Övergripande mål, strategier och mål 2018

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Övergripande mål, strategier och mål 2018"

Transkript

1 Maria Holmgren Övergripande mål, strategier och mål 2018 Övergripande mål Skånes tillväxt är beroende av att invånare kan resa till och från jobbet, studier eller fritidsaktiviteter på ett hållbart sätt - oavsett var de bor. Kollektivtrafiken bidrar med att stärka den regionala tillgängligheten, tidsförtäta Skåne och bli en gemensam arbetsmarknad. Det är därför centralt att de regionala kärnorna och tillväxtmotorerna är väl sammankopplade genom en eller flera länkar. Detta möter vi genom att utveckla kollektivtrafiken för att nå ett ökat resande och på sikt en fördubblad marknadsandel gentemot annan motorburen trafik. Det är våra kunder som avgör vilken kvalitet vi levererar och därför har vi ett NKI-mål som mäter kundnöjdheten. Dessa mål föreslås vara oförändrade mot idag. Definitioner: Vår marknadsandel ska fördubblas och nå 40 procent år 2030 Marknaden avser andel av alla motorburna resor. Mäts genom den nationella undersökningen Kollektivtrafikbarometern, Kolbar. Första mätningen gjordes år Åtta av tio kunder ska vara nöjda med oss senast år 2025 NKI nöjd kund = reser minst någon/några gånger per månad. Mäts genom den nationella undersökningen Kollektivtrafikbarometern, Kolbar. Strategier Strategierna är verktygen som vägleder och skapar långsiktighet kring de viktigaste förhållningssätten för att verksamheten ska infria målen och på längre sikt vår vision Det naturliga valet. De ger riktningen och visar vad vi ska prioritera de kommande åren. Strategierna följer indelningen i de fyra perspektiven kund, verksamhet, medarbetare och ekonomi. Därutöver har vi en strategi kring hur vi hanterar samverkan med våra intressenter. Kund Verksamhet Medarbetare Ekonomi Intressent Vi skapar värde för kund Hela resan - enkelhet, väl använd tid och hållbart Vi lever våra värderingar Vi är affärsmässiga Vi samverkar med andra

2 Kund Vi skapar värde för kund Med baskvalitet och hög service möter vi kundernas förväntningar Kundernas förväntningar ökar och vi har de senaste åren tappat i kundnöjdhet. Vi måste återfå kundernas förtroende. Det gör vi främst genom att leverera den kvalitet som kunderna har rätt att förvänta sig, en baskvalitet som innebär att det är helt, rent och i tid. Vi ska måna om kunden och erbjuda service i alla lägen. Att leverera baskvalitet och en god service gäller oavsett var i trafiken man reser. Ett kvalitetsområde som har stora brister är trafikinformationen till kund. Här behöver vi öka vår förmåga att hantera störningarna med särskilt fokus på förbättrad och utökad information så att kunden själv kan fatta beslut om sin resa. Kollektivtrafiken utvecklar Skåne Kollektivtrafiken ska tillgodose många olika medborgares behov och behöver kontinuerligt utvecklas och förbättras. Vi har ambitiösa mål och konkurrerar på en tuff marknad där vi ska vinna kunder på bekostnad av bilen. Vi prioriterar utveckling av trafiken där behoven och potentialen är som störst. Kollektivtrafiken har en nyckelroll för att man ska kunna bo, studera eller arbeta var man vill i Skåne och därför är vårt uppdrag också att upprätthålla en sammanhållen trafik även i områden med svagt resande. Individanpassade tjänster Tillgänglighet, utbud, enkelhet, pålitlighet och information är de parametrar som generellt är viktigast för kunderna. Önskemål om individuell information och behov av skräddarsydda tjänster ökar och vi involverar medborgarna och kunderna i dialogen och utvecklingsarbetet. Våra serviceresor är individanpassade och upplevs som enkla, trygga och tillgängliga.

3 Verksamhet Hela resan enkelhet, väl använd tid och hållbart Kollektivtrafiken är en tillväxtmotor för hela Skåne. Den ger fler medborgare tillgång till ett större utbud av arbetsplatser, studier och kultur. Enkelhet och väl använd tid Kollektivtrafiken ska vara enkel att förstå och enkel att resa med, ett system med tydliga trafikslag där linjer och knutpunkter hänger ihop. Turutbud och öppettider styrs i första hand av behov och efterfrågan men också utifrån ett visst basutbud baserat på orternas storlek. Vi anpassar vår trafik så att fler kan välja att resa i den allmänna kollektivtrafiken, vi förbättrar samordningen mellan serviceresor och allmän kollektivtrafik och stimulerar de som reser med färdtjänst och sjukresor att resa i den allmänna kollektivtrafiken. Att optimera utnyttjandet av sin tid blir viktigare och vi utvecklar därför våra fordon och tjänster så att restiden och väntetiden blir mer användbar. Utvecklingen sker i linje med de behov våra kunder har och gör det både enklare och bekvämare att resa. Vi gör det enkelt att söka resa och köpa biljett och möjliggör för andra aktörer att hantera våra biljetter digitalt. Hela resan Vi skapar en attraktiv kollektivtrafik i ett för kunden enkelt och sammanhängande system där det är enkelt att byta mellan våra olika trafikslag. Vi tar i större utsträckning hänsyn till hela resebehovet och inte bara den sträcka vi tillhandahåller. Det innebär att skapa bättre kopplingar mellan vår trafik och närliggande tjänster, så som låne-/hyrcyklar, pendlarparkeringar m.m. Detta innefattar inte bara mobilitet utan också tjänster som stöttar kunden i vardagen så som enkelt att hitta information och köpa biljett för hela resan, hämta matkasse, paket mm. Lösningarna för kundens hela resbehov hittar vi genom samarbete med olika aktörer. Ovan faller väl in under samlingsbegreppet Mobility as a Service (MaaS). Hållbart Ett ökat resande leder till bättre miljö, minskat buller och en bättre hälsa. Inom några år är all vår kollektivtrafik fossilbränslefri och nästa strävan blir mot klimatneutralitet, som innebär att utsläppen från kollektivtrafiken under hela livscykeln är noll. Vi inför succesivt grön el i alla korta resor och utnyttjar fördelen med eldrift när vi planerar trafiken i städerna. Vi är socialt ansvarstagande och vår trafik är tillgänglig så att fler kan åka i allmänna kollektivtrafiken. Kollektivtrafiken förutsätter en bra infrastruktur En bra infrastruktur höjer kapaciteten, sänker kostnaderna, ökar tillförlitligheten, förkortar restiden och förbättrar miljön. Flera infrastruktur-investeringar är på gång i Skåne, men det krävs ännu mer. Den eftersatta tåginfrastrukturen ger upphov till allt för många störningar, likaså de många vägarbetena. God framkomlighet och prioritet för kollektivtrafiken är avgörande för vi ska nå våra mål. Beredskapen vid störningar måste bli bättre avseende trafikinformation, alternativa resvägar och ersättningstrafik.

4 Medarbetare Vi lever våra värderingar Välkomnande, drivande och omtänksamma Vi agerar utifrån våra värderingar. Vi är välkomnande, drivande och omtänksamma i alla lägen, varje dag i varje möte. Vår kultur är tillåtande och lärande och tar tillvara goda idéer. Vi samarbetar och gör varandra bra. Vi prioriterar helheten före delarna och samverkar mellan avdelningarna och inom Region Skåne. Alla som arbetar i och för Skånetrafiken representerar de värden som varumärket står för. Genom verksamhetsplaneringen och den röda tråden skapar vi tydliga mål och prioriteringar för varje medarbetare. Utvärdering och uppföljning sker löpande. Attraktiv arbetsgivare och hälsofrämjande arbetsplats Vi erbjuder utvecklande och stimulerande arbete där verksamheten och goda resultat alltid står i fokus. Vi är en hälsofrämjande arbetsplats med en hållbar arbetsmiljö där varje medarbetare tar aktivt egenansvar. Vi arbetar utifrån jämlikhetsperspektiv, för allas lika värde och mot diskriminering. Kompetensförsörjning Våra chefer skapar förutsättningar för kompetensutveckling och medarbetarna tar ansvar för att utveckla sin kompetens utifrån behov och för att klara framtida uppdrag. Genom att strategiskt arbeta med kompetensförsörjning minskar vi också personberoendet samt skapar framtida ledare. Det goda ledarskapet Våra chefer leder och utvecklar verksamheten i dialog med medarbetarna och där deras engagemang och kompetens tas tillvara. Våra ledare är närvarande, lyssnande och tydliga samt uppmuntrar till delaktighet. Ledarna agerar alltid som förebilder och skapar tillit.

5 Ekonomi Vi är affärsmässiga För att möta kostnadsutvecklingen och framtida utbyggnad av trafik och utveckling av tjänster, jobbar vi både med att öka intäkterna och att sänka kostnaderna. Ökad försäljning Potentialen att öka försäljningen är stor. Grunden är både att behålla befintliga kunder och attrahera nya. Att behålla våra kunder gör vi främst genom att leverera en trafik med hög kvalitet och nya kunder värvar vi framförallt genom en fortsatt utveckling. Tillgänglighet och enkelhet skall prägla vår försäljning. Kunden ska kunna köpa en resa och få hjälp var som helst och när som helst. För företag och kommuner finns smidiga lösningar. Vi fokuserar på en ökad självservicegrad för att möta kundernas behov och skapa effektivitet i vårt system. Vi ser potential i att bättre utnyttja ledig kapacitet på bussar och tåg. Genom kommunikation, prissättning och andra verktyg kan vi aktivt styra mot att sprida resandet över dagen. Kostnadsmedvetenhet I alla lägen är vi kostnadsmedvetna. Den största delen av våra kostnader är trafikkostnader. Därför är det av största vikt att vi löpande arbetar med effektivisering och optimering av trafiken. Vi utvecklar dialogen om effektiva trafiklösningar och nya modeller för finansiering av infrastruktursatsningar. Vi säkerställer underhåll av fordon och utrusning i vår verksamhet. Vårt biljettsystem ska vara kostnadseffektivt vad gäller såväl utveckling som kostnader för utrustning, installationer, drift och underhåll. Låga försäljningsomkostnader prioriteras men vi kan vara beredda att betala mer för att nå nya kundgrupper. God ekonomisk hushållning och uppföljning Vi har en effektiv och ändamålsenlig ekonomisk styrning. Varje beslut föregås av en affärsmässig bedömning där både kostnader, intäkter och beroendet mellan dem vägs in. Våra system är driftsäkra och står emot intrångsförsök, garanterar våra kunders integritet samt ger goda möjligheter att upptäcka och motverka fusk. Vi kvalitetssäkrar vårt arbete genom att arbeta processorienterat och med systematisk uppföljning. Vi analyserar och har god förmåga att prognostisera de ekonomiska konsekvenserna av planerad verksamhet på kort och lång sikt. Avvikelser följs upp med konkreta åtgärder.

6 Intressent Vi samverkar med andra Trafikföretag Det mesta av vår verksamhet och den dagliga kundkontakten sköts via olika trafikföretag. Vi är därför helt beroende av ett nära och förtroendefullt samarbete med trafikföretagens alla representanter för vårt varumärke. Vårt samarbete utgår från kunden och våra avtal utformas med tydliga incitament för ökad kundnöjdhet och ökat resande. Genom affärsplaner styrs och utvecklas affären. Vi ger stort ansvar till trafikföretagen när det gäller att driva en trafik med hög tillförlitlighet, punktlighet och kvalitet och även den lokala marknadsföringen. Vi är skickliga beställare som kontinuerligt följer upp och säkerställer att vi får enligt avtal. Kommuner En attraktiv kollektivtrafik skapar nya villkor och möjligheter kring stadsutveckling, förnyelse och hållbar samhällsutveckling. Bra kollektivtrafik gynnar staden, dess boenden och alla besökare. Vi bygger förtroende med kommunerna genom en tydlig dialog kring vår långsiktiga inriktning och vårt helhetsperspektiv. Det handlar framförallt om att öka framkomligheten inte minst med tanke på de många vägarbeten och stora projekt som pågår. Avgörande är att kollektivtrafiken får högsta möjliga prioritet och framkomlighet i våra fyra större städer, Malmö, Helsingborg, Lund och Kristianstad. Det handlar också om att skapa trygghet, tillgänglighet och goda möjligheter att kombinera resan med andra färdmedel. Att verka för att bostäder, handel etc förläggs kollektivtrafiknära är ytterligare en framgångsfaktor. När nya områden byggs är trafiken tidigt på plats. På uppdrag av 23 av kommunerna ansvarar vi för färdtjänsten. Genom att leverera bra kvalité och kostnadseffektivitet vill vi aktivt verka för att fler kommuner ger oss det förtroendet. Stat Staten ansvarar genom Trafikverket för byggande, drift och underhåll av statliga vägar och järnvägar. Tillförlitligheten i framförallt järnvägstrafiken är inte på en nivå som möter våra kunders förväntningar. Vi samverkar med Trafikverket i olika forum och påverkar för att få en infrastruktur som skapar förutsättningar för en trygg daglig drift och som kontinuerligt byggs ut och förbättras för att möta en ökad efterfrågan. Inom Sydsverige och Danmark Utvecklingen går mot att många reser längre och över större områden. Våra kunder ska kunna resa sömlöst, vilket ställer krav på bra samarbete mellan länen och i trafiken över Öresund. Media Vår närvaro i media är stor och god kontakt är en viktig del i vårt arbete. Vi har en proaktiv och öppen dialog med pressen. Vår huvudkanal är social media. Övriga Vi är öppna för samverkan med tredje part som erbjuder lösningar för att underlätta för kunden att kombinera kollektivtrafiken med andra färdmedel. Genom öppen data möjliggör vi för andra att koppla erbjudanden till resan. Mål 2018 Målen för år 2018 visar takten mot de övergripande målen och följer indelningen i de fyra

7 perspektiven- kund, verksamhet, medarbetare och ekonomi, enligt modell för balanserade styrkort. KUND Insikt Mål 2018 Utfall Kommentar Resor Hur många som reser med oss 3% 1,8% (okt) Tåg 4% 4,0% (okt) Stadsbuss 2,8% 0,8% (okt) Regionbuss 2,4% 1,1% (okt) Färdtjänst Andel av alla färdtjänstresor som görs i allmän kollektivtrafik 48% 46% (okt) Marknadsandel Vår konkurrenskraft jämfört med bilen 29% (jun-aug 29%, 26% 2016) Ny mätmetod påverkar. Fler vana resenärer i undersökningen gör att andelen ökar. Vi skruvar metoden för att det ska vara jmf med tidigare år. NKI nöjd kund Hur nöjda våra regelbundna kunder är 65% 52% (59% 2016) Ny mätmetod påverkar. Vi skruvar metoden för att det ska vara jmf med tidigare år. Högre resultat de senaste månaderna. NKI Allmänheten Hur nöjda alla i Skåne är med oss 60% 48% (52% 2016) Ny mätmetod påverkar. Se ovan. NKI Serviceresor Hur nöjda våra färdtjänstoch sjukresekunder är 88% 84% KM, nöjd kund Hur nöjda våra kunder är med sin resa Pågatåg 8,4 8,2 (vår) Öresundståg 7,2 7,7 (vår) Mål fastställda i Öresundståg AB. Stadsbuss 7,7 7,9 (vår) Regionbuss 8,0 8,3 (vår) KM, nöjd kund punktlighet Hur punktlig kunderna upplever trafiken Pågatåg 7,4 7,3 (vår) Öresundståg 7,1 8,2 (vår) Mål fastställda i Öresundståg AB. Stadsbuss 7,4 7,2 (vår) Regionbuss 7,5 7,5 (vår) NKI punktlighet Serviceresor 91% 89% (okt) Kundservice Vår förmåga att ge service i varje kundmöte på Kundtjänst och Kundcenter 85% 83% (aug) Nytt. Fokus på service och bemötande.

8 Trafikinformation i stört läge Hur nöjda kunderna är vid trafikstörningar i tågtrafiken 6,4 5,6 (vår) Nytt. Vår förmåga att hantera trafikstörningar. NKI Handläggning färdtjänst Hur nöjda färdtjänstkunderna är med information, bemötande och tid för handläggning 84% 74% uppskattat Nytt. Definitioner: Marknadsandel. Marknaden avser andel av alla motorburna resor. Mäts genom den nationella undersökningen Kollektivtrafikbarometern, Kolbar. Kundnöjdhet NKI nöjd kund = reser minst någon/några gånger per månad, nationell undersökning Kolbar NKI allmänheten = samtliga respondenter, nationell undersökning Kolbar NKI Serviceresor = nationell undersökning, Barometern för anropsstyrd trafik, Anbaro KM = kvalitetsmätning ombord på tåg och bussar. Egen ombordmätning som mäter upplevelsen av resan och punktligheten. Öresundståg har annan utformning av frågor och är inte fullt jämförbar. Verksamhet Insikt Mål 2018 Utfall Kommentar Punktlighet Att våra kunder kommer fram i tid Pågatåg 92% 90% (okt) Öresundståg 85% 84% (okt) Mål fastställda i Öresundståg AB. Stadsbuss 87% 84% (okt) Regionbuss 87% 84% (okt) Serviceresor 89% inom 10 min 87% (okt) Kollektivtrafikens energianvändning Att vi uppfyller kraven för bra miljöval 0,18 kwh/pkm (0,20 år 2016) Förseningsersättning Vår förmåga att snabbt bevara kundernas ersättningsanspråk 70% inom 24 tim 61% inom 24 tim (okt) Besvarade synpunkter via Facebook Försäljning via självbetjäning Vår förmåga att snabbt svara och få ut trafikinformation Vår förmåga att styra över kunderna till självbetjäning där tillgängligheten är dygnet runt 60 min 32 min (okt) 65% 54% (okt) Definitioner Punktlighet. Mäts på olika sätt i våra produkter. Pågatåg och Öresundståg: Realtidsmätning min Stadsbuss och Regionbuss: Realtidsmätning min Serviceresor: Realtidsmätning +/-10 min utifrån den tid som överenskommits Kollektivtrafikens energianvändning avser den allmänna kollektivtrafiken. KWh/pkm = kilowatt-timmar per personkilometer. Tar fasta både på energiförbrukningen och på antalet resor. Försäljning via självbetjäning. Kanaler för självbetjäning är biljettautomater, appbiljetter och e-handel. Medarbetare och ekonomi Insikt Mål 2018 Utfall Kommentar

9 Prestationsnivå Ledarskap Målkvalitet Vi är i zonen för förändringskraft och har goda förutsättningar att utföra arbetet Cheferna är tydliga och konsekventa i sitt agerande Alla känner till verksamhetens mål och upplever dem som tydliga, realistiska och påverkbara >=70 72,7 Riktvärde ,5 Riktvärde ,4 Riktvärde 70 Friskare medarbetare Minska sjukfrånvaron Utfall 2017 minus en dag 19,1 år 2016 Attraktiv arbetsgivare Rekommendera oss som arbetsgivare 82 79,7 Ekonomi i balans Att vi hushåller med våra resurser I balans I balans Definitioner Målen kring prestationsnivå, ledarskap, målkvalitet och att vi är en attraktiv arbetsgivare mäts genom årlig medarbetarundersökning Springlife och avser våra ca 370 medarbetare.

Mål och strategier för Skånetrafiken. KTN den 5 december 2016

Mål och strategier för Skånetrafiken. KTN den 5 december 2016 Mål och strategier för Skånetrafiken KTN den 5 december 2016 Skånetrafikens uppdrag Den röda tråden Vision Långsiktiga mål Strategier Region Skånes vision är Livskvalitet i världsklass. Vi bidrar till

Läs mer

Mål och strategier för Skånetrafiken. KTN den 6 februari 2017

Mål och strategier för Skånetrafiken. KTN den 6 februari 2017 Mål och strategier för Skånetrafiken KTN den 6 februari 2017 Skånetrafikens uppdrag Verksamhetsplan vs Trafikförsörjningsprogram 2016 Grunder för kollektivtrafikens utveckling i Trafikförsörjningsprogrammet

Läs mer

Månadsrapport Januari 2018

Månadsrapport Januari 2018 PERSPEKTIV - KUND SAMMANFATTNING Resandet januari 2018 är 1,6 %. Mål 3%. Försäljning självbetjäning januari 2018 är 59%. Mål 65%. NKI Nöjd Kund januari 2018 är 58%. Mål 65%. Förseningsersättning, besvarade

Läs mer

Månadsrapport Februari 2017

Månadsrapport Februari 2017 SAMMANFATTNING NKI Nöjd Kund ackumulerat februari 52%. Mål 65%. NKI Enkelt att köpa biljett ackumulerat februari 74%. Mål 65%. NKI Serviceresor: Senaste resan 84%. Trygghet 65%. Upplevd punktlighet 88%.

Läs mer

Månadsrapport Mars 2018

Månadsrapport Mars 2018 PERSPEKTIV - KUND SAMMANFATTNING Resandet ackumulerat mars 2018 är -1,8 %. Mål 3%. Försäljning självbetjäning ackumulerat mars 2018 är 60 %. Mål 65%. NKI Nöjd Kund ackumulerat mars 2018 är 57 %. Mål 65%.

Läs mer

Månadsrapport April 2018

Månadsrapport April 2018 PERSPEKTIV - KUND SAMMANFATTNING Resandet ackumulerat april 2018 är 0,1 %. Mål 3%. Försäljning självbetjäning ackumulerat april 2018 är 60 %. Mål 65%. NKI Nöjd Kund ackumulerat april 2018 är 58 %. Mål

Läs mer

Månadsrapport Mars 2017

Månadsrapport Mars 2017 SAMMANFATTNING NKI Nöjd Kund ackumulerat mars 53%. Mål 65%. NKI Enkelt att köpa biljett ackumulerat mars 72%. Mål 65%. NKI Serviceresor: Senaste resan 84%. Trygghet 67%. Upplevd punktlighet 88%. Resor

Läs mer

Rapport Kvalitetsmätning ombord våren 2012

Rapport Kvalitetsmätning ombord våren 2012 Rapport Kvalitetsmätning ombord våren 2012 Bakgrund Syftet med Undersökningen Kvalitetsmätning ombord, KM är att mäta hur resenärerna upplever kvaliteten och servicen ombord (leveransen) och med denna

Läs mer

Månadsrapport Juni 2017

Månadsrapport Juni 2017 PERSPEKTIV - KUND SAMMANFATTNING Resandeökningen till och med juni är 1,5%. Mål 4%. Självbetjäningen, köp i biljettautomat, appar och i webshop, är ackumulerat 51%. Mål 60%. NKI Nöjd Kund ackumulerat juni

Läs mer

Månadsrapport Februari 2018

Månadsrapport Februari 2018 PERSPEKTIV - KUND SAMMANFATTNING Resandet ackumulerat februari 2018 är 0,1 %. Mål 3%. Försäljning självbetjäning ackumulerat februari 2018 är 59%. Mål 65%. NKI Nöjd Kund ackumulerat februari 2018 är 56

Läs mer

Månadsrapport September 2018

Månadsrapport September 2018 SAMMANFATTNING Resandet ackumulerat september 2018 är 0,7%. Mål 3 %. Försäljning självbetjäning ackumulerat september 2018 är 61 %. Mål 65 %. NKI Nöjd Kund ackumulerat september 2018 är 54 %. Mål 65 %.

Läs mer

Månadsrapport Juni 2018

Månadsrapport Juni 2018 SAMMANFATTNING Resandet ackumulerat juni 2018 är 0,2%. Mål 3 %. Försäljning självbetjäning ackumulerat juni 2018 är 60 %. Mål 65 %. NKI Nöjd Kund ackumulerat juni 2018 är 56 %. Mål 65 %. NKI Enkelt att

Läs mer

Månadsrapport April 2017

Månadsrapport April 2017 SAMMANFATTNING NKI Nöjd Kund ackumulerat april 54%. Mål 65%. NKI Enkelt att köpa biljett ackumulerat april 73%. Mål 65%. NKI Serviceresor: Senaste resan 84%. Trygghet 67%. Upplevd punktlighet 88%. Förseningsersättning

Läs mer

Månadsrapport Oktober 2017

Månadsrapport Oktober 2017 PERSPEKTIV - KUND SAMMANFATTNING Resandeökningen ackumulerat oktober är 1,8%. Mål 4%. Självbetjäningen, köp i biljettautomat, appar och i webshop, ackumulerat 54%. Mål 60%. NKI Nöjd Kund ackumulerat oktober

Läs mer

Månadsrapport Juli 2017

Månadsrapport Juli 2017 PERSPEKTIV - KUND SAMMANFATTNING Resandeökningen till och med juli är 1,5%. Mål 4%. Självbetjäningen, köp i biljettautomat, appar och i webshop, är ackumulerat 51%. Mål 60%. NKI Nöjd Kund ackumulerat juli

Läs mer

Månadsrapport September 2017

Månadsrapport September 2017 PERSPEKTIV - KUND SAMMANFATTNING Resandeökningen ackumulerat september är 1,6%. Mål 4%. Självbetjäningen, köp i biljettautomat, appar och i webshop, ackumulerat 53%. Mål 60%. NKI Nöjd Kund ackumulerat

Läs mer

Månadsrapport November 2017

Månadsrapport November 2017 PERSPEKTIV - KUND SAMMANFATTNING Resandeökningen ackumulerat november är 1,6%. Mål 4%. Självbetjäningen, köp i biljettautomat, appar och i webshop, ackumulerat 54%. Mål 60%. NKI Nöjd Kund ackumulerat november

Läs mer

KOLLEKTIVTRAFIK FÖR ETT ENAT SYDSVERIGE

KOLLEKTIVTRAFIK FÖR ETT ENAT SYDSVERIGE KOLLEKTIVTRAFIK FÖR ETT ENAT SYDSVERIGE POSITIONSPAPPER KOLLEKTIVTRAFIK 2019 1 KOLLEKTIVTRAFIK FÖR ETT ENAT SYDSVERIGE Vi sex regioner i Sydsverige; Blekinge, Halland, Jönköping, Kalmar, Kronoberg och

Läs mer

Utkast till Regionalt trafikförsörjningsprogram för Gävleborgs län. Remissversion maj 2012

Utkast till Regionalt trafikförsörjningsprogram för Gävleborgs län. Remissversion maj 2012 Utkast till Regionalt trafikförsörjningsprogram för Gävleborgs län Remissversion maj 2012 1. Inledning Ny kollektivtrafiklag Begreppsförklaring Beslut om allmän trafikplikt Trafikförsörjningsprogram Organisation

Läs mer

DEL 1 AV 3: ARBETSPENDLING I SKÅNE MAJ 2013

DEL 1 AV 3: ARBETSPENDLING I SKÅNE MAJ 2013 hela DEL 1 AV 3: ARBETSPENDLING I SKÅNE MAJ 2013 Det är 30 % fler som arbetar i Malmö/Lund än som bor där - effektiv pendling med kollektivtrafik är nödvändig! kåne är en region med 1,3 miljoner invånare,

Läs mer

Kollektivtrafik för ett enat Sydsverige

Kollektivtrafik för ett enat Sydsverige Sidan 1 (7) Kollektivtrafik för ett enat Sydsverige Vi sex regioner i Sydsverige; Blekinge, Halland, Jönköping, Kalmar, Kronoberg och Skåne samverkar politiskt från hösten 2015 över regiongränserna inom

Läs mer

Personalpolitiskt program

Personalpolitiskt program Personalpolitiskt program Antaget av kommunfullmäktige 2015-03-24 dnr KS/2014:166 Dokumentansvarig: Personalchef Mjölby en hållbar kommun Mjölby kommun är en hållbar kommun som skapar utrymme för att både

Läs mer

Månadsrapport December 2017

Månadsrapport December 2017 SAMMANFATTNING NKI Enkelt att köpa biljett 2017 har ökat till 72%. Mål 65%. NKI Serviceresor Senaste resan 2017 har ökat till 85%. Mål 87%. Resor Ack Utfall 2017 Diff i % Prognos % Mål % Mål antal NKI

Läs mer

Månadsrapport Februari 2019 OBS Mål för 2019 är ej fastställda Skånetrafiken PERSPEKTIV - KUND

Månadsrapport Februari 2019 OBS Mål för 2019 är ej fastställda Skånetrafiken PERSPEKTIV - KUND PERSPEKTIV - KUND SAMMANFATTNING Resandet ackumulerat februari 2019 är 3,7 %. Mål x %. Försäljning självbetjäning ackumulerat februari 2019 är 68 %. Mål xx %. NKI Nöjd Kund ackumulerat februari 2019 är

Läs mer

Skånetrafiken. Det självklara valet för dig som reser i Skåne

Skånetrafiken. Det självklara valet för dig som reser i Skåne Skånetrafiken Det självklara valet för dig som reser i Skåne Allt började 1999 Två skånska län blir ett Flygande start för Skånetrafiken Vilka vi är och vad vi gör En förvaltning inom Region Skåne Driva

Läs mer

Personalpolitiskt program

Personalpolitiskt program Personalpolitiskt program Du som medarbetare är viktig och gör skillnad genom ditt engagemang och mod att förändra i strävan att förbättra. 2 Mjölby en hållbar kommun Mjölby kommun är en hållbar kommun

Läs mer

Månadsrapport November 2018

Månadsrapport November 2018 SAMMANFATTNING Resandet ackumulerat november 2018 är 1,3 %. Mål 3 %. Försäljning självbetjäning ackumulerat november 2018 är 62 %. Mål 65 %. NKI Nöjd Kund ackumulerat november 2018 är 53 %. Mål 65 %. NKI

Läs mer

Månadsrapport Oktober 2018

Månadsrapport Oktober 2018 SAMMANFATTNING Resandet ackumulerat oktober 2018 är 1,1 %. Mål 3 %. Försäljning självbetjäning ackumulerat oktober 2018 är 62 %. Mål 65 %. NKI Nöjd Kund ackumulerat oktober 2018 är 53 %. Mål 65 %. NKI

Läs mer

Förbättringar i verksamheten för ökad kundnytta SAMMANFATTNING KVARTAL 2

Förbättringar i verksamheten för ökad kundnytta SAMMANFATTNING KVARTAL 2 Förbättringar i verksamheten för ökad kundnytta SAMMANFATTNING KVARTAL 2 2013 Skånetrafiken Rapport Juli 2013 1 Förbättringar i verksamheten för ökad kundnytta Kvartal 2 2013 Uppföljning av aktivitetsplanerna

Läs mer

Kalmar länstrafik Region Kalmar län. kalmarlanstrafik.se klt.se

Kalmar länstrafik Region Kalmar län. kalmarlanstrafik.se klt.se Kalmar länstrafik Region Kalmar län klt.se Månadsrapport Uppföljning av resande och intäkter Marknadsaktiviteter, kundnöjdhet Spaning Övrigt Information från Verksamheten, Kalmar länstrafik Nyckeltal Medborgare

Läs mer

Regionalt trafikförsörjningsprogram för Västra Götaland

Regionalt trafikförsörjningsprogram för Västra Götaland Mål, delmål och strategier Kollektivtrafikens marknadsandel ska öka för en attraktiv och konkurrenskraftig region Delmål 1 2 3 4 Resandet fördubblas Nöjdhet 85-90 % Förbättra för alla resenärsgrupper Miljöpåverkan

Läs mer

Förslag 6 maj Personalpolicy. för Stockholms stad

Förslag 6 maj Personalpolicy. för Stockholms stad Förslag 6 maj 2008 Personalpolicy för Stockholms stad Vårt gemensamma uppdrag ett Stockholm i världsklass Stockholm växer under kommande år. För att staden ska vara fortsatt attraktiv måste de kommunala

Läs mer

SL:s strategiska karta

SL:s strategiska karta 1 (8) Datum 2011-05-04 Identitet TN 1105-132 SL 2011-04030 Trafiknämnden SL:s strategiska karta Bakgrund SL:s ansvar för kollektivtrafiken omfattar allt fler resenärer och kraven på fungerande och miljöanpassad

Läs mer

Positionspapper, arbete

Positionspapper, arbete POSITIONSPAPPER OCH POLICYDOKUMENT Positionspapper, arbete Uppdrag från RSS 16 mars Samråd Myndigheterna 18 april Utkast WSP Delredovisning för Kollektivtrafikutskottet 26 juni Samråd Myndigheterna 25

Läs mer

Stockholms stads Personalpolicy

Stockholms stads Personalpolicy Stockholms stads Sten Nordin, Finansborgarråd Tydliga gemensamma mål Det arbete vi utför i Stockholms stad ska utgå från dem som bor och verkar i staden. Verksamheten syftar till att ge invånarna en så

Läs mer

MED GEMENSAM KRAFT LEDAR- OCH MEDARBETARPOLICY

MED GEMENSAM KRAFT LEDAR- OCH MEDARBETARPOLICY MED GEMENSAM KRAFT LEDAR- OCH MEDARBETARPOLICY MED GEMENSAM KRAFT SKAPAR VI EN BRA ARBETSMILJÖ OCH GER SAMHÄLLSSERVICE MED HÖG KVALITET. VARFÖR EN LEDAR- OCH MEDARBETARPOLICY? Alla vi som arbetar i koncernen

Läs mer

Kommersiell kollektivtrafik i Skåne. Ett samlat erbjudande

Kommersiell kollektivtrafik i Skåne. Ett samlat erbjudande Kommersiell kollektivtrafik i Skåne Ett samlat erbjudande Kommersiellt erbjudande Region Skåne riktar detta erbjudande till trafikföretag som vill bedriva kommersiell regional kollektivtrafik i Skåne enligt

Läs mer

En stad. 9000 medarbetare. En vision.

En stad. 9000 medarbetare. En vision. guide till År 2035 ska Helsingborg vara den skapande, pulserande, gemensamma, globala och balanserade staden för människor och företag. Helsingborg är staden för dig som vill något. En stad. 9000 medarbetare.

Läs mer

Personalpolicy. Laholms kommun

Personalpolicy. Laholms kommun Personalpolicy Laholms kommun Personalenheten Laholms kommun April 2018 Inledning Personalpolicyn är ett kommunövergripande styrdokument som gäller för kommunens samtliga arbetsplatser eftersom Laholms

Läs mer

Verksamhetsplan 2018

Verksamhetsplan 2018 Verksamhetsplan 2018 Föreningen Sveriges Järnvägsentreprenörer Vi bidrar till samhällsnyttan! En samhällsekonomiskt effektiv och långsiktigt hållbar transportförsörjning för medborgarna och näringslivet

Läs mer

HR-strategi. HR-strategi

HR-strategi. HR-strategi HR-strategi HR-strategi 2017-2020 1 Dokumenttyp Dokumentnamn Fastställd Giltighetstid Strategi HR-strategi 2016 2020 Dokumentansvarig Senast reviderad Beslutsinstans Dokument gäller för Personalchef 2016-11-11

Läs mer

Balanserat styrkort 2016 Landstingsstyrelsen

Balanserat styrkort 2016 Landstingsstyrelsen Balanserat styrkort 2016 Landstingsstyrelsen Fastställt i Landstingsstyrelsen 2015-05-13 Dnr 15LS1947 BALANSERAT STYRKORT 2016 LANDSTINGSSTYRELSEN Landstinget använder balanserad styrning/balanserat styrkort

Läs mer

Stockholms läns landstings Personalpolicy

Stockholms läns landstings Personalpolicy Stockholms läns landstings Personalpolicy Beslutad av landstingsfullmäktige 2010-06-21 1 2 Anna Holmberg, barnmorska från ord till verklighet Personalpolicyn stödjer landstingets uppdrag att ge god service

Läs mer

Verksamhetsplan

Verksamhetsplan Verksamhetsplan 2018 2021 Innehåll vårt uppdrag Tillsammans hjälps vi åt för att ge Skåne skjuts!... 5 Vårt uppdrag... 8 Den röda tråden... 9 Värderingar... 10 Vision, mission och varumärke... 11 Trender

Läs mer

Vision 2010. Timrå - kommunen med livskvalitet, det självklara valet

Vision 2010. Timrå - kommunen med livskvalitet, det självklara valet Vision 2010 Timrå - kommunen med livskvalitet, det självklara valet Verksamhetsidé Kommunens verksamhet syftar till att tillhandahålla medborgarna förstklassig service genom en effektiv förvaltning och

Läs mer

Kvalitetsrapport Helår 2012

Kvalitetsrapport Helår 2012 Kvalitetsrapport Helår 2012 Innehåll Sammanfattning Kund - Kundnöjdhet - Kundärende - Resor Verksamhet - Punktlighet - Serviceresor Ekonomi - Resultat Bilaga -Kvalitetsmätning Ombord 1 Sammanfattning 2012

Läs mer

Regionalt trafikförsörjningsprogram

Regionalt trafikförsörjningsprogram Hela resan ska vara smidig för alla. Var får bussarna ta plats? Vi behöver samarbeta för framtidens kollektivtrafik! Vi måste ha hållbarhet i ekonomin också. Hållbarhet ska genomsyra allt! Samarbete på

Läs mer

Mål för Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden

Mål för Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden Mål för Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden 2015-2018 Vårt uppdrag - vårt ansvar I ekokommunen Eslöv ansvarar Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden för energi- och klimatarbete samt att tillgängliggöra och

Läs mer

Månadsuppföljning januari-maj Kollektivtrafiknämnd

Månadsuppföljning januari-maj Kollektivtrafiknämnd Månadsuppföljning januari-maj 2019 3430 Kollektivtrafiknämnd Serviceinriktad verksamhet med hög kvalitet Resor Punktlighet NKI Nöjd Kund NKI Serviceresor Senaste resa 2 (7) Självbetjäning Attraktiv arbetsgivare

Läs mer

Guide till HELSINGBORG

Guide till HELSINGBORG Guide till HELSINGBORG 2035 År 2035 ska Helsingborg vara den skapande, pulserande, gemensamma, globala och balanserade staden för människor och företag. Helsingborg är staden för dig som vill något. En

Läs mer

Linköpings personalpolitiska program

Linköpings personalpolitiska program Linköpings personalpolitiska program Fastställd av kommunfullmäktige i april 2012 Linköping där idéer blir verklighet Linköpings kommun är en av regionens största arbetsgivare och har en bredd bland både

Läs mer

HR-strategi. Personalstrategi för arbetet med medarbetare och organisation för att nå verksamhetens mål

HR-strategi. Personalstrategi för arbetet med medarbetare och organisation för att nå verksamhetens mål HR-strategi Personalstrategi för arbetet med medarbetare och organisation för att nå verksamhetens mål Policy, riktlinjer och HR-processer För att förtydliga och förenkla arbetet för chefer, medarbetare

Läs mer

MEDARBETAR- OCH LEDARPOLICY Medarbetare och ledare i samspel

MEDARBETAR- OCH LEDARPOLICY Medarbetare och ledare i samspel JAG SAMSPELAR JAG VILL LYCKAS JAG SKAPAR VÄRDE JAG LEDER MIG SJÄLV MEDARBETAR- OCH LEDARPOLICY Medarbetare och ledare i samspel sid 1 av 8 Medarbetar- och ledarpolicy Medarbetare och ledare i samspel Syfte

Läs mer

Antagen av KF , 145. Vision 2030

Antagen av KF , 145. Vision 2030 Vision 2030 Västerviks kommun Livskvalitet varje dag Vår vision om framtiden är ett samhälle där livskvalitet står i fokus varje dag. Ett samhälle där medborgarna, gamla som unga, känner glädje, tillhörighet

Läs mer

Verksamhetsplan för utskrift (Barn och utbildning)

Verksamhetsplan för utskrift (Barn och utbildning) Verksamhetsplan för utskrift - 2019 (Barn och utbildning) Målområden Indelning Beskrivning Ansvarig Övergripande Attraktiv kommun Externt Här känner sig alla välkomna. Här är det enkelt, här är det möjligt

Läs mer

LINKÖPINGS PERSONALPOLITISKA PROGRAM

LINKÖPINGS PERSONALPOLITISKA PROGRAM LINKÖPINGS PERSONALPOLITISKA PROGRAM 2 >> Hos oss finns Sveriges viktigaste jobb >> Linköping där idéer blir verklighet Linköpings kommun är en av regionens största arbetsgivare och har en bredd bland

Läs mer

MED GEMENSAM KRAFT LEDAR- OCH MEDARBETARPOLICY

MED GEMENSAM KRAFT LEDAR- OCH MEDARBETARPOLICY MED GEMENSAM KRAFT LEDAR- OCH MEDARBETARPOLICY Med gemensam kraft SKAPAR vi en BRA arbetsmiljö OCH GER samhällsservice med hög kvalitet. VARFÖR EN LEDAR- OCH MEDARBETARPOLICY? Alla vi som arbetar i koncernen

Läs mer

Medarbetarskap i Umeå kommun

Medarbetarskap i Umeå kommun Medarbetarskap i Umeå kommun Vi tar ansvar och visar engagemang för det egna och det gemensamma uppdraget www.umea.se/kommun 2 Inledning Vi som arbetar i Umeå kommun har ett viktigt uppdrag: att bidra

Läs mer

Personalpolicy för Laholms kommun

Personalpolicy för Laholms kommun STYRDOKUMENT PERSONALPOLICY 2017-09-05 DNR: 2017 000146 Antagen av kommunstyrelsen den 12 september 2017 17 Gäller från och med den 13 september 2017 och tillsvidare Personalpolicy för Laholms kommun Innehåll

Läs mer

Medarbetarskap i Umeå kommun. Vi tar ansvar och visar engagemang för det egna och det gemensamma uppdraget

Medarbetarskap i Umeå kommun. Vi tar ansvar och visar engagemang för det egna och det gemensamma uppdraget Medarbetarskap i Umeå kommun Vi tar ansvar och visar engagemang för det egna och det gemensamma uppdraget Inledning Vi som arbetar i Umeå kommun har ett viktigt uppdrag: att bidra till ett gott liv i Umeå

Läs mer

Policy för personalpolitik i Flens kommun - tillsammans är vi Flens kommun

Policy för personalpolitik i Flens kommun - tillsammans är vi Flens kommun KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING 2016:13-020 Policy för personalpolitik i Flens kommun - tillsammans är vi Flens kommun Antagen av Kommunfullmäktige 2016-06-16 91 2 Inledning Det arbete som görs i verksamheterna

Läs mer

Kompetensförsörjningsstrategi för Stockholms läns landsting

Kompetensförsörjningsstrategi för Stockholms läns landsting Kompetensförsörjningsstrategi för Stockholms läns landsting 2016 2021 BESLUTAD AV LANDSTINGSFULLMÄKTIGE 2016-11-15 (LS 2015-0998) Långsiktig och hållbar kompetens försörjning är en förutsättning för att

Läs mer

Förslag till ny ÖVERSIKTSPLAN FÖR GÖTEBORG. Presentation på Visioner för ett hållbart växande Västsverige , Ylva Löf

Förslag till ny ÖVERSIKTSPLAN FÖR GÖTEBORG. Presentation på Visioner för ett hållbart växande Västsverige , Ylva Löf Förslag till ny ÖVERSIKTSPLAN FÖR GÖTEBORG Process till antagande BN-beslut Samråd BN-beslut Utställning BN-beslut Godkänd Antagande KF STRATEGIER FÖR STADENS UTBYGGNAD Bygg och utveckla centralt! Komplettera

Läs mer

TALARE ANDREAS ALMQUIST - VD DANIEL MODIGGÅRD - TRAFIKCHEF DANIEL BERNHARDT - CHEF SÄRSKILD KOLLEKTIVTRAFIK

TALARE ANDREAS ALMQUIST - VD DANIEL MODIGGÅRD - TRAFIKCHEF DANIEL BERNHARDT - CHEF SÄRSKILD KOLLEKTIVTRAFIK AGENDA Inledning Hallandstrafikens målbild från vision till verkstad - Det här är Hallandstrafiken - Nöjdaste kunder och invånare i landet! - Kundvård genom ny teknik och marknadsaktiviteter Dagens trafik

Läs mer

1(7) Digitaliseringsstrategi. Styrdokument

1(7) Digitaliseringsstrategi. Styrdokument 1(7) Styrdokument 2(7) Styrdokument Dokumenttyp Strategi Beslutad av Kommunfullmäktige 2018-02-21 20 Dokumentansvarig IT-chef Reviderad av 3(7) Innehållsförteckning 1 Inledning...4 2 Övergripande mål och

Läs mer

Verksamhetsplan. Kommunstyrelse 2018

Verksamhetsplan. Kommunstyrelse 2018 Verksamhetsplan Kommunstyrelse 2018 Innehållsförteckning Nybro kommuns vision & mål...3 Verksamhetsidé... 4 Budget... 6 Organisation... 7 Mål... 8 Prioriterade områden & strategiska åtgärder... 9 2 Nybro

Läs mer

Balanserat styrkort 2017 Landstingsstyrelsen Fastställt i Landstingsstyrelsen

Balanserat styrkort 2017 Landstingsstyrelsen Fastställt i Landstingsstyrelsen Balanserat styrkort 2017 Landstingsstyrelsen Fastställt i Landstingsstyrelsen 2016-05-12 Dnr 16LS3265 BALANSERAT STYRKORT 2017 LANDSTINGSSTYRELSEN Landstingsstyrelsen är Landstinget Västernorrlands ledande

Läs mer

Återredovisning digital strategi följduppdrag utifrån utredningsuppdrag 15/06

Återredovisning digital strategi följduppdrag utifrån utredningsuppdrag 15/06 Landstinget i Kalmar Län Utvecklings- och Folkhälsoenheten TJÄNSTESKRIVELSE Datum 2017-01-11 Landstingsstyrelsen Diarienummer 150054 Sida 1 (1) Återredovisning digital strategi följduppdrag utifrån utredningsuppdrag

Läs mer

2019 Strategisk plan

2019 Strategisk plan 2019 Strategisk plan Styrmodell Styrmodellen beskriver övergripande hur den kommunala verksamheten i kommunen ska styras, följas upp och utvärderas. Syftet är att vi skall nå de mål som kommunfullmäktige

Läs mer

Personalpolicy. för Stockholms stad

Personalpolicy. för Stockholms stad Personalpolicy för Stockholms stad Tydliga gemensamma mål För att värna och utveckla vår allra viktigaste tillgång, stadens anställda och deras arbete för stockholmarnas bästa, är en aktiv personalpolitik

Läs mer

Personalpolitiskt program

Personalpolitiskt program Personalpolitiskt program Kalix kommun 2018 2020 Dokumentnamn Dokumenttyp Fastställd/upprättad Beslutsinstans Personalpolitiskt program Program 2018-06-18, 93 Kommunfullmäktige Inledning Det kommunala

Läs mer

Kollektivtrafik Uppdrag och utmaningar i Uppsala. Kollektivtrafikförvaltningen UL Landstinget i Uppsala län

Kollektivtrafik Uppdrag och utmaningar i Uppsala. Kollektivtrafikförvaltningen UL Landstinget i Uppsala län Kollektivtrafik Uppdrag och utmaningar i Uppsala Kollektivtrafikens uppdrag Kollektivtrafiken ska bidra till hållbar utveckling Långsiktig uthållig ekonomisk tillväxt Social sammanhållen utveckling Hållbar

Läs mer

Personalpolitiskt program för Herrljunga kommun Antaget av kommunfullmäktige 40,

Personalpolitiskt program för Herrljunga kommun Antaget av kommunfullmäktige 40, Bilaga nr 2 KF 4011 O Personalpolitiskt program för Herrljunga kommun Antaget av kommunfullmäktige 40,2010-05-04 l -! Övergripande vision och mål Herrljunga kommun ska vara en attraktiv arbetsgivare som

Läs mer

HUFVUDSTADENS UPPFÖRANDEKOD

HUFVUDSTADENS UPPFÖRANDEKOD HUFVUDSTADENS UPPFÖRANDEKOD Om Hufvudstadens uppförandekod. Hufvudstaden har en hundraårig historia. Sedan 1915 har vi utvecklat företaget till att vara ett av Sveriges ledande fastighetsbolag med ett

Läs mer

Verksamhetsutveckling och affärsrelationer grunden skapas vid upphandlingen

Verksamhetsutveckling och affärsrelationer grunden skapas vid upphandlingen Verksamhetsutveckling och affärsrelationer grunden skapas vid upphandlingen Västtrafikmodellen Från Beställar- Leverantörsroller till Partnerskap Upphandling i Göteborg 2013-11-28 Västtrafik i siffror

Läs mer

Med engagemang och ansvar ger vi varje dag service med god kvalitet till Malmöborna. Personalpolicy

Med engagemang och ansvar ger vi varje dag service med god kvalitet till Malmöborna. Personalpolicy Med engagemang och ansvar ger vi varje dag service med god kvalitet till Malmöborna. Personalpolicy Med engagemang och ansvar ger vi varje dag service med god kvalitet till Malmöborna. Personalpolicy Innehåll

Läs mer

Strategi» Program Plan Policy Riktlinjer Regler. Borås Stads. Personalpolitiskt program. Personalpolitiskt program 1

Strategi» Program Plan Policy Riktlinjer Regler. Borås Stads. Personalpolitiskt program. Personalpolitiskt program 1 Strategi» Program Plan Policy Riktlinjer Regler Borås Stads Personalpolitiskt program Personalpolitiskt program 1 Borås Stads styrdokument» Aktiverande strategi avgörande vägval för att nå målen för Borås

Läs mer

Kommunens ambition är att inom mandatperioden: Ligga topp 5 i Svenskt Näringslivs ranking av kommunernas företagsklimat.

Kommunens ambition är att inom mandatperioden: Ligga topp 5 i Svenskt Näringslivs ranking av kommunernas företagsklimat. Bakgrund och syfte Näringslivsstrategin avser perioden 2019-2022 men tar sikte på de långsiktiga målen för Täby. Aktiviteter som ansluter till strategin sammanställs i handlingsplan för näringslivsutveckling.

Läs mer

Månadsuppföljning 3430 Kollektivtrafiknämnd

Månadsuppföljning 3430 Kollektivtrafiknämnd Månadsuppföljning 3430 Kollektivtrafiknämnd Serviceinriktad verksamhet med hög kvalitet Resor Punktlighet NKI Nöjd Kund 2 (7) NKI Serviceresor Senaste resa Självbetjäning Attraktiv arbetsgivare Anställningsvolym

Läs mer

Skånetrafikens kvalitetsrapport Maj 2015

Skånetrafikens kvalitetsrapport Maj 2015 Skånetrafikens kvalitetsrapport Maj 2015 Kundnöjdhet - Punktlighet Resande Fotograf: Karl-Johan Hjertström 1 Bakgrund Kvalitetrapporten kommer månadsvis och beskriver Skånetrafikens aktuella läge samt

Läs mer

Linköpings personalpolitiska program

Linköpings personalpolitiska program Vårt engagemang gör idéer till verklighet Linköpings personalpolitiska program Fastställd av kommunfullmäktige i april 2012 Linköpings kommun linkoping.se Vårt engagemang gör idéer till verklighet Vår

Läs mer

Skånetrafikens kvalitetsrapport Juli 2015

Skånetrafikens kvalitetsrapport Juli 2015 Skånetrafikens kvalitetsrapport Juli 2015 Kundnöjdhet - Punktlighet Resande Fotograf: Karl-Johan Hjertström 1 Bakgrund Kvalitetsrapporten kommer månadsvis och beskriver Skånetrafikens aktuella läge samt

Läs mer

Uppdrag till Västtrafik 2015-2016

Uppdrag till Västtrafik 2015-2016 Sida 1(1) Bilaga 1.1 Datum 2014-09-09 Diarienummer KT-09-2014 Till Västtrafik Uppdrag till Västtrafik 2015-2016 Kollektivtrafiknämnden beslutar om följande uppdrag till Västtrafik 2015-2016; Inriktning

Läs mer

Så gör vi Gävle Gävle kommunkoncerns medarbetarpolicy

Så gör vi Gävle Gävle kommunkoncerns medarbetarpolicy Sid 1 (6) 2018-03-20 Så gör vi Gävle Gävle kommunkoncerns medarbetarpolicy Gävle kommun Kommunledningskontoret 801 84 Gävle Besök Drottninggatan 22 Kundtjänst 026-17 80 00 Fax 026-12 54 56 gavle.kommun@gavle.se

Läs mer

ITS Arlanda 2011-03-29. Catherine Kotake

ITS Arlanda 2011-03-29. Catherine Kotake ITS Arlanda 2011-03-29 Catherine Kotake Vision Alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt 2 2011-03-30 Smidigt för alla Välinformerande trafikanter och transportörer Samordnad information mellan trafikslagen

Läs mer

Personalpolicy för dig i Ängelholms kommun

Personalpolicy för dig i Ängelholms kommun ÄNGELHOLMS KOMMUN Personalpolicy för dig i Ängelholms kommun Öppenhet Omtanke Handlingskraft Personalpolicy för dig i Ängelholms kommun Personalpolicyn är ett övergripande idé- och styrdokument som gäller

Läs mer

Balanserat styrkort Regionstyrelsen. Fastställt i Regionstyrelsen Dnr 18RS2137

Balanserat styrkort Regionstyrelsen. Fastställt i Regionstyrelsen Dnr 18RS2137 Balanserat styrkort Regionstyrelsen Fastställt i Regionstyrelsen 2019-08-29 Dnr 18RS2137 Balanserat styrkort Regionstyrelsen Regionstyrelsen är Region Västernorrlands ledande politiska förvaltningsorgan.

Läs mer

Trafikförvaltningens kundservicestrategi - för den regionala kollektivtrafiken i Stockholms län

Trafikförvaltningens kundservicestrategi - för den regionala kollektivtrafiken i Stockholms län 1(11) Handläggare Charlotte Rosengren Trafikförvaltningens kundservicestrategi - för den regionala kollektivtrafiken i Stockholms län Stockholms läns landsting Trafikförvaltningen 105 73 Stockholm Leveransadress:

Läs mer

Arbetsgivarpolitisk strategi för Sundsvalls kommun

Arbetsgivarpolitisk strategi för Sundsvalls kommun Arbetsgivarpolitisk strategi för Sundsvalls kommun Strategi (Strategi, Plan, Riktlinje eller Regel) Fastställt av Kommunfullmäktige Datum för fastställande 2019-03-25 70 Giltighetstid Tills vidare. Första

Läs mer

Chefsuppdrag och ledarpolicy för Västerås stad

Chefsuppdrag och ledarpolicy för Västerås stad Chefsuppdrag och ledarpolicy för Västerås stad Antagen av kommunfullmäktige den 8 oktober 2015 program policy handlingsplan riktlinje program policy uttrycker värdegrunder och förhållningssätt för arbetet

Läs mer

Ett bolag inom MTR Corporation. Mer än en resa. MTR Nordic Group

Ett bolag inom MTR Corporation. Mer än en resa. MTR Nordic Group Ett bolag inom MTR Corporation. Mer än en resa MTR Nordic Group Vi är MTR MTR har alltid stått för något mer än att ta människor från A till B. Vi vill vara med och utveckla de samhällen där vi finns.

Läs mer

Vi saknar konkreta åtgärder inom flera områden:

Vi saknar konkreta åtgärder inom flera områden: 1 Infrastrukturminister Anna Johansson Näringsdepartementet Regeringskansliet 103 33 Stockholm Det krävs krafttag för att säkerställa ett öppet och fungerande Skåne Region Skåne har höga målsättningar

Läs mer

2017 Strategisk plan

2017 Strategisk plan 2017 Strategisk plan Styrmodell Styrmodellen beskriver övergripande hur den kommunala verksamheten i kommunen ska styras, följas upp och utvärderas. Syftet är att vi skall nå de mål som kommunfullmäktige

Läs mer

Jennifer Elsren, Västtrafik. Mål, Utmaningar och erfarenheter av ElectriCity

Jennifer Elsren, Västtrafik. Mål, Utmaningar och erfarenheter av ElectriCity Jennifer Elsren, Västtrafik Mål, Utmaningar och erfarenheter av ElectriCity Ett sammarbete mellan samhälle, industri och forskning Parternas gemensamma vision En arena för tester av nya produkter och tjänster

Läs mer

PERSONALPOLITISKT PROGRAM

PERSONALPOLITISKT PROGRAM PERSONALPOLITISKT PROGRAM Inledning Det kommunala uppdraget formas genom att politiken gör en tolkning av medborgarnas behov och omsätter sin tolkning till prioriteringar i mål- och budgetprocessen. Beslut

Läs mer

Vårt. personalpolitiska. program

Vårt. personalpolitiska. program Vårt personalpolitiska program 2 Innehåll Inledning 5 Personal- och arbetsmiljöpolicy 7 Personalstrategi 9 Övergripande mål för personalarbetet 19 Omslagsbild: Lydia Lehtonen och Erik Lööv, projektledare

Läs mer

Trafikförsörjningsprogram Sörmland. Oskar Jonsson, Länstrafiken Mälardalen

Trafikförsörjningsprogram Sörmland. Oskar Jonsson, Länstrafiken Mälardalen Trafikförsörjningsprogram Sörmland Oskar Jonsson, Länstrafiken Mälardalen Sörmlands Kollektivtrafikmyndighet Regional kollektivtrafikmyndighet i Södermanlands län enligt lagen (2010:1065) om kollektivtrafik

Läs mer

Personalpolitiskt program. Motala kommun

Personalpolitiskt program. Motala kommun Personalpolitiskt program Motala kommun Beslutsinstans: Kommunfullmäktige Diarienummer: 12/KS0167 Datum: 2013-10-21 Paragraf: KF 90 Reviderande instans: Datum: Gäller från: 2013-10-21 Diarienummer: Paragraf:

Läs mer

Skånetrafikens kvalitetsrapport Januari 2015. Kundnöjdhet - Punktlighet Resande

Skånetrafikens kvalitetsrapport Januari 2015. Kundnöjdhet - Punktlighet Resande Skånetrafikens kvalitetsrapport Januari 2015 Kundnöjdhet - Punktlighet Resande 1 Bakgrund Kvalitetrapporten kommer månadsvis och beskriver Skånetrafikens aktuella läge samt resultatet hittills under året.

Läs mer

Translate Lyssna. Sök Biljetter Din resa Kundservice Om oss Företag Webshop Nya biljettsystemet. Translate Lyssna. Sök

Translate Lyssna. Sök Biljetter Din resa Kundservice Om oss Företag Webshop Nya biljettsystemet. Translate Lyssna. Sök 媂 Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Gen Translate Lyssna Sök Biljetter Din resa Kundservice Om oss Företag Webshop Nya biljettsystemet Translate Lyssna Sök 䓎 Nya biljettsystemet

Läs mer