HOTEL. Neonatalvården förändras. De nyfödda behöver vistas i en miljö som ställer höga krav på ljud, ljus och omslutning.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "HOTEL. Neonatalvården förändras. De nyfödda behöver vistas i en miljö som ställer höga krav på ljud, ljus och omslutning."

Transkript

1

2 Neonatalvården förändras. Idag räddas fler och fler barn i allt lägre åldrar och avdelningen på östra sjukhuset måste expandera. Nya vårdmetoder kräver också en omorganisering av såväl lokaler som verksamhet. I framtiden kommer samvård att ta allt större plats och föräldrarna blir mer och mer delaktiga i vårdandet av sina för tidigt födda barn. Att barn och föräldrar knyter an till varandra är av oerhört stor vikt för barnets utveckling. Närhet, såväl psykiskt som fysiskt måste tillgodoses. De nya vårdmetoderna kräver att föräldrarna vistas på avdelningen under hela vårdperioden och en god boendemiljö är nödvändig utöver en väl fungerande neonatalvård. HOTEL De nyfödda behöver vistas i en miljö som ställer höga krav på ljud, ljus och omslutning. Liggandes i kuvöser och inlindade i filtar skyddas de från omvärlden. En plats bland filtarna liknar platsen inuti livmodern. Filten har kommit att bli en symbol som utvecklats till ett arkitektoniskt grepp i gestaltandet av avdelningen. Filten löper horisontellt såväl som vertikalt genom hela byggnaden. Den vertikala filten omsluter funktionerna placerade utmed fasaden, medan den horisontella filten vilar ovanpå den mörkare kärnan. Där rummen slutar följer filten efter för att ibland dela sig i slitsar vilket skapar spännande platser och entreförhållanden. Inne blir ute, när filten bokstavligt talat pressar sig ut igenom väggen och ut från avdelningen och bildar bubblor på fasaden. Utkragningarna och korridorer som når ut till fasad luckrar upp strukturen och släpper in ljus.

3 Avdelningen delas upp i två separata enheter; intensivvård och lättvård utifrån de olika vårdsituationerna. På intensivvårdsavdelningen är övervakningen koncentrerad och konstant. Föräldrarna behöver närvara men inte delta i vården medan de på lättvården är fullt delaktiga. Övervakningen är där mer flexibel och tillgodoses av mobila larm. Avdelningarna har separata funktionskärnor men binds samman av gemensama utrymmen. På intensivvårdssidan ligger barn och föräldrar i gemensamma salar. Individuella rum finner man på lätttvården. IVA LV MOOD BOARD Behovet av avskildhet för samtal likväl som egna tankar är stort och möjlighet till detta ges genom det symboliska klivet från avdelningen ut till burspråken.

4 PROCESS begränsad kontakt med omgivningen/ ljusinsläpp kontakt med omgivningen/ ljusinsläpp läkare administrations sysslor etc fz fz fz föräldra zon IV kommunikation LV samvård föräldra zon mjölk central åter besök fz fz samtal dop avsked inne - ute Tidig blocklayout som visar huvudsaklig funktionsindelning med ungerfärliga framtida rumsareor. dop avsked föräldra samtal rum (sov) IV rond IV 3 barn IV 3 barn IV 3 barn IV 3 barn behand. iso op medicin skölj mjölk förråd undervisn. pers/stud. förråd exp läk exp ssk personal kök/vila café besök dagrum skölj recep. sekr. återb/ hemsjukv. förråd samv samv samv samv samv samv samv samv samv samv samv samv städ mjölk medicin behand. rond samtal LV 3 barn LV 3 barn vila pers. (ute) föräldra kök/tv m2

5 ÖSTRA SJUKHUSETS NYA NEONATALAVDELNING PLAN 1:300 SEKTION 1:300

6 FILT Den vertikala filten löper kontinuerligt runt hela våningsplanet Den horisontella filten sveper över de centrala delarna.

7 DIAGRAM Rum och zoner där föräldrar vistas på avdelningen. Rum och zoner där personal vistas på avdelningen. Till mittkärnan har föräldrar inte tillträde. Huvudsakliga kommunikationer för föräldrar och personal. Ljusinsläpp och axlar.

8 RUMSBESKRIVNINGAR Avsked/Dop På IVA finns ett lugnt avskiljt rum för ett sista farväl. Behandlingsrum Behandlingsrummet är det första rum det nyfödda barnet tas till. Här kopplas barnet till den livsuppehållande utrustningen och här görs undersökningar. Rummet fungerar som en sluss till vårdsalarna. Det finns även ett behandlingsrum på LV. Operation I anslutning till behandlingsrummet på IVA ligger operationsrummet. Detta rum är alltid steriliserat och förberett för lättare operationer. Förråd I funktionskärnan ligger fyra stora förråd varav två är kompaktförråd. De resterande är till för förvaring av utrustning, ren skölj och förbrukningsvaror. I anslutning till förråden ligger transporthissar för tvätt, schakt och teknikrum. Isoleringsrum På IV delen finns två isoleringsrum med slussar och plats för föräldrar. IT I vardera ända av funktionskärnan finns sex datorplatser för personal och föräldrar att arbeta eller surfa runt på. Här kan personal exempelvis lägga schema. Labb Bredvid expeditionerna finns ett labb fullt utrustat med arbetsplatser, och diverse utrustning. Personalrum med kök. Som en mötesplats mellan IV och LV ligger det stora gemensamma personalrummet som är uppdelat i en kökssida med matsal och en sida för umgänge.

9 Hembesök I entrén finns ett kontorsrum med arbetsplatser för hemsjukvårdssköterskorna. Tvätt I anslutning till föräldraköket ligger en tvättstuga med torktumlare och torkskåp. Vila Längst in på IVA finns ett stort vilorum för föräldrar och personal att pausa i. Utbildning/möte I direkt anknytning till personalrummet finns ett konferensrum för utbildning och möten men kan även fungera som extra matplats. WC På avdelningen finns det fem wc med dusch som nås från korridoren varav två är handikappsanpassade. Dessa är till för besök, personal och föräldrar. Städ Ett städförråd med vask och förvaring som servar båda avdelningarna ligger i funktionskärnan. Medicin Medicinrum finns i personalenhetens ena del och kan nås från tre håll. Här finns vask, arbetsytor och förvaring. Besöksrum Bakom receptionen och i direkt anslutning till entrén finns denna ljusa och öppna plats där föräldrarna kan möta sina anhöriga avskilt men ändå ha vårdpersonalen nära till hands. I besöksrummet finns sittplatser och möjlighet till fika. Besöksrummet fungerar även som väntrum för återbesök. Mjölk I personalenheten finns även ett mjölkrum med förvaring, vask och plats för bröstpumpning och inlämning. En stor uppglasad skölj finns på varje avdelning med nära till förvaring i funktionskärnan,

10 INTENSIVVÅRDSSAL På IV finns fyra salar med plats för tre patienter i vardera. Med tre patienter i salen skapas balans mellan arbetsbördan och personaltillgång. Varje vårdplats får integritet genom rumsavdelning. Rumsavdelningen sker med frostade glasväggar som vid behov kan skjutas åt sidan för att skapa större utrymmen. Vid varje kuvös finns plats för en säng. Vid entrén till IVsalen finns vask, skötbord och datorplats för personal. På IV-salen är barnet ständigt övervakat av personal och förälderns roll i vårdarbetet är begränsat men närvaron är ändå av stor vikt. Utöver de stora IVsalarna finns två isoleringsrum med slussar och plats för föräldrar.

11 LÄTTVÅRDSSAL Lättvårdsdelen med hotellkaraktär har plats för 16 patienter med familjer. Ett av rummen är anpassat för tvillingbarn och två av rummen är handikappsanpassade med extra stora badrumsenheter. Varje rum har en stor säng, plats för kuvös med stubbe, hyllförvaring med tv och en smart box som innehåller badrum, förvaring och en vask på utsidan.

12 CENTRAL SERVICEENHET F u n k t i o n s k ä r n a Rakt genom hela avdelningen löper en funktionskärna med förråd, personalenhet, transport och vårdförsörjande funktioner som mjölk och medicin. P e r s o n a l e n h e t Personalenheten är en uppglasad länk mellan de fyra IV-salarna och en samlingsplats för personalen, att samtala i och föra journal. Personal/ rondrummet fungerar som IVA:s brygga. På LV finns en motsvarande personalenhet.

13 FÖRÄLDRALOGI I anslutning till intensivvårdsavdelningen ligger en lugn oas för föräldrarna att krypa in i. Här får föräldern sin privata sfär, skiljd från den

14 KÖK/DAGRUM I ena änden av avdelningen ligger det stora föräldraköket med matplatser, soffor och möjlighet till socialt umgänge för familjerna. En våning upp ligger en stor terrass för både personal och föräldrar som nås via den södra trappen.

15 SPA På IVA finns ett fullt utrustat spa med bad, bastu och relax för föräldrarna. Fasaden är uppglasad vilket skapar en ljus miljö för kontemplation. Detta ger föräldrarna en möjlighet att komma ifrån vardagens allvar. MOOD BOARD

16 MATERIAL Frostat glas, perforerad höglackad plåt och screentryckt betong utgör väggarna kring mittkärnan. På kvällen framstår den perforerade plåten som ett grafiskt mönster av ljus. Slitstarka vitlackade bambugolv som både är vackra och miljövänliga löper längs korridorerna och i salarna.

17

N Ä R V A R O. Susanna Åkerman Elin Erlansson, A2 VT 2008

N Ä R V A R O. Susanna Åkerman Elin Erlansson, A2 VT 2008 Ä V Utvecklingen inom vården pågår ständigt och neonatalvården har under de senaste åren förändrats kraftigt. Föräldrarna förväntas mer och mer vara en naturlig del av barnens vårdprocess, samtidigt som

Läs mer

AVD. 316 AIP015 ARBETETS RUM

AVD. 316 AIP015 ARBETETS RUM AVD. 316 AIP015 ARBETETS RUM LOBBY LOBBYN ÄR DET FÖRSTA FÖRÄLDRAR OCH ANHÖRIGA MÖTER. SYFTET MED DENNA ZON ÄR ATT SKAPA EN FORM AV AVSKILDHET OCH ETT SKAL GENTEMOT AVDELNINGEN. RUMMET DELAS UPP I MINDRE

Läs mer

1. Närheten till service och kommunikationer. 2. Nyrenoverade kontorslokaler. 3. Centralt läge på Södermalm. Sveavägen 3820. En plats i solen.

1. Närheten till service och kommunikationer. 2. Nyrenoverade kontorslokaler. 3. Centralt läge på Södermalm. Sveavägen 3820. En plats i solen. Tre starka punkter som talar för Ringvägen 100 i Stockholm 3 Sveavägen 3820. En plats i solen. 1. Närheten till service och kommunikationer. 2. Nyrenoverade kontorslokaler. 3. Centralt läge på Södermalm.

Läs mer

SituAtionsplan 1:500. Handel/Kontor Polhemsplatsen. Station/Kontor. Nya Åkareplatsen. Hotel Post. Studentbostäder. Konferenshotell

SituAtionsplan 1:500. Handel/Kontor Polhemsplatsen. Station/Kontor. Nya Åkareplatsen. Hotel Post. Studentbostäder. Konferenshotell SituAtionsplan 1:500 Station/Kontor Handel/Kontor Polhemsplatsen N Nya Åkareplatsen Hotel Post Studentbostäder Konferenshotell Byggnaden som system AUT089 - JOHAN FRANZÉN A3 Plan 1 / ENTRÉPLAN 1:200 N

Läs mer

NÄSTAN HEMMA NEONATALAVDELNINGEN ÖSTRA SJUKHUSET

NÄSTAN HEMMA NEONATALAVDELNINGEN ÖSTRA SJUKHUSET NÄSTAN HEMMA NEONATALAVDELNINGEN ÖSTRA SJUKHUSET LIVIA WINKLER, ELIN EKMAN CTH VT 2008 INLEDNING Utvecklingen inom neonatalvården går mot att föräldern bli alltmer delaktig i vårdprocessen. Det är viktigt

Läs mer

Lokalprogram. Skogsgläntans förskola Nybyggnad PROGRAMHANDLING. Datum: 2011-03-11 Rev. datum:

Lokalprogram. Skogsgläntans förskola Nybyggnad PROGRAMHANDLING. Datum: 2011-03-11 Rev. datum: Skogsgläntans förskola Nybyggnad Datum: 2011-03-11 Rev. datum: Upprättad av: Åsa Lundberg, Tema arkitekter Kristin Åberg Nilsson, Tema miljö & energi Sid 2 (8) Innehållsförteckning Skogsgläntans förskola

Läs mer

på Galärvarvet och Djurgården. Det skapar friktion, spänning, laddning!

på Galärvarvet och Djurgården. Det skapar friktion, spänning, laddning! NYBROVIKEN STRANDVÄGEN DJURGÅRDSKANALEN SLOTTET SKANSEN STADSHUSET KASTELLHOLMEN FOTOGRAFISKA FÅFÄNGAN 1:40 000 BERWALD HALLEN DRAMATEN KUNGL. OPERAN NORDISKA MUSEET NATIONAL MUSEUM VASA MUSEET SLOTTET

Läs mer

Barns och ungdomars åsikter om akuten, barnakuten och avdelning 11

Barns och ungdomars åsikter om akuten, barnakuten och avdelning 11 Barns och ungdomars åsikter om akuten, barnakuten och avdelning 11 - En undersökning av barnrättspraktikanter inom Landstinget Kronoberg Lina Ax och Elin Andén Barn- och fritidsprogrammet åk 3 Teknikum

Läs mer

Grafisk form: Frida Nilsson www.illbatting.se. Barns och ungdomars rätt på sjukhus

Grafisk form: Frida Nilsson www.illbatting.se. Barns och ungdomars rätt på sjukhus Grafisk form: Frida Nilsson www.illbatting.se Barns och ungdomars rätt på sjukhus Vilka rättigheter har barn och ungdomar på sjukhus? FN:s barnkonvention definierar barns rättigheter. För dig som är barn

Läs mer

Grafisk form: Frida Nilsson www.illbatting.se. Barns och ungdomars rätt på sjukhus

Grafisk form: Frida Nilsson www.illbatting.se. Barns och ungdomars rätt på sjukhus Grafisk form: Frida Nilsson www.illbatting.se Barns och ungdomars rätt på sjukhus 10 Jag har rätt till respekt Relationer, närhet och trygghet Barn skall bemötas med takt och förståelse och deras integritet

Läs mer

Söra kollogårds inre och yttre miljö

Söra kollogårds inre och yttre miljö SÖRA ÄVENTYRSKOLLO Söra kollogård är belägen i Södermanland, en bit norr om Nyköping i en lugn och avskild miljö omgiven av skog och stora ängar med utsikt över Hovrasjön. Kollogården ligger ca tio mil

Läs mer

Välkommen till Örebros mest kreativa arbetsplats

Välkommen till Örebros mest kreativa arbetsplats Välkommen till Örebros mest kreativa arbetsplats Bli medlem i myoffice den moderna och kreativa arbets platsen myoffice är både en kreativ och flexibel arbetsplats samt ett modernt utrustat kontor. Ni

Läs mer

Res med Nordström assistans till Teneriffa 20 november- 27 november 2016

Res med Nordström assistans till Teneriffa 20 november- 27 november 2016 Res med Nordström assistans till Teneriffa 20 november- 27 november 2016 Koppla av i värmen med möjlighet till träning varje dag. Något för dig? Rehabanläggningen Mar y Sol, Los Cristianos Hej! Vi på Nordström

Läs mer

Neonatalavdelning 316. Östra Sjukhuset

Neonatalavdelning 316. Östra Sjukhuset Neonatalavdelning 316 Östra Sjukhuset VERKSAMHETSBESKRIVNING GRAFISK PRESENTATION Neonatalavdelning 316 Rumsliga Förutsättningar & Stateboard Rumsliga Möjligheter Visioner & Positionboard Rumsligt Genomförande

Läs mer

FÖRSTUDIE AUGUSTI 2014 UTREDNING AV HUVUDENTRÉ OCH AKUTENTRÉ MÖLNDALS SJUKHUS HUS S

FÖRSTUDIE AUGUSTI 2014 UTREDNING AV HUVUDENTRÉ OCH AKUTENTRÉ MÖLNDALS SJUKHUS HUS S UTREDNING AV HUVUDENTRÉ OCH AKUTENTRÉ MÖLNDALS SJUKHUS HUS S SID 2/14 INNEHÅLL SID 1. SAMMANFATTNING 3 2. REGIONÖVERGRIPANDE PLANERING 3 3. FÖRUTSÄTTNINGAR 3 4. FASTIGHET 3 5. FÖRSLAG 5 6. TIDPLAN OCH

Läs mer

Bofaktablad Brf Sågbäcken

Bofaktablad Brf Sågbäcken Bofaktablad Brf Sågbäcken Lägenheterna :a på 9 kvm - smart och yteffektiv På dessa 9 kvadratmeter finns ett gemensamt vardagsrum, kök och sovplats. rån entrébalkongen kliver man in i hallen och ser direkt

Läs mer

Bergkristallsgatan 28

Bergkristallsgatan 28 Bergkristallsgatan 28 Tynnered, Göteborg Pris: 850 000 kr Accepterat pris Boarea: 77 kvm Rum: 3 Typ: Bostadsrättslägenhet Avgift: 4.961 kr Våning: Våningsplan 3 av 3. Välkomna till Bergkristallsgatan 28

Läs mer

Län Gatuadress Kommun Storlek Område Tillträde tidigast Ullstorpsvägen 311

Län Gatuadress Kommun Storlek Område Tillträde tidigast Ullstorpsvägen 311 Län Skåne Gatuadress Kommun Kristianstad Storlek 6 rum (3 sovrum) / 150 m² Område Kristianstad Tillträde tidigast Enligt överenskommelse " Vi föll för den spännande planlösningen, man vet inte vad som

Läs mer

Skola i Trönninge 2015-04-07

Skola i Trönninge 2015-04-07 Trönninge Skola utformas som ett Kunskapscentrum, med privata hemvister och gemensamma lokaler som skall vara tillgängliga och avgränsningsbara efter skoltid. Skolan skall erbjuda en trygg och säker arbetsmiljö,

Läs mer

1 rok 35 kvm LGH: 3B-1102, 3B-1202, 3B-1302 BRF FLATÅS HALL HALL SOVALKOV BAD/ TVÄTT VARDAGSRUM/KÖK BALKONG

1 rok 35 kvm LGH: 3B-1102, 3B-1202, 3B-1302 BRF FLATÅS HALL HALL SOVALKOV BAD/ TVÄTT VARDAGSRUM/KÖK BALKONG rok 5 kvm : B-0, B-0, B-0 En mycket kvadratsmart etta med sovalkov och stor balkong i söderläge. Praktiskt kök BOATABAD i vinkel utrustat med diskmaskin och mikrovågsugn. Vardagsrummet BR ATÅS rymmer PAR

Läs mer

SCEN. Over SIDDSCEN SCEN SIDDSCEN REPETITIONSLOKALE STOR ARTISTFOAJE

SCEN. Over SIDDSCEN SCEN SIDDSCEN REPETITIONSLOKALE STOR ARTISTFOAJE SCEN Over SIDDSCEN SCEN SIDDSCEN REPETITIONSLOKALE STOR ARTISTFOAJE SCEN C:\Users\Janis Kristians\Documents\REVIT MODEL 1. platsen 2. byggnaden SOCIAL 3. människan 9. människan 8. byggnaden EKONOMISK EKOLOGISK

Läs mer

Särskilt boende för äldre i Strängnäs kommun. Från ansökan till inflyttning Gäller från och med 2012-04-17

Särskilt boende för äldre i Strängnäs kommun. Från ansökan till inflyttning Gäller från och med 2012-04-17 Särskilt boende för äldre i Strängnäs kommun Från ansökan till inflyttning Gäller från och med 2012-04-17 2 / Särskilt boende för äldre i Strängnäs kommun Innehållsförteckning Förord 3 Hur ansöker jag

Läs mer

GESTALTNINGSPROGRAM ÄLTA 26:1 OCH DEL AV ÄLTA 10:1 DECEMBER 2011, JUSTERAD MAJ 2012 S J ÖGR E N A RKI TEKTER A B 1

GESTALTNINGSPROGRAM ÄLTA 26:1 OCH DEL AV ÄLTA 10:1 DECEMBER 2011, JUSTERAD MAJ 2012 S J ÖGR E N A RKI TEKTER A B 1 GESTALTNINGSPROGRAM ÄLTA 26:1 OCH DEL AV ÄLTA 10:1 DECEMBER 2011, JUSTERAD MAJ 2012 S J ÖGR E N A RKI TEKTER A B 1 SYFTE 3 NULÄGESBESKRIVNING 4 GESTALTNINGSIDÉ 5 ALLMÄN MARK 7 KVARTERSMARK Tillgänglighet

Läs mer

SÖRA. Utepedagogik Sverige AB Vulcanusgatan 15 113 21 Stockholm 08-652 52 92 www.utepedagogik.se info@utepedagogik.se

SÖRA. Utepedagogik Sverige AB Vulcanusgatan 15 113 21 Stockholm 08-652 52 92 www.utepedagogik.se info@utepedagogik.se SÖRA Söra är belägen i Södermanland, en bit norr om Nyköping i en lugn och avskild miljö omgiven av skog och stora ängar med utsikt över Hovrasjön. Söra ligger ca tio mil söder om Stockholm och det tar

Läs mer

Skolan är en viktig symbol för

Skolan är en viktig symbol för rama in knyta an länk mellan stad o jordbruk små och stora rum odlingskvalitéer skolans betydelse för Hyllie Skolan är en viktig symbol för visionen om det hållbara och klimatsmarta Hyllie. En global förebild

Läs mer

Studiebesök på Campus Roskilde 2014-03-26

Studiebesök på Campus Roskilde 2014-03-26 Studiebesök på Campus Roskilde 2014-03-26 Deltagare: Anja Granlöv, Anna Mansfeld, Barbro Palmqvist, Christina Gummesson, Gudrun Edgren, Gunnar Söderqvist, Göran Thomé, Ingemar Carlstedt, Jakob Donnér,

Läs mer

Nybyggnation av hus 37 (etapp 4-5) Höglandssjukhuset

Nybyggnation av hus 37 (etapp 4-5) Höglandssjukhuset 1(5) 2013-08-29 LJ2013/425 Förvaltningsnamn Avsändare Landstingsstyrelsen Nybyggnation av hus 37 (etapp 4-5) Höglandssjukhuset Bakgrund Behovet av investeringar för Höglandssjukhuset är stort. De delar

Läs mer

FUNKTIONSPROGRAM FÖRSKOLA 100621

FUNKTIONSPROGRAM FÖRSKOLA 100621 Förskolans verksamhet skall präglas av en pedagogik, där omvårdnad, omsorg, fostran och lärande bildar en helhet. Såväl omvårdnad och omsorg som vila och andra aktiviteter skall vägas samman på ett balanserat

Läs mer

Västra Gatuadress Nejlikevägen 5 Götaland Kommun Lerum Storlek 7 rum (4 sovrum) / 180 m² Tillträde tidigast

Västra Gatuadress Nejlikevägen 5 Götaland Kommun Lerum Storlek 7 rum (4 sovrum) / 180 m² Tillträde tidigast Län Västra Gatuadress Götaland Kommun Lerum Storlek 7 rum (4 sovrum) / 180 m² Tillträde tidigast Enligt överenskommelse " Det bästa med huset är det lugna, avskilda och barnvänliga läget med trevliga grannar

Läs mer

Satsa på Alingsås lasarett! Ännu bättre sjukvård Tillgänglig vård Säker vård Flexibelt och kundorienterat sjukhus

Satsa på Alingsås lasarett! Ännu bättre sjukvård Tillgänglig vård Säker vård Flexibelt och kundorienterat sjukhus Satsa på Alingsås lasarett! - Det lagom stora sjukhuset Vad Hur Varför Ännu bättre sjukvård Tillgänglig vård Säker vård Flexibelt och kundorienterat sjukhus Framtidens närsjukhus Närsjukhus med specialistuppdrag

Läs mer

Silentia Silver Line S K Ä R M A A V U T A N AT T S T Ä N G A I N

Silentia Silver Line S K Ä R M A A V U T A N AT T S T Ä N G A I N Silentia Silver Line S K Ä R M A A V U T A N AT T S T Ä N G A I N Ett unikt avskärmningssystem lika enkelt som användbart Silentia Silver Line är ett patenterat avskärmningssystem, som utvecklats för att

Läs mer

COME TOGETHER Elina Friberg Helena Sandberg, A2 vt 2008

COME TOGETHER Elina Friberg Helena Sandberg, A2 vt 2008 COME OEHER Elina riberg Helena Sandberg, A2 vt 2008 INNEHÅLLSÖRECNIN Verksamhetens utveckling... s. 3 Vision... s. 5 Plan :300... s. 8 Perspektiv över avdelningen... s. 9 Avdelningen... s. 0 Entréhall

Läs mer

MODERNA FASTIGHETER I STOCKHOLMS MEST ATTRAKTIVA INDUSTRIOMRÅDE

MODERNA FASTIGHETER I STOCKHOLMS MEST ATTRAKTIVA INDUSTRIOMRÅDE MODERNA FASTIGHETER I STOCKHOLMS MEST ATTRAKTIVA INDUSTRIOMRÅDE MODERNA FASTIGHETER TVÅ FASTIGHETER NÄRA STOCKHOLM Smedmark Konsult AB äger och förvaltar två fastigheter i hjärtat av Arninges expansiva

Läs mer

2012-03-28. Västerbottens läns Landsting Projekteringsanvisning ljud

2012-03-28. Västerbottens läns Landsting Projekteringsanvisning ljud 1 2012-03-28 Västerbottens läns Landsting Projekteringsanvisning ljud 2 Innehållsförteckning Inledning... 2 Ljudkrav... 3 Luftljudsisolering... 3 Stegljudsisolering... 4 Efterklangstid... 4 Buller från

Läs mer

Personalpolitikens övergripande mål är attraktiva och hälsofrämjande arbetsplatser Utdrag ur Kommunfullmäktigemål 2010-2012

Personalpolitikens övergripande mål är attraktiva och hälsofrämjande arbetsplatser Utdrag ur Kommunfullmäktigemål 2010-2012 Personalpolitikens övergripande mål är attraktiva och hälsofrämjande arbetsplatser Utdrag ur Kommunfullmäktigemål 2010-2012 65 FÖRUTSÄTTNINGAR VARFÖR ETT FUNKTIONSPROGRAM 66 Personalens rum Att få stänga

Läs mer

Riktlinjer vid utformning av vård- och omsorgsboende

Riktlinjer vid utformning av vård- och omsorgsboende Strategi Program Plan Policy Riktlinjer Regler Styrdokument Riktlinjer vid utformning av vård- och omsorgsboende ANTAGET AV: Kommunstyrelsen DATUM: 2016-05-04, 144 ANSVAR UPPFÖLJNING/UPPDATERING: Socialchef

Läs mer

Beskrivningstext. Situationsplan, skala 1:200 (A4)

Beskrivningstext. Situationsplan, skala 1:200 (A4) Situationsplan, skala 1:200 (A4) N Beskrivningstext På en tätbevuxen tomt alldeles i närheten av havet hade beställarna en önskan om ett hus avsett som sommarhus med framtida tankar om att kunna bo permanent.

Läs mer

Strandpärlan. Där Österlen är som bäst. Version 3.3 2012-08-04

Strandpärlan. Där Österlen är som bäst. Version 3.3 2012-08-04 Strandpärlan Där Österlen är som bäst Version 3.3 2012-08-04 Ett stenkast från havet omgivet av en naturtomt där äppleträden står i blom med den Skånska blå himmeln i bakgrunden. Då är det lätt att inse

Läs mer

EN MÖTESPLATS FÖR NYTÄNKANDE FÖRETAG

EN MÖTESPLATS FÖR NYTÄNKANDE FÖRETAG EN MÖTESPLATS FÖR NYTÄNKANDE FÖRETAG GT30 på Grev Turegatan i Stockholm är mer än bara fina kontor i bästa läge. Mycket mer. Det är en inspirerande mötesplats för nyskapande företag i olika branscher.

Läs mer

GE DIN GÅRD ETT LYFT!

GE DIN GÅRD ETT LYFT! GE DIN GÅRD ETT LYFT! TRÄDGÅRDSINGENJÖRERNA NATALIA & MAJA Trädgårdsingenjörerna Natalia Andersson och Maja Schmidt är utbildade vid Sveriges Lantbruksuniversitet i Alnarp strax utanför Malmö. Sedan 2010

Läs mer

PROTOKOLL. Inspektion av Stockholms läns landsting, Psykiatri Södra Stockholm, Psykiatriska vårdenheten Haninge, avdelning Lotsen, den 26-27 mars 2014

PROTOKOLL. Inspektion av Stockholms läns landsting, Psykiatri Södra Stockholm, Psykiatriska vårdenheten Haninge, avdelning Lotsen, den 26-27 mars 2014 PROTOKOLL NPM-enheten Dnr 1698-2014 Sid 1 (5) Inspektion av Stockholms läns landsting, Psykiatri Södra Stockholm, Psykiatriska vårdenheten Haninge, avdelning Lotsen, den 26-27 mars 2014 Inledning På uppdrag

Läs mer

NYA CENTRUMHUSET. Där hyresgästen står i centrum

NYA CENTRUMHUSET. Där hyresgästen står i centrum NYA CENTRUMHUSET Där hyresgästen står i centrum INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING Omgivningen... 03 Byggnaden... 05 Lägenheter 1 rum och kök... 06 Lägenheter 2 rum och kök... 08 Lägenheter 3 rum

Läs mer

Kontorshotell från 2 000 kr/rum i fristående 1800-talshus. Marma Gård företagsby. Lokaler av hög kvalitet med låg energiförbrukning i naturskön miljö.

Kontorshotell från 2 000 kr/rum i fristående 1800-talshus. Marma Gård företagsby. Lokaler av hög kvalitet med låg energiförbrukning i naturskön miljö. Byggnad 109 Företagsby Enorma uppställningsytor och FRI parkering för dig och dina kunder Möjlighet till konferens och fest för upp till 100 personer Nära 15 minuter till Uppsala 35 minuter till Stockholm

Läs mer

Tureberg / Terrinen. Vårdlägenheter Kvartal 1 2013 Bostäder Kvartal 3 2013 kvartal 2 2014. Planerad inflyttning. Bofakta april 2012

Tureberg / Terrinen. Vårdlägenheter Kvartal 1 2013 Bostäder Kvartal 3 2013 kvartal 2 2014. Planerad inflyttning. Bofakta april 2012 Sollentunahem Bofakta april 2012 Planerad inflyttning Vårdlägenheter Kvartal 1 2013 Bostäder Kvartal 3 2013 kvartal 2 2014 Tureberg / Terrinen Bostäder i certifierad Miljöbyggnad BofaktaA april 2012 BofaktaA

Läs mer

FÖRFRÅGNINGSUNDERLAG. Rosvalla Nyköping Nybyggnad av sporthall. Ljudkravdokument 2011-11-09. Uppdragsnummer: 230743 Rapportnummer: 230743-R01

FÖRFRÅGNINGSUNDERLAG. Rosvalla Nyköping Nybyggnad av sporthall. Ljudkravdokument 2011-11-09. Uppdragsnummer: 230743 Rapportnummer: 230743-R01 1(9) FÖRFRÅGNINGSUNDERLAG Rosvalla Nyköping Nybyggnad av sporthall Ljudkravdokument 2011-11-09 Uppdragsnummer: 230743 Rapportnummer: 230743-R01 Uppdragsgivare: Aros Arkitekter AB gm Jörgen Winnberg Handläggare

Läs mer

ETT NYTT SVENSKT RESIDENS I SANTIAGO CHILE - INTRODUKTION

ETT NYTT SVENSKT RESIDENS I SANTIAGO CHILE - INTRODUKTION CHILE - INTRODUKTION EXAMENSARBETE EXAMINATOR : ELISABETH HATZ NAMN : M.PIA GARAY CORREALES Fastighetsverket ska bygga ett nytt residens för Sveriges ambassadör i Chile. Residenset skall tillgodose högt

Läs mer

1 rok 30,5 kvm BOFAKTABLAD

1 rok 30,5 kvm BOFAKTABLAD 1 1 rok 0, kvm H: -1, -1, -1, -1, -1, -1, -1, -1, -1 Perfekt planerad etta med yteffektiva kvadratmetrar. Stilrent BOFAKTABD kök med spishäll, inbyggnadsugn och förberett för diskmaskin. Helkaklat BRF

Läs mer

Vackra villor på Hovshagas soligaste sida

Vackra villor på Hovshagas soligaste sida v ä x j ö h o v s h ö j d Vackra villor på Hovshagas soligaste sida Inspirationsbild interiör Johanna, 124 kvm d e s i g n h e l h e t t r y g g h e t p r i s v ä r t Klara och Maria de vackra husen på

Läs mer

Lilla Bråtavägen 35. Län. Västra Gatuadress Lilla Bråtavägen 35. Kommun Lerum Storlek 6.0 rum (4 sovrum) / 213 m² Område Bråta Tillträde tidigast

Lilla Bråtavägen 35. Län. Västra Gatuadress Lilla Bråtavägen 35. Kommun Lerum Storlek 6.0 rum (4 sovrum) / 213 m² Område Bråta Tillträde tidigast Län Västra Gatuadress Götaland Kommun Lerum Storlek 6.0 rum (4 sovrum) / 213 m² Område Bråta Tillträde tidigast Enligt överenskommelse www.hemverket.se - Sida 1 av 6 Beskrivning En av Göteborgsregionens

Läs mer

intimiteten är förtolkat i ett arkitektoniskt uttryck. Huset framstår som en klar och lättavläslig komposition

intimiteten är förtolkat i ett arkitektoniskt uttryck. Huset framstår som en klar och lättavläslig komposition VY FRÅN KANALGATAN VY FRÅN FOAJÉ MOT TORGET Linjen i fjärran, där himlen, havet och jordytan möts. Ett avskiljt ställe ett mål, en dröm. FÖRTÄTNING Det nya kulturhuset fyller ett tomrum i Skellefteå. Härmed

Läs mer

Projektet Trulsibrunn

Projektet Trulsibrunn Projektet Trulsibrunn I ett nära och varmt samarbete med våra beställare Ingrid Kristensson och Jan Rosengren har vi ritat ett trähus med många detaljer, på den fina tomten längs Trulsibrunnsvägen i Höllviken.

Läs mer

SKARPLÖTS ÄNGAR. www.skanska.se/skarplotsangar

SKARPLÖTS ÄNGAR. www.skanska.se/skarplotsangar PLAN ÖVER OMRÅDET O $[JLärta 2NCPGTCF DWUUJållplats *är planeras en I Ur och Skurförskola med förtur till Skanskas kunder i Skarplöts Ängar ORIENTERINGSKARTA Vä g7 3 Nynäsvägen Västerhaninge SKARPLÖTS

Läs mer

Sahlgrenska Universitetssjukhuset Välkommen till avdelning 125 Öron-, Näs- och Halssjukvård Information till patient och närstående

Sahlgrenska Universitetssjukhuset Välkommen till avdelning 125 Öron-, Näs- och Halssjukvård Information till patient och närstående Sahlgrenska Universitetssjukhuset Välkommen till avdelning 125 Öron-, Näs- och Halssjukvård Information till patient och närstående Informationen ska vara en vägledning för dig under din vårdtid hos oss.

Läs mer

Bilden visar Stamsjön. STAMSJÖN. EXKLUSIV STRANDNÄRA TOMT MED RITNINGAR OCH BYGGLOV för arkitektritad villa om 200 m2

Bilden visar Stamsjön. STAMSJÖN. EXKLUSIV STRANDNÄRA TOMT MED RITNINGAR OCH BYGGLOV för arkitektritad villa om 200 m2 Bilden visar Stamsjön. STAMSJÖN EXKLUSIV STRANDNÄRA TOMT MED RITNINGAR OCH BYGGLOV för arkitektritad villa om 200 m2 Nu finns en unik möjlighet att förvärva en exklusiv standnära tomt vid Stamsjön i Lerum.

Läs mer

GENOMTÄNKTA BOSTÄDER. Intill den pampiga Skvallereken i Ektorp skapas nu 67 smakfulla och välplanerade bostadsrätter om 1-4 rum och kök.

GENOMTÄNKTA BOSTÄDER. Intill den pampiga Skvallereken i Ektorp skapas nu 67 smakfulla och välplanerade bostadsrätter om 1-4 rum och kök. 4 Oakhouapplese GENOMTÄNKTA BOSTÄDER Intill den pampiga Skvallereken i Ektorp skapas nu 67 smakfulla och välplanerade bostadsrätter om 1-4 rum och kök. fasaden 7 Oakhouapplese Bild område I Ektorp har

Läs mer

FRILIGGANDE VILLA - SALTSJÖ-DUVNÄS - PRIS: 8 750 000:- UTGÅNGSPRIS

FRILIGGANDE VILLA - SALTSJÖ-DUVNÄS - PRIS: 8 750 000:- UTGÅNGSPRIS FRILIGGANDE VILLA - SALTSJÖ-DUVNÄS - PRIS: 8 750 000:- UTGÅNGSPRIS Beskrivning Gedigen 50-tals villa Välplanerad och gedigen villa med 5 sovrum varav fyra på samma plan. Insynsskyddad tomt. Tegelfasad,

Läs mer

Konstenheten TJÄNSTEUTLÅTANDE Diarienummer: 2013-04-17 KUN 2013/264

Konstenheten TJÄNSTEUTLÅTANDE Diarienummer: 2013-04-17 KUN 2013/264 KUN 2013-04-25, p 5 Konstenheten TJÄNSTEUTLÅTANDE Diarienummer: 2013-04-17 KUN 2013/264 Handläggare: Susanne Andersson Kopp Konstprogram för Södersjukhuset byggnad 25, ombyggnad för Patienthotell och vårdavdelningar

Läs mer

Hästholmsvägen 28, Nacka

Hästholmsvägen 28, Nacka Hästholmsvägen 28, Nacka Fakta Lokaltyp Kontor Område Danvikstull Storlek 590 kvm Lokalnummer 0364 Fin ledig kontorslokal med genomgående stavparkett i DanvikCenter vid Danvikstull i Nacka Denna lokal

Läs mer

Län Blekinge Gatuadress Lärkvägen 40 Kommun Karlskrona Storlek 7 rum (5 sovrum) / 160 m² Tillträde tidigast Enligt överenskommelse

Län Blekinge Gatuadress Lärkvägen 40 Kommun Karlskrona Storlek 7 rum (5 sovrum) / 160 m² Tillträde tidigast Enligt överenskommelse Län Blekinge Gatuadress Kommun Karlskrona Storlek 7 rum (5 sovrum) / 160 m² Tillträde tidigast Enligt överenskommelse " Vi gillar området jättemycket, det är nära centrum men ändå lite lugnare, perfekt

Läs mer

Län Skåne Gatuadress Skräddarebyn 2 A Kommun Malmö Storlek 4 rum (3 sovrum) / 111 m² Område Annestad Tillträde tidigast Enligt överenskommelse

Län Skåne Gatuadress Skräddarebyn 2 A Kommun Malmö Storlek 4 rum (3 sovrum) / 111 m² Område Annestad Tillträde tidigast Enligt överenskommelse Län Skåne Gatuadress Kommun Malmö Storlek 4 rum (3 sovrum) / 111 m² Område Annestad Tillträde tidigast Enligt överenskommelse " Här bor man på ett mycket lugnt och trivsamt område med närhet till storslagna

Läs mer

ÖPPETTIDER För aktuella öppettider vad gäller Gute Grill & bar: frukost, Midag, After Ski, Skistarshop mm se anslag i hissar och reception

ÖPPETTIDER För aktuella öppettider vad gäller Gute Grill & bar: frukost, Midag, After Ski, Skistarshop mm se anslag i hissar och reception Välkommen RECEPTION Bemanning alla dagar 24 timmar om dygnet under vintersäsongen, mitten av december till april. Övriga tider på året, se anslag i hissar och reception. Receptionen erbjuder mat, tilltugg,

Läs mer

FRILIGGANDE VILLA - NORRA SKARBOL - PRIS: BUD

FRILIGGANDE VILLA - NORRA SKARBOL - PRIS: BUD FRILIGGANDE VILLA - NORRA SKARBOL - PRIS: BUD Beskrivning Villa Svansjön, en sjönära idyll I en lantlig idyll med vacker sagolik miljö endast ett stenkast ifrån sjön Mellan-Svan ligger denna trevliga souterrängvilla

Läs mer

Län Halland Gatuadress Fastarp Bäckäng 129 Kommun Halmstad Storlek 8 rum (4 sovrum) / 175 m² Område. Tillträde tidigast

Län Halland Gatuadress Fastarp Bäckäng 129 Kommun Halmstad Storlek 8 rum (4 sovrum) / 175 m² Område. Tillträde tidigast Län Halland Gatuadress Kommun Halmstad Storlek 8 rum (4 sovrum) / 175 m² Område " Holm/ Nyårsåsen Tillträde tidigast Enligt överenskommelse Här bor man mitt i naturen, men ändå så nära till Halmstad med

Läs mer

Brunnsvägen 62. Län Södermanland Gatuadress Brunnsvägen 62 Kommun Strängnäs Storlek 6.0 rum (4 sovrum) / 147 m² Område Finninge Tillträde tidigast

Brunnsvägen 62. Län Södermanland Gatuadress Brunnsvägen 62 Kommun Strängnäs Storlek 6.0 rum (4 sovrum) / 147 m² Område Finninge Tillträde tidigast Län Södermanland Gatuadress Kommun Strängnäs Storlek 6.0 rum (4 sovrum) / 147 m² Område Finninge Tillträde tidigast Enligt överenskommelse www.hemverket.se - Sida 1 av 6 Beskrivning Rymligt kedjehus i

Läs mer

SALTSJÖ-BOO HÄLLBRINKEN 6

SALTSJÖ-BOO HÄLLBRINKEN 6 SALTSJÖ-BOO HÄLLBRINKEN 6 HÄLLBRINKEN 6 Varje detalj i den här påkostade villan är noga genomtänkt. Det är en helt unik bostad med toppmoderna material val, smarta lösningar samt underbar utsikt över Baggensfjärden.

Läs mer

fagerhult health & care

fagerhult health & care fagerhult health & care Fagerhult Health & Care Vi har arbetat med att utveckla belysningssystem och medicinska försörjningsenheter till sjukhus sedan 1968 och är idag marknadsledande i Skandinavien.

Läs mer

Plan för hållbarhet. Ett uppdrag att tydliggöra hållbarhetsperspektiven i VEP:en. Ange namn på verksamheten

Plan för hållbarhet. Ett uppdrag att tydliggöra hållbarhetsperspektiven i VEP:en. Ange namn på verksamheten Plan för hållbarhet Ett uppdrag att tydliggöra hållbarhetsperspektiven i VEP:en Hur ska vi i Piteå tillsammans bli en attraktivt och uthålligt kommun? Hur ska vi lyfta hållbarhetsfrågorna i kommunen? Attraktivt

Läs mer

Kloka hus i kvarteret Bergsgrottan. Vi bygger 20 passivhus med inflyttning våren 2011.

Kloka hus i kvarteret Bergsgrottan. Vi bygger 20 passivhus med inflyttning våren 2011. Kloka hus i kvarteret Bergsgrottan Vi bygger 20 passivhus med inflyttning våren 2011. En dröm för de små I det nya området är det alltid nära till spännande skogsäventyr. En stenkast bort planeras för

Läs mer

VERKSAMHETSSPECIFIKA KRAV

VERKSAMHETSSPECIFIKA KRAV VERKSAMHETSSPECIFIKA KRAV Verksamhetens karaktär med särskilda krav på samhällsskydd och säkerhet står delvis i motsatsförhållande till vårdens krav på lokalerna. Viktigt blir därför att hitta byggnadsmässiga

Läs mer

Att vända intresset bort från dörrarna

Att vända intresset bort från dörrarna Att vända intresset bort från dörrarna Mot mindre tvång och begränsningar Foto: Robert Churchill, Getty Images 1 Introduktion lärande exempel Det här lärande exemplet beskriver ett särskilt boende för

Läs mer

Brf Öjersjö, Göteborg

Brf Öjersjö, Göteborg Brf Öjersjö, Göteborg Objekt: Brf Öjersjö Arkitekt: ABAKO arkitektkontor AB Byggherre: HSB Göteborg Entreprenör: Skanska Byggår: 2010 Den ljusa röda äkta faluröda färgen är vacker när det sneda ljuset

Läs mer

Grunddata. https://login.mspecs.se/private/index.html#/property/mde2nnwwmdawmdawmda0mxw1oa../object-description

Grunddata. https://login.mspecs.se/private/index.html#/property/mde2nnwwmdawmdawmda0mxw1oa../object-description 2016-02-17 Eskilstuna Rosells Väg 6 Eskilstuna Rosells Väg 6 Mälarbaden På trevliga Rosells väg i soligt sydvästläge finns denna fina 1 1/2-plansvilla med tillhörande tomt och pool. Villan är smart planerad

Läs mer

Redovisning av tillgänglighetsarbete för Skolförvaltningen 2014

Redovisning av tillgänglighetsarbete för Skolförvaltningen 2014 SALA4000, v 2.0, 2012-08-27 N:\ Staben\BLN\2014\2014-09-16\Ärende 8 Missiv.docx SKOLFÖRVALTNINGEN 1 (6) DNR 2014/935 ÄRENDE 8 BILAGA BLN 2014/33/1 HENRIC SJÖBLOM MISSIV Redovisning av tillgänglighetsarbete

Läs mer

DEN ÖPPNA INNERGÅRDEN

DEN ÖPPNA INNERGÅRDEN DEN ÖPPNA INNERGÅRDEN UTBYGGNAD AV SKISSERNAS MUSEUM TÄVLINGSFÖRSLAG 1. KOMPOSITION 2. KONCEPT 3. MATERIAL 4. KONSTRUKTION 5. HÅLLBARHET 6. FLEXIBILITET 7. ALTERNATIV PLAN 8. NYCKELTAL Entrén till den

Läs mer

Län Kronoberg Gatuadress Byholma 8 Kommun Ljungby Storlek 11 rum (4 sovrum) / 150 m² Område Lidhult Tillträde tidigast Enligt överenskommelse

Län Kronoberg Gatuadress Byholma 8 Kommun Ljungby Storlek 11 rum (4 sovrum) / 150 m² Område Lidhult Tillträde tidigast Enligt överenskommelse Län Kronoberg Gatuadress Kommun Ljungby Storlek 11 rum (4 sovrum) / 150 m² Område Lidhult Tillträde tidigast Enligt överenskommelse " Fastigheten är mycket flexibel, vi har haft en liten butiksrörelse

Läs mer

Välplanerade lägenheter i ljusa och gedigna stenhus Hamnallén Lomma Hamn

Välplanerade lägenheter i ljusa och gedigna stenhus Hamnallén Lomma Hamn Välplanerade lägenheter i ljusa och gedigna stenhus amnallén Lomma amn TT TM / dusch/ Sovrum,0 kvm all Sovrum 7,5 kvm,5 kvm Sovrum,0 kvm Välj din drömlägenhet Det är nu det roliga börjar för på de kommande

Läs mer

Hus N - Universitetsbyggnad i Växjö för Linnéuniversitetet

Hus N - Universitetsbyggnad i Växjö för Linnéuniversitetet Hus N - Universitetsbyggnad i Växjö för Linnéuniversitetet Hus N är en viktig pusselbit i utbyggnaden av Linnéuniversitetet på campusområdet i Växjö. Byggnaden slutför inramningen av Lückligs plats och

Läs mer

Län Skåne Gatuadress Björkvägen 4 Kommun Svedala Storlek 6 rum (3 sovrum) / 93 m² Område Klågerup Tillträde tidigast Enligt överenskommelse

Län Skåne Gatuadress Björkvägen 4 Kommun Svedala Storlek 6 rum (3 sovrum) / 93 m² Område Klågerup Tillträde tidigast Enligt överenskommelse Län Skåne Gatuadress Kommun Svedala Storlek 6 rum (3 sovrum) / 93 m² Område Klågerup Tillträde tidigast Enligt överenskommelse " Barnvänligt med återvändsgata och gångavstånd till dagis och skola. Naturskönt

Läs mer

Tanketräning. Instruktioner

Tanketräning. Instruktioner Tanketräning Det här liknar närmast det som brukar kallas hypnos eller självhypnos. Eftersom de begreppen lätt leder tankarna fel har vi valt att istället kalla det för tanketräning. Det handlar om att

Läs mer

FÖRSLAG. gångvägar, gator, tunnelbanan. Förslaget förutsätter att de befintliga byggnaderna i kvarteret Åstorp rivs.

FÖRSLAG. gångvägar, gator, tunnelbanan. Förslaget förutsätter att de befintliga byggnaderna i kvarteret Åstorp rivs. FÖRSLAG I gestaltningen av det nya området utgår jag från mina associationer till Hammarbyhöjdens karaktär. Jag nytolkar begreppen och gestaltar dem så de nya tolkningarna påminner om eller kontrasterar

Läs mer

Län Skåne Gatuadress Kalkstensvägen 19 Kommun Malmö Storlek 1.5 rum (1 sovrum) / 46 m². Tillträde tidigast

Län Skåne Gatuadress Kalkstensvägen 19 Kommun Malmö Storlek 1.5 rum (1 sovrum) / 46 m². Tillträde tidigast Län Skåne Gatuadress Kommun Malmö Storlek 1.5 rum (1 sovrum) / 46 m² Område " Victoria Park/Limhamn Tillträde tidigast Enligt överenskommelse Detta är ett extra bekvämt boende för alla åldrar, i ett lugnt

Läs mer

Ett nytt hem nära naturen, villakvarteren och all tänkbar service

Ett nytt hem nära naturen, villakvarteren och all tänkbar service Ett nytt hem nära naturen, villakvarteren och all tänkbar service 1 Nya fräscha bostäder centralt i Karlskoga med trädgårdsmiljö! Etapp 1 Charmen med Fruktlunden är dess läge bland små flerbostadshus och

Läs mer

Ljungrydavägen 144-9. Ljungrydavägen 144-9. www.hemverket.se - Sida 1 av 19

Ljungrydavägen 144-9. Ljungrydavägen 144-9. www.hemverket.se - Sida 1 av 19 Län Blekinge Gatuadress Kommun Olofström Storlek 6 rum (4 sovrum) / 150 m² Område Jämshög Tillträde tidigast Enligt överenskommelse " Lantlig idyll med härligt lugn. Endast ca 1 km till förskola och skola

Läs mer

Dnr 2013/75 Information om utredning av lokaler 2

Dnr 2013/75 Information om utredning av lokaler 2 2013-10-23 1 (5) Dnr 2013/75 Information om utredning av lokaler 2 Vid nämndens möte 2013-06-04 informerades om ett första steg i utredningen om lokalfrågor inom nämndens ansvarsområde. Då redovisades

Läs mer

Län Skåne Gatuadress Jakobssons väg 4 Kommun Bromölla Storlek 6 rum (4 sovrum) / 185 m² Område Bromölla Tillträde tidigast Enligt överenskommelse

Län Skåne Gatuadress Jakobssons väg 4 Kommun Bromölla Storlek 6 rum (4 sovrum) / 185 m² Område Bromölla Tillträde tidigast Enligt överenskommelse Län Skåne Gatuadress Kommun Bromölla Storlek 6 rum (4 sovrum) / 185 m² Område Bromölla Tillträde tidigast Enligt överenskommelse " Trivsamt villakvarter med nära till både förskola och skola. Gångavstånd

Läs mer

Påbro 6063. Län Skåne Gatuadress Påbro 6063 Kommun Hässleholm Storlek 5.0 rum (3 sovrum) / 178 m² Tillträde tidigast Enligt överenskommelse

Påbro 6063. Län Skåne Gatuadress Påbro 6063 Kommun Hässleholm Storlek 5.0 rum (3 sovrum) / 178 m² Tillträde tidigast Enligt överenskommelse Län Skåne Gatuadress Kommun Hässleholm Storlek 5.0 rum (3 sovrum) / 178 m² Tillträde tidigast Enligt överenskommelse www.hemverket.se - Sida 1 av 6 Beskrivning BOTTENVÅNING: Entré via farstu leder in i

Läs mer

KÄLLHAGSGATAN 35, BORÅS MÄKLARE MATHIAS FOLKE 072-733 48 02

KÄLLHAGSGATAN 35, BORÅS MÄKLARE MATHIAS FOLKE 072-733 48 02 KÄLLHAGSGATAN 35, BORÅS MÄKLARE MATHIAS FOLKE 072-733 48 02 Välkommen till Källhagsgatan 35! Välkommen till denna välplanerade och trivsamma trerumslägenhet med nytt kök från 2015. Belägen i lugnt område

Läs mer

Att leva med hörselnedsättning som vuxen och yrkesverksam konsekvenser och behov

Att leva med hörselnedsättning som vuxen och yrkesverksam konsekvenser och behov Förtroendemannagruppen december 2003 1 Hörselnedsättning/dövhet Att leva med hörselnedsättning som vuxen och yrkesverksam konsekvenser och behov Förtroendemannagruppen för medicinskt programarbete Hörselnedsättning/dövhet

Läs mer

En skärgårdsdröm Ett gammalt sommarställe har efter en totalrenovering fått ett helt nytt uttryck och blivit ett sommarnöje för flera generationer.

En skärgårdsdröm Ett gammalt sommarställe har efter en totalrenovering fått ett helt nytt uttryck och blivit ett sommarnöje för flera generationer. En skärgårdsdröm Ett gammalt sommarställe har efter en totalrenovering fått ett helt nytt uttryck och blivit ett sommarnöje för flera generationer. Text Kajsa Ihre foto devis bionaz 086 [xxxxx xxxxxx xxxxx]

Läs mer

Nybyggt bostadshus mot Bussöfjärden i ljuvlig skärgårdsmiljö på Östersandsvägen 15, i Mickelsö, Vårdö

Nybyggt bostadshus mot Bussöfjärden i ljuvlig skärgårdsmiljö på Östersandsvägen 15, i Mickelsö, Vårdö Nybyggt bostadshus mot Bussöfjärden i ljuvlig skärgårdsmiljö på Östersandsvägen 15, i Mickelsö, Vårdö Presentation Modernt, fint och tilltalande bostadshus på Östersandsvägen 15 i Mickelsö, Vårdö. Bostadshuset

Läs mer

Centralt 109.9 kvm 4 r o k. Skicket är som nytt. Öppen planlösning, två balkonger och hiss.

Centralt 109.9 kvm 4 r o k. Skicket är som nytt. Öppen planlösning, två balkonger och hiss. Centralt 109.9 kvm 4 r o k Skicket är som nytt. Öppen planlösning, två balkonger och hiss. Pontuz Löfgren i Kalmar En för alla - alla för en. Kanske är det idag du finner den bostad som blir ditt nästa

Läs mer

KRONAN ÖVERGRIPANDE IDÉER. Estetisk skärpa

KRONAN ÖVERGRIPANDE IDÉER. Estetisk skärpa ÖVERGRIPANDE IDÉER Estetisk skärpa Bron är utformad för att passa in i Göteborgs befintliga och framtida stadssiluett. Den använder inte en utsvävande konstruktion eller höjd som konkurrerar med de master

Läs mer

Avdelningsplan för Marelds fritidshem. Verksamhetsår 2015/2016

Avdelningsplan för Marelds fritidshem. Verksamhetsår 2015/2016 Avdelningsplan för Marelds fritidshem Verksamhetsår 2015/2016 GRUNDFAKTA OCH FÖRUTSÄTTNINGAR Pedagoger, barngruppens sammansättning, lokaler och lärmiljö. Vårt fritidshem består av en avdelning med 26

Läs mer

Län Dalarna Gatuadress Masergatan 21 Kommun Borlänge Storlek 10 rum (6 sovrum) / 242 m² Område Hagalund Tillträde tidigast Enligt överenskommelse

Län Dalarna Gatuadress Masergatan 21 Kommun Borlänge Storlek 10 rum (6 sovrum) / 242 m² Område Hagalund Tillträde tidigast Enligt överenskommelse Län Dalarna Gatuadress Kommun Borlänge Storlek 10 rum (6 sovrum) / 242 m² Område Hagalund Tillträde tidigast Enligt överenskommelse " Stor vacker villa med tio rum i lugnt villaområde nära skolor, sportanläggningar,

Läs mer

, Gåshaga. Planlösning. Tomtarea: 828 Kvm

, Gåshaga. Planlösning. Tomtarea: 828 Kvm , Gåshaga Välplanerad och stilren villa om 232 kvm totalyta fördelat på två plan. Ljust och härligt vardagsrum med stora fönster som släpper in mycket ljus, vackra trägolv, braskamin på båda våningsplan

Läs mer

Län Skåne Typ Villa Kommun Klippan Storlek 176 m2 Område Klippan Tillträde tidigast enligt överenskommelse Gatuadress Betstigen 7

Län Skåne Typ Villa Kommun Klippan Storlek 176 m2 Område Klippan Tillträde tidigast enligt överenskommelse Gatuadress Betstigen 7 Betstigen 7 Län Skåne Typ Villa Kommun Klippan Storlek 176 m2 Område Klippan Tillträde tidigast enligt överenskommelse Gatuadress Betstigen 7 Trevlig 1,5-plansvilla! Välkommen till en stor och familjevänlig

Läs mer

ostadshus vid Klockarsgränd 3 i Prestgården, Jomala.

ostadshus vid Klockarsgränd 3 i Prestgården, Jomala. ostadshus vid Klockarsgränd 3 i Prestgården, Jomala. Bostadshus i I-plan från 2007, 133,5 m2, 5 rum och kök, altan mot väster. Fristående varmgarage med plats för två bilar. Frånluftsvärmepump, kommunalt

Läs mer

Rumsbeskrivning för förskola.

Rumsbeskrivning för förskola. Rumsbeskrivning för förskola. 1 Grundkrav förskola Angöring För varu- och avfallstransporter ska det finnas väl fungerande tillfartsväg och angöring. Leveransentrén bör vara separerad från förskolans barnentréer

Läs mer

V ERSAT I L. Betong är ur estetisk synpunkt de stora möjligheternas material.

V ERSAT I L. Betong är ur estetisk synpunkt de stora möjligheternas material. Betong är ur estetisk synpunkt de stora möjligheternas material. Tage Hertzell, Betongens ytor, 2013. I förslaget Versatil visas några av dessa möjligheter upp och förhoppningsvis kan det ge mässans besökare

Läs mer