Passbeskrivning. Jympa och annan gruppträning

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Passbeskrivning. Jympa och annan gruppträning"

Transkript

1 Passbeskrivning Jympa och annan gruppträning Jympa Soft Rörelsevalet är lätt att hänga på. Passet genomsyras av en hållningsbefrämjande medvetenhet som ger en säker och effektiv träning. Att bibehålla en bra position med hjälp av de djupa bålmusklerna är något som återkommer både i stående och liggande övningar. Här tränas även mycket rörlighet för att bibehålla befintlig rörlighet men även förbättra funktionella rörelsemönster, samt utmaningar för stabilitet och balans. Jympa Soft riktar sig till en bred målgrupp, nybörjare, äldre, de som har haft uppehåll i träningen och behöver en ny start och ALLA som vill träna på en lägre intensitet. Jympa Bas En jympa som bygger upp kondition, styrka och rörlighet från grunden. Träningen är lagom tuff och enkel för att passa de flesta. Basnivån är hoppfri, men innehåller jogging eller andra steg/lyft som lättar från golvet. I Jympa bas dominerar korta hävstänger, men möjlighet finns ju att lägga på belastning för den som vill och orkar. Variationen ger möjlighet att ta i, eftersom belastning av en muskelgrupp åtföljs av återhämtning för densamma. Jympa Medel En jympa för den som vill ha mer krävande styrke- och konditionsövningar. Effektivt och varierat. En jympa för ganska vältränade, men målgruppen är bred och rörelserna går att anpassa efter egen ork. Du kan välja att hoppa eller att göra rörelsen utan hopp, välja en lättare eller tyngre variant på en styrkeövning etc. Jympa Intensiv Välj intensiv nivå om du gillar och klarar hög belastning under längre tid. Väl planerad, tuff och effektiv träning som samtidigt är varierad och kul om du är vältränad. I vårt utbud vill vi kunna erbjuda riktigt tuff och bra träning för de som är vältränade. Puls/bas Denna jympaform har sin betoning på kondition, men innehåller även styrka och rörlighet. Basnivån är hoppfri, men innehåller jogging eller andra steg/lyft som lättar från golvet. Puls/medel Denna jympaform har sin betoning på kondition, men innehåller även styrka och rörlighet. Effektivt och varierat. En jympa för ganska vältränade, men målgruppen är bred och rörelserna går att anpassa efter egen ork. Du kan välja att hoppa eller att göra rörelsen utan hopp, välja en lättare eller tyngre variant på en styrkeövning etc. DansFuego Fuego betyder eld på spanska och det står för just det eldiga, hettan och passionen i dansuttrycket som genomsyrar denna variant av danspass. I Dans fuego gäller principen härma och häng på. Ett steg i taget och separata låtar. Rörelserna är enkla men med mycket känsla och passion. Passet bygger i stort sett enbart på musik och steg med latinoinfluerad koppling.

2 Dans fuego vänder sig till alla som gillar att dansa, showa och glänsa. Inga krav finns förutom att man måste våga släppa loss och att man älskar att skaka sina höfter. DansFusion Före detta Danspasset. Fusion står för blandningen av stilar, steg och uttryck, dvs ett slags dansens smörgåsbord. Våra tre nyckelord i passet är dansigt, enkelt och lustfyllt. Dans fusion vänder sig till alla som gillar att dansa, showa och glänsa. Inga prestationskrav finns förutom att man måste våga släppa loss. Step och Aerobics Signum för koreografipassen, Step och Aerobics, är att vi jobbar med längre stegkombinationer. Upplevelsen blir en kombination av tränings- och danskänsla där den repetetiva/systematiska uppbyggnaden av stegkombinationen är i fokus. Upplevelsen i passen är energi, danskänsla och fartfullhet. Målgruppen för koreografipassen är de som vill ha en koordinativ utmaning, gillar att träna pass med "fart&fläkt" och är träningsvana. Flex Flexträningen riktar sig till målgruppen som är igång och tränar annat i vårt utbud och vill komplettera sin träning med extra fokus på rörlighet. Benämningen Flex kommer från syftet att komma ut i stora, optimala, elastiska rörelseomfång med kontroll, balans och stabilitet. Detta innebär att vi jobbar mycket med aktiv och dynamisk rörlighetsträning. Träningsupplevelsen i Flex är pigg och aktiv, vi jobbar oss ut i ytterlägen. Många av rörelserna är övningar med "flerleds-sträck" och vi jobbar i alla rörelseplan. Vi har också övningar där vi jobbar mer isolerat och fokuserat på en led och/eller en rörelseriktning. Upplevelsen är en tydlig träningskänsla. Karaktären kan beskrivas som stark, elastisk, sportig, atletisk, flow, energi med fokus och närvaro. IntervallFlex Ett skönt kombipass med en inledande högintensiv intervalldel med styrka och konditionsträning på 25 min följt av en Flexdel på 20 minuter. För dig som gillar utmaningar och att bli riktigt trött. Core Karaktären på corepasset är sportigt och träningsfokuserat. På detta pass finns möjligheten att, på ett fokuserat sätt, träna styrka, stabilitet, balans och rörlighet utifrån fokus på bålstabilitet. Vi använder kroppen som belastning. För dig som är igång med träning. Vi rekommenderar detta för att corepasset kräver viss kroppskännedom, träningsfokus och motivation till att jobba ibland i ganska statiska, instabila eller utmanande positioner. Core Bosu Bosu, som är förkortning på "both sides up", är en boll/balansplatta i ett och samma redskap. Core bosu vänder sig till en bred målgrupp, alla som vill träna balans, hållning, styrka och stabilitet. Karaktären på bosupasset är sportigt och träningsfokuserat. Skivstång Skivstångspassets inriktning är att det skall vara en sportig, atletiskt känsla med rak, enkel och ösig styrketräning med skivstång och vikter. Målgruppen är stor och bred, hit kommer de som tränar riktigt mycket och lastar fullt på stången samtidigt som många nya också hittar till passen. En träning som passar vältränad som otränad.

3 SkivstångIntervall SkivstånIntervall-passets inriktningen är att det skall vara en sportig, atletiskt känsla med rak, enkel och ösig styrke- och konditionsträning. Passet är 75 minuter, 30 minuter styrketräning med skivstång som följs av 15 minuters tuff konditionsträning. Det finns stora möjligheter för deltagarna att jobba sig rejält trötta. Målgruppen vi tänker oss på SkivstångIntervall är vältränad och har träningsvana från Skivstång och är sugen på en större utmaning. CirkelFys Funktionell träning för hela kroppen. På Cirkelfysen jobbar vi i stationsform, ca 10 stationer. Vi jobbar i sekvenser om sekunder per station och kör totalt 3 varv. Mellan varje varv tar vi en kortare paus på 30 sekunder - 1 minut. Här går vi igenom alla träningskvaliteter så som styrka/stabilitet, rörlighet, kondition, balans och koordination. Målgruppen är personer som har en viss träningsvana och är intresserad av kvalitativ funktionell träning för hela kroppen i stationsform. Familje Familj är en, lekfull jympa för barn mellan 2-6 år (med tonvikt på 3-5 åringar), tillsammans med vuxna Roligt, spännande, lekfullt och omväxlande beskriver väl Friskis&Svettis viktigaste jympa, barnjympan. Här samlas våra yngsta deltagare för att ha kul och få röra sig till musik. Fokus är på motorisk träning och lekfulla rörelser ur musiken Barn har ett naturligt och spontant förhållningssätt till rörelse och här skapar vi förutsättningar för det. På denna jympa är inte träningseffekten det absolut viktigaste utan just ATT röra sig. Knatte Knatte, är ett pass utan vuxna för barn från ca 4-6 år. Roligt, spännande, lekfullt och omväxlande beskriver väl Friskis&Svettis viktigaste jympa, barnjympan. Här samlas våra yngsta deltagare för att ha kul och få röra sig till musik. Fokus är på motorisk träning och lekfulla rörelser ur musiken Barn har ett naturligt och spontant förhållningssätt till rörelse och här skapar vi förutsättningar för det. På denna jympa är inte träningseffekten det absolut viktigaste utan just ATT röra sig. Junior Friskis&Svettis juniorpass vänder sig till barn mellan 7-12 år. På detta pass är det fokus på just allsidig träning med musiken som motiverar till rörelse. Fortsatt träning och utveckling av grundmotorik och utmaning inom de olika träningskvaliteérna. Träningseffekten är inte det absolut viktigaste utan just ATT röra sig och ha roligt. Spinning Spin 45, 55 och 75 (minuter) Spinning är en effektiv, säker och rolig konditionsträningsform. Där samlas en stor och bred målgrupp som med hjälp av ledaren tränar individuellt i grupp utifrån dagsform och motivation. Vi fokuserer på upplevelsen och känslan, det gör att träningen blir självreglerande. Passar alla, tränad som otränad. Du jobbar efter egen förmåga.

4 SpinIntervall Spinning är en effektiv, säker och rolig konditionsträningsform. Syftet med intervall är att på ett kul och effektivt sätt öka konditionen. Här blir nivån dock lite högre. Skillnaden är formen, vi väljer att jobba med intervaller där tufft arbete varieras med kortare återhämtningar. Här kan du testa på att pressa dig lite extra och känna kicken som hög ansträngning ger. Du får ladda om, vila, flera gånger så du orkar dig genom passet på ett smart sätt. SkivstångSpin Ett skönt kombipass där du får jobba med både styrka och kondition. Passet är 90 minuter och inleds med 45 minuter styrketräning med skivstång, och avslutas med 45 minuters konditionsträning på spinncykeln. En perfekt kombination för att träna hela kroppen. Passar alla, vältränad som otränad. Core BosuSpin Ett skönt kombipass där du får jobba med både bålstabilitet, balans, styrka och kondition. Passet är 90 minuter och inleds med 45 minuter Core Bosu där fokus är på bålstabilitet och balans, och avslutas med 45 minuters konditionsträning på spinncykeln. En perfekt kombination för att träna hela kroppen. Passar alla, vältränad som otränad. Träna ute Stavträning En skön och trevlig konditionsträningsform i utemiljö. Vi pratar i första hand om tempo och hur lång tid vi är ute och går. Mindre fokus läggs på den exakta distansen. Syftet med passet varierar beroende på målgruppen. Stavträning riktar sig en stor målgrupp, vältränad som otränad. Cross Detta är ett härligt träningspass ute i naturen där vi utmanar alla fysiska kvalitéer. Ett pass där vi blandar jogging med träning i stationer. Passet har 4 stationer där vi jobbar vi med "totalövningar". De första 3 stationerna har mer fokus på styrka, men vi får även med balans, koordination och rörlighet. Den 4:e, och sista stationen, är löpinriktad med fart, puls och tempo. Vi strävar efter att hålla pulsen uppe på en jämn och bra nivå genom hela passet. Målgruppen är bred. Vi vänder oss till alla som söker en variationsrik träningsform och gillar uteträning. På Cross har vi bara en nivå. Intensiteten i stationerna och övningarna ska vara hög. Distanspass I distans strävar vi efter att hålla ett jämt löptempo under en bestämd tid eller sträcka. Vi strävar efter att du ska uppleva ett skönt flyt i din löpning. Vi tränar vår aeroba kapacitet, och blir uthålliga i de strukturer vi använder när vi springer. Distanspassen vänder sig både till vana och ovana motionärer. Kvalitetspass I Kvalitetspass blandar vi övningar där vi utmanar kondition, teknik, snabbhet och löpstyrka. Vi strävar efter stor variation i tempo och belastning. Arbetsperioder varvas med återhämtning. Här tränas specifika delar inom löpning. Ofta kan det vara kortare och mer intensiva pass, tex intervaller, snabbdistans, fartlek, men även löpskolning.

5 Gym CirkelFys Funktionell träning för hela kroppen. På Cirkelfysen jobbar vi i stationsform, ca 10 stationer. Vi jobbar i sekvenser om sekunder per station och kör totalt 3 varv. Mellan varje varv tar vi en kortare paus på 30 sekunder - 1 minut. Här går vi igenom alla träningskvaliteter så som styrka/stabilitet, rörlighet, kondition, balans och koordination. Målgruppen är personer som har en viss träningsvana och är intresserad av kvalitativ funktionell träning för hela kroppen i stationsform. Träna Med Instruktör, TMI På TMI är vi en grupp om ca 3-8 personer och en gyminstruktör där vi tillsammans provar nya övningar eller redskap, eller nya sätt att träna. Efter TMI har du fått med dig kunskap och inspiration för att kunna träna vidare på egen hand. TMI finns med olika inriktningar. Maskinvisning Här får en grupp om ca två personer en genomgång av maskinerna i gymmet, hur de fungerar, inställningar med mera. Efter maskinvisningen kan man komma igång och träna på egen hand. Här kan man, även om man inte har gymvana, bekanta sig med maskinerna i avvaktan på introtider med instruktör. Fripass I Friskis&Svettis Visbys mål ingår att vi ska erbjuda lustfylld träning till alla. Därför vill vi inta att ekonomi ska vara en begränsande faktor. Vi erbjuder tre Fripass i veckan. Här bjuder vi på träningen och det krävs endast ett medlemskap i föreningen.

Visby. Julklappstips Ge mamma lugn och ro. Passa på! Nu kan du bjuda med din kompis

Visby. Julklappstips Ge mamma lugn och ro. Passa på! Nu kan du bjuda med din kompis 6 2013 för dig som redan är medlem och tränar: bjud en kompis på träning! foto: magnus fredriksson Passa på! Nu kan du bjuda med din kompis Kör ett kompispass och peppa varandra. Är ni två som tränar ihop

Läs mer

Passbeskrivning HT 2016

Passbeskrivning HT 2016 Passbeskrivning HT 2016 Barntillåtna pass: Ordinarie pass, Jympa medel, som öronmärkts "Barntillåtet". Här är barn välkomna att träna i sällskap med vuxen. Notera: Barntillåtna pass är inte specifikt anpassade

Läs mer

Löpning distans. Aktuellt. Träningsupplevelse- profil, karaktär och målgrupp

Löpning distans. Aktuellt. Träningsupplevelse- profil, karaktär och målgrupp Löpning distans Löpning distans är träning utomhus där vi primärt tränar kondition och skapar förutsättningar för effektiv, utvecklande och rolig löpning. Inom Löpning distans strävar vi efter att hålla

Läs mer

Spin distans. Aktuellt. Träningsupplevelsen

Spin distans. Aktuellt. Träningsupplevelsen Spin distans Konditionen kan tränas på en mängd olika sätt. Både vad gäller träningsmodeller och upplägg, inne och ute, utifrån sträckor och tid eller efter upplevelse och känsla, enskilt eller på gruppträningspass

Läs mer

TRÄNINGSDAGEN 24 NOVEMBER

TRÄNINGSDAGEN 24 NOVEMBER Välkommen till FRISKIS&SVETTIS FALKENBERG TRÄNINGSDAGEN 24 NOVEMBER Dans Fuego Spin 55 Yoga 2 Dand Afro Skivstång Junior ++ TRX Intro HIT Grundfys Bungy Pump Spin intertvall Spinning a lá 70-tal KETTLEBELLS

Läs mer

Indoor walking distans

Indoor walking distans Indoor walking distans Konditionen kan tränas på en mängd olika sätt. Både vad gäller träningsmodeller och upplägg, inne och ute, utifrån sträckor och tid eller efter upplevelse och känsla, enskilt eller

Läs mer

TRÄNINGSKONVENT 19/10 FRISKIS&SVETTIS PASSBESKRIVNINGAR SAL 1. på Västra Hamngatan & Kungsgatan

TRÄNINGSKONVENT 19/10 FRISKIS&SVETTIS PASSBESKRIVNINGAR SAL 1. på Västra Hamngatan & Kungsgatan PASSBESKRIVNINGAR SAL 1 10.00 Core 3D Duo Core 3D duo är passet för dig som vill utmana din coreträning. Funktionella övningar där du jobbar i par gör detta pass till en rolig och annorlunda träningsupplevelse.

Läs mer

Fysisk aktivitet på Recept

Fysisk aktivitet på Recept Fysisk aktivitet på Recept Aktivitetshäfte för Kiruna Vårterminen 2013 Deltagande aktörer Actic Adolf Hedinsvägen 37 0980-702 88 981 33 Kiruna www. Friskis & Svettis c/o Berit Karkiainen Hjalmar Lundbohmsvägen

Läs mer

Variationer i träningsutbudet

Variationer i träningsutbudet Variationer i träningsutbudet I Friskis&Svettis har vi ett gemensamt träningsutbud och som idag består av drygt 70 olika träningspass och arbetssätt. Inom detta utbud genomför vi ledar/instruktörsutbildningar

Läs mer

våren 2015 ÄLMHULT Missa inte vårens nyhet POWER HOUR

våren 2015 ÄLMHULT Missa inte vårens nyhet POWER HOUR våren 2015 ÄLMHULT Missa inte vårens nyhet POWER HOUR Välkommen till Friskis&Svettis i Älmhult Friskis&Svettis erbjuder lustfylld och lättillgänglig träning av hög kvalitet för alla! Alla ledare, instruktörer,

Läs mer

Friskvårdskompaniet erbjuder gruppträningspass som passar just dig!

Friskvårdskompaniet erbjuder gruppträningspass som passar just dig! Friskvårdskompaniet erbjuder gruppträningspass som passar just dig! Vi erbjuder över 70 gruppträningspass per vecka! Du får alltid vägledning av en instruktör så att du får ut så mycket som möjligt av

Läs mer

Passbeskrivningar. NYHET MODUS Catrine, Stora hallen. NYHET DANS SOFT Anna & Helene, Lilla hallen. TEMA SPIN JOURNEY Karin, Spinninghallen

Passbeskrivningar. NYHET MODUS Catrine, Stora hallen. NYHET DANS SOFT Anna & Helene, Lilla hallen. TEMA SPIN JOURNEY Karin, Spinninghallen Passbeskrivningar 08.15 08.45 Incheckning, frukt 08.45 09.00 Välkommen! Samling i Stora hallen. 09.00 10.00 NYHET MODUS Catrine, Stora hallen Modus är träning som känns som träning. Övningarna är raka

Läs mer

Fysisk aktivitet på Recept

Fysisk aktivitet på Recept Fysisk aktivitet på Recept Aktivitetshäfte för Kiruna Höstterminen 2015 Deltagande aktörer Actic Adolf Hedinsvägen 37 0980-702 88 981 33 Kiruna www.actic.se EnerQi Arent Grapegatan 14 0980-26 90 00 www.enerqi.cc

Läs mer

GRUPPTRÄNINGSSCHEMA Kvarteret Kronoberg våren 2011 Gäller vecka 2-22. Med reservation för förändringar. Måndag Tisdag Onsdag Torsdag Fredag 08.00 YOGA 45 min * * * * 09.00 PILATES 55 min 10.00 PUMP 55

Läs mer

Hela kroppen på 30 minuter

Hela kroppen på 30 minuter BodyCircle Hela kroppen på 30 minuter På Hagabadet är vi väl medvetna om att det är få förunnat att kunna lägga den tid man önskar på gymmet och i löpspåret. Eller som ens har orken eller en önskan om

Läs mer

TRÄNINGSPROGRAM - 13 JUNI 2009 -

TRÄNINGSPROGRAM - 13 JUNI 2009 - TRÄNINGSPROGRAM - 13 JUNI 2009 - Karlstad Stadslopp är ett arrangemang som alltid legat mig extra varmt om hjärtat. Jag har under åren haft flera tuffa duster runt de 10 000 metrarna. Så det finns minst

Läs mer

Välkommen till Friskis&Svettis i Älmhult

Välkommen till Friskis&Svettis i Älmhult hösten 2015 ÄLMHULT Välkommen till Friskis&Svettis i Älmhult Friskis&Svettis erbjuder lustfylld och lättillgänglig träning av hög kvalitet för alla! Idag har F&S Älmhult 26 års erfarenhet av rolig träning,

Läs mer

JUL&NYÅR 17 DECEMBER - 6 JANUARI

JUL&NYÅR 17 DECEMBER - 6 JANUARI ASKIM 11.00-15.00 19.00 Puls/m 18.00 Station /station 18.30 Skiv/spin 18.00 Yoga 1 19.00 Skivstång 17.30 Intervall flex /dans 18.15 Puls/intervall 11.30 Cirkelgym 17.30 Cirkelgym 10.15 Senior /intervall

Läs mer

TRÄNINGS- UTVECKLINGEN INFÖR Ännu mer unik, ännu tydligare, ännu mer variation.

TRÄNINGS- UTVECKLINGEN INFÖR Ännu mer unik, ännu tydligare, ännu mer variation. TRÄNINGS- UTVECKLINGEN INFÖR Ännu mer unik, ännu tydligare, ännu mer variation. Vi gör vår träning ännu mer Friskis&Svettis-unik. Vi särskiljer träningsformerna och passen från varandra för att skapa

Läs mer

Friskis&Svettis träning i statistik hösten 2015

Friskis&Svettis träning i statistik hösten 2015 Friskis&Svettis träning i statistik hösten 2015 För åttonde året i rad har vi sammanställt statistik på träningsutbudet. Det handlar framför allt om frekvens, t ex hur många gånger per vecka ett pass förekommer.

Läs mer

Cross. Träningsupplevelse- profil, karaktär och målgrupp

Cross. Träningsupplevelse- profil, karaktär och målgrupp Cross Cross är ett av Friskis&Svettis största träningspass i utemiljö. Cross är ett enkelt, allsidigt och roligt pass med mycket driv och träningskänsla. Deltagarna får träna varierat i stationsform med

Läs mer

Visby. alla barn. få vad de förtjänar. Forskning visar Rörelse som ung = aktiv äldre

Visby. alla barn. få vad de förtjänar. Forskning visar Rörelse som ung = aktiv äldre 5-13 Nu ska alla barn få vad de förtjänar Forskning visar Rörelse som ung = aktiv äldre Barn som rör sig mår bra, får bra betyg och är glada Koncentrationsförmågan ökar och kroppen blir stark Sid 2 alla

Läs mer

Metoder att träna kondition på!

Metoder att träna kondition på! Metoder att träna kondition på! På vilket sätt kan du träna kondition och vilket sätt är effektivast? Träna kondition! Det finns flera olika sätt att träna kondition på som jag nämnt under de lektioner

Läs mer

Pass i Friskis&Svettis träningsutbud som är avslutade eller är under utfasning december 2014

Pass i Friskis&Svettis träningsutbud som är avslutade eller är under utfasning december 2014 Pass i Friskis&Svettis träningsutbud som är avslutade eller är under utfasning december 2014 Arbetssätt vid avslutande av träningsområden eller pass Träningsutbudet är i ständig utveckling, nya pass tillkommer,

Läs mer

GRUPPTRÄNINGSKONVENT 2015

GRUPPTRÄNINGSKONVENT 2015 GRUPPTRÄNINGSKONVENT 2015 TRÄNINGSVÄRKET I LULEÅ, LÖRDAG 14 NOVEMBER Sista anmälningsdag: 31 oktober VARMT VÄLKOMNA! SENIORSTYRKA SENIORSTYRKA NORR Tider: SCHEMA GRUPPTRÄNINGSKONVENT 2015 09:30-09:50 Inregistrering

Läs mer

Dans och koreografi. - utvecklingen - Tankarna bakom projekt Grapevine. Step explode - Hitta kraften i steget

Dans och koreografi. - utvecklingen - Tankarna bakom projekt Grapevine. Step explode - Hitta kraften i steget TKON17 Dans och koreografi - utvecklingen - Tankarna bakom projekt Grapevine En god start för ett lyckat projekt är en bakgrundsanalys. I det här fallet visar den att antalet förekommande pass per vecka

Läs mer

JUL&NYÅR 17 DECEMBER - 6 JANUARI

JUL&NYÅR 17 DECEMBER - 6 JANUARI ASKIM 11.00-15.00 19.00 Puls/m 18.00 Station /station 18.30 Skiv/spin 18.00 Yoga 1 19.00 Skivstång 17.30 Intervall flex /dans 18.15 Puls/intervall 11.30 Cirkelgym 17.30 Cirkelgym 10.15 Senior /intervall

Läs mer

FRISKIS. Heta nyheter i sommar. Friskis&Svettis Båstad Ängelholm. Sommar 2015. Smarta Sommarkortet. Outdoor Fusion. Familjen Friskis.

FRISKIS. Heta nyheter i sommar. Friskis&Svettis Båstad Ängelholm. Sommar 2015. Smarta Sommarkortet. Outdoor Fusion. Familjen Friskis. Sommar 2015 FRISKIS Friskis&Svettis Båstad Ängelholm Smarta Sommarkortet Heta nyheter i sommar Outdoor Fusion Familjen Friskis Outdoor Kids Höstnyheter - smygtitt Öppna och läs mer! 8 Träna till fantastiskt

Läs mer

Fysisk aktivitet på Recept

Fysisk aktivitet på Recept Fysisk aktivitet på Recept Aktivitetshäfte för Kalix Höstterminen 2015 DELTAGANDE AKTÖRER Flow Centrumvägen 74 052 32 Kalix www.flowkalix.se Kalix Gymnastikklubb Hästholmsv. 15 0923-67 00 76 952 95 Båtskärsnäs

Läs mer

Löpning kvalitet. Aktuellt. Träningsupplevelse- profil, karaktär och målgrupp

Löpning kvalitet. Aktuellt. Träningsupplevelse- profil, karaktär och målgrupp Löpning kvalitet Löpning kvalitet är ett pass utomhus där vi primärt tränar kondition och skapar förutsättningar för effektiv, utvecklande och rolig löpning. Inom Löpning kvalitet har vi ett brett utbud:

Läs mer

1 (1) Verksamhetsplan Friskis&Svettis Nynäshamn 2012-2013. Verksamhetsplan 2012-2013 F&S Nynäshamn

1 (1) Verksamhetsplan Friskis&Svettis Nynäshamn 2012-2013. Verksamhetsplan 2012-2013 F&S Nynäshamn 1 (1) Verksamhetsplan Friskis&Svettis Nynäshamn 2012-2013 1 (8) Verksamhetsplan 2012-2013 Syfte och Mål Verksamhetsplanen beskriver planerad och i viss mån visionerad verksamhet i IF Friskis&Svettis Nynäshamn

Läs mer

Hösten 2012. friskissvettis.se/lerum

Hösten 2012. friskissvettis.se/lerum Hösten 2012 Träningsguide friskissvettis.se/lerum Välkommen till Friskis&Svettis! Vi har lust. Har du? Välkommen till en höst fylld med träning som erbjuder 40 st gruppträningspass per vecka och flera

Läs mer

Stockholm 5. Lust har ingen gräns

Stockholm 5. Lust har ingen gräns Styrka och smidighet syns inte alltid på utsidan. Men lusten att röra sig ger dig oanade krafter. Därför har vi olika träningsformer och olika nivåer så att du kan hitta något som passar just dig. Alltför

Läs mer

Kom igång programmet - Efter 2 månader kommer du kunna springa i 45min

Kom igång programmet - Efter 2 månader kommer du kunna springa i 45min Kom i programmet - Efter 2 månader kommer du kunna springa i 45min LÅT KROPPEN VÄNJA SIG VID BELASTNINGEN ATT SPRINGA Oavsett om du är helt nybörjare eller har haft ett långt uppehåll så är det viktigt

Läs mer

FaR - Fysisk aktivitet på recept Aktivitetskatalog Fellingsbro

FaR - Fysisk aktivitet på recept Aktivitetskatalog Fellingsbro FaR - Fysisk aktivitet på recept Aktivitetskatalog Fellingsbro 2017 Folkhälsoenheten Innehåll Kontaktuppgifter... 3 Dans... 4 Gympa... 4 Styrketräning... 4 Utomhusaktiviteter... 5 Aktiviteter på egen hand...

Läs mer

séêâë~ãüéíëéä~å=omnq séêâë~ãüéíëéä~å=omnqjomns

séêâë~ãüéíëéä~å=omnq séêâë~ãüéíëéä~å=omnqjomns séêâë~ãüéíëéä~åomnq séêâë~ãüéíëéä~åomnqjomns OMNS Föreningen Vi är idag en förening med ca 4900 medlemmar varav ca 150 är funktionärer/förtroendevalda. Kansliet består idag av 6 anställda samt ett antal

Läs mer

Dans fuego. Träningsupplevelse. Träningsupplägg. Aktuellt

Dans fuego. Träningsupplevelse. Träningsupplägg. Aktuellt Dans fuego Fuego betyder eld på spanska och det står för just det eldiga, hettan och passionen i dansuttrycket som genomsyrar denna variant av danspass. Dans fuego utgår från samma upplägg som Dans fusion,

Läs mer

Välkommen till Friskis

Välkommen till Friskis TRÄNINGSGUIDEN 2016 7 JANUARI - 1 MAJ För dig som vill träna Välkommen till Friskis Maxat utbud - fler nyheter än någonsin! För dig som vill träna Friskis har träning för vältränade, otränade och för dig

Läs mer

Träna med instruktör, i grupp, i gymmet HIT, Högintensiv Träning Onsdagar kl 18-19. Vårens HIT, hög intensiv träning, fortsätter att

Träna med instruktör, i grupp, i gymmet HIT, Högintensiv Träning Onsdagar kl 18-19. Vårens HIT, hög intensiv träning, fortsätter att Träna med instruktör, i grupp, i gymmet HIT, Högintensiv Träning Onsdagar kl 18-19. Vårens HIT, hög intensiv träning, fortsätter att vara till för dig som vill hitta nya sätt att variera träningen och

Läs mer

Träningssupport inför hinderlopp

Träningssupport inför hinderlopp Träningssupport inför hinderlopp Utveckla kondition och uthållighet inför hinderlopp som THOUGEST eller liknade. Ett terränglopp med olika hinder såsom TOUGHEST har blivit allt mer vanligt förekommande

Läs mer

En kort löpträningsguide

En kort löpträningsguide En kort löpträningsguide Håkans träningstrappa Träningstrappan är en skiss på vilka träningsformer och hur mycket av varje träningsform en ska innehålla. Trappan täcker träningsmängder på 3-12 mil per.

Läs mer

En träningsform på väg tillbaka

En träningsform på väg tillbaka Spinning En träningsform på väg tillbaka När spinningen slog igenom för snart 20 år sedan blev konditionscykling i grupp snabbt det självklara valet för många träningsentusiaster. Och det är inte så svårt

Läs mer

Sammanfattning (89 svar)

Sammanfattning (89 svar) Sammanfattning (89 svar) Hur nöjd eller missnöjd är du som helhet med Friskis&Svettis? 5 mycket nöjd 3742 % 4 4854 % 3 3 3 % 1 inte alls nöjd 0 0 % ingen uppfattning 0 0 % Hur väl motsvarar Friskis&Svettis

Läs mer

SKÅNE INSPIRATIONUTBILDNINGWORKSHOPS. Inspiration & utbildning i Skåne under våren 2013!

SKÅNE INSPIRATIONUTBILDNINGWORKSHOPS. Inspiration & utbildning i Skåne under våren 2013! SKÅNE INSPIRATIONUTBILDNINGWORKSHOPS Inspiration & utbildning i Skåne under våren 2013! Information Du som är Friskis&Svettis-funkis och vill gå på någon av inspirationsdagarna, anmäl dig till din förening

Läs mer

FaR - Fysisk aktivitet på recept Aktivitetskatalog Fellingsbro

FaR - Fysisk aktivitet på recept Aktivitetskatalog Fellingsbro FaR - Fysisk aktivitet på recept Aktivitetskatalog Fellingsbro 2016 Folkhälsoenheten Innehåll Kontaktuppgifter... 3 Dans... 4 Gympa... 4 Styrketräning... 5 Mat, fysisk aktivitet och beteendeförändring

Läs mer

Haninge. Vi utökar igen Hos oss hittar du lättare lusten. Träna lugnt Så får de viktiga små sin träning

Haninge. Vi utökar igen Hos oss hittar du lättare lusten. Träna lugnt Så får de viktiga små sin träning Haninge Du kan delbetala ditt allkort hos oss och vi hjälper dig att hitta rätt i kortdjungeln. Välkommen! Vi utökar igen Hos oss hittar du lättare lusten Vare sig du är ny på träning eller har hållt på

Läs mer

OBS! För dagsaktuellt schema se appen eller bokningen på www.strand-fysio.se

OBS! För dagsaktuellt schema se appen eller bokningen på www.strand-fysio.se Receptionen bemannad: Kontakt: Mån-Tor: 07:30-0921-139 00 Fre: 07:30-17:00 www.strand-fysio.se Lör: -12:00 (Stängt JULI) Sön: 15:30- Slussen öppen: 05:00-23:00 OBS! För dagsaktuellt schema se appen eller

Läs mer

Vägen till milen med Metro Mode

Vägen till milen med Metro Mode Vägen till milen med Metro Mode 12 veckor till Tjejmilen 2016 Träningsprogram 2: Toppa formen till din snabbaste mil För dig som är van att springa milen och som nu vill förbättra din tid. Start vecka

Läs mer

Södertälje. HIT vs. Soft Stor variation i vårens träning. Greppa styret Snällt för leder, tufft för hjärtat

Södertälje. HIT vs. Soft Stor variation i vårens träning. Greppa styret Snällt för leder, tufft för hjärtat Södertälje 2-13 box, iw, bas, enkel, flex. vad är vad? läs om vår träning & våra pass på sid 6. HIT vs. Soft Stor variation i vårens träning Stentuffa HIT och skonsamma Soft skiljer sig på ytan. Men för

Läs mer

TSM TRÄNINGSUPPLÄGG 2013-2014

TSM TRÄNINGSUPPLÄGG 2013-2014 TSM TRÄNINGSUPPLÄGG 2013-2014 UTGÅNGSPUNKT är att klara ett tidsmål på ASICS Sthlm Mara.träningsgemenskap. UTVECKLAS SOM LÖPARE!! TRÄNINGSFILOSOFIN Liknande uppbyggnad oavsett nivå Anpassat efter träningsgrund,

Läs mer

Fysisk aktivitet på Recept

Fysisk aktivitet på Recept Fysisk aktivitet på Recept Aktivitetshäfte för Kiruna Vårterminen 2016 Deltagande aktörer Actic Adolf Hedinsvägen 37 0980-702 88 981 33 Kiruna www.actic.se EnerQi Arent Grapegatan 14 0980-26 90 00 www.enerqi.cc

Läs mer

Små barn- studsar och hoppar- avtar något vid tonåren.

Små barn- studsar och hoppar- avtar något vid tonåren. Intro Vi är byggda för fysisk aktivitet. För länge sedan kämpade vi dagligen i naturen, samlade mat, ved, överleva. Människan använde sig då av allsidiga rörelser. Kroppen anpassar sig efter till de krav

Läs mer

GRIT STRENGTH GRIT PLYO

GRIT STRENGTH GRIT PLYO GRIT STRENGTH LES MILLS GRIT series är designade för att på ett effektivt sätt utmana dig fysiskt genom högintensiv intervallträning. Serierna är 30 minuter långa och uppdelade i tre grenar med olika fokus.

Läs mer

Lustfyllt Inspirerande Modernt

Lustfyllt Inspirerande Modernt Denna årsberättelse gäller för perioden 2014-04-01 2015-03-31. Innehåll Från ordföranden 2014... 1 Vår vision... 2 Friskis&Svettis idag... 2 Vårt varumärke... 3 En ideell idrottsförening... 3 Ingen ägare...

Läs mer

Måndag Tisdag Onsdag Torsdag Fredag Lördag Söndag C POLAR CYKEL 45 Lena Li C RPM 30 Annica L

Måndag Tisdag Onsdag Torsdag Fredag Lördag Söndag C POLAR CYKEL 45 Lena Li C RPM 30 Annica L 19.05 19.35 L* 18.55-19.25 C RPM 30 Lena 19.00-19.30 L 19.40-20.35 L N N 19.05-19.35 C POLAR CYKEL 30 Niklas 19.45-20.15 Y YOGA 30 Tove W Inga pass Dag före helgdag (Nationaldagen) 18.55-19.25 C RPM 30

Läs mer

Friskis&Svettis Partille

Friskis&Svettis Partille Friskis&Svettis Partille Hösten 2014 Vi bygger större gym under hösten! www.partille.friskissvettis.se FRISKIS&SVETTIS PARTILLE Är en ideell allmännyttig förening Startade 1990 Har ca 125 ideella funktionärer

Läs mer

Convent 2013 ÖSTERSUND 24 augusti 2013

Convent 2013 ÖSTERSUND 24 augusti 2013 Convent 2013 ÖSTERSUND 24 augusti 2013 Schema: Tider Hall 1 (stora salen PC) 2 (Lilla salen PC) 3 (Körfältskolan) 8.30-9.00 Inskrivning 9.00-9.30 Gemensam uppvärmning HALL 1 Kersti 9.40-10.30 1. Gymmix

Läs mer

Fysisk aktivitet på Recept

Fysisk aktivitet på Recept Fysisk aktivitet på Recept Aktivitetshäfte för Kalix Vårterminen 2019 Vårterminen 2017 DELTAGANDE AKTÖRER Hjärt- och Lung Furuhedsvägen 5G 070-285 35 63 Kalix 952 31 Kalix hjart-lung.se/kalix Kalix Gymnastikklubb

Läs mer

Norrköping. och träning

Norrköping. och träning Kombinera studier och träning text & foto: katarina ekeström Studentliv på F&S Plugga och träna, en optimal kombo För att bygga kondition och styrka. För att varva ner och ladda om. Men också för gemenskap,

Läs mer

Allmänt om träningslära Text - Bernt Johansson

Allmänt om träningslära Text - Bernt Johansson Allmänt om träningslära Text - Bernt Johansson För att använda pulsen som en mätare behöver du veta hur snabbt ditt hjärta kan slå maximalt, med andra ord vad du har för maxpuls. Det är viktigt att notera

Läs mer

Fysisk aktivitet på Recept

Fysisk aktivitet på Recept Fysisk aktivitet på Recept Aktivitetshäfte för Kalix Vårterminen 2017 Vårterminen 2017 DELTAGANDE AKTÖRER Flow Centrumvägen 74 052 32 Kalix flowkalix.se Hjärt- och Lung Furuhedsvägen 5G 070-285 35 63 Kalix

Läs mer

... Ett gympapass med en kort konditionsdel som följs av en styrkedel där fokus ligger på att stärka bålmuskulaturen.

... Ett gympapass med en kort konditionsdel som följs av en styrkedel där fokus ligger på att stärka bålmuskulaturen. Friskvårdsutbud... Gympa Ryggympa Stretchgympa Vinyl Hela Core Cirkelträning Ett konditions- och styrkepass utan svåra stegkombinationer där fokus ligger på enkla men roliga rörelser. (Passet finns i olika

Läs mer

Summer Camp 2012. Passbeskrivningar:

Summer Camp 2012. Passbeskrivningar: Summer Camp 2012 Afrodans (22): Passbeskrivningar: Följ med på en resa genom den afrikanska kontinenten! Skönt barfotapass med enkel koreografi & grundade rörelser till afrikanska rytmer. Mycket träning

Läs mer

Vägen till milen med Metro Mode

Vägen till milen med Metro Mode Vägen till milen med Metro Mode 12 veckor till Tjejmilen 2016 Träningsprogram 1: Från 5 till 10 kilometer För dig som är ny i spåret eller som har sprungit runt 5 kilometer tidigare och nu vill ta steget

Läs mer

Västerås. Egna sidor. Pulsträning Träna med pulsband Få ut maximalt av din träning testa våra pulspass. SID2

Västerås. Egna sidor. Pulsträning Träna med pulsband Få ut maximalt av din träning testa våra pulspass. SID2 Västerås DU HAR VÄL KÖPT BILJETT TILL ÅRETS ROLIGASTE FEST? JUBILEUMSFESTEN LÖ 30 NOV KL 19-01 Egna sidor 2010-2013 Egna sidor Tack och hej då Vi provar andra vägar att nå ut till våra medlemmar. SID 4

Läs mer

Träningsplan. Tränare Hannes Assarsson den 22 oktober 2015

Träningsplan. Tränare Hannes Assarsson den 22 oktober 2015 Träningsplan hj Tränare Hannes Assarsson Hannes@skiruncoaching.se 072-305 02 48 den 22 oktober 2015 1. Definitioner och förkortningar Arbetsekonomi Funktionell tröskel Kostnaden i energi för att utföra

Läs mer

Ålder och hur långt har du till vår anläggning (från hem/jobb)? 2. 52 år. 10 min med bil. Från jobbet är det väl fem min med bil.

Ålder och hur långt har du till vår anläggning (från hem/jobb)? 2. 52 år. 10 min med bil. Från jobbet är det väl fem min med bil. Intervjuer Ålder och hur långt har du till vår anläggning (från hem/jobb)? 1. 20 år. Ca 10 min med bil. 2. 52 år. 10 min med bil. Från jobbet är det väl fem min med bil. 3. 21 år. 5 min med bil. 4. 51

Läs mer

MYCKET PERSONLIG TRÄNING. Johanna Isakson, som är vår nya personliga tränare presenterar sig på sidan 2-3. XXXXXXXXXXXXXX! Datum

MYCKET PERSONLIG TRÄNING. Johanna Isakson, som är vår nya personliga tränare presenterar sig på sidan 2-3. XXXXXXXXXXXXXX! Datum 6 2015 VÄRVA EN NY MEDLEM! gvi är många som tränar på Friskis i, men vi har plats för fler. Du som tränar hos oss är vår bästa ambassadör för vår träning. Värva en granne, en kompis eller en arbetskamrat.

Läs mer

GRUPPTRÄNING HÖSTEN 2015 1 september 18 december

GRUPPTRÄNING HÖSTEN 2015 1 september 18 december GRUPPTRÄNING HÖSTEN 2015 1 september 18 december Stora salen Måndag Tisdag Onsdag Torsdag Fredag Helg 7.00 7.00-7.45 Nyhet! 06.55 ETC Tabata 30 min ETC Stilla morgon (4 tillfällen) Cirkelfys 45 min Egen

Läs mer

Nedan kan du läsa om träning under och efter din gravidiet, samt lite tips kring olika typer av träningsformer.

Nedan kan du läsa om träning under och efter din gravidiet, samt lite tips kring olika typer av träningsformer. Träning & graviditet All form av aktivitet under och efter din graviditet kommer att hjälpa dig att komma tillbaka till din tidigare form. Det viktigaste är att du hittar någon träningsform som du tycker

Läs mer

Rörelseglädje Hela gänget till sköna toner. Stark i cirkel Efterlängtad träningsform.

Rörelseglädje Hela gänget till sköna toner. Stark i cirkel Efterlängtad träningsform. Haningeäntligen dags för spin of hope! Cykla för barncancerfonden den 23 mars. läs mer på sidan 8. foto: annelie sundin Rörelseglädje Hela gänget till sköna toner. Idén med jympan bygger på vår naturliga

Läs mer

Södertälje. Coola juniorer Nu rockas det på Danspasset. Comeback Familjejympan är tillbaka.

Södertälje. Coola juniorer Nu rockas det på Danspasset. Comeback Familjejympan är tillbaka. Södertälje träna med instruktör succé på nya passen "TMI". läs på SID 7. Coola juniorer Nu rockas det på Danspasset. En ny form av juniorjympa startade i januari på Friskis&Svettis Södertälje. Dans Junior

Läs mer

Anders Szalkai. 32 år som löpare Vann Sthlm Mara 2001 OS/VM/EM 2.12.43 (3.08 min/km) Tränare Elit Motionärer. Format min träningsfilosofi

Anders Szalkai. 32 år som löpare Vann Sthlm Mara 2001 OS/VM/EM 2.12.43 (3.08 min/km) Tränare Elit Motionärer. Format min träningsfilosofi Anders Szalkai 32 år som löpare Vann Sthlm Mara 2001 OS/VM/EM 2.12.43 (3.08 min/km) Tränare Elit Motionärer Format min träningsfilosofi Träningsfilosofin Olika bakgrund Olika målbild Liknande upplägg Mix

Läs mer

TRÄNA DIG I TENTAFORM. Peter Lundell & Karl-Fredrik Andersson

TRÄNA DIG I TENTAFORM. Peter Lundell & Karl-Fredrik Andersson TRÄNA DIG I TENTAFORM Peter Lundell & Karl-Fredrik Andersson INNEHÅLL Vad händer när man tränar? Hur påverkar träning studierna? Hur får man till träningen? Vad, varför och hur ska man träna? Hur får man

Läs mer

Borlänge. Maxa träningen. på träning

Borlänge. Maxa träningen. på träning Borlänge 1 013 foto: tufve remon träningsprogram, riv ut och ta med till gymmet Välkommen Nya gymmet är äntligen färdigt! Mingla, skapa dina egna träningspass, inspireras av andra eller träna som du alltid

Läs mer

Mål: Jag vill kunna springa 10 km inom 6 månader och tona kroppen och känna mig starkare i ryggen, benen och armarna. Ena fotleden är lite svag.

Mål: Jag vill kunna springa 10 km inom 6 månader och tona kroppen och känna mig starkare i ryggen, benen och armarna. Ena fotleden är lite svag. Mål: Jag vill kunna springa 10 km inom 6 månader och tona kroppen och känna mig starkare i ryggen, benen och armarna. Ena fotleden är lite svag. Tid att lägga ner: Max 1 timme per dag Om programmet: Jag

Läs mer

Huddinge. Ny basledare Från motionär till ledare. Funktionalitet Få styrka genom balans på Core

Huddinge. Ny basledare Från motionär till ledare. Funktionalitet Få styrka genom balans på Core Huddinge Nr 1-2014 MORGONPIGG? FRÅN 13/1 ÖPPNAR VI 06:30 MånDAG TILL FREDAG Funktionalitet Få styrka genom balans på Core Äntligen tillbaka! Core leds av Madeleine Westerlund, som lotsar motionärerna genom

Läs mer

Västerås. Jympa enkel. Gym i cirkel. Med fokus på uthållig styrka. En inspiration till rörelseglädje

Västerås. Jympa enkel. Gym i cirkel. Med fokus på uthållig styrka. En inspiration till rörelseglädje Västerås SOMMARENS BÄSTA NYHET! TA MED ALLA DU KÄNNER OCH KOM PÅ UTEJYMPA! LÄS MER SID 6 foto: anna wittur Jympa enkel En inspiration till rörelseglädje Två dagar i veckan är det enkeljympa på F&S. Enkla

Läs mer

Fysisk aktivitet på Recept

Fysisk aktivitet på Recept Fysisk aktivitet på Recept Aktivitetshäfte för Kalix Höstterminen 2017 Vårterminen 2017 DELTAGANDE AKTÖRER Flow Centrumvägen 74 052 32 Kalix flowkalix.se Hjärt- och Lung Furuhedsvägen 5G 070-285 35 63

Läs mer

Välkommen på rekryteringsdag söndagen 22 maj kl 11.

Välkommen på rekryteringsdag söndagen 22 maj kl 11. 2016-04-08 Rekryteringsdag för alla som har lust Vi söker ledarämnen! Vill DU testa på hur det känns att leda/instruera? Nu har du en jättechans! Du lovar inget, bara kom och känn på det, träna med oss

Läs mer

Träningsdagbok. OBS! minst varannan dags träningsuppehåll för din återhämtning! Måndag Tisdag Onsdag Torsdag Fredag Lördag Söndag

Träningsdagbok. OBS! minst varannan dags träningsuppehåll för din återhämtning! Måndag Tisdag Onsdag Torsdag Fredag Lördag Söndag Träningsdagbok Träningsdagboken har många fördelar Du kan följa din egen utveckling i träningen och vet hur du tränat tidigare. Du kan jämföra träningen med tidigare resultat och få reda på vilken träningsform

Läs mer

Fysisk aktivitet på Recept. FaR

Fysisk aktivitet på Recept. FaR Fysisk aktivitet på Recept FaR Aktivitetskatalog för Hylte Kommun Höstterminen 2011 1 Hänvisningsnivåer i FaR-verksamhet Nivå 1 Recept till anpassade FaR-verksamheter med FaR-ledare Nivå 2 Recept till

Läs mer

Örebro. Toni och Jennypher är sålda på Flex. rörlighet på passet de inte visste att de saknade. Häng med du också!

Örebro. Toni och Jennypher är sålda på Flex. rörlighet på passet de inte visste att de saknade. Häng med du också! Örebro Friskisflirta Träna + flirta = sant Så är det enligt NA s läsare som röstat fram F&S som Örebros bästa flirtställe. Vi frågade några medlemmar om de håller med. SIDan 8 Flexa till dig Tänj på gränser

Läs mer

Fysisk aktivitet på Recept

Fysisk aktivitet på Recept Fysisk aktivitet på Recept Aktivitetshäfte för Kalix Vårterminen 2016 DELTAGANDE AKTÖRER Flow Centrumvägen 74 052 32 Kalix flowkalix.se Hjärt- och Lung Furuhedsvägen 5G 070-285 35 63 Kalix 952 31 Kalix

Läs mer

Receptionen bemannad: Mån-Tor: 07:30-20:00 (07:30-17:00 i Juli)

Receptionen bemannad: Mån-Tor: 07:30-20:00 (07:30-17:00 i Juli) Receptionen bemannad: Kontakt: Mån-Tor: 07:30-20:00 (07:30-17:00 i Juli) 0921-139 00 Fre: 07:30-17:00 www.strand-fysio.se Lör: 09:00-12:00 (Stängt JULI) Sön: 15:30-19:00 Slussen öppen: 05:00-23:00 Vecka

Läs mer

FaR - fysisk aktivitet på recept Aktivitetskatalog för Hällefors

FaR - fysisk aktivitet på recept Aktivitetskatalog för Hällefors FaR - fysisk aktivitet på recept Aktivitetskatalog för Hällefors 2017 Folkhälsoenheten Innehåll Kontaktuppgifter... 3 Dans... 4 Gympa... 4 Kroppskännedomsträning... 5 Styrketräning... 5 Utomhusaktiviteter...

Läs mer

Nivålös Indoor walking Nytt upplägg gör träningen lättare SID 2. Enkeljympa för dig med intellektuell funktionsnedsättning SID 4

Nivålös Indoor walking Nytt upplägg gör träningen lättare SID 2. Enkeljympa för dig med intellektuell funktionsnedsättning SID 4 5 2014 Testa Soft Soft träning är varsam, men inte försiktig. Den är lugn men den fyller dig med energi. Kanske är du ny, ovan eller äldre. Kanske tränar du tufft och vill varva med mer återhämtande träning.

Läs mer

Örebro. Utmaning! Våga testa

Örebro. Utmaning! Våga testa Örebro nyheter intervallflex indoor Utmaning! Våga testa Kroppen vänjer sig vid det du tränar. Förbättra din kapacitet med en utmaning. Varför inte Intervall flex eller Spin/ intervall? Sid 4 Lyckad lokal

Läs mer

Innehåll. Program. Expressträning träningskonceptet för dig. Träningsprogram. Övningsbank. 4 Jaris förord 7 Jennies förord

Innehåll. Program. Expressträning träningskonceptet för dig. Träningsprogram. Övningsbank. 4 Jaris förord 7 Jennies förord Innehåll 4 Jaris förord 7 Jennies förord Expressträning träningskonceptet för dig 10 Expressmetoden 13 Expresstyrketräning 14 Expresskonditionsträning 15 Inför expressträningen Övningsbank 18 Ben: 20 lår

Läs mer

Träningsschema Kalmar RC Triathlon i samarbete med Luke Dragstra

Träningsschema Kalmar RC Triathlon i samarbete med Luke Dragstra Träningsschema Kalmar RC Triathlon i samarbete med Luke Dragstra Allmän information: Eftersom vi har bara en kort tävlingssäsongen här i Sverige med tävlingsfokus för de flesta i augusti eller september,

Läs mer

Linköping. Ge bort ork Personal fyller på med energi. Intensiv Jympan som är en klassiker

Linköping. Ge bort ork Personal fyller på med energi. Intensiv Jympan som är en klassiker Linköping foto: tomas alvreten Ge bort ork Personal fyller på med energi En dag i november fylldes F&S i Tannefors av personal från kommunen. Maria Söderberg, personalchef, är nöjd med upplägget. Sid 2

Läs mer

Planera din konditionsträning

Planera din konditionsträning Planera din konditionsträning Idrott och hälsa 1 Undervisningen i ämnet idrott och hälsa ska ge eleverna förutsättningar att utveckla följande: 1. Förmåga att planera och genomföra fysiska aktiviteter

Läs mer

Sommarträning utomhus Tips på träningspass

Sommarträning utomhus Tips på träningspass Sommarträning utomhus Tips på träningspass Träna tufft utomhus utan redskap Att träna utomhus sommartid är ett härligt sätt att njuta av naturen medan man får dagens träning gjord. Man behöver inte träna

Läs mer

Fysisk aktivitet på Recept

Fysisk aktivitet på Recept Fysisk aktivitet på Recept Aktivitetshäfte för Piteå Vårterminen 2014 AKTÖRER Actic Norra Björklundsvägen 4 0911-69 63 90 941 31 Öjebyn www.nautilus.com Iyengar Yogaskolan Yogahuset,prästgårdsgatan 11

Läs mer

PRAKTISK INFO. Yoga kan lära dig bli mer medveten om nuet, ge dig mer glädje samt inre lugn och frid.

PRAKTISK INFO. Yoga kan lära dig bli mer medveten om nuet, ge dig mer glädje samt inre lugn och frid. PRAKTISK INFO Plats bokas i Tidsbokare på hemsidan Kösystem finns, avboka plats senast en timma innan klass vid förhinder. Kom i tid, om du ej meddelat att du är sen släpps din plats till ev. drop-in-elev

Läs mer

Inspirationsdag Gruppträning 2018

Inspirationsdag Gruppträning 2018 Inspirationsdag Gruppträning 2018 Östersund 1 september 2018 Tid Schema Info för dagen och presentation av instruktörer B-hall C-hall Vattengympa 9,00 Kom igång gympa Evalena Lindvall Pilates Sofia Sterner

Läs mer

Fysträning. Fysiska krav inom alpint. Kondition. Styrka. för r alpina ungdomar. - Hög g aerob kapacitet. - Bra allmän n styrka - Skadeförebygga

Fysträning. Fysiska krav inom alpint. Kondition. Styrka. för r alpina ungdomar. - Hög g aerob kapacitet. - Bra allmän n styrka - Skadeförebygga Fysträning för r alpina ungdomar Tom Pietilä Idrottsmedicin Umeå Universitet Kondition - Hög g aerob kapacitet Fysiska krav inom alpint - För r att orka träna - För r bra återhämtning - Bra anaerob kapacitet

Läs mer

Fysisk aktivitet på Recept

Fysisk aktivitet på Recept Fysisk aktivitet på Recept Aktivitetshäfte för Malmberget/Gällivare Höstterminen 2013 DELTAGANDE AKTÖRER Anna Haapaniemi tel. 070-319 81 84 happa78@hotmail.com Malmbergets Fysioterapi Järnvägsgatan 4 tel.

Läs mer

GRATTIS till ditt Bodyweight Training System - ett redkap med vilket du kan träna när och var du vill!

GRATTIS till ditt Bodyweight Training System - ett redkap med vilket du kan träna när och var du vill! MAGE GRATTIS till ditt Bodyweight Training System - ett redkap med vilket du kan träna när och var du vill! Vi har vidareutvecklat tekniken och funktionen av de äldre bandträningsredskapen och därefter

Läs mer

Kondition åk 9. Vad har puls och kondition med varandra att göra?

Kondition åk 9. Vad har puls och kondition med varandra att göra? Kondition åk 9 Vad har puls och kondition med varandra att göra? När du tränar regelbundet ökar ditt hjärtas förmåga att pumpa ut blod i kroppen. Hjärtat blir större och mer blod kan pumpas ut vid varje

Läs mer