Detaljbudget. Västarvet Västarvet

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Detaljbudget. Västarvet Västarvet"

Transkript

1 Detaljbudget Västarvet 2018 Västarvet Detaljbudget 2018

2 Innehållsförteckning 1 Sammanfattning Mål och fokusområden Västra Götaland ska sträva efter det hållbara samhället med tillväxt av jobb och företag i hela regionen Arbetsmarknaden ska utvidgas genom hållbara transporter i samverkan med näringslivet i hela Västra Götaland Göra Västra Götaland till modell för hållbar landsbygdsutveckling och samspel stad/land Skillnader i livsvillkor och hälsa ska minska Bryta utanförskap och segregation och stärka kopplingen mellan utbildning och arbetsliv Klimatutsläppen från fossilbränsle i Västra Götaland samt verksamhetens direkta miljöpåverkan ska minska Minska verksamhetens avfallsmängder och verka för cirkulära affärsmodeller samt skärpta miljökrav vid upphandlingar Deltagandet i kulturlivet ska öka Utveckla samverkan mellan VGR:s kulturverksamheter och civilsamhället/det fria kulturlivet Stärka barns och ungas möjligheter att delta i kulturlivet Västra Götalandsregionen ska erbjuda en god arbetsmiljö för medarbetarna, kunna behålla och rekrytera rätt kompetens Möjligheterna till karriär- och kompetensutveckling ska förbättras Utveckla arbetsgivarvarumärket Arbetsmiljön ska förbättras och sjukfrånvaron ska minska Satsa på ledarskap Systematisera arbetsmiljöarbetet, breddinföra goda exempel och utveckla det hälsofrämjande arbetet Ekonomiska förutsättningar Ekonomiskt resultat Sammanställd detaljbudget Utförare Regional utveckling (SD05) Eget kapital och obeskattade reserver Investeringar Fördjupad rapport till egen nämnd/styrelse... 9 Västarvet, Detaljbudget 2(9)

3 1 Sammanfattning Natur- och kulturarvet har det senaste åren blivit en alltmer uppmärksammad och viktig faktor för en hållbar samhällsutveckling. Västarvet är regionens natur- och kulturarvsförvaltning och vi har de senaste åren mötts av en allt större efterfrågan på våra kompetenser inom regionen men även nationellt och internationellt. Västarvet bedriver verksamhet vi sex museer och besöksmål där vi årligen tar emot upp mot besök. En otillräcklig uppräkning av de regionala bidraget gör att Västarvets ekonomi är osäker. För att kunna lägga en budget i balans har vi ökat det externa intäktskravet, minskat personalkostnaderna och endast beräknat kunna genomföra de högst prioriterade investeringarna. Osäkerheten bedöms till mellan 1-2 mnkr. Västarvet, Detaljbudget 3(9)

4 2 Mål och fokusområden 2.1 Västra Götaland ska sträva efter det hållbara samhället med tillväxt av jobb och företag i hela regionen Arbetsmarknaden ska utvidgas genom hållbara transporter i samverkan med näringslivet i hela Västra Götaland Göra Västra Götaland till modell för hållbar landsbygdsutveckling och samspel stad/land Västarvet arbetar aktivt i samverkan med regionens kommuner i frågor om samhällsplanering och deltar i regionens interna nätverk och samordning för fokusområdet under ledning av Koncernstab regional utveckling avdelning näringsliv. Under 2018 arbetar Västarvet bland annat med: * Driva samverkansplattformen LAB 190 tillsammans med Alingsås, Essunga, Lerum och Göteborgs kommun. Med utgångspunkt i Landskapskonventionen är avsikten att skapa ett modellområde för hållbar utveckling i samspel stad och landsbygd. * Samarbeta med Turistrådet Västsverige i det av Tillväxtverket medfinansierade projektet Hållbar platsutveckling för att skapa fler arbetstillfällen inom turism med fokus på vandrings- och cykelleder. * Inom ramen för EU-projekten CHRISTA och CultRing lyfta fram det industriella kulturarvets miljöer och Pilgrimsleden som resurs för turismutveckling i regionen. * Stärka platsutveckling i samverkan med Kultur i Väst, kommunalförbunden och koncernkontoret bland annat inom ramen för projekt Hållbara platser. * Medverka i projektet Mellankommunal kustzonsplanering i Göteborgsregionen, Orust och Uddevalla Skillnader i livsvillkor och hälsa ska minska Bryta utanförskap och segregation och stärka kopplingen mellan utbildning och arbetsliv Västarvet bidrar under 2018 till målet främst genom att: erbjuda praktikplatser för studenter, såväl från nationella som internationella lärosäten, erbjuda praktikplatser inom ramen för VGR:s feriearbeten, genomföra pilotprojektet Kompetensväxling 2.0 (KUN ). Syftar till att utveckla två kulturarvsplatser till besöksmål av regionalt intresse samt erbjuda unga, nyanlända och långtidsarbetslösa meningsfulla praktik- och arbetsuppgifter under kortare eller längre tidsperioder som en del av utvecklingsarbetet. Västarvet, Detaljbudget 4(9)

5 2.1.3 Klimatutsläppen från fossilbränsle i Västra Götaland samt verksamhetens direkta miljöpåverkan ska minska Minska verksamhetens avfallsmängder och verka för cirkulära affärsmodeller samt skärpta miljökrav vid upphandlingar Västarvet fortsätter arbetet mot en miljödiplomering. * Kriterierna är framtagna och arbetet har inletts Under 2018 ska enheterna Studio Västsvensk Konservering och Göteborgs Naturhistoriska museum bli diplomerade. * Arbetet med diplomering inleds på ytterligare minst två enheter under året. * Miljöarbetet ska synliggöras på våra fysiska platser och i vår digitala kommunikation Deltagandet i kulturlivet ska öka Utveckla samverkan mellan VGR:s kulturverksamheter och civilsamhället/det fria kulturlivet Västarvet har ett etablerat och långsiktigt samarbete med civilsamhället i Västra Götaland. Under 2018: inom PRISMA fortsätter vi samarbetet med bland andra Hembygd Väst, NAV och Maritimt i Väst för att tillsammans lyfta fram berättelser som belyser industrisamhällets historia och samtid i Västra Götaland och tillgängliggöra dem på den digitala plattformen prismavg.se fortsätta och vidareutveckla samverkan med hemslöjdsföreningar och nätverk med koppling till slöjd och hantverk fortsatt samverkan med studieförbunden i Västra Götaland, främst kring kurser i slöjd och byggnadsvård och i programverksamhet Stärka barns och ungas möjligheter att delta i kulturlivet Västarvet söker ständigt nya arenor, fysiska och digitala, för att nå barn och unga. Under 2018: Metoden som tagits fram på Lödöse museum för barn med neuropsykiatriska funktionsvariationer ska från och med 2018 spridas till övriga besöksmål i Västarvet. Öka tillgängligheten till natur- och kulturarvet genom vidareutveckling av våra digitala arenor, för att nå ut till skolor i hela Västra Götaland. Under 2018 kommer vi att undersöka förutsättningarna för att skapa en lärplattform. 2.2 Västra Götalandsregionen ska erbjuda en god arbetsmiljö för medarbetarna, kunna behålla och rekrytera rätt kompetens Möjligheterna till karriär- och kompetensutveckling ska förbättras Utveckla arbetsgivarvarumärket Västarvet deltar i VGR:s arbete med att förstärka arbetsgivarvarumärket. Under 2018 jobbar vi främst med: Västarvet, Detaljbudget 5(9)

6 implementera Västarvets värdegrund, som arbetats fram under 2017, vidareutveckla introduktionen av nya medarbetare Arbetsmiljön ska förbättras och sjukfrånvaron ska minska Satsa på ledarskap Västarvets chefer ska fortsatt utvecklas. Under 2018: genomför vi minst två fortbildningar för alla chefer, vidareutveckla och systematisera förvaltningens planerings- och uppföljningsstukturer Systematisera arbetsmiljöarbetet, breddinföra goda exempel och utveckla det hälsofrämjande arbetet Västarvet ska vidareutveckla det systematiska hälso- och arbetsmiljöarbetet. En modell för detta har tagits fram. Den innebär bland annat: genomföra åtgärdsplaner utifrån resultaten av 2017 års medarbetarenkät, skärpta rutiner kring rapportering av avvikelser i MedControl, samt analyser av avvikelserna på övergripande nivå, tydligare hantering av hälso- och arbetsmiljöfrågor, inklusive trakasserier, på APT, enhetliga mallar för arbetsmiljöronderna, samt registrering av planer/åtgärder i MedControl som hjälpmedel för uppföljning av genomförandet, systematisering av rehabprocessen genom att använda HälsoSam, vilket ger möjlighet till analyser av ohälsoorsaker med mera. stimulera medarbetarna till motion och hälsofrämjande aktiviteter. Från och med 2018 är friskvårdsförmånen kronor, en höjning med 300 kronor. Västarvet, Detaljbudget 6(9)

7 3 Ekonomiska förutsättningar Västarvets budget för 2018 innehåller en osäkerhet även om den är lagd i balans. Osäkerheten beror på att uppräkningen från kulturnämnden som finansierar ca 68 % av verksamheten inte täcker kostnadsökningarna för personal och lokaler. Uppräkningen på bidraget från kulturnämnden är tkr (1,73 %). Den verkliga ökningen för Västarvets kostnader för personal, lokaler och säkerhet är ca 3 mnkr, varav höjningen av de sociala avgifterna med 1,3 % utgör 750 tkr. I den lagda budgeten räknar vi med ökade externa intäkter, lägre personalkostnader och vi har inte heller kunnat utnyttja vår investeringsram. Frågan om eventuellt fri entré på Göteborgs naturhistoriska museum kommer att tas upp på kulturnämndens sammanträde 1 december. I budgeten har entréintäkter budgeterats med 1,7 mnkr vilket är samma nivå som Ekonomiskt resultat Den otillräckliga uppräkningen av bidraget från kulturnämnden innebär att osäkerheten i budgeten bedöms till mellan 1-2 mnkr Sammanställd detaljbudget Utförare Regional utveckling (SD05) Resultatbudget (mnkr) Budget 1712 Prognos 1708 Budget 1812 Driftbidrag från nämnd inom 89,2 89,4 91,6 regionen Statsbidrag 2,0 2,0 2,3 Övriga erhållna bidrag 7,7 10,9 4,6 Biljettintäkter 0,0 0,0 0,0 Försäljning av tjänster 26,1 27,0 29,2 Hyresintäkter 0,3 0,3 0,5 Försäljning av material och 8,2 8,2 6,4 varor Övriga intäkter 0,3 0,6 0,2 Verksamheten intäkter 133,9 138,5 134,8 Personalkostnader, inkl. inhyrd -84,2-83,7-87,6 personal Direkta trafikkostnader 0,0 0,0 0,0 Verksamhetsanknutna tjänster 0,0-0,1 0,0 Material och varor, inkl -7,8-7,8-6,1 förbrukningsmaterial Lokal- och energikostnader -20,8-21,1-21,8 Lämnade bidrag -2,5-3,3-0,3 Övriga tjänster, inkl -8,7-10,6-9,0 konsultkostnader Avskrivningar -2,0-2,0-2,3 Övriga kostnader -7,7-9,8-7,5 Verksamhetens kostnader -133,7-138,4-134,6 Finansiella intäkter/kostnader -0,2-0,2-0,2 m.m. Obeskattade reserver 0,0 0,0 0,0 Resultat 0,0 0,0 0,0 Västarvet, Detaljbudget 7(9)

8 3.2 Eget kapital och obeskattade reserver Utgående balans Prognos augusti utg. balans Budget utgående balans Eget kapital Eget kapital, region Erhållna bokslutsdispositioner, regioninternt Lämnade bokslutsdispositioner, regioninternt Årets resultat, bolag och region Summa eget kapital Investeringar Det finns ett stort behov av att arbeta om och utveckla basutställningarna på museerna och besöksmålen. Det finns också behov av fastighetsanknutna investeringar. De sistnämnda medför antingen ökad hyreskostnad eller ökad avskrivning. Västfastigheter är alltid involverade, oavsett om de äger fastigheten eller det är en extern hyresvärd. Behovet har enligt reglementet framförts till kulturnämnden (beställaren) och till ägaren. Från ägaren har vi fått besked om en utökad investeringsram medan något tillskott för avskrivningar inte återfinns i kulturnämndens detaljbudget. Den otillräckliga uppräkningen inför 2018 innebär att den utökade investeringsramen (10 mnkr) sannolikt inte kan utnyttjas. Västarvet, Detaljbudget 8(9)

9 4 Fördjupad rapport till egen nämnd/styrelse Styrelsen tar beslut om Västarvets verksamhetsplan och denna följs upp och avrapporteras i styrelsen i samband med delårsrapporterna per 31 mars och 31 augusti samt även i samband med årsredovisning. Västarvet, Detaljbudget 9(9)

Detaljbudget. Kultur i Väst Kultur i Väst

Detaljbudget. Kultur i Väst Kultur i Väst Detaljbudget Kultur i Väst 2018 Kultur i Väst Detaljbudget 2018 Innehållsförteckning 1 Sammanfattning... 3 2 Mål och fokusområden... 4 2.1 Västra Götaland ska sträva efter det hållbara samhället med tillväxt

Läs mer

Detaljbudget Kultur i Väst. Kultur i Väst

Detaljbudget Kultur i Väst. Kultur i Väst Detaljbudget 2019 Kultur i Väst Kultur i Väst Detaljbudget 2019 Helår 2019 Innehållsförteckning 1 Sammanfattning... 4 2 Mål och fokusområden... 5 2.1 Västra Götaland ska sträva efter det hållbara samhället

Läs mer

2.1 Arbetsmarknaden ska utvidgas genom hållbara transporter i samverkan med näringslivet i hela Västra Götaland

2.1 Arbetsmarknaden ska utvidgas genom hållbara transporter i samverkan med näringslivet i hela Västra Götaland Sida 1(7) Detaljbudget 2017 Västarvet 1. Sammanfattning Västarvets verksamhetsidé är att göra historien synlig och berika vår livsmiljö för människors framtid och en hållbar samhällsutveckling. Vår uppgift

Läs mer

Detaljbudget. Naturbruk Naturbruk

Detaljbudget. Naturbruk Naturbruk Detaljbudget Naturbruk 2018 Naturbruk Detaljbudget 2018 Innehållsförteckning 1 Sammanfattning... 3 2 Mål och fokusområden... 5 2.1 Västra Götaland ska sträva efter det hållbara samhället med tillväxt av

Läs mer

Detaljbudget 2017 Naturbruksstyrelsen

Detaljbudget 2017 Naturbruksstyrelsen Sida 1(6) Detaljbudget 2017 Naturbruksstyrelsen 1. Sammanfattning En omfattande strukturomvandling av Naturbruksförvaltningens verksamhet och organisation i syfte att öka skolornas attraktivitet och kvalitet,

Läs mer

Årsredovisning. Revisorskollegiet

Årsredovisning. Revisorskollegiet Årsredovisning Revisorskollegiet Helår 2017 Innehållsförteckning 1 Verksamhet... 3 1.1 Viktigaste händelserna under perioden...3 1.2 Verksamhetens miljöarbete...3 1.3 Folkhälsa...3 1.4 Mänskliga rättigheter

Läs mer

Deltagare i programaktiviteter: (utfall 2014: , prognos 2015: )

Deltagare i programaktiviteter: (utfall 2014: , prognos 2015: ) Sida 1(5) Detaljbudget 2016 Västarvet 1. Sammanfattning Västarvets verksamhetsidé är att göra historien synlig och berika vår livsmiljö för människors framtid och en hållbar samhällsutveckling. Vår uppgift

Läs mer

UTKAST. Detaljbudget Patientnämnderna. Beslutsunderlag Patientnämnderna

UTKAST. Detaljbudget Patientnämnderna. Beslutsunderlag Patientnämnderna Detaljbudget 2019 Patientnämnderna UTKAST Beslutsunderlag 181101Patientnämnderna Dnr: PNN 2018-00089 Dnr: PNG 2018-00066 Dnr: PNS 2018-00065 Dnr: PNV 2018-00064 Dnr: PNÖ 2018-00066 Detaljbudget 2019 2019

Läs mer

Budget 2016 Grönblå Samverkan

Budget 2016 Grönblå Samverkan Budget 2016 Grönblå Samverkan Tydligare styrning mer verkstad Utmaningar Strategiska mål Prioriterade mål 2016-2018 Fokus 2016 3 st Långsiktigt 3st Öka/minska Vad ska göras Rapporteras Gemensamma mål och

Läs mer

Detaljbudget 2017 Göteborgs botaniska trädgård

Detaljbudget 2017 Göteborgs botaniska trädgård Sida 1(7) Detaljbudget 2017 Göteborgs botaniska trädgård 1. Sammanfattning Botaniska trädgården kommer även under 2017 att tillhöra ett av regionens fokusområden. Frågor som kommer att vara särskilt relevanta

Läs mer

Detaljbudget. Regionteater Väst AB Regionteater Väst AB

Detaljbudget. Regionteater Väst AB Regionteater Väst AB Detaljbudget Regionteater Väst AB 2018 Regionteater Väst AB Detaljbudget 2018 Innehållsförteckning 1 Sammanfattning... 3 2 Mål och fokusområden... 4 2.1 Västra Götaland ska sträva efter det hållbara samhället

Läs mer

Detaljbudget. Patientnämnderna Patientnämnderna

Detaljbudget. Patientnämnderna Patientnämnderna Detaljbudget Patientnämnderna 2018 Patientnämnderna Detaljbudget 2018 Innehållsförteckning 1 Sammanfattning... 3 2 Mål och fokusområden... 4 2.1 Västra Götaland ska sträva efter det hållbara samhället

Läs mer

Detaljbudget 2017 Folkhögskolestyrelsen

Detaljbudget 2017 Folkhögskolestyrelsen Sida 1(10) Detaljbudget 2017 Folkhögskolestyrelsen 1. Sammanfattning Samhällsutmaningnar som folkhögskolestyrelsen arbetar aktivt med är framförallt: Integrationsutmaningen och Individer som inte fullgjort

Läs mer

Detaljbudget. Botaniska trädgården Botaniska trädgården

Detaljbudget. Botaniska trädgården Botaniska trädgården Detaljbudget Botaniska trädgården 2018 Botaniska trädgården Detaljbudget 2018 Innehållsförteckning 1 Sammanfattning... 4 2 Mål och fokusområden... 5 2.1 Västra Götaland ska sträva efter det hållbara samhället

Läs mer

1. Styrelsen för Göteborgs botaniska trädgård fastställer detaljbudget 2018.

1. Styrelsen för Göteborgs botaniska trädgård fastställer detaljbudget 2018. 1 (1) Tjänsteutlåtande Datum 2017-10-18 Diarienummer GBT 2017-00166 Västra Götalandsregionen Fyll i Förvaltning Handläggare: Mari Källersjö Telefon: 0703-613988 E-post: mari.kallersjo@vgregion.se Till

Läs mer

:41 Not Utfall Utfall Resultaträkning

:41 Not Utfall Utfall Resultaträkning Bokslutsdokument RR KF BR Miljönämnden 2019-09-13 11:41 Not Utfall Utfall Resultaträkning 1908 1808 Verksamhetens intäkter 1 2 488 1 505 Verksamhetens kostnader 2,3-56 384-60 393 Avskrivningar och nedskrivningar

Läs mer

Detaljbudget 2016 Göteborgs botaniska trädgård

Detaljbudget 2016 Göteborgs botaniska trädgård Sida 1(7) Detaljbudget 2016 Göteborgs botaniska trädgård 1. Sammanfattning Göteborgs botaniska trädgård bidrar till det goda livet. Trädgården utgör ett av de största besöksmålen i Västsverige och dess

Läs mer

Detaljbudget Film i Väst AB. Film i Väst AB

Detaljbudget Film i Väst AB. Film i Väst AB Detaljbudget 2019 Film i Väst AB Film i Väst AB Detaljbudget 2019 Helår 2019 Innehållsförteckning 1 Sammanfattning... 3 2 Mål och fokusområden... 6 2.1 Västra Götaland ska sträva efter det hållbara samhället

Läs mer

GöteborgsOperan har i uppdrag att skapa upplevelser inom scenkonstområdet i Västra Götaland och vara en viktig aktör i regionens utveckling.

GöteborgsOperan har i uppdrag att skapa upplevelser inom scenkonstområdet i Västra Götaland och vara en viktig aktör i regionens utveckling. Sida 1(8) Detaljbudget 2017 GöteborgsOperan AB 1. Sammanfattning Vår vision: Ett av norra Europas ledande operahus. Tillsammans ska vi skapa optimala förutsättningar för scenkonst som berikar människors

Läs mer

Detaljbudget Botaniska trädgården. Botaniska trädgården

Detaljbudget Botaniska trädgården. Botaniska trädgården Detaljbudget 2019 Botaniska trädgården Botaniska trädgården Detaljbudget 2019 Helår 2019 Innehållsförteckning 1 Sammanfattning... 4 2 Mål och fokusområden... 5 2.1 Västra Götaland ska sträva efter det

Läs mer

Bilaga 2 Bokslutsdokument och noter

Bilaga 2 Bokslutsdokument och noter Sida 23(28) Bilaga 2 Bokslutsdokument och noter Bokslutsdokument RR KF BR Not Utfall Utfall Resultaträkning 1712 1612 Verksamhetens intäkter 1 119 194 89 192 Verksamhetens kostnader 2-5 213 230-5 026 834

Läs mer

Detaljbudget Sammanfattning. Sida 2(11) Göteborgs botaniska trädgård. Datum Diarienummer BOT 2016:125:1

Detaljbudget Sammanfattning. Sida 2(11) Göteborgs botaniska trädgård. Datum Diarienummer BOT 2016:125:1 Sida 2(11) Detaljbudget 2017 1. Sammanfattning Botaniska trädgården kommer även under 2017 att tillhöra ett av regionens fokusområden. Frågor som kommer att vara särskilt relevanta är nya växthus, förbättrad

Läs mer

Detaljbudget Hälsan och Stressmedicin. Hälsan och Stressmedicin

Detaljbudget Hälsan och Stressmedicin. Hälsan och Stressmedicin Detaljbudget 2019 Hälsan och Stressmedicin Hälsan och Stressmedicin Detaljbudget 2019 Helår 2019 Innehållsförteckning 1 Sammanfattning... 3 2 Mål och fokusområden... 5 2.1 Västra Götaland ska sträva efter

Läs mer

Detaljbudget. Film i Väst AB Film i Väst AB

Detaljbudget. Film i Väst AB Film i Väst AB Detaljbudget Film i Väst AB 2018 Film i Väst AB Detaljbudget 2018 Innehållsförteckning 1 Sammanfattning... 3 2 Mål och fokusområden... 6 2.1 Västra Götaland ska sträva efter det hållbara samhället med

Läs mer

Detaljbudget. GöteborgsOperan AB GöteborgsOperan AB

Detaljbudget. GöteborgsOperan AB GöteborgsOperan AB Detaljbudget GöteborgsOperan AB 2018 GöteborgsOperan AB Detaljbudget 2018 Innehållsförteckning 1 Sammanfattning... 3 2 Mål och fokusområden... 4 2.1 Västra Götaland ska sträva efter det hållbara samhället

Läs mer

Folkhögskolestyrelsen får främst uppdrag från stat och region. Statens mål och syften är dessa:

Folkhögskolestyrelsen får främst uppdrag från stat och region. Statens mål och syften är dessa: 1 (7) Verksamhetsplan 2018 Datum 2017-11-14 Västra Götalandsregionen Folkhögskoleförvaltningen Handläggare: Anders Ahlström Telefon: 076-7754840 E-post: anders.ahlstrom@vgregion.se Till styrelsen för folkhögskolorna

Läs mer

Välkomna till Västra Götalandsregionen. Johan Flarup, avdelningschef

Välkomna till Västra Götalandsregionen. Johan Flarup, avdelningschef Välkomna till Västra Götalandsregionen Johan Flarup, avdelningschef Vi är VGR Ett gott liv för invånarna Ansvarsområde: Hälso- och sjukvård Ansvarsområde: Regional utveckling Grund i uppdrag från riksdag

Läs mer

Årsredovisning Västarvet. Västarvet

Årsredovisning Västarvet. Västarvet Årsredovisning 2018 Västarvet Västarvet Årsredovisning 2018 Helår 2018 Innehållsförteckning 1 Sammanfattning... 4 2 Verksamhet... 5 2.1 Viktigaste händelserna under perioden...5 2.2 Verksamhetens miljöarbete...6

Läs mer

Regionservice kommer att medverka med expertkompetens i projekt gällande service- och försörjningslösningar i samband med om- och nybyggnationer.

Regionservice kommer att medverka med expertkompetens i projekt gällande service- och försörjningslösningar i samband med om- och nybyggnationer. Sida 1(10) Detaljbudget 2017 Regionservice 1. Sammanfattning Verksamhet: Regionservice kommer att arbeta tillsammans med vårdförvaltningarna med uppgifts- och kompetensväxling gällande arbetsuppgifter

Läs mer

Välkomna till Västra Götalandsregionen 6 november 2018 Ann-Sofi Lodin, regiondirektör

Välkomna till Västra Götalandsregionen 6 november 2018 Ann-Sofi Lodin, regiondirektör Välkomna till Västra Götalandsregionen 6 november 2018 Ann-Sofi Lodin, regiondirektör Vi är VGR Ett gott liv för invånarna Ansvarsområde: Hälso- och sjukvård Ansvarsområde: Regional utveckling Grund i

Läs mer

Naturbrukskansliet har upprättat förslag till budget för verksamheten avseende 2017.

Naturbrukskansliet har upprättat förslag till budget för verksamheten avseende 2017. Västra Götalandsregionen 1 (1) Tjänsteutlåtande Förvaltning/enhet Handläggare: Martin Andersson Telefon: 070 082 29 47 E-post: martin.andersson@vgregion.se Till naturbruksstyrelsen Budget 2017 Förslag

Läs mer

Övergripande mål och fokusområden

Övergripande mål och fokusområden Övergripande mål och fokusområden Regionfullmäktiges mål och fokusområden 3 strategiska mål Västra Götaland ska sträva efter det hållbara samhället med tillväxt av jobb och företag i hela regionen En sammanhållen

Läs mer

5. Bokslutsdokument och noter

5. Bokslutsdokument och noter 5. Bokslutsdokument och noter Bokslutsdokument RR KF BR Göteborgs hälso- och sjukvårdsnämnd Resultaträkning 1708 1608 Verksamhetens intäkter 1 187 055 108 619 Verksamhetens kostnader 2-6 473 945-5 934

Läs mer

Detaljbudget 2017 Alingsås lasarett. 1. Sammanfattning. Sida 1(8)

Detaljbudget 2017 Alingsås lasarett. 1. Sammanfattning. Sida 1(8) Sida 1(8) Detaljbudget 2017 Alingsås lasarett 1. Sammanfattning Alingsås lasarett är ett akutsjukhus med närsjukvårdsuppdrag till befolkningen i närområdet. Sjukhuset erbjuder hälso- och sjukvård dygnet

Läs mer

Detaljbudget 2017 Hälsan och Stressmedicin

Detaljbudget 2017 Hälsan och Stressmedicin Sida 1(8) Detaljbudget 2017 Hälsan och Stressmedicin 1. Sammanfattning Förvaltningen Hälsan och Stressmedicins (HoS) uppdrag är att bedriva företagshälsovård för Västra Götalandsregionens förvaltningar

Läs mer

Årsredovisning. Västarvet

Årsredovisning. Västarvet Årsredovisning Västarvet Helår 2017 Innehållsförteckning 1 Sammanfattning... 4 2 Verksamhet... 5 2.1 Viktigaste händelserna under perioden...5 2.2 Verksamhetens miljöarbete...5 2.3 Mänskliga rättigheter

Läs mer

Årsredovisning 2017 för Göteborgs hälso- och sjukvårdsnämnd

Årsredovisning 2017 för Göteborgs hälso- och sjukvårdsnämnd 8 (46) Protokoll från Göteborgs hälso- och sjukvårdsnämnd, 2018-01-25 2 Årsredovisning 2017 för Göteborgs hälso- och sjukvårdsnämnd Diarienummer HSNG 2018-00012 Beslut 1. Göteborgs hälso- och sjukvårdsnämnd

Läs mer

Detaljbudget 2017 Kommittén för mänskliga rättigheterd

Detaljbudget 2017 Kommittén för mänskliga rättigheterd Sida 1(5) Detaljbudget 2017 Kommittén för mänskliga rättigheterd 1. Sammanfattning Kommittén för mänskliga rättigheter har uppdraget att samordna Västra Götalandsregionens (VGR:s) arbete för att stärka

Läs mer

Resultat 4,6 0,0-0,1 4,6

Resultat 4,6 0,0-0,1 4,6 1 (1) ASSR Årsredovisning sammanställning RR 728 Resultaträkning (mnkr) Årsvärden Avvikelse Förändring Utfall Budget Utfall budget/ utfall/utfall 1512 1512 1412 utfall % Regioninternt såld vård, avtal

Läs mer

Årsredovisning för regionutvecklingsnämnden 2017

Årsredovisning för regionutvecklingsnämnden 2017 10 (71) Protokoll från regionutvecklingsnämnden, 2018-01-31 1 Årsredovisning för regionutvecklingsnämnden 2017 Diarienummer RUN 2018-00012 Beslut 1. Regionutvecklingsnämnden godkänner årsredovisning 2017

Läs mer

Detaljbudget. Göteborgs Symfoniker AB Göteborgs Symfoniker AB

Detaljbudget. Göteborgs Symfoniker AB Göteborgs Symfoniker AB Detaljbudget Göteborgs Symfoniker AB 2018 Göteborgs Symfoniker AB Detaljbudget 2018 Innehållsförteckning 1 Sammanfattning... 3 2 Mål och fokusområden... 4 2.1 Västra Götaland ska sträva efter det hållbara

Läs mer

Detaljbudget. Kommittén för mänskliga rättigheter Kommittén för mänskliga rättigheter

Detaljbudget. Kommittén för mänskliga rättigheter Kommittén för mänskliga rättigheter Detaljbudget Kommittén för mänskliga rättigheter 2018 Kommittén för mänskliga rättigheter Detaljbudget 2018 Innehållsförteckning 1 Sammanfattning... 3 2 Mål och fokusområden... 4 2.1 Västra Götaland ska

Läs mer

Delårsrapport mars 2017 GöteborgsOperan AB

Delårsrapport mars 2017 GöteborgsOperan AB Sida 1(5) Delårsrapport mars 2017 GöteborgsOperan AB 1. Sammanfattning Sammanfattning i punktform: Bra beläggning under årets första månader vilket resulterat i högre biljettintäkter och restaurangintäkter

Läs mer

Delårsrapport augusti 2017

Delårsrapport augusti 2017 1 (1) Tjänsteutlåtande Datum 2017-09-08 Diarienummer KUN 2017-00199 Västra Götalandsregionen Koncernkontoret Handläggare: Dick Wesström Telefon: 076-2 919132 E-post: dick.wesstrom@vgregion.se Till kulturnämnden

Läs mer

Budget Turistrådet Västsverige AB. Sammanfattning och förslag

Budget Turistrådet Västsverige AB. Sammanfattning och förslag Turistrådet Västsverige AB Budget 2018 Sammanfattning och förslag I budgetförslaget för 2018, som härmed lämnas till styrelsen för fastställande på styrelsemöte 2017-11-09, beräknas intäkterna uppgå till

Läs mer

Västra Götalandsregionen

Västra Götalandsregionen Västra Götalandsregionen Västra Götaland Består av 49 kommuner. 1,7 miljoner invånare. Landskapen är Västergötland, Bohuslän och Dalsland. Största stad Göteborg. Hav och sjöar med 30 000 öar. 30 mil långt

Läs mer

BBRP RESULTATRÄKNING BOLAG, BUDGET 1801BU 1802BU 1803BU 1804BU 1805BU 1806BU 1807BU 1808BU 1809BU 1810BU 1811BU 1812BU

BBRP RESULTATRÄKNING BOLAG, BUDGET 1801BU 1802BU 1803BU 1804BU 1805BU 1806BU 1807BU 1808BU 1809BU 1810BU 1811BU 1812BU BBRP RESULTATRÄKNING BOLAG, BUDGET 1801BU 1802BU 1803BU 1804BU 1805BU 1806BU 1807BU 1808BU 1809BU 1810BU 1811BU 1812BU Bolag: Ack Ack Ack Ack Ack Ack Ack Ack Ack Ack Ack Ack Budget Budget Budget Budget

Läs mer

Budget 2016 GrönBlå Samverkan

Budget 2016 GrönBlå Samverkan Tydligare styrning mer verkstad Budget 2016 GrönBlå Samverkan Utmaningar 3 st Strategiska mål Långsiktigt 3st Gemensamma mål och fokus skapar tydlighet Ersätter tidigare 96 A4-sidor index Prioriterade

Läs mer

VÄSTSVENSKA TURISTRÅDET AB BUDGET 2015. Förslag inför styrelsen 2014-11-27

VÄSTSVENSKA TURISTRÅDET AB BUDGET 2015. Förslag inför styrelsen 2014-11-27 VÄSTSVENSKA TURISTRÅDET AB BUDGET 2015 Förslag inför styrelsen 2014-11-27 Budget för Västsvenska Turistrådet 2015 1. Sammanfattning Vision Vi är den självklara partnern för utveckling och marknadsföring

Läs mer

Detaljbudget folkhälsokommittén 2016

Detaljbudget folkhälsokommittén 2016 Sida 1(5) Detaljbudget folkhälsokommittén 2016 1. Sammanfattning kommer under 2016 arbeta med de av regionfullmäktige prioriterade målen: - Skillnader i livsvillkor och hälsa ska minska - Den psykiska

Läs mer

Industrimuseum Västra Götaland En samverkansplattform för industrisamhällets omvandling i Västra Götaland Uppbyggnadsfas

Industrimuseum Västra Götaland En samverkansplattform för industrisamhällets omvandling i Västra Götaland Uppbyggnadsfas Industrimuseum Västra Götaland En samverkansplattform för industrisamhällets omvandling i Västra Götaland Uppbyggnadsfas 2014-2016. EXTERNA MÅLGRUPPER Vi som ingår i nätverket Industrimuseum VG idag SAMVERKANS-

Läs mer

Delårsrapport. Sahlgrenska I.C. Augusti Sahlgrenska I.C.

Delårsrapport. Sahlgrenska I.C. Augusti Sahlgrenska I.C. Delårsrapport Sahlgrenska I.C. Augusti 2017 Sahlgrenska I.C. Delårsrapport Augusti 2017 Innehållsförteckning 1 Sammanfattning... 3 2 Verksamhet... 4 2.1 Viktigaste händelserna under perioden... 4 2.2 Verksamhetens

Läs mer

Vi kopplar samman stad och land.

Vi kopplar samman stad och land. Vi kopplar samman stad och land. LAB190 en samverkansplattform LAB190 är en samverkansplattform för att skapa ett modellområde för hållbar utveckling. Vi fokuserar på gröna näringar, hållbar besöksnäring

Läs mer

Korrekta benämningar Bilaga till Korrekt & läsvänligt skrivhandledning för Västra Götalandsregionen

Korrekta benämningar Bilaga till Korrekt & läsvänligt skrivhandledning för Västra Götalandsregionen Korrekta benämningar Bilaga till Korrekt & läsvänligt skrivhandledning för Västra Götalandsregionen Uppdaterad 2017-05-09 Dokumentet utvecklas och uppdateras kontinuerligt, försäkra dig om att du har den

Läs mer

Västarvet Historien fortsätter hos oss.

Västarvet Historien fortsätter hos oss. Västarvet Historien fortsätter hos oss. KUNSKAP, UTVECKLING & INSPIRATION Västarvets regionala tjänster vastarvet.se Natur- och kulturarvet har stor betydelse för människors livskvalitet, identitet och

Läs mer

Detaljbudget 2017 Regionteater Väst AB

Detaljbudget 2017 Regionteater Väst AB Sida 1(12) Detaljbudget 2017 Regionteater Väst AB 1. Sammanfattning - Regionteater Väst skapar scenkonst som är tillgänglig och utmanande och som i tilltal och ämnesval når en ung publik. - Publiken och

Läs mer

Budget Turistrådet Västsverige AB. Sammanfattning och förslag

Budget Turistrådet Västsverige AB. Sammanfattning och förslag Turistrådet Västsverige AB Budget 2017 Sammanfattning och förslag I budgetförslaget för 2017, som härmed lämnas till styrelsen för fastställande 2016-11-21, beräknas intäkterna uppgå till 55,5 Mkr. Anslaget

Läs mer

Vi kopplar samman stad och land.

Vi kopplar samman stad och land. Vi kopplar samman stad och land. LAB190 en samverkansplattform LAB190 är en samverkansplattform för att skapa ett modellområde för hållbar utveckling. Vi fokuserar på gröna näringar, hållbar besöksnäring

Läs mer

Delårsrapport. Folkhälsokommittén Mars Folkhälsokommittén

Delårsrapport. Folkhälsokommittén Mars Folkhälsokommittén Delårsrapport Folkhälsokommittén Mars 2018 Folkhälsokommittén Delårsrapport Mars 2018 Innehållsförteckning 1 Sammanfattning... 3 2 Verksamhet... 4 2.1 Viktigaste händelserna under perioden...4 3 Mål och

Läs mer

Detaljbudget. Regionservice (Servicenämnden) Regionservice (Servicenämnden)

Detaljbudget. Regionservice (Servicenämnden) Regionservice (Servicenämnden) Detaljbudget Regionservice (Servicenämnden) 2018 Regionservice (Servicenämnden) Detaljbudget 2018 Innehållsförteckning 1 Sammanfattning... 4 2 Mål och fokusområden... 6 2.1 Västra Götaland ska sträva efter

Läs mer

Not Utfall Utfall Resultaträkning

Not Utfall Utfall Resultaträkning Bokslutsdokument RR KF BR Not Utfall Utfall Resultaträkning 1708 1608 Verksamhetens intäkter 1 412 018 398 661 Verksamhetens kostnader 2-419 307-400 438 Avskrivningar och nedskrivningar 4-5 856-5 129 Verksamhetens

Läs mer

vastarvet.se KUNSKAP UPPLEVELSER UTVECKLING NATUR- OCH KULTURARV I VÄSTRA GÖTALAND VÄSTARVET

vastarvet.se KUNSKAP UPPLEVELSER UTVECKLING NATUR- OCH KULTURARV I VÄSTRA GÖTALAND VÄSTARVET vastarvet.se KUNSKAP UPPLEVELSER UTVECKLING NATUR- OCH KULTURARV I VÄSTRA GÖTALAND VÄSTARVET Natur- och kulturarvet har stor betydelse för människors livskvalitet, identitet och förståelse av samtiden.

Läs mer

:41 Not Utfall Utfall Resultaträkning

:41 Not Utfall Utfall Resultaträkning Bokslutsdokument RR KF BR Naturbruksstyrelsen 2018-04-19 07:41 Not Utfall Utfall Resultaträkning 1803 1703 Verksamhetens intäkter 69 173 71 871 Verksamhetens kostnader -71 142-84 165 Avskrivningar och

Läs mer

:05 Not Utfall Utfall Resultaträkning

:05 Not Utfall Utfall Resultaträkning Bokslutsdokument RR KF BR 2018-04-16 17:05 Not Utfall Utfall Resultaträkning 1803 1703 Verksamhetens intäkter 222 723 216 418 Verksamhetens kostnader -226 723-217 797 Avskrivningar och nedskrivningar -1

Läs mer

:13 Not Utfall Utfall Resultaträkning

:13 Not Utfall Utfall Resultaträkning Bokslutsdokument RR KF BR 2017-09-19 07:13 Not Utfall Utfall Resultaträkning 1708 1608 Verksamhetens intäkter 580 198 566 129 Verksamhetens kostnader -559 281-532 977 Avskrivningar och nedskrivningar -3

Läs mer

Not Utfall Utfall Resultaträkning

Not Utfall Utfall Resultaträkning Bokslutsdokument RR KF BR Not Utfall Utfall Resultaträkning 1803 1703 Verksamhetens intäkter 1 169 071 157 996 Verksamhetens kostnader 2-176 078-163 092 Avskrivningar och nedskrivningar 4-2 399-2 153 Verksamhetens

Läs mer

Remissyttrande över Ett land att besöka En samlad politik för hållbar turism och växande besöksnäring (SOU 2017:95 )

Remissyttrande över Ett land att besöka En samlad politik för hållbar turism och växande besöksnäring (SOU 2017:95 ) 1 (5) Förslag till remissyttrande Datum 2018-04-05 Diarienummer VA 2018 00037 Ert diarienummer N2017/07438/FF Näringsdepartementet n.registrator@regeringskansliet.se n.remisser.ff@regeringskansliet.se

Läs mer

Budget och verksamhetsplan Kultur och fritidsnämnden

Budget och verksamhetsplan Kultur och fritidsnämnden och verksamhetsplan 2019 Kultur och fritidsnämnden Innehållsförteckning Verksamhetsplan... 3 Uppdrag... 3 Driftbudget... 3 Styrkort... 4 Verksamhetsplan... 5 Verksamhetsmått... 5 Utblick 2020-2021... 6

Läs mer

Hållbara platser. Samverkan för regional serviceutveckling

Hållbara platser. Samverkan för regional serviceutveckling Hållbara platser Samverkan för regional serviceutveckling Projektägare: Västra Götalandsregionen, Näringsliv Projekttid: November 2016-30 juni 2019 Budget: 3 Msek Finansiärer: Tillväxtverket, Länsstyrelsen,

Läs mer

Delårsrapport mars 2017 Hälsan och Stressmedicin

Delårsrapport mars 2017 Hälsan och Stressmedicin Sida 1(12) Delårsrapport mars 2017 Hälsan och Stressmedicin 1. Sammanfattning Förvaltningen Hälsan och Stressmedicins (HoS) uppdrag är att bedriva företagshälsovård för Västra Götalandsregionens förvaltningar

Läs mer

:09 Not Utfall Utfall Resultaträkning

:09 Not Utfall Utfall Resultaträkning Bokslutsdokument RR KF BR Habilitering & Hälsa 2017-04-20 16:09 Not Utfall Utfall Resultaträkning 1703 1603 Verksamhetens intäkter 216 418 208 792 Verksamhetens kostnader -217 797-207 086 Avskrivningar

Läs mer

Delårsrapport. GöteborgsOperan AB Mars GöteborgsOperan AB

Delårsrapport. GöteborgsOperan AB Mars GöteborgsOperan AB Delårsrapport GöteborgsOperan AB Mars 2018 GöteborgsOperan AB Delårsrapport Mars 2018 Innehållsförteckning 1 Sammanfattning...3 2 Verksamhet...4 2.1 Viktigaste händelserna under perioden... 4 3 Mål och

Läs mer

Plattform för Strategi 2020

Plattform för Strategi 2020 HIG-STYR 2016/146 Högskolan i Gävle Plattform för Strategi 2020 VERKSAMHETSIDÉ Högskolan i Gävle sätter människan i centrum och utvecklar kunskapen om en hållbar livsmiljö VISION Högskolan i Gävle har

Läs mer

Delårsrapport vårdvalsverksamheten mars 2017

Delårsrapport vårdvalsverksamheten mars 2017 13 (22) Protokoll från Primärvårdsstyrelsen, 2017-04-24 28 Delårsrapport vårdvalsverksamheten mars 2017 Diarienummer PVV 2017-00019 Beslut 1. Primärvårdsstyrelsen godkänner delårsrapport mars 2017. Sammanfattning

Läs mer

Årsrapport Kulturnämnden 2016

Årsrapport Kulturnämnden 2016 Årsrapport Kulturnämnden 2016 1 Årsrapport Kulturnämnden 2016 Diarienummer REV 2017-00038 Behandlad av revisorskollegiet den 15 mars 2017 Årsrapport Kulturnämnden 2016 2 Årets granskning av Kulturnämnden

Läs mer

Uppdragsbaserat verksamhetsstöd till Västarvet 2015-2017

Uppdragsbaserat verksamhetsstöd till Västarvet 2015-2017 1 (13) Uppdragsbaserat verksamhetsstöd till Västarvet 2015-2017 Beslutat av Västra Götalandsregionens kulturnämnd 23 oktober 2014, dnr. KUN 175-2014. Postadress: Besöksadress: Telefon: Webbplats: E-post:

Läs mer

Redovisningsprinciper

Redovisningsprinciper 1 (5) Redovisningsprinciper Redovisningen i kommuner och landsting regleras av kommunallagen och lagen om kommunal redovisning (KRL). Därutöver lämnar Rådet för kommunal redovisning (RKR) anvisningar och

Läs mer

Samordningsförbundet Vänersborg/Mellerud. Samordningsförbundet Vänersborg/Mellerud Årsredovisning/Årsberättelse 2006

Samordningsförbundet Vänersborg/Mellerud. Samordningsförbundet Vänersborg/Mellerud Årsredovisning/Årsberättelse 2006 Samordningsförbundet Vänersborg/Mellerud Årsredovisning/Årsberättelse 2006 Samordningsförbundet Vänersborg/Mellerud Årsredovisning/Årsberättelse 2006 1 Förvaltningsberättelse 1.1 Uppstart och bildande

Läs mer

För att minska miljöpåverkan skall antalet körda mil i tjänsten minska jämfört med 2014 och fler möten genomföras på distans via IT-lösningar.

För att minska miljöpåverkan skall antalet körda mil i tjänsten minska jämfört med 2014 och fler möten genomföras på distans via IT-lösningar. Sida 1(8) Detaljbudget 2015 Hälsan och Stressmedicin 1. Sammanfattning Hälsan och Stressmedicins uppdrag är att bedriva företagshälsovård för Västra Götalandsregionens förvaltningar och bolag samt att

Läs mer

PLAN FÖR MÄNNISKORÄTTS- BASERAT ARBETE I VÄSTARVET

PLAN FÖR MÄNNISKORÄTTS- BASERAT ARBETE I VÄSTARVET PLAN FÖR MÄNNISKORÄTTS- BASERAT ARBETE I VÄSTARVET 2018 2020 Inledning De mänskliga rättigheterna har sin utgångspunkt i att alla människor är födda fria och lika i värde, värdighet och rättigheter. Alla

Läs mer

Detaljbudget 2015 Göteborgs botaniska trädgård

Detaljbudget 2015 Göteborgs botaniska trädgård Sida 1(7) Detaljbudget 2015 Göteborgs botaniska trädgård 1. Sammanfattning Göteborgs botaniska trädgård bidrar till det goda livet. Trädgården utgör ett av de största besöksmålen i Västsverige och dess

Läs mer

Film Västs verksamhet ska ge nationell och internationell lyskraft till Västra Götaland.

Film Västs verksamhet ska ge nationell och internationell lyskraft till Västra Götaland. Sida 1(8) Detaljbudget 2016 Film i Väst AB 1. Sammanfattning Film Västs verksamhet ska ge nationell och internationell lyskraft till Västra Götaland. Film Väst investerar ekonomiskt i filmproduktion (samproduktion

Läs mer

Detaljbudget. Folkhögskolorna Folkhögskolorna

Detaljbudget. Folkhögskolorna Folkhögskolorna Detaljbudget Folkhögskolorna 2018 Folkhögskolorna Detaljbudget 2018 Innehållsförteckning 1 Sammanfattning... 4 2 Mål och fokusområden... 5 2.1 Västra Götaland ska sträva efter det hållbara samhället med

Läs mer

ANS arbete med Mänskliga rättigheter har positivt uppmärksammats vid den spridningskonferens som VGR anordnade under hösten.

ANS arbete med Mänskliga rättigheter har positivt uppmärksammats vid den spridningskonferens som VGR anordnade under hösten. 6 (25) Protokoll från styrelsen för, 2018-02-01 1 Årsredovisning 2017 Diarienummer ANS 2018-00021 Beslut 1. Styrelsen för Angereds närsjukhus godkänner årsredovisning 2017 efter överenskomna redaktionella

Läs mer

UPPDRAG TILL FRISTADS FOLKHÖGSKOLA

UPPDRAG TILL FRISTADS FOLKHÖGSKOLA 1(5) KULTURNÄMNDEN Referens Datum Diarienummer Kultursekretariatet/JL 2011-10-19 KUN 6-2011 UPPDRAG TILL FRISTADS FOLKHÖGSKOLA 2012-2014 Regionens sju folkhögskolor har en samlad kompetens som ger förutsättningar

Läs mer

Bokslutsdokument RR KF BR. Kommittén för rättighetsfrågor

Bokslutsdokument RR KF BR. Kommittén för rättighetsfrågor Bokslutsdokument RR KF BR 2015-09-16 11:16 Not Utfall Utfall Resultaträkning 1508 1408 Verksamhetens intäkter 1 1 784 2 441 Verksamhetens kostnader 2-27 220-22 569 Avskrivningar och nedskrivningar 0 0

Läs mer

CSR-strategi. Koncernen Stockholm Business Region

CSR-strategi. Koncernen Stockholm Business Region Bilaga 1 CSR-strategi Koncernen Stockholm Business Region Sammanfattning För att systematiskt styra det sociala hållbarhetsarbetet inom Stockholms Stadshus AB och dotterbolagen har kommunfullmäktige i

Läs mer

Bokslutsdokument RR KF BR. Kollektivtrafiknämnden

Bokslutsdokument RR KF BR. Kollektivtrafiknämnden Bokslutsdokument RR KF BR 2015-09-16 11:13 Not Utfall Utfall Resultaträkning 1508 1408 Verksamhetens intäkter 1 298 33 562 Verksamhetens kostnader 2-2 624 004-2 462 301 Avskrivningar och nedskrivningar

Läs mer

Intern kontroll. Plan för intern kontroll. Nämnd/styrelse: Kulturnämnden. Gäller år: Dnr: KUN

Intern kontroll. Plan för intern kontroll. Nämnd/styrelse: Kulturnämnden. Gäller år: Dnr: KUN Intern kontroll Plan för intern kontroll Nämnd/styrelse: Kulturnämnden Gäller år: 2017 Dnr: KUN 2016-00566 Fastställd av kulturnämnden 2016-12-08 Y Genomförda kontroller enligt plan för intern kontroll

Läs mer

Detaljbudget. Alingsås lasarett Alingsås lasarett

Detaljbudget. Alingsås lasarett Alingsås lasarett Detaljbudget Alingsås lasarett 2018 Alingsås lasarett Detaljbudget 2018 Innehållsförteckning 1 Sammanfattning... 3 2 Mål och fokusområden... 4 2.1 Västra Götaland ska sträva efter det hållbara samhället

Läs mer

Strategi. Kulturstrategi

Strategi. Kulturstrategi Strategi Kulturstrategi 1 Styrdokument Handlingstyp: Kulturstrategi Diarienummer: KS/2016:443 Beslutas av: Kommunfullmäktige Fastställelsedatum: 2017-10-30, 118 Dokumentansvarig: Lärandesektionen Revideras:

Läs mer

Fokus på ekonomiskt nyskapande och vidgade arbetsmarknader

Fokus på ekonomiskt nyskapande och vidgade arbetsmarknader Innehåll: sid: Visionen om det goda livet är vår ledstjärna 5 Globala företag i världens region 7 Näringslivets utvecklingskraft en nyckel till framtiden 9 Kompetens- och kunskapsutveckling viktiga frågor

Läs mer

Hållbar produktutveckling Om cykelturimens betydelse för besöksnäringens utveckling. Cykelkonferensen 2017 i Jönköping

Hållbar produktutveckling Om cykelturimens betydelse för besöksnäringens utveckling. Cykelkonferensen 2017 i Jönköping Hållbar produktutveckling 2016-19 Om cykelturimens betydelse för besöksnäringens utveckling Cykelkonferensen 2017 i Jönköping Källa: Arena för Tillväxt Besöksnäringen bygger på samverkan mellan aktörer

Läs mer

Sammanträde med regionutvecklingsnämnden den 3 mars 2017

Sammanträde med regionutvecklingsnämnden den 3 mars 2017 1 (5) Kallelse/Föredragningslista Sammanträde med regionutvecklingsnämnden den 3 mars 2017 Plats: Chalmersska huset, Göteborg Tid: Kl. 10:00-16:00 Om du inte har möjlighet att närvara vid sammanträdet,

Läs mer

38933 Driftbidrag från nämnd inom regionen, avtal int

38933 Driftbidrag från nämnd inom regionen, avtal int 1 (4) RR RESULTATRÄKNING 1712AC 1712BU 1612AC Habilitering & Hälsa Ack Ack Ack 766 utfall budget utfall 38111 Specialdestinerade statsbidrag, externt 2 002 38211 Personalanknutna statsbidrag, externt 1

Läs mer

Detaljbudget 2014 Billströmska folkhögskolan. 1. Sammanfattning. 2. Verksamheten. 2.1 Verksamhetens övergripande uppdrag.

Detaljbudget 2014 Billströmska folkhögskolan. 1. Sammanfattning. 2. Verksamheten. 2.1 Verksamhetens övergripande uppdrag. Sida 1(8) Detaljbudget 2014 Billströmska folkhögskolan 1. Sammanfattning De ekonomiska förutsättningarna blir något sämre för Billströmska folkhögskolan 2014, jämfört med de senaste åren. Statsbidraget

Läs mer

Hållbar produktutveckling Om cykelturimens betydelse för besöksnäringens utveckling. Cykelkonferensen 2017 i Jönköping

Hållbar produktutveckling Om cykelturimens betydelse för besöksnäringens utveckling. Cykelkonferensen 2017 i Jönköping Hållbar produktutveckling 2016-19 Om cykelturimens betydelse för besöksnäringens utveckling Cykelkonferensen 2017 i Jönköping Källa: Arena för Tillväxt Besöksnäringen bygger på samverkan mellan aktörer

Läs mer

Maj 2019 MÅNADSRAPPORT MAJ. Barn- och skolnämnden

Maj 2019 MÅNADSRAPPORT MAJ. Barn- och skolnämnden Maj 2019 MÅNADSRAPPORT MAJ Barn- och skolnämnden Innehållsförteckning Sammanfattning... 3 Förvaltningsberättelse... 4 Ekonomi... 4 Resultat... 4 Investeringar... 5 Personal... 6 Antal anställda... 6 Hälsa

Läs mer

EKONOMI. RESULTATBUDGET 2019 SAMT PROGNOS 2020, TKR. GR:s budgetram beslutas i juni av förbundsfullmäktige efter det att samrådsunderlaget

EKONOMI. RESULTATBUDGET 2019 SAMT PROGNOS 2020, TKR. GR:s budgetram beslutas i juni av förbundsfullmäktige efter det att samrådsunderlaget Rambudget 2020 EKONOMI BUDGETÖVERSIKT 2019 2020 GR har i detaljbudget för 2019 budgeterat med ett positivt resultat på 300 tkr. Detaljbudgeten är i ekonomisk balans i enlighet med de av förbundsstyrelsen

Läs mer