Protokoll Sammanträdesdatum Sida (21)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Protokoll Sammanträdesdatum Sida (21)"

Transkript

1 (21) Plats och tid Kommunkontoret, stora sammanträdesrummet, fredag den 17 februari 2017 Kl Närvarande Mathias Haglund, ordförande Ingela Windelius, skolan Britt-Louise Eriksson, barn- och utbildningsnämnden Robert Isaksson, hälsocentralen Birgitta Häggström, IOGT-NTO Ingrid Eriksson, Rädda barnen, 1-8 Fredrik Juul, Vindelns församling Margareta Jonsson, folktandvården Hans-Inge Smetana, FoP Umeåregionen Jeanette Knutstam, socialnämnden Harriet Hedlund, FoP Umeåregionen Johanna Persson, IFO chef, 4-5 Anne-Li Alfredsson, arbetskonsulent, 1-6 Ewa Bergh, flyktingsamordnare, 6

2 (21) Innehållsförteckning Mötets öppnande och godkännande av dagordning... 3 Presentationsrunda... 4 Föregående mötesanteckningar... 5 Information ang. HLT-modellen... 6 Information om föräldrastöd samt våld i nära relationer... 7 Information om samordningsförbundet... 8 Nyanlända/asylboende/ensamkommande... 9 Information av kommunalråd Information från nämnderna Information från landstinget Rapportering från presidieträff Folkhälsoråden i Umeåregionen Information från övriga organisationer Unga Rök- och tobaksfri arbetstid Prioriterade områden i det folkhälsopolitiska programmet Kurser och konferenser Övriga frågor Nästa möte... 21

3 (21) 1 Mötets öppnande och godkännande av dagordning Mötet öppnades och ordförande Mathias Haglund hälsade alla välkomna och presenterade dagordningen. Dagordningen godkändes.

4 (21) 2 Presentationsrunda En kort presentationsrunda gjordes.

5 (21) 3 Föregående mötesanteckningar Ordförande Mathias Haglund går igenom föregående mötesanteckningar. Rättelse görs under 20 gällande skolan. Samverkan mellan landstinget 0ch skolan fungerar inte som det ska. Lligo Matson jobbar som lärare på skolan nu och en önskan vore att han kunde starta en målarkurs. Föregående mötesanteckningar godkänns efter redigering.

6 (21) 4 Information ang. HLT-modellen Johanna Persson, enhetschef IFO, informerar om HLT-modellen (hälsa, lärande och trygghet) som är en samverkansform mellan skola, socialtjänst och hälsocentraler för att främja tidiga insatser för barn 0 16 år och deras familjer. sunderlag - HLT-modell (hälsa, lärande och trygghet), version 13 januari 2017 Informationen är delgiven. Bildspelet bifogas i minnesanteckningarna.

7 (21) 5 Information om föräldrastöd samt våld i nära relationer Johanna Persson, enhetschef IFO, informerar om hur Vindelns kommun jobbar gällande våld i nära relation samt föräldrastöd. Våld i nära relation Vindeln kommun fick projektpengar från socialstyrelsen under fjolåret som innebar utbildningssatsningar. Umeå kommun utreder att kunna starta ett gemensamt skyddat boende. Länsstyrelsen har ett webbverktyg för information om våld i nära relation på 24 språk som vi kan använda. Viktigt att även frivilligorganisationerna deltar. Föräldrastöd Föräldrastöd vill socialtjänsten utveckla mer. Det är högt tryck på anmälningar och ansökningar gällande barn och unga. Viktigt med tidiga insatser för att kunna bistå familjerna som behöver hjälp och stöd. Från augusti 2017 ska det finnas stationär polis här i Vindeln. Viktigt med samverkansavtal mellan Vindelns kommun och polisen. Mathias Haglund får i uppdrag att undersökt hur vi går vidare med samverkansavtalet med polisen övrig information är delgiven.

8 (21) 6 Information om samordningsförbundet Anne-Li Alfredsson, arbetskonsulent, informerar om samordningsförbundets verksamhet. Hon informerade också om BEAS beredningsgruppen till arbete och studier i Vindeln. BEAS är ett samarbete mellan Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Vindelns hälsocentral och Vindelns kommun på uppdrag av Samordningsförbundet Umeåregionen. sunderlag - Bildspel Informationen är delgiven. Bildspelet bifogas i minnesanteckningarna.

9 (21) 7 Nyanlända/asylboende/ensamkommande Ordförande Mathias Haglund och flyktingsamordnare Ewa Bergh gav en kort lägesinformation gällande nyanlända, asylboende och ensamkommande barn. Nyanlända Flyktingmottagningen jobbar med de som fått uppehållstillstånd under etableringstiden. Anvisningstal för Vindelns kommun under 2017 är 20 st. Man vet inte om det är familjer eller ensamstående som kommer. Vindelns kommun tar emot 13 personer inom under våren och 7 personer kommer till hösten. Rätt till 60 timmars samhällsinformation på sitt egna språk. Behövs en lokal samhällsinformation programsatt med teman hela våren på lätt svenska. Eleverna tolkar till varandra. Tillgänglighet för flyktingarna på hälsocentralen har tidigare varit svårt. Men nu har man jättebra samarbetet med flyktingsköterskan. Kallelser bör vara på lätt svenska. Grupp har startat för att informerar om landstinget gällande högkostnadsskydd m.m. Gemensam samordnare/kommunikatör finns i Umeå men det behövs även en lokal kommunikatör. Asyl Enligt information från Migrationsverket så läggs Hero i Hällnäs och boendet i Kronlund ner den 17 mars Boendena ska avvecklas och ska ersättas med lägenheter och kan blir varsomhelst i hela Sverige. Ensamkommande barn Många av de ensamkommande barnen fyller 18 år under 2017 och ska då ut i egna lägenheter. Svårt med boende i kommunen. Ångest och oro bland de ensamkommande barnen. Svårt att vänta på besked. En inbjudan till utbildning har skickats ut till aktörer från skolan, IFO, godemän och politiker gällande krisstöd vid avslag av PUT ansökan och andra kritiska lägen/situationer.

10 (21) Informationen är delgiven.

11 (21) 8 Information av kommunalråd Simhallen Kommunstyrelsen har uppdragit till Vindelnbostäder (VIBO) att upphandla nybyggnad av simhall och utreda placeringsalternativ ev. vid fritidscentrum. Återrapport till kommunstyrelsen i mars månad. Gamla simhallens tillstånd gäller till 30 juni Kommunstyrelsen har ansökt om dispens i 2 år från miljö- och byggnadsnämndens beslut gällande nyttjandeförbudet av Vindelns simhall. Sjuktal Kommunens alla nämnderna jobbar med sjuktalen. Informationen är delgiven.

12 (21) 9 Information från nämnderna Socialnämnden Jeanette Knutstam gav en kort information om socialnämndens verksamsamhet. Jobbar med sjuktal, högt tryck inom äldreomsorg, öppnar ny avdelning inom särskilt boende på Solhaga. Önskemål framkom om en samlingslokal på Solhaga för gudstjänst. Barn- och utbildningsnämnden Britt-Louise Eriksson gav en kort information om barn- och utbildningsnämndens verksamhet. Jobbar med sjuktal, med i ett projekt från skolverket där man jobbar med elevresultat mot nyanlända. Mellanmål kommer att införas i skolorna. Informationen är delgiven.

13 (21) 10 Information från landstinget Folktandvården Margareta Jonsson Arbetet med tobaksavvänjning fortsätter. Brist på tandläkare just nu. Hälsocentralen Robert Isaksson Har varit en hel del sjukskrivningar bland personalen tidigare men är stabilare just nu. Vindelns hälsocentral ska satsa på multisjuka äldre. Informationen är delgiven.

14 (21) 11 Rapportering från presidieträff Folkhälsoråden i Umeåregionen Harriet Hedlund rapporterade från presidieträffen i Umeå den 8 februari STI vinterns epidemier och antibiotikaresistens Infektions och smittskyddsläkare Stephan Stenmark pratade om influensa, vaccinationer, användning av antibiotika och sexuellt överförda sjukdomar. Kulturdoulor Har tidigare bedrivits i projekt men kommer från och med 2017 att ingå i den ordinarie verksamheten. Kulturdoula är en utlandsfödd kvinna med egen erfarenhet av att föda barn och ska vara etablerad i det svenska samhället. Hon är ett stöd till den havande kvinnan och en kontakt/länk till personalen. Det går bara att bjuda in Maria Trotsman på t.ex. en socialchefsträff i syfte att kunna sprida kunskapen vidare. Hälsa för nyanlända Folkhälsoenheten håller i en utbildning i hälsa och hälsofrämjande förhållningssätt för personal och godemän som arbetar med ensamkommande barn och unga. Hälsokommunikatörer utbildas av folkhälsoenheten LVV. Är en fortbildning för samhällskommunikatörer. Tobaco End game Rökfritt Sverige myndigheter och organisationer ger sitt stöd för ett nationellt beslut om en utfasningsstrategi för tobaksrökning (februari 2017). Önskemål om att fler kommuner i Västerbotten ställer sig bakom detta. Enkät Unga 18 Seth Åberg, Umeå kommun, informerade om enkät unga 18 som kommer att rikta sig till ungdomar mellan 13 och 18 år. Syftet är att mäta folkhälsa med hjälp av ca 60 frågor. Enkäten är digital och görs på skolan. Ska genomföras i september Minnesanteckningarna från presidieträffen bifogas minnesanteckningarna från dagens mötet.

15 (21) 12 Information från övriga organisationer IOGT-NTO Birgitta Häggström Temakvällar för medberoende i Vännäs Kiosken bredvid järnvägsstationen. Den 19 mars serveras thai mat i stugan på udden. Kyrkan Fredrik Juul I Vindeln, Tvärålund och Granö har man Liten och stor. Har nu också startat en grupp i Hällnäs. Förslag ska tas fram i kyrkoordningen att man ska ta hänsyn till barnkonventionen innan beslut tas i kyrkofullmäktige. Informationen är delgiven.

16 (21) 13 Unga 16 Kurator Ingela Windelius informerar kort om enkätundersökningen UNGA som genomförs vartannat år i Vindelns kommun. UNGA 16 är genomförd och visade bättre resultat i år än i fjol. Psykosociala problem har ökat, insomningstabletter används, många barn och ungdomar känner sig stressade och har stora krav på sig själv. Samhället har stora problem om barn blir utbrända innan dom går ut grundskolan. Rökning är ett problem, viktigt med föräldrarnas medverkan. Här finns ett utvecklingsområde. sunderlag - Enkätmaterial Informationen är delgiven. Denna fråga tas upp på nästa råd i början på mötet.

17 (21) 14 Rök- och tobaksfri arbetstid Ordförande Mathias Haglund gav en kort lägesrapport. Kommunchefen har på uppdrag av kommunstyrelsen genomfört en undersökning bland medarbetarna om synen på rök- och tobaksfri arbetsmiljö. Den har skickats ut till 600 medarbetare och 193 svarade. Återrapport till kommunstyrelsens arbetsutskott i vår. Rökfritt Sverige 2025 är ett mål som stadigt får växande stöd. 129 myndigheter, företag och organisationer har hittills ställt sig bakom initiativet. Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) har nu tagit detta steg, liksom tidigare KPA Pension, som förvaltar tjänstepensioner för 1,4 miljoner kommun- och landstingsanställda. SKL:s förhoppning är att dessa ställningstagande kan stimulera ännu fler landsting, regioner och kommuner att uttala sitt stöd Informationen är delgiven.

18 (21) 15 Prioriterade områden i det folkhälsopolitiska programmet Ordförande Mathias Haglund gick igenom de punkter som folkhälsorådet har beslutat att fokusera på i sitt fortsatta arbete: - tobaksförebyggande - föräldrastöd - aktiviteter för unga - våld i nära relationer - förebyggande arbete >75 år - integration Mötet diskuterar hur organisationerna i rådet kan samarbeta inom de utpekade områdena och vad vi alla kan bidra med i det fortsatta arbetet. Arbetet fortsätter.

19 (21) 16 Kurser och konferenser Att köpa kvinnors kroppar maskulinitet, makt och motstånd, Umeå universitet, fredag 24 februari 2017 Spridningskonferens barn och ungas hälsa, Väven Umeå, 16 mars 2017 Sverige i världen 2030 vägval för en socialt hållbar framtid, Nationell konferens i Umeå, juni 2017 Informationen är delgiven.

20 (21) 17 Övriga frågor Inga övriga frågor väcktes.

21 (21) 18 Nästa möte Nästa möte blir fredag den 9 juni kl

Protokoll Sammanträdesdatum Sida (17) Folkhälsorådet

Protokoll Sammanträdesdatum Sida (17) Folkhälsorådet 2016-10-07 1(17) Plats och tid Kommunkontoret, stora sammanträdesrummet, fredag den 7 oktober 2016 Kl. 09.00 12.00 Närvarande Mathias Haglund, ordförande Ingela Windelius, skolan Weronica Mattsson, ABF

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, stora sammanträdesrummet, fredag den 29 maj 2015 Kl

Plats och tid Kommunkontoret, stora sammanträdesrummet, fredag den 29 maj 2015 Kl 2015-05-29 1(6) Plats och tid Kommunkontoret, stora sammanträdesrummet, fredag den 29 maj 2015 Kl. 09.00 12.00 Närvarande Mathias Haglund, ordförande Hans-Inge Smetana, FoP Umeåregionen Britt-Louise Eriksson,

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, stora sammanträdesrummet, fredag den 9 juni 2017 Kl

Plats och tid Kommunkontoret, stora sammanträdesrummet, fredag den 9 juni 2017 Kl 2017-06-09 1(17) Plats och tid Kommunkontoret, stora sammanträdesrummet, fredag den 9 juni 2017 Kl. 09.00 12.00 Närvarande Mathias Haglund, ordförande Ingela Windelius, skolan Birgitta Häggström, IOGT-NTO

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, stora sammanträdesrummet, fredag den 25 maj 2018 kl

Plats och tid Kommunkontoret, stora sammanträdesrummet, fredag den 25 maj 2018 kl 2018-05-25 1(15) Plats och tid Kommunkontoret, stora sammanträdesrummet, fredag den 25 maj 2018 kl. 09.00 12.00 Närvarande Mathias Haglund, ordförande Britt-Inger Ekman, Folktandvården Ingela Windelius,

Läs mer

Kommunkontoret, stora sammanträdesrummet, fredag den 13 oktober 2017, kl

Kommunkontoret, stora sammanträdesrummet, fredag den 13 oktober 2017, kl 2017-10-13 1(16) Plats och tid Kommunkontoret, stora sammanträdesrummet, fredag den 13 oktober 2017, kl. 09.00 11.15 Närvarande Mathias Haglund, ordförande Ingela Windelius, skolan Birgitta Häggström,

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, stora sammanträdesrummet, fredag den 26 januari 2018 kl

Plats och tid Kommunkontoret, stora sammanträdesrummet, fredag den 26 januari 2018 kl 2018-01-26 1(17) Plats och tid Kommunkontoret, stora sammanträdesrummet, fredag den 26 januari 2018 kl. 09.00 12.00 Närvarande Mathias Haglund, ordförande Ingela Windelius, skolan Hans-Inge Smetana, FoP

Läs mer

Protokoll Sammanträdesdatum Sida 2014-02-28 1(5) Folkhälsorådet

Protokoll Sammanträdesdatum Sida 2014-02-28 1(5) Folkhälsorådet 2014-02-28 1(5) Plats och tid Stora sammanträdesrummet, VIndelns kommun, fredagen den 28 februari 2014, kl. 09.00 12.00 Beslutande Ewa-May Karlsson, ordförande Harriet Hedlund, FoP Umeå Kerstin Nilsson,

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, stora sammanträdesrummet, fredagen den 13 februari 2015 kl. 13.00 15.30

Plats och tid Kommunkontoret, stora sammanträdesrummet, fredagen den 13 februari 2015 kl. 13.00 15.30 2015-02-13 1(7) Plats och tid Kommunkontoret, stora sammanträdesrummet, fredagen den 13 februari 2015 kl. 13.00 15.30 Beslutande Mathias Haglund, ordförande Per-Erik Magnusson, kommunchef, 1-4 Lars Johansson,

Läs mer

Kommunkontoret, stora sammanträdesrummet, fredag den 21 december 2018, kl

Kommunkontoret, stora sammanträdesrummet, fredag den 21 december 2018, kl 2018-12-21 1(14) Plats och tid Kommunkontoret, stora sammanträdesrummet, fredag den 21 december 2018, kl. 09.00 11.45 Närvarande Mathias Haglund, ordförande Veronica Eriksson, Vindelns församling Birgitta

Läs mer

Plats och tid Älvbacken, sammanträdesrummet, fredag den 23 oktober 2015 kl. 13.00 15.40

Plats och tid Älvbacken, sammanträdesrummet, fredag den 23 oktober 2015 kl. 13.00 15.40 2015-10-23 1(18) Plats och tid Älvbacken, sammanträdesrummet, fredag den 23 oktober 2015 kl. 13.00 15.40 Närvarande Mathias Haglund, ordförande Robert Isaksson, Vindelns hälsocentral Hans-Inge Smetana,

Läs mer

Plats och tid Granö Beckasin, onsdag den 17 december 2014, kl

Plats och tid Granö Beckasin, onsdag den 17 december 2014, kl 2014-12-17 1(11) Plats och tid Granö Beckasin, onsdag den 17 december 2014, kl. 09.30 11.30 Beslutande Christer Lundgren (c ) ordförande Mats Ekman (c) Dan Oskarsson (s) Annelii Andersson (s) Britt-Louise

Läs mer

Plats och tid: Kommunhusets sammanträdesrum kl 08.30-12.00

Plats och tid: Kommunhusets sammanträdesrum kl 08.30-12.00 1 (6) Plats och tid: Kommunhusets sammanträdesrum kl 08.30-12.00 Ordinarie ledamöter Margareta Gustavsson (s), ordförande Kristina Hansson (s) ersättare för Grethel Broman (s) Christina Eriksson (fp) Ersättare

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden beslutade den 12 december 2013 att lämna följande önskemål om tillägg under rubriken Matvanor och livsmedel, sidan 5:

Barn- och utbildningsnämnden beslutade den 12 december 2013 att lämna följande önskemål om tillägg under rubriken Matvanor och livsmedel, sidan 5: Protokoll Sammanträdesdatum Sida 2014-04-28 15(20) Kommunfullmäktige Dnr 13.K0374 106 Folkhälsopolitiskt program, aktivitetsplan 2014-2017 Sammanfattning Kommunens folkhälsoråd har i uppdrag att genom

Läs mer

Plats och tid: Kommunhuset, Nordmaling Anna-Karin Nilsson (m), ordförande Margareta Gustavsson (s), vice ordförande Lena Norgren (L)

Plats och tid: Kommunhuset, Nordmaling Anna-Karin Nilsson (m), ordförande Margareta Gustavsson (s), vice ordförande Lena Norgren (L) 1(8) Plats och tid: Kommunhuset, Nordmaling 08.30 12.00 Beslutande: Anna-Karin Nilsson (m), ordförande Margareta Gustavsson (s), vice ordförande Lena Norgren (L) Övriga deltagare: Harriet Hedlund (s),

Läs mer

Tid: Fredagen den 3 mars 2017 kl. 09:00-12:00 Kommunstyrelsens sammanträdesrum, stadshuset. Harriet Hedlund

Tid: Fredagen den 3 mars 2017 kl. 09:00-12:00 Kommunstyrelsens sammanträdesrum, stadshuset. Harriet Hedlund 2017-03-03 s folkhälsoråd Tid: Fredagen den 3 mars 2017 kl. 09:00-12:00 Plats: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, stadshuset ande: Övriga deltagare: Janet Ågren (S), ordförande, äldrenämnden Harriet Hedlund

Läs mer

Margareta Gustavsson (s)

Margareta Gustavsson (s) 1(12) Plats och tid: Kommunhuset, Nordmaling 08.30 11.15 Beslutande: Anna-Karin Nilsson (m), ordförande Margareta Gustavsson (s), vice ordförande Lena Norgren (L) Övriga deltagare: Harriet Hedlund (s),

Läs mer

Beslutande Christer Lindvall Umeå kommun, ordförande. Övriga deltagare Mikael Holmlund Förbundschef. Karin Lundström Landstinget 32 BEVIS

Beslutande Christer Lindvall Umeå kommun, ordförande. Övriga deltagare Mikael Holmlund Förbundschef. Karin Lundström Landstinget 32 BEVIS PROTOKOLL Sammanträdesdatum Samordningsförbundet Umeå-Vännäs 2014-06-13 Plats och tid Viva kompetenscentrum, klockan 08.15-11.00 Beslutande Christer Lindvall Umeå kommun, ordförande Ulf Björk Landstinget

Läs mer

Minnesanteckningar Sammanträdesdatum 2015-11-04 1 (6)

Minnesanteckningar Sammanträdesdatum 2015-11-04 1 (6) 2015-11-04 1 (6) Plats och tid Kommunkontoret, Östhammar, klockan 09:00-11:10 Närvarande Jacob Spangenberg (C), ordförande Tomas Hägg, kommunikationschef, Forsmark Yngve Krantz, platschef Sandvik Coromant

Läs mer

Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunkontoret, onsdagen den 21 januari 2015 kl ,

Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunkontoret, onsdagen den 21 januari 2015 kl , 2015-01-21 1(20) Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunkontoret, onsdagen den 21 januari 2015 kl. 09.00 12.30, 13.15 16.00 Beslutande Dan Oskarssson (s) ordförande Annelii Andersson (s) Elin Palmgren

Läs mer

Pensionärs- och tillgänglighetsrådet. Kommunkontoret, stora sammanträdesrummet, torsdag den 21 september 2017, kl

Pensionärs- och tillgänglighetsrådet. Kommunkontoret, stora sammanträdesrummet, torsdag den 21 september 2017, kl 2017-09-21 1(18) Plats och tid Kommunkontoret, stora sammanträdesrummet, torsdag den 21 september 2017, kl. 08.30 10.30 Närvarande Dan Oskarsson, ordförande Kenth Ärletun, SPF Karin Lundberg, SPF Lennart

Läs mer

MINNESANTECKNING 1(6) Regionrådet. Dag ca. Umeå folkets hus

MINNESANTECKNING 1(6) Regionrådet. Dag ca. Umeå folkets hus Bjurholm Nordmaling Robertsfors Umeå Vindeln Vännäs Örnsköldsvik MINNESANTECKNING 1(6) Regionrådet Dag 2017-08-30 Tid Plats Beslutande Övriga deltagande 08.00 09.20 ca Umeå folkets hus Christina Lidström,

Läs mer

Tid: Fredagen den 23 november 2018 kl. 09: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, stadshuset. Se nästa sida.

Tid: Fredagen den 23 november 2018 kl. 09: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, stadshuset. Se nästa sida. 2018-11-23 s folkhälsoråd Tid: Fredagen den 23 november 2018 kl. 09:00-12.00 Plats: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, stadshuset ande: Janet Ågren (S), ordförande, äldrenämnden Harriet Hedlund, vice ordförande,

Läs mer

PROTOKOLL 1 (5) Sammanträdesdatum Nämnden för folkhälsa och primärvård i Umeåregionen

PROTOKOLL 1 (5) Sammanträdesdatum Nämnden för folkhälsa och primärvård i Umeåregionen PROTOKOLL 1 (5) 22 30 Plats Beslutande Övriga Styrelserummet, Landstingshuset, Umeå Harriet Hedlund, ordförande Kerstin Nilsson, vice ordförande Margareta Gustavsson Kenneth Isaksson Katarina Jonsson Dennis

Läs mer

Plats och tid: Kommunhusets sammanträdesrum kl

Plats och tid: Kommunhusets sammanträdesrum kl 1 (6) Plats och tid: Kommunhusets sammanträdesrum kl 08.30-12.00 Ordinarie ledamöter Margareta Gustavsson, (s), ordförande Ingalill Jonsson, (m) ersättare för Christina Eriksson (fp) Ersättare Övriga deltagare

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, stora sammanträdesrummet, onsdag den 7 november 2018, kl

Plats och tid Kommunkontoret, stora sammanträdesrummet, onsdag den 7 november 2018, kl 2018-11-07 1(14) Plats och tid Kommunkontoret, stora sammanträdesrummet, onsdag den 7 november 2018, kl. 08.30 11.30 Närvarande Dan Oskarsson, ordförande Kenth Äreltun, SPF Karin Lundberg, SPF Anita Sirfalk,

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, stora sammanträdesrummet, fredag den 4 maj 2018, kl

Plats och tid Kommunkontoret, stora sammanträdesrummet, fredag den 4 maj 2018, kl 2018-05-04 1(18) Plats och tid Kommunkontoret, stora sammanträdesrummet, fredag den 4 maj 2018, kl. 08.30 11.40 Närvarande Dan Oskarsson, ordförande Kenth Ärletun, SPF Karin Lundberg, SPF Hans Holmström,

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, Vindelns kommun, 25 november 2014, kl. 10.00 12.00. Beslutande Tomas Nilsson, (m), ordförande Mathias Haglund, (s)

Plats och tid Kommunkontoret, Vindelns kommun, 25 november 2014, kl. 10.00 12.00. Beslutande Tomas Nilsson, (m), ordförande Mathias Haglund, (s) 2014-11-25 1(18) Plats och tid Kommunkontoret, Vindelns kommun, 25 november 2014, kl. 10.00 12.00 Beslutande Tomas Nilsson, (m), ordförande Mathias Haglund, (s) Christer Lundgren, (c) Lena Malm, (s) Marianne

Läs mer

PROTOKOLL 1 (8) Sammanträdesdatum Nämnden för folkhälsa och primärvård i Umeåregionen

PROTOKOLL 1 (8) Sammanträdesdatum Nämnden för folkhälsa och primärvård i Umeåregionen PROTOKOLL 1 (8) 31 45, 1 bilaga Plats Beslutande Närvarande ersättare Övriga SCA Obbola, Linjevägen 33, Obbola Harriet Hedlund, ordförande Kerstin Nilsson, vice ordförande Margareta Gustavsson Robin Holmgren,

Läs mer

Kommunkontoret, Bergsjö rum 12 Måndag 23 augusti 2010 kl. 10:00-12:00

Kommunkontoret, Bergsjö rum 12 Måndag 23 augusti 2010 kl. 10:00-12:00 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BRÅ- och folkhälsorådet 2010-08-23 Sida 1 (13) Plats och tid Kommunkontoret, Bergsjö rum 12 Måndag 23 augusti 2010 kl. 10:00-12:00 Beslutande Monica Olsson (s)

Läs mer

Margareta Gustavsson (s)

Margareta Gustavsson (s) 1(11) Plats och tid: Kommunhuset, Nordmaling 08.30 11.15 Beslutande: Anna-Karin Nilsson (m), ordförande Margareta Gustavsson (s), vice ordförande Lena Norgren (L) Övriga deltagare: Linda Berglund, tjänstgörande

Läs mer

Svar på motion Samordningsförbundet Dnr: 9015/55

Svar på motion Samordningsförbundet Dnr: 9015/55 Svar på motion Samordningsförbundet Dnr: 9015/55 Robertsfors Kommun 2016 Innehåll Innehåll Innehåll... 2 1.0 Bakgrund Motion Samordningsförbundet... 3 2.0 Bakgrund Samordningsförbundet Umeå Regionen...

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Umeå kommuns folkhälsoråd (FHR) 2016

Verksamhetsberättelse för Umeå kommuns folkhälsoråd (FHR) 2016 Verksamhetsberättelse för Umeå kommuns folkhälsoråd (FHR) 2016 Dokumentnamn: [Verksamhetsberättelse Folkhälsorådet 2016] Dokumentansvarig: [Ann-Margrethe Iseklint Folkhälsostrateg] Godkänd av: [Förnamn

Läs mer

Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunhuset Vinden, den 8 februari, kl , , lunch kl

Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunhuset Vinden, den 8 februari, kl , , lunch kl 2016-02-08 1(16) Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunhuset Vinden, den 8 februari, kl. 08.30 14.00, 16.30 16.45, lunch kl. 12.05 13.00 Beslutande Mathias Haglund, (s), ordförande Per-Anders Olsson,

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, saln, måndag den 25 februari 2019, kl

Plats och tid Kommunkontoret, saln, måndag den 25 februari 2019, kl 2019-02-25 1(14) Plats och tid Kommunkontoret, saln, måndag den 25 februari 2019, kl. 08.30 11.30 Närvarande Dan Oskarsson, ordförande Kenth Ärletun, SPF Karin Lundberg, SPF Göran Dahl, PRO Erling Holmberg,

Läs mer

Kommunkontoret, Bergsjö rum 6 Måndag 27 januari, 2014 kl Stefan Trönnhagen

Kommunkontoret, Bergsjö rum 6 Måndag 27 januari, 2014 kl Stefan Trönnhagen NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (13) Sida Plats och tid Kommunkontoret, Bergsjö rum 6 Måndag 27 januari, 2014 kl. 14.00-16.30 ande Monica Olsson (s) Sigbritt Persson (s) Ordförande

Läs mer

Plats och tid: Kommunhusets sammanträdesrum kl

Plats och tid: Kommunhusets sammanträdesrum kl 1 (6) Plats och tid: Kommunhusets sammanträdesrum kl 08.30-12.00 Ordinarie ledamöter Margareta Gustavsson (s), ordförande Grethel Broman (s), kl 08.30-09.00 Kristina Hansson (s) ersättare för Grethel Broman

Läs mer

Beslutande Göran Dahl, (s) Christer Lundgren, (c) Frida Hallgren, kommunsekreterare

Beslutande Göran Dahl, (s) Christer Lundgren, (c) Frida Hallgren, kommunsekreterare 2015-09-21 1(5) Plats och tid Forum, Vindeln, den 21 september 2015. Beslutande Göran Dahl, (s) Christer Lundgren, (c) Dan-Olov Andersson, (s), tj ers Marianne Hörnberg, (c) Dan Oskarsson, (s) Caroline

Läs mer

Aktivitetsplan för det folkhälsopolitiska arbetet

Aktivitetsplan för det folkhälsopolitiska arbetet Aktivitetsplan för det folkhälsopolitiska arbetet 2016-2019 Foto: Elin Hedström Det goda samhället för människan genom hela livet Inledning Vännäs kommun har ett viktigt uppdrag i att skapa samhälleliga

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, Vindelns kommun, 16 december 2014, kl. 10.00 12.00

Plats och tid Kommunkontoret, Vindelns kommun, 16 december 2014, kl. 10.00 12.00 2014-12-16 1(16) Plats och tid Kommunkontoret, Vindelns kommun, 16 december 2014, kl. 10.00 12.00 Beslutande Ewa-May Karlsson, (c), ordförande 174-177, 179-187 Christer Lundgren, (c), ordförande 178 Marianne

Läs mer

Program 18 april i Gävle

Program 18 april i Gävle OM ASYL- OCH FLYKTINGMOTTAGNING en utbildningsdag med grundläggande fakta och information om asyloch flyktingmottagning och som vänder sig till dig som är ny inom området integration och etablering för

Läs mer

Protokoll Sammanträdesdatum Sida (18) Kommunstyrelsen. kl ,

Protokoll Sammanträdesdatum Sida (18) Kommunstyrelsen. kl , 2014-06-24 1(18) Plats och tid Stora sammanträdesrummet, Kommunkontoret, tisdagen den 24 juni 2014, kl 09.30-12.00, 13.00-14.10 Beslutande Ewa-May Karlsson, (c), ordförande Tomas Nilsson, (m) Jeanette

Läs mer

Folkhälsorådet. Sammanträdesdatum Kommunhuset, Karlsborg, fredag 25 maj, 2012 kl

Folkhälsorådet. Sammanträdesdatum Kommunhuset, Karlsborg, fredag 25 maj, 2012 kl Karlsborgs kommun SAMMANTRÄDES PROTOKOLL Sida 23 Plats och tid Kommunhuset, Karlsborg, fredag 25 maj, 2012 kl 08.30-11.30 Deltagare Anna Danielsbacka Stig Carlsson Peggy Johansson Lars Jönsson Beate Poetzsch

Läs mer

ANTECKNINGAR 1(8) Regionrådet. Dag Avsatt tid :00 12:00 Jullunch. Umeå folkets hus (lokal skyltas i foajén)

ANTECKNINGAR 1(8) Regionrådet. Dag Avsatt tid :00 12:00 Jullunch. Umeå folkets hus (lokal skyltas i foajén) Bjurholm Nordmaling Robertsfors Umeå Vindeln Vännäs Örnsköldsvik ANTECKNINGAR 1(8) Regionrådet Dag 2016-12-09 Avsatt tid 10.10-15:00 12:00 Jullunch Plats Beslutande Övriga deltagande Umeå folkets hus (lokal

Läs mer

Ewa-May Karlsson, (c), ordförande Tomas Nilsson, (m) Simon Karström, (fp) Paul Redstig, (m) Marianne Hörnberg, (c) Christer Jonsson, (kd)

Ewa-May Karlsson, (c), ordförande Tomas Nilsson, (m) Simon Karström, (fp) Paul Redstig, (m) Marianne Hörnberg, (c) Christer Jonsson, (kd) 2013-08-27 1(12) Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunkontoret, den 27 augusti 2013, kl 15.30-17.20 Beslutande Ewa-May Karlsson, (c), ordförande Tomas Nilsson, (m) Simon Karström, (fp) Paul Redstig,

Läs mer

Tid: Fredagen den 28 april 2017 kl. 09:00-12:00 Kommunstyrelsens sammanträdesrum, stadshuset. Harriet Hedlund

Tid: Fredagen den 28 april 2017 kl. 09:00-12:00 Kommunstyrelsens sammanträdesrum, stadshuset. Harriet Hedlund 2017-04-28 Umeå kommuns folkhälsoråd Tid: Fredagen den 28 april 2017 kl. 09:00-12:00 Plats: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, stadshuset ande: Övriga deltagare: Janet Ågren (S), ordförande, äldrenämnden

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö Måndag 16 februari 2015 kl. 14.00-16.30

Kommunkontoret i Bergsjö Måndag 16 februari 2015 kl. 14.00-16.30 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (11) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö Måndag 16 februari 2015 kl. 14.00-16.30 ande Monica Olsson (S) Ordförande Natrix Öjemark (C)

Läs mer

Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset, Vindeln, den 15 oktober 2015, kl , , lunch

Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset, Vindeln, den 15 oktober 2015, kl , , lunch 2015-10-15 1(18) Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset, Vindeln, den 15 oktober 2015, kl. 08.30 12.00, 13.00 14.30, lunch 12.00 13.00 Beslutande Britt-Louise Eriksson, (s) Simon Karström,

Läs mer

Integration Gävleborg. Partnerskap i syfte att samordna, utveckla och stärka arbetet med integration och mångfald i Gävleborg

Integration Gävleborg. Partnerskap i syfte att samordna, utveckla och stärka arbetet med integration och mångfald i Gävleborg Integration Gävleborg Partnerskap i syfte att samordna, utveckla och stärka arbetet med integration och mångfald i Gävleborg Integration Gävleborg Syftet med Integration Gävleborg Att bidra till en socialt

Läs mer

Beslutande Britt-Louise Eriksson, (s), ordförande Simon Karström, (c)

Beslutande Britt-Louise Eriksson, (s), ordförande Simon Karström, (c) 2016-03-17 1(14) Plats och tid Vindelns kommun, kommunkontoret, stora sammanträdesrummet, torsdagen den 17 mars 2016, kl 08.30-14.40, lunch kl. 11.50-13.00 Beslutande Britt-Louise Eriksson, (s), ordförande

Läs mer

Minnesanteckningar från Hälsosamverkansberedningens möte den 28 februari 2007

Minnesanteckningar från Hälsosamverkansberedningens möte den 28 februari 2007 Folkhälsovetenskapligt centrum 2007-03-05 Kjerstin Strandh Minnesanteckningar från Hälsosamverkansberedningens möte den 28 februari 2007 Närvarande Agneta Niklasson (mp) vice ordförande Alma Basic (s)

Läs mer

Måndagen den 25 januari 2016, kl Alceahusets konferensavdelning Storsjön. Enligt bifogad närvarolista. Franz Heinel, Margareta Olin

Måndagen den 25 januari 2016, kl Alceahusets konferensavdelning Storsjön. Enligt bifogad närvarolista. Franz Heinel, Margareta Olin Minnesanteckningar för Integrationsrådet Tid Plats Närvarande Utses att justera, 42 Måndagen den 25 januari 2016, kl. 16-18 Alceahusets konferensavdelning Storsjön Enligt bifogad närvarolista Franz Heinel,

Läs mer

Tid: Fredagen den 1 september 2017 kl. 09:00-12:00 Kommunstyrelsens sammanträdesrum, stadshuset

Tid: Fredagen den 1 september 2017 kl. 09:00-12:00 Kommunstyrelsens sammanträdesrum, stadshuset 2017-09-01 s folkhälsoråd Tid: Fredagen den 1 september 2017 kl. 09:00-12:00 Plats: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, stadshuset ande: Övriga deltagare: Harriet Hedlund (S), ordförande, nämnden för folkhälsa

Läs mer

Informationsmöte om tillfälligt evakueringsboende på Stendalsvägen 61

Informationsmöte om tillfälligt evakueringsboende på Stendalsvägen 61 1 [5] Referens Alexander Szögi Informationsmöte om tillfälligt evakueringsboende på Stendalsvägen 61 Dag och tid Torsdag 15 oktober 2015 kl. 19 Plats Närvarande Trädgårdstadsskolans matsal 56 medborgare

Läs mer

PROTOKOLL 1 (6) Sammanträdesdatum Nämnden för folkhälsa och primärvård i Umeåregionen

PROTOKOLL 1 (6) Sammanträdesdatum Nämnden för folkhälsa och primärvård i Umeåregionen PROTOKOLL 1 (6) 86 97 Plats Beslutande Närvarande ersättare Styrelserummet, Landstingshuset, Umeå Harriet Hedlund, ordförande Kerstin Nilsson, vice ordförande Margareta Gustavsson Kenneth Isaksson Katarina

Läs mer

Margareta Gustavsson (s)

Margareta Gustavsson (s) 1(11) Plats och tid: Resecentrum, Nordmaling 13:00 15:00 Beslutande: Anna-Karin Nilsson (m), ordförande Margareta Gustavsson (s), vice ordförande Jenny Sjöström (kd), tjänstgörande ersättare för Lena Norgren

Läs mer

Plats och tid Forum, Vindeln, måndagen den 22 september 2014, kl Beslutande Christer Jonsson, (kd), ordförande Mathias Haglund, (s)

Plats och tid Forum, Vindeln, måndagen den 22 september 2014, kl Beslutande Christer Jonsson, (kd), ordförande Mathias Haglund, (s) 2014-09-22 1(18) Plats och tid Forum, Vindeln, måndagen den 22 september 2014, kl 13.00-15.25 Beslutande Christer Jonsson, (kd), ordförande Mathias Haglund, (s) Birgita Sigfridsson, (c) Dan Oskarsson,

Läs mer

Ordföranden förklarade mötet öppnat och föreslog ändring av ordning av några ärenden. Anteckningarna följer ordnigen i kallelsen.

Ordföranden förklarade mötet öppnat och föreslog ändring av ordning av några ärenden. Anteckningarna följer ordnigen i kallelsen. Kommunchefsmöte, Umeåregionen Beslutande: Karolina Johansson, Vännäs kommun Håkan Wretling, Bjurholms kommun Helén Sundström Hetta, Nordmalings kommun Karin Ahnqvist, Robertsfors kommun Per-Eric Magnusson,

Läs mer

Kommunhuset, stora sammanträdesrummet måndagen den 17 december 2012, kl

Kommunhuset, stora sammanträdesrummet måndagen den 17 december 2012, kl 1 Tid och plats: Närvarande: Kommunhuset, stora sammanträdesrummet måndagen den 17 december 2012, kl. 08.30 12.00 Christer Lundgren, ordförande Georg Åström, SPF Bengt Rending, PRO Elsy Eklund, PRO Erling

Läs mer

10,35-11,05 Region Gävleborg Britt Marie Ryd Individers rättigheter och skyldigheter gällande sjukvård. Vem får vad, vart och när?

10,35-11,05 Region Gävleborg Britt Marie Ryd Individers rättigheter och skyldigheter gällande sjukvård. Vem får vad, vart och när? OM ASYL- OCH FLYKTINGMOTTAGNING en utbildningsdag med grundläggande fakta och information om asyloch flyktingmottagning och som vänder sig till dig som är ny inom området integration och etablering för

Läs mer

10 maj 2017 Gävle Välkommen!

10 maj 2017 Gävle Välkommen! Grunden om asyl- och flyktingmottagning 10 maj 2017 Gävle Välkommen! Under dagen får du bland annat svar på följande frågor: Hur går en asylansökan till? Vad betyder olika begrepp? Hur ser flyktingsituationen

Läs mer

Politisk samverkansberedning för vård, skola och omsorg

Politisk samverkansberedning för vård, skola och omsorg Protokoll från Politisk samverkansberedning för vård, skola och omsorg Tid och plats 27 november 2015 kl 10.00-15.00, Landstingshuset, styrelserummet Landstinget Maria Stenberg (S), ordförande Anders Öberg

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2005 för Samordningsförbundet Umeå

Verksamhetsberättelse 2005 för Samordningsförbundet Umeå Verksamhetsberättelse 2005 för Samordningsförbundet Umeå 2006-03-17 Samordningsförbundet Umeå, med Länsarbetsnämnden, Försäkringskassan, Landstinget och Umeå kommun som huvudmän bildades 2005-05-01 i enlighet

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö Måndag 27 april 2015 kl

Kommunkontoret i Bergsjö Måndag 27 april 2015 kl NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (11) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö Måndag 27 april 2015 kl. 14.00-16.30 ande Natrix Öjemark (C) Ordförande Katarina Roos (V) Ledamot

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö

Kommunkontoret i Bergsjö NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum BRÅ- och Folkhälsorådet 1 (12) Sida Plats och tid Kommunkontoret Måndag 18 oktober 2010 kl. 10:00-12:00 Beslutande Monica Olsson (s) Dick Lindkvist

Läs mer

Tid: Fredagen den 19 februari 2016 kl. 09:00-12:00 Kommunstyrelsens sammanträdesrum, stadshuset. Se nästa sida.

Tid: Fredagen den 19 februari 2016 kl. 09:00-12:00 Kommunstyrelsens sammanträdesrum, stadshuset. Se nästa sida. 2016-02-19 s folkhälsoråd Tid: Fredagen den 19 februari 2016 kl. 09:00-12:00 Plats: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, stadshuset Beslutande: Janet Ågren (S), ordförande, äldrenämnden Harriet Hedlund (S),

Läs mer

Plats och tid: Barn- och utbildningskontorets sammanträdesrum, klockan

Plats och tid: Barn- och utbildningskontorets sammanträdesrum, klockan 1 (10) Plats och tid: Barn- och utbildningskontorets sammanträdesrum, klockan 08.30 12.00 Beslutande: Övriga deltagande: Utses att justera: Christer Bäckman (fp), ordförande Harriet Åström (c) Margareta

Läs mer

Datum Sara Gyllenberg, Folkhälsostrateg. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Datum Sara Gyllenberg, Folkhälsostrateg. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. :- 1(8) Plats och tid Sammanträdesrum Majberget, kommunkontoret i Bengtsfors, klockan 13.00- Beslutande Ledamöter Ledamöter Per Eriksson (S) ordförande, kommunstyrelsen, Bengtsfors kommun Kenneth Carlsson

Läs mer

10,20-10,35 Paus. 11,45 13,00 Lunch. För mer information kontakta Bente Sandström Integration Gävleborg Tfn

10,20-10,35 Paus. 11,45 13,00 Lunch. För mer information kontakta Bente Sandström Integration Gävleborg Tfn OM ASYL- OCH FLYKTINGMOTTAGNING en utbildningsdag med grundläggande fakta och information om asyloch flyktingmottagning och som vänder sig till dig som är ny inom området integration och etablering för

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, socialchefens tjänsterum, fredag den 5 juni 2015 kl

Plats och tid Kommunkontoret, socialchefens tjänsterum, fredag den 5 juni 2015 kl 2015-06-05 1(10) Plats och tid Kommunkontoret, socialchefens tjänsterum, fredag den 5 juni 2015 kl. 10.00 12.40 Beslutande Dan Oskarsson (s) ordförande Annelii Andersson (s) Elin Palmgren (s) Rolf Attmarsson

Läs mer

Ewa-May Karlsson, (C), ordförande Tomas Nilsson, (M) 215-217, 219-232 Mathias Haglund, (S)

Ewa-May Karlsson, (C), ordförande Tomas Nilsson, (M) 215-217, 219-232 Mathias Haglund, (S) 2014-11-10 1(21) Plats och tid Kommunkontoret, Vindeln, Stora sammanträdesrummet, den 10 november år 2014. kl. 8.00-12.00 Beslutande Ewa-May Karlsson, (C), ordförande Tomas Nilsson, (M) 215-217, 219-232

Läs mer

Folkhälsorådet Sammanträdesdatum Sida (11) KFF Kansli, Greenroom. Tommy Cedervall (FP) ordförande.... Ann-Margret Ringnér

Folkhälsorådet Sammanträdesdatum Sida (11) KFF Kansli, Greenroom. Tommy Cedervall (FP) ordförande.... Ann-Margret Ringnér Folkhälsorådet 2014-04-08 1(11) Plats och tid KFF Kansli, Greenroom Beslutande Övriga deltagare Tommy Cedervall (FP) ordförande Börje Norén, folkhälsosamordnare Ann-Margret Ringnér, hälsostrateg Bert-Inge

Läs mer

HÄLSA - FOLKHÄLSA. HÄLSA - en resurs i vardagen för individen FOLKHÄLSA -

HÄLSA - FOLKHÄLSA. HÄLSA - en resurs i vardagen för individen FOLKHÄLSA - VERKSAMHETSPL AN 2015 1 HÄLSA - FOLKHÄLSA HÄLSA - en resurs i vardagen för individen FOLKHÄLSA - hälsotillståndet i befolkningen som helhet eller i grupper i befolkningen God folkhälsa, ett mål för samhället

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. BRÅ- och Folkhälsorådet 2014-03-24 1 (13) Kommunkontoret, Bergsjö rum Biblioteket Måndag 24 mars, 2014 kl. 14.00-15.

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. BRÅ- och Folkhälsorådet 2014-03-24 1 (13) Kommunkontoret, Bergsjö rum Biblioteket Måndag 24 mars, 2014 kl. 14.00-15. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (13) Sida Plats och tid Kommunkontoret, Bergsjö rum Biblioteket Måndag 24 mars, 2014 kl. 14.00-15.30 ande Monica Olsson (s) Sigbritt Persson

Läs mer

Minnesanteckningar från Hälsosamverkansberedningens möte den 17 oktober 2007

Minnesanteckningar från Hälsosamverkansberedningens möte den 17 oktober 2007 Folkhälsovetenskapligt centrum 2007-10-24 Kjerstin Strandh Minnesanteckningar från Hälsosamverkansberedningens möte den 17 oktober 2007 Närvarande Agneta Niklasson (mp) vice ordförande Alma Basic (s) Angelo

Läs mer

Socialförvaltningen. Närhälsan. Socialförvaltningen Socialförvaltningen BUP

Socialförvaltningen. Närhälsan. Socialförvaltningen Socialförvaltningen BUP Närvårdssamverkan Södra Alvsborg Närvårdsomrâde Mark Ledningsgrupp Mark Datum/Tid Torsdagen den 9/3-17 kl 13:30-16:30 Plats Gäddan, Kinnaström Närvarande Bahman Alami Eva Pettersson Birgitta Andersson

Läs mer

Plats och tid: Barn- och utbildningskontoret, klockan

Plats och tid: Barn- och utbildningskontoret, klockan 1 (2) Plats och tid: Barn- och utbildningskontoret, klockan 13.00 16.15 Beslutande: Christer Bäckman (fp), ordförande Matz Johansson (c) Roland Ahlstrand (kd) Anneli Kousmanen (s) Birgit Johansson (s)

Läs mer

Minnesanteckningar från Folkhälsoberedningens extra möte den 14 juni 2006

Minnesanteckningar från Folkhälsoberedningens extra möte den 14 juni 2006 Folkhälsovetenskapligt centrum 2006-06-21 Minnesanteckningar från Folkhälsoberedningens extra möte den 14 juni 2006 Närvarande Agneta Niklasson (mp) ordförande Birgitta Wessman-Thyrsson (s) Criss Hagfeldt

Läs mer

Utredningsuppdrag 15/03 Strategi för ett tobaksfritt län 2025

Utredningsuppdrag 15/03 Strategi för ett tobaksfritt län 2025 Landstingsdirektörens stab Utvecklings- och folkhälsoenheten TJÄNSTESKRIVELSE 2015-10-07 Landstingsstyrelsen 1(2) Referens Diarienummer 150054 Utredningsuppdrag 15/03 Strategi för ett tobaksfritt län 2025

Läs mer

Tid Tisdagen den 7 oktober 2008 kl Kronobergsrummet, Landstinget Kronoberg Ingelstadsvägen 9, Växjö

Tid Tisdagen den 7 oktober 2008 kl Kronobergsrummet, Landstinget Kronoberg Ingelstadsvägen 9, Växjö 1 (5) Landstingets kansli Uppdragsavdelningen, Justerat 2008-10-20 2008-10-07 FU7/08 Folkhälsoutskottet Tid Tisdagen den 7 oktober 2008 kl. 09.00 12.00 Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sekreterare

Läs mer

Projekt SAMS SAMverkan i Södra Vätterbygden

Projekt SAMS SAMverkan i Södra Vätterbygden Projekt SAMS SAMverkan i Södra Vätterbygden Huvuduppdrag Att förstärka samverkan mellan förbundets sju parter (FK, AF, RJL och kommunerna Habo, Jönköping, Mullsjö och Vaggeryd) kring individer i yrkesverksam

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, stora sammanträdesrummet, fredag den 17 juni 2016 Kl ,

Plats och tid Kommunkontoret, stora sammanträdesrummet, fredag den 17 juni 2016 Kl , 2016-06-17 1(24) Plats och tid Kommunkontoret, stora sammanträdesrummet, fredag den 17 juni 2016 Kl. 08.45 12.00, 13.00 15.15 Beslutande Dan Oskarsson (s) ordförande Satu Savolainen (c) Annelii Andersson

Läs mer

FOLKHÄLSORÅDET I SKELLEFTEÅ PROTOKOLL 1(11)

FOLKHÄLSORÅDET I SKELLEFTEÅ PROTOKOLL 1(11) FOLKHÄLSORÅDET I SKELLEFTEÅ PROTOKOLL 1(11) Plats och tid Expolaris Kongresscenter Fredag 21 september 2007, klockan 08.15-11.45 Beslutande Harriet Classon Hans-Erik Wallin Åsa Stenlund Björk Joakim Wallström

Läs mer

Folkhälsopolitiska rådet

Folkhälsopolitiska rådet Folkhälsopolitiska rådet Plats och tid: Tempen, Ung Fritid kl. 09.00-12.00 ande: Hans-Carl Carlson (KD), Hälso- och sjukvårdsnämnden, ordf. Ulla Gustafsson (M), kommunstyrelsen Maria Forsberg (S), Hälso-

Läs mer

Göran Fredriksson Integrationskoordinator.

Göran Fredriksson Integrationskoordinator. Göran Fredriksson Integrationskoordinator Kontaktpersoner inom kommunen: Kultur, Fritids och Utbildningsförvaltningen Carl Forsblad, rektor Georgshillsskolan Birgitta Andersson, rektor Frostaskolan Lisbeth

Läs mer

INTEGRATIONSPLAN LAXÅ KOMMUN 2015-2018

INTEGRATIONSPLAN LAXÅ KOMMUN 2015-2018 Laxå 9 februari 2015 Antagen av KS: 2015-03-03 41 INTEGRATIONSPLAN LAXÅ KOMMUN 2015-2018 Bakgrund Laxå kommun tar idag emot relativt många flyktingar och nya svenskar som vill bosätta sig i Laxå. Det innebär

Läs mer

Kommunchefsgruppen MÖTESANTECKNINGAR 1(6) Dag Tid Kl Nobelsalen, Umeå stadshus, 1 tr.

Kommunchefsgruppen MÖTESANTECKNINGAR 1(6) Dag Tid Kl Nobelsalen, Umeå stadshus, 1 tr. Bjurholm Nordmaling Robertsfors Umeå Vindeln Vännäs Örnsköldsvik MÖTESANTECKNINGAR 1(6) Kommunchefsgruppen Dag 2013-08-21 Tid Kl. 08.30-12.00 Plats ande Nobelsalen, Umeå stadshus, 1 tr. Hans-Åke Donnersvärd,

Läs mer

Kommunhuset, stora sammanträdesrummet torsdagen den 13 september 2012, kl 08.30 12.00

Kommunhuset, stora sammanträdesrummet torsdagen den 13 september 2012, kl 08.30 12.00 1 Tid och plats: Närvarande: Kommunhuset, stora sammanträdesrummet torsdagen den 13 september 2012, kl 08.30 12.00 Christer Lundgren, ordförande Bengt Rending, PRO Sören Lundström, PRO Erling Holmberg,

Läs mer

Förslag till program mot våld i nära relationer och hedersrelaterat våld och förtryck

Förslag till program mot våld i nära relationer och hedersrelaterat våld och förtryck Östermalms stadsdelsförvaltning Socialtjänstavdelningen Dnr 2016-512-1.5.1. Sida 1 (5) 2016-10-01 Handläggare Anne Menes Telefon: 08 508 10 320 Till Östermalms stadsdelsnämnd 2016-11-24 Förslag till program

Läs mer

Regional lägesbild flyktingsituationen vecka 07

Regional lägesbild flyktingsituationen vecka 07 Regional lägesbild flyktingsituationen vecka 07 SAMVERKANSMÖTE 2016-03-04 Socialtjänsten Myndighet/organisation Överförmyndarverksamhet Hälso-och sjukvården Utbildning (även SFI) Kommunal försörjn Kultur/fritid

Läs mer

Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunkontoret, onsdagen den 25 februari 2015 kl. 09.45 12.00, 13.00 16.00

Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunkontoret, onsdagen den 25 februari 2015 kl. 09.45 12.00, 13.00 16.00 2015-02-25 1(27) Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunkontoret, onsdagen den 25 februari 2015 kl. 09.45 12.00, 13.00 16.00 Beslutande Dan Oskarsson (s) ordförande Annelii Andersson (s) Elin Palmgren

Läs mer

Minnesanteckningar Sammanträdesdatum 2016-02-12 1 (6)

Minnesanteckningar Sammanträdesdatum 2016-02-12 1 (6) 2016-02-12 1 (6) Plats och tid Kommunkontoret, Östhammar, klockan 09:00-11:00 Närvarande Jacob Spangenberg (C), ordförande Yngve Krantz, platschef Sandvik Coromant AB Niklas Hållkvist, polisintendent/chef

Läs mer

Lägesbild, prognos och åtgärder för hantering av flyktingsituationen 30 nov 2015

Lägesbild, prognos och åtgärder för hantering av flyktingsituationen 30 nov 2015 Lägesbild, prognos och åtgärder för hantering av flyktingsituationen 30 nov 2015 Nuläge Nationellt Fler evakueringsplatser behövs! Förfrågan från Migrationsverket om att driftsätta fler evakueringsplatser

Läs mer

Aktivitetsplan FOLKHÄLSOPOLITISKA PROGRAMMET VINDELNS KOMMUN

Aktivitetsplan FOLKHÄLSOPOLITISKA PROGRAMMET VINDELNS KOMMUN Aktivitetsplan 2014-2017 FOLKHÄLSOPOLITISKA PROGRAMMET VINDELNS KOMMUN Kommunen har valt att prioritera fem målområden år 2014-2017. Dessa är: Barns och ungas uppväxtvillkor. Fysisk aktivitet. Matvanor

Läs mer

Regional lägesbild

Regional lägesbild Regional lägesbild flyktingsituationen vecka 10 Rapportering från: Socialtjänsten Myndighet/organisation Överförmyndarverksamhet Hälso-och sjukvården Utbildning (även SFI) Kommunal försörjn Kultur/fritid

Läs mer

PROTOKOLL. Landstingets kansli 2014-04-01 FU 2/2014 Planeringsavdelningen, Lillemor Ahlgren Justerat 2014-04-08

PROTOKOLL. Landstingets kansli 2014-04-01 FU 2/2014 Planeringsavdelningen, Lillemor Ahlgren Justerat 2014-04-08 1 (6) Landstingets kansli Planeringsavdelningen, Lillemor Ahlgren Justerat 2014-04-08 Folkhälsoutskottet Tid Plats Närvarande ledamöter Övriga närvarande Sekreterare Tisdagen den 1 april 2014 kl.13.15

Läs mer

Överenskommelse för vårt arbete med integration och etablering i Uppsala län

Överenskommelse för vårt arbete med integration och etablering i Uppsala län Överenskommelse för vårt arbete med integration och etablering i Uppsala län Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, kommunerna i Uppsala län, Landstinget, Länsstyrelsen, Migrationsverket, Uppsala universitet

Läs mer

Beslutande Christer Lindvall Umeå kommun, ordförande 69-78 BEVIS

Beslutande Christer Lindvall Umeå kommun, ordförande 69-78 BEVIS PROTOKOLL Sammanträdesdatum Samordningsförbundet Umeå 2012-11-30 Plats och tid Arbetsförmedlingen, klockan 08.15-12.00 Beslutande Christer Lindvall Umeå kommun, ordförande 69-78 Ulf Björk Landstinget Per

Läs mer

Mats Ove Svensson, kommunchef Ann Larsson, Omsorgsförvaltningen. Maria Hassing Karlander, folkhälsosamordnare. Maria Hassing Karlander

Mats Ove Svensson, kommunchef Ann Larsson, Omsorgsförvaltningen. Maria Hassing Karlander, folkhälsosamordnare. Maria Hassing Karlander 24-34 Plats och tid Kommunhuset, Långö, Kungshamn, kl 09:00 11:30 Beslutande Britt Wall (s), KS, ordförande Susanne Aronsson (nsp), UN Eva Abrahamsson (m), M&BN Petra Sundblad (s), HSN Adjungerade Mats

Läs mer

Hälsokommunikatörer på modersmål i Östergötland. Hälsokommunikatörer i Östergötland Flyktingmedicinskt centrum

Hälsokommunikatörer på modersmål i Östergötland. Hälsokommunikatörer i Östergötland Flyktingmedicinskt centrum Hälsokommunikatörer på modersmål i Östergötland Hälsokommunikatörer i Östergötland En regional samverkan mellan landstinget och kommunerna i Östergötland. Projekt under 2007 2008 Permanent verksamhet från

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL FOLKHÄLSORÅDET

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL FOLKHÄLSORÅDET Plats och tid Bildhuggaren, kl. 9.00-12.00 ande Rolf Eriksson (S) ordf. Kommunstyrelsen Alda Danial (L), vice ordf. Kommunstyrelsen (kom kl. 9.20) Bengt Andersson (C ) Socialnämnden Janeric Dahlin (L)

Läs mer