T6, kursrepresentant, IT-bevakare2. studiebevakare Uppsala studentkår

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "T6, kursrepresentant, IT-bevakare2. studiebevakare Uppsala studentkår"

Transkript

1 Protokoll fört vid Medicinska Studierådets möte Närvarande: Mia Jucovic Ann Westermark Maja Linderoth Katja Adolphson Per Skärdin Jens Fälldin Filippa Boijsen Filip Sand Eva Lundqvist Jesper Hallberg Linnea Signér Love Af Ekenstam Lars Malmqvist Karolina Nissen Jens Jacob Fredriksson Martin Kopp Fredrik Nerelius Victor Mill Sofia Persson Jenny Aldén Menaf Al-Basri Aindreás O Neil Mattias Perzon Karin Sjöberg Lovisa Wilhelmsson Joel Wilger Mattias Bjärnemalm T1, kursrepresentant T2, kursrepresentant T2, kursrepresentant T3, kursrepresentant T4, kassör T4, kursrepresentant T4, kursrepresentant T5, kursrepresentant T6, styrelsemedlem T6, kursrepresentant, IT-bevakare2 T6, sekreterare T6, kursrepresentant T7, IT-bevakare T8, kursrepresentant T8, ordförande T9, kursrepresentant T9, kursrepresentant T9, styrelsemedlem T10, kursrepresentant T10, kursrepresentant T10, styrelsemedlem T11, kursrepresentant T11, valberedning T11, kursrepresentant, revisor vice ordförande studiebevakare Uppsala studentkår studiebevakare Uppsala studentkår 99. Mötets öppnande Ordförande förklarar mötet öppnat Formalia Till justerare väljs Karolina Nissen. Föregående protokoll samt dagordning godkänns med tillägg av övriga frågor rörande revisionsberättelse, Korint och avslutningsmiddag Information Medicinska studierådets styrelse: Har haft styrelsemöte. Mer information ges under mötet. Programkommittén (PK): Det ekonomiska överskott som finns ska bland annat användas till att köpa in personsökare till termin sju och sätta upp nya PBL-tavlor. Ett förslag som inkommit till Programkommittén är att läsplattor till studenterna ska ersätta pappersutskrifter. Diskussion har förts kring det självständiga arbetet som har fått dyster men väntad kritik från studenthåll. Nu har KURT skapats för kursen och gruppen för självständigt arbete ska återupptas. För att lösa eventuella problem med CSN-medel då undervisning omfördelats mellan termin sju och termin åtta kommer nu poängen för den aktuella veckan registreras på termin sju men tenteras på termin åtta.

2 Grundutbildningskommittén (GRUNK): Beslut har fattats angående vilka ansökningar om pedagogiska projektmedel som beviljas. Vidare diskuterades studenternas bristande lunchutrymmen men ingen åtgärd planeras. Ordförandekonventet för medicine studerande i Sverige (OMSiS): På mötet i Örebro den 26:e till 27:e februari har deltagarna bland annat fått information om hur det nystartade läkarprogrammet i Örebro är upplagt och har imponerats av de stora resurser som satsats på det. Beslut har fattats om att en gemensam artikel angående utökning av läkarprogrammet och problematiken med regionalisering ska skrivas. Flera av de övriga orterna har eller önskar ha vinterlov. De övriga orterna tillfrågades om hur de undervisades i evidensbaserad medicin. Mer information om detta senare under mötet. Internationella kommittén: Ej närvarande. Ordförande rapporterar att alla utbytesplatser har tillsats samt att de flesta sökande fått en plats. Det finns förhoppningar om att ett bilateralt avtal med Chicago ska komma till stånd. Medicinska föreningen (MF): Ej närvarande. Den 3/ 4 ska städdag hållas på MedC och minst två representanter från MSR bör närvara. Studentkårens studiebevakare: Rapporterar att kåren nu har sektionaliserats. Medicine studerandes förbund (MSF): Informerar om att deras mentorskapsprojekt fortskrider, bland annat med föreläsning av Nina Cavalli-Björkman. De har även anordnat ett föredrag om katastrofmedicin och ska starta upp ett arbete för att studenter som behöver komma ikapp i skolan ska få vara lediga. I början av april hålls nationellt fullmäktigmöte för MSF. Studentstudievägledare: Ej närvarande Kurserna rapporterar T1 Har precis haft tenta i Cirkulation och respiration och läser nu KNEP. T2 Kursen läser nu ToD. Kursrepresentanterna har träffat Nils Welsh angående klagomål på seminarier men upplever att han inte tar till sig av kritiken utan anser att de som klagar inte är tillräckligt pålästa. Om någon missar seminariet i teratologi där en artikel ska läsas in och redovisas ska det ersättas med ett PM på alla artiklar vilket kursen tycker känns orimligt. När frågan tas upp under rådsmötet anser dock de högre terminerna som har haft samma förutsättningar att det är skäligt. Förslag från Victor Mill ges till kursrepresentanterna att de ska be om riktlinjer för längd på PM. T3 Har precis påbörjat NHOI. Har träffat Mats Hjortberg angående problemen på KARL.

3 T4 Läser AoF och är nöjda. Kursledningen vill träffa kursrepresentanterna och diskutera problem men möts av det trevliga svaret att de inte upplever att några sådana finns. T5 Nu läser kursen Klinisk medicin I. Klagomål har framkommit på lungplaceringen i Eskilstuna och Karlstad. Kursrepresentanterna ska framföra det till Caroline Olofsson. T6 På Klinisk medicin II har synpunkter beträffande att det är negativt med föreläsningar på fredagar uttryckts. På patologiundervisningen har viss kritik från tidigare kurser fått gehör och resulterat i att normalhistologiska preparat nu delas ut. T7 Läser Klinisk medicin III och har inget speciellt att rapportera. T8 Kursen läser Klinisk medicin IV och är nöjda. Troligen har problemen med icke inrapporterade poäng från termin sju nu lösts. T9 Läser Klinisk medicin V. På neurologen har det varit problem med att studenterna inte fått värma sin mat i lunchrummet. Det har nu löst sig efter att kursrepresentanterna engagerat sig i frågan. T10 Har nu tentainläsning för gyn/barn. Barnkursen och dess kursledning har varit bra. På gyn har vissa problem uppstått och kursrepresentanterna har framfört dessa åsikter. T11 Läser nu Akutsjukvård II/ Allmänmedicin och rapporterar att det som vanligt är lite svajigt när en kurs ges för första gången. Kursledningen har varit tillmötesgående vad gäller tillgodoräkning Arbetsgrupper rapporterar Arbetsgrupper tillsatta på uppdrag av Programkommittén Undervisning om alternativmedicin: Har ej haft möte. Menaf Al-Basri informerar om Allmänmedicin som nu hålls för första gången. Kursen består av två veckor teori och två veckor förlagda på vårdcentral där egna patienter ska handläggas. Undervisningen hålls till stor del i seminarieform och till mindre del i föreläsningar. Målsättningen är att studenterna ska återvända till samma vårdcentral som de var placerade på under termin ett till fyra. Det är dock ej en garanti. Klinisk handledning: KlinikKURT för barn, gyn och obstertrik som snart stänger har bra svarsfrekvenser. Alla uppmanas att uppmuntra sina kursare att fortsätta att utvärdera. Den kombinerade checklista/målbeskrivning som nu testkörs på anestesin har än så länge mötts av positiv respons. Vid intresse av att göra projektarbete inom ämnet kontaktas vice ordförande. Mini-CEX har använts på neurologen och nästa termin ska det även testas under Akutsjukvård II. Informationsmaterial ska tas fram. Möte kommer att hållas med Martin Wohlin 14/4. Självständigt arbete, NLP: Fokusgruppsintervjuer har hållits. Frågan har tagits upp i Programkommittén och gruppen för självständigt arbete ska återuppta sitt arbete.

4 Utökning av läkarprogrammet: Ann Westermark har träffat BMC-intendenten angående trängseln på BMC. Nu ska kartor över var lunchrummen är belägna mailas ut. Lunchrummen ska även göras mer studievänliga då det blir kostsamt att ha lokaler som bara används en kort tid runt lunch. Lokaler: Har ej haft möte. Internationalisering: Ett möte med Sune Larsson ska äga rum för att förankra idén om vikten av internationalisering i sjukhusledningen. MD-PhD: Projektet drivs av Peter Bergsten och tas ej upp i Programkommittén. Projektet ska testköras hösten Evidensbaserad medicin: Frågan togs upp på OMSiS. Övriga utbildningsorter har en tydlig undervisning under hela utbildningen. Det saknas i Uppsala och tanken är nu att de moment i vetenskapsmetodik och statisktik som finns under utbildningen ska ses över. Arbetsgrupper tillsatta på uppdrag av MSR Klinisk handledning: PU: Menaf Al-Basri lämnar över platsen i PU:s ledningsgrupp samt uppgiften som sammankallande i arbetsgruppen till Eva Lundqvist. Fler representanter behövs i gruppen. Vid intresse av det kontaktas Eva. Internationalisering: 2 studenter från Lille kommer till Uppsala 2/4. Karin Sjöberg anmäler intresse för att ta hand om dem lite extra under deras vistelse här. PR/ Websida: Snart är websidan klar. Via den kommer det att gå att skicka in nomineringar till pedagogiska priser. Matlådor har kommit. Valbara kurser: Det har inte skett så mycket i gruppen. Förhoppningsvis ska en arbetsgrupp skapas under Programkommittén Kursvärderingar KURT för Cirkulation och respiration slutade på 40%. Vice ordförande uppmuntrar till att utvärdera mera IT-bevakning Lars Malmqvist efterfrågar om problem finns med framstegsfunktionen på Studentportalen. Rådet svarar att de problem som finns beror på sen inrapportering. Jesper Hallberg är studentansvarig för Korint på medicinska fakulteten och förklarar och visar hur aktivering och ansökan om pengar till Korint-konto sker på Studentportalen. Kursrepresentanterna uppmanas sprida informationen i kurserna ipads istället för utskrifter?

5 Förslaget om att utskrifter ska ersättas med läsplattor till studenterna uppstod då frågan om vad det stora överskott som finns i Programkommittén ska användas till ställdes. I nuläget tror dock förespråkarna för detta förlag att läsplattor inte skulle bli ett dyrare alternativ än pappersutskrifter och att överskottet således ej skulle behövas för inköp av läsplattorna. Diskussion uppstår i rådet och följande åsikter uttrycks: Vad händer om de går sönder? Kan bli en socioekonomisk fråga när vissa har råd att köpa en ny och andra inte. Hur många studenter föredrar att anteckna/läsa digitalt? Tar längre tid att anteckna digitalt. Kommer pappersversion att finnas tillgänglig om en enskild student önskar? Det vore bättre att lägga pengar på andra ändamål. Men ska ej kosta mer med läsplatta än att tillhandahålla handouts. Måste respektera olika lärstilar. En del kan ha svårt att lära sig via digitala medier. Å andra sidan kan en läsplatta tänkas kunna underlätta vid vissa handikapp. T.ex. vid synskada då möjlighet att zooma in finns. Tiden är inte mogen än. Bättre att vänta till andra orter och utbildningar testat så vi slipper barnsjukdomar. Anteckningar kan sparas i all oändlighet. Hur länge håller läsplattan? Miljöaspekt. Papper versus att tillverka en läsplatta. Beslut Styrelsen ska skriva ett dokument med för- och nackdelar för förslaget. Det ska sedan användas för att kursrepresentanterna ska kunna ge objektiv information till kurserna och därefter inhämta deras åsikter i frågan Pedagogiska priser Kursrepresentanterna ska i sina kurser informera om de pedagogiska priserna, berätta att mer information finns på Studentportalen och uppmuntra till att nominera. Nomineringarna skickas till ordförande (ordf@msr.studorg.uu.se) senast 15/ Rådfrågan angående eventuell höjning av vice ordförandes lön MSR:s styrelse tillfrågar rådet angående en eventuell höjning av vice ordförandes lön samt om synpunkter finns kring en eventuell retroaktiv utbetalning. I rådet framkommer åsikter om att KlinikKURT är en viktig del av MSR:s arbete och att det är viktigt att ersätta de som engagerar sig. Ingen motsätter sig en höjning av lönen till vice ordförande Pedagogisk ros Nomineringar till Caroline Olofsson, Manja Nilsson och Fredrik Rorsman antas Fikaansvarig termin för nästa möte Termin fem Vårens mötestider

6 27/4 (obs! onsdag!) och 23/5 (avslutningsmiddag efteråt) Övriga frågor Revisionsberättelse delas ut men återtas på grund av felaktigt kallelseförfarande och ska istället tas upp vid årsmötet Mötets avslutande Ordförande förklarar mötet avslutat. Jens Jacob Fredriksson, mötesordförande Linnea Signér, sekreterare Karolina Nissen, justerare

42. Formalia Till justerare väljs Antonia Papadopoulou. Protokoll från rådsmöte 10-09-20 och 10-10-18 samt dagordning godkänns.

42. Formalia Till justerare väljs Antonia Papadopoulou. Protokoll från rådsmöte 10-09-20 och 10-10-18 samt dagordning godkänns. Protokoll fört vid Medicinska Studierådets möte 2010-11-15 Närvarande: Ann Westermark Maja Linderoth Mikaela Syk Per Skärdin Filippa Boijsen Jens Fälldin Filip Sand Carolina Morén Eva Lundqvist Anna Arvidsson

Läs mer

Läkarassistentstjänster i sommar i Uppsala kommer att utlysas.

Läkarassistentstjänster i sommar i Uppsala kommer att utlysas. Protokoll fört vid Medicinska Studierådets möte 2011-01-24 Närvarande: Mia Jucovic Emelie Andersson Mattias Schwedin Ann Westermark Sanna Björk Runsvik Katja Adolphson Mikaela Syk Per Skärdin Jens Fälldin

Läs mer

57. Formalia Till justerare väljs Eva Lundqvist. Föregående protokoll samt dagordning godkänns.

57. Formalia Till justerare väljs Eva Lundqvist. Föregående protokoll samt dagordning godkänns. Protokoll fört vid Medicinska Studierådets möte 2010-12-13 Närvarande: Ann Westermark Maja Linderoth Katja Adolphson Mikaela Syk Per Skärdin Filippa Boijsen Jens Fälldin Filip Sand Carolina Morén Eva Lundqvist

Läs mer

F7. Föregående mötesprotokoll godkänt och lägges till handlingarna.

F7. Föregående mötesprotokoll godkänt och lägges till handlingarna. Läkarsektionen 2009/01/29 Protokoll Årsmöte Tid. 17.00 Plats. Styrelserummet, övervåningen MF Närvarande. Paulina Arntyr, Sofi Asmundsen, Josefine Edner, Matti Eladhari, Mikael Finder, Anna Höög, Karin

Läs mer

PROTOKOLL Rådsmöte 2014-12-08

PROTOKOLL Rådsmöte 2014-12-08 PROTOKOLL Rådsmöte 2014-12-08 Närvarolista Sophie Kebede Löfström Anton Ericsson Karl Wärnberg Marcus Ersson Gustav Sobel Lovisa Maxwell Jessica Andersson Sara Wahedoost Sara Török Eeva Mattila Ellen Lundberg

Läs mer

Studierådsprotokoll 2015-04-28 Farmacevtiska Studentkåren

Studierådsprotokoll 2015-04-28 Farmacevtiska Studentkåren Tid: 17.15 Plats: Stora salen Närvarande: Emelie Smedshammar Ordförande, A7 Maria Röjerdal Vice ordförande, R4 Rebecka Pihl Sekreterare Martin Sjöstrand R2, kursrepresentant Anne Höglund Maria Runngren

Läs mer

studiebevakare från kåren

studiebevakare från kåren Protokoll fört vid Medicinska Studierådets möte 2010-10-18 Närvarande: Ann Westermark Maja Linderoth Katja Adolphson Mikaela Syk Per Skärdin Filippa Boijsen Jens Fälldin Filip Sand Carolina Morén Eva Lundqvist

Läs mer

Protokoll. Läkarsektionen 2008/10/28

Protokoll. Läkarsektionen 2008/10/28 Läkarsektionen 2008/10/28 Protokoll Tid. 17.00 Plats. Puben, nedervåningen MF Närvarande. Paulina Arntyr, Mikael Finder, Martin Hult, Karin Johnsson, Madeleine Kronblad, Ulrika Liliemark, Astrid Moëll,

Läs mer

Verksamhetsåret 2014-2015. Verksamhetsberättelse för MSF Umeå verksamhetsåret 2014-2015

Verksamhetsåret 2014-2015. Verksamhetsberättelse för MSF Umeå verksamhetsåret 2014-2015 MSF Umeå för MSF Umeå verksamhetsåret 2014-2015 Introduktion MSF Umeås verksamhetsår 2014-2015 har varit händelserikt. Styrelsen har under detta verksamhetsår haft en god representation från såväl prekliniska

Läs mer

Protokoll. 2011/10/11 Läkarsektionen Protokoll

Protokoll. 2011/10/11 Läkarsektionen Protokoll Datum: Tisdag den 11 oktober 2011 Tid: kl. 17.00-19.00 Plats: Medicinska Föreningens kårhus, kårexpeditionen Närvarande: Hritul Karim Matti Eladhari Matilda Liljedahl Amin El-Sabini Malin Ljunggren Martin

Läs mer

Medicinska studierådet

Medicinska studierådet Medicinska studierådet PROTOKOLL Rådsmöte 2015-03-02 Närvarolista Namn Kristina Holm Sara Waheddoost Jessica Anderson Marcus Ersson Clara Atterby Jesper Broqvist Björn Wennlöf Patrik Bengtsson Samuel Henriksson

Läs mer

Protokoll fört vid: Sektionen för Medicinsk informatik

Protokoll fört vid: Sektionen för Medicinsk informatik Protokoll fört vid: Sektionen för Medicinsk informatik och Teknik Sektionsmöte Onsdagen den 2/11 å Tolvan, Stockholm 1 Formalia 1.1 Mötets öppande Sektionsordförande Johan Suvanen öppnar mötet 17.06. 1.2

Läs mer

Medicinska Föreningen Protokoll styrelsemöte 2013-10-10

Medicinska Föreningen Protokoll styrelsemöte 2013-10-10 Styrelsemöte no 5 2013/2014, 10 oktober2013, kl. 19.15 Örat Närvarande: Märta Kron, Liisa Andersson, Anna Jadelind, Jonas Lundgren, Boris Keselman, Fredrik Rabén, Albin Thorén, Julia Fagergren Ekholm,

Läs mer

Onsdag den 6 maj 2015 kl. 16.00 norssalen

Onsdag den 6 maj 2015 kl. 16.00 norssalen sid 1 (7) Tid och plats Onsdag den 6 maj 2015 kl. 16.00 norssalen Ledamöter Justerare Alexandra Henry Schotte Lukas Nyström Isak Olsson Agnes Gustavsson Erik Ejerfeldt Alicia Olsson Lucas Persson Judit

Läs mer

4. Utvärdering av Kårkorrespondenter med representant från Consensus

4. Utvärdering av Kårkorrespondenter med representant från Consensus Sektionsmöte Dag: 27/4-11 Tid: 16.00 Plats: Almen, HU Närvarande: Mårten Berg, Linda Hageström, Frida Johnson, Minna Juntura, Emelie Allenius, Cecilia Lindgren, Johanna Malmgren och Therese Björn Johansson

Läs mer

Helsingkrona Nations Seniorskollegium

Helsingkrona Nations Seniorskollegium Helsingkrona Nations Seniorskollegium Protokoll nr 8 Lund den 29 augusti 2012 Närvarande: Katarina Olsson Peter Runnerström Victor Lindgren Elin Jakobsson Anton Malmström Shawn Thane Johan Nilsson Simon

Läs mer

Glöm inte att söka medel från oss för klinisk forskning. Mer information om detta finns på vår hemsida. Dead-line för ansökan är 10/10.

Glöm inte att söka medel från oss för klinisk forskning. Mer information om detta finns på vår hemsida. Dead-line för ansökan är 10/10. Nyhetsbrev Nr 2 2014 september Bästa forskarvänner! Den kliniska patientnära forskningen behöver syre och näring från den kliniska vardagen. Endast de som arbetar inom sjukvården ser brister och svagheter

Läs mer

PROTOKOLL Rådsmöte 2015-04-27. kursrepresentantsuppleant, T8

PROTOKOLL Rådsmöte 2015-04-27. kursrepresentantsuppleant, T8 PROTOKOLL Rådsmöte 2015-04-27 Närvarolista Leo Niskakari kursrepresentant, T1 Hugo Bönke kursrepresentant, T1 Sophie Kebede Löfström kursrepresentant, T2 Anton Ericsson kursrepresentant, T2 Karl Wärnberg

Läs mer

Samordningsförbundet Västra Skaraborg, Malmgatan 36, 53232 Skara. Måndagen den 28 september 2015 kl. 09.00 12.00

Samordningsförbundet Västra Skaraborg, Malmgatan 36, 53232 Skara. Måndagen den 28 september 2015 kl. 09.00 12.00 Plats och tid Beslutande SoF Västra Skaraborg, Malmgatan 36, 53232 Skara Måndagen den 28 september 2015 kl. 09.00 12.00 Åsa Karlsson, ordförande, Götene kommun Ulla-Karin Gunnarsson, vice ordförande, Louise

Läs mer

1. Hur många timmar per vecka har du i genomsnitt lagt ner på kursen (inklusive schemalagd tid)?

1. Hur många timmar per vecka har du i genomsnitt lagt ner på kursen (inklusive schemalagd tid)? Skoglig planering ur ett företagsperspektiv SG0060, 20013.1112 7.5 Hp Studietakt = 100% Nivå och djup = Avancerad Kursledare = Ola Eriksson Värderingsresultat Värderingsperiod: 2012-01-20-2012-02-03 Antal

Läs mer

THFR41 - Teknisk kommunikation på franska II - del 1

THFR41 - Teknisk kommunikation på franska II - del 1 1 (6) THFR41 - Teknisk kommunikation på franska II - del 1 Sändlista Svante Gunnarsson Torun Berlind Elin Önstorp Matilda Leinsköld Miguel Gimenez Rodriguez Johan Holtström Kurskod THFR41 Examinator Miguel

Läs mer

Stadgar. Allmänna möten. Styrelsen. Apollonia. Idrottsutskottet. Internationella utskottet. Kulturutskottet. Sexmästeriet.

Stadgar. Allmänna möten. Styrelsen. Apollonia. Idrottsutskottet. Internationella utskottet. Kulturutskottet. Sexmästeriet. 1 2 Stadgar Kap. 1 Allmänna bestämmelser Kap. 2 Medlemskap Kap. 3 Allmänna mötet Kap. 4 Odontologiska studentkårens styrelse (OSS) Kap. 5 Styrelsemedlemmarna Kap. 6 Inspektorn Kap. 7 Utskotten Kap. 8 Grupper

Läs mer

Styrelsemöte 2013/2014, Medicinska Föreningen

Styrelsemöte 2013/2014, Medicinska Föreningen Styrelsemöte 2013/2014, 10 december 2013, kl. 17.15 Örat Närvarande: Märta K, Liisa A, Anna HE, Anna J, Jonas L, Boris K, Fredrik R, Albin T, Hanna N, Hannah E, Melinda P, Julia M, Ebba D och Emmy L 1.

Läs mer

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2013-12-11. Anton Warnhag och Lukas Häggström utses till justerare.

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2013-12-11. Anton Warnhag och Lukas Häggström utses till justerare. Styrelsemöte 11 december 2013 1. Formalia 1.1. Mötets öppnande Mötet öppnas kl 18:43. 1.2. Mötets behöriga utlysande Mötet anses vara behörigt utlyst. 1.3. Närvarande Samtliga styrelsemedlemmar är närvarande.

Läs mer

Ewa Melin, utbildningsavdelningen

Ewa Melin, utbildningsavdelningen Ewa Melin, utbildningsavdelningen Protokoll fört vid sammanträde med Läkarprogramkommittén 22 oktober 2014, klockan 15.00 17.10 Lokal: Ingegerd Eriksson, Academicum, plan 3000, Medicinaregatan 3 Närvarande

Läs mer

LEDNINGSGRUPPSMÖTE 5

LEDNINGSGRUPPSMÖTE 5 LEDNINGSGRUPPSMÖTE 5 Mötesprotokoll Ledningsgruppsmöte för utbildningen Medicinsk fotterapeut, 300 YH-poäng, med utbildningsnummer 201318390. Startdatum 2014-09-01. Plats: Norrlands Yrkeshögskola, Sjögatan

Läs mer

STUDIERÅDET VID KEMI- OCH BIOTEKNIKSEKTIONEN (SRBK)

STUDIERÅDET VID KEMI- OCH BIOTEKNIKSEKTIONEN (SRBK) TLTH, K-sektionen STUDIERÅDET VID KEMI- OCH BIOTEKNIKSEKTIONEN (SRBK) Protokollmöte 2 2015-02-23 SrBK:s andra protokollmöte 2015. Mötet äger rum måndag den 23 februari 2015 kl. 17.15 i Marie- Curierummet

Läs mer

PROTOKOLL Rådsmöte 2015-03-30. Richard Sedin IT-bevakare 2 Tuva Aspelin Adam Edholm. Sophie Kebede Löfström

PROTOKOLL Rådsmöte 2015-03-30. Richard Sedin IT-bevakare 2 Tuva Aspelin Adam Edholm. Sophie Kebede Löfström PROTOKOLL Rådsmöte 2015-03-30 Närvarolista Konrad Nilsson Ordförande Mia Jukovic KlinikKurt-ansvarig Oliver Andersson Kassör Gustav Hall Victoria Jansson Frida Nilsson James Janani Richard Sedin IT-bevakare

Läs mer

Stadgar för Logopedsektionen

Stadgar för Logopedsektionen Stadgar för Logopedsektionen Fastslagna 2004/04/20 Reviderade 2014/05/07 1 Kapitel 1, Ändamål... 3 Kapitel 2, Medlemskap... 3 Kapitel 3, Organisation... 3 Kapitel 4, Verksamhetsår... 4 Kapitel 5, Sektionsfullmäktige...

Läs mer

Ordinarie Årsmöte (Stämma) onsdagen den 26 mars 2014

Ordinarie Årsmöte (Stämma) onsdagen den 26 mars 2014 Sida 1 (5) Ordinarie Årsmöte (Stämma) onsdagen den 26 mars 2014 Närvarande var fastigheterna 5, 7, 11, 15, 21, 22, 24, 31, 36, 37, 38, 42, 45, 48, 50, 54, 56, 57, 60, 62, 64, 65, 70, 72, 76, 78, 86, 93,

Läs mer

Ordföranden har ordet!

Ordföranden har ordet! Nr 1 2016 Ordföranden har ordet! Länsförening HjärtLung Västra Götaland har en aktiv roll i HjärtLungs verksamhet. Jag känner mig stolt och tacksam över det förtroende jag fått av medlemmarna att som ordf.

Läs mer

Utvärderingar VFU läsåret 2014/2015. 151002 Katja Cederholm

Utvärderingar VFU läsåret 2014/2015. 151002 Katja Cederholm Utvärderingar VFU läsåret 2014/2015 151002 Katja Cederholm Studentens utvärdering i samband med avslutande av VFU placering Planering och genomförande av din VFU Lärandemål bedömning Patientfokuserad handledning

Läs mer

Protokoll styrelsemöte HGF Syd-Ost 2015-09-15 kl. 18:30 21:00 Önskehemsgatan 40 124 54 Bandhagen Lättare måltid från kl. 18:00

Protokoll styrelsemöte HGF Syd-Ost 2015-09-15 kl. 18:30 21:00 Önskehemsgatan 40 124 54 Bandhagen Lättare måltid från kl. 18:00 Plats: Expeditionen, Önskehemsgatan 40, Högdalen Tid 2015-09-15 kl 18:30-21:30 Närvarande ledamöter: Frånvaro: Janåke Skoog Rita Lundin (anmält) Karl-Roger Johansson, Katarina Kalavainen (anmält) Ola Janfjäll,

Läs mer

Ledamöter Sven-Olof Karlsson, ordf F län, ordförande Boel Andersson Gäre Stig Berg Pk 3 Per Carlsson Pk 4

Ledamöter Sven-Olof Karlsson, ordf F län, ordförande Boel Andersson Gäre Stig Berg Pk 3 Per Carlsson Pk 4 PROTOKOLL 1 Sammanträdesplats Närvarande Västerviks sjukhus Ledamöter Sven-Olof Karlsson, ordf F län, ordförande Boel Andersson Gäre F län Stig Berg Pk 3 Per Carlsson Pk 4 Håkan Eriksson av SN utsedd expert

Läs mer

Särskilt stöd. Arbetsgången för att nå kunskapsmålen Inklusive bilagor. Norrtelje Teknik- och Naturbruksgymnasium

Särskilt stöd. Arbetsgången för att nå kunskapsmålen Inklusive bilagor. Norrtelje Teknik- och Naturbruksgymnasium Särskilt stöd Arbetsgången för att nå kunskapsmålen Inklusive bilagor Norrtelje Teknik- och Naturbruksgymnasium Reviderad 2014-09-23 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Ämnes- och kursplanering... 3 Dokumentation och

Läs mer

Välkommen till villaägareföreningen Kedjans årsmöte 2015

Välkommen till villaägareföreningen Kedjans årsmöte 2015 13 FÖRENINGSINFORMATION MARS 2015n Till alla medlemmar i Kedjan! Välkommen till villaägareföreningen Kedjans årsmöte 2015 INFORMATIONSBLAD Varmt välkommen till villaägareföreningen Kedjans årsmöte, onsdagen

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte

Protokoll från styrelsemöte Protokoll från styrelsemöte Datum: 160211-160212 Plats: Stockholm Närvarande: Ann-Britt Zakrisson ordförande, Pia Kalm-Stephens mötessekreterare, Margareta Eriksson, Kerstin Sundell-Bergström, Therese

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunala rådet för funktionshinderfrågor 2009-11-11 49

Sammanträdesdatum Kommunala rådet för funktionshinderfrågor 2009-11-11 49 Kommunala rådet för funktionshinderfrågor 2009-11-11 49 Plats och tid Klubbrummet i Idrottshallen, Stallängsvägen 4 kl. 18.00-20.00. Beslutande Gullan Pettersson (Srf) Lena Ask (Rbu) Kjell-Åke Storm (Rsmh)

Läs mer

Verksamhetsråd Stora Hammars rektorsområde

Verksamhetsråd Stora Hammars rektorsområde Verksamhetsråd Stora Hammars rektorsområde Ärende: Verksamhetsråd Stora Hammars platschefsområde Höllviken Datum: 20 mars 2012 Plats: Stora Hammars skola Närvarande: Tove Svensson, tillförordnad rektor

Läs mer

Styrelseprotokoll nr 6 verksamhetsåret 2014/2015 vid S:t Eriks bridgeklubb den 13 november 2014

Styrelseprotokoll nr 6 verksamhetsåret 2014/2015 vid S:t Eriks bridgeklubb den 13 november 2014 Styrelseprotokoll nr 6 verksamhetsåret 2014/2015 vid S:t Eriks bridgeklubb den 13 november 2014 Närvarande styrelseledamöter: Mårten Gustawsson (t.o.m. 7 delvis), Åsa Gindin, Sofia Ryman, Mattias Weiler,

Läs mer

Beslut för vuxenutbildningen

Beslut för vuxenutbildningen Beslut 2013-03-15 Botkyrka kommun Beslut för vuxenutbildningen efter tillsyn i Botkyrka kommun Skolinspektionen, Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen 159 Telefon: 08-586 080 00, Fax: 08-586

Läs mer

Rättningstiden är i normalfall tre veckor, annars är det detta datum som gäller:

Rättningstiden är i normalfall tre veckor, annars är det detta datum som gäller: Allmän omvårdnad 25,5 Hp Provmoment: Allmän omvårdnad vuxna, barn och äldre. Ladokkod: 61SA01 Tentamen ges för: SSK11, 12, 13 TentamensKod: Tentamensdatum: 2015-04-24 Tid: Hjälpmedel: inga tillåtna Totalt

Läs mer

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Pensionärsrådet 2006-06-14. Kommunförvaltningens sessionssal kl 10.00 12.00

PERSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Pensionärsrådet 2006-06-14. Kommunförvaltningens sessionssal kl 10.00 12.00 1 (10) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal kl 10.00 12.00 Beslutande Lars Svensson, KS, ordförande Lizzi Willmarsson, PRO, vice ordförande Kaj Seger KS Bengt Ingvarsson, SN Håkan Engström, SN

Läs mer

Fredrika Bremerskolan. Fritidshemmens handlingsplan Läsåret 2014-2015 Uppdaterad 140625

Fredrika Bremerskolan. Fritidshemmens handlingsplan Läsåret 2014-2015 Uppdaterad 140625 Fredrika Bremerskolan Fritidshemmens handlingsplan Läsåret 2014-2015 Uppdaterad 140625 2 (8) Innehåll 1. Mål och verksamhet utifrån nationella och kommunala styrdokument 2. Årshjul 3. Analys + utvecklingsplan

Läs mer

Protokoll AUR möte 2 2015/2016

Protokoll AUR möte 2 2015/2016 Protokoll AUR möte 2 2015/2016 Fört vid sammanträde med Apotekarutbildningsrådet (AUR) Tid:, 18:00 Plats: Villa Medici, Biblioteket Närvarande ledamöter Aidan Barrett, T1 Anas Soueidan, T1 Waleed Warsame,

Läs mer

Protokoll fört vid vårstämman som ägde rum 2013-04-08

Protokoll fört vid vårstämman som ägde rum 2013-04-08 Protokoll fört vid vårstämman som ägde rum 2013-04-08 Närvarande: Roller: Underskrifter Robin Lundgren (Ordförande) Mötesordförande: Robin Lundgren Simon Andersson (Vice ordförande) Sekreterare: Emil Hedemalm

Läs mer

STADGAR SEKE Civilingenjörerna Karlstad Karlstads Universitet

STADGAR SEKE Civilingenjörerna Karlstad Karlstads Universitet STADGAR SEKE Civilingenjörerna Karlstad Karlstads Universitet Stadgar SEKE 1 (7) 1 Föreningens namn Föreningens namn är SEKE Civilingenjörerna Karlstad. 2 Föreningens säte Föreningen har sitt säte i Karlstad

Läs mer

Läkarutbildningen måste

Läkarutbildningen måste Läkarutbildningen måste Den här artikeln kan också läsas på Nylegitimerad svensk läkare får numera inte arbeta självständigt i Finland Det kommer att ske genomgripande förändringar av den svenska läkarutbildningen.

Läs mer

Anders mailar de nya stadgarna samt budget till övriga styrelsemedlemmar. Gällande besöket från Himad återkommer Anna om detta vid nästa möte.

Anders mailar de nya stadgarna samt budget till övriga styrelsemedlemmar. Gällande besöket från Himad återkommer Anna om detta vid nästa möte. PROTOKOLL Nr 5 år 9 Styrelsemöte 2007-01-11 ABC-lokal Närvarande: Anna Stubbendorff (ordförande) Peter Danilo (vice ordförande) Sofia Thente (sekreterare) Anders Ohlsson (kassör) Fredrik Carlsson (suppleant)

Läs mer

Elevkår, vadå? Varför elevkårsverksamhet?

Elevkår, vadå? Varför elevkårsverksamhet? Elevkår, vadå? Alla elever i skolan tillhör skolans elevkår, på samma sätt som att alla lärare i skolan tillhör skolans lärarkår. Genom en elevkår har eleverna ett representativt organ för att försvara

Läs mer

Hur väl fungerar de första utbildningsåren för Sveriges framtida läkare? - en analys av prekliniska studier vid Sveriges läkarutbildningar.

Hur väl fungerar de första utbildningsåren för Sveriges framtida läkare? - en analys av prekliniska studier vid Sveriges läkarutbildningar. Hösten 2014 Hur väl fungerar de första utbildningsåren för Sveriges framtida läkare? - en analys av prekliniska studier vid Sveriges läkarutbildningar. Text: Tora Borén tora.boren@slf.se Milla Järvelin

Läs mer

Plats och tid: Näsby fritidsgård, Gamlegårdens centrum, Kristianstad 09.30-12.00

Plats och tid: Näsby fritidsgård, Gamlegårdens centrum, Kristianstad 09.30-12.00 Plats och tid: Näsby fritidsgård, Gamlegårdens centrum, Kristianstad 09.30-12.00 Närvarande Radovan Javurek Katarina Honoré Joakim Thuresson Maria Asklund Agneta Ekner Carlsson Peter Isacson Margareta

Läs mer

Protokoll från Styrelsemöte FLINS

Protokoll från Styrelsemöte FLINS Protokoll från Styrelsemöte FLINS Föreningen Linköpings Nationalekonomer och Statsvetare Plats: Luxor,Kårallen Datum: 2010-04-21 Närvarande: Charles Westerberg, Robert Johansson, Björn Höckerfelt, Therese

Läs mer

Matematik på NV, NS, TE och SMBP

Matematik på NV, NS, TE och SMBP Matematik på NV, NS, TE och SMBP I samtliga av ovanstående program är matematik viktigt. Eleverna har fyra mattepass i veckan på dessa program. Till varje klass har vi en gemensam planering så att eleverna

Läs mer

Karriärrådgivning och studievägledning: en tjänst för studenterna!

Karriärrådgivning och studievägledning: en tjänst för studenterna! Karriärrådgivning och studievägledning: en tjänst för studenterna! En undersökning av Uppsala universitets studievägledning Till Ted: En check förstasida här på något sätt. Loggan bör finnas med. * Det

Läs mer

Protokoll 4-14 Fört vid styrelsemöte i Falun, den 20 maj 2014. Klockan 18.30-21.00. NNBF STYRELSE Närvarande

Protokoll 4-14 Fört vid styrelsemöte i Falun, den 20 maj 2014. Klockan 18.30-21.00. NNBF STYRELSE Närvarande Protokoll 4-14 Fört vid styrelsemöte i Falun, den 20 maj 2014. Klockan 18.30-21.00 NNBF STYRELSE Närvarande Frånvarande Eva Eriksson, ordförande Urban Jonsson, vice ordförande Åsa Malkusson, sekreterare

Läs mer

* INLEDANDE PUNKTER * 1. Mötets öppnande Victoria hälsar alla välkomna och förklarar mötet öppnat. 2. Formalia VJ CSS SB AL

* INLEDANDE PUNKTER * 1. Mötets öppnande Victoria hälsar alla välkomna och förklarar mötet öppnat. 2. Formalia VJ CSS SB AL PROTOKOLL RÅDSMÖTE 2016-10-10 Närvarolista: Victoria Jansson, ordförande Cechael Sparrfelt, ledamot och supplerande sekreterare Fredrik Junerfält, T2, kursrep Emil Sundberg, T2, kursrep Ruut Lonkila, T6,

Läs mer

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2015-11-25

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2015-11-25 Styrelsemöte 25 november 2015 (* betyder att bilaga finns) 1. Formalia 1.1. Mötets öppnande Mötet förklaras öppnat kl 17:18 1.2. Mötets behöriga utlysande Styrelsen anser att anse mötet behörigt utlyst.

Läs mer

SÖLVESBORGS KOMMUN Fritid & kultur. föreningskunskap. - att bilda förening -

SÖLVESBORGS KOMMUN Fritid & kultur. föreningskunskap. - att bilda förening - SÖLVESBORGS KOMMUN Fritid & kultur föreningskunskap - att bilda förening - Innehållsförteckning Ideell förening, vad är det? 3 Hur många medlemmar måste man vara? 3 Vad krävs för att bilda en förening?

Läs mer

1. Skrivtorget, skrivarkurs på distans

1. Skrivtorget, skrivarkurs på distans 1. Skrivtorget, skrivarkurs på distans Nyköpings Folkhögskola Projektledare Jan Altsjö e-postadress info@nykoping.fhsk.se Tel 0155-29 20 80 Syfte och deltagare 2. Projektets syfte Ett sätt för skolan att

Läs mer

Övriga närvarande: Madeleine Åberg-Svensk, sekreterare Chatrin Persson p 34. Frånvarande: Solveig Engman, Institutionen för omvårdnad

Övriga närvarande: Madeleine Åberg-Svensk, sekreterare Chatrin Persson p 34. Frånvarande: Solveig Engman, Institutionen för omvårdnad Närvarande: Britt-Marie Lindgren (ordf.), Institutionen för omvårdnad Christina Juthberg, Institutionen för omvårdnad (Örnsköldsvik) Elisabeth Lindahl, Institutionen för omvårdnad Arja Lehti, Institutionen

Läs mer

TECHNOLOGY MANAGEMENT

TECHNOLOGY MANAGEMENT TECHNOLOGY MANAGEMENT STUDENTERNAS FÖRSTA ORDINARIE STÄMMA 2010 TORSDAGEN DEN 28 JANUARI Plats: Pepparholm, Studiecentrum, Lund öö öö öö ö åäöä å ä öå öå ä ä ä å ö ö ö ä Öå öö ö Procedurregler 1. Yttranderätt

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte - FLiNS

Protokoll från styrelsemöte - FLiNS Protokoll från styrelsemöte - FLiNS Föreningen Linköpings Nationalekonomer och Statsvetare Datum: 2013-11-06 Tid: 15:00-17:00 Plats: Luftrummet, Kårallen. Närvarande: Matilda Hjalte, Martina Johansson,

Läs mer

Vad innebär det att läsa kulturantropologi och etnologi på grundnivå vid Uppsala universitet?

Vad innebär det att läsa kulturantropologi och etnologi på grundnivå vid Uppsala universitet? Vad innebär det att läsa kulturantropologi och etnologi på grundnivå vid Uppsala universitet? Några samlade riktlinjer för Dig som studerar på våra kurser Varmt välkommen som studerande på någon av våra

Läs mer

Kursrapport Datorlingvistisk grammatik (första skiss)

Kursrapport Datorlingvistisk grammatik (första skiss) Mats Dahllöf 090218 Kursrapport Datorlingvistisk grammatik (första skiss) Jag har försökt utforma undervisningen och examinationen på kursen så att de följer lärandemålen, och jag tror att den föresatsen

Läs mer

Fördjupningskurs i byggproduktion, ht 2009.

Fördjupningskurs i byggproduktion, ht 2009. Umeå Universitet Sida 1 (10) Fördjupningskurs i byggproduktion, ht 2009. Kursvärdering. Omdöme 1 5 (5 bäst) Kursupplägg i stort 1 2 5 Bra projekt där de tidigare projekten i BP1 och BP2 binds ihop. Får

Läs mer

Sammanställning av utvärderingar av kurs HU4304 höstterminen 2008

Sammanställning av utvärderingar av kurs HU4304 höstterminen 2008 Sammanställning av utvärderingar av kurs HU4304 höstterminen 2008 Sex personer har fyllt i utvärderingsenkäten. En person läser kursen HU4304 som fristående kurs och de övriga läser den inom ett program.

Läs mer

UTBILDNINGSVETENSKAPLIGA FAKULTETEN. Institutionen för kost- och idrottsvetenskap. Studiehandledning

UTBILDNINGSVETENSKAPLIGA FAKULTETEN. Institutionen för kost- och idrottsvetenskap. Studiehandledning UTBILDNINGSVETENSKAPLIGA FAKULTETEN Institutionen för kost- och idrottsvetenskap Studiehandledning L9ID45 Idrottsfysiologi med träningslära för idrott och hälsa, 5 hp Avancerad nivå Kursansvarig: Jesper

Läs mer

Styrelsemöte 2014, Medicinska Föreningen

Styrelsemöte 2014, Medicinska Föreningen Protokoll styrelsemöte 2014-05-14 Styrelsemöte 2014, 14 maj 2014, kl. 17.15 Örat Närvarande: Märta K, Boris K, Ebba D, Hanna Maria N, Hannah E, Fredrik Ro, Julia FE, Melinda P, Julia M, Albin T, Hanna

Läs mer

HÖSTMÖTESPROTOKOLL. Protokoll från SBK Stockholmsdistriktets höstmöte 2009 11 24 kl. 19.00 Plats: Vällingby BK.

HÖSTMÖTESPROTOKOLL. Protokoll från SBK Stockholmsdistriktets höstmöte 2009 11 24 kl. 19.00 Plats: Vällingby BK. HÖSTMÖTESPROTOKOLL Protokoll från SBK Stockholmsdistriktets höstmöte 2009 11 24 kl. 19.00 Plats: Vällingby BK. Närvarande lokalklubbar: Danderyd Täby BK, Lidingö BK, Mälarö BK, Nacka BK, Solna Sundbyberg

Läs mer

Sydsvensk regionbildning ideell förening

Sydsvensk regionbildning ideell förening Anteckningar från ledningsgruppsmöte onsdagen den 15 januari 2014 i Växjö Närvarande: Martin Myrskog, Landstinget Kronoberg Peter Hogla, Regionförbundet Södra Småland Johan Assarsson, projektledare Peter

Läs mer

Protokoll för SLUSS vintermöte 2016

Protokoll för SLUSS vintermöte 2016 Sida 1 av 12 för SLUSS vintermöte 2016 Datum: 11-12 mars 2016 Plats: Umeå Närvarande: Amanda Backlund Ledamot, ASK Carin Danielsson Ledamot, HAS Nils Nilsson Ledamot, LMK Christian Syk Ledamot, SHS Jonathan

Läs mer

Protokoll. 2011/02/07 Läkarsektionen Protokoll

Protokoll. 2011/02/07 Läkarsektionen Protokoll Formalia Datum: Måndagen den 7 feb 2011 Tid: kl. 17:00-19:00 Plats: Medicinska Föreningens kårhus, puben Närvarande: Matilda Liljedahl Karin Johnsson Matti Eladhari Sihan Wang Anna Höög Ulrika Liliemark

Läs mer

Handlingsplan för förbättringsområden Våga Visa rapport Danderyds Montessoriförskola Svalan höstterminen 2013

Handlingsplan för förbättringsområden Våga Visa rapport Danderyds Montessoriförskola Svalan höstterminen 2013 Handlingsplan för förbättringsområden Våga Visa rapport Danderyds Montessoriförskola Svalan höstterminen 2013 Gemensamma strategier för förhållningssätt vid konflikthantering och dialog med barnen. Tydliggöra

Läs mer

Protokoll från Kallhälls Scoutkårs Kårstämma 2014

Protokoll från Kallhälls Scoutkårs Kårstämma 2014 Protokoll från Kallhälls Scoutkårs Kårstämma 2014 Datum: 2014-10-05 Tid: 13:00 Plats: Slammertorp, Kallhäll Närvarande: Torbjörn Persson Jenny Persson Felicia Persson Emilia Persson Jakob Maleus Cederäng

Läs mer

ACA Sverige Centralkommittémöte hösten 2013 kl 12:00-17:00

ACA Sverige Centralkommittémöte hösten 2013 kl 12:00-17:00 1. Mötet öppnas av CK-ansvarig. Öppning av mötet kl 12.00 ACA Sverige Centralkommittémöte hösten 2013 kl 12:00-17:00 Förslag till dagordning 2. De tolv traditionerna läses. - Traditionerna är de som gör

Läs mer

Mötesprotokoll fört vid föräldraråd på Vifolkaskolan F-6.

Mötesprotokoll fört vid föräldraråd på Vifolkaskolan F-6. Protokoll från Vifolkaskolan föräldraråd 2014-10-01, utgåva 2014-10-12 Sid 1 Mötesprotokoll fört vid föräldraråd på Vifolkaskolan F-6. Plats: Vifolkaskolans personalrum Datum: 2014-10-01, kl 18.00 Mötesdeltagare:

Läs mer

Protokoll. Programråd 2012-01-16, Linköpings universitet

Protokoll. Programråd 2012-01-16, Linköpings universitet Protokoll Programråd 2012-01-16, Linköpings universitet Närvarande: Anders Persson, vik programansvarig SVP Karin Axelsson, programansvarig masterprogrammet IT och Management Ulf Melin, studierektor, informatik

Läs mer

Ungdomsrådets protokoll

Ungdomsrådets protokoll s protokoll 2011-08-31 PROTOKOLL 2 Plats och tid Norderörummet, Rådhuset, 2011-08-31, kl. 16.30-18.00 Paragrafer 1 11 Beslutande Enligt tjänstgöringslista Övriga deltagare - Justering Underskrifter Sofie

Läs mer

Sofia Söderström (S), ordförande Kristina Bäckman (M) Agneta Åhs-Sivertsen (C)

Sofia Söderström (S), ordförande Kristina Bäckman (M) Agneta Åhs-Sivertsen (C) Sammanträdesprotokoli 1 Plats och tid Beslutande Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset i Malung, kl. 08:00-11.00 Sofia Söderström (S), ordförande Kristina Bäckman (M) Agneta Åhs-Sivertsen () Övriga deltagande

Läs mer

Välkommen till KUM på Karolinska Universitetssjukhuset i Solna

Välkommen till KUM på Karolinska Universitetssjukhuset i Solna Välkommen till KUM på Karolinska Universitetssjukhuset i Solna Allmänt Karolinska Universitetssjukhuset i Solna har en klinisk undervisningsmottagning KUM som ligger i anslutning till akutmottagningen.

Läs mer

Länsföreningen HjärtLung VästraGötaland

Länsföreningen HjärtLung VästraGötaland Länsföreningen HjärtLung VästraGötaland Protokoll Styrelsemöte 4 Tid 2015-05-11 kl. 9.30 Plats Vänersborg Närvarande Bengt Hagstedt Ordförande Olle Flodin Rolf Sundberg Christer Johnsson Yvonne Jansson

Läs mer

Protokoll Studienämndsmöte LP 4

Protokoll Studienämndsmöte LP 4 Sid 1 (5) Studienämndsmöte LP 4 Datum: Tid: 17.15 Plats: Bottenhavet Närvarande: Madelene Holmgren Joel Vedin Tobias Nilsson Maria Hamrin Tobias Tovedal Lisa Noreneus Katrina Lindmark Sandra Mattsson Sofia

Läs mer

Folkhälsorådet 2015-11-13 1. Dan Hovskär (KD), HSN Peter Persson (S), MB. Mohamad (S), HSN

Folkhälsorådet 2015-11-13 1. Dan Hovskär (KD), HSN Peter Persson (S), MB. Mohamad (S), HSN Folkhälsorådet 2015-11-13 1 Plats och tid Vara Kommunhus, 13 november 2015, klockan 08.30-12.00 Beslutande Dan Hovskär (KD) HSNÖ Irene Karlsson (C) BIN Peter Persson (S) MBN Thore Agneta Svenson Edvardsson

Läs mer

Digitaliserade utbildningar

Digitaliserade utbildningar Digitaliserade utbildningar Uppdrag - Ge förslag på hur en modell för digitaliserade utbildningar kan utformas på gymnasial nivå inom GR. Modellen ska kunna användas för upplägg av både teoretiska kurser

Läs mer

Feministisk teologi: en ny kurs med större delaktighet

Feministisk teologi: en ny kurs med större delaktighet Miniprojekt, pedagogisk kurs för universitetslärare III, vt 2003. Katarina Westerlund, Teologiska institutionen Feministisk teologi: en ny kurs med större delaktighet Teologiämnet på teologiska institutionen

Läs mer

Bävernytt. ordförande h a r o r d e t. Din lokala nyhetskälla. Nr 1 - Feb 2008. Du som Medlem är Inbjuden till:

Bävernytt. ordförande h a r o r d e t. Din lokala nyhetskälla. Nr 1 - Feb 2008. Du som Medlem är Inbjuden till: Bävernytt Din lokala nyhetskälla Nr 1 - Feb 2008 Du som Medlem är Inbjuden till: ordförande h a r o r d e t Styrelsens arbete efter jul och nyår flyter på för fullt. Vi har många bollar i luften. Om inte

Läs mer

Styrelsemöte i Lambda Studentförening 2015-03- 17

Styrelsemöte i Lambda Studentförening 2015-03- 17 Styrelsemöte i Lambda Studentförening 2015-03- 17 Klockan 17:00 i Skeppet, 4e våningen, Sjöfartshögskolan, Kalmar. Närvarande: Camilla Carlén, Agnes Olsson, Lucas Hallgren, Daniel Regnér, Tina Wendpaap,

Läs mer

ÅRSMÖTE FÖRENINGEN LYCKSELE BUGG & SWING

ÅRSMÖTE FÖRENINGEN LYCKSELE BUGG & SWING ÅRSMÖTE FÖRENINGEN LYCKSELE BUGG & SWING Tid: Söndagen den 24 februari 2002 Plats: Beslutande: MB Samtliga närvarande Karolina Filipsson Sekreterare Lars Roslund Årsmötets ordförande Åsa Karlsson Bernt

Läs mer

Uppföljning av röntgensjuksköterskeexamen vid Luleå tekniska universitet

Uppföljning av röntgensjuksköterskeexamen vid Luleå tekniska universitet BESLUT 1(2) Avdelning Utvärderingsavdelningen Handläggare Nils Olsson 08-563 088 40 nils.olsson@uka.se 2015-03-17 411-321-14 Till rektor Uppföljning av röntgensjuksköterskeexamen vid Luleå tekniska universitet

Läs mer

KALLELSE. föreningens årsmöte kan besluta om hur kallelse till föreningsmöten skall ske och hur långt i förväg kallelse ska ske.

KALLELSE. föreningens årsmöte kan besluta om hur kallelse till föreningsmöten skall ske och hur långt i förväg kallelse ska ske. KALLELSE Styrelsemöte: Föreningsmöte: Årsmöte: det enklaste sättet är att styrelsen själv kommer överens om hur kallelse till styrelsemötena skall ske. Styrelsens ordförande har alltid ansvaret för kallelser

Läs mer

Jag har läst kandidatprogrammet i globala studier vid Göteborgs universitet, och en kompletterande kurs i Latinamerikakunskap.

Jag har läst kandidatprogrammet i globala studier vid Göteborgs universitet, och en kompletterande kurs i Latinamerikakunskap. Praktikrapport Louisa Flores Praktikplats Global Utmaning Birger Jarlsgatan 27 111 34 Stockholm Utbildning Jag har läst kandidatprogrammet i globala studier vid Göteborgs universitet, och en kompletterande

Läs mer

Datum Torsdag och fredagen 10-11 oktober 2013 Tid Torsdag 131010 Plats: Tylebäck kursgård samt studiebesök på Söndrumsskolan, Halmstad

Datum Torsdag och fredagen 10-11 oktober 2013 Tid Torsdag 131010 Plats: Tylebäck kursgård samt studiebesök på Söndrumsskolan, Halmstad Protokoll 2013-10-10-11 RUC:S SAMRÅDSMÖTE Datum Torsdag och fredagen 10-11 oktober 2013 Tid Torsdag 131010 Plats: Tylebäck kursgård samt studiebesök på Söndrumsskolan, Halmstad Närvarande 1. Fredrica Hass-Bergendorff

Läs mer

1(5) (2007-12-31 2008-12-31) Hemsida http://www.brattvallsjaktskytteklubb.ac.se

1(5) (2007-12-31 2008-12-31) Hemsida http://www.brattvallsjaktskytteklubb.ac.se 1(5) (2007-12-31 2008-12-31) Hemsida http://www.brattvallsjaktskytteklubb.ac.se 2(5) DAGORDNING 1. Mötets öppnande 2. Val av mötesfunktionärer ordförande, sekreterare, justerare 3. Fastställande av dagordning

Läs mer

Styrelsemöte 150210. Tid: 16:15-17:45 Plats: Konferensrummet 20-39

Styrelsemöte 150210. Tid: 16:15-17:45 Plats: Konferensrummet 20-39 Styrelsemöte 150210 Tid: 16:15-17:45 Plats: Konferensrummet 20-39 Närvarande röstberättigande: Ordförande Dennis Lindh f.r.o.m 32 Vice ordförande Viktor Winberg t.o.m 32 Studentombud Jonas Kjällgren Utbildningsansvarig

Läs mer

Protokoll från lokala brukarrådets möte 2011-03-09 på Syncentralen, Borås.

Protokoll från lokala brukarrådets möte 2011-03-09 på Syncentralen, Borås. Protokoll från lokala brukarrådets möte 2011-03-09 på Syncentralen, Borås. Närvarande: Inga Aspehult, SRF Alingsås Eva-Karin Öhman Willberg, SRF Borås Sonja Jonsson, SRF Lerum Marita Johansson, SRF Mark

Läs mer

respektive termins kursstart inför varje termin. Detta ska IT-bevakarna ta med och diskutera på administrationsmötet.

respektive termins kursstart inför varje termin. Detta ska IT-bevakarna ta med och diskutera på administrationsmötet. PROTOKOLL RÅDSMÖTE 2016-09-05 Närvarolista: Victoria Jansson, T7, ordförande Ebba Ulfberg, T5, vice ordförande Ann-Marie Ly, T5, sekreterare Cechael Seb Sparrfelt, T9, styrelseledamot Matilda Widerström,

Läs mer

Mats Rythla, institutionen för odontologi

Mats Rythla, institutionen för odontologi Mats Rythla, institutionen för odontologi Protokoll fört vid sammanträde med Utbildningskommittén för odontologi 2 juni, klockan 13.00-16.30 Lokal: Ljudvågen, Wallenberg konferenscenter Närvarande ledamöter

Läs mer

Protokoll fört vid Göteborgs och Bohus läns Biodlardistrikts årsmöte 2011-02-05. Södertullskyrkan, Asplundsgatan 36 Uddevalla

Protokoll fört vid Göteborgs och Bohus läns Biodlardistrikts årsmöte 2011-02-05. Södertullskyrkan, Asplundsgatan 36 Uddevalla Landvetter 2011-02-06 Närvarande: se bifogad närvarolista Protokoll fört vid Göteborgs och Bohus läns Biodlardistrikts årsmöte 2011-02-05 Plats: Södertullskyrkan, Asplundsgatan 36 Uddevalla Datum: 2011-02-05

Läs mer

Protokoll ViS styrelsemöte 13-14 september 2010 på Lernias huvudkontor i Stockholm

Protokoll ViS styrelsemöte 13-14 september 2010 på Lernias huvudkontor i Stockholm Protokoll ViS styrelsemöte 13-14 september 2010 på Lernias huvudkontor i Stockholm Närvarande: Dag ett: Jonas, Katharina, Thomas, Bengt, Åke, Caroline, Annika, Owe (från punkt 4) Dag ett omfattar punkt

Läs mer