HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Bildningsnämnden (15)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Bildningsnämnden (15)"

Transkript

1 Bildningsnämnden (15) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen kl Beslutande Ritha Sörling (s), ordförande Allan Myrtenkvist, (s) t om 80, kl Birger Antonsson, (s) ers A Hult Marjo Pruuki, (s) ers O Samuelsson Kenth W Johansson, (m) Marguerite Wase, (hob) ers S Jansson Siv Ighe, (v) Övriga deltagande Monica Eriksson, (s) t o m kl Samuel Eriksson, gruppledare (v) Bertil Jonsson, revisor deltar under budgetdiskussion Elisabeth H Sohlberg, förvaltningschef Inger Törnkvist, sekreterare Utses att justera Justeringens plats och tid Marjo Pruuki (s) Bildningsförvaltningen Sekreterare... Paragrafer Inger Törnkvist Ordförande... Ritha Sörling Justerande... Marjo Pruuki ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Bildningsnämnden Datum för Datum för anslags uppsättande anslags nedtagande Förvaringsplats för protokollet Kommunhuset Hällefors Underskrift... Inger Törnkvist

2 Bildningsnämnden (15) 74 Tid och plats för justering av protokollet Beslutas att protokollet justeras på Bildningsförvaltningen. 75 Val av justerare Beslutas att utse Marjo Pruuki (s) att tillsammans med ordföranden justera dagens protokoll. 76 Fastställande av dagordningen Ordföranden föreslår Bildningsnämnden besluta - fastställa dagordningen - i enlighet med ovanstående förslag. 77 Genomgång av föregående protokoll En genomgång av föregående protokoll från Bildningsnämnden görs och läggs därefter till handlingarna. 78 Budgetdiskussioner Under förmiddagen diskuteras budgetarbetet.

3 Bildningsnämnden (15) 79 Budgetuppföljningsprognos augusti månad 2009, dnr 66.09/042 Förvaltningschefen redogör muntligt för augusti månads budgetuppföljningsprognos. Kommunfullmäktige tilldelade Bildningsnämnden en nettobudgetram på tkr. Ramen sänktes med tkr p g a lägre skatteintäkter. Aktuell budgetram är således tkr. Det prognostiserade underskottet har minskat sedan förra prognosen upprättades, och visar nu ett minus på ca 4 miljoner kronor. Effekten av Bildningsnämndens tidigare beslut om uppsägningar kommer till största delen inte att visa sig förrän under år godkänna redovisad budgetuppföljningsprognos.

4 Bildningsnämnden (15) 80 Budget 2010, dnr 47.09/000 Bildningsnämnden beslutad , 29 om besparingar i 2009 års budget på 4 169,0 tkr. Till största delen skulle dessa besparingar tas på grundskolan. Fattas fortfarande 500,0 tkr att spara. Enligt redovisning till nämnden , 61 behövs 6 382,0 tkr sparas i 2010 års budget. Rektorerna inom grundskolan har fått i uppdrag att till ledningsgruppens möte arbeta fram ett förslag till besparingar inom grundskolan. I detta arbete är det viktigt att tänka en helhet. Förvaltningschefen påtalar att under 2009 måste Bildningsnämnden ta beslut om ytterligare besparingar för att budgeten skall rymmas inom tilldelad budgetram på ,0 tkr för år Ordföranden föreslår Bildningsnämnden besluta att förvaltningschefen får i uppdrag att - beslutade uppdrag från , 61 kvarstår - se över studie-och yrkesvägledarorganisationen i hela kommunen - samverkan mellan Komvux och folkhögskolan - kostnad och ägandeförhållanden för verksamheternas lokaler - lokaler och ägandeförhållanden specifikt för förskolan - personaltätheten i hela organisationen - beslut om besparingar tas på Bildningsnämndens möte I enlighet med ordförandens förslag.

5 Bildningsnämnden (15) 81 Handläggning av LSS-ärenden, dnr 85.09/620 Vid Omsorgsnämnden sammanträde , fattades beslut om att överlämna ett förslag angående kommunens framtida organisation av LSS hanteringen för barn, till Bildningsförvaltningen för ställningstagande. Omsorgsförvaltningen har idag ansvaret för att ta emot ansökningar för alla LSS-ärenden, även för barn. Denna verksamhet har ökat i omfattning sedan beslut om nuvarande organisation togs 1994 då en ny lagstiftning kring LSS trädde i kraft. I förslaget står att det vore lämpligt att flytta över LSS-hanteringen fr.o.m , inför att förändringar av LSS-lagen träder i kraft Dessa förändringar kommer bland annat att medföra fler arbetsuppgifter på grund av att den nya lagen ger vissa personer inom psykiatrin rätt till daglig sysselsättning enligt LSS. Bakgrund Bildningsförvaltningen föreslår Bildningsnämnden besluta - att ge förvaltningschefen i uppdrag, att tillsammans med Omsorgsförvaltningen utreda och lägga fram förslag för såväl Bildnings- som Omsorgsnämnden kring hur en ny organisation av LSS-ärenden för barn samt kommunens elevhälsa bör se ut - att den befintliga organisationen för LSS-ärenden gäller tills utredningen är klar och eventuellt förslag till beslut om en ny organisation föreligger. - I enlighet med Bildningsförvaltningens förslag.

6 Bildningsnämnden (15) 82 Gemensam resurs som drogsamordnare, dnr 09.92/600 Det finns idag en drogsamordnare (informatör) som är en gemensam resurs i norra länsdelen och som Omsorgsförvaltningen bekostar. Omsorgsnämnden har, vid sitt sammanträde , beslutat om en reducering av anslaget för drogsamordnaren. Beslutet innebär att 80 procent av denna tjänst från och med 2010 ska bekostas av Bildningsförvaltningen och 20 procent av Omsorgsförvaltningen. Enligt Bildningsförvaltningen borde det även fortsättningsvis vara Omsorgsförvaltningen som ansvarar för de sociala frågorna kring kommunens barn och unga, medan Bildningsförvaltningen ansvarar för barn och ungas pedagogiska utbildning och med de frågor som är knutna till detta ansvar. Bildningsförvaltningen föreslår Bildningsnämnden besluta - att Bildningsförvaltningen inte behöver avsätta några ekonomiska medel till drogsamordnartjänsten i budget i enlighet med Bildningsförvaltningens förslag.

7 Bildningsnämnden (15) 83 Svar på revisorernas granskning avseende Bildningsnämndens ekonomiska kontroll, dnr 69.09/600 Revisorerna i Hällefors kommun har genomfört en granskning avseende Bildningsnämndens ekonomiska kontroll under år Revisorerna konstaterar att Bildningsnämnden ej budgeterat för samtliga kända kostnader samtidigt som utökningar i verksamheten gjorts under året utan att det funnits en tydlig plan för hur det ska finansieras. Revisorerna anser att den bristande kontroll som Bildningsnämnden haft på ekonomin under 2008 beror på ett antal olika faktorer Budgeten för år 2008 var underbalanserad då samtliga kända kostnader t ex vikariekostnader ej fanns budgeterade Beslut har fattats om utökningar där det antingen inte gjorts realistiska bedömningar av hur det ska finansieras alternativt har det inte funnits några förslag till finansiering Ett generellt sparuppdrag har lagts ut på samtliga verksamheter. Då det ej är preciserat hur besparingarna skall ske är det dock svårt att följa om verksamheten klarat sparuppdraget Granskningen visar också att utökningar gjorts i verksamheten som ej rapporterats skriftligt till nämnden och ej funnits med i de prognoser som lämnats. Trots ovanstående har de ekonomiska prognoser som avlämnats från förvaltningen under hela året visat på att nämnden skulle klara kostnaderna inom 2008 års budget. Revisorerna önskar svar från Bildningsnämnden senast på vilka åtgärder man har för avsikt att vidta för att stärka styrning och kontroll av nämndens ekonomi.

8 Bildningsnämnden (15) 83 forts Den sammanfattande bedömningen är att en väsentlig förbättring måste ske av Bildningsnämndens styrning och kontroll av ekonomin. Nämnden måste ställa krav på tydliga och realistiska beräkningar och redovisningar av kostnader t ex vid beslut om förändringar i verksamheten. I den ekonomiska situation som Hällefors kommun befinner sig i finns inget utrymme att fatta beslut om utökningar som inte finns tydligt preciserade hur de ska finansieras. Revisorerna vill också påpeka att ej budgetera för kända kostnader t ex vikarier, medför en bristande styrning av ekonomin. Bildningsnämnden beslutade att - Ordföranden Ritha Sörling (s) och Kenth W Johansson (m) utarbetar ett svar till revisorerna. Nedan följer ordförandens och Kenth W Johanssons (m) svar till revisorerna: Vid genomgång av rapporten gavs en muntlig redovisning till revisorerna. Bildningsnämnden har tagit till sig den kritik som revisorerna har delgivit. Nämnden har en ny förvaltningschef som arbetar upp nya rutiner, bl a med en ny beslutsskrivning där besluten blir tydligare. Från hösten är det också förvalningschefens eget ansvar att redovisa till nämnden. Tidigare har nämnden alltig haft alla rektorer närvarande och nu ska de endast närvara när förvaltningschefen anser att så krävs. Informationen blir då mer samlad. Nämnden har också fortlöpande utbildning för ledamöterna. Nämnden är också medveten om uppdragen och kraven som ställs och ska göra det bästa för att stärka styrning och kontroll av nämndens verksamhet. - godkänna redovisat svar.

9 Bildningsnämnden (15) 84 a/ Uppföljning av verkställighet gällande beslut fattade av Bildningsnämnden dnr 50.09/000. Verkställda beslut sen /09 Roger Lioddens medborgarförslag om utredning av kostnaden för en ny profilinriktning för kommunen 89/09 I samband med information om Familjecentralen, Familjeträffen och Föräldrastöd, uppdras till förvaltningchefen att i samverkan med omsorgsförvaltningen utreda förslaget om fortsatt stöd, både generellt och riktade till kommunens föräldrar med barn 0-20 år Kvarstående ej verkställda beslut 7/06+ 11/07 Föreningspolitiskt handlingsprogram, tas tillsammans 86/07 med Idrottspolitiskt handlingsprogram, klart våren /08 (ska involveras i Ungdomsdialogens arbete) 63/07 Hemställan hos KS om överförande av fastigheterna i 45/08 Krokbornsparken till Kommunförvaltningen 64/07 Uppdrag till Framtidsgruppen för gymnasieskolan att göra en översyn av gymnasieprogram utlagda på entreprenad KF KF Återremittering av ärendet Ändring i barnomsorgstaxan av avgift avseende barn vars föräldrar är arbetslösa Återremittering av ärendet Yttrande över Christina Johanssons (m) motion om utredning ang system som möjliggör att deltidstaxan kan återinföras inom barnomsorgen 36/08 Hemställan hos kommunstyrelsen om att Ansvaret för driftbidraget till idrottsanläggningarna överförs till Kommunförvaltningen

10 Bildningsnämnden (15) 84 forts 54/08 Utredningsuppdrag - Konsekvensbeskrivning Grythyttan. - Översyn av skolledningsorganisation, administrativ service, kurator, SYV-funktion samt vaktmästeri - Överföring av anläggningsdrift från Bildningsförvaltningen till Kommunförvaltningen samt revidering av budgetbelopp 78/08 Under höstterminen ska en rapport ges om det aktuella skolskjutsläget 32/09 Utvärdering vid årsskiftet gällande Flexibel organisa- 36/09 tion inom förskolan 89/09 Rutiner i samband med tillbuds- och olyckfallsrapportering. Redovisning under hösten /09 Grythyttan, mathantering luktproblem Förvaltningen får i uppdrag att utreda ärendet mathantering för ev byte av leverantör till förskolan/skolan samt att en komplettering görs med V:a skolans kostnader för mathantering under vårterminen. 32/09 Ansökan om lov för elev utöver 10 skoldagar b/ Skol/ledningsorganisation Förvaltningschefen nämner följande när det gäller den framtida skol/ledningsorganisationen - tydlig ledningsorganisation - alla verksamheter bör ha en rektor/verksamhetschef - utveckling av de olika verksamheterna - kulturprägel på skolan c/ Framtidsgruppen Nya Framtidsgruppen för gymnasieskolan kommer att ha sitt första möte godkänna ovanstående rapporter och informationer

11 Bildningsnämnden (15) 85 Revisorernas övergripande granskning av nämnder och styrelser 2009, dnr 93.09/600 Den övergripande granskningen för år 2009 genomförs genom att nämnden träffar de förtroendevalda revisorerna och dess biträde från KPMG, för att utifrån ett antal frågeställningar diskutera nämndens former för styrning och ledning samt andra aktuella frågor i nämndens verksamhet. Diskussionsmaterial har delgetts Bildningsnämnden. En sammanfattning av mötet med nämnden kommer att göras i en skriftlig rapport. Revisorerna kommer att träffa Bildningsnämnden kl Ordföranden föreslår Bildningsnämnden besluta - godkänna ärendets upplägg. - i enlighet med ordförandens förslag.

12 Bildningsnämnden (15) 86 Delgivningsärenden dnr 13.09/ Revisionsberättelse för Hällefors kommun avseende verksamheten år Hällefors kommuns årsredovisning för Hällefors kommuns tertialrapport Ekonomisk rapport april Angående kommunchefs ställning 6. Riktlinjer för avgångslösningar i samband med neddragningar 7. Välfärdsbokslut för Hällefors kommun 8. Grafisk manual för Hällefors Kommun 9. Yttrande över Barbro Anderssons motion angående kommunens måltidsverksamhet 10. Förlängning av Bildningsnämndens måldokument för skola och barnomsorg. 11. Användningen och attityderna. En rapport om Folkbiblioteket. 12. Utvärdering av start- och larmövning med krisledning i Hällefors Kommun. 13. Arbetsplatsträff Kronhagsskolan-Snäckeskolan 25/ Arbetsplatsträffar Kulturskolan 27/4, 25/ Folkhälsoteamet, Verksamhetsrapportering första halvåret Protokoll från Samverkansgruppens möte Skolinspektionens yttrande ang tillgänglighet till förskoleverksamhet

13 Bildningsnämnden (15) 86 forts 18. Redovisning av bidrag Skapande skola - lägga delgivningsärendena till handlingarna.

14 Bildningsnämnden (15) 87 Delegationsärenden, dnr 14.09/ Vikariat lärare Klockarhagsskolan Tillsvidareanställning, 2 st. lärare Pihlskolan fr.o.m Vikariat 4 st. lärare Pihlskolan Tidsbegränsad anställning lärare Pihlskolan Tidsbegränsad anställning lärare Klockarhagsskolan Tidsbegränsad anställning av modersmålslärare Tidsbegränsad anställning av modersmålslärare så länge behov finns beroende på antal elever 8. Tidsbegränsad anställning av modersmålsläraren lägga delegationsärendena till handlingarna.

15 Bildningsnämnden (15) Tillkommande ärende 88 Remiss, Regional kulturstrategi Levande kultur i en pulserande region, dnr 95.09/860 Bildningsnämnden har getts tillfälle att bli remissinstans när det gäller rubricerade kulturstrategi. I kulturstrategin för Örebroregionen presentras förslag till elva strategier inom kulturområdet. Förslagen har tagits fram tillsammans med en stor mängd aktörer inom Örebroregionens kulturliv. Förslagen bygger på förändringar i omvärlden, tillgångar i regionen och de önskade målbilder för kulturen i Örebroregionen. Remisstiden pågår till den 15 november Ritha Sörling (s), Kenth W Johansson (m) och Siv Ighe (v) utses att ingå i arbetsgruppen som ska lämna synpunkter på den Regionala Kulturstrategin.

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Bildningsnämnden (11)

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Bildningsnämnden (11) Bildningsnämnden 2009-02-17 1(11) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen kl 08.30-12.00 Beslutande Kenth W Johansson, (m), ordförande Birger Antonsson, (s) ers R Sörling Allan Myrtenkvist, (s) Anna Hult

Läs mer

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Bildningsnämden (14)

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Bildningsnämden (14) Bildningsnämden 2007-09-04 1(14) Plats och tid Förskolan Masken kl 13.00 17.00 Beslutande Övriga deltagande Ritha Sörling, ordförande (s) Allan Myrtenkvist, (s) Anna Hult, (s) Olle Samuelsson, (c) t o

Läs mer

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Bildningsnämnden (19)

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Bildningsnämnden (19) Bildningsnämnden 2009-10-27 1(19) Plats och tid Kommunkontoret, Plenisalen kl 13.00 18.00 Beslutande Ritha Sörling, (s) ordförande Allan Myrtenkvist, (s) t o m 103:d kl 16.00 Birger Antonsson, (s) ers

Läs mer

Samuel Eriksson, gruppledare (V) Tina Lanefjord, rektor, 11 Elisabeth H Solberg, förvaltningschef Inger Törnkvist, sekreterare

Samuel Eriksson, gruppledare (V) Tina Lanefjord, rektor, 11 Elisabeth H Solberg, förvaltningschef Inger Törnkvist, sekreterare 1(15) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, kl. 13.00 17.30 Beslutande Ledamöter Ritha Sörling, (S), ordförande Allan Myrtenkvist, (S) 16.00 t o m 8 Marjo Pruuki (S) ers A Myrtenkvist 9-18 Anna Hult,

Läs mer

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Bildningsnämden 2008-02-05 1(12)

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Bildningsnämden 2008-02-05 1(12) Bildningsnämden 2008-02-05 1(12) Plats och tid Kommunhuset Hällefors 13.00 15.20 Beslutande Ritha Sörling, (s) ordf Kenth W Johansson (m) v ordf Allan Myrtenkvist (s) Birger Antonsson (s) ersätter A Hult

Läs mer

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Bildningsnämnden 2009-03-31 1(21)

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Bildningsnämnden 2009-03-31 1(21) Bildningsnämnden 2009-03-31 1(21) Plats och tid Kommunhuset, plenisalen kl. 13.00-19.30 Beslutande Övriga deltagande Ritha Sörling, (s), ordförande Allan Myrtenkvist (s) t.o.m 29, kl 18.00 Birger Antonsson

Läs mer

Familjecentralen kl

Familjecentralen kl Bildningsnämden 2008-10-07 1(17) Plats och tid Kommunhuset kl 08.30-12.00, Familjecentralen kl 13.00-17.30 Beslutande Ritha Sörling (s), ordförande Allan Myrtenkvist (s) Monika Eriksson (s) ers A Hult

Läs mer

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Bildningsnämnden (17)

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Bildningsnämnden (17) Bildningsnämnden 2008-12-02 1 (17) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen kl 13.00 16.30 Beslutande Ritha Sörling, ordförande (s) Allan Myrtenkvist (s) Anna Hult (s) Madeleine Hautamäki (c), ers O Samuelsson

Läs mer

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Bildningsnämden (12)

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Bildningsnämden (12) Bildningsnämden 2008-09-02 1(12) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen kl 13.00 16.00 Beslutande Ritha Sörling, ordförande (s) Anna Hult, (s) Madeleine Hautamäki, (c) ers A Myrtenkvist (s) Olle Samuelsson,

Läs mer

Datum Ritha Sörling, gruppledare (S) Samuel Ericsson, gruppledare (V) Kenth Adamsson, förvaltningschef

Datum Ritha Sörling, gruppledare (S) Samuel Ericsson, gruppledare (V) Kenth Adamsson, förvaltningschef 1(4) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, kl. 18.00 19.00 Beslutande Ledamöter Ulrika Mellkvist (C), vice ordförande Kerstin Skogdalen (S) Mikael Eriksson (S) Christina Wilhelmsson (S) Sven-Åke Lundh

Läs mer

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Bildningsnämden (19)

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Bildningsnämden (19) Bildningsnämden 2007-10-23 1(19) Plats och tid Klockarhagsskolan kl 08.30 16.00 Beslutande Ritha Sörling, ordförande (s) Allan Myrtenkvist (s) Monika Eriksson (s) ers Anna Hult (s) Kenth W Johansson (m)

Läs mer

Datum Kenth Adamsson Samuel Ericson, gruppledare (V) Sune Ekman, revisor. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Eija Kilpala

Datum Kenth Adamsson Samuel Ericson, gruppledare (V) Sune Ekman, revisor. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Eija Kilpala 1(23) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, kl. 13.00 16.20 ande Ledamöter Lilian Stenqvist (S) ordförande Christina Wilhelmsson (S) Kerstin Skogdalen (S) Elin Zetterlund (C) Sven-Åke Lundh (M) Mariam

Läs mer

Christina Johansson och Allan Myrtenkvist. Kommunsekreterarens rum måndag 2008-06-25

Christina Johansson och Allan Myrtenkvist. Kommunsekreterarens rum måndag 2008-06-25 Kommunstyrelsen 2008-06-23 1 (8) Plats och tid Kommunhuset, Hällefors, kl. 13.00 15.15 Beslutande Se bilagd förteckning Övriga deltagande Se bilagd förteckning Utses att justera Justeringens plats och

Läs mer

Arne Rubin ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Arne Rubin ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Omsorgsnämnden 2008-12-17 1 Plats och tid Plenisalen 2008-12-17, kl. 13.00 15.35 Beslutande Ulrika Mellkvist (c ) Kerstin Skogdalen (s) tjg.ers. Kari Paavonen (s) tjg.ers. Christina Wilhelmsson (s) Sven-Åke

Läs mer

Ritha Sörling och Riitta Löfström. Kommunsekreterarens rum onsdag 2008-04-23

Ritha Sörling och Riitta Löfström. Kommunsekreterarens rum onsdag 2008-04-23 Kommunstyrelsen 2008-04-22 1 (7) Plats och tid Kommunhuset, Hällefors, kl. 10.00 10.40 Beslutande Se bilagd förteckning Övriga deltagande Se bilagd förteckning Utses att justera Justeringens plats och

Läs mer

Göran Strömqvist och Lilian Stenqvist. Kommunsekreterarens rum torsdag

Göran Strömqvist och Lilian Stenqvist. Kommunsekreterarens rum torsdag Kommunstyrelsen 2009-02-24 1 (6) Plats och tid Folkets Hus, Hällefors, kl. 12.30 12.45 Beslutande Se bilagd förteckning Övriga deltagande Se bilagd förteckning Utses att justera Justeringens plats och

Läs mer

Kommunkontoret kl Ulrika Thulin, ordförande Kerstin Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande

Kommunkontoret kl Ulrika Thulin, ordförande Kerstin Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Sida 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret kl 08.40 11.30 Beslutande Ulrika Thulin, ordförande Kerstin Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Övriga deltagande Göran Olsson, förvaltningschef

Läs mer

Christina Johansson och Allan Myrtenkvist

Christina Johansson och Allan Myrtenkvist 1(5) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, kl. 10.30 12.20 Beslutande Ledamöter Se bilagd förteckning Övriga närvarande Se bilagd förteckning Justerare Christina Johansson och Allan Myrtenkvist Justeringens

Läs mer

Ola Ström, kommunchef Ingrid Holmgren, socialchef Ann-Louise Eriksson, MAS Mathias Brandt, kommunsekreterare

Ola Ström, kommunchef Ingrid Holmgren, socialchef Ann-Louise Eriksson, MAS Mathias Brandt, kommunsekreterare 1(10) Plats och tid Formens hus, kl. 15.00-15.50 Beslutande Ledamöter Se bilagd förteckning Ersättare Thomas Lönn (S), ej tjänstgörande Ronnie Faltin (S), ej tjänstgörande Vivianne Pettersson (M), ej tjänstgörande

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2011-02-16 1 Plats och Tid Stadshuset, kl. 08:00 12:00 Beslutande Olof Eriksson (S), ordförande Torbjörn Norén (S), ers f Linda Strand (S) Hans Andersen (S), ers f Laila Andrén

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 20 Plats och tid Hjernet, tisdagen den 27 april 2010, kl 08.30-09.30. Beslutande Solveig Oscarsson (S), ordförande Svenerik Nykvist (S) Kjell Söderlund (S) Sami Hoikkala (S) tj ers för Pia Ahlström (S)

Läs mer

Kommunledningskontoret

Kommunledningskontoret 1(13) Plats och tid Kommunledningskontoret, kl 08.35-11.10 Beslutande Ledamöter Joanna Stridh (C), ordförande Lena Johansson (KD), vice ordförande Peter Jonsson (M) Barbro Aastrup (S) Rickard Möller (S)

Läs mer

Kommunkontoret Djurås , kl. 17:

Kommunkontoret Djurås , kl. 17: Kommunstyrelsen 2018-06-14 1 (6) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 17:00-17:36 Beslutande Ledamöter Irené Homman (S), ordförande Tomas Fredén (S) Lars-Erik Granholm (KOSA) Svante Hanses (KOSA) Fredrik

Läs mer

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00 1(18) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00 Beslutande: Tage Björk (s), ordförande Gerd Lindgren (s) Lena Norgren, (fp), tj g ersättare för Ingalill Jonsson, (m) Övriga deltagande:

Läs mer

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Bildningsnämnden 2009-06-16 1(1)

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Bildningsnämnden 2009-06-16 1(1) Bildningsnämnden 2009-06-16 1(1) Plats och tid Krokbornsparken, kl 08.30 16.15 Beslutande Ritha Sörling, ordförande, (s) Monika Eriksson, (s) ers A Myrtenkvist Anna Hult, (s) 08.30-14.10 under 62 Marjo

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Sammanträdesdatum KOMMUNFULLMÄK TIGES REVISORER SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 13.15 17.00 Beslutande Leif Nilsson (S), ordföran de Stig Johansson (M) Anders Eriksson (C) Maire Lautakoski

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-03-27 1 Plats och tid Beslutande Skolkansliet, Malung Kl. 08.00-10.00 Sofia Söderström (S), ordförande Ann-Christine Tangen (M) Thomas Fehrm (V) Övriga

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Årjängs Kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Silbodalskolan, kl 15.00-19.00 Beslutande Bo Malm (c) ordförande Marita Arvidsson (c) Lotta Hammarström (m) Annika Sahlin (fp) Therese Gustafsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (8)

Sammanträdesprotokoll 1 (8) Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 13.00 15.45 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Aina Wåhlund, Ordförande (S) Lars-Ove Jansson,

Läs mer

Mathias Brandt, kommunsekreterare. Ewa Lindbäck och Ritha Sörling

Mathias Brandt, kommunsekreterare. Ewa Lindbäck och Ritha Sörling 1(10) Plats och tid Formens hus, kl. 08.00-08.25 Beslutande Ledamöter Se bilagd förteckning Ersättare Marjo Pruuki (S) Thomas Lönn (S) Ronnie Faltin (S) Per Karlsson (M) Robert Örtlund (M) Åsa Andersson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(17)

Sammanträdesprotokoll 1(17) Sammanträdesprotokoll 1(17) Plats och tid Soc konferens, Öjersbogården, 16.30-19:00 ande Christer Filipsson (FP), ordförande Inga-Stina Hesselius (S) Torsten Jansson (S) Ingrid Falquist (S), tjänstgörande

Läs mer

Sammanträdesdatum 2011-11-24. Omsorgskontorets sammanträdesrum 2011-11-24 kl. 12.00 15.30

Sammanträdesdatum 2011-11-24. Omsorgskontorets sammanträdesrum 2011-11-24 kl. 12.00 15.30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Plats och sammanträdestid Beslutare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Omsorgskontorets sammanträdesrum kl. 12.00 15.30 Leif Andersson (s) Roger Persson (s) tjg

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(16) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, kl. 13.00 ande Ledamöter Birger Antonsson, vice ordförande (S) Anna Hult, (S) Marguerite Wase, (-) Stefan Backius, (V), ordförande Martin Eklund (S) Ulla Werdin

Läs mer

Peter Karlsson, kommundirektör Katarina Jönsson, kommunsekreterare Albin Frandsen, samhällsplanerare 13

Peter Karlsson, kommundirektör Katarina Jönsson, kommunsekreterare Albin Frandsen, samhällsplanerare 13 2014-05-20 Sida 1-6 Finansutskott Plats och tid Kommunhuset, Mora, 2014-05-20, kl. 08:15-11:15. ande Bengt-Åke Rehn (S) Malin Höglund (M) Anna Hed (C) Lennart Sohlberg (S) Peter Helander (C) 10 Övriga

Läs mer

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2007-03-08

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2007-03-08 TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Plats och tid Torskolans bibliotek torsdagen den 8 mars kl. 17.30-18.45. Beslutande Sören Bondesson (s), ordförande Ann Ludwigsson (s) Sebina Masinovic (s)

Läs mer

Stora sammanträdesrummet, Kommunhuset, Kopparberg

Stora sammanträdesrummet, Kommunhuset, Kopparberg 1 (7) 00Plats och tid Stora sammanträdesrummet, Kommunhuset, Kopparberg Tid: 09.15-10.2( Beslutande övriga deltagande Gert Stark (S), Ljusnarsbergs kommun, ordförande Siv Sander (S), Hällefors kommun Maria

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 14 december 2015 kl. 08:15-13:30. Eva Engström Sekreterare. Yvonne Nilsson Ekonom,

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 14 december 2015 kl. 08:15-13:30. Eva Engström Sekreterare. Yvonne Nilsson Ekonom, NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (12) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 14 december 2015 kl. 08:15-13:30. Beslutande Erik Eriksson Neu (S) Ordförande Kent

Läs mer

Christina Johansson och Lars-Göran Zetterlund

Christina Johansson och Lars-Göran Zetterlund AMMANTRÄDEPROTOKOLL ida 1(6) Plats och tid Plenisalen, kommunhuset, Hällefors, kl. 18.00-18.15 Beslutande Ledamöter e bilagd förteckning Övriga närvarande e bilagd förteckning Justerare Christina Johansson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Sammanträdesdatum KOMMUNFULLMÄK TIGES REVISORER SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 15.00 17.45 Beslutande Leif Nilsson (S), ordföran de Stig Johansson (M) Anders Eriksson (C) Maire Lautakoski

Läs mer

Datum Elisabeth H Solberg, förvaltningschef Inger Törnkvist, förvaltningssekreterare

Datum Elisabeth H Solberg, förvaltningschef Inger Törnkvist, förvaltningssekreterare 1(28) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, kl. 08.30-16.45 ande Ledamöter Allan Myrtenkvist, ordförande (s) Birger Antonsson, (s) Anna Hult, (s) Madeleine Hautamäki (c) ers Samuelsson Kenth W Johansson,

Läs mer

Omsorgsnämndens arbetsutskott, vård- och omsorgsutskottet. Protokoll 2014-02-12

Omsorgsnämndens arbetsutskott, vård- och omsorgsutskottet. Protokoll 2014-02-12 Omsorgsnämndens arbetsutskott, vård- och Protokoll omsorgs utskottet sammanträdesdatum 1 (15) Plats och tid Beslutande Vintergatan, sammanträdesrum Venus, kl. 09.00 Ledamöter Owe Ahlinder (C), tjänstgörande

Läs mer

Datum Göran Nilsson, förvaltningschef Mathias Brandt, verksamhetsutvecklare Inger Törnkvist, sekreterare

Datum Göran Nilsson, förvaltningschef Mathias Brandt, verksamhetsutvecklare Inger Törnkvist, sekreterare 2011-11-23 1(20) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, kl. 13.00 16.00 ande Ledamöter Stefan Backius, ordförande (V) Birger Antonsson (S) Anna Hult (S) Marguerite Wase (HOB) Madeleine Hautamäki (C) Kenth

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Regionförbundets styrelses arbetsutskott Sammanträdesdatum (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Regionförbundets styrelses arbetsutskott Sammanträdesdatum (7) 2011-03-09 1 (7) Plats och tid Onsdag den 9 mars kl. 08.50 09.00 Plats ande Ledamöter Glasriket, Videum Science Park, P G Vejdes väg 15, Växjö Roland Gustbée (m) ordförande Carina Bengtsson (c) Suzanne

Läs mer

Madelene Fredriksson, ekonomichef Anne Josefsson, sekreterare. Justerande. [Jansson (S)

Madelene Fredriksson, ekonomichef Anne Josefsson, sekreterare. Justerande. [Jansson (S) NORRTÄLJE KOMMUN Barn- och skolnämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 12, Norrtälje ki 14:00-16:00 Göran Pettersson (M),

Läs mer

Tina Lanefjord, bildningschef Peter Wiker, utvecklingsstrateg Kristina Nordling, nämndsekreterare Linda Igelström, 41 Lena Karlsson, 41

Tina Lanefjord, bildningschef Peter Wiker, utvecklingsstrateg Kristina Nordling, nämndsekreterare Linda Igelström, 41 Lena Karlsson, 41 1(15) Bildningsutskottet Plats och tid Kommunhuset, Formens hus, Rektangeln, kl. 13.15 15.15 Beslutande Ledamöter Se bilagd förteckning Ersättare Thomas Lönn (S) Övriga närvarande Tina Lanefjord, bildningschef

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl Sida 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.00 Beslutande Kent Holmer, ordförande Leif Andersson, 1:e vice ordförande Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande Catharina Tann, ledamot Martin

Läs mer

"[Skriv övriga närvarande här]"

[Skriv övriga närvarande här] 1(6) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, kl. 11.00 Beslutande Ledamöter Se bilagd förteckning Ersättare Se bilagd förteckning Övriga närvarande "[Skriv övriga närvarande här]" Justerare Justeringens

Läs mer

Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande.

Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande. 1 (26) Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum Eken kl 14.00 16.40 Beslutande Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande

Läs mer

Datum Ersättare Marjo Pruuki, (S) Monica Eriksson, (S) Madeleine Hautamäki, (C) Marguerite Wase, (HOB) 15.00

Datum Ersättare Marjo Pruuki, (S) Monica Eriksson, (S) Madeleine Hautamäki, (C) Marguerite Wase, (HOB) 15.00 1(19) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, kl. 13.00 16.00 ande Ledamöter Allan Myrtenkvist, ordförande (S) Anna Hult, (S) Birger Antonsson, (S) Olle Samuelsson, (C) Kenth W Johansson, (M) Sören Jansson,

Läs mer

Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje, måndagen den 21 januari 2019 kl

Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje, måndagen den 21 januari 2019 kl Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje, måndagen den 21 januari 2019 kl. 14.30 16. Ledamöter Robert Beronius (L) (ordförande) Christina Frisk (L) Linda Hiort

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.50 Beslutande Övriga deltagande Kent Holmer, (s) ordförande Leif Andersson, (v) 1:e vice ordförande Lina Löfberg, (m) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Sammanträdesdatum KOMMUNFULLMÄK TIGES REVISORER SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 13.00 17.00 Beslutande Leif Nilsson (S), ordföran de Pär Rickman (S) Anders Eriksson (C) Stig Johansson

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden (10) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl

Barn- och utbildningsnämnden (10) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl Barn- och utbildningsnämnden 2016-08-16 1(10) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl 9.00 10.40 Beslutande: Torbjörn Parling (S), ordförande, 51 56 Henric Forsberg (S) ersättare för Patrik

Läs mer

Sida 1(10) PROTOKOLL Kommunfullmäktige. Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl

Sida 1(10) PROTOKOLL Kommunfullmäktige. Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 1(10) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-20.00 Beslutande Ledamöter 28 ledamöter eller tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Christer Pålsson, kommunchef Rune Ahlberg,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(18)

Sammanträdesprotokoll 1(18) Sammanträdesprotokoll 1(18) Plats och tid Öjersbogården, 13.15 14.50 Beslutande Övriga närvarande Eva Hölke (S) ordförande Christer Wallin (S) vice ordförande Fredrik Johansson (V) Mattias Björlestrand

Läs mer

Raija Sundin, nämndsekreterare. Ewa Stålberg (M), Ritha Sörling (V)

Raija Sundin, nämndsekreterare. Ewa Stålberg (M), Ritha Sörling (V) 1(13) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, kl. 16.00 16.15 Beslutande Ledamöter Se bilagd förteckning Ersättare Abdel Majid Elmoussauoui (S) Ronnie Faltin (S) Per Karlsson (M) Vivianne Pettersson (M)

Läs mer

Folkets Hus, Åmotfors kl Underskrifter Sekreterare Paragrafer Malin Persson Lintula

Folkets Hus, Åmotfors kl Underskrifter Sekreterare Paragrafer Malin Persson Lintula 1(9) Plats och tid KS-salen Kommunhuset, Charlottenberg kl 10.00 Beslutande Kari Staatsen (Hala Edas Lista), ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas Lista) Sylvia Jonasson (C) 30-32 Lena Olsson (S) Gun Andersson

Läs mer

Sammanträdesdatum. Vård- och Omsorgsnämnden 2004-11-18. Innehållsförteckning. Ärenden

Sammanträdesdatum. Vård- och Omsorgsnämnden 2004-11-18. Innehållsförteckning. Ärenden Vård- och Omsorgsnämnden 2004-11-18 1 (13) Plats och tid Kommunhuset rum 293, kl 13.15 15.30 Beslutande Sören Carlsson (s) Ann Svensson (s) Hans Nilsson (fp) Klas-Gunnar Appel (s) Lennart Samuelsson (s)

Läs mer

Tina Lanefjord, bildningschef Peter Wiker, utvecklingsstrateg Raija Sundin, nämndsekreterare Helen Hansson, förskolechef 14

Tina Lanefjord, bildningschef Peter Wiker, utvecklingsstrateg Raija Sundin, nämndsekreterare Helen Hansson, förskolechef 14 1(18) Bildningsutskottet Plats och tid Kommunhuset, Rektangeln, kl. 13.00 15.10 Beslutande Ledamöter Se bilagd förteckning Ersättare Thomas Lönn (S) Torbjörn Saxin (S) Övriga närvarande Tina Lanefjord,

Läs mer

Kl Margit Johansson (M) Stig-Arne Svalö (S) Johnny Sködt (SD)

Kl Margit Johansson (M) Stig-Arne Svalö (S) Johnny Sködt (SD) 1 (8) Plats och tid Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Almliden, Blosset, Bjuv Kl 13.00-15.00 Arvo Hellman, ordförande (S) Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) Margit

Läs mer

Sammanträdesdatum. Barn- och utbildningsnämnden 18 augusti (10)

Sammanträdesdatum. Barn- och utbildningsnämnden 18 augusti (10) Barn- och utbildningsnämnden 18 augusti 2015 1(10) Plats och tid: Ferlinrummet kl 9.00 11.30 Beslutande: Torbjörn Parling (S), ordförande Patrik Fornander (M) Olle Engström (S) Ann-Marie Rosö (S) Robert

Läs mer

Urban Åström, förvaltningschef Kenth Åström, verksamhetsplanerare Orvar Ottesen, kulturchef, 85 Eva Stecksén, sekreterare.

Urban Åström, förvaltningschef Kenth Åström, verksamhetsplanerare Orvar Ottesen, kulturchef, 85 Eva Stecksén, sekreterare. 1 (12) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ånge kommunkontor, rum 372 Getberget, 28 september, 2011, kl. 13-15 Catharina Karlsson, s, ordförande Mikael Johansson, s, vice ordförande Tord Sundquist,

Läs mer

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådet (5)

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådet (5) Kommunala Pensionärsrådet 2006-09-14 1(5) Plats och tid Beslutande 2006-09-14, kl 09.30 11.00 Valsverket Kommunhuset Lilian Stenqvist, (s) ordförande Jan Friman, (s) vice ordförande Sven-Åke Lundh, SPF

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (1) - KOMMUNFULLMÄKTIGES REVISORER - ANSLAG/BEVIS

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (1) - KOMMUNFULLMÄKTIGES REVISORER - ANSLAG/BEVIS Plats och tid Heby kommunkontor, stora sammanträdesrummet torsdag kl. 15.00-17.00 Beslutande Leif Nilsson (S), ordförande Sven Erik Eriksson (KD) Maire Lautakoski (S) Pär Rickman (S) Ulf Fahlstad (LP)

Läs mer

BN AU PROTOKOLL BUDGET

BN AU PROTOKOLL BUDGET BN AU PROTOKOLL BUDGET HEDEMORA KOMMUN 1-;t;i HEDEMORA SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(15) Plats och tid Tjädernhuset, sammanträdesrum Vargen, kl. 09.00-12.05 Beslutande Ledamöter Anki Rooslien (S), ordf. Karin

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 15 december 2008 kl. 08:15-13:40 samt kl. 15:10-16:10. Sven-Erik Sjölund (s) Ersättare för Stig Jonsson (s)

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 15 december 2008 kl. 08:15-13:40 samt kl. 15:10-16:10. Sven-Erik Sjölund (s) Ersättare för Stig Jonsson (s) NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (9) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 15 december 2008 kl. 08:15-13:40 samt kl. 15:10-16:10. Beslutande Stig Eng (c) Ordförande

Läs mer

Datum Ersättare Maria Gustafsson (V) kl Birgitta Berggren, sekreterare

Datum Ersättare Maria Gustafsson (V) kl Birgitta Berggren, sekreterare 1(8) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, Kl. 14.00-17.00 Beslutande Ledamöter Susanne Grundström (S), ordförande Siv Sander ersätter Torbjörn Saxin (S) Erkki Vuorijärvi (GL) Wilhelm Tham ersätter Arne

Läs mer

Lena Vinnerås (S), ordförande Siv Sander (S) Jerry Elvin (S) Bertil Jansson (M) Margareta Lagerlöf (M), tjänstgörande ersättare

Lena Vinnerås (S), ordförande Siv Sander (S) Jerry Elvin (S) Bertil Jansson (M) Margareta Lagerlöf (M), tjänstgörande ersättare ÖVERFÖRMYNDARNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret, Kopparberg Tid: 13.00 16.00 ande Lena Vinnerås (S), ordförande Siv Sander (S) Jerry Elvin (S) Bertil Jansson (M) Margareta

Läs mer

Lennart Andersson (S), ordf Jeanette Thygesen (FÖL) Björn Andreen (M)

Lennart Andersson (S), ordf Jeanette Thygesen (FÖL) Björn Andreen (M) Sammanträdesprotokoll sid 1 (9) Plats och tid Utbildningsförvaltningen A-huset 13.00 16.30 ande Lennart Andersson (S), ordf Jeanette Thygesen (FÖL) Björn Andreen (M) Övriga närvarande Anne-Charlott Petersson,

Läs mer

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande 1 (15) Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken kl. 09.00-10.55 Beslutande Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande

Läs mer

Sammanträdet ajuorneras kl 08.25 08.40. Gun-Britt Taivalsaari-Nyberg, sekreterare Birgitta Palo-Johansson,ekonom, 188-189

Sammanträdet ajuorneras kl 08.25 08.40. Gun-Britt Taivalsaari-Nyberg, sekreterare Birgitta Palo-Johansson,ekonom, 188-189 Barn- utbildning- och kulturnämnden 2009-12-14 1 Plats och tid Plats och tid Förvaltningsbyggnaden i Gällivare, måndagen den 14 december 2009, kl 08.15-09.30 Sammanträdet ajuorneras kl 08.25 08.40 Beslutande

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Kommunhuset, Tapetsören, kl. 17.00-20.40 ande Kenth Wengholm (M) Ordförande Hans Dahm (S) Ann Ohlsson (F) Annika Singleton (KD) Annica Erikssen (S) Maria Sundqvist (S) Rebecka Stjärnås (V)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2012-05-30 51 (60) Plats och tid Kommunhuset Vingåker, onsdagen den 30 maj 2012, kl. 15.00-16.35 Beslutande Robert Skoglund (S) ordf Lars-Gunnar Karlsson (FP) Övriga deltagande Lena Furén, förvaltningschef

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Familjenämnden

TOMELILLA KOMMUN Familjenämnden : Plats och tid Svea Hund i kommunhuset, den, kl. 08.30-12.00 Beslutande Christer Yrjas (C) Anders Albäck (L) Daniel Persson (M) Sven Gunnarsson (MP) Anders Throbäck (S) Sara Anheden (S) Paul Lennartsson

Läs mer

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12 ) Utbildningsutskottet

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12 ) Utbildningsutskottet HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12 ) Plats och tid Notariet, den 16 maj 2018 klockan 08.30-12.00 Beslutande Tuva Bojstedt (KD), ordförande Jonas Erlandsson (S), v ordförande Leif Gustavsson (SD),

Läs mer

Kommunkontoret torsdag 23 juni kl Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret torsdag 23 juni kl Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 9.30 12.45 Beslutande Leif Nilsson (S), ordförande Ulf Fahlstad (LP) Maire Lautakoski (S) Larry Tallroth (S) Sven Erik Eriksson (KD) Tjänstemän

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2014-09-05 61 (70) Plats och tid Kommunhuset Vingåker, fredagen den 5 september 2014, kl. 08.30-09.55 Beslutande Stefan Granetin Westin (S) ordf Rutger Hallin (M) 51-55 Jörgen Andersson (C), tjänstg ers

Läs mer

Protokoll 1 (12) Se nästa sida. Christian Björkqvist. Lena Axelsson (S) Ann-Helen Nilsson (C) Anslag/bevis

Protokoll 1 (12) Se nästa sida. Christian Björkqvist. Lena Axelsson (S) Ann-Helen Nilsson (C) Anslag/bevis Protokoll 1 (12) Plats och tid Politikerrummet, kommunhuset, 2018-09-13, kl. 13.00 14.30 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Christian Björkqvist, kanslichef, sekreterare Justerade paragrafer 36-41

Läs mer

Anna Rönn (v), vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 2:e vice ordförande Elisabeth Holmer (s) Rose-Marie Jönsson. Socialkontoret 2010-08-11

Anna Rönn (v), vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 2:e vice ordförande Elisabeth Holmer (s) Rose-Marie Jönsson. Socialkontoret 2010-08-11 1 (10) Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum Eken kl 14.00 16.15 Beslutande Anna Rönn (v), vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 2:e vice ordförande Elisabeth Holmer (s) Övriga deltagande

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret kl 14.00 16.30 Beslutande Lars Ottosson, (pf) ordförande Lina Löfberg, (m) 1:e vice ordförande Kent Holmer, (s) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c) ledamot Marianne

Läs mer

Kultur- och utbildningsnämnden

Kultur- och utbildningsnämnden PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(14) Plats och tid Kommunförvaltningen Pajala, 2017-04-04, kl 0900-1430 ande Evgeny Krakov, S, ordförande Åke Johdet, S, 17-19 Sixten Eriksson, S Linda Jonsson, V Pirkko

Läs mer

ANSLAGSBEVIS. Plats och tid Rådhuset, Köping, kl Beslutande Roger Eklund (S) ordförande. Andreas Trygg (V)

ANSLAGSBEVIS. Plats och tid Rådhuset, Köping, kl Beslutande Roger Eklund (S) ordförande. Andreas Trygg (V) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Plats och tid Rådhuset, Köping, kl 08.30-11.00 ande Roger Eklund (S) ordförande Lena Vilhelmsson (S) ersättare Andreas Trygg (V) ledamot Daniel Åkervall (MP) ledamot Ola Saaw

Läs mer

Socialkontoret, Norrtälje, kl , Socialkontoret, Baldersgatan 17, Norrtälje, tisdagen den 15 september 2009

Socialkontoret, Norrtälje, kl , Socialkontoret, Baldersgatan 17, Norrtälje, tisdagen den 15 september 2009 NORRTÄLJE KOMMUN SAMMANTRADESPROTOKOLL Socialnämnden 2009-09-10 Plats och tid Beslutande Socialkontoret, Norrtälje, kl. 09.00-10.10, 11.10-11.30 Enligt förteckning Övriga deltagande Sören Fredriksson,

Läs mer

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Inger Lundh Jansson (MP), ersättare Bino Drummond (M) Inger Nordqvist (M), ersättare

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Inger Lundh Jansson (MP), ersättare Bino Drummond (M) Inger Nordqvist (M), ersättare 1(13) Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 13.00-14.10 ande Ledamöter Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Inger Lundh Jansson (MP), ersättare

Läs mer

Utbildningsnämnden (13)

Utbildningsnämnden (13) Utbildningsnämnden 2016-06-15 1 (13) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 15 juni kl.8.30 11.10. Beslutande Stefan Jönsson (S), ordförande Håkan Pettersson (S), 1:e vice ordförande Kent Ballovarre

Läs mer

Kommunkontoret, Heby, 20 november 2013, kl 13.45. Sekreterare Paragrafer 97-106 ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret, Heby, 20 november 2013, kl 13.45. Sekreterare Paragrafer 97-106 ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Sammanträdesdatum Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 10.00 11.20 Beslutande Margaretha Gadde-Jennische (M), ordförande Gudrun Wängelin-Lernskog (C) Emilie Jansson (S) Åsa

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(10) Plats och tid Lokal Strået, kl 13.30 15.45 Ajournering: kl. 15.05-15.15 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Birgitta Jönsson (S) ordförande Johanna Hedin (C) tjänstgörande ersättare för Agnetha

Läs mer

Val- och demokratinämnden

Val- och demokratinämnden 1(12) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, Kl. 13.00-15.30 Beslutande Ledamöter Susanne Grundström (S) Jan Svärd (S) Samuel Eriksson (V) Robin Pleines (C) Bo Hedlund (C) Erkki Vuorijärvi (GL) Göran Strömqvist

Läs mer

Sammanträdesrummet Kindla, kommunhuset Lindesberg Tisdagen den 1 december 2009, kl 08:30-13:40

Sammanträdesrummet Kindla, kommunhuset Lindesberg Tisdagen den 1 december 2009, kl 08:30-13:40 Plats och tid ande Sammanträdesrummet Kindla, kommunhuset Lindesberg Tisdagen den 1 december 2009, kl 08:30-13:40 Pär-Ove Lindqvist (M) ordf Bengt Evertsson ( ) v. ordf Bente Ekström (C) Arnold Bengtsson

Läs mer

Bildningsnämnden (14)

Bildningsnämnden (14) Bildningsnämnden 2017-02-20 1(14) Plats och tid Kommunhuset, nämndrummet kl. 13.00 16.40 Beslutande Lillemor Larsson (V) ordförande Anders Englund (S) Jan-Olof Hesselstedt (V) David Lundqvist (C) Anne-Marie

Läs mer

Kommunkontoret

Kommunkontoret SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret, Kopparberg Tid: 14.20 15.50 Beslutande Övriga deltagande Gert Stark (S), Ljusnarsbergs kommun, ordförande Siv Sander (S), Hällefors kommun, vice

Läs mer

Kari Staatsen (Hela Edas Lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas Lista) Hanna Andersson (M) Sylvia Jonasson (C) Lena Olsson (S)

Kari Staatsen (Hela Edas Lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas Lista) Hanna Andersson (M) Sylvia Jonasson (C) Lena Olsson (S) 1(7) Plats och tid Kommunstyrelsesalen Kommunkontoret Charlottenberg kl 13.00-15.30 Beslutande Kari Staatsen (Hela Edas Lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas Lista) Hanna Andersson (M) Sylvia Jonasson

Läs mer

Bengt Åström(s), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Sven Sonesson(m) Anita Ljung(m) Lars-Anders Espert(sd)

Bengt Åström(s), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Sven Sonesson(m) Anita Ljung(m) Lars-Anders Espert(sd) Barn- och utbildningsnämndens Sammanträdesdatum 2011-03-09 Sida 1 (8) Plats och tid B-rummet, kl. 13:30 17.10 Beslutande Bengt Åström(s), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Sven Sonesson(m) Anita Ljung(m)

Läs mer

Kerstin Fors-Mattsson, skolchef Carola Hansson, sekreterare Helen Isaksson, rektor, 27. Wivi-Anne Mulk (Sv) ANSLAG / BEVIS

Kerstin Fors-Mattsson, skolchef Carola Hansson, sekreterare Helen Isaksson, rektor, 27. Wivi-Anne Mulk (Sv) ANSLAG / BEVIS Plats och tid: Sammanträdesrum 3, kommunhuset, Jokkmokk, klockan 09.30 11.40 Beslutande ledamöter: Sven Holmqvist (S), ordförande Tord Larsson (S), v ordf Johan Agetoft (S) Anna-Karin Jonsson Kvist (S)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (14) Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (14) Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (14) Plats och tid Barn och utbildningskontoret, Heby, kl 9.30 12.45 Beslutande Tomas Bergström (FP), ordförande Paul Namerius (M) Per Eric Liljeholm (C) Anton Ingstedt (S) Rose

Läs mer

Kommunkontoret kl 14.00 16.25

Kommunkontoret kl 14.00 16.25 1(10) Plats och tid Kommunkontoret kl 14.00 16.25 Beslutande Lars Ottosson, (PF) ordförande Lina Löfberg, (M) 1:e vice ordförande Kent Holmer, (S) 2:e vice ordförande Kim Svitzer, (PF) ledamot Marianne

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(9) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(9) Plats och tid Yxningen, kommunhuset, kl. 08:30 10:25 Beslutande Ledamöter Thomas Lidberg (S), ordförande Peder Griph (S) Astrid-Marie Jonsson, (C) Övriga närvarande Linda

Läs mer

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2: vice ordförande

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2: vice ordförande 1 (5) Plats och tid: Kommunkontoret kl. 14.00-14.50 Beslutande Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2: vice ordförande Övriga deltagande Lennart Persson,

Läs mer

Jessica Jansson, ekonomichef. Hans-Otto Pohlman, Lars-Göran Zetterlund

Jessica Jansson, ekonomichef. Hans-Otto Pohlman, Lars-Göran Zetterlund 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, kl. 15.30-16.00 Beslutande Ledamöter Se bilagd förteckning Ersättare Se bilagd förteckning Övriga närvarande Jessica Jansson, ekonomichef Justerare Justeringens

Läs mer

Vård- och Omsorgsnämnden 2002-03-20 1 (10) Björntorps konferensrum, kl 09.00-12.30

Vård- och Omsorgsnämnden 2002-03-20 1 (10) Björntorps konferensrum, kl 09.00-12.30 Vård- och Omsorgsnämnden 2002-03-20 1 (10) Plats och tid Björntorps konferensrum, kl 09.00-12.30 Beslutande Kerstin Eriksson Ann Svensson Ivan Abrahamsson Klas-Gunnar Appel Hans Nilsson Britt-Marie Kärngren

Läs mer