Arbetsrutiner och dagliga kontroller, avd 34. Grundutrustning på vårdplats / beskrivning

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Arbetsrutiner och dagliga kontroller, avd 34. Grundutrustning på vårdplats / beskrivning"

Transkript

1 Innehåll Dagliga kontroller - SSK - BSK/USK Grundutrustning på vårdplats / beskrivning - Sal - Föräldrarum Daglig kontroll på förlossningen Daglig kontroll av akutplats på Avd 34 - Akutplats sal 1 och behandlingsrum - Akutplats på utsidan Daglig kontroll på föräldrarum/kök/personalkök 1 (17)

2 DAGLIGA KONTROLLER KOORDINATOR Har, eller fördelar ut, larmtelefonen till förlossningen, och ansvarar för att någon går på snitt, sugklocka. Bemannar också ev. respiratorbeläggning. Ansvarar för patientplats vid nya inläggningar Koordinator ansvara för placering av personal, bemanning med avseende sjukskrivningar, friskskrivningar, ev ledighet mm. Är brandansvarig och skall alltid ha en aktuell beläggningslista med sig. Barnets placering på sal skall överensstämma med placeringen på placeringslistan. Kontroll av förlossning, akutplatser på avd samt instrument. - På förlossningen kontrolleras, två st barnbord, intubationslådan, läkemedel i högskåpet. - Sal 1, kontrollera IVA plats 1 och 2, intubationsvagn,. - Behandlingsrum akutplats. - Medicinrum, antal nycklar, tempertur i kylskåp, intubationsläkemedel. SSK FM ID-kontroll av barn, signera på övervakningslista bedside. Kontrollera status på barnen, hur ser de ut? Lägg upp en plan med BSK/USK om dagens arbete och planera fika och rast. Nollställning av dropp, görs varje dag kl Räkna vätskebalans, före rond. Rond. Om BSK/USK inte kan vara med under ronden, rapportera vad som bestämts. Efter rond, fortlöpande arbete med rondarbete, checklista och dokumentation. Rapportera till personal som tar över på em. Efter rapporten på em se över avdelningen, om allt är klart fråga om kollega behöver hjälp. Kontrollera alla infarter, läge och inspektera insticksställe, signera på övervakningslista. SSK EM ID-kontroll av barn, signera på övervakningslista bedside. Kontrollera status på barnen, hur ser de ut? Lägg upp en plan med BSK/USK om dagens arbete och planera fika och rast. 2 (17)

3 Följ upp vätskebalans. Slutför rondarbete som ej hunnits med på fm. Checklista och dokumentation som ovan. Koordinator funktion, se ovanstående. Se till att det alltid finns förberett en ny plats till kommande barn. Kontrollera alla infarter, läge och inspektera insticksställe, signera på övervakningslista. SSK NATT Se arbetsrutiner dag/kväll. Månadskontroll, innehåll datum av nedanstående, den 15 de varje månad, av utrustning/signera på protokoll som ligger i fack på torget. - Akutryggsäck - Gröna väskan - Fiskelåda - Röda byrån, med katetersättning, selastic och LP utrustning. I beh rummet. - Högskåp inne på förlossningen. - Vagn i barnrummet på förlossningen - IVA, snittsal - Intubationsvagn, - Intubationsläkemedel - CRP apparat Koordinators funktion, se ovanstående. Kontrollera alla infarter, läge och inspektera insticksställe, signera på övervakningslista. ALLA PASS Fyll i parametrar på övervakningslistor på alla pass, för över uppgifter från föregående dag. OBS! glöm inte att fylla i även på föräldrarummen. Signera övervakningslistor. Damma, plocka iordning i andra utrymmen som t ex Torget, expiditionen, förråd mm. 3 (17)

4 BSK / USK FM Fyll i parametrar på övervakningslistor - Kontrollera utrustning på salen, att det är rätt utrustning och rätt inställning. Signera på checklista som sitter vid handfatet. - Neo Puff, - Ambublåsa - Sug Sprittorka fm/em/natt, 1 ggr / dygn eller vid behov. Signera som ovan. Fyll på i skåp, enl checklista som finns i dörren på högskåp på varje sal. Fyll på vid tom patientplats, se vårdplatsbeskrivning. Töm sopor på salar. Städ av sköljar på respektive dag fm/em/natt. Rengöring av sängar, kuvöser och annan utrustning, hopsättning och kontroll av apparater. Damma, plocka iordning i andra utrymmen som t ex Torget, expeditionen, förråd mm. Plocka in förråd, kontrollera personalrum, disk mm. BSK/USK EM Fyll i parametrar på övervakningslistor Kontrollera utrustning på salen, att det är rätt utrustning och rätt inställning. Rapporteras vidare till nästa skift om man inte hinner med - Neo Puff, - Ambublåsa - Sug Sprittorka fm/em/natt. Signera på checklista som sitter vid handfatet. Fyll på i skåp, enl lista som finns i högskåp på varje sal. Fyll på vid tom patientplats, se vårdplatsbeskrivning. Töm sopor på salar. Städ av sköljar på respektive dag fm/em/natt. Rengöring av sängar, kuvöser och annan utrustning, hopsättning och kontroll av appareter. Kontrollera mjölkköket och pumprummet, beredning av mjölk och disk. Damma, plocka iordning i andra utrymmen som t ex Torget, expeditionen, förråd mm. Plocka in förråd vb. 4 (17)

5 BSK/USK NATT Fyll i parametrar på övervakningslistor Kontrollera utrustning på salen, att det är rätt utrustning och rätt inställning. Rapporteras vidare till nästa skift om man inte hinner med - Neo Puff, - Ambublåsa - Sug Sprittorka fm/em/natt. Fyll på i skåp, enl lista som finns i högskåp på varje sal. Fyll på vid tom patientplats, se vårdplatsbeskrivning. Töm sopor på salar. Städ av sköljar på respektive dag i mån av tid fm/em/natt. Rengöring av sängar, kuvöser och annan utrustning, hopsättning och kontroll av apparater. Kontrollera mjölkköket och pumprummet, beredning av mjölk och disk. Damma, plocka iordning i andra utrymmen som t ex Torget, expeditionen, förråd mm. Plocka in förråd vb. Mjölkköket har ansvar för föräldraköket, personalrum (vår diskmaskin, micro och kylskåp) de dagar då avd värden ej är i tjänst. Förbereda mat för dygnet. 5 (17)

6 GRUNDUTRUSTNING PÅ VÅRDPLATS/ BESKRIVNING Görs av ssk/bsk/usk efter behov. På sal (alla salar och platser har lika utrustning) Sluten kuvös (med tillhörande utrustning för befuktning) Öppenvårdskuvös/säng Stetoskop Ambublåsa med grön bubbelslang och mask i mellanstorlek. Blåsan ska vara kopplad till flödesmätare Neo Puff. Inställningar: Flöde 10 liter PIP 24 PEEP 5 Sug 20 kpa Sugkatetrar, grön, blå och svart, 5 st i varje storlek Övervakningsskåp/X:2 Övervakningslista Elektroder (tas ej ur förpackningen torkar) Saturationsprob med kardborreband Temp, rectal och oral, vaselin Detta är en grundutrustning och får kompletteras efter barnets behov. På föräldrarum Flödesmätare 15 liter Sug 20 kpa Sugkatetrar, grön, blå och svart, 5 st i varje storlek Detta är en grundutrustning och får kompletteras efter barnets behov. 6 (17)

7 DAGLIG KONTROLL PÅ FÖRLOSSNINGEN Görs av koordinator fm, eller grönringad ssk em. Kontrollera att över och undervärme är påslagen. Funktionskontroll av Ambublåsa kopplad till mixer. Funktionskontroll av Neo Puff kopplad till mixer. Flöde 10 l, PIP 24/PEEP 5 Funktionskontroll av sug, -20 kpa. Funktionskontroll av Philips X2, prob och nätanslutning. Kontrollera att vagnens utrustning är komplett (dat. Kontroll görs av nattpersonal 1 g / mån). Efter kontrollering signera på protokoll som ligger i fack på torget. PÅFYLLNING OCH KONTROLLER EFTER OMHÄNDERTAGANDE AV BARN Den SSK som agerat på barnsalen ansvarar för att allt blir iordningställt, antingen själv eller delegerar till lämplig SSK. Fyll på vagnen och högskåp med förbrukat meterial och läkemedel. Kontrollera att det är bytt Ambublåsa, Neo Puff slangar, masker och saturationsprober. 7 (17)

8 DAGLIG KONTROLL AV AKUTPLATSER PÅ AVD 34 Görs av ssk/bsk/usk, alla pass. Akutplats sal 1 och behandlingsrum På sal 1 skall två platser vara utrustade som akutplatser (en öppenvårdskuvös och en sluten kuvös). I behandlingsrummet är det plats 1 dvs den utmed långväggen, där finns också en Neo Puff. Vid akutplatsen skall finnas: Ambublåsa med grön bubbelslang kopplad till mixer inställd på 21% Masker i tre storlekar. Sug 20 kpa Sugkatetrar, grön, blå och svart, 5 st av varje CPAP ej kopplad till O2 eller luft ( sliter på membranen ), olika storlekar på CPAP mössa, måttband. Respirator sal 1 Stetoskop 2 st varav 1 st i mellanstorlek Övervakningsskåp Elektroder ( tas ej ur förpackningen torkar ) Saturationsprob med kardborreband Övervakningskurva, både IVA på plastskiva och vanlig övervakningskurva. - sal 1 Temp (rectal) Kontrollera plombering på intubationsvagn. För övrig kontroll av innehåll i intubationsvagn, se respektive PM. Kontrollera plombering för intubationsläkemedel i kylskåpet. För övrig kontroll av intubationsläkemedel görs 1 g / v i samband med beställning av övriga läkemedel. Efter kontrollering signera på protokoll som ligger i fack på torget. 8 (17)

9 Akutplats på sal 3, 4 och 5. Görs av ssk/bsk/usk, alla pass. Om det finns möjlighet skall båda typerna av kuvös, både öppen och sluten, finnas på alla salar. Vid akutplatsen skall finnas: Sluten kuvös (med tillhörande utrustning för befuktning) Öppenvårdskuvös/säng Stetoskop Ambublåsa med grön bubbelslang och mask i mellanstorlek. Blåsan ska vara kopplad till flödesmätare Neo Puff. Inställningar: Flöde 10 liter PIP 24 PEEP 5 Sug 20 kpa Sugkatetrar, grön, blå och svart, 5 st i varje storlek Övervakningsskåp/X:2 Övervakningslista Elektroder (tas ej ur förpackningen torkar) Saturationsprob med kardborreband Temp, rectal och oral, vaselin Efter kontrollering signera på protokoll som ligger i fack på torget. 9 (17)

10 DAGLIG KONTROLL PÅ FÖRÄLDRARUM / KÖK / PERSONALKÖK Görs av i första hand de som är placerade på FR, ssk/bsk/usk. Kontrollera att det finns rätt utrustning på föräldrarummen. Mask och blåsa som följer barnet, flödesmätare 15 liter, sug -20 kpa och katetrar. Se till att det är tömt och städat i föräldraköket de dagar då avd värd ej är i tjänst. Töm diskmaskin på rent och fyll på med smutsig disk, se till att det är snyggt och iordning efter Dig! Märk Din mat i kylskåp och skafferi och släng gammalt. VID MINDRE BELASTNING PÅ AVDELNINGEN OCH LUGNA STUNDER, TÄNK PÅ ATT FYLLA PÅ MATERIAL DÄR DET FATTAS, FÖRBERED PLATS FÖR NY PATIENT. UPPGRADERA DIG OCH ÖVA!!! 10 (17)

11 Publicerat för enhet: Avdelning 34 Version: 1 Innehållsansvarig: Katarina Jernstig, Barnsjuksköterska, Avdelning 34 (katje); Maria Mattsson, Sektionsledare, Giltig från: Avdelning 34 (marma69) Godkänt av: Ulrika Mattsson Kölfeldt, Verksamhetschef, Område III gemensamt (ulrma6) Giltig till: Signeringslista sal 1 Datum Ambublåsa Neo-Puff Sug Högskåp Patient plats Damma Sopor 1:1 1:2 1:3 Är Du osäker på vad som skall finnas och inställningar, se PM "AVD 34 arbetsrutiner" 11 (17)

12 Signeringslista sal 2 Datum Ambublåsa Neo-Puff Sug Högskåp Patient plats Damma Sopor 2:1 2:2 2:3 2:4 2:5 Är Du osäker på vad som skall finnas och inställningar, se PM "AVD 34 arbetsrutiner" 12 (17)

13 Signeringslista sal 3 Datum Ambublåsa Neo-Puff Sug Högskåp Patient plats Damma Sopor 3:1 3:2 3:3 3:4 3:5 Är Du osäker på vad som skall finnas och inställningar, se PM "AVD 34 arbetsrutiner" 13 (17)

14 Signeringslista sal 4 Datum Ambublåsa Neo-Puff Sug Högskåp Patient plats Damma Sopor 4:1 4:2 4:3 4:4 4:5 Är Du osäker på vad som skall finnas och inställningar, se PM "AVD 34 arbetsrutiner" 14 (17)

15 Signeringslista sal 5 Datum Ambublåsa Neo-Puff Sug Högskåp Patient plats Damma Sopor 5:1 5:2 5:3 Är Du osäker på vad som skall finnas och inställningar, se PM "AVD 34 arbetsrutiner" 15 (17)

16 Signeringslista sal 6 Datum Ambublåsa Neo-Puff Sug Högskåp Patient plats Damma Sopor 6:1 6:2 Är Du osäker på vad som skall finnas och inställningar, se PM "AVD 34 arbetsrutiner" 16 (17)

17 Publicerat för enhet: Avdelning 34 Version: 1 Innehållsansvarig: Katarina Jernstig, Barnsjuksköterska, Avdelning 34 (katje); Maria Mattsson, Sektionsledare, Giltig från: Avdelning 34 (marma69) Godkänt av: Ulrika Mattsson Kölfeldt, Verksamhetschef, Område III gemensamt (ulrma6) Giltig till: Signeringslista Föräldrarum Datum Ambublåsa Högflödesmätare 15 Sug Övrig utrustning FR 1 FR 2 FR 3 FR 4 FR 5 FR 6 FR 7 FR 8 FR 9 17 (17)

Intensivvårdsrum 1 och 2 utrustning, kontroller samt hygien, neonatal

Intensivvårdsrum 1 och 2 utrustning, kontroller samt hygien, neonatal 2018-02-23 22521 1 (7) Intensivvårdsrum 1 och 2 utrustning, kontroller samt hygien, neonatal Sammanfattning Rutinen vänder sig till all personal på neonatalavdelningen, SÄS, och beskriver hur vårdplatsen

Läs mer

Rutiner för sjuksköterskor

Rutiner för sjuksköterskor Rutiner för sjuksköterskor KLOCKAN SCHEMA 06.45 07.00 Rapport från nattpersonalen. 07.00 07.10 Genomgång av patienter och dagens arbete med undersköterska. Blodprovstagning samt administrering av läkemedel.

Läs mer

Publicerat för enhet: Avdelning 34 Version: 1. Innehållsansvarig: Katarina Patriksson, Sektionsledare, Avdelning 34 (kapat) Giltig från:

Publicerat för enhet: Avdelning 34 Version: 1. Innehållsansvarig: Katarina Patriksson, Sektionsledare, Avdelning 34 (kapat) Giltig från: Publicerat för enhet: Avdelning 34 Version: 1 Innehållsansvarig: Katarina Patriksson, Sektionsledare, Avdelning 34 (kapat) Giltig från: 2018-03-16 Godkänt av: Ulrika Mattsson Kölfeldt, Verksamhetschef,

Läs mer

Publicerat för enhet: Avdelning 34 Version: 1. Innehållsansvarig: Katarina Patriksson, Sektionsledare, Avdelning 34 (kapat) Giltig från:

Publicerat för enhet: Avdelning 34 Version: 1. Innehållsansvarig: Katarina Patriksson, Sektionsledare, Avdelning 34 (kapat) Giltig från: Publicerat för enhet: Avdelning 34 Version: 1 Innehållsansvarig: Katarina Patriksson, Sektionsledare, Avdelning 34 (kapat) Giltig från: 2015-11-27 Godkänt av: Ulrika Mattsson Kölfeldt, Verksamhetschef,

Läs mer

Rutiner för sjuksköterskor

Rutiner för sjuksköterskor Rutiner för sjuksköterskor 06.45 07.00 Rapport från nattpersonalen. 07.00 07.10 Genomgång av pat och dagens arbete med usk 07.00-09.00 Blodprovstagning samt administrering av läkemedel. Omvårdnadsarbete.

Läs mer

Publicerat för enhet: Ortopedklinik Version: 5. Innehållsansvarig: Jennie Forsvall, Sjuksköterska, Avdelning 55 (jenfo7) Giltig från:

Publicerat för enhet: Ortopedklinik Version: 5. Innehållsansvarig: Jennie Forsvall, Sjuksköterska, Avdelning 55 (jenfo7) Giltig från: Publicerat för enhet: Ortopedklinik Version: 5 Innehållsansvarig: Jennie Forsvall, Sjuksköterska, Avdelning 55 (jenfo7) Giltig från: 2018-11-01 Godkänt av: Peter Bolin, Avdelningschef, Ortopedklinik gemensamt

Läs mer

NU-sjukvården Arbetsbeskrivning IVA personal

NU-sjukvården Arbetsbeskrivning IVA personal Publicerat för enhet: Intensivvårdsavdelning Norra Älvsborgs Länssjukhus Version: 9 Innehållsansvarig: Inger Bjurström, Vårdutvecklare, Intensivvårdsavdelning Norra Älvsborgs Länssjukhus (carbj2); Giltig

Läs mer

Publicerat för enhet: Avdelning 34 Version: 1. Innehållsansvarig: Katarina Jernstig, Barnsjuksköterska, Avdelning 34 (katje) Giltig från:

Publicerat för enhet: Avdelning 34 Version: 1. Innehållsansvarig: Katarina Jernstig, Barnsjuksköterska, Avdelning 34 (katje) Giltig från: Publicerat för enhet: Avdelning 34 Version: 1 Innehållsansvarig: Katarina Jernstig, Barnsjuksköterska, Avdelning 34 (katje) Giltig från: 2019-01-15 Granskad av: Peder Helmersson, Överläkare, Barn- och

Läs mer

Publicerat för enhet: Avdelning 34 Version: 1

Publicerat för enhet: Avdelning 34 Version: 1 Publicerat för enhet: Avdelning 34 Version: 1 Innehållsansvarig: Katarina Jernstig, Barnsjuksköterska, Avdelning 34 (katje); Maria Mattsson, Sektionsledare, Giltig från: 2018-02-20 Avdelning 34 (marma69)

Läs mer

Östergård 9-11 januari 2008

Östergård 9-11 januari 2008 Östergård 9-11 januari 2008 Kartlagd process: Arbetsrutiner 7-13.30 Nulägeskarta NULÄGE Östergård Någon Rapport Hämta pärm Lämna pärm Kök dryckes- Arbetsfördelnin. Hämta tvätt- Väckn.,förkläde Kolla rummet

Läs mer

Hjälp att lära känna och förstå ditt för tidigt födda barn. Information till föräldrar

Hjälp att lära känna och förstå ditt för tidigt födda barn. Information till föräldrar Neonatalavdelningen Hjälp att lära känna och förstå ditt för tidigt födda barn Information till föräldrar 2 Hjälp att lära känna och förstå ditt för tidigt födda barn Målet med den här foldern är att hjälpa

Läs mer

Publicerat för enhet: Avdelning 34 Version: 4

Publicerat för enhet: Avdelning 34 Version: 4 Publicerat för enhet: Avdelning 34 Version: 4 Innehållsansvarig: Katarina Jernstig, Barnsjuksköterska, Avdelning 34 (katje); Maria Mattsson, Sektionsledare, Giltig från: 2015-03-31 Avdelning 34 (marma69)

Läs mer

MÅNDAG INSATSRUTINER ( )

MÅNDAG INSATSRUTINER ( ) MÅNDAG INSATSRUTINER (15.00-17.00) program 2, Universal. Disk får inte lämnas kvar i diskmaskinen! 4. Matkantiner och salladsbyttor ska sköljas ur (behöver ej diskas). Fastbränd/fastkletad mat rengöringsmedel

Läs mer

MÅNDAG INSATSRUTINER ( )

MÅNDAG INSATSRUTINER ( ) MÅNDAG INSATSRUTINER (15.00-17.00) 3. Fyll på och starta diskmaskinen, diska diskborsten i diskmaskinen. 4. Matkantiner och salladsbyttor ska sköljas ur (behöver ej diskas). Glöm inte disken från lunchen,

Läs mer

Utbildningsmaterial Vårdtyngd Sverige VTS 5.0. Svenska Intensivvårdsregistret - SIR

Utbildningsmaterial Vårdtyngd Sverige VTS 5.0. Svenska Intensivvårdsregistret - SIR Utbildningsmaterial Vårdtyngd Sverige VTS 5.0 Svenska Intensivvårdsregistret - SIR Protokoll med 11 indikatorer 2010-11-08 Svenska Intensivvårdsregistret - SIR 2 Vårdtyngd Sverige - VTS VTS består av 11

Läs mer

Samlokalisering av akutmottagning barn- och ungdomsmedicin och barn- och ungdomsavdelning SÄS

Samlokalisering av akutmottagning barn- och ungdomsmedicin och barn- och ungdomsavdelning SÄS 2019-06-04 41385 1 (5) Samlokalisering av akutmottagning barn- och ungdomsmedicin och barn- och ungdomsavdelning SÄS Sammanfattning Under perioden v. 25-44 har barn- och ungdomsavdelningen ett uppdrag

Läs mer

Publicerat för enhet: Avdelning 34 Version: 1

Publicerat för enhet: Avdelning 34 Version: 1 Publicerat för enhet: Avdelning 34 Version: 1 Innehållsansvarig: Katarina Jernstig, Barnsjuksköterska, Avdelning 34 (katje); Maria Mattsson, Sektionsledare, Avdelning 34 (marma69) Granskad av: Giltig från:

Läs mer

MÅNDAG INSATSRUTINER ( )

MÅNDAG INSATSRUTINER ( ) MÅNDAG INSATSRUTINER (15.00-17.00) 3. Fyll på och starta diskmaskinen, diska diskborsten i diskmaskinen. 4. Matkantiner och salladsbyttor ska sköljas ur (behöver ej diskas). Glöm inte disken från lunchen,

Läs mer

Undersköterska Blodavdelning, HEM 13012

Undersköterska Blodavdelning, HEM 13012 Godkänt den: 2018-04-07 Ansvarig: Ann-Cristine Gedeborg Gäller för: Hematologi Utbildning/kompetens Undersköterska Ställning i organisationen Blodavdelning 50C, sektionen för Hematologi, Akademiska sjukhuset.

Läs mer

Instruktion riktad till personal verksam på IVC, Skövde för vad akutvagnen ska innehålla.

Instruktion riktad till personal verksam på IVC, Skövde för vad akutvagnen ska innehålla. Innehållsansvarig: Gunilla Björck, Sektionsledare, Interventionscentrum (gunbj3) Granskad av: Katrin Strandås, Specialistläkare, Läkare Radiologi (marhe166) Godkänd av: Liselotte Eriksson, Verksamhetschef,

Läs mer

HLR akututrustning och checklista

HLR akututrustning och checklista 2018-04-17 9362 1 (10) HLR akututrustning och checklista Sammanfattning Rutinen beskriver ansvarsfördelningen vid SÄS för akututrustning och kontroller av funktionalitet, arbetsblad för dokumentation samt

Läs mer

Minnesanteckningar AC gruppens möte 8 9 okt 2015, Kungsörstorp

Minnesanteckningar AC gruppens möte 8 9 okt 2015, Kungsörstorp Minnesanteckningar AC gruppens möte 8 9 okt 2015, Kungsörstorp Närvarande: AC från Uppsala, Örebro, Sörmland, Värmland, Västmanland, Dalarna och Gävleborg. 1 Rapport från sommaren Gävleborg I Hudiksvall

Läs mer

Revisionsnr: 3 Giltigt t.o.m.:

Revisionsnr: 3 Giltigt t.o.m.: Beskrivning Diarienr: Ej tillämpligt 1(5) Dokument ID: 09-156700 Fastställandedatum: 2018-06-18 Giltigt t.o.m.: 2019-06-18 Upprättare: Anita A Johansson Fastställare: Signar Mäkitalo MRB - Vårdhygieniska

Läs mer

Lokala rutiner för läkemedelshantering

Lokala rutiner för läkemedelshantering 1(5) Lokala rutiner för läkemedelshantering Berörda enheter Intensivvårdsavdelningen Sunderby sjukhus. Ansvar Verksamhetschef för IVA är Per Marcusson. Han ansvarar för att Upprätta ändamålsenliga skriftliga

Läs mer

Välkommen till MAVA, Medicinsk akutvårdsavdelning. Intro ny personal.

Välkommen till MAVA, Medicinsk akutvårdsavdelning. Intro ny personal. Styrande rutindokument Rutin Sida 1 (6) Välkommen till MAVA, Medicinsk akutvårdsavdelning. Intro ny personal. Sida 2 (6 MAVA är en medicinsk akutvårds avdelning. Här vårdas patienter med mer vårdkrävande

Läs mer

Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version su/med Rapport enligt SBAR vid operation, intervention på Operation 3

Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version su/med Rapport enligt SBAR vid operation, intervention på Operation 3 Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version 22211 su/med 2018-10-19 7 Innehållsansvarig: Marika Hasselby Ingemanson, Avdelningslärare, Sahlgrenska (marin4) Godkänd av: Helena Rexius, Verksamhetschef,

Läs mer

Publicerat för enhet: Ortopedklinik Version: 2

Publicerat för enhet: Ortopedklinik Version: 2 Publicerat för enhet: Ortopedklinik Version: 2 Innehållsansvarig: Marita Andersson, Sektionsledare, Avdelning 4 Ortopedisk elektivavdelning (maran3) Giltig från: 2017-09-22 Godkänt av: Inger Karlsson,

Läs mer

Städning är en viktig del av vården!

Städning är en viktig del av vården! Städning är en viktig del av vården! SFVHs Studiedagar Conventum Örebro 20-22 mars 2013 Jimmy Björkman, enhetschef, servicegruppen Capio S:t Görans sjukhus Standardisering Städrutiner Gränsdragning vård

Läs mer

HOTEL. Neonatalvården förändras. De nyfödda behöver vistas i en miljö som ställer höga krav på ljud, ljus och omslutning.

HOTEL. Neonatalvården förändras. De nyfödda behöver vistas i en miljö som ställer höga krav på ljud, ljus och omslutning. Neonatalvården förändras. Idag räddas fler och fler barn i allt lägre åldrar och avdelningen på östra sjukhuset måste expandera. Nya vårdmetoder kräver också en omorganisering av såväl lokaler som verksamhet.

Läs mer

Publicerat för enhet: Kardiologiklinik Version: 1

Publicerat för enhet: Kardiologiklinik Version: 1 Publicerat för enhet: Kardiologiklinik Version: 1 Innehållsansvarig: Christopher Hellberg, Sjuksköterska, Avdelning 43 (chrhe35) Giltig från: 2015-05-25 Godkänt av: Sofia Svelander, Vårdenhetschef, Avdelning

Läs mer

Signeringslistor städ, temp mm avd mott, månadsutskrift, HEM 13901

Signeringslistor städ, temp mm avd mott, månadsutskrift, HEM 13901 Godkänt den: 2018-06-11 Ansvarig: Gunilla Högman Gäller för: Hematologi Signeringslistor städ, temp mm avd mott, månadsutskrift, HEM 13901 Innehåll Beskrivning...2 Rött beredningsrum...3 Bänkytor...3 Blått

Läs mer

Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version 13197 su/adm 2016-02-04 7 RUTIN Brand - Regionhabiliteringen

Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version 13197 su/adm 2016-02-04 7 RUTIN Brand - Regionhabiliteringen Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version 13197 su/adm 2016-02-04 7 Innehållsansvarig: Marie Carlsson, Verksamhetschef, Verksamhet Neurologi-Psykiatri-Habilitering (marca33) Godkänd av: Ulrika

Läs mer

Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version su/med Arbetsbeskrivning undersköterska Operation 3 Sahlgrenska

Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version su/med Arbetsbeskrivning undersköterska Operation 3 Sahlgrenska Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version 25839 su/med 2018-03-16 4 Innehållsansvarig: Ulla Ljungström, Undersköterska, Operation 3 (ulllj4) Godkänd av: Helena Rexius, Verksamhetschef, Verksamhetsledning

Läs mer

Info till Dig som anhörig

Info till Dig som anhörig Info till Dig som anhörig Innehållsförteckning Presentation av intensiven (IVA) Vad är intensiven Information om vården Avdelningsansvariga Information om patientens tillstånd Besök Telefon / telefontider

Läs mer

Arbetspassutvärdering

Arbetspassutvärdering Arbetspassutvärdering - en enkel metod att kommunicera/spegla arbetsmiljö i nuet Maria Grans avdelningschef kirurgavdelning 6 Ljungby Lasarett Region Kronoberg Kirurgavdelning 6, Ljungby Lasarett Allmän

Läs mer

Publicerat för enhet: Avdelning 34 Version: 1

Publicerat för enhet: Avdelning 34 Version: 1 Publicerat för enhet: Avdelning 34 Version: 1 Innehållsansvarig: Peder Helmersson, Överläkare, Barn- och ungdomsklinik läkare (pedhe); Johan Robinson, Giltig från: 2017-09-22 Överläkare, Barn- och ungdomsklinik

Läs mer

Arbetsbeskrivning Café

Arbetsbeskrivning Café Arbetsbeskrivning Café Den här instruktionen är till för det lag som har cafeterian (dvs ansvarar för cafeterian och aktiviteterna runt om). Vi i arrangemangsgruppen hoppas att ni, tillsammans med oss,

Läs mer

Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version su/med Akuta situationer på BIVA - organisationsmodell

Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version su/med Akuta situationer på BIVA - organisationsmodell Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version 17405 su/med 2019-06-27 4 RUTIN Akuta situationer på BIVA - organisationsmodell Innehållsansvarig: Helena Ericsson-Roos, Vårdenhetschef, Avdelning 323

Läs mer

Provsidor. Kök. 3.1 Kylskåp och frys TIPS. I de flesta kylskåp finns det automatisk avfrostning, så kylskåpet

Provsidor. Kök. 3.1 Kylskåp och frys TIPS. I de flesta kylskåp finns det automatisk avfrostning, så kylskåpet 3 Kök 3.1 Kylskåp och frys Den som bor i lägenheten ansvarar för att kylskåpet samt frysen fungerar sakenligt och inte förorsakar risk för vattenskada eller eldsvåda. I de flesta kylskåp finns det automatisk

Läs mer

Spar energi och värna om vår miljö

Spar energi och värna om vår miljö Spar energi och värna om vår miljö Innehåll Inledning 2 Bli ett ljushuvud 3 Medicinsk utrustning 4 Tänk på temperaturen 6 Använd apparater smart 8 Köket en energifälla 10 Inledning Över 40 000 personer

Läs mer

MANUAL HEARTON A10 KORTVERSION PÅ SVENSKA

MANUAL HEARTON A10 KORTVERSION PÅ SVENSKA MANUAL HEARTON A10 KORTVERSION PÅ SVENSKA Halvautomatisk extern defibrillator Mediana HeartOn A10 Generalagent: Cupola AB www.cupola.se 0510-141 50 Vid reklamation, kompletterande inköp samt övriga administrativa

Läs mer

Non-invasiv ventilation (NIV) - Användarbeskrivning för Philips V60 ventilator

Non-invasiv ventilation (NIV) - Användarbeskrivning för Philips V60 ventilator Dok-nr 20496 Författare Version Anne Eriksson, överläkare, Medicinska och geriatriska akutkliniken 1 Godkänd av Giltigt fr o m Kerstin Arbring, verksamhetschef, Medicinska och geriatriska akutkliniken

Läs mer

MANUAL HEARTON A10 KORTVERSION PÅ SVENSKA

MANUAL HEARTON A10 KORTVERSION PÅ SVENSKA MANUAL HEARTON A10 KORTVERSION PÅ SVENSKA Att förbereda er hjärtstartare Normalt är er hjärtstartare helt klar för användning redan vid leverans. Kontrollera gärna detta genom att öppna gula locket och

Läs mer

Förberedelse och omvårdnad av extremprematurer födda i gestationsvecka < 23-25+6

Förberedelse och omvårdnad av extremprematurer födda i gestationsvecka < 23-25+6 - och kvinnocentrum - och Omvårdnad - och ungdomssjukhuset Ingela Danielsson överläkare - och Kinna Normelli sjuksköterska, - och Anneli Gredeskog barnsköterska, och - och, bitr. verksamhetschef Förberedelse

Läs mer

Publicerat för enhet: Kardiologiklinik Version: 6. Innehållsansvarig: Cecilia Vik, Sjuksköterska, Avdelning 43 (cecwi) Giltig från:

Publicerat för enhet: Kardiologiklinik Version: 6. Innehållsansvarig: Cecilia Vik, Sjuksköterska, Avdelning 43 (cecwi) Giltig från: Publicerat för enhet: Kardiologiklinik Version: 6 Innehållsansvarig: Cecilia Vik, Sjuksköterska, Avdelning 43 (cecwi) Giltig från: 2016-10-25 Godkänt av: Sofia Svelander, Vårdenhetschef, Avdelning 43 (sofjo)

Läs mer

Optiflow, högflödesbehandling med grimma (Airvo 2)

Optiflow, högflödesbehandling med grimma (Airvo 2) Riktlinje Process: 3.0.2 RGK Styra Område: Respirationsinsufficiens Faktaägare: Christian Granberg, Verksamhetschef Infektionskliniken Fastställd av: Stephan Quittenbaum, Ordförande medicinska kommittén

Läs mer

DOKUMENTATION I MELIOR Förtydligande angående våra dokumentationsrutiner hänvisas till TIVA:s Meliorpärm.

DOKUMENTATION I MELIOR Förtydligande angående våra dokumentationsrutiner hänvisas till TIVA:s Meliorpärm. Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version 13675 su/med 2017-06-26 3 Innehållsansvarig: Martina Larsson, Undersköterska, Thoraxintensivavdelning (marel21); Marie Mörk, Undersköterska, Thoraxintensivavdelning

Läs mer

FÅNGA PASSET, ETT FEEDBACK SYSTEM I VARDAGEN

FÅNGA PASSET, ETT FEEDBACK SYSTEM I VARDAGEN Hösten 2016 FÅNGA PASSET, ETT FEEDBACK SYSTEM I VARDAGEN Kartläggning av det som orsakar stress på jobbet hos medarbetarna, arbetet gjordes på studiedagarna (AFS2015:4) Sammanställningen visade att stressen

Läs mer

Datum 2015-10-05 Dnr 1502923. Utökning av vårdplatser inom neonatalenheten på Helsingborgs Lasarett i samband med om- och nybyggnad

Datum 2015-10-05 Dnr 1502923. Utökning av vårdplatser inom neonatalenheten på Helsingborgs Lasarett i samband med om- och nybyggnad Sjukvårdsnämnd Sund Peter Sigsjö Enhetschef 040-675 36 91 Peter.Sigsjo@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2015-10-05 Dnr 1502923 1 (8) Sjukvårdsnämnd Sund Utökning av vårdplatser inom neonatalenheten på Helsingborgs

Läs mer

Publicerat för enhet: Barn- och ungdomsklinik Version: 10

Publicerat för enhet: Barn- och ungdomsklinik Version: 10 Publicerat för enhet: Barn- och ungdomsklinik Version: 10 Innehållsansvarig: Johan Robinson, Överläkare, Barn- och ungdomsklinik läkare (johro1) Giltig från: 2017-07-20 Godkänt av: Ulrika Mattsson Kölfeldt,

Läs mer

Servering. Arbetsbeskrivning

Servering. Arbetsbeskrivning Servering Att öppna: Arbetsbeskrivning Bemanning ska nnas 17:30-21:30 vardagar, 09:30-17:00 på helger Serveringens öppentider är 18:00-21:00 vardagar och 10:0-16:30 på helger, tiden före och efter ägnas

Läs mer

Städtips. Till dig som flyttar

Städtips. Till dig som flyttar Städtips Till dig som flyttar Städa noggrant och lämna nycklarna i tid! När du flyttar är det många saker du måste tänka på - till exempel att någon annan kommer att flytta in efter dig. Därför är det

Läs mer

Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version su/med Fisher & Paykel Optiflow Aktiv befuktning vid spontanandning

Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version su/med Fisher & Paykel Optiflow Aktiv befuktning vid spontanandning Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version 13742 su/med 2017-12-13 8 Innehållsansvarig: Christian Rylander, Överläkare, Läkare AnOpIVA (chrry5); Helena Odenstedt Herges, Överläkare, Läkare AnOpIVA

Läs mer

Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version 20086 su/med 2015-04-30 1 RUTIN Introduktion för nyanställda sjuksköterskor

Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version 20086 su/med 2015-04-30 1 RUTIN Introduktion för nyanställda sjuksköterskor Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version 20086 su/med 2015-04-30 1 Innehållsansvarig: Anna Svensson, Specialsjuksköt, Avdelning 115 reumatologi (annsv73) Godkänd av: Sara Werna Rosengren, Sektionsledare,

Läs mer

DISKRUTINER STATION 1

DISKRUTINER STATION 1 Styrande dokument Rutindokument Arbetsinstruktioner Sida 1 (7) Stationer vid dukningen 1. Kostkort 2. Huvudkomponent gryta, biffar, fisk, kött m.m. 3. Bikomponent - ris, pasta, potatis m.m. 4. Sås 5. Grönsaker

Läs mer

Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version 16340 su/med 2014-11-11 4 RUTIN Organdonation, utrustning - Operation

Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version 16340 su/med 2014-11-11 4 RUTIN Organdonation, utrustning - Operation Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version 16340 su/med 2014-11-11 4 Innehållsansvarig: Joanna Lorentzon, Operationssjuksköt., Operation 3 Sahlgrenska (joalo) Godkänd av: Helena Rexius, Verksamhetschef,

Läs mer

L a t h u n d. för hallvärdskapet i Wallenstamhallen, Mölnlycke IH och Café Redfox

L a t h u n d. för hallvärdskapet i Wallenstamhallen, Mölnlycke IH och Café Redfox L a t h u n d för hallvärdskapet i Wallenstamhallen, Mölnlycke IH och Café Redfox Vad innebär hallvärdskapet och vad är syftet med det? Pixbo Wallenstam har ett avtal med kommunen som ger oss rätt att

Läs mer

Innehållsförteckning. s. 3. Arbetsuppgifter under samtliga arbetspass. Brygga kaffe. s. 3. Underhåll. s. 3. Situationer som kan uppstå. s. 4. s.

Innehållsförteckning. s. 3. Arbetsuppgifter under samtliga arbetspass. Brygga kaffe. s. 3. Underhåll. s. 3. Situationer som kan uppstå. s. 4. s. ARBETSRUTINER I detta häfte finns alla arbetsuppgifter och rutiner som behövs för att jobba i Studentfiket. Läs igenom dessa och du kommer bli en mästare! Innehållsförteckning s. 3 s. 3 s. 3 s. 4 s. 4

Läs mer

MANUAL HEARTON A10 KORTVERSION PÅ SVENSKA

MANUAL HEARTON A10 KORTVERSION PÅ SVENSKA MANUAL HEARTON A10 KORTVERSION PÅ SVENSKA Halvautomatisk extern defibrillator Cupola Hjärtstartare HeartOn A10 Generalagent: Cupola AB www.cupola.se 0510-14150 Vid reklamation, kompletterande inköp samt

Läs mer

Städrutiner avdelning 33 och 53. Beskrivning arbetsgång

Städrutiner avdelning 33 och 53. Beskrivning arbetsgång 1 av 5 Städrutiner avdelning 33 och 53 Syfte/Omfattning/Krav/Kvalitetsmål Städning utförs enligt schema. Vem som gör vad se gränsdragningslista och arbetsschema. Målet är att alla patienter ska känna sig

Läs mer

Bäst i test när vi standardiserar vårt arbetssätt

Bäst i test när vi standardiserar vårt arbetssätt Bäst i test när vi standardiserar vårt arbetssätt Oskarshamns sjukhus Akut förbättring Dåliga flödestider på akuten Start av eget Projekt Akut medicinska spåret Akut förbättring ett nationellt projekt

Läs mer

Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version su/adm RUTIN Brand - Regionhabiliteringen

Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version su/adm RUTIN Brand - Regionhabiliteringen Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version 13197 su/adm 2017-10-05 13 Innehållsansvarig: Marie Carlsson, Verksamhetschef, Verksamhet Neurologi-Psykiatri-Habilitering (marca33) Godkänd av: Tomas

Läs mer

Solgården 1&2 11-13 september 2007

Solgården 1&2 11-13 september 2007 Solgården 1&2 11-13 september 2007 Kartlagd process: Morgonrutiner Nulägeskarta 07:00 NULÄGE Morgonrapport Gymnastik Hämta larm Låsa in Planering Lokalisera larm Fråga om uppstign. Plocka smutstv. från

Läs mer

Var på plats senast 30 minuter före matchstart. Gäller även när det varit en match innan och cafeterian är öppen.

Var på plats senast 30 minuter före matchstart. Gäller även när det varit en match innan och cafeterian är öppen. Före Var på plats senast 30 minuter före matchstart. Gäller även när det varit en match innan och cafeterian är öppen. Öppna Slå på strömbrytaren för vattnet. Öppna luckan. Höj upp jalusin med nyckelbrytaren

Läs mer

Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version su/med RUTIN Fekalkateter Flexi-Seal Protect

Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version su/med RUTIN Fekalkateter Flexi-Seal Protect Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version 23629 su/med 2018-10-15 6 Innehållsansvarig: Maria Wihlborg, Instruktör, Intensivvårdsavdelning 227 (marwi39) Godkänd av: Peter Dahm, Verksamhetschef,

Läs mer

Instruktion Café Vid Uppstart

Instruktion Café Vid Uppstart Instrktion Café Vid Uppstart Tryck på den röda knappen till änster om förrådsdörren. Starta kormojjen samt kaffebryggarens timer. Sitter bredid kaffebryggaren. Kom igång med kaffebryggning så fort som

Läs mer

GL B. Fastigheter. Uthyrning och förvaltning sedan Flyttstädning & lite andra råd vid flyttning

GL B. Fastigheter. Uthyrning och förvaltning sedan Flyttstädning & lite andra råd vid flyttning Fastigheter GL B Uthyrning och förvaltning sedan 1994 Flyttstädning & lite andra råd vid flyttning Här följer en praktisk checklista för att flytt städa. En flyttstädning är betydligt mer omfattande än

Läs mer

Överbeläggningsplan för neonatalvård Gäller för: Region Kronoberg

Överbeläggningsplan för neonatalvård Gäller för: Region Kronoberg Rutin Process: Hälso- och sjukvård Område: Administrativt stöd Giltig fr.o.m: 2017-07-03 Faktaägare: Lilian Karlsson, avdelningschef neonatalavdelningen Barn- och ungdomskliniken Fastställd av: Per-Henrik

Läs mer

Tillämpa alltid dessa rutiner. Gäller alla personalkategorier och till alla patienter/ vårdtagare

Tillämpa alltid dessa rutiner. Gäller alla personalkategorier och till alla patienter/ vårdtagare Dokumentnamn: Städ och rengöring Berörd verksamhet: Sektor Välfärd Upprättad av: Godkänd av: Giltigt från: MAS MAS 2016-05-01 Städ och rengöring Goda städrutiner God städning är viktig för att minska mängden

Läs mer

Dokumentnamn: 2. Akutkliniken Akutmottagning Ledningsansvarig sjuksköterska. Giltig fr o m:

Dokumentnamn: 2. Akutkliniken Akutmottagning Ledningsansvarig sjuksköterska. Giltig fr o m: Dokumentera åtgärder med klockslag. Åtgärdskalendern kan användas för dokumentation. Kirurgbakjour larmas av enligt PM på Akutmottagningen. STABSLÄGE DATUM: När beslut om Stabsläge fattats av kirurgbakjouren:

Läs mer

Utfärdande enhet: Dokumentnamn: Sid nr: Barn- och ungdomskliniken i Norrköping Lokala instruktioner för läkemedelshantering

Utfärdande enhet: Dokumentnamn: Sid nr: Barn- och ungdomskliniken i Norrköping Lokala instruktioner för läkemedelshantering Barn- och ungdoms i Lokala instruktioner för läkemedelshantering ungdoms VIN Barn- och ungdoms i 1(7) Lokala instruktioner för läkemedelshantering inom öppenvården Barn och ungdoms ViN Ansvar Verksamhetschef:

Läs mer

Protokoll Specialitetsrådsmöte Örebro 22-23 maj

Protokoll Specialitetsrådsmöte Örebro 22-23 maj Protokoll Specialitetsrådsmöte Örebro 22-23 maj Närvarande: Verksamhetschefer: Studierektorer: Område: Masoumeh Rezapour Ajlana Lutvica Uppsala Bo Claesson Maria Palm Gävle, Hudiksvall Christina Cedergren

Läs mer

TiLL ORTOPEDEN AVD 9

TiLL ORTOPEDEN AVD 9 Ortopedkliniken Vrinnevisjukhuset VÄLKOMMEN TiLL ORTOPEDEN AVD 9 CKOC - Ortopedkliniken i Norrköping Verksamhetsidé Erbjuda en god ortopedisk hälso- och sjukvård Bedriva forskning och undervisning Alla

Läs mer

Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version su/med

Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version su/med Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version 21579 su/med 2018-06-21 8 Innehållsansvarig: Radha Korsoski, Överläkare, Läkare obstetrik (radko) Godkänd av: Lena Otterlind, Sektionschef, Obstetrik

Läs mer

Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version su/med RUTIN Hemsjukvård - Barncancercentrum

Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version su/med RUTIN Hemsjukvård - Barncancercentrum Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version 18657 su/med 2018-03-01 4 Innehållsansvarig: Ulrika Larsson, Barnsjuksköterska, Avdelning 321-322 Barncancercentrum (ulrla12) Godkänd av: Karin Mellgren,

Läs mer

Välkommen till Risön!

Välkommen till Risön! Välkommen till Risön Tillträde till gården är 12.00 eller enligt överrenskommelse. Lämnar gården gör man före klockan 10.30. Vi hoppas ni får en härlig vistelse här Gården Risön 2 Sovstuga med 22 bäddar

Läs mer

Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version su/med RUTIN Syrgas och sug kontroll för Avdelning 623

Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version su/med RUTIN Syrgas och sug kontroll för Avdelning 623 Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version 30540 su/med 2017-01-31 1 Innehållsansvarig: Eva Dalbro, Sjuksköterska, Mottagning rehabilitering (katda3); Ing-Britt Bengtsson, Instruktör, Verksamhetsledning

Läs mer

Hygieniska frågor vid planering och hantering av förråd

Hygieniska frågor vid planering och hantering av förråd Beskrivning Diarienr: Ej tillämpligt 1(6) Dokument ID: 09-82417 Fastställandedatum: 2015-09-21 Giltigt t.o.m.: 2016-09-21 Upprättare: Anita A Johansson Fastställare: Signar Mäkitalo Hygieniska frågor vid

Läs mer

Checklista för nyanställning Akutomhändertagande Gällivare Sjukhus

Checklista för nyanställning Akutomhändertagande Gällivare Sjukhus 1(5) Checklista för nyanställning Akutomhändertagande Gällivare Sjukhus 2(5) Genomgång med enhetschef Gemensam planering av introduktionstiden Ledighet/PAW Sjuk- och friskanmälan, arbertsskada Skyddsombud/

Läs mer

Till Dig som står i Nässjö HC Kiosken!

Till Dig som står i Nässjö HC Kiosken! Till Dig som står i Nässjö HC Kiosken! Kiosken drivs av Nässjö HC tillsammans med dess medlemmar. Kiosken är en del av den service som vi ger till besökare i hallen och våra egna medlemmar. Dessutom ger

Läs mer

Servering. Arbetsbeskrivning

Servering. Arbetsbeskrivning Servering Bemanning ska nnas 17:30-21:30 vardagar, 09:30-17:00 på helger. Serveringens öppentider är 18:00-21:00 vardagar och 10:0-16:30 på helger, tiden före och efter ägnas till förberedelser och städning.

Läs mer

Publicerat för enhet: Barn- och ungdomsklinik Version: 4

Publicerat för enhet: Barn- och ungdomsklinik Version: 4 Publicerat för enhet: Barn- och ungdomsklinik Version: 4 Innehållsansvarig: Rikard Arkel, Överläkare, Barn- och ungdomsklinik läkare (rikar2) Giltig från: 2017-11-23 Godkänt av: Ulrika Mattsson Kölfeldt,

Läs mer

BPSD på Åsengården Minskad motorisk oro

BPSD på Åsengården Minskad motorisk oro BPSD på Åsengården Minskad motorisk oro Åsengården vid arbetets start hösten 2015 Boende för 29 demenssjuka En enhet fördelad på 3 plan (3 avdelningar) Alla boende skattas i BPSD-registret 2 ggr/år, oavsett

Läs mer

Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version su/med RUTIN Avliden patient, omhändertagande

Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version su/med RUTIN Avliden patient, omhändertagande Doknr. i Barium Dokumentserie Giltigt fr o m Version 11573 su/med 2017-01-17 4 Innehållsansvarig: Mirjam Milkewitz, Undersköterska, Thoraxintensivavdelning (mirmi1); Erica Lindgren, Ivasjuksköterska, Thoraxintensivavdelning

Läs mer

Material till flyttstädning. Planering av flyttstädning

Material till flyttstädning. Planering av flyttstädning Material till flyttstädning Här är en lista på städmaterial du behöver för att uppnå bästa resultat vid flyttstädning. Glöm inte heller att du behöver ha tillgång till (varmt) vatten och el under städningen.

Läs mer

Dokumentnamn: 1. Akutkliniken Akutmottagning Ledningsansvarig Läkare. Giltig fr o m:

Dokumentnamn: 1. Akutkliniken Akutmottagning Ledningsansvarig Läkare. Giltig fr o m: Dokumentera tagna beslut och åtgärder med klockslag. Åtgärdskalendern kan används som dokumentationsunderlag. STABSLÄGE DATUM: Åtgärd Klockan/ Signatur 1. Kontrollera med Ledningsansvarig sjuksköterska

Läs mer

Publicerat för enhet: Avdelning 34 Version: 5

Publicerat för enhet: Avdelning 34 Version: 5 Publicerat för enhet: Avdelning 34 Version: 5 Innehållsansvarig: Johan Robinson, Överläkare, Barn- och ungdomsklinik läkare (johro1) Giltig från: 2017-09-22 Godkänt av: Ulrika Mattsson Kölfeldt, Verksamhetschef,

Läs mer

Arbetsbeskrivningar infektionskliniken, avd 27. Arbetsrutiner avd Sjuksköterska dag.. 3. Sjuksköterska kväll...4. Sjuksköterska natt.

Arbetsbeskrivningar infektionskliniken, avd 27. Arbetsrutiner avd Sjuksköterska dag.. 3. Sjuksköterska kväll...4. Sjuksköterska natt. Publicerat för enhet: Infektionsklinik/Område I/ Version: 7 Innehållsansvarig: Agneta Olsson ( agnol3 ) (Avdelning 27/Infektionsklinik/Område I/); Daniel Russberg ( danru2 ) Giltig från: 2017-09-29 (Avdelning

Läs mer

VERKSAMHETSBESKRIVNING för

VERKSAMHETSBESKRIVNING för MALL VERKSAMHETSBESKRIVNING Skånes Universitetssjukhus Elisabeth Olhager Verksamhetschef 046-178286 Datum 20160812 1 (9) VERKSAMHETSBESKRIVNING för Förvaltning/ division/ verksamhetsområde/ området: Skånes

Läs mer

Publicerat för enhet: Infektionsklinik Version: 3

Publicerat för enhet: Infektionsklinik Version: 3 Publicerat för enhet: Infektionsklinik Version: 3 Innehållsansvarig: Eva Wennerholm, Sektionsledare, Infektionsmottagning Norra Älvsborgs Länssjukhus (evasu2) Giltig från: 2017-06-13 Godkänt av: Agneta

Läs mer

Dräger CPAP CF 800. Arbetsinstruktion. Syfte

Dräger CPAP CF 800. Arbetsinstruktion. Syfte Dräger CPAP CF 800 Arbetsinstruktion Syfte Att förbättra syresättning och andningsarbete hos patienten. Detta genom ett system som tillför ett kontinuerligt positivt tryck till luftvägarna både under inspirationen

Läs mer

SkaS-modellen. Gemensam riskanalysmodell för patientsäkerhet, arbetsmiljö, yttre miljö och andra risker

SkaS-modellen. Gemensam riskanalysmodell för patientsäkerhet, arbetsmiljö, yttre miljö och andra risker SkaS-modellen Gemensam riskanalysmodell för patientsäkerhet, arbetsmiljö, yttre miljö och andra risker 2014-09-23 Annette Trenge Jarlshammar Mattias Ståhl Susanne Gustavsson susanne.m.gustavsson@vgregion.se

Läs mer

Behovsprocess på IVA

Behovsprocess på IVA Behovsprocess på IVA 2014-06- 10 Madelene Larsson, SICAHT Eva Douglas, IVA Mikael Aspegren, IVA Jessica Loudd, IVA CharloEe Romare, IVA Eva Bergman OEosson, LtB Intensivvårdsavdelningen! Eva Douglas! Avdelningschef!

Läs mer

Tips och råd för. En smartare flytt

Tips och råd för. En smartare flytt Tips och råd för En smartare flytt Några sista tips från Studentbostäder check på den! Det är mycket att hålla reda på när man ska flytta och lätt att missa något. Därför har vi samlat några smarta tips

Läs mer

Arbetsplats Arbetsuppgifter Period 1 18/6-13/7. Arbetsplatserna är en kirurgavdelning med inriktning mot magtarm-kirurgi

Arbetsplats Arbetsuppgifter Period 1 18/6-13/7. Arbetsplatserna är en kirurgavdelning med inriktning mot magtarm-kirurgi 1(6) Feriepraktik 2018 Arbetsplats Arbetsuppgifter Period 1 18/6-13/7 Antal platser Period 2 16/7-10/8 Antal platser Kirurgienheten, Kirurgens vårdavdelningar Avdelning 211,213 och 413 Helene Marberg 063-153104

Läs mer

Åtgärdsplan/Rapport Kvalitetsgranskning av läkemedelshantering enligt gällande föreskrifter.

Åtgärdsplan/Rapport Kvalitetsgranskning av läkemedelshantering enligt gällande föreskrifter. 1 (7) Medverkande Petra Ölund, Verksamhetschef Jennie Nordin, sjuksköterska Ida Lorenzson, MAS Åtgärdsplanen skickad till Petra.olund@aleris.se Jennie.nordin@aleris.se Ida.lorenzson@sollentuna.se Kvalitetsgranskningen

Läs mer

Kvalitetssäkring av spol- och diskdesinfektorer

Kvalitetssäkring av spol- och diskdesinfektorer Hälso- och sjukvårdsförvaltningen HSF Riktlinje Kvalitetssäkring av spol- och diskdesinfektorer Värmedesinfektion Föremål och instrument som är avsedda för flergångsbruk ska rengöras och desinfekteras

Läs mer

Vetter/Paratech SÄKERHETSFÖRESKRIFTER OCH NORMER

Vetter/Paratech SÄKERHETSFÖRESKRIFTER OCH NORMER LYFTKUDDAR VETTER I denna presentation går vi igenom : Säkerhetsföreskrifter och normer Drivkälla Reduceringsventil Manöverenhet Slangar och kopplingar Högtryckslyftkudde Hopsättning Återställning Felsökning

Läs mer

Välkommen till BB-enheten Personalen på BB gratulerar till ert nyfödda barn

Välkommen till BB-enheten Personalen på BB gratulerar till ert nyfödda barn Välkommen till BB-enheten Personalen på BB gratulerar till ert nyfödda barn Måltider serveras i matsalen: OBS Spritavtvätta händerna innan du tar din mat. Frukost 07.30 09.30 Lunch 12.00 13.00 Middag 17.00

Läs mer

Publicerat för enhet: Kvinnoklinik; Barn- och ungdomsklinik Version: 6

Publicerat för enhet: Kvinnoklinik; Barn- och ungdomsklinik Version: 6 Publicerat för enhet: Kvinnoklinik; Barn- och ungdomsklinik Version: 6 Innehållsansvarig: Anna-Karin Broman, Överläkare, Kvinnoklinik läkare (annbr25); Marie Keillar, Överläkare, Barnoch ungdomsklinik

Läs mer