Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset i Lomma Tid Tisdagen den 16 juni 2015,

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset i Lomma Tid Tisdagen den 16 juni 2015, 15.00-17.39"

Transkript

1 Sammanträdesdatum s. 1 (10) Plats Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset i Lomma Tid Tisdagen den 16 juni 2015, Beslutande Robert Wenglén (M) Richard Jerneborg Remco Andersson(FP) Lars Carlén (S) Martin Johansson (M) ordförande ledamot ledamot ledamot ersätter Cia Barwén (M) Övriga deltagare Bo Kristoffersson Mattias Fyhr Kerstin Ferbas Staffan Friberg Magnus Lindvall Svenjohan Davidson förvaltningschef nämndsekreterare förvaltningsstrateg utredningschef ekonomsamordnare områdeschef Karstorp Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Lars Carlén Kommunhuset i Lomma, Paragrafer Sekreterare Ordförande Justerande Mattias Fyhr Robert Wenglén Lars Carlén

2 Sammanträdesdatum s. 2 (10) Beslutande organ ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum Paragrafer Datum när anslaget sätts upp Förvaringsplats för protokollet Underskrift Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Datum när anslaget tas ned Förvaltningen för utbildning, kost, kultur och fritid

3 Sammanträdesdatum s. 3 (10) BUNAU 60 Dnr 2015: Godkännande av föredragningslistan Godkännande av föredragningslistan Uppföljning av område Karstorp Ekonomisk uppföljning Information inför nämndens budget Förslag till preliminär nämndsplan Förslag till förändringar av jouromsorgen för barn 1-12 år i Lomma kommun Information från förvaltningen Barn- och utbildningsnämndens utskott beslutar följande: Barn- och utbildningsnämndens utskott godkänner föredragningslistan enligt ovan.

4 Sammanträdesdatum s. 4 (10) BUNAU 61 Dnr 2015: Uppföljning av område Karstorp Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott har bjudit in Svenjohan Davidson, områdeschef för område Karstorp, för att informera om skolområdets ekonomiska hushållning, attraktivitet i förhållande till personal, elever och medborgare samt måluppfyllelse av barn- och utbildningsnämndens nämndsmål. Syftet är att arbetsutskottet ska kunna försäkra sig om att verksamheten håller god kvalitet och lever upp till kort- och långsiktiga mål. Vid utskottets sammanträde lämnar Svenjohan Davidson en redogörelse. Beslutsunderlag - Presentation Område Karstorp Barn- och utbildningsnämndens utskott beslutar följande: Barn- och utbildningsnämndens utskott har tagit del av informationen.

5 Sammanträdesdatum s. 5 (10) BUNAU 62 Dnr 2015: Ekonomisk uppföljning Lomma kommuns styr- och kvalitetssystem fastställt och reviderat anger krav för uppföljning(5.2) av verksamheten. Månadsrapporten är en del av den löpande uppföljningen där kommunstyrelsen följer helheten i kommunen och nämnderna sina verksamheter. Om det i barn- och utbildningsnämndens helårsprognos uppstår en väsentlig budgetavvikelse ska det meddelas kommunstyrelsen. Beslutsunderlag Barn- och utbildningsnämndens månadsrapport, januari-maj 2015 Rapport, Barn- och utbildningsnämnden totalt, Prognos BUN- resultat per ansvar, 2015 maj Månadsuppföljning Barn- och utbildningsnämnden, volym/nyckeltal Utskottets handläggning Förvaltningschefen lämnar en redogörelse för den ekonomiska rapporten. Överläggning Robert Wenglén (M) föreslår att barn- och utbildningsnämndens utskott har tagit del av rapporten. Barn- och utbildningsnämndens utskott beslutar följande: Barn- och utbildningsnämndens utskott har tagit del av rapporten.

6 Sammanträdesdatum s. 6 (10) BUNAU 63 Dnr 2015: Information inför nämndens budget 2016 Kommunledningskontorets ekonomiavdelning har till kommunens förvaltningar skickat ut anvisningar inför budgetprocessen för Nämnderna ska i september lämna budgetförslag som behandlas av kommunstyrelsen 28 oktober och av kommunfullmäktige 19 november. Beslutsunderlag Bra att veta inför Budget 2016 Utskottets handläggning Ekonomsamordnaren informerar utskottet om det pågående arbetet med att utarbeta ett förslag till budget för barn- och utbildningsnämnden. Barn- och utbildningsnämnden beslutar följande: Barn- och utbildningsnämndens utskott har tagit del av informationen.

7 Sammanträdesdatum s. 7 (10) BUNAU 64 Dnr 2015: Förslag till preliminär nämndsplan 2016 De politiska målen, som anges i nämndsplanen ska vara grundad i Övergripande mål och riktlinjer, fastställd av kommunfullmäktige. En nämndsplan ska, senast i samband med beslut om förslag till budget, upprättas inför varje år. Den ska ange vad som ska åstadkommas, när i tiden och när målen förväntas uppfyllas inom budgetperioden. Nämndsmålen ska fungera som styrinstrument. Därför ska målen vara klara och mätbara. Det bör också vara tydligt hur mål bedöms och hur uppföljningen sker. Nämndsplanen utgör underlag för verksamhetsplanen, som anger hur de olika verksamhetsområdena verkställer de politiska målen i nämndsplanen. Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott har, vid sammanträdet , behandlat förslag till preliminär nämndsplan Utskottet beslutade då att uppdra åt förvaltningen att fortsätta beredningen av arbetet med preliminär nämndsplan, i enlighet med av utskottet givna direktiv. Nämndsplanen ska, enligt styrsystemet för Lomma kommun, skickas till kommunstyrelsen för hörande. Därefter kan nämnden fastställa sin nämndsplan för det kommande året. Förvaltningen har upprättat ett förslag till beslut. Beslutsunderlag - Skrivelse från förvaltningschef och utredningschef inklusive förslag till Nämndsplan Förskola, Grundskola och Kost Överläggning Robert Wenglén (M) yrkar att barn- och utbildningsnämndens utskott uppdrar åt förvaltningen att till nästkommande utskottssammanträde bereda reviderat förslag till nämndsplan 2016, enligt av utskottet givna direktiv. Barn- och utbildningsnämndens utskott beslutar följande: Barn- och utbildningsnämndens utskott uppdrar åt förvaltningen att till nästkommande utskottssammanträde bereda reviderat förslag till nämndsplan 2016, enligt av utskottet givna direktiv.

8 Sammanträdesdatum s. 8 (10) BUNAU 65 Dnr 2015: Förslag till förändringar av jouromsorgen för barn 1-12 år i Lomma kommun Lomma kommun har sedan 10 år tillbaka haft jouromsorg i särskilt familjedaghem. Omsorgen omfattar mellan 4-12 barn och erbjuds efter ordinarie verksamhets stängning, även på helger och nätter. Behov av omsorg på nätterna har bara funnits för 2-3 barn. Under de senaste två åren har rekrytering av personal till verksamheten varit mycket svår. En av anledningarna är att hemmet måste vara beläget i Lomma och även vara anpassat för att ta emot barn som ska sova på natten. Under våren 2015 har det annonserats i två omgångar för att tillsätta den fasta tjänsten, förskolecheferna har försökt rekrytera bland sina anställda och på Öppna förskolan har anslag satts upp om tjänsten. Inga försök till rekrytering har lyckats. Behovet av jouromsorg kvarstår efter den 1 september för föräldrar som arbetar under obekväm arbetstid, exempelvis inom restaurang- och flygnäring, sjukvård, hemtjänst, polis, flyg eller på kvällsöppna affärer. Jouromsorgen är ingen lagstadgad verksamhet för kommunerna, men väsentlig för att föräldrar med arbete på obekväm tid ska kunna fortsätta i sina yrken. En möjlighet är att enbart bedriva jouromsorg på kvällar och helger och inte erbjuda nattomsorg, varken i Lomma eller Lund. Denna lösning skulle ge minskade kostnader, men troligen innebära att statsbidraget på drygt kr inte längre kan erhållas. Alternativa lösningar Efter sommaren 2015 finns ingen möjlighet att fortsätta nuvarande verksamhet och därför behöver verksamheten förändras om den ska finnas kvar i kommunens egen regi. Det finns olika lösningar som bedöms som realistiska för den begränsade omfattning som verksamheten i Lomma kommun har. Nedan redovisas tre olika förslag varav det första förslaget av förvaltningen bedöms som det mest realistiska att genomföra både från 1 september 2015 och på sikt. I alternativ 1 kan de barn som har behov av jouromsorg gå kvar i sin ordinarie omsorg som kombineras med jouromsorg på annat ställe. 1. All jouromsorg, utom nattomsorgen, koncentreras till en förskola i centrala Lomma, förslagsvis öppna förskolans lokaler och särskild personal anställs och tar över verksamheten då ordinarie personal slutar för dagen. Förslaget blir liknande den verksamhet som bedrivs i dag, med skillnaden att verksamheten bedrivs på en förskola och inte i ett hem.

9 Sammanträdesdatum s. 9 (10) BUNAU 65(forts.) Nattomsorgen köps från Lunds kommun och utförs på Röda stugan i Lund. Avtal skrivs med Lunds kommun om varje enskilt barn som har behov av nattomsorg. Kostnaderna beräknas bli ungefär som i dag. Ovanstående alternativ beräknas kunna starta redan den 1 september då behovet också finns att ersätta familjedaghem. 2. All jouromsorg, utom nattomsorgen, koncentreras till en förskola i centrala Lomma. Tjänster på förskolan regleras om till obekväm arbetstid på kvällar och helger. Omreglering av tjänster måste föregås av fackliga förhandlingar och därför kan detta alternativ enbart genomföras på sikt med beräknad start Nattomsorgen köps in från Lunds kommun och utförs på Röda stugan i Lund. Avtal skrivs med Lunds kommun om varje enskilt barn som har behov av nattomsorg. 3. All jouromsorg koncentreras till en förskola i centrala Lomma, även nattomsorgen. Detta förslag innebär att ett flertal tjänster på förskolan måste regleras om till obekväm arbetstid på kvällar och helger samt natt. Nattomsorgen kräver särskilda anpassningar för ensamarbete. Vid ensamarbete måste det finnas larm och någon att kontakta vid till exempel hastig sjukdom. Förslaget kan enbart genomföras på längre sikt då omreglering till nattarbete måste föregås av fackliga förhandlingar. Det uppstår troligen även svårigheter att lägga schema med enbart ordinarie personal. Kostnaderna beräknas öka betydligt i jämförelse med dagens kostnader. Beslutsunderlag Skrivelse från förvaltningschef och förvaltningsstrateg Barn- och utbildningsnämndens utskott föreslår barn- och utbildningsnämnden besluta följande: Barn och utbildningsnämnden godkänner och ger förvaltningen i uppdrag att genomföra förslag nummer 1 från 1 september 2015.

10 Sammanträdesdatum s. 10 (10) BUNAU 66 Dnr 2015: Information från förvaltningen Förvaltningschefen informerar om. Invigning av Alfredshällsskolan är planerad till 11 september. Invigning av Slättängshallen sker 15 augusti. Förvaltningen arbetar med förslag till intern kontroll som behandlas av nämnden i samband med budgetbehandlingen. I oktober deltar personal från Lomma kommun i ett seminarium på Google summit i Malmö. Renovering av Pilängskolans inne- och utemiljö under sommaren Förvaltningsstrategen redovisar preliminära resultat av meritvärdet för årskurs Barn- och utbildningsnämnden beslutar följande: Barn- och utbildningsnämndens utskott har tagit del av informationen.

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (11)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (11) Sammanträdesdatum s. 1 (11) Plats Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset i Lomma Tid Tisdagen den 19 augusti 2014, 15.00-17.00 Ajournering 15.55-16.00 Beslutande Robert Wenglén (M) Yvonne Andreasson Richard

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (15)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (15) Sammanträdesdatum s. 1 (15) Plats Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Tid Tisdagen den 30 maj 2017 kl. 15.05 19.40 Ajournering 18.16-18.24 Ajournering 18.33-18.46 Beslutande Övriga deltagande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (12)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (12) Sammanträdesdatum s. 1 (12) Plats Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Tid Tisdagen den 17 januari 2017 kl. 15.00 18.31 Beslutande Robert Wenglén (M) Lena Wahlgren (M) Richard Jerneborg (M) Eva-Lotta

Läs mer

Sammanträdesrum UKF, kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 18 juni 2014, 15.00-17.30

Sammanträdesrum UKF, kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 18 juni 2014, 15.00-17.30 Sammanträdesdatum s. 1 (12) Plats Sammanträdesrum UKF, kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 18 juni 2014, 15.00-17.30 Beslutande Robert Wenglén (M) Yvonne Andreasson (FP) Richard Jerneborg (M) Mozghan

Läs mer

Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset i Lomma Tid Tisdagen den 15 december 2015, kl

Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset i Lomma Tid Tisdagen den 15 december 2015, kl Sammanträdesdatum s. 1 (13) Plats Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset i Lomma Tid Tisdagen den 15 december 2015, kl. 15.00 17.15 Beslutande Robert Wenglén (M) Richard Jerneborg (M) Remco Andersson (L)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (5)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (5) Plats Lomma kommunhus, sammanträdesrum Flädie Tid 2019-05-14, kl. 09:00-12:21 Sammanträdesdatum s. 1 (5) Beslutande Övriga deltagare Fredrik Axelsson (M) Lena Wahlgren (M) Malin Taggu (M) Gun Larsson (L)

Läs mer

Remco Andersson Kommunhuset i Lomma, Paragrafer Maria Franzén Waljenäs. Robert Wenglén. Remco Andersson

Remco Andersson Kommunhuset i Lomma, Paragrafer Maria Franzén Waljenäs. Robert Wenglén. Remco Andersson Sammanträdesdatum s. 1 (12) Plats Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset i Lomma Tid Tisdagen den 10 maj 2016, kl. 15.00 17.40 Beslutande Robert Wenglén (M) Cia Barwén (M) Remco Andersson (L) ordförande

Läs mer

Lars Carlén Kommunhuset i Lomma, Paragrafer 9. Maria Franzén Waljenäs. Robert Wenglén. Lars Carlén

Lars Carlén Kommunhuset i Lomma, Paragrafer 9. Maria Franzén Waljenäs. Robert Wenglén. Lars Carlén Sammanträdesdatum s. 1 (5) Plats Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset i Lomma Tid Måndagen den 1 februari 2016, kl. 17.00 17.20 Beslutande Robert Wenglén (M) Cia Barwén (M) Richard Jerneborg (M) Remco

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (10)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (10) Plats Lomma kommunhus, sammanträdesrum Önnerup Tid 2019-03-26, kl. 15:00-17:00 Sammanträdesdatum s. 1 (10) Beslutande Övriga deltagare Fredrik Axelsson (M) Lena Wahlgren (M) Gun Larsson (L) Thomas Eneström

Läs mer

Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset i Lomma Tid Tisdagen den 24 mars 2015, 15.00-18.18

Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset i Lomma Tid Tisdagen den 24 mars 2015, 15.00-18.18 Sammanträdesdatum s. 1 (17) Plats Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset i Lomma Tid Tisdagen den 24 mars 2015, 15.00-18.18 Beslutande Robert Wenglén (M) Cia Barwén (M) Richard Jerneborg (M) Remco Andersson(FP)

Läs mer

Kommunhuset i Lomma, Maria Franzén Waljenäs. Robert Wenglén

Kommunhuset i Lomma, Maria Franzén Waljenäs. Robert Wenglén Sammanträdesdatum s. 1 (14) Plats Sammanträdesrum Flädie Tid Tisdagen den 26 april 2016, kl. 18.30 21.35 Beslutande Övriga deltagare Robert Wenglén (M) Cia Barwén (M) Richard Jerneborg (M) Charlott Enocson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (10)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (10) Plats Lomma kommunhus, sammanträdesrum Önnerup Tid 2019-04-23, kl. 15:00-16:45 Sammanträdesdatum s. 1 (10) Beslutande Övriga deltagare Fredrik Axelsson (M) Lena Wahlgren (M) Malin Taggu (M) Gun Larsson

Läs mer

Sammanträdesrum Alnarp, kommunhuset i Lomma

Sammanträdesrum Alnarp, kommunhuset i Lomma Sammanträdesdatum s. 1 (21) Plats Sammanträdesrum Alnarp, kommunhuset i Lomma Tid Tisdagen den 1 september 2015, 18.30-21.13 Beslutande Övriga deltagare Robert Wenglén (M) Cia Barwén (M) Lars Carlén (S)

Läs mer

Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset i Lomma

Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset i Lomma Sammanträdesdatum s. 1 (9) KULTUR OCH FRITIDSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT 2015-05-18 Plats Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset i Lomma Tid Måndagen den 18 maj 2015, kl. 15.15-16.12 Beslutande Carin Hansson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesdatum s. 1 (7) Plats Hotell Gässlingen, Skanör Tid Tis-onsdagen den 29-30 september 2015 kl. 09.00-17.30, 09.00-14.30 Beslutande Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Christian Idström (M)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (15)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (15) Plats Lomma kommunhus, sammanträdesrum Önnerup Tid 2018-11-27, kl. 15:00-17:05 Sammanträdesdatum s. 1 (15) Beslutande Fredrik Axelsson (M) Lena Wahlgren (M) Charlott Enocson (M) Lars Carlén (S) ordförande

Läs mer

Lars Carlén Kommunhuset i Lomma, Paragrafer Maria Franzén Waljenäs. Robert Wenglén. Lars Carlén

Lars Carlén Kommunhuset i Lomma, Paragrafer Maria Franzén Waljenäs. Robert Wenglén. Lars Carlén Sammanträdesdatum s. 1 (14) Plats Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset i Lomma Tid Tisdagen den 20 september 2016, kl. 15.00 18.20 Ajournering, kl. 16.13 16.25 Beslutande Robert Wenglén (M) Lena Wahlgren

Läs mer

Sammanträdesrum Fjelie, kommunhuset i Lomma

Sammanträdesrum Fjelie, kommunhuset i Lomma Sammanträdesdatum s. 1 (11) KULTUR OCH FRITIDSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT 2016-08-15 Plats Sammanträdesrum Fjelie, kommunhuset i Lomma Tid Måndagen den 15 augusti 2016, kl. 15.00 16.50 Beslutande Carin Hansson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (13)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (13) Sammanträdesdatum s. 1 (13) Plats Sammanträdesrum Flädie, Kommunhuset i Lomma Tid Tisdagen den 31 januari 2017 kl. 18.30 20.30 Beslutande Robert Wenglén (M) Lena Wahlgren (M) Lars Carlén (S) Richard Jerneborg

Läs mer

Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 16 september 2015, 15.00 17.55

Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 16 september 2015, 15.00 17.55 Sammanträdesdatum s. 1 (16) Plats Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 16 september 2015, 15.00 17.55 Beslutande Robert Wenglén (M) Cia Barwén (M) Richard Jerneborg (M) Lars Carlén

Läs mer

Sammanträdesrum Stora Sessionssalen, kommunhuset Lomma. Anna-Greta Wandegren-Heinegård (S) Christina Unell (M)

Sammanträdesrum Stora Sessionssalen, kommunhuset Lomma. Anna-Greta Wandegren-Heinegård (S) Christina Unell (M) Sammanträdesdatum s. 1 (9) KULTUR OCH FRITIDSNÄMNDEN 2016-05-23 Plats Sammanträdesrum Stora Sessionssalen, kommunhuset Lomma Tid Måndagen den 23 maj, kl. 19.00 20.20 Beslutande Carin Hansson (M) Emma Köster

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (6)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (6) Sammanträdesdatum s. 1 (6) Plats Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 7 september 2016 kl. 08.00-12.50 Beslutande Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Christian Idström (M) Remco

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9) Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 26 augusti 2015 kl. 08.00-11.20 Beslutande Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Christian Idström (M) Remco

Läs mer

Sammanträdesrum UKF, kommunhuset i Lomma

Sammanträdesrum UKF, kommunhuset i Lomma Sammanträdesdatum s. 1 (13) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-09-17 Plats Sammanträdesrum UKF, kommunhuset i Lomma Tid Tisdagen den 17 september 2013, kl. 17.00-17.45 Beslutande Kristina

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (14)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (14) Sammanträdesdatum s. 1 (14) Plats Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Tid Tisdagen den 25 april 2017 kl. 15.00 18.34 Beslutande Robert Wenglén (M) Richard Jerneborg (M) Eva-Lotta Grantén (L) Lars

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (17)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (17) Plats Lomma kommunhus, sammanträdesrum Önnerup Tid 2019-05-28, kl. 15:00-17:40 Sammanträdesdatum s. 1 (17) Beslutande Övriga deltagare Fredrik Axelsson (M) Lena Wahlgren (M) Jesper Wiman (M) Gun Larsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (15)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (15) Plats Lomma kommunhus, sammanträdesrum Önnerup Tid 2019-02-12, kl. 15:00-17:01 Sammanträdesdatum s. 1 (15) Beslutande Övriga deltagare Fredrik Axelsson (M) Lena Wahlgren (M) Malin Taggu (M) Pär Tufvesson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (11)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (11) Plats Lomma kommunhus, Önnerup Tid 2018-06-20, kl. 08:00-11:31 Sammanträdesdatum s. 1 (11) Beslutande Övriga deltagare Anders Berngarn (M) Christian Idström (M) Remco Andersson (L) Lisa Bäck (S) Claes

Läs mer

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl Sammanträdesdatum s. 1 (12) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl. 8.30-9.55 Beslutande Sofia Forsgren-Böhmer (M), ordförande Britt Hjertqvist (FP), vice ordförande Conny Bäck (S),

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (11)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (11) Sammanträdesdatum s. 1 (11) KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT 2017-05-29 Plats Sammanträdesrum Fjelie, Kommunhuset i Lomma Tid Måndagen den 29 maj 2017 kl. 17.01 18.35 Beslutande Carin Hansson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (6)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (6) Plats Lomma kommunhus, Önnerup Tid 2018-08-29, kl. 08:00-12:45 Sammanträdesdatum s. 1 (6) Beslutande Övriga deltagare Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Christian Idström (M) Remco Andersson (L) Lisa

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (12)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (12) Plats Lomma kommunhus, Flädie Tid 2018-04-03, kl. 18:30-20:47 Sammanträdesdatum s. 1 (12) Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Robert Wenglén (M) Lena Wahlgren (M) Lars

Läs mer

Sammanträdesrum UKF, kommunhuset i Lomma Tid Tisdagen den 15 april 2014, 16:30-17.30

Sammanträdesrum UKF, kommunhuset i Lomma Tid Tisdagen den 15 april 2014, 16:30-17.30 Sammanträdesdatum s. 1 (14) Plats Sammanträdesrum UKF, kommunhuset i Lomma Tid Tisdagen den 15 april 2014, 16:30-17.30 Beslutande Kristina Kinnman-Starck (M) Yvonne Andreasson (FP) Richard Jerneborg (M)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9) Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 18 november 2015 kl. 08.00-12.00 Beslutande Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Mozhgan Zachrison (M) Remco

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Plats Lomma kommunhus, Önnerup Tid 2017-09-20, kl. 08:00-10:30 Sammanträdesdatum s. 1 (7) Beslutande Övriga deltagare Anders Berngarn (M) Christian Idström (M) Remco Andersson (L) Lisa Bäck (S) Claes Hedlund

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Sammanträdesdatum s. 1 (7) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2013-05-29 Plats Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 29 maj 2013, kl. 08.00-12.10 Beslutande Anders Berngarn (M) Christian

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (11)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (11) Sammanträdesdatum s. 1 (11) Plats Stora Sessionssalen, Kommunhuset i Lomma Tid Måndag den 23 januari 2017 kl. 19.04 20.36 Beslutande Carin Hansson (M) Emma Köster (M) Karl-Gustav Nilsson (S) Janina Pettersson

Läs mer

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl Sammanträdesdatum s. 1 (29) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl. 08.30 12.10 Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt Hjertqvist (L) Lena Forsberg (M) Anders Widesjö

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (16)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (16) Plats Lomma kommunhus, Önnerup Tid 2018-10-23, kl. 15:00-16:35 Sammanträdesdatum s. 1 (16) Beslutande Övriga deltagare Fredrik Axelsson (M) Charlott Enocson (M) Richard Jerneborg (M) Eva-Lotta Grantén

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma. se bifogad närvaroförteckning

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma. se bifogad närvaroförteckning Sammanträdesdatum s. 1 (7) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-02-08 Plats Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 8 februari 2012, kl. 08.00-12.15 Beslutande Anders Berngarn (M)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (11)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (11) Plats Lomma kommunhus, Önnerup Tid 2018-09-18, kl. 15:00-16:26 Sammanträdesdatum s. 1 (11) Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Fredrik Axelsson (M) Lena Wahlgren (M)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (12)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (12) Plats Lomma kommunhus, Önnerup Tid 2019-09-17, kl. 14:59-17:26 Sammanträdesdatum s. 1 (12) Beslutande Övriga deltagare Fredrik Axelsson (M) Lena Wahlgren (M) Malin Taggu (M) Gun Larsson (L) Thomas Eneström

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (6)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (6) Plats Lomma kommunhus, Sammanträdesrum Önnerup Tid 2019-10-15, kl. 08:03-10:58 Sammanträdesdatum s. 1 (6) Beslutande Övriga deltagare Susanne Borgelius (M) Charlott Enocson (M) Pia Johnson (S) Christian

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (6)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (6) Plats Lomma kommunhus, sammanträdesrum Fjelie Tid 2019-02-11, kl. 15:00-16:47 Sammanträdesdatum s. 1 (6) Beslutande Övriga deltagare Carin Hansson (M) Oscar Magnusson (M) Carl Emanuelsson (M) Peppe Pollack

Läs mer

Stora Sessionssalen, kommunhuset Lomma

Stora Sessionssalen, kommunhuset Lomma Sammanträdesdatum s. 1 (14) KULTUR OCH FRITIDSNÄMNDEN 2016-08-29 Plats Stora Sessionssalen, kommunhuset Lomma Tid Måndagen den 29 augusti, kl. 19.00 20.40 Beslutande Carin Hansson (M) Emma Köster (M) Karl-Gustav

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (14)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (14) Sammanträdesdatum s. 1 (14) Plats Sammanträdesrum Flädie, Kommunhuset i Lomma Tid Tisdagen den 29 augusti 2017 kl. 18.30 20.34 Beslutande Robert Wenglén (M) Lena Wahlgren (M) Lars Carlén (S) Jesper Wiman

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (8)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (8) Plats Lomma kommunhus, Önnerup Tid 2017-11-22, kl. 08:00-12:15 Sammanträdesdatum s. 1 (8) Beslutande Övriga deltagare Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Christian Idström (M) Remco Andersson (L) Lisa

Läs mer

Sammanträdesrum UKF, kommunhuset i Lomma

Sammanträdesrum UKF, kommunhuset i Lomma Sammanträdesdatum s. 1 (17) KULTUR OCH FRITIDSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT 2014-11-17 Plats Sammanträdesrum UKF, kommunhuset i Lomma Tid Måndagen den 17 november 2014, kl. 15.00-16.52 Beslutande Carin Hansson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9) Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Anders Berngarn (M)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9) Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Anders Berngarn (M) Sammanträdesdatum s. 1 (9) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2013-11-20 Plats Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 20 november 2013, kl. 08.00-12.05, ajournering 10.30- Beslutande

Läs mer

Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 8 april 2015 kl Beslutande Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M)

Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 8 april 2015 kl Beslutande Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Sammanträdesdatum s. 1 (15) Plats Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 8 april 2015 kl. 08.00-12.50 Beslutande Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Christian Idström (M) Remco

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Sammanträdesdatum s. 1 (7) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2013-04-10 Plats Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 10 april 2013, kl. 08:00-11.00 Beslutande Anders Berngarn (M) Anders

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (8)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (8) Plats Lomma kommunhus, Fjelie Tid 2018-03-19, kl. 15:00-17:04 Sammanträdesdatum s. 1 (8) Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Carin Hansson (M) Emma Köster (M) Janina

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Plats Lomma kommunhus, Önnerup Tid 2018-05-30, kl. 08:00-10:48 Sammanträdesdatum s. 1 (7) Beslutande Övriga deltagare Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Christian Idström (M) Remco Andersson (L) Lisa

Läs mer

Sammanträdesrum UKF, kommunhuset i Lomma

Sammanträdesrum UKF, kommunhuset i Lomma Sammanträdesdatum s. 1 (12) KULTUR OCH FRITIDSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT 2014-06-16 Plats Sammanträdesrum UKF, kommunhuset i Lomma Tid Måndagen den 16 juni 2014, kl. 15.10-16.10 Beslutande Carin Hansson (M)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9) Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Sammanträdesrum, Flädie Tid 2018-05-21 kl 16:00-16:08 Beslutande Claes Hedlund (M) Rune Netterlid (S) Emma Köster (M) Remco Andersson (L) Christer Philipson (KD) Britt

Läs mer

Olle Jansson (S), ordförande Emelie Löthgren (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L)

Olle Jansson (S), ordförande Emelie Löthgren (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L) 1(12) Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00-14.50 Ledamöter Olle Jansson (S), ordförande Emelie Löthgren (C) 28-33 Mats Wilzén (MP) Bino Drummond

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (11)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (11) Plats Lomma kommunhus, Önnerup Tid 2018-01-16, kl. 15:00-17:38 Sammanträdesdatum s. 1 (11) Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Robert Wenglén (M) Lena Wahlgren (M)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (5)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (5) Plats Lomma kommunhus, Önnerup Tid 2018-04-25, kl. 08:00-08:58 Sammanträdesdatum s. 1 (5) Beslutande Övriga deltagare Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Christian Idström (M) Remco Andersson (L) Lisa

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesdatum s. 1 (7) Plats Sammanträdesrum Alnarp, Kommunhuset i Lomma Tid kl. 14.30-15.05 Beslutande Fred Windisch (S) Åke Christensson (M) Erica Michalek (M) Staffan Fareld (S) Ordförande Revisor

Läs mer

Sammanträdesrum Alnarp, kommunhuset i Lomma

Sammanträdesrum Alnarp, kommunhuset i Lomma Sammanträdesdatum s. 1 (18) Plats Sammanträdesrum Alnarp, kommunhuset i Lomma Tid Tisdagen den 27 september 2016, kl. 18.30 19.50 Beslutande Lena Wahlgren (M) Lars Carlén (S) Richard Jerneborg (M) Anders

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Lomma kommunhus, Önnerup Tid 2018-10-17, kl. 08:00-12:00 Sammanträdesdatum s. 1 (9) Beslutande Övriga deltagare Robert Wenglén (M) Jerry Ahlström (M) Christian Idström (M) Remco Andersson (L) Lisa

Läs mer

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L)

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L) 1(10) Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00-15.00 Ledamöter Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (18)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (18) Plats Lomma kommunhus, Önnerup Tid 2017-10-17, kl. 15:00-18:38 Sammanträdesdatum s. 1 (18) Beslutande Övriga deltagare Robert Wenglén (M) Lena Wahlgren (M) Richard Jerneborg (M) Eva-Lotta Grantén (L) Lars

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (10)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (10) Sammanträdesdatum s. 1 (10) Plats Lomma kommunhus, sammanträdesrum Önnerup Tid kl. 15.00-16.00 Beslutande Alf Michelsen (M) ordförande Lennart Månsson (M) vice ordförande Ola Ahlqvist (M) tjg. ersättare

Läs mer

Sammanträdesrum UKF, kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 22 april 2015, 15.00-18.09

Sammanträdesrum UKF, kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 22 april 2015, 15.00-18.09 Sammanträdesdatum s. 1 (21) Plats Sammanträdesrum UKF, kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 22 april 2015, 15.00-18.09 Beslutande Robert Wenglén (M) Cia Barwén (M) Richard Jerneborg (M) Remco Andersson(FP)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (11)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (11) Plats Lomma kommunhus, Önnerup Tid 2017-03-29, kl. 08:00-12:05 Sammanträdesdatum s. 1 (11) Beslutande Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Mozhgan Zachrison (M) Remco Andersson (L) Lisa Bäck (S) ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (10)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (10) Plats Lomma kommunhus, Alnarp Tid 2018-02-27, kl. 19:00-20:06 Sammanträdesdatum s. 1 (10) Beslutande Övriga deltagare Robert Wenglén (M) Lena Wahlgren (M) Lars Carlén (S) Richard Jerneborg (M) Lennart

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (6)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (6) Plats Lomma kommunhus, Sammanträdesrum Önnerup Tid 2017-05-03, kl. 08:00-12:25 Sammanträdesdatum s. 1 (6) Beslutande Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Christian Idström (M) Remco Andersson (L) Lisa

Läs mer

Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Hans Öijerstedt (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund (M) Nils Matsson (M) 40-47

Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Hans Öijerstedt (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund (M) Nils Matsson (M) 40-47 1(13) Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00-15.00 ande Ledamöter Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Hans Öijerstedt (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (5) Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (5) Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Sammanträdesdatum s. 1 (5) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-01-25 Plats Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 25 januari 2012, kl. 08.00-12.20 Beslutande Anders Berngarn (M)

Läs mer

Lars Carlén Kommunhuset i Lomma, Paragrafer Maria Franzén Waljenäs. Robert Wenglén. Lars Carlén

Lars Carlén Kommunhuset i Lomma, Paragrafer Maria Franzén Waljenäs. Robert Wenglén. Lars Carlén Sammanträdesdatum s. 1 (24) Plats Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset i Lomma Tid Tisdagen den 17 november 2015, kl. 15.00 19.30 Ajournering kl. 17.54 18.02 Beslutande Robert Wenglén (M) Cia Barwén (M)

Läs mer

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl Sammanträdesdatum s. 1 (11) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl. 14.00-15.55 Beslutande Alf Michelsen (M) ordförande Lennart Månsson (M) vice ordförande Åsa Ahlström (M) ledamot Bengt

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (13)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (13) Sammanträdesdatum s. 1 (13) Plats Stora sessionssalen, Kommunhuset i Lomma Tid Tisdagen den 9 maj 2017 kl. 18.30 20.06 Beslutande Robert Wenglén (M) Ordförande 38-47 Lena Wahlgren (M) 1:a vice ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (12)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (12) Sammanträdesdatum s. 1 (12) Plats Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 12 oktober 2016 kl. 08.00-12.10 Beslutande Anders Berngarn (M) Christian Idström (M) Remco Andersson (L)

Läs mer

Sammanträdesrum UKF, kommunhuset i Lomma Tid Tisdagen den 21 januari 2014,

Sammanträdesrum UKF, kommunhuset i Lomma Tid Tisdagen den 21 januari 2014, Sammanträdesdatum s. 1 (13) Plats Sammanträdesrum UKF, kommunhuset i Lomma Tid Tisdagen den 21 januari 2014, 17.00-18.25 Beslutande Kristina Kinnman-Starck (M) Yvonne Andreasson (FP) Richard Jerneborg

Läs mer

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl Sammanträdesdatum s. 1 (8) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl. 15.00-17.30 Beslutande Lennart Månsson (M) ordförande Patric Bystedt (M) tjg. ersättare för Alf Michelsen (M) Ola Ahlqvist

Läs mer

Kommunhuset sammanträdesrum Christian Kruse Tisdagen den 1 mars 2016 kl. 13:00 16:05

Kommunhuset sammanträdesrum Christian Kruse Tisdagen den 1 mars 2016 kl. 13:00 16:05 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Plats och tid ande Kommunhuset sammanträdesrum Christian Kruse Tisdagen den 1 mars 2016 kl. 13:00 16:05 Lena Rosvall (S), ordförande Per-Erik Andersson (C), 1:e vice ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Lomma kommunhus, Önnerup Tid 2018-04-04, kl. 08:00-11:33 Sammanträdesdatum s. 1 (9) Beslutande Övriga deltagare Robert Wenglén (M) Christian Idström (M) Remco Andersson (L) Lisa Bäck (S) Lennart

Läs mer

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Alnarp Tid kl. 17.00-17.30

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Alnarp Tid kl. 17.00-17.30 Sammanträdesdatum s. 1 (5) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Alnarp Tid kl. 17.00-17.30 Beslutande Alf Michelsen (M) ordförande 37-39 Lennart Månsson (M) vice ordförande 37-39 Bengt Håkansson

Läs mer

Utbildningsutskottet. Sammanträdesprotokoll 2013-10-30. Plats och tid Lokal Strået, kl 13.30 15.40 Ajournering: kl 14.55 15.00.

Utbildningsutskottet. Sammanträdesprotokoll 2013-10-30. Plats och tid Lokal Strået, kl 13.30 15.40 Ajournering: kl 14.55 15.00. Sida 1/10 Plats och tid Lokal Strået, kl 13.30 15.40 Ajournering: kl 14.55 15.00 Beslutande Övriga deltagare Torbjörn Ekelund (FP), ordförande Annie Carlsson (S) Agnetha Persson (C), vice ordförande Torsten

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (13) Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset Lomma. ordförande Emma Köster (M)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (13) Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset Lomma. ordförande Emma Köster (M) Sammanträdesdatum s. 1 (13) Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott 2012-10-15 Plats Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset Lomma Tid måndagen den.15 oktober 2012, kl. 15 45-17 00 Beslutande Carin Hansson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (16)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (16) Plats Lomma kommunhus, sammanträdesrum Önnerup Tid 2017-11-23, kl. 08:30-11:38 Sammanträdesdatum s. 1 (16) Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt Hjertqvist (L) Anders Widesjö (M)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9) Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Tid kl. 17.00-17.10 Beslutande Anders Berngarn (M) Christian Idström (M) Lars Arheden (M) Remco Andersson (FP) Lars Carlén

Läs mer

Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Patrik Dahl (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund (M) Nils Matsson (M)

Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Patrik Dahl (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund (M) Nils Matsson (M) 1(6) Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00-15.30 ande Ledamöter Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Patrik Dahl (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund

Läs mer

Sammanträdesrum Önnerup

Sammanträdesrum Önnerup Sammanträdesdatum s. 1 (6) Plats Sammanträdesrum Önnerup Tid Torsdagen den 2 februari 2012, kl. 08.30-10.25 Beslutande Sofia Forsgren-Böhmer (M) Göran Tufvesson (M) Barbro Söderberg (S) Lena Forsberg (M)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (10)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (10) Sammanträdesdatum s. 1 (10) Plats Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 25 mars 2015 kl. 08.00-13.00 Beslutande Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Remco Andersson (FP) Lisa

Läs mer

Utbildningsutskottet. Sammanträdesprotokoll Plats och tid Lokal Strået, kl Ajournering, kl

Utbildningsutskottet. Sammanträdesprotokoll Plats och tid Lokal Strået, kl Ajournering, kl Sida 1/12 Plats och tid Lokal Strået, kl 13.30-16.00 Ajournering, kl 14.50-15.05 Beslutande Övriga deltagare Torbjörn Ekelund (FP), ordförande Annie Carlsson (S) Agnetha Persson (C), vice ordförande Torsten

Läs mer

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl Anders Widesjö (M) ledamot Lena Forsberg (M) ledamot Conny Bäck (S) ledamot

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl Anders Widesjö (M) ledamot Lena Forsberg (M) ledamot Conny Bäck (S) ledamot Sammanträdesdatum s. 1 (25) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl. 8.30-11.55 Beslutande Sofia Forsgren-Böhmer (M) ordförande 143- del av 158, 159-164 Britt Hjertqvist (FP) vice ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (15)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (15) Plats Lomma kommunhus, Fjelie Tid 2017-11-27, kl. 15:02-16:57 Sammanträdesdatum s. 1 (15) Beslutande Övriga deltagare Carin Hansson (M) Emma Köster (M) Leif Lindblad (M) Mikael Pankko (L) Karl-Gustav Nilsson

Läs mer

Plats och tid Kommunhuset i Älmhult kl Sekreterare. Eva-Marie Andersson. Ordförande. Stefan Jönsson (S) Justerande

Plats och tid Kommunhuset i Älmhult kl Sekreterare. Eva-Marie Andersson. Ordförande. Stefan Jönsson (S) Justerande 2016-09-14 1(5) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2016-09-14 kl. 08.30 12.00 Paragrafer 100-101 Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2016-09-14 Underskrifter Sekreterare

Läs mer

Kommunkontoret kl Ulrika Thulin, ordförande Kerstin Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande

Kommunkontoret kl Ulrika Thulin, ordförande Kerstin Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Sida 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret kl 08.40 11.30 Beslutande Ulrika Thulin, ordförande Kerstin Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Övriga deltagande Göran Olsson, förvaltningschef

Läs mer

Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje måndagen den 3 juni 2019 kl

Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje måndagen den 3 juni 2019 kl Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje måndagen den 3 juni 2019 kl. 13-13.50 Ledamöter Övriga närvarande Robert Beronius (L) (ordförande) Ganimete Kalludra

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (22)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (22) Plats Lomma kommunhus, sammanträdesrum Önnerup Tid 2017-09-21, kl. 08:30-09:44 Sammanträdesdatum s. 1 (22) Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt Hjertqvist (L) Lena Forsberg (M) Pia

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (11)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (11) Plats Lomma kommunhus, Önnerup Tid 2018-01-31, kl. 07:58-12:26 Sammanträdesdatum s. 1 (11) Beslutande Övriga deltagare Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Remco Andersson (L) Lisa Bäck (S) Claes Hedlund

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (16)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (16) Plats Lomma kommunhus, sammanträdesrum Önnerup Tid 2019-01-15, kl. 15:00-16:21 Sammanträdesdatum s. 1 (16) Beslutande Fredrik Axelsson (M) Lena Wahlgren (M) Malin Taggu (M) Pär Tufvesson (L) ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (10) Barn- och utbildningsnämndens arbetskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (10) Barn- och utbildningsnämndens arbetskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (10) Barn- och utbildningsnämndens arbetskott Plats och tid Kommunhuset 27 april 2017 kl. 13.30 16.20 Beslutande S Urban Jernberg, ordförande M Anders Lindal tjänstgör för

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Lomma kommunhus, Önnerup Tid 2018-05-16, kl. 08:00-12:30 Sammanträdesdatum s. 1 (9) Beslutande Övriga deltagare Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Christian Idström (M) Remco Andersson (L) Lisa

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 3 april 2008 kl. 08:15-12:25. Eva Engström Sekreterare. Kommunkontoret i Bergsjö

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 3 april 2008 kl. 08:15-12:25. Eva Engström Sekreterare. Kommunkontoret i Bergsjö NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (7) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 3 april 2008 kl. 08:15-12:25. Beslutande Stig Eng (c) Ordförande Monica Olsson (s)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (15)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (15) Sammanträdesdatum s. 1 (15) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdeslokal Önnerup Tid kl. 08.30-11.10 Beslutande Sofia Forsgren Böhmer (M) ordförande Barbro Söderberg (S) ledamot Lena Forsberg (M) ledamot

Läs mer

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl Sammanträdesdatum s. 1 (6) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl. 8.30-12.00 Beslutande Sofia Forsgren-Böhmer (M), ordförande Britt Hjertqvist (L), vice ordförande Lena Forsberg (M),

Läs mer