57. Formalia Till justerare väljs Eva Lundqvist. Föregående protokoll samt dagordning godkänns.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "57. Formalia Till justerare väljs Eva Lundqvist. Föregående protokoll samt dagordning godkänns."

Transkript

1 Protokoll fört vid Medicinska Studierådets möte Närvarande: Ann Westermark Maja Linderoth Katja Adolphson Mikaela Syk Per Skärdin Filippa Boijsen Jens Fälldin Filip Sand Carolina Morén Eva Lundqvist Love af Ekenstam Linnea Signér Johanna Rahmqvist Maria Sonmark Lars Malmqvist Antonia Papadopoulou Karolina Nissen Hanna Forsman Jens Jacob Fredriksson Martin Kopp Fredrik Nerelius Victor Mill Karl Samuelsson Marijela Bosnjak Sofia Persson Jenny Aldén Menaf Al-Basri Carl Johan Drott Karin Sjöberg Mattias Perzon Josefin Hidman Diana Dackell Joanna Strömberg Johnson Leo Wennström Lovisa Wilhelmsson Joel Wilger T1, kursrepresentant T1, kursrepresentant T2, kursrepresentant T2, kursrepresentant T3, kassör T3, kursrepresentant T3, kursrepresentant T4, kursrepresentant T4, kursrepresentant T5, styrelsemedlem T5, kursrepresentant T5, sekreterare T6, kursrepresentant T6, kursrepresentant T6, IT-bevakare T7, kursrepresentant T7, kursrepresentant T7, ordförande MF T7, ordförande T8, kursrepresentant T8, kursrepresentant T8, styrelsemedlem T8, studentstudievägledare T9, kursrepresentant T9, blivande kursrepresentant T9, blivande kursrepresentant T9, styrelsemedlem T9 T10, kursrepresentant T10, valberedning T11, kursrepresentant T11, kursrepresentant T11, adjungerad styrelsemedlem T11, ordförande emeritus vice ordförande Kårens studiebevakare 56. Mötets öppnande Ordförande förklarar mötet öppnat. 57. Formalia Till justerare väljs Eva Lundqvist. Föregående protokoll samt dagordning godkänns. 58. Information Medicinska studierådets styrelse: Styrelsen har diskuterat de frågor som MSR arbetar med. Mer kring detta rapporteras under mötet. Programkommittén (PK): Martin Wohlin, föreståndare för Pedagogiska enheten, ska undersöka hur KI arbetar med att utforma ett core curriculum.

2 Tidigare har möjligheten att ta studieuppehåll under Klinisk medicin V, det vill säga mellan termin nio och tio, ifrågasatts. Nu är det klargjort att ett sådant uppehåll är tillåtet. Truls Gårdmark har tilldelats ekonomiska medel för att kunna införa mer IT i utbildningen. Ett nätverk för basgruppshandledare ska utvecklas. Målet är att det på varje institution ska finnas en mentor för handledarna. Vidare har även närvarorapportering och KUA i Västerås diskuterats. Grundutbildningskommittén (GRUNK): Kajsa Bäckström har på mötet presenterat ett förslag om ett gemensamt arbete kring internationalisering på fakulteten. KORINT har diskuterats. Studenterna använder i låg grad sina utskriftskvoter vilket delvis tolkas som att de är överflödiga. Ordförandekonventet för medicine studerande i Sverige (OMSiS): På mötet i Göteborg den tredje till fjärde december har en viktig fråga varit problemen med att tillgodose de ökade behoven av kliniska placeringar åt Sveriges läkarstudenter som uppstår vid utökning av läkarprogrammen och ytterligare ökar då läkarprogrammet i Örebro startar. Förslag har under mötet lagts fram om att författa en artikel rörande problematiken. Förslaget har tagits med till respektive hemort för att diskuteras. Vidare behöver utbildningen i Uppsala se över möjligheten att effektivisera placeringarna. Hos övriga lärosätens läkarprogram finns målbeskrivning för projekt-/examensarbete. Det saknas dock i Uppsala. Denna brist bör ses över. Nästa OMSiS hålls i Örebro och kommer att kombineras med välkomnande av deras nya och första läkarstudenter. Internationella kommittén: Har ej sammanträtt. Medicinska föreningen (MF): Hanna Forsman rapporterar att det vid examensceremonin för T11 den 15:e januari önskas en fanbärare samt hjälp med utdelning av programblad. Vid intresse av detta kontaktas Hanna Forsman. Studentkårens studiebevakare: Joel Wilger har inget särskilt att rapportera gällande läkarprogrammet. Medicine studerandes förbund (MSF): Filippa Boijsen berättar att arbetet med problemen på KUA (klinisk undervisningsavdelning) i Västerås och frågan kring extraplatser fortsätter. En liten förbättring kan ses då studenterna nu får reda på om de tilldelats en plats något tidigare än förut. Studentstudievägledare: Karl Samuelsson närvarar på mötet och presenterar sig.

3 59. Arbetsgrupper rapporterar Arbetsgrupper tillsatta på uppdrag av Programkommittén Undervisning om alternativmedicin: Momentet taktil massage har strukits från undervisningen eftersom det har vetenskapligt bevisad effekt. Från studenternas håll önskas mer information kring hur patienter ska bemötas i frågor rörande användning av alternativmedicin. Mimmie Willebrandt ska tillfrågas om denna undervisning skulle kunna ges på termin tio. Klinisk handledning: Höstterminens KliniKurt stänger den 16:e januari. 798 stycken svar har hittills inkommit och kursrepresentanterna uppmanas att uppmuntra sina kursare att utvärdera. Vid intresse av att gå till klinikerna och redovisa deras resultat i höstterminens KlinikKurt kontaktas vice ordförande. Det framkommer i rådet att det har förekommit svårigheter med att använda funktionen som redovisar vilka placeringar den enskilda studenten har utvärderat. Lars Malmqvist ska kontrollera funktionen som redovisar vilka kurser som utvärderats. Självständigt arbete, NLP: Det finns ännu ingen rapport från fokusgrupperna om hur arbetet med det självständiga arbetet förlöper. I termin tio har alla utom fem påbörjat sitt arbete. Vid eventuella problem uppmanas representanterna för terminen att kontakta vice ordförande. Målbeskrivning och instruktioner om arbetets format finns inte, då man från programmets sida anser att det inte behövs. Storlek och utseende för respektive arbete kommer troligen variera och från studenthåll anses att det är av stor vikt att tydligare riktlinjer utformas. Utökning av nya läkarprogrammet: Få svar har inkommit på Joanna Strömberg Johnsons mail angående problem med överfulla lunchrum och personalrum på avdelningar där kandidater ej tillåts äta. I rådet uppger flera att det på BMC fortfarande råder stora problem med antalet sittplatser vid lunchtid. Kartor över lunchrummens placeringar samt utspridda lunchtider har dock avhjälpt problemet något. Vid nekat tillträde till personalrum på avdelningarna kontaktas Eva Lundqvist. För att kunna tillgodose de ökade behoven av platser för kliniska placeringar framkommer under rådet önskemål om att fler sjukhus än idag ska ta mot kandidater och eventuellt att minimiantal över hur många kandidater som ska tas mot skrivs in i avtalen med sjukhusen. Då läkarprogrammet står i beroendeställning till klinikerna är det dock svårt att ställa för höga krav. Arbete pågår med problemen med för få och små PBL-tavlor i grupprum. Lokaler: Det är fortfarande mycket trångt i uppehållsrummet vid ingång 70. Fler platser, bestick och porslin ska införskaffas. Internationalisering: Thomas Borg är delaktig i arbetet. En budget ska läggas som bland annat bör täcka in kostnader för utrikesresor med mål att ingå bilaterala avtal. MD-PhD: Programmet är planerat att påbörjas till våren, dock oklart om start kommer att ske. Peter Bergsten har i stor utsträckning arbetat ensam med utformningen av programmet utan studentinsyn.

4 Arbetsgrupper tillsatta på uppdrag av MSR Klinisk handledning: Har inget att tillägga till det som tidigare sagts angående klinisk handledning. PU: Internatveckan, under termin tio, riskerar att reduceras då de kurser som består av över 80 stycken studenter inte kommer att rymmas på Älvkarleö och det inte finns någon alternativ lokal i samma prisklass. Veckan har fått mycket god kritik av studenterna och Jan Sjölin menar att den ej kommer dras in så länge den uppskattas av studenterna. Diskussioner har förts att andra kostnader inom ledarskapsutbildningen kan behöva reduceras om internatet ska finnas kvar i sin nuvarande form. Internationalisering: Inget att rapportera. PR/ Webbsida: Webbsidan är under utveckling. Matlådor med MSR:s logga ska beställas. Fler medlemmar i gruppen behövs. Vid intresse av att medverka i gruppen kontaktas kassör. Valbara kurser: Eva Lundqvist presenterar under mötet en skrivelse om valbara kurser. Ett ytterligare förslag är att studenter som tidigare gått kurserna kommer till termin fyra då information om kursutbudet ges för att kunna berätta vad kurserna innehöll. En annan synpunkt som framkommer är att det var synd att möjligheten att läsa kvällskurser togs bort eftersom det breddade kursutbudet. Detta var dock ett förslag från studenterna som grundades i att det var få deltagare på övriga kurser. Rådet godkänner skrivelsen. 60. Kursvärderingarna, IT-bevakning Glädjande nog ses höga svarsfrekvenser för flera kursutvärderingar. Nämnas kan till exempel klinisk medicin V med hela 83% svarsfrekvens. Alla kursrepresentanter bör uppmuntra till att utvärdera, både i KlinikKurt och Kurt. 61. Övergången till nya läkarprogrammet Inget att rapportera. 62. Närvarorapportering Arbetet i frågan kring närvarorapportering fortsätter. MSR har tillsammans med programstudierektor och föreståndare för pedagogiska enheten diskuterat alternativa former för närvarorapportering som t.ex. en målbeskrivning eller checklista över vad som ska uppnås under placeringen. Denna ska sedan diskuteras med handledare och studenten godkännas när samtliga punkter är uppfyllda. 63. KUA Synpunkter på KUA- placeringarna har uppkommit och studenterna upplever att de ej når kriterierna för ortopedi då två veckor av ortopediplaceringen förläggs till KUA. Rådets åsikt är att det vore önskvärt att placeringen på KUA förkortas till en vecka. Olle Nilsson har varit i kontakt med studierektor och KUA-ansvarig i Västerås. Dock är frågan känslig och KUA-

5 ansvariga hävdar att pedagogiken bygger på två veckors placering på avdelningen. I nuläget uppmanas studenterna kursutvärdera och utvecklingen iakttas. 64. Pedagogisk ros Samtliga nomineringar antas: Lisa Frisk, Patrick Micke, Emma Pontén, Jan Thorelius, Ziad Hijazi, Christina Krantz, Madelene Andersson och Maria Lönnemark. 65. Fikaansvarig termin för nästa möte T2 (nuvarande T1) 66. Nästa termins mötesdatum 24/1, 21/2, 21/3, 26/4 och 23/5 67. Kurserna rapporterar T1. Läser Energi och näringsbalans. Vissa problem förekommer i PU. Flera olika scheman finns, det är svårt att hitta information om gruppuppdelning, tid och plats och några studenter är inte tilldelade grupper. Dessutom verkar kommunikationen mellan skolan och vårdcentralerna vara bristfällig, vilket visar sig genom att undervisning av moment sker dubbelt. Ordförande kontaktar kursledning och påtalar vikten av att tydlig information ges i god tid. T2. Läser Homeostas och endokrinreglering och allt fungerar bra. T3. Läser Neurobiologi, homeostas och intervention. Det är svårt att få tillgång till grupprummen på BMC då de ofta är upptagna. Ofta sitter endast en person i ett grupprum. Kårens studentstudiebevakare ska väcka frågan om regel att grupper har företräde framför ensamma personer vid efterfrågan av grupprum. T4. Terminen har nyligen tenterat Attack och Försvar. Läser nu valbara kurser. Tentamen upplevdes omfattande och i vissa delar irrelevant. Särskilda brister påtalas i virologidelen. Kursrepresentanterna uppmanas att uppmuntra kursen att kursutvärdera. Angående valbara kurser fungerar allt bra T5. Läser Klinisk medicin I. Det mesta fungerar bra. Dock upplevs undervisningen i Hjärta/kärl 1 vara mager. Webbföreläsningar ges och följs i vissa fall endast upp med frågestund. Linnea Signér kontaktar kursledning och delger dessa synpunkter. T6. Läser Klinisk medicin II. Kurssekreterare Britt-Inger Eriksson har kontaktat Karlstad angående bristerna i kandidatboendet. Det ska enligt löfte förbättras. Terminens praktiska prov har förkortats. Det är viktigt att det nya provet utvärderas. Duggor i slutet av varje block har sparats. Nu går rykte att dessa resultat kan komma att användas för att förbättra/ försämra poäng på tenta och att duggorna identifieras genom att jämföra med

6 handstilar på tentorna. MSR anser att det generellt sett inte är dåligt att duggor kan ge poäng till tentor men att detta då ska ske mer formellt och meddelas studenterna samt att kursledningen bör klargöra vad som är tanken med duggorna. T7. Läser Klinisk medicin III och det mesta fungerar bra. Skrivelsen Att leda rond har tagits mot väl av infektion som ansvarar för denna del i utbildningen och momentets framtid tycks vara tryggad. T8. Har nyligen haft tentamen i Klinisk medicin IV som gått bra för de flesta. T9. Läser klinisk medicin VI. De som läser barn har haft intensiva veckor. Några föreläsare klagar på att de har färre undervisningstimmar nu jämfört mot på gamla läkarprogrammet och använder samma material trots minskad tid. På gyn-kursen upplevs schematekniska problem. Det är trångt på avdelningarna, kursledningen verkar oengagerad och flytt av obligatoriska moment sker med kort varsel. Dålig återkoppling ges vid moment då patient ska examineras självständigt. Föregående termin ger i stort sett samma kritik. T10. Arbetar nu med självständigt arbete och upplever att de saknar riktlinjer för arbetets struktur, se 59 och självständigt arbete. T11. Läser enligt gamla läkarprogrammets curriculum. Både de som läser barn och de som läser gyn är nöjda med kurser och kursledningar. Detta trots att det stundtals varit mycket trångt på avdelningarna. Nu har de genomfört sin sista dag som kandidater på Akademiska sjukhuset och längtar efter examen. 68. Övriga frågor Inga övriga frågor. 69. Mötets avslutande Ordförande förklarar mötet avslutat. Jens Jacob Fredriksson, ordförande Linnea Signér, sekreterare Eva Lundqvist, justerare

42. Formalia Till justerare väljs Antonia Papadopoulou. Protokoll från rådsmöte 10-09-20 och 10-10-18 samt dagordning godkänns.

42. Formalia Till justerare väljs Antonia Papadopoulou. Protokoll från rådsmöte 10-09-20 och 10-10-18 samt dagordning godkänns. Protokoll fört vid Medicinska Studierådets möte 2010-11-15 Närvarande: Ann Westermark Maja Linderoth Mikaela Syk Per Skärdin Filippa Boijsen Jens Fälldin Filip Sand Carolina Morén Eva Lundqvist Anna Arvidsson

Läs mer

T6, kursrepresentant, IT-bevakare2. studiebevakare Uppsala studentkår

T6, kursrepresentant, IT-bevakare2. studiebevakare Uppsala studentkår Protokoll fört vid Medicinska Studierådets möte 2011-03-21 Närvarande: Mia Jucovic Ann Westermark Maja Linderoth Katja Adolphson Per Skärdin Jens Fälldin Filippa Boijsen Filip Sand Eva Lundqvist Jesper

Läs mer

Läkarassistentstjänster i sommar i Uppsala kommer att utlysas.

Läkarassistentstjänster i sommar i Uppsala kommer att utlysas. Protokoll fört vid Medicinska Studierådets möte 2011-01-24 Närvarande: Mia Jucovic Emelie Andersson Mattias Schwedin Ann Westermark Sanna Björk Runsvik Katja Adolphson Mikaela Syk Per Skärdin Jens Fälldin

Läs mer

studiebevakare från kåren

studiebevakare från kåren Protokoll fört vid Medicinska Studierådets möte 2010-10-18 Närvarande: Ann Westermark Maja Linderoth Katja Adolphson Mikaela Syk Per Skärdin Filippa Boijsen Jens Fälldin Filip Sand Carolina Morén Eva Lundqvist

Läs mer

PROTOKOLL Rådsmöte 2014-12-08

PROTOKOLL Rådsmöte 2014-12-08 PROTOKOLL Rådsmöte 2014-12-08 Närvarolista Sophie Kebede Löfström Anton Ericsson Karl Wärnberg Marcus Ersson Gustav Sobel Lovisa Maxwell Jessica Andersson Sara Wahedoost Sara Török Eeva Mattila Ellen Lundberg

Läs mer

Medicinska studierådet

Medicinska studierådet Medicinska studierådet PROTOKOLL Rådsmöte 2015-03-02 Närvarolista Namn Kristina Holm Sara Waheddoost Jessica Anderson Marcus Ersson Clara Atterby Jesper Broqvist Björn Wennlöf Patrik Bengtsson Samuel Henriksson

Läs mer

* INLEDANDE PUNKTER * 1. Mötets öppnande Victoria hälsar alla välkomna och förklarar mötet öppnat. 2. Formalia VJ CSS SB AL

* INLEDANDE PUNKTER * 1. Mötets öppnande Victoria hälsar alla välkomna och förklarar mötet öppnat. 2. Formalia VJ CSS SB AL PROTOKOLL RÅDSMÖTE 2016-10-10 Närvarolista: Victoria Jansson, ordförande Cechael Sparrfelt, ledamot och supplerande sekreterare Fredrik Junerfält, T2, kursrep Emil Sundberg, T2, kursrep Ruut Lonkila, T6,

Läs mer

F7. Föregående mötesprotokoll godkänt och lägges till handlingarna.

F7. Föregående mötesprotokoll godkänt och lägges till handlingarna. Läkarsektionen 2009/01/29 Protokoll Årsmöte Tid. 17.00 Plats. Styrelserummet, övervåningen MF Närvarande. Paulina Arntyr, Sofi Asmundsen, Josefine Edner, Matti Eladhari, Mikael Finder, Anna Höög, Karin

Läs mer

Mötesformalia. Rapporter (Bilaga 1) Medicinska Föreningen Lund Malmö Typ av sammanträde StyrMUR 1 PROTOKOLL. Sammanträdesdatum 2015-09-15

Mötesformalia. Rapporter (Bilaga 1) Medicinska Föreningen Lund Malmö Typ av sammanträde StyrMUR 1 PROTOKOLL. Sammanträdesdatum 2015-09-15 Medicinska Föreningen Lund Malmö Typ av sammanträde StyrMUR 1 Sammanträdesdatum 2015-09-15 Tid 18.00 21.00 PROTOKOLL Mötessekreterare Linnéa Sandström Justerare Jonathan Wallander Närvarande Johanna Henriksson,

Läs mer

Närvarande ledamöter Övriga närvarande Preliminärer ( 1) 1.1 Mötets öppnande 1.2 Godkännande av föredragningslista 1.

Närvarande ledamöter Övriga närvarande Preliminärer ( 1) 1.1 Mötets öppnande 1.2 Godkännande av föredragningslista 1. Protokoll Fört vid sammanträde med Läkarutbildningsrådet Tid:, 17.00 Plats: Biblioteket, Villa Medici Närvarande ledamöter Jim Collander (SOL) Martin Hellgren (SLUR) Daniel Jaraj (KLUR) Linn Persson (T10)

Läs mer

Läkarprogrammet 2015/2016

Läkarprogrammet 2015/2016 Läkarprogrammet 2015/2016 330 HP UPPSALA CAMPUS 100% Förebygga, lindra och läka kraven på läkaren är höga. Du ska behärska vetenskapens senaste landvinningar men även kunna se och möta människan bakom

Läs mer

Fört vid sammanträde med Läkarutbildningsrådet. Preliminärer ( 1) 1.1 Mötets öppnande Ordförande Malin Pasanen öppnar mötet kl

Fört vid sammanträde med Läkarutbildningsrådet. Preliminärer ( 1) 1.1 Mötets öppnande Ordförande Malin Pasanen öppnar mötet kl Protokoll LUR-möte 6 Fört vid sammanträde med Läkarutbildningsrådet Tid:, 17:00 Plats: Biblioteket, Hvilla Medici Närvarande ledamöter AU Malin Pasanen, ordförande Matilda Gottlander, vice ordförande Felicia

Läs mer

Studierådsprotokoll Farmacevtiska Studentkåren

Studierådsprotokoll Farmacevtiska Studentkåren 1 Tid:17:28 Plats: Stora salen Närvarande: Caroline Alvebratt Ordförande Adam Andrén Vice ordf. Diana Masete Sekreterare Joacim Folkesson A6 Emelie Smedshammar A5-kursrep Johanna Eriksson A8 Gustav Grönberg

Läs mer

PROTOKOLL Rådsmöte 2015-04-27. kursrepresentantsuppleant, T8

PROTOKOLL Rådsmöte 2015-04-27. kursrepresentantsuppleant, T8 PROTOKOLL Rådsmöte 2015-04-27 Närvarolista Leo Niskakari kursrepresentant, T1 Hugo Bönke kursrepresentant, T1 Sophie Kebede Löfström kursrepresentant, T2 Anton Ericsson kursrepresentant, T2 Karl Wärnberg

Läs mer

Närvarolista: UPPDATERA

Närvarolista: UPPDATERA PROTOKOLL RÅDSMÖTE 2015-11-16 Närvarolista: UPPDATERA Frida Blankenau, T6, ordförande Victoria Jansson, T4, vice ordförande Emma Stenbacka, T4, sekreterare James Janani, T4, kassör Oliver Andersson, T6,

Läs mer

KlinikKurt Klinisk handledning

KlinikKurt Klinisk handledning 1 KlinikKurt Klinisk handledning En jämförelse mellan sjukhusets kliniker (T5-T10 läkarprogrammet) i god klinisk handledning vårterminen 2012 Totalpoängen är medelvärdet (6 = max) av de tio frågorna rörande

Läs mer

Rådsmöte. Närvarolista:

Rådsmöte. Närvarolista: 2018-01-22 Rådsmöte Närvarolista: Erica Aldenbäck, T5, vice ordförande MSR Björn Lindahl, T5, ordförande MSR Andreas Jansson, T2, sekreterare MSR Ida Petäjä, T5, Kassör MSR Joakim Pettersson, T11, styrelseledamot

Läs mer

Protokoll Sektionsmöte

Protokoll Sektionsmöte Läkarsektionen 2009/03/31 Protokoll Sektionsmöte Tid. 17.00 Plats. Styrelserummet, övervåningen MF Närvarande. Paulina Arntyr, Johan Björklund, Nima Dastaviz, Christina Ehrenborg, Linnéa Ekström, Matti

Läs mer

Medicinska Föreningen Styrelsemöte Onsdagen den 10 september 2014, klockan 19.00. Rappesalen, Akademiska Sjukhuset, ingång 11.

Medicinska Föreningen Styrelsemöte Onsdagen den 10 september 2014, klockan 19.00. Rappesalen, Akademiska Sjukhuset, ingång 11. Medicinska Föreningen Styrelsemöte Onsdagen den 10 september 2014, klockan 19.00. Rappesalen, Akademiska Sjukhuset, ingång 11. 1. Mötets öppnande Ordförande Sarah Galien hälsade välkommen och förklarade

Läs mer

Protokoll. 2011/10/11 Läkarsektionen Protokoll

Protokoll. 2011/10/11 Läkarsektionen Protokoll Datum: Tisdag den 11 oktober 2011 Tid: kl. 17.00-19.00 Plats: Medicinska Föreningens kårhus, kårexpeditionen Närvarande: Hritul Karim Matti Eladhari Matilda Liljedahl Amin El-Sabini Malin Ljunggren Martin

Läs mer

Studierådsprotokoll 2015-04-28 Farmacevtiska Studentkåren

Studierådsprotokoll 2015-04-28 Farmacevtiska Studentkåren Tid: 17.15 Plats: Stora salen Närvarande: Emelie Smedshammar Ordförande, A7 Maria Röjerdal Vice ordförande, R4 Rebecka Pihl Sekreterare Martin Sjöstrand R2, kursrepresentant Anne Höglund Maria Runngren

Läs mer

Minnesanteckningar vid sammanträde med utbildningskommittén för audiologi och logopedi

Minnesanteckningar vid sammanträde med utbildningskommittén för audiologi och logopedi Minnesanteckningar 180919 SAHLGRENSKA AKADEMIN Minnesanteckningar vid sammanträde med utbildningskommittén för audiologi och logopedi Datum: 2018-09-19 Tid: 14:00-15:30 Plats: Konferensrummet plan 6, Medicinaregatan

Läs mer

Jag uppfattar att det fanns en röd tråd genom kursen från lärandemål till examination.

Jag uppfattar att det fanns en röd tråd genom kursen från lärandemål till examination. Vård vid akuta sjukdomstillstånd (1SJ008 T5) VT 15 Campus, besvarad av 43 % (43 av 100) Jag bedömer att jag har uppnått kursens lärandemål. Jag uppfattar att det fanns en röd tråd genom kursen från lärandemål

Läs mer

Sammanträdesdatum Justerare Hanna Djerf

Sammanträdesdatum Justerare Hanna Djerf Medicinska Föreningen Lund- Malmö PROTOKOLL StyrMUR Typ av sammanträde StyrMUR 1 Mötessekreterare Antonio Fernandez Sammanträdesdatum 2017-09-21 Justerare Hanna Djerf Tid 18.00 21:00 I. Mötesformalia Närvarande:

Läs mer

Minnesanteckningar från sammanträde med utbildningskommittén för audiologi och logopedi

Minnesanteckningar från sammanträde med utbildningskommittén för audiologi och logopedi SAHLGRENSKA AKADEMIN Minnesanteckningar från sammanträde med utbildningskommittén för audiologi och logopedi Datum: 2016-04-13 Tid: 15:00-16:00 Plats: Tal- och hörsellabb, enheterna för audiologi och logopedi,

Läs mer

Protokoll MSF Uppsala

Protokoll MSF Uppsala 1 Ordförande Bjellerup öppnade mötet. 2 Formalia Protokoll MSF Uppsala Styrelsemöte 2012-12-17 Medicinarcentrum Frans Bjellerup valdes till mötesordförande, Johan Skogö valdes till mötessekreterare. Frans

Läs mer

respektive termins kursstart inför varje termin. Detta ska IT-bevakarna ta med och diskutera på administrationsmötet.

respektive termins kursstart inför varje termin. Detta ska IT-bevakarna ta med och diskutera på administrationsmötet. PROTOKOLL RÅDSMÖTE 2016-09-05 Närvarolista: Victoria Jansson, T7, ordförande Ebba Ulfberg, T5, vice ordförande Ann-Marie Ly, T5, sekreterare Cechael Seb Sparrfelt, T9, styrelseledamot Matilda Widerström,

Läs mer

Protokoll. 2011/02/07 Läkarsektionen Protokoll

Protokoll. 2011/02/07 Läkarsektionen Protokoll Formalia Datum: Måndagen den 7 feb 2011 Tid: kl. 17:00-19:00 Plats: Medicinska Föreningens kårhus, puben Närvarande: Matilda Liljedahl Karin Johnsson Matti Eladhari Sihan Wang Anna Höög Ulrika Liliemark

Läs mer

PROTOKOLL Rådsmöte 2015-03-30. Richard Sedin IT-bevakare 2 Tuva Aspelin Adam Edholm. Sophie Kebede Löfström

PROTOKOLL Rådsmöte 2015-03-30. Richard Sedin IT-bevakare 2 Tuva Aspelin Adam Edholm. Sophie Kebede Löfström PROTOKOLL Rådsmöte 2015-03-30 Närvarolista Konrad Nilsson Ordförande Mia Jukovic KlinikKurt-ansvarig Oliver Andersson Kassör Gustav Hall Victoria Jansson Frida Nilsson James Janani Richard Sedin IT-bevakare

Läs mer

Stadgar Medicinska studierådet Uppsala universitet Reviderade 140519

Stadgar Medicinska studierådet Uppsala universitet Reviderade 140519 Stadgar Medicinska studierådet Uppsala universitet Reviderade 140519 1. Uppgift Medicinska studierådet är en politiskt och religiöst obunden organisation som skall tillvarata läkarstuderandes intressen

Läs mer

Protokoll Läkarsektionens sektionsmöte

Protokoll Läkarsektionens sektionsmöte s sektionsmöte Datum: onsdag 30 november 2016 Tid: kl 1730-1930 Plats: s Aula, Solna Närvarande Nessim Al Khalili Davide Attebrant Sbrzesny Maria Belikova Felix Berglund Sandra Carlsson Allan Feili Alexander

Läs mer

att välja Dunia Al-hashimi till mötessekreterare då ordinarie sekreterare Sihan Wang ej kunde närvara under hela mötet.

att välja Dunia Al-hashimi till mötessekreterare då ordinarie sekreterare Sihan Wang ej kunde närvara under hela mötet. Datum: Onsdagen den 3 mars 2010 Tid: kl. 17:00-19:00 Plats: Medicinska Föreningens kårhus, styrelserummet Närvarande: Matti A. Eladhari Dunia Al-Hashimi Josefine Edeer Anna Höög Karin Johnsson (kom 17:40)

Läs mer

Protokoll. Läkarsektionen 2008/10/28

Protokoll. Läkarsektionen 2008/10/28 Läkarsektionen 2008/10/28 Protokoll Tid. 17.00 Plats. Puben, nedervåningen MF Närvarande. Paulina Arntyr, Mikael Finder, Martin Hult, Karin Johnsson, Madeleine Kronblad, Ulrika Liliemark, Astrid Moëll,

Läs mer

Jag drar ner till stan för det är så j-la dåligt

Jag drar ner till stan för det är så j-la dåligt Miniprojekt, pedagogisk kurs för universitetslärare III, vt 2002. Matts Olovsson, Marie Johannesson. Institutionen för kvinnors och Barns Hälsa Jag drar ner till stan för det är så j-la dåligt Förslag

Läs mer

Preliminärer ( 1) 1.1 Mötets öppnande Ordförande Malin Pasanen öppnar mötet kl Samtliga närvarande presenterar sig kort.

Preliminärer ( 1) 1.1 Mötets öppnande Ordförande Malin Pasanen öppnar mötet kl Samtliga närvarande presenterar sig kort. Protokoll LUR-möte 1 Fört vid sammanträde med Läkarutbildningsrådet Tid:, 17:00 Plats: Biblioteket, Hvilla Medici Närvarande ledamöter AU Malin Pasanen, ordförande Matilda Gottlander, vice ordförande Felicia

Läs mer

Protokoll. 2012/02/02 Läkarsektionen Protokoll. Datum: Torsdag den 2 februari Tid: kl. 17.00-19.00 Plats: Medicinska Föreningens kårhus, puben

Protokoll. 2012/02/02 Läkarsektionen Protokoll. Datum: Torsdag den 2 februari Tid: kl. 17.00-19.00 Plats: Medicinska Föreningens kårhus, puben Datum: Torsdag den 2 februari Tid: kl. 17.00-19.00 Plats: Medicinska Föreningens kårhus, puben Närvarande: Hritul Karim Matilda Liljedahl Rebecca Hamilton Matti A. Eladhari Rasmus Eurén Sofia Thulin Johansson

Läs mer

KlinikKurt Klinisk handledning

KlinikKurt Klinisk handledning 1 KlinikKurt Klinisk handledning En jämförelse mellan sjukhusets kliniker (T5-T10 läkarprogrammet) i god klinisk handledning höstterminen 2014 Totalpoängen är medelvärdet (6 = max) av de tio frågorna rörande

Läs mer

97 Genomgång av budgetförslag 2012 Ordförande föredrog budgetgruppens förslag för programrådets budget 2012.

97 Genomgång av budgetförslag 2012 Ordförande föredrog budgetgruppens förslag för programrådets budget 2012. Sid 1 (5) Närvarande: Thomas Brännström, ordförande Bo Carlberg Tor Ny Gunnar Tiger Christina Ljungberg Berit Kriström Roger Karlsson Sofia Killander, studentrepresentant Joakim Bunne, studentrepresentant

Läs mer

KlinikKurt Klinisk handledning

KlinikKurt Klinisk handledning 1 KlinikKurt Klinisk handledning En jämförelse mellan sjukhusets kliniker (T5-T10 läkarprogrammet) i god klinisk handledning höstterminen 2013 Totalpoängen är medelvärdet (6 = max) av de tio frågorna rörande

Läs mer

* INLEDANDE PUNKTER * 1. Mötets öppnande Frida hälsar alla välkomna och förklarar mötet öppnat. FB JJ ES AE

* INLEDANDE PUNKTER * 1. Mötets öppnande Frida hälsar alla välkomna och förklarar mötet öppnat. FB JJ ES AE PROTOKOLL RÅDSMÖTE 2015-12-14 Närvarolista: Frida Blankenau, T6, ordförande Victoria Jansson, T4, vice ordförande Emma Stenbacka, T4, sekreterare (fr.o.m. punkt 3) James Janani, T4, kassör Marcus Ersson,

Läs mer

Skvalpfonden Påminn om Stimulus skvalpfond i klasserna. Det är fritt fram att söka pengar till psykologstudentprojekt.

Skvalpfonden Påminn om Stimulus skvalpfond i klasserna. Det är fritt fram att söka pengar till psykologstudentprojekt. Stimulus utbildningsbevakning Protokoll från möte 2008-10-21 Dagordning: 1. Val av sekreterare 2. Förra mötet 3. Från möte med programansvarige Per-Olof 4. Från möte med StuFF 5. Från Stimulus styrelse

Läs mer

KlinikKurt Klinisk handledning

KlinikKurt Klinisk handledning 4,29 4,28 4,20 4,15 4,13 4,13 Klinisk handledning - en jämförelse mellan sjukhusets kliniker 1 KlinikKurt Klinisk handledning En jämförelse mellan sjukhusets kliniker (T5-T10 läkarprogrammet) i god klinisk

Läs mer

André Hermansson Theodor Hjortenhammar. Marius Matusevicius Malin Parmskog

André Hermansson Theodor Hjortenhammar. Marius Matusevicius Malin Parmskog Formalia Datum: torsdagen den 16 oktober 2014 Tid: kl. 17.30-19.15 Plats: Medicinska Föreningens kårhus, puben Närvarande: Aida Ajengui Tove Attoft Felix Berglund Gabriella Dal Jakob Edén Elin Edlund Rebecca

Läs mer

En tävling mellan sjukhusets kliniker (T5- T10 läkarprogrammet) i god klinisk handledning höstterminen 2010

En tävling mellan sjukhusets kliniker (T5- T10 läkarprogrammet) i god klinisk handledning höstterminen 2010 3,27 3,18 3,09 Klinisk handledning en tävling mellan sjukhusets kliniker 1 Klinisk handledning En tävling mellan sjukhusets kliniker (T5- T10 läkarprogrammet) i god klinisk handledning höstterminen 2010

Läs mer

Det noterades att Anders Wikberg och Rasmus Eurén hade anmält förhinder.

Det noterades att Anders Wikberg och Rasmus Eurén hade anmält förhinder. Datum: Tisdagen den 5 okt 2010 Tid: kl. 17:00-19:00 Plats: Medicinska Föreningens kårhus, puben Närvarande: Matilda Liljedahl Karin Johnsson Anna Höög Matti Eladhari Sihan Wang Pontus Jonsson (gick kl.

Läs mer

Medicinska Föreningen Uppsala Fullmäktige 2015

Medicinska Föreningen Uppsala Fullmäktige 2015 Medicinska Föreningen Uppsala Fullmäktige 2015 Tid: tisdag den 24 februari 2015, kl. 18.00 Plats: Kjellbergsalen ing. 10, UAS 1. Årsmötets öppnande Sarah Galien förklarar mötet öppnat. 1.1. Närvarande

Läs mer

Studierådsprotokoll Farmacevtiska Studentkåren

Studierådsprotokoll Farmacevtiska Studentkåren 1 Tid: 17:23 Plats: Puben Närvarande: Caroline Alvebratt Ordförande Adam Andrén Vice ordf. Diana Masete Sekreterare Yasmine Biladama A4 Rebecka Pihl A2 Patrik Kagebeck A7 Gabriella Andersson A8 Elin Andersson

Läs mer

Studierådsprotokoll 2015-03-23 Farmacevtiska Studentkåren

Studierådsprotokoll 2015-03-23 Farmacevtiska Studentkåren Tid: 17.15 Plats: Puben Närvarande: Emelie Smedshammar Ordförande, A7 Maria Röjerdal Vice ordförande, R4 Rebecka Pihl Sekreterare Mattias Gustavsson R4, kursrepresentant Emelie de Geer A2, kursrepresentant

Läs mer

Protokoll fört vid Göteborgs universitets studentkårers styrelsemöte 12 februari Geovetarcentrum. 1 Preliminärer

Protokoll fört vid Göteborgs universitets studentkårers styrelsemöte 12 februari Geovetarcentrum. 1 Preliminärer Protokoll fört vid Göteborgs universitets studentkårers styrelsemöte 12 februari Geovetarcentrum Närvarande Styrelsen Martin Persson FFS, t.o.m. 19.20 5.2 Ingemar Svensson FFS, valberedningen Fabian Lundgren

Läs mer

Protokoll LUR 4. Föredragningslista. Fört vid sammanträde med Läkarutbildningsrådet. Tid: , Biblioteket, Villa Medici

Protokoll LUR 4. Föredragningslista. Fört vid sammanträde med Läkarutbildningsrådet. Tid: , Biblioteket, Villa Medici Protokoll LUR 4 Fört vid sammanträde med Läkarutbildningsrådet Tid: 2011 12 06, 17.00 Plats: Biblioteket, Villa Medici Närvarande ledamöter Jim Collander (SOL) Martin Hellgren (SLUR) Daniel Jaraj (KLUR)

Läs mer

Samhällsvetenskapliga fakultetens doktorandråd Göteborgs universitet

Samhällsvetenskapliga fakultetens doktorandråd Göteborgs universitet Samhällsvetenskapliga fakultetens doktorandråd Göteborgs universitet PROTOKOLL Sammanträdesdag 2000-02-09 Ledamöter Närvarande: Daniel Bernmar Mats Bengtsson Agnes Cornell Andreas Godsäter Nazem Tahvilzadeh

Läs mer

Studierådsprotokoll Farmacevtiska Studentkåren

Studierådsprotokoll Farmacevtiska Studentkåren Tid: 17.15 Plats: Puben Närvarande: Jakob Rasch Martin Sjöstrand Maria Runngren Emma Jönsson Ordförande, A8 Vice ordförande, R3 Sekreterare, A3 Handläggare Diana Masete A6 Patrik Wigan A6 Johanna Villén

Läs mer

Ewa Melin, utbildningsavdelningen

Ewa Melin, utbildningsavdelningen Ewa Melin, utbildningsavdelningen Protokoll fört vid sammanträde med Programkommittén för medicin 23 oktober 2012, klockan 15.00 17.25 Lokal: Ingegerd Eriksson, Academicum, plan 3000, Medicinaregatan 3

Läs mer

Protokoll. 2010/09/09 Läkarsektionen Protokoll

Protokoll. 2010/09/09 Läkarsektionen Protokoll Datum: Torsdagen den 9 sep 2010 Tid: kl. 17:00-19:00 Plats: Medicinska Föreningens kårhus, puben Närvarande: Matilda Liljedahl Matti A. Eladhari Rasmus Jakobsson (lämnade kl 18.15) Anders Wikberg Sihan

Läs mer

Protokoll fört vid sammanträde med Programkommittén för medicin 26 maj 2009, klockan Lokal: Jörgen Lehmann, Academicum, Medicinaregatan 3

Protokoll fört vid sammanträde med Programkommittén för medicin 26 maj 2009, klockan Lokal: Jörgen Lehmann, Academicum, Medicinaregatan 3 Protokoll fört vid sammanträde med Programkommittén för medicin 26 maj 2009, klockan 15.00 17.00 Lokal: Jörgen Lehmann, Academicum, Medicinaregatan 3 Närvarande ledamöter Svante Nordgren, ordförande Thomas

Läs mer

2010/11/04 Läkarsektionen Protokoll

2010/11/04 Läkarsektionen Protokoll Datum: Torsdagen den 4 nov 2010 Tid: kl. 17:00-19:00 Plats: Medicinska Föreningens kårhus, puben Närvarande: Matilda Liljedahl Karin Johnsson (gick kl. 18.00) Matti Eladhari Sihan Wang Pontus Jonsson Beatrice

Läs mer

Vice ordförande med ansvar för ekonomi FaS, A5

Vice ordförande med ansvar för ekonomi FaS, A5 Tid: 17.15 Plats: Pharmen Närvarande Alva Hultén Minna Zakrisson Mathilda Kahlqvist Ernst Andersson Märta Lindquist Maria Hartmann Kristin Augustsson Carolina Ravn Moa Brandin Reuana Al-Khameesi Rebecca

Läs mer

Kårfullmäktigesammanträde

Kårfullmäktigesammanträde Verksamhetsåret 2012/2013 Kårfullmäktigesammanträde den 17 december 2012 - Utskotts- och kommittéförslag a) förslag om ändring i Reglemente för Ekonomiska sektionen 2011-01-18 Reglemente för Ekonomiska

Läs mer

Kollegial dialog läkarprogrammet i Göteborg 2008

Kollegial dialog läkarprogrammet i Göteborg 2008 Kollegial dialog läkarprogrammet i Göteborg 2008 Kursen i Neurologi Tine Högberg, Susanne Hultkrantz, Johan Wessberg, Cecilia Björkelund 20080506/ 20080521 1. INLEDNING Gruppen Tine Högberg, Susanne Hultkrantz,

Läs mer

Protokoll LUR-1. Fört vid sammanträde med Läkarutbildningsrådet. Tid: , Plats: Biblioteket, Villa Medici

Protokoll LUR-1. Fört vid sammanträde med Läkarutbildningsrådet. Tid: , Plats: Biblioteket, Villa Medici Protokoll Fört vid sammanträde med Läkarutbildningsrådet Tid:, 18.00 Plats: Biblioteket, Villa Medici Närvarande ledamöter Jim Collander (SOL) Martin Hellgren (SLUR) Daniel Jaraj (KLUR) Johanna Nyberg

Läs mer

Närvaro- och yttranderätt Johan Pontén Anna Carin Lindberg Helen Ziser

Närvaro- och yttranderätt Johan Pontén Anna Carin Lindberg Helen Ziser Ewa Melin, utbildningsavdelningen Protokoll fört vid sammanträde med Läkarprogramkommittén 7 maj 2013, klockan 15.00 17.20 Lokal: Ingegerd Eriksson, Academicum, plan 3000, Medicinaregatan 3 Närvarande

Läs mer

Kursplan för Allmänmedicin

Kursplan för Allmänmedicin Kursplan för Allmänmedicin Family Medicine KURSPLAN 6.5 högskolepoäng Kurskod: 3AM018 Utbildningsnivå: Avancerad nivå Huvudområde(n) och successiv fördjupning: Medicinsk vetenskap A1F Betygskala: Underkänd

Läs mer

Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för audiologi och logopedi

Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för audiologi och logopedi Protokoll 180201 SAHLGRENSKA AKADEMIN Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för audiologi och logopedi Datum: 2018-02-01 Tid: 15:00-17:00 Plats: Konferensrummet plan 6, Medicinaregatan 8B

Läs mer

Januari 2015. På gång. pedagogiska profil, Problem Baserat Lärande, och leds av de pedagogiska utvecklarna Marie Lidskog och Helen Setterud.

Januari 2015. På gång. pedagogiska profil, Problem Baserat Lärande, och leds av de pedagogiska utvecklarna Marie Lidskog och Helen Setterud. PELU-bladet Nyhetsbrev från Pedagogiska Enheten, LäkarUtbildningen Januari 2015 Nyhetsbrevet sänds ut från PELU 1 en gång per månad under terminstid, och riktar sig till ILUanställda och andra med nära

Läs mer

SLF Student Lunds Styrelsemöte 29/ :15-19:18, Falck Hillarp salen BMC

SLF Student Lunds Styrelsemöte 29/ :15-19:18, Falck Hillarp salen BMC SLF Student Lunds Styrelsemöte 29/8-2017 18:15-19:18, Falck Hillarp salen BMC Närvarande: Ida Osbeck Hanna Sundström Alexander Tejera Sofia Schuss Oskar W Persson Felicia Berglindh Natalie Andersson Sara

Läs mer

Protokoll utbildningsråd 4 11/12

Protokoll utbildningsråd 4 11/12 Protokoll utbildningsråd 4 11/12 Fört vid sammanträde med Apotekarutbildningsrådet Tid: 18.00 Plats: Biblioteket, Villan Närvarande ledamöter Magdalena Maszkowska, T3 Evelyn Hansson, T5 Mikael Zad, T5

Läs mer

Fört vid sammanträde med Läkarutbildningsrådet

Fört vid sammanträde med Läkarutbildningsrådet Protokoll LUR-möte 8 Fört vid sammanträde med Läkarutbildningsrådet Tid:, 17:00 Plats: Biblioteket, Hvilla Medici Närvarande ledamöter AU Malin Pasanen, ordförande Matilda Gottlander, vice ordförande Felicia

Läs mer

Studierådsprotokoll Farmacevtiska Studentkåren

Studierådsprotokoll Farmacevtiska Studentkåren Tid: 17.15 Plats: Puben Närvarande: Jakob Rasch Martin Sjöstrand Maria Runngren Emma Jönsson Ordförande, A8 Vice ordförande, R3 Sekreterare, Handläggare Johanna Villén Kursrepresentant, A6 Elin Mårtensson

Läs mer

Studierådsprotokoll Farmacevtiska Studentkåren

Studierådsprotokoll Farmacevtiska Studentkåren 1 Tid: 17.15 Plats: Stora salen Närvarande: Jakob Rasch Anna Rosén Nikolina Bolander Petra Fält Martin Sjöstrand Sol Skärdin Anna Joo Rebecka Pihl Maria Melinder Oskar Holmér Shireen Kahraman Alva Hultén

Läs mer

Protokoll från möte med Historiska institutionens studentråd

Protokoll från möte med Historiska institutionens studentråd 1 Protokoll från möte med Historiska institutionens studentråd Datum: 2018-10-01 Tid och plats: kl. 17:00, D900, hus D, Södra huset Närvarande: Alexander Åhman Hald, Elis Wibacke, Emil Lilja, Gustaf Nyberg,

Läs mer

Protokoll. 24 januari 2013 Läkarsektionen Protokoll

Protokoll. 24 januari 2013 Läkarsektionen Protokoll Formalia Datum: Torsdagen den 24 januari 2013 Tid: kl. 17.00-18.30 Plats: Medicinska Föreningens kårhus, puben Närvarande: Jannike Svedin Beatrice Bergström Frideborg Bradley Theodore Holmlöv Hritul Karim

Läs mer

Protokoll. 1. Mötet öppnades kl och inleddes med en kort namnrunda och upptagande av närvaro.

Protokoll. 1. Mötet öppnades kl och inleddes med en kort namnrunda och upptagande av närvaro. Protokoll Datum: 2012-11-29 Tid: kl. 9.00 10.45 Lokal: D521 Närvarande: Jennifer Larsén Olivia Schlyter Matias Zoffoli 1. Mötet öppnades kl. 9.15 och inleddes med en kort namnrunda och upptagande av närvaro.

Läs mer

Protokoll. Närvarande: Roller: Underskrifter. Malin Öhlin (Sekreterare) Sekreterare: Malin Öhlin Simon Lundmark Justerare:

Protokoll. Närvarande: Roller: Underskrifter. Malin Öhlin (Sekreterare) Sekreterare: Malin Öhlin Simon Lundmark Justerare: Protokoll fört vid styrelsemöte #16 som ägde rum 2014-05-19 Närvarande: Roller: Underskrifter Andreas Fredmer (Ordförande) Mötesordförande: Andreas Fredmer Malin Öhlin (Sekreterare) Sekreterare: Malin

Läs mer

Erika Holmér, Vice ordförande, förklarar mötet öppnat.

Erika Holmér, Vice ordförande, förklarar mötet öppnat. Sektionsmöte Dag: 16/2-11 Tid: 16.00 Plats: Konferensrummet, Örat Närvarande: Mårten Berg, Linda Hageström, Johanna Malmgren, Anna Lillieros, Emelie Allenius, Frida Johnson, Therese Björn Johansson, Peter

Läs mer

Protokoll Sektionsmöte

Protokoll Sektionsmöte Läkarsektionen 2009/09/15 Protokoll Sektionsmöte Tid. 17.00 Plats. Styrelserummet, övervåningen MF Närvarande. Akil Awad, Josefine Edner, Matti Eladhari, Truls Gråberg, Max Grönholdt Klein, Felix Haglund,

Läs mer

1.4 Godkännande av namnpublicering på hemsidan Godkännes av deltagande. 1.5 Val av justeringsperson Sandra Lindström valdes till justeringsperson

1.4 Godkännande av namnpublicering på hemsidan Godkännes av deltagande. 1.5 Val av justeringsperson Sandra Lindström valdes till justeringsperson Protokoll Tid:, 17.00 Plats: Biblioteket, Villa Medici Närvarande ledamöter Jim Collander (SOL) Martin Hellgren (SLUR) Sandra Lindström (T9) Gustav Ceicer (T9) Julia Fabermo (T8) Linnea Lundberg (T8) Alfred

Läs mer

Pedagogiskt råd vid vetenskapsområdet för medicin och farmaci

Pedagogiskt råd vid vetenskapsområdet för medicin och farmaci Dnr MEDFARM Pedagogiskt råd vid vetenskapsområdet för medicin och farmaci Ett områdesövergripande råd för pedagogisk utveckling Fastställd av områdesnämnden för medicin och farmaci 2015-06-11 Innehållsförteckning

Läs mer

Programbokslut Sjuksköterskeprogrammet 2017 MEDICINSKA FAKULTETEN LUNDS UNIVERSITET

Programbokslut Sjuksköterskeprogrammet 2017 MEDICINSKA FAKULTETEN LUNDS UNIVERSITET Programbokslut Sjuksköterskeprogrammet 2017 MEDICINSKA FAKULTETEN LUNDS UNIVERSITET PROGRAMBOKSLUT 1 (4) 2018-02-08 U 2018/535 Programnämnden för omvårdnad, radiografi samt reproduktiv, perinatal och sexuell

Läs mer

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion

SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion SAMMANFATTANDE BEDÖMNING ST-SPUR-inspektion Inspektionsdatum: 2014-06-10 Västmanlands sjukhus Västerås Fysiologkliniken Sjukhus Ort Klinik Madeleine Lindqvist-Beckman och Eva Persson Inspektörer Gradering

Läs mer

4 Uppföljning av tidigare beslut Aron Ambrosiani har uppdaterat ämnesrådets hemsida samt förnyat informationen på ämnesrådets hemsida.

4 Uppföljning av tidigare beslut Aron Ambrosiani har uppdaterat ämnesrådets hemsida samt förnyat informationen på ämnesrådets hemsida. PROTOKOLL För Historiska Ämnesrådets möte Datum: 2008-01-10 Tid: 16.28 17.41 Plats: D900, Historiska institutionen, Stockholms universitet Närvarande: Historia I: Caroline Calemark Peter Isotalo Olle Ohlsén

Läs mer

En tävling mellan sjukhusets kliniker (T5- T10 läkarprogrammet) i god klinisk handledning vårterminen 2011

En tävling mellan sjukhusets kliniker (T5- T10 läkarprogrammet) i god klinisk handledning vårterminen 2011 Klinisk handledning en tävling mellan sjukhusets kliniker 1 Klinisk handledning En tävling mellan sjukhusets kliniker (T5- T10 läkarprogrammet) i god klinisk handledning vårterminen 2011 Totalpoängen är

Läs mer

MEDICINSKA FÖRENINGEN I GÖTEBORG LÄKARUTBILDNINGSRÅDET PROTOKOLL: LUR Fört vid sammanträde med Läkarutbildningsrådet

MEDICINSKA FÖRENINGEN I GÖTEBORG LÄKARUTBILDNINGSRÅDET PROTOKOLL: LUR Fört vid sammanträde med Läkarutbildningsrådet PROTOKOLL: LUR-7 2010-04-15 Protokoll LUR-7 Fört vid sammanträde med Läkarutbildningsrådet Tid: 2010-04-15, 17:00 Plats: Festsalen, Villa Medici Närvarande ledamöter Ida Håkansson (SOL) Angela Falk (KLUR)

Läs mer

Minnesanteckningar - Kompetensrådet för Linköpings universitet och Region Östergötland

Minnesanteckningar - Kompetensrådet för Linköpings universitet och Region Östergötland Minnesanteckningar - Kompetensrådet för Linköpings universitet och Tid: Lokal: Måndagen den 21septemberkl13.00-17.00 Konferensrum, Medicinska fakultetens kansli Närvarande ledamöter: Eva Granfeldt Karin

Läs mer

1. Hur många timmar per vecka har du i genomsnitt lagt ner på kursen (inklusive schemalagd tid)?

1. Hur många timmar per vecka har du i genomsnitt lagt ner på kursen (inklusive schemalagd tid)? Smådjurskirurgi och -medicin VM0076, 10243.1112 15 Hp Studietakt = 50% Nivå och djup = Avancerad Kursledare = Helene Hamlin Värderingsresultat Värderingsperiod: 2011-09-05-2012-02-14 Antal svar 16 Studentantal

Läs mer

Medicinska fakulteten Sammanträdesdag Internationella kommittén för läkarprogrammet

Medicinska fakulteten Sammanträdesdag Internationella kommittén för läkarprogrammet LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL Medicinska fakulteten Sammanträdesdag 2018-04-06 Internationella kommittén för läkarprogrammet Närvarande: Jesper Petersson, ordf Lars Hagander Kristina Källén Elisabeth Axell

Läs mer

Föreningen Uppsalaekonomernas Åsiktsprogram

Föreningen Uppsalaekonomernas Åsiktsprogram Föreningen Uppsalaekonomernas Åsiktsprogram Antaget av Strategiska utbildningsrådet den 2018-01-15 Syfte Syftet med detta dokument är att redogöra de åsikter som Uppsalaekonomerna har angående utbildning

Läs mer

Doktorandernas mål

Doktorandernas mål Rektor Fakultetsnämnder Sida 1/5 GUDK 2012-05-15 Doktorandernas mål 2012-2016 Inledning För att kunna föra fram doktorandernas åsikter och hålla en kontinuerlig dialog med universitetets ledning har Göteborgs

Läs mer

Ewa Melin, utbildningsavdelningen

Ewa Melin, utbildningsavdelningen Ewa Melin, utbildningsavdelningen Protokoll fört vid sammanträde med Läkarprogramkommittén 22 oktober 2014, klockan 15.00 17.10 Lokal: Ingegerd Eriksson, Academicum, plan 3000, Medicinaregatan 3 Närvarande

Läs mer

1. Mötets öppnande Björn hälsar alla välkomna och förklarar mötet öppnat.

1. Mötets öppnande Björn hälsar alla välkomna och förklarar mötet öppnat. PROTOKOLL RÅDSMÖTE 2017-09-11 Närvarolista: Erica Aldenbäck, T5, vice ordförande MSR Björn Lindahl, T5, ordförande MSR Andreas Jansson, T2, sekreterare MSR Joakim Pettersson, T11, styrelseledamot MSR Ida

Läs mer

Kallelse LUR-6. Först vid sammanträde med Läkarutbildningsrådet. Tid: , Plats: Biblioteket, Villa Medici

Kallelse LUR-6. Först vid sammanträde med Läkarutbildningsrådet. Tid: , Plats: Biblioteket, Villa Medici Kallelse Först vid sammanträde med Läkarutbildningsrådet Tid:, 17.00 Plats: Biblioteket, Villa Medici Närvarande ledamöter Amanda Sturm (SOL) Yeu-Jiann Hua (SLUR) Ellen Johansson ( T13 ) Jonas Ohlsson

Läs mer

SIPU-styrgruppen för interprofessionella utbildnings aktiviteter

SIPU-styrgruppen för interprofessionella utbildnings aktiviteter SIPU-styrgruppen för interprofessionella utbildnings aktiviteter Uppdrag Förvalta och utveckla KUA Utveckla och etablera nya interprofessionella aktiviteter inom ramen för VFU,KUV, KUM Följa utvecklingen

Läs mer

Det noterades att Karin Johnsson och Josefin Mogard hade anmält förhinder.

Det noterades att Karin Johnsson och Josefin Mogard hade anmält förhinder. Datum: Torsdagen den 6 maj 2010 Tid: kl. 17:00-19:00 Plats: Medicinska Föreningens kårhus, puben Närvarande: Matilda Liljedahl Anna Höög Matti A. Eladhari Rasmus Jakobsson John Ouda Max Grönholdt Klein

Läs mer

Konstituerande möte BUVs Studentråd

Konstituerande möte BUVs Studentråd Konstituerande möte BUVs Studentråd Datum: 2017-01-31 Tid: 15:00 Lokal: Nobelrummet, Stockholms Universitets Studentkår Närvarande: 1. Mötet öppnas 1.1. Val av mötesordförande 1.2. Val av mötessekreterare

Läs mer

Protokoll LogUr 3. Fört vid sammanträde med Logopedutbildningsrådet, LogUR Tid: ,16.15 Plats: HVB, matsalen

Protokoll LogUr 3. Fört vid sammanträde med Logopedutbildningsrådet, LogUR Tid: ,16.15 Plats: HVB, matsalen Protokoll LogUr 3 Fört vid sammanträde med Logopedutbildningsrådet, LogUR Tid:,16.15 Plats: HVB, matsalen Närvarande ledamöter Tove Movérare, ordförande Malin Bergman, sekreterare Anna Winnerstam, kassör

Läs mer

Styrelsemöte, Medicinska Föreningen

Styrelsemöte, Medicinska Föreningen Styrelsemöte, Onsdag den 13 april, kl. 12-13 Rönnen Närvarande: Gusten Nyberg, Jakob Pälvärinne, Linn Hjertén, Hannes Gerhardsson, Josefin Vikström, Johan Lundberg (from 12.09), Jonatan Stockman, Maria

Läs mer

Protokoll läkarsektionens sektionsmöte

Protokoll läkarsektionens sektionsmöte s sektionsmöte Datum: onsdag 11 maj 2016 Tid: kl 1730-1930 Plats: s kårhus, solna Närvarande Jonas Alden Nessim Al Khalili Davide Attebrant Sbrzesny Maria Belikova Felix Berglund Camilla Bergqvist Capucine

Läs mer

att godkänna kallelsen. att godkänna dagordningen med ändringar. Fullmäktige beslutar att till justerare välja David Höjenberg. Fullmäktige beslutar

att godkänna kallelsen. att godkänna dagordningen med ändringar. Fullmäktige beslutar att till justerare välja David Höjenberg. Fullmäktige beslutar FULLMÄKTIGE BESLUTSPROTOKOLL Fullmäktige sammanträde 2014-09-17 kl 17:15-22:40 Eva Netzelius-salen, Blåsenhus Ordförande: Andreas Carlsson Sekreterare: Paul Bengtsson 1 Tal samt frågestund med rektor Eva

Läs mer

MSF:s handledningsenkät 2008

MSF:s handledningsenkät 2008 MSF:s handledningsenkät 28 Läkarstudenter skall tillgodogöra sig en mängd teoretiska och praktiska kunskaper inför det kommande yrkeslivet som läkare. En stor och viktig del av dessa förmedlas genom den

Läs mer

Sahlgrenska akademin PROTOKOLL PROTOKOLL FÖRT VID. Programkommittén för medicinsk utbildning

Sahlgrenska akademin PROTOKOLL PROTOKOLL FÖRT VID. Programkommittén för medicinsk utbildning Sahlgrenska akademin VID GÖTEBORGS UNIVERSITET Annika Alström, Utbildningssekreterare PROTOKOLL PROTOKOLL FÖRT VID Programkommittén för medicinsk utbildning 14 mars 2006 kl 14.30-16.45 Sal: Jörgen Lehmann,

Läs mer

HÖGSKOLAN I HALMSTAD. Oscar Edentoft Max Lundberg Bertil Nilsson Sofia Olandersson Anders Sanell Per-Ola Ulvenblad

HÖGSKOLAN I HALMSTAD. Oscar Edentoft Max Lundberg Bertil Nilsson Sofia Olandersson Anders Sanell Per-Ola Ulvenblad Närvarande ledamöter Övriga närvarande Eva Berggren Oscar Edentoft Max Lundberg Bertil Nilsson Sofia Olandersson Anders Sanell Henrik Barth Jennie Wagnemark sekreterare 1.Godkännande av dagordning. Dagordningen

Läs mer