Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S) Niklas Svalö (S) Sven Yngve Persson (M)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S) Niklas Svalö (S) Sven Yngve Persson (M)"

Transkript

1 1(15) Plats och tid Gruesalen, Bjuv, kl Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Övriga Justering Justerare Tid och plats Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S) Niklas Svalö (S) Sven Yngve Persson (M) Sven-Ingvar Blixt (FP) Christer Pålsson, kommunchef Kristina Grankvist, PA-konsult, 170 Gunilla Abrahamsson, tf personalchef, 170 Cathrine Eriksson, förvaltningschef vård och omsorg 170 Kerstin Wulff, teknisk chef, 170 Carina Järold-Mattsson, avdelningschef arbete och tillväxt, 175 Rose Marie Andersson, ekonom, 175 Torbjörn Ekman, ekonom, 175 Susan Elmlund, sekreterare Bert Roos, ordförande kommunfullmäktige, 170 Arvo Hellman, ordförande vård- och omsorgsnämnden, 170 Annelie Enryd, Kommunal, 170 Liselott Ljung, Kommunal, 170 Nils Olof Johansson, Eva-Lena Birgersson, Arbetsmiljöverket, 170 Christer Landin (S) Omedelbar justering Justerade paragrafer Underskrifter Sekreterare Susan Elmlund Ordförande Anders Månsson (S) Justerande Christer Landin (S)

2 2 ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Beslutande organ Sammanträdesdatum Datum när anslaget sätts upp Datum när anslaget tas ned Förvaringsplats för protokollet Kommunledningskontorets kansli, Mejerigatan, Bjuv Underskrift Susan Elmlund

3 3 Innehåll Ksau Fastställande av dagordning... 4 Ksau 170 Ks Inspektionsuppföljning av Arbetsmiljöverket... 5 Ksau 171 Ks Igångsättningsbeslut inköp minilastare... 6 Ksau 172 Ks Förslag till svar på motion från Marie Hammar (C): angående trafikmiljö och gatuunderhåll på Ljungsgård i Billesholm... 7 Ksau 173 Ks Förslag till svar på motion från Ninnie Lindell (M) och Bertil Olsson (M): att skapa goda förutsättningar för våra invånare med bra avtal kring färdtjänst i Bjuvs kommun... 9 Ksau 174 Ks Samråd avseende detaljplan för del av fastigheten Selleberga 17: i Bjuv Ksau 175 Ks Förslag till internbudget för år 2015 för kommunstyrelsens verksamheter... 15

4 4 Ksau 169 Fastställande av dagordning Sammanfattning Föreligger förslag till dagordning daterad Arbetsutskottets beslut beslutar enligt föreslagen dagordning.

5 5 Ksau 170 Ks Inspektionsuppföljning av Arbetsmiljöverket Sammanfattning Nils Olof Johansson och Eva-Lena Birgersson från Arbetsmiljöverket redovisade resultatet från tillsynen av kvinnors och mäns arbetsmiljö i Bjuvs kommun samt Systematiskt arbetsmiljöarbete (SAM). Tillsynen har avsett hemtjänsten samt drift- och fastighetsavdelningen. Ordförandes förslag till arbetsutskottets beslut Ordförande föreslår kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar att ge kommunchefen i uppdrag att under januari 2015 återkomma med en årsplan gällande det systematiska arbetsmijöarbetet samt utbildningsinsatser under 2015 för de förtroendevalda. Arbetsutskottets beslut beslutar att ge kommunchefen i uppdrag att under januari 2015 återkomma med en årsplan gällande det systematiska arbetsmijöarbetet samt utbildningsinsatser under 2015 för de förtroendevalda.

6 6 Ksau 171 Ks Igångsättningsbeslut inköp minilastare Sammanfattning Drift och fastighetsavdelningen har behov av att investera i en minilastare, storlek ca 3 ton. Nu sker inhyrning av denna typ av maskin för dels vinterväghållning och dels för drift och underhålla av gator, parker samt utemiljöer vid skolor och förskolor. Hyra av maskin för avdelningens behov kostar idag ca 120 tkr varav tkr avser vinterväghållning och för övriga ändamål ca 50 tkr. Utgift för att investera i en ny minilastare uppgår till 528 tkr vilket ger en kapitalkostnad räknad som annuitet på ca 70 tkr och till detta kommer löpande driftskostnader på ca 30 tkr vilka även tillkommer på hyrmaskinen. Förutom en lägre kostnad vinner man på att maskinen alltid är tillgänglig och kan därmed användas även för flera arbetsuppgifter. Totalt finns för investering i maskiner och fordon för gata/park tkr. Inköp under året har varit flishugg, armklippare (2 st), slänthuggare, traktor samt gräsklippare. Gräsklippare inköptes 2013 och reklamerades under året och ersattes med ny maskin 2014 därav merkostnad på kr. Gräsklippare (mellanskillnad mellan ny och reklamerad) Flishuggare Armklippare 2 st Traktor Minilastare Summa Beslutsunderlag Tjänsteskrivelse med bilaga, Christer Pålsson och Kerstin Wulff, Ordförandes förslag till beslut Ordförande föreslår kommunstyrelsens arbetsutskott besluta att bevilja igångsättning för investering i ny minilastare till en kostnad av 528 kkr. Investeringen ryms inom budget för Arbetsutskottets beslut beslutar att bevilja igångsättning för investering i ny minilastare till en kostnad av 528 kkr. Investeringen ryms inom budget för 2014.

7 7 Ksau 172 Ks Förslag till svar på motion från Marie Hammar (C): angående trafikmiljö och gatuunderhåll på Ljungsgård i Billesholm Sammanfattning Det har till kommunstyrelsen inkommit en motion från Marie Hammar (C) angående trafikmiljö och gatuunderhåll på Ljunggården i Billesholm. Motionen handlar om att belägga Åkervägen, Vångavägen, Minnesvägen, Solhagavägen, Blomstervägen och Bivägen med asfalt. Att det saknas vändplats anser man är en stor trafikfara för sopbilar, post och andra servicefordon. Förslagsställaren har följande förslag. - Att det snarast möjligt skapas en bättre trafiklösning och att ovan nämnda gator asfalteras. - Att man hittar en lösning för gatorna Åkervägen, Vångavägen och Minnesvägen som kan vara att man öppnar upp och enkelriktar gatorna för biltrafik. - Fram till punkt 1 och 2 är åtgärdade i sin helhet bör underhållet på vägbanan förbättras. Att asfaltera de föreslagna gatorna uppgår till en kostnad på ca tkr. Detta är inget som finns budgeterat för närvarnade. Att belägga en grusväg med asfalt innebär att man måste noga utreda hur dagvattnet beter sig för att inte området inte ska få problem med dagvattnet i framtiden. Vad gäller hitta en lösning för Åkervägen, Vångavägen och Minnesvägen behövs det göras en utredning där alla frågor belyses så som trafiksäkerhet, markfrågor, ekonom mm. Driftenheten har för avsikt att göra denna under Denna kommer sedan att ligga som grund för budgetarbete När det gäller att nuvarande underhåll på gatorna så genomförs det regelbundet skrapning av vägarna. Driftenheten kommer under 2015 ta fram nya rutiner där det kommer att framgå när och hur underhållet ska skötas på dessa vägar. Beslutsunderlag Motion, Marie Hammar (C), Tjänsteskrivelse, Christer Pålsson och Kerstin Wulff, Ordförandes förslag till beslut Ordförande föreslår arbetsutskottet föreslå kommunstyrelsen föreslå kommunfullmäktige besluta att motionen anses vara besvarad.

8 8 Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktiges beslut föreslår kommunstyrelsen föreslå kommunfullmäktige besluta att motionen anses vara besvarad.

9 9 Ksau 173 Ks Förslag till svar på motion från Ninnie Lindell (M) och Bertil Olsson (M): att skapa goda förutsättningar för våra invånare med bra avtal kring färdtjänst i Bjuvs kommun Sammanfattning Ninnie Lindell (M) och Bertil Olsson (M) har i en motion till kommunfullmäktige föreslagit att Bjuvs kommun med omedelbar verkan omförhandlar avtalet med Skånetrafiken om färdtjänst. Beslutsunderlag Motion från Ninnie Lindell och Bertil Olsson, inkommen Tjänsteskrivelse, Christer Pålsson och Jarl Gustavsson, Ärendet Många skäl finns för att kommunen träffat avtal med Region Skåne om färdtjänsten. Enligt lag (1997:736) om färdtjänst (färdtjänstlagen) och lag (1997:735) om riksfärdtjänst (riksfärdtjänstlagen), ansvarar kommunen för att kommuninvånarnas behov av färdtjänst och riksfärdtjänst tillgodoses. Kommunen får, efter särskild överenskommelse, överlåta sina uppgifter till den regionala kollektivtrafikmyndigheten i länet. Efter ett överlåtande ansvarar den regionala kollektivtrafikmyndigheten för tillståndsprövning, och anordnande av färdtjänst och riksfärdtjänst i kommunen. Målsättningen är att en stor del av de resor, som idag sker med färdtjänst och sjukresor, skall göras i den allmänna kollektivtrafiken. I syfte att sammanföra all kollektivtrafik till en gemensam huvudman, överlät de nordväst-skånska kommunerna Bjuv, Båstad, Helsingborg, Landskrona Svalöv, Åstorp, Ängelholm och Örkelljunga färdtjänsten och riksfärdtjänsten till Region Skåne och Skånetrafiken från och med juli månad år Perstorps kommun gjorde detsamma från och med den 1 oktober Region Skåne är regional kollektivtrafikmyndighet i Skåne och har sedan den 1 juli 2007 haft ansvaret att utforma färdtjänsten i Bjuvs kommun. Enligt den överenskommelsen förbinder sig Bjuvs kommun, att utge ett årligt bidrag för att täcka det underskott som uppstår med anledning av verksamheten. Region Skåne ansvarar för färdtjänst i 23 av Region Skånes 33 kommuner, ca resor totalt per dag. Målet med tidigare överenskommelser, var att samtliga kommuner i Skåne, skulle ha överlåtit sina uppgifter senast den 31 december 2013, och att det därefter skulle finnas förutsättningar för Region Skåne, att med egna medel, finansiera övertagen verksamhet.

10 10 Region Skåne är huvudman för buss- och tågtrafik i Skåne. Sedan flera år pågår ett medvetet arbete, med att göra kollektivtrafiken användbar även för personer som har funktionsnedsättning, och som i huvudsak är beroende av färdtjänst. Syftet är att minska behovet av särskilt anordnade transporter till vilka färdtjänst och sjukresor hör. Samhällets kostnader för färdtjänsten kan begränsas, genom att fler kan resa med buss och tåg eller vid längre resor, en kombination av färdtjänst och buss respektive tåg. Om kostnaderna för såväl kollektivtrafik som färdtjänst och sjukresor åvilar samma huvudman, ökar drivkraften att erbjuda resenären det färdsätt, som tillmötesgår dennes behov, och som samtidigt är mest ekonomiskt fördelaktigt för samhället. Fram till år 2030 beräknas färdtjänstresorna öka med 27 procent eller cirka resor i Region Skåne. I genomsnitt motsvarar det nya resor per år. Genom åtgärder som varaktigt ökar användbarheten till buss- och tågtrafiken även för kunder med funktionsnedsättning, är ett rimligt mål att antalet färdtjänstresor har en ökningstakt som endast är 25 procent av vad som annars skulle bli fallet. Sammanlagt har 23 av Skånes 33 kommuner överlåtit verksamheten till Region Skåne och denna verksamhet finansieras genom årliga bidrag från kommunerna. Avtalen har förlängts och gäller t o m december månad år Den med Region Skåne träffade överenskommelsen utgår från att kommunerna sedan tidigare överlåtit ansvaret för färdtjänsten till Region Skåne, och att parterna nu behövt teckna avtal om fortsatt finansiering. Syftet är att säkerställa att finansieringsansvaret för verksamheten från och med de 1 januari 2015 fullt ut sammanfaller med det överlåtna ansvaret. Överenskommelsen gäller tills vidare med 24 månaders uppsägning. Till överenskommelsen har lagts förtydligande av överlåtelsens art och omfattning samt bestämmelser om samråd på olika nivåer. Politiskt samråd, tjänstemannasamråd samt verksamhetsdialog föreslås. Det bidrag kommunen betalar till regionen utgår från den kostnad kommunen hade vid tidpunkten för överlåtelsen. I avtalet regleras att parterna är överens om att såväl modell som nivåer bör ses över för att säkerställa grunderna för finansieringen på längre sikt. Parterna förbinder sig att aktivt medverka i översynen. Målsättningen är att översynen ska vara klar inom 36 månader från avtalsstart. Kollektivtrafiknämnden har den 3 mars 2014 förslagit regionstyrelsen föreslå regionfullmäktige att införa fria resor i den allmänna kollektivtrafiken inom Skåne, för färdtjänstlegitimerade kunder, i de kommuner där Region Skåne har färdtjänstansvar. Målsättningen är att detta ska vara infört senast den 1 januari 2015.

11 11 Ett eventuellt återtagande av ansvaret, för färdtjänsten från Region Skåne för att utforma färdtjänsten i egen regi, kommer sannolikt att öka kostnadsnivån med minst 30 procent fram till år Vid ett eventuellt beslut i regionfullmäktige, att införa fria resor i den allmänna kollektivtrafiken i Skåne för färdtjänstlegitimerade kunder i de kommuner där Region Skåne har färdtjänstansvar, blir det en kostnadsökning för kommunen då Region Skåne erbjuder de kommuner med eget färdtjänstansvar att köpa till motsvarande resor om kommunen tar detta beslut. Kostnaden för att upphandla färdtjänsten i egen regi kan beräknas till ca kronor om inte kompetensen för en sådan upphandling finns inom kommunen. I övrigt måste också kommunen upphandla beställningscentral och skaffa kompetens gällande handläggning för frågor om tillstånd till färdtjänst. En enda huvudman för såväl färdtjänst som sjukresor kan, trots potentiell ökad efterfrågan på färdtjänst, säkerställa fortsatt hög servicenivå till resenären genom att användningen av samhällets skattefinansierade transportresurser kan effektiviseras. Detta kommer troligtvis att leda till en lagändring, där Region Skåne kommer att ta hela trafikhuvudmannaskapet. Motionärerna menar att kommuninvånarnas pengar tas tillvara genom att kommunen betalar för de i verkligheten genomförda körningarna och inte en klumpsumma. Enligt gällande avtal ska olika frågor och även eventuella missförhållanden diskuteras vid samråd mellan kommun och region om färdtjänsten. Skulle kommunen inte få gehör för eventuella klagomål får frågan tas upp igen. Idag föreligger inga skäl att säga upp avtalet om färdtjänst med Region Skåne. Ordförandes förslag till beslut Ordförande föreslår kommunstyrelsens arbetsutskott föreslå kommunstyrelsen föreslå kommunfullmäktige besluta att avslå motionen. Yrkande Sven Yngve Persson (M) yrkar bifall till motionen. Proposition Ordförande ställer proposition på ordförandes förslag och Sven Yngve Perssons (M) yrkande och finner att arbetsutskottet beslutar enligt ordförandes förslag.

12 12 Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktiges beslut föreslå kommunstyrelsen föreslå kommunfullmäktige besluta att avslå motionen.

13 13 Ksau 174 Ks Samråd avseende detaljplan för del av fastigheten Selleberga 17: i Bjuv Sammanfattning Findus Sverige AB har ansökt om planändring av försöksodlingsområde, för att möjliggöra etablering av växthus för odling av tomater och paprikor. Företaget syftar till att skapa Sveriges mest klimatsmarta växthus i Bjuv. Byggnadsnämnden har sänt ut planförslag över området för yttrande. Beslutsunderlag Tjänsteskrivelse, Christer Pålsson och Jarl Gustavsson, Ärendet Planområdet är beläget i sydöstra Bjuv och omfattar totalt ca 59 hektar. Planområdet är uppdelat i en nordlig del norr om Norra Vramsvägen och en sydlig del söder om Norra Vramsvägen, vilket framgår av kartbilaga. Planen innebär att ett stort antal arbetstillfällen kan tillskapas. Företaget räknar med att ungefär tio personer kommer att behövas per hektar växthus. Med 30 hektar, som är det maximala utnyttjandet för växthus inom planområdet skulle det innebära 300 nya arbetstillfällen. I inledningsskedet kan fem hektar växthus ge 50 arbetstillfällen. Ur miljösynpunkt finns flera faktorer att ta hänsyn till. Planen innebär att ett helt nytt landskapselement tillskapas i förhållande till nu gällande försöksodling. Planen medger byggnader upp till tio respektive 15 meters höjd. Växtlighet är tänkt som avskärmning mot intilliggande bebyggelse. Det är angeläget vidta åtgärder så att växthusområdet inte får karaktär av kinesisk mur. En viktig fråga gäller hur effektivt ljusutsläpp från växthusen mot omgivningen kommer att kunna hejdas. Företaget har tänkt använda en lösning med invändiga gardiner som påstås hindra 95 % av ljuset att släppas ut och störa omgivningen. Önskvärt är att företaget redovisar bevis för hur detta fungerar på andra håll. En annan fråga som måste lösas är att tillse att trafiken till och från området sker så att kringboende störs så lite som möjligt. Trafiken till allmän väg ska ske via Södra vägen och sedan väg 110. För den södra delen av planområdet är det inga problem att via Billlesholmsvägen nå Södra vägen. För att nå den norra delen av planområdet, som ligger norr om Norra Vramsvägen, är det tänkt att bygga en väg genom södra delen av planområdet, på vilken trafiken ska ske. Det är viktigt att denna väg är byggd innan exploateringen av norra delen får påbörjas. Exploateringsavtal måste skrivas mellan kommun och

14 14 exploatör, där bl.a. denna fråga regleras. Ett vite får tas in i avtalet för att hantera denna fråga. Andra frågor som ska regleras i exploateringsavtal gäller var va-anslutning ska ske samt andra frågor av kommunalteknisk karaktär. Väganslutningen till Norra Vramsvägen såväl söder- som norrifrån är en fråga som bör studeras. Norra Vramsvägen är Trafikverkets väg, varför de också är berörda av denna fråga. Kommunen planerar att bygga gc-väg på Findusjärnvägen från centrum till Billesholmsvägen. Gc-vägen berör planområdet genom att den är tänkt att gå i planområdets sydvästra del från Selleberga idrottsplats direkt öster om bebyggelsen till Billesholmsvägen. Planen förutsätts anpassas så att detta blir möjligt. Ur teknisk synpunkt innebär verksamheten ett mycket stort eleffektbehov, som kräver nya anslutningsledningar. Vad gäller vattenförbrukning har företaget uppgett att verksamheten kommer att bli mycket energisnål. Ordförandes förslag till beslut Ordförande föreslår kommunstyrelsens arbetsutskott besluta att till byggnadsnämnden framföra ovanstående synpunkter för beaktande. Arbetsutskottets beslut beslutar att till byggnadsnämnden framföra ovanstående synpunkter för beaktande.

15 15 Ksau 175 Ks Förslag till internbudget för år 2015 för kommunstyrelsens verksamheter Sammanfattning Enligt kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktiges beslut om driftbudgeten för 2015 ska styrelsen fastställa internbudget för sina verksamheter i december månad. Här föreligger förslag till internbudget för kommunstyrelsen avseende räddningstjänsten, drift- och fastighetsavdelningen, kommunstyrelsen och stödfunktioner, samt avdelningen för arbete och tillväxt. Beslutsunderlag Tjänsteskrivelse, Christer Pålsson, Skrivelse, Förslag till internbudget 2014 för kommunstyrelse, Ordförandes förslag till beslut Ordförande föreslår kommunstyrelsens arbetsutskott föreslår kommunstyrelsen besluta - att fastställa förslaget till internbudget för att ge ekonomichef och kommunchef i uppdrag att i enlighet med kommunfullmäktiges beslut snarast genomföra en översyn av internhyrorna samt att i samband med det se över kostnadsfördelningen inom drift- och fastighetsavdelningen. Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsens beslut föreslår kommunstyrelsens arbetsutskott föreslår kommunstyrelsen besluta - att fastställa förslaget till internbudget för att ge ekonomichef och kommunchef i uppdrag att i enlighet med kommunfullmäktiges beslut snarast genomföra en översyn av internhyrorna samt att i samband med det se över kostnadsfördelningen inom drift- och fastighetsavdelningen.

Beslutande Ledamöter 26 ledamöter eller tjänstgörande ersättare, vid del av 54: 17 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt särskild bilaga

Beslutande Ledamöter 26 ledamöter eller tjänstgörande ersättare, vid del av 54: 17 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt särskild bilaga 1(20) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-19.40 Beslutande Ledamöter 26 ledamöter eller tjänstgörande ersättare, vid del av 54: 17 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt särskild

Läs mer

Anders Månsson (S), ordf, jäv 58 Christer Landin (S), jäv del av 58 Alf Nilsson (S) Bert Roos (S), jäv del av 58 Lars Karlsson (S), jäv del av 58

Anders Månsson (S), ordf, jäv 58 Christer Landin (S), jäv del av 58 Alf Nilsson (S) Bert Roos (S), jäv del av 58 Lars Karlsson (S), jäv del av 58 1(20) Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl 9.00-11.20 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Anders Månsson (S), ordf, jäv 58 Christer Landin (S), jäv del av 58 Alf Nilsson (S) Bert Roos (S), jäv del

Läs mer

Christer Pålsson, kommunchef Kerstin Wulff, teknisk chef Jarl Gustavsson, planeringschef Susan Elmlund, sekreterare

Christer Pålsson, kommunchef Kerstin Wulff, teknisk chef Jarl Gustavsson, planeringschef Susan Elmlund, sekreterare 1(5) Plats och tid Gruesalen, Bjuv, kl 09.00-10.40 Beslutande Ledamöter Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S) Niklas Svalö (S) Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Övriga Sven-Ingvar

Läs mer

Kommunkansliet kl omedelbar justering

Kommunkansliet kl omedelbar justering 1(17) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-21.10 Beslutande Ledamöter 28 ledamöter eller tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Övriga Christer Pålsson, kommunchef Göran Skoog,

Läs mer

Plats och tid Facklan kommunhuset, Bjuv, kl

Plats och tid Facklan kommunhuset, Bjuv, kl 1(8) Plats och tid Facklan kommunhuset, Bjuv, kl 17.00-18.30 Beslutande Ledamöter Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S) /Sed Niklas Svalö (S) Ninnie Lindell (M) Sven Yngve Persson (M) Tjänstgörande

Läs mer

Christer Pålsson, kommunchef Susan Elmlund, sekreterare

Christer Pålsson, kommunchef Susan Elmlund, sekreterare 1(7) Plats och tid Findus, Bjuv, kl 12.00-12.15 Beslutande Ledamöter Stefan Svalö (S), ordförande Christer Landin (S) Ninnie Lindell (M) Sven Yngve Persson (M) Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande

Läs mer

Kommunkansliet kl 15.00

Kommunkansliet kl 15.00 1(9) Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl 9.00-11.00 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Anders Månsson (S), ordf Christer Landin (S) Stefan Svalö (S) Alf Nilsson (S) Bert Roos (S) Lars Karlsson (S)

Läs mer

Plats och tid Facklan, kommunhuset, Bjuv, kl

Plats och tid Facklan, kommunhuset, Bjuv, kl 1(11) Plats och tid Facklan, kommunhuset, Bjuv, kl 09.00-11.15 Beslutande Ledamöter Stefan Svalö (S), ordf Anders Månsson (S) Christer Landin (S) Ninnie Lindell (M) Sven Yngve Persson (M) Tjänstgörande

Läs mer

Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl , ajournering

Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl , ajournering 1(11) Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl 9.00-11.20, ajournering 11.10-11.15 Beslutande Ledamöter Anders Månsson (S), ordf Christer Landin (S) Stefan Svalö (S) Bert Roos (S) Lars Karlsson (S) Ninnie Lindell

Läs mer

Plats och tid Facklan, kommunhuset, Bjuv, 2013-01-09 kl 09.00-11-20

Plats och tid Facklan, kommunhuset, Bjuv, 2013-01-09 kl 09.00-11-20 1(13) Plats och tid Facklan, kommunhuset, Bjuv, kl 09.00-11-20 Beslutande Ledamöter Stefan Svalö (S), ordf, jäv 6 Anders Månsson (S), ordf 6 Christer Landin (S) Ninnie Lindell (M) Sven Yngve Persson (M)

Läs mer

Kommunstyrelsens kansli måndag kl 15.00

Kommunstyrelsens kansli måndag kl 15.00 1(13) Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl 09.00-10.40 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Anders Månsson (S), ordf Christer Landin (S) Niklas Svalö (S) Martin Fridehjelm (S) Ulrika Thulin (S) Bert

Läs mer

Sida 1(7) PROTOKOLL Kommunstyrelsen. Plats och tid Varagårdsskolans aula, Bjuv kl

Sida 1(7) PROTOKOLL Kommunstyrelsen. Plats och tid Varagårdsskolans aula, Bjuv kl 1(7) Plats och tid Varagårdsskolans aula, Bjuv kl 17.00-17.40 Beslutande Ledamöter Stefan Svalö (S), ordf Anders Månsson (S) Christer Landin (S) Bert Roos (S) Lars Karlsson (S) Ninnie Lindell (M) Sven-Ingvar

Läs mer

Plats och tid Schaktet, kommunhuset, Bjuv, 2013-02-27 kl 08.00-8.50

Plats och tid Schaktet, kommunhuset, Bjuv, 2013-02-27 kl 08.00-8.50 1(10) Plats och tid Schaktet, kommunhuset, Bjuv, kl 08.00-8.50 Beslutande Ledamöter Stefan Svalö (S), ordf Anders Månsson (S) Christer Landin (S) Ninnie Lindell (M) Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande

Läs mer

Plats och tid Kommunhuset, Bjuv, kl Beslutande

Plats och tid Kommunhuset, Bjuv, kl Beslutande 1(5) Plats och tid Kommunhuset, Bjuv, kl 11.00-11.15 Beslutande Ledamöter Stefan Svalö (S), ordförande Anders Månsson (S) Christer Landin (S), på telefonförbindelse Sven Yngve Persson (M), på telefonförbindelse

Läs mer

Christer Pålsson, kommunchef Susan Elmlund, sekreterare

Christer Pålsson, kommunchef Susan Elmlund, sekreterare 1(10) Plats och tid Gruesalen, Bjuv, kl 09.00-11.20 Beslutande Ledamöter Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S), ordförande/sed Niklas Svalö (S) Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M) Övriga

Läs mer

Sida 1(10) PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats och tid Gruesalen, Bjuv, kl

Sida 1(10) PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats och tid Gruesalen, Bjuv, kl 1(10) Plats och tid Gruesalen, Bjuv, kl 09.00-11.00 Beslutande Ledamöter Stefan Svalö (S), ordförande Anders Månsson (S) Christer Landin (S) Ninnie Lindell (M) Sven Yngve Persson (M) Tjänstgörande ersättare

Läs mer

Christer Pålsson, kommunchef Anders Kronfelt, ekonomichef, Susan Elmlund, sekreterare. Helena Holmgren, miljöchef Söderåsens miljöförbund, 44

Christer Pålsson, kommunchef Anders Kronfelt, ekonomichef, Susan Elmlund, sekreterare. Helena Holmgren, miljöchef Söderåsens miljöförbund, 44 1(10) Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl 9.00-10.45 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Stefan Svalö (S), ordf Anders Månsson (S) Christer Landin (S) Alf Nilsson (S) Bert Roos (S) Kjell-Åke Johnsson

Läs mer

Kommunalkontoret, , kl 08.00

Kommunalkontoret, , kl 08.00 1(15) Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl 17.00-18.50 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Anders Månsson (S) Christer Landin (S) Niklas Svalö (S) Martin Fridehjelm

Läs mer

Kommunstyrelsens sammanträde 2014-04-09

Kommunstyrelsens sammanträde 2014-04-09 1(5) Plats och tid Varagårdsskolans aula, Bjuv kl 14.30-16.30 Beslutande Ledamöter Stefan Svalö (S), ordf Anders Månsson (S) Alf Nilsson (S) Bert Roos (S) Lars Karlsson (S) Sven Yngve Persson (M) Sven-Ingvar

Läs mer

Sida 1(40) PROTOKOLL Kommunstyrelsen. Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl Beslutande Ledamöter

Sida 1(40) PROTOKOLL Kommunstyrelsen. Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl Beslutande Ledamöter 1(40) Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl 09.00-11.05 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Övriga Justering Justerare Tid och plats Justerade paragrafer Underskrifter

Läs mer

Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista. Sara Svensson, Rädda Barnen, 40

Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista. Sara Svensson, Rädda Barnen, 40 1(14) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-22.05 Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista Övriga närvarande Tjänstemän Christer Pålsson,

Läs mer

Sida 1(23) PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats och tid Gruesalen, Bjuv, kl

Sida 1(23) PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats och tid Gruesalen, Bjuv, kl 1(23) Plats och tid Gruesalen, Bjuv, kl 13.30-17.20 Beslutande Ledamöter Stefan Svalö (S), ordförande Anders Månsson (S) Christer Landin (S), 79-91, del av 92 Ninnie Lindell (M) Sven Yngve Persson (M)

Läs mer

Plats och tid Facklan kommunhuset, Bjuv, kl

Plats och tid Facklan kommunhuset, Bjuv, kl 1(7) Plats och tid Facklan kommunhuset, Bjuv, kl 09.00-10.10 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S) Niklas Svalö (S)

Läs mer

Beslutande Ledamöter 29 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista. Kommunkansliet kl 15.00

Beslutande Ledamöter 29 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista. Kommunkansliet kl 15.00 1(17) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-20.50 Beslutande Ledamöter 29 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista Övriga närvarande Tjänstemän Christer Pålsson,

Läs mer

Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista. Kommunkansliet kl 15.00

Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista. Kommunkansliet kl 15.00 1(14) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-19.20 Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista Övriga närvarande Tjänstemän Christer Pålsson,

Läs mer

Kommunkansliet kl 15.00

Kommunkansliet kl 15.00 1(10) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-20.05 Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Christer Pålsson, kommunchef Susan Elmlund,

Läs mer

Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S), vice ordförande Niklas Svalö (S) Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M)

Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S), vice ordförande Niklas Svalö (S) Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M) 1 (12) Plats och tid Gruesalen, onsdagen den 30 augusti 2017 kl 09:00-11:00 Beslutande Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S), vice ordförande Niklas Svalö (S) Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell

Läs mer

Drift- och fastighet, Verkstadsgatan 1, måndag kl 17.30

Drift- och fastighet, Verkstadsgatan 1, måndag kl 17.30 1(10) Plats och tid Flötsen, Verkstadsgatan 1, Bjuv, kl 16.00 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Niklas Svalö (S), ordförande Alf Nilsson (S) Sven-Ingvar Blixt (FP)

Läs mer

Anders Månsson (S), Ordförande Christer Landin (S), 1:e vice ordförande Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M)

Anders Månsson (S), Ordförande Christer Landin (S), 1:e vice ordförande Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M) 1 (7) Plats och tid Kommunalrådets arbetsrum, onsdagen den 21 september 2016 kl 09:00-10:30 Beslutande Anders Månsson (S), Ordförande Christer Landin (S), 1:e vice ordförande Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell

Läs mer

Plats och tid Flötsen Verkstadsgatan 1, Bjuv, 2015-05-25 kl 13.30-15.40

Plats och tid Flötsen Verkstadsgatan 1, Bjuv, 2015-05-25 kl 13.30-15.40 1(12) Plats och tid Flötsen Verkstadsgatan 1, Bjuv, kl 13.30-15.40 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Övriga Niklas Svalö (S), ordförande Lars Karlsson (S) Alf Nilsson

Läs mer

Sida 1(7) PROTOKOLL Kommunstyrelsen. Plats och tid Varagårdsskolans aula, Bjuv kl

Sida 1(7) PROTOKOLL Kommunstyrelsen. Plats och tid Varagårdsskolans aula, Bjuv kl 1(7) Plats och tid Varagårdsskolans aula, Bjuv kl 18.00-18.30 Beslutande Ledamöter Stefan Svalö (S), ordf Anders Månsson (S) Alf Nilsson (S) Bert Roos (S) Lars Karlsson (S) Ninnie Lindell (M) Sven Yngve

Läs mer

Sida 1(11) PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats och tid Gruesalen, Bjuv, kl

Sida 1(11) PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats och tid Gruesalen, Bjuv, kl 1(11) Plats och tid Gruesalen, Bjuv, kl 09.00-11.15 Beslutande Ledamöter Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S) Niklas Svalö (S) Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M) Övriga närvarande Tjänstemän

Läs mer

Niels Madsen (M) för Bertil Olsson (M)

Niels Madsen (M) för Bertil Olsson (M) 1 (7) Plats och tid Varagårdssskolans aula, torsdagen den 26 maj 2016 kl 18:00-18:10 Beslutande Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S), 1:e vice ordförande Ninnie Lindell (M), 2:e vice ordförande

Läs mer

Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista. Kommunkansliet kl 15.00

Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista. Kommunkansliet kl 15.00 1(18) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-20.05 Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista Övriga närvarande Tjänstemän Christer Pålsson,

Läs mer

Kommunkansliet, 2013-03-18 kl 15.00

Kommunkansliet, 2013-03-18 kl 15.00 1(12) Plats och tid Gruesalen, Bjuv, kl 09.00-10.30 Beslutande Ledamöter Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S) Ninnie Lindell (M) Sven Yngve Persson (M) Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande

Läs mer

Kommunalkontoret, 2015-08-31 kl 15.00

Kommunalkontoret, 2015-08-31 kl 15.00 1(11) Plats och tid Gruesalen, Bjuv, kl 09.00-10.45 Beslutande Ledamöter Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S) Niklas Svalö (S) Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M) Övriga närvarande Tjänstemän

Läs mer

Sida 1(19) PROTOKOLL Kommunstyrelsen. Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl

Sida 1(19) PROTOKOLL Kommunstyrelsen. Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl 1(19) Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl 14.00-15.55 Beslutande Ledamöter Anders Månsson (S), ordf Christer Landin (S) Alf Nilsson (S) Bert Roos (S) Lars Karlsson (S) Ninnie Lindell (M) Sven Yngve Persson

Läs mer

Kommunkansliet kl 15.00

Kommunkansliet kl 15.00 1(15) Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl 9.00-10.30 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Stefan Svalö (S), ordf Anders Månsson (S) Christer Landin (S) Alf Nilsson (S) Bert Roos (S) Lars Karlsson

Läs mer

Sida 1(10) PROTOKOLL Kommunfullmäktige. Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl

Sida 1(10) PROTOKOLL Kommunfullmäktige. Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 1(10) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-20.00 Beslutande Ledamöter 28 ledamöter eller tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Christer Pålsson, kommunchef Rune Ahlberg,

Läs mer

Christer Pålsson, kommunchef Kerstin Wulff, teknisk chef, , 104 Staffan Persson, teknisk specialist, Susan Elmlund, sekreterare

Christer Pålsson, kommunchef Kerstin Wulff, teknisk chef, , 104 Staffan Persson, teknisk specialist, Susan Elmlund, sekreterare 1(14) Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl 9.00-11.20 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Anders Månsson (S), ordf Christer Landin (S) Alf Nilsson (S) Bert Roos (S) Lars Karlsson (S) Kjell-Åke Johnsson

Läs mer

Kl Margit Johansson (M) Stig-Arne Svalö (S) Johnny Sködt (SD)

Kl Margit Johansson (M) Stig-Arne Svalö (S) Johnny Sködt (SD) 1 (8) Plats och tid Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Almliden, Blosset, Bjuv Kl 13.00-15.00 Arvo Hellman, ordförande (S) Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) Margit

Läs mer

Kommunkansliet kl 15.00

Kommunkansliet kl 15.00 1(11) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-19.40 Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Christer Pålsson, kommunchef Susan Elmlund,

Läs mer

Sida 1(14) PROTOKOLL 2014-03-26. Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats och tid Gruesalen, Bjuv, 2014-03-26 kl 09.00-11.35

Sida 1(14) PROTOKOLL 2014-03-26. Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats och tid Gruesalen, Bjuv, 2014-03-26 kl 09.00-11.35 1(14) Plats och tid Gruesalen, Bjuv, kl 09.00-11.35 Beslutande Ledamöter Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S) Ninnie Lindell (M) Sven Yngve Persson (M) Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande

Läs mer

Christer Landin (S), vice ordförande Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M) Krister Bergsten (L) Martin Fridehjelm (S)

Christer Landin (S), vice ordförande Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M) Krister Bergsten (L) Martin Fridehjelm (S) 1 (13) Plats och tid Gruesalen, onsdagen den 21 juni 2017 kl 09:00-11:10 Beslutande Christer Landin (S), vice ordförande Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M) Tjänstgörande ersättare Krister Bergsten (L)

Läs mer

Plats och tid Facklan, kommunhuset, Bjuv, kl

Plats och tid Facklan, kommunhuset, Bjuv, kl 1(10) Plats och tid Facklan, kommunhuset, Bjuv, kl 09.00-12.55 Beslutande Ledamöter Stefan Svalö (S), ordf Anders Månsson (S) Christer Landin (S) Ninnie Lindell (M) Sven Yngve Persson (M) Tjänstgörande

Läs mer

PROTOKOLL Almliden, Blosset Christer Landin (S) Stefan Svalö (S) Bert Roos (S) Urban Berglund (KD) Ninnie Lindell (M)

PROTOKOLL Almliden, Blosset Christer Landin (S) Stefan Svalö (S) Bert Roos (S) Urban Berglund (KD) Ninnie Lindell (M) 1(7) Plats och tid Beslutande Ledamöter Almliden, Blosset 13.30 15.00 Christer Landin (S) Stefan Svalö (S) Bert Roos (S) Urban Berglund (KD) Ninnie Lindell (M) Övriga närvarande Tjänstemän Carina Järold

Läs mer

PROTOKOLL Almliden, Blosset Christer Landin (S) Stefan Svalö (S) Bert Roos (S) Urban Berglund (KD) Ninnie Lindell (M)

PROTOKOLL Almliden, Blosset Christer Landin (S) Stefan Svalö (S) Bert Roos (S) Urban Berglund (KD) Ninnie Lindell (M) 1(9) Plats och tid Beslutande Ledamöter Almliden, Blosset 13.30 15.00 Christer Landin (S) Stefan Svalö (S) Bert Roos (S) Urban Berglund (KD) Ninnie Lindell (M) Övriga närvarande Tjänstemän Justering Justerare

Läs mer

Beslutande Ledamöter 29 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista

Beslutande Ledamöter 29 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista 1(17) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-20.35 Beslutande Ledamöter 29 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista Övriga närvarande Tjänstemän Övriga Christer Pålsson,

Läs mer

kl 13.00-16.15 Arvo Hellman (S) ordförande Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) Margit Johansson (M) Stig-Arne Svalö

kl 13.00-16.15 Arvo Hellman (S) ordförande Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) Margit Johansson (M) Stig-Arne Svalö 1(15) Plats och tid Almliden, Blosset, Bjuv kl 13.00-16.15 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Arvo Hellman (S) ordförande Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena

Läs mer

Kommunskansliet, , kl , omedelbar justering

Kommunskansliet, , kl , omedelbar justering 1(13) Plats och tid Gruesalen, Bjuv, kl 09.00-11.55 Beslutande Ledamöter Stefan Svalö (S), ordförande Anders Månsson (S) Christer Landin (S) Ninnie Lindell (M) Sven Yngve Persson (M) Tjänstgörande ersättare

Läs mer

Arvo Hellman (S) ordförande Ulrika Thulin (S) Margit Johansson (M) Irena Alm (S)

Arvo Hellman (S) ordförande Ulrika Thulin (S) Margit Johansson (M) Irena Alm (S) 1(10) Plats och tid Blosset, kl. 13.00 16.00 Beslutande Ledamöter Arvo Hellman (S) ordförande Ulrika Thulin (S) Margit Johansson (M) Irena Alm (S) Nils Nilsson (C) Maria Berglund (KD) Sten-Göran Claesson

Läs mer

Sida 1(28) PROTOKOLL Kommunfullmäktige. Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl

Sida 1(28) PROTOKOLL Kommunfullmäktige. Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 1(28) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-20.45 Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Christer Pålsson, kommunchef Susan Elmlund,

Läs mer

Henrik Nyberg, produktionsdirektör Findus, 221

Henrik Nyberg, produktionsdirektör Findus, 221 1(15) Plats och tid Gruesalen, Bjuv, kl 09.00-11.45 Beslutande Ledamöter Stefan Svalö (S), ordförande Anders Månsson (S) Christer Landin (S) Ninnie Lindell (M) Sven Yngve Persson (M) Tjänstgörande ersättare

Läs mer

Stefan Svalö (S), ordf, jäv 4. Anders Månsson (S) Rolf Olsson (S) Christos Torounidis (S), 4

Stefan Svalö (S), ordf, jäv 4. Anders Månsson (S) Rolf Olsson (S) Christos Torounidis (S), 4 1(18) Plats och tid Blosset, Almliden, Bjuv kl 9.00-10.10 Beslutande Ledamöter Stefan Svalö (S), ordf, jäv 4 Anders Månsson (S), ordf 4 Christer Landin (S) Alf Nilsson (S) Lars Karlsson (S) Ninnie Lindell

Läs mer

Sida 1(14) PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats och tid Gruesalen, Bjuv, kl

Sida 1(14) PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats och tid Gruesalen, Bjuv, kl 1(14) Plats och tid Gruesalen, Bjuv, kl 09.00-10.50 Beslutande Ledamöter Stefan Svalö (S), ordförande Ninnie Lindell (M) Sven Yngve Persson (M) Tjänstgörande ersättare Rolf Olsson (S) Martin Fridehjelm

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma. se bifogad närvaroförteckning

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma. se bifogad närvaroförteckning Sammanträdesdatum s. 1 (7) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-02-08 Plats Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 8 februari 2012, kl. 08.00-12.15 Beslutande Anders Berngarn (M)

Läs mer

Kerstin Wulff, teknisk chef Mikael Bruselius, fastighetschef Stefan Sjölin, gata/park chef Rosemarie Andersson, ekonom Monica Siggelow, sekreterare

Kerstin Wulff, teknisk chef Mikael Bruselius, fastighetschef Stefan Sjölin, gata/park chef Rosemarie Andersson, ekonom Monica Siggelow, sekreterare 1(20) Plats och tid Flötsen, Verkstadsgatan 1, kl 13.30 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Övriga Niklas Svalö (S), ordförande Lars Karlsson (S) Alf Nilsson (S) Sven-Ingvar

Läs mer

Sida 1(16) PROTOKOLL 2015-11-04. Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats och tid Gruesalen, Bjuv, 2015-11-04 kl 09.00-11.45

Sida 1(16) PROTOKOLL 2015-11-04. Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats och tid Gruesalen, Bjuv, 2015-11-04 kl 09.00-11.45 1(16) Plats och tid Gruesalen, Bjuv, kl 09.00-11.45 Beslutande Ledamöter Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S) Niklas Svalö (S) Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M) Övriga närvarande Tjänstemän

Läs mer

Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S), vice ordförande Stig Lundblad (C)

Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S), vice ordförande Stig Lundblad (C) 1 (14) Plats och tid Kommunalrådets arbetsrum, onsdagen den 16 november 2016 kl 09:00-10:20 Beslutande Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S), vice ordförande Stig Lundblad (C) Tjänstgörande

Läs mer

Plats och tid Flötsen Verkstadsgatan 1, Bjuv, 2015-06-10 kl 13.30-15.40

Plats och tid Flötsen Verkstadsgatan 1, Bjuv, 2015-06-10 kl 13.30-15.40 1(14) Plats och tid Flötsen Verkstadsgatan 1, Bjuv, kl 13.30-15.40 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Niklas Svalö (S), ordförande Lars Karlsson (S) Alf Nilsson (S)

Läs mer

Sida 1(18) PROTOKOLL Kommunstyrelsen. Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl Beslutande Ledamöter

Sida 1(18) PROTOKOLL Kommunstyrelsen. Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl Beslutande Ledamöter 1(18) Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl 14.00-15.30 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Anders Månsson (S), ordf Christer Landin (S) Alf Nilsson (S) Bert Roos (S) Lars Karlsson (S) Kjell-Åke Johnsson

Läs mer

Stefan Svalö (S), ordförande Anders Månsson (S), jäv 102 Christer Landin (S) Sven-Ingvar Blixt (FP) Bertil Olsson (M), 92-97, 101, 103, går 11.

Stefan Svalö (S), ordförande Anders Månsson (S), jäv 102 Christer Landin (S) Sven-Ingvar Blixt (FP) Bertil Olsson (M), 92-97, 101, 103, går 11. 1(17) Plats och tid Gruesalen, Bjuv, kl 09.00-12.15 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Stefan Svalö (S), ordförande Anders Månsson (S), jäv 102 Christer Landin (S)

Läs mer

Kommunalkontoret, kl 15.00

Kommunalkontoret, kl 15.00 1(14) Plats och tid Gruesalen, Bjuv, kl 09.00-10.30 Beslutande Ledamöter Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S) Niklas Svalö (S) Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M) Övriga närvarande Tjänstemän

Läs mer

Sida 1(12) PROTOKOLL 2014-04-16. Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats och tid Gruesalen, Bjuv, 2014-04-16 kl 09.00-10.30

Sida 1(12) PROTOKOLL 2014-04-16. Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats och tid Gruesalen, Bjuv, 2014-04-16 kl 09.00-10.30 1(12) Plats och tid Gruesalen, Bjuv, kl 09.00-10.30 Beslutande Ledamöter Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S) Ninnie Lindell (M) Sven Yngve Persson (M) Tjänstgörande ersättare Alf Nilsson

Läs mer

Kommunstyrelsens tekniska utskott

Kommunstyrelsens tekniska utskott 1 (11) Plats och tid NSR, Hjortshögsvägen i Helsingborg, onsdagen den 20 april 2016 kl 13:30-17:.00 Beslutande Niklas Svalö (S), Ordförande Lars Karlsson (S), 1:e vice ordförande Alf Nilsson (S) Sven-Ingvar

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum 1(13) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 13.30-14.35 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Jan Zielinski (S) Fredrik Jönsson (C), ordf Teddy Nilsson (SD), vice ordf Olof Röstin (M)

Läs mer

Stefan Svalö (S), ordförande Christer Landin (S) Ninnie Lindell (M) Sven Yngve Persson (M)

Stefan Svalö (S), ordförande Christer Landin (S) Ninnie Lindell (M) Sven Yngve Persson (M) 1(17) Plats och tid Gruesalen, Bjuv, kl 09.00-11.15 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Stefan Svalö (S), ordförande Christer Landin (S) Ninnie Lindell (M) Sven Yngve

Läs mer

Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S), vice ordförande Niklas Svalö (S) Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M)

Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S), vice ordförande Niklas Svalö (S) Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M) 1 (13) Plats och tid Komunalrådets arbetsrum, onsdagen den 11 januari 2017 kl 09:00-10:30 Beslutande Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S), vice ordförande Niklas Svalö (S) Stig Lundblad (C)

Läs mer

Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S) Niklas Svalö (S) Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M)

Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S) Niklas Svalö (S) Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M) 1(12) Plats och tid Gruesalen, Bjuv, kl 09.00-11.30 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S) Niklas Svalö (S) Stig Lundblad

Läs mer

Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S), vice ordförande Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M) Krister Bergsten (L) för Niklas Svalö (S)

Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S), vice ordförande Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M) Krister Bergsten (L) för Niklas Svalö (S) 1 (6) Plats och tid Kommunalrådets arbetsrum, onsdagen den 1 februari 2017 kl 09:00-10:45 Beslutande Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S), vice ordförande Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell

Läs mer

Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S), vice ordförande Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M)

Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S), vice ordförande Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M) 1 (11) Plats och tid Kommunalrådets arbetsrum, onsdagen den 7 december 2016 kl 09:00-10:40 Beslutande Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S), vice ordförande Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsens arbetsutskott 1 (8) Plats och tid Gruesalen, onsdagen den 20 september 2017 kl 09:00-11:30 Beslutande Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S), vice ordförande Niklas Svalö (S) Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell

Läs mer

Christer Pålsson, kommunchef Anders Kronfelt, ekonomichef 66-67 Susan Elmlund, sekreterare

Christer Pålsson, kommunchef Anders Kronfelt, ekonomichef 66-67 Susan Elmlund, sekreterare 1(18) Plats och tid Gruesalen, Bjuv, kl 09.00-10.45 Beslutande Ledamöter Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S) Ninnie Lindell (M) Tjänstgörande ersättare Kjell-Åke Johnsson (S) Bertil Olsson

Läs mer

Arvo Hellman (S), Ordförande

Arvo Hellman (S), Ordförande 1 (15) Plats och tid Blosset, tisdagen den 21 juni 2016 kl 13:00-15:00 Beslutande Arvo Hellman (S), Ordförande Maria Berglund (KD) Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Sten Claesson (SD) Margit Johansson

Läs mer

Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S) Niklas Svalö (S) Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M)

Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S) Niklas Svalö (S) Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M) 1(16) Plats och tid Gruesalen, Bjuv, kl 09.00-11.00 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S) Niklas Svalö (S) Stig Lundblad

Läs mer

Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl 09.00-10.55, ajournering 10.20-10-30

Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl 09.00-10.55, ajournering 10.20-10-30 1(18) Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl 09.00-10.55, ajournering 10.20-10-30 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Anders Månsson (S) Christer

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(11)

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(11) SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(11) 2010-05-03 ARBETSUTSKOTT Paragrafer 96-103 Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet, kl. 09.00 13.10 ande Daniel Bäckström (C) Kerstin Einevik Bäckstrand (C) Ulrika Simonsson

Läs mer

Plats och tid Flötsen Verkstadsgatan 1, Bjuv, 2015-02-25 kl 13.30-15.40

Plats och tid Flötsen Verkstadsgatan 1, Bjuv, 2015-02-25 kl 13.30-15.40 1(13) Plats och tid Flötsen Verkstadsgatan 1, Bjuv, kl 13.30-15.40 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Övriga Niklas Svalö (S), ordförande Lars Karlsson (S) Alf Nilsson

Läs mer

Inga Bakken (S) Magdalena Rydståle (M) Emma Lord (V) Jan Herder-Blixt (L) Per Rosvall (L) Lisbeth Madsen (M) Gert-Åke Liljenborg (SD)

Inga Bakken (S) Magdalena Rydståle (M) Emma Lord (V) Jan Herder-Blixt (L) Per Rosvall (L) Lisbeth Madsen (M) Gert-Åke Liljenborg (SD) 1 (13) Plats och tid Blosset, torsdagen den 19 maj 2016 kl 13:00-14:45 Beslutande Arvo Hellman (S), Ordförande Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Margit Johansson (M), 2:e vice ordförande Bert Roos

Läs mer

Kommunfullmäktige Enligt sammanträdeslista, bilaga A

Kommunfullmäktige Enligt sammanträdeslista, bilaga A Sammanträdesdatum 18 Plats och tid Björnekullaskolan, Åstorp kl 19.00-20.30 Beslutande Enligt sammanträdeslista, bilaga A Övriga deltagare Yngve Olsson, ersättare Kjell Malmgren, ersättare Bertil Göransson,

Läs mer

Kommunalkontoret kl 15.00

Kommunalkontoret kl 15.00 1(13) Plats och tid Gruesalen, Bjuv, kl 09.00-11.30 Beslutande Ledamöter Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S) Niklas Svalö (S) Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M) Övriga närvarande Tjänstemän

Läs mer

Kommunkansliet 2014-02-17 kl 15.00

Kommunkansliet 2014-02-17 kl 15.00 1(13) Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl 9.00-9.50 Beslutande Ledamöter Stefan Svalö (S), ordf, 14-17 Anders Månsson (S), ordf 11-13 Christer Landin (S) Alf Nilsson (S) Bert Roos (S) Lars Karlsson (S) Ninnie

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Lars-Göran Wiberg (C) ordförande

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Lars-Göran Wiberg (C) ordförande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) 2009-02-17 Plats och tid Sammanträdesrum 2, kl. 08.30-9.45 ande ledamöter Lars-Göran Wiberg (C) ordförande Tommy Nilsson (S) Pär Palmgren (M) Tjänstemän Utses att justera Kommunchef

Läs mer

Urban Berglund (KD) för Alf Nilsson (S)

Urban Berglund (KD) för Alf Nilsson (S) 1 (10) Plats och tid Flötsen, Verkstadsgatan 1, onsdagen den 30 maj 2018 kl 08:30-11:45 Beslutande Niklas Svalö (S), Ordförande Lars Karlsson (S), 1:e vice ordförande Sven-Ingvar Blixt (L) Ninnie Lindell

Läs mer

Kommunkansliet kl 15.00

Kommunkansliet kl 15.00 1(28) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-21.10 Beslutande Ledamöter 28 ledamöter eller tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Christer Pålsson, kommunchef Anders Kronfelt,

Läs mer

Kommunstyrelsens tekniska utskott

Kommunstyrelsens tekniska utskott 1 (13) Plats och tid Flötsen, Verkstadsgatan 1, måndagen den 29 februari 2016 kl 13:30 Beslutande Niklas Svalö (S), Ordförande Lars Karlsson (S), 1:e vice ordförande Alf Nilsson (S) Sven-Ingvar Blixt (FP)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsens arbetsutskott 1 (11) Plats och tid Kommunalrådets arbetsrum, onsdagen den 6 september 2017 kl 09:00-10:40 Beslutande Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S), vice ordförande Niklas Svalö (S) Stig Lundblad

Läs mer

PROTOKOLL Almliden, Blosset Christer Landin (S) Stefan Svalö (S) Bert Roos (S) Urban Berglund (KD) Ninnie Lindell (M)

PROTOKOLL Almliden, Blosset Christer Landin (S) Stefan Svalö (S) Bert Roos (S) Urban Berglund (KD) Ninnie Lindell (M) 1(8) Plats och tid Beslutande Ledamöter Almliden, Blosset 13.30 15.30 Christer Landin (S) Stefan Svalö (S) Bert Roos (S) Urban Berglund (KD) Ninnie Lindell (M) Övriga närvarande Tjänstemän Carina Järold-Mattsson,

Läs mer

Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S), vice ordförande Niklas Svalö (S) Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M)

Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S), vice ordförande Niklas Svalö (S) Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M) 1 (10) Plats och tid Gruesalen, onsdagen den 26 april 2017 kl 09:00-10:30 Beslutande Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S), vice ordförande Niklas Svalö (S) Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell

Läs mer

Plats och tid Flötsen Verkstadsgatan 1, Bjuv, kl

Plats och tid Flötsen Verkstadsgatan 1, Bjuv, kl 1(13) Plats och tid Flötsen Verkstadsgatan 1, Bjuv, kl 13.30-16.05 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Niklas Svalö (S), ordförande Lars Karlsson (S) Alf Nilsson (S)

Läs mer

Kjell-Åke Johnsson (S), Martin Fridehjelm, S, 35. Christer Pålsson, kommunchef Anders Kronfelt, ekonomichef, Susan Elmlund, sekreterare

Kjell-Åke Johnsson (S), Martin Fridehjelm, S, 35. Christer Pålsson, kommunchef Anders Kronfelt, ekonomichef, Susan Elmlund, sekreterare 1(19) Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl 9.00-10.40 Beslutande Ledamöter Stefan Svalö (S), ordf, 36-42 Anders Månsson (S), ordf, 31-35 Christer Landin (S) Alf Nilsson (S), jäv 35 Bert Roos (S) Lars Karlsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (16)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (16) Plats Lomma kommunhus, sammanträdesrum Innerfickan Tid 2018-04-17, kl. 13:06-15:30 Sammanträdesdatum s. 1 (16) Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt Hjertqvist (L) Anders Widesjö

Läs mer

Sida 1(12) PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats och tid Gruesalen, Bjuv, kl

Sida 1(12) PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats och tid Gruesalen, Bjuv, kl 1(12) Plats och tid Gruesalen, Bjuv, kl 09.00-10.45 Beslutande Ledamöter Stefan Svalö (S), ordförande Anders Månsson (S) Christer Landin (S) Ninnie Lindell (M) Sven Yngve Persson (M) Tjänstgörande ersättare

Läs mer

Administrativa avdelningen, kommunstyrelsens förvaltning

Administrativa avdelningen, kommunstyrelsens förvaltning 1(18) Plats och tid Varagårdsskolans aula Bjuv, torsdagen den 31 mars 2016 kl 19:00-20:45 Beslutande Ledamöter Se närvarolista på sida 2 Ersättare Se närvarolista på sida 2 Övriga närvarande Se närvarolista

Läs mer

Annsofi Frendin, fastighetschef Kristin Palmborg Snygg, ekonom Mihaela Gugoasa Jeder, energiingenjör 116 Monica Siggelow, sekreterare

Annsofi Frendin, fastighetschef Kristin Palmborg Snygg, ekonom Mihaela Gugoasa Jeder, energiingenjör 116 Monica Siggelow, sekreterare 1 (20) Plats och tid Flötsen, Verkstadsgatan 1, onsdagen den 3 oktober 2018 kl 13:30-15:30 Beslutande Niklas Svalö (S), Ordförande Lars Karlsson (S), 1:e vice ordförande Alf Nilsson (S) Sven-Ingvar Blixt

Läs mer

Sida 1(19) PROTOKOLL Kommunfullmäktige. Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl

Sida 1(19) PROTOKOLL Kommunfullmäktige. Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 1(19) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-19.40 Beslutande Ledamöter 29 ledamöter eller tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Christer Pålsson, kommunchef Susan Elmlund,

Läs mer

Jonny Wedin, tf kommunchef Staffan Persson, teknisk chef, Susan Elmlund, sekreterare

Jonny Wedin, tf kommunchef Staffan Persson, teknisk chef, Susan Elmlund, sekreterare 1(11) Plats och tid Blosset, Almliden, Bjuv kl 9.00-10.45 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Övriga Justering Justerare Tid och plats Anders Månsson (S),

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare.

Vård- och omsorgsnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. 1(9) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 13.30 15.10 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Anders Svärd (S), ordförande Eva Olofsson (C), vice ordförande Stefan Pettersson (M) Ingrid

Läs mer

Kommunkansliet 2014-09-15 kl 15.00

Kommunkansliet 2014-09-15 kl 15.00 1(19) Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl 9.00-10.15 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Anders Månsson (S), ordf Christer Landin (S) Stefan Svalö (S) Alf Nilsson (S) Bert Roos (S) Lars Karlsson

Läs mer

Arvo Hellman (S) ordförande Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) Margit Johansson (M) Rolf Malmberg (S)

Arvo Hellman (S) ordförande Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) Margit Johansson (M) Rolf Malmberg (S) 1 (14) Plats och tid Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Almliden, Blosset, Bjuv Kl 13.00-15.45 Arvo Hellman (S) ordförande Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) Margit Johansson

Läs mer