SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "SAMMANTRÄDESPROTOKOLL"

Transkript

1 1(16) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, kl ande Ledamöter Birger Antonsson, vice ordförande (S) Anna Hult, (S) Marguerite Wase, (-) Stefan Backius, (V), ordförande Martin Eklund (S) Ulla Werdin (GL) Pirjo Drakhjerta (S) Maria Gustafsson (V) Ersättare Marjo Pruuki, (S) Övriga närvarande Tina Lanefjord, Förvaltningschef Peter Wiker, Utvecklingsstrateg Håkan Nordmark, Nämndsekreterare Linnea Hedkvist, Folkhälsostrateg Rep. Fastighetsavdelningen, Sune Ekman, Revisor, Justerare Anna Hult Justeringens plats och tid Kommunkontoret Torsdag.19/ kl Underskrifter Sekreterare Parag Håkan Nordmark Ordförande Stefan Backius Justerare Anna Hult ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Organ Bildningsnämnden Sammanträdesdatum då anslaget sätts upp då anslaget tas ned Förvaringsplats för protokollet Kommunkontoret Underskrift Håkan Nordmark

2 2(16) 1 Upprop. Upprop förrättas. 2 Val av justerare samt dag för justering. Anna Hult utses att jämte Ordförande justera dagens protokoll , klockan Fastställande av dagordning. Ordförande frågar nämnden om den kan godkänna den föreslagna dagordningen. Dagordningen fastställs enligt Ordförandens förslag. 4 Genomgång av föregående protokoll. Föregående protokoll läggs till handlingarna utan erinran.

3 3(16) Tema; Barn och elevprognoser kopplat till framtidens lokalbehov, dnr /600. Förvaltningschef och utvecklingsstrateg redogör för prognostiserat behov och befintliga lokaler i hela verksamheten. I förskolan kommer behovet av lokaler kommer att minska, dock inte särskilt mycket. SCB:s prognoser pekar mot att elevunderlaget i förskolan minskar med motsvarande en avdelning (ungefär 20 elever) till och med , och med ytterligare en avdelning till och med Samt att fastighetsförvaltaren bekräftade att ekonomienhetens genomgång av fastigheterna visat kommande omfattande renoveringsbehov i samtliga fastigheter som används i förskoleverksamheten. Det finns dock en möjlighet att förändra och koncentrera lokaler och dess lokalproblematik till en specifik plats, nämligen Lärkan. Representant från fastighetsavdelningen redogör för tankarna och förslagen kring detta.

4 4(16) 5 Kvalitetsgranskning av SO undervisning åk 7-9 i Hällefors kommun, dnr 61.12/600. Sammanfattning En kvalitetsgranskning av so-undervisningen i åk 7 9 i Hällefors kommer att genomföras av skolinspektionen under februari månad Informationsunderlag Skrivelse från skolinspektionen Ärendet Huvudsyftet med skolinspektionens kvalitetsgranskningar är att bidra till utveckling. Granskningen gör tydligt vad som behöver förbättras för att i högre grad nå målen för verksamheten inom det aktuella området. Syftet är även att beskriva väl fungerande inslag och att visa på framgångsfaktorer. Kvalitetsgranskningen grundar sig, utöver besök även på dokumentstudier. Granskningen genomförs i ett slumpmässigt urval av verksamheter i hela landet. Urvalet omfattar totalt 16 kommunala skolor samt 9 fristående skolor. Klockarhagsskolan i Hällefors är en av de skolor som valts ut. Ärendet återkommer med resultat när kvalitetsgranskningen har genomförts. Förvaltningschef redogör för tjänsteskrivelsen. Ordföranden påpekar att erfarenheterna från denna granskning kan bidra till arbetet med ökad måluppfyllelse, även i andra ämnen kan stimuleras. Bildningsnämnden godkänner informationen.

5 5(16) 6 Informationsansvaret för ungdomar år, dnr 12.12/600. Det kommunala informationsansvaret regleras i skollagen (29 kap 9 ). Ansvaret innebär att kommunen ska hålla sig informerad om hur de ungdomar som inte finns i, eller har avslutat gymnasieskolan med slutbetyg, sysselsätter sig. Kommunen ska till dessa ungdomar erbjuda utbildning. I Hällefors kommun sköts informationsansvaret från Pihlskolan. Riktlinjer för hur arbetet med informationsansvaret ska skötas i framtiden håller på att tas fram, mellan berörda förvaltningar, i enlighet med beslut på bildningsnämndens sammanträde Bildningsförvaltningen lämnar nedan sin årliga information kring hur de ungdomar som lämnade grundskolan under 2013 innefattas av informationsansvaret. Ordförande saknar en redogörelse över vad som faktiskt görs och vill att förvaltningen redovisar antal och vad dessa har för typ av sysselsättning. Vice ordförande efterlyser en upprättad handlingsplan för dessa individer men menar att intagningsnämnden kan vara ett forum för dessa frågor. Förskjutningen hit möjliggör en lättare uppföljning utan risk att äventyra enskilda individers integritet. Bildningsnämnden godkänner informationen.

6 6(16) 7 Du behövs dagen, dnr /620. Du behövs dagen återkommer en gång per år för åk 8 och 9, är en mycket bra och givande dag, där olika branscher är representerade. Studievägledarna anser att det är en viktig del av vägledningsstrategin att på ett tidigt stadium öka branschkunskapen hos eleverna. Det negativa som framkommit vid utvärdering är att dagen återkommer varje år, det blir en upprepning för våra elever, eftersom den riktar sig till både åk 8 och 9. Detta har gjort att åk 9 eleverna anser att genomförandet av Du behövs dagen i åk 9 inte varit meningsfull. Du behövs dagen borde därför återkomma vartannat år istället och då för åk 8. Ett förslag är att en arbetsgrupp bestående av rektor, lärare, studievägledare, Hällefors kommun och näringslivet, arbetar fram ett nytt koncept kring Du behövs dagen med tydligare riktlinjer där det framgår syfte, ansvarsfördelning och hur kostnaden ska fördelas. Förvaltningschef redogör för tjänsteskrivelsen och påpekar att texten har skrivningar som kan misstolkas. Exempelvis påtalas stycke sex (6), i tjänsteskrivelsen då många av dem aldrig varit i kontakt med arbetslivet vilket förståss inte är korrekt. Eleverna har prao verksamhet i årskurs 8 och 9. Studiebesök förekommer och inom de olika ämnen kommer eleverna i kontakt med arbetslivet, det är dock dagen som sådan som avhandlas. Vice ordförande menar att Du dagen behövs dagen bör vara ett återkommande fenomen varje år. Men att förslaget om arbetsgrupp är ypperligt, då man kan förändra innehållet så att inga individer känner att dagen inte är meningsfull. Bildningsnämnden godkänner informationen.

7 7(16) 8 Hälleviprojektet, dnr /820. Stefan Molander från Hällefors Hockeyklubb har i kommunfullmäktige och bildningsnämnd presenterat ett förslag kring hur Hällevi ska utvecklas, kallat vision Hällevi. Förvaltningen har vid sitt arbete med lokalresurser bedömt hur bildningsnämnden kan förhålla sig till projektet. Vision Hällevi Arbetsgruppen kring Vision Hällevi har i fullmäktige och i nämnd presenterat ett förslag på hur anläggningen vid Hällevi kan utvecklas. I visionen finns, förutom renovering av vissa nuvarande anläggningar, tillbyggnad av omklädningsrum och ett gym, en simhall, en bollhall, en lokal för skytte och anläggande av konstgräs med kyl/värmeslingor för olika behov. Eftersom någon förstudie inte är gjord, kan arbetsgruppen ännu inte ange några precisa siffror över vad utvecklingen skulle kosta, men riktvärdet ligger runt 100 miljoner. Förvaltningschef redogör för tjänsteskrivelsen. Ordföranden påpekar att man bör hålla informella informationskanaler öppna, trots att den direkta delaktigheten inte i detta läge är aktuellt. Bildningsnämnden godkänner informationen.

8 8(16) 9 Tillbud och olycksfall gällande elever i förskola och skola 2012, dnr /820. Under 2012 rapporterades totalt 72 tillbud och olyckor. Detta kan jämföras med 2011 då totalt 53 tillbud och olycksfall rapporterades. Förändringen negativt kan delvis förklaras av nya rutiner för tillbud och olycksfallsrapportering, och delvis av den ökade rapporteringsfrekvensen då nya rutiner införs. Förvaltningschef redogör för nuläge och hur ett bra förebyggande arbete minskar tillbud och olycksfall vilket innebär en tryggare skolmiljö. Ledamot Anna Hult menar att ökningen i siffror är bra. Det visar att man faktiskt jobbar med frågorna. Men efterlyser sammanställningar från den privata förskolan. Har politikerna möjlighet att granska även dessa? De borde rimligen vara med vid tillsyn och sammanställning. Bildningsnämnden godkänner informationen.

9 9(16) 10 Säkra skolvägar, dnr /629. Folkhälsostrateg i norra länsdelarna Linnea Hedkvist har arbetat med Projekt Säkra skolvägar. Målet med projektet har varit att säkra skolvägar, genom dialog och samarbete med barn och ungdomar i kommunen. Genom detta samarbete har kartläggning skett av vilka vägar som används och hur dessa kan förbättras ur säkerhetssynpunkt. Målet med projektet är att genom dialog med barn och unga utveckla säkra skolvägar för grundskoleelever i Hällefors kommun. Projektet har kommit till en fas där det inte längre ryms inom bildningsnämndens ansvarsområde. Projektet bör återföras till kommunstyrelsen för vidare utredning. Linnea Hedkvist redogör muntligen för nämnden om projektet. Det finns dock medel/resurser kvar. En tanke Linnea haft är att använda dessa till att bjuda in representanter från Borlänge kommun då de gjort ett jättearbete kring miljön med skola och skolvägar. Vice ordförande ifrågasätter varför verkställandet att minimera risker inte görs och frågar vart bollen egentligen ligger. En annan aspekt är att kartorna som projektgruppen tagit fram, där risker framgår, måste komma skolorna tillhanda. Ordförande påtalar att projektet till stora delar levt sitt eget liv och vill föra frågan till arbetsutskottet för vidare utvärdering och beslut ifråga om fortsättning. Bildningsnämnden godkänner informationen med ordförandens tillägg om att arbetsutskottet arbetar vidare med frågan.

10 10(16) 12 Långsiktig handlingsplan och verksamhetskonsekvenser 2013, dnr.12/041. Ordförande redogör för den politiska hanteringen och diskussionen kring bildningsnämndens budgetram Bildningsförvaltningen har i budgetarbetet inför 2013 aviserat att de tilldelade medlen inte räcker för att uppnå de mål för verksamheten som finns. Bildningsnämnden har uppdragit åt förvaltningen att ta fram nyckeltal för vad verksamheten kostar. Nämnden har också uppdragit åt förvaltningen att ta fram en åtgärdsplan med verksamhetskonsekvenser för att uppnå den budgetram nämnden tilldelats av kommunfullmäktige. Förvaltningen har tagit fram underlag till framtagande av nyckeltal och har också sammanställt en åtgärdsplan för att uppfylla budgetmålet. Förvaltningschef redogör för tjänsteskrivelsen. Ordförande påpekar att verksamheten är hårt ansatt och att många av konsekvenserna handlar om ren kvalitetsförsämring. Ledamot Ulla Werdin yrkar tilläggsbudgetering. Förvaltningens förslag till beslut Bildningsförvaltningen föreslår bildningsnämnden att fatta beslut om endera - att genomföra åtgärder enligt ovan, med full effekt från 2014 eller att till kommunfullmäktige ställa en begäran om tilläggsbudget för Bildningsnämnden beslutar att ansöka om tilläggsbudgetering motsvarande kronor till kommunfullmäktige.

11 11(16) 13 Kultur och fritidspolicy, dnr /800. Bildningsförvaltningen avgav under bildningsnämndens sammanträde sitt förslag på utformning av en kultur- och fritidspolicy. På sammanträdet diskuterades det vidare arbetet med utformningen av policyn, och förvaltningen lämnar nu förslag på hur detta kan ske. Ordförande framför synpunkter från vänsterpartiet att integration, jämlikhet och hållbarhet bör främjas. Liksom att måldokumentet; Hela Hällefors skall leva, beaktas. Vice ordförande vill skapa en arbetsgrupp och arbeta fram ett program, i samarbete mellan koalitionen och oppositionen. Gruppen bör bestå av två (2) representanter från koalitionen och en (1) från oppositionen. Ulla Werdin lämnar skriftligen in synpunkter från Grythyttelistan. Vice ordförande yrkar på att dokumentet Kultur och fritidfrågorna i Hällefors kommun används i arbetet med kultur och fritidspolicyn. Ordförande yrkar att synpunkterna från de olika politiska partierna arbetas in i policyn. Samt yrkar på att föreslagna arbetsgrupp bildas. Bildningsnämnden beslutar - Att de olika synpunkterna från de olika politiska partierna arbetas in i policyn och. - Att arbetsgrupp enligt ovan med två (2) representanter från koalition (Stefan Backius och Maria Gustavsson) och en (1) representant från opposition (Maria Jonsson Andersson) bildas. - Att dokumentet Kultur och fritidsfrågorna i Hällefors kommun tas med som arbetsmaterial i detta arbete.

12 12(16) 14 Flyktingmottagning 2013, dnr /616. Hällefors kommun har länge haft en organiserad flyktingmottagning. Denna verksamhet har dock förändrats över tid, både utifrån faktiskt antal som kommunen tagit emot, men också utifrån de av staten utbetalda bidragen för flyktingarna som bekostat/betalat denna verksamhet. Verksamheten har också delats upp i olika delar. Dessa delar åligger numera både Bildningsförvaltningen och Omsorgsförvaltningen. Totalt erhölls kronor i bidrag från staten Motsvarande siffra 2013 är kronor. Diskrepansen kronor måste således tas från andra verksamheter, vilket torde medföra kvalitetsförsämringar inom förvaltningarna. Om verksamheterna skall förbli oförändrade i sin helhet, krävs att Kommunfullmäktige tilläggsbudgeterar respektive nämnd där kostnaderna återfinns.nämnderna vill att Kommunfullmäktige beslutar att kostnadstäcka/tilläggsbudgetera respektive nämnd så att verksamheterna kan kvarvara i oförändrad form. Därutöver vill nämnderna att kommunfullmäktige uppdrar åt respektive nämnd att upprätta en integrationsplan. Inom integrationsplanen bör rymmas att verifiera avtalens förmåga att göra verksamheter så kostnadsneutrala som möjligt, främst i fråga om omfattning och antal. Omsorgsförvaltningens förslag till beslut Omsorgs- och bildningsförvaltningarna kommer att föreslå omsorgsnämnden, som äger beslutet i frågan, att fatta beslut om att - förskjuta ärendet till Kommunstyrelsen för utredning - till Kommunstyrelsen föreslå att fatta beslut om att uppdra åt nämnderna att utarbeta en integrationsplan Bildningsförvaltningens förslag till beslut Bildningsförvaltningen föreslår bildningsnämnden att fatta beslut om att - hantera frågan tillsammans med omsorgsnämnden enligt ovan Bildningsnämnden beslutar enligt förvaltningens förslag 1. Att förskjuta ärendet till Kommunstyrelsen för utredning. 2. Att Kommunstyrelsen föreslår Kommunfullmäktige att fatta beslut om att uppdra åt nämnderna att själva utarbeta en integrationsplan.

13 13(16) 15 Delegeringsbeslut, dnr / Lärare i spanska vid Klockarhagsskolan Obehörig barnskötare , vid behov 3. Obehörig lärare , vid behov 4. Obehörig barnskötare , vid behov 5. Obehörig lärare , vid behov 6. Klockarhagsskolan beslut 122/12 146/12, 1/13 20/13 samt 33/2013, anpassad studiegång enligt grundskoleförordningen 5 kap Klockarhagsskolan beslut 147/12 156/12 och 21/13 32/13 särskild undervisningsgrupp enligt grundskoleförordningen 5 kap 5 Förvaltningens förslag till beslut - anmäls och läggs till handlingarna. Bildningsnämnden beslutar att lägga informationen till handlingarna.

14 14(16) 16 Delgivningsärenden, dnr /600.. Kommunfullmäktige , 221 Budget för Hällefors kommun år 2013 och plan för Kommunfullmäktige , 234 Val av ny ersättare i bildningsnämnden efter Ylva Karttunen Bark (HOB) 3. Bildningsnämndens samverkansgrupp Protokoll 4. Bildningsnämndens arbetsutskott Protokoll Förvaltningens förslag till beslut - Delges och läggs till handlingarna Bildningsnämnden beslutar att lägga delgivningarna till handlingarna.

15 15(16) 17 Kvarstående ej verkställda beslut, dnr /600. verkställda sedan /11 Lars-Erik Erikssons (SD) motion om att anordna ett snoezelen rumsinnenas rum Niclas Elfstens medborgarförslag om byte av namn på Klockarhagsskolan från bildningsnämnden 121/10 Utredning av avgifter vid uthyrning av idrottssalar 157/11 Biblioteksupphandling, kvalitetsmässiga och ekonomiska 213/11 konsekvenser gällande entreprenad av biblioteksverksamheten kontra egen regi 174/11 Utarbeta en Kultur- och fritidspolicy 31/12 135/12 9/12 Utarbeta nyckeltal för 15-timmars barnen 25/12 28/12 Analys av osäkerheten i månadsuppföljning 43/12 Upprätta åtgärdsplan med tillhörande ekonomisk kalkyl för förbättringsbehoven i ärendet Uppföljning nya skolan 46/12 Ytterligare utveckla sammanställningen av framtida lokalbehov 64/12 Gymnasieprogram med inriktning hund, fortsatt utveckling redovisning under hösten 67/12 Ta fram en långsiktig strategi för förskoleverksamheten 136/12 91/12 En årlig återrapportering görs om vad som konkret blivit tillgängligt för invånarna i Hällefors kommun vad gäller avtalet med Länsteatern 140/12 Upprätta en långsiktig handlingsplan med 5-årsperspektiv med verksamhetskonsekvenser utifrån olika scenarier till nästkommande nämnd

16 16(16) 140/12 Tydliggöra verksamhetskonsekvenser för budgetramarna 2013 och arbeta fram konsekvensbeskrivningar av de beslutade reduceringarna till nästa nämnd Medborgarförslag Jette Nilssons medborgarförslag om simundervisning sommartid Motioner Lars-Göran Zetterlunds (C) motion om föreningspolitiskt handlingsprogram och Barbro Anderssons (S) motion om att kommunen tar initiativ till att ett idrottspolitiskt program tas fram i samverkan med idrottsrörelsen 7/06+ 11/07 Föreningspolitiskt handlingsprogram, tas tillsammans 86/07 med Idrottspolitiskt handlingsprogram. Utredning efter 70/ Kommer att ingå i Kultur- och fritidspolicyn. 13/10 Förvaltningens förslag till beslut - godkänna redovisningen Bildningsnämnden beslutar att lägga delgivningarna till handlingarna.

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 14 december 2015 kl. 08:15-13:30. Eva Engström Sekreterare. Yvonne Nilsson Ekonom,

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 14 december 2015 kl. 08:15-13:30. Eva Engström Sekreterare. Yvonne Nilsson Ekonom, NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (12) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 14 december 2015 kl. 08:15-13:30. Beslutande Erik Eriksson Neu (S) Ordförande Kent

Läs mer

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Bildningsnämnden (11)

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Bildningsnämnden (11) Bildningsnämnden 2009-02-17 1(11) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen kl 08.30-12.00 Beslutande Kenth W Johansson, (m), ordförande Birger Antonsson, (s) ers R Sörling Allan Myrtenkvist, (s) Anna Hult

Läs mer

Datum Kommunkontoret Måndag 18/ kl Underskrifter Sekreterare Parag

Datum Kommunkontoret Måndag 18/ kl Underskrifter Sekreterare Parag 1(20) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, kl. 13.00 ande Ledamöter Birger Antonsson, vice ordförande (S) Anna Hult (S) Marguerite Wase (-) Stefan Backius, (V), ordförande Kenth W Johansson (M) Johan

Läs mer

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Bildningsnämnden (15)

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Bildningsnämnden (15) Bildningsnämnden 2009-09-01 1(15) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen kl 08.30 16.30 Beslutande Ritha Sörling (s), ordförande Allan Myrtenkvist, (s) t om 80, kl 16.00 Birger Antonsson, (s) ers A Hult

Läs mer

Datum Göran Nilsson, förvaltningschef Mathias Brandt, verksamhetsutvecklare Inger Törnkvist, sekreterare

Datum Göran Nilsson, förvaltningschef Mathias Brandt, verksamhetsutvecklare Inger Törnkvist, sekreterare 2011-11-23 1(20) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, kl. 13.00 16.00 ande Ledamöter Stefan Backius, ordförande (V) Birger Antonsson (S) Anna Hult (S) Marguerite Wase (HOB) Madeleine Hautamäki (C) Kenth

Läs mer

Val- och demokratinämnden

Val- och demokratinämnden 1(12) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, Kl. 13.00-15.30 Beslutande Ledamöter Susanne Grundström (S) Jan Svärd (S) Samuel Eriksson (V) Robin Pleines (C) Bo Hedlund (C) Erkki Vuorijärvi (GL) Göran Strömqvist

Läs mer

Datum Ersättare Martin Eklund (S) Marjo Pruuki (S) Ulrika Jonsson (M) Maria Gustafsson (V)

Datum Ersättare Martin Eklund (S) Marjo Pruuki (S) Ulrika Jonsson (M) Maria Gustafsson (V) 1(23) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, kl. 13.00-17.30 Beslutande Ledamöter Allan Myrtenkvist, ordförande (S) Anna Hult 123-136 kl 17.10 Martin Eklund (S) ers A Hult 137-140 Birger Antonsson (S)

Läs mer

Datum Ersättare Pirjo Drakhjerta (S) Ewa Lindbäck (M)

Datum Ersättare Pirjo Drakhjerta (S) Ewa Lindbäck (M) 1(21) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, kl. 13.00-17.00 Beslutande Ledamöter Kenth W Johansson (M), ordförande Anna Hult (S) 107-119 kl 16.45 Pirjo Drakhjerta (S) ers A Hult 120-122 Marjo Prukki (S),

Läs mer

Kommunkontoret kl Ulrika Thulin, ordförande Kerstin Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande

Kommunkontoret kl Ulrika Thulin, ordförande Kerstin Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Sida 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret kl 08.40 11.30 Beslutande Ulrika Thulin, ordförande Kerstin Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Övriga deltagande Göran Olsson, förvaltningschef

Läs mer

Val- och demokratinämnden

Val- och demokratinämnden 1(6) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, Kl. 13.00-14.25 Beslutande Ledamöter Susanne Grundström (S) Jan Svärd (S) Samuel Ericson (V), ordförande Robin Pleines, (C) Jonas Domnauer (HOB), Erkki Vuorijärvi

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(17) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, kl. 11.00 17.00 ande Ledamöter Stefan Backius (V) ordförande Birger Antonsson, (S) Martin Eklund (S) ers Anna Hult, (S) Marguerite Wase, (C) Maria Gustavsson,

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.50 Beslutande Övriga deltagande Kent Holmer, (s) ordförande Leif Andersson, (v) 1:e vice ordförande Lina Löfberg, (m) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Räddningsnämnden 2012-06-27 1 Plats och tid Brandstation i Malung 16.30-19.00 Beslutande Jan Jespersen (S) Ordförande Lars-Åke Nilsson (M) Ledamot Daniel Johansson (FP) Ledamot Håkan Oskarsson (S) Ledamot

Läs mer

Tina Lanefjord, bildningschef Peter Wiker, utvecklingsstrateg Raija Sundin, nämndsekreterare Helen Hansson, förskolechef 14

Tina Lanefjord, bildningschef Peter Wiker, utvecklingsstrateg Raija Sundin, nämndsekreterare Helen Hansson, förskolechef 14 1(18) Bildningsutskottet Plats och tid Kommunhuset, Rektangeln, kl. 13.00 15.10 Beslutande Ledamöter Se bilagd förteckning Ersättare Thomas Lönn (S) Torbjörn Saxin (S) Övriga närvarande Tina Lanefjord,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(20) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, kl. 13.00 16.40 ande Ledamöter Stefan Backius, ordförande (V) Birger Antonsson, (S) Anna Hult, (S) Marguerite Wase, (HOB) Madeleine Hautamäki, (C) Hans Otto

Läs mer

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2: vice ordförande. Lina Löfberg

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2: vice ordförande. Lina Löfberg 1 (7) Plats och tid: Kommunkontoret kl. 14.00-15.55 Beslutande Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2: vice ordförande Övriga deltagande Agneta Henriksson,

Läs mer

2012-11-20. Socialkontoret, kl.15.00-16.30

2012-11-20. Socialkontoret, kl.15.00-16.30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Plats och tid ande Övriga närvarande Ersättare Socialkontoret, kl.15.00-16.30 Robin Gustavsson (kd) ordförande Sven-Erik Andersson (c) 1:e vice ordförande Leif Jannerstig (s)

Läs mer

Datum Lena Sahrblom, t f förvaltningschef Göran Nilsson, förvaltningschef fr o m Inger Törnkvist, sekreterare

Datum Lena Sahrblom, t f förvaltningschef Göran Nilsson, förvaltningschef fr o m Inger Törnkvist, sekreterare 1(20) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, kl. 13.00 16.30 ande Ledamöter Stefan Backius, ordförande, (V) Birger Antonsson, (S) Anna Hult, (S) Marguerite Wase, HOB) Madeleine Hautamäki, (C) Kenth W Johansson,

Läs mer

Christina Johansson och Allan Myrtenkvist

Christina Johansson och Allan Myrtenkvist 1(5) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, kl. 10.30 12.20 Beslutande Ledamöter Se bilagd förteckning Övriga närvarande Se bilagd förteckning Justerare Christina Johansson och Allan Myrtenkvist Justeringens

Läs mer

Kommunkontoret kl 14.00 17.25

Kommunkontoret kl 14.00 17.25 1 Plats och tid Kommunkontoret kl 14.00 17.25 Beslutande Lars Ottosson, (PF) ordförande Lina Löfberg, (M) 1:e vice ordförande Kent Holmer, (S) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (C) ledamot Marianne Zackrisson,

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 3 april 2008 kl. 08:15-12:25. Eva Engström Sekreterare. Kommunkontoret i Bergsjö

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 3 april 2008 kl. 08:15-12:25. Eva Engström Sekreterare. Kommunkontoret i Bergsjö NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (7) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 3 april 2008 kl. 08:15-12:25. Beslutande Stig Eng (c) Ordförande Monica Olsson (s)

Läs mer

Sida 1(14) PROTOKOLL. Utbildningsnämnden. Ljusdalssalen, Kommunhuset torsdagen den 28 juni 2018 kl 13:00-15:45

Sida 1(14) PROTOKOLL. Utbildningsnämnden. Ljusdalssalen, Kommunhuset torsdagen den 28 juni 2018 kl 13:00-15:45 1(14) Plats och tid Ljusdalssalen, Kommunhuset torsdagen den 28 juni 2018 kl 13:00-15:45 Beslutande Ledamöter Allan Cederborg (M), Ordförande Nathalie Häll (M) Suzanne Blomqvist (L) Mikael Andersson Sellberg

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Innehåll Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 21 Godkännande av ärendelista 2018/4007 4 22 Delgivningar 2018/4005 5 23 Systematiskt kvalitetsarbete 2018/4018 6-7 24 Budget 2019 2017/4098

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2011-02-16 1 Plats och Tid Stadshuset, kl. 08:00 12:00 Beslutande Olof Eriksson (S), ordförande Torbjörn Norén (S), ers f Linda Strand (S) Hans Andersen (S), ers f Laila Andrén

Läs mer

Utbildningsnämnden (9)

Utbildningsnämnden (9) Utbildningsnämnden 2013-08-28 1 (9) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 28 augusti kl. 9.00 11.50 med ajournering klockan 11.05 11.18. Bodil

Läs mer

Christina Johansson och Lars-Göran Zetterlund

Christina Johansson och Lars-Göran Zetterlund AMMANTRÄDEPROTOKOLL ida 1(6) Plats och tid Plenisalen, kommunhuset, Hällefors, kl. 18.00-18.15 Beslutande Ledamöter e bilagd förteckning Övriga närvarande e bilagd förteckning Justerare Christina Johansson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (5)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (5) Plats Lomma kommunhus, sammanträdesrum Flädie Tid 2019-05-14, kl. 09:00-12:21 Sammanträdesdatum s. 1 (5) Beslutande Övriga deltagare Fredrik Axelsson (M) Lena Wahlgren (M) Malin Taggu (M) Gun Larsson (L)

Läs mer

Kl Margit Johansson (M) Stig-Arne Svalö (S) Johnny Sködt (SD)

Kl Margit Johansson (M) Stig-Arne Svalö (S) Johnny Sködt (SD) 1 (8) Plats och tid Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Almliden, Blosset, Bjuv Kl 13.00-15.00 Arvo Hellman, ordförande (S) Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) Margit

Läs mer

Datum Ritha Sörling, gruppledare (S) Samuel Ericsson, gruppledare (V) Kenth Adamsson, förvaltningschef

Datum Ritha Sörling, gruppledare (S) Samuel Ericsson, gruppledare (V) Kenth Adamsson, förvaltningschef 1(4) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, kl. 18.00 19.00 Beslutande Ledamöter Ulrika Mellkvist (C), vice ordförande Kerstin Skogdalen (S) Mikael Eriksson (S) Christina Wilhelmsson (S) Sven-Åke Lundh

Läs mer

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Bildningsnämden 2008-02-05 1(12)

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Bildningsnämden 2008-02-05 1(12) Bildningsnämden 2008-02-05 1(12) Plats och tid Kommunhuset Hällefors 13.00 15.20 Beslutande Ritha Sörling, (s) ordf Kenth W Johansson (m) v ordf Allan Myrtenkvist (s) Birger Antonsson (s) ersätter A Hult

Läs mer

BN AU PROTOKOLL

BN AU PROTOKOLL BN AU PROTOKOLL HEDEMORA KOMMUN ilu HEDEMORA 1(11) Plats och tid Tjädernhuset, sammanträdesrum Vargen, kl. 09.00-10.20 Beslutande Ledamöter Se närvarolista sidan 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Barn- och utbildningsnämnden 2008-05-14 1 (11)

Sammanträdesdatum Sida Barn- och utbildningsnämnden 2008-05-14 1 (11) Barn- och utbildningsnämnden 2008-05-14 1 (11) Plats och tid: Kommunkontoret, Kisa onsdag 14 maj 2008, kl 09.30-11.45 Beslutande: Jörgen Banck (m), ordförande Torbjörn Mellgren (s) Lars Carlsson (fp) Kerstin

Läs mer

Ola Ström, kommunchef Ingrid Holmgren, socialchef Ann-Louise Eriksson, MAS Mathias Brandt, kommunsekreterare

Ola Ström, kommunchef Ingrid Holmgren, socialchef Ann-Louise Eriksson, MAS Mathias Brandt, kommunsekreterare 1(10) Plats och tid Formens hus, kl. 15.00-15.50 Beslutande Ledamöter Se bilagd förteckning Ersättare Thomas Lönn (S), ej tjänstgörande Ronnie Faltin (S), ej tjänstgörande Vivianne Pettersson (M), ej tjänstgörande

Läs mer

Håkan Frank (M) Mohammed Alkazhami (S) Mikaela Nordling (M) Hans Westergren (C) Fredrik Trygg (SD)

Håkan Frank (M) Mohammed Alkazhami (S) Mikaela Nordling (M) Hans Westergren (C) Fredrik Trygg (SD) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1(2) Plats och tid Östra Storgatan 29, Ludvika, kl. 16:00 17:00 Beslutande ledamöter Håkan Frank (M) Mohammed Alkazhami (S) Mikaela Nordling (M) Hans Westergren

Läs mer

Kommunhuset, Dalen Tisdagen den 21 april 2015 kl 18:00 21:35

Kommunhuset, Dalen Tisdagen den 21 april 2015 kl 18:00 21:35 2015-04-21 1 (19) Plats och tid ande Kommunhuset, Dalen Tisdagen den 21 april 2015 kl 18:00 21:35 Anders Magnhagen (S), ordförande Jessica Ashworth (M), 1:e vice ordf Linda Andersson (S) Adele Olander

Läs mer

Datum Tina Lanefjord, förvaltningschef Peter Wiker, utvecklingsstrateg Inger Törnkvist, sekreterare

Datum Tina Lanefjord, förvaltningschef Peter Wiker, utvecklingsstrateg Inger Törnkvist, sekreterare 1(18) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, kl. 13.0015.00 ande Ledamöter Allan Myrtenkvist (S), ordförande Marjo Prukki (S), ers A Hult Birger Antonsson (S) Kenth W Johansson (M) Maria Jansson Andersson

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Kommunhuset, Tapetsören, kl. 17.00-20.40 ande Kenth Wengholm (M) Ordförande Hans Dahm (S) Ann Ohlsson (F) Annika Singleton (KD) Annica Erikssen (S) Maria Sundqvist (S) Rebecka Stjärnås (V)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOLL 2017-03-13 Innehåll 27 Godkännande av ärendelista... 35 28 Utemiljö Tallkottens förskola... 36 29 Delgivningar... 37 30 Anmälan av delegationsbeslut... 38 31 Statusrapport över pågående

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl Sida 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.00 Beslutande Kent Holmer, ordförande Leif Andersson, 1:e vice ordförande Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande Catharina Tann, ledamot Martin

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Hörsalen kl. 13:00-14:00 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Maria Hedin (S) (ordförande), Malin Svan (C) (2:e vice ordförande), Åsa Engberg (L), Lennart Ohlsson (C), Göran

Läs mer

Datum Mathias Brandt, kommunsekreterare Birgitta Berggren, sekreterare. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Birgitta Berggren

Datum Mathias Brandt, kommunsekreterare Birgitta Berggren, sekreterare. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Birgitta Berggren 1(8) Plats och tid Kommunhuset, Valsverket, Kl. 14.00-16:10 Beslutande Ledamöter Susanne Grundström (S), ordförande Erkki Vuorijärvi (GL) Wilhelm Tham ersätter Arne Rubin (KD) Göran Strömqvist (M) Tommy

Läs mer

Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje, måndagen den 21 januari 2019 kl

Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje, måndagen den 21 januari 2019 kl Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje, måndagen den 21 januari 2019 kl. 14.30 16. Ledamöter Robert Beronius (L) (ordförande) Christina Frisk (L) Linda Hiort

Läs mer

Utbildningsnämnden (12)

Utbildningsnämnden (12) Utbildningsnämnden 2011-12-14 1 (12) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 14 december kl. 9.00 12.00 Beslutande Bodil Hansen (M), ordförande Jan Nordström (M) Inga Karlsson (M) Claes Lindahl

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.25 Beslutande Kent Holmer, (s) ordförande Leif Andersson, (v) 1:e vice ordförande Lina Löfberg, (m) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c) ledamot Kerstin Andersson,

Läs mer

Protokoll Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden

Protokoll Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 1 Ärendeförteckning sid. 36 Val av justerare... 3 37 Fastställande av ärendelista... 4 38 Anmälan av informationsärenden mars... 5 39 Redovisning av delegeringsbeslut mars... 6 40 Ekonomisk periodrapport

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Fågelviksgymnasiet, kl.13.30-17.00 ande Anne-Marie Wahlström (S) ordförande Ann-Britt Danielsson (M) vice ordförande Andreas Rännare (S) Maria Sundqvist (S) Micael Algotssson (C) Erik Lundgren

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott. Innehåll Innehåll 51 Godkännande av ärendelista... 70 52 Handlingsplan för det ANDT-förebyggande arbetet i Jönköpings län 2017-... 2021 - remiss... 71 53 Om förenklat beslutsfattande och särskilda boendeformer

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2009-02-02 Blad. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kultur- och fritidsnämnden

TJÖRNS KOMMUN. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2009-02-02 Blad. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kultur- och fritidsnämnden TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2009-02-02 Blad Kultur- och fritidsnämnden 1 Plats och tid Beslutande Stora Tjörnsalen, kommunhuset, Skärhamn, kl 17:00-19:20 Benita Nilsson (fp), ordf Ewa-Lena Svensson

Läs mer

Bildningsnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Ajournering: kl 15:20-15:30. Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare

Bildningsnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Ajournering: kl 15:20-15:30. Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare 1(12) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 13.30 16.10 Ajournering: kl 15:20-15:30 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Torbjörn Ekelund (L) Fredrik Jönsson (C) Linda Lindberg (SD) Jan

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-03-27 1 Plats och tid Beslutande Skolkansliet, Malung Kl. 08.00-10.00 Sofia Söderström (S), ordförande Ann-Christine Tangen (M) Thomas Fehrm (V) Övriga

Läs mer

Omsorgsnämnden 2007-09-03 1 (11)

Omsorgsnämnden 2007-09-03 1 (11) Omsorgsnämnden 2007-09-03 1 (11) Plats och tid Hjortviken konferens måndagen den 3 september 2007, kl. 17.20-18.40 Beslutande Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Hannu Sutinen (fp) ordförande Stefan

Läs mer

Plats och tid Kommunhuset i Älmhult kl Sekreterare. Eva-Marie Andersson. Ordförande. Stefan Jönsson (S) Justerande

Plats och tid Kommunhuset i Älmhult kl Sekreterare. Eva-Marie Andersson. Ordförande. Stefan Jönsson (S) Justerande 2016-09-14 1(5) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2016-09-14 kl. 08.30 12.00 Paragrafer 100-101 Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2016-09-14 Underskrifter Sekreterare

Läs mer

Bildningsnämnden (13)

Bildningsnämnden (13) Bildningsnämnden 2016-09-19 1(13) Plats och tid Kommunhuset, nämndrummet kl. 13.00 15.45 Beslutande Lillemor Larsson (V) ordförande Per Aspengren (S) Anders Englund (S) Ann Karlén Hellgren (S) ersätter

Läs mer

Tina Lanefjord, bildningschef Peter Wiker, utvecklingsstrateg Kristina Nordling, nämndsekreterare Linda Igelström, 41 Lena Karlsson, 41

Tina Lanefjord, bildningschef Peter Wiker, utvecklingsstrateg Kristina Nordling, nämndsekreterare Linda Igelström, 41 Lena Karlsson, 41 1(15) Bildningsutskottet Plats och tid Kommunhuset, Formens hus, Rektangeln, kl. 13.15 15.15 Beslutande Ledamöter Se bilagd förteckning Ersättare Thomas Lönn (S) Övriga närvarande Tina Lanefjord, bildningschef

Läs mer

Lars Ottosson (PF), ordförande Kim Svitzer, (PF) tjänstgörande ersättare Kent Holmer, (S) 2:e vice ordförande

Lars Ottosson (PF), ordförande Kim Svitzer, (PF) tjänstgörande ersättare Kent Holmer, (S) 2:e vice ordförande 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret kl. 14.00-15.20 Beslutande Lars Ottosson (PF), ordförande Kim Svitzer, (PF) tjänstgörande ersättare Kent Holmer, (S) 2:e vice ordförande Övriga deltagande Åke Svensson,

Läs mer

Bildningsnämnden 2015-05-18 1(14)

Bildningsnämnden 2015-05-18 1(14) Bildningsnämnden 2015-05-18 1(14) Plats och tid Kommunhuset, nämndrummet, kl. 13.00 16.15 Beslutande Lillemor Larsson (V) ordförande Birgitta Persson (S) ersätter Per Aspengren (S) Steinar Ruud (S) 73-82,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(22) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, kl. 13.00-18.30 ande Ledamöter Birger Antonsson, (S) Anna Hult, (S) Marguerite Wase, (HOB) Stefan Backius, (V), ordförande Madeleine Hautamäki, (C) Kenth W

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö Tisdag 7 april 2015 kl. 13:00-16:45

Kommunkontoret i Bergsjö Tisdag 7 april 2015 kl. 13:00-16:45 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (7) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö Tisdag 7 april 2015 kl. 13:00-16:45 Beslutande Erik Eriksson Neu (S) Ordförande Kent Hammarström

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämndens arbetsutskott

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämndens arbetsutskott 1(12) Tid och plats 2013-11-21 - i Kommunhuset klockan 13.30-16.05 Beslutande Övriga deltagande Björn Zorec (FP) - ordförande Theresa Lindahl (M) - förste vice ordförande Thomas Bjertner (S) - andre vice

Läs mer

Datum Kenth Adamsson Samuel Ericson, gruppledare (V) Sune Ekman, revisor. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Eija Kilpala

Datum Kenth Adamsson Samuel Ericson, gruppledare (V) Sune Ekman, revisor. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Eija Kilpala 1(23) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, kl. 13.00 16.20 ande Ledamöter Lilian Stenqvist (S) ordförande Christina Wilhelmsson (S) Kerstin Skogdalen (S) Elin Zetterlund (C) Sven-Åke Lundh (M) Mariam

Läs mer

Kommunkontoret kl Ulrika Thulin, ordförande Kerstin Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande

Kommunkontoret kl Ulrika Thulin, ordförande Kerstin Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Sida 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret kl 08.30 11.45 Beslutande Ulrika Thulin, ordförande Kerstin Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Övriga deltagande Per Rosenqvist,

Läs mer

Utbildningschef Roland Beijer Ekonomiadmin. chef Annika Hellberg Enhetschef kvalitet och utveckling Eva Lod 92-98 Nämndsekreterare Lotta Lann

Utbildningschef Roland Beijer Ekonomiadmin. chef Annika Hellberg Enhetschef kvalitet och utveckling Eva Lod 92-98 Nämndsekreterare Lotta Lann Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2009-08-18 Plats och tid för sammanträdet ande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Vargmötet, Barn- och ungdomsförvaltningen,

Läs mer

Vård- och omsorgsutskottet

Vård- och omsorgsutskottet Sida 1/11 Plats och tid Kommunhuset, lokal Strået, kl. 13.30 16.00 Ajournering 15.05-15.15 Beslutande Ersättare Övriga deltagare Karl-Erik Kruse (S), ordförande Eva Olofsson (C), vice ordförande Linda

Läs mer

Kommunkontoret kl 08.30 11.15. Kerstin Andersson, ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Tarja le Hégarat, tjänstgörande ersättare

Kommunkontoret kl 08.30 11.15. Kerstin Andersson, ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Tarja le Hégarat, tjänstgörande ersättare Sida 1 (7) Plats och tid Kommunkontoret kl 08.30 11.15 Beslutande Kerstin Andersson, ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Tarja le Hégarat, tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Göran Olsson,

Läs mer

Bildningsnämnden (12)

Bildningsnämnden (12) Bildningsnämnden 2014-09-15 1(12) Plats och tid Kommunhuset, nämndrummet kl. 15.00-16.00 Beslutande Birgitta Kahn (MP), ordförande Kenth Carlsson (KD), vice ordförande Ulla Bäckman (M) Marianne Ohlsson

Läs mer

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00 1(18) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00 Beslutande: Tage Björk (s), ordförande Gerd Lindgren (s) Lena Norgren, (fp), tj g ersättare för Ingalill Jonsson, (m) Övriga deltagande:

Läs mer

PROTOKOLL Sammanträdesdatum

PROTOKOLL Sammanträdesdatum PROTOKOLL Plats och tid: Kommunhuset, Kommunhuset kl. 15:00-17:40 Beslutande Marie Gärdby (C), ordförande Kim Svitzer (PF), 1:e vice ordförande Yvonne Långström (PF), ledamot Anette Lantz (M), ledamot

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1 (17) Paragrafer 51-63

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1 (17) Paragrafer 51-63 1 (17) Paragrafer 51-63 Plats och tid Sammanträdesrum 1 kl. 14:00-15:35 Beslutande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Rune Persson (S) (ordförande)

Läs mer

Lars Ottosson (pf), ordförande Lina Löfberg (m), 1:e vice ordförande Kent Holmer (s), 2:vice ordförande

Lars Ottosson (pf), ordförande Lina Löfberg (m), 1:e vice ordförande Kent Holmer (s), 2:vice ordförande 1 (7) Plats och tid: Kommunkontoret kl. 14.00-16.15 Beslutande Lars Ottosson (pf), ordförande Lina Löfberg (m), 1:e vice ordförande Kent Holmer (s), 2:vice ordförande Övriga deltagande Ann-Christine Sandell,

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Kommunhuset, Mästaren kl 16.30-18.05 ande Kenth Wengholm (M) Ordförande Hans Dahm (S) Vice ordförande Ann Ohlsson (Fp) Annika Singleton (KD) Maria Sundqvist (S) Justerande Annica Erikssen

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 20 Plats och tid Hjernet, tisdagen den 27 april 2010, kl 08.30-09.30. Beslutande Solveig Oscarsson (S), ordförande Svenerik Nykvist (S) Kjell Söderlund (S) Sami Hoikkala (S) tj ers för Pia Ahlström (S)

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden (10)

Barn- och ungdomsnämnden (10) Barn- och ungdomsnämnden 2014-04-23 1 (10) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens tid Landeryds skola 13:00 16:15 Tommy Edenholm (KV) ordförande Magnus Rasmusson (S) vice

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden Innehåll Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 13 Godkännande av ärendelista 2018/4007 4 14 Delgivningar 2018/4005 5 15 Statusrapport 2018/4006 6 16 Systematiskt kvalitetsarbete 2017/4023

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 08. Kultur- och utbildningsnämnden (11) Marianne Sand Wallin (S)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 08. Kultur- och utbildningsnämnden (11) Marianne Sand Wallin (S) Nr 08 Kultur- och utbildningsnämnden 2018-09-26 1(11) Tid och plats onsdagen den 26 september 2018, klockan 08.30 12.00, i Dalslandsrummet Beslutande Ledamöter Rune Stenén, ordf. (C) Henrik Sandberg (MP)

Läs mer

LÄRANDE OCH ARBETSNÄMNDEN PROTOKOLL

LÄRANDE OCH ARBETSNÄMNDEN PROTOKOLL PROTOKOLL Plats och tid 2019-03-25, Visten, klockan 14:00-16:00 Avser paragrafer 21-29 ande Gert Björnvall (S) Ordförande Mattias Op De Weegh (M) 2:e vice ordförande Anders Norbäck (S) Ledamot Henrik Larsson

Läs mer

Kristoffer Davidsson (M), ordförande Sture Sköld (S) Arne Sturesson (C) Jesper Johansson (MP) Armand Kleven (S)

Kristoffer Davidsson (M), ordförande Sture Sköld (S) Arne Sturesson (C) Jesper Johansson (MP) Armand Kleven (S) 1(6) Plats och tid Kommunhuset, Silvergruvan, kl. 15.00-16.45 Beslutande Kristoffer Davidsson (M), ordförande Sture Sköld (S) Arne Sturesson (C) Jesper Johansson (MP) Armand Kleven (S) Övriga närvarande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(11)

Sammanträdesprotokoll 1(11) Sammanträdesprotokoll 1(11) Plats och tid ande Övriga närvarande Kommunhuset, konferensrummet hos barn- och utbildningsförvaltningen, klockan 16.00 17.10 Ulf Olofsson (S), ordförande Eva Andersson (S)

Läs mer

Strömstad Gymnasium, Fullriggaren 2010-11-04 klockan 08:00 12.00

Strömstad Gymnasium, Fullriggaren 2010-11-04 klockan 08:00 12.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (11) Plats och sammanträdestid Beslutare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Strömstad Gymnasium, Fullriggaren klockan 08:00 12.00 Pia Tysklind (s) Björn-Ole Adamsson

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret kl. 16.00-18.15 Beslutande Övriga deltagande Marie Gärdby, (C) ordförande Kent Holmer, (S) 1:e vice ordförande Viveca Dahlqvist (PF) 2:e vice ordförande Mikael Malm,

Läs mer

Kari Staatsen (Hela Edas Lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas Lista) Hanna Andersson (M) Sylvia Jonasson (C) Lena Olsson (S)

Kari Staatsen (Hela Edas Lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas Lista) Hanna Andersson (M) Sylvia Jonasson (C) Lena Olsson (S) 1(7) Plats och tid Kommunstyrelsesalen Kommunkontoret Charlottenberg kl 13.00-15.30 Beslutande Kari Staatsen (Hela Edas Lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas Lista) Hanna Andersson (M) Sylvia Jonasson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(24) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, kl. 13.00 16.00 Beslutande Ledamöter Stefan Backius, (V), ordförande Birger Antonsson, (S) Anna Hult, (S) Marguerite Wase, (HOB) Madeleine Hautamäki, (C) Kenth

Läs mer

Utbildningsnämndens protokoll

Utbildningsnämndens protokoll Datum: Torsdagen den 26 januari 2017 Tid: 16.00 17.50 Plats: Matsalen, Fuxernsakolan i Lilla Edet Justeringsdag: Torsdagen den 26 januari Paragrafer: 1-9 Utses att justera: Lars Ivarsbo (C) Underskrifter:

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl 1 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 09.30 11.15 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens

Läs mer

Utbildningsnämnden protokoll

Utbildningsnämnden protokoll Datum: torsdag 7 mars 2019 Tid: 16:00-20:15 Plats: Östra Roten Justeringsdag: onsdag 13 mars 2019 Paragrafer: 9-21 Utses att justera: Carin Thorén-Hansson (S) Underskrifter: Sekreterare Ingela Flodin Ordförande

Läs mer

Datum Ersättare Maria Gustafsson (V) kl Birgitta Berggren, sekreterare

Datum Ersättare Maria Gustafsson (V) kl Birgitta Berggren, sekreterare 1(8) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, Kl. 14.00-17.00 Beslutande Ledamöter Susanne Grundström (S), ordförande Siv Sander ersätter Torbjörn Saxin (S) Erkki Vuorijärvi (GL) Wilhelm Tham ersätter Arne

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 16 Socialnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 16 Socialnämnden Sammanträdesdatum Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Frånvarande ledamöter Närvarande ersättare Tjänstgörande ersättare Frånvarande ersättare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal

Läs mer

Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset i Lomma Tid Tisdagen den 16 juni 2015, 15.00-17.39

Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset i Lomma Tid Tisdagen den 16 juni 2015, 15.00-17.39 Sammanträdesdatum s. 1 (10) Plats Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset i Lomma Tid Tisdagen den 16 juni 2015, 15.00-17.39 Beslutande Robert Wenglén (M) Richard Jerneborg Remco Andersson(FP) Lars Carlén

Läs mer

Kommunledningskontoret

Kommunledningskontoret 1(13) Plats och tid Kommunledningskontoret, kl 08.35-11.10 Beslutande Ledamöter Joanna Stridh (C), ordförande Lena Johansson (KD), vice ordförande Peter Jonsson (M) Barbro Aastrup (S) Rickard Möller (S)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll Innehåll 1 Godkännande av ärendelista... 3 2 Delgivningar... 4 3 Anmälan av delegationsbeslut... 5 4 Statusrapport över pågående ärenden i barn- och utbildningsnämnden... 6 5 Budget 2017... 7 6 Skolmatslyftet...

Läs mer

Utbildningsnämnden (13)

Utbildningsnämnden (13) Utbildningsnämnden 2015-01-14 1 (13) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 14 januari kl.8.30 12.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Sekreterare

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö Tisdag 13 maj 2014 kl. 10:00 12:00

Kommunkontoret i Bergsjö Tisdag 13 maj 2014 kl. 10:00 12:00 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (7) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö Tisdag 13 maj 2014 kl. 10:00 12:00 Beslutande Stig Eng (C) Ordförande Greta Wedin Afasiföreningen

Läs mer

Utbildningsutskottet. Sammanträdesprotokoll 2013-10-30. Plats och tid Lokal Strået, kl 13.30 15.40 Ajournering: kl 14.55 15.00.

Utbildningsutskottet. Sammanträdesprotokoll 2013-10-30. Plats och tid Lokal Strået, kl 13.30 15.40 Ajournering: kl 14.55 15.00. Sida 1/10 Plats och tid Lokal Strået, kl 13.30 15.40 Ajournering: kl 14.55 15.00 Beslutande Övriga deltagare Torbjörn Ekelund (FP), ordförande Annie Carlsson (S) Agnetha Persson (C), vice ordförande Torsten

Läs mer

Utbildningsnämnden (12)

Utbildningsnämnden (12) Utbildningsnämnden 2012-02-29 1 (12) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 29 februari kl. 9.00 12.15 Beslutande Bodil Hansen (M), ordförande Jan Nordström (M) Inga Karlsson (M) Claes Lindahl

Läs mer

Qerim Maksudi, S Siw Svensson, S. Stefan Filipsson, omsorgschef Helene Håkansson, verksamhetschef Camilla Eriksson, nämndsekreterare.

Qerim Maksudi, S Siw Svensson, S. Stefan Filipsson, omsorgschef Helene Håkansson, verksamhetschef Camilla Eriksson, nämndsekreterare. 2010-09-23 Sida 1 (11) Plats och tid Stadshuset, Sölvesborg, Lageråssalen, torsdagen den 23 september 2010 kl 18.30-19.35 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Roine Olsson, ordförande, S Annelie Rosenqvist,

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl Sida 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 11.20 Beslutande Kent Holmer, ordförande Leif Andersson, 1:e vice ordförande Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande Catharina Tann, ledamot Lars-Göran

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl PERSTORPS KOMMUN Barn- och utbildningsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2007-10-22 Sida 1 (14) Plats och tid Kommunkontoret kl 16.00 18.20 Beslutande Leif Andersson, ordförande Catharina

Läs mer

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande 1 (13) Plats och tid Kommunkontoret kl. 14.00-14.45 Beslutande Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande Åke Svensson,

Läs mer

BN AU PROTOKOLL BUDGET

BN AU PROTOKOLL BUDGET BN AU PROTOKOLL BUDGET HEDEMORA KOMMUN 1-;t;i HEDEMORA SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(15) Plats och tid Tjädernhuset, sammanträdesrum Vargen, kl. 09.00-12.05 Beslutande Ledamöter Anki Rooslien (S), ordf. Karin

Läs mer

Protokoll Fastställande av dagordning. 67 Anmälan av informationsärenden maj Redovisning av delegeringsbeslut maj 2014

Protokoll Fastställande av dagordning. 67 Anmälan av informationsärenden maj Redovisning av delegeringsbeslut maj 2014 Protokoll 1 Ärendeförteckning 66 Fastställande av dagordning 67 Anmälan av informationsärenden maj 2014 68 Redovisning av delegeringsbeslut maj 2014 69 Ekonomisk rapport maj 2014 70 Tertialrapport januari

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag HABO KOMMUN. Barn- och utbildningsnämnden

INNEHÅLLSFÖRTECKNING. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag HABO KOMMUN. Barn- och utbildningsnämnden INNEHÅLLSFÖRTECKNING 63Aktuell betygsstatistik... 77 64 Ekonomisk månadsrapport... 78 65 Aktuell barnomsorgskö... 79 66 Budget 2012... 80 67 Organisation av lokala styrelser inom barn- och utbildningsnämnden...

Läs mer