Datum Elisabeth H Solberg, förvaltningschef Inger Törnkvist, förvaltningssekreterare

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Datum Elisabeth H Solberg, förvaltningschef Inger Törnkvist, förvaltningssekreterare"

Transkript

1 1(28) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, kl ande Ledamöter Allan Myrtenkvist, ordförande (s) Birger Antonsson, (s) Anna Hult, (s) Madeleine Hautamäki (c) ers Samuelsson Kenth W Johansson, (m) Sören Jansson, (hob) Stefan Backius, (v) deltar fr. kl t o m 119 Martin Eklund (s) ers Backius Ersättare Martin Eklund (s) Marjo Pruuki (s) Marguerite Wase, (hob) Övriga närvarande Skolledningen, vid genomgång av 116 Elisabeth H Solberg, förvaltningschef Inger Törnkvist, förvaltningssekreterare Justerare Justeringens plats och tid Kommunkontoret Underskrifter Sekreterare Paragrafer Inger Törnkvist Ordförande Allan Myrtenkvist Justerare Kenth W Johansson ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Organ Bildningsnämnden Sammanträdesdatum då anslaget sätts upp då anslaget tas ned Förvaringsplats för protokollet Kommunkontoret Underskrift Inger Törnkvist

2 2(28) 102 Val av justerare samt dag för justering Kenth W Johansson (m) utses att tillsammans med ordföranden justera dagens protokoll Fastställande av dagordningen På dagordningen tillkommer ett delegationsärende om elevs ledighet samt beslutsärende om ansökan om statsbidrag för yrkesvux Fastställa dagordningen enligt ovan. 104 Genomgång av föregående protokoll - lägga protokollet till handlingarna.

3 3(28) Informationsärenden 105 Förändringar inom Bildningsnämndens verksamheter, dnr 66.10/615 och 86/10/600 SFI, yrkesvux Kommunfullmäktige beslutade på sammanträde , 38, att överföra alla frågor rörande allmän vuxenutbildning till bildningsnämnden från Bildningsnämndens budgetram utökas därmed med kr. Centralköket samt utredningsuppdrag avseende kostverksamheten Kommunfullmäktige beslutade , 83, att Centralkökets verksamhet-, budget- och personalansvar flyttas från kommunstyrelsen till bildningsnämnden. Centralkökets verksamhet kommer tillsvidare att ligga direkt under förvaltningschefen. Förvaltningschefen informerar om den kommande måltidsutredningen. En rapport skall avläggas till kommunstyrelsen senast Inrättande av tjänst som samordnare och verksamhetsutvecklare samt utökning av studie- och yrkesvägledartjänst I och med övertagandet av SFI och yrkesvux överfördes även resurser i form av 45 % rektorstjänst, 45 % studie- och yrkesvägledartjänst samt 300 % lärartjänst. Rektorn för gymnasieskolan och komvux tar över ansvaret som rektor för SFI och yrkesvux. För att rektor ska ges möjlighet att ta såväl personalansvar som det pedagogiska/verksamhetsmässiga och det ekonomiska ansvaret för samtliga dessa verksamheter bedöms att den rektorsresurs som förts över till bildningsförvaltningen används som 50 % samordnare, direkt underställd rektor. Samordnaren ska stödja rektor i ansvaret för verksamheten i komvux, yrkesvux, särvux och SFI. Studie-och yrkesvägledare I och med övertagandet av ansvaret för ykesvux och SFI, så bedömer förvaltningschefen att 20 % av den studie- och yrkesvägledarresurs som förts över till bildningsförvaltningen, används till en utökning av den 80 %-iga studie- och yrkesvägledartjänst som idag finns i grundskolan. De två tjänsterna kommer att organiseras så att den ena tjänsten inriktas mot gymnasium/vuxenutbildning/sfi och den andra tjänsten mot grundskolan. De båda rektorerna kommer att ansvara för hur arbetsfördelningen mellan tjänsterna ska se ut för att förvaltningens SYV-uppdrag ska kunna fullgöras på bästa sätt.

4 4(28) Verksamhetsutvecklare En assistenttjänst på 50 % har dragits in på den centrala förvaltningen. 5 % av denna tjänst kommer rektor på Kulturskolan att förfoga över för att ge någon lärare på Kulturskolan möjlighet att arbeta med Kulturskolans IST-administration. Den resurs på 45 % som således reducerats från bildningsförvaltningens administration kommer att läggas ihop med de återstående 20 % av de resurser som tillförts från tillväxtenheten. Den totala återstående resursen uppgår då till 65 % och kommer att utgöra grunden i en nyinrättad tjänst i bildningsförvaltningen. Tjänsten kommer att benämnas verksamhetsutvecklare och omfatta 100 %. Återstående 35 % kommer att avsättas i bildningsförvaltningens budget Anledningen till inrättandet av en tjänst som verksamhetsutvecklare i bildningsförvaltningen är flera. I förvaltningen finns ingen funktion som bl.a. har möjlighet - att arbeta med handläggning av kvalificerade verksamhetsövergripande utredningar samt uppföljningar och utvärderingar av fattade beslut - att sammanställa och analysera underlag av olika slag till förvaltningschef och nämnd - att bistå rektor/enhetschef och förvaltningschef att driva utvecklingsarbeten som är strategiskt viktiga och nödvändiga - att arbeta med löpande underlag av verksamhetsmässig/pedagogisk karaktär som krävs med hänvisning till förändrad lagstiftning, nya nationella krav eller beslut i kommunen, nämnden eller förvaltningen. Ovanstående arbetsområden är avgörande för att förvaltningen ska kunna ha möjlighet att ta fram underlag samt bereda utvecklingsfrågor som är strategiskt nödvändiga för kvalitetsutvecklingen och för att skolhuvudmannen ska kunna ta sitt ansvar för verksamheterna. Skolinspektionen påpekar också detta i sin tillsyn våren 2010 genom att bland annat konstatera - att kommunen inte ger elever förutsättningar att minst nå målen för utbildningen - att kommunen saknar sammanställningar av kunskapsresultat - att kommunen inte följer upp och utvärderar sina verksamheter i tillräcklig omfattning för att kunna tillvarata resultaten och omsätta dessa i åtgärder för att förbättra måluppfyllelsen Att inrätta en tjänst som verksamhetsutvecklare är därför ett viktigt strategiskt steg mot att ge skolhuvudmannen och förvaltningen förutsättningar att arbeta medvetet, långsiktigt, uthålligt och professionellt för att kunna ta ansvar för att utveckla kvalitet och måluppfyllelse i samtliga verksamheter i bildningsnämndens ansvarsområde.

5 5(28) Vikarie kultur- och fritidschef Fr o m har bildningsförvaltningen en kultur- och fritidschef tillika rektor för kulturskolan. Eftersom kultur- och fritidschefen tillika rektorn för kulturskolan är tjänstledig från sitt uppdrag som kultur- och fritidschef 50 % under ett år, har den tjänsten utannonserats med som sista ansökningsdag. Hittills har ca 15 ansökningar inkommit. Rekryteringsarbetet kommer att starta snarast. - bildningsnämnden godkänner ovanstående informationer.

6 6(28) 106 Riktlinjer för kulturverksamheten, delrapport, dnr 85.10/800 Bildningsnämnden beslutade , 91 att utse en arbetsgrupp för att ge förslag till riktlinjer för kulturfrågorna i kommunen. Arbetsgruppen består av Birger Antonsson (s), Stefan Backius (v) och Kenth W Johansson (m). Arbetsgruppen informerar nämnden om hur långt de kommit i sitt arbete med uppdraget. - godkänna delrapporten.

7 7(28) 107 Säkra skolvägar, dnr /629 Förvaltningschefen informerar om att i samband med beslutet om Skola 2010 togs frågan upp om säkra skolvägar. Bergslagens Miljö och Bygg har ansökt och fått kr från Trafiksäkerhetsverket till ett projekt Barn och unga i samhället. Jessica Eriksson från fastighetsenheten och rektorerna Helena Persson och Christina Bennermalm likaså folkhälsoteamet är också delaktiga i projektet. En kartläggning av barnens skolväg genomförs, som kan utgöra ett underlag för att barnen ska få en trygg och säker skolväg. Projektet kommer att pågå t o m våren godkänna informationen.

8 8(28) 108 Elevens val i grundskolan läsåret 2010/2011, dnr 45.10/6111 Sammanfattning Enligt Skollagen är styrelsen ansvarig för att erbjuda eleverna ett allsidigt urval av ämnen inom ramen för elevens val i grundskolan. I timplanen anges ett visst antal timmar för elevens val. Undervisningen syftar till att fördjupa och bredda elevens kunskaper i ett eller flera ämnen. I elevens val kan även ingå ett språk som eleven inte tidigare har fått undervisning i (nybörjarspråk). Undervisningen i ett nybörjarspråk som erbjudits som elevens val skall anordnas om minst fem elever väljer språket och om eleven kan bedömas ha möjlighet att fortsätta studierna i språket på gymnasieskolan. Undervisningen i elevens val skall till sitt innehåll och sin inriktning vara förenliga med målen i den/de kursplaner som gäller för det/de ämnen som utgör elevens val. Enligt Skollagen kapitel 2 20 skall styrelsen erbjuda eleverna ett allsidigt urval av ämnen som elevens val. Styrelsen skall vidare sträva efter att tillgodose elevernas val genom att utnyttja de möjligheter som finns inom ramen för gällande bestämmelser. För att bildningsnämnden, i sin egenskap av styrelse, ska kunna ta ansvar för att eleverna får möjlighet till ett allsidigt urval av ämnen, så måste nämnden få information om vilka ämnen som grundskolan erbjuder inom ramen för elevens val. Bildningsförvaltningen ger därför nämnden i början av varje nytt läsår information om elevens val för innevarande läsår. - godkänna redovisade val av ämnen gällande elevens val läsåret 2010/11

9 9(28) 109 Förhandlingar om familjecentralen i Hällefors kommun samt Principöverenskommelse om samverkan i familjecentral i Örebro län, dnr /710 Den politiska samverkansgruppen för hälso- och sjukvård och socialtjänst har vid sammanträde , 5 beslutat att rekommendera landstinget och kommunerna att anta principöverenskommelsen om samverkan i familjecentral. Principöverenskommelsen ska ses som en grund och ett stöd för samverkan framförallt när parterna planerar nya familjecentraler, men också där verksamhet redan pågår. Lokala överenskommelser kan tecknas utifrån de förutsättningar som finns när det t ex gäller öppethållande, andra samverkande parter, kostnadsfördelning m m. Bildningsnämnden har tidigare beslutat om att göra en besparing på familjecentralen. Nu har diskussionerna återupptagits med omsorgsförvaltningen och Svenska Kyrkan om att i samarbete starta en familjecentral hyresfritt i Svenska Kyrkans lokaler. - Bildningsnämndens viljeinriktning är att en pedagogisk tjänst omfattande 10 timmar/vecka inrättas på familjecentralen.

10 10(28) 110 Ansökan om riksrekrytering, dnr 11.10/600 Förvaltningschefen informerar om att ansökan om riksrekrytering gällande Hotell- och turism, Restaurang- och livsmedelsprogrammet, Naturbruksprogrammet och Industritekniska programmet är inlämnade till skolverket för behandling. Svar beräknas i slutet av oktober månad. - godkänna informationen.

11 11(28) 111 Kvarstående ej verkställda beslut, dnr 21.10/600 7/06+ 11/07 Föreningspolitiskt handlingsprogram, tas tillsammans 86/07 med Idrottspolitiskt handlingsprogram. Utredning efter 70/ /09 13/10 89/09 Grythyttan, luktproblem 103/09 41/10 68/10 101/10 80/09 Budgetuppdrag - se över studie- och yrkesvägledarorganisationen - samverkan mellan Komvux och Folkhögskolan 81/09 förvaltningschefen får i uppdrag, att tillsammans med Omsorgsförvaltningen utreda och lägga fram förslag för såväl Omsorgs- och Bildningsnämnden kring hur en ny organisation av LSS-ärenden för barn samt hur kommunens verksamhet ang elevhälsan bör se ut. 40/10 Riktlinjer för pedagogisk omsorgsverksamhet 72/10 Uppdras till förvaltningen att arbeta vidare med reduceringar. 91/10 Upprätta riktlinjer för kulturfrågor 93/10 Fortsätta diskussionerna ang Familjecentralen 96/10 Se över rutinerna vid handläggningen av tillbuds- och olycksfallsrapportering 97/10 Utarbeta underlag till Skolplan - 80/90 Budgetuppdrag är verkställt och stryks därmed från listan.

12 12(28) 112 Skola 2010, dnr 18.10/600 Nuläge Etapp 1 i projekt Skola 2010, som innefattar ombyggnation av norra delen av E-huset är nu färdigställd. Etapp 2, som innefattar ombyggnation av resterande del av E-huset, Vinkeln, Linjalen samt nybyggnation av Rundeln, är färdigprojekterad. Ekonomi Projektets totala kostnad fram till och med uppgår till kr, kostnaden inkluderar projekteringen av etapp 2. Tidplan Byggstart för etapp 2 planeras att ske under hösten Ombyggnation av Vinkeln hösten 2010-våren 2011 Nybyggnation Rundeln hösten 2010-våren 2011 Ombyggnation matsalen sommaren 2011 Ombyggnation Linjalen höst/vinter Hela projektet beräknas vara klart till årsskiftet 2011/2012 med reservation för att vårterminen 2012 kan komma att behövas för färdigställande av framförallt yttermiljön. Vissa delar av berörda verksamheter är i dagsläget förflyttade till Godtemplargården. - godkänna informationen.

13 13(28) 113 Regional utvecklingsstrategi för Örebroregionen, dnr 13.10/80 Örebroregionens regionala utvecklingsstrategi är en gemensam vägvisare för regionens framtidsarbete. Syftet är att skapa bästa möjliga framtid för människor och verksamheter i den region där vi alla verkar. Strategin vänder sig till de personer och organisationer som vill vara med och påverka regionens långsiktiga utveckling. Strategin kommer att vara styrande för aktörer på nationell och regional nivå, stödjande för de som verkar på kommunal och lokal nivå och inspirerande för de som finns i näringslivet och den ideella sektorn. - godkänna informationen.

14 14(28) 114 Ansökan om lov för elev, dnr 25.10/600 Förvaltningschefen rapporterar att en elev i år 1 har begärt ledigt under perioden Eleven ska genomföra en resa tillsammans med vårdnadshavare för att ta hand om en sjuk anhörig i annat land. Rektor har inte medgivit ansökan. - godkänna rapporten.

15 15(28) särenden 115 Sörgårdens lokaler Under dagens beredningstimme erhölls en aktuell rapport från Hällefors Bostads AB om läget när det gäller problemen i Sörgårdens lokaler. - Elisabeth H Solberg, förvaltningschef, Jessica Eriksson, fastighetsenheten tillsammans med Svante Atcins, Hällefors Bostads AB får uppdraget att till bildningsnämndens möte , presentera en handlingsplan med tillhörande kalkyl, när det gäller att åtgärda problemen i Sörgårdens lokaler.

16 16(28) 116 Budgetuppföljningsprognos augusti månad, dnr 54.10/042 Bildningsnämndens helårsprognos för 2010 beräknas bli ett underskott på 4,8 miljoner kronor. Av denna summa avser 3,1 miljoner kronor omställningskostnader som ska redovisas på kommunens budgeterade extraordinära kostnader. Det innebär då att nämnden redovisar ett underskott på 1,6 miljoner kronor och då leder till att en avvikelserapport ska göras till kommunstyrelsen. Till denna prognos finns en avvikelserapport bifogad som uppgår till 4,6 miljoner kronor och avser nya beslutade åtgärder och ingår inte i kommunens åtgärdsplan för åren Förvaltningschefen informerar om att budgetansvariga har fått i uppdrag att ge förslag på en 2 %-ig besparing i respektive verksamhet. Till besparingen skall bifogas en konsekvensbeskrivning. Delges lönekostnader per år och månad t o m augusti Redovisas investeringsuppföljning augusti månad Förvaltningens förslag till beslut - budgetansvariga upprättar, en nulägesbeskrivning för verksamheterna, ytterligare besparingar och vilka konsekvenserna blir - redovisning vid bildningsnämndens möte helårsprognosen gällande drift och investeringar t o m augusti månad 2010 läggs till handlingarna. - i enlighet med förvaltningens förslag.

17 17(28) 117 Redovisning till Skolinspektionen efter tillsyn i Hällefors kommun, dnr 39.10/600 Sammanfattning Skolinspektionen genomförde under perioden januari och februari 2010 tillsyn i Hällefors kommun av förskoleverksamheten, skolbarnsomsorgen, barnoch ungdomsutbildningen samt vuxnas lärande. Skolinspektionen redovisade sitt beslut efter tillsynen i ett Kommunbeslut (Dnr :3888) samt i skolbeslut för respektive skola. Tillsynen var för skolans verksamhet inriktad mot måluppfyllelse, trygg lärandemiljö, ledning och utveckling samt tillgång till utbildning. Inom förskoleverksamheten och skolbarnsomsorgen var tillsynen inriktad mot måluppfyllelse och resultat, pedagogisk ledning och utveckling av verksamheten, förskoleverksamhetens/skolbarnsomsorgens lärandemiljö samt tillgång. Med anledning av tillsynen ska huvudmannen till Skolinspektionen redovisa vilka åtgärder som har vidtagits på skolorna, i övriga verksamheter och i kommunen inom den tid och i den ordning som anges i beslutet. sunderlag Skolinspektionen genomförde under perioden januari och februari 2010 tillsyn i Hällefors kommun av förskoleverksamheten, skolbarnsomsorgen, barn- och ungdomsutbildningen samt vuxnas lärande. Tillsynen var för skolans verksamhet inriktad mot måluppfyllelse, trygg lärandemiljö, ledning och utveckling samt tillgång till utbildning. Inom förskoleverksamheten och skolbarnsomsorgen var tillsynen inriktad mot måluppfyllelse och resultat, pedagogisk ledning och utveckling av verksamheten, förskoleverksamhetens/ skolbarnsomsorgens lärandemiljö samt tillgång. Vid tillsynen tar Skolinspektionen ställning till i vad mån verksamheten ger förutsättningar för barn, ungdomar och vuxenstuderande i kommunen att nå de nationella målen. Skolinspektionen bedömer om kommunen uppfyller de krav författningarna ställer på verksamheten. Skolinspektionens iakttagelser och bedömningar som rör helhetsbilden av skolor och verksamheter och huvudmannens ansvar för skolväsendet i kommunen, redovisades i ett sammanfattande Kommunbeslut där förskoleverksamheten och skolbarnsomsorgen ingår. Varje skola har fått ett skolbeslut där de iakttagelser och bedömningar som rör den granskade skolan redovisas. De skriftliga kommun- och skolbesluten kompletterades med en muntlig återrapportering av skolinspektörerna till företrädare för kommunen den 19 maj.

18 18(28) I kommunbeslutet gör Skolinspektionen följande bedömning: - att kommunen inte ger elever förutsättningar att minst nå målen för utbildningen, - att kommunen inte i tillräcklig omfattning ser till att det i varje särskild verksamhet bedrivs ett målinriktat arbete för att förebygga och motverka kränkande behandling av barn och elever, - att kommunen inte ser till att det finns en plan mot diskriminering och kränkande behandling i enlighet med skollagen i varje särskild verksamhet och att planen följs upp och utvärderas, - att lärare i kommunen inte har utbildning för den undervisning de i huvudsak bedriver samt att lärare och övrig personal inte får genomgå kompetensutveckling utifrån respektive verksamhets behov, - att det inte finns en tydlig ansvarsfördelning mellan nämnd, förvaltning och verksamheterna i kommunen, - att kommunen inte ser till att rektorerna genomför sitt uppdrag i enlighet med bestämmelserna i skolförfattningarna, - att kommunen inte har någon aktuell skolplan och att kommunen inte följer upp och utvärderar sina verksamheter i tillräcklig omfattning för att kunna ta tillvara resultaten och omsätta dessa i åtgärder för att förbättra måluppfyllelsen, - att kommunen inte erbjuder den omsorg, den undervisning och de valmöjligheter barn, elever och studerande har rätt till, - att kommunen inte ser till att lokala kurser överensstämmer med författningarnas krav. Ärendet Med anledning av tillsynen ska huvudmannen till Skolinspektionen redovisa vilka åtgärder som har vidtagits på skolorna, i övriga verksamheter och i kommunen inom den tid och i den ordning som anges i beslutet, dock senast 24 september. Inom de områden där Skolinspektionen bedömt att åtgärder behövs på de enskilda skolorna har huvudmannen och rektor ett ansvar för att åtgärder vidtas. Bildningsförvaltningen anser att redovisningen till Skolinspektionen främst bör ses som en form av åtgärdsplan för kommunen samt för de enskilda skolorna/verksamheterna inför det fortsatta förbättringsarbetet. Åtgärdsplanerna bör vara överblickbara för samtliga som ansvarar för förbättringsarbetet och därför har de en gemensam struktur enligt följande rubriker; - Vad ska förbättras - Varför ska det förbättras - Hur ska det förbättras - När ska det förbättras - Vilka resultat vill vi se av förbättringarna Åtgärdsplanen till kommunbeslut har beretts i samverkan med företrädare för samtliga partier i bildningsnämnden.

19 19(28) Eftersom de områden som Skolinspektionen granskat i sin tillsyn redan ingår i de uppdrag som kommunen ansvarar för, så behöver de föreslagna åtgärderna rymmas inom den befintliga budgeten för bildningsnämnden. Men för att de föreslagna förbättringsåtgärderna ska kunna genomföras, så är det viktigt att bildningsnämnden avsätter medel för utvecklingsarbete även under Förvaltningens förslag till beslut Tillsynen har visat att Hällefors kommun behöver vidta åtgärder inom de områden som Skolinspektionen bedömt som bristområden. - att förbättringsåtgärder ska genomföras i enlighet med Åtgärdsplan till kommunbeslut, inklusive skolbeslut efter tillsyn i Hällefors kommun att Redovisning till kommunbeslut, inklusive redovisning till skolbeslut efter tillsyn i Hällefors kommun 2010 redovisas för Skolinspektionen i enlighet med det bifogade dokumentet. - att bildningsnämnden i budget 2011 avsätter medel till utvecklingsarbete. - att bildningsnämnden beslutar om omedelbar justering i detta ärende då redovisningen ska vara Skolinspektionen till handa senast 24 september. - i enlighet med förvaltningens förslag.

20 20(28) 118 Val av kontaktperson för SFI, dnr /600 Kommunstyrelsen beslutade , 45 att de delar av vuxenutbildningen som lyder under skollagen skall överflyttas till Bildningsnämndens verksamhet fr o m Med anledning av att vuxenutbildningen tillkommit som en ny verksamhet till Bildningsnämnden bör en kontaktperson utses för SFI-verksamheten. sunderlag Kommunstyrelsens beslut , 45 Bildningsnämndens beslut , 35 Valda kontaktpersoner Snäckeskolan/ Kronhagsskolan Klockarhagsskolan Pihlskolan Kulturskolan Grythyttans skola och Förskola Masken/Bananen Smultronstället Förskolan Lärkan Stefan Backius (v) Kenth W Johansson (m) och Marjo Pruuki (s) Birger Antonsson (s) Silke Krips (m) Anna Hult (s) och Monica Eriksson (s) Madeleine Hautamäki (c), Marguerite Wase (hob) Allan Myrtenkvist (s) - Marguerite Wase (hob) utses att vara kontaktperson för vuxenutbildningen vid Pihlskolan.

21 21(28) 119 Fördelning av bidrag till studieförbunden 2010, dnr /805 I årets budget finns 200,0 tkr att fördela till studieförbunden som är verksamma i Hällefors kommun. Enligt beslut , 47 skall 25,0 tkr undantas för SISU:s räkning. Bildningsnämnden beslutade , 80 om en ny fördelningsprincip när det gäller fördelningen av bidrag till studieförbunden. Kommunens bidrag till studieförbunden fördelas enligt följande principer; Grundbidrag, 60 % Grundbidraget fördelas utifrån genomsnittet av respektive lokal studieförbundsenhets relativa andel av de två föregående årens totala bidrag. Verksamhetsrelaterat bidrag, 30 % Det verksamhetsrelaterade bidraget fördelas utifrån respektive lokalt studieförbundsenhets relativa andel senast känt verksamhetsår av: - antalet arrangemang i studiecirkelverksamheten och i annan folkbildningsverksamhet, - antalet studietimmar i studiecirkelverksamheten och i annan folkbildningsverksamhet samt - antalet deltagare i studiecirklar och i annan folkbildningsverksamhet Antalet arrangemang, deltagare och studietimmar i annan folkbildningsverksamhet värderas till halva värdet jämfört med studiecirkelverksamheten. Kulturprogrambidrag 10 % Kulturprogrambidraget fördelas utifrån respektive lokal studieförbundsenhets relativa andel av antalet genomförda statsbidragsberättigade kulturprogram. Redovisning och utvärdering Det åligger varje studieförbundsavdelning som avser att erhålla kommunalt bidrag att till kommunen årligen och senast den 1 maj lämna in till kommunen verksamhetsberättelse och ekonomisk redogörelse för föregående år samt verksamhetsplan och budget för innevarande år. Av verksamhetsberättelsen skall det klart framgå vilka delar och i vilken mån den planerade verksamheten har genomförts. Eventuella avvikelser skall förklaras.

22 22(28) Örebro läns bildningsförbund har, enligt den fördelningsmodell som kommunen antagit, fördelat Hällefors kommuns bidrag till studieförbunden 2010 enligt följande: Studieförbund Andel Bidrag 2010 ABF 65,91 % Studieförbundet BILDA 2,30 % Studiefrämjandet 11,00 % Studieförb. Vuxenskolan 2,35 % NBV 12,85 % Sensus 5,59 % SISU Summa Förvaltningens förslag till beslut - i enlighet med ovanstående förslag. - i enlighet med förvaltningens förslag.

23 23(28) 120 Medborgarförslag från Niclas Elsten, dnr /805 Kommunstyrelsen beslutade på sammanträde , 50 att överlämna rubricerade medborgarförslag till bildningsnämnden för beredning. sunderlag Niclas Elfstens medborgarförslag Kommunfullmäktiges beslut , 17 Kommunstyrelsens beslut , 50 Ärendet Medborgarförslaget lyder: Jag skulle vilja att man slapp betala hyra i Folkets Hus när man ordnar eller arrangerar något för ungdomar utan vinstsyfte. LAN brukar anordnas i Folkets Hus, det är en populär tillställning. Det brukar komma ca ungdomar i åldern år. Arbetet med LAN görs helt ideellt utan vinstsyfte. Anordnarna ser det som en social träning d v s att ungdomarna inte bara sitter hemma och umgås digitalt. Anordnade LAN är helt drogfria. Problemet är en lokal. Folkets Hus är perfekt där finns bord, toaletter och bredband. Det som behövs för att anordna ett LAN har tidigare köpts, den enda kostnaden som tillkommer är hyran. LAN har tidigare anordnats vid 1 2 tillfällen per år. Föreningen har då sökt bidrag hos Bildningsförvaltningen till hyran. Förvaltningen har vid dessa tillfällen ställt sig positiv till ansökan och hyreskostnaden för dessa LAN har betalts ur kontot Verksamhetsbidrag. - Uppdras till förvaltningen att utreda ärendet.

24 24(28) 121 Utredning av avgifter vid uthyrning av idrottssalar, dnr /808 Kommunfullmäktige beslutade på sammanträde , 94 bl a att bildningsnämnden utreder frågan om att återinföra kommunalt aktivitetsstöd. sunderlag Bildningsnämnden , 82 Kommunfullmäktige , 94 Ärendet Bildningsnämnden beslutade , 82 att lokaler ska vara hyresfria för föreningar/grupper där merparten av dem som deltar är under 20 år. Formuleringen i beslutet har lett till att många uppger att merparten av deras deltagare är under 20 år för att slippa att betala hyra. Intäkter från uthyrning av idrottssalarna är därmed i det närmaste obefintlig. Ekonomienheten anser att en förening/grupp som riktar sig till personer under 20 år och som har rätt att söka statligt stöd för desamma ska vara berättigad att hyra idrottssalarna avgiftsfritt. Att föreningen/gruppen anger att merparten av deltagarna är under 20 år bör dock inte vara tillräckligt för att få nyttja lokalerna hyresfritt. För att komma tillrätta med detta problem föreslår ekonomienheten att kommunen återinför ett kommunalt aktivitetsstöd. Det innebär att de föreningar som söker det har rätt till avgiftsfri hyra, medan de som inte söker får betala hyra. om kommunalt aktivitetsstöd ska utredas av bildningsnämnden, då det rör sig om föreningsverksamhet. - uppdras till bildningsförvaltningen att utreda ärendet.

25 25(28) 122 Ansökan om statsbidrag för yrkesvux, dnr /615 Möjlighet finns för kommuner att utöver ordinarie verksamhet inom den kommunala vuxenutbildningen ansöka om statsbidrag för att bedriva yrkesinriktad gymnasial yrkesutbildning Förvaltningens förslag till beslut - ansöka om statsbidrag för yrkesinriktad gymnasial vuxenutbildning i enlighet med förvaltningens förslag.

26 26(28) 123 Delgivningsärenden, dnr 24.10/ Bildningsförvaltningens samverkansgrupp Arbetsplatsträff vid Snäckeskolan Arbetsplatsträff vid Grythyttans skola Arbetsplatsträff vid Kulturskolan Arbetsplatsträff, Grythyttans skola Arbetsplatsträff, Pihlskolan Kommunfullmäktige , 59 Välfärdsbokslut för Hällefors kommun Kommunfullmäktige , 52 Revisionsberättelse för Hällefors kommun avseende verksamheten år Kommunfullmäktige , 66 Hällefors kommuns årsredovisning för Kommunfullmäktige , 67 Hällefors kommuns tertialrapport Kommunfullmäktige , 68 Förändringar av internbudget avseende hyror för Hällefors bostads AB 12. Kommunfullmäktige , 69 Förändringar av internbudget avseende lokalkostnader i kommunhuset 13. Kommunfullmäktige , 70 Förändringar av internbudget avseende lokalkostnader i idrottshallar 14. Kommunfullmäktige , 80 Utredning om kommunala motionsanläggningar

27 27(28) 15. Kommunfullmäktige , 83 Organisationsförändring avseende centralköket samt utredningsuppdrag avseende kostverksamheten 16. Kommunfullmäktige , 95 Statliga bidrag för integration 17. Kommunfullmäktige , 103 Val av ny ersättare i bildningsnämnden efter Birger Antonsson (s) som valts till ordinarie ledamot - lägga delgivningsärendena till handlingarna.

28 28(28) 124 Delegationsärenden, dnr 25.10/ Biträdande rektor, Klockarhagsskolan, 15 % fr o m Modersmålslärare, Elevhälsan, 100 % fr o m Studie- och yrkesvägledare, 80 %, fr o m och tillsvidare 4. Vik lärare vid Klockarhagsskolan 50 %, fr o m Vik lärare vid Klockarhagsskolan 75 %, fr o m Speciallärare vid Klockarhagsskolan 100 %, fr o m Vik lärare vid Klockarhagsskolan 75 %, fr o m Lärare vid Klockarhagsskolan, 100 % fr o m och tillsvidare 9. Lärare Sv 2 vid Klockarhagsskolan 50 %, fr o m Lärare Ty, 35 %, fr o m Lärare textilslöjd vid Klockarhagsskolan 50 %, fr o m Lärare vid Klockarhagsskolan 100 %, fr o m och tillsvidare 13. Lärare vid Klockarhagsskolan, 100 %, fr o m och 29 och 30/10 ang anpassad studiegång enligt grundskoleförordningen 5 kap, 10 - lägga delegationsärendena till handlingarna.

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Bildningsnämnden (11)

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Bildningsnämnden (11) Bildningsnämnden 2009-02-17 1(11) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen kl 08.30-12.00 Beslutande Kenth W Johansson, (m), ordförande Birger Antonsson, (s) ers R Sörling Allan Myrtenkvist, (s) Anna Hult

Läs mer

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Bildningsnämnden (15)

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Bildningsnämnden (15) Bildningsnämnden 2009-09-01 1(15) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen kl 08.30 16.30 Beslutande Ritha Sörling (s), ordförande Allan Myrtenkvist, (s) t om 80, kl 16.00 Birger Antonsson, (s) ers A Hult

Läs mer

Datum Elisabeth H Solberg, förvaltningschef Inger Törnkvist, sekreterare. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Inger Törnkvist

Datum Elisabeth H Solberg, förvaltningschef Inger Törnkvist, sekreterare. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Inger Törnkvist 1(26) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, kl. 08.30 18.00 ande Ledamöter Allan Myrtenkvist, ordförande (s) Birger Antonsson, (s) Anna Hult, (s) Olle Samuelsson, (c) Marguerite Wase, (hob) ers S Jansson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(22) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, kl. 13.00-18.30 ande Ledamöter Birger Antonsson, (S) Anna Hult, (S) Marguerite Wase, (HOB) Stefan Backius, (V), ordförande Madeleine Hautamäki, (C) Kenth W

Läs mer

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Bildningsnämden 2008-02-05 1(12)

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Bildningsnämden 2008-02-05 1(12) Bildningsnämden 2008-02-05 1(12) Plats och tid Kommunhuset Hällefors 13.00 15.20 Beslutande Ritha Sörling, (s) ordf Kenth W Johansson (m) v ordf Allan Myrtenkvist (s) Birger Antonsson (s) ersätter A Hult

Läs mer

Uppföljning efter tillsyn i Nynäshamns kommun

Uppföljning efter tillsyn i Nynäshamns kommun 1 (5) Nynäshamns kommun kommunstyrelsen@nynashamn.se Uppföljning efter tillsyn i Nynäshamns kommun Beslut Skolinspektionen bedömer att Nynäshamns kommun har vidtagit sådana åtgärder att de påtalade bristerna

Läs mer

Samuel Eriksson, gruppledare (V) Tina Lanefjord, rektor, 11 Elisabeth H Solberg, förvaltningschef Inger Törnkvist, sekreterare

Samuel Eriksson, gruppledare (V) Tina Lanefjord, rektor, 11 Elisabeth H Solberg, förvaltningschef Inger Törnkvist, sekreterare 1(15) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, kl. 13.00 17.30 Beslutande Ledamöter Ritha Sörling, (S), ordförande Allan Myrtenkvist, (S) 16.00 t o m 8 Marjo Pruuki (S) ers A Myrtenkvist 9-18 Anna Hult,

Läs mer

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Bildningsnämden (14)

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Bildningsnämden (14) Bildningsnämden 2007-09-04 1(14) Plats och tid Förskolan Masken kl 13.00 17.00 Beslutande Övriga deltagande Ritha Sörling, ordförande (s) Allan Myrtenkvist, (s) Anna Hult, (s) Olle Samuelsson, (c) t o

Läs mer

Datum Ersättare Marjo Pruuki, (S) Monica Eriksson, (S) Madeleine Hautamäki, (C) Marguerite Wase, (HOB) 15.00

Datum Ersättare Marjo Pruuki, (S) Monica Eriksson, (S) Madeleine Hautamäki, (C) Marguerite Wase, (HOB) 15.00 1(19) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, kl. 13.00 16.00 ande Ledamöter Allan Myrtenkvist, ordförande (S) Anna Hult, (S) Birger Antonsson, (S) Olle Samuelsson, (C) Kenth W Johansson, (M) Sören Jansson,

Läs mer

Datum Göran Nilsson, förvaltningschef Mathias Brandt, verksamhetsutvecklare Inger Törnkvist, sekreterare

Datum Göran Nilsson, förvaltningschef Mathias Brandt, verksamhetsutvecklare Inger Törnkvist, sekreterare 2011-11-23 1(20) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, kl. 13.00 16.00 ande Ledamöter Stefan Backius, ordförande (V) Birger Antonsson (S) Anna Hult (S) Marguerite Wase (HOB) Madeleine Hautamäki (C) Kenth

Läs mer

Louise Branting (C), ordförande Roland Brodin (M) Sören Forslund (M) Catharina Erdtman (S) Ulla Bratt (S)

Louise Branting (C), ordförande Roland Brodin (M) Sören Forslund (M) Catharina Erdtman (S) Ulla Bratt (S) 1(12) Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00-15.00 ande Ledamöter Louise Branting (C), ordförande Roland Brodin (M) Sören Forslund (M) Catharina

Läs mer

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Bildningsnämnden (17)

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Bildningsnämnden (17) Bildningsnämnden 2008-12-02 1 (17) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen kl 13.00 16.30 Beslutande Ritha Sörling, ordförande (s) Allan Myrtenkvist (s) Anna Hult (s) Madeleine Hautamäki (c), ers O Samuelsson

Läs mer

Datum Lena Sahrblom, t f förvaltningschef Göran Nilsson, förvaltningschef fr o m Inger Törnkvist, sekreterare

Datum Lena Sahrblom, t f förvaltningschef Göran Nilsson, förvaltningschef fr o m Inger Törnkvist, sekreterare 1(20) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, kl. 13.00 16.30 ande Ledamöter Stefan Backius, ordförande, (V) Birger Antonsson, (S) Anna Hult, (S) Marguerite Wase, HOB) Madeleine Hautamäki, (C) Kenth W Johansson,

Läs mer

Skolbeslut för grundskola

Skolbeslut för grundskola Skolbeslut 2011-02-18 Dnr 43-2010:2373 Skolbeslut för grundskola efter tillsyn i Lundbyskolan i Örebro kommun Skolbeslut Tillsyn i Lundbyskolan Örebro kommun 2011-02-18 2 (11) Dnr 43-2010:2373 Rektor vid

Läs mer

Beslut för vuxenutbildning

Beslut för vuxenutbildning Beslut Utbildningsnämnden Lidingö kommun lidingo.stad@lidingo.se Rektor Eva-Lotta Arenander Lidingö vuxenutbildning eva-lotta.arenander@lidingo.se 2012-09-12 Dnr 43-2011:4845 Beslut för vuxenutbildning

Läs mer

Regelbunden tillsyn i Blåklintskolan i Mjölby kommun. Delbeslut. Rapport regelbunden tillsyn Dnr :1652

Regelbunden tillsyn i Blåklintskolan i Mjölby kommun. Delbeslut. Rapport regelbunden tillsyn Dnr :1652 Regelbunden tillsyn i Blåklintskolan i Mjölby kommun Delbeslut Rapport regelbunden tillsyn Dnr 43-2009:1652 Delbeslut Regelbunden tillsyn i Blåklintskolan Mjölby kommun Datum 2009-10-23 Dnr 43-2009:1652

Läs mer

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Bildningsnämnden 2009-03-31 1(21)

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Bildningsnämnden 2009-03-31 1(21) Bildningsnämnden 2009-03-31 1(21) Plats och tid Kommunhuset, plenisalen kl. 13.00-19.30 Beslutande Övriga deltagande Ritha Sörling, (s), ordförande Allan Myrtenkvist (s) t.o.m 29, kl 18.00 Birger Antonsson

Läs mer

Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Hans Öijerstedt (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund (M) Nils Matsson (M) 40-47

Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Hans Öijerstedt (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund (M) Nils Matsson (M) 40-47 1(13) Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00-15.00 ande Ledamöter Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Hans Öijerstedt (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund

Läs mer

Skolbeslut för grundskola

Skolbeslut för grundskola Beslut 2011-03-03 Dnr 43-2010:852 Skolbeslut för grundskola efter tillsyn i Hagbyskolan i Kalmar kommun Skolbeslut Tillsyn i Hagbyskolan 2011-03-03 2 (10) Dnr 43-2010:852 Rektorn vid Hagbyskolan Kyrkallén

Läs mer

Regelbunden tillsyn i Vasaskolan i Mjölby kommun. Delbeslut. Rapport regelbunden tillsyn Dnr :1652

Regelbunden tillsyn i Vasaskolan i Mjölby kommun. Delbeslut. Rapport regelbunden tillsyn Dnr :1652 Regelbunden tillsyn i Vasaskolan i Mjölby kommun Delbeslut Rapport regelbunden tillsyn Dnr 43-2009:1652 Delbeslut Regelbunden tillsyn i Vasaskolan Mjölby kommun Datum 2009-10-23 Dnr 43-2009:1652 Rektorn

Läs mer

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Bildningsnämden (12)

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Bildningsnämden (12) Bildningsnämden 2008-09-02 1(12) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen kl 13.00 16.00 Beslutande Ritha Sörling, ordförande (s) Anna Hult, (s) Madeleine Hautamäki, (c) ers A Myrtenkvist (s) Olle Samuelsson,

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Utskottet Lärande och stöd 2009-09-02 140

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Utskottet Lärande och stöd 2009-09-02 140 Utskottet Lärande och stöd 2009-09-02 140 Plats och tid Verkstaden, Fabriksgatan 5, kl. 08:00-15:50 Beslutande Övriga deltagande Aina Wåhlund, ordförande (S) Lars-Ove Jansson (S) Lisbeth Öjstrand (FP)

Läs mer

Beslut för grundskola

Beslut för grundskola Järfälla kommun Rektorn vid Skälbyskolan Beslut för grundskola efter tillsyn av Skälbyskolan i Järfälla kommun Skolinspektionen, Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen 159 Telefon: 08-586

Läs mer

Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande

Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande 1 (12) Plats och tid Kommunkontoret kl. 14.00-14.30 Beslutande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande Åke Svensson, skolchef Ann-Christine Sandell,

Läs mer

BN AU PROTOKOLL

BN AU PROTOKOLL BN AU PROTOKOLL HEDEMORA KOMMUN ilu HEDEMORA 1(11) Plats och tid Tjädernhuset, sammanträdesrum Vargen, kl. 09.00-10.20 Beslutande Ledamöter Se närvarolista sidan 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista

Läs mer

Kari Staatsen (Hela Edas Lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas Lista) Hanna Andersson (M) Sylvia Jonasson (C) Lena Olsson (S)

Kari Staatsen (Hela Edas Lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas Lista) Hanna Andersson (M) Sylvia Jonasson (C) Lena Olsson (S) 1(7) Plats och tid Kommunstyrelsesalen Kommunkontoret Charlottenberg kl 13.00-15.30 Beslutande Kari Staatsen (Hela Edas Lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas Lista) Hanna Andersson (M) Sylvia Jonasson

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.25 Beslutande Kent Holmer, (s) ordförande Leif Andersson, (v) 1:e vice ordförande Lina Löfberg, (m) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c) ledamot Kerstin Andersson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(20) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, kl. 13.00 16.40 ande Ledamöter Stefan Backius, ordförande (V) Birger Antonsson, (S) Anna Hult, (S) Marguerite Wase, (HOB) Madeleine Hautamäki, (C) Hans Otto

Läs mer

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L)

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L) 1(10) Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00-15.00 Ledamöter Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond

Läs mer

Beslut för fristående grundskola med fritidshem

Beslut för fristående grundskola med fritidshem Inspira Förskolor och skolor AB Marita.Andersson@inspira-fos.se Rektorn vid Silverbäckens skola Ingela.Landen@inspira-fos.se Beslut för fristående grundskola med fritidshem efter tillsyn av Silverbäckens

Läs mer

Regelbunden tillsyn i Tallidsskolan

Regelbunden tillsyn i Tallidsskolan Regelbunden tillsyn i Botkyrka kommun Tallidsskolan Dnr 43-SV2008:214 Regelbunden tillsyn i Tallidsskolan Förskoleklass, årskurs 1-6 Särskola årskurs 1-6 Inledning Skolinspektionen har granskat verksamheten

Läs mer

Sammanträdesprotokoll (14) Barn- och utbildningsnämnden

Sammanträdesprotokoll (14) Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden 2015-11-25 1 (14) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 14.00-16.30 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Svante Hanses (KOSA) ordförande Pelle Källs (KOSA) Anne-Christine

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 14 december 2015 kl. 08:15-13:30. Eva Engström Sekreterare. Yvonne Nilsson Ekonom,

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 14 december 2015 kl. 08:15-13:30. Eva Engström Sekreterare. Yvonne Nilsson Ekonom, NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (12) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 14 december 2015 kl. 08:15-13:30. Beslutande Erik Eriksson Neu (S) Ordförande Kent

Läs mer

Beslut för grundskola och fritidshem

Beslut för grundskola och fritidshem Beslut 2013-04-17 Fria Maria Barnskola Rektorn vid Fria Maria Barnskola Beslut för grundskola och fritidshem efter tillsyn av Fria Maria Barnskola i Stockholms kommun Skolinspektionen, Box 23069, 104 35

Läs mer

Christina Johansson och Lars-Göran Zetterlund

Christina Johansson och Lars-Göran Zetterlund AMMANTRÄDEPROTOKOLL ida 1(6) Plats och tid Plenisalen, kommunhuset, Hällefors, kl. 18.00-18.15 Beslutande Ledamöter e bilagd förteckning Övriga närvarande e bilagd förteckning Justerare Christina Johansson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(17)

Sammanträdesprotokoll 1(17) Sammanträdesprotokoll 1(17) Plats och tid ande Övriga närvarande Kommunhuset, konferensrummet hos barn- och utbildningsförvaltningen, klockan 16.00 19.15 Ulf Olofsson (C), ordförande Thommy Ukkonen (S)

Läs mer

Datum Ersättare Marjo Pruuki, (S) t o m 87 kl Maria Gustafsson, (V)

Datum Ersättare Marjo Pruuki, (S) t o m 87 kl Maria Gustafsson, (V) 1(26) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, kl. 13.00 17.00 Beslutande Ledamöter Stefan Backius, ordförande (V) Birger Antonsson, (S) Anna Hult, (S) Marguerite Wase (HOB) Madeleine Hautamäki, (C) Martin

Läs mer

Beslut. Hällefors kommun 712 83 Hällefors 2010-05-19. Dnr 43-2009:3888. Kommunbeslut. efter tillsyn i Hällefors kommun

Beslut. Hällefors kommun 712 83 Hällefors 2010-05-19. Dnr 43-2009:3888. Kommunbeslut. efter tillsyn i Hällefors kommun Beslut Hällefors kommun 712 83 Hällefors 2010-05-19 Dnr 43-2009:3888 Kommunbeslut efter tillsyn i Hällefors kommun 2 (32) Innehållsförteckning Helhetsbedömning och beslut Allmänt om tillsynen Beskrivning

Läs mer

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande 1 (13) Plats och tid Kommunkontoret kl. 14.00-14.45 Beslutande Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande Åke Svensson,

Läs mer

Bildningsnämnden 2015-05-18 1(14)

Bildningsnämnden 2015-05-18 1(14) Bildningsnämnden 2015-05-18 1(14) Plats och tid Kommunhuset, nämndrummet, kl. 13.00 16.15 Beslutande Lillemor Larsson (V) ordförande Birgitta Persson (S) ersätter Per Aspengren (S) Steinar Ruud (S) 73-82,

Läs mer

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Bildningsnämnden (19)

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Bildningsnämnden (19) Bildningsnämnden 2009-10-27 1(19) Plats och tid Kommunkontoret, Plenisalen kl 13.00 18.00 Beslutande Ritha Sörling, (s) ordförande Allan Myrtenkvist, (s) t o m 103:d kl 16.00 Birger Antonsson, (s) ers

Läs mer

Lennart Fernström verksamhetschef Anna Elmqvist, sekreterare Agneta Greek, förskolechef 23 Martin Bollner, ekonom 24-25

Lennart Fernström verksamhetschef Anna Elmqvist, sekreterare Agneta Greek, förskolechef 23 Martin Bollner, ekonom 24-25 1(10) Plats och tid Kommunstyrelsesalen Kommunkontoret Charlottenberg kl 13.00-16.00 Beslutande Kari Staatsen (Hela Edas Lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas Lista) Gun Andersson (M) ersättare

Läs mer

Kommunledningskontoret

Kommunledningskontoret 1(13) Plats och tid Kommunledningskontoret, kl 08.35-11.10 Beslutande Ledamöter Joanna Stridh (C), ordförande Lena Johansson (KD), vice ordförande Peter Jonsson (M) Barbro Aastrup (S) Rickard Möller (S)

Läs mer

Sida 1(14) PROTOKOLL. Utbildningsnämnden. Ljusdalssalen, Kommunhuset torsdagen den 28 juni 2018 kl 13:00-15:45

Sida 1(14) PROTOKOLL. Utbildningsnämnden. Ljusdalssalen, Kommunhuset torsdagen den 28 juni 2018 kl 13:00-15:45 1(14) Plats och tid Ljusdalssalen, Kommunhuset torsdagen den 28 juni 2018 kl 13:00-15:45 Beslutande Ledamöter Allan Cederborg (M), Ordförande Nathalie Häll (M) Suzanne Blomqvist (L) Mikael Andersson Sellberg

Läs mer

Robert Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Eva-Marie Westerlund (s) Lars-Gunnar Andersson (s)

Robert Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Eva-Marie Westerlund (s) Lars-Gunnar Andersson (s) Barn- och utbildningsutskottet 2018-05-14 1 (16) Plats och tid Kommunkontoret Robertsfors 2018-05-14 kl. 13:00-15:30 Beslutande Robert Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Eva-Marie Westerlund

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl 1 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 13.00 14.40 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(16) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, kl. 13.00 ande Ledamöter Birger Antonsson, vice ordförande (S) Anna Hult, (S) Marguerite Wase, (-) Stefan Backius, (V), ordförande Martin Eklund (S) Ulla Werdin

Läs mer

Karl Persson (SD) Linda Jonsson, förvaltningssekreterare Helen Källvik, ekonom Tove Frostvik, barn-och bildningschef

Karl Persson (SD) Linda Jonsson, förvaltningssekreterare Helen Källvik, ekonom Tove Frostvik, barn-och bildningschef Sammanträdesdatum Sida 1/9 Plats och tid Sammanträdesrummet, övrevåningen, Hagfors stadshus kl 09:10 10:30 Beslutande Övriga Göran Eriksson (S) Lena Svensson (S) Jan Klarström (SD) Ulla Lundh (S) Karl

Läs mer

Beslut för grundskola och fritidshem

Beslut för grundskola och fritidshem Beslut 2013-06-19 Stiftelsen Uppsala Musikklasser thorsson@edwardlynx.com Rektorn vid Uppsala Musikklasser annie.aberg@uppsalamusikklasser.se Beslut för grundskola och fritidshem efter tillsyn av Uppsala

Läs mer

SKN Ej delegerade beslut 150128

SKN Ej delegerade beslut 150128 SKN j delegerade beslut 150128 Nr Område Lagrum VDR Anmärkning Besvär A 10 ALLMÄNNA ÄRNDN R A 19 Utdelning av stipendier och bidrag ur fonder / V nligt BLN 2014-06-10 p. 10 A 25 Beslut om skolenheter och

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsens arbetsutskott

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsens arbetsutskott : Plats och tid Kommunkansliet, den, kl. 13.00-13.15 Beslutande Övriga närvarande Leif Sandberg (C), ordförande Per-Martin Svensson (M), 1:e vice ordförande Torgny Larsson (S), 2:a vice ordförande Tf.

Läs mer

Utbildningsnämnden 2004-08-31 1 (14) Kommunhuset, rum 293, kl 08.30-13.10. Bror Sterner Agneta Rönn

Utbildningsnämnden 2004-08-31 1 (14) Kommunhuset, rum 293, kl 08.30-13.10. Bror Sterner Agneta Rönn Utbildningsnämnden 2004-08-31 1 (14) Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 08.30-13.10. Beslutande Britta Bergström Bror Sterner Agneta Rönn Monica Lantz Thomas Uppman Stefan Ohlsson Agnetha Bertheau

Läs mer

Kari Staatsen (Hela Edas Lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas Lista) Hanna Andersson (M) Sylvia Jonasson (C) Lena Olsson (S)

Kari Staatsen (Hela Edas Lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas Lista) Hanna Andersson (M) Sylvia Jonasson (C) Lena Olsson (S) 2017-02-13 1(14) Plats och tid Kommunstyrelsesalen Kommunkontoret Charlottenberg kl 13.00 Beslutande Kari Staatsen (Hela Edas Lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas Lista) Hanna Andersson (M) Sylvia

Läs mer

Beslut för grundskola, grundsärskola och fritidshem

Beslut för grundskola, grundsärskola och fritidshem Beslut 2013-06-14 Lunaskolan Rektorn vid Lunaskolan Beslut för grundskola, grundsärskola och fritidshem efter tillsyn av Lunaskolan i Stockholms kommun Skolinspektionen, Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress:

Läs mer

Hans Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Magnus Forsberg (L) ersätter Per Olofsson (c) Eva-Marie Westerlund (s) Lars-Gunnar Andersson (s)

Hans Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Magnus Forsberg (L) ersätter Per Olofsson (c) Eva-Marie Westerlund (s) Lars-Gunnar Andersson (s) Barn- och utbildningsutskottet 2017-10-16 1 (15) Plats och tid Kommunkontoret Robertsfors 2017-10-16 kl. 13:00-15:30 Beslutande Hans Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Magnus Forsberg (L) ersätter

Läs mer

Datum Ersättare Pirjo Drakhjerta (S) Ewa Lindbäck (M)

Datum Ersättare Pirjo Drakhjerta (S) Ewa Lindbäck (M) 1(21) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, kl. 13.00-17.00 Beslutande Ledamöter Kenth W Johansson (M), ordförande Anna Hult (S) 107-119 kl 16.45 Pirjo Drakhjerta (S) ers A Hult 120-122 Marjo Prukki (S),

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Sida 1 (15) Plats och tid Näringslivets Hus, tisdagen den 22 januari 2019 kl 08:00-09.05 ande Alda Danial (L) Ordförande Ann-Britt Danielsson (M) Vice ordförande Anne-Marie Wahlström (S) Jan Henningsson

Läs mer

Ajournering: ,

Ajournering: , 1(15) Plats och tid Linden, Nybrogatan 15, torsdagen den 14 juni 2018 kl 08:00-11:05 Ajournering: 09.30-10.05, 10.30-10.50 Beslutande Närvarande ej tjänstgörande ersättare Ledamöter Stig Nilsson (S), Ordförande

Läs mer

Kari Staatsen (HEL), ordförande Birgitta Olsson (HEL) Sylvia Jonasson (C) Lena Olsson (S) Hanna Andersson (M

Kari Staatsen (HEL), ordförande Birgitta Olsson (HEL) Sylvia Jonasson (C) Lena Olsson (S) Hanna Andersson (M 1(10) Plats och tid Kommunstyrelsesalen Kommunkontoret Charlottenberg kl 13.00-15.15 Beslutande Kari Staatsen (HEL), ordförande Birgitta Olsson (HEL) Sylvia Jonasson (C) Lena Olsson (S) Hanna Andersson

Läs mer

Beslut för gymnasieskola

Beslut för gymnasieskola Beslut 2012-11-27 Stockholms idrottsgymnasium AB johan@idrottsgymnasiet.se Rektorn vid Stockholms Idrottsgymnasium klas@idrottsgymnasiet.se Beslut för gymnasieskola efter tillsyn av den fristående gymnasieskolan

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(11)

Sammanträdesprotokoll 1(11) Sammanträdesprotokoll 1(11) Plats och tid ande Övriga närvarande Kommunhuset, konferensrummet hos barn- och utbildningsförvaltningen, klockan 16.00 17.10 Ulf Olofsson (S), ordförande Eva Andersson (S)

Läs mer

Beslut för grundskola

Beslut för grundskola Beslut 2012-10-02 Dnr 43-2011:4845 Lidingö kommun Lidingo.stad@lidingo.se Rektorn vid Bodals skola agneta.wemnell@lidingo.se Beslut för grundskola efter tillsyn av Bodals skola i Lidingö kommun Skolinspektionen,

Läs mer

Elisabeth Stenberg Michalski (S), ordförande Mathias Gerdin (AltBr) Rolf Mårtensson (M) Annika Molldén (S) Linda Pilthammar (SD)

Elisabeth Stenberg Michalski (S), ordförande Mathias Gerdin (AltBr) Rolf Mårtensson (M) Annika Molldén (S) Linda Pilthammar (SD) 1(13) Plats och tid Sammanträdesrummet i Vita huset, kl. 8.30 11.25 Beslutande Ledamöter Elisabeth Stenberg Michalski (S), ordförande Mathias Gerdin (AltBr) Rolf Mårtensson (M) Annika Molldén (S) Tjänstgörande

Läs mer

Bo-Inge Nilsson (Hela Edas Lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas Lista) Hanna Andersson (M) Sylvia Jonasson (C) Lena Olsson (S)

Bo-Inge Nilsson (Hela Edas Lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas Lista) Hanna Andersson (M) Sylvia Jonasson (C) Lena Olsson (S) 1(7) Plats och tid Kommunstyrelsesalen Kommunkontoret Charlottenberg kl 11.00-14.20 Beslutande Bo-Inge Nilsson (Hela Edas Lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas Lista) Hanna Andersson (M) Sylvia

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden (10) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl

Barn- och utbildningsnämnden (10) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl Barn- och utbildningsnämnden 2016-08-16 1(10) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl 9.00 10.40 Beslutande: Torbjörn Parling (S), ordförande, 51 56 Henric Forsberg (S) ersättare för Patrik

Läs mer

Skolbeslut för gymnasieskola

Skolbeslut för gymnasieskola Beslut Bruksgymnasiet Gymnasievägen 1 747 40 Gimo 2011-03-30 Dnr 43-2010:5173 Skolbeslut för gymnasieskola efter tillsyn av Bruksgymnasiet i Östhammars kommun 2011-03-30 Skolbeslut Tillsyn i Bruksgymnasiet

Läs mer

Bildningsnämnden (16)

Bildningsnämnden (16) Bildningsnämnden 2016-10-24 1(16) Plats och tid Kommunhuset, nämndrummet kl. 13.00 Beslutande Lillemor Larsson (V) ordförande Per Aspengren (S) Anders Englund (S) Jan-Olof Hesselstedt (V) Anne-Marie Johansson

Läs mer

Beslut för fristående grundskola med fritidshem

Beslut för fristående grundskola med fritidshem Floda Friskoleförening Rektorn vid Floda friskola karinb@flodafriskola.se för fristående grundskola med fritidshem efter tillsyn av Floda friskola i Katrineholms kommun Skolinspektionen, Box 330, 581 03

Läs mer

Kommunkontoret kl Ulrika Thulin, ordförande Kerstin Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande

Kommunkontoret kl Ulrika Thulin, ordförande Kerstin Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Sida 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret kl 08.40 11.30 Beslutande Ulrika Thulin, ordförande Kerstin Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Övriga deltagande Göran Olsson, förvaltningschef

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Kommunhuset, Mästaren kl 16.30-18.05 ande Kenth Wengholm (M) Ordförande Hans Dahm (S) Vice ordförande Ann Ohlsson (Fp) Annika Singleton (KD) Maria Sundqvist (S) Justerande Annica Erikssen

Läs mer

Beslut för grundskola

Beslut för grundskola Sollentuna kommun bun@sollentuna.se Rektorn vid Djupdalsskolan, RH-enhet, Leskulla.carell@sollentuna.se Beslut för grundskola efter tillsyn av Djupdalsskolan, RH-enhet, i Sollentuna kommun Skolinspektionen,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(16)

Sammanträdesprotokoll 1(16) Sammanträdesprotokoll 1(16) Plats och tid ande Övriga närvarande Kommunhuset, konferensrummet hos barn- och utbildningsförvaltningen, klockan 16.00 18.45 Ulf Olofsson (C), ordförande Thommy Ukkonen (S)

Läs mer

Beslut för grundskola

Beslut för grundskola Vilhelmina kommun Rektorn vid Latikberg skola för grundskola efter tillsyn av Latikberg skola i Vilhelmina kommun Skolinspektionen, Box 3177, 903 04 Umeå, Besöksadress Nygatan 18-20 Telefon: 08-586 080

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden (10)

Barn- och utbildningsnämnden (10) Barn- och utbildningsnämnden 2017-02-07 1(10) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl 9.00 12.15 Beslutande: Torbjörn Parling (S), ordförande Patrik Fornander (M) Olle Engström (S) Sune

Läs mer

Beslut för grundskola

Beslut för grundskola Beslut 2011-01-20 Dnr 43-2010 :852 Beslut för grundskola efter tillsyn i Falkenbergsskolan i Kalmar kommun Skolbeslut Tillsyn i Falkenbergsskolan 2011-01-20 2 (8) Dnr 43-2010: 852 Rektorerna vid Falkenbergsskolan

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(38) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, kl. 13.00 17.30 ande Ledamöter Stefan Backius, (V), ordförande Birger Antonsson, (S) Anna Hult, (S) Marguerite Wase, (HOB) Madeleine Hautamäki, (C) Kenth W

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum: 2011-11-16 Sid:108 Instans Barn- och utbildningsutskottet Plats och tid Barn- och utbildningskontoret kl 15.00 Beslutande Övriga deltagande Alexander Josefsson (M) Ordförande Nelly Jansson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(9)

Sammanträdesprotokoll 1(9) Sammanträdesprotokoll 1(9) Plats och tid ande Kommunhuset, konferensrummet hos barn- och utbildningsförvaltningen, klockan 16.30 18.00 Kent Christensen (S), ordförande Majja Neverland (V) Övriga närvarande

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred 5 december 2017 kl. 08:30-12.10 ande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Rosie Folkesson, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande Lars Rönnlund,

Läs mer

Regelbunden tillsyn i Bjälbotullskolan i Mjölby kommun. Delbeslut. Rapport regelbunden tillsyn Dnr :1652

Regelbunden tillsyn i Bjälbotullskolan i Mjölby kommun. Delbeslut. Rapport regelbunden tillsyn Dnr :1652 Regelbunden tillsyn i Bjälbotullskolan i Mjölby kommun Delbeslut Rapport regelbunden tillsyn Dnr 43-2009:1652 Delbeslut Regelbunden tillsyn i Bjälbotullskolan Mjölby kommun Datum 2009-09-16 Dnr 43-2009:1652

Läs mer

Ola Ström, kommunchef Ingrid Holmgren, socialchef Ann-Louise Eriksson, MAS Mathias Brandt, kommunsekreterare

Ola Ström, kommunchef Ingrid Holmgren, socialchef Ann-Louise Eriksson, MAS Mathias Brandt, kommunsekreterare 1(10) Plats och tid Formens hus, kl. 15.00-15.50 Beslutande Ledamöter Se bilagd förteckning Ersättare Thomas Lönn (S), ej tjänstgörande Ronnie Faltin (S), ej tjänstgörande Vivianne Pettersson (M), ej tjänstgörande

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret onsdagen den 14 mars 2018 kl. 08:30-12:00

Plats och tid Kommunkontoret onsdagen den 14 mars 2018 kl. 08:30-12:00 1(17) Plats och tid Kommunkontoret onsdagen den 14 mars 2018 kl. 08:30-12:00 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Utses att justera Cariné Ahlfeldt (-) Justeringens

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (14) Utbildningsnämnden 2010-06-02

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (14) Utbildningsnämnden 2010-06-02 Sammanträdesprotokoll Blad 1 (14) Plats och tid Kommunhuset rum 293 kl 08.15-10.40. Beslutande Britta Bergström (S) Leif Thor (M) Ann-Sophie Nygren (S) Mikael Sporgelin (S) Roger Persson (S) Lina Erixon

Läs mer

Anders Bengtsson (KD)

Anders Bengtsson (KD) Barn- och utbildningsnämnden 2018-02-07 1 (13) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 15:00-16:25 Beslutande Ledamöter Svante Hanses (KOSA), ordförande Ann-Christine Karlsson (S) Per Källs (KOSA) Maria

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-03-27 1 Plats och tid Beslutande Skolkansliet, Malung Kl. 08.00-10.00 Sofia Söderström (S), ordförande Ann-Christine Tangen (M) Thomas Fehrm (V) Övriga

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 54 Plats och tid Hjernet, tisdagen den 12 oktober 2010, kl 08.30-08.50. Beslutande Solveig Oscarsson (S), ordförande Kjell Söderlund (S) Eva Overgaard (S) Eleonore Karlsson (S) Johanna Bergström (S) tj

Läs mer

Beslut för grundskola och fritidshem

Beslut för grundskola och fritidshem Skolinspektionen Beslut 2013-04-30 Jönköpings kommun Rektorn vid Kålgårdsskolan Beslut för grundskola och fritidshem efter tillsyn av Kålgårdsskolan i Jönköpings kommun Skolinspektionen, Post- och besöksadress

Läs mer

Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45

Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45 1 (11) Plats och tid Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45 Beslutande Carl-Göran Svensson (c) Madli-Ann Pohla (m) Staffan Olzon (fp) Christer Grankvist (s) Maria Andersson (s) tjänstgör för Lennart Månsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2013-10-01 87 (91) Plats och tid Kommunhuset Vingåker, tisdagen den 1 oktober 2013 kl. 16.00-17.10 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Stefan Westin (S) ordf Rutger Hallin (M) Henrik Brunnmyra

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och skolnämndens arbetsutskott 2011-03-21 Plats och tid ande Sammanträdesrum Rimbo, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 14, Norrtälje kl 13.00-14.00 Göran Pettersson, ordförande Åsa Wennerfors (FP) 1:e

Läs mer

Dnr :4011. Skolbeslut för fristående grundskola. efter tillsyn av Potentia Education i Håbo kommun

Dnr :4011. Skolbeslut för fristående grundskola. efter tillsyn av Potentia Education i Håbo kommun 2010-04-20 Dnr 44-2009:4011 Skolbeslut för fristående grundskola efter tillsyn av Potentia Education i Håbo kommun Skolbeslut Tillsyn i Potentia Education 2010-04-20 1 (2) Dnr 44-2009:4011 Potentia Education

Läs mer

Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00

Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00 1(19) Plats och tid Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Justeringens

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret kl. 16.00-18.15 Beslutande Övriga deltagande Marie Gärdby, (C) ordförande Kent Holmer, (S) 1:e vice ordförande Viveca Dahlqvist (PF) 2:e vice ordförande Mikael Malm,

Läs mer

Beslut för gymnasieskola

Beslut för gymnasieskola Enskilda gymnasiet info@enskildagymnasiet.se Rektorn vid Enskilda gymnasiet lebi@enskildagymnasiet.se Beslut för gymnasieskola efter tillsyn av den fristående gymnasieskolan Enskilda gymnasiet i Stockholm

Läs mer

Beslut för grundskola

Beslut för grundskola Järfälla kommun Rektorn vid Högbyskolan Beslut för grundskola efter tillsyn av Högbyskolan i Järfälla kommun Skolinspektionen, Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen 159 Telefon: 08-586 080

Läs mer

Grästorps kommun Bildningsutskottet

Grästorps kommun Bildningsutskottet Sidan 1 av 15 Plats och tid Kulturhuset Bellmansalen, Grästorp, kl 13.00 16.45, ajournering 14.35-14.40, 15.55-16.00. Beslutande Närvaro/Frånvaro Ordinarie N/F Tjänstgörande ersättare Tobias Leverin (C)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2014-10-30 73 (832) Plats och tid Kommunhuset Vingåker, torsdagen den 30 oktober 2014, kl. 08.30-10.25 Beslutande Stefan Granetin Westin (S) ordf 61-67 Rutger Hallin (M) ordf 68 Helena Edrenius (S) tjänstg

Läs mer

Utbildningsnämnden 2003-12-16 1 (13) Agneta Rönn, t o m 147 (m) Thomas Uppman Birger Svensson Kenneth Rosén, t o m 147 (s)

Utbildningsnämnden 2003-12-16 1 (13) Agneta Rönn, t o m 147 (m) Thomas Uppman Birger Svensson Kenneth Rosén, t o m 147 (s) Utbildningsnämnden 2003-12-16 1 (13) Plats och tid Beslutande D-skolan, kl 13.15 17.05. Bror Sterner (s) Agneta Rönn, t o m 147 (m) Thomas Uppman (s) Birger Svensson (s) Kenneth Rosén, t o m 147 (s) Stefan

Läs mer

Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset, Vindeln, den 15 oktober 2015, kl , , lunch

Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset, Vindeln, den 15 oktober 2015, kl , , lunch 2015-10-15 1(18) Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset, Vindeln, den 15 oktober 2015, kl. 08.30 12.00, 13.00 14.30, lunch 12.00 13.00 Beslutande Britt-Louise Eriksson, (s) Simon Karström,

Läs mer

Skolbeslut för gymnasieskola

Skolbeslut för gymnasieskola Beslut Wendela Hebbegymnasiet Västergatan 2-4 151 89 Södertälje 2011-02-18 Skolbeslut för gymnasieskola efter tillsyn av Wendela Hebbegymnasiet i Södertälje kommun 2011-02-18 Skolbeslut Tillsyn i Wendela

Läs mer