Protokollet förvaras på kanslienheten

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Protokollet förvaras på kanslienheten"

Transkript

1 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Plats Stadshuset, sessionssalen, Ludvika Dag och tid Tisdag den 18 oktober 2011, kl Beslutande Maria Strömkvist (S) Ivan Eriksson (S) HåGe Persson (M) Sören Finnström (S) Jan Willner (C) Sten G Johansson (V) Lotta Wedman (MP) Övriga Lars Hellsing, kommunchef Jan Lindström t.f. förvaltningschef Jan-Erik Eriksson, planeringschef Anna Cederlöf, personalchef Stefan Andersson, fastighetschef Marianne Gidlund, kommunsekreterare Underskrifter Sekreterare Ordförande Justerande Marianne Gidlund Maria Strömkvist Lotta Wedman ANSLAG/BEVIS Protokollet från kommunstyrelsens arbetsutskott den 18 oktober 2011, är justerat och tillkännagivet genom anslag Anslås under tiden. -. Protokollet förvaras på kanslienheten Underskrift

2 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 (8) 156 KS 2011/ Tillägg till kommunstyrelsens delegationer delegerar till ekonomichefen att fatta beslut om verksamhetsbidrag till föreningar. Av en tjänsteskrivelse från kommunledningskontoret daterad 29 september 2011 framgår att kommunstyrelsen årligen har beslutat om verksamhetsbidrag till föreningar. De föreningar som berörs är ett fåtal, som inte tillhör någon annan nämnd. Beslut har fattats i samband med att kommunstyrelsen behandlat budget för nästkommande år. Det har kommit förslag om att beslut om verksamhetsbidrag bör delegeras till ekonomichefen. Ekonomichefen har sedan tidigare delegation på att fatta beslut om bidrag till föreningar i samband med dess 25, 50, 75 och 100-års jubileum samt bidrag för lönebidragsanställningar i föreningar. Kommunledningskontoret föreslår att kommunstyrelsen delegerar till ekonomichefen att fatta beslut om verksamhetsbidrag till föreningar.

3 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 3 (8) 157 KS2011/ Organisatorisk tillhörighet för integrations och flyktingfrågor 1. noterar att social- och utbildningsförvaltningen, kultur- och fritidsförvaltningen samt VBU har genomfört samtal och ingått överenskommelser om den gemensamma verksamheten inom integrations och flyktingfrågor. Överenskommelsen är daterad den 27 maj beslutar att bekräfta tillhörigheten för integrationsoch flyktingfrågor till kultur- och fritidsnämnden. HåGe Persson deltar inte i beslutet. Kommunfullmäktige fastställde i november 2010 arbetsområden och tidplan för en fortsatt organisationsöversyn. Frågan om tillhörighet av integrations och flyktingfrågor väcktes i den underliggande utredningen. Av en tjänsteskrivelse från kommunledningskontoret daterad 11 maj 2011 framgår att social- och utbildningsförvaltningen, kultur- och fritidsförvaltningen samt VBU har genomfört samtal och ingått överenskommelser om den gemensamma verksamheten. Överenskommelsen är daterad den 27 maj 2011 och är bilagd tjänsteskrivelsen. Förvaltningarna är överens om att det i dagsläget inte föreligger behov av att förändra huvudmannaskapet för integrationsfrågorna inom kommunen. Kommunledningskontoret föreslår att kommunstyrelsen noterar att socialoch utbildningsförvaltningen, kultur- och fritidsförvaltningen samt VBU har genomfört samtal och ingått överenskommelser om den gemensamma verksamheten inom integrations och flyktingfrågor. Vidare föreslås att kommunstyrelsen beslutar att bekräfta tillhörigheten för integrations- och flyktingfrågor till kultur- och fritidsnämnden. Behandling Ivan Eriksson och Sten G Johansson yrkar bifall till kommunledningskontorets förslag.

4 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 4 (8) 158 KS 2011/ Förslag till organisatorisk tillhörighet för arbetsmarknadsåtgärder 1. fastställer principerna för den organisatoriska tillhörigheten för arbetsmarknadsåtgärder i enlighet med tjänsteskrivelse daterad 20 juni Alla arbetsmarknadsåtgärder samlas i en egen enhet inom stöd och service. 3. Förvaltningschefen för stöd och service får i uppdrag att omgående utifrån principförslaget påbörja arbetet med att samla kommunens arbetsmarknadsåtgärder i en gemensam organisation. Den gemensamma organisationen ska vara genomförd senast den 31 december Kommunfullmäktige fastställde i november 2010 arbetsområden och en tidplan för den fortsatta organisationsöversynen. Av en tjänsteskrivelse från kommunledningskontoret daterad 6 oktober 2011 framgår att arbetsgruppen för en gemensam organisation för arbetsmarknadsåtgärder föreslår att de förvaltningar/enheter som idag arbetar med arbetsmarknadsfrågor sammanförs i en ny enhet som föreslås ligga inom förvaltningen för stöd- och service. Kommunledningskontoret föreslår att kommunstyrelsen fastställer principerna för den organisatoriska tillhörigheten för arbetsmarknadsåtgärder i enlighet med tjänsteskrivelse daterad 20 juni 2011 samt att alla arbetsmarknadsåtgärder samlas i en egen enhet inom stöd och service. Förvaltningschefen för stöd och service får i uppdrag att omgående utifrån principförslaget påbörja arbetet med att samla kommunens arbetsmarknadsåtgärder i en gemensam organisation. Den gemensamma organisationen ska vara genomförd senast den 31 december 2011.

5 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 5 (8) 159 KS 2011/ Förslag till samordnad fastighetsförvaltning för Ludvika kommunkoncerns fastighetsbestånd 1. fastställer principerna för en samordnad fastighetsorganisation för kommunens fastighetsavdelning, LudvikaHem och GGAB, enligt förslag i tjänsteskrivelse från tekniska kontoret daterad den 30 september ger kommunens fastighetschef och VD i LudvikHem uppdraget och mandatet att utifrån fastställt principförslag arbeta fram en detaljorganisation. 3. Ny organisation ska börja gälla snarast möjligt med inriktning på att vara genomförd 1 januari 2012 Av en tjänsteskrivelse från tekniska kontoret daterad den 30 september 2011 framgår att kommunfullmäktige den 25 november 2010 beslutade, efter genomförd kommunövergripande organisationsöversyn, att utreda kommunkoncernens fastighetsorganisationer och en utredningsgrupp tillsattes. Utredningsgruppen har bestått av representanter från samtliga fastighetsorganisationer och kommunledningskontoret. Vård- och omsorgsförvaltningen har medverkade utifrån brukarperspektivet. - Uppdragets definition: Att utreda en organisation som medför optimal lokaleffektivitet och produktionseffektivitet för hela Ludvika kommuns koncern för fastigheter. - Att samla kommunkoncernernas fastighetsinnehav i en och samma organisation alternativt koncernstruktur med gemensam teknisk och administrativ förvaltning - Att lokalsamordna kommunens verksamheter Tekniska kontoret föreslår bl. a. att kommunstyrelsen fastställer principerna för en samordnad fastighetsorganisation för kommunens fastighetsavdelning, LudvikaHem och GGAB. Behandling Maria Strömkvist yrkar bifall till tekniska kontorets förslag.

6 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 6 (8) 160 KS 2010/ Svar på motion om Dan Andersson-plats i Ludvika centrum Kommunfullmäktige avslår motionen. Av en tjänsteskrivelse från kommunledningskontoret daterad 3 oktober framgår det att det från Ken Swedenborg (FFS) har inkommit en motion daterad den 12 augusti Motionen handlar om att skapa en minnesplats i Ludvika centrum där bland annat Dan Andersson ska stå som bronsstaty. Motionären nämner korsningen Storgatan/Engelbrektsgatan som en lämplig plats. Motionären yrkar att kommunfullmäktige beslutar att verka i enlighet med denna motions intentioner. I motionen utvecklas vidare hur minnesplatsen skulle kunna utformas. Kultur- och fritidsnämnden behandlade motionen den 16 juni 2011, 61. Av protokollet kan utläsas att nämnden anser att det i Ludvika redan idag finns ett flertal väl fungerande minnesplatser för Dan Andersson. Kulturoch fritidsnämnden föreslår att motionen ska avslås. Kommunledningskontoret föreslår att kommunfullmäktige avslår motionen.

7 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 7 (8) 161 KS 2011/ Svar på motion om betygsättning av lärare Kommunfullmäktige avslår motionen. Av en tjänsteskrivelse från kommunledningskontoret daterad 3 oktober 2011 framgår att Mats Persson och Johan Andersson, båda (SD), har inkommit med en motion daterad den 15 februari 2011 som handlar om betygsättning av lärare. Mats Persson och Johan Andersson yrkar att eleverna i de kommunala skolorna betygsätter lärare. Motionen har varit på remiss till Västerbergslagens utbildningscentrum, VBU och social- och utbildningsnämnden. Direktionen för VBU behandlade motionen den 26 maj Av yttrandet kan bland annat utläsas att utvärdering sker idag vid VBU på flera olika nivåer, direktion, utbildningschef, ledning och lärare. Det handlar bland annat om individuell lönesättning, enkäter om arbetsmiljö och utbildningens kvalitet. Social- och utbildningsnämnden behandlade motionen den 22 juni 2011, 73. Av svaret kan bland annat utläsas att social- och utbildningsförvaltningen länge ansett sig vara i framkant med att utvärdera verksamheten. Underlag för medarbetarsamtal är arbetsmiljöenkäter, skolornas nöjdhetsenkäter till lärare och föräldrar. Minnet av skolan (enkät till årskurs sex och nio varje läsår) och elevernas resultat och måluppfyllelse. Under några år har ett utvecklingsarbete pågått inom betygsättning och bedömning för att ge mer rättssäkerhet och likvärdighet för eleverna. Individuella lönekriterier som används tillsammans med medarbetarsamtal och lönesamtal är ett av de medel arbetsledare har för att utveckla arbetet både på individ- och verksamhetsnivå. Kommunledningskontoret föreslår med stöd av VBU:s och social- och utbildningsnämndens yttranden att kommunfullmäktige avslår motionen.

8 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 8 (8) 162 KS 2011/385 Information från lokalplanegruppen Beslut Arbetsutskottet noterar informationen. Behandling Planeringschefen lämnar information från lokalplanegruppens senaste sammanträde. Akten

ANSLAG/BEVIS Protokollet från kommunstyrelsen den 8 november 2011, är justerat och tillkännagivet genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet från kommunstyrelsen den 8 november 2011, är justerat och tillkännagivet genom anslag SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (20) Plats Stadshuset, sessionssalen, Ludvika Dag och tid Tisdagen den 8 november 2011, kl. 14.00 16.00 Beslutande Övriga Se sidan 2 Ivan Eriksson (S) Sören Finnström (S) Jan Willner

Läs mer

Protokollet förvaras på kanslienheten

Protokollet förvaras på kanslienheten SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Plats Stadshuset, sessionssalen, Ludvika Dag och tid Tisdag den 14 februari 2012, kl. 13.15 13.50 Beslutande Maria Strömkvist (S) Ivan Eriksson (S) HåGe Persson (M) Sören Finnström

Läs mer

Ivan Eriksson (S) HåGe Persson (M) Sören Finnström (S) Sten G Johansson (V) Rigmor Andersson (M) tjänstgörande ersättare

Ivan Eriksson (S) HåGe Persson (M) Sören Finnström (S) Sten G Johansson (V) Rigmor Andersson (M) tjänstgörande ersättare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Plats Stadshuset, sessionssalen, Ludvika Dag och tid Tisdagen den 18 juni 2013, kl. 13.15 14.45 Beslutande Maria Strömkvist (S) Ivan Eriksson (S) HåGe Persson (M) Sören Finnström

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Stadshuset, sessionssalen, Ludvika Dag och tid Tisdag den 17 maj 2011, kl

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Stadshuset, sessionssalen, Ludvika Dag och tid Tisdag den 17 maj 2011, kl SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Plats Stadshuset, sessionssalen, Ludvika Dag och tid Tisdag den 17 maj 2011, kl. 13.15-14.30 Beslutande Maria Pettersson (S) Ivan Eriksson (S) HåGe Persson (M) Sten G Johansson

Läs mer

Jan Lindström, kommunchef Jonas Axelsson, tf förvaltningschef Gunilla Andersson, samordnare/projektledare Maria Östgren, kommunsekreterare

Jan Lindström, kommunchef Jonas Axelsson, tf förvaltningschef Gunilla Andersson, samordnare/projektledare Maria Östgren, kommunsekreterare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(6) Plats och tid Sessionssalen, stadshuset, tisdag den 7 februari 2017, kl 16.20-17.00 Beslutande ledamöter Leif Pettersson (S) HåGe Persson (M) Lotta Wedman (MP) Sten G Johansson

Läs mer

Ivan Eriksson (S) HåGe Persson (M) Sören Finnström (S) Jan-Olof Pettersson (C) Sten G Johansson (V) Lotta Wedman (MP)

Ivan Eriksson (S) HåGe Persson (M) Sören Finnström (S) Jan-Olof Pettersson (C) Sten G Johansson (V) Lotta Wedman (MP) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Plats Stadshuset, sessionssalen, Ludvika Dag och tid Tisdag den 22 mars 2011, kl. 13.20-14.30 Beslutande Maria Pettersson (S) Ivan Eriksson (S) HåGe Persson (M) Sören Finnström

Läs mer

Ivan Eriksson (S) HåGe Persson (M) Sören Finnström (S) Jan Willner (C) Sten G Johansson (V) Lotta Wedman (MP)

Ivan Eriksson (S) HåGe Persson (M) Sören Finnström (S) Jan Willner (C) Sten G Johansson (V) Lotta Wedman (MP) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Plats Stadshuset, sessionssalen, Ludvika Dag och tid Tisdagen den 24 april 2012, kl. 13.20 14.15 Beslutande Maria Strömkvist (S) Ivan Eriksson (S) HåGe Persson (M) Sören Finnström

Läs mer

Ivan Eriksson (S) HåGe Persson (M) Sören Finnström (S) Jan-Olof Pettersson (C) Sten G Johansson (V) Lotta Wedman (MP)

Ivan Eriksson (S) HåGe Persson (M) Sören Finnström (S) Jan-Olof Pettersson (C) Sten G Johansson (V) Lotta Wedman (MP) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (14) Plats Stadshuset, sessionssalen, Ludvika Dag och tid Tisdag den 15 mars, kl. 13.15-14.10 Beslutande Maria Pettersson (S) Ivan Eriksson (S) HåGe Persson (M) Sören Finnström

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet från kommunstyrelsen den 28 maj 2012, är justerat och tillkännagivet genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet från kommunstyrelsen den 28 maj 2012, är justerat och tillkännagivet genom anslag Plats Gillesalen, Folkets Hus, Ludvika Dag och tid Tisdagen den 28 maj 2012, kl. 16:00.Beslutande Övriga Se sidan 2 Maria Strömkvist (S) HåGe Persson (M) Ivan Eriksson (S) Sören Finnström (S) Jan Willner

Läs mer

Ivan Eriksson (S) HåGe Persson (M) Sören Finnström (S) Jan-Olof Pettersson (C) Sten G Johansson (V) Lotta Wedman (MP)

Ivan Eriksson (S) HåGe Persson (M) Sören Finnström (S) Jan-Olof Pettersson (C) Sten G Johansson (V) Lotta Wedman (MP) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (19) Plats Stadshuset, sessionssalen, Ludvika Dag och tid Tisdag den 22 februari 2011, kl. 13.25-16.00 Beslutande Maria Pettersson (S) Ivan Eriksson (S) HåGe Persson (M) Sören Finnström

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Plats Stadshuset, sessionssalen, Ludvika Dag och tid Tisdag den 22 november 2011, kl. 13.25 14.10, 14.40 14.50 Beslutande Maria Strömkvist (S), ej 184 HåGe Persson (M), ej

Läs mer

Jan Lindström, kommunchef Jonas Axelsson, tf förvaltningschef Rune Wikström, ekonomichef Maria Östgren, kommunsekreterare

Jan Lindström, kommunchef Jonas Axelsson, tf förvaltningschef Rune Wikström, ekonomichef Maria Östgren, kommunsekreterare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Plats och tid Stadshuset, sessionssalen, Ludvika, tisdag den 14 februari 2017, kl 13.15-14.45 ajournering 13.40-13.55 Beslutande ledamöter Ej beslutande ersättare Leif Pettersson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (16) Stadshuset, sessionssalen, Ludvika Dag och tid Tisdag den 14 juni 2011, kl 13.20-15.40

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (16) Stadshuset, sessionssalen, Ludvika Dag och tid Tisdag den 14 juni 2011, kl 13.20-15.40 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (16) Plats Stadshuset, sessionssalen, Ludvika Dag och tid Tisdag den 14 juni 2011, kl 13.20-15.40 Beslutande Maria Pettersson (S) HåGe Persson (M)ej 117 Sören Finnström (S) Sten

Läs mer

Stadshuset måndagen den 27 februari 2012, kl 16.00

Stadshuset måndagen den 27 februari 2012, kl 16.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (32) Plats Folkets Hus, Carlavägen 24, Ludvika Dag och tid Måndagen den 20 februari 2012, kl. 17.00 19.10 ande Se sidan 2 Övriga Kenneth Bååth (S) ersättare Sonja Lindell (S) ersättare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (20)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (20) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (20) Plats Folkets Hus, Carlavägen 24, Ludvika Dag och tid Torsdagen den 21 februari 2008, kl 17.00-19.30 ande se sidan 2 Övriga Kerstin Sunnerby, m, ersättare, 21-33 Lars-Göran

Läs mer

Protokollet förvaras på kultur- och fritidsförvaltningen

Protokollet förvaras på kultur- och fritidsförvaltningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1(2) Plats och tid Höken, vån 3, Folkets Hus, Ludvika, tisdagen den 15 maj 2018, kl 9.00-10.15 Beslutande ledamöter Sten G Johansson (V) Susanne Andersson (S)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (18) Stadshuset, sessionssalen, Ludvika Dag och tid Tisdagen den 6 maj, kl 14.00-15.35

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (18) Stadshuset, sessionssalen, Ludvika Dag och tid Tisdagen den 6 maj, kl 14.00-15.35 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (18) Plats Stadshuset, sessionssalen, Ludvika Dag och tid Tisdagen den 6 maj, kl 14.00-15.35 ande Övriga Sidan 2 Pettersson Maria, s Israelsson Kjell, m Josefsson Kurt, bop Birgitta

Läs mer

Protokollet förvaras på kanslienheten, stadshuset

Protokollet förvaras på kanslienheten, stadshuset SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1(2) Plats och tid Sessionssalen, stadshuset tisdag den 30 januari 2018 kl. 13:15 14:35 ande ledamöter Lotta Wedman (MP) Lars Handegard (V) Roland Johansson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet från kommunstyrelsen den 7 februari 2012, är justerat och tillkännagivet genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet från kommunstyrelsen den 7 februari 2012, är justerat och tillkännagivet genom anslag SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (18) Plats Stadshuset, sessionssalen, Ludvika Dag och tid Tisdagen den 7 februari 2012, kl. 14:00 14.45 Beslutande Övriga Se sidan 2 Maria Strömkvist (S) HåGe Persson (M) Ivan Eriksson

Läs mer

HåGe Persson (M), , Sören Finnström (S) Jan Willner (C) Sten G Johansson (V) Lotta Wedman (MP)

HåGe Persson (M), , Sören Finnström (S) Jan Willner (C) Sten G Johansson (V) Lotta Wedman (MP) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (22) Plats Stadshuset, sessionssalen, Ludvika Dag och tid Tisdag den 31 juli 2012, kl. 13.15 14.15 Beslutande Maria Strömkvist (S), 94 104, 106 114 Ivan Eriksson (S) HåGe Persson

Läs mer

Övriga Sören Grandelius (S), ersättare Jan Willner (C), ersättare

Övriga Sören Grandelius (S), ersättare Jan Willner (C), ersättare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Plats Sessionssalen, Stadshuset Dag och tid Måndag den 2 juli 2012 kl. 14.00 15.25 ande Sören Finnström (S) ordförande Kenneth Andersson (S) Maino Wohlfeil (S) Brittsiw Åsberg

Läs mer

Ivan Eriksson (S) HåGe Persson (M) Sören Finnström (S) Sten G Johansson (V) Lotta Wedman (MP)

Ivan Eriksson (S) HåGe Persson (M) Sören Finnström (S) Sten G Johansson (V) Lotta Wedman (MP) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (22) Plats Stadshuset, sessionssalen, Ludvika Dag och tid Tisdag den 19 april 2011, kl. 13.25-14.45 Beslutande Maria Pettersson (S) Ivan Eriksson (S) HåGe Persson (M) Sören Finnström

Läs mer

Folkets Hus, Carlavägen 24, Ludvika Dag och tid Måndagen den 20 oktober 2014, kl , ajournering Beslutande Se sidan 2

Folkets Hus, Carlavägen 24, Ludvika Dag och tid Måndagen den 20 oktober 2014, kl , ajournering Beslutande Se sidan 2 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Plats Folkets Hus, Carlavägen 24, Ludvika Dag och tid Måndagen den 20 oktober 2014, kl. 17.00 17.25, ajournering 17.15 17.20 Beslutande Se sidan 2 Övriga Plats och tid för justering

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (24)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (24) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (24) Plats Folkets Hus, Carlavägen 24, Ludvika Dag och tid Torsdagen den 23 oktober 2008, kl 17.00-20.55 ande se sidan 2 Övriga Lars Engström, kd, ersättare Margareta Gard, representant

Läs mer

Protokollet förvaras på kanslienheten

Protokollet förvaras på kanslienheten SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(12) Plats och tid Stadshuset, lokal Säfsen kl 10.00-10.40 ande ledamöter Leif Pettersson (S) HåGe Persson (M) Lotta Wedman (MP) Lars Handegard (V) Roland Johansson (SD) Hanna Lindgren

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Sessionssalen, Stadshuset Dag och tid Onsdagen den 10 juni 2015 kl

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Sessionssalen, Stadshuset Dag och tid Onsdagen den 10 juni 2015 kl SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Plats Sessionssalen, Stadshuset Dag och tid Onsdagen den 10 juni 2015 kl 14.15-16.00 ande Åsa Bergkvist (S) Sten G Johansson (V) Gunnar Grahn (S) Mats Persson (SD) Leif Lindgren

Läs mer

Stadshuset, sessionssalen, Ludvika Dag och tid Tisdagen den 3 november, kl 14:

Stadshuset, sessionssalen, Ludvika Dag och tid Tisdagen den 3 november, kl 14: SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (14) Plats Stadshuset, sessionssalen, Ludvika Dag och tid Tisdagen den 3 november, kl 14:00-14.45 Beslutande Pettersson Maria, S Eriksson Ivan, S Israelsson Kjell, M Granström Birgitta,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (22)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (22) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (22) Plats Folkets Hus, Carlavägen 24, Ludvika Dag och tid Torsdagen den 31 januari 2008, kl 17.00-18.45 ande se sidan 2 Övriga Lars-Göran Fahlborg, m ersättare Seibert Fredriksson,

Läs mer

Protokollet förvaras på kanslienheten

Protokollet förvaras på kanslienheten SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (20) Plats Stadshuset, sessionssalen, Ludvika Dag och tid Tisdag den 20 mars 2012, kl. 13.25 15.45 Beslutande Ivan Eriksson (S) HåGe Persson (M) Sören Finnström (S) ej 29, 32 Jan

Läs mer

Stadshuset, sessionssalen, Ludvika Dag och tid Tisdagen den 6 oktober 2009, kl 14:

Stadshuset, sessionssalen, Ludvika Dag och tid Tisdagen den 6 oktober 2009, kl 14: SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (19) Plats Stadshuset, sessionssalen, Ludvika Dag och tid Tisdagen den 6 oktober 2009, kl 14:00-15.15 ande Övriga Se sidan 2 Pettersson Maria, S Eriksson Ivan, S Israelsson Kjell,

Läs mer

Övriga Jens Jansson (S), ersättare Anders Lindström (S), ersättare Lennart Paalo (V), ersättare Anders Axelsson, tf gatuchef

Övriga Jens Jansson (S), ersättare Anders Lindström (S), ersättare Lennart Paalo (V), ersättare Anders Axelsson, tf gatuchef SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Plats Gammelgården, Ludvika Dag och tid Onsdag den 7 juni 2012 kl. 15.00 15.55 Beslutande Sören Finnström (S) ordförande Per Ragnar Fredriksson (V) Kurt Josefsson (BOP) Sören

Läs mer

Stadshuset onsdagen den 24 augusti 2011 kl 16.00

Stadshuset onsdagen den 24 augusti 2011 kl 16.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (40) Plats Folkets Hus, Carlavägen 24, Ludvika Dag och tid Måndag den 22 augusti 2011, kl. 17.00-20.00 ande Se sidan 2 Övriga Kenneth Bååth (S) ersättare Bülent Kerpeten (S) ersättare

Läs mer

Protokollet förvaras på kanslienheten

Protokollet förvaras på kanslienheten SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (18) Plats Stadshuset, sessionssalen, Ludvika Dag och tid Tisdagen den 13 april, kl 14:00-15.35 Beslutande Maria Pettersson, S Ivan Eriksson, S Kjell Israelsson, M Birgitta Granström,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Plats Folkets Hus, Carlavägen 24, Ludvika Dag och tid Torsdagen den 29 maj 2008, kl 17.00-18.45 ande se sidan 2 Övriga Kurt Lundberg, s, ersättare 70-78 Tommie Hildman, chef

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Plats Sessionssalen, Stadshuset Dag och tid Onsdag den 19 januari 2011 kl. 14:00-14:50 ande Sören Finnström (S) ordförande Per Ragnar Fredriksson (V) Kurt Josefsson (BOP) Sören

Läs mer

Håkan Frank (M) Mohammed Alkazhami (S) Mikaela Nordling (M) Hans Westergren (C) Fredrik Trygg (SD)

Håkan Frank (M) Mohammed Alkazhami (S) Mikaela Nordling (M) Hans Westergren (C) Fredrik Trygg (SD) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1(2) Plats och tid Östra Storgatan 29, Ludvika, kl. 16:00 17:00 Beslutande ledamöter Håkan Frank (M) Mohammed Alkazhami (S) Mikaela Nordling (M) Hans Westergren

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 45-67 Plats och tid Stadshuset Säffle, Trätäljarummet, kl. 09.00-15.00 ande Övriga deltagare Daniel Bäckström (c) Kerstin Einevik Bäckstrand (c) Ulrika Simonsson (m)

Läs mer

Stadshuset, sessionssalen, Ludvika Dag och tid Tisdag den 24 maj 2011, kl. 13.25-14.55, 15.15-15.20

Stadshuset, sessionssalen, Ludvika Dag och tid Tisdag den 24 maj 2011, kl. 13.25-14.55, 15.15-15.20 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (34) Plats Stadshuset, sessionssalen, Ludvika Dag och tid Tisdag den 24 maj 2011, kl. 13.25-14.55, 15.15-15.20 Beslutande Maria Pettersson (S) Ivan Eriksson (S) HåGe Persson (M)

Läs mer

Stadshuset, sessionssalen, Ludvika Dag och tid Tisdagen den 1 december 2010, kl. 14.00 15.20

Stadshuset, sessionssalen, Ludvika Dag och tid Tisdagen den 1 december 2010, kl. 14.00 15.20 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (21) Plats Stadshuset, sessionssalen, Ludvika Dag och tid Tisdagen den 1 december 2010, kl. 14.00 15.20 Beslutande Övriga Se sidan 2 Maria Pettersson (S) Ivan Eriksson (S) HåGe

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll Sida 1(11) Plats och tid Förbundsdirektionen kl. 09.00 11.15 på Lärcenter Beslutande Övriga deltagande Ulrica Persson Seija Ojala Shiro Biranvand Sten Nordström Stig Henriksson Jan

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Plats Sessionssalen, Stadshuset Dag och tid Onsdag den 21 november 2012 kl. 14.10 14.55 ande Sören Finnström (S) ordförande Kenneth Andersson (S) Kurt Josefsson (BOP) Susanne

Läs mer

Carina Davidsson (V) Angela Hafström (L) Anders Svensson (SD Ekaterina Wetterbrandt (SD)

Carina Davidsson (V) Angela Hafström (L) Anders Svensson (SD Ekaterina Wetterbrandt (SD) Barn- och utbildningsnämnden 2019-05-14 1 Plats och tid Rumlaborg kl. 13:00-15:50 Beslutande: Anna Carlsson (S), ordförande Bo Högberg (S) Martin Karlsson (S), tjänstgörande ersättare Magnus Johansson

Läs mer

Protokollet förvaras på kanslienheten

Protokollet förvaras på kanslienheten SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (14) Plats Stadshuset, sessionssalen, Ludvika Dag och tid Tisdag den 26 juli 2011, kl. 13:15-14.20 Beslutande Ivan Eriksson (S) HåGe Persson (M) Sören Finnström (S) Lotta Wedman

Läs mer

Protokollet förvaras på kanslienheten, stadshuset

Protokollet förvaras på kanslienheten, stadshuset SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (21) Plats Dag och tid Beslutande Övriga Stadshuset, sessionssalen, Ludvika Tisdag den 22 maj 2012, kl.13.35 14.20 Maria Strömkvist (S) Ivan Eriksson (S) HåGe Persson (M) Sören

Läs mer

Sammanträdesdatum Beslutande Anders Tell (S) ordförande Lena Ohlsson (M) v ordförande Karl Gemfeldt (C)

Sammanträdesdatum Beslutande Anders Tell (S) ordförande Lena Ohlsson (M) v ordförande Karl Gemfeldt (C) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (1) Plats och tid Rådhus Skåne rum 108 kl. 08:30 Beslutande Anders Tell (S) ordförande Lena Ohlsson (M) v ordförande Karl Gemfeldt (C) Magnus Åkesson (L) Annelie Fälth Simonsson

Läs mer

Justerande Hanna Lindgren Staffan Bruzelius

Justerande Hanna Lindgren Staffan Bruzelius SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (16) Plats Folkets Hus, Carlavägen 24, Ludvika Dag och tid Måndagen den 22 oktober 2012, kl. 17.00 18.35 ande Se sidan 2 Övriga Bülent Kerpeter (S) ersättare Åsa Bergkvist (S) ersättare

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Maria Östgren. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Maria Östgren. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(17) Plats och tid Sessionssalen, stadshuset, tisdag den 30 augusti 2016, kl 13.15-15.50 Beslutande ledamöter Leif Pettersson (S) HåGe Persson (M) Lotta Wedman (MP) Sten G Johansson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Stora Orren, vån 7, Folkets Hus, Ludvika Dag och tid Måndagen den 31 augusti 2009, kl

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Stora Orren, vån 7, Folkets Hus, Ludvika Dag och tid Måndagen den 31 augusti 2009, kl SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Plats Stora Orren, vån 7, Folkets Hus, Ludvika Dag och tid Måndagen den 31 augusti 2009, kl 16.00-17.00 ande Ingvar Henriksson, s Karl Georg Karlkvist, s Håkan Frank, m Barbro

Läs mer

Inga Karlsson (V), Ludvika Vanja Larsson (V), Smedjebacken

Inga Karlsson (V), Ludvika Vanja Larsson (V), Smedjebacken SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1(2) Plats och tid Lillkyrkan, Hällvägen 11, Ludvika kl. 14:00 15:30 ande ledamöter Mohammed Alkazhami (S), Ludvika Hag Lasse Persson (S), Ludvika Maria Hellstrand

Läs mer

Utbildningsnämnden (13)

Utbildningsnämnden (13) Utbildningsnämnden 2016-06-15 1 (13) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 15 juni kl.8.30 11.10. Beslutande Stefan Jönsson (S), ordförande Håkan Pettersson (S), 1:e vice ordförande Kent Ballovarre

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-11-03 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 09:15-09:30 Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Christin Löfstrand (V) Pär Kindlund (C) Tom Martinsson (M) Kristina

Läs mer

Beslutande Ledamöter 29 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista

Beslutande Ledamöter 29 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista 1(17) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-20.35 Beslutande Ledamöter 29 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista Övriga närvarande Tjänstemän Övriga Christer Pålsson,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet från kommunfullmäktige den 24 oktober 2011, är justerat och tillkännagivet genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet från kommunfullmäktige den 24 oktober 2011, är justerat och tillkännagivet genom anslag SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (23) Plats Folkets Hus, Carlavägen 24, Ludvika Dag och tid Måndag den 24 oktober 2011, kl. 17.00 19.50 (Ajournering kl 18.00 19.00 för medverkan av utdelande av kommunens integrationspris)

Läs mer

Sida 1(7) PROTOKOLL Kommunstyrelsen. Plats och tid Varagårdsskolans aula, Bjuv kl

Sida 1(7) PROTOKOLL Kommunstyrelsen. Plats och tid Varagårdsskolans aula, Bjuv kl 1(7) Plats och tid Varagårdsskolans aula, Bjuv kl 18.00-18.30 Beslutande Ledamöter Stefan Svalö (S), ordf Anders Månsson (S) Alf Nilsson (S) Bert Roos (S) Lars Karlsson (S) Ninnie Lindell (M) Sven Yngve

Läs mer

Motion om att utveckla integration och demokrati med hjälp av föreningslivet. (AU 54) KS

Motion om att utveckla integration och demokrati med hjälp av föreningslivet. (AU 54) KS Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsen i Falkenberg 2016-03-08 97 Motion om att utveckla integration och demokrati med hjälp av föreningslivet. (AU 54) KS 2015-105 KF Beslut Kommunstyrelsen

Läs mer

ANSLAG/BEVIS KOMMUNSTYRELSEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-03-26 1(5) Kommunstyrelsen

ANSLAG/BEVIS KOMMUNSTYRELSEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-03-26 1(5) Kommunstyrelsen 2013-03-26 1(5) Plats och tid: Centrumhuset i Alvesta den 26 mars 2013, kl 17.00 17.35. Beslutande Mats Johnsson (m), ordf. Per-Anders Nordahl (s) Thomas Johnsson (m) Thomas Haraldsson (c) Helen Gustavsson

Läs mer

270 Svar på motion Förbättra möjligheten för nyanlända att få sitt första jobb (KSKF/2017:269)

270 Svar på motion Förbättra möjligheten för nyanlända att få sitt första jobb (KSKF/2017:269) Kommunstyrelsen 2017-11-07 1(2) 270 Svar på motion Förbättra möjligheten för nyanlända att få sitt första jobb (KSKF/2017:269) Beslut Förslag till kommunfullmäktige Motionen förklaras besvarad. Ärendebeskrivning

Läs mer

Plats och tid Facklan, kommunhuset, Bjuv, kl

Plats och tid Facklan, kommunhuset, Bjuv, kl 1(11) Plats och tid Facklan, kommunhuset, Bjuv, kl 09.00-11.15 Beslutande Ledamöter Stefan Svalö (S), ordf Anders Månsson (S) Christer Landin (S) Ninnie Lindell (M) Sven Yngve Persson (M) Tjänstgörande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sida 1(17)

Sammanträdesprotokoll Sida 1(17) Sammanträdesprotokoll Sida 1(17) Plats och tid Tunasalen, tisdagen den 14 februari 2017 kl 14:00-17:00 Beslutande Övriga närvarande Ledamöter Helen Nilsson (S), Ordförande Tomas Peterson (M), 1:e vice

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Plats Sessionssalen, Stadshuset Dag och tid Onsdag den 10 augusti 2011, kl. 13:15 15:10 ande Sören Finnström (S) ordförande Per Ragnar Fredriksson (V) Kurt Josefsson (BOP) Sören

Läs mer

Thomas Carlsson (S) Lena Åberg, (L) Sekreterare Paragrafer Josefin Karlsson. Rolf Eriksson (S) Lena Åberg (L) ANSLAG/BEVIS

Thomas Carlsson (S) Lena Åberg, (L) Sekreterare Paragrafer Josefin Karlsson. Rolf Eriksson (S) Lena Åberg (L) ANSLAG/BEVIS Sida 1 (17) Plats och tid Svarvaren, tisdagen den 9 april 2019 kl 14:00-17:10, ajournering kl. 16:48-16:57 ande Rolf Eriksson (S), Ordförande Rasmus Hägg (S) Lina Dahm (S) Andreas Dahlborg (L), ersätter

Läs mer

Henrik Karlsson (M) Sven-Inge Eriksson (KD) ledamot Göran Hellström (L) Marie Engström Rosengren (V) ledamot Carl-Gunnar Sand (SD)

Henrik Karlsson (M) Sven-Inge Eriksson (KD) ledamot Göran Hellström (L) Marie Engström Rosengren (V) ledamot Carl-Gunnar Sand (SD) Sida 1 Beslutande organ Plats och tid Sammanträdesrum Torsö, Stadshuset kl. 15.30-16:15 Beslutande Johan Abrahamsson (M) ordförande Anders Karlsson (C) 1:e vice ordförande Janne Jansson (S) 2:e vice ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Kommunfullmäktige 2017-03-13 Tid och plats 13 mars 2017, 18:30-20:30 Sessionssalen Ajournering 19:35-19:45 KF 19 Beslutande Se bilaga 1. Övriga närvarande Caroline Depui, kommunchef Lotta Strömbäck, kommunikationschef

Läs mer

BEVIS OM ANSLAG. PROTOKOLL Kommunstyrelsen 1(5)

BEVIS OM ANSLAG. PROTOKOLL Kommunstyrelsen 1(5) PROTOKOLL 1(5) Paragrafer 189 Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet kl. 14.00 15.20 Beslutande Daniel Bäckström (C) Kerstin Einevik Bäckstrand (C) Gudrun Svensson (C), tj ers Alf Svanström (C) Lisbet

Läs mer

Madelene Fredriksson, ekonomichef Anne Josefsson, sekreterare. Justerande. [Jansson (S)

Madelene Fredriksson, ekonomichef Anne Josefsson, sekreterare. Justerande. [Jansson (S) NORRTÄLJE KOMMUN Barn- och skolnämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 12, Norrtälje ki 14:00-16:00 Göran Pettersson (M),

Läs mer

Sten G Johansson (V) Torbjörn Tomtlund (M) Leif Lindgren (C) Christina Falk-Thomsen (S) Rolf Långström (FP) Warren Willey (MP) Ann-Katrin Krainer (SD)

Sten G Johansson (V) Torbjörn Tomtlund (M) Leif Lindgren (C) Christina Falk-Thomsen (S) Rolf Långström (FP) Warren Willey (MP) Ann-Katrin Krainer (SD) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Plats Sessionssalen, Stadshuset Dag och tid Torsdag den 12 februari 2015 kl 14.15-17.50 ande Åsa Bergkvist (S) Sten G Johansson (V) Torbjörn Tomtlund (M) Gunnar Grahn (S) Monica

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (24)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (24) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (24) Plats Folkets Hus, Carlavägen 24, Ludvika Dag och tid Tisdagen den 26 april 2011, kl. 17.00-19.45 ande Se sidan 2 Övriga Kenneth Bååth (S) ersättare Sonja Lindell (S) ersättare

Läs mer

Stadshuset, Sessionssalen, Ludvika Dag och tid Tisdagen den 8 mars 2011, kl

Stadshuset, Sessionssalen, Ludvika Dag och tid Tisdagen den 8 mars 2011, kl SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (27) Plats Stadshuset, Sessionssalen, Ludvika Dag och tid Tisdagen den 8 mars 2011, kl. 14.00-16.55 Beslutande Maria Pettersson (S) HåGe Persson (M) Ivan Eriksson (S) Sören Finnström

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 40-44 Plats och tid Gillbergarummet, Städet kl 14.00 16.30 ande Erik Blakstad (m) ordf Ralph Widing (c) Bengt Mattsson (s) Övriga deltagare Örjan Ström (siv), 43 Helen

Läs mer

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken kl 14.00-15.45 1 (18) Beslutande Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande Stefan

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Paragrafer 1-10 Maria Östgren. Ordförande Leif Pettersson ej 5 Lotta Wedman 5. Justerande Lotta Wedman ej 5 Lars Handegard 5

Underskrifter Sekreterare Paragrafer 1-10 Maria Östgren. Ordförande Leif Pettersson ej 5 Lotta Wedman 5. Justerande Lotta Wedman ej 5 Lars Handegard 5 1(18) Plats och tid Sessionssalen, stadshuset, tisdag den 24 januari 2017 kl 13.15-15.50 Beslutande ledamöter Leif Pettersson (S) HåGe Persson (M) Lotta Wedman (MP) Lars Handegard (V) Roland Johansson

Läs mer

Protokoll

Protokoll 2013-01-30 Kommunstyrelsen Plats och tid Sammanträdesrum Åbytorp, 2013-01-30, klockan 17:00 18:20 Beslutande Katarina Hansson (S) Mats Hellgren (M) Dan-Åke Moberg (S) Margareta Engman (M) Lennart Eriksson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum Sida s arbetsutskott 2008-11-21 1 (8) Plats och tid Åsele Centralskola, kl 08 30 10 45 Beslutande Maria Hakamäki (S) ordförande Brage Sundberg (Kd) vice ordförande Urban Lindström (S)

Läs mer

HAMMARÖ KOMMUN. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum ANSLAG/BEVIS. Sida (10 ) Kommunstyrelsen

HAMMARÖ KOMMUN. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum ANSLAG/BEVIS. Sida (10 ) Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2017-01-16 1(10 ) Plats och tid Beslutande Nämndrummet, Kommunhuset, Skoghall, kl 13:30 16.10 med ajournering kl 15.10-15.20 Per Aspengren (S), ordförande Sara Asp (S), v ordförande Alexander

Läs mer

Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset, kl. 14:00-16:30. Sofia Söderström (S), ordförande Kristina Bäckman (M) Agneta Åhs-Sivertsen (C)

Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset, kl. 14:00-16:30. Sofia Söderström (S), ordförande Kristina Bäckman (M) Agneta Åhs-Sivertsen (C) 1 Plats och tid Beslutande Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset, kl. 14:00-16:30 Sofia Söderström (S), ordförande Kristina Bäckman (M) Agneta Åhs-Sivertsen (C) Övriga deltagande Anna Halvarsson, sekreterare

Läs mer

Svar på motion - Förbättra möjligheten för nyanlända att få sitt första jobb

Svar på motion - Förbättra möjligheten för nyanlända att få sitt första jobb Kommunstyrelsen 2017-10-06 Kommunledningskontoret Näringsliv KSKF/2017:269 Valentina Andic 016-710 74 54 1 (2) Kommunstyrelsen Svar på motion - Förbättra möjligheten för nyanlända att få sitt första jobb

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (20) Stadshuset, sessionssalen, Ludvika Dag och tid Tisdagen den 20 oktober 2015, kl

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (20) Stadshuset, sessionssalen, Ludvika Dag och tid Tisdagen den 20 oktober 2015, kl SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (20) Plats Stadshuset, sessionssalen, Ludvika Dag och tid Tisdagen den 20 oktober 2015, kl. 13.15-14.50 Beslutande HåGe Persson (M) Lotta Wedman (MP), ej 136 Lars Handegard (V),

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen

Barn- och utbildningsförvaltningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (22) Plats och tid Barn- och utbildningsnämnden, Gröna rummet 14:00-16:05 Beslutande Fredrik Axelsson (M), ordf. Jonas Fasth (FP), 1:e vice ordf. Anders Tell (S), 2:e vice ordf.

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Mölndals stadshus, rum 226 kl. 09:00-10:15 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Marie Östh Karlsson (S) (ordförande) Hans Bergfelt (M) (vice ordförande) Stefan Gustafsson (S)

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-01-14 1 (12) Roland Åkesson (C), ordförande Ann Petersson (C)

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-01-14 1 (12) Roland Åkesson (C), ordförande Ann Petersson (C) Sida Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-01-14 1 (12) Plats och tid Kommunhuset den 14 januari 2014 kl. 08.00 14.45 ande Övriga närvarande Roland Åkesson (C), ordförande Ann Petersson (C) Curt-Rune Roos

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Bo-Anders Thornberg (m) ordf Lars Olsson (c) v ordf Tommy Nilsson (s)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Bo-Anders Thornberg (m) ordf Lars Olsson (c) v ordf Tommy Nilsson (s) 2008-02-27 1 Plats och tid Stadshuset, rum 2, kl 08.30-09.15 Beslutande Övriga deltagande Bo-Anders Thornberg (m) ordf Lars Olsson (c) v ordf Tommy Nilsson (s) Kommunchef Johan Eriksson Ekonomichef Bengt-Arne

Läs mer

288 Motion om att inrätta ett integrationsråd. Miljöpartiet de gröna

288 Motion om att inrätta ett integrationsråd. Miljöpartiet de gröna PROTOKOLLSUTDRAG Sammanträdesdatum Sida 2016-09-26 1 (2) KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Dnr KSF 2016/156 288 Motion om att inrätta ett integrationsråd. Miljöpartiet de gröna Beslut Kommunstyrelsens arbetsutskott

Läs mer

HåGe Persson (M) Sören Finnström (S) Lotta Wedman (MP) Lena Högberg (V) tjänstgörande ersättare Ingrid Holmström (S) tjänstgörande ersättare

HåGe Persson (M) Sören Finnström (S) Lotta Wedman (MP) Lena Högberg (V) tjänstgörande ersättare Ingrid Holmström (S) tjänstgörande ersättare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Plats Stadshuset, sessionssalen, Ludvika Dag och tid Tisdag den 25 oktober 2011, kl. 13.15 13.40 Beslutande Maria Strömkvist (S) HåGe Persson (M) Sören Finnström (S) Lotta Wedman

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 14 december 2015 kl. 08:15-13:30. Eva Engström Sekreterare. Yvonne Nilsson Ekonom,

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 14 december 2015 kl. 08:15-13:30. Eva Engström Sekreterare. Yvonne Nilsson Ekonom, NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (12) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 14 december 2015 kl. 08:15-13:30. Beslutande Erik Eriksson Neu (S) Ordförande Kent

Läs mer

Kitty Strandberg (S) Magnus Erbing (M) Hannah Söderholm (S) Lennart Paalo (V) Antti Tsupukka (S) Tomas Berntsson (SD), tjänstgörande ersättare

Kitty Strandberg (S) Magnus Erbing (M) Hannah Söderholm (S) Lennart Paalo (V) Antti Tsupukka (S) Tomas Berntsson (SD), tjänstgörande ersättare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (15) Plats Brandstationen Kopparberg Dag och tid Måndagen den 13 april 2015, kl 14.00-16.00 ande Britt Marinder (S) Kitty Strandberg (S) Magnus Erbing (M) Hannah Söderholm (S) Lennart

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Mölndals stadshus, rum 226 kl. 13:00-13:35 ande ledamöter Stefan Gustafsson (S) Ulrika Frick (MP) Marcus Claesson (FP) Hans Bergfelt (M), ordförande Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande

Läs mer

Underskrifter Sekreterare. Karin Hedwall Aldskogius. Ordförande. Susanne Norberg. Justerande.. Mikael Rosén

Underskrifter Sekreterare. Karin Hedwall Aldskogius. Ordförande. Susanne Norberg. Justerande.. Mikael Rosén 1 (11) Sammanträdesprotokoll Falu kommun Plats och tid Rådhusets Sessionssal kl. 13:15 17:15 ande S Susanne Norberg, ordförande C Camilla Andersson Sparring M Mikael Rosén, 2:e vice ordförande S Jonny

Läs mer

Plats och tid Facklan kommunhuset, Bjuv, kl

Plats och tid Facklan kommunhuset, Bjuv, kl 1(8) Plats och tid Facklan kommunhuset, Bjuv, kl 17.00-18.30 Beslutande Ledamöter Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S) /Sed Niklas Svalö (S) Ninnie Lindell (M) Sven Yngve Persson (M) Tjänstgörande

Läs mer

Kommunkansliet kl omedelbar justering

Kommunkansliet kl omedelbar justering 1(17) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-21.10 Beslutande Ledamöter 28 ledamöter eller tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Övriga Christer Pålsson, kommunchef Göran Skoog,

Läs mer

Brandstationen, Ludvika Dag och tid Måndag den 27 oktober 2008, kl

Brandstationen, Ludvika Dag och tid Måndag den 27 oktober 2008, kl SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Plats Brandstationen, Ludvika Dag och tid Måndag den 27 oktober 2008, kl 18.30-20.55 ande Grandelius Sören, s Hagfall Lillemor, s Karlsson Tore, v 46-54 Fahlborg Lars-Göran,

Läs mer

Sten G Johansson (V) Susanne Andersson (S) Irene Andersson (M), tjänstgörande ersättare för Håkan Frank (M)

Sten G Johansson (V) Susanne Andersson (S) Irene Andersson (M), tjänstgörande ersättare för Håkan Frank (M) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1(2) Plats och tid Lilla Orren, vån 7, Folkets Hus, Ludvika, måndagen den 19 november 2018, kl. 9.00-10.40 Beslutande ledamöter Sten G Johansson (V) Susanne

Läs mer

270 Svar på motion Förbättra möjligheten för nyanlända att få sitt första jobb (KSKF/2017:269)

270 Svar på motion Förbättra möjligheten för nyanlända att få sitt första jobb (KSKF/2017:269) Kommunstyrelsen Protokollsutdrag Sammanträdesdatum 2017-11-07 Sida 1(2) 270 Svar på motion Förbättra möjligheten för nyanlända att få sitt första jobb (KSKF/2017:269) Beslut Förslag till kommunfullmäktige

Läs mer

ANSLAGSBEVIS. Plats och tid Rådhuset, Köping, kl Beslutande Roger Eklund (S) ordförande. Andreas Trygg (V)

ANSLAGSBEVIS. Plats och tid Rådhuset, Köping, kl Beslutande Roger Eklund (S) ordförande. Andreas Trygg (V) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Plats och tid Rådhuset, Köping, kl 08.30-11.00 ande Roger Eklund (S) ordförande Lena Vilhelmsson (S) ersättare Andreas Trygg (V) ledamot Daniel Åkervall (MP) ledamot Ola Saaw

Läs mer

Protokollet förvaras på kanslienheten

Protokollet förvaras på kanslienheten SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (23) Plats Stadshuset, sessionssalen, Ludvika Dag och tid Tisdagen den 9 februari, kl 14.00-15.25 Beslutande Övriga Se sidan 2 Maria Pettersson, S Kjell Israelsson, M Birgitta Granström,

Läs mer

Svar på motion nr 5/2014 av Francisco Contreras (V) - Avskaffa Noll koll-nämnden

Svar på motion nr 5/2014 av Francisco Contreras (V) - Avskaffa Noll koll-nämnden Sammanträdesprotokoll för Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-12-17 ia AU I: I I Dnr. KS 2014/0109 Svar på motion nr 5/2014 av Francisco Contreras (V) - Avskaffa Noll koll-nämnden Arbetsutskottets förslag

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Västerbergslagens kulturskolenämnd

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Västerbergslagens kulturskolenämnd SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1(2) Plats och tid Kommunhuset, Smedjebacken kl. 14:00 14:50 ande ledamöter Mohammed Alkazhami (S) Hag Lasse Persson (S) Maria Hellstrand (MP) Bengt Norrlén

Läs mer

LINDESBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Sammanträdesdatum. Utskottet för stöd och strategi

LINDESBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Sammanträdesdatum. Utskottet för stöd och strategi LINDESBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Plats och tid: Näset, kommunhuset, kl. 9:00-12:15 ande: Tjänstgörande ersättare: Irja Gustavsson (S) Jonas Bernström (S) Jonas Kleber (C) Ulf Axelsson (V)

Läs mer

Ronny Löfquist (S) ordförande Marie-Louice Lindström (S) Henrik Erlingson (C) Johan Edenholm (KV) Bengt-Åke Torhall (FP) Henrik Erlingson (C)

Ronny Löfquist (S) ordförande Marie-Louice Lindström (S) Henrik Erlingson (C) Johan Edenholm (KV) Bengt-Åke Torhall (FP) Henrik Erlingson (C) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-06-02 1 (12) Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kl. 08:30-11:40. Ajournering 09:05-09:45 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens tid Ronny Löfquist

Läs mer

Hanna Sipovic, personalchef Laila Dufström, tf. stöd- och styrningschef Jan Lindström, kommunchef

Hanna Sipovic, personalchef Laila Dufström, tf. stöd- och styrningschef Jan Lindström, kommunchef Sida SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(2) Sammanträdesdatum Plats och tid Sessionssalen, Stadshuset kl. 13:15-14:00 ande ledamöter Ordförande Leif Pettersson (S) HåGe Persson (M) Åsa Bergkvist (S) Hans Gleimar (C)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Gammelgården, Ludvika Dag och tid Torsdagen den 14 november kl

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Gammelgården, Ludvika Dag och tid Torsdagen den 14 november kl SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Plats Gammelgården, Ludvika Dag och tid Torsdagen den 14 november kl 14.30-15.25 ande Britt Marinder (S) Inga Karlsson (V) Hans Gleimar (M) Gunnar Grahn (S) Rolf Högberg (FP)

Läs mer