Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunhuset Vinden, den 8 februari, kl , , lunch kl

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunhuset Vinden, den 8 februari, kl , , lunch kl"

Transkript

1 (16) Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunhuset Vinden, den 8 februari, kl , , lunch kl Beslutande Mathias Haglund, (s), ordförande Per-Anders Olsson, (s) Christer Lundgren, (c) Övriga deltagande Frida Hallgren, kommunsekreterare Eric Thorstensson, administrativ chef, Joachim Blomberg, VD Vindelnbostäder AB, Malin Bjurén, föreningsutvecklare, 28 Jan Olofsson, miljö- och byggchef, Jenny Naarttijärvi, byggnadsinspektör, Hanna Johansson Jänkänpää, projekledare Kvarnenområdet, 33 Anna Sandgren, Vision, 34 Göran Dahle, personalstrateg, Utses att justera Christer Lundgren, (c) Plats och tid Kommunkontoret, den 11 februari 2016, kl Sekreterare Frida Hallgren Paragrafer Ordförande Mathias Haglund Christer Lundgren Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Organ Sammanträdesdatum Anslaget sätts upp Förvaring av protokollet Kommunkontoret Anslaget tas ner Underskrift...

2 (16) Innehållsförteckning Förändring av kommunstyrelsens arbetsutskotts dagordning... 3 Samarbete Vindelnbostäder AB och tekniska kontoret... 4 Simhallen Vindeln... 5 Regelverk för bidrag till föreningar som bedriver ungdomsverksamhet som främjar integrationen i Vindelns kommun... 6 Information om alternativ kollektivtrafik på landsbygden... 7 Fördjupad översiktsplan... 8 LIS-områden i Vindelns kommun... 9 Information om pågående detaljplanearbete Information om Vindelnforsarnas friluftsområde Avstämning rekrytering miljö- och byggchef Kommunens arbete med ungdomsarbetslöshet, Dua Kurs- och konferensinbjudningar Information om gemensamt näringslivsprojekt i kranskommunerna Utredning av framtida vatten- och avloppsverksamhet i Granö och Tegsnäset... 16

3 (16) 25 Dnr K Förändring av kommunstyrelsens arbetsutskotts dagordning Ordföranden Mathias Haglund, (s), frågar arbetsutskottet om ärendena Information om gemensamt näringslivsprojekt i kranskommunerna och Utredning av framtida vatten- och avloppsverksamhet i Granö och Tegsnäset kan behandlas på kommunstyrelsens arbetsutskotts sammanträde den 8 februari Ärendena Information om gemensamt näringslivsprojekt i kranskommunerna och Utredning av framtida vatten- och avloppsverksamhet i Granö och Tegsnäset behandlas på kommunstyrelsens arbetsutskotts sammanträde den 8 februari 2016.

4 (16) 26 Dnr K Samarbete Vindelnbostäder AB och tekniska kontoret På kommunstyrelsens arbetsutskotts sammanträde den 8 februari 2016 informerar ordförande för Vindelnbostäder AB, Per-Anders Olsson, (s), och VD för Vindelnbostäder AB, Joachim Blomberg om tankarna kring samarbetet mellan Vindelnbostäder AB och tekniska kontoret. Informationen är delgiven.

5 (16) 27 Dnr K Simhallen Vindeln beslutade den 11 januari 2016, 16, att uppdra till VD för Vindelnbostäder AB, Joachim Blomberg att sammanställa driftskostnaderna för den befintliga simhallen och en beräkning av driftskostnaderna för en renoverad simhall samt en nybyggd simhall. På kommunstyrelsens arbetsutskotts sammanträde den 8 februari 2016 informerar VD för Vindelnbostäder AB, Joachim Blomberg om driftskostnaderna för Vindelns simhall samt de estimerade kostnaderna för en nybyggd simhall. Beslutsunderlag - Beslut kommunstyrelsens arbetsutskott den 11 januari 2016, 16 - Presentation, beräknade simhallskostnader, den 8 februari VD för Vindelnbostäder AB, Joachim Blomberg uppdras att: - undersöka vad den uppskattade totala kostnaden beräknas bli för en nybyggnation av en simhall med en simbassäng motsvarande 12,5 x 25 m eller 21 x 25 m samt vad den totala kostnaden blir för en renovering av den nuvarande simhallen. - undersöka förutsättningarna för att bygga och driva en nybyggd simhall i Vindelns kommun - utreda vad som kan göras med de befintliga simhallslokalerna om en nybyggnation skulle bli verklighet - undersöka förutsättningarna för att samverka med andra kommuner för att göra gemensamma renoverings- eller nybyggnationsinsatser av simhallarna i några av länets kommuner. Utredningen ska redovisas till kommunstyrelsen under våren Arbetet med de ekonomiska förutsättningarna för att renovera eller genomföra en nybyggnation av en simhall i Vindelns kommun bereds tillsammans med budgetarbetet för verksamhetsåret 2017.

6 (16) 28 Dnr K Regelverk för bidrag till föreningar som bedriver ungdomsverksamhet som främjar integrationen i Vindelns kommun Kommunstyrelsen beslutade den 17 december 2015, 242, att ge föreningsutvecklare, Malin Bjurén i uppdrag att ta fram ett förslag till regelverk för bidrag till föreningar som genomför verksamheter som främjar integrationen i Vindelns kommun. Tanken är att bidraget ska stimulera föreningar att aktivt arbeta för att integrera nyanlända i sina verksamheter och även i samhället. Beslutsunderlag - Tjänsteskrivelse, föreningsutvecklare Malin Bjurén, den 25 januari Förslag till riktlinjer för bidrag för främjande av integration, den 25 januari Beslut kommunstyrelsen den 17 december 2015, 242 Föreningsutvecklare Malin Bjurén uppdras att till kommunstyrelsens sammanträde den 1 mars 2016 redovisa ytterligare prioriteringar som reglerar vilka insatser som krävs för att ett bidrag ska beviljas. Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen Förslaget till riktlinjer för bidraget för främjande av integration, daterat den 25 januari 2016 antas. Kommunens årliga möte med studieförbunden tidigareläggs år 2016 för att diskutera studieförbundens arbete med integration.

7 (16) 29 Dnr K Information om alternativ kollektivtrafik på landsbygden På kommunstyrelsens arbetsutskotts sammanträden den 8 februari 2016, informerar kommunsekreterare Frida Hallgren, om alternativa kollektivtrafiklösningar på landsbygden. Den alternativa kollektivtrafik som informeras om är Byabussen, samåkningstjänster och ringbilar. På sammanträdet diskuteras även Trafikverkets krav på nybyggnationer av tågperronger. Kommunen kommer att bjuda in byaföreningarna till en föreningsdialog bland annat om kollektivtrafik den 3 mars Beslutsunderlag - Tjänsteskrivelse - Byabuss, kommunsekreterare Frida Hallgren, den 29 januari Tjänsteskrivelse - samåkning, kommunsekreterare Frida Hallgren, den 29 januari Utvärdering av pilotprojektet byabussen Kommunsekreterare Frida Hallgren uppdras kontakta kollektivtrafikmyndigheten i Västerbotten för att undersöka hur arbetet med möjliggörandet av införandet av byabussar fortgår i länet och i övriga landet. Ordförande Mathias Haglund, (s), uppdras kontakta Trafikverket och Transportstyrelsen för undersöka hur lagstiftningen för nybyggnationer av tågperronger är implementerad i Sverige.

8 (16) 30 Dnr K Fördjupad översiktsplan Sammanfattning Kommunfullmäktige antog den 22 september 2014, 56, en ny Översiktsplan för Vindelns kommun. I Översiktsplanen beskrivs närmare hur den fördjupade översiktsplanen för Vindeln tätort ska utformas. I arbetet med översiktsplanen tillsattes en styrgrupp bestående av politiker och en arbetsgrupp bestående av tjänstemän. En liknade organisation föreslås för arbetet med den fördjupade översiktsplanen för Vindelns centralort. En fördjupad översiktsplan inkluderar behandling av trafiksituationen i Vindelns centralort. Beslutsunderlag - Tjänsteskrivelse, Eric Thorstensson, den 27 januari Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen Styrgruppen för framtagandet av förslaget till den fördjupade översiktsplanen för Vindelns centralort utgörs av kommunstyrelsens arbetsutskott. Miljö och byggnadsnämndens ordförande och vice ordförande adjungeras till arbetsutskottets möten vid dessa tillfällen. Arbetsgrupp för framtagandet av förslaget till den fördjupade översiktsplanen för Vindelns centralort utgörs av förvaltningschefen för miljö och byggnadsnämnden, byggnadsinspektör, kommunens tekniska chef, VD för Vindelnbostäder AB, samt kommunchef. Kommunchefen är sammankallande för arbetsgruppen. Arbetsgruppen får i uppdrag att under våren 2016 redovisa ett förslag på tidsplan för framtagandet av den fördjupade översiktsplanen. Arbetsgruppen får även i uppdrag att under våren 2016 lämna förslag på hur medborgarnas, näringslivets och föreningarnas synpunkter ska tas tillvara i arbetet med förslaget till den fördjupade översiktsplanen.

9 (16) 31 Dnr K LIS-områden i Vindelns kommun Kommuner kan i sina översiktsplaner peka ut områden för landsbygdsutveckling i strandnära läge (LIS-områden). Syftet med att besluta om LIS-områden är att stimulera utvecklingen på landsbygden genom att ta tillvara strändernas attraktionskraft. På kommunstyrelsens arbetsutskotts sammanträde den 8 februari 2016 informerar miljö- och byggnadschef Jan Olofsson samt byggnadsinspektör Jenny Naarttijärvi om LIS-områdena i Vindelns kommun samt möjligheterna till införande av nya LIS-områden. Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen Miljö- och byggnadschef Jan Olofsson uppdras att ta fram ett förslag på hur två eller tre LIS-områden kan skapas i Vindelns kommun. Förslaget ska även redogöra för kostnaderna för införandet av nya LIS-områden i Vindelns kommun. Utredningen ska redovisas till kommunstyrelsens arbetsutskott den 4 april 2016.

10 (16) 32 Dnr K Information om pågående detaljplanearbeten På kommunstyrelsens arbetsutskotts sammanträde den 8 februari 2016 informerar miljö- och byggchef, Jan Olofsson tillsammans med byggnadsinspektör, Jenny Naarttijärvi, om aktuellt läge kring pågående detaljplanearbeten inom Vindelns kommun. Jan Olofsson och Jenny Naarttijärvi informerar bland annat om detaljplanearbetet på för Apotekaren 2, 3 och 5 där Vindelns kommun planenerar att bygga ett flerbostadshus. Avsikten är att detaljplanen ska ut på samråd under veckan. Förslaget till detaljplan kommer att finnas ute på samråd under cirka en månad. Jan Olofsson och Jenny Naarttijärvi informerar även om detaljplanearbetet för Sockenmagasinet samt ett par andra fastigheter i Vindelns kommun. Informationen är delgiven.

11 (16) 33 Dnr K Information om Vindelnforsarnas friluftsområde På kommunstyrelsens sammanträden den 8 februari 2016 informerar projektledare Hanna Johansson Jänkänpää om aktuellt arbete inom Vindelnforsarnas friluftsområde. Beslutsunderlag - Sammanställning utvecklingen av Vindelnforsarna, den 4 februari Webbundersökning, den 4 februari 2016 Informationen är delgiven.

12 (16) 34 Dnr K Avstämning rekrytering miljö- och byggchef På kommunstyrelsens arbetsutskotts sammanträde den 8 februari 2016 informerar personalstrateg, Göran Dahle, om aktuellt läge i pågående rekrytering av miljö- och byggchefen för Vindelns kommun. Rekryteringsgruppen kommer att på kommunstyrelsens sammanträde den 1 mars 2016 redovisa ett förslag till ny miljö- och byggchef. Informationen anses i övrigt som delgiven.

13 (16) 35 Dnr K Kommunens arbete med ungdomsarbetslöshet, Dua Den statliga delegationen för unga till arbete verkar för att arbetsmarknadspolitiska insatser mot ungdomsarbetslösheten får större genomslag lokalt. Delegationen ska främja statlig och kommunal samverkan och utveckling av nya samverkansformer. Delegationen tecknar lokala överenskommelser mellan kommuner och Arbetsförmedlingen. Under verksamhetsåret 2015 tecknade Vindelns kommun en avsiktsförklaring om samverkan med arbetsförmedlingen gällande ungdomsarbetslösheten. På kommunstyrelsens arbetsutskotts sammanträde, den 8 februari 2016 informerar personalstrateg Göran Dahle om aktuellt läge kring kommunens arbete med ungdomsarbetslöshet, Dua. Informationen är delgiven.

14 (16) 36 Dnr K Kurs- och konferensinbjudningar 1. Kommuninvest, föreningsstämma Stockholm, Waterfront Congress Center, den 21 april Länsstyrelsen Västerbotten, regional konferens Sverige tillsammans, Umeå, den 19 februari Arbetsutskottet beslut Mathias Haglund, (s), och Göran Dahl, (s) deltar på Kommuninvest föreningsstämma, den 21 april Mathias Haglund, (s), och Christer Lundgren, (c), deltar på Länsstyrelsens konferens Sverige tillsammans, i Umeå den 19 februari ajournerar sig kl och återupptar sammanträdet kl

15 (16) 37 Dnr K Information om gemensamt näringslivsprojekt i kranskommunerna På kommunstyrelsens arbetsutskotts sammanträde den 8 februari 2016 informerar ordförande Mathias Haglund om aktuellt läge med det gemensamma näringslivsprojektet i kranskommunerna Bjurholm, Nordmaling, Robertsfors, Vindeln och Vännäs. Tillväxtverket har i december 2015 avslagit projektansökan gällande ett gemensamt näringslivsprojekt för kranskommunerna Bjurholm, Nordmaling, Robertsfors, Vindelns och Vännäs. På kommunstyrelsens arbetsutskotts sammanträde den 8 februari 2016 informerar ordförande Mathias Haglund, (s), om att det fortsatt finns möjligheter till finansiering från Tillväxtverket och Region Västerbotten, men det innebär att en helt ny ansökan behöver lämnas in med en ny inriktning. Det finns även möjlighet att medfinansiera ett näringslivsprojekt bara tillsammans med Region Västerbotten, men det skulle innebära en halverad projektbudget och delvis andra förutsättningar för projektet. Regionrådet kommer att behandla ärendet den 3 mars Beslutsunderlag - Beslut kommunstyrelsen, den 26 januari 2016, 7 - Beslut kommunstyrelsens arbetsutskott, den 11 januari 2016, 21 - Avslag från Tillväxtverket, den 9 december 2015 s beslut Informationen är delgiven.

16 (16) 38 Dnr K Utredning av framtida vatten- och avloppsverksamhet i Granö och Tegsnäset Miljö- och byggnadsnämnden har med stöd av 25 kap, 9 miljöbalken och med hänvisning till 12 förordningen (1991:889) om miljöfarlig verksamhet och hälsoskydd förbjudit avloppsföreningarna i Granö och Tegsnäset att släppa ut avloppsvatten från aktuella fastigheter som inte genomgått bättre reningen än slamavskiljning efter den 31 december På kommunstyrelsens arbetsutskotts sammanträde den 8 februari 2016 informerar ordförande Mathias Haglund, (s), om att kompetensbolaget VAKIN har rekommenderat Vindelns kommun att beställa en översiktlig utredning för att utvärdera konsekvenserna av ett eventuellt införande av ett kommunalt VA-område kring Granö och Tegsnäset. Beslutsunderlag - Kommunstyrelsens beslut, den 24 november 2015, Kommunstyrelsens beslut, den 28 oktober Kommunstyrelsens beslut, den 25 mars 2015, 73 s förslag till kommunstyrelen Administrativ chef Eric Thorstensson uppdras att till kommunstyrelsens sammanträde den 1 mars föreslå finansiering av en översiktlig utredning av VA situationen i Granö/Tegsnäset. Utredningen ska utgöra ett underlag för ett eventuellt beslut om bildande ett kommunalt VA-område i Granö/Tegsnäset.

Ewa-May Karlsson, (c), ordförande Tomas Nilsson, (m) Simon Karström, (fp) Paul Redstig, (m) Marianne Hörnberg, (c) Christer Jonsson, (kd)

Ewa-May Karlsson, (c), ordförande Tomas Nilsson, (m) Simon Karström, (fp) Paul Redstig, (m) Marianne Hörnberg, (c) Christer Jonsson, (kd) 2013-08-27 1(12) Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunkontoret, den 27 augusti 2013, kl 15.30-17.20 Beslutande Ewa-May Karlsson, (c), ordförande Tomas Nilsson, (m) Simon Karström, (fp) Paul Redstig,

Läs mer

Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunkontoret, Vindeln, den 8 januari 2015 kl. 08.30-11.50

Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunkontoret, Vindeln, den 8 januari 2015 kl. 08.30-11.50 2015-01-08 1(23) Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunkontoret, Vindeln, den 8 januari 2015 kl. 08.30-11.50 Beslutande Mathias Haglund, (s), ordförande Christer Lundgren, (c) Dan Oskarsson, (s)

Läs mer

Stora sammanträdesrummet, Tisdagen den 19 april 2016, kl , ajournering för lunch, kl

Stora sammanträdesrummet, Tisdagen den 19 april 2016, kl , ajournering för lunch, kl 2016-04-19 1(17) Plats och tid Stora sammanträdesrummet, Tisdagen den 19 april 2016, kl 09.00-15.30, ajournering för lunch, kl. 12.05-13.00 Beslutande Mathias Haglund, (s), ordförande Christer Lundgren,

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, Vindelns kommun, 16 december 2014, kl. 10.00 12.00

Plats och tid Kommunkontoret, Vindelns kommun, 16 december 2014, kl. 10.00 12.00 2014-12-16 1(16) Plats och tid Kommunkontoret, Vindelns kommun, 16 december 2014, kl. 10.00 12.00 Beslutande Ewa-May Karlsson, (c), ordförande 174-177, 179-187 Christer Lundgren, (c), ordförande 178 Marianne

Läs mer

Beslutande Göran Dahl, (s) Christer Lundgren, (c) Frida Hallgren, kommunsekreterare

Beslutande Göran Dahl, (s) Christer Lundgren, (c) Frida Hallgren, kommunsekreterare 2015-09-21 1(5) Plats och tid Forum, Vindeln, den 21 september 2015. Beslutande Göran Dahl, (s) Christer Lundgren, (c) Dan-Olov Andersson, (s), tj ers Marianne Hörnberg, (c) Dan Oskarsson, (s) Caroline

Läs mer

Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunhuset, Vindeln, den 17 augusti 2015, kl

Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunhuset, Vindeln, den 17 augusti 2015, kl 2015-08-17 1(18) Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunhuset, Vindeln, den 17 augusti 2015, kl. 08.00 12.30 Beslutande Mathias Haglund, (s), ordförande Per-Anders Olsson, (s) Christer Lundgren,

Läs mer

Stora sammanträdesrummet, kommunhuset, Vindeln, 7 mars 2016, kl , lunch

Stora sammanträdesrummet, kommunhuset, Vindeln, 7 mars 2016, kl , lunch 2016-03-07 1(22) Plats och tid Beslutande Stora sammanträdesrummet, kommunhuset, Vindeln, 7 mars 2016, kl. 08.30 15.00, lunch 12.10 13.10 Mathias Haglund, (s), ordförande Per-Anders Olsson, (s) Christer

Läs mer

Joachim Blomberg, VD Vindelnbostäder AB Anna Sandgren, sekreterare ... Sekreterare Anna Sandgren Paragrafer 9-18

Joachim Blomberg, VD Vindelnbostäder AB Anna Sandgren, sekreterare ... Sekreterare Anna Sandgren Paragrafer 9-18 2016-03-10 1(12) Plats och tid Hotell Forsen, Vindeln, den 10 mars 2016, kl. 11.45-14.15 Beslutande Per-Anders Olsson, ordf, (s) Dan Andersson, (s), tjänstgörande ers Annelie Bjurén, (s) Jan-Eric Norén,

Läs mer

Ronny Löfquist (S) ordförande Marie-Louice Lindström (S) Henrik Erlingson (C) Johan Edenholm (KV) Bengt-Åke Torhall (FP) Henrik Erlingson (C)

Ronny Löfquist (S) ordförande Marie-Louice Lindström (S) Henrik Erlingson (C) Johan Edenholm (KV) Bengt-Åke Torhall (FP) Henrik Erlingson (C) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-06-02 1 (12) Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kl. 08:30-11:40. Ajournering 09:05-09:45 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens tid Ronny Löfquist

Läs mer

Beslutande Mathias Haglund, (s) Christer Lundgren, (c) Frida Hallgren, kommunsekreterare Per-Eric Magnusson, kommunchef ...

Beslutande Mathias Haglund, (s) Christer Lundgren, (c) Frida Hallgren, kommunsekreterare Per-Eric Magnusson, kommunchef ... 2015-06-22 1(8) Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunhuset, Vindeln, måndagen den 22 juni 2015, kl. 08.00 09.30 Beslutande Mathias Haglund, (s) Christer Lundgren, (c) Dan Oskarsson, (s) Marianne

Läs mer

Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset, Vindeln, den 15 oktober 2015, kl , , lunch

Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset, Vindeln, den 15 oktober 2015, kl , , lunch 2015-10-15 1(18) Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset, Vindeln, den 15 oktober 2015, kl. 08.30 12.00, 13.00 14.30, lunch 12.00 13.00 Beslutande Britt-Louise Eriksson, (s) Simon Karström,

Läs mer

Plats och tid Vindelnbostäder, Vindeln, onsdagen den 16 december 2015, kl. 1230-1430

Plats och tid Vindelnbostäder, Vindeln, onsdagen den 16 december 2015, kl. 1230-1430 2015-12-16 1(8) Plats och tid Vindelnbostäder, Vindeln, onsdagen den 16 december 2015, kl. 1230-1430 Beslutande Per-Anders Olsson, (s), ordförande Ulf-Peter Nilsson, (s) Annelie Bjurén, (s) Göran Dahl,

Läs mer

Plats och tid Hotell Forsen, Vindeln, torsdagen den 22 oktober 2015, kl

Plats och tid Hotell Forsen, Vindeln, torsdagen den 22 oktober 2015, kl 2015-10-22 1(7) Plats och tid Hotell Forsen, Vindeln, torsdagen den 22 oktober 2015, kl. 11.50 14.30 Beslutande Per-Anders Olsson, (s), ordförande Ulf-Peter Nilsson, (s) Annelie Bjurén, (s) Dan-Olov Andersson,

Läs mer

Plats och tid Forsströmska gården, Vindeln, torsdagen den 3 september 2015, kl. 08.00 11.15

Plats och tid Forsströmska gården, Vindeln, torsdagen den 3 september 2015, kl. 08.00 11.15 2015-09-03 1(12) Plats och tid Forsströmska gården, Vindeln, torsdagen den 3 september 2015, kl. 08.00 11.15 Beslutande Per-Anders Olsson, (s), ordförande Göran Dahl, (s) Annelie Bjurén, (s) Dan-Olov Andersson,

Läs mer

Plats och tid Forsströmska huset, tisdagen den 12 april 2016, kl Joachim Blomberg, VD Vindelnbostäder AB Anns Sandgren, sekreterare ...

Plats och tid Forsströmska huset, tisdagen den 12 april 2016, kl Joachim Blomberg, VD Vindelnbostäder AB Anns Sandgren, sekreterare ... 2016-04-12 1(12) Plats och tid Forsströmska huset, tisdagen den 12 april 2016, kl 08.30-11.30 Beslutande Per-Anders Olsson, (s) ordförande Ulf-Peter Nilsson, (s) Göran Dahl, (s) Jan-Erik Norén, (c) Roger

Läs mer

Frida Hallgren, sekreterare Joachim Blomberg, VD Vindelnbostäder AB ... Sekreterare Frida Hallgren Paragrafer 38-51

Frida Hallgren, sekreterare Joachim Blomberg, VD Vindelnbostäder AB ... Sekreterare Frida Hallgren Paragrafer 38-51 2014-12-17 1(17) Plats och tid 17 december 2014, kl. 11.30-15.45 Beslutande Stefan Nordström, ordförande Janne Noren, (c) Per-Anders Olsson, (s) Göran Dahl, (s) Annelie Bjurén, (s) Övriga deltagande Frida

Läs mer

Stora sammanträdesrummet, Kommunkontoret, Vindeln, måndagen den 8 april 2013, kl 08.30-15.00

Stora sammanträdesrummet, Kommunkontoret, Vindeln, måndagen den 8 april 2013, kl 08.30-15.00 2013-04-08 1(10) Plats och tid Beslutande Stora sammanträdesrummet, Kommunkontoret, Vindeln, måndagen den 8 april 2013, kl 08.30-15.00 Ewa-May karlsson, (c), ordförande Tomas Nilssson, (m) Mathias Haglund,

Läs mer

Beslutande Britt-Louise Eriksson, (s), ordförande Simon Karström, (c)

Beslutande Britt-Louise Eriksson, (s), ordförande Simon Karström, (c) 2016-03-17 1(14) Plats och tid Vindelns kommun, kommunkontoret, stora sammanträdesrummet, torsdagen den 17 mars 2016, kl 08.30-14.40, lunch kl. 11.50-13.00 Beslutande Britt-Louise Eriksson, (s), ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(13) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-06-16

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(13) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-06-16 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(13) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13.00 17.30 Varav budgetberedning, klockan 13.00 16.40 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt MBP Henry

Läs mer

Sekreterare Maria Höglund Paragrafer 1-10. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Sekreterare Maria Höglund Paragrafer 1-10. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 2014-02-27 1(12) Plats och tid Forsströmska huset kl 8.30-11.00 Beslutande Övriga deltagande Stefan Nordström, (m), ordförande Janne Norén (c) Per-Uno Bergner (c) Staffan Nygren (fp) Ulf-Peter Nilsson

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbets- och personalutskott 2012-06-29 1(12)

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbets- och personalutskott 2012-06-29 1(12) arbets- och personalutskott 2012-06-29 1(12) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Stora sammanträdesrummet, Kommunkontoret, Vindeln, tisdagen den 29 juni 2012, kl. 15.00-16.15 Ewa-May Karlsson, (c),

Läs mer

Plats och tid Stora sammanträdesrummet, Kommunhuset Vindeln, den 30 maj 2016, kl , ajournering för lunch kl

Plats och tid Stora sammanträdesrummet, Kommunhuset Vindeln, den 30 maj 2016, kl , ajournering för lunch kl 2016-05-30 1(20) Plats och tid Stora sammanträdesrummet, Kommunhuset Vindeln, den 30 maj 2016, kl 08.30-15.00, ajournering för lunch kl. 12.00-13.00 Beslutande Mathias Haglund, (s), ordförande Per-Anders

Läs mer

Dnr K-2015-45 Information om vattenråd 10

Dnr K-2015-45 Information om vattenråd 10 2015-03-25 3(22) Dnr K-2015-45 Information om vattenråd 10 På kommunstyrelsen sammanträde den 25 mars kommer Greger Jonsson och informerar om vattenråd 10. 2015-03-25 4(22) Dnr K-2014-23 Bokslut 2014 Sammanfattning

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma. se bifogad närvaroförteckning

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma. se bifogad närvaroförteckning Sammanträdesdatum s. 1 (7) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-02-08 Plats Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 8 februari 2012, kl. 08.00-12.15 Beslutande Anders Berngarn (M)

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, Vindelns kommun, 25 november 2014, kl. 10.00 12.00. Beslutande Tomas Nilsson, (m), ordförande Mathias Haglund, (s)

Plats och tid Kommunkontoret, Vindelns kommun, 25 november 2014, kl. 10.00 12.00. Beslutande Tomas Nilsson, (m), ordförande Mathias Haglund, (s) 2014-11-25 1(18) Plats och tid Kommunkontoret, Vindelns kommun, 25 november 2014, kl. 10.00 12.00 Beslutande Tomas Nilsson, (m), ordförande Mathias Haglund, (s) Christer Lundgren, (c) Lena Malm, (s) Marianne

Läs mer

Plats och tid Stora sammanträdesrummet, Kommunhuset Vindeln, den 22 augusti 2016, kl

Plats och tid Stora sammanträdesrummet, Kommunhuset Vindeln, den 22 augusti 2016, kl 2016-08-22 1(25) Plats och tid Stora sammanträdesrummet, Kommunhuset Vindeln, den 22 augusti 2016, kl 08.30 15.15 Beslutande Mathias Haglund, (s), ordförande Erik Landby, (v), tj ers Christer Lundgren,

Läs mer

Ewa-May Karlsson, (C), ordförande Tomas Nilsson, (M) 215-217, 219-232 Mathias Haglund, (S)

Ewa-May Karlsson, (C), ordförande Tomas Nilsson, (M) 215-217, 219-232 Mathias Haglund, (S) 2014-11-10 1(21) Plats och tid Kommunkontoret, Vindeln, Stora sammanträdesrummet, den 10 november år 2014. kl. 8.00-12.00 Beslutande Ewa-May Karlsson, (C), ordförande Tomas Nilsson, (M) 215-217, 219-232

Läs mer

Stora sammanträdesrummet, kommunhuset, Vindeln, tisdagen den 24 november 2015, kl , lunch kl

Stora sammanträdesrummet, kommunhuset, Vindeln, tisdagen den 24 november 2015, kl , lunch kl 2015-11-24 1(23) Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunhuset, Vindeln, tisdagen den 24 november 2015, kl. 09.00 14.45, lunch kl. 12.00-13.00 Beslutande Mathias Haglund, (s), ordförande Christer

Läs mer

Plats och tid Älvbackens sammanträdesrum, Vindeln, måndagen den 26 oktober 2015, kl

Plats och tid Älvbackens sammanträdesrum, Vindeln, måndagen den 26 oktober 2015, kl 2015-10-26 1(18) Plats och tid Älvbackens sammanträdesrum, Vindeln, måndagen den 26 oktober 2015, kl. 08.30 13.00 Beslutande Mathias Haglund, (s), ordförande Per-Anders Olsson, (s) Christer Lundgren, (c)

Läs mer

Plats och tid Granö Beckasin, onsdag den 17 december 2014, kl

Plats och tid Granö Beckasin, onsdag den 17 december 2014, kl 2014-12-17 1(11) Plats och tid Granö Beckasin, onsdag den 17 december 2014, kl. 09.30 11.30 Beslutande Christer Lundgren (c ) ordförande Mats Ekman (c) Dan Oskarsson (s) Annelii Andersson (s) Britt-Louise

Läs mer

Plats och tid Kommunhuset, stora sammanträdesrummet den 18 september kl Sekreterare Maria Höglund Paragrafer 28-37

Plats och tid Kommunhuset, stora sammanträdesrummet den 18 september kl Sekreterare Maria Höglund Paragrafer 28-37 2014-09-18 1(12) Plats och tid Kommunhuset, stora sammanträdesrummet den 18 september kl 9-12 Beslutande Stefan Nordström (m), ordförande Janne Norén (c) Helena Lundgren (c), tj ersättare Staffan Nygren

Läs mer

Stora sammanträdesrummet, kommunhuset, Vindeln, måndagen den 9 november 2015, kl , lunch kl

Stora sammanträdesrummet, kommunhuset, Vindeln, måndagen den 9 november 2015, kl , lunch kl 2015-11-09 1(19) Plats och tid Beslutande Stora sammanträdesrummet, kommunhuset, Vindeln, måndagen den 9 november 2015, kl. 08.30 14.30, lunch kl. 12.00 13.00 Mathias Haglund, (s), ordförande Per-Anders

Läs mer

Plats och tid Stora sammanträdesrummet, Kommunhuset Vindeln, den 17 december kl , lunch kl

Plats och tid Stora sammanträdesrummet, Kommunhuset Vindeln, den 17 december kl , lunch kl 2015-12-17 1(23) Plats och tid Stora sammanträdesrummet, Kommunhuset Vindeln, den 17 december kl. 09.00 15.30, lunch kl. 12.20 13.20 Beslutande Mathias Haglund, (s) Chriser Lundgren, (c) Dan Oskarsson,

Läs mer

Rådhuset, omedelbar justering. Kommunstyrelsens arbetsutskott. Kommunstyrelseförvaltningen

Rådhuset, omedelbar justering. Kommunstyrelsens arbetsutskott. Kommunstyrelseförvaltningen 1(7) Plats och tid Rådhuset, rådhussalen, kl. 16.00 16.20 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Övriga Justerare Justeringens plats och tid Gustav Ericsson

Läs mer

o Sammanträdesdatum Kultur-och fritidsnämnden

o Sammanträdesdatum Kultur-och fritidsnämnden o Kultur-och fritidsnämnden 2015-11-26 1 Plats och tid Beslutande stora sammanträdesrummet, biblioteket Malung, kl. 13:00-16:30 Åsa Hedlöf (S), ordförande Gun Byttner (M) Anton Frid (S) Karin Ek-Lissbol

Läs mer

Ekonomi- och personalutskottet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Fredrik Löfqvist, kommunchef Karolina Larsson, nämndsekreterare, ej 49

Ekonomi- och personalutskottet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Fredrik Löfqvist, kommunchef Karolina Larsson, nämndsekreterare, ej 49 Sida 1 Plats och tid Kommunhuset, lokal Strået, kl 15.00 16.10. Beslutande Torbjörn Ekelund (FP), ordförande Anette Hallberg (S), tjänstgörande ersättare för Birgitta Jönsson (S) Christer Laurell (C) Ej

Läs mer

Ewa-May Karlsson, (c), ordförande Tomas Nilssson, (m) Mathias Haglund, (s)

Ewa-May Karlsson, (c), ordförande Tomas Nilssson, (m) Mathias Haglund, (s) 2013-06-03 1(17) Plats och tid Stora sammanträdesrummet, Kommunkontoret, Vindeln, måndagen den 6 maj 2013, kl 08.30-12.00, 13.00-14.45 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Ewa-May Karlsson, (c),

Läs mer

KS SU PROTOKOLL 2015-05-18

KS SU PROTOKOLL 2015-05-18 KS SU PROTOKOLL !t:. HEDEMORA 1 (8) Kommunstyrelsens strateg i utskott Plats och tid Rådhuset, lokal Rådhussalen, kl. 13.00-15.00 Beslutande Ledamöter Ulf Hansson (S), ordförande Kristina Lundgren (C)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (6)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (6) Sammanträdesdatum s. 1 (6) Plats Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 7 september 2016 kl. 08.00-12.50 Beslutande Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Christian Idström (M) Remco

Läs mer

Plats och tid Kommunhuset, stora sammanträdesrummet den 15 maj kl Sekreterare Maria Höglund Paragrafer 15-27

Plats och tid Kommunhuset, stora sammanträdesrummet den 15 maj kl Sekreterare Maria Höglund Paragrafer 15-27 2014-05-15 1(15) Plats och tid Kommunhuset, stora sammanträdesrummet den 15 maj kl 13.00-15.30 Beslutande Stefan Nordström (m), ordförande Janne Norén (c) Per-Uno Bergner (c) Per-Anders Olsson (s) Göran

Läs mer

Ing-Britt Andersson ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Ing-Britt Andersson ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsen 2013-06-24 1 (8) Plats och tid: Kommunkontoret i Kisa, sammanträdesrum Sjön 2013-06-24 klockan 14.00-17.10 Beslutande: Pia Tingvall (C), ordförande Pär-Anders Olovsson (C) Pontus Wessman

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret fredagen den 2 november 2018 kl. 08:00-08:30

Plats och tid Kommunkontoret fredagen den 2 november 2018 kl. 08:00-08:30 1(7) Plats och tid Kommunkontoret fredagen den 2 november 2018 kl. 08:00-08:30 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Utses att justera Justeringens plats och tid

Läs mer

Grästorps kommun Allmänna utskottet

Grästorps kommun Allmänna utskottet Sidan 1 av 12 Plats och tid Kommunens hus, kommunalrådets rum, Grästorp, kl 13.00 16.00 Beslutande ärvaro/frånvaro Ordinarie /F Tjänstgörande ersättare Kent Larsson (M) Göran Enström (S) Per Götell (L)

Läs mer

Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 8 april 2015 kl Beslutande Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M)

Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 8 april 2015 kl Beslutande Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Sammanträdesdatum s. 1 (15) Plats Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 8 april 2015 kl. 08.00-12.50 Beslutande Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Christian Idström (M) Remco

Läs mer

Åke Strandgren (c) Jesper Arnfjell (kd) tjg ersättare Maria Svensson (s) Dan-Olov Andersson (s) tjg ersättare Elli-Marie Lundgren (m) tjg ersättare

Åke Strandgren (c) Jesper Arnfjell (kd) tjg ersättare Maria Svensson (s) Dan-Olov Andersson (s) tjg ersättare Elli-Marie Lundgren (m) tjg ersättare 2014-10-23 1(17) Plats och tid Kommunkontoret, Vindeln, stora sammanträdesrummet, torsdagen den 23 oktober 2014, kl 08 00-16 15. Ajournering för lunch 12 15-13 15. Beslutande Birgita Sigfridsson (c) ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-11-03 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 09:15-09:30 Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Christin Löfstrand (V) Pär Kindlund (C) Tom Martinsson (M) Kristina

Läs mer

Plats och tid Facklan kommunhuset, Bjuv, kl

Plats och tid Facklan kommunhuset, Bjuv, kl 1(8) Plats och tid Facklan kommunhuset, Bjuv, kl 17.00-18.30 Beslutande Ledamöter Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S) /Sed Niklas Svalö (S) Ninnie Lindell (M) Sven Yngve Persson (M) Tjänstgörande

Läs mer

Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunhuset, Vindeln, den 25 mars 2015, kl. 09.00 15.30, lunch kl. 12.00-13.00

Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunhuset, Vindeln, den 25 mars 2015, kl. 09.00 15.30, lunch kl. 12.00-13.00 2015-03-25 1(26) Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunhuset, Vindeln, den 25 mars 2015, kl. 09.00 15.30, lunch kl. 12.00-13.00 Beslutande Mathias Haglund, (s), ordförande Christer Lundgren, (c)

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1(7)

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1(7) STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Beredningsrummet MSBN 2016-12-20, kl. 09:00-10:30 ande Ledamöter Övriga deltagande Tjänstemän Peder Wiklund (c), ordförande Gunilla Pettersson

Läs mer

Plats och tid Forsströmska huset, onsdagen den 18 maj 2016, kl 08.00-10.20. Joachim Blomberg, VD Vindelnbostäder AB Anns Sandgren, sekreterare ...

Plats och tid Forsströmska huset, onsdagen den 18 maj 2016, kl 08.00-10.20. Joachim Blomberg, VD Vindelnbostäder AB Anns Sandgren, sekreterare ... 2016-05-18 1(9) Plats och tid Forsströmska huset, onsdagen den 18 maj 2016, kl 08.00-10.20 Beslutande Per-Anders Olsson, (s) ordförande Göran Dahl, (s) Jan-Erik Norén, (c) Dan-Olov Andersson, (s), tjg

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare

Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare 1(6) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 15.30 18.00 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Ann Pettersson (M) tjg ers för Birgitta Jönsson (S) Fredrik Jönsson (C) ordf. Lennart Pettersson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(7) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-11-30

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(7) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-11-30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(7) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13.30-17.45 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt FP Rolf Hallberg S S S Pelle Pellby, kl 13.30-16.45,

Läs mer

Plats och tid Forum, Vindeln, måndagen den 22 september 2014, kl Beslutande Christer Jonsson, (kd), ordförande Mathias Haglund, (s)

Plats och tid Forum, Vindeln, måndagen den 22 september 2014, kl Beslutande Christer Jonsson, (kd), ordförande Mathias Haglund, (s) 2014-09-22 1(18) Plats och tid Forum, Vindeln, måndagen den 22 september 2014, kl 13.00-15.25 Beslutande Christer Jonsson, (kd), ordförande Mathias Haglund, (s) Birgita Sigfridsson, (c) Dan Oskarsson,

Läs mer

Justeringens plats och tid Kommunhuset Åseda, tisdagen den 10 september 2019 kl 11:00. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Alexander Arbman

Justeringens plats och tid Kommunhuset Åseda, tisdagen den 10 september 2019 kl 11:00. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Alexander Arbman 1(8) Plats och tid Storasjö, Åseda, tisdagen den 3 september 2019 kl 08:30-08:51 Beslutande Niklas Jonsson (S), Ordförande Anders Käll (M), 1:e vice ordförande Patrik Davidsson (C) Kerstin Ljungkvist (-),

Läs mer

Vindeln Utveckling, utskott för näringslivsfrågor (7)

Vindeln Utveckling, utskott för näringslivsfrågor (7) utskott för näringslivsfrågor 2010-03-30 1(7) Plats och tid Tisdagen den 30 mars 2010, Lilla Sammanträdesrummet, Kommunkontoret i Vindeln, kl 13.00-14.10, 15.10-15.45 Beslutande Övriga deltagande Tomas

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 26 mars 2013 kl. 08:15-11:50.

Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 26 mars 2013 kl. 08:15-11:50. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (10) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 26 mars 2013 kl. 08:15-11:50. Beslutande Stig Eng (C) Ordförande Monica Olsson (S)

Läs mer

GULLSPÅNGS KOMMUNER Sammanträdesdatum Sida IT-nämnden

GULLSPÅNGS KOMMUNER Sammanträdesdatum Sida IT-nämnden IT-nämnden 2016-02-15 10 Plats och tid Kommunhuset, Röda rummet, Töreboda, måndagen den 15 februari 2016, klockan 8.30 10.10 Beslutande Övriga närvarande Johan Abrahamsson (M), ordförande, Mariestads kommun

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2011-02-15 Sid: 1 Instans Allmänna utskottet Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 13.00-16.50 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Nicklas Huuva (KD) ordförande Bengt-Göran

Läs mer

Kommunstyrelseförvaltningen

Kommunstyrelseförvaltningen 1(14) Plats och tid Rådhuset, rådhussalen kl. 13.00-16.50 Beslutande Ledamöter Se närvarolista sidan 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista sidan 2 Övriga närvarande Ersättare Se närvarolista sidan

Läs mer

Sammanträdesdatum Måndagen den 17 december Beslutande Enligt närvarolistan på sidan 2

Sammanträdesdatum Måndagen den 17 december Beslutande Enligt närvarolistan på sidan 2 Kollektivtrafikutskottet 2018-12-17 PROTOKOLL 1 (12) Måndagen den 17 december 2018 Sammanträdestid kl. 10:00-12:00 Sammanträdesplats Tallen, Region Västerbotten, Umeå Beslutande Enligt närvarolistan på

Läs mer

Sten-Ove Danielsson (s), ordförande Åke Nyhlén (s) Magdalena Flemström (c) Magdalena Flemström

Sten-Ove Danielsson (s), ordförande Åke Nyhlén (s) Magdalena Flemström (c) Magdalena Flemström Plats och tid Beslutande 2007-10-03 Sidan 1 av 12 Konferensrummet, Mec & Teck, Ängsvägen 5, Ånge, onsdag 3 oktober 2007 kl 08.00-12.00. Sten-Ove Danielsson (s), ordförande Åke Nyhlén (s) Magdalena Flemström

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2004-04-27 1 Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 08.00-14.00 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Christer Gustafsson (kd), ordförande Bertil Nilsson (m)

Läs mer

Marianne Kjellquist. Kommunledningskontoret. Ola Blomberg

Marianne Kjellquist. Kommunledningskontoret. Ola Blomberg Sammanträdesdatum Sida 0 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Vänersalen klockan 13.00-15.00 Beslutande Johan Abrahamsson (M) Ordförande, deltog ej 99 Christer Dalvik (MAP) 1: e vice ordförande Marianne

Läs mer

GULLSPÅNGS KOMMUNER Sammanträdesdatum Sida IT-nämnden

GULLSPÅNGS KOMMUNER Sammanträdesdatum Sida IT-nämnden IT-nämnden 2017-05-29 25 Plats och tid Kommunhuset, Röda rummet, Töreboda, måndagen den 29 maj 2017, klockan 8.30 9.20 Beslutande Johan Abrahamsson (M), ordförande, Mariestads kommun Bengt Sjöberg (M),

Läs mer

Kansli- och utvecklingsenheten

Kansli- och utvecklingsenheten 1(13) Kommunstyrelsens allmänna utskott Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 10.30 Beslutande Ledamöter Christer Broman (V) Gudrun Bengtsson (SD) Samuel Jarenil (S) Tjänstgörande ersättare Kay

Läs mer

PROTOKOLL 2015-11-18. Blosset, Almliden 13.30 15.45

PROTOKOLL 2015-11-18. Blosset, Almliden 13.30 15.45 1(13) Plats och tid Beslutande Ledamöter Blosset, Almliden 13.30 15.45 Christer Landin (S), ordförande Martin Fridehjelm (S) Ulrika Thulin (S) Urban Berglund (KD) Lisbeth Madsen (M) Tjänstegörande Ersättare

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, Vindeln, tisdagen den 8 september 2015, kl , lunch kl

Plats och tid Kommunkontoret, Vindeln, tisdagen den 8 september 2015, kl , lunch kl 2015-09-08 1(22) Plats och tid Kommunkontoret, Vindeln, tisdagen den 8 september 2015, kl. 08.30 15.45, lunch kl. 12.10 13.10 Beslutande Mathias Haglund, (s), ordförande Per-Anders Olsson, (s) Christer

Läs mer

Kommunstyrelsen protokoll

Kommunstyrelsen protokoll Datum: Torsdag 16 maj 2019 Tid: 16:30-16.50 Plats: Östra Roten, kommunhuset, Lilla Edet Justeringsdag: Torsdagen den 16 maj 2019 Paragrafer: 99-101 Utses att justera: Annette Fransson (S) Underskrifter:

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesdatum s. 1 (7) Plats Hotell Gässlingen, Skanör Tid Tis-onsdagen den 29-30 september 2015 kl. 09.00-17.30, 09.00-14.30 Beslutande Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Christian Idström (M)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens budgetutskott 2014-03-04 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 08.30-10.30, 11.00-11.20. Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande 14-21 Christin Löfstrand (V) vice ordförande Pär

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum Årholmen

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum Årholmen 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum Årholmen 2015-01-21 10.15-12.30 Beslutande Kerstin Gadde, (S) ordf Lars Larsson, (C) Kristina Svensson (MP) Ingrid Cassel (M) Veronica Almroth (FP) Övriga deltagande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (6)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (6) Plats Lomma kommunhus, Önnerup Tid 2018-08-29, kl. 08:00-12:45 Sammanträdesdatum s. 1 (6) Beslutande Övriga deltagare Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Christian Idström (M) Remco Andersson (L) Lisa

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 16 maj 2013 kl. 08:15-12:20.

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 16 maj 2013 kl. 08:15-12:20. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (16) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 16 maj 2013 kl. 08:15-12:20. Beslutande Monica Olsson (S) Ordförande Stig Eng (C)

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Onsdag 21 november 2012 kl. 13:00-14:35.

Kommunkontoret i Bergsjö. Onsdag 21 november 2012 kl. 13:00-14:35. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (7) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Onsdag 21 november 2012 kl. 13:00-14:35. Beslutande Stig Eng (C) Ordförande Monica Olsson (S)

Läs mer

Stefan Nordström, (m), ordförande Per-Anders Olsson, (s) Göran Dahl, (s) Annelie Bjurén, (s) Janne Norén, (c) ...

Stefan Nordström, (m), ordförande Per-Anders Olsson, (s) Göran Dahl, (s) Annelie Bjurén, (s) Janne Norén, (c) ... 2013-12-11 1(15) Plats och tid Forsströmska huset, den 11 december 2013, kl. 14.00-16.15 Beslutande Stefan Nordström, (m), ordförande Per-Anders Olsson, (s) Göran Dahl, (s) Annelie Bjurén, (s) Janne Norén,

Läs mer

Kommunkansliet kl omedelbar justering

Kommunkansliet kl omedelbar justering 1(17) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-21.10 Beslutande Ledamöter 28 ledamöter eller tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Övriga Christer Pålsson, kommunchef Göran Skoog,

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 av 12 Plats och tid Lessebo kommunkontor, tisdagen den 7 maj 2013, kl. 15.00 15.45 ande Monica Widnemark, (s) ordf. Evert Nilsson (s), 2:e vice ordf. Göran Borg (s) Jan O Eriksson (s) Annette Severinsson-Åstrand

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens planerings- och utvecklingsutskott 2013-04-08

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens planerings- och utvecklingsutskott 2013-04-08 Kommunstyrelsens planerings- och Plats och tid Leja, kommunhuset, Lindesberg, kl. 11.15-12.30 Beslutande Tjänstgörande ersättare Anders Ceder (S), ordförande Arnold Bengtsson (S) Inger Griberg (MP) Jonas

Läs mer

Susanne Grundström (S), ordf. Fredrik Fogelqvist (V) Maria Gustafsson (V) Karin Poppius (V), ersätter Torbjörn Saxin (S)

Susanne Grundström (S), ordf. Fredrik Fogelqvist (V) Maria Gustafsson (V) Karin Poppius (V), ersätter Torbjörn Saxin (S) 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Flygeln, Kl. 14.00-15.05 Beslutande Ledamöter Susanne Grundström (S), ordf. Fredrik Fogelqvist (V) Maria Gustafsson (V) Karin Poppius (V), ersätter Torbjörn Saxin (S) Ersättare

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 15 december 2008 kl. 08:15-13:40 samt kl. 15:10-16:10. Sven-Erik Sjölund (s) Ersättare för Stig Jonsson (s)

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 15 december 2008 kl. 08:15-13:40 samt kl. 15:10-16:10. Sven-Erik Sjölund (s) Ersättare för Stig Jonsson (s) NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (9) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 15 december 2008 kl. 08:15-13:40 samt kl. 15:10-16:10. Beslutande Stig Eng (c) Ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott. Innehåll Innehåll 51 Godkännande av ärendelista... 70 52 Handlingsplan för det ANDT-förebyggande arbetet i Jönköpings län 2017-... 2021 - remiss... 71 53 Om förenklat beslutsfattande och särskilda boendeformer

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(18) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(18) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(18) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13.30-16.40. Paus klockan 15.10 15.25. Beslutande M Tomas Johansson C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Peter

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsens arbetsutskott

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsens arbetsutskott : Plats och tid Lindeman, kommunhuset i Tomelilla, den, kl. 09.00 10:15 Beslutande Övriga närvarande Leif Sandberg (C) Mats Andersson (M) Torgny Larsson (S) Stefan Larsson, kommunchef Jörgen Prahl, samhällsbyggnadschef

Läs mer

GULLSPÅNGS KOMMUNER Sammanträdesdatum Sida IT-nämnden

GULLSPÅNGS KOMMUNER Sammanträdesdatum Sida IT-nämnden IT-nämnden 2017-12-12 51 Plats och tid Kommunhuset, Blå rummet, Töreboda, tisdagen den 12 december 2017, klockan 8.30 10.20 Beslutande Johan Abrahamsson (M), ordförande, Mariestads kommun Bengt Sjöberg

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2018-01-29 1 (7) Plats och tid Stadshuset, Vetlanda kl. 13.15-15.10 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Henrik Tvarnö (S) ordf. Nils-Erik

Läs mer

Grästorps kommun Allmänna utskottet

Grästorps kommun Allmänna utskottet Sidan 1 av 12 Plats och tid Kommunens hus, kommunalrådets rum, Grästorp, kl 13.00 16.00 Beslutande Ordinarie Kent Larsson (M) Göran Enström (S) Per Götell (L) Kent Hansson (M) Maria Toll (C) Svante Classon

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 14 november 2006 kl. 13:00-15:50. Eva Engström Sekreterare Thord Wannberg Kommunchef.

Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 14 november 2006 kl. 13:00-15:50. Eva Engström Sekreterare Thord Wannberg Kommunchef. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (11) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 14 november 2006 kl. 13:00-15:50. Beslutande Stig Eng (c) Ordförande Monica Olsson

Läs mer

Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kommmunkontoret i Vindeln den 8 december kl

Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kommmunkontoret i Vindeln den 8 december kl 2014-12-08 1(23) Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kommmunkontoret i Vindeln den 8 december kl. 08.00-12.00 Beslutande Ewa-May Karlsson, (c), ordförande 233-237, 239-253 Jeanette Knutstam, (m) tj

Läs mer

Bengt Ingvarsson (s), ordförande Anna Rönn (v), 1:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 2:e vice ordförande. Socialkontoret

Bengt Ingvarsson (s), ordförande Anna Rönn (v), 1:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 2:e vice ordförande. Socialkontoret SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (17) Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum Eken kl 14.00 17.45 Beslutande Bengt Ingvarsson (s), ordförande Anna Rönn (v), 1:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c),

Läs mer

Grästorps kommun Allmänna utskottet

Grästorps kommun Allmänna utskottet Sidan 1 av 9 Plats och tid Kommunens hus, Kommunalrådets rum, Grästorp, kl 13.00 15.55 Beslutande Ordinarie Kent Larsson (M) Göran Enström (S) Per Götell (L) Kent Hansson (M) Maria Toll (C) Svante Classon

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-11-28

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-11-28 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Plats och tid Finaborummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13:30-16.50 Beslutande FP Sofia Sjöstrand, ordförande M Anders Lindal C Bengt Axbrink S Urban Jernberg S AnnSofi

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum PLATS OCH TID Kommunhuset, lokal Mellanfryken, onsdag 5 december 2018, kl. 15.00 15.30 BESLUTANDE LEDAMÖTER ÖVRIGA EJ TJG ERSÄTTARE Björn Tolen (C), ordförande Christina Bertilsson (M), vice ordförande

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 1 december 2011 kl. 10:00-12:40.

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 1 december 2011 kl. 10:00-12:40. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (10) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 1 december 2011 kl. 10:00-12:40. Beslutande Monica Olsson (S) Ordförande Stig Eng

Läs mer

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Stihna Johansson Evertsson (C), ordförande

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Stihna Johansson Evertsson (C), ordförande HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Kommunstyrelsen Plats och tid Notariet, tisdagen den 7 juni 2016 kl 13.00-14.05 Beslutande Övriga deltagande Stihna Johansson Evertsson (C), ordförande Per Gröön

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (6)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (6) Plats Lomma kommunhus, Sammanträdesrum Önnerup Tid 2017-05-03, kl. 08:00-12:25 Sammanträdesdatum s. 1 (6) Beslutande Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Christian Idström (M) Remco Andersson (L) Lisa

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Kommunledningskontoret/

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Kommunledningskontoret/ SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) 2010-01-18 Plats och tid Sammanträdesrum 2, kl. 13.25-13.35 ande Ledamöter Urban Widmark (M) ordförande Lars-Göran Wiberg (C) vice ordförande Tommy Nilsson (S) Tjänstemän Kommunchef

Läs mer

Samverkansnämnd arbetsmarknad

Samverkansnämnd arbetsmarknad Plats och tid Beslutande Ledamöter Tranemo kommun Onsdagen 24 Maj 2017 kl. 10.15 11.35, Forumsalen, Tranemo Tony Hansen (S), ordförande, 15-22 Crister Persson (C), 15-22 Ledamöter Svenljunga kommun Johan

Läs mer

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken kl 14.00-15.45 1 (18) Beslutande Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande Stefan

Läs mer

Protokoll Sammanträdesdatum Sida (18) Kommunstyrelsen. kl ,

Protokoll Sammanträdesdatum Sida (18) Kommunstyrelsen. kl , 2014-06-24 1(18) Plats och tid Stora sammanträdesrummet, Kommunkontoret, tisdagen den 24 juni 2014, kl 09.30-12.00, 13.00-14.10 Beslutande Ewa-May Karlsson, (c), ordförande Tomas Nilsson, (m) Jeanette

Läs mer

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl Sammanträdesdatum s. 1 (11) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl. 14.00-15.55 Beslutande Alf Michelsen (M) ordförande Lennart Månsson (M) vice ordförande Åsa Ahlström (M) ledamot Bengt

Läs mer