Kommunalkontoret, kl 15.00

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kommunalkontoret, kl 15.00"

Transkript

1 1(14) Plats och tid Gruesalen, Bjuv, kl Beslutande Ledamöter Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S) Niklas Svalö (S) Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M) Övriga närvarande Tjänstemän Christer Pålsson, kommunchef Tina Petersson, kommunstrateg, Susan Elmlund, sekreterare Övriga Justering Justerare Tid och plats Niklas Svalö (S) Kommunalkontoret, kl Justerade paragrafer Underskrifter Sekreterare Susan Elmlund Ordförande Anders Månsson (S) Justerande Niklas Svalö (S)

2 2 ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Beslutande organ Sammanträdesdatum Datum när anslaget sätts upp Förvaringsplats för protokollet Datum när anslaget tas ned Kommunstyrelsens förvaltning, Mejerigatan, Bjuv Underskrift Susan Elmlund

3 3 Innehåll Ksau Fastställande av dagordning... 4 Ksau 115 Ks Handlingsplan: Samverkan för ökad trygghet i Bjuvs kommun... 5 Ksau 116 Ks Preliminär plan för verksamhet och ekonomi 2016, kommunstyrelsens förvaltning... 7 Ksau 117 Ks Svar på skrivelse från ungdomsfullmäktige om fri kollektivtrafik inom Bjuvs kommun för barn 7-18 år... 9 Ksau 118 Ks Plan för nödvattenförsörjning i Bjuvs kommun Ksau 119 Ks Nyttjanderättsavtal för gång- och cykelväg i Ekeby Ksau 120 Ks Yttrande över Region Skånes förslag till nytt hälso- och sjukvårdsavtal... 14

4 4 Ksau 114 Fastställande av dagordning Sammanfattning Föreligger förslag till dagordning daterad Ordförande föreslår som nytt ärende 8 Yttrande över Region Skånes förslag till nytt hälso- och sjukvårdsavtal. Arbetsutskottets beslut beslutar enligt föreslagen dagordning med ordförandes förslag på tillägg.

5 5 Ksau 115 Ks Handlingsplan: Samverkan för ökad trygghet i Bjuvs kommun Sammanfattning Kommunstyrelsens förvaltning har tillsammans med en förvaltningsöverskrivande arbetsgrupp, polisen och Söderåsens miljöförbund tagit fram en handlingsplan kopplat till kommunens överenskommelse om samverkan för ökad trygghet i Bjuvs kommun Handlingsplanen är en del i arbetet med att skapa ett tryggare Bjuv och en attraktiv boendekommun. Handlingsplanen är en bilaga till överenskommelsen om samverkan för ökad trygghet i Bjuvs kommun Beslutsunderlag Tjänsteskrivelse, Handlingsplan: Samverkan för ökad trygghet i Bjuvs kommun Överenskommelse om samverkan för ökad trygghet i Bjuvs kommun Handlingsplan: Samverkan för ökad trygghet i Bjuvs kommun Ärendet Kommunstyrelsens förvaltning har tillsammans med en förvaltningsöverskrivande arbetsgrupp, polisen och Söderåsens miljöförbund tagit fram en handlingsplan kopplat till kommunens överenskommelse om samverkan för ökad trygghet i Bjuvs kommun Handlingsplanen är en del i arbetet med att skapa ett tryggare Bjuv och en attraktiv boendekommun. Handlingsplanen är en bilaga till överenskommelsen om samverkan för ökad trygghet i Bjuvs kommun Arbetet kopplas till Kommunfullmäktiges mål 2015 Medborgarna ska uppleva att Bjuvs kommun är en attraktiv, välskött och trygg plats att arbeta, leva och bo i. Målet för det brottsförebyggande arbetet är enligt överenskommelsen om samverkan Den totala brottsligheten ska minska Indikator: Polisanmälda brott Antalet människor som känner sig trygga ska öka Indikator: Polisens trygghetsmätningar Handlingsplanen utgår från de tre fokusområden som presenteras i överenskommelsen om samverkan:

6 6 Brottsförebyggande arbete mot barn och unga Trygghetsskapande åtgärder i det offentliga rummet Förebyggande arbete mot bostadsinbrott Under respektive rubrik presenteras sedan nedan ett antal samarbetspunkter med tillhörande handlingsplan. Arbetsgruppen är förvaltningsövergripande och består av representanter från Bjuvs kommun, Polisen och Söderåsens miljöförbund. Arbetsgruppen rapporterar till kommunstyrelsen. Ordförandes förslag till beslut Ordförande föreslår kommunstyrelsens arbetsutskott besluta att tack för lägga informationen och lägga den till till handlingarna. Arbetsutskottets beslut beslutar att tack för lägga informationen och lägga den till till handlingarna.

7 7 Ksau 116 Ks Preliminär plan för verksamhet och ekonomi 2016, kommunstyrelsens förvaltning Sammanfattning Som en del i budgetarbetet inför 2016 har samtliga förvaltningar tagit fram en preliminär plan för verksamhet och ekonomi Målgruppen för underlaget är politikerna i Bjuvs kommun. I dokumentet presenterar kommunstyrelsens förvaltning vad de ser att de behöver fokusera på under Förslaget tar utgångspunkt i den politiska viljan som kommunstyrelsen uttryckt och visionen för Bjuvs kommun. Det tar även hänsyn till viktiga faktorer i omvärlden som påverkar verksamheten. I planen presenteras också vilka vägval och prioriteringar förslagen för med sig. Dokumentet ska läsas som ett förslag från förvaltningen och ett underlag för diskussion i budgetberedningen. Dokumentet är en del av en pågående process att kopplat till mål och styrning i Bjuvs kommun. Syftet med arbetet är att bli tydligare i hur organisationen ska hänga ihop och hur verksamheterna ska arbeta med mål för att kunna gå i takt och på så sätt växla ut maximalt av den kraft som finns i organisationen. Beslutsunderlag Tjänsteskrivelse, Christer Pålsson och Tina Petersson, Preliminär plan för verksamhet och ekonomi 2016, Kommunstyrelsens förvaltning, förvaltningens förslag Ärendet Som en del i budgetarbetet inför 2016 har samtliga förvaltningar tagit fram en preliminär plan för verksamhet och ekonomi Målgruppen för underlaget är politikerna i Bjuvs kommun. I dokumentet presenterar kommunstyrelsens förvaltning vad de ser att de behöver fokusera på under Förslaget tar utgångspunkt i den politiska viljan som kommunstyrelsen uttryckt och visionen för Bjuvs kommun. Det tar även hänsyn till viktiga faktorer i omvärlden som påverkar verksamheten. Tillsammans ska förvaltningens verksamheter skapa en attraktiv Söderåskommun med fokus på boende, miljö och näringsliv. För att hela verksamheten ska gå i takt mot vision 2020 arbetar man hela tiden med att översätta vad visionen betyder för just kommunstyrelsens förvaltning. Detta underlag är en del i att konkretisera vad man ser framför sig.

8 8 Det presenteras därför också vilka vägval och prioriteringar förslagen för med sig. Förvaltningen har fått en preliminär budgetram att förhålla sig till men hela dokumentet ska läsas som ett förslag och ett underlag för diskussion i budgetberedningen. Dokumentet har tagits fram av förvaltningen i dialog med kommunstyrelsen. Processen - mot ett tydligare tänk kring mål och ekonomi Bjuv arbetar mot visionen att bli en attraktiv söderåskommun som sätter fokus på boende, miljö och näringsliv. För att nå detta jobbas hela tiden med att översätta visionen till handling. En del i detta är att det under 2015 startades en övergripande process kopplat till mål och styrning i Bjuvs kommun. Syftet med arbetet är att bli tydligare kring hur som organisationen ska hänga ihop och hur kommunstyrelsens verksamheter ska arbeta med mål för att kunna gå i takt och på så sätt växla ut maximalt av den kraft som finns i organisationen. För att stödja processen med målarbetet har det också tagits fram ett till viss del nytt sätt att tänka kring budgetprocessen. Dokumentet Preliminär plan för verksamhet och ekonomi 2016, kommunstyrelsens förvaltning är en del av detta. En av förändringarna är att förvaltningarna genom nämnden under våren blivit tilldelade ekonomiska ramar som de ska förhålla sig till i sin skrivning. Istället för att enbart presentera vilka ekonomiska behov som finns presenteras vad man vill åstadkomma inom verksamheten och hur detta kan åstadkommas inom den ramen som man fått tilldelad. På detta sätt får politiken ett genomarbetat underlag från förvaltningen att ta ställning till i budgetberedningen. Men den riktigt stora förändringen i detta sätt att inleda budgetprocessen handlar om utgångspunkterna i arbetet verksamheterna vill fokusera på vad de vill åstadkomma istället för vad de måste prioritera bort! Ordförandes förslag till beslut Ordförande föreslår kommunstyrelsens arbetsutskott föreslå kommunstyrelsen besluta överlämna Preliminär plan för verksamhet och ekonomi 2016, kommunstyrelsens förvaltning, förvaltningens förslag till den fortsatta budgetberedningen samt tacka för informationen. Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsens beslut föreslår kommunstyrelsen besluta överlämna Preliminär plan för verksamhet och ekonomi 2016, kommunstyrelsens förvaltning, förvaltningens förslag till den fortsatta budgetberedningen samt tacka för informationen.

9 9 Ksau 117 Ks Svar på skrivelse från ungdomsfullmäktige om fri kollektivtrafik inom Bjuvs kommun för barn 7-18 år Sammanfattning Ungdomsfullmäktige har i skrivelse av den 25 maj 2015 föreslagit att kommunfullmäktige verkar för fri kollektivtrafik för alla barn 7-18 år inom Bjuvs kommun. Det kan noteras att kommunstyrelsens arbetsutskott i beslut av den 29 april 2015 beslutat att till Skånetrafiken framföra att Bjuvs kommun vill ha utrett konsekvenserna av ett införande av fri busstrafik i Bjuvs kommun. Beslutsunderlag, , 66 Tjänsteskrivelse, Christer Pålsson och Jarl Gustavsson, Ärendet För Bjuvs kommun är ett klimatsmart resande viktigt. Bjuvs kommun har under 2014 köpt till ytterligare trafik från Skånetrafiken utöver vad som tidigare tillköpts. Det senaste tillköpet gäller fyra fasta turer på linje 250 mellan Bjuv och Ekeby tur och retur lördagar och söndagar. Bjuvs kommun betalar bruttokostnad kr per helår minus intäkterna från resenärerna. För att ytterligare öka resandet med kollektivtrafik inom Bjuvs kommun är en möjlighet att införa fria resor. beslutade , 66, att till Skånetrafiken framföra att två olika alternativ för fritt bussåkande bör utredas. Ett alternativ kan vara att alla bussresor inom kommunen ska vara gratis. Ett annat alternativ kan vara att införa fria resor under lördag och söndag samt några dubbelturer Bjuv- Ekeby under måndag fredag utanför rusningstrafik. Därvid skulle en tur på förmiddagen kunna passa badets öppning kl. 10 på förmiddagen. En sådan tur kan också nyttjas av många andra resenärer med andra resbehov. En annan dubbeltur skulle kunna gå kl innan kvällsrusningen. I båda alternativen borde samtliga resor med närtrafiken vara fria. Frågan om fri busstrafik har därefter diskuterats på tjänstemannaplanet med Skånetrafiken. Det som därvid framkommit är att frågan utreds inom Skånetrafiken. Ordförandes förslag till beslut Ordförande föreslår kommunstyrelsens arbetsutskottet besluta att till ungdomsfullmäktige framföra att Bjuvs kommun genom beslut i arbetsutskottet

10 10 till Skånetrafiken framfört att kommunen vill ha utrett konsekvenserna av ett införande av fri busstrafik i Bjuvs kommun enligt angivna alternativ. Arbetsutskottets beslut beslutar att till ungdomsfullmäktige framföra att Bjuvs kommun genom beslut i arbetsutskottet till Skånetrafiken framfört att kommunen vill ha utrett konsekvenserna av ett införande av fri busstrafik i Bjuvs kommun enligt angivna alternativ.

11 11 Ksau 118 Ks Plan för nödvattenförsörjning i Bjuvs kommun Sammanfattning Dricksvatten är vårt viktigaste livsmedel. I Sverige använder varje invånare cirka 160 liter vatten per dag, varav tio liter till dryck och matlagning. Vid vattenbrist behövs det säkerställas tillgången av vatten till dryck och matlagning. Vid avbrott måste därför alternativ snabbt tas fram. Utöver att försöka koppla förbi en eventuell skada eller ordna överföring från alternativt vattenverk eller vattentäkt, är de alternativ som finns tillgängliga för dricksvatten att ställa ut nödvattentankar. Vid avbrott eller annan störning av dricksvattenförsörjningen är det (NSVA) som ser till att nödvattenförsörjning upprättas. Varje enskild kommun ska ha en plan för var nödvattentankarna ska placeras. Beslutsunderlag Tjänsteskrivelse, Christer Pålsson och Christer Nilsson, Förslag till plan för Nödvattenförsörjning av dricksvatten i Bjuvs kommun Ordförandes förslag till beslut Ordförande föreslår kommunstyrelsens arbetsutskott föreslå kommunstyrelsen (räddningsnämnden) besluta att anta Plan för nödvattenförsörjning samt att skicka den till Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp, NSVA. Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsens (räddningsnämndens) beslut föreslår kommunstyrelsen (räddningsnämnden) besluta att anta Plan för nödvattenförsörjning samt att skicka den till Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp, NSVA.

12 12 Ksau 119 Ks Nyttjanderättsavtal för gång- och cykelväg i Ekeby Sammanfattning En gång och cykelväg mellan Ekeby skola och Folkets hus/trueds väg i Ekeby har planerats sedan flera år. Efter förhandlingar har ett nyttjanderättsavtal tagits fram som ger kommunen nyttjanderätt till marken i 25 år. Beslutsunderlag Tjänsteskrivelse, Christer Pålsson och Jarl Gustavsson, Förslag till nyttjanderättsavtal Ärendet Behovet är stort av en säker gc-väg söderut från Ekeby skola. Ett avtal har tagits fram som godkänts av fastighetsägaren CC Höganäs Byggkeramik och arrendatorn Stefan Nilsson. Avtalets viktigaste punkter är följande: 1 Objekt: Fastighetsägaren upplåter m² av Skromberga 12:1 för gcvägen. Området är åtta till nio meter brett. 2 Upplåtelsetid: Från 1 januari 2016 och 25 år framåt gäller nyttjanderätten. 5 Ersättning: Kommunen erlägger kr per år för nyttjanderätten. Summan regleras med konsumentprisindex. 7 Omhändertagande av dagvatten : Kommunen svar på sedvanligt vis för att omhändertaga vatten från området. Under hösten planeras ansökan hos Trafikverket om bidrag för utbyggnad av gc-vägen, varefter arbetena kan starta under 2016 om erforderligt bidrag erhålles. Ordförandes förslag till beslut Ordförande föreslår kommunstyrelsens arbetsutskott besluta att godkänna avtalet med CC Höganäs Byggkeramik AB och Stefan Nilsson varigenom kommunen erhåller nyttjanderätt i 25 år av del av Skromberga 12:1 för gångoch cykelväg samt att uppdraga åt kommunstyrelsens ordförande och planeringschefen eller deras respektive ställföreträdare att underteckna avtalet för kommunens räkning. Yrkande Niklas Svalö (S), Ninnie Lindell (M) och Christer Landin (S) yrkar bifall till ordförandes förslag.

13 13 Arbetsutskottets beslut beslutar att godkänna avtalet med CC Höganäs Byggkeramik AB och Stefan Nilsson varigenom kommunen erhåller nyttjanderätt i 25 år av del av Skromberga 12:1 för gång-och cykelväg samt att uppdraga åt kommunstyrelsens ordförande och planeringschefen eller deras respektive ställföreträdare att underteckna avtalet för kommunens räkning.

14 14 Ksau 120 Ks Yttrande över Region Skånes förslag till nytt hälso- och sjukvårdsavtal Sammanfattning Kommunförbundet Skåne och Region Skåne har till kommunledningarna i Skånes kommuner översänt förslag till nytt hälso- och sjukvårdsavtal. Förslag finns på ett gemensamt yttrande för kommunerna i Skåne Nordväst förutom Helsingborg. Beslutsunderlag Skåne Nordväst, förslag till yttrande över nytt hälso- och sjukvårdsavtal Ordförandes till beslut Ordförande föreslår kommunstyrelsens arbetsutskott besluta yttra sig över Region Skånes till förslag till nytt hälso- och sjukvårdsaval enligt Skåne Nordvästs förslag till yttrande, samt uppdraga åt kommunstyrelsens ordförande eller hans ersättare att underteckna yttrandet för kommunens räkning. Arbetsutskottets beslut beslutar yttra sig över Region Skånes till förslag till nytt hälso- och sjukvårdsaval enligt Skåne Nordvästs förslag till yttrande, samt uppdraga åt kommunstyrelsens ordförande eller hans ersättare att underteckna yttrandet för kommunens räkning.

Kommunkansliet kl 15.00

Kommunkansliet kl 15.00 1(9) Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl 9.00-11.00 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Anders Månsson (S), ordf Christer Landin (S) Stefan Svalö (S) Alf Nilsson (S) Bert Roos (S) Lars Karlsson (S)

Läs mer

Plats och tid Facklan kommunhuset, Bjuv, kl

Plats och tid Facklan kommunhuset, Bjuv, kl 1(8) Plats och tid Facklan kommunhuset, Bjuv, kl 17.00-18.30 Beslutande Ledamöter Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S) /Sed Niklas Svalö (S) Ninnie Lindell (M) Sven Yngve Persson (M) Tjänstgörande

Läs mer

Christer Pålsson, kommunchef Kerstin Wulff, teknisk chef Jarl Gustavsson, planeringschef Susan Elmlund, sekreterare

Christer Pålsson, kommunchef Kerstin Wulff, teknisk chef Jarl Gustavsson, planeringschef Susan Elmlund, sekreterare 1(5) Plats och tid Gruesalen, Bjuv, kl 09.00-10.40 Beslutande Ledamöter Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S) Niklas Svalö (S) Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Övriga Sven-Ingvar

Läs mer

Christer Pålsson, kommunchef Anders Kronfelt, ekonomichef, Susan Elmlund, sekreterare. Helena Holmgren, miljöchef Söderåsens miljöförbund, 44

Christer Pålsson, kommunchef Anders Kronfelt, ekonomichef, Susan Elmlund, sekreterare. Helena Holmgren, miljöchef Söderåsens miljöförbund, 44 1(10) Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl 9.00-10.45 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Stefan Svalö (S), ordf Anders Månsson (S) Christer Landin (S) Alf Nilsson (S) Bert Roos (S) Kjell-Åke Johnsson

Läs mer

Plats och tid Facklan kommunhuset, Bjuv, kl

Plats och tid Facklan kommunhuset, Bjuv, kl 1(7) Plats och tid Facklan kommunhuset, Bjuv, kl 09.00-10.10 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S) Niklas Svalö (S)

Läs mer

Christer Pålsson, kommunchef Susan Elmlund, sekreterare

Christer Pålsson, kommunchef Susan Elmlund, sekreterare 1(7) Plats och tid Findus, Bjuv, kl 12.00-12.15 Beslutande Ledamöter Stefan Svalö (S), ordförande Christer Landin (S) Ninnie Lindell (M) Sven Yngve Persson (M) Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande

Läs mer

Christer Pålsson, kommunchef Susan Elmlund, sekreterare

Christer Pålsson, kommunchef Susan Elmlund, sekreterare 1(10) Plats och tid Gruesalen, Bjuv, kl 09.00-11.20 Beslutande Ledamöter Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S), ordförande/sed Niklas Svalö (S) Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M) Övriga

Läs mer

Göran Skoog, tf kommunchef Jarl Gustavsson, planeringschef, 108-111 Susan Elmlund, sekreterare

Göran Skoog, tf kommunchef Jarl Gustavsson, planeringschef, 108-111 Susan Elmlund, sekreterare 1(13) Plats och tid Gruesalen, Bjuv, kl 09.00-10.15 Beslutande Ledamöter Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S), jäv 112 Niklas Svalö (S) Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M) Övriga närvarande

Läs mer

Kommunalkontoret, 2015-08-31 kl 15.00

Kommunalkontoret, 2015-08-31 kl 15.00 1(11) Plats och tid Gruesalen, Bjuv, kl 09.00-10.45 Beslutande Ledamöter Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S) Niklas Svalö (S) Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M) Övriga närvarande Tjänstemän

Läs mer

Kommunstyrelsens kansli måndag kl 15.00

Kommunstyrelsens kansli måndag kl 15.00 1(13) Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl 09.00-10.40 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Anders Månsson (S), ordf Christer Landin (S) Niklas Svalö (S) Martin Fridehjelm (S) Ulrika Thulin (S) Bert

Läs mer

Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl , ajournering

Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl , ajournering 1(11) Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl 9.00-11.20, ajournering 11.10-11.15 Beslutande Ledamöter Anders Månsson (S), ordf Christer Landin (S) Stefan Svalö (S) Bert Roos (S) Lars Karlsson (S) Ninnie Lindell

Läs mer

Plats och tid Schaktet, kommunhuset, Bjuv, 2013-02-27 kl 08.00-8.50

Plats och tid Schaktet, kommunhuset, Bjuv, 2013-02-27 kl 08.00-8.50 1(10) Plats och tid Schaktet, kommunhuset, Bjuv, kl 08.00-8.50 Beslutande Ledamöter Stefan Svalö (S), ordf Anders Månsson (S) Christer Landin (S) Ninnie Lindell (M) Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande

Läs mer

Sida 1(11) PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats och tid Gruesalen, Bjuv, kl

Sida 1(11) PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats och tid Gruesalen, Bjuv, kl 1(11) Plats och tid Gruesalen, Bjuv, kl 09.00-11.15 Beslutande Ledamöter Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S) Niklas Svalö (S) Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M) Övriga närvarande Tjänstemän

Läs mer

Sida 1(10) PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats och tid Gruesalen, Bjuv, kl

Sida 1(10) PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats och tid Gruesalen, Bjuv, kl 1(10) Plats och tid Gruesalen, Bjuv, kl 09.00-11.00 Beslutande Ledamöter Stefan Svalö (S), ordförande Anders Månsson (S) Christer Landin (S) Ninnie Lindell (M) Sven Yngve Persson (M) Tjänstgörande ersättare

Läs mer

Kommunstyrelsens sammanträde 2014-04-09

Kommunstyrelsens sammanträde 2014-04-09 1(5) Plats och tid Varagårdsskolans aula, Bjuv kl 14.30-16.30 Beslutande Ledamöter Stefan Svalö (S), ordf Anders Månsson (S) Alf Nilsson (S) Bert Roos (S) Lars Karlsson (S) Sven Yngve Persson (M) Sven-Ingvar

Läs mer

Plats och tid Facklan, kommunhuset, Bjuv, kl

Plats och tid Facklan, kommunhuset, Bjuv, kl 1(11) Plats och tid Facklan, kommunhuset, Bjuv, kl 09.00-11.15 Beslutande Ledamöter Stefan Svalö (S), ordf Anders Månsson (S) Christer Landin (S) Ninnie Lindell (M) Sven Yngve Persson (M) Tjänstgörande

Läs mer

Kommunalkontoret kl 15.00

Kommunalkontoret kl 15.00 1(13) Plats och tid Gruesalen, Bjuv, kl 09.00-11.30 Beslutande Ledamöter Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S) Niklas Svalö (S) Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M) Övriga närvarande Tjänstemän

Läs mer

Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S), vice ordförande Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M) Krister Bergsten (L) för Niklas Svalö (S)

Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S), vice ordförande Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M) Krister Bergsten (L) för Niklas Svalö (S) 1 (6) Plats och tid Kommunalrådets arbetsrum, onsdagen den 1 februari 2017 kl 09:00-10:45 Beslutande Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S), vice ordförande Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell

Läs mer

Sida 1(12) PROTOKOLL 2014-04-16. Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats och tid Gruesalen, Bjuv, 2014-04-16 kl 09.00-10.30

Sida 1(12) PROTOKOLL 2014-04-16. Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats och tid Gruesalen, Bjuv, 2014-04-16 kl 09.00-10.30 1(12) Plats och tid Gruesalen, Bjuv, kl 09.00-10.30 Beslutande Ledamöter Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S) Ninnie Lindell (M) Sven Yngve Persson (M) Tjänstgörande ersättare Alf Nilsson

Läs mer

Kommunkansliet kl 15.00

Kommunkansliet kl 15.00 1(10) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-20.05 Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Christer Pålsson, kommunchef Susan Elmlund,

Läs mer

Kommunkansliet kl omedelbar justering

Kommunkansliet kl omedelbar justering 1(17) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-21.10 Beslutande Ledamöter 28 ledamöter eller tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Övriga Christer Pålsson, kommunchef Göran Skoog,

Läs mer

Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S), vice ordförande Niklas Svalö (S) Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M)

Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S), vice ordförande Niklas Svalö (S) Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M) 1 (10) Plats och tid Gruesalen, onsdagen den 26 april 2017 kl 09:00-10:30 Beslutande Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S), vice ordförande Niklas Svalö (S) Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell

Läs mer

Plats och tid Facklan, kommunhuset, Bjuv, kl

Plats och tid Facklan, kommunhuset, Bjuv, kl 1(10) Plats och tid Facklan, kommunhuset, Bjuv, kl 09.00-12.55 Beslutande Ledamöter Stefan Svalö (S), ordf Anders Månsson (S) Christer Landin (S) Ninnie Lindell (M) Sven Yngve Persson (M) Tjänstgörande

Läs mer

Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista. Kommunkansliet kl 15.00

Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista. Kommunkansliet kl 15.00 1(14) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-19.20 Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista Övriga närvarande Tjänstemän Christer Pålsson,

Läs mer

Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S) Niklas Svalö (S) Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M)

Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S) Niklas Svalö (S) Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M) 1(12) Plats och tid Gruesalen, Bjuv, kl 09.00-11.30 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S) Niklas Svalö (S) Stig Lundblad

Läs mer

Plats och tid Kommunhuset, Bjuv, kl Beslutande

Plats och tid Kommunhuset, Bjuv, kl Beslutande 1(5) Plats och tid Kommunhuset, Bjuv, kl 11.00-11.15 Beslutande Ledamöter Stefan Svalö (S), ordförande Anders Månsson (S) Christer Landin (S), på telefonförbindelse Sven Yngve Persson (M), på telefonförbindelse

Läs mer

Sida 1(22) PROTOKOLL Kommunstyrelsen. Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl Beslutande Ledamöter

Sida 1(22) PROTOKOLL Kommunstyrelsen. Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl Beslutande Ledamöter 1(22) Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl 9.00-11.30 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Tid och plats Justerade paragrafer Underskrifter

Läs mer

Sida 1(7) PROTOKOLL Kommunstyrelsen. Plats och tid Varagårdsskolans aula, Bjuv kl

Sida 1(7) PROTOKOLL Kommunstyrelsen. Plats och tid Varagårdsskolans aula, Bjuv kl 1(7) Plats och tid Varagårdsskolans aula, Bjuv kl 18.00-18.30 Beslutande Ledamöter Stefan Svalö (S), ordf Anders Månsson (S) Alf Nilsson (S) Bert Roos (S) Lars Karlsson (S) Ninnie Lindell (M) Sven Yngve

Läs mer

Sida 1(7) PROTOKOLL Kommunstyrelsen. Plats och tid Varagårdsskolans aula, Bjuv kl

Sida 1(7) PROTOKOLL Kommunstyrelsen. Plats och tid Varagårdsskolans aula, Bjuv kl 1(7) Plats och tid Varagårdsskolans aula, Bjuv kl 17.00-17.40 Beslutande Ledamöter Stefan Svalö (S), ordf Anders Månsson (S) Christer Landin (S) Bert Roos (S) Lars Karlsson (S) Ninnie Lindell (M) Sven-Ingvar

Läs mer

Niels Madsen (M) för Bertil Olsson (M)

Niels Madsen (M) för Bertil Olsson (M) 1 (7) Plats och tid Varagårdssskolans aula, torsdagen den 26 maj 2016 kl 18:00-18:10 Beslutande Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S), 1:e vice ordförande Ninnie Lindell (M), 2:e vice ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsens arbetsutskott 1 (11) Plats och tid Kommunalrådets arbetsrum, onsdagen den 6 september 2017 kl 09:00-10:40 Beslutande Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S), vice ordförande Niklas Svalö (S) Stig Lundblad

Läs mer

Christer Pålsson, kommunchef Jarl Gustavsson, planeringschef, Mikael Bruselius, fastighetschef, Susan Elmlund, sekreterare

Christer Pålsson, kommunchef Jarl Gustavsson, planeringschef, Mikael Bruselius, fastighetschef, Susan Elmlund, sekreterare 1(17) Plats och tid Gruesalen, Bjuv, kl 09.00-10.15 Beslutande Ledamöter Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S) Niklas Svalö (S) Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M) Övriga närvarande Tjänstemän

Läs mer

Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S), 1:e vice ordförande Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M) Krister Bergsten (L) för Niklas Svalö (S)

Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S), 1:e vice ordförande Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M) Krister Bergsten (L) för Niklas Svalö (S) 1 (10) Plats och tid Gruesalen, onsdagen den 1 mars 2017 kl 09:00-10:15 Beslutande Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S), 1:e vice ordförande Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M) Ersättare

Läs mer

Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S), vice ordförande Niklas Svalö (S) Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M)

Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S), vice ordförande Niklas Svalö (S) Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M) 1 (6) Plats och tid Kommunarådets arbetsrum, fredagen den 7 april 2017 kl 16:00-16:30 Beslutande Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S), vice ordförande Niklas Svalö (S) Stig Lundblad (C) Ninnie

Läs mer

Kommunalkontoret, , kl 08.00

Kommunalkontoret, , kl 08.00 1(15) Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl 17.00-18.50 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Anders Månsson (S) Christer Landin (S) Niklas Svalö (S) Martin Fridehjelm

Läs mer

Anders Månsson (S), Ordförande Christer Landin (S), 1:e vice ordförande Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M)

Anders Månsson (S), Ordförande Christer Landin (S), 1:e vice ordförande Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M) 1 (7) Plats och tid Kommunalrådets arbetsrum, onsdagen den 21 september 2016 kl 09:00-10:30 Beslutande Anders Månsson (S), Ordförande Christer Landin (S), 1:e vice ordförande Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell

Läs mer

Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista. Sara Svensson, Rädda Barnen, 40

Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista. Sara Svensson, Rädda Barnen, 40 1(14) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-22.05 Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista Övriga närvarande Tjänstemän Christer Pålsson,

Läs mer

Kommunkansliet kl 15.00

Kommunkansliet kl 15.00 1(11) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-19.40 Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Christer Pålsson, kommunchef Susan Elmlund,

Läs mer

Kommunkansliet 2014-02-17 kl 15.00

Kommunkansliet 2014-02-17 kl 15.00 1(13) Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl 9.00-9.50 Beslutande Ledamöter Stefan Svalö (S), ordf, 14-17 Anders Månsson (S), ordf 11-13 Christer Landin (S) Alf Nilsson (S) Bert Roos (S) Lars Karlsson (S) Ninnie

Läs mer

Sida 1(12) PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats och tid Gruesalen, Bjuv, kl

Sida 1(12) PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats och tid Gruesalen, Bjuv, kl 1(12) Plats och tid Gruesalen, Bjuv, kl 09.00-10.45 Beslutande Ledamöter Stefan Svalö (S), ordförande Anders Månsson (S) Christer Landin (S) Ninnie Lindell (M) Sven Yngve Persson (M) Tjänstgörande ersättare

Läs mer

Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S), vice ordförande Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M)

Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S), vice ordförande Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M) 1 (11) Plats och tid Kommunalrådets arbetsrum, onsdagen den 7 december 2016 kl 09:00-10:40 Beslutande Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S), vice ordförande Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell

Läs mer

Sida 1(14) PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats och tid Gruesalen, Bjuv, kl

Sida 1(14) PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats och tid Gruesalen, Bjuv, kl 1(14) Plats och tid Gruesalen, Bjuv, kl 09.00-10.50 Beslutande Ledamöter Stefan Svalö (S), ordförande Ninnie Lindell (M) Sven Yngve Persson (M) Tjänstgörande ersättare Rolf Olsson (S) Martin Fridehjelm

Läs mer

Plats och tid Facklan, kommunhuset, Bjuv, 2013-01-09 kl 09.00-11-20

Plats och tid Facklan, kommunhuset, Bjuv, 2013-01-09 kl 09.00-11-20 1(13) Plats och tid Facklan, kommunhuset, Bjuv, kl 09.00-11-20 Beslutande Ledamöter Stefan Svalö (S), ordf, jäv 6 Anders Månsson (S), ordf 6 Christer Landin (S) Ninnie Lindell (M) Sven Yngve Persson (M)

Läs mer

Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S), vice ordförande Niklas Svalö (S) Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M)

Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S), vice ordförande Niklas Svalö (S) Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M) 1 (12) Plats och tid Gruesalen, onsdagen den 30 augusti 2017 kl 09:00-11:00 Beslutande Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S), vice ordförande Niklas Svalö (S) Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell

Läs mer

Henrik Nyberg, produktionsdirektör Findus, 221

Henrik Nyberg, produktionsdirektör Findus, 221 1(15) Plats och tid Gruesalen, Bjuv, kl 09.00-11.45 Beslutande Ledamöter Stefan Svalö (S), ordförande Anders Månsson (S) Christer Landin (S) Ninnie Lindell (M) Sven Yngve Persson (M) Tjänstgörande ersättare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsens arbetsutskott 1 (13) Plats och tid Mikaelstugan, onsdagen den 23 januari 2019 kl 09:00-10:50 Beslutande Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S), vice ordförande Mikael Henrysson (SD) Claes Osslén (SD) Tjänstgörande

Läs mer

PROTOKOLL Almliden, Blosset Christer Landin (S) Stefan Svalö (S) Bert Roos (S) Urban Berglund (KD) Ninnie Lindell (M)

PROTOKOLL Almliden, Blosset Christer Landin (S) Stefan Svalö (S) Bert Roos (S) Urban Berglund (KD) Ninnie Lindell (M) 1(8) Plats och tid Beslutande Ledamöter Almliden, Blosset 13.30 15.30 Christer Landin (S) Stefan Svalö (S) Bert Roos (S) Urban Berglund (KD) Ninnie Lindell (M) Övriga närvarande Tjänstemän Carina Järold-Mattsson,

Läs mer

Beslutande Ledamöter 29 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista. Kommunkansliet kl 15.00

Beslutande Ledamöter 29 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista. Kommunkansliet kl 15.00 1(17) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-20.50 Beslutande Ledamöter 29 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista Övriga närvarande Tjänstemän Christer Pålsson,

Läs mer

Sida 1(14) PROTOKOLL 2014-03-26. Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats och tid Gruesalen, Bjuv, 2014-03-26 kl 09.00-11.35

Sida 1(14) PROTOKOLL 2014-03-26. Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats och tid Gruesalen, Bjuv, 2014-03-26 kl 09.00-11.35 1(14) Plats och tid Gruesalen, Bjuv, kl 09.00-11.35 Beslutande Ledamöter Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S) Ninnie Lindell (M) Sven Yngve Persson (M) Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande

Läs mer

Sida 1(10) PROTOKOLL Kommunfullmäktige. Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl

Sida 1(10) PROTOKOLL Kommunfullmäktige. Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 1(10) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-20.00 Beslutande Ledamöter 28 ledamöter eller tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Christer Pålsson, kommunchef Rune Ahlberg,

Läs mer

Christer Landin (S), vice ordförande Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M) Krister Bergsten (L) Martin Fridehjelm (S)

Christer Landin (S), vice ordförande Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M) Krister Bergsten (L) Martin Fridehjelm (S) 1 (13) Plats och tid Gruesalen, onsdagen den 21 juni 2017 kl 09:00-11:10 Beslutande Christer Landin (S), vice ordförande Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M) Tjänstgörande ersättare Krister Bergsten (L)

Läs mer

Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl 09.00-10.55, ajournering 10.20-10-30

Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl 09.00-10.55, ajournering 10.20-10-30 1(18) Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl 09.00-10.55, ajournering 10.20-10-30 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Anders Månsson (S) Christer

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsens arbetsutskott 1 (8) Plats och tid Gruesalen, onsdagen den 20 september 2017 kl 09:00-11:30 Beslutande Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S), vice ordförande Niklas Svalö (S) Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell

Läs mer

PROTOKOLL Almliden, Blosset Christer Landin (S) Stefan Svalö (S) Bert Roos (S) Urban Berglund (KD) Ninnie Lindell (M)

PROTOKOLL Almliden, Blosset Christer Landin (S) Stefan Svalö (S) Bert Roos (S) Urban Berglund (KD) Ninnie Lindell (M) 1(9) Plats och tid Beslutande Ledamöter Almliden, Blosset 13.30 15.00 Christer Landin (S) Stefan Svalö (S) Bert Roos (S) Urban Berglund (KD) Ninnie Lindell (M) Övriga närvarande Tjänstemän Justering Justerare

Läs mer

Kommunkansliet, 2013-03-18 kl 15.00

Kommunkansliet, 2013-03-18 kl 15.00 1(12) Plats och tid Gruesalen, Bjuv, kl 09.00-10.30 Beslutande Ledamöter Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S) Ninnie Lindell (M) Sven Yngve Persson (M) Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande

Läs mer

Sida 1(19) PROTOKOLL Kommunfullmäktige. Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl

Sida 1(19) PROTOKOLL Kommunfullmäktige. Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 1(19) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-19.40 Beslutande Ledamöter 29 ledamöter eller tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Christer Pålsson, kommunchef Susan Elmlund,

Läs mer

Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S), vice ordförande Niklas Svalö (S) Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M)

Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S), vice ordförande Niklas Svalö (S) Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M) 1 (13) Plats och tid Komunalrådets arbetsrum, onsdagen den 11 januari 2017 kl 09:00-10:30 Beslutande Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S), vice ordförande Niklas Svalö (S) Stig Lundblad (C)

Läs mer

Sida 1(16) PROTOKOLL 2015-11-04. Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats och tid Gruesalen, Bjuv, 2015-11-04 kl 09.00-11.45

Sida 1(16) PROTOKOLL 2015-11-04. Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats och tid Gruesalen, Bjuv, 2015-11-04 kl 09.00-11.45 1(16) Plats och tid Gruesalen, Bjuv, kl 09.00-11.45 Beslutande Ledamöter Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S) Niklas Svalö (S) Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M) Övriga närvarande Tjänstemän

Läs mer

Sida 1(28) PROTOKOLL Kommunfullmäktige. Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl

Sida 1(28) PROTOKOLL Kommunfullmäktige. Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 1(28) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-20.45 Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Christer Pålsson, kommunchef Susan Elmlund,

Läs mer

Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S) Niklas Svalö (S) Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M)

Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S) Niklas Svalö (S) Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M) 1(16) Plats och tid Gruesalen, Bjuv, kl 09.00-11.00 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S) Niklas Svalö (S) Stig Lundblad

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats och tid Kommunalrådets arbetsrum, onsdagen den 27 april 2016 kl 09:00-11:05 Beslutande

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats och tid Kommunalrådets arbetsrum, onsdagen den 27 april 2016 kl 09:00-11:05 Beslutande 1 (21) Plats och tid Kommunalrådets arbetsrum, onsdagen den 27 april 2016 kl 09:00-11:05 Beslutande Anders Månsson (S), ordförande, jäv 61, 65 Christer Landin (S), vice ordförande, jäv 63, ordförande 61,

Läs mer

Kommunstyrelsens tekniska utskott

Kommunstyrelsens tekniska utskott 1 (11) Plats och tid NSR, Hjortshögsvägen i Helsingborg, onsdagen den 20 april 2016 kl 13:30-17:.00 Beslutande Niklas Svalö (S), Ordförande Lars Karlsson (S), 1:e vice ordförande Alf Nilsson (S) Sven-Ingvar

Läs mer

Plats och tid Flötsen Verkstadsgatan 1, Bjuv, 2015-06-10 kl 13.30-15.40

Plats och tid Flötsen Verkstadsgatan 1, Bjuv, 2015-06-10 kl 13.30-15.40 1(14) Plats och tid Flötsen Verkstadsgatan 1, Bjuv, kl 13.30-15.40 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Niklas Svalö (S), ordförande Lars Karlsson (S) Alf Nilsson (S)

Läs mer

Kommunkansliet kl 15.00

Kommunkansliet kl 15.00 1(15) Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl 9.00-10.30 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Stefan Svalö (S), ordf Anders Månsson (S) Christer Landin (S) Alf Nilsson (S) Bert Roos (S) Lars Karlsson

Läs mer

Stefan Svalö (S), ordförande Anders Månsson (S), jäv 102 Christer Landin (S) Sven-Ingvar Blixt (FP) Bertil Olsson (M), 92-97, 101, 103, går 11.

Stefan Svalö (S), ordförande Anders Månsson (S), jäv 102 Christer Landin (S) Sven-Ingvar Blixt (FP) Bertil Olsson (M), 92-97, 101, 103, går 11. 1(17) Plats och tid Gruesalen, Bjuv, kl 09.00-12.15 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Stefan Svalö (S), ordförande Anders Månsson (S), jäv 102 Christer Landin (S)

Läs mer

(C) Jörgen Johnsson (M) för Patric Fors (C) (M) /Sed

(C) Jörgen Johnsson (M) för Patric Fors (C) (M) /Sed 1 (16) Plats och tid Mikaelstugan, onsdagen den 6 februari 2019 kl 09:00-12:05 Beslutande Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S), vice ordförande Mikael Henrysson (SD) Claes Osslén (SD) Tjänstgörande

Läs mer

Kommunskansliet, , kl , omedelbar justering

Kommunskansliet, , kl , omedelbar justering 1(13) Plats och tid Gruesalen, Bjuv, kl 09.00-11.55 Beslutande Ledamöter Stefan Svalö (S), ordförande Anders Månsson (S) Christer Landin (S) Ninnie Lindell (M) Sven Yngve Persson (M) Tjänstgörande ersättare

Läs mer

Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S), vice ordförande Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M) Krister Bergsten (L) för Niklas Svalö (S)

Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S), vice ordförande Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M) Krister Bergsten (L) för Niklas Svalö (S) 1 (16) Plats och tid Kommunalrådets arbetsrum, onsdagen den 14 december 2016 kl 09:00-11:20 Beslutande Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S), vice ordförande Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell

Läs mer

Urban Berglund (KD) för Alf Nilsson (S)

Urban Berglund (KD) för Alf Nilsson (S) 1 (10) Plats och tid Flötsen, Verkstadsgatan 1, onsdagen den 30 maj 2018 kl 08:30-11:45 Beslutande Niklas Svalö (S), Ordförande Lars Karlsson (S), 1:e vice ordförande Sven-Ingvar Blixt (L) Ninnie Lindell

Läs mer

PROTOKOLL Almliden, Blosset Christer Landin (S) Stefan Svalö (S) Bert Roos (S) Urban Berglund (KD) Ninnie Lindell (M)

PROTOKOLL Almliden, Blosset Christer Landin (S) Stefan Svalö (S) Bert Roos (S) Urban Berglund (KD) Ninnie Lindell (M) 1(7) Plats och tid Beslutande Ledamöter Almliden, Blosset 13.30 15.00 Christer Landin (S) Stefan Svalö (S) Bert Roos (S) Urban Berglund (KD) Ninnie Lindell (M) Övriga närvarande Tjänstemän Carina Järold

Läs mer

kl 13.00-16.15 Arvo Hellman (S) ordförande Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) Margit Johansson (M) Stig-Arne Svalö

kl 13.00-16.15 Arvo Hellman (S) ordförande Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) Margit Johansson (M) Stig-Arne Svalö 1(15) Plats och tid Almliden, Blosset, Bjuv kl 13.00-16.15 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Arvo Hellman (S) ordförande Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena

Läs mer

Kommunstyrelsens förvaltning, kommunledning

Kommunstyrelsens förvaltning, kommunledning 1(17) Plats och tid Varagårdsskolans aula, torsdagen den 31 maj 2018 kl 19:00-20:00 Beslutande Ledamöter Se närvarolista på sida 2 Ersättare Se närvarolista på sida 2 Övriga närvarande Se närvarolista

Läs mer

Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S), vice ordförande Stig Lundblad (C)

Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S), vice ordförande Stig Lundblad (C) 1 (14) Plats och tid Kommunalrådets arbetsrum, onsdagen den 16 november 2016 kl 09:00-10:20 Beslutande Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S), vice ordförande Stig Lundblad (C) Tjänstgörande

Läs mer

Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista. Kommunkansliet kl 15.00

Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista. Kommunkansliet kl 15.00 1(18) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-20.05 Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista Övriga närvarande Tjänstemän Christer Pålsson,

Läs mer

Jonny Wedin, tf kommunchef Staffan Persson, teknisk chef, Susan Elmlund, sekreterare

Jonny Wedin, tf kommunchef Staffan Persson, teknisk chef, Susan Elmlund, sekreterare 1(11) Plats och tid Blosset, Almliden, Bjuv kl 9.00-10.45 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Övriga Justering Justerare Tid och plats Anders Månsson (S),

Läs mer

Christer Landin (S), ordförande Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M)

Christer Landin (S), ordförande Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M) 1 (15) Plats och tid Gruesalen, onsdagen den 25 januari 2017 kl 09:00-12:00 Beslutande Christer Landin (S), ordförande Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M) Tjänstgörande ersättare Martin Fridehjelm (S)

Läs mer

Karolina Larsson, personalchef, 3 Susan Elmlund, sekreterare

Karolina Larsson, personalchef, 3 Susan Elmlund, sekreterare 1 (9) Plats och tid Kommunalrådets rum, onsdagen den 20 januari 2016 kl 16:30-17:00 Beslutande Anders Månsson (S), Ordförande Christer Landin (S), vice ordförande Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M) Tjänstgörande

Läs mer

Sida 1(19) PROTOKOLL Kommunstyrelsen. Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl

Sida 1(19) PROTOKOLL Kommunstyrelsen. Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl 1(19) Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl 14.00-15.55 Beslutande Ledamöter Anders Månsson (S), ordf Christer Landin (S) Alf Nilsson (S) Bert Roos (S) Lars Karlsson (S) Ninnie Lindell (M) Sven Yngve Persson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsens arbetsutskott 1 (16) Plats och tid Kommunalrådets arbetsrum, onsdagen den 25 april 2018 kl 09:00-11:15 Beslutande Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S), vice ordförande, jäv 70 Niklas Svalö (S) Stig Lundblad

Läs mer

Kommunkansliet kl 15.00

Kommunkansliet kl 15.00 1(28) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-21.10 Beslutande Ledamöter 28 ledamöter eller tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Christer Pålsson, kommunchef Anders Kronfelt,

Läs mer

Annsofi Frendin, fastighetschef Kristin Palmborg Snygg, ekonom Mihaela Gugoasa Jeder, energiingenjör 116 Monica Siggelow, sekreterare

Annsofi Frendin, fastighetschef Kristin Palmborg Snygg, ekonom Mihaela Gugoasa Jeder, energiingenjör 116 Monica Siggelow, sekreterare 1 (20) Plats och tid Flötsen, Verkstadsgatan 1, onsdagen den 3 oktober 2018 kl 13:30-15:30 Beslutande Niklas Svalö (S), Ordförande Lars Karlsson (S), 1:e vice ordförande Alf Nilsson (S) Sven-Ingvar Blixt

Läs mer

Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S) Niklas Svalö (S) Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M), jäv 5

Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S) Niklas Svalö (S) Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M), jäv 5 2015-01-21 1(17) Plats och tid Gruesalen, Bjuv, 2015-01-21 kl 09.00-11.20 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Övriga Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin

Läs mer

Kjell-Åke Johnsson (S), Martin Fridehjelm, S, 35. Christer Pålsson, kommunchef Anders Kronfelt, ekonomichef, Susan Elmlund, sekreterare

Kjell-Åke Johnsson (S), Martin Fridehjelm, S, 35. Christer Pålsson, kommunchef Anders Kronfelt, ekonomichef, Susan Elmlund, sekreterare 1(19) Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl 9.00-10.40 Beslutande Ledamöter Stefan Svalö (S), ordf, 36-42 Anders Månsson (S), ordf, 31-35 Christer Landin (S) Alf Nilsson (S), jäv 35 Bert Roos (S) Lars Karlsson

Läs mer

Christer Pålsson, kommunchef Anders Kronfelt, ekonomichef 66-67 Susan Elmlund, sekreterare

Christer Pålsson, kommunchef Anders Kronfelt, ekonomichef 66-67 Susan Elmlund, sekreterare 1(18) Plats och tid Gruesalen, Bjuv, kl 09.00-10.45 Beslutande Ledamöter Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S) Ninnie Lindell (M) Tjänstgörande ersättare Kjell-Åke Johnsson (S) Bertil Olsson

Läs mer

Christer Pålsson, kommunchef Kerstin Wulff, teknisk chef, , 104 Staffan Persson, teknisk specialist, Susan Elmlund, sekreterare

Christer Pålsson, kommunchef Kerstin Wulff, teknisk chef, , 104 Staffan Persson, teknisk specialist, Susan Elmlund, sekreterare 1(14) Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl 9.00-11.20 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Anders Månsson (S), ordf Christer Landin (S) Alf Nilsson (S) Bert Roos (S) Lars Karlsson (S) Kjell-Åke Johnsson

Läs mer

Kommunstyrelsens tekniska utskott

Kommunstyrelsens tekniska utskott 1 (13) Plats och tid Flötsen, Verkstadsgatan 1, måndagen den 29 februari 2016 kl 13:30 Beslutande Niklas Svalö (S), Ordförande Lars Karlsson (S), 1:e vice ordförande Alf Nilsson (S) Sven-Ingvar Blixt (FP)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsens arbetsutskott 1 (16) Plats och tid Mikaelstugan, onsdagen den 28 februari 2018 kl 09:00-10.30 Beslutande Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S), 1:e vice ordförande Niklas Svalö (S) Stig Lundblad (C) Ninnie

Läs mer

Sida 1(17) PROTOKOLL Kommunfullmäktige. Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl

Sida 1(17) PROTOKOLL Kommunfullmäktige. Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 1(17) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-20.15 Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Christer Pålsson, kommunchef Kerstin Wulff,

Läs mer

Plats och tid Flötsen Verkstadsgatan 1, Bjuv, 2015-05-25 kl 13.30-15.40

Plats och tid Flötsen Verkstadsgatan 1, Bjuv, 2015-05-25 kl 13.30-15.40 1(12) Plats och tid Flötsen Verkstadsgatan 1, Bjuv, kl 13.30-15.40 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Övriga Niklas Svalö (S), ordförande Lars Karlsson (S) Alf Nilsson

Läs mer

Drift- och fastighet, Verkstadsgatan 1, måndag kl 17.30

Drift- och fastighet, Verkstadsgatan 1, måndag kl 17.30 1(10) Plats och tid Flötsen, Verkstadsgatan 1, Bjuv, kl 16.00 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Niklas Svalö (S), ordförande Alf Nilsson (S) Sven-Ingvar Blixt (FP)

Läs mer

Stefan Svalö (S), ordf, jäv 4. Anders Månsson (S) Rolf Olsson (S) Christos Torounidis (S), 4

Stefan Svalö (S), ordf, jäv 4. Anders Månsson (S) Rolf Olsson (S) Christos Torounidis (S), 4 1(18) Plats och tid Blosset, Almliden, Bjuv kl 9.00-10.10 Beslutande Ledamöter Stefan Svalö (S), ordf, jäv 4 Anders Månsson (S), ordf 4 Christer Landin (S) Alf Nilsson (S) Lars Karlsson (S) Ninnie Lindell

Läs mer

PROTOKOLL Almliden, Blosset Christer Landin (S) Stefan Svalö (S) Lars Karlsson (S) Urban Berglund (KD) Ninnie Lindell (M)

PROTOKOLL Almliden, Blosset Christer Landin (S) Stefan Svalö (S) Lars Karlsson (S) Urban Berglund (KD) Ninnie Lindell (M) 1(10) Plats och tid Beslutande Ledamöter Almliden, Blosset 13.30 16.00 Christer Landin (S) Stefan Svalö (S) Lars Karlsson (S) Urban Berglund (KD) Ninnie Lindell (M) Övriga närvarande Tjänstemän Carina

Läs mer

Torsdagen den 15 augusti 2013, kl i Gruesalen, Bjuv

Torsdagen den 15 augusti 2013, kl i Gruesalen, Bjuv 1(13) Plats och tid ande Ledamöter Torsdagen den 15 augusti 2013, kl 14.00-15.45 i Gruesalen, Bjuv Niklas Svalö (S) ordförande Lars Karlsson (S) Alf Persson (S) Olle Lundgren (S) Stig Lundblad (M) Niels

Läs mer

Beslutande Ledamöter 29 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista

Beslutande Ledamöter 29 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista 1(17) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-20.35 Beslutande Ledamöter 29 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista Övriga närvarande Tjänstemän Övriga Christer Pålsson,

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 19 Plats och tid Björnekullasalen kl 18.00-19.10 Beslutande Jan Nilsson (s) ordförande Nils Göran Nilsson (kd) Mats Kroon (m) Reino Persson (s) Gunilla Karlsson (s) Gösta Brodin (kof)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-11-03 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 09:15-09:30 Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Christin Löfstrand (V) Pär Kindlund (C) Tom Martinsson (M) Kristina

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-04-06 1 (7)

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-04-06 1 (7) arbetsutskott 2011-04-06 1 (7) Plats och tid Osby, onsdagen den 6 april 2011 kl 08.30-10.00 Kl. 10.00-12.00 deltog arbetsutskottets ledamöter i information om ekonomisk brottslighet Beslutande Anders Pettersson,

Läs mer

Sida 1(29) PROTOKOLL Kommunfullmäktige. Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl

Sida 1(29) PROTOKOLL Kommunfullmäktige. Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 1(29) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-20.30 Beslutande Ledamöter 31 ledamöter eller tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Övriga Christer Pålsson, kommunchef Titti Gohed,

Läs mer

Beslutande Ledamöter 26 ledamöter eller tjänstgörande ersättare, vid del av 54: 17 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt särskild bilaga

Beslutande Ledamöter 26 ledamöter eller tjänstgörande ersättare, vid del av 54: 17 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt särskild bilaga 1(20) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-19.40 Beslutande Ledamöter 26 ledamöter eller tjänstgörande ersättare, vid del av 54: 17 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt särskild

Läs mer

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande 1 (14) Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken kl. 09.00-11.10 Beslutande Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande

Läs mer