VERKSAMHETSBERÄTTELSE

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014 1"

Transkript

1 VERKSAMHETSBERÄTTELSE Friskis&Svettis Malmö 2014 blev ett turbulent år med en översvämning som drabbade Parkmöllan hårt, men en lyckad renovering av gymmet fick ett mycket positivt mottagande. Vi startade ett korplag i fotboll och IW soft, HIT 35 och TMI med Bulgarian bags var några av nyheterna för året. Målsättningen för Friskis&Svettis Malmö är att få så många som möjligt att motionera. Vi erbjuder ett brett och varierat utbud av aktiviteter för att alla ska ha möjlighet att vara med. Vår verksamhetsidé lyder Friskis&Svettis erbjuder lustfylld och lättillgänglig träning av hög kvalitet för alla. Vi är en ideell idrottsförening ansluten till Friskis&Svettis Riks, Svenska Friidrottsförbundet, Svenska Skidförbundet och Korpen Malmö Motionsidrottsförbund. Våra medlemmar Konkurrensen tilltar, allt fler träningsanläggningar öppnar i alla delar av Malmö. Vi har under många år haft en fantastisk tillväxt och medlemsantalet har ökat konstant fram till sjönk antalet till mot året innan. Vi vet genom våra enkäter att de allra flesta är mycket nöjda med föreningen och utbudet, och vi fortsätter utmaningen att ligga i framkant när det gäller träningsutbudet i Malmö. Fördelningen mellan könen ligger på cirka 32 % killar/män och 68 % tjejer/kvinnor. Våra yngsta medlemmar är under året och de äldsta över 90!

2 VERKSAMHETSBERÄTTELSE Jympa Vi har fyra grundintensiteter soft, bas, medel och intensiv. Träningen är allsidig och passen har likartad uppbyggnad, de innehåller kondition, rörlighet, styrka och koordination. Vi har också ett stort antal pass där vi anpassat upplägget efter olika behov och intressen. Under 2014 erbjöds Led (för reumatiker), Vatten, Senior och Enkel (för de med särskilda behov). De yngsta kunde träna på familje-, knatte- och juniorjympa. Vår populära dansskola fortsatte att dra fulla hus, cirka 120 barn deltog under året. Dans & Aerobics Dans fusion, Dans fuego och Dans afro fanns för våra danssugna medlemmar, liksom Dans Street som kom tillbaka efter en tids uppehåll. Även Aerobics och Step ingick i utbudet. Träna ute Ingen sommar utan vår traditionella utejympa. Även i år höll vi till på Ribersborgsstranden. Vi erbjöd även för andra året i rad succén Cirkelfys på Kroksbäcksbackarna. För 14:e året i rad sken solen över maskeradjympan för stadens förskolor och fritidshem. Cirka 600 utklädda och entusiastiska barn och vuxna jympade och hade roligt. De pengar som arrangemanget inbringade skänktes oavkortat till organisationen ECPAT. Joggingen bytte namn till Löpning och under året erbjöd vi Löpning Intervall, Löpning långdistans samt Cross.

3 VERKSAMHETSBERÄTTELSE Cirkelgym Cirkelgym (2 varv), Cirkelgym senior och Cirkelgym X fortsatte att vara populära pass. Vi hade också kombipass med IW. Spinning Spinning är vår näststörsta gruppaktivitet med inpasseringar under Man kunde träna spinning med distans- eller intervallinriktning. IndoorWalking IW-verksamheten fortsatte vara en populär träningsform. Under året lades IW soft till i utbudet som ett komplement till våra distans- och intervallpass. Vasakonvent Vi genomförde ett Vasakonvent på Heleneholm och Ön med totalt 110 deltagare, fördelade mellan IndoorWalking och Spinning. Motionärer kunde följa och inspireras av Vasaloppet i Dalarna på bildskärmar. Vi tackar våra sponsorer Pågen, ICA Maxi Ystadvägen, Fruktpågen och Gainomax för energipåfyllningen under depåstoppen. Övrig gruppträning Vi fortsatte med Skivstång, SkivstångIntervall, IntervallFlex, Flex, Flex soft, Box, HIT, Core mamma, Cirkelfys, Cirkelfys soft och Bosu. Vårt lugna träningsutbud bestod av Yoga 1 och 2, samt Yoga soft som kom tillbaka i utbudet. HIT i kortare version (HIT 35) var en nyhet under 2014.

4 VERKSAMHETSBERÄTTELSE Individuell träning/gym Det hände mycket i våra gym. Förutom alla individuella instruktioner hade vi även olika tema- och inspirationspass. Buren på Johanneslust utnyttjades flitigt både för egen träning och gruppträning. TMI fortsatte tilltala våra medlemmar och under året erbjöds inriktningarna Kettlebells, Fria vikter, Kom-igång i och Högintensiv träning. En nyhet för året var TMI med Bulgarian bags. Gymmet är den aktivitet som har flest inpasseringar cirka under I Antidopningsprojektet är vi sedan 2013 certifierade PRODIS en nationell certifiering. Under 2014 genomfördes en uppmärksamhetsvecka i PRODISprojektet för att tydliggöra detta för våra medlemmar. Vi fortsatte med PT-verksamheten och närmare 200 PT-timmar genomfördes. Antal pass och tränare Totalt erbjöd vi cirka gruppträningspass under 2014 med sammanlagt deltagare. Det totala antalet deltagare minskade med runt under 2014 trots oförändrat antal pass. Utöver detta hölls cirka instruktioner i gymmet. Våra största träningsformer var gym ( inpasseringar), jympa ( deltagare på pass), spinning ( deltagare på pass) och cirkelgym ( deltagare på pass). Även Skivstång, IW och Cirkelfys fortsatte att vara bland våra mest populära träningsformer. Vi höll under året en mängd pass för skolor, förskolor och företag på friluftsdagar, hälsodagar och liknande. Vårt stora, breda utbud kräver många tränare. Under 2014 ny- och vidareutbildade vi rekordmånga 70 personer.

5 VERKSAMHETSBERÄTTELSE Våra värdar Under 2014 hade föreningen cirka 60 aktiva värdar som tillsammans med övriga funktionärer arbetade för att öka trivseln i våra lokaler och på uteträningen. Vi fortsatte med vår populära funktionärsutbildning som är obligatorisk för alla blivande funktionärer. Här lär man sig Friskis&Svettis historia, vår organisation, våra värderingar och hur vi levererar den bästa servicen till våra medlemmar. Ett 100-tal personer genomgick denna utbildning. Våra lokaler och motionsanläggningar Kansliet Vårt kansli ligger granne med gymmet på Heleneholm. Lokalerna är ljusa och fräscha, nyrenoverade från 2013 när vi flyttade ut från Frans Suells gamla sommarhus. Parkmöllan En unik lokal, föreningens första egna, mitt i Malmö. På Barkgatan ryms många aktiviteter under samma tak. Här finns två jympasalar, gym, spinsal, simbassäng, solarier, massagerum och cafeteria, totalt kvm. Den varma bassängen används ofta för vattenjympa och olika former av rehabiliteringsträning. Den är också populär hos många småbarnsföräldrar. Bassängen hyrs även ut till olika föreningar och företag, t ex Trampoolin, reumatikerförbundet, privata sjukgymnaster och HISO (Handikappidrottens samarbetsorganisation). Även Parkmöllans övriga lokaler hyrdes ut till kommun, företag, föreningar och privatpersoner. Dagtid var det framför allt gymnasieskolor som hade sina gymnastiklektioner förlagda till Barkgatan.

6 VERKSAMHETSBERÄTTELSE Ön På Ön finns två jympasalar, spinsal, stort gym med havsutsikt, barnrum, massagerum, solarier och cafeteria. Det finns också en avdelning för sjukgymnastik och i anslutning till denna, lokaler där fyra sjukgymnaster hyr in sig. Nya duschar installerades i omklädningsrummen. Mellan våningarna finns handikapphiss, den totala ytan är kvm. På Ön hyr vi också ut till massörer. Golfsektion fortsatte att växa och åtskilliga puttar har övats i Lilla salen. Heleneholm På övre våningsplanet finns entrén med medlemsservice, två jympasalar, solarier, cafeteria, konferenssal med plats för 100 sittande, fyra kontorsrum, funktionärsrum, barnrum samt inspelningsstudio. Nedre våningen rymmer gym, spinsal, jympasal, cirkelgym och en avdelning för sjukgymnaster flyttade det också in en naprapat. En trappa förbinder våningsplanen men även hiss finns. Heleneholm är med sina kvm världens största Friskis&Svettis-anläggning! Johanneslust Det första du möter är vår stora, öppna medlemsservice och bakom den ett öppet torg som fungerar både som väntutrymme och mötesplats. Här finns två jympasalar, spinsal, kombinerad IndoorWalking- och cirkelgymsal, barnrum, solarier, massör, personalavdelning med konferensrum och en avdelning med behandlingsrum för sjukgymnaster. Det nästan kvm stora gymmet börjar på första planet med uppvärmningsmaskiner och den nyinrättade buren. En trappa tar dig upp till övre våningen där resten av gymmet brer ut sig. Handikapphiss finns. Ytan är totalt kvm. Stadion Föreningens senaste, minsta (910 kvm) och mest speciella anläggning ligger i Swedbank Stadion, bredvid MFF-shopen. Här finns ett trivsamt, välutrustat gym, cirkelgym, konferensrum, personalrum och omklädningsrum. Närheten till Pildammsparken gör Stadion till den perfekta utgångspunkten för våra utepass blev Stadion delvis ett nyckelgym, vilket innebär att våra motionärer själva går in med sina kort när anläggningen är obemannad.

7 VERKSAMHETSBERÄTTELSE Friluft PåTur Under PåTurs 24:e verksamhetsår arrangerades totalt 13 aktiviteter. Den numera sedvanliga sommarcyklingen gick i år både i västra Skåne och på Själland. I övrigt genomfördes 9 vandringar och 4 cykelturer. Årets Vandra Julen ut genomfördes i Danmark med bland annat ett besök på Den Blå Planet, Köpenhamns nya akvarium. De flesta turerna blev snabbt fullbokade men tyvärr fick två turer ställas in på grund av för lite intresse. Som vanligt avrundades året med en avslutningsfest med bildvisning från årets aktiviteter. Kursverksamhet/konferenser Vi arrangerade fortbildningar, hälsodagar och föreläsningar för olika företag, organisationer och delar av kommunen. Vi fortsatte samarbetet med serviceförvaltningen i Malmö och hälsoprojektet Framsteget. Vi utbildade även som vanligt pedagoger i Röris och Mini-Röris. Konferenssalen på Heleneholm hyrdes ut för externa kurser och möten. Vi hade också många interna Friskis&Svettis-utbildningar under året, bland annat träningsformsutbildningar för Jympa, Spinning, IW, Barnträning och Cirkelfys.

8 VERKSAMHETSBERÄTTELSE Företag, organisationer, föreningar och projekt Föreningens försäljningsavdelning riktar sig till företag som vill subventionera medarbetarnas träning för att öka frisknärvaron och ge medarbetarna ork till en aktiv fritid. Cirka 20 procent av föreningens medlemmar tränar tack vare försäljningsavdelningens insatser. Men det är inte bara träningskort som får personal att börja röra på sig. Bland de tjänster som erbjuds finns bland annat företagspass och föreläsningar. De utgör en bra start på en kickoff eller vid en konferens. Utbudet till företagen anpassades efter varje kunds behov och önskemål. Allt fler upptäcker vinsten med att arbeta med hälsa, det är en win, win, wineffekt: företaget, individen och Friskis&Svettis. Flera idrottsföreningar och skolor kompletterade sin träning med gruppträning och styrketräning hos oss, en del regelbundet och andra vid enstaka tillfällen. Marknadsföring Marknadsföring har skett på en rad olika sätt. Vi annonserade i dags- och stadsdelstidningar som Lokaltidningen, Metro Student Magazine, Malmötidningen och Limhamnstidningen men också på Google. Även 2014 gjorde vi reklam i januari på hundratals stolptavlor runt om i Malmö med budskap om Öppet hus. Vi hade också annonser i skåpen i våra omklädningsrum. Vi deltog på hälsodagar och mässor, bland annat på Malmö högskola och Stadsbiblioteket. Cykelsektionen presenterade en egen Friskis&Svettis-kollektion. Vi syntes också i olika sammanhang genom vår samverkan med MFF:s nätverk och under våren genomfördes en stor enkätundersökning bland våra medlemmar. Bra reklam fick vi också genom att en av våra värdar, Ellen Benediktson medverkade i Melodifestivalen där hon gjorde stor succé med Songbird och gick till final. Tillsammans med övriga F&S-föreningar använde vi i olika sammanhang den gemensamma kampanjen Lust har ingen gräns. Facebook, Instagram och Twitter såg till att hålla våra medlemmar informerade om senaste nytt, men utgjorde också en interaktiv och snabb kommunikation.

9 VERKSAMHETSBERÄTTELSE Personal och funktionärer För att få hela vår stora organisation att fungera krävs det naturligtvis mycket personal och många funktionärer. Under 2014 arbetade 38 tillsvidareanställda och 25 extra. Kurser och utbildningar har anordnats både för personal och för funktionärer. Vi hade också diverse utbildningar i projektet Kompetens och samverkan, samt ett 15-tal HLR/DHLR- kurser. 12 personer ur personalstyrkan har utbildats i brandsäkerhet/brandsläckning. Arbete med säkerhets- och arbetsmiljöfrågor uppdaterades. Drygt 300 ideellt arbetande funktionärer har gjort en lika gedigen som nödvändig insats. Styrelsen har utgjorts av personer och haft 7 ordinarie möten. Alla barnen Som en del i Friskis&Svettis riksomfattande Alla Barnen-satsning genomförde vi under 2014 tre olika projekt som alla syftade till att få barn i utvalda målgrupper att få uppleva rörelse genom till exempel Röris eller Mini-Röris. Projekten som finansierades genom medel från Svenska PostkodLotteriet i samarbete med Friskis&Svettis Riks, har varit riktade till barn i socialt utsatta områden, barn med funktionsnedsättningar och barn som bor i flyktingboenden. Sammanfattningsvis har samtliga projekt varit lyckade och vi har bidragit till att cirka 900 barn och deras pedagoger fått uppleva härlig rörelseglädje. De flesta av skolorna meddelar att de fortsätter med aktiviteterna även efter projektens slut

10 VERKSAMHETSBERÄTTELSE Cykelsektionen Vår nystartade cykelsektion började med landsvägscykling som utgick från Johanneslust. Varje söndag under april september hade vi tre olika grupper indelade efter erfarenhet. Dessutom erbjöds extracykling tisdagar och onsdagar efter önskemål. Cykelsektionen hade en egen Facebooksida där man kunde registrera sig och där det kommunicerades flitigt om vad som var på gång. Ett hundratal personer registrerade sig under året. Kravet var att man måste vara medlem i Friskis&Svettis Malmö samt ha ett aktivt träningskort. Mobila appar och köp via nätet Friskis&Svettis 2 appar för bokning används allt flitigare av våra medlemmar och försäljningen via nätet fortsätter att öka. Andra aktiviteter och händelser var: Uppvärmare inför och medarrangör till Malmö halvmarathon och Höstmilen Uppvärmare och samarbetspartner till MalmöMilen Uppvärmare och samarbetspartner till cykelloppet Malmögirot Förskolejympa på fyra anläggningar Medlemsvecka Vi började sälja sommarkort även för vuxna Malmö&Co-dagen, Vif-dagen och Välkommen-tillbaka-fest samt Nyårsmingel för alla funktionärer Julfest för våra yngsta medlemmar med familjer Halloweenfest för barnen Yogahelg Dansshow Träningens dag Alla barnen-dagen Schlagerturnén på alla anläggningar Spin of Hope på Johanneslust. Cirka kr till barncancerfonden För Friskis&Svettis Malmös styrelse Lasse Twetman, verksamhetschef

VERKSAMHETSBERÄTTELSE. friskis&svettis göteborg. tvåtusenelva

VERKSAMHETSBERÄTTELSE. friskis&svettis göteborg. tvåtusenelva VERKSAMHETSBERÄTTELSE friskis&svettis göteborg tvåtusenelva 1 1 IF FRISKIS&SVETTIS GÖTEBORGS VERKSAMHETSBERÄTTELSE INNEHÅLL Ordförande har ordet 3 Verksamhetschefen berättar 4 Händelser under året 5 Värderingar

Läs mer

träningsglädje verksamhetsberättelse miljö teknik svett spinning gruppträning gym hemsida medlemmar funktionärer personal styrelse

träningsglädje verksamhetsberättelse miljö teknik svett spinning gruppträning gym hemsida medlemmar funktionärer personal styrelse svett hemsida bokslut 2012 sociala medier verksamhetsberättelse miljö teknik träningsglädje medlemmar funktionärer personal styrelse spinning gym gruppträning Friskis&Svettis Göteborg Friskis&Svettis Göteborgs

Läs mer

Verksamhetsberättelse IF FRISKIS&SVETTIS VÄSTERÅS 2010

Verksamhetsberättelse IF FRISKIS&SVETTIS VÄSTERÅS 2010 Verksamhetsberättelse IF FRISKIS&SVETTIS VÄSTERÅS 2010 IF Friskis&Svettis Västerås 2010 1 IF Friskis&Svettis Västerås Verksamhetsberättelse 2010 INNEHÅLL Välkommen 3 Ordförande har ordet 4 Händelser under

Läs mer

Friskis&Svettis Örebro. 2012 Verksamhetsberättelse

Friskis&Svettis Örebro. 2012 Verksamhetsberättelse Friskis&Svettis Örebro 2012 Verksamhetsberättelse Vi vet hur vi gör! När jag ser 2012 års verksamhet i backspegeln så kan jag se att det är ett år då vi förstärkt, byggt ut, renoverat och ventilerat. Det

Läs mer

Eskilstuna. Gymmet växer och blir Multihall. En nyhet som får dig att sväva. Indoor walking. Nya möjligheter

Eskilstuna. Gymmet växer och blir Multihall. En nyhet som får dig att sväva. Indoor walking. Nya möjligheter Välkommen till Sveaplan Träning på hög nivå! Att må bra och ha kul är det viktigaste Andreas Mallin, gyminstruktör Nya möjligheter Gymmet växer och blir Multihall Ett stort gym med moderna träningsmaskiner,

Läs mer

Södertälje. F&S flyttar ut Ut i naturen & ut ur lokalerna. Utefys Utmanande och intensiv träning

Södertälje. F&S flyttar ut Ut i naturen & ut ur lokalerna. Utefys Utmanande och intensiv träning Södertälje utejympa & utefys måndagar & onsdagar kl. 18.00 hela sommaren, i mälarparken. Sid 2. F&S flyttar ut Ut i naturen & ut ur lokalerna Utejympan är här och samtidigt flyttar Friskis&Svettis Södertälje

Läs mer

PULS SPINNING INDOORWALKING INDIVIDUELL GYMTRÄNING. Träningsguide. Ett fullspäckat schema. - en karta över all vår träning på mittuppslaget!

PULS SPINNING INDOORWALKING INDIVIDUELL GYMTRÄNING. Träningsguide. Ett fullspäckat schema. - en karta över all vår träning på mittuppslaget! Friskis&Svettis Ängelholm föreningen! Friskis&Svettis Ängelholm är en ideell idrottsförening med visionen att få människor att le när dom tänker på träning. FLER NYHETER Senior station CirkelFuncgym CirkelFuncgym

Läs mer

Haninge 3-2014. TRÄNING Att träningen är rolig är det som håller träningslusten. längden.

Haninge 3-2014. TRÄNING Att träningen är rolig är det som håller träningslusten. längden. Haninge 3-2014 Möjligheter Att jobba ideellt ger bra meriter Här har Rebecka hittat träning som tar bort pluggstressen och dessutom uppdraget i receptionen som ger henne bra arbetsmeriter. SID 4 Ett festligt

Läs mer

Örebro. Softa ofta. Är vikt viktigt? Experterna och folket svarar. En snäll träningsnyhet ÅRSMÖTE 20 MARS

Örebro. Softa ofta. Är vikt viktigt? Experterna och folket svarar. En snäll träningsnyhet ÅRSMÖTE 20 MARS Örebro ÅRSMÖTE 20 MARS GÖR DIN RÖST HÖRD Läs mer på sid 5 foto: Emma melkersson Softa ofta En snäll träningsnyhet gör entré Kanske är du ny, ovan eller äldre? Kanske tränar du tufft och vill varva med

Läs mer

På gymmet. finns något för alla sid 4. Friskispressen Örebro. Vårens schema Fullspäckat med träning! Älskar sitt uppdrag Madelene är yngst i styrelsen

På gymmet. finns något för alla sid 4. Friskispressen Örebro. Vårens schema Fullspäckat med träning! Älskar sitt uppdrag Madelene är yngst i styrelsen Friskispressen Örebro Älskar sitt uppdrag Madelene är yngst i styrelsen Vårens schema Fullspäckat med träning! Andreas och Martin testar F&S gym På gymmet finns något för alla sid 4 F&S Örebro har över

Läs mer

Eskilstuna. Flyttnytt. Ny snurr på spinningen. Ny lokal för

Eskilstuna. Flyttnytt. Ny snurr på spinningen. Ny lokal för Eskilstuna NYTT KONCEPT PÅ SPINNINGEN. MER FOKUS PÅ KÄNSLA. SIDAN 2 Ny snurr på spinningen Flyttnytt Ut med bas, medel och intensiv. In med Spin+tid, soft eller intervall. Nu släpps nya spinningkonceptet.

Läs mer

Guide till dig som är. ansvarig för din förenings. gruppträning

Guide till dig som är. ansvarig för din förenings. gruppträning Guide till dig som är ansvarig för din förenings gruppträning KORPENS GRUPPTRÄNINGSSGUIDE 2 Varför denna guide? Den här guiden är främst till för dig som är gruppträningsansvarig i din förening. Kanske

Läs mer

Haninge. ung spinning funktionell träning core & core/spinning. Friskispressen. Allträningskort. sänkt pris. nu 2900:- taktik och träning

Haninge. ung spinning funktionell träning core & core/spinning. Friskispressen. Allträningskort. sänkt pris. nu 2900:- taktik och träning Friskispressen Haninge missa inte! sänkt pris Allträningskort nu 2900:- foto: anna henriksson taktik och träning FOKUS PÅ ung spinning funktionell träning core & core/spinning Ordföranden har ordet GOTT

Läs mer

IF FRISKIS&SVETTIS NYNÄSHAMN

IF FRISKIS&SVETTIS NYNÄSHAMN IF FRISKIS&SVETTIS NYNÄSHAMN ÅRSBERÄTTELSE 2014 1 SNABBFAKTA OM FÖRENINGEN 2014 2428st medlemmar 80 ideella funktionärer 20 olika pass per vecka 1700 kvm lokalyta varav 1280 kvm träningsyta 2st anställda

Läs mer

Verksamhets. berättelse2012. Text & foto där inte annat anges: Hanna Bata

Verksamhets. berättelse2012. Text & foto där inte annat anges: Hanna Bata Verksamhets berättelse2012 Text & foto där inte annat anges: Hanna Bata Ordförande Styrelsens årsberättelse 2012 Så lägger vi 2012 till handlingarna, ett år som inte liknar något annat i modern Friskis&Svettis

Läs mer

Guide till föreningar som vill utveckla sin. gruppträning. gruppträningsguide

Guide till föreningar som vill utveckla sin. gruppträning. gruppträningsguide Guide till föreningar som vill utveckla sin gruppträning gruppträningsguide Varför denna guide? Antagligen håller din förening på att starta upp en gruppträningsverksamhet eller att utveckla er befintliga

Läs mer

MANDATUM. tredje numret UPPDRAGSLETARNA ÖRESUND AB HÄR ÄR VÅR NYA NÄRINGSLIVSTIDNING NR 3. från innehållet. ängelholms ff. fokus på nya företag

MANDATUM. tredje numret UPPDRAGSLETARNA ÖRESUND AB HÄR ÄR VÅR NYA NÄRINGSLIVSTIDNING NR 3. från innehållet. ängelholms ff. fokus på nya företag UPPDRAGSLETARNA ÖRESUND AB maj 2015 NR.3 MANDATUM från innehållet ängelholms ff fokus på nya företag en artikel om vi-känsla rotary luntertun nästa nummer: om rögle i framtiden HÄR ÄR VÅR NYA NÄRINGSLIVSTIDNING

Läs mer

Verksamhetsplan FRISKIS&SVETTIS TYRESÖ

Verksamhetsplan FRISKIS&SVETTIS TYRESÖ 2015 Verksamhetsplan FRISKIS&SVETTIS TYRESÖ Inledning Verksamhetsåret 2015 präglas av aktiviteter som leder mot de långsiktiga målen i föreningens treårsplan och därmed föreningens syfte: att få mer människor

Läs mer

Bankuellt Nr 8 Februari 2013

Bankuellt Nr 8 Februari 2013 Bankuellt Nr 8 Februari 2013 BankNytt till dig som bor i Bergslagen Christer Trägårdh VD Under 2012 hände något historiskt. Bergslagens Sparbank öppnade ett nytt kontor på en ort som varit utan bankkontor

Läs mer

Innehållsförteckning

Innehållsförteckning 2014 Innehållsförteckning Inledning...2 Verksamhetsberättelse 2014...2 Förbundsstämma...2 Styrelse, revisorer, valberedning 2014...2 Föreningarna... 3 Verksamhet...4 Hur uppfylldes verksamhetsmålen?...4

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013 Innehållsförteckning 2013 Inledning...2 Verksamhetsberättelse 2013...2 Förbundsstämma och extra medlemsmöte...2 Styrelse, revisorer, valberedning 2013...2 Föreningarna... 3 Verksamhet...4

Läs mer

1 (10) 201 ÅRSBERÄTTELSE Årsberättelse Friskis&Svettis Nynäshamn 2013 3

1 (10) 201 ÅRSBERÄTTELSE Årsberättelse Friskis&Svettis Nynäshamn 2013 3 1 (10) ÅRSBERÄTTELSE 2013 Årsberättelse 2013 2 (10) IF Friskis&Svettis Nynäshamn avger härmed berättelse för föreningens verksamhet under tiden 1 januari 2013 31 december 2013. FÖRENINGEN Under 2013 fyllde

Läs mer

Guide till föreningar. som vill skaffa egen. anläggning

Guide till föreningar. som vill skaffa egen. anläggning Guide till föreningar som vill skaffa egen anläggning KORPENS ANLÄGGNINGSGUIDE 2 Den här guiden är tänkt som inspiration och kun- skapsstöd för dig som vill lära dig mer om hur din förening kan gå från

Läs mer

NYHET! BLI BÄTTRE! Terese Alvén FÖRELÄSNING MED. Kombinera din träning se sidan 6-7. Ungdomsspinning. Driver bloggen: Spark i baken se sidan 28

NYHET! BLI BÄTTRE! Terese Alvén FÖRELÄSNING MED. Kombinera din träning se sidan 6-7. Ungdomsspinning. Driver bloggen: Spark i baken se sidan 28 PROGRAMBLAD FORMTOPPEN HÖSTEN 2013 BLI BÄTTRE! Kombinera din träning se sidan 6-7 NYHET! Ungdomsspinning se sidan 10 FÖRELÄSNING MED Terese Alvén Driver bloggen: Spark i baken se sidan 28 INNEHÅLL SID

Läs mer

Hög svarsfrekvens i både kundoch medarbetarundersökningar GAVLEGÅRDARNA

Hög svarsfrekvens i både kundoch medarbetarundersökningar GAVLEGÅRDARNA WEB POLAREN RO Nr 1, Februari 2013 Bostadsstiftelsen Platen: Hög svarsfrekvens i både kundoch medarbetarundersökningar Webropol satsar på seminarier: Vi bjuder in till frukostmöten och branschdagar med

Läs mer

Handbok. Schysst sommar

Handbok. Schysst sommar Handbok Schysst sommar 1 Varmt tack till Lars Vaste Andersson, Naturskyddsföreningen, vars engagemang och förtroende gjorde detta projekt möjligt, och särskilt tack till Linnéa Falk som skapade och idéutvecklade

Läs mer

Up Date. Juni 2012. Innehållsförteckning

Up Date. Juni 2012. Innehållsförteckning Up Date Innehållsförteckning Juni 2012 Ordförande har ordet... Presentation av styrelsen 2012... Verksamhetsplan för 2012... Info om medlemsavgift... UWP i Stockholm, PR-teamet rapporterar... Valberedningen

Läs mer

SLUTRAPPORT FÖR PROJEKT

SLUTRAPPORT FÖR PROJEKT SLUTRAPPORT FÖR PROJEKT 1 INLEDNING 1.1 Allmänna uppgifter Datum: 2012-07-02 Projekttid: 2010-07-15 2012-06-30 Stödmottagare (organisation): Nora Utveckling AB Projektnamn: BergslagsTramp Journalnummer:

Läs mer

Jag köper alltid årskort, men är borta i genomsnitt 5 månader/år: 2 mån på hösten och 3 mån på våren i samband med arbete utomlands.

Jag köper alltid årskort, men är borta i genomsnitt 5 månader/år: 2 mån på hösten och 3 mån på våren i samband med arbete utomlands. 1 Möjlighet att frysa årskortet Jag köper alltid årskort, men är borta i genomsnitt 5 månader/år: 2 mån på hösten och 3 mån på våren i samband med arbete utomlands. Jag föreslår att F&S ger medlem möjlighet

Läs mer

S k å n e N o r d v ä s t D i n T r ä d g å r d 2 0 1 2-2 0 1 4

S k å n e N o r d v ä s t D i n T r ä d g å r d 2 0 1 2-2 0 1 4 S k å n e N o r d v ä s t D i n T r ä d g å r d 2 0 1 2-2 0 1 4 Vårt mål, att bli en av Sveriges största trädgårdsdestinationer 2002 startades Trädgårdsrundan av turistchefer och trädgårdsaktörer i nordvästra

Läs mer