroppen och rörelse. Alla vet säkert att det är bra för våra kroppar att få röra på sig. Pedagogens manus till BILDSPEL 3 KROPPEN OCH RÖRELSE 1. Manus: Tredje bildspelet handlar om kroppen och rörelse. Alla vet säkert att det är bra för våra kroppar att få röra på sig. 2. Manus: Från 12 års

Läs mer

Verksamhetens innehåll

Verksamhetens innehåll Verksamhetens innehåll Vi vill att dagen ska starta så bra som möjligt och därför lägger vi stor vikt vid det positiva mötet varje morgon. En stund där barnet i lugn och ro startar sin dag på förskolan

Läs mer

E R L. I Detta nummer: Innehåll Sommarläger 2007 Pysselsidor Ordförande har ordet. Nr 2 2007 Årgång 13

E R L. I Detta nummer: Innehåll Sommarläger 2007 Pysselsidor Ordförande har ordet. Nr 2 2007 Årgång 13 Nr 2 2007 Årgång 13 Nyhetsbrev från Vacterlföreningen Höst numret denna gång görs på prov i färg. Läs och njut! OBS! OBS! OBS! OBS! OBS! Nya rutiner ang. medlemskap i vacterlföreningen. Medlemsavgiften

Läs mer

Sektorn för socialtjänst 2009-01-14 BRUKARUNDERSÖKNING AVSEENDE BOENDESTÖDET 2008

Sektorn för socialtjänst 2009-01-14 BRUKARUNDERSÖKNING AVSEENDE BOENDESTÖDET 2008 Sektorn för socialtjänst 2009-01-14 BRUKARUNDERSÖKNING AVSEENDE BOENDESTÖDET 2008 Antal inkomna svar: 31 av 43 möjliga Viktigast för upplevd kvalitet (=minst 50% av de svarande viktade påståendet): Jag

Läs mer

Ta steget! Konfirmation 2014/15

Ta steget! Konfirmation 2014/15 Ta steget! Konfirmation 2014/15 Varför konfirmation? Konfirmandtiden är ett fantastiskt tillfälle för dig att tillsammans med jämnåriga och vuxna människor fundera över livets viktigaste frågor om mål

Läs mer

Hur upplevde eleverna sin Prao?

Hur upplevde eleverna sin Prao? PRAO20 14 PRAO 2015 Hur upplevde eleverna sin Prao? Sammanställning av praoenkäten 2015. INNEHÅLLSFÖRTECKNING BAKGRUND OCH INFORMATION 1 UPPLEVELSE AV PRAO 2 OMHÄNDERTAGANDE PÅ PRAOPLATS 3 SYN PÅ HÄLSO-

Läs mer

Nummer 1-13,15 Lördag 14 maj

Nummer 1-13,15 Lördag 14 maj Nummer 1-13,15 Lördag 14 maj 1 Innehåll Ledare 3 Incheckningen 4 Elins dagbok 5 Caroline - Festivaldrotning 2005 6 Peter - The king is Back(stage) 7 2 Ledare Äntligen har det blivit dags! UKM Regional

Läs mer

HSO-INFORMATION FRÅN OSS! NR 77, V.51, 2015. (Årgång 4)

HSO-INFORMATION FRÅN OSS! NR 77, V.51, 2015. (Årgång 4) TORSDAGSBLADET HSO-INFORMATION FRÅN OSS! NR 77, V.51, 2015. (Årgång 4) Innehåll Redaktören har ordet! 2 HSO kanslis öppettider under jul och nyår 3 HSO Uppsala läns styrelse/ordförandemöten våren 2016

Läs mer

Familjecentral i Hedemora

Familjecentral i Hedemora Familjecentral i Hedemora Verksamhetsberättelse 011 Babycafé Öppna förskolan Foto: Elisabeth Willborg Hedemora kommun Utbildningsförvaltningen, elevhälsan Landstinget Dalarna Hedemora barnavårdscentral

Läs mer

TallgårdenNytt. I huvudet på Linda. Alla vi på Tallgården

TallgårdenNytt. I huvudet på Linda. Alla vi på Tallgården TallgårdenNytt Månadsbrev mars-april månad 2012. Finns även att hämta på förskolans hemsida, www.mjolby.se Redaktör Pia Adlertz, pia.adlertz@mjolby.se I huvudet på Linda Hej alla föräldrar Äntligen börjar

Läs mer

Förälder i Uddevalla. Användbar kontaktinformation

Förälder i Uddevalla. Användbar kontaktinformation Förälder i Uddevalla Användbar kontaktinformation När livet får nya proportioner... Att bli förälder är kanske det mest omvälvande som kan hända i en människas liv. Det livslånga åtagande i att bli förälder

Läs mer

Grafisk form: Frida Nilsson www.illbatting.se. Barns och ungdomars rätt på sjukhus

Grafisk form: Frida Nilsson www.illbatting.se. Barns och ungdomars rätt på sjukhus Grafisk form: Frida Nilsson www.illbatting.se Barns och ungdomars rätt på sjukhus Vilka rättigheter har barn och ungdomar på sjukhus? FN:s barnkonvention definierar barns rättigheter. För dig som är barn

Läs mer

Grafisk form: Frida Nilsson www.illbatting.se. Barns och ungdomars rätt på sjukhus

Grafisk form: Frida Nilsson www.illbatting.se. Barns och ungdomars rätt på sjukhus Grafisk form: Frida Nilsson www.illbatting.se Barns och ungdomars rätt på sjukhus 10 Jag har rätt till respekt Relationer, närhet och trygghet Barn skall bemötas med takt och förståelse och deras integritet

Läs mer

Välkommen Till Trollbackens förskola 2012-2013

Välkommen Till Trollbackens förskola 2012-2013 Välkommen Till Trollbackens förskola 2012-2013 Välkommen till vår förskola! Vi står inför en ny spännande höst med nya och gamla barn, delvis ny personal, en ny ledningsorganisation (from jan-2013), påbörja

Läs mer

Har du funderat något på ditt möte...

Har du funderat något på ditt möte... Har du funderat något på ditt möte... med mig? Så vill jag bli bemött som patient inom psykiatrin. projektet Bättre psykosvård Har du sett rubriker som de här? troligen inte. De här rubrikerna är ovanligt

Läs mer

Lärarmaterial BROTT PÅ NÄTET. Vad handlar boken om? Mål och förmågor som tränas: Eleverna tränar på följande förmågor: Författare: Christina Wahldén

Lärarmaterial BROTT PÅ NÄTET. Vad handlar boken om? Mål och förmågor som tränas: Eleverna tränar på följande förmågor: Författare: Christina Wahldén SIDAN 1 Författare: Christina Wahldén Vad handlar boken om? Boken handlar om Ronja. En dag får hon ett meddelande på Facebook av Lisa i klassen. Det står bara Tjockis! Ronja vill vara kompis med Lisa.

Läs mer

Sammanställning av ungdomsdialog om psykisk hälsa Hur mår du?

Sammanställning av ungdomsdialog om psykisk hälsa Hur mår du? Sammanställning av ungdomsdialog om psykisk hälsa Hur mår du? Under april och maj månad besökte representanter från nämnden fem gymnasieskolor i Sjuhärad; Tingsholmsgymnasiet i Ulrice, sgymnasiet i, i,

Läs mer

Vi vill veta vad tycker du om skolan

Vi vill veta vad tycker du om skolan Vi vill veta vad tycker du om skolan 1 1 Hur gammal är du? år 2 Är 1 2 du Flicka Pojke 3 Går du i skolår 1 4 2 5 3 6 4 Har du och dina föräldrar valt en annan skola än den som ligger närmast ditt hem?

Läs mer

Brukarundersökn UM. kön?

Brukarundersökn UM. kön? Brukarundersökn UM kön? kvinna 128 83,7 man 22 14,4 annat 3 2 Total 153 100 100% (153/153) Inom ungdomsmottagningens arbete är det viktigt att skapa god relation med de personer man kommer i kontakt med.

Läs mer

Barns och ungdomars åsikter om barnoch ungdomsmottagningen

Barns och ungdomars åsikter om barnoch ungdomsmottagningen Barns och ungdomars åsikter om barnoch ungdomsmottagningen - En undersökning av barnrättspraktikanter inom Landstinget Kronoberg Sabina Andersson Alexandra Hansson Omvårdnadsprogrammet Sunnerbogymnasiet

Läs mer

Standard, handlggare

Standard, handlggare Kvalitetsindex Standard, handlggare Solgläntans Behandlingshem i Kramfors AB Rapport 2014-03-05 Innehåll SSIL Kvalitetsindex - Strategi och metod - Antal intervjuer, medelbetyg totalt samt på respektive

Läs mer

Hur har ni informerat om stödet från Leader Bergslagen? Bifoga affisch eller liknande!

Hur har ni informerat om stödet från Leader Bergslagen? Bifoga affisch eller liknande! SLUTRAPPORT HAGGE SOMMARCAFE Projektets namn Genomförare Mitt sommarprojekt/ Hagge sommarcafé Selma Hedberg Hur fick du idén till Hagge sommarcafé? Jag fick idén till caféet tack vare att jag bor i Hagge,

Läs mer

Att höra barn och unga

Att höra barn och unga Att höra barn och unga Barn och unga under 18 år har rätt att höras i frågor som handlar om dem. Vuxna, så som beslutsfattare, vårdnadshavare och rektorer, har en skyldighet att ta de ungas röster på allvar.

Läs mer

SOMMAR I VIARP 2015. Jump Camp 27-29 juli 300 kr + beroende på tränare Dressage Camp 28-30 juli 300 kr + beroende på tränare

SOMMAR I VIARP 2015. Jump Camp 27-29 juli 300 kr + beroende på tränare Dressage Camp 28-30 juli 300 kr + beroende på tränare Hej alla hästvänner! SOMMAR I VIARP 2015 Nu är det dags att anmäla sig till sommarens olika kurser och läger. I år har vi något för alla så fortsätt läsa och skynda er att anmäla på bifogad blankett till

Läs mer

Bjud hem värl en BLI VÄRDFAMILJ!

Bjud hem värl en BLI VÄRDFAMILJ! Bjud hem värl en BLI VÄRDFAMILJ! YFU tror att ett av de bästa sätten att lära känna en kultur, ett språk och ett annat land är genom att bo ett år hos en värdfamilj och att gå i landets skola. Under ett

Läs mer

Resultatrapport. Järfälla Kommun Äldreomsorg

Resultatrapport. Järfälla Kommun Äldreomsorg Resultatrapport Järfälla Kommun Äldreomsorg Aktuell grupp: Total 2015-09-30 Information om undersökningen Järfälla kommun har en målsättning förbättra omsorgen. För att nå den målsättningen behöver man

Läs mer

Inför föreställningen

Inför föreställningen LÄRARHANDLEDNING Tage Granit 2008 Inför föreställningen Förberedelser Innan man går med sina elever på teater är det alltid bra att prata igenom om hur det är att gå på teater och hur man uppför sig. Orka

Läs mer

KLIENTUNDERSÖKNING. på Prostitutionsenheten september november 2005. Socialtjänstförvaltningen I NDIVIDORIENTERADE VERK- P ROSTITUTIONSENHETEN

KLIENTUNDERSÖKNING. på Prostitutionsenheten september november 2005. Socialtjänstförvaltningen I NDIVIDORIENTERADE VERK- P ROSTITUTIONSENHETEN Socialtjänstförvaltningen I NDIVIDORIENTERADE VERK- SAMHETER P ROSTITUTIONSENHETEN KLIENTUNDERSÖKNING på Prostitutionsenheten september november 2005 1 Förord Prostitutions- och Spiralenheten är i sin

Läs mer

Utvärdering APL frågor till handledare VT2015

Utvärdering APL frågor till handledare VT2015 Utvärdering APL frågor till handledare VT2015 Utvärdering APL frågor till handledare VT 2015 Jag har inte gått någon handledarutbildning Instämmer 3 100 Total 3 100 10,3% (3/29) Min praktikant studerar

Läs mer

Orolig för ett barn. vad kan jag göra?

Orolig för ett barn. vad kan jag göra? Orolig för ett barn vad kan jag göra? Rädda Barnen 2016 Formgivning: Rädda Barnen Foto: Oskar Kullander Upplaga: 4 000 ex Artikelnummer: 11505 ISBN: 978-91-7321-366-0 Barn i utsatta situationer behöver

Läs mer

Förskolan Mullvaden. Humlans Verksamhetsmål 2013

Förskolan Mullvaden. Humlans Verksamhetsmål 2013 Förskolan Mullvaden Humlans Verksamhetsmål 2013 Innehållsförteckning 1. personalgrupp och barngrupp 2. lpfö 98 och förhållningssätt 3. Humlans dagliga rutiner: in och överskolning 4. lämning och hämtning

Läs mer

Tema: 24-timmarsdygnet

Tema: 24-timmarsdygnet Tema: Om våra barn mår bra, rör på sig, har goda mat- och sömnvanor, har de goda förutsättningar att utvecklas på ett positivt sätt och trivas med sig själva. Chansen är även stor att de fortsätter ha

Läs mer

Skuttungeposten Nr 3 v. 41-43 2015-2016

Skuttungeposten Nr 3 v. 41-43 2015-2016 SKAPANDE SKOLA Projektet är avslutat och var mycket uppskattat av eleverna! Filmerna finns på erikhedman.com. SMILE Månadens ord är MEDMÄNSKLIG- HET och vi arbetar med färdigheten att visa att man tycker

Läs mer

Valberedningen för 2015/2016 tillsattes under Sommar-SM 2015 efter fri nominering. Valberedningen består detta verksamhetsår av:

Valberedningen för 2015/2016 tillsattes under Sommar-SM 2015 efter fri nominering. Valberedningen består detta verksamhetsår av: VALHANDLINGAR Sammansättning för 2015/2016 tillsattes under Sommar-SM 2015 efter fri nominering. består detta verksamhetsår av: Christoffer Bator, P13 Johanna Dolk, P11 Erik Hedin, M13 Gustav Johansson,

Läs mer

6-stegsguide för hur du tänker positivt och förblir positiv.

6-stegsguide för hur du tänker positivt och förblir positiv. 6-stegsguide för hur du tänker positivt och förblir positiv Låt oss säga att du vill tänka en positiv tanke, till exempel Jag klarar det här galant. och du vill förbli positiv och fortsätta tänka den här

Läs mer

Patientenkät öppenvård Samtliga enkäter Sjukgymnastik och Arbetsterapi 2010

Patientenkät öppenvård Samtliga enkäter Sjukgymnastik och Arbetsterapi 2010 1(14) 1. Man eller kvinna? 1. Man 363 44 2. Kvinna 463 56 Antal ej angivit svar: 14 av 840 (=1,67%). Antal svarande: 826. 2(14) 2. Ålder? 1. under 20 år 16 2 2. mellan 21-40 år 166 20 3. mellan 41-60 år

Läs mer

Brukarundersökning på Alkoholpolikliniken 2012

Brukarundersökning på Alkoholpolikliniken 2012 2012-10-01 Brukarundersökning på Alkoholpolikliniken 2012 Avd. för verksamhetsutveckling Socialförvaltningen Adress Box 834, 391 28 Kalmar Besök Skeppsbrogatan 55 Tel 0480-45 00 00 vx britt.kronberg@kalmar.se

Läs mer

Rapport. Grön Flagg. Rönnens förskola

Rapport. Grön Flagg. Rönnens förskola Rapport Grön Flagg Rönnens förskola Kommentar från Håll Sverige Rent 2012-08-24 08:18:54: Ni har på ett mycket kreativt och varierat sätt jobbat med ert tema. Ni har anpassade och engagerande aktiviteter

Läs mer

Resultat från Folkhälsans. amningsenkät 2012

Resultat från Folkhälsans. amningsenkät 2012 Resultat från Folkhälsans amningsenkät 2012 Hur gamla var dina barn när de slutade ammas?uppge skilt för de fyra yngsta barnen. Ifall du ännu ammar yngsta barnet, kryssa då i barnets nuvarande ålder. Hur

Läs mer

Framtidstro bland unga i Linköping

Framtidstro bland unga i Linköping Framtidstro bland unga i Linköping Lägg in bild om det finns någon! Författare: Saimon Louis & Hanne Gewecke 3 augusti 2015 2 Innehåll Inledning... 3 Bakgrund... 3 Syfte... 3 Metod... 3 Resultat från intervjuerna...

Läs mer

GUD JESUS TRO LEK LLIVET 2016-2017 KÄRLEK PARTY STILLHET. familj DÖDEN. kyrka RELATIONER TVIVEL SKRATT VÄNNER. läger livskunskap BIBELN KOMPISAR

GUD JESUS TRO LEK LLIVET 2016-2017 KÄRLEK PARTY STILLHET. familj DÖDEN. kyrka RELATIONER TVIVEL SKRATT VÄNNER. läger livskunskap BIBELN KOMPISAR JESUS KOMPISAR LLIVET TONÅRING VÄNNER AKTUELLT läger livskunskap BIBELN BÖN familj DÖDEN KÄRLEK PARTY STILLHET ANDAKT GUD kyrka RELATIONER TVIVEL 2016-2017 SKRATT TRO LEK SÅ MYCKET MER. Det finns många

Läs mer

#talasomted. Om konsten att tala - #talasomted

#talasomted. Om konsten att tala - #talasomted #talasomted Om konsten att tala - #talasomted DEL 1 #talasomted Att välja ämne Nu ska du börja sätta ihop ditt tal/föreläsning. Innan man kan skriva ihop ett bra tal måste en sak vara klar; Vad ska du

Läs mer

RAPPORT 1. Dnr Ubn 2008/26 Uppföljning av skriftlig information om elevs ordning och uppförande i gymnasieskolan

RAPPORT 1. Dnr Ubn 2008/26 Uppföljning av skriftlig information om elevs ordning och uppförande i gymnasieskolan RAPPORT 1 2011-05-30 Dnr Ubn 2008/26 Uppföljning av skriftlig information om elevs ordning och uppförande i gymnasieskolan Inledning och bakgrund Utbildningsnämnden tog beslut 2008-12-02 att införa skriftlig

Läs mer