Handlingsplan för 2015/2016

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Handlingsplan för 2015/2016"

Transkript

1 1(7) för 2015/2016 Inledning en för s verksamhetsår 16/17 anger de särskilda satsningar som studentkåren ska genomföra under året. ansvarar för att handlingsplanen genomförs, men det är hela studentkårens ansvar att arbeta med de frågor fullmäktige valt att prioritera. Större frågor och åtgärder som genomförs under året och som inte finns i denna verksamhetsplan ska förankras i fullmäktige innan de genomförs För att sträva mot målen i verksamhetsplan 16/19 ska under verksamhetsår 16/17 arbeta på följande vis. 1. Breddad rekrytering Arbetet med breddad rekrytering till högskolor och universitet har kommit i skymundan, men frågorna är fortfarande aktuella för såväl s universitet som. Ett förbättringsarbete, med syfte att belysa frågan, kan bedrivas drivas både lokalt och nationellt, tillsammans med andra aktörer eller i egen regi. Driva ett projekt relaterat till breddad rekrytering. 2. Bostäder 2015 avskaffandes bostadsgarantin i Norrköping och detta påverkar förstås studenternas boendesituation i Norrköping. För att studentkåren ska kunna arbeta med bostadsfrågan i Norrköping behövs en utvärdering av effekterna av avskaffandet. Både och Norrköping är städer i förändring. För att studentkårens ska kunna jobba med bostadsfrågan lokalt och regionalt behöver s organ skaffa sig mer kunskap om planerade byggnationer. Utvärdera hur avskaffandet av bostadsgarantin år 2015 i Norrköping påverkat studenterna Anordna ett informationsmöte för -aktiva där kommunerna berättar om byggplaner och samhällsplanering i Norrköping och.

2 2(7) 3. Internationalisering Internationalisering är ett svårdefinerat begrepp och bör utredas för man ska komma fram till hur ska jobba vidare med och synliggöra det. Under året ska så mycket som möjligt av s externa kommunikation översättas till engelska. Fokus bör läggas på att översätta hemsidan så att den uppnår samma kvantitet och kvalitet på engelska som den gör på svenska. Att i tidigt planeringsstadie inför mottagningen upprätta ett samarbete mellan ESN, LIKES och fadderierna för att skapa en mer integrerad mottagning. Utreda hur ska arbeta med internationalisering Verka för att relevant information från även finns tillgänglig på engelska, med målet att all information bör finnas tillgänglig på engelska. Utveckla arbetet med och stötta relevanta aktörer kring mottagning och integrering av utbytesstudenter. 4. Studentliv Mottagningsperioderna är s bästa möjligheter att synas hos studenterna och därför bör hela styrelsen aktivt prioritera att delta under hela mottagningen. När det gäller mottagningen i övrigt ska långsiktigt arbeta för att alla frikursstudenter ges möjlighet att delta under mottagningen, därför ska utvärdera behovet av ett -mästeri för frikursstudenter utan sektionstillhörighet. För att så många som möjligt ska känna sig välkomna i studentlivet ska även arbeta för ett inkluderande studentliv genom att verka för ett bredare utbud av alkoholfria aktiviteter och drycker samt fortsätta arbetet inom Bästa festen. ska även fortsätta arbetet för en ökad integration mellan Campus Valla och Campus Norrköping. Under 2016 fyller 20 år vilket ska uppmärksammas under hela En projektledare för eventet är tillsatt. Prioritera att hela styrelsen deltar i mottagningsverksamheten Utvärdera behovet av ett -mästeri för frikursstudenter utan sektionstillhörighet och vid behov inrätta ett sådant. Uppmärksamma s 20-års jubileum.

3 3(7) Verka för ett bredare utbud av alkoholfria aktiviteter och alkoholfria drycker, t.ex. genom Bästa festen. Verka för ökad integration mellan studenter i och Norrköping Utreda möjligheten att subventionera studenters inköp av studentoveraller Arbeta för att fortsätta förbättra kösystemet för kravaller och liknande fester i samråd med Förenande Festerier. Arbetet borde göras i samarbete mellan alla tre studentkårer vid s universitet 5. Medlemsvård och medlemsrekrytering För att förbättra medlemsrekryteringsarbetet och uppnå målet för medlemsanslutningen ska arbeta för förenkla för studenter att bli medlemmar, både genom att erbjuda flera betalningslösningar men även genom att undersöka och eventuellt införa flerårsmedlemskap. För att effektivisera s förmåga att nå ut till så många studenter som möjligt ska även behovet av så kallade kårinformatörer utredas och om möjligt införas. Kårinformatörer skulle ha en operativ roll med fokus på exempelvis klassrumspresentationer. ska utveckla de medlemsförmåner studentkåren har. Detta innefattar bland annat att utveckla rutiner för s Litteraturstipendium. Målet är att skapa en större bredd bland medlemsförmånerna för att bidra till ett mer attraktivt medlemskap. Arbeta för att uppnå en medlemsanslutning på 25 procent Utreda behovet och införandet av arvoderade kårinformatörer Undersöka möjligheten och om möjligt införa flerårsmedlemskap Verka för en bredd bland medlemsförmånerna i och Norrköping Skapa rutiner för ett litteraturstipendium samt dela ut ett sådant 6. Sektionsarbete har ett flertal olika avtal med sektionerna vilket skapar en otydlighet kring sektionernas och s rättigheter och skyldigheter gentemot varandra. För att skapa en tydligare översikt och förenkla sektionernas arbete bör se över om det är möjligt att slå samman de avtal som finns. Under det kommande året kommer ett omarbetat sektionsavtal med tillhörande frikurstillägg att implementeras. Avtalet bör utvärderas i samråd med sektionerna, med fokus på de omstrukturerade projekten.

4 4(7) I möjligaste mån slå ihop existerande avtal och sträva efter att ha få avtal Utvärdera det omarbetade sektionsavtalet med tillhörande frikurstillägg 7. Utbildningskvalitet Under verksamhetsår 15/16 genomfördes en implementering av de åtgärdspunkter som är en konsekvens av den organisationsutredning som gjordes 13/14. Dessa åtgärdspunkter konkretiserades till uppstarten av s utbildningsutskott StUBin och införandet av frikurstillägget till sektionsavtalet. Detta genomfördes för att säkerställa att även frikursstudenter är representerade av någon form av studentombud. Då åtgärdspunkterna främst var riktade gentemot frikursstudenter behöver kåren utreda hur väl och sektionerna representerar mastersstudenter och även utveckla arbetet med masterstudenterna om det finns ett behov av detta. Som ett led i att jobba för en högre kvalitet på den verksamhetsförlagda utbildningen ska utforma och påbörja implementering av åtgärder för den VFU(verksamhetsförlagd utbildning) - undersökning som genomfördes våren Ytterligare en åtgärd för att utveckla arbetet med utbildningskvalitet är att under året säkerställa att både och sektionerna ska få tillgång till resultaten från det nya kursvärderingsystemet. Dessutom ska utarbeta ett system för hur man ska använda utväderingarna i arbetet med utbildningskvalitet. För att öka möjligheten att driva frågan om resursfördelning lokalt och nationellt måste organisationen ska få ökad kunskap om resurstilldelningsfrågan. bör därför anordna utbildningstillfällen för såväl styrelsen som fullmäktige. Utveckla arbetet med s utbildningsutskott Kartlägga och utveckla s och sektionernas representation av masterstudenter Utforma och påbörja implementering av åtgärder för den VFU-undersökning som genomfördes våren 2016 Arbeta för att liksom sektionerna ska få tillgång till resultaten av det nya kursvärderingsystemet och utforma en struktur för hur och sektionerna ska arbeta med dessa Aktivt verka för en förbättrad nationell resursfördelning inom högskolesektorn Aktivt arbeta för en förbättrad fördelning av resurser och kostnader för LiU i syfte att förbättra situationen för s studenter

5 5(7) Aktivt arbeta för att utbilda om och sprida information om resurstilldelningsfrågan och dess konsekvenser till kåraktiva och studenter. 8. Arbetsmiljö Arbetmiljö är ett ständigt pågående arbete och i dagsläget är det bland annat aktuellt att jobba med frågan i och med de ombyggnationer som sker på campus Valla. Ett annat viktigt område är att tydliggöra och stärka arbetsmiljöombudens identitet och funktion. I s arbete med arbetsmiljö har det identiferats att kåren behöver en tydligare bild av vilken ställning kåren ska ha till s universitets framtida utbildnings- och forskningsutbud och dess förläggning, den så kallade FuF-utredningen, detta för att ge verktyg att arbeta vidare med frågan om fördelning av utbildningsprogram mellan campus. Arbeta för en god arbetsmiljö under pågående ombyggnationer Arbeta för att de förändringsprojekt som pågår vid våra campus ska leda till en bättre studiemiljö och funktionella studieplatser Uppdatera AMO (Arbetsmiljö)-handboken Konkretisera arbetsmiljöombudens funktion samt se till att de får utbildning inom området Arbeta för att sektionsrum ska finnas på Campus Norrköping Följa upp och arbeta med resultatet av den s.k. FUF-utredningen 9. Studentinflytande För att säkerhetsställa ett starkt studentinflytande vid s Universitet bör driva minst en fråga gemensamt med sektionerna för att arbeta för en bättre förankring bland de studenter representerar. bör även se över hur andra studentkårer arbetar med studentinflytande för att bilda sig en uppfattning kring vad ett väl studentinflytande innebär. bör se över tillsättandet av studentrepresentanter samt utveckla en rutin för detta. Exempelvis genom att se över avtal, intervjuer, utbildningar och den information studentrepresentanten får innan och vid tillsättandet. Utvecklingen av organisationen kring studentrepresentanter bör i möjligaste mån ske i samråd med sittande studentrepresentanter. Även överlämningen mellan studentrepresentanter bör ses över och utvecklas.

6 6(7) För att säkerhetsställa doktoranders studentinflytande på lång sikt ska starta upp ett doktorandråd då doktorandernas perspektiv måste förankras i organisationen. Doktorandrådets syfte kan exempelvis vara att ge rådgivning till styrelsen och fullmäktige i frågor som berör doktorander. Olika frågor om arvoderingar har under flera år diskuterats och olika ändringar har genomförts med olika motiveringar och argument. Då det råder stor oklarhet runt arvoderingsfrågor så ska fullmäktige under verksamhetsåret tillsätta en arbetsgrupp som uppdras att genomföra en utredning som ska svara på de olika frågor kring arvodering som fullmäktige vill ha svar på samt ge en vision om arvodering och engagemang för studentkåren. En del av att säkra ett bra och långsiktigt studentinflytande är att har en väl fungerande demokratiskt process internt. För att utveckla de interna arbetsformerna bör s kårfullmäktige se över sin egen verksamhet och sina arbetsformer för att utveckla dessa. bör även öka dialogen till sina organ, såsom styrelse, valråd och valberedning. Exempel på detta är att organen bör rapportera till varje fullmäktigemöte och att kreativa arbetsformer kan införas i fullmäktige. Medlemmar och sektioner bör även uppmuntras att besöka fullmäktiges möten. Driva minst en fråga öppet tillsammans med studenterna Se över tillsättningen av och överlämningen mellan studentrepresentanter Slutföra arbetet med en studentrepresentanthandbok Starta upp ett doktorandråd ska tillsätta en arbetsgrupp med uppdraget att genomföra en arvoderingsutredning efter särskilt direktiv från fullmäktige Att utveckla kårfullmäktiges och kårfullmäktiges organs arbete och arbetsformer i syfte att skapa fler tillfällen till dialog såväl inom och mellan organen som mellan organen och s medlemmar och studenter. 10. Näringsliv och samverkan s näringslivsarbete kommer framöver att inkludera flera aktiva utöver näringslivsansvarig i styrelsen. I arbetet med externa parter är det därför viktigt att veta vilka företag och organisationer har eller har haft samarbeten med. Därför behöver ett system för att enkelt katalogisera, ge översikt och föra logg över de kontakter har implementeras. s näringslivsarbetes operativa del baseras på att anordna olika typer av aktiviteter och event i varierande storlek. s mål bör vara att genomföra två större event, ett i och ett i

7 7(7) Norrköping. Flera sektioner har uttryckt intresse för att genomföra näringslivsrelaterade event tillsammans med, något som skulle passa bra ihop med näringslivsutskottets arbete. Under kommande verksamhetsår bör synas i fler näringslivssammanhang för att bli en självklar samarbetspartner för aktörer inom näringslivet och offentlig sektor. s mål bör också vara att skaffa en huvudsamarbetspartner som kan bidra med både finansiering och kompetensutveckling för studenter och engagerade. I dag ser alumniverksamheten väldigt olika ut på de olika utbildningar representerar. I vissa fall administreras ett alumniregister genom programledningen, i andra fall genom sektionen och ibland inte över huvud taget. Kontakten med alumner är värd mycket för studenternas koppling till och förståelse för det kommande arbetslivet och är något som bör ta ett helhetsgrepp runt. För att arbeta med att stärka den akademiska identiteten hos våra studenter ska i samarbete eller enskilt genomföra ett identitetsstärkande projekt för s studenter. Implementera ett system för att katalogisera samt vårda relationer med externa parter Ordna ett större arbetsmarknadsevent i och ett i Norrköping under året Anordna ett arbetsmarknadsevent tillsammans med sektioner anpassat till deras verksamhet Delta och synas i samband med företagsmingel och andra event där näringsliv och offentlig sektior i och/eller Norrköping samlas Teckna avtal med minst en huvudsamarbetspartner Verka för att alla utbildningar ska ha väl fungerande alumniverksamhet Genomföra identitesstärkande projekt för s studenter

Verksamhetsplan för

Verksamhetsplan för 1(13) Inledning Tanken med en treårig verksamhetsplan s verksamhetsplan är ett dokument som sätter kårens riktning för den kommande treårsperioden. Dokumentet är en vägledning för organisationen och ett

Läs mer

Verksamhetsplan under treårsperioden

Verksamhetsplan under treårsperioden Sidnummer 1(8) 2018-2021 under treårsperioden 2018-2021 s verksamhetsplan är ett dokument som sätter kårens riktning för den kommande treårsperioden. Dokumentet är en vägledning för organisationen och

Läs mer

Verksamhetsplan 2014/2015

Verksamhetsplan 2014/2015 Verksamhetsplan 2014/2015 1 Verksamhetsplanen är ett styrdokument för Linnéstudenternas arbete och lyfter ut fokusområden för kommande verksamhetsår. Det finns frågor som Linnéstudenterna prioriterar utöver

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2015/2016

VERKSAMHETSPLAN 2015/2016 VERKSAMHETSPLAN 2015/2016 Antaget av LinTeks fullmäktige den 3 mars 2015 2 (9) Inledning Verksamhetsplanen beslutas av kårfullmäktige och är ett av de styrdokument genom vilka kårfullmäktige styr LinTek.

Läs mer

Verksamhetsplan för Göta studentkår 2017/2018.

Verksamhetsplan för Göta studentkår 2017/2018. Verksamhetsplan för Göta studentkår 2017/2018. Inledning Göta studentkår organiserar studenterna på grund-, avancerad- och forskarnivå vid samhällsvetenskapliga fakulteten, humanistiska fakulteten, naturvetenskapliga

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 18/19

VERKSAMHETSPLAN 18/19 1 VERKSAMHETSPLAN 18/19 Antagen 2018-04-07 Consensus Kontakt Besöks-/postadress Medicinska fakultetens studentkår styrelsen@consensus.liu.se Kårhuset Örat, US, ingång 73 Org. 822003-1564 www.consensus.liu.se

Läs mer

Postadress Besöksadress Telefon Org.nr Plusgiro Bankgiro E-post Hemsida

Postadress Besöksadress Telefon Org.nr Plusgiro Bankgiro E-post Hemsida 1 (8) 2 (8) Verksamhetsplanen beslutas av kårfullmäktige och är ett av de styrdokument genom vilka kårfullmäktige styr LinTek. Verksamhetsplanen tas fram med LinTeks mål- och visionsdokument som grund.

Läs mer

Sidnummer 1(4) Rev

Sidnummer 1(4) Rev Sidnummer 1(4) Rev 2017-04-08 Budget för 2017/2018 Dokumenttyp Budget Dokumentansvarig Styrelsen Fastställs av Fullmäktige Intäkter 1. Stöd från Linköpings universitet 3715780 Arbetsmiljö 75000 Grundstöd

Läs mer

Verksamhetsplan 2015/2016

Verksamhetsplan 2015/2016 Verksamhetsplan 2015/2016 Fastställd av fullmäktige 2015-05-20 Bakgrund och Syfte Verksamhetsplanen är det styrdokument som beskriver de frågor Studentkåren i Borås planerar arbeta med under året utöver

Läs mer

4.4 Fastställande av konkretiserad verksamhetsplan 2013/14

4.4 Fastställande av konkretiserad verksamhetsplan 2013/14 Avsändare: Datum: Kårstyrelsen 2013-09-09 4.4 Fastställande av konkretiserad verksamhetsplan 2013/14 Kårstyrelsen föreslår fullmäktige: att anta den konkretiserade verksamhetsplanen för verksamhetsåret

Läs mer

Verksamhetsplan Fastställd av fullmäktige

Verksamhetsplan Fastställd av fullmäktige Verksamhetsplan 2017-2018 Fastställd av fullmäktige 17-05-17 Verksamhetsplan för Studentkåren i Borås Verksamhetsplanen är uppdelad i tre områden: Studentkåren i Borås medlemsorganisationen, studentkår

Läs mer

, kl 18:30 i C305

, kl 18:30 i C305 KÅRFULLMÄKTIGEMÖTE 1 BILAGESAMLING 2018/2019 2018-10-04, kl 18:30 i C305 Bilaga 5.1.1 Kårfullmäktige 1 Sammanträdesdatum 2018-10-04 Sidan 1 av 1 Teknologkårens fullmäktige Proposition Val rep. Universitetsstyrelsen

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2019/2020

VERKSAMHETSPLAN 2019/2020 VERKSAMHETSPLAN 2019/2020 Consensus Kontakt Besöks-/postadress Medicinska fakultetens studentkår Org. 822003-1564 styrelsen@consensus.liu.se www.consensus.liu.se Kårhuset Örat, US, ingång 73 581 85 Linköping

Läs mer

(2) Antaget av LinTeks kårfullmäktige den 4 Maj 2017

(2) Antaget av LinTeks kårfullmäktige den 4 Maj 2017 1 (2) Antaget av LinTeks kårfullmäktige den 4 Maj 2017 2 (2) Verksamhetsplanen beslutas av kårfullmäktige och är ett av de styrdokument genom vilka kårfullmäktige styr LinTek. Verksamhetsplanen tas fram

Läs mer

Kommunikationsplan 13/14

Kommunikationsplan 13/14 Kommunikationsplan 13/14 Chalmers Studentkår är dess medlemmar. I enlighet med Chalmers Studentkårs verksamhetsidé innefattar Chalmers Studentkårs kärnverksamhet med utbildningsfrågor, sociala frågor och

Läs mer

Verksamhetsplan 2015/16 Gemenskap Utveckling Glädje Fastställd av Kårfullmäktige den 12 maj 2015 enligt beslut 1415-KF

Verksamhetsplan 2015/16 Gemenskap Utveckling Glädje Fastställd av Kårfullmäktige den 12 maj 2015 enligt beslut 1415-KF Sid 1(10) Verksamhetsplan 20 Gemenskap Utveckling Glädje Fastställd av Kårfullmäktige den 12 maj 2015 enligt beslut 1415-KF-05 6.4 Sid 2(10) INTRODUKTION Tekniska Högskolans studentkårs verksamhetsplan

Läs mer

Fastställd av årsmötet Verksamhetsplan 2015/2016

Fastställd av årsmötet Verksamhetsplan 2015/2016 Fastställd av årsmötet 0 Verksamhetsplan 0/0 Fastställd av årsmötet 0 0 0 0 Verksamhetsplanen är ett styrdokument för Linnéstudenternas arbete och lyfter upp fokusområden för kommande verksamhetsår. Det

Läs mer

Verksamhetsplan

Verksamhetsplan Verksamhetsplan 2018-2019 Fastställd av fullmäktige 2018-05-16 Studentkåren i Borås Verksamhetsplan 2018/2019 Innehåll Studentkåren i Borås Verksamhetsplan 2018/2019... 2 Inledning... 3 Sektionerna...

Läs mer

Verksamhetsåret Antagen:

Verksamhetsåret Antagen: VERKSAMHETSPLAN Verksamhetsåret 2017-2018 Antagen: 2017-03-23 Consensus Kontakt Besöks/Postadress Medicinska Fakultetens studentkår styrelsen@consensus.liu.se Kårhuset Örat, US ingång 73 Org. 822003-1564

Läs mer

Verksamhetsplan 2019/2020

Verksamhetsplan 2019/2020 Verksamhetsplan 2019/2020 SöderS Södertörns högskolas studentkår Antagna i andra läsningen av valfullmäktige 2019/05/09 Verksamhetsplan 2019/2020 Innehållsförteckning Ett starkt studentinflytande samt

Läs mer

Verksamhetsplan Verksamhetsåret 2014/2015

Verksamhetsplan Verksamhetsåret 2014/2015 Sida 1 av 5 Verksamhetsplan Verksamhetsåret 2014/2015 1. Organisation UPS viktigaste mål under det kommande verksamhetsåret är att öka sammanhållningen i föreningen. Det kommer ske genom att arbeta aktivt

Läs mer

Studentkåren Malmös verksamhetsplan 14/15

Studentkåren Malmös verksamhetsplan 14/15 Studentkåren Malmös verksamhetsplan 2013-2014.doc 1 (5) Studentkåren Malmös verksamhetsplan 14/15 1. Inledning Under verksamhetsåret 13/14 har Studentkåren Malmö genomfört många förbättringar i Kårens

Läs mer

Consensus verksamhetsplan

Consensus verksamhetsplan Verksamhetsår Consensus verksamhetsplan 2013 2014 Consensus en kår nära dig Antagen av FUM 130320 Inledning Denna verksamhetsplan är något mindre betungande än tidigare års och samtidigt som vi har begränsat

Läs mer

Sektionen för Medicinsk Teknik

Sektionen för Medicinsk Teknik Sektionen för Medicinsk Teknik Verksamhetsplan Verksamhetsåret 2016/2017 1 Introduktion Sektionen för Medicinsk Tekniks verksamhetsplan klubbas av sektionsmöte för att ge organisationen styrning. Allmänt

Läs mer

Consensus verksamhetsplan

Consensus verksamhetsplan Verksamhetsår Consensus verksamhetsplan 2015 2016 Consensus en kår nära dig Antagen av FUM 2015-03-31 Inledning Verksamhetsplanens innehåll är en kombination av de frågor som styrelsen 14/15 anser bör

Läs mer

Verksamhetsplan 2014/2015

Verksamhetsplan 2014/2015 Verksamhetsplan 2014/2015 Fastställd av fullmäktige 2014-05-14 Innehåll Bakgrund och Syfte... 3 Målgrupp... 3 Kvalitetshöjande utbildningsstruktur... 4... 4 Delmål 1: Likvärdig rättssäkerhet inom och mellan

Läs mer

Verksamhetsplan - Diskussionsunderlag

Verksamhetsplan - Diskussionsunderlag Verksamhetsplan - Diskussionsunderlag Linköping 150225 Utifrån diskussioner med styrelsen och FUM så har styrelsen nu skrivit ett utkast till verksamhetsplan för verksamhetsåret 15/16. De strukturella

Läs mer

Verksamhetsplan 2018/2019 Studentsektionen Sesam

Verksamhetsplan 2018/2019 Studentsektionen Sesam Verksamhetsplan 2018/2019 En del av Inledning Sesams verksamhetsplan är antagen av kårsektionens medlemmar på sektionsmöte och ska ligga som grund för verksamheten under det kommande verksamhetsåret. Verksamhetsplanen

Läs mer

SöderS organisationsplan 14/15

SöderS organisationsplan 14/15 SöderS organisationsplan 14/15 Fastställd av fullmäktige 2014-05-27 SöderS är och ska vara en flexibel organisation. Därför finns det frihet att förändra organisationsplanen, även om andemeningen inte

Läs mer

Studentkåren för utbildningsvetenskap och Filosofisk fakultet vid Linköpings universitet

Studentkåren för utbildningsvetenskap och Filosofisk fakultet vid Linköpings universitet Filosofisk fakultet vid s universitet Förtroendeuppdrag 2018-2019 Kårordförande (KO) Som s kårordförande leder du styrelsens och studentkårens arbete och har därmed huvudansvaret för arbetsledning av både

Läs mer

Syfte och övergripande långsiktiga mål

Syfte och övergripande långsiktiga mål Syfte och övergripande långsiktiga mål Sektionen för Industriell ekonomi Inom Teknologkåren vid Lunds Tekniska Högskola, Lunds Universitet Antagna 2014-04-10 Senaste ändringar tagna 2014-04-10 SektionenförIndustriellekonomi

Läs mer

Arbetsbeskrivning för Kårstyrelsen

Arbetsbeskrivning för Kårstyrelsen Arbetsbeskrivning för Kårstyrelsen Antaget av SiS Fullmäktige 1999-12-18 Reviderat 2000-05-09 Reviderat 2001-12-06 Reviderat 2002-12-05 Reviderat 2004-02-05 Reviderat 2004-10-28 Reviderat 2007-09-20 Reviderat

Läs mer

Verksamhetsplan 2015. Konglig Datasektionen

Verksamhetsplan 2015. Konglig Datasektionen Verksamhetsplan 2015 Konglig Datasektionen Inledning Syfte Utformning 1. Utbildningspåverkan 1.1. Synliggöra verksamheten 1.2. Övervakning 1.3. Övergripande 2. Studiesocialt 2.1. Internationellt 2.2. Jämlikhet,

Läs mer

Fullmäktige. Fastställs av. Sidnummer 1(10) Tjänstestruktur för verksamhetsår 2018/2019. Dokumenttyp Tjänstestruktur.

Fullmäktige. Fastställs av. Sidnummer 1(10) Tjänstestruktur för verksamhetsår 2018/2019. Dokumenttyp Tjänstestruktur. 1(10) för verksamhetsår 2018/2019 en för verksamhetsår 2018/2019 är en förteckning över de förtroendevalda poster som utses av fullmäktige. Dokumentet har som syfte att ge en överblick över vilka de poster

Läs mer

Institutionen för kulturvetenskaper

Institutionen för kulturvetenskaper HANDLINGSPLAN 2016 2018 V 2015/902 OCH VERKSAMHETSPLAN 2016 Institutionen för kulturvetenskaper DATUM: utkast 2015-11-10 BESLUTAD AV: KONTAKTPERSON: Mats Björkin FORSKNING SOM PÅVERKAR Mål för perioden

Läs mer

Medicinska Föreningens verksamhetsplan 15-16

Medicinska Föreningens verksamhetsplan 15-16 Verksamhetsplan 15-16 s verksamhetsplan 15-16 Denna verksamhetsplan beskriver en grundläggande målsättning för föreningens verksamhet. Den antas av fullmäktige och blir därmed en uppdragsbeskrivning från

Läs mer

Logistiksektionens Verksamhetsdokument

Logistiksektionens Verksamhetsdokument Logistiksektionens Verksamhetsdokument Senast reviderad: 2014-03-03 Lisa Roslund Ordförande 2013/2014 Erik Andersson Sekreterare 2013/2014 Logistiksektionen Linköpings universitet 601 74 Norrköping www.logistiksektionen.se

Läs mer

PROPOSITIONER HÖSTFUM II

PROPOSITIONER HÖSTFUM II PROPOSITIONER HÖSTFUM II 1 PROPOSITION PERIODPLAN HÖSTFUM2-VÅRFUM1 13/14 Studentrepresentanter Under perioden skall kartläggningen av de olika instutitionernas arbetssätt när det gäller studetrepresentanter

Läs mer

SöderS organisationsplan 11/12

SöderS organisationsplan 11/12 SöderS organisationsplan 11/12 Fastställd av fullmäktige 2011-04-27 SöderS är och ska vara en flexibel organisation. Därför finns det frihet att förändra organisationsplanen, även om andemeningen inte

Läs mer

Lokala regler för studentrepresentation

Lokala regler för studentrepresentation Beslutsdatum: 2017-02-20 Dnr: 2017/1156-1.1 Regeldokument Lokala regler för studentrepresentation Beslutat av Rektor Gäller från 2017-02-20 1 (4) Bakgrund Dokumentet har tagits fram gemensamt av studentkåren

Läs mer

Verksamhetsplan 2015 Fastslagen 150111 av kårstyrelsen

Verksamhetsplan 2015 Fastslagen 150111 av kårstyrelsen Verksamhetsplan 2015 Fastslagen 150111 av kårstyrelsen 1 Verksamhetsplan Verksamhetsplanen hanterar studentkårens utbildningspolitiska arbete och hanterar därför inte löpande verksamhet eller verksamhet

Läs mer

Delmål 1: Att implementera den struktur för studentinflytande på programnivå som kårstyrelsen under tidigare år upprättat

Delmål 1: Att implementera den struktur för studentinflytande på programnivå som kårstyrelsen under tidigare år upprättat Verksamhetsplan 2014 Verksamhetsplanen hanterar studentkårens utbildningspolitiska arbete och hanterar därför inte löpande verksamhet eller verksamhet som definieras av stadgan. Studentinflytande Studenterna

Läs mer

Postadress Besöksadress Telefon Org.nr Plusgiro Bankgiro E-post Hemsida

Postadress Besöksadress Telefon Org.nr Plusgiro Bankgiro E-post Hemsida 1 (4) E-post lintek@lintek.liu.se Hemsida www.lintek.liu.se 2 (4) I arbetet med masterprogrammen så kommer det ofta upp diskussioner kring vad LinTek anser vara tillräckligt för att vi ska anse att en

Läs mer

Arbetsordning för KogVet

Arbetsordning för KogVet Arbetsordning för KogVet sektionen för det kognitionsvetenskapliga programmet Verksamhetsåret 2017 8 november 2016 Sammanfattning Denna arbetsordning syftar till att ge styrelsen och ordföranden stöd vid

Läs mer

Preliminär Verksamhetsplan 15/16

Preliminär Verksamhetsplan 15/16 Preliminär Verksamhetsplan 15/16 Chalmers Studentkår är en organisation som formas efter dess medlemmar. I enlighet med Chalmers Studentkårs verksamhetsidé innefattar Chalmers Studentkårs kärnverksamhet

Läs mer

Consensus verksamhetsplan

Consensus verksamhetsplan Verksamhetsår Consensus verksamhetsplan 2012 2013 Consensus - en kår nära dig 1(9) Inledning Verksamhetsåret 11/12 har fokuserat mycket på att vara En kår nära dig. Det har skapats rutiner för att synas

Läs mer

1.2 Långsiktigt perspektiv i SFS påverkansarbete

1.2 Långsiktigt perspektiv i SFS påverkansarbete Verksamhetsplan Sveriges förenade studentkårer 2015 / 2016 1. Inledning SFS verksamhetsplan är det dokument som slår fast vilket arbete som SFS ska bedriva under verksamhetsåret med politisk påverkan och

Läs mer

13/14. Avtal mellan Consensus och X- sektionen. Verksamhetsåret

13/14. Avtal mellan Consensus och X- sektionen. Verksamhetsåret Avtal mellan Consensus och X- sektionen Verksamhetsåret 13/14 Avtalet syftar till att reglera och tydliggöra ansvarsområden och skyldigheter för Consensus och X-sektionen gällande övergripande samverkan,

Läs mer

Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori

Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori HANDLINGSPLAN 2017 2019 OCH VERKSAMHETSPLAN 2017 Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori DATUM: 2016-11-30 BESLUTAD AV: KONTAKTPERSON: FORSKNING SOM PÅVERKAR Prioriteringar och mål 2017

Läs mer

Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

Institutionen för kost- och idrottsvetenskap HANDLINGSPLAN 2018 2020 OCH VERKSAMHETSPLAN 2018 Institutionen för kost- och idrottsvetenskap DATUM: 2017-10-20 BESLUTAD AV: Prefekt Claes Annerstedt KONTAKTPERSON: Claes Annerstedt claes.annerstedt@ped.gu.se

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2014/2015

VERKSAMHETSPLAN 2014/2015 VERKSAMHETSPLAN 2014/2015 INTRODUKTION Kungliga Maskinsektionen, THS verksamhetsplan fastställs av Sektionsmötet för att ge organisationen ledning inför kommande verksamhetsår. Verksamhetsplanen för 2014/2015

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2018/2019

VERKSAMHETSPLAN 2018/2019 1 (2) VERKSAMHETSPLAN 2018/2019 Antaget av LinTeks fullmäktige den xxxx-xx-xx Telefon 070-269 45 84 Org.nr 822001-0683 Bankgiro 515-1493 2 (2) Inledning Verksamhetsplanen beslutas av kårfullmäktige och

Läs mer

Verksamhetsplan juli 2014 - juni 2015 Sektionen för Energi och miljö

Verksamhetsplan juli 2014 - juni 2015 Sektionen för Energi och miljö Verksamhetsplan juli 2014 - juni 2015 Sektionen för Energi och miljö Reviderad 2014-09- 18 Sektionen Sektionen börjar nu gå mot sin slutfas av växande, och programmet kommer under verksamhetsåret examinera

Läs mer

Postadress Besöksadress Telefon Org.nr Plusgiro Bankgiro E-post Hemsida

Postadress Besöksadress Telefon Org.nr Plusgiro Bankgiro E-post Hemsida 1 (8) 2 (8) Verksamhetsplanen beslutas av fullmäktige och är ett av de styrdokument genom vilka fullmäktige styr LinTek. Verksamhetsplanen tas fram med LinTeks måldokument som grund och aktuella fokusområden.

Läs mer

Kårstyrelsens arbetsbeskrivning

Kårstyrelsens arbetsbeskrivning Kårstyrelsens arbetsbeskrivning Kårstyrelsen Kårstyrelsen är s operativa organ och har ansvar främst för att verkställa verksamhetsplanen. Kårstyrelsen: har det operativa ansvaret för organisationen representerar

Läs mer

Förslag på verksamhetsplan 2015-2016

Förslag på verksamhetsplan 2015-2016 Förslag på verksamhetsplan 2015-2016 I. Fundament Verksamhetsplanen är det uppdrag som valårsstämman ger förbundsstyrelsen. Förbundsstyrelsens uppdrag är att, efter bästa förmåga uppfylla den inriktning

Läs mer

Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori

Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori HANDLINGSPLAN 2017 2019 OCH VERKSAMHETSPLAN 2017 Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori DATUM: 2016-11-30 BESLUTAD AV: Fredrik Engström, prefekt. FORSKNING SOM PÅVERKAR Prioriteringar

Läs mer

Ta ställning och rösta på studentportalen!

Ta ställning och rösta på studentportalen! Vem talar för dig? 2017 6-19 mars Ta ställning och rösta på studentportalen! Studentkåren för utbildningsvetenskap och Filosofisk fakultet vid Linköpings universitet Vem talar för dig? Under de senaste

Läs mer

Hur går studentkårens arbete?

Hur går studentkårens arbete? 2013-02-16 INTERPELLATION Arvid Hedén Gynnå Fullmäktigeledamot Hur går studentkårens arbete? Interpellation till Uppsala Studentkårs styrelse. Uppsala Studentkår har för verksamhetsåret antagit en som

Läs mer

Innehåll. Utfärdandedatum: Festerichefernas mål är att: ... 4

Innehåll. Utfärdandedatum: Festerichefernas mål är att: ... 4 Innehåll Festerichefernas mål är att:... 4 1 Under 2016 har förändringar gjorts både inom styrelsen och dess utskott. Detta har resulterat i ett behov av en framtagning av en modernare verksamhetsplan.

Läs mer

Verksamhetsplan juli 2014 - juni 2015. Sektionen för Energi och miljö

Verksamhetsplan juli 2014 - juni 2015. Sektionen för Energi och miljö juli 2014 - juni 2015 Sektionen för Energi och miljö Sektionen Sektionen börjar nu gå mot sin slutfas av växande, och programmet kommer under verksamhetsåret examinera sina första studenter. Det kommer

Läs mer

Kårstyrelsen har tagit fram dessa arbetsbeskrivningar i samråd med kårledningen.

Kårstyrelsen har tagit fram dessa arbetsbeskrivningar i samråd med kårledningen. 1 (14) Arbetsbeskrivningar Kårstyrelsen har tagit fram dessa arbetsbeskrivningar i samråd med kårledningen. Syfte Arbetsbeskrivningarnas syfte är att bidra till kontinuitet i kårledningens arbete och att

Läs mer

Luleå Studentkår Vision

Luleå Studentkår Vision Luleå Studentkår Vision Luleå tekniska universitet 971 87 Luleå Mail: ks@luleastudentkar.com Tel: 0920-49 33 00 1/7 Innehållsförteckning VISION...3 MÅLBILD...4 Vad vi gör... 4 Utbildningsbevakning... 4

Läs mer

KogVets Tjänstestruktur för verksamhetsåret 2015

KogVets Tjänstestruktur för verksamhetsåret 2015 KogVets Tjänstestruktur för verksamhetsåret 2015 Marknadsföringsutskottet Marknadsföringsutskottet ska: Upprätthålla kontakt med sektionens sponsorer och söka nya sponsorer Aktivt söka nya kontakter med

Läs mer

Verksamhetsplan fo r 2018/2019

Verksamhetsplan fo r 2018/2019 Verksamhetsplan fo r 2018/2019 Stockholms studenter erbjuds idag ett brett utbud av utbildningar med hög kvalitet i en attraktiv huvudstad. Samtidigt är bostadsmarkanden fortsatt tuff för Stockholms studenter

Läs mer

Verksamhetsplan för 2015/2016

Verksamhetsplan för 2015/2016 2015-05-25 Fastställd på SSCO studentråd 2015-07-30 Reviderad enligt beslut av SSCO studentråd Verksamhetsplan för 2015/2016 SSCO:s vision Stockholm ska vara den ledande studentstaden i Sverige och en

Läs mer

Verksamhetsplan Näringslivsutskottet

Verksamhetsplan Näringslivsutskottet Verksamhetsplan Näringslivsutskottet Näringslivsutskottets övergripande mål är att stärka kontakten mellan utbildningarna som tillhör PULS och arbetslivet genom det arbete som utskottets arbetsgrupper

Läs mer

Disposition Verksamhetsplanen är uppdelad under tre rubriker: Fokusfrågor, Organisationsutveckling och Löpande verksamhet.

Disposition Verksamhetsplanen är uppdelad under tre rubriker: Fokusfrågor, Organisationsutveckling och Löpande verksamhet. Sida 1/9 Typ av styrdokument: Antagen av: Senast reviderad: Konkretiserad verksamhetsplan för Göta studentkår 2011/12 Göta studentkårs fullmäktige, 11-10-06 Inledning En verksamhetsplan lyfter fram de

Läs mer

Studentkåren i Skövde Verksamhetsplan 2011/2012

Studentkåren i Skövde Verksamhetsplan 2011/2012 Verksamhetsplan 2011/2012 Innehållsförteckning 1 VISION FÖR STUDENTKÅREN I SKÖVDE IN I FRAMTIDEN 1 2 FOKUSFRÅGOR... 2 2.1 Intern fokusfråga: Ökat samarbete... 2 2.2 Extern fokusfråga: Marknadsföring...

Läs mer

Åsiktsdokument Fastställd av Fullmäktige 2013-12-04

Åsiktsdokument Fastställd av Fullmäktige 2013-12-04 Åsiktsdokument Fastställd av Fullmäktige 2013-12-04 Åsiktsdokument Bakgrund De senaste åren har varit turbulenta för studentkårerna i Sverige. Kårobligatoriets avskaffande resulterade i stora förändringar

Läs mer

Verksamhetsplan 2013/2014

Verksamhetsplan 2013/2014 Verksamhetsplan 2013/2014 Luleå tekniska universitet 971 87 Luleå Mail: ko@luleastudentkar.com Tel: 0920-49 33 00 1/12 Innehållsförteckning Inledning...3 Allmänt...4 Organisationsutvärdering... 4 Kansliet...

Läs mer

Sidnummer 1(6) 2011-09-28

Sidnummer 1(6) 2011-09-28 1(6) Ett arkiv består av ett urval av de handlingar som uppstår i en viss verksamhet. Att skapa arkiv handlar om att analysera, värdera, relatera och systematisera den information verksamheten avsätter.

Läs mer

Budget 2019/2020. Summa av Budgeterad intäkt

Budget 2019/2020. Summa av Budgeterad intäkt Budget 2019/2020 Radetiketter Summa av Budgeterad intäkt Summa av Budgeterad kostnad Förvaltning 3484343 3872646 Stöd från s universitet 3308343 Grundstöd 3008343 Kårordförandes omkostnader 300000 Kårstyrelsen

Läs mer

Verksamhetsplan Uppsala Datavetare 2016

Verksamhetsplan Uppsala Datavetare 2016 Verksamhetsplan Uppsala Datavetare 2016 Innehållsförteckning Verksamhetsplan för Uppsala Datavetare, 2016 3 Inledning 3 Syfte 3 Omfattning 3 Användning 3 Organisationsmål 3 Mål gällande organisationen

Läs mer

Reviderade

Reviderade ARBETSORDNINGAR Reviderade 2016-02-04 Consensus Kontakt Besöks-/postadress Medicinska fakultetens studentkår styrelsen@consensus.liu.se Kårhuset Örat, US, ingång 73 Org. 822003-1564 www.consensus.liu.se

Läs mer

SÖFREs Befattningsbeskrivningar

SÖFREs Befattningsbeskrivningar SÖFREs Befattningsbeskrivningar 1 (15) Innehåll Föreningens revisor... 3 Styrelsen... 4 Ordförande... 5 Vice ordförande... 6 Skattmästare... 7 Sekreterare... 8 E-day projektledare... 9 Sociala utskottet...

Läs mer

Verksamhets- program 2017

Verksamhets- program 2017 Verksamhetsprogram 2017 Sveriges Arkitekter Studenternas Verksamhetsprogram 2017-2019 Vad är Sveriges Arkitekter Studenterna och varför finns vi? Sveriges Arkitekter Studenterna är studenternas kontaktnät

Läs mer

BEFATTNINGBESKRIVNINGAR

BEFATTNINGBESKRIVNINGAR BEFATTNINGBESKRIVNINGAR Södertörns Förenade Ekonomer (SÖFRE) 2014 Innehållsförteckning 1. FÖRENINGENS REVISOR... 2 2. STYRELSEN... 3 3. ORDFÖRANDE... 4 4. VICE ORDFÖRANDE... 5 5. SKATTMÄSTARE... 6 6. SEKRETERARE...

Läs mer

Verksamhetsplan för Jönköping Studentkår, 2015/16 150420. Verksamhetsplan för Jönköpings Studentkår 2015/2016

Verksamhetsplan för Jönköping Studentkår, 2015/16 150420. Verksamhetsplan för Jönköpings Studentkår 2015/2016 Verksamhetsplan för Jönköpings Studentkår 2015/2016 INLEDNING... 1 DISPOSITION... 1 FOKUSFRÅGA STRÄVAN MOT DEN GODA UTBILDNINGEN... 2 1. ORGANISATION OCH LEDNING... 3 1.1 INTERNATIONALISERING... 3 1.2

Läs mer

Plan för det systematiska arbetsmiljöarbetet vid IPKL för 2016

Plan för det systematiska arbetsmiljöarbetet vid IPKL för 2016 INSTITUTIONEN FÖR PEDAGOGIK, KOMMUNIKATION OCH LÄRANDE Plan för det systematiska arbetsmiljöarbetet vid IPKL för 2016 Planen är formulerad med utgångspunkt i institutionens Handlingsplan för 2016-2018

Läs mer

Mål- och visionsdokument

Mål- och visionsdokument Mål- och visionsdokument Antaget av LinTeks fullmäktige 2013-02-19 Reviderad av kårfullmäktige 2014-05-06 samt 2016-04-19 Inledning LinTeks måldokument beskriver LinTeks vision samt de långsiktiga mål

Läs mer

UPPSALAEKONOMERNAS VERKSAMHETSPLAN 2018/2019

UPPSALAEKONOMERNAS VERKSAMHETSPLAN 2018/2019 UPPSALAEKONOMERNAS VERKSAMHETSPLAN 2018/2019 Syfte Syftet med verksamhetsplanen är att skapa en tydlighet i det arbete som föreningen Uppsalaekonomerna ämnar att utföra det kommande året. Verksamhetsplanen

Läs mer

Studentkåren Malmös verksamhetsplan 13/14

Studentkåren Malmös verksamhetsplan 13/14 .doc 1 (5) Studentkåren Malmös verksamhetsplan 13/14 1. Inledning Under verksamhetsåret 12/13 har Studentkåren Malmö genomfört många förbättringar i Kårens struktur men än är arbetet inte klart och Kåren

Läs mer

Naturvetenskapliga fakulteten

Naturvetenskapliga fakulteten HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2018 Naturvetenskapliga fakulteten DATUM: 2017-10-26 BESLUTAD AV: Fakultetsstyrelsen KONTAKTPERSON: Ola Wetterberg, prodekan FORSKNING SOM PÅVERKAR Den långsiktiga profileringen

Läs mer

Göteborgs universitet på tre års sikt Bokslut

Göteborgs universitet på tre års sikt Bokslut Till Universitetsstyrelsen 2013-04-04 Göteborgs universitet på tre års sikt Bokslut 2010-2013 Göteborgs universitet på tre års sikt Studenternas prioriteringar är en vision på tre års sikt. Dokumentet

Läs mer

Slutlig Verksamhetsplan 2009/2010

Slutlig Verksamhetsplan 2009/2010 Umeå studentkår Box 7652 90713 Umeå Tel: 090-786 90 00 Styrdokument 2009-09-18 Slutlig Verksamhetsplan 2009/2010 Övergripande Det kommande verksamhetsåret är fyllt med utmaningar för Umeå studentkår. Under

Läs mer

Till registrator och styrelse för Södertörns högskola. Ansökan om ställning som studentkår vid Södertörns högskola. 1 juli juni 2022

Till registrator och styrelse för Södertörns högskola. Ansökan om ställning som studentkår vid Södertörns högskola. 1 juli juni 2022 Till registrator och styrelse för Södertörns högskola Ansökan om ställning som studentkår vid Södertörns högskola 1 juli 2019-30 juni 2022 Härmed ansöker SöderS Södertörns högskolas studentkår (org.nr

Läs mer

Chalmers Studentkårs Visions- och uppdragsdokument

Chalmers Studentkårs Visions- och uppdragsdokument Chalmers Studentkårs Visions- och uppdragsdokument Visionen beskriver vad studentkåren strävar mot. Uppdragen beskriver de ständigt aktuella uppdrag kåren skall arbeta med. De mäts på årsbasis genom indikatorer.

Läs mer

Befattningsbeskrivning för övriga engagemang inom FET

Befattningsbeskrivning för övriga engagemang inom FET Sida 1 av (17) för övriga engagemang Föreningen Energisystemteknologerna, FET Innehåll Revisor Revisorsuppleant Fullmäktigeledamot Fullmäktigesuppleant Valberedning Representant i UTN:s valberedning Projektledare

Läs mer

Verksamhetsplan 2016/2017

Verksamhetsplan 2016/2017 Verksamhetsplan 2016/2017 Studentsektionen Sesam Verksamhetsplan 2016/2017 Verksamhetsplanen är utarbetad utifrån den verksamhetsplan som Örebro studentkår har gällande hela organisationen i upplägg och

Läs mer

Vision och övergripande mål 2010-2015

Vision och övergripande mål 2010-2015 Vision och övergripande mål 2010-2015 Beslut: Högskolestyrelsen, 2009-12-17 Revidering: - Dnr: DUC 2009/1139/10 Gäller fr o m: 2010-01-01 Ersätter: Dalauniversitetet akademi och yrkesliv i partnerskap.

Läs mer

Arbetsbeskrivning för Kårstyrelsen Studentkåren i Skövde

Arbetsbeskrivning för Kårstyrelsen Studentkåren i Skövde Arbetsbeskrivning för Kårstyrelsen Studentkåren i Skövde Antaget av SiS 1999-12-18 Reviderat 2000-05-09 Reviderat 2001-12-06 Reviderat 2002-12-05 Reviderat 2004-02-05 Reviderat 2004-10-28 Reviderat 2007-09-20

Läs mer

Vad diskuterades på Rektors inspirationsdagar aug? En sammanfattning

Vad diskuterades på Rektors inspirationsdagar aug? En sammanfattning Vad diskuterades på Rektors inspirationsdagar 24-25 aug? En sammanfattning Våra tillgångar Närhet, tillgänglighet och flexibilitet - Litenhet som tillgång. Snabbrörliga. Flexibla. - Nytt universitet. Mottagligt

Läs mer

UTSKOTTSVERKSAMHET. Verksamhetsplan Eventutskottet 2014-09-27. Verksamhetsbeskrivning. Syfte och mål

UTSKOTTSVERKSAMHET. Verksamhetsplan Eventutskottet 2014-09-27. Verksamhetsbeskrivning. Syfte och mål UTSKOTTSVERKSAMHET Verksamhetsbeskrivning skapar möjligheter för studenter att engagera sig inom diverse projekt, internt för aktiva samt externt för medlemmar, och bidrar till personlig utveckling genom

Läs mer

Riktlinjer för studentinflytande vid Chalmers tekniska högskola AB

Riktlinjer för studentinflytande vid Chalmers tekniska högskola AB Beslut av: Rektor Datum för beslut: 2015-06-15 Typ av styrdokument: Riktlinjer Handläggare: Malin Blomqvist, processledare Diarienummer: C 2015-0923 Process: 1.4, Leda utbildning Dokumentet gäller från

Läs mer

Introduktionspolicy för introduktionen av nya studenter vid Örebro universitet och Örebro studentkår

Introduktionspolicy för introduktionen av nya studenter vid Örebro universitet och Örebro studentkår Introduktionspolicy för introduktionen av nya studenter vid Örebro universitet och Örebro studentkår Sammanfattning Introduktionens värdeord trygghet, delaktighet, respekt och glädje ska ständigt genomsyra

Läs mer

Rapport: Organisationsutveckling för en starkare besöksnäring på Värmdö

Rapport: Organisationsutveckling för en starkare besöksnäring på Värmdö Rapport: Organisationsutveckling för en starkare besöksnäring på Värmdö Uppdrag Se över hur det lokala besöksnäringssamarbetet för Värmdö bör organiseras För att skapa lokalt engagemang och mervärde åt

Läs mer

Lokal handlingsplan för hållbar utveckling 2019 vid Akademin för vård, arbetsliv och välfärd

Lokal handlingsplan för hållbar utveckling 2019 vid Akademin för vård, arbetsliv och välfärd 1 (6) Bilaga 4 Dnr 806-18 Akademin för vård, arbetsliv och välfärd Lokal handlingsplan för hållbar utveckling 2019 vid Akademin för vård, arbetsliv och välfärd Högskolan i Borås arbetar strategiskt med

Läs mer

Regler för kårföreningar Göta studentkårs fullmäktige,

Regler för kårföreningar Göta studentkårs fullmäktige, Sida 1/5 Typ av styrdokument: Antagen av: Senast reviderad: Regler för kårföreningar Göta studentkårs fullmäktige, 2015-03-25 2015-03-25 Typ av kårförening: Kårförening utan annan anknytning Kårförening

Läs mer

Verksamhetsplan 2015/2016

Verksamhetsplan 2015/2016 Verksamhetsplan 2015/2016 Förbundsstyrelsens förslag till kongressen Inledning I år antar kongressen för första gången en långtidsplan. Den drar upp riktlinjerna för de kommande fem åren och hur vi ska

Läs mer