VERKSAMHETSBERÄTTELSE

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "VERKSAMHETSBERÄTTELSE"

Transkript

1 VERKSAMHETSBERÄTTELSE VERKSAMHETSÅRET

2 INNEHÅLL Inledning... 3 Organisation... 4 Utbildning... 5 Arbetsmiljö... 7 Studiesocialt Samverkan och samarbete Information och medlemsrekrytering Utöver verksamhetsplanen Styrelsemedlemmar (16)

3 INLEDNING Verksamhetsåret 2014/2015 är första året då Consensus utökat sin styrelse till 4 heltidsarvoderade för att avlasta den tunga arbetsbördan som tidigare vart för Consensus styrelse då det bara var 3 heltidsarvoderade. Under året har även Consensus firat sitt 20-års-jubileum under en vecka på vårterminen med extra jubileums-giveaways samt tårta till våra medlemmar. Tidigt under verksamhetsåret fick styrelsen ett entledigande från kårordförande och blev då lidande i sitt arbete på grund av att det behövdes göras en stor omorganisation för att täcka upp bortfallet av en heltidsarvoderad. Detta ledde till att delar av verksamhetsplanen som satts för verksamhetsåret fick prioriteras ned eller helt och hållet tas bort för att mäkta med de mest prioriterade delarna av arbetet. Utöver de heltidsarvoderade hade vi även ett bortfall från en av styrelseledamöterna vilket ytterligare ökade arbetsbelastningen på de kvarvarande i styrelsen. Styrelsen har under verksamhetsåret haft sammanträden varje vecka med endast ett få undantag. Varannan veckar har det varit styrelsemöten och varannan mer informella diskussionsmöten. Denna verksamhetsberättelse är skriven på ett relativt kortfattat sätt och är i stora drag uppstrukturerad efter verksamhetsplanen för 2014/ (16)

4 ORGANISATION Mål från verksamhetsplanen: - Att utreda var de största problemen med studentengagemang finns idag, samt utforma en arbetsplan för ökat studentengagemang i framtiden - Att arbeta för en långsiktig utveckling av utskottens arbete. - Att utveckla kontakten med och mottagningen för studenter på avancerad nivå Organisationsförändringar Tidigt under verksamhetsåret entledigade sig Kårordförande från sin post och detta medförde stora organisatoriska förändringar av både styrelsen samt av verksamhetsplanen för att kunna täcka upp de mest prioriterade delarna av verksamhetsplanen. Den planerade utvärderingen av de organisatoriska förändringarna genom en fjärde heltidsarvoderad inte gick att genomföra. Utvärderingen kommer istället att genomföras nästkommande verksamhetsår enligt verksamhetsplanen för nästkommande år 2015/2016 för att kunna göra en bra utvärdering av arbetet med fyra heltidsarvoderade. Bortfall av styrelsemedlemmar gjorde även att arbetsordningarna ändrades tillfälligt och delades upp på de resterande styrelsemedlemmarna för att fördela arbetsbördan så jämt som möjligt. Engagemang Under tidigare år har det varit svalt med engagemang från stundeter gällande kårarbete och studentrepresentantuppdrag samt även sektionsengagemang. Detta är ett stort problem då det ibland kan vara svårt att fylla de studentrepresentantuppdrag som Consensus har rätt att tillsätta samt att kårstyrelsens alla poster inte alltid fylls. Bristande engagemang blir även ett problem då inte alla sektionsstyrelser blir fullt tillsatta, som i sin tur kan leda till bristande arbete kring arbetsmiljö- och utbildningsbevakning på de enskilda programmen. Detta togs upp i diskussion med Consensus fullmäktige för att undersöka varför inte studenterna engagerar sig inom kåren och sektionen för att därigenom komma fram till orsaker för det bristande engagemanget. Det togs även upp under tillfällen vi stått ute bland studenterna då man kunna fylla i enkäter med olika anledningar till varför man inte väljer att engagera sig. Saker som uppmärksammades under dessa diskussioner var 4(16)

5 exempelvis att det är inte lika meriterande att engagera sig då utbildningarna på medicinska fakulteten har goda förutsättningar för arbete efter examen och därför känner inte studenterna behov av att utöka sitt CV i form av extra engagemang. Utskotten Under verksamhetsåret har respektive ansvarig för utskottsgrupperna kollat över rutiner samt framtidsplaner för sina utskott. På grund av bortfall av styrelsemedlemmar har detta arbetet inte blivit fullständigt genomfört då exempelvis externa utskottet bortprioriterats på grund av tidsbrist och därmed inte kunnat se över utveckling av detta utskott. Att få sektionerna att engagera sig i utskotten är en utmaning eftersom olika sektioner har olika möjligheter att tillsätta engagerade medlemmar till dessa. Då utskottens utveckling ofta har styrts av engagemanget hos de sektionsaktiva så är denna samarbetsform starkt beroende av att sektionsaktiva kan delta. I de fall många sektionsaktiva har kunnat delta så har utskottets arbete fungerat bättre Studenter på avancerad nivå Det största arbete med att inkludera studenter på avancerad nivå och få dem insatta i Consensus arbete var att under terminsstarterna gå ut till alla nya klasser för att presentera och informera om vad Consensus arbetar med. Under dessa tillfällen har det även utsetts några kursrepresentanter från varje klass för att kunna ha ett kontinuerligt samarbete och informationsutbyte mellan klasserna och Consensus. Vad det gäller mottagning för studenter på avancerad nivå benämns detta senare i verksamhetsberättelsen i avsnittet Studiesocialt. UTBILDNING Mål från verksamhetsplanen: - Att arbeta för att öka handledares kompetens samt kvalitet på deras undervisning och bemötande av studenter. - Att aktivt medverka i utveckling och implementering av interprofessionella moment efter IPL-utredningen. - Att utveckla formerna för utbildningsbevakning för internationella studenter och studenter på avancerad nivå. 5(16)

6 - Att verka för att synliggöra HBT- och mångfaldsperspektiv i utbildningsprogrammen på Hälsouniversitetet. Ökande av handledareskompetens Inom Medicinska fakultetens utbildningsämnen är handledare vanligt förekommande. Dessa handledare stöttar studenter under många olika moment under deras studietid. En ökad handledarkompetens generellt var därigenom svårt. Med bakgrund av att verksamheten förra verksamhetsåret arbetade för ökad kvalitet inom VFU valdes att detta år fokusera på basgruppshandledare. Även basgruppshandledare är en vanligt förekommande på utbildningar vid medicinska fakulteten och välintegrerad i medicinska fakultetens pedagogiska modell PBL Problembaserat lärande. Frågan belystes först genom att lyftas i Consensus utbildningsutskott där utbildningsbevakare från varje program tillsammans med Consensus utbildningsutvecklare diskuterade och kom fram till frågor kring vad som är handledarkvalitet samt framförallt hur en dålig handledare är. Dessa frågor skickades sedan ut till kursrepresentanter på samtliga program i de olika terminerna. Som diskuterade detta med sina kurskamrater. Utbildningsbevakare tog sedan tillbaka feedback från kursrepresentanter och sammanställde detta i ett dokument till utbildningsutvecklaren som skapade ett sammanställt dokument. Detta dokument lyftes sedan i Utbildningsnämnden framförallt riktat mot programansvariga som även sitter där. Responsen var generellt god men gav tyvärr inte det genomslag man hoppats på. Detta för att de åsikter och kommentarer kring handledarkvalitet som uppkom i frågesonderingen till stor del redan var kända bland programansvariga sedan tidigare. Problemansvariga rapporterade en situation där basgruppshandledare är svårt att rekrytera och ännu svårare att behålla som handledare och var oroliga för rekryteringsproblem ifall de ökade kraven på redan existerande handledarpool. IPL implementering Under året var utbildningsutvecklaren samt 2 studentrepresentanter från Consensus styrelse deltagare i den grupp ansvarig för implementering av IPL. Fokus låg under detta år på framförallt IPL 1 som ska ersätta HEL1. En ytterligare Consensus ledamot satt även i den mindre implementeringsgrupp för IPL 2 som finns. Arbetet i bägge dessa grupper fortskrider alltjämt och Consensus fortsätter vara en aktiv deltagare genom Verksamhetsåret 2015/ (16)

7 Utbildningsbevakning för internationella och avancerade studenter. Detta mål har arbetats med tillsammans med Consensus Internationellt ansvariga som även arbetar mot HU-international. Arbetet mot internationella studenter har varit svårt på grund av bristande intresse från internationella studenter. Consensus har aktivt visat upp sig för de inkommande internationella studenterna med evenemang samt önskan om rapport kring kvalitet från dem. Detta föll tyvärr inte ut som önskat. Dock avslutades året med en ändrad uppdragsform hos den internationellt ansvariga så att dennes ansvar för sociala evenemang minskandes. Utbildningsbevakning mot avancerade utbildningar genom åren varit svårt. Studentengagemang bland avancerade studenter är lägre på grund av varierad studietakt, familjesituation i hemmet, parallellt arbete samt högre ålder. Consensus såg under verksamhetsåret till att alla avancerade utbildningar som startades under året fick information av Consensus samt att det i alla kurser utsågs en kursrepresentant som Consensus kunde informera samt bli informerad av. Vidare utsågs en ytterligare utbildningsbevakare av Sjuksköterskesektionen mot de avancerade specialistsjuksköterskeutbildningarna. Synliggörande av HBT och mångfaldsperspektiv. Denna punkt uppkom mot de Basgruppsfall i EDIT som många studenter ansåg som väldigt homogena, detta var framförallt inom sjuksköterskeprogrammet. Punkten lyftes dels på utbildningsnämnden samt mot EDIT ansvariga. Informationen kring denna önskan från studenterna har mottagits och kommer implementeras i och med att EDIT fall görs om för att bättre passa ihop med bland annat IPL. ARBETSMILJÖ Mål från verksamhetsplan: - Att öka studenters kunskap och medvetenhet om arbetsmiljöombudens (AMO:s) roll och påverkansmöjligheter - Att aktivt delta i diskussionerna kring förändringar av campus US, med syfte att se helheten vad gäller studentlokaler vid campus US - Att arbeta för att säkra studenternas arbetsmiljö i samband med ombyggnationerna och omstruktureringarna på campus US 7(16)

8 Synliggörande arbetsmiljöombudens arbete Utbildning av arbetsmiljöombud Under tidig höst anordnades en utbildningskväll för samtliga arbetsmiljöombud för att de själva ska få en bild av vad deras uppdrag och roll innebär för att kunna förmedla det vidare till medstudenter. Under våren arrangerades en inspirationsdag för alla AMO, som tyvärr hade lågt deltagande då de flesta hade schemalagda studier vid tidpunkten. Kårerna arbetar tillsammans med överlämning där vi med våra AMO:s förbereder och poängterar hur viktigt det är med testamente och överlämning till nyinvalda AMO:s. De nya bjöds in till sista mötet samt att varje enskild AMO på programmen har ansvaret att lämna över på bästa sättet. En diskussion fördes kring hur den personliga överlämningen kan genomföras för att den nya AMO ska vara så bra förbered som möjligt inför sitt uppdrag. Informationsspridning När information behöver komma ut till alla studenter har Consensus främst använt sig av arbetsmiljöombuden, men även mejl via sektionsordföranden och Facebook har använts. De är via dessa kanaler vi lyckas nå ut till flest antal studenter. Det är svårt att nå alla men på detta sätt nås många och informationen kan spridas vidare i kompisgäng och klasser. Har informationen funnits tillgänglig tidigt har även månadsvisa Consensus nyhetsbrev använts. Studenters arbetsmiljö på campus US samt campus Norrköping Hälsouniversitetets bibliotek (HUB) Under sommaren 2014 renoverades HUB och invigdes i början på hösten. Under renoveringen fanns vissa böcker tillgängliga i en sal som fungerade som ett provisoriskt bibliotek. Efter invigningen har återkommande uppföljningar med studenter gjorts för att ta reda på vad studenterna tycker om nya HUB. Åsikterna har varit mestadels positiva. Det som dykt upp är att tysta läsesalen i biblioteket inte är helt tyst på grund av att ljud från grupprum 8 och 9 sprids väldigt väl in till tysta läsesalen. En beställning från LiU är lagd till fastighetsägaren om att dörrarna ska tätas. Återkommande frågor Återkommande frågor som ofta dyker upp är; för få eluttag, dåligt med matplatser och cykelparkeringar samt bristande ventilation i salar. Angående för få matplatser vid lunchrushen ordnade Consensus så att alla studentkök syntes på tv-skärmarna. Annars ligger stor förhoppning på att hus kommer lösa matplatsfrågan. Det har länge funnits otillräckligt med cykelparkering kring campus US som har lett till att cyklar har ställts lite här och var och har försvårat tillgängligheten till in- och utgångar. Consensus roll i detta har varit att försöka sprida information om var det 8(16)

9 finns cykelparkeringar samt vad som händer om man parkerar sin cykel fel. Dialog med universitetsarkitekt Karolina Ganhammar har förts för att uppmärksamma problemet. Hus Hus har det varit mycket förväntningar kring och även en del funderingar. Information har spridits via Facebook och arbetsmiljöutskottet. Styrelsen och arbetsmiljöutskottet har fått information från Irene Rydberg och Anna Linnarsson som bjöds in till möten för att berätta om projektet och inredningen, detta var mycket uppskattat! Även information om andra projekt, till exempel nya Norra entrén, togs upp under dessa möten. Rökning Rökning har varit ett hett diskussionsämne den senaste tiden eftersom många röker vid US-området och då bland annat utanför Glasentrén och vid Clinicum. Det har varit både yrkesverksamma men även många studenter som rökt. Till 2016 är det totalt rökförbud på US-området vilket många är nöjda med. Kvalitativa studieplatser Kvalitativa studieplatser har varit ett genomgående tema under året då många inte är nöjda med de förändringar som skett. Dels försvann Öknen och ersattes aldrig. Istället upplever många som att det kastats in bord och stolar lite här och var, vilket känns väldigt tråkigt. De tycker även att variationen på studieplatser är väldigt begränsad och i Täppan är det mycket ytor som inte utnyttjas. En dialog med Karolina Ganhammar har funnits och varit kontinuerlig, till hösten ska det därför hållas workshops där studenter får komma med förslag och åsikter. Under våren genomfördes en kårdag med temat Framtidens Campus och arbetsmiljö, där kårerna tillsammans med Norrköpings kommun och Tobias Lindberg som har koll över all byggnader kunde svara på frågor och tog emot förbättringsförslag och åsikter om vad som redan är bra. Detta blev ett lyckat event där många studenter kunde komma till tals. Kårhuset Trappan Kårhuset Trappan ska flyttas och det har varit mycket oroligheter, rykten och spekulationer angående detta. Nu får Trappan vara kvar ett år till för att kunna lösa ett nytt Kårhus. Plats var bestämd men det uppstod en del oväntade problem och därför förlängdes Trappans kontrakt med ett år till. Consensus och de andra kårernas roll var att sprida information angående detta. Nötallergi Nötallergi var ett ämne som dök upp i början av höstterminen 2014 och har arbetats med under hela verksamhetsåret på båda Campus då HU har en 9(16)

10 student som har en extrem nötallergi. I Norrköping har det fungerat bra med att förebygga så mycket som möjligt. Det har satts upp lappar i universitetets lokaler med en vädjan om att inte ha med nötter vilket verkar ha fungerat otroligt bra, samt att nötter i många godisautomater är borta. På US har det varit svårare med att informera alla som rör sig i lokalerna att nötter ska undvikas i största möjliga mån. Tillsammans med LiU:s arbetsmiljöorganisation har ändå en medvetenhet kring detta kunna skapats. Studieplatser Studieplatser är en fråga som alltid finns och troligtvis alltid kommer finnas. Norrköping har redan beskrivits mer specifikt, gällande US har det mer handlat om fler platser och då också tysta läsplatser då tysta läsesalen ovanför HUB är väl utnyttjad. Det har också saknats en samlingsplats likt Colosseum på Valla. Consensus förhoppningar är att hus ska kunna bidra till bättre studieplatser samt en mer samlad plats där studenterna känner att det är deras hus. STUDIESOCIALT Mål från verksamhetsplan - Att arbeta fram en utvecklad och enhetlig uppförandekodex för faddrar under mottagningen. - Att utvärdera och utveckla Consensus egna mottagningsevenemang. - Att utveckla samarbetet med Café Örat och se över möjligheterna för gemensamma evenemang med Consensus. - Utveckla evenemang och verksamhet för att möta de behov och önskemål som framkommit i undersökningen kring studiesocial verksamhet. Mottagningen Inför mottagningen ht-14 hade alla fakulteters generaler samt studiesocialt ansvarig från Consensus tillsammans med mottagningssamordnarna i Norrköping från LinTek och StuFF ett möte där vi lade upp ett schema tillsammans. Detta var en förebyggande åtgärd för att undvika konflikteter under mottagningsperioden. Samma struktur användes nu under vt-15 inför planeringen av ht-15. Där förekom även ett förmöte med generalerna innan stormötet med planeringen, för att de skulle få lära känna varandra, 10(16)

11 se vilka alla var samt prata om traditioner till exempel för att minska risken för missförstånd. Det skapades även en telefon och maillista så de kan få tag i varandra under mottagningen och vi föreslog att de skulle hitta på aktiviteter innan med alla parter som deltar under mottagning så som festerier och fadderier vilket togs emot positivt. Detta för att skapa gemenskap och förståelse för varandra och eventuellt öka samarbetet mellan fakulteterna. Förmötet och stormötet blev väldigt lyckat och vi fick efteråt god kritik för att vi anordnat det. Förövrigt gick mottagningen bra under både ht-14 och vt-15 där det var väldigt lugnt. En del grejer hände under vt-15 där bland annat ett par nollan betedde sig illa mot faddrarna förekom, dock löste sig detta genom en nära diskussion med studiesocialt ansvarig. Studiesocialt ansvariga vid de tre kårerna har även reviderat mottagningspolicyn då det fanns några få punkter som kunde förbättras. Mottagning för studenter på avancerad nivå Detta är ett stort och komplext projekt då det inte finns någon bra etablerad kontakt med de som läser avancerad nivå. Det är även svårt att veta vad som intresserar dem för att kunna anordna något som gör att de vill delta. Consensus hade en idé och förslag på datum, dock föll detta på grund av olika anledningar och det blev aldrig av. Något som var väldigt synd. Dock har efterträdande Consensus styrelse fått med sig förbättringsförslag och att de kan hitta kursrepresentanter vid terminsstart för att kunna nå ut till de nya och skapa kontakt. Det är dock viktigt att försöka få med de som läst en termin eller fler också. Nollefesten Consensus Nollefest genomfördes i januari i Norrköping och hölls på Trappan med externa DJ:s, diverse aktiviteter som ordnades av festerier, sektioner, Consensus samt delar av universitetet. Både mässan, och senare på kvällen även festen gick bra och gästerna var nöjda med vad de erbjudits. Tyvärr fanns ett mindre intresse för festen än förra året och biljettförsäljningen gick under förväntan. Detta berodde på missförstånd mellan consensus och Trappan angående marknadsföring där resultatet blev att marknadsföringen försenades väldigt mycket. Det i sin tur gjorde att informationen blev något bristfällig mellan Consensus och faddrar. Angående biljettpris blev det en kommunikationsmiss internt i Consensus som sedan spred sig till faddrar och därmed gick Consensus back med mer än förväntat. Styrelsen har på efterhand utvärderat evenemanget och då man känner att Nollefesten är ett viktigt och uppskattat inslag som sätter Consensus på kartan i Norrköping anser vi att detta arrangemang borde återkomma. Aktiviteter och evenemang för medlemmar och övriga studenter 11(16)

12 Fattigfrukost Fattigfrukosten är ett studiesocialt evenemang enbart för Consensus medlemmar. Tanken är att medlemmarna ska känna sig premierade och uppskattade, samt att icke-medlemmar ska känna att det vore värt att bli medlem. Fattigfrukost är ett event som vi började med i november 2012, efter att har fått tips från en annan kår i Sverige. Det innebär att vi bjuder medlemmar på frukost på Café Örat sista torsdagen innan CSN varje månad. Evenemanget är mycket uppskattat och vi anser att det ger våra medlemmar ett mervärde. Detta har endast genomförts varje månad i Linköping. Eftersom det finns efterfrågan i Norrköping och en tanke från Consensus att kunna inkludera Norrköpingsstudenterna mer och visa engagemang även för dem har vi provat att anordna något som kallas för fattigfika (på grund av rent praktiska skäl så har vi fika istället för frukost) vid ett tillfälle under vt-15 där vi bjöd på pannkakor, sylt och grädde samt kaffe och te. Detta var dåligt marknadsfört men spred sig bra ändå och det kom runt 30 stycken som var mycket nöjda. Planeras att fortsätta. I april sedan kom Consensus 20-årsjubelium och då vi bjöd på tårta så det blev det istället för fattigfika. Som tack till alla studenter som engagerat sig ideellt för Consensus räkning under varje termin har Consensus arrangerat en tacksittning på Ryds herrgård ([hg]). Det har varit sittningar besökta av ca 60 studenter som åtnjutit middag, underhållning från olika festerier och organisationer på de tre fakulteterna och området för utbildningsvetenskap. Det har även varit en blandning av engagerade studenter från Norrköping och Linköping, vilket har varit själva tanken. Sittningarna har fått bra kritik och har varit värda att satsa på som tack för det otroliga engagemang studenter helt ideellt lägger ner på Consensus. SAMVERKAN OCH SAMARBETE Mål från verksamhetsplanen - Att utvärdera och definiera Externa utskottets struktur, ansvarsområden och förhållande till CARMA. - Att se över Consensus befintliga strategiska samarbeten och möjligheter till utökning av dem CARMA I februari arrangerades Consensus arbetsmarknadsmässa (CARMA). Trotts att mässan flyttades fram i tiden, tidigare har den varit i november, 12(16)

13 genomfördes mässan med ett mycket bra resultat i slutändan. Projekteringen av CARMA var inte optimal då projektledaren rekryterades alldeles för sent och fick därmed för lite tid för att starta hela projektet. Den sena rekryteringen av projektgruppen skapade också svårigheter för alla att hinna med all planering. Detta ledde därmed till att det under hösten beslutades att flytta fram mässdatumet till februari. Kostnaderna minskades påtagligt jämfört med den föregående mässan och ett större antal företag anmälde sig än tidigare år vilket gav oss ett bra resultat ekonomiskt. Bristande kommunikation och samarbete från programansvariga gjorde att många inte hade schemafritt under mässan likt det vart tidigare år. Detta gjorde att uppslutningen av studenter inte var optimalt. Majoriteten av de studenter som deltog under mässan var från de tidigare terminerna och detta blev ett litet missnöje för några av mässutställarna som helst ville rikta sig mot studenter i slutet av sina utbildningar. Externa utskottet Föregående verksamhetsår, 2013/2014, skapades ett externt utskott som skulle se över Consensus externa samverkan och samarbeten samt även vara ett tillskott till projektgruppen för CARMA. Denna grupp har under verksamhetsår 2014/2015 inte varit aktivt då denna uppgift legat på vice kårordförande vars post försvann under organisationsförändringarna. Det beslutades att utskottets arbete i det rådande läget inte var prioriterat och blev därför nedlagt fram tills nästa verksamhetsår då det skall återupptas. Strategiska samarbeten Även detta blev lidande på grund av organisationsförändringarna och har därmed inte prioriterats. De samarbeten och samverkan Consensus hade med andra externa parter fortlöpte likt tidigare verksamhetsår men har varken utvecklats eller förnyats i någon större utsträckning. Detta har istället lagts till nästa verksamhetsårs verksamhetsplan INFORMATION OCH MEDLEMSREKRYTERING Mål enligt verksamhetsplan: - Att införa mätvärden och utvärderingar av Consensus kontinuerliga insatser samt övrig fysisk marknadsföring. - Att verka för att öka studenters medvetenhet om sina rättigheter - Att utvärdera och utveckla marknadsföringsutskottets arbete 13(16)

14 Mätvärden Att mäta insatserna under verksamhetsåret har inte varit en av de prioriterade delarna under verksamhetsplanen. Det som gjorts har enbart varit enklare saker likt att köpa in en clicker för att enkelt kunna räkna medverkande studenter under exempelvis fattigfrukosten. Utöver detta har det även förekommit efterfrågningar hos sektioner och studenter vad som efterfrågas av Consensus till studenterna i form av aktiviteter och information. Informationen som samlats in har inte bearbetats till någon större grad utan lämnats över till nästkommande verksamhetsår för att fortsätta arbetet. Studenträttigheter För att ge en tydligare bild om rättigheter och skyldigheter till studenter utvecklades sektionsutbildningen som hålls för alla sektionsaktiva genom att bjuda in examinationsombudet som pratade om studenters rättigheter och skyldigheter. Detta var ett väldigt uppskattat moment för alla sektionsaktiva som tidigare inte fått denna information. Att börja med att utbilda sektionerna är ett stort steg för Consensus för att få ut information till studenterna. Sektionerna är och har alltid varit ett mycket bra verktyg för information då de oftare är närmre studenterna än vad Consensus styrelse kan vara. Dock finns det problem i form av att Consensus inte kan säkerställa att all information verkligen når studenterna eftersom det beror på om och hur sektionerna för vidare informationen. Marknadsföringsutskottet Detta utskott är även det ett av de som lågprioriterats under verksamhetsåret. Dels på grund av styrelsens höga arbetsbelastning men även på grund av bristande engagemang från sektionsaktiva då inte alla sektioner har en specifikt utsedd marknadsföringsansvarig. När det inte finns en specifik person från sektionerna har det tenderat till att enbart bli en person som sitter med för att få informationen mer än att driva utskottet framåt. 14(16)

15 UTÖVER VERKSAMHETSPLANEN Studentundersökningen Då Studentundersökningen är viktig för både LiU och för kårerna, har mycket energi lagts ned på att marknadsföra för att så många studenter ska svara på undersökningen. Consensus har haft kontinuerliga möten med de andra kårerna samt Sophie Dufwenberg som var projektledare för Studentundersökningen. För att marknadsföra Studentundersökningen har Consensus och sektionerna stått och delat ut kaffe på luncherna. Consensus hade även en Facebook-kampanj där Studentundersökningen uppmärksammades samt att en topp 3-lista publicerades kontinuerligt för att uppmärksamma de sektioner som hade högts svarsfrekvens vid tillfället. En tävling där tre biobiljetter lottades ut bland samtliga svarande. Detta resulterade i att LiU fick en svarsfrekvens på 55 % vilket är det högsta hittills. Studentundersökningen gav en bra bild över vad studenterna tycker inom olika områden och är ett viktigt material i det fortsatta arbetet med att säkra studenters utbildningskvalité och arbetsmiljö Consensus 20-årsjubileum Consensus bildades 1995 och fyllde därmed 20 år under Detta firades med en jubileumsvecka där vi anordnade aktiviteter för våra medlemmar samt före detta aktiva i Consensus. Exempel på aktiviteter som genomfördes är godisregn, tårtkalas i både Norrköping och Linköping och en jubileumspub med quiz. Veckan avslutades med en jubileumssittning på Nationernas hus där både nuvarande och före detta aktiva styrelsemedlemmar, kåraktiva, sektionsaktiva och medlemmar bjöds in att delta. Tyvärr hade sittningen inte så stor uppslutning som vi hade hoppats på men de som deltog tyckte att det var ett lyckat avslut på jubileumsveckan. Individuella studentärenden Studentärenden har hanterats av vice kårordförande med studiesocialt ansvar, ibland i samråd med vice kårordförande med utbildningsansvar för att kunna hjälpa studenten på bästa sätt. Detta innebar i många fall, utöver att informera om rättigheter och möjligheter, att hänvisa till studenthälsan eller studievägledningen. Consensus har även företrätt studenten i kontakt med program- eller kursledning för att lösa problem och säkerställa att liknande problem undviks i framtiden. 15(16)

16 STYRELSEMEDLEMMAR Niclas Olsson Kårordförande John Lemchen Vice kårordförande med utbildningsansvar Nathalie Lindström Vice kårordförande med studiesocialt ansvar Matilda Strömberg Styrelsens mötesordförande Anna Kullberg Styrelseledamot David Olander Styrelseledamot Elin Westerback Styrelseledamot 16(16)

Verksamhetsplan - Diskussionsunderlag

Verksamhetsplan - Diskussionsunderlag Verksamhetsplan - Diskussionsunderlag Linköping 150225 Utifrån diskussioner med styrelsen och FUM så har styrelsen nu skrivit ett utkast till verksamhetsplan för verksamhetsåret 15/16. De strukturella

Läs mer

Consensus verksamhetsplan

Consensus verksamhetsplan Verksamhetsår Consensus verksamhetsplan 2015 2016 Consensus en kår nära dig Antagen av FUM 2015-03-31 Inledning Verksamhetsplanens innehåll är en kombination av de frågor som styrelsen 14/15 anser bör

Läs mer

Medicinska Föreningens verksamhetsplan 15-16

Medicinska Föreningens verksamhetsplan 15-16 Verksamhetsplan 15-16 s verksamhetsplan 15-16 Denna verksamhetsplan beskriver en grundläggande målsättning för föreningens verksamhet. Den antas av fullmäktige och blir därmed en uppdragsbeskrivning från

Läs mer

Consensus verksamhetsplan

Consensus verksamhetsplan Verksamhetsår Consensus verksamhetsplan 2012 2013 Consensus - en kår nära dig 1(9) Inledning Verksamhetsåret 11/12 har fokuserat mycket på att vara En kår nära dig. Det har skapats rutiner för att synas

Läs mer

Consensus verksamhetsplan

Consensus verksamhetsplan Verksamhetsår Consensus verksamhetsplan 2013 2014 Consensus en kår nära dig Antagen av FUM 130320 Inledning Denna verksamhetsplan är något mindre betungande än tidigare års och samtidigt som vi har begränsat

Läs mer

Reviderade

Reviderade ARBETSORDNINGAR Reviderade 2016-02-04 Consensus Kontakt Besöks-/postadress Medicinska fakultetens studentkår styrelsen@consensus.liu.se Kårhuset Örat, US, ingång 73 Org. 822003-1564 www.consensus.liu.se

Läs mer

Reviderade

Reviderade ARBETSORDNINGAR Reviderade 2018-03-01 Consensus Kontakt Besöks-/postadress Medicinska fakultetens studentkår styrelsen@consensus.liu.se Kårhuset Örat, US, ingång 73 Org. 822003-1564 www.consensus.liu.se

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2019/2020

VERKSAMHETSPLAN 2019/2020 VERKSAMHETSPLAN 2019/2020 Consensus Kontakt Besöks-/postadress Medicinska fakultetens studentkår Org. 822003-1564 styrelsen@consensus.liu.se www.consensus.liu.se Kårhuset Örat, US, ingång 73 581 85 Linköping

Läs mer

13/14. Avtal mellan Consensus och X- sektionen. Verksamhetsåret

13/14. Avtal mellan Consensus och X- sektionen. Verksamhetsåret Avtal mellan Consensus och X- sektionen Verksamhetsåret 13/14 Avtalet syftar till att reglera och tydliggöra ansvarsområden och skyldigheter för Consensus och X-sektionen gällande övergripande samverkan,

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE VERKSAMHETSBERÄTTELSE Verksamhetsåret 2016 2017 Consensus Kontakt Besöks/Postadress Medicinska Fakultetens studentkår styrelsen@consensus.liu.se Kårhuset Örat, US ingång 73 Org. 822003-1564 www.consensus.liu.se

Läs mer

Verksamhetsåret Antagen:

Verksamhetsåret Antagen: VERKSAMHETSPLAN Verksamhetsåret 2017-2018 Antagen: 2017-03-23 Consensus Kontakt Besöks/Postadress Medicinska Fakultetens studentkår styrelsen@consensus.liu.se Kårhuset Örat, US ingång 73 Org. 822003-1564

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1 VERKSAMHETSBERÄTTELSE Verksamhetsåret 2015-07-01 2016-06-30 Consensus Kontakt Besöks-/postadress Medicinska fakultetens studentkår Org. 822003-1564 styrelsen@consensus.liu.se www.consensus.liu.se Kårhuset

Läs mer

Innehåll. Utfärdandedatum: Festerichefernas mål är att: ... 4

Innehåll. Utfärdandedatum: Festerichefernas mål är att: ... 4 Innehåll Festerichefernas mål är att:... 4 1 Under 2016 har förändringar gjorts både inom styrelsen och dess utskott. Detta har resulterat i ett behov av en framtagning av en modernare verksamhetsplan.

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 18/19

VERKSAMHETSPLAN 18/19 1 VERKSAMHETSPLAN 18/19 Antagen 2018-04-07 Consensus Kontakt Besöks-/postadress Medicinska fakultetens studentkår styrelsen@consensus.liu.se Kårhuset Örat, US, ingång 73 Org. 822003-1564 www.consensus.liu.se

Läs mer

Uppdragsbeskrivning Sektionsstyrelse

Uppdragsbeskrivning Sektionsstyrelse Uppdragsbeskrivning Sektionsstyrelse Denna uppdragsbeskrivning beskriver ansvarsområden och uppgifter för sektionsstyrelserna inom Konstkåren. Sektionsstyrelsen har ett övergripande ansvar som i första

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2015/2016

VERKSAMHETSPLAN 2015/2016 VERKSAMHETSPLAN 2015/2016 Antaget av LinTeks fullmäktige den 3 mars 2015 2 (9) Inledning Verksamhetsplanen beslutas av kårfullmäktige och är ett av de styrdokument genom vilka kårfullmäktige styr LinTek.

Läs mer

Diskussionsunderlag Budget

Diskussionsunderlag Budget Linköping 2015-02-25 Diskussionsunderlag Budget Efter diskussion om verksamhetsplan för kommande verksamhetsår har styrelsen kommit fram till att vissa poster i budgeten kommer att behöva ändras. Just

Läs mer

Styrelsemöte, Medicinska Föreningen

Styrelsemöte, Medicinska Föreningen Styrelsemöte, Onsdagen den 26 oktober 2016, kl. 18:15 Lokal: Kanel Närvarande: Sarah, Frank, Salik, Klara, Petra, Ellen, Ebba W, Ebba B (via skype), Lovisa, Lydia och Ida Lindberg. 1. Mötets öppnande Klara

Läs mer

Studentföreningen Agoras verksamhetsberättelse

Studentföreningen Agoras verksamhetsberättelse Studentföreningen Agoras verksamhetsberättelse Juli - augusti Allting började, den 1 juli 2011 då vi som styrelse helt plötsligt står för nya, spännande och roliga utmaningar. Under vår första månad var

Läs mer

Verksamhetsdokument 2014-2015

Verksamhetsdokument 2014-2015 Verksamhetsdokument 2014-2015 N-Sektionen 2014-04-05 Innehåll 1. Inledning... 2 2. Sektionsstyrelsen... 2 2.1 Organisation... 2 2.2 Ansvarsområden... 2 2.2.1 Ordförande... 2 2.2.2 Vice ordförande... 2

Läs mer

Halmstad Studentkår. Kårstyrelsen 12/13 yrkar att: Medlemsmötet godkänner och lägger verksamhetsberättelsen till handlingarna.

Halmstad Studentkår. Kårstyrelsen 12/13 yrkar att: Medlemsmötet godkänner och lägger verksamhetsberättelsen till handlingarna. Bilaga 9. Kårstyrelsen 12/13 yrkar att: Medlemsmötet godkänner och lägger verksamhetsberättelsen till handlingarna. Verksamhetsberättelse 2012/2013 Den 2012-05-15 fastslog medlemsmötet verksamhetsplanen

Läs mer

Protokoll 14/15-6. Consensus fullmäktigesammanträde 1(5) Datum: Tid: 17:37 20:25 Lokal: Rönnen, Campus US

Protokoll 14/15-6. Consensus fullmäktigesammanträde 1(5) Datum: Tid: 17:37 20:25 Lokal: Rönnen, Campus US 2015-04-08 Consensus fullmäktigesammanträde Datum: Tid: 17:37 20:25 Lokal: Rönnen, Campus US Närvarande: FT Nathalie Nilsson Sebastian Nilsson Nils Lund Paulina Guillén AT LOG Malin Jönsson Sofia Szadlo

Läs mer

UTSKOTTSVERKSAMHET. Verksamhetsplan Eventutskottet 2014-09-27. Verksamhetsbeskrivning. Syfte och mål

UTSKOTTSVERKSAMHET. Verksamhetsplan Eventutskottet 2014-09-27. Verksamhetsbeskrivning. Syfte och mål UTSKOTTSVERKSAMHET Verksamhetsbeskrivning skapar möjligheter för studenter att engagera sig inom diverse projekt, internt för aktiva samt externt för medlemmar, och bidrar till personlig utveckling genom

Läs mer

Styrelseutredning Arvoderingar Färdigställt 2018-02-27 För: Beslut/diskussion/information Arvoderingar Projektgrupp: Ordföranderiet Presenterades: 2018-03-05 Syfte Det finns organisatoriska problem med

Läs mer

Styrelsemöte 2013/2014, Medicinska Föreningen

Styrelsemöte 2013/2014, Medicinska Föreningen Styrelsemöte 2013/2014, 25 november 2013, kl. 17.15 Örat Närvarande: Märta Kron, Liisa Andersson, Anna Hansson Engbom, Anna Jadelind, Erik Levander, Jonas Lundgren, Boris Keselman, Fredrik Rabén, Albin

Läs mer

Ordförande. Sekreterare

Ordförande. Sekreterare Ordförande En ordförandes största uppgifter är att vara sektionens ansikte utåt, föra sektionens talan och se till att organisationen fortsätter att fungera. Det är viktigt att man som ordförande vågar

Läs mer

Verksamhetsplan 2018/2019 Studentsektionen Sesam

Verksamhetsplan 2018/2019 Studentsektionen Sesam Verksamhetsplan 2018/2019 En del av Inledning Sesams verksamhetsplan är antagen av kårsektionens medlemmar på sektionsmöte och ska ligga som grund för verksamheten under det kommande verksamhetsåret. Verksamhetsplanen

Läs mer

Postadress Besöksadress Telefon Org.nr Plusgiro Bankgiro E-post Hemsida

Postadress Besöksadress Telefon Org.nr Plusgiro Bankgiro E-post Hemsida 1 (8) 2 (8) Verksamhetsplanen beslutas av fullmäktige och är ett av de styrdokument genom vilka fullmäktige styr LinTek. Verksamhetsplanen tas fram med LinTeks måldokument som grund och aktuella fokusområden.

Läs mer

Arbetsordning för KogVet

Arbetsordning för KogVet Arbetsordning för KogVet sektionen för det kognitionsvetenskapliga programmet Verksamhetsåret 2017 8 november 2016 Sammanfattning Denna arbetsordning syftar till att ge styrelsen och ordföranden stöd vid

Läs mer

Handlingsplan NSI 2010 Dnr LiU (7) Handlingsplan Hälsouniversitetet. Nöjd Student Index 2010

Handlingsplan NSI 2010 Dnr LiU (7) Handlingsplan Hälsouniversitetet. Nöjd Student Index 2010 2010-11-01 Handlingsplan NSI 2010 Dnr LiU-2010-01387 0(7) Handlingsplan Hälsouniversitetet Nöjd Student Index 2010 1(7) 1. Introduktion... 2 1.1. Framtagande av handlingsplan... 2 1.2. Avgränsningar...

Läs mer

Verksamhetsplan för Juridiska Föreningen 14/15

Verksamhetsplan för Juridiska Föreningen 14/15 Verksamhetsplan för Juridiska Föreningen 14/15 1.1 Fullmäktige Juridiska Föreningens (JF) fullmäktige ska under året sammanträda minst tre gånger per termin, med undantag för juni, juli och augusti. Fullmäktige

Läs mer

Kårstyrelsen har tagit fram dessa arbetsbeskrivningar i samråd med kårledningen.

Kårstyrelsen har tagit fram dessa arbetsbeskrivningar i samråd med kårledningen. 1 (14) Arbetsbeskrivningar Kårstyrelsen har tagit fram dessa arbetsbeskrivningar i samråd med kårledningen. Syfte Arbetsbeskrivningarnas syfte är att bidra till kontinuitet i kårledningens arbete och att

Läs mer

Verksamhetsberättelse Consensus

Verksamhetsberättelse Consensus Verksamhetsberättelse Consensus 2013-2014 Inledning Verksamhetsåret 2013/2014 är året då Consensus var värdkår för Sveriges förenade studentkårers fullmäktigemöte (SFSFUM). Ett stort evenemang som på flera

Läs mer

Verksamhetsplan Näringslivsutskottet

Verksamhetsplan Näringslivsutskottet Verksamhetsplan Näringslivsutskottet Näringslivsutskottets övergripande mål är att stärka kontakten mellan utbildningarna som tillhör PULS och arbetslivet genom det arbete som utskottets arbetsgrupper

Läs mer

Protokoll 13/14-5. Consensus fullmäktigesammanträde 1(9) Datum: Tid: 17:34-22:06 Lokal: Almen, Campus US

Protokoll 13/14-5. Consensus fullmäktigesammanträde 1(9) Datum: Tid: 17:34-22:06 Lokal: Almen, Campus US Protokoll 13/14-5 Consensus fullmäktigesammanträde Datum: 2014-03-03 Tid: 17:34-22:06 Lokal: Almen, Campus US Närvarande: SG Linnéa Högberg Niklas Norberg John Lemchen AT Ej närvarande LOG Maria Jönsson

Läs mer

Verksamhetsplan 2015/2016

Verksamhetsplan 2015/2016 Verksamhetsplan 2015/2016 Fastställd av fullmäktige 2015-05-20 Bakgrund och Syfte Verksamhetsplanen är det styrdokument som beskriver de frågor Studentkåren i Borås planerar arbeta med under året utöver

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse styrit 2011/2012 Förord Verksamhetsåret 2011/2012 var ett spännande år att sitta i styrelsen. Chalmers Studentkår centralt förde flera viktiga debatter om bl.a. sektionernas dispositionsavtal,

Läs mer

Arbetsbeskrivning för sektioner vid Studentkåren i Skövde

Arbetsbeskrivning för sektioner vid Studentkåren i Skövde Reglemente för Sektioner Arbetsbeskrivning för sektioner vid Studentkåren i Skövde Antagna av SiS Fullmäktige 2008-11-11 Reviderat av SiS Fullmäktige 2009-02-05 Reviderade av SiS Fullmäktige 2012-02-02

Läs mer

Rapporter och meddelanden Presidiet

Rapporter och meddelanden Presidiet 2015-04-10 1 (6) Rapporter och meddelanden Presidiet Under punkten presidiet kommer kårstyrelsen genom presidiet redogöra inför kårfullmäktige om hur arbetet inom LinTek flutit på, främst då inom kårledningen.

Läs mer

Fullmäktige. Fastställs av. Sidnummer 1(10) Tjänstestruktur för verksamhetsår 2018/2019. Dokumenttyp Tjänstestruktur.

Fullmäktige. Fastställs av. Sidnummer 1(10) Tjänstestruktur för verksamhetsår 2018/2019. Dokumenttyp Tjänstestruktur. 1(10) för verksamhetsår 2018/2019 en för verksamhetsår 2018/2019 är en förteckning över de förtroendevalda poster som utses av fullmäktige. Dokumentet har som syfte att ge en överblick över vilka de poster

Läs mer

Studentkåren för utbildningsvetenskap och Filosofisk fakultet vid Linköpings universitet

Studentkåren för utbildningsvetenskap och Filosofisk fakultet vid Linköpings universitet Filosofisk fakultet vid s universitet Förtroendeuppdrag 2018-2019 Kårordförande (KO) Som s kårordförande leder du styrelsens och studentkårens arbete och har därmed huvudansvaret för arbetsledning av både

Läs mer

1 Mötet öppnas Marie-Louise Henriksson öppnar mötet.

1 Mötet öppnas Marie-Louise Henriksson öppnar mötet. Mötesprotokoll: Logopedstyrelsen, 2012-10-25 Närvaro: Hanna Persson, Rasmus Pettersson, Anna Karlsson, Josefin Berglund, Ronja Nikkanen Johansson, Marie-Louise Henriksson, Frida von Eichwald 1 Mötet öppnas

Läs mer

Sidnummer 1(4) Rev

Sidnummer 1(4) Rev Sidnummer 1(4) Rev 2017-04-08 Budget för 2017/2018 Dokumenttyp Budget Dokumentansvarig Styrelsen Fastställs av Fullmäktige Intäkter 1. Stöd från Linköpings universitet 3715780 Arbetsmiljö 75000 Grundstöd

Läs mer

Mötesprotokoll. 1. Mötets öppnande Erik Helander förklarade mötet öppnat. 2. Val av mötesordförande Erik Helander valdes till mötesordförande.

Mötesprotokoll. 1. Mötets öppnande Erik Helander förklarade mötet öppnat. 2. Val av mötesordförande Erik Helander valdes till mötesordförande. Mötesprotokoll Datum: 2011-01-26 Tid: 17:15 Plats: P36 Närvarande: Erik Helander, Emilia Björe-Dahl, Petra Lange, Kristina Lam, Linda Gunnarsson, Nina Petrén, Tobias Gefors, Markus Engren, Andréas Göransson,

Läs mer

Ta ställning och rösta på studentportalen!

Ta ställning och rösta på studentportalen! Vem talar för dig? 2017 6-19 mars Ta ställning och rösta på studentportalen! Studentkåren för utbildningsvetenskap och Filosofisk fakultet vid Linköpings universitet Vem talar för dig? Under de senaste

Läs mer

Verksamhetsplan 2013/2014

Verksamhetsplan 2013/2014 Verksamhetsplan 2013/2014 Luleå tekniska universitet 971 87 Luleå Mail: ko@luleastudentkar.com Tel: 0920-49 33 00 1/12 Innehållsförteckning Inledning...3 Allmänt...4 Organisationsutvärdering... 4 Kansliet...

Läs mer

Styrelsemöte 2014, Medicinska Föreningen

Styrelsemöte 2014, Medicinska Föreningen Protokoll styrelsemöte 2014-03-04 Styrelsemöte 2014, 4 mars 2014, kl. 17.15 Örat Närvarande: Märta K, Ebba D, Hannah E, Fredrik Ra, Fredrik Ro, Boris K, Hanna N, Melinda P, Albin T, Julia FE, Julia M samt

Läs mer

Förslag på Verksamhetsplan 13/14

Förslag på Verksamhetsplan 13/14 Förslag på Verksamhetsplan 13/14 Styrelsen Styrelsen åläggs att i början av terminen ha ett gemensamt planeringsmöte inför verksamhetsåret. Motivering: Detta är ett bra sätt för de nya styrelsemedlemmarna

Läs mer

Verksamhetsplan 2016/2017

Verksamhetsplan 2016/2017 Verksamhetsplan 2016/2017 Syfte Syftet med verksamhetsplanen är att skapa en tydlighet i det arbete som föreningen Uppsalaekonomerna ska utföra det kommande året. Verksamhetsplanen anger riktning för arbetet

Läs mer

Verksamhetsplan för Juridiska Föreningen 13/14

Verksamhetsplan för Juridiska Föreningen 13/14 Verksamhetsplan för Juridiska Föreningen 13/14 1.1 Fullmäktige Juridiska Föreningens ( JF) fullmäktige ska under året sammanträda minst tre gånger per termin, med undantag för juni, juli och augusti. Fullmäktige

Läs mer

Protokoll för Consensus Styrelsemöte Datum: 21 november 2006 Tid och plats: på Örat

Protokoll för Consensus Styrelsemöte Datum: 21 november 2006 Tid och plats: på Örat Protokoll för Consensus Styrelsemöte Datum: 21 november 2006 Tid och plats: 17.30 på Örat Närvarande: Kårordförande Vice Kårordförande med studiesocialt ansvar Vice Kårordförande med utbildningsansvar

Läs mer

Protokoll 12/13-5. BMA Julia Eriksson Louise Roseén. SSK-L Karolina Grönberg Stina Svensson Jessica Couch. SSK-N Ej närvarande

Protokoll 12/13-5. BMA Julia Eriksson Louise Roseén. SSK-L Karolina Grönberg Stina Svensson Jessica Couch. SSK-N Ej närvarande Consensus fullmäktigesammanträde Datum: Tid: 17:30-22:20 Lokal: Kåkenhus, Campus Norrköping Närvarande: SG John Lemchen Matilda Nilsson LOG Johanna Hengen Anna Karlsson Marie-Louise Henriksson AT Shilan

Läs mer

Styrelsemöte, Medicinska Föreningen

Styrelsemöte, Medicinska Föreningen Styrelsemötesprotokoll 2013-10-29 Styrelsemöte, Medicinska Föreningen Måndagen den 21 oktober, kl. 19:00 Kårhus Örat Vid förhinder skriv på premöten på forumet 1. Mötets öppnande a. 19.08 2. Val av justeringsperson

Läs mer

4. Utvärdering av Kårkorrespondenter med representant från Consensus

4. Utvärdering av Kårkorrespondenter med representant från Consensus Sektionsmöte Dag: 27/4-11 Tid: 16.00 Plats: Almen, HU Närvarande: Mårten Berg, Linda Hageström, Frida Johnson, Minna Juntura, Emelie Allenius, Cecilia Lindgren, Johanna Malmgren och Therese Björn Johansson

Läs mer

Protokoll Utbildningsbevakningen 090916

Protokoll Utbildningsbevakningen 090916 Protokoll Utbildningsbevakningen 090916 1. Mötet öppnas Närvarande: Alla terminer förutom termin 1 och 10. 2. Val av sekreterare Anna valdes. 3. F rån terminerna Termin 3: Lite förvirring kring nuvarande

Läs mer

Verksamhetsplan för KogVet 2014

Verksamhetsplan för KogVet 2014 Verksamhetsplan för KogVet 2014 Samtliga utskott ska: Främja god gemenskap mellan medlemmarna. Bevaka och tillvarata medlemmars intressen i utbildningsfrågor. Vara officiell kontaktorgan gentemot universitetet

Läs mer

Protokoll för Consensus Styrelsemöte Datum: 28 januari 2007 Tid och plats: Föreningsgatan 21

Protokoll för Consensus Styrelsemöte Datum: 28 januari 2007 Tid och plats: Föreningsgatan 21 Protokoll för Consensus Styrelsemöte Datum: 28 januari 2007 Tid och plats: 13.00 Föreningsgatan 21 Närvarande: Kårordförande Vice Kårordförande med studiesocialt ansvar Vice Kårordförande med utbildningsansvar

Läs mer

Verksamhetsplan Sociala Utskottet 13/14

Verksamhetsplan Sociala Utskottet 13/14 Verksamhetsplan Sociala Utskottet 13/14 Ambitionen för det Sociala Utskottet är att verka för en så bra studiesocial miljö som möjligt för PULS medlemmar detta genom arbetsgrupperna som är del av utskottet.

Läs mer

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2015-03-18

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2015-03-18 Stockholm 2015-03-18 Styrelsemöte 10 mars 2015 (* betyder att bilaga finns) 1. Formalia 1.1. Mötets öppnande Mötet förklaras öppnat kl 16.14 1.2. Mötets behöriga utlysande Extrainsatt Styrelsen beslutar

Läs mer

Logistiksektionen styrelsemöte 2013-09-11. Tid 17:15-19:00, plats TP54

Logistiksektionen styrelsemöte 2013-09-11. Tid 17:15-19:00, plats TP54 Logistiksektionen styrelsemöte 2013-09-11. Tid 17:15-19:00, plats TP54 Närvarande: Lisa Roslund, ordförande samt festerichef Escort Erik Andersson, sekreterare Maria Modin, kassör Valerie Dahl, studienämndsordförande

Läs mer

Logistiksektionen Logistiksektionen Protokoll

Logistiksektionen Logistiksektionen Protokoll 20120914 Logistiksektionen styrelsemöte 20120912 Närvarande: Jonas Hutter, ordförande Erica Andersson, sekreterare Victor Ottosson, studienämndsordförande KTS Viktor Westin, studienämndsordförande FTL

Läs mer

Befattningsbeskrivningar IMF Föreningen

Befattningsbeskrivningar IMF Föreningen Befattningsbeskrivningar IMF Föreningen Innehållsförteckning ORDFÖRANDE... 1 Internt... 1 Externt... 2 VICE ORDFÖRANDE... 3 Internt... 3 Externt... 4 EKONOMIANSVARIG... 5 UTBILDNINGSUTSKOTTET... 6 NÄRINGSLIVSUTSKOTTET...

Läs mer

Sektionen för Elektronikdesign Verksamhetsdokument 2010/2011

Sektionen för Elektronikdesign Verksamhetsdokument 2010/2011 Sektionen för Elektronikdesign Verksamhetsdokument 2010/2011 1. INLEDNING 1 2. SEKTIONSSTYRELSEN 1 2.1 ORGANISATION 1 2.2 ANSVARSOMRÅDEN 1 ORDFÖRANDE 1 VICE ORDFÖRANDE 1 KASSÖR 1 SEKRETERARE 2 ARBETSMILJÖOMBUD

Läs mer

Förslag på ändringar i stadgar och reglemente - till sektionsmötet HT14

Förslag på ändringar i stadgar och reglemente - till sektionsmötet HT14 Förslag på ändringar i stadgar och reglemente - till sektionsmötet HT14 Förslag på ändringar i stadgarna 1. Definitioner Ändring: Styrelsen föreslår ändring av definitionen sektionsaktiv från Ej förtroendevald

Läs mer

Stimulus styrelsemöte Psykologprogrammet Linköping 150203

Stimulus styrelsemöte Psykologprogrammet Linköping 150203 1. Mötets öppnande Stimulus styrelsemöte Psykologprogrammet Linköping 150203 Ordförande Anna Steneskog förklarade mötet öppnat. 2. Närvarande Veronika Johansson Simon Juhlin Calle Wahlström Anna Steneskog

Läs mer

Postadress Besöksadress Telefon Org.nr Plusgiro Bankgiro E-post Hemsida

Postadress Besöksadress Telefon Org.nr Plusgiro Bankgiro E-post Hemsida 1 (4) E-post lintek@lintek.liu.se Hemsida www.lintek.liu.se 2 (4) I arbetet med masterprogrammen så kommer det ofta upp diskussioner kring vad LinTek anser vara tillräckligt för att vi ska anse att en

Läs mer

Mötesprotokoll. Stormöte, I-sektionen. Tid: onsdag 7 maj klockan 17.00 Plats: Pepparholm, Studiecentrum. Ärenden:

Mötesprotokoll. Stormöte, I-sektionen. Tid: onsdag 7 maj klockan 17.00 Plats: Pepparholm, Studiecentrum. Ärenden: Mötesprotokoll Stormöte, I-sektionen Tid: onsdag 7 maj klockan 17.00 Plats: Pepparholm, Studiecentrum Ärenden: 1. Mötet öppnas Vice ordförande Kajsa öppnade mötet. 2. Val av mötessekreterare Anne valdes

Läs mer

KogVets Tjänstestruktur för verksamhetsåret 2015

KogVets Tjänstestruktur för verksamhetsåret 2015 KogVets Tjänstestruktur för verksamhetsåret 2015 Marknadsföringsutskottet Marknadsföringsutskottet ska: Upprätthålla kontakt med sektionens sponsorer och söka nya sponsorer Aktivt söka nya kontakter med

Läs mer

Protokoll från Styrelsemöte FLINS

Protokoll från Styrelsemöte FLINS Protokoll från Styrelsemöte FLINS Föreningen Linköpings Nationalekonomer och Statsvetare Plats: Kårallen, Luxor Datum: 2010 05-19 Närvarande: Charles Westerberg, Robert Johansson, Björn Höckerfelt, Therese

Läs mer

Instruktioner för Kemisektionens arbetsmarknadsgrupp, KARG

Instruktioner för Kemisektionens arbetsmarknadsgrupp, KARG Instruktioner för Kemisektionens arbetsmarknadsgrupp, KARG 1. Allmänt 1.1. Namn & syfte Kemisektionens arbetsmarknadsgrupp, KARG har som uppgift att agera som kontakten mellan kemisektionen och arbetsmarknaden.

Läs mer

4.4 Fastställande av konkretiserad verksamhetsplan 2013/14

4.4 Fastställande av konkretiserad verksamhetsplan 2013/14 Avsändare: Datum: Kårstyrelsen 2013-09-09 4.4 Fastställande av konkretiserad verksamhetsplan 2013/14 Kårstyrelsen föreslår fullmäktige: att anta den konkretiserade verksamhetsplanen för verksamhetsåret

Läs mer

I-Forum 1 2015-02-26

I-Forum 1 2015-02-26 I-Forum 1 2015-02-26 Sammanställning Ledord för dagen Visionärt Personligt Öppenhet Diskussionsfrågor 1. Hur ska sektionen skapa medlemsnytta? Vad vill du att sektionen ska göra? Hur ska vi spendera/investera

Läs mer

Stimulus styrelsemöte Psykologprogrammet Linköping 150822

Stimulus styrelsemöte Psykologprogrammet Linköping 150822 1. Mötets öppnande 2. Närvarande Stimulus styrelsemöte Psykologprogrammet Linköping 150822 Anna, Niklas, Jonn, Simon, Hanna, Calle, Elin, Veronika 3. Dagens sekreterare Veronika 4. Dagordning a. Information

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2016/17.

Verksamhetsberättelse 2016/17. Verksamhetsberättelse 2016/17. Pubar, sittningar och fester SSF Festkommittén har anordnat sex pubar under detta verksamhetsår, med insparksfester inräknade. SSF har även anordnat två sittningar under

Läs mer

Kårstyrelsesammanträde 2 13/14

Kårstyrelsesammanträde 2 13/14 Kårstyrelsesammanträde 2 13/14 Protokoll Datum: Tid: Lokal: 2013-09-26 17.15 MC323 F13-2 FORMALIA ANMÄRKNING F13-2.1 Mötets öppnande Mötet öppnas klockan 17.22 F13-2.2 Avstängning av mobiltelefoner På

Läs mer

Verksamhetsplan under treårsperioden

Verksamhetsplan under treårsperioden Sidnummer 1(8) 2018-2021 under treårsperioden 2018-2021 s verksamhetsplan är ett dokument som sätter kårens riktning för den kommande treårsperioden. Dokumentet är en vägledning för organisationen och

Läs mer

VERKSAMHETSDOKUMENT ED-SEKTIONEN

VERKSAMHETSDOKUMENT ED-SEKTIONEN VERKSAMHETSDOKUMENT ED-SEKTIONEN VERKSAMHETSÅR 2014-2015 Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 1. Inledning... 3 2. Sektionsstyrelsen... 3 2.1 Organisation... 3 2.2 Ansvarsområden... 3 2.2.1Ordförande...

Läs mer

POLICY FÖR SJUKSKÖTERSKESEKTIONEN I LINKÖPING

POLICY FÖR SJUKSKÖTERSKESEKTIONEN I LINKÖPING POLICY FÖR SJUKSKÖTERSKESEKTIONEN I LINKÖPING Antagen under stormöte 2010-05-14 Policy för sjuksköterskesektionen Linköping Syftet med detta dokument är att beskriva de verksamheter och uppgifter som de

Läs mer

Mötesprotokoll. Stormöte, I-sektionen. Tid: torsdag 20 februari 2014 Plats: Pepparholm, Studiecentrum. Ärenden:

Mötesprotokoll. Stormöte, I-sektionen. Tid: torsdag 20 februari 2014 Plats: Pepparholm, Studiecentrum. Ärenden: Mötesprotokoll Stormöte, I-sektionen Tid: torsdag 20 februari 2014 Plats: Pepparholm, Studiecentrum Ärenden: 1. Mötet öppnas Mötet öppnades av vice ordförande Kajsa. 2. Val av mötessekreterare Anne valdes

Läs mer

Postadress Besöksadress Telefon Org.nr Plusgiro Bankgiro E-post Hemsida

Postadress Besöksadress Telefon Org.nr Plusgiro Bankgiro E-post Hemsida 1 (8) 2 (8) Verksamhetsplanen beslutas av kårfullmäktige och är ett av de styrdokument genom vilka kårfullmäktige styr LinTek. Verksamhetsplanen tas fram med LinTeks mål- och visionsdokument som grund.

Läs mer

Verksamhetsplan för KogVet 2013

Verksamhetsplan för KogVet 2013 Verksamhetsplan för KogVet 2013 Samtliga utskott ska: - Främja god gemenskap mellan medlemmarna. - Bevaka och tillvarata medlemmarnas intressen i utbildningsfrågor. - Vara officiellt kontaktorgan gentemot

Läs mer

Erika Holmér, Vice Ordförande, förklarar mötet öppnat.

Erika Holmér, Vice Ordförande, förklarar mötet öppnat. Sektionsmöte Dag: 1/3-11 Tid: 16.00 Plats: Konferensrummet, Örat Närvarande: Linda Hageström, Johanna Malmgren, Anna Lillieros, Emelie Allenius, Frida Johnson, Therese Björn Johansson, Peter Mähler, Minna

Läs mer

Verksamhetsberättelse 17/18

Verksamhetsberättelse 17/18 Consensus Medicinska fakultetens studentkår 1 Verksamhetsberättelse 17/18 Mål från verksamhetsplanen Hålla i en utbildning per termin för studentrepresentanter, kursrepresentanter samt olika sektionsposter.

Läs mer

1 Inledande formalia. Närvarande. 1.1 Mötet öppnas. 1.2 Mötets behörighet. 1.3 Val av mötesordförande. 1.4 Val av mötessekreterare

1 Inledande formalia. Närvarande. 1.1 Mötet öppnas. 1.2 Mötets behörighet. 1.3 Val av mötesordförande. 1.4 Val av mötessekreterare Närvarande Mattias Thorwid Dennis Forslund August Naij Jennifer Davidsson Thomas Sahleström Philip Sundström Johan Backlund Lisa Andersson Sara Kafi Alexander Lyckebo Ordförande Vice Ordförande Kassör

Läs mer

Styrelsemöte 2016, Medicinska Föreningen

Styrelsemöte 2016, Medicinska Föreningen Styrelsemöte 2016, Medicinska Föreningen 9 februari 2016, kl. 17:15 Stigbygeln, Örat Närvarande: Hanna Landberg, Sofia André, Lars Östman, Nathalie Vilhelmsson, Klara Nilsson, Sarah Fransson, Lovisa Sundqvist,

Läs mer

Protokoll vid möte Mötestid: 17:16-18:27 Plats: TP 40

Protokoll vid möte Mötestid: 17:16-18:27 Plats: TP 40 Protokoll vid möte 2018-10-10 Mötestid: 17:16-18:27 Plats: TP 40 1. Mötets öppnande Victoria Eriksson öppnade mötet. 2. Val av justerare 3. Mötets behöriga utlysande Niklas Waldt och Veronika Andrijević

Läs mer

NALEKONOMI OCH STATSVETENS

NALEKONOMI OCH STATSVETENS NATIONALEKONOMI OCH UNIVERSITETET I STATSVETENSKAP LINKÖPING Protokoll från styrelsemöte FLiNS Föreningen Linköpings Nationalekonomer och Statsvetare Datum: 2009-10- 22 Tid: 13:00-16:00 Plats: Wallenbergrummet,

Läs mer

Arbetsbeskrivning för Kårstyrelsen

Arbetsbeskrivning för Kårstyrelsen Arbetsbeskrivning för Kårstyrelsen Antaget av SiS Fullmäktige 1999-12-18 Reviderat 2000-05-09 Reviderat 2001-12-06 Reviderat 2002-12-05 Reviderat 2004-02-05 Reviderat 2004-10-28 Reviderat 2007-09-20 Reviderat

Läs mer

Logistiksektionen Höstmöte Tid: 17:25-19:49 Plats: TP1

Logistiksektionen Höstmöte Tid: 17:25-19:49 Plats: TP1 Logistiksektionen Höstmöte 2013-11-07 Tid: 17:25-19:49 Plats: TP1 Närvarande: På mötet fanns 55 st personer närvarande och 12 st av dessa var ur den sittande styrelsen. 1 Mötets öppnande Logistiksektionens

Läs mer

Handlingsplan för 2015/2016

Handlingsplan för 2015/2016 1(7) för 2015/2016 Inledning en för s verksamhetsår 16/17 anger de särskilda satsningar som studentkåren ska genomföra under året. ansvarar för att handlingsplanen genomförs, men det är hela studentkårens

Läs mer

2013 års kriterier för miljödiplomering av studentsektioner vid LiU

2013 års kriterier för miljödiplomering av studentsektioner vid LiU Linköpings Universitet Beslut LiU-2013-00358 Universitetsförvaltningen 2013-02-14 2013 års kriterier för miljödiplomering av studentsektioner vid LiU Diplomeringen av studentsektioner som Gröna Sektioner

Läs mer

Ärende Beslut/Åtgärd. 1. Mötets öppnande Madeleine Holgersson valdes till mötesordförande och öppnade mötet.

Ärende Beslut/Åtgärd. 1. Mötets öppnande Madeleine Holgersson valdes till mötesordförande och öppnade mötet. Bilaga 4e Datum: 2012-01-12 Plats: Halda, Visionen 1. Mötets öppnande valdes till mötesordförande och öppnade mötet. 2. Val av justeringsperson valdes till justeringsperson. 3. Adjungeringar 4. Föredragningslista

Läs mer

LINKÖPINGS UNIVERSITET STUDENTUNDERSÖKNING 2017 HUVUDRAPPORT

LINKÖPINGS UNIVERSITET STUDENTUNDERSÖKNING 2017 HUVUDRAPPORT LINKÖPINGS UNIVERSITET STUDENTUNDERSÖKNING 2017 HUVUDRAPPORT GENOMFÖRANDE Tidplan Utskicket Påminnelse Påminnelse Påminnelse Förlängning Enkäten stängde Svarsfrekvens 20 mars 24 mars 30 mars 10 april 20-24

Läs mer

Protokoll höststormöte 2016

Protokoll höststormöte 2016 Protokoll höststormöte 2016 Dag: Onsdagen den 7 december 2016 Tid: 17.15 Plats: Björken Närvarande: Natalie Adebjörk, Niclas Olsson, Johanna Widerdal, Matilda Goderlöv, Sophie Hesselgren Roche, Håkan Edler,

Läs mer

Consensus verksamhetsplan 2007/2008

Consensus verksamhetsplan 2007/2008 Consensus verksamhetsplan 2007/2008 1(14) Inledning Consensus måste under det kommande året lägga fokus på frågor som kåren inte har arbetat med på länge, frågor som länge har prioriterats bort på grund

Läs mer

SÖFREs Befattningsbeskrivningar

SÖFREs Befattningsbeskrivningar SÖFREs Befattningsbeskrivningar 1 (15) Innehåll Föreningens revisor... 3 Styrelsen... 4 Ordförande... 5 Vice ordförande... 6 Skattmästare... 7 Sekreterare... 8 E-day projektledare... 9 Sociala utskottet...

Läs mer

Verksamhetsplan 2015 WAWE

Verksamhetsplan 2015 WAWE Verksamhetsplan 2015 WAWE W-styrelsen 28 november 2014 1 Innehåll 1 Studiebevakning 4 1.1 Kursutvärderingshappenings......................... 4 2 Ekonomisk redovisning 4 3 Ekonomiskt bidrag 4 4 Projektfond

Läs mer

Antagna VT 1995 Senaste revidering 2010-05-14. Stadgar för SSK-L

Antagna VT 1995 Senaste revidering 2010-05-14. Stadgar för SSK-L Antagna VT 1995 Senaste revidering 2010-05-14 Stadgar för SSK-L 2 Innehållsförteckning 1 Ändamål 3 2 Medlemskap 3 3 Organisation 3 4 Stormöte 3 5 Valberedningen 4 6 Sjuksköterskesektionens styrelse 5 7

Läs mer

KonstKåren har tre olika sektioner: Akademin Valand, HDK (inklusive Steneby) och HSM. Konstkåren. Akademin Valand HDK HSM

KonstKåren har tre olika sektioner: Akademin Valand, HDK (inklusive Steneby) och HSM. Konstkåren. Akademin Valand HDK HSM Arbetsordning för KonstKårens sektioner Denna arbetsordning beskriver vad sektionens verksamhet består i samt hur strukturen för denna verksamhet lämpligast bör se ut. Det är dock upp till de enskilda

Läs mer

Närvarande: Karolina S, Therese H, Therese S, Björn H, Robert J, Charles W, Sebastian L, Hanna J, Daniella N, Daniel S.

Närvarande: Karolina S, Therese H, Therese S, Björn H, Robert J, Charles W, Sebastian L, Hanna J, Daniella N, Daniel S. Protokoll FliNS Föreningen för Linköpings nationalekonomer och statsvetare Datum: 20100825 Plats: Kårallen, Luxor Närvarande: Karolina S, Therese H, Therese S, Björn H, Robert J, Charles W, Sebastian L,

Läs mer