Januari På gång. pedagogiska profil, Problem Baserat Lärande, och leds av de pedagogiska utvecklarna Marie Lidskog och Helen Setterud.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Januari 2015. På gång. pedagogiska profil, Problem Baserat Lärande, och leds av de pedagogiska utvecklarna Marie Lidskog och Helen Setterud."

Transkript

1 PELU-bladet Nyhetsbrev från Pedagogiska Enheten, LäkarUtbildningen Januari 2015 Nyhetsbrevet sänds ut från PELU 1 en gång per månad under terminstid, och riktar sig till ILUanställda och andra med nära anknytning till ILU. Syftet är att sprida aktuell information som rör pedagogiska frågor. Vi välkomnar synpunkter från dig angående innehåll och utformning. Framför dina synpunkter till oss via adressen helen.setterud@oru.se. Marie och Helen På gång Hur ligger vårt läkarprogram till? De externa utvärderarna Stefan Lindgren (Lund) och Sari Ponzer (KI) har nu lämnat en rapport utifrån vår självvärdering och sitt platsbesök med intervjuer i december. Utifrån deras genomlysning kommer vi att fokusera på några områden för att ytterligare förbättra programmet. Ulf informerade om detta vid arbetsplatsmötet den 29/1. 1 Pedagogiska enheten vid läkarprogrammet (PELU) har som uppdrag att utveckla och stödja programmets pedagogiska profil, Problem Baserat Lärande, och leds av de pedagogiska utvecklarna Marie Lidskog och Helen Setterud. 1 (5)

2 Från pedagogiska rådet 1 Basgruppsfall på stadium III Inom programmet har vi beslutat att minska antalet basgruppsträffar på stadium III till ett tillfälle per vecka. Detta kommer att införas successivt och på lite olika sätt för de olika kurserna under våren. Från HT15 har alla terminer en träff och ett fall per vecka. Pedagogiska rådet kommer att ta fram riktlinjer för utformning av basgruppsfall utifrån de förändrade förutsättningarna. Från examinationsgruppen 2 Schema för skriftliga examinationer Vi har från och med vårterminen 2015 infört uppsamlingstentor i augusti för alla kurser som inte har sin första omtenta i augusti. Detta innebär att studenterna i alla våra kurser har möjlighet att på undervisningsfri tid läsa ikapp för att ta igen missade tentor. Detta är helt i enlighet med de regler som finns centralt på Örebro universitet. Vi har i samband med denna förändring tagit bort de extra uppsamlingstillfällen som tidigare legat i december. 1 Pedagogiska rådet är ett utskott till institutionsledningen med uppgift att för institutionsledningens räkning implementera den pedagogiska modell som fastställs i utbildningsplanen. Pedagogiska rådet bevakar att vår pedagogiska modell tillämpas konsekvent i programmet och ger stöd till berörda lärare. Rådet leds av programmets ansvariga för pedagogiken Marie Lidskog och Helen Setterud. Övriga ledamöter är de kunskapsområdesansvariga (Magnus Grenegård/biomedicin, Kerstin Nilsson/professionell utveckling och Bertil Uggla och Josefin Sundh/klinisk medicin), fakultetens dekanus Robert Brumer samt studeranderepresentant (Agnez Jönsson, T6). Nästa möte sker den 2 mars. Om du har något ärende som du tycker ska tas upp i pedagogiska rådet är du välkommen att höra av dig till ordförande Marie Lidskog (marie.lidskog@oru.se). 2 Examinationsgruppen är underställd institutionsledningsrådet (ILR) med uppgift att tillförsäkra att examinationerna stödjer den pedagogiska modell som fastställs i utbildningsplanen. Examinationsgruppen ger stöd till temaansvariga och kursansvariga vid arbetet med examinationer, samt utvärderar examinationerna kontinuerligt. Gruppen leds av programmets ansvariga för pedagogiken Marie Lidskog och Helen Setterud. Övriga ledamöter är de kunskapsområdesansvariga (Magnus Grenegård/biomedicin, Kerstin Nilsson/professionell utveckling och Bertil Uggla och Josefin Sundh/klinisk medicin). Nästa möte sker den 16 februari. Om du har något ärende som du tycker ska tas upp i examinationsgruppen är du välkommen att höra av dig till ordförande Marie Lidskog (marie.lidskog@oru.se). 2 (5)

3 Aktuella beslut som berör pedagogiken Besluten är fattade i institutionsledningsrådet (ILR). Dokumenten hittar du på blackboard under Formella dokument Läkarprogrammet, undermapp Beslut. Minskat antal basgruppstillfällen på stadium III Studenter på termin 7 och 8 har framfört att två basgruppstillfällen per vecka splittrar tiden i VFU och gör det omöjligt att fördjupa sig i det de möter på kliniken. Studenterna menar att de via de nedbrutna målen har god kontroll över vad som krävs för att nå kursmålen. Därför beslutas att T9 har ett basgruppsfall per vecka under VFU-veckorna fr o m VT-15. T7 och T8 går över till ett fall per vecka till HT-15. Temagrupperna väljer hur de vill göra under VT-15. Befintliga basgruppsfall omarbetas i samråd med pedagogiska rådet och fastställs som vanligt på institutionsledningsrådet. Riktlinjer för tid i VFU Praxis har varit att förlägga en vecka i VFU som 25 timmar jämnt fördelat över veckans dagar måndag-fredag. Enligt beslutet ökar möjligheten till flexibilitet: den lokala handledaren har frihet att fördela tiden över veckan så att det blir optimalt för såväl studenter som verksamhet, en hel dag kan frigöras för studenternas självstudier, VFU förläggs normalt till vardagar 7-17, men kan förläggas till kvällstid under förutsättning att studenterna informeras om detta i god tid, enstaka pass kan förläggas till lördagar och söndagar. Ansökan om att justera tiden för terminsstart höstterminen Höstterminen 2014 tidigarelades med två veckor för samtliga terminer utom T1. Vid starten den 18 augusti hade många i personalen vid universitetet och landstinget semester, vilket fick negativa konsekvenser för möjligheten att rätta uppsamlingstentamina samt att genomföra VFU av god kvalité den första veckan. För att säkra utbildningens kvalitet har prefekten nu ansökt om att justera terminstiden för hösten så att den tidigareläggs med en vecka i stället för två, vilket skulle innebära terminsstart den 24 augusti Det är rektor som fattar beslut i frågan. 3 (5)

4 PELU Lokala konferenser, kurser och workshops Har du förslag på innehåll som intresserar just dig eller idéer om andra former för pedagogisk utveckling (luncher etc)? Kontakta Helen eller Marie Arbetsplatsmöten med inriktning på pedagogik. Tema och huvudansvarig. Tisdag 10/2 Om konstruktion av basgruppsfall Magnus Grenegård Tisdag 10/3 Duggor och skriftlig examination Mikael Hasselgren Torsdag 26/3 Samverkan mellan professionsutbildningar Marie Lidskog Torsdag 21/5 Tema ej bestämt Inspirationshalvdag för basgruppshandledare. Tisdag 28/ Erfarenhetsutbyte och inspiration. Campus-USÖ. Basgruppshandledarutbildning. Örebro, kursomgång II: 28 maj , 29 maj , 9 juni Karlstad: 19, 20 och 31 mars, Falun: 4,5 och 20 maj. Utbildningsadministrativa rutiner för lärare. 12 mars , P206. Se länk: PIL (Enheten för universitetspedagogik, IKT och lärande) Se även PIL:s hemsida Universitetspedagogik. Den behörighetsgivande universitetspedagogiska utbildningens övergripande syfte är att kursdeltagaren ska ha utvecklat kunskaper, färdigheter och förhållningssätt för att arbeta som lärare inom högre utbildning. Kurserna ges under ett antal halvdagar under våren. Se länk: a-kurser/samtlig-personal/universitetspedagogisk-utbildning/behorighetsgivandekurser/undervisning-och-larande-i-hogre-utbildning-i-och-ii/ 4 (5)

5 Nationella/internationella konferenser och kurser 2015 års AMEE-konferens hålls i Glasgow 5-9 september. Det är i första hand de som aktivt bidrar med abstracts som får möjlighet att åka. Tänk till redan nu om du har en idé till bidrag. Diskutera gärna detta med Marie och Helen. Deadline för att sända in abstract är den 15 februari. Magisterprogram i Medicinsk Pedagogik KI bedriver ett internationellt mastersprogram om 60 hp på distans med några fysiska träffar. Ur beskrivningen: I programmet studeras lärande och ledarskap knutet till universitetsstudier respektive hälso- och sjukvårdsområdet. I examensarbetet väljer du ett fördjupningsområde med syfte att utveckla din egen praktik med någon av inriktningarna akademiskt ledarskap, pedagogiskt utvecklingsarbete, professionell utveckling eller ämnesdidaktik. Du lär dig att på basis av pedagogiska teorier och bästa tillgängliga evidens designa, bedöma, leda och stimulera ändamålsenliga lärandeprocesser och utveckla medicinska utbildningsprogram. Läs mer på: Tips! Artikel om att basgruppshandledarens viktiga betydelse för att skapa ett avslappnat klimat i basgrupperna: Effects of tutor-related behaviours on the process of problem-based learning ChngE., Yew, E. H. J., & Schmidt, H. G.(2011). Adv in Health Sci Educ 16: Bifogas med detta PELU-blad. 5 (5)

April På gång. Kvalitetsarbete utifrån utvärderingen av programmet. Ett antal arbetsgrupper har tillsats som arbetar med olika kvalitetsfrågor.

April På gång. Kvalitetsarbete utifrån utvärderingen av programmet. Ett antal arbetsgrupper har tillsats som arbetar med olika kvalitetsfrågor. PELU-bladet Nyhetsbrev från Pedagogiska Enheten, LäkarUtbildningen April 2015 Nyhetsbrevet sänds ut från PELU 1 en gång per månad under terminstid, och riktar sig till ILUanställda och andra med nära anknytning

Läs mer

Januari-Februari 2016

Januari-Februari 2016 PELUbladet Nyhetsbrev från Pedagogiska Enheten, LäkarUtbildningen Januari-Februari 2016 Nyhetsbrevet sänds ut från PELU 1 ca en gång per månad under terminstid, och riktar sig till ILUanställda och andra

Läs mer

September 2014. På gång. pedagogiska profil, Problem Baserat Lärande, och leds av de pedagogiska utvecklarna Marie Lidskog och Helen Setterud.

September 2014. På gång. pedagogiska profil, Problem Baserat Lärande, och leds av de pedagogiska utvecklarna Marie Lidskog och Helen Setterud. PELU-bladet Nyhetsbrev från Pedagogiska Enheten, LäkarUtbildningen September 2014 Nyhetsbrevet sänds ut från PELU 1 en gång per månad under terminstid, och riktar sig till ILUanställda och andra med nära

Läs mer

Portfölj (portfolio): ett redskap för lärande och utveckling. PELU, Helen Setterud HT-12

Portfölj (portfolio): ett redskap för lärande och utveckling. PELU, Helen Setterud HT-12 Portfölj (portfolio): ett redskap för lärande och utveckling Utveckling Lärande Bedömning Resa mot en professionell identitet Kort bakgrund Ursprung inom konstnärliga professioner, (visa upp sina alster).

Läs mer

Bakgrund Utgångspunkten för uppdragsbeskrivningen är de för Landstinget i Östergötland och Hälsouniversitetet gemensamma dokumenten:

Bakgrund Utgångspunkten för uppdragsbeskrivningen är de för Landstinget i Östergötland och Hälsouniversitetet gemensamma dokumenten: Uppdragsbeskrivning för verksamhetsförlagd utbildningsansvarig läkare (VFUansvarig läkare) inom Landstinget i Östergötland avseende läkarutbildningen vid Hälsouniversitetet. Uppdragsbeskrivningen för VFU-ansvarig

Läs mer

Psykoterapeutprogrammet LATHUND. För studenter och lärare. Läsåret 2010/2011 Uppdaterad december 2010

Psykoterapeutprogrammet LATHUND. För studenter och lärare. Läsåret 2010/2011 Uppdaterad december 2010 Psykoterapeutprogrammet LATHUND För studenter och lärare Läsåret 2010/2011 Uppdaterad december 2010 Avdelningen för klinisk och socialpsykologi Institutionen för beteendevetenskap och lärande Linköpings

Läs mer

Medicinska fakulteten

Medicinska fakulteten Umeå universitet Medicinska fakulteten Norrbottens läns landsting Dnr: UmU 243-662-13 Dnr: NLL 719-13 AVTAL mellan medicinska fakulteten, Umeå universitet, och Norrbottens läns landsting om verksamhetsförlagd

Läs mer

Förskollärarprogrammet LGFOD

Förskollärarprogrammet LGFOD Förskollärarprogrammet LGFOD Programbeskrivning Programmet vänder sig till studerande som vill arbeta inom förskolans verksamhet. Utbildningens syfte är att den studerande genom teoretiska och verksamhetsförlagda

Läs mer

Rapport från processledargruppen för professionell utveckling på läkarprogrammet vid Sahlgrenska akademin

Rapport från processledargruppen för professionell utveckling på läkarprogrammet vid Sahlgrenska akademin Rapport från processledargruppen för professionell utveckling på läkarprogrammet vid Sahlgrenska akademin Projekttid VT11-HT13 Liisa Carlzon Katarina Jood Elisabet Lönnermark Mats Wahlqvist Anders Ågård

Läs mer

Portfölj (portfolio), T1, Stadium I, Läkarprogrammet, Örebro Universitet. Portfölj. Termin 1, Stadium I

Portfölj (portfolio), T1, Stadium I, Läkarprogrammet, Örebro Universitet. Portfölj. Termin 1, Stadium I Portfölj Termin 1, Stadium I Portföljen i korthet (gäller samtliga terminer) Vad är en portfölj? Portfölj (portfolio) är ett redskap som du som student använder för att synliggöra din lärandeprocess och

Läs mer

Programschema för Förskollärarprogrammet, 210 hp. Gäller för läsåret 2018/2019. Dnr 2018/0329 Programschema för 2018/2019 GFE01, GFV01, GFX01

Programschema för Förskollärarprogrammet, 210 hp. Gäller för läsåret 2018/2019. Dnr 2018/0329 Programschema för 2018/2019 GFE01, GFV01, GFX01 Programschema för Förskollärarprogrammet, 210 hp Programkod: Gäller för läsåret 2018/2019 Om programschemat Varje utbildningsprogram har en fastställd utbildningsplan där det bl.a. framgår alla i programmet

Läs mer

Programschema för Förskollärarprogrammet, 210 hp. Gäller för läsåret 2019/2020. Dnr 2019/0352 Programschema för 2019/2020 GFE01, GFV01, GFX01

Programschema för Förskollärarprogrammet, 210 hp. Gäller för läsåret 2019/2020. Dnr 2019/0352 Programschema för 2019/2020 GFE01, GFV01, GFX01 Programschema för Förskollärarprogrammet, 210 hp Programkod: Gäller för läsåret 2019/2020 Om programschemat Varje utbildningsprogram har en fastställd utbildningsplan där det bl.a. framgår alla i programmet

Läs mer

Verksamhetsplan för Läkarsektionen 2015

Verksamhetsplan för Läkarsektionen 2015 för 2015 Sektionsordförande 2014: Theodor Hjortenhammar Vice sektionsordförande 2014: Awad Smew 1. Sammanfattning Sektionens verksamhet 2015 2. Framtidens läkarutbildning på NKS 3. Examinationer 4. Klinisk

Läs mer

Förskollärarprogrammet LGFOR

Förskollärarprogrammet LGFOR Förskollärarprogrammet LGFOR Lärarutbildningen Förskollärare Grundlärare Fritidshem Förskoleklass och årskurs 1-3 Årskurs 4-6 Ämneslärare Årskurs 7-9 (startar ej 2013) Gymnasieskola Yrkeslärare Kompletterande

Läs mer

Nyhetsbrev från programråd för yrkeslärarexamen nr 1:2017

Nyhetsbrev från programråd för yrkeslärarexamen nr 1:2017 Nyhetsbrev från programråd för yrkeslärarexamen nr 1:2017 Dagarna blir ljusare och våren är här. I december fick ni ett första nyhetsbrev från programråd för yrkeslärarexamen och nu har det blivit dags

Läs mer

Programschema för Förskollärarprogrammet, 210 hp. Gäller för läsåret 2017/2018. Dnr MDH 2017/0527 Programschema för 2017/2018 GFE01, GFV01, GFX01

Programschema för Förskollärarprogrammet, 210 hp. Gäller för läsåret 2017/2018. Dnr MDH 2017/0527 Programschema för 2017/2018 GFE01, GFV01, GFX01 Programschema för Förskollärarprogrammet, 210 hp Programkod: Gäller för läsåret 2017/2018 Programschemat är granskat av utbildningsledare och fastställt av akademichef vid akademin för utbildning, kultur

Läs mer

Audiologiutbildningen - Kvalitetsarbete 2011/2012 - uppföljning september 2011

Audiologiutbildningen - Kvalitetsarbete 2011/2012 - uppföljning september 2011 Lunds universitet Medicinska fakulteten Fastställd av Nämnden för rehabiliteringsutbildning -02-01 Audiologiutbildningen - Kvalitetsarbete /2012 - uppföljning september Sakområde Fokus Mål Strategi Tid

Läs mer

REGLER FÖR LÄSÅRETS FÖRLÄGGNING (TERMINSTIDER) SAMT UNDERVISNINGSFRIA DAGAR

REGLER FÖR LÄSÅRETS FÖRLÄGGNING (TERMINSTIDER) SAMT UNDERVISNINGSFRIA DAGAR REGLER FÖR LÄSÅRETS FÖRLÄGGNING (TERMINSTIDER) SAMT UNDERVISNINGSFRIA DAGAR Typ av dokument: Regel Datum: Beslutad av: rektor Giltighetstid: till och med 2026-06-07 Område: Organisation Ansvarig förvaltningsenhet:

Läs mer

Socionomprogrammet Bachelor of Science in Social Work 210 Högskolepoäng

Socionomprogrammet Bachelor of Science in Social Work 210 Högskolepoäng Utbildningsplan för Socionomprogrammet Bachelor of Science in Social Work 210 Högskolepoäng Socionomprogrammet bygger på socialt arbete som vetenskap. Ämnesstudierna har genomgående forskningsanknytning

Läs mer

RIKTLINJER FÖR ATT UTSE EXCELLENT LÄRARE

RIKTLINJER FÖR ATT UTSE EXCELLENT LÄRARE ORU 1.2.1-04185/2017 RIKTLINJER FÖR ATT UTSE EXCELLENT LÄRARE Fastställda av samtliga fakultetsnämnder 2013-01-29,30,31 Senast ändrade: ENT 2017-10-18, HS 2017-10-20 och MH 2017-10-17 Allmänt Enligt rektors

Läs mer

Bakgrund Utgångspunkten för uppdragsbeskrivningen är de för Region Östergötland och Hälsouniversitetet gemensamma dokumenten:

Bakgrund Utgångspunkten för uppdragsbeskrivningen är de för Region Östergötland och Hälsouniversitetet gemensamma dokumenten: Uppdragsbeskrivning för verksamhetsförlagd utbildningsansvarig läkare (VFU-ansvarig läkare)/primärvård, Region Östergötland, avseende läkarutbildningen vid Hälsouniversitetet Uppdragsbeskrivningen för

Läs mer

2. Föregående protokoll *Alla kursplaner som avhandlades är i ordning.

2. Föregående protokoll *Alla kursplaner som avhandlades är i ordning. Sid 1 (6) Närvarande Bilaga 0:1 Ärende 1 Fastställande av föredragningslistan, Val av viceordförande under mandatperioden, Beslut/Åtgärd Ordförande hälsade alla nya rådsmedlemmar välkommen samt berättade

Läs mer

Regler för läsårets förläggning (terminstider) läsåren 2014/ /26, studentsportardagar, välkomstarrangemanget samt lektionsfria dagar

Regler för läsårets förläggning (terminstider) läsåren 2014/ /26, studentsportardagar, välkomstarrangemanget samt lektionsfria dagar Regler för läsårets förläggning (terminstider) läsåren 2014/15-2025/26, studentsportardagar, välkomstarrangemanget samt lektionsfria dagar Fastställd av rektor Typ av dokument: Beslutad av: Giltighetstid:

Läs mer

Kursen ingår i Kompletterande pedagogisk utbildning (KPU) vid Lunds Universitet. Kursen omfattar andra terminen av sammanlagt tre.

Kursen ingår i Kompletterande pedagogisk utbildning (KPU) vid Lunds Universitet. Kursen omfattar andra terminen av sammanlagt tre. Humanistiska och teologiska fakulteterna ÄKPN02, Ämnesläraren som reflekterande praktiker, 30 högskolepoäng The Subject Teacher as a Reflective Practitioner, 30 credits Avancerad nivå / Second Cycle Fastställande

Läs mer

VFU-kursplaneutredning för 2011-års lärarutbildningar

VFU-kursplaneutredning för 2011-års lärarutbildningar VFU-kursplaneutredning för 2011-års lärarutbildningar Anna-Karin Björling, Planeringsavdelningen, Stockholms universitet Samverkanskonferensen 2013-10-10 Syfte Likvärdighet vad gäller förväntade studieresultat

Läs mer

Välkommen till Yrkeslärarutbildningen

Välkommen till Yrkeslärarutbildningen Distansutbildning halvfart 2012-07-02 Välkommen till Yrkeslärarutbildningen Du är mycket välkommen till yrkeslärarutbildningen som bedrivs på halvfart och modifierad distans. Det betyder att du även har

Läs mer

Välkommen till Kurs 1, Läkarprogrammet

Välkommen till Kurs 1, Läkarprogrammet Välkommen till Kurs 1, Läkarprogrammet Kursansvarig och examinator Johanna Dahlberg Kursadministratör Alexandra Morén Studievägledare Gunilla Hultman Översikt K1 Professionell utveckling Generalist Gastro

Läs mer

Pedagogisk kompetensutveckling. Hur tas investeringen tillvara?

Pedagogisk kompetensutveckling. Hur tas investeringen tillvara? Pedagogisk kompetensutveckling Hur tas investeringen tillvara? Ur UPC:s verksamhetsberättelse 2009: Genomfört 37 verkstäder, 4 lunchseminarier samt institutionsaktiviteter. Totalt 1100 deltagare. Under

Läs mer

Magisterprogrammet pedagogiskt arbete med inriktning mot lärares arbete och elevers lärande

Magisterprogrammet pedagogiskt arbete med inriktning mot lärares arbete och elevers lärande Magisterprogrammet pedagogiskt arbete med inriktning mot lärares arbete och elevers lärande Programmet omfattar med sina 60 hp - en metodkurs Forsknings- och utvecklingsarbete i skolan (15 hp) - teorikurser

Läs mer

Audiologiutbildningen - Kvalitetsarbete 2011/2012

Audiologiutbildningen - Kvalitetsarbete 2011/2012 Lunds universitet -02-01 Medicinska fakulteten Fastställd av Nämnden för rehabiliteringsutbildning Boel Heister Trygg Audiologiutbildningen - Kvalitetsarbete /2012 Sakområde Fokus Mål Strategi Tid Ansvar

Läs mer

Tid: Måndagen den 13 februari 2017 kl Scandic City, Linköping. Margareta Bachrach- ordförande. Malin Lindqvist Appell programansvarig

Tid: Måndagen den 13 februari 2017 kl Scandic City, Linköping. Margareta Bachrach- ordförande. Malin Lindqvist Appell programansvarig 1(9) Tid: Måndagen den 13 februari 2017 kl. 9.00 11.00 Lokal: Scandic City, Linköping Närvarande: Ledamöter: Margareta Bachrach- ordförande Lindström Agneta Kullberg Karin Valeskog Malin Lindqvist Appell

Läs mer

Antagning av excellent lärare vid Språkvetenskapliga fakulteten

Antagning av excellent lärare vid Språkvetenskapliga fakulteten SPRÅKFAK 2012/29 Antagning av excellent lärare vid Språkvetenskapliga Fastställd av Språkvetenskapliga 2012-06-12 Innehållsförteckning 1 Antagning av excellent lärare vid den Språkvetenskapliga 3 Pedagogisk

Läs mer

Utbildningsplan för Sjuksköterskeprogrammet 180 högskolepoäng. Programme in Nursing 180 higher education credits

Utbildningsplan för Sjuksköterskeprogrammet 180 högskolepoäng. Programme in Nursing 180 higher education credits Dnr G217 4700/06 Utbildningsplan för Sjuksköterskeprogrammet 180 högskolepoäng Programme in Nursing 180 higher education credits Fastställd av Sahlgrenska akademistyrelse 2006-11-24 Reviderad av dekanus

Läs mer

Uppdaterad

Uppdaterad Uppdaterad 2015-07-17 1 STOCKHOLMS UNIVERSITET Sociologiska institutionen Kursplan för Kandidatuppsats i sociologi HT 2015, 15hp (Syllabus for Bachelor thesis course in sociology, 15 ECTS) 1. Personal

Läs mer

108 Fastställande av föredragningslistan och utseende av justerare

108 Fastställande av föredragningslistan och utseende av justerare Sid 1 (6) Närvarande: Thomas Brännström, ordförande Bo Carlberg Tor Ny Silvana Naredi Thomas Grundström Ellinor Salander Renberg Solveig Wållberg Jonsson Gunnar Tiger Berit Kriström Roger Karlsson Sofia

Läs mer

Välkommen till Linköpings universitet!

Välkommen till Linköpings universitet! Välkommen till! Med detta brev vill vi hälsa dig välkommen till Yrkeslärarprogrammet 90 hp vid. Vi är glada för att du har valt att studera till lärare. Mitt namn är och jag är Programansvarig utbildningsledare,

Läs mer

Förskollärarprogrammet LGFOD

Förskollärarprogrammet LGFOD Förskollärarprogrammet LGFOD Lärarutbildningen Förskollärare Grundlärare Fritidshem Förskoleklass och årskurs 1-3 Årskurs 4-6 Ämneslärare Årskurs 7-9 (startade ej 2013) Gymnasieskola Yrkeslärare Kompletterande

Läs mer

1 Appendix till riktlinjer för anställning som professor eller lektor 2008-04-01 för bedömning av pedagogiska meriter

1 Appendix till riktlinjer för anställning som professor eller lektor 2008-04-01 för bedömning av pedagogiska meriter 1 Appendix till riktlinjer för anställning som professor eller lektor 2008-04-01 för bedömning av pedagogiska meriter MEDICINSKA FAKULTETEN, LUNDS UNIVERSITET Underlag för bedömning av den pedagogiska

Läs mer

Lärande, kommunikation och informationsteknologi, Magisterprogram, 60 högskolepoäng

Lärande, kommunikation och informationsteknologi, Magisterprogram, 60 högskolepoäng Utbildningsplan Dnr G 2018/203 IT-FAKULTETEN Lärande, kommunikation och informationsteknologi, Magisterprogram, 60 högskolepoäng Learning, Communication and Information Technology, Master's Programme,

Läs mer

Juni 2016. Examensdags! De allra första läkarstudenterna tar examen denna vecka. Vi säger tack för en intensiv och härlig tid och lycka till!

Juni 2016. Examensdags! De allra första läkarstudenterna tar examen denna vecka. Vi säger tack för en intensiv och härlig tid och lycka till! PELUbladet Nyhetsbrev från Pedagogiska Enheten, LäkarUtbildningen Juni 2016 Examensdags! De allra första läkarstudenterna tar examen denna vecka. Vi säger tack för en intensiv och härlig tid och lycka

Läs mer

13/1 kl Om du inte webbregistrerar dig inom denna tidsangivelse kan din plats gå till en annan student som står på kö.

13/1 kl Om du inte webbregistrerar dig inom denna tidsangivelse kan din plats gå till en annan student som står på kö. Välkomstbrev Välkommen till MND och kursen Självständigt arbete på grundläggande nivå. Nedan finner du viktig information angående kursen: 1. Webbregistrering: För att du ska vara garanterad din plats

Läs mer

Psykologprogrammets LATHUND. Fo r studenter och la rare

Psykologprogrammets LATHUND. Fo r studenter och la rare Psykologprogrammets LATHUND Fo r studenter och la rare Läsåret 2015/2016 Uppdaterad maj 2015 1 Psykologprogrammets lathund Detta är en information om övergripande regler och principer på Psykologprogrammet

Läs mer

Välkommen till Högskolan i Gävle och Akademin för Utbildning och Ekonomi

Välkommen till Högskolan i Gävle och Akademin för Utbildning och Ekonomi Välkommen till Högskolan i Gävle och Akademin för Utbildning och Ekonomi KURSNAMN Examensarbete i företagsekonomi KURSKOD FEG300 ANMÄLNINGSKOD 11119 och 11118 KURSVECKOR 36-03 KURSPLAN alt. Se Blackboard

Läs mer

Utbildningsrådet Karin Wikeby, utbildningsavdelningen. PROTOKOLL Tisdag den 27 maj 2014, kl 14:00 17:00 Lars Öberg, Academicum, Medicinaregatan 3

Utbildningsrådet Karin Wikeby, utbildningsavdelningen. PROTOKOLL Tisdag den 27 maj 2014, kl 14:00 17:00 Lars Öberg, Academicum, Medicinaregatan 3 Utbildningsrådet Karin Wikeby, utbildningsavdelningen PROTOKOLL Tisdag den 27 maj 2014, kl 14:00 17:00 Lars Öberg, Academicum, Medicinaregatan 3 Närvarande ledamöter Silvana Naredi, ordförande Patrik Aronsson

Läs mer

Studiehandledning för kursen UC419F. Handledarutbildning för studie- och yrkesvägledare. 7,5 hp distans. Våren 2011

Studiehandledning för kursen UC419F. Handledarutbildning för studie- och yrkesvägledare. 7,5 hp distans. Våren 2011 STOCKHOLMS UNIVERSITET Institutionen för pedagogik och didaktik Studie- och yrkesvägledarprogrammet Marie Andersson Studiehandledning för kursen UC419F Handledarutbildning för studie- och yrkesvägledare

Läs mer

Masterprogrammet i audiologi/logopedi Kvalitetsarbete

Masterprogrammet i audiologi/logopedi Kvalitetsarbete Lunds universitet Fastställd av Nämnden för rehabiliteringsutbildning Medicinska fakulteten 02-01 Kristina Hansson och Boel Heister Trygg Masterprogrammet i audiologi/logopedi Kvalitetsarbete Sakområde

Läs mer

Bedömning, betygsättning och VFU - 15 hp

Bedömning, betygsättning och VFU - 15 hp Studiehandledning för Bedömning, betygsättning och VFU - 15 hp Kurskod: LPAK05 (KPU5, VAL5) Vårterminen 2019 Karlstads universitet Datum: 2018-11-29 Kursledare: Joakim Wendell VFU-ansvarig: Mikael Svanberg

Läs mer

Bil 1 till utbildningsplan Lärarprogrammet 210-270/300 hp Lärarprogrammet 90 hp

Bil 1 till utbildningsplan Lärarprogrammet 210-270/300 hp Lärarprogrammet 90 hp Utdrag ur PM Den verksamhetsförlagda delen i lärarutbildningen vid Högskolan i Gävle Fastställd av Lärarutbildningsnämnden 2001-09-27 Reviderad 2002-09-12, 2003-11-07, 2004-05-13 Uppdaterad 2008-05-27

Läs mer

Högskolan i Skövde Rektor Box Skövde Caroline Cruz BESLUT

Högskolan i Skövde Rektor Box Skövde Caroline Cruz BESLUT Högskolan i Skövde Rektor Box 408 541 28 Skövde Caroline Cruz BESLUT 2007-09-18 Reg.nr 31-582-07 Examination vid Högskolan i Skövde Studenter som har påbörjat en kurs sent och missat flera obligatoriska

Läs mer

Mall för beskrivning av utbildning

Mall för beskrivning av utbildning Lärosätets namn Högskolan Kristianstad Utbildningens namn Speciallärarutbildning med specialisering mot utvecklingsstörning, 90 hp (1-90). Ingår i Lärarlyftet II. Antal högskolepoäng 90 hp Målgrupp Målgrupp

Läs mer

Info om professionsutveckling för dig som ansvarar för ledning av förskola och skola

Info om professionsutveckling för dig som ansvarar för ledning av förskola och skola 2015-11-10 Info om professionsutveckling för dig som ansvarar för ledning av förskola och skola Här info om möjligheter för utveckling och kvalificering för er som har ledningsfunktion inom förskola och

Läs mer

(Teaching Academy, Faculty of Medicine)

(Teaching Academy, Faculty of Medicine) Dekanus 2009-05-28 Medicinska fakultetens pedagogiska akademi (Teaching Academy, Faculty of Medicine) Bakgrund Medicinska fakulteten har som vision att vara en medicinsk fakultet som ständigt bryter ny

Läs mer

Utbildningsplan för masterprogrammet i medicinsk pedagogik 4ME09

Utbildningsplan för masterprogrammet i medicinsk pedagogik 4ME09 Utbildningsplan för masterprogrammet i medicinsk pedagogik 4ME09 Inrättad av Styrelsen för utbildning 2008-11-05 Fastställd av Styrelsen för utbildning 2008-11-05 Sid 2 (7) 1. Basdata 1.1. Programkod 4ME09

Läs mer

Förskollärarprogrammet

Förskollärarprogrammet Förskollärarprogrammet Förskolepedagogik: Verksamhetsförlagd utbildning, 7,5hp Kurskod 970G31 Studiehandledning Ht. 2015 0 Förord Välkommen till kursen Innehållet i denna studiehandledning har utarbetats

Läs mer

Verksamhets Förlagd. Utbildning ÄMNESLÄRARPROGRAMMET 7-9 TEXTIL INRIKTNING 2014 LINKÖPINGS UNIVERSITET

Verksamhets Förlagd. Utbildning ÄMNESLÄRARPROGRAMMET 7-9 TEXTIL INRIKTNING 2014 LINKÖPINGS UNIVERSITET Verksamhets Förlagd Utbildning ÄMNESLÄRARPROGRAMMET 7-9 TEXTIL INRIKTNING 2014 LINKÖPINGS UNIVERSITET Till dig som är handledare i textil Välkommen och stort tack för att du medverkar i Ämneslärarutbildningen

Läs mer

Välkommen till kursen Fysioterapi: Klinisk utvärdering och mätmetoder, 7,5 hp, Umeå universitet

Välkommen till kursen Fysioterapi: Klinisk utvärdering och mätmetoder, 7,5 hp, Umeå universitet Institutionen för samhällsmedicin och rehabilitering Enheten för fysioterapi Umeå universitet, 901 87 Umeå www.umu.se Sid 1 (5) Välkommen till kursen Fysioterapi: Klinisk utvärdering och mätmetoder, 7,5

Läs mer

2 Anmälan av beslut fattade på rådets vägnar. Lottning har skett för fördelning av plats till studenter som ansökt om studieortsbyte.

2 Anmälan av beslut fattade på rådets vägnar. Lottning har skett för fördelning av plats till studenter som ansökt om studieortsbyte. Sid 1 (5) Närvarande Christina Ljungberg, ordförande Sven Carlsson Stig Jacobsson pp.7-13 Silvana Naredi Magnus Hultin Ellinor Salander Renberg Markku Haapamäki Eva Lundin Sven-Arne Silfverdal Karl-Gunnar

Läs mer

Pedagogisk portfölj. Elisabeth Liljeroth Leg, sjuksköterska, Lektor, PMI, Karolinska Universitetssjukhuset

Pedagogisk portfölj. Elisabeth Liljeroth Leg, sjuksköterska, Lektor, PMI, Karolinska Universitetssjukhuset Pedagogisk portfölj Elisabeth Liljeroth Leg, sjuksköterska, Lektor, PMI, Karolinska Universitetssjukhuset Ann-Charlotte Falk Leg. Sjuksköterska, Docent, Omvårdnadsansvarig PMI, Karolinska Universitetssjukhuset

Läs mer

Riktlinjer för Översättningsvetenskap, masterprogram, inriktning konferenstolkning,

Riktlinjer för Översättningsvetenskap, masterprogram, inriktning konferenstolkning, STOCKHOLMS UNIVERSITET Tolk- och översättarinstitutet Riktlinjer för Översättningsvetenskap, masterprogram, inriktning konferenstolkning, 2011-2013 Allmänt om programmet och om dessa riktlinjer I uppläggningen

Läs mer

Nyhetsbrev från Barnrättsakademin

Nyhetsbrev från Barnrättsakademin Nyhetsbrev från Barnrättsakademin Efter en bra vårtermin och en underbar sommar har våra kurser åter börjat och universitetet är fyllt av nya och återvända studenter! Vi hälsar våra ca 200 studenter välkomna

Läs mer

Nr 2, februari Tipsa en vän om Vägledarinfo! Klicka här för att läsa brevet i din webbläsare»

Nr 2, februari Tipsa en vän om Vägledarinfo! Klicka här för att läsa brevet i din webbläsare» Tipsa en vän om Vägledarinfo! Nr 2, februari 2016 Klicka här för att läsa brevet i din webbläsare» Hej, Efter en lyckad terminststart med flera välbesökta välkomstaktiviteter är terminen nu i full gång

Läs mer

Anteckningar kring överenskommelser angående arbetssätt för Uppsamlingstentamen from vt 2017 vid Institutionen för psykologi

Anteckningar kring överenskommelser angående arbetssätt för Uppsamlingstentamen from vt 2017 vid Institutionen för psykologi Bilaga 1 Anteckningar kring överenskommelser angående arbetssätt för Uppsamlingstentamen from vt 2017 vid Institutionen för psykologi Efter möte 20/2 2017 Grundprinciper Studenten skall enligt Universitetets

Läs mer

Utbildningsplan. Utbildningens mål. Utbildningens omfattning och innehåll. Kunskap och förståelse. Färdigheter och förmågor

Utbildningsplan. Utbildningens mål. Utbildningens omfattning och innehåll. Kunskap och förståelse. Färdigheter och förmågor Utbildningsplan Magisterprogram, projektledning och verksamhetsutveckling Master's Programme, Project Management and Operational Development, 60 credits 60,0 högskolepoäng Gäller för antagna till utbildningen

Läs mer

ARBETSGÅNG OCH SCHEMA FÖR KURS 1PE502, PEDAGOGISKT OCH PROFESSIONELLT LEDARSKAP

ARBETSGÅNG OCH SCHEMA FÖR KURS 1PE502, PEDAGOGISKT OCH PROFESSIONELLT LEDARSKAP ARBETSGÅNG OCH SCHEMA FÖR KURS 1PE502, PEDAGOGISKT OCH PROFESSIONELLT LEDARSKAP Träff 1 Lördagen den 22 september, klockan 1015 1600 Sal Homeros fm. Wägner och Moberg på em. Vecka 36 38, 3 september 22

Läs mer

SJUKSKÖTERSKEPROGRAMMET

SJUKSKÖTERSKEPROGRAMMET Välkommen till SJUKSKÖTERSKEPROGRAMMET vid i Linköping och Norrköping Höstterminen 2015 http://www.hu.liu.se/ssk VARMT VÄLKOMMEN TILL SJUKSKÖTERSKEPROGRAMMET Du som antagits till utbildningen i urval 1-

Läs mer

Programme in Diagnostic Radiology Nursing 180 credits

Programme in Diagnostic Radiology Nursing 180 credits Dnr: G 2012/218 Utbildningsplan för Röntgensjuksköterskeprogrammet 180 högskolepoäng Programme in Diagnostic Radiology Nursing 180 credits Fastställd av Sahlgrenska akademistyrelse 2007-11-01 Reviderad

Läs mer

Programschemat är granskat av utbildningsledare och fastställt av akademichef vid akademin för utbildning, kultur och kommunikation

Programschemat är granskat av utbildningsledare och fastställt av akademichef vid akademin för utbildning, kultur och kommunikation Programschema för Kompletterande pedagogisk utbildning, 0 hp Programkod: Gäller för läsåret 2017/2018 Programschemat är granskat av utbildningsledare och fastställt av akademichef vid akademin för utbildning,

Läs mer

Pressmeddelande 10 september 2012 Utbildningsdepartementet

Pressmeddelande 10 september 2012 Utbildningsdepartementet Pressmeddelande 10 september 2012 Utbildningsdepartementet Regeringen föreslår att fler läkare, tandläkare och sjuksköterskor ska utbildas. Med de nya platserna kommer läkarutbildningen att ha ökat med

Läs mer

Beskrivning av utbildning

Beskrivning av utbildning Lärosätets namn Högskolan Kristianstad Utbildningens namn Speciallärarutbildning specialisering mot språk-, skriv- och läsutveckling 90 hp (1-90). Ingår i Lärarlyftet II. Antal högskolepoäng 90 hp Målgrupp

Läs mer

Utbildningsplan för ämneslärarutbildningen vid Lunds universitet

Utbildningsplan för ämneslärarutbildningen vid Lunds universitet Utbildningsplan för ämneslärarutbildningen vid Lunds universitet 1. Identifikation och grundläggande uppgifter Antal högskolepoäng: 270/300/330 Nivå: Avancerad Programkoder: LAÄ7N, LAÄGN, LAMGY, LAM79

Läs mer

Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för medicin

Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för medicin SAHLGRENSKA AKADEMIN INSTITUTIONEN FÖR MEDICIN Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för medicin Datum: 2019-06-11 Tid: 13.30-16.10 Plats: Ingegerd Eriksson, Academicum Närvarande ledamöter:

Läs mer

Protokoll. 24 januari 2013 Läkarsektionen Protokoll

Protokoll. 24 januari 2013 Läkarsektionen Protokoll Formalia Datum: Torsdagen den 24 januari 2013 Tid: kl. 17.00-18.30 Plats: Medicinska Föreningens kårhus, puben Närvarande: Jannike Svedin Beatrice Bergström Frideborg Bradley Theodore Holmlöv Hritul Karim

Läs mer

Studentmedverkan i förbättringsarbete. Ett samarbete mellan Landstinget i Östergötland och Hälsouniversitetet i Linköping

Studentmedverkan i förbättringsarbete. Ett samarbete mellan Landstinget i Östergötland och Hälsouniversitetet i Linköping Studentmedverkan i förbättringsarbete Ett samarbete mellan Landstinget i Östergötland och Hälsouniversitetet i Linköping Överenskommelse Landstinget i Östergötland och Hälsouniversitetet har tagit beslut

Läs mer

Utbildningsplan för Handledar- och lärarutbildning i psykoterapi 45 hp

Utbildningsplan för Handledar- och lärarutbildning i psykoterapi 45 hp S:t Lukas utbildningsinstitut Utbildningsplan för Handledar- och lärarutbildning i psykoterapi 45 hp Study programme in supervision and teaching in psychotherapy 45 ECTS Fastställd av Utbildnings- och

Läs mer

Utbildningsplan för sjuksköterskeprogrammet, 180 högskolepoäng. Bachelor Programme in Nursing, 180 credits

Utbildningsplan för sjuksköterskeprogrammet, 180 högskolepoäng. Bachelor Programme in Nursing, 180 credits Utbildningsplan för sjuksköterskeprogrammet, 180 högskolepoäng Bachelor Programme in Nursing, 180 credits Programkod: SSH16 Utbildningsnivå: Grundnivå Fastställd: 2015-04-22 Ikraftträdande: Höstterminen

Läs mer

VFU 2 FÖRSKOLLÄRARE HT 2018

VFU 2 FÖRSKOLLÄRARE HT 2018 VFU 2 FÖRSKOLLÄRARE HT 2018 Välkommen Lärare: Maria Johansson, Ulla-Britt Bergdahl, Ewa-Charlotte Faarinen Examinator: Maria Johansson VÄLKOMMEN TILL VFU INFORMATION Planeringsunderlag Loggboken Bedömningsformulär

Läs mer

Riktlinjer för anställning och befordran av lärare samt för antagning av docent och av excellent lärare vid teknisknaturvetenskapliga

Riktlinjer för anställning och befordran av lärare samt för antagning av docent och av excellent lärare vid teknisknaturvetenskapliga TEKNAT 2014/214 Riktlinjer för anställning och befordran av lärare samt för antagning av docent och av excellent lärare vid teknisknaturvetenskapliga vetenskapsområdet Fastställda av teknisk-naturvetenskapliga

Läs mer

I. Validering av nya program med examen på grundnivå och/eller avancerad nivå

I. Validering av nya program med examen på grundnivå och/eller avancerad nivå 1 I. Validering av nya program med examen på grundnivå och/eller avancerad nivå Validering av nya program är ett grundläggande element i kvalitetssäkringsarbetet vid Lunds universitet. Förutsättningarna

Läs mer

Stockholms universitet, Specialpedagogiska institutionen

Stockholms universitet, Specialpedagogiska institutionen 1 (5) Lärosätets namn Stockholms universitet, Specialpedagogiska institutionen Utbildningens namn Speciallärarutbildning med specialisering mot dövhet eller hörselskada 90 hp (1-90). Ingår i Lärarlyftet

Läs mer

Utformning av den verksamhetsförlagda utbildningen av lärarstudenter (VFU) i Upplands-Bro kommun

Utformning av den verksamhetsförlagda utbildningen av lärarstudenter (VFU) i Upplands-Bro kommun Bildningsförvaltningen 2008-06-24 Handlingsplan för: Utformning av den verksamhetsförlagda utbildningen av lärarstudenter (VFU) i Upplands-Bro kommun Detta dokument är en handlingsplan för genomförandet

Läs mer

Nationella mål för aktuell examen För FYSIOTERAPEUTEXAMEN skall studenten visa sådan kunskap och förmåga som krävs för behörighet som fysioterapeut.

Nationella mål för aktuell examen För FYSIOTERAPEUTEXAMEN skall studenten visa sådan kunskap och förmåga som krävs för behörighet som fysioterapeut. Utbildningsplan Fysioterapeutprogrammet 180 hp Physiotherapy Programme, 180 credits Högskolepoäng: 180 hp Programkod: VYSJG/VYFYS Beslutad av: Medicinska fakultetens fakultetsnämnd Datum för fastställande:

Läs mer

Bedömningsunderlaget skickas senast den 24 februari 2012 till följande adress:

Bedömningsunderlaget skickas senast den 24 februari 2012 till följande adress: Instruktion till handledare för bedömning av studerandes tillämpade sociala och didaktiska lärarförmågor under verksamhetsförlagd utbildning (VFU) vt 2012 De kurser som ges vid Lärarprogrammet i Linköping

Läs mer

VFF-guide för Speciallärar- och Specialpedagogprogrammen HT 2012

VFF-guide för Speciallärar- och Specialpedagogprogrammen HT 2012 VFF-guide för Speciallärar- och Specialpedagogprogrammen HT 2012 Information Detta informationsbrev vänder sig till dig som är vänlig och tar emot studenter från speciallärar- specialpedagogprogrammet

Läs mer

VFU-guide för Speciallärar -och Specialpedagogprogrammen Ht 2011

VFU-guide för Speciallärar -och Specialpedagogprogrammen Ht 2011 VFU-guide för Speciallärar -och Specialpedagogprogrammen Ht 2011 Inledning Detta informationsbrev vänder sig till dig som är vänlig och tar emot studenter från speciallärar- specialpedagogprogrammet under

Läs mer

Välkommen till programinformation Grundlärarprogrammet förskoleklass och årskurs 1-3 Hösten 2014 Tatjana Norbäck Ann Hagernäs

Välkommen till programinformation Grundlärarprogrammet förskoleklass och årskurs 1-3 Hösten 2014 Tatjana Norbäck Ann Hagernäs Välkommen till programinformation Grundlärarprogrammet förskoleklass och årskurs 1-3 Hösten 2014 Tatjana Norbäck Ann Hagernäs Dagens program Måndagen den 22 september kl. 10.30 ca 12.00 Lärarfacket Programmets

Läs mer

Adjungerad ledamot Avdelningschef, Studentenheten, HU

Adjungerad ledamot Avdelningschef, Studentenheten, HU Närvarande Ledamöter Verksamhetsföreträdare Karin Kjellgren ordförande, prodekan p 1-6, 19-20, 14, 7-12, 21, 13, 18 Annette Theodorsson vice ordförande, AnnaKarin Johansson Elaine Sjögren Inger Lundeborg

Läs mer

Välkommen till Magisterprogrammet i utbildningsledning!

Välkommen till Magisterprogrammet i utbildningsledning! 1 (5) Välkommen till Magisterprogrammet i utbildningsledning! Varmt välkommen till Stockholms universitet och institutionen för pedagogik och didaktik. Du har blivit antagen till magisterprogrammet i utbildningsledning

Läs mer

Välkommen till termin 2 av KPU (KOMBI) Informationsträff

Välkommen till termin 2 av KPU (KOMBI) Informationsträff Välkommen till termin 2 av KPU (KOMBI) Informationsträff 2014-12-12 KPU 90hp (KOMBI lärarprofessionen75hp) Termin 1: - Ämnesdidaktik, 10hp -Teorier om lärande och individens utveckling, DIG11K, 5hp -VFU

Läs mer

Inbjudan att inkomma med förslag på nya tvärvetenskapliga kurser

Inbjudan att inkomma med förslag på nya tvärvetenskapliga kurser Inbjudan att inkomma med förslag på nya tvärvetenskapliga kurser I stort sett alla samhällsproblem kräver ämnesöverskridande angreppssätt. Uppsala universitet har en rik ämnesbredd och borde därför ha

Läs mer

Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå

Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå Datum: 2018-05-18 Fakulteten för teknik Utbildningsrådet för grundnivå och avancerad nivå Protokoll Närvarande: Björn Johannesson prodekan, ordförande Conny Sjögren studierektor Ma/Fy/Lub, ej närvarande

Läs mer

Övriga närvarande: Madeleine Åberg-Svensk, sekreterare Chatrin Persson p 34. Frånvarande: Solveig Engman, Institutionen för omvårdnad

Övriga närvarande: Madeleine Åberg-Svensk, sekreterare Chatrin Persson p 34. Frånvarande: Solveig Engman, Institutionen för omvårdnad Närvarande: Britt-Marie Lindgren (ordf.), Institutionen för omvårdnad Christina Juthberg, Institutionen för omvårdnad (Örnsköldsvik) Elisabeth Lindahl, Institutionen för omvårdnad Arja Lehti, Institutionen

Läs mer

Linda Ringhage, utbildningsavdelningen

Linda Ringhage, utbildningsavdelningen Linda Ringhage, utbildningsavdelningen Protokoll fört vid sammanträde med Programkommittén för odontologi 17 oktober 2011, klockan 14.30 17.00 Lokal: Sessionssalen, vån 8, Institutionen för odontologi

Läs mer

Välkomna till Chalmers Campus Lindholmen Elektroteknik, högskoleingenjör 180 hp Arto Heikkilä Institutionen för rymd- och geovetenskap

Välkomna till Chalmers Campus Lindholmen Elektroteknik, högskoleingenjör 180 hp Arto Heikkilä Institutionen för rymd- och geovetenskap Välkomna till Chalmers Campus Lindholmen Elektroteknik, högskoleingenjör 180 hp Arto Heikkilä Institutionen för rymd- och geovetenskap Datateknik, högskoleingenjör 180 hp Arne Linde WWW-adress: http://dataingenjör.eu/

Läs mer

Studierådsprotokoll Farmacevtiska Studentkåren

Studierådsprotokoll Farmacevtiska Studentkåren Tid: 17.15 Plats: Puben Närvarande: Jakob Rasch Martin Sjöstrand Maria Runngren Emma Jönsson Ordförande, A8 Vice ordförande, R3 Sekreterare, A3 Handläggare Diana Masete A6 Patrik Wigan A6 Johanna Villén

Läs mer

Riktlinjer för anställning och befordran av lärare samt för antagning av docent och av excellent lärare vid teknisknaturvetenskapliga

Riktlinjer för anställning och befordran av lärare samt för antagning av docent och av excellent lärare vid teknisknaturvetenskapliga TEKNAT 2018/239 Riktlinjer för anställning och befordran av lärare samt för antagning av docent och av excellent lärare vid teknisknaturvetenskapliga vetenskapsområdet Fastställda av teknisk-naturvetenskapliga

Läs mer

Verksamhets Förlagd. Utbildning ÄMNESLÄRARPROGRAMMET 7-9 TEXTILSLÖJD 2017 LINKÖPINGS UNIVERSITET

Verksamhets Förlagd. Utbildning ÄMNESLÄRARPROGRAMMET 7-9 TEXTILSLÖJD 2017 LINKÖPINGS UNIVERSITET Verksamhets Förlagd Utbildning ÄMNESLÄRARPROGRAMMET 7-9 TEXTILSLÖJD 2017 LINKÖPINGS UNIVERSITET Till dig som är handledare i textil Välkommen och stort tack för att du medverkar i Ämneslärarutbildningen

Läs mer

Farmaceutiska fakulteten Uppsala 19 mars 2013 Studievägledningen

Farmaceutiska fakulteten Uppsala 19 mars 2013 Studievägledningen Farmaceutiska fakulteten Uppsala 19 mars 2013 Studievägledningen Antagning till senare del av Apotekarprogrammet och Receptarieprogrammet för studenter med tidigare högskolestudier Farmaceutiska fakulteten

Läs mer

En liten guide till ditt profilval

En liten guide till ditt profilval Studienämndsutskottet presenterar: En liten guide till ditt profilval Detta dokument är till för dig som har börjat fundera över dina valbara kurser i de högre årskurserna. Som du kanske redan vet finns

Läs mer

Medicinska fakulteten Sammanträdesdag Internationella kommittén för läkarprogrammet

Medicinska fakulteten Sammanträdesdag Internationella kommittén för läkarprogrammet LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL Medicinska fakulteten Sammanträdesdag 2018-04-06 Internationella kommittén för läkarprogrammet Närvarande: Jesper Petersson, ordf Lars Hagander Kristina Källén Elisabeth Axell

Läs mer

Utbildningsplan för magisterprogrammet i klinisk medicinsk vetenskap

Utbildningsplan för magisterprogrammet i klinisk medicinsk vetenskap Utbildningsplan för magisterprogrammet i klinisk medicinsk vetenskap 3KL07, 3K107 Inrättad av Styrelsen för utbildning 2006-11-22 Fastställd av Styrelsen för utbildning 2007-04-04 Reviderad av Styrelsen

Läs mer