Ivan Eriksson (S) HåGe Persson (M) Sören Finnström (S) Jan-Olof Pettersson (C) Sten G Johansson (V) Lotta Wedman (MP)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Ivan Eriksson (S) HåGe Persson (M) Sören Finnström (S) Jan-Olof Pettersson (C) Sten G Johansson (V) Lotta Wedman (MP)"

Transkript

1 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (14) Plats Stadshuset, sessionssalen, Ludvika Dag och tid Tisdag den 15 mars, kl Beslutande Maria Pettersson (S) Ivan Eriksson (S) HåGe Persson (M) Sören Finnström (S) Jan-Olof Pettersson (C) Sten G Johansson (V) Lotta Wedman (MP) Övriga Lars Hellsing, kommunchef Jan Lindström, t.f. chef kommunledningskontoret Jan-Erik Eriksson, planeringschef Rune Wikström, ekonomichef Marianne Gidlund, kommunsekreterare Underskrifter Sekreterare Ordförande Justerande Marianne Gidlund Maria Pettersson Lotta Wedman ANSLAG/BEVIS Protokollet från kommunstyrelsens arbetsutskott den 15 mars 2011, är justerat och tillkännagivet genom anslag Anslås under tiden. -. Protokollet förvaras på kanslienheten Underskrift

2 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 (14) 29 Ändringar i föredragningslistan Beslut Arbetsutskottet godkänner ändringarna i föredragningslistan. Följande ärende läggs till: - Information om antagande av detaljplan för del av Ludvika 4:39 m.fl. ABB HVDC - Förslag om öppet möte i kommunen med anledning av landstingets besparingsförslag för Ludvika.

3 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 3 (14) 30 KS 2011/ Riktlinjer för användning av sociala medier inom Ludvika kommun 1. antar Riktlinjer för användning av sociala medier inom Ludvika kommun. Riktlinjerna är daterade 25 februari Riktlinjerna ska omprövas av kommunstyrelsen en gång per mandatperiod. 3. Samtliga nämnder ska ta fram ett gallringsbeslut. Av en tjänsteskrivelse från kommunledningskontoret daterad 25 februari 2011 framgår att kommunledningskontoret har upprättat ett förslag till riktlinjer för sociala medier. Riktlinjerna har tagits fram gemensamt inom Falun- Borlänge-regionen. Som grund har SKL:s och E-delegationens riktlinjer använts. Sociala medier betecknar aktiviteter som kombinerar teknologi, social interaktion och användargenererat innehåll t.ex. chatfunktioner, bloggar och diskussionsforum. Allt fler kommuner använder sociala medier för att kommunicera med medborgarna, eftersom det är ett snabbt och enkelt sätt att nå fram och skapa en dialog. Det finns många exempel på webbplatser och verktyg som kan vara av intresse för en kommun att använda till exempel: Facebook, YouTube, Twitter, Flickr. Att delta i sociala medier ska ses som ett komplement till redan befintliga kanaler (telefon, personliga möten, webbplats med mera). Genom att använda sociala medier kan kommunen nå målgrupper som annars har varit svåra att nå. Kommunledningskontoret föreslår att kommunstyrelsen antar Riktlinjer för användning av sociala medier inom Ludvika kommun. Riktlinjerna är daterade 25 februari Vidare föreslås att riktlinjerna ska omprövas av kommunstyrelsen en gång per mandatperiod. Samtliga nämnder ska även ta fram ett gallringsbeslut.

4 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 4 (14) 31 KS 2010/ Förslag till Cykelplan för Ludvika kommun uppdrar åt kommunledningskontoret att skicka ut cykelplanen för Ludvika kommun på remiss enligt remisslista i tjänsteskrivelse daterad den 4 mars Av en tjänsteskrivelse från kommunledningskontoret daterad 4 mars 2010 framgår att tekniska nämnden av kommunfullmäktige 174/2007 i samband med ett motionssvar fick i uppdrag att upprätta en kommunövergripande cykelplan. Miljö- och byggkontoret tillsammans med tekniska kontoret har under 2010 arbetat fram Cykelplan Ludvika kommun Cykelplanen fokuserar på att trafiksäkra och sammankoppla cykelvägarna i kommunen och åtgärderna i cykelplanen berör både cykelstråkens sträckningar och passager. Kommunledningskontoret föreslår att kommunstyrelsen ger uppdrag åt kommunledningskontoret att skicka ut cykelplanen för Ludvika kommun på remiss enligt remisslista i tjänsteskrivelsen.

5 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 5 (14) 32 KS 2011/ Internt bokslut kommunstyrelsen godkänner bokslutet för år 2010 beträffande driftsoch investeringsverksamheten. Kommunledningskontoret har upprättat ett bokslut för verksamheten år 2010 avseende drift och investeringar. Av en tjänsteskrivelse från kommunledningskontoret daterad 7 mars 2011 framgår att det ekonomiska utfallet eliminerat för kapitalkostnadsförändringar är 1,5 mnkr bättre än budget. I detta resultat utgör resultatet för VBU plus 1,8 mnkr, medan den egna verksamheten visar ett underskott mot budget på -0,3 mnkr. Beträffande investeringsbudgeten kommer anslag där överföring önskas till 2011 att sammanställas gemensamt för hela kommunen och beslutsunderlag presenteras för kommunstyrelsen. Kommunledningskontoret föreslår att kommunstyrelsen godkänner bokslutet för år 2010 beträffande drifts- och investeringsverksamheten.

6 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 6 (14) 33 KS 2011/ Prioritering av elanvändare vid elbrist 1. Kommunfullmäktige beslutar att anta föreslagen prioritering av samhällsviktig verksamhet redovisad i bilaga, daterad den 18 februari ges i uppdrag att ompröva prioritering av samhällsviktig verksamhet en gång per mandatperiod. Av en tjänsteskrivelse från kommunledningskontoret daterad 15 februari 2011 framgår att om efterfrågan på el är större än tillgången kan elbrist uppstå. Vid en bristsituation är det risk för att elförsörjningen kollapsar i hela eller stora delar av Sverige. Dagens system för frånkoppling innebär att delar av elnäten, i form av hela eller delar av lokalnät, kan kopplas från utan hänsyn till vilka användare som är samhällsviktiga. Energimyndigheten har därför fått regeringens uppdrag att utveckla ett system för styrning av el till prioriterade användare vid kortsiktig elbrist -Styrel. Det nya systemet utgår från att frånkoppling sker på lokalnätsnivå. Styrel ska införas i hela Sverige under Av denna anledning har kommunledningskontoret genomfört en kartläggning av samhällsviktig verksamhet. Styrel bygger på att kommuner och elnätsföretag tillsammans identifierar samhällsviktig verksamhet och planerar för hur samhällsviktiga användare kan prioriteras vid elbrist. Länsstyrelsen initierar och leder arbetet inom länet. Styrels planeringsprocess har testats i flera kommun- och länsförsök under 2008 och 2009 där Ludvika kommun och länsstyrelsen i Dalarna har ingått i dessa tester. Kommunledningskontoret föreslår att kommunfullmäktige antar till tjänteskrivelsen bifogad plan på prioritering av samhällsviktig verksamhet samt att kommunstyrelsen får i uppdrag att ompröva planen en gång per mandatperiod.

7 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 7 (14) 34 KS 2010/ Svar på motion om värdighetsgaranti för äldreomsorgen Kommunfullmäktige anser motionen besvarad. Av en tjänsteskrivelse från kommunledningskontoret daterad 25 februari 2011 framgår att det från Carl-David Dahlman (KD) har inkommit en motion daterad den 16 juni Motionären yrkar att kommunfullmäktige beslutar att införa en värdighetsgaranti för äldreomsorgen i Ludvika kommun. Vård- och omsorgsnämnden behandlade motionen den 17 november 2010, 85. Av protokollet framgår bland annat att kommunala garantier har syftet att tydliggöra verksamheter för såväl de äldre som för personalen. Garantier ger inte den enskilde några rättsliga medel att kräva uppfyllelse eller skadestånd. Vård- och omsorgsnämnden har inte arbetat med att definiera och anta några värdighets- eller tjänstegarantier, men kommer att via målstyrning att arbeta med värdighetsgrund, nöjda brukare och trygg allmänhet. Vård- och omsorgsnämnden föreslog att motionen skulle anses vara besvarad. Kommunledningskontoret föreslår att motionen anses besvarad med stöd av vård- och omsorgsnämndens yttrande.

8 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 8 (14) 35 KS 2010/ Svar på motion om införande av hemrehabilitering för äldre Kommunfullmäktige avslår motionen. Av en tjänsteskrivelse från kommunledningskontoret daterad 18 februari 2011 framgår att det från Ken Swedenborg (FFS) har kommit in en motion daterad den 3 juni Ken Swedenborg yrkar att kommunfullmäktige uppdrar till berörd kommunal facknämnd och/eller fackstyrelse att snarast utreda hur en optimal hemrehabilitering enligt intentionerna som motionären beskriver ska genomföras i Ludvika kommun. Vård- och omsorgsnämnden behandlade motionen den 17 november 2010, 86. Av yttrandet framgår att nämndens ambitioner och mål är en verksamhet med hög kvalitet. Därför pågår just nu ett arbete med att utveckla äldresamverkan mot ett rehabiliterande förhållningssätt på kommunens särskilda boenden. Avslutningsvis skriver nämnden att flera dalakommuner uppvaktat Landstinget Dalarna med en önskan att börja diskutera en kommunalisering av hemsjukvården. Vård och omsorgsnämnden föreslår att motionen ska avslås. Kommunledningskontoret föreslår att motionen ska avslås med stöd av vård- och omsorgsnämndens yttrande.

9 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 9 (14) 36 KS 2010/ Svar på motion om att på prov inrätta personligt ombud för unga Kommunfullmäktige avslår motionen. Ken Swedenborg (FFS) har ämnat in en motion daterad den 14 oktober Av en tjänsteskrivelse från kommunledningskontoret daterad 18 februari 2011 framgår att motionären yrkar att kommunfullmäktige yttrar som sin mening att det är angeläget av rättssäkerhetsskäl att socialstyrelsens personliga ombud ges rätt och möjlighet att hjälpa och bistå unga under 18 års ålder, särskilt de tvångsomhändertagna. Motionären yrkar också att kommunfullmäktige beslutar att beakta och ta tillvara på intentionerna i motionen. Motionären yrkar slutligen att kommunfullmäktige beslutar att på prov inrätta personligt ombud för unga under 18 års ålder i Ludvika, med särskild utvärdering. Social- och utbildningsnämnden behandlade motionen den 27 januari 2011, 18. Av protokollet framgår att i den mån tvångslagstiftningen anses vara nödvändig till skydd för barn alternativt till skydd för den enskilde med missbruk eller beroendeproblematik företräds parterna av juridiska ombud vid förhandlingar och överklagningar i förvaltningsdomstol. Nämndens yttrande avslutas med att samtliga myndighetsbeslut är överklagningsbara till förvaltningsrätt, varför den enskildes rättsäkerhet därmed är tillgodosedd. Kommunledningskontoret föreslår att motionen ska avslås.

10 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 10 (14) 37 KS 2010/ Svar på motion om utökat öppethållande av återvinningsstation i Grangärde Kommunfullmäktige avslår motionen. Av en tjänsteskrivelse från kommunledningskontoret daterad 18 februari 2011 framgår att Rolf Högberg (FP) har kommit in med en motion daterad den 26 augusti Av motionen framgår att återvinningsstationen i Grangärde är öppen klockan till varje tisdag. Enligt de signaler som motionären har uppfattat från ortens befolkning anses denna tid alltför snäv och att önskemål finns om ytterligare öppethållande några timmar en dag i veckan. Rolf Högberg yrkar att kommunfullmäktige beslutar att utöka öppethållandet av återvinningsstationen med ytterligare en dag. Tekniska nämnden behandlade motionen den 17 november 2010, 90. Nämnden konstaterar i sin genomlysning, av hela renhållningens verksamhetsområde, att Grangärde återvinningscentral genererar cirka 300 tkr i för höga kostnader. Vidare framgår av protokollet att nämnden i såväl budgetförslaget för 2011 som i verksamhetsplanen för avfall beslutat om nedläggning av anläggningen den 31 december Nedläggning har också genomförts. Protokollet avslutas med att tekniska nämnden anger att om fortsatt verksamhet ska ske på återvinningscentralen måste hänsyn tas till följande: - Ombyggnad och renovering för en mer kostnadseffektiv och säkrare hantering för besökare och personal till en skattad kostnad av 500 till 800 tkr. - Taxehöjning för att få budgeten i balans med hänsyn till ovanstående. Tekniska nämnden föreslår att motionen avslås. Kommunledningskontoret konstaterar att återvinningsstationen har lagts ner och föreslår därmed att motionen avslås.

11 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 11 (14) 38 KS 2010/ Svar på motion om införande av parboendegaranti Kommunfullmäktige anser motionen besvarad med motiveringen att ännu har ingen nekats att flytta med sin make/maka till ett särskilt boende i Ludvika kommun. Från Timmy Li (FP) har inkommit en motion daterad den 19 augusti Av en tjänsteskrivelse från kommunledningskontoret daterad 18 februari 2011 framgår att det av motionen kan utläsas att enligt nu gällande regler kan det inträffa att livskamrater kan tvingas leva åtskilda. Detta kan inträffa om bara den ena parten är berättigad till särskilt boende, men även i det fall båda är berättigade till sådant boende har det förekommit att livskamrater har skiljts åt. För att förebygga det och skapa ökad trygghet har många kommuner infört parboendegaranti. Motionären yrkar att kommunfullmäktige beslutar att införa en parboendegaranti som förhindrar att livskamrater lever sin sista tid åtskilda. Vård- och omsorgsnämnden behandlade ärendet den 15 december 2010, 97. Av protokollet framgår att vård- och omsorgsnämnden i stort ställer sig positiv till motionens innehåll. Vidare framgår av protokollet att individuella önskemål redan idag kan tillgodoses i den mån de uppstår. Ingen har ännu nekats flytta med sin make/maka till särskilt boende i Ludvika kommun. Kommunen kan redan idag tillgodose behoven av parboende utan garanti, en erfarenhet som delas med många andra kommuner. Vård och omsorgsnämnden föreslår att motionen avslås. Kommunledningskontoret föreslår att motionen anses som besvarad med motiveringen att ingen ännu har nekats att flytta med sin make/maka till ett särskilt boende i Ludvika kommun. Behandling HåGe Persson och Lotta Wedman yrkar bifall till motionen. Maria Pettersson, Sten G Johansson, Jan-Olof Pettersson och Ivan Eriksson yrkar bifall till kommunledningskontorets förslag. Ordföranden ställer proposition på HåGe Persson m.fl. yrkande och Maria Pettersson m.fl. yrkande och finner att arbetsutskottet beslutat enligt Maria Pettersson m.fl. yrkande.

12 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 12 (14) 39 KS 2010/ Svar på motion om rätten för den enskilde att själv välja äldreomsorg i Ludvika Kommunfullmäktige avslår motionen. Av en tjänsteskrivelse från kommunledningskontoret daterad 4 februari 2011 framgår att HåGe Persson (M) har kommit in med en motion som handlar om att ge den enskilde rätten att själv välja äldreomsorg i Ludvika kommun. Motionären yrkar att kommunen snarast inför valfrihet enligt LOV (lagen om valfrihet) på samtliga tillämpliga områden. Vård- och omsorgsnämnden behandlade motionen den 12 december Av protokollet framgår att valfrihet är ett administrativt och kulturellt stort steg för all offentlig verksamhet där utbudet styrs genom centrala beslut. Valfriheten ställer nya krav på system och kompetenser hos ansvariga myndigheter. Skolor, vårdcentraler och äldreboenden får ersättning i förhållande till antalet medborgare de förmår attrahera. När medborgaren genom valfrihet får ett större inflytande höjs också förväntningarna på tjänsterna. Nämnden fortsätter med att konstatera att valfrihet inte kan ses som en isolerad fråga utan som en del av kommunens ledningsfilosofi och att kommunens förutsättningar och behov av förändringar för att gå in i ett valfrihetssystem behöver utredas. Nämnden anser att idag saknas förutsättningar att gå in i ett valfrihetssystem och föreslår därför att motionen avslås. Kommunledningskontoret föreslår med stöd av yttrandet från vård- och omsorgsnämnden att motionen avslås. Behandling HåGe Persson yrkar bifall till motionen. Maria Pettersson yrkar bifall till kommunledningskontorets förslag. Ordföranden ställer proposition på HåGe Perssons yrkande och Maria Petterssons yrkande och finner att arbetsutskottet beslutat enligt Maria Petterssons yrkande.

13 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 13 (14) 40 Information om antagande av detaljplan för del av Ludvika 4:39 m.fl. ABB HVDC Beslut Arbetsutskottet noterar informationen till protokollet. Behandling Planeringschefen informerar om ärendet om antagande av detaljplan för del av Ludvika 4:39 m.fl ABB HVDC. Ärendet kommer att behandlas av miljö- och byggnämnden den 16 mars 2011, på ett extra kommunstyrelsesammanträde den 24 mars och på fullmäktige den 28 mars. Akten

14 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 14 (14) 41 Förslag att kommunen ska arrangera ett öppet möte om landstingets besparingsförslag Beslut Arbetsutskottet beslutar att kommunen inte ska arrangera ett öppet möte med landstingsledningen med anledning av landstingets besparingsförslag för Ludvika. Behandling HåGe Persson föreslår att kommunen ska arrangera ett öppet möte i kommunen med landstingsledningen med anledning av landstingets besparingsförslag för Ludvika. Maria Pettersson, Ivan Eriksson och Sten G Johansson yrkar avslag till HåGe Perssons förslag. Ordföranden ställer proposition på HåGe Perssons förslag och Maria Petterssons m.fl. förslag och finner att arbetsutskottet beslutat enligt Maria Petterssons m.fl förslag. Akten

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (24)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (24) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (24) Plats Folkets Hus, Carlavägen 24, Ludvika Dag och tid Tisdagen den 26 april 2011, kl. 17.00-19.45 ande Se sidan 2 Övriga Kenneth Bååth (S) ersättare Sonja Lindell (S) ersättare

Läs mer

Protokollet förvaras på kanslienheten

Protokollet förvaras på kanslienheten SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Plats Stadshuset, sessionssalen, Ludvika Dag och tid Tisdag den 14 februari 2012, kl. 13.15 13.50 Beslutande Maria Strömkvist (S) Ivan Eriksson (S) HåGe Persson (M) Sören Finnström

Läs mer

Protokollet förvaras på kanslienheten

Protokollet förvaras på kanslienheten SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Plats Stadshuset, sessionssalen, Ludvika Dag och tid Tisdag den 18 oktober 2011, kl. 13.15 14.30 Beslutande Maria Strömkvist (S) Ivan Eriksson (S) HåGe Persson (M) Sören Finnström

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet från kommunstyrelsen den 5 april 2011, är justerat och tillkännagivet genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet från kommunstyrelsen den 5 april 2011, är justerat och tillkännagivet genom anslag SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (35) Stadshuset, sessionssalen, Ludvika Dag och tid Tisdagen den 5 april, kl. 14.00-15.30 ande Maria Pettersson (S) HåGe Persson (M) Ivan Eriksson (S) Sören Finnström (S) Ingvar

Läs mer

Ivan Eriksson (S) HåGe Persson (M) Sören Finnström (S) Jan-Olof Pettersson (C) Sten G Johansson (V) Lotta Wedman (MP)

Ivan Eriksson (S) HåGe Persson (M) Sören Finnström (S) Jan-Olof Pettersson (C) Sten G Johansson (V) Lotta Wedman (MP) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Plats Stadshuset, sessionssalen, Ludvika Dag och tid Tisdag den 22 mars 2011, kl. 13.20-14.30 Beslutande Maria Pettersson (S) Ivan Eriksson (S) HåGe Persson (M) Sören Finnström

Läs mer

Ivan Eriksson (S) HåGe Persson (M) Sören Finnström (S) Sten G Johansson (V) Rigmor Andersson (M) tjänstgörande ersättare

Ivan Eriksson (S) HåGe Persson (M) Sören Finnström (S) Sten G Johansson (V) Rigmor Andersson (M) tjänstgörande ersättare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Plats Stadshuset, sessionssalen, Ludvika Dag och tid Tisdagen den 18 juni 2013, kl. 13.15 14.45 Beslutande Maria Strömkvist (S) Ivan Eriksson (S) HåGe Persson (M) Sören Finnström

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Stadshuset, sessionssalen, Ludvika Dag och tid Tisdag den 17 maj 2011, kl

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Stadshuset, sessionssalen, Ludvika Dag och tid Tisdag den 17 maj 2011, kl SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Plats Stadshuset, sessionssalen, Ludvika Dag och tid Tisdag den 17 maj 2011, kl. 13.15-14.30 Beslutande Maria Pettersson (S) Ivan Eriksson (S) HåGe Persson (M) Sten G Johansson

Läs mer

Ivan Eriksson (S) HåGe Persson (M) Sören Finnström (S) Jan Willner (C) Sten G Johansson (V) Lotta Wedman (MP)

Ivan Eriksson (S) HåGe Persson (M) Sören Finnström (S) Jan Willner (C) Sten G Johansson (V) Lotta Wedman (MP) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Plats Stadshuset, sessionssalen, Ludvika Dag och tid Tisdagen den 24 april 2012, kl. 13.20 14.15 Beslutande Maria Strömkvist (S) Ivan Eriksson (S) HåGe Persson (M) Sören Finnström

Läs mer

Ivan Eriksson (S) HåGe Persson (M) Sören Finnström (S) Jan-Olof Pettersson (C) Sten G Johansson (V) Lotta Wedman (MP)

Ivan Eriksson (S) HåGe Persson (M) Sören Finnström (S) Jan-Olof Pettersson (C) Sten G Johansson (V) Lotta Wedman (MP) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (19) Plats Stadshuset, sessionssalen, Ludvika Dag och tid Tisdag den 22 februari 2011, kl. 13.25-16.00 Beslutande Maria Pettersson (S) Ivan Eriksson (S) HåGe Persson (M) Sören Finnström

Läs mer

Jan Lindström, kommunchef Jonas Axelsson, tf förvaltningschef Rune Wikström, ekonomichef Maria Östgren, kommunsekreterare

Jan Lindström, kommunchef Jonas Axelsson, tf förvaltningschef Rune Wikström, ekonomichef Maria Östgren, kommunsekreterare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Plats och tid Stadshuset, sessionssalen, Ludvika, tisdag den 14 februari 2017, kl 13.15-14.45 ajournering 13.40-13.55 Beslutande ledamöter Ej beslutande ersättare Leif Pettersson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Plats Stadshuset, sessionssalen, Ludvika Dag och tid Tisdag den 22 november 2011, kl. 13.25 14.10, 14.40 14.50 Beslutande Maria Strömkvist (S), ej 184 HåGe Persson (M), ej

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet från kommunstyrelsen den 28 maj 2012, är justerat och tillkännagivet genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet från kommunstyrelsen den 28 maj 2012, är justerat och tillkännagivet genom anslag Plats Gillesalen, Folkets Hus, Ludvika Dag och tid Tisdagen den 28 maj 2012, kl. 16:00.Beslutande Övriga Se sidan 2 Maria Strömkvist (S) HåGe Persson (M) Ivan Eriksson (S) Sören Finnström (S) Jan Willner

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (16) Stadshuset, sessionssalen, Ludvika Dag och tid Tisdag den 14 juni 2011, kl 13.20-15.40

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (16) Stadshuset, sessionssalen, Ludvika Dag och tid Tisdag den 14 juni 2011, kl 13.20-15.40 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (16) Plats Stadshuset, sessionssalen, Ludvika Dag och tid Tisdag den 14 juni 2011, kl 13.20-15.40 Beslutande Maria Pettersson (S) HåGe Persson (M)ej 117 Sören Finnström (S) Sten

Läs mer

Jan Lindström, kommunchef Jonas Axelsson, tf förvaltningschef Gunilla Andersson, samordnare/projektledare Maria Östgren, kommunsekreterare

Jan Lindström, kommunchef Jonas Axelsson, tf förvaltningschef Gunilla Andersson, samordnare/projektledare Maria Östgren, kommunsekreterare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(6) Plats och tid Sessionssalen, stadshuset, tisdag den 7 februari 2017, kl 16.20-17.00 Beslutande ledamöter Leif Pettersson (S) HåGe Persson (M) Lotta Wedman (MP) Sten G Johansson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (20)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (20) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (20) Plats Folkets Hus, Carlavägen 24, Ludvika Dag och tid Torsdagen den 21 februari 2008, kl 17.00-19.30 ande se sidan 2 Övriga Kerstin Sunnerby, m, ersättare, 21-33 Lars-Göran

Läs mer

Marnäsliden, Ludvika Dag och tid Onsdagen den 15 december kl 14:30-17:05

Marnäsliden, Ludvika Dag och tid Onsdagen den 15 december kl 14:30-17:05 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (16) Plats Marnäsliden, Ludvika Dag och tid Onsdagen den 15 december kl 14:30-17:05 ande Övriga Sidan 2 Britt Marinder (S) Lennart Neijmer (S) HåGe Persson (M) 92-97 Pirkko Andersson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Plats Sessionssalen, Stadshuset Dag och tid Onsdag den 17 november 2010 kl. 14:00 14:30 ande Sören Finnström (S) ordförande Sören Grandelius (S) Kurt Josefsson (BOP) Birgitta

Läs mer

Plats och tid Stadshuset onsdagen den 3 november 2010 kl för justering. Justerande Ingvar Henriksson Kerstin Sunnerby

Plats och tid Stadshuset onsdagen den 3 november 2010 kl för justering. Justerande Ingvar Henriksson Kerstin Sunnerby SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (24) Plats Folkets Hus, Carlavägen 24, Ludvika Dag och tid Torsdag den 28 oktober 2010, kl. 17.00-19.50 ande Se sidan 2 Övriga Kent Fundberg (S) ersättare Bülent Kerpeten (S) ersättare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (18) Stadshuset, sessionssalen, Ludvika Dag och tid Tisdagen den 6 maj, kl 14.00-15.35

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (18) Stadshuset, sessionssalen, Ludvika Dag och tid Tisdagen den 6 maj, kl 14.00-15.35 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (18) Plats Stadshuset, sessionssalen, Ludvika Dag och tid Tisdagen den 6 maj, kl 14.00-15.35 ande Övriga Sidan 2 Pettersson Maria, s Israelsson Kjell, m Josefsson Kurt, bop Birgitta

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (22)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (22) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (22) Plats Folkets Hus, Carlavägen 24, Ludvika Dag och tid Torsdagen den 31 januari 2008, kl 17.00-18.45 ande se sidan 2 Övriga Lars-Göran Fahlborg, m ersättare Seibert Fredriksson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Gammelgården, Ludvika Dag och tid Torsdagen den 10 februari 2011 kl 14:00 16:30 Beslutande

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Gammelgården, Ludvika Dag och tid Torsdagen den 10 februari 2011 kl 14:00 16:30 Beslutande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Plats Gammelgården, Ludvika Dag och tid Torsdagen den 10 februari 2011 kl 14:00 16:30 ande Britt Marinder (S) Inga Karlsson (V) Hans Gleimar (M) Gunnar Grahn (S) Rolf Högberg

Läs mer

Folkets Hus, Carlavägen 24, Ludvika Dag och tid Måndagen den 20 oktober 2014, kl , ajournering Beslutande Se sidan 2

Folkets Hus, Carlavägen 24, Ludvika Dag och tid Måndagen den 20 oktober 2014, kl , ajournering Beslutande Se sidan 2 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Plats Folkets Hus, Carlavägen 24, Ludvika Dag och tid Måndagen den 20 oktober 2014, kl. 17.00 17.25, ajournering 17.15 17.20 Beslutande Se sidan 2 Övriga Plats och tid för justering

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Plats Folkets Hus, Carlavägen 24, Ludvika Dag och tid Torsdagen den 29 maj 2008, kl 17.00-18.45 ande se sidan 2 Övriga Kurt Lundberg, s, ersättare 70-78 Tommie Hildman, chef

Läs mer

Protokollet förvaras på kanslienheten

Protokollet förvaras på kanslienheten SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (18) Plats Stadshuset, sessionssalen, Ludvika Dag och tid Tisdagen den 13 april, kl 14:00-15.35 Beslutande Maria Pettersson, S Ivan Eriksson, S Kjell Israelsson, M Birgitta Granström,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (14) 2011-10-12. Sessionssalen, Stadshuset Dag och tid Onsdagen den 12 oktober 2011 kl 14:30-19:00

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (14) 2011-10-12. Sessionssalen, Stadshuset Dag och tid Onsdagen den 12 oktober 2011 kl 14:30-19:00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (14) Plats Sessionssalen, Stadshuset Dag och tid Onsdagen den 12 oktober 2011 kl 14:30-19:00 ande Britt Marinder (S) Inga Karlsson (V) ej 80-84 Hans Gleimar (M) Gunnar Grahn (S)

Läs mer

Stadshuset, Sessionssalen, Ludvika Dag och tid Tisdagen den 8 mars 2011, kl

Stadshuset, Sessionssalen, Ludvika Dag och tid Tisdagen den 8 mars 2011, kl SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (27) Plats Stadshuset, Sessionssalen, Ludvika Dag och tid Tisdagen den 8 mars 2011, kl. 14.00-16.55 Beslutande Maria Pettersson (S) HåGe Persson (M) Ivan Eriksson (S) Sören Finnström

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Sessionssalen, Stadshuset Dag och tid Onsdagen den 7 juni 2011 kl 14:30-16:35

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Sessionssalen, Stadshuset Dag och tid Onsdagen den 7 juni 2011 kl 14:30-16:35 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Plats Sessionssalen, Stadshuset Dag och tid Onsdagen den 7 juni 2011 kl 14:30-16:35 ande Britt Marinder (S) Hans Gleimar (M) Gunnar Grahn (S) Rolf Högberg (FP) Kenneth Dafgård

Läs mer

Övriga Sören Grandelius (S), ersättare Jan Willner (C), ersättare

Övriga Sören Grandelius (S), ersättare Jan Willner (C), ersättare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Plats Sessionssalen, Stadshuset Dag och tid Måndag den 2 juli 2012 kl. 14.00 15.25 ande Sören Finnström (S) ordförande Kenneth Andersson (S) Maino Wohlfeil (S) Brittsiw Åsberg

Läs mer

Sten G Johansson (V) Torbjörn Tomtlund (M) Leif Lindgren (C) Christina Falk-Thomsen (S) Rolf Långström (FP) Warren Willey (MP) Ann-Katrin Krainer (SD)

Sten G Johansson (V) Torbjörn Tomtlund (M) Leif Lindgren (C) Christina Falk-Thomsen (S) Rolf Långström (FP) Warren Willey (MP) Ann-Katrin Krainer (SD) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Plats Sessionssalen, Stadshuset Dag och tid Torsdag den 12 februari 2015 kl 14.15-17.50 ande Åsa Bergkvist (S) Sten G Johansson (V) Torbjörn Tomtlund (M) Gunnar Grahn (S) Monica

Läs mer

Stadshuset, sessionssalen, Ludvika Dag och tid Tisdagen den 3 november, kl 14:

Stadshuset, sessionssalen, Ludvika Dag och tid Tisdagen den 3 november, kl 14: SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (14) Plats Stadshuset, sessionssalen, Ludvika Dag och tid Tisdagen den 3 november, kl 14:00-14.45 Beslutande Pettersson Maria, S Eriksson Ivan, S Israelsson Kjell, M Granström Birgitta,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (24)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (24) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (24) Plats Folkets Hus, Carlavägen 24, Ludvika Dag och tid Torsdagen den 23 oktober 2008, kl 17.00-20.55 ande se sidan 2 Övriga Lars Engström, kd, ersättare Margareta Gard, representant

Läs mer

HAMMARÖ KOMMUN. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum ANSLAG/BEVIS. Sida (10 ) Kommunstyrelsen

HAMMARÖ KOMMUN. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum ANSLAG/BEVIS. Sida (10 ) Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2017-01-16 1(10 ) Plats och tid Beslutande Nämndrummet, Kommunhuset, Skoghall, kl 13:30 16.10 med ajournering kl 15.10-15.20 Per Aspengren (S), ordförande Sara Asp (S), v ordförande Alexander

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Plats Sessionssalen, Stadshuset Dag och tid Onsdag den 19 januari 2011 kl. 14:00-14:50 ande Sören Finnström (S) ordförande Per Ragnar Fredriksson (V) Kurt Josefsson (BOP) Sören

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Plats Folkets Hus, sammanträdesrum plan 4, Ludvika Dag och tid Torsdagen den 22 april 2032, kl. 13.30 16.00 ande Maria Strömkvist, Ludvika kommun Mari Jonsson, Borlänge kommun

Läs mer

Protokollet förvaras på kultur- och fritidsförvaltningen

Protokollet förvaras på kultur- och fritidsförvaltningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1(2) Plats och tid Höken, vån 3, Folkets Hus, Ludvika, tisdagen den 15 maj 2018, kl 9.00-10.15 Beslutande ledamöter Sten G Johansson (V) Susanne Andersson (S)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Plats Sessionssalen, Stadshuset Dag och tid Onsdag den 10 augusti 2011, kl. 13:15 15:10 ande Sören Finnström (S) ordförande Per Ragnar Fredriksson (V) Kurt Josefsson (BOP) Sören

Läs mer

Stadshuset, sessionssalen, Ludvika Dag och tid Tisdagen den 1 december 2010, kl. 14.00 15.20

Stadshuset, sessionssalen, Ludvika Dag och tid Tisdagen den 1 december 2010, kl. 14.00 15.20 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (21) Plats Stadshuset, sessionssalen, Ludvika Dag och tid Tisdagen den 1 december 2010, kl. 14.00 15.20 Beslutande Övriga Se sidan 2 Maria Pettersson (S) Ivan Eriksson (S) HåGe

Läs mer

HåGe Persson (M), , Sören Finnström (S) Jan Willner (C) Sten G Johansson (V) Lotta Wedman (MP)

HåGe Persson (M), , Sören Finnström (S) Jan Willner (C) Sten G Johansson (V) Lotta Wedman (MP) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (22) Plats Stadshuset, sessionssalen, Ludvika Dag och tid Tisdag den 31 juli 2012, kl. 13.15 14.15 Beslutande Maria Strömkvist (S), 94 104, 106 114 Ivan Eriksson (S) HåGe Persson

Läs mer

Hanna Söderholm (S) Åsa Bergkvist (S) Jan Karlsson (S) John-Ove Johansson (M) Annika Renbro (S) tjänstgörande ersättare

Hanna Söderholm (S) Åsa Bergkvist (S) Jan Karlsson (S) John-Ove Johansson (M) Annika Renbro (S) tjänstgörande ersättare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Plats Brandstationen Kopparberg Dag och tid Måndagen den 12 augusti 2013, kl 14.00-15.10 ande Sören Grandelius (S) Hanna Söderholm (S) Åsa Bergkvist (S) Jan Karlsson (S) John-Ove

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 2011-02-10

Sammanträdesprotokoll 2011-02-10 Plats: Kommunkontoret, Mellanfryken Tid: 15:30-17.05 ande Mikael Johansson S Ordförande Angelica Rage S Vice ordförande Kenneth Eriksson S Anders Ljungsten M Övriga Christian Söderblom IT-chef Jan-Olov

Läs mer

Marianne Kjellquist. Kommunledningskontoret. Ola Blomberg

Marianne Kjellquist. Kommunledningskontoret. Ola Blomberg Sammanträdesdatum Sida 0 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Vänersalen klockan 13.00-15.00 Beslutande Johan Abrahamsson (M) Ordförande, deltog ej 99 Christer Dalvik (MAP) 1: e vice ordförande Marianne

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Samlingssalen, Marnäsliden Dag och tid Onsdagen den 13 april 2011 kl 14:30 16:50

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Samlingssalen, Marnäsliden Dag och tid Onsdagen den 13 april 2011 kl 14:30 16:50 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Plats Samlingssalen, Marnäsliden Dag och tid Onsdagen den 13 april 2011 kl 14:30 16:50 ande Övriga Sidan 2 Inga Karlsson (V) Hans Gleimar (M) Rolf Högberg (FP) Kenneth Dafgård

Läs mer

Stadshuset, sessionssalen, Ludvika Dag och tid Tisdagen den 6 oktober 2009, kl 14:

Stadshuset, sessionssalen, Ludvika Dag och tid Tisdagen den 6 oktober 2009, kl 14: SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (19) Plats Stadshuset, sessionssalen, Ludvika Dag och tid Tisdagen den 6 oktober 2009, kl 14:00-15.15 ande Övriga Se sidan 2 Pettersson Maria, S Eriksson Ivan, S Israelsson Kjell,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Sida 2015-04-28 1(9) Charles MacWange (KD) Håkan Sandberg (FP) 96-del av 98

Sammanträdesprotokoll Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Sida 2015-04-28 1(9) Charles MacWange (KD) Håkan Sandberg (FP) 96-del av 98 2015-04-28 1(9) Plats och tid Päronsalen kl. 14:00-15:50 Beslutande Olof Eriksson (S), ordförande Fredrik Bengtsson (S) Christoffer Karlsson (MP) ersätter Per-Arne Andersson (V) Linda Strand (S) Lisa Malm

Läs mer

27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare

27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare Kommunfullmäktige 2009-05-27 65 Plats och tid Församlingshemmet, 2009-05-27 kl 19.00-19.30 Beslutande 27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Sessionssalen, Stadshuset Dag och tid Onsdagen den 10 juni 2015 kl

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Sessionssalen, Stadshuset Dag och tid Onsdagen den 10 juni 2015 kl SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Plats Sessionssalen, Stadshuset Dag och tid Onsdagen den 10 juni 2015 kl 14.15-16.00 ande Åsa Bergkvist (S) Sten G Johansson (V) Gunnar Grahn (S) Mats Persson (SD) Leif Lindgren

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Stora Orren, vån 7, Folkets Hus, Ludvika Dag och tid Måndagen den 31 augusti 2009, kl

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Stora Orren, vån 7, Folkets Hus, Ludvika Dag och tid Måndagen den 31 augusti 2009, kl SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Plats Stora Orren, vån 7, Folkets Hus, Ludvika Dag och tid Måndagen den 31 augusti 2009, kl 16.00-17.00 ande Ingvar Henriksson, s Karl Georg Karlkvist, s Håkan Frank, m Barbro

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott

PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 1 (16) Paragrafer 63-74 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, Sessionssalen, kl. 13.30-15.55 Beslutande Kenneth Dådring (M), ordförande Carl-Axel Wilhelmsson (C), 1:e vice ordförande Bodil Andersson (KD)

Läs mer

TROSA KOMMUN KOMMUNFULLMÄKTIGE Reviderad budget 2004 med flerårsplan för Trosa kommun. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

TROSA KOMMUN KOMMUNFULLMÄKTIGE Reviderad budget 2004 med flerårsplan för Trosa kommun. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 11 88 Dnr 2003/00694 Reviderad budget 2004 med flerårsplan 2005-2006 för Trosa kommun Kommunfullmäktige beslutar 1. att upphäva beslutet om budget för 2004 och flerårsplan för 2005-2006, daterat den 18

Läs mer

Protokollet förvaras på kanslienheten

Protokollet förvaras på kanslienheten SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (14) Plats Stadshuset, sessionssalen, Ludvika Dag och tid Tisdag den 26 juli 2011, kl. 13:15-14.20 Beslutande Ivan Eriksson (S) HåGe Persson (M) Sören Finnström (S) Lotta Wedman

Läs mer

Daniel Bäckström (C) Kerstin Einevik Bäckstrand (C), tj ers Kurt Andersson (KD) Ulrika Simonsson (M) Stefan Olsson (S) Bo Augustsson (S)

Daniel Bäckström (C) Kerstin Einevik Bäckstrand (C), tj ers Kurt Andersson (KD) Ulrika Simonsson (M) Stefan Olsson (S) Bo Augustsson (S) PROTOKOLL 1(20) Paragrafer 239-254 Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet, kl. 08.30 11.25 ande Daniel Bäckström (C) Kerstin Einevik Bäckstrand (C), tj ers Kurt Andersson (KD) Ulrika Simonsson (M) Stefan

Läs mer

Stadshuset måndagen den 27 februari 2012, kl 16.00

Stadshuset måndagen den 27 februari 2012, kl 16.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (32) Plats Folkets Hus, Carlavägen 24, Ludvika Dag och tid Måndagen den 20 februari 2012, kl. 17.00 19.10 ande Se sidan 2 Övriga Kenneth Bååth (S) ersättare Sonja Lindell (S) ersättare

Läs mer

Svar på motion om att upprusta lekplatserna i Arboga för barnens skull

Svar på motion om att upprusta lekplatserna i Arboga för barnens skull Kommunstyrelsen Sammanhädesdatum 2012-09-11 Blad 30 Ks 130 Au 122 Dnr 183/2011-101 Svar på motion om att upprusta lekplatserna i Arboga för barnens skull Från Janina Isaksson, KD, och Jonas Stenzelius,

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott

Socialnämndens arbetsutskott PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) Plats och tid Kommunförvaltningen 2013-01-16, kl 1000-1110 Beslutande Anne Niska, S Ann-Sofi Larsson, V Övriga deltagande Maj-Lis Ejderlöf, socialchef Anita Sköld,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-11-03 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 09:15-09:30 Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Christin Löfstrand (V) Pär Kindlund (C) Tom Martinsson (M) Kristina

Läs mer

Stadshuset, sessionssalen, Ludvika Dag och tid Onsdagen den 4 november 2009, kl

Stadshuset, sessionssalen, Ludvika Dag och tid Onsdagen den 4 november 2009, kl SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (33) Plats Stadshuset, sessionssalen, Ludvika Dag och tid Onsdagen den 4 november 2009, kl 13.15-14.20 Beslutande Övriga Se sidan 2 Pettersson Maria, s Eriksson Ivan, s Israelsson

Läs mer

Socialnämnden 2014-11-11 1. Ingela Melchersson (S) Birgitta Antonsson (KD) Britt Hogenstedt (M) Rune Sandberg (KD) Elisabeth Cobb (M)

Socialnämnden 2014-11-11 1. Ingela Melchersson (S) Birgitta Antonsson (KD) Britt Hogenstedt (M) Rune Sandberg (KD) Elisabeth Cobb (M) 2014-11-11 1 Plats och tid Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Carl August-rummet, kommunkontoret Tisdagen den 11november 2014 klockan 9:30-11:30 Ove Bäck (C), ordförande Maria Gustafsson (S), 2:e vice

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Plats och tid Stadshuset, Kumlarummet, onsdagen den 9 maj 2001 klockan 17.00 17.15 Beslutande Dan-Åke Moberg (s) Per Holm (kd) Annica Eriksson (s) Peter Agerhäll (fp) Sven-Ove Cederstrand (s) Göran Arveståhl

Läs mer

Protokoll 2010-11-16

Protokoll 2010-11-16 2010-11-16 Socialnämnden Plats och tid Kumlarummet, 2010-11-16, klockan 13:30 Beslutande Gunnel Kask (S) Anette Friman (C) Annica Eriksson (S) Raymonda Kourie (KD) Sölve Persson (S) Linda Axäng (FP) Andreas

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (27)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (27) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (27) Plats Folkets Hus, Carlavägen 24, Ludvika Dag och tid Torsdag den 25 februari 2010, kl 17.00-20.00 ande Se sidan 2 Övriga Lars Hellsing, kommunchef Marianne Gidlund, kommunsekreterare

Läs mer

Lennart Ohlsson (C ) ordförande Micael Arnström (S) vice ordförande Krister Mattsson (S) Bengt Mård (M) Tommy Edenholm (KV)

Lennart Ohlsson (C ) ordförande Micael Arnström (S) vice ordförande Krister Mattsson (S) Bengt Mård (M) Tommy Edenholm (KV) 7HYLTE KOMMUN Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-04-13 1 (7) Plats och tid Räddningsstationen, Hyltebruk kl 08.30 12.00 Beslutande Lennart Ohlsson (C ) ordförande Micael Arnström (S) vice ordförande Krister

Läs mer

Therese Weckström. Malin Eriksson. Kommunstyrelsen. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida Beslutande organ

Therese Weckström. Malin Eriksson. Kommunstyrelsen. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida Beslutande organ Sammanträdesdatum Sida 0 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Vänersalen klockan 15.30 15.55 Beslutande Johan Abrahamsson (M) Ordförande Sture Pettersson (S) Ledamot Therése Weckström (S) Ledamot

Läs mer

111 Dnr 00005/2017. Omsorgsnämnden beslutar 1. Förslag till driftbudget samt investeringsbudget för godkänns.

111 Dnr 00005/2017. Omsorgsnämnden beslutar 1. Förslag till driftbudget samt investeringsbudget för godkänns. 1(6) 111 Dnr 00005/2017 Budget 2018 beslutar 1. Förslag till driftbudget samt investeringsbudget för 2018-2020 godkänns. 2. Förslag till driftbudget samt investeringsbudget 2018-2020 gäller efter att erforderliga

Läs mer

10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunstyrelsen 2011-05-10 95 Plats och tid Hjernet, 2011-05-10 kl 13.00-14.55 Beslutande 10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

Läs mer

Torbjörn Tomtlund. Gunnar Grahn (S) Monica Åhlén (S) Mats Persson (SD) Leif Lindgren (C) Christina Falk-Thomsen (S) Sten G Johansson

Torbjörn Tomtlund. Gunnar Grahn (S) Monica Åhlén (S) Mats Persson (SD) Leif Lindgren (C) Christina Falk-Thomsen (S) Sten G Johansson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (17) Plats Sessionssalen, Stadshuset Dag och tid Onsdag den 14 januari 2015 kl 14.30-17.10 ande Åsa Bergkvist (S) Torbjörn Tomtlund (M) Gunnar Grahn (S) Monica Åhlén (S) Mats Persson

Läs mer

Sida 1(7) PROTOKOLL Kommunstyrelsen. Plats och tid Varagårdsskolans aula, Bjuv kl

Sida 1(7) PROTOKOLL Kommunstyrelsen. Plats och tid Varagårdsskolans aula, Bjuv kl 1(7) Plats och tid Varagårdsskolans aula, Bjuv kl 18.00-18.30 Beslutande Ledamöter Stefan Svalö (S), ordf Anders Månsson (S) Alf Nilsson (S) Bert Roos (S) Lars Karlsson (S) Ninnie Lindell (M) Sven Yngve

Läs mer

Vård- och omsorgsnämndens arbetsutskott

Vård- och omsorgsnämndens arbetsutskott Vård- och omsorgsnämndens arbetsutskott Protokoll 1 (12) Diarienummer VOO 2019/0051 Vård- och omsorgsnämndens arbetsutskott Plats och tid Vård- och omsorgsnämndens sammanträdeslokal, Bangatan 10 A, Lund,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-10-22 Kommunstyrelsen

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-10-22 Kommunstyrelsen 1/3 Sessionssalen, 2014-10-22 08:00-09:00 216-220 Beslutande Anna-Karin Skatt (S) Michael Brisman (M) Bengt Karlsson (S) Christer Johansson (S) Berndt Gustafsson (S) Mimmi Pirttilä (S) Peter Friberg (M)

Läs mer

Arvika kommun, allmänna utskottet

Arvika kommun, allmänna utskottet Plats och tid Stadshuset, Stora sessionssalen, klockan 8.30-11.25 Beslutande Claes Pettersson, ordförande (S), 176-177, 179-182 Mari-Louis Johansson (S), ersättare för Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S)

Läs mer

Protokollet förvaras på kanslienheten, stadshuset

Protokollet förvaras på kanslienheten, stadshuset SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1(2) Plats och tid Sessionssalen, stadshuset tisdag den 30 januari 2018 kl. 13:15 14:35 ande ledamöter Lotta Wedman (MP) Lars Handegard (V) Roland Johansson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet från kommunstyrelsen den 8 november 2011, är justerat och tillkännagivet genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet från kommunstyrelsen den 8 november 2011, är justerat och tillkännagivet genom anslag SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (20) Plats Stadshuset, sessionssalen, Ludvika Dag och tid Tisdagen den 8 november 2011, kl. 14.00 16.00 Beslutande Övriga Se sidan 2 Ivan Eriksson (S) Sören Finnström (S) Jan Willner

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2007-05-28 1 (26) Plats och tid Folkets Hus, Askersund, 2007-05-28 kl. 19.00-20.40. Beslutande Ordinarie ledamöter Bo Trygg (s) Siv Ahlstrand (s) Per Eriksson

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Åsa Engberg. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Åsa Engberg. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(14) Plats och tid Sessionssalen, Stadshuset, 14.15 16.10 Beslutande ledamöter Bergkvist Åsa (S) Handegard Lars (V) Tomtlund Torbjörn (M) Grahn Gunnar (S) Svensson Carl-Johan (S), tjänstgörande ersättare

Läs mer

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 12 oktober 1998 kl 19 00-19 30. Se bifogad närvarolista

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 12 oktober 1998 kl 19 00-19 30. Se bifogad närvarolista AB VALLENTUNA KOMMUN Kommunfullmäktige 1998-10-12 1(12) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den

Läs mer

Protokollet förvaras på kanslienheten

Protokollet förvaras på kanslienheten SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (24) Plats Stadshuset, sessionssalen, Ludvika Dag och tid Tisdagen den 3 maj 2011, kl. 14.15-15.55 Beslutande Maria Pettersson (S) HåGe Persson (M) Ivan Eriksson (S) Sören Finnström

Läs mer

Protokollet förvaras på kanslienheten

Protokollet förvaras på kanslienheten SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (23) Plats Stadshuset, sessionssalen, Ludvika Dag och tid Tisdagen den 9 februari, kl 14.00-15.25 Beslutande Övriga Se sidan 2 Maria Pettersson, S Kjell Israelsson, M Birgitta Granström,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Plats Sessionssalen, Stadshuset Dag och tid Onsdag den 21 november 2012 kl. 14.10 14.55 ande Sören Finnström (S) ordförande Kenneth Andersson (S) Kurt Josefsson (BOP) Susanne

Läs mer

KALLELSE. Datum Folkets Hus, Carlavägen 24, Ludvika

KALLELSE. Datum Folkets Hus, Carlavägen 24, Ludvika KALLELSE Sida 1(1) Datum 2017-11-27 Diarienummer Kommunfullmäktige Maria Östgren Kommunfullmäktige Tid: Måndag 27 november 2017, kl. 17:00 Plats: Folkets Hus, Carlavägen 24, Ludvika Ärenden Dnr 1 Val av

Läs mer

Christina Höij (m), 11-19 Rolf Antonsson (m), 11-19 Inger Eckert (kd) Ingrid Högman (kd) Stephan Karlsson (s), 11-19

Christina Höij (m), 11-19 Rolf Antonsson (m), 11-19 Inger Eckert (kd) Ingrid Högman (kd) Stephan Karlsson (s), 11-19 11-22 Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 13.00 17.15. Beslutande Närvarande ersättare Kristina Frigert (m), ordförande Göran Fahlgren (m), 2:e vice ordförande Lasse Andersson (m) Daniel

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 3. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-03-08 1(17)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 3. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-03-08 1(17) Nr 3 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-03-08 1(17) Plats och Melleruds kommunkontor, tisdagen den 8 mars 2011, sammanträdestid klockan 08.30 12.30 Beslutare Robert Svensson, ordf. (C) Daniel Jensen (KD)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7)

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Nämndrummet kl 08.30-09.00 Beslutande Leif Sandberg (M), ordförande, jäv 41 Per Helsing (KD) ersättare för Charlie Weimers (KD) Thomas Otto (M)

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN Medborgarnämnden

ÅSTORPS KOMMUN Medborgarnämnden 81 Plats och tid Kommunhuset, Björnekullasalen, 2010-10-04 kl. 19.00-19.45 Beslutande Persson, Reino (S) ordförande Friberg, Gun (S) vice ordförande Hellman, Gertrud (M) Eriksson, Lennart (S) Andersson,

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens budgetutskott 2014-11-25 1. Tobias Birgersson, ekonomistrateg. Sekreterare...Paragrafer 69-74 Erik Hansson

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens budgetutskott 2014-11-25 1. Tobias Birgersson, ekonomistrateg. Sekreterare...Paragrafer 69-74 Erik Hansson Kommunstyrelsens budgetutskott 2014-11-25 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 13.00-15.30. Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Christin Löfstrand (V) Pär Kindlund (C) Tom Martinsson (M) Christer

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2009-09-14 1(11) Tid och plats: BESLUTANDE Ledamöter: kl. 13.00 14.25, Sammanträdesrum E-plan, Nämndhuset Birgitta Höijer (C), ordförande Annika Engelbrektsson (S) Bjarne Rasmussen (S) Roland Halvarsson

Läs mer

Vård- och Omsorgsnämnden 2005-01-27 1 (12) Ann Svensson Hans Nilsson

Vård- och Omsorgsnämnden 2005-01-27 1 (12) Ann Svensson Hans Nilsson Vård- och Omsorgsnämnden 2005-01-27 1 (12) Plats och tid Kommunhuset rum 293, kl 13.15 16.30 Beslutande Sören Carlsson (s) Ann Svensson (s) Hans Nilsson (fp) Klas-Gunnar Appel (s) Lennart Samuelsson (s)

Läs mer

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sammanträdesprotokoll 1 (10) Plats och tid Sessionssalen, Hultsfred kl. 13.30-14.05 Beslutande Kira Berg, s Åke Bergh, m Jonny Bengtsson, s Sture Persson, m Silva Andersson, s Per-Inge Petterson, c Carola

Läs mer

Sida 1(9) Kommunstyrelsens allmänna utskott. Enåsenrummet, tisdagen den 16 maj 2017 kl 09:00-9:30

Sida 1(9) Kommunstyrelsens allmänna utskott. Enåsenrummet, tisdagen den 16 maj 2017 kl 09:00-9:30 1(9) Plats och tid Enåsenrummet, tisdagen den 16 maj 2017 kl 09:00-9:30 Beslutande Ledamöter Lars Molin (M), Ordförande Sören Görgård (C), 1:e vice ordförande Harald Noréus (L) Peter Engdahl (S), ersättare

Läs mer

Maude Schlegel (M) Lennart Johansson (C) Eva-Britt Hansson (S)

Maude Schlegel (M) Lennart Johansson (C) Eva-Britt Hansson (S) Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 13.00-17.00. Öppet sammanträde 10-13 Beslutande Leif T Johansson (FP), ordförande Kristina Frigert (M), 1:e vice ordförande Elving Claesson (S), 2:e vice

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kultur- och fritidsnämnden Administrativa avdelningen

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kultur- och fritidsnämnden Administrativa avdelningen 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret, Silen, den 12 september kl. 15.00 17.00 Beslutande Övriga närvarande Lennart Nilsson, Ordförande (KD) Robin Olsson (M) Mårten Karlsson (S) Erik Ulriksson (C) Anette

Läs mer

Beslutande Göran Dahl, (s) Christer Lundgren, (c) Frida Hallgren, kommunsekreterare

Beslutande Göran Dahl, (s) Christer Lundgren, (c) Frida Hallgren, kommunsekreterare 2015-09-21 1(5) Plats och tid Forum, Vindeln, den 21 september 2015. Beslutande Göran Dahl, (s) Christer Lundgren, (c) Dan-Olov Andersson, (s), tj ers Marianne Hörnberg, (c) Dan Oskarsson, (s) Caroline

Läs mer

Yttrande över motion angående lagen om valfrihetssystem inom hemtjänsten

Yttrande över motion angående lagen om valfrihetssystem inom hemtjänsten Tjänsteskrivelse 1 (3) 2014-05-22 SN 2014.0093 Handläggare: Patrik Jonsson, 22.socialkansliet Socialnämnden Yttrande över motion angående lagen om valfrihetssystem inom hemtjänsten Sammanfattning En motion

Läs mer

Kitty Strandberg, s Lillemor Hagfall, s Tore Karlsson, v Lars-Göran Fahlborg, m Wiveca Stopp, s Sivert Bäck, c

Kitty Strandberg, s Lillemor Hagfall, s Tore Karlsson, v Lars-Göran Fahlborg, m Wiveca Stopp, s Sivert Bäck, c SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Plats Brandstationen, Kopparberg Dag och tid Måndagen den 17 augusti 2009, kl 14.00-16.00 ande Sören Grandelius, s Kitty Strandberg, s Lillemor Hagfall, s Tore Karlsson, v

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Sessionssalen, Stadshuset Dag och tid Onsdagen den 27 juni kl

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Sessionssalen, Stadshuset Dag och tid Onsdagen den 27 juni kl SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11).Plats Sessionssalen, Stadshuset Dag och tid Onsdagen den 27 juni kl 15.00-17.35 ande Övriga Sidan 2 Britt Marinder (S) Inga Karlsson (V) Rolf Högberg (FP) Torbjörn Tomtlund

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Gammelgården, Ludvika Dag och tid Torsdagen den 14 november kl

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Gammelgården, Ludvika Dag och tid Torsdagen den 14 november kl SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Plats Gammelgården, Ludvika Dag och tid Torsdagen den 14 november kl 14.30-15.25 ande Britt Marinder (S) Inga Karlsson (V) Hans Gleimar (M) Gunnar Grahn (S) Rolf Högberg (FP)

Läs mer

Marianne Kjellquist. Kommunledningskontoret. Ola Blomberg

Marianne Kjellquist. Kommunledningskontoret. Ola Blomberg Sammanträdesdatum Sida 0 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Vänersalen klockan 10.00 10.35 Beslutande Johan Abrahamsson (M) Ordförande Christer Dalvik (MAP) 1: e vice ordförande Marianne Kjellquist

Läs mer

Ann Larsson, förvaltningschef Mariann Lundin, bitr förvaltningschef Lena Vilhelmsson, sekreterare Jörgen Karlsson, ekonom, 33

Ann Larsson, förvaltningschef Mariann Lundin, bitr förvaltningschef Lena Vilhelmsson, sekreterare Jörgen Karlsson, ekonom, 33 26-34 Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 13.00 16.00 Beslutande Leif T Johansson, (FP) ordförande Kristina Frigert (M), 1:e vice ordförande Elving Claesson (S) 2:e vice ordförande Christina

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Stadshuset, Storrummet, onsdagen den 4 mars 1998, klockan 17.00-17.50 Beslutande Annica Eriksson, ordf Carl-Gustav Thunström Marianne Arvidsson Anette Larsson, tjg ers Åke Sundeqvist, tjg ers Torbjörn

Läs mer

PROTOKOLL. Marie-Louise Hellström. Datum Omsorgsnämndens arbetsutskott Plats och tid Spegelsalen, Källbacka, Ljusdal 08:30-12:00

PROTOKOLL. Marie-Louise Hellström. Datum Omsorgsnämndens arbetsutskott Plats och tid Spegelsalen, Källbacka, Ljusdal 08:30-12:00 Plats och tid Spegelsalen, Källbacka, Ljusdal 08:30-12:00 Beslutande: Markus Evensson (S) ordförande Mona Wandel (SRD) Peter Engdahl (S), tjänstgörande ersättare för Per Gunnar Larsson (S) Marie-Louise

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Plats och tid Stadshuset, Kumlarummet, onsdagen den 3 november 2004, klockan 17.00 17.40 Beslutande Dan-Åke Moberg (s) Torbjörn Ahlin (c) Annica Eriksson (s) Liselott Schöllin (kd), tjg ers Björn Eriksson

Läs mer

Plats och tid Parken, Trelleborgssalen kl

Plats och tid Parken, Trelleborgssalen kl Protokoll 1 (7) Plats och tid Parken, Trelleborgssalen kl. 16.00 16.30 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Mikael Rubin (M), Ordförande Göran Gärtner (M) Erik Lundström (KD), Vice ordförande

Läs mer