Plats och tid Kommunkontoret, stora sammanträdesrummet, fredag den 26 januari 2018 kl

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Plats och tid Kommunkontoret, stora sammanträdesrummet, fredag den 26 januari 2018 kl"

Transkript

1 (17) Plats och tid Kommunkontoret, stora sammanträdesrummet, fredag den 26 januari 2018 kl Närvarande Mathias Haglund, ordförande Ingela Windelius, skolan Hans-Inge Smetana, FoP Umeåregionen Fredrik Juul, Vindelns församling Britt-Inger Ekman, folktandvården Harriet Hedlund, FoP Umeåregionen Hanna Beccau, miljö- och byggkontoret Dan Oskarsson, socialnämnden Mats Morin, socialchef Sara Larsson, arbetsförmedlingen, 8 Susanne Sjögren, sekreterare Paragraf 1-13

2 (17) Innehållsförteckning Mötets öppnande och godkännande av dagordning... 3 Föregående mötesanteckningar... 4 Information av kommunalråd... 5 Information från nämnderna... 7 Information från landstinget... 9 Information från övriga organisationer Vad vill vi med Information från arbetsförmedlingen Prioriterade områden i det Folkhälsopolitiska programmet Länsgemensam analys och handlingsplan rörande Psykisk Hälsa 2017, Västerbottens län Kurser och konferenser Övriga frågor Nästa möte... 17

3 (17) 1 Mötets öppnande och godkännande av dagordning Sammanfattning Mötet öppnades och ordförande Mathias Haglund hälsade alla välkomna och presenterade dagordningen. Dagordningen godkändes.

4 (17) 2 Föregående mötesanteckningar Föregående mötesanteckningar godkänns och läggs till handlingarna.

5 (17) 3 Information av kommunalråd Hyresavtal Fritidscentrum Sedan 2014 har Vindelns Idrottsfastigheter AB ansvarat för driften av Vindelns Fritidscentrum, exklusive skyttehallen. Avtalet löper till och med 31 december Om inte avtalet sägs upp 9 månader i förväg förlängs avtalet med 1 år i sänder. Representanter för Vindelns Hockeyförening och Vindeln Idrottsfastigheter AB har för kommunstyrelsens arbetsutskott den 21 november 2017 redogjort om parternas respektive syn på den framtida driften av Vindelns Fritidscentrum. Kommunstyrelsen säger upp avtalet med Vindelns Idrottsfastigheter AB om driften av Fritidscentrum. Avtalet avslutas därmed efter avtalstiden löpt ut den 31 december Förslag till nytt avtal och förslag till framtida avtalspart ska presenteras för kommunstyrelsen den 27 mars Hyresavtal Ridanläggning Vindelns kommun hyr i dagsläget ett ridhus med tillhörande stall och mark från en privatperson i kommunen. Hyresavtalet sträcker sig från den 1 januari 2014 till den 31 december Sker ingen uppsägning av avtalet senast 12 månader före avtalstidens utgång förlängs avtalet med ytterligare fem år. Den 12 december 2017 inkom en begäran om uppsägning av avtalet för ridanläggningen till kommunen. Dialog med fastighetsägaren pågår. Motorbana Vindelns kommun har tillsammans med Vännäs motorklubb planer på ny motorbana för bland annat folkrace i Vindelns kommun. Sweco har fått i uppdrag att utreda och ta fram förslag. Vintertid så håller motorklubben idag till på Flakabäck. Torsbymodellen I samarbete med Samordningsförbundet (samverkan mellan kommunen, landstinget, försäkringskassan och arbetsförmedlingen) har en utvecklingsarena tagits fram i syfte att motverkan sjukskrivningar. Torsby-

6 (17) modellen är ett av förslagen som Vindens kommun valt att prioritera och som är en förebyggande insats med bland annat förebyggande sjukpenning. Förslag på organisation och finansiering av en varaktig etablering av arbetssättet Torsbymodellen ska arbetas fram. Martinssons såg Kort information lämnades gällande nedläggningen av Martinsson såg i Avanäs, Hällnäs. Det är idag 43 personer som arbetar vid anläggningen, men fler personer berörs eftersom man köper både varor och tjänster av företag i kommunen. Martinsson är öppna för alternativ. MBL -förhandlingarna är inte klara ännu. Till kommande möte den 25 maj bjuds HR Partner Tom Norrgård in för att informera om det pågående arbete med Torsbymodellen. Övrig information är delgiven.

7 (17) 4 Information från nämnderna Socialnämnden Bokslut för 2017 ska fastställas. HVB-verksamheten Omställning och anpassning inom HVB verksamheten pågår. Gruppen minskar p.g.a. viss utflyttning och åldersuppräkning. Stor andel har blivit åldersuppräknade. Från 18 år och äldre så har beslut tagits att man inte bor kvar på HVB-hem utan då återgår man enligt normal rutin som asylsökande till Migrationsverket. Detta beslut ser olika ut i kommunerna. Det är viktigt att skilja på de som bedöms som vuxna och de under 18 år. Asyl Under januari februari väntas ca 20 personer och ytterligare 10 st. till hösten. Då det många gånger är svårt för invandrare med bl.a. blanketter så vore det bra med medborgarservice (invandrarservice), familjecentral. Det är också väldigt viktigt med mötespunkter (träffpunkter). Gruppbostäder Omställning gällande gruppbostäder pågår. Särskilt boende Utredning gällande framtida äldreboende pågår. Andelen äldre ökar i kommunen. Statistiskt sett bör det inom några år öppnas 1-2 nya avdelningar särskilt boende. IFO (individ och familjeomsorg) Negativ utveckling omkring drogområdet i kommunen. Miljö- och byggnadsnämnden E-cigaretter Riksdagen har beslutat om en ny lag (2017:425) om elektroniska cigaretter och påfyllningsbehållare. Lagen trädde i kraft den 1 juli Kommunen ska, med anledning av den nya lagen om e-cigaretter, ta emot och administrera anmälningar om försäljning av e-cigaretter. Vidare ska kommunen utöva den omedelbara tillsynen över att reglerna följs vid försäljning av e-cigaretter. Miljö- och byggnadskontoret ska handha verksamheten gällande handläggning och tillsyn av e-cigaretter.

8 (17) Man jobbar med tillsynsplanering, kollar rökfria miljöer och de företag som har serveringstillstånd. Informationen är delgiven.

9 (17) 5 Information från landstinget Folktandvården Britt-Inger Ekman Folktandvården har kvällsöppet 2 kvällar i veckan till kl Man har just nu bra med personal. Den 19 februari 2018 startar en ny grupp tobaksavvänjning. Från februari ska man på försök prova att sköta bokningar och ombokningar via Hälsocentralen Robert Isaksson kunde inte delta men hade skickat information till Harriet. Onsdag den 28 februari startar hälsocentralen med kvällsöppet en dag/vecka drop in (öppen mottagning) kl Landstinget Harriet Hedlund En äldrehälsoenkät i Umeåregionen har gjorts där man fått in nästan svar. Landstinget har tagit fram en app. (svar på nätdoktorerna). Ungdomsmottagningen har kommit igång bra, ett erbjudande inget tvång. Hälsorum finns i Slussfors (provrum där man tar provet själv och svaren går direkt in i journalen) och fungerar väl. Landstinget ska börja med e-rum för ökad digital tillgänglighet. E-hälsa är att använda digitala verktyg och utbyta information digitalt för att uppnå och bibehålla hälsa. Allt från telefoni och mail till digitala blodtrycksmätare och journalföring på dator. Tony Boman, länssamordnare inom alkohol, droger, tobak och dopingfrågor kommer att avsluta sin tjänst på Länsstyrelsen. Skolan Svårt att hitta behörig personal. Psykisk ohälsa ökar bland barn och ungdomar. Skolan jobbar mycket med värdegrund och integration. Stor stress bland grundskolans elever då det gäller nationella prov. Informationen är delgiven.

10 (17) 6 Information från övriga organisationer KYRKAN Fredrik Juul Integrationsrådet har startat om; aktivitet och sammanstrålning i någon lokal, församlingsgården går bra att använda som lokal under vissa förutsättningar. Församlingsgården en öppen lokal där man kan träffas och umgås. Informationen är delgiven.

11 (17) 7 Vad vill vi med Sammanfattning Mathias upplever att det idag till stor del är byte av information och undrar ifall vi kan åstadkomma mera om vi jobbar på något annat sätt. Hur mäts det vi har valt i aktivitetsplanen, jobbar vi med rätt saker. Gör man en aktivitet så kan man utvärdera den. Harriet anser att folkhälsorådet är ett jätteviktig forum, med inspel på olika saker och från olika håll. Kommunerna i regionen har organiserat folkhälsorådet olika. Man är inte starka ensam utan tillsammans är vi starka. Rune Johansson blir ny vice ordförande i kyrkorådet och ska kallas till kommande folkhälsoråd. Att förlägga ett sammanträde ute på ett företag kan vara ett sätt att synliggöra rådet. Folkhälsoseminarium med bra föreläsare och bjuda in företagen och föreningarna är ett förslag på aktivitet som synliggör folkhälsorådet. Titta över aktivitetsplanen. Vårmarknad 26 maj. Mathias och Harriet får i uppdrag att titta över aktivitetsplanen och se över möjligheten att delta på vårmarknaden den 26 maj.

12 (17) 8 Information från arbetsförmedlingen Sammanfattning Sara Larsson informerar om arbete med praktikplatser för nyanlända. Väldigt viktigt med hälsa för nyanlända. Nyanlända kvinnor har det svårast. Arbetsförmedlingen, lärarna på SFI och flyktingmottagningen önskar att Vindelns kommun hittar någon form av insats där det informeras om hälsa för de nyanlända. Mathias och Harriet tar med denna fråga då aktivitetsplanen ska ses över.

13 (17) 9 Prioriterade områden i det Folkhälsopolitiska programmet Sammanfattning Ordförande Mathias Haglund gick igenom de punkter som folkhälsorådet har beslutat att fokusera på i sitt fortsatta arbete: - tobaksförebyggande - föräldrastöd - aktiviteter för unga - våld i nära relationer - förebyggande arbete >75 år Mötet diskuterar hur organisationerna i rådet kan samarbeta inom de utpekade områdena och vad vi alla kan bidra med i det fortsatta arbetet. Samarbete med studieförbunden är viktiga. Föräldrastöd Största problemet idag är att komma i kontakt med föräldrarna för att kunna ge föräldrastöd. Det är idag 10 % av alla barn som lever i någon form av våld i nära relation. Landstinget har ett material som heter Våga Fråga. Det finns bra föräldrastödsprogram men det är väldigt svårt att få föräldrarna att komma och delta. Harriet tar med sig frågan till de övriga folkhälsoråden i regionen. Frågan om familjecentral ska återigen väckas på det gemensamma arbetsutskottet mellan socialnämnden och barn- och utbildningsnämnden. Harriet och Mathias tar med sig detta då aktivitetsplanen ska ses över.

14 (17) 10 Länsgemensam analys och handlingsplan rörande Psykisk Hälsa 2017, Västerbottens län Sammanfattning På folkhälsorådets sammanträde den 26 januari 2018 ger Harriet Hedlund en lägesrapport gällande länsgemensam analys och handlingsplan rörande psykisk hälsa 2017 i Västerbottens läns. På uppdrag av AC Konsensus, Region Västerbotten, har en Länsgemensam analys och handlingsplan rörande Psykisk Hälsa 2017 Västerbottens län tagits fram i samverkan mellan landstinget, kommunerna, länsföreningen Hjärnkontroll och Region Västerbotten. Vindelns kommun har från det politiska samverkansorganet AC Konsensus fått rekommendation att anta den länsgemensamma analys och handlingsplan rörande psykisk hälsa 2017 för Västerbottens län. Socialförvaltningen föreslår att Vindelns kommun ställer sig positiv till att anta hela Länsgemensam analys och handlingsplan rörande Psykisk Hälsa 2017 Västerbottens läns. sunderlag - Länsgemensam analys och handlingsplan rörande Psykisk hälsa 2017, Västerbottens läns Informationen är delgiven.

15 (17) 11 Kurser och konferenser Länsgrupp Barn och unga den 28 februari 2018 i Skellefteå. Livslust dagen 3 maj 2018, inbjudan kommer. Integrationsrådet den 14 mars 2018 kl Informationen är delgiven.

16 (17) 12 Övriga frågor Ingela Windelius informerar att Unga 18 kommer att göras i september och förutsätter att Vindelns kommun kommer att delta. Informationen är delgiven. är positiv till att Vindelns kommun deltar i Unga 18.

17 (17) 13 Nästa möte Fredag den 25 maj 2018 kl

Plats och tid Kommunkontoret, stora sammanträdesrummet, fredag den 25 maj 2018 kl

Plats och tid Kommunkontoret, stora sammanträdesrummet, fredag den 25 maj 2018 kl 2018-05-25 1(15) Plats och tid Kommunkontoret, stora sammanträdesrummet, fredag den 25 maj 2018 kl. 09.00 12.00 Närvarande Mathias Haglund, ordförande Britt-Inger Ekman, Folktandvården Ingela Windelius,

Läs mer

Kommunkontoret, stora sammanträdesrummet, fredag den 13 oktober 2017, kl

Kommunkontoret, stora sammanträdesrummet, fredag den 13 oktober 2017, kl 2017-10-13 1(16) Plats och tid Kommunkontoret, stora sammanträdesrummet, fredag den 13 oktober 2017, kl. 09.00 11.15 Närvarande Mathias Haglund, ordförande Ingela Windelius, skolan Birgitta Häggström,

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, stora sammanträdesrummet, fredag den 9 juni 2017 Kl

Plats och tid Kommunkontoret, stora sammanträdesrummet, fredag den 9 juni 2017 Kl 2017-06-09 1(17) Plats och tid Kommunkontoret, stora sammanträdesrummet, fredag den 9 juni 2017 Kl. 09.00 12.00 Närvarande Mathias Haglund, ordförande Ingela Windelius, skolan Birgitta Häggström, IOGT-NTO

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, stora sammanträdesrummet, fredag den 29 maj 2015 Kl

Plats och tid Kommunkontoret, stora sammanträdesrummet, fredag den 29 maj 2015 Kl 2015-05-29 1(6) Plats och tid Kommunkontoret, stora sammanträdesrummet, fredag den 29 maj 2015 Kl. 09.00 12.00 Närvarande Mathias Haglund, ordförande Hans-Inge Smetana, FoP Umeåregionen Britt-Louise Eriksson,

Läs mer

Protokoll Sammanträdesdatum Sida (21)

Protokoll Sammanträdesdatum Sida (21) 2017-02-17 1(21) Plats och tid Kommunkontoret, stora sammanträdesrummet, fredag den 17 februari 2017 Kl. 13.00 16.00 Närvarande Mathias Haglund, ordförande Ingela Windelius, skolan Britt-Louise Eriksson,

Läs mer

Protokoll Sammanträdesdatum Sida (17) Folkhälsorådet

Protokoll Sammanträdesdatum Sida (17) Folkhälsorådet 2016-10-07 1(17) Plats och tid Kommunkontoret, stora sammanträdesrummet, fredag den 7 oktober 2016 Kl. 09.00 12.00 Närvarande Mathias Haglund, ordförande Ingela Windelius, skolan Weronica Mattsson, ABF

Läs mer

Protokoll Sammanträdesdatum Sida 2014-02-28 1(5) Folkhälsorådet

Protokoll Sammanträdesdatum Sida 2014-02-28 1(5) Folkhälsorådet 2014-02-28 1(5) Plats och tid Stora sammanträdesrummet, VIndelns kommun, fredagen den 28 februari 2014, kl. 09.00 12.00 Beslutande Ewa-May Karlsson, ordförande Harriet Hedlund, FoP Umeå Kerstin Nilsson,

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, stora sammanträdesrummet, fredagen den 13 februari 2015 kl. 13.00 15.30

Plats och tid Kommunkontoret, stora sammanträdesrummet, fredagen den 13 februari 2015 kl. 13.00 15.30 2015-02-13 1(7) Plats och tid Kommunkontoret, stora sammanträdesrummet, fredagen den 13 februari 2015 kl. 13.00 15.30 Beslutande Mathias Haglund, ordförande Per-Erik Magnusson, kommunchef, 1-4 Lars Johansson,

Läs mer

Plats och tid Älvbacken, sammanträdesrummet, fredag den 23 oktober 2015 kl. 13.00 15.40

Plats och tid Älvbacken, sammanträdesrummet, fredag den 23 oktober 2015 kl. 13.00 15.40 2015-10-23 1(18) Plats och tid Älvbacken, sammanträdesrummet, fredag den 23 oktober 2015 kl. 13.00 15.40 Närvarande Mathias Haglund, ordförande Robert Isaksson, Vindelns hälsocentral Hans-Inge Smetana,

Läs mer

Kommunkontoret, stora sammanträdesrummet, fredag den 21 december 2018, kl

Kommunkontoret, stora sammanträdesrummet, fredag den 21 december 2018, kl 2018-12-21 1(14) Plats och tid Kommunkontoret, stora sammanträdesrummet, fredag den 21 december 2018, kl. 09.00 11.45 Närvarande Mathias Haglund, ordförande Veronica Eriksson, Vindelns församling Birgitta

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, stora sammanträdesrummet, onsdag den 7 november 2018, kl

Plats och tid Kommunkontoret, stora sammanträdesrummet, onsdag den 7 november 2018, kl 2018-11-07 1(14) Plats och tid Kommunkontoret, stora sammanträdesrummet, onsdag den 7 november 2018, kl. 08.30 11.30 Närvarande Dan Oskarsson, ordförande Kenth Äreltun, SPF Karin Lundberg, SPF Anita Sirfalk,

Läs mer

Plats och tid Granö Beckasin, onsdag den 17 december 2014, kl

Plats och tid Granö Beckasin, onsdag den 17 december 2014, kl 2014-12-17 1(11) Plats och tid Granö Beckasin, onsdag den 17 december 2014, kl. 09.30 11.30 Beslutande Christer Lundgren (c ) ordförande Mats Ekman (c) Dan Oskarsson (s) Annelii Andersson (s) Britt-Louise

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden beslutade den 12 december 2013 att lämna följande önskemål om tillägg under rubriken Matvanor och livsmedel, sidan 5:

Barn- och utbildningsnämnden beslutade den 12 december 2013 att lämna följande önskemål om tillägg under rubriken Matvanor och livsmedel, sidan 5: Protokoll Sammanträdesdatum Sida 2014-04-28 15(20) Kommunfullmäktige Dnr 13.K0374 106 Folkhälsopolitiskt program, aktivitetsplan 2014-2017 Sammanfattning Kommunens folkhälsoråd har i uppdrag att genom

Läs mer

Aktivitetsplan för det folkhälsopolitiska arbetet

Aktivitetsplan för det folkhälsopolitiska arbetet Aktivitetsplan för det folkhälsopolitiska arbetet 2016-2019 Foto: Elin Hedström Det goda samhället för människan genom hela livet Inledning Vännäs kommun har ett viktigt uppdrag i att skapa samhälleliga

Läs mer

Integration Gävleborg. Partnerskap i syfte att samordna, utveckla och stärka arbetet med integration och mångfald i Gävleborg

Integration Gävleborg. Partnerskap i syfte att samordna, utveckla och stärka arbetet med integration och mångfald i Gävleborg Integration Gävleborg Partnerskap i syfte att samordna, utveckla och stärka arbetet med integration och mångfald i Gävleborg Integration Gävleborg Syftet med Integration Gävleborg Att bidra till en socialt

Läs mer

Ewa-May Karlsson, (c), ordförande Tomas Nilsson, (m) Simon Karström, (fp) Paul Redstig, (m) Marianne Hörnberg, (c) Christer Jonsson, (kd)

Ewa-May Karlsson, (c), ordförande Tomas Nilsson, (m) Simon Karström, (fp) Paul Redstig, (m) Marianne Hörnberg, (c) Christer Jonsson, (kd) 2013-08-27 1(12) Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunkontoret, den 27 augusti 2013, kl 15.30-17.20 Beslutande Ewa-May Karlsson, (c), ordförande Tomas Nilsson, (m) Simon Karström, (fp) Paul Redstig,

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, stora sammanträdesrummet, fredag den 4 maj 2018, kl

Plats och tid Kommunkontoret, stora sammanträdesrummet, fredag den 4 maj 2018, kl 2018-05-04 1(18) Plats och tid Kommunkontoret, stora sammanträdesrummet, fredag den 4 maj 2018, kl. 08.30 11.40 Närvarande Dan Oskarsson, ordförande Kenth Ärletun, SPF Karin Lundberg, SPF Hans Holmström,

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, saln, måndag den 25 februari 2019, kl

Plats och tid Kommunkontoret, saln, måndag den 25 februari 2019, kl 2019-02-25 1(14) Plats och tid Kommunkontoret, saln, måndag den 25 februari 2019, kl. 08.30 11.30 Närvarande Dan Oskarsson, ordförande Kenth Ärletun, SPF Karin Lundberg, SPF Göran Dahl, PRO Erling Holmberg,

Läs mer

Plats och tid: Kommunhusets sammanträdesrum kl 08.30-12.00

Plats och tid: Kommunhusets sammanträdesrum kl 08.30-12.00 1 (6) Plats och tid: Kommunhusets sammanträdesrum kl 08.30-12.00 Ordinarie ledamöter Margareta Gustavsson (s), ordförande Kristina Hansson (s) ersättare för Grethel Broman (s) Christina Eriksson (fp) Ersättare

Läs mer

Plats och tid: Kommunhuset, Nordmaling Anna-Karin Nilsson (m), ordförande Margareta Gustavsson (s), vice ordförande Lena Norgren (L)

Plats och tid: Kommunhuset, Nordmaling Anna-Karin Nilsson (m), ordförande Margareta Gustavsson (s), vice ordförande Lena Norgren (L) 1(8) Plats och tid: Kommunhuset, Nordmaling 08.30 12.00 Beslutande: Anna-Karin Nilsson (m), ordförande Margareta Gustavsson (s), vice ordförande Lena Norgren (L) Övriga deltagare: Harriet Hedlund (s),

Läs mer

Kommunkontoret, Bergsjö rum 6 Måndag 27 januari, 2014 kl Stefan Trönnhagen

Kommunkontoret, Bergsjö rum 6 Måndag 27 januari, 2014 kl Stefan Trönnhagen NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (13) Sida Plats och tid Kommunkontoret, Bergsjö rum 6 Måndag 27 januari, 2014 kl. 14.00-16.30 ande Monica Olsson (s) Sigbritt Persson (s) Ordförande

Läs mer

Tid: Fredagen den 23 november 2018 kl. 09: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, stadshuset. Se nästa sida.

Tid: Fredagen den 23 november 2018 kl. 09: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, stadshuset. Se nästa sida. 2018-11-23 s folkhälsoråd Tid: Fredagen den 23 november 2018 kl. 09:00-12.00 Plats: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, stadshuset ande: Janet Ågren (S), ordförande, äldrenämnden Harriet Hedlund, vice ordförande,

Läs mer

Beslutande Göran Dahl, (s) Christer Lundgren, (c) Frida Hallgren, kommunsekreterare

Beslutande Göran Dahl, (s) Christer Lundgren, (c) Frida Hallgren, kommunsekreterare 2015-09-21 1(5) Plats och tid Forum, Vindeln, den 21 september 2015. Beslutande Göran Dahl, (s) Christer Lundgren, (c) Dan-Olov Andersson, (s), tj ers Marianne Hörnberg, (c) Dan Oskarsson, (s) Caroline

Läs mer

Måndagen den 25 januari 2016, kl Alceahusets konferensavdelning Storsjön. Enligt bifogad närvarolista. Franz Heinel, Margareta Olin

Måndagen den 25 januari 2016, kl Alceahusets konferensavdelning Storsjön. Enligt bifogad närvarolista. Franz Heinel, Margareta Olin Minnesanteckningar för Integrationsrådet Tid Plats Närvarande Utses att justera, 42 Måndagen den 25 januari 2016, kl. 16-18 Alceahusets konferensavdelning Storsjön Enligt bifogad närvarolista Franz Heinel,

Läs mer

Pensionärs- och tillgänglighetsrådet. Kommunkontoret, stora sammanträdesrummet, torsdag den 21 september 2017, kl

Pensionärs- och tillgänglighetsrådet. Kommunkontoret, stora sammanträdesrummet, torsdag den 21 september 2017, kl 2017-09-21 1(18) Plats och tid Kommunkontoret, stora sammanträdesrummet, torsdag den 21 september 2017, kl. 08.30 10.30 Närvarande Dan Oskarsson, ordförande Kenth Ärletun, SPF Karin Lundberg, SPF Lennart

Läs mer

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Flädie Tid. Tisdagen den 27 september 2016 kl

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Flädie Tid. Tisdagen den 27 september 2016 kl Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Flädie Tid Tisdagen den 27 september 2016 kl.18.30 20.20 Beslutande Övriga deltagare Britt Hjertqvist (L) Conny Bäck (S) Anders Widesjö

Läs mer

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Socialnämnden 2014-03-05

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Socialnämnden 2014-03-05 1 Plats och tid Kommunhuset kl 13.30 16.30 ande Emma Magnusson (C) Agnetha Landberg (C) Daniel Backenius (C) Inga Jonsson (C) Håkan Sjöborg (C) Britt-Marie Domeij (M) 18-33 Rune Carlsson (KD) Renée Solstad

Läs mer

PROTOKOLL 1 (8) Sammanträdesdatum Nämnden för folkhälsa och primärvård i Umeåregionen

PROTOKOLL 1 (8) Sammanträdesdatum Nämnden för folkhälsa och primärvård i Umeåregionen PROTOKOLL 1 (8) 31 45, 1 bilaga Plats Beslutande Närvarande ersättare Övriga SCA Obbola, Linjevägen 33, Obbola Harriet Hedlund, ordförande Kerstin Nilsson, vice ordförande Margareta Gustavsson Robin Holmgren,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott. Innehåll Innehåll 51 Godkännande av ärendelista... 70 52 Handlingsplan för det ANDT-förebyggande arbetet i Jönköpings län 2017-... 2021 - remiss... 71 53 Om förenklat beslutsfattande och särskilda boendeformer

Läs mer

Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunkontoret, onsdagen den 21 januari 2015 kl ,

Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunkontoret, onsdagen den 21 januari 2015 kl , 2015-01-21 1(20) Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunkontoret, onsdagen den 21 januari 2015 kl. 09.00 12.30, 13.15 16.00 Beslutande Dan Oskarssson (s) ordförande Annelii Andersson (s) Elin Palmgren

Läs mer

Kommunkontoret i Bengtsfors

Kommunkontoret i Bengtsfors 1(8) Plats och tid Sammanträdesrum Egersknatten, kommunkontoret i Bengtsfors, klockan 14.00 ande Ledamöter Nils Andrée (S) Carl Kullgren (FP) Kenneth Carlsson (FP), HSN Ersättare Per Jonsson ( C ) Ulla

Läs mer

PROTOKOLL 1 (5) Sammanträdesdatum Nämnden för folkhälsa och primärvård i Umeåregionen

PROTOKOLL 1 (5) Sammanträdesdatum Nämnden för folkhälsa och primärvård i Umeåregionen PROTOKOLL 1 (5) 22 30 Plats Beslutande Övriga Styrelserummet, Landstingshuset, Umeå Harriet Hedlund, ordförande Kerstin Nilsson, vice ordförande Margareta Gustavsson Kenneth Isaksson Katarina Jonsson Dennis

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö Måndag 27 april 2015 kl

Kommunkontoret i Bergsjö Måndag 27 april 2015 kl NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (11) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö Måndag 27 april 2015 kl. 14.00-16.30 ande Natrix Öjemark (C) Ordförande Katarina Roos (V) Ledamot

Läs mer

Individnämndens protokoll 2015-04-14

Individnämndens protokoll 2015-04-14 Datum: Tisdagen den 14 april 2015 Tid: 17.00 19.30 Plats: Familjecentralen, Ekaråsen Justeringsdag: Onsdagen den 15 april 2015 Paragrafer: 27-34 Utses att justera: Paulina Svenungsson (C) Underskrifter:

Läs mer

Program 18 april i Gävle

Program 18 april i Gävle OM ASYL- OCH FLYKTINGMOTTAGNING en utbildningsdag med grundläggande fakta och information om asyloch flyktingmottagning och som vänder sig till dig som är ny inom området integration och etablering för

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll Innehåll 66 Godkännande av ärendelista... 82 67 Handlingsplan för det ANDT-förebyggande arbetet i Jönköpings län 2017-2021 - remiss... 83 68 Om förenklat beslutsfattande och särskilda boendeformer för

Läs mer

10 maj 2017 Gävle Välkommen!

10 maj 2017 Gävle Välkommen! Grunden om asyl- och flyktingmottagning 10 maj 2017 Gävle Välkommen! Under dagen får du bland annat svar på följande frågor: Hur går en asylansökan till? Vad betyder olika begrepp? Hur ser flyktingsituationen

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, stora sammanträdesrummet, fredag den 17 juni 2016 Kl ,

Plats och tid Kommunkontoret, stora sammanträdesrummet, fredag den 17 juni 2016 Kl , 2016-06-17 1(24) Plats och tid Kommunkontoret, stora sammanträdesrummet, fredag den 17 juni 2016 Kl. 08.45 12.00, 13.00 15.15 Beslutande Dan Oskarsson (s) ordförande Satu Savolainen (c) Annelii Andersson

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (17) Plats och tid Paragrafen, kommunhuset, Storuman , kl 09:

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (17) Plats och tid Paragrafen, kommunhuset, Storuman , kl 09: STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (17) Plats och tid Paragrafen, kommunhuset, Storuman 2019-02-13, kl 09:00 13.30 Beslutande Therese Granström ( C) Eva Banstorp (M) Catarina Samuelesson (L) Roland Gustafsson

Läs mer

Aktivitetsplan FOLKHÄLSOPOLITISKA PROGRAMMET VINDELNS KOMMUN

Aktivitetsplan FOLKHÄLSOPOLITISKA PROGRAMMET VINDELNS KOMMUN Aktivitetsplan 2014-2017 FOLKHÄLSOPOLITISKA PROGRAMMET VINDELNS KOMMUN Kommunen har valt att prioritera fem målområden år 2014-2017. Dessa är: Barns och ungas uppväxtvillkor. Fysisk aktivitet. Matvanor

Läs mer

Miljö och Byggnadsnämnden Miljö och Byggnadsförvaltningen

Miljö och Byggnadsnämnden Miljö och Byggnadsförvaltningen PROTOKOLL 2018-03-27 Närvarande:Louise Thunström ordf. Agneta Andersson Roger Wallentin Birgitta Nilsson Sirene Johansson Lars Olrog Sara Eitrem Lisbeth Hansson Gerd Johansson Ida Jakobsson Karin Gabrielsson

Läs mer

Sammanträdesrummet, Socialförvaltningen, Lenhovda. Torsdagen den 10 december 2009, kl. 13.00 17.15.

Sammanträdesrummet, Socialförvaltningen, Lenhovda. Torsdagen den 10 december 2009, kl. 13.00 17.15. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (20) Plats och tid Beslutande Sammanträdesrummet, Socialförvaltningen, Lenhovda. Torsdagen den 10 december 2009, kl. 13.00 17.15. Thomas Lindberg (c) ordförande Ingrid Hugosson

Läs mer

Kommunstyrelsen 1 (5) Kommunala pensionärsrådet 2011-12-05 Demokratikansliet Jack Roger Bäckstrand, 710 19 91

Kommunstyrelsen 1 (5) Kommunala pensionärsrådet 2011-12-05 Demokratikansliet Jack Roger Bäckstrand, 710 19 91 Kommunstyrelsen 1 (5) Kommunala pensionärsrådet 2011-12-05 Demokratikansliet Jack Roger Bäckstrand, 710 19 91 MINNESANTECKNINGAR 2011-12-02 Kommunala pensionärsrådets arbetsutskott 2011-12-02 Närvarande:

Läs mer

Utökat mottagande av ensamkommande flyktingbarn

Utökat mottagande av ensamkommande flyktingbarn TJÄNSTESKRIVELSE Tyresö kommun 2010-04-22 1 (5) Catarina Stavenberg stabschef Sara Sjögren avdelningschef Dnr: 0078/10-61 Socialnämnden Utökat mottagande av ensamkommande flyktingbarn Förslag till beslut

Läs mer

Beslutande Christer Lindvall Umeå kommun, ordförande. Övriga deltagare Mikael Holmlund Förbundschef. Karin Lundström Landstinget 32 BEVIS

Beslutande Christer Lindvall Umeå kommun, ordförande. Övriga deltagare Mikael Holmlund Förbundschef. Karin Lundström Landstinget 32 BEVIS PROTOKOLL Sammanträdesdatum Samordningsförbundet Umeå-Vännäs 2014-06-13 Plats och tid Viva kompetenscentrum, klockan 08.15-11.00 Beslutande Christer Lindvall Umeå kommun, ordförande Ulf Björk Landstinget

Läs mer

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Folkhälsorådet/Brottsförebyggande rådet

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Folkhälsorådet/Brottsförebyggande rådet 2018-10-03 Innehållsförteckning Ärende 20 Aktuell information från polisen... 2 21 Rapport från strategiska samverkansgrupp, SSG... 3 22 Rapport från Trygghetsdagen... 4 23 Rapport om Drogpolitiskt handlingsprogram...

Läs mer

Minnesanteckningar Sammanträdesdatum 2015-11-04 1 (6)

Minnesanteckningar Sammanträdesdatum 2015-11-04 1 (6) 2015-11-04 1 (6) Plats och tid Kommunkontoret, Östhammar, klockan 09:00-11:10 Närvarande Jacob Spangenberg (C), ordförande Tomas Hägg, kommunikationschef, Forsmark Yngve Krantz, platschef Sandvik Coromant

Läs mer

PROTOKOLL 1 (11)

PROTOKOLL 1 (11) PROTOKOLL 1 (11) 2010-05-21 Kommunala handikapprådet Plats och tid ande Gunilla Åström Stig Stefansson Torvald Stefansson Ola Burström Åke Lindkvist Camilla Stenmark Britt-Inger Lundstedt Eva Gustavsson

Läs mer

Madeleine Rosenqvist (KD) Kristina Nyman (S) Emma Magnusson (C) För Barn- och utbildningsnämnden Anna-Lena Josefsson (C) Lene Hollner (S)

Madeleine Rosenqvist (KD) Kristina Nyman (S) Emma Magnusson (C) För Barn- och utbildningsnämnden Anna-Lena Josefsson (C) Lene Hollner (S) MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Folkhälsorådet 2018-11-30 Plats och tid Kommunhuset Björken kl. 09.00-12.00 Beslutande För Kommunstyrelsen Madeleine Rosenqvist (KD) Kristina Nyman

Läs mer

Gemensam handlingsplan för kommunerna i Kalmar län och Landstinget i Kalmar län gällande överenskommelse inom området psykisk hälsa 2016

Gemensam handlingsplan för kommunerna i Kalmar län och Landstinget i Kalmar län gällande överenskommelse inom området psykisk hälsa 2016 Länsgemensam ledning i samverkan Inom socialtjänst och angränsande område Hälso- och sjukvård i Kalmar län Gemensam handlingsplan för kommunerna i Kalmar län och Landstinget i Kalmar län gällande överenskommelse

Läs mer

Madeleine Rosenqvist (KD) Kristina Nyman (S) Emma Magnusson (C) För Barn- och utbildningsnämnden Jacqueline Doohan (C) Lene Hollner (S)

Madeleine Rosenqvist (KD) Kristina Nyman (S) Emma Magnusson (C) För Barn- och utbildningsnämnden Jacqueline Doohan (C) Lene Hollner (S) MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Folkhälsorådet 2018-10-05 Plats och tid Kommunhuset Björken kl. 09.00-12.00 Beslutande För Kommunstyrelsen Madeleine Rosenqvist (KD) Kristina Nyman

Läs mer

Plats och tid: Kommunhusets sammanträdesrum kl

Plats och tid: Kommunhusets sammanträdesrum kl 1 (6) Plats och tid: Kommunhusets sammanträdesrum kl 08.30-12.00 Ordinarie ledamöter Margareta Gustavsson, (s), ordförande Ingalill Jonsson, (m) ersättare för Christina Eriksson (fp) Ersättare Övriga deltagare

Läs mer

Kommunkontoret, Bergsjö rum 11 Måndag 13 februari, 2012 kl. 14:00-17:00. Pär Åkerlund

Kommunkontoret, Bergsjö rum 11 Måndag 13 februari, 2012 kl. 14:00-17:00. Pär Åkerlund NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (13) Sida Plats och tid Kommunkontoret, Bergsjö rum 11 Måndag 13 februari, 2012 kl. 14:00-17:00 ande Monica Olsson (s) Kajsa Gladh (m) Ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Trofast, kommunhuset i Hultsfred 5 februari 2019 kl

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Trofast, kommunhuset i Hultsfred 5 februari 2019 kl Plats och tid Trofast, kommunhuset i Hultsfred 5 februari 2019 kl. 08.30-12.10 ande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Tomas Söreling, S Tommy Rälg, S Övriga deltagande Britt Idensjö, sekreterare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2016-01-13 0 Innehållsförteckning Ärende 1 Information från barn- och ungdomssamordnaren... 2 2 Yttrande angående laglighetsprövning enligt kommunallagen angående socialnämndens beslut Överenskommelse

Läs mer

Lokala Brottsförebyggande Rådet

Lokala Brottsförebyggande Rådet 1 av 12 Plats och tid Skurup, 18.00 21.00 Beslutande Ordförande Maritha Johansson ( S ) Kristina Andersson ( M ) Göran Larsson ( MP ) 18.00-20.00 Roland Hansson ( S ) 20.00-21.00 Inger Steinbichler (KV)

Läs mer

Skolkansliet, kommunhuset, kl. 13:00-16:00. Sofia Söderström (S), ordförande Kristina Bäckman (M) Agneta Åhs-Sivertsen (C)

Skolkansliet, kommunhuset, kl. 13:00-16:00. Sofia Söderström (S), ordförande Kristina Bäckman (M) Agneta Åhs-Sivertsen (C) Malung-Sälens kommun 1 Plats och tid Beslutande Skolkansliet, kommunhuset, kl. 13:00-16:00 Sofia Söderström (S), ordförande Kristina Bäckman (M) Agneta Åhs-Sivertsen (C) Övriga deltagande Kristina Lundberg,

Läs mer

Margareta Gustavsson (s)

Margareta Gustavsson (s) 1(11) Plats och tid: Kommunhuset, Nordmaling 08.30 11.15 Beslutande: Anna-Karin Nilsson (m), ordförande Margareta Gustavsson (s), vice ordförande Lena Norgren (L) Övriga deltagare: Linda Berglund, tjänstgörande

Läs mer

Skellefteå kommun. Rådens funktioner, sammansättning och uppdrag

Skellefteå kommun. Rådens funktioner, sammansättning och uppdrag Skellefteå kommun Rådens funktioner, sammansättning och uppdrag Rådgivande organ i Skellefteå kommun Folkhälsorådet Rådet för förebyggande av funktionshinder RÅFF Kommunala pensionärsrådet KPR Förebyggande

Läs mer

... KARLS BORGS KOMMUN. Kommunhuset, måndagen den 13 januari 2014 kl

... KARLS BORGS KOMMUN. Kommunhuset, måndagen den 13 januari 2014 kl Sammantrlidesdatum Brottsförebyggande rådet, BRA 2014-01-13 l Plats och tid Kommunhuset, måndagen den 13 januari 2014 kl. 09.00-09.45 Närvarande (ordinarie Peter Lindroth Kjell Sjölund Staffan MyrselI

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ

ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Socialnämnden 2015.02.18 1 Plats och tid Stora sammanträdesrummet vårdcentralen kl 13.30-15.51 ande Övriga deltagande Fredrik Pettersson (S) Mikael Hernborg (S) Jan Sahlström (S) Ulf Genitz (C) Birgitta

Läs mer

PROTOKOLL 1 (6) Sammanträdesdatum Nämnden för folkhälsa och primärvård i Umeåregionen

PROTOKOLL 1 (6) Sammanträdesdatum Nämnden för folkhälsa och primärvård i Umeåregionen PROTOKOLL 1 (6) 86 97 Plats Beslutande Närvarande ersättare Styrelserummet, Landstingshuset, Umeå Harriet Hedlund, ordförande Kerstin Nilsson, vice ordförande Margareta Gustavsson Kenneth Isaksson Katarina

Läs mer

Kommunkontoret, Bergsjö rum 6 Måndag 26 augusti, 2012 kl. 14.00-16.30. Stefan Trönnhagen

Kommunkontoret, Bergsjö rum 6 Måndag 26 augusti, 2012 kl. 14.00-16.30. Stefan Trönnhagen NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (13) Sida Plats och tid Kommunkontoret, Bergsjö rum 6 Måndag 26 augusti, 2012 kl. 14.00-16.30 ande Monica Olsson (s) Kajsa Gladh (m) Sig-Britt

Läs mer

Anslag/bevis. Sida 1 Sammanträdesprotokoll Datum: Nämnd/styrelse: Socialnämnden

Anslag/bevis. Sida 1 Sammanträdesprotokoll Datum: Nämnd/styrelse: Socialnämnden Sida 1 Sammanträdesdatum 2009-01-28 Plats och tid Kommunkontoret, Nossebro kl. 15.00 17.40 Beslutande Eva Aronsson (c), ordförande Pia Fahlgren (c) Erik Mali (s) Kerstin Karlberg (s) Lena Brolin (m) Yvonne

Läs mer

Plats och tid IFO-sammanträdesrum tisdagen den 15 januari 2019 kl. 08:00

Plats och tid IFO-sammanträdesrum tisdagen den 15 januari 2019 kl. 08:00 1(12) Plats och tid IFO-sammanträdesrum tisdagen den 15 januari 2019 kl. 08:00 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Utses att justera Gerd Lindgren (s) Justeringens

Läs mer

Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunkontoret, Vindeln, den 8 januari 2015 kl. 08.30-11.50

Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunkontoret, Vindeln, den 8 januari 2015 kl. 08.30-11.50 2015-01-08 1(23) Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunkontoret, Vindeln, den 8 januari 2015 kl. 08.30-11.50 Beslutande Mathias Haglund, (s), ordförande Christer Lundgren, (c) Dan Oskarsson, (s)

Läs mer

Ewa-May Karlsson, (C), ordförande Tomas Nilsson, (M) 215-217, 219-232 Mathias Haglund, (S)

Ewa-May Karlsson, (C), ordförande Tomas Nilsson, (M) 215-217, 219-232 Mathias Haglund, (S) 2014-11-10 1(21) Plats och tid Kommunkontoret, Vindeln, Stora sammanträdesrummet, den 10 november år 2014. kl. 8.00-12.00 Beslutande Ewa-May Karlsson, (C), ordförande Tomas Nilsson, (M) 215-217, 219-232

Läs mer

Motion från Christina Fosnes (M) om motprestation vid försörjningsstöd

Motion från Christina Fosnes (M) om motprestation vid försörjningsstöd UTDRAG 1 (3) Sammanträdesdatum 2016-12-13 195 Motion från Christina Fosnes (M) om motprestation vid försörjningsstöd Dnr SN 2016/0589.02.05 Handlingar Tjänsteskrivelse daterad 2016-11-29. Motion från Christina

Läs mer

Socialkontoret, Lillågatan 1, Orsa onsdagen den 13 april 2016, kl

Socialkontoret, Lillågatan 1, Orsa onsdagen den 13 april 2016, kl ORSA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Beslutande Socialkontoret, Lillågatan 1, Orsa onsdagen den 13 april 2016, kl 13.00 15.35 Håkan Yngström (C), ordförande Hans-Göran Olsson (S), ersättare

Läs mer

Samordningsförbundet Umeå

Samordningsförbundet Umeå PROTOKOLL Sammanträdesdatum Samordningsförbundet Umeå 2006-02-16 Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Nobelsalen, kl 8.00-10.00 Beslutande Anna-Karin Jonsson, Försäkringskassan, ordf 1-7 Christer

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala handikapprådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Föregående protokoll 3 Information från socialnämnden 4 Tillgänglighet 5 Tillgänglighetspris 6 Information om Mötesplats Krokom

Läs mer

oktober 2013, kl. 15.30 1 Inslag från verksamheten, läxhjälp utanför ordinarie skoltid 2 Barnbokslut BUN 13/130

oktober 2013, kl. 15.30 1 Inslag från verksamheten, läxhjälp utanför ordinarie skoltid 2 Barnbokslut BUN 13/130 BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2013-10-23 PLATS OCH TID Kommunkontoret, lokal Mellanfryken, onsdag 23 FÖREDRAGNINGSLISTA oktober 2013, kl. 15.30 ÄRENDE DNR Val av justerande Godkännande

Läs mer

Navi (Nämnden för arbetsmarknad, vuxenutbildning och integration) 25 januari 2012

Navi (Nämnden för arbetsmarknad, vuxenutbildning och integration) 25 januari 2012 Navi (Nämnden för arbetsmarknad, vuxenutbildning och 25 januari 2012 Sid Justering...3 1 Justering av dagordning...4 2 Allmänhetens frågor...5 3 Information...6 4 Arbetsutskottets protokoll...7 5 Internkontrollplan

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbets- och personalutskott 2012-06-29 1(12)

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbets- och personalutskott 2012-06-29 1(12) arbets- och personalutskott 2012-06-29 1(12) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Stora sammanträdesrummet, Kommunkontoret, Vindeln, tisdagen den 29 juni 2012, kl. 15.00-16.15 Ewa-May Karlsson, (c),

Läs mer

PROTOKOLL 1 (11)

PROTOKOLL 1 (11) PROTOKOLL 1 (11) 2017-09-27 Gemensam nämnd Plats och tid Kommunhuset, Arvidsjaur, 2017-09-27, kl. 11.00 12.15 ande Maria Marklund (S), ordförande Mikael Lindfors (S) Ylva Olofsson (S) Tjänstemän Lars Ekberg,

Läs mer

Folkhälsorådet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 på Orust 2012-10-19

Folkhälsorådet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 på Orust 2012-10-19 Folkhälsorådet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Saras Hus, Henån, kl. 08.30 12.00 Beslutande Ledamöter Bo Andersson Kristina Svensson Birgit Strömberg Anders Fröjdö Lisbeth Arff Roland Kindslätt Christer

Läs mer

BEVIS OM ANSLAG. Justering av för- och grundskolenämndens protokoll har tillkännagivits på kommunens anslagstavla

BEVIS OM ANSLAG. Justering av för- och grundskolenämndens protokoll har tillkännagivits på kommunens anslagstavla PROTOKOLL 1 (11) För- och grundskolenämnden 2019-01-17 Plats och tid Stadshuset, kl. 15.00-15.25 ande Fredrik Stenberg (S), ordförande Jeanette Velander (V), vice ordförande Maria Granskär (S) Kamel Mnad

Läs mer

FOLKHÄLSORÅDET I SKELLEFTEÅ PROTOKOLL 1(11)

FOLKHÄLSORÅDET I SKELLEFTEÅ PROTOKOLL 1(11) FOLKHÄLSORÅDET I SKELLEFTEÅ PROTOKOLL 1(11) Plats och tid Expolaris Kongresscenter Fredag 21 september 2007, klockan 08.15-11.45 Beslutande Harriet Classon Hans-Erik Wallin Åsa Stenlund Björk Joakim Wallström

Läs mer

Datum Sara Gyllenberg, Folkhälsostrateg. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Datum Sara Gyllenberg, Folkhälsostrateg. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. :- 1(8) Plats och tid Sammanträdesrum Majberget, kommunkontoret i Bengtsfors, klockan 13.00- Beslutande Ledamöter Ledamöter Per Eriksson (S) ordförande, kommunstyrelsen, Bengtsfors kommun Kenneth Carlsson

Läs mer

Rapport Granskning av flyktingverksamheten. Ragunda Kommun

Rapport Granskning av flyktingverksamheten. Ragunda Kommun Rapport Granskning av flyktingverksamheten. Ragunda Kommun Augusti 2013 Innehåll Sammanfattning... 1 Inledning... 2 Rutinbeskrivning... 3 Granskningsresultat... 7 Sammanfattning Kommunen tar emot flyktingar

Läs mer

PROTOKOLL Sammanträdesdatum

PROTOKOLL Sammanträdesdatum PROTOKOLL Plats och tid: Kommunhuset, Karpen kl. 14:00-15:20 Beslutande Övriga deltagande Torgny Lindau (PF), ordförande Patrik Ströbeck (M), 1:e vice ordförande Ronny Nilsson (S), 2:e vice ordförande

Läs mer

Sven-Olov Fällman (PRO Rundvik) Birgit Nygren (SPF Kedjan) Ulla Holmberg (PRO Nordmaling)

Sven-Olov Fällman (PRO Rundvik) Birgit Nygren (SPF Kedjan) Ulla Holmberg (PRO Nordmaling) 1(17) Plats och tid: Kommunkontoret, Nordmaling, kl 13.00 16.00 Beslutande: Vera Jonzon (c), vice ordförande Anneli Kuosmanen (s) Sven Jonsson (s) Sven-Olov Fällman (PRO Rundvik) Birgit Nygren (SPF Kedjan)

Läs mer

M U L L S J Ö K O M M U N Folkhälsorådet Brottsförebyggande rådet

M U L L S J Ö K O M M U N Folkhälsorådet Brottsförebyggande rådet 2008-09-26 22 Plats och tid Sandhemsrummet kl. 13.00 16.10 Beslutande David Hagel, ordf. (mf) Ida Brinning-Klasson Henrik Jansson, Ks ordf. (m) Kent Oskarsson, Ks v. ordf.(s) Håkan Jansson, Landstingsstyrelsen

Läs mer

Sessionssalen kommunhuset Karlsborg, onsdagen den 4 oktober 2017 kl17:00

Sessionssalen kommunhuset Karlsborg, onsdagen den 4 oktober 2017 kl17:00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(21) l'hus och tid Sessionssalen kommunhuset Karlsborg, onsdagen den 4 oktober 2017 kl17:00 Ledamöter Leif Andersson (S), Ordförande Britt Blom (M), 1 :e vice ordförande Per-Olof

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Årjängs Kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Kommunkontoret, Årjäng den 24 januari 2012 kl 08.00 13.00 Beslutande Rolf Emanuelsson FP Annika Holmstrand C Margareta Bryntesson M Agneta Nilsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL FOLKHÄLSORÅDET

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL FOLKHÄLSORÅDET Plats och tid Inredia, kl. 13.30 16.00 Beslutande Rolf Eriksson (S) ordf. Kommunstyrelsen Lars Glad (M), vice ordf. Östra hälso- och sjukvårdsnämnden Bengt Andersson (C) Socialnämnden Torbjörn Andersson

Läs mer

ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott

ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-09-17 Sid 1 Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Örkelljunga, Skånes Fagerhultsrummet, tisdagen den 17 september 2013, klockan

Läs mer

Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset, Vindeln, den 15 oktober 2015, kl , , lunch

Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset, Vindeln, den 15 oktober 2015, kl , , lunch 2015-10-15 1(18) Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset, Vindeln, den 15 oktober 2015, kl. 08.30 12.00, 13.00 14.30, lunch 12.00 13.00 Beslutande Britt-Louise Eriksson, (s) Simon Karström,

Läs mer

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll 2014-11-18. Plats och tid Lokal Roten, kl. 15.40 16.30 Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll 2014-11-18. Plats och tid Lokal Roten, kl. 15.40 16.30 Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Sida 1/10 Plats och tid Lokal Roten, kl. 15.40 16.30 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Krister Olsson (S), ordförande Thomas Löfgren (M) Håkan Andersson (C), vice ordförande Anneli Persson (S) Pernilla

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Socialnämnden. Sammanträdesdatum Ordförande Mona-Lisa Hagström Svensson (S) Justeringsperson Carina Strömbäck (S)

Sammanträdesprotokoll Socialnämnden. Sammanträdesdatum Ordförande Mona-Lisa Hagström Svensson (S) Justeringsperson Carina Strömbäck (S) Plats och tid Sammanträdesrum 1, Stadshuset, kl. 13.30 ande Mona-Lisa Hagström Svensson (S), Carina Strömbäck (S), Louise Rönnqvist (M), Håkan Hjelm (C), Ejlon Johansson (L), Kenneth Hedin (S) för Jonna

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2016-04-27 1 (20) Plats och tid Socialförvaltningen, Östhammar, kl. 09.00 12.10 Beslutande Kerstin Björck-Jansson (C), ordförande Lars Sandberg (S) Désirèe Mattsson (S) Mhesun Tekleab (S) Ingeborg Sevastik

Läs mer

Socialnämnden (16)

Socialnämnden (16) Socialnämnden 2014-12-09 1(16) Plats och tid Beslutande Nämndrummet, kommunhuset, kl.10.00-16.30 Mötet startar med invigning av nya HVB-hemmet för ensamkommande barn på Sätter Margareta Ivarsson (C) ordförande

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING 31 Föregående protokoll... 36 32... 37 33 Föräldraupprop-fram för naturligt fett i våra skolor... 39 34 Hälsoveckan... 40 35 Prioriteringar inför 2012... 41 36 Sammanträdesdatum 2012...

Läs mer

Plats och tid Stora sammanträdesrumet, kommunkontoret, Vindeln, onsdagen den 18 juni 2014 kl. 08.30 11.30, 12.45 15.30

Plats och tid Stora sammanträdesrumet, kommunkontoret, Vindeln, onsdagen den 18 juni 2014 kl. 08.30 11.30, 12.45 15.30 2014-06-18 1(18) Plats och tid Stora sammanträdesrumet, kommunkontoret, Vindeln, onsdagen den 18 juni 2014 kl. 08.30 11.30, 12.45 15.30 Beslutande Övriga deltagande Facklig företrädare Utses att justera

Läs mer

Kommunkontoret, Nedre Fryken, onsdag 29 mars 2017,

Kommunkontoret, Nedre Fryken, onsdag 29 mars 2017, PLATS OCH TID Kommunkontoret, Nedre Fryken, onsdag 29 mars 2017, 15.00 16.10 BESLUTANDE LEDAMÖTER TJG ERSÄTTARE Peter Pettersson (C), ordförande Annika Bjelvert (M), vice ordförande Inger Sundin (S) Marianne

Läs mer

Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunhuset Vinden, den 8 februari, kl , , lunch kl

Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunhuset Vinden, den 8 februari, kl , , lunch kl 2016-02-08 1(16) Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunhuset Vinden, den 8 februari, kl. 08.30 14.00, 16.30 16.45, lunch kl. 12.05 13.00 Beslutande Mathias Haglund, (s), ordförande Per-Anders Olsson,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Tid och plats Torsdag 15 juni 2017, kl. 13:00-16:00 Beslutande Solweig Gard (S), ordförande Margareta Ivarsson (C), vice ordförande Anncharlott Eskel (S) Lillemor Larsson (V) ersätter:daniel Hjelm (S)

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 2. Miljö- och hälsorådet (8)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 2. Miljö- och hälsorådet (8) Nr 2 Miljö- och hälsorådet 2009-05-20 1(8) Plats och tid Melleruds kommunkontor, onsdagen den 20 maj 2009, klockan 08.30-12.00 Beslutande Robert Svensson (C) KS Daniel Jensen (KD) SN Gunnar Simonsson (S)

Läs mer

Sammanträdesrummet, Björkarna Torsby

Sammanträdesrummet, Björkarna Torsby OMSORGSNÄMNDEN Tid och plats Tisdag 19 februari 2013 kl. 10:00 Sammanträdesrummet, Björkarna Torsby Beslutande Övriga deltagare Åke Gustavsson (S), Ordförande Ann Louise Brodén (S) Ann Mari Uppvall (S)

Läs mer

Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag , klockan

Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag , klockan Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag 2019-08-20, klockan 13.30 17.00 Annika Jönsson (M), ordförande Christer Unosson

Läs mer