Plats och tid Stora sammanträdesrummet, Kommunhuset Vindeln, den 30 maj 2016, kl , ajournering för lunch kl

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Plats och tid Stora sammanträdesrummet, Kommunhuset Vindeln, den 30 maj 2016, kl , ajournering för lunch kl"

Transkript

1 (20) Plats och tid Stora sammanträdesrummet, Kommunhuset Vindeln, den 30 maj 2016, kl , ajournering för lunch kl Beslutande Mathias Haglund, (s), ordförande Per-Anders Olsson, (s) Christer Lundgren, (c) Övriga deltagande Frida Hallgren, kommunsekreterare Per-Eric Magnusson, kommunchef Eric Thorstensson, administrativ chef, 100 Per Alfheim, ingenjör, Malin Bjurén, kultur- och fritidschef, 100, Hanna Johansson Jänkänpää, projektledare, 107 Göran Dahle, 100, 106, 112 Lars Andersson, IT-chef, 100, 115 Robert Liljeström, projektledare Telia, 115 Håkan Juthberg, Telia, 115 Utses att justera Christer Lundgren, (c) Plats och tid Kommunkontoret, den 7 juni 2016, kl Sekreterare Frida Hallgren Paragrafer Ordförande Mathias Haglund Christer Lundgren Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Organ Sammanträdesdatum Anslaget sätts upp Förvaring av protokollet Kommunkontoret Anslaget tas ner Underskrift...

2 (20) Innehållsförteckning Förändring av kommunstyrelsens arbetsutskotts dagordning... 3 Kommunstyelsens budget Omfördelning av medel för investeringar på gator och vägar... 5 Ansökan om bidrag till Ottonträsk-Byssträsk vägsamfällighet... 6 Ansökan om bidrag för upprustning av väg, Tvärålunds Östra vägsamfällighet... 7 Medborgarförslag - utomhusgym... 8 Medborgarförslag förlängning av väg runt Älvbacken... 9 Revidering av riktlinjer för uppvaktning av arbetstagare och förtroendevalda Utveckling av Vindelnforsarnas friluftsområde Remiss låt fler forma framtiden, SOU 2016: Motion Nej till storregion, Lars Forsgren (sd) Landsbygdsråd dialogforum Stipendier och utmärkelser Information om sjukskrivningar i Vindelns kommun Anslutningsavgift för bredbandsnätet i Vindelns kommun Information om tekniska organisationen Information om nedmonteringen av delar av det fasta telenätet Kurs- och konferensinbjudningar... 20

3 (20) 99 Dnr K Förändring av kommunstyrelsens arbetsutskotts dagordning Ordföranden Mathias Haglund, (s), frågar om ärendena Anslutningsavgift för bredbandsnätet i Vindelns kommun, Information om nedmonteringen av delar av det fasta telenätet, Information tekniska organisationen, Information om sjukskrivningar inom Vindelns kommun och Kurser- och konferensinbjudningar kan behandlas på kommunstyrelsens arbetsutskotts sammanträde den 30 maj 2016 och finner att arbetsutskottet beslutar så. Arbetsutskottets beslut Ärendena Anslutningsavgift för bredbandsnätet i Vindelns kommun, Information om nedmonteringen av delar av det fasta telenätet, Information tekniska organisationen, Information om sjukskrivningar inom Vindelns kommun och Kurser- och konferensinbjudningar behandlas på kommunstyrelsens arbetsutskotts sammanträde den 30 maj 2016.

4 (20) 100 Dnr K Kommunstyelsens budget 2017 På kommunstyrelsens sammanträde den 30 maj 2016 redovisar kommunchefen förvaltningens arbete med framtagande av ett förslag till detaljbudget för kommunstyrelsens Arbetsutskottets beslut Förvaltningen uppdras att fortsätta arbetet med framtagandet av förslaget till detaljbudget för kommunstyrelsen Kommunchefen uppdras att till kommunstyrelsens sammanträde den 14 juni 2016 lämna information om arbetet med framtagandet av förslaget till detaljbudget för hela Vindelns kommuns budget Informationen anses i övrigt som delgiven.

5 (20) 101 Dnr K Omfördelning av medel för investeringar på gator och vägar I investeringsbudgeten för 2016 är kr avsatta till Skogsbovägen i Vindeln för återställning av vägen till dagens standard efter VA renovering utförd av VAKIN. Vid planeringsmöte den 18 april framkom att VAKIN inte kommer att hinna med några planerade VA-renoveringar som innefattar återställningsarbeten under VAKIN har meddelat att de kommer att fokusera på akutare åtgärder på vatten och avloppssystemet. Ingenjör, Per Alfheim, har i sin tjänsteskrivelse tagit fram förslag på prioriterade åtgärder för verksamhetsåret De aktuella åtgärdsförslagen rör Tåvägen, Cellovägen och Sjukhusvägen i Vindeln. - Tjänsteskrivelse, Per Alfheim, den 18 maj Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen Förslaget till omprioriteringar av investeringsmedlen godkänns.

6 (20) 102 Dnr K Ansökan om bidrag till Ottonträsk-Byssträsk vägsamfällighet Ottonträsk-Granö-Byssträsk vägsamfällighet har den 15 januari 2016, ansökt om bidrag för upprustning av hängbrokonstruktionen över Umeälven i Granö samhälle. Ansökan uppfyller kraven för kommunalt bidrag. Enligt regelverket för underhållsbidrag till enskilda vägar sker tilldelning i mån av tillgängliga medel. Trafikverket har beräknat kostnaden till kronor och beviljat ett bidrag på 70 %, vilket motsvarar kronor. Det kommunala bidraget blir vid fullt beviljande kronor. Av budgeterade medel kronor är under år kronor intecknade. beslutade den 7 mars 2016, 47, att återremittera ärendet till förvaltningen för att ta fram tydligare kriterier för prioriteringar av utbetalningar av bidrag enligt regelverket för bidrag för upprustning av enskilda vägar. Arbetsutskottet beslutade även att uppdraget ska redovisas på kommunstyrelsens arbetsutskotts sammanträde den 4 april Beslut kommunstyrelsens arbetsutskott, den 7 mars 2016, 47 - Tjänsteskrivelse Per Alfheim, den 2 februari Ansökan Ottonträsk Granö Byssträsk vägsamfällighet, den 15 januari 2016 Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen Ansökan godkänns. Under 2016 utbetalas kr. Resterande kr fördelas på år 2017 och år 2018 beroende på kommande års budget för verksamhet 3303.

7 (20) 103 Dnr K Ansökan om bidrag för upprustning av väg, Tvärålunds Östra vägsamfällighet Tvärålunds Östra Vägsamfällighet har den 10 februari 2016 ansökt om bidrag för upprustning av väg Ansökan uppfyller kraven för kommunalt bidrag. Enligt regelverket för underhållsbidrag till enskilda vägar sker tilldelning i mån av tillgängliga medel. Trafikverket kostnadsberäknade insatsen till kronor och har beviljat ett bidrag på 70 %, motsvarande kronor. Det kommunala bidraget blir vid fullt beviljande kronor. Av budgeterade medel på kronor per år är allt intecknat till och med återstår kronor per den 22 februari beslutade den 7 mars 2016, 48, att återremittera ärendet till förvaltningen för att ta fram tydligare kriterier för prioriteringar av utbetalningar av bidrag enligt regelverket för bidrag för upprustning av enskilda vägar. Arbetsutskottet beslutade även att uppdraget ska redovisas på kommunstyrelsens arbetsutskotts sammanträde den 4 april Beslut kommunstyrelsens arbetsutskott, den 7 mars 2016, 48 - Tjänsteskrivelse Per Alfheim, den 22 februari Ansökan från Tvärålunds östra vägsamfällighet, den 10 februari 2016 Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen Ansökan godkänns. Utbetalningarna sker enligt följande: Under år utbetalas totalt kr till Tvärålunds Östra vägsamfällighet för att finansiera upprustning av väg. Hur stort belopp som utbetalas under respektive år beror på kommande års budget för verksamhet 3303.

8 (20) 104 Dnr K Medborgarförslag - utomhusgym Anna Forsman har lämnat in ett medborgarförslag där hon vill att kommunen tittar på möjligheten att ställa upp ett utomhusgym i Vindeln. Det finns en mängd olika utomhusgym att välja på när det gäller utomhusgym. Två varianter som skulle kunna byggas i Vindelns Kommun är följande: Utrustning i trä, passande på t.ex. vid Kvarnområdet se bilaga 1. Kräver en yta av ca 300 kvadratmeter. Uppskattad kostnad ca kr. Utrustning i målat stål, passande mer i central placering se bilaga 2. Kräver en yta av ca 130 kvadratmeter. Uppskattad kostnad ca kr. Till detta kommer även kostnader för drift och underhåll. - Tjänsteskrivelse, Per Alfheim, den 19 maj Bilaga 1, utrustning i trä - Bilaga 2, utrustning i målat stål Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen Medborgarförslaget avslås på grund av ekonomiska skäl.

9 (20) 105 Dnr K Medborgarförslag förlängning av väg runt Älvbacken Ett medborgarförslag inkommit där det föreslås att kommunen tittar på möjligheten att förlänga och koppla samman vägarna kring Älvbackens äldreboende. Förslagsställaren menar att det skulle ge de boende en möjlighet till längre promenader utan att lämna området. beslutade den 22 april 2014, 58, att bifalla medborgarförslaget och ge dåvarande kommunchef, Mikael Salomonsson, i uppdrag att utreda förslaget och beräkna kostnaden för att genomföra förlängningen. Per Alfheim, teknisk ingenjör, har gjort en kostnadsberäkning för att förlänga gångvägarna kring Älvbackens äldreboende. Kostnaden beräknas uppgå till cirka kronor. - Tjänsteskrivelse, Per Alfheim, den 19 maj Beslut kommunstyrelsen den 22 april 2014, 58 Arbetsutskottets beslut Kommunstyrelsen bifaller medborgarförslaget. Finansieringen för genomförandet prövas i samband till arbetet med investeringsbudget 2017.

10 (20) 106 Dnr K Revidering av riktlinjer för uppvaktning av arbetstagare och förtroendevalda beslutade den 6 oktober 2008, 164, att anta förslaget till revidering av riktlinjerna för uppvaktning av arbetstagare och förtroendevalda. Riktlinjer har inte revideras sedan 2008 och det finns därför ett behov av översyn av nuvarande riktlinjer. beslutade den 7 mars 2016, 45, ge Kommunchef Per-Eric Magnusson i uppdrag att ta fram ett förslag till revidering av riktlinjer för uppvaktning av arbetstagare och förtroendevalda i Vindelns kommun. Förslaget till revidering redovisas på kommunstyrelsens arbetsutskott den 30 maj På kommunstyrelsens arbetsutskotts sammanträde den 30 maj 2016 informerar personalstrateg om förslaget till riktlinjer för uppvaktning av arbetstagare och förtroendevalda. - Riktlinjer för uppvaktning av arbetstagare och förtroendevalda, den 1 januari Beslut kommunstyrelsens arbetsutskott, den 7 mars 2016, 45 Arbetsutskottets beslut Personalstrategen uppdras att till kommunstyrelsens sammanträde den 14 juni redovisa det färdiga förslaget till riktlinjer för uppvakning av arbetstagare och förtroendevalda.

11 (20) 107 Dnr K Utveckling av Vindelnforsarnas friluftsområde I kommunstyrelsen investeringsbudget 2016 finns kronor avsatt till åtgärder i Vindelnforsarans friluftsområde. Under hösten 2015 beslutades att finansiera informationsskyltar till området för maximalt ett belopp motsvarande 170 tkr. Beslutet innebär att 430 tkr återstår av investeringsmedlen. beslutade den 9 maj 2016, 79, att uppdra till projektledare Hanna Johansson Jänkänpää att ta fram kostnadsberäkningar och uppgifter om möjligheten att ansöka om medfinansiering ett antal projekt. På kommunstyrelsens arbetsutskotts sammanträde den 30 maj 2016 redovisas uppdraget. - Tjänsteskrivelse, den 23 maj Beslut kommunstyrelsens arbetsutskott, den 9 maj 2016, 79 Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen Investeringarna på Vindelforsarnas Friluftsområde prioriteras enligt följande: 1. Inköp portabel toalett kr 2. Permanent el till Vackerängen kr 3. Internet till kvarnen kr 4. Komplettera befintliga grillplatser kr 5. Inköp av stolar och bord till logarna kr De prioriterade investeringarna får uppgå till maximalt 220 tkr. Möjligheter till medfinansiering ska undersökas innan investeringarna genomförs. Anvisade medel är maximal bruttoinvestering, eventuell medfinansiering minskar kommunens insats.

12 (20) 108 Dnr K Remiss låt fler forma framtiden, SOU 2016:5 Demokratiutredningen framförde den 18 januari 2016 sitt slutbetänkande Låt fler forma framtiden! års Demokratiutrednings uppdrag har varit att utreda hur engagemanget inom den representativa demokratin kan öka och breddas och hur individens möjligheter till delaktighet i och inflytande över det politiska beslutsfattandet mellan de allmänna valen kan stärkas. Utredningen utreder huvudsakligen två former av politisk påverkan. Det handlar för det första om möjligheten att utöva inflytande som förtroendevald inom ramen för de representativa beslutsformerna och, för det andra, om möjligheterna att som enskild individ eller tillsammans med andra påverka politiska beslutsfattare mellan valen. På kommunstyrelsens arbetsutskotts sammanträde den 30 maj 2016 redovisas förslaget till yttrande över remissen. - Tjänsteskrivelse, Frida Hallgren, den 17 maj Remiss Låt fler forma framtiden (SOU 2016:6) - Slutbetänkande, Låt fler forma framtiden Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen Förslaget till yttrande godkänns med följande kompletteringar: - Vindelns kommun avstyrker förslaget om möjlighet att behålla sitt uppdrag trots flytt från kommunen. - Vindelns kommun avstyrker förslaget om det förstärkta folkinitiativet enligt de förslag som föreslås i utredningen. Konsekvenserna blir orimliga, speciellt för små kommuner. Nivåerna för antalet underskrifter för att få väcka ett folkinitiativ bör också ses över för små kommuner för att göra det mer jämlikt i förhållande till stora kommuner.

13 (20) 109 Dnr K Motion Nej till storregion, Lars Forsgren (sd) Lars Forsgren, (sd), inkom den 10 mars 2016 med en motion där han föreslår att Vindelns kommun går ut ur Region Västerbotten, att Vindelns kommun aktivt arbetar mot storregionsbildandet och att Vindelns kommun hjälper landstinget genomföra en länstäckande folkomröstning angående bildandet av en storregion. I tjänsteskrivelsen redogör kommunledningskontoret för förutsättningarna för att genomföra åtgärderna som föreslås i motionen. Kommunledningskontoret väljer att inte lämna något eget förslag till beslut i ärendet. - Tjänsteskrivelse, Frida Hallgren, den 29 april Motion Nej till storregion, Lars Forsgren, (sd) - Beslut kommunfullmäktige, den 18 april 2016, 38. Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen och kommunfullmäktige Motionen avslås.

14 (20) 110 Dnr K Landsbygdsråd dialogforum Sedan 1995 har Vindelns kommun haft ett byautvecklings/landsbygdsråd vilket har drivit och arbetat med landsbygdsutvecklingen inom kommunen. Rådet har över tid förändrats och slutligen fungerat som ett kommunalt Landsbygdsråd med ett reglemente som antogs av kommunfullmäktige den 15 december Kommunstyrelsen beslutade den 26 januari 2016 att förlängda uppdraget för landsbygdsrådets ledamöter fram till den 30 juni Kommunchef Per-Eric Magnusson uppdrogs även att ta fram ett förslag till nytt dialogforum för bya- och föreningsfrågor i Vindelns kommun. Dialogforumet är tänkt att utgöra ett nytt arbetssätt för landsbygdsutveckling och kontakt med kultur-, idrotts- och byaföreningar i Vindelns kommun. - Tjänsteskrivelse, Per-Eric Magnusson, den 30 mars 2016 Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen För att systematiskt och i bästa samförstånd fortsätta att utveckla kommunen införs dialogforum som arrangeras minst 2 ggr/år. Tema och inriktning på träffarna ska handla om för dagen aktuella frågor. Vindelns kommuns kultur- och fritidschef ansvarar för genomförandet av dialogmötena. I de grupper som representation krävs från kommunen gällande landsbygdsfrågor ska lämpliga personer utses.

15 (20) 111 Dnr K Stipendier och utmärkelser Vindelns kommun har idag ett antal stipendier och utmärkelser som årligen delas ut. Stipendierna och utmärkelserna består bland annat av årets Vindelälvare, årets företagare, ungdomsledarstipendium, kulturstipendium och idrottssponsring. Vindelns kommuns kultur- och fritidschef informerar på kommunstyrelsens arbetsutskotts sammanträde den 30 maj 2016 om tankar på förändring av Vindelns kommuns stipendier och utmärkelser. Arbetsutskottets beslut Kultur- och fritidschefen uppdras att se över kriterierna för årets Vindelälvare och Vindelns kommuns riktlinjer för idrottssponsring. Uppdraget ska redovisas till kommunstyrelsens arbetsutskott under hösten 2016

16 (20) 112 Dnr K Information om sjukskrivningar i Vindelns kommun På kommunstyrelsens arbetsutskotts sammanträde den 30 maj 2016 informerar Vindelns kommuns personalstrateg om sjukskrivningarna i Vindelns kommun och vilket arbete som pågår för att öka frisktalen bland de anställda. Arbetsutskottets beslut Personalstrateg uppdras att ta fram en handlingsplan på ett systematisk arbetet för att minska sjukskrivningarna i Vindelns kommun. Uppdraget ska återrapporteras till kommunstyrelsen i oktober.

17 (20) 113 Dnr K Anslutningsavgift för bredbandsnätet i Vindelns kommun Vindelnbostäder AB/ViNet beslutade den 18 maj 2016, 34, att föreslå kommunstyrelsen och kommunfullmäktige att anta en ny avgift för bredbandsanslutning inom Vindelns kommun. Förslaget till ny avgift baseras på framräknat självkostnadspris med omkostnader för nu aktuella projekt. Den ändrade avgiften föreslås tillämpas från och med år Nuvarande anslutningsavgift är i dagsläget för låg för att god kostnadstäckning ska nås och avgiften bör därför justeras. - Tjänsteskrivelse, Joachim Blomberg, den 10 maj Beslut Vindelnbostäder AB, den 18 maj 2016, 34. Arbetsutskottets beslut Kommunsekreterare Frida Hallgren uppdras ta kontakt med Vindelnbostäder AB för att göra vissa redaktionella förändringar i förslaget till beslut. Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen och kommunfullmäktige Vindelns kommun antar förslaget till ny anslutningsavgift för bredband inom Vindelns kommun enligt följande: - Nyanslutning grupp kr per abonnent inklusive moms, inklusive 15 m grävning på egen tomt - Efteranslutning, enskild abonnent kr inklusive moms + grävning. Om grävarbeten utförs i egen regi kan avgiften komma att reduceras. Taxan gäller från den 1 juli 2016 och tillsvidare.

18 (20) 114 Dnr K Information om tekniska organisationen Kommunchefen informerar om aktuellt läge gällande kommunstyrelsens tekniska organisation. Arbetsutskottets beslut Informationen är delgiven.

19 (20) 115 Dnr K Information om nedmonteringen av delar av det fasta telenätet Telia har meddelat att företaget under slutet av år 2016 kommer att avveckla delar av det fasta telenätet och ersätta det med en telefonilösning via mobilnätet i några av Vindelns kommuns byar. Byar i Vindelns kommun som berörs av nedmonteringen är enligt Telia Buberget, Djupsund, Ekträsk, Granölund, Hälsinglund, Lillseleby, Ottonträsk, Skivsjöstrand, Slipstensjön, Strycksele, Strandåker och Yttersjö. På kommunstyrelsens arbetsutskotts sammanträde den 30 maj 2016 informerar representanter från Telia om nedmonteringen av det fasta telenätet i delar av Vindelns kommun. - Presentation, framtidens nät, den 30 maj Arbetsutskottets beslut Informationen är delgiven.

20 (20) 116 Dnr K Kurs- och konferensinbjudningar 1. Mötesplats Lycksele, den 1-2 juni Arbetsutskottets beslut Nina Loughlin, (s), företräder Vindelns kommun på möte med Region Västerbotten, Lycksele kommun, Malå kommun, Arbetsförmedlingen och IKEA angående de varsel inom träindustrin som lagts de senaste veckorna.

Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunhuset Vinden, den 8 februari, kl , , lunch kl

Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunhuset Vinden, den 8 februari, kl , , lunch kl 2016-02-08 1(16) Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunhuset Vinden, den 8 februari, kl. 08.30 14.00, 16.30 16.45, lunch kl. 12.05 13.00 Beslutande Mathias Haglund, (s), ordförande Per-Anders Olsson,

Läs mer

Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunkontoret, Vindeln, den 8 januari 2015 kl. 08.30-11.50

Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunkontoret, Vindeln, den 8 januari 2015 kl. 08.30-11.50 2015-01-08 1(23) Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunkontoret, Vindeln, den 8 januari 2015 kl. 08.30-11.50 Beslutande Mathias Haglund, (s), ordförande Christer Lundgren, (c) Dan Oskarsson, (s)

Läs mer

Stora sammanträdesrummet, kommunhuset, Vindeln, 7 mars 2016, kl , lunch

Stora sammanträdesrummet, kommunhuset, Vindeln, 7 mars 2016, kl , lunch 2016-03-07 1(22) Plats och tid Beslutande Stora sammanträdesrummet, kommunhuset, Vindeln, 7 mars 2016, kl. 08.30 15.00, lunch 12.10 13.10 Mathias Haglund, (s), ordförande Per-Anders Olsson, (s) Christer

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, Vindelns kommun, 16 december 2014, kl. 10.00 12.00

Plats och tid Kommunkontoret, Vindelns kommun, 16 december 2014, kl. 10.00 12.00 2014-12-16 1(16) Plats och tid Kommunkontoret, Vindelns kommun, 16 december 2014, kl. 10.00 12.00 Beslutande Ewa-May Karlsson, (c), ordförande 174-177, 179-187 Christer Lundgren, (c), ordförande 178 Marianne

Läs mer

Ewa-May Karlsson, (C), ordförande Tomas Nilsson, (M) 215-217, 219-232 Mathias Haglund, (S)

Ewa-May Karlsson, (C), ordförande Tomas Nilsson, (M) 215-217, 219-232 Mathias Haglund, (S) 2014-11-10 1(21) Plats och tid Kommunkontoret, Vindeln, Stora sammanträdesrummet, den 10 november år 2014. kl. 8.00-12.00 Beslutande Ewa-May Karlsson, (C), ordförande Tomas Nilsson, (M) 215-217, 219-232

Läs mer

Beslutande Göran Dahl, (s) Christer Lundgren, (c) Frida Hallgren, kommunsekreterare

Beslutande Göran Dahl, (s) Christer Lundgren, (c) Frida Hallgren, kommunsekreterare 2015-09-21 1(5) Plats och tid Forum, Vindeln, den 21 september 2015. Beslutande Göran Dahl, (s) Christer Lundgren, (c) Dan-Olov Andersson, (s), tj ers Marianne Hörnberg, (c) Dan Oskarsson, (s) Caroline

Läs mer

Vindeln Utveckling, utskott för näringslivsfrågor (7)

Vindeln Utveckling, utskott för näringslivsfrågor (7) utskott för näringslivsfrågor 2010-03-30 1(7) Plats och tid Tisdagen den 30 mars 2010, Lilla Sammanträdesrummet, Kommunkontoret i Vindeln, kl 13.00-14.10, 15.10-15.45 Beslutande Övriga deltagande Tomas

Läs mer

Frida Hallgren, sekreterare Joachim Blomberg, VD Vindelnbostäder AB ... Sekreterare Frida Hallgren Paragrafer 38-51

Frida Hallgren, sekreterare Joachim Blomberg, VD Vindelnbostäder AB ... Sekreterare Frida Hallgren Paragrafer 38-51 2014-12-17 1(17) Plats och tid 17 december 2014, kl. 11.30-15.45 Beslutande Stefan Nordström, ordförande Janne Noren, (c) Per-Anders Olsson, (s) Göran Dahl, (s) Annelie Bjurén, (s) Övriga deltagande Frida

Läs mer

Beslutande Mathias Haglund, (s) Christer Lundgren, (c) Frida Hallgren, kommunsekreterare Per-Eric Magnusson, kommunchef ...

Beslutande Mathias Haglund, (s) Christer Lundgren, (c) Frida Hallgren, kommunsekreterare Per-Eric Magnusson, kommunchef ... 2015-06-22 1(8) Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunhuset, Vindeln, måndagen den 22 juni 2015, kl. 08.00 09.30 Beslutande Mathias Haglund, (s) Christer Lundgren, (c) Dan Oskarsson, (s) Marianne

Läs mer

Joachim Blomberg, VD Vindelnbostäder AB Anna Sandgren, sekreterare ... Sekreterare Anna Sandgren Paragrafer 9-18

Joachim Blomberg, VD Vindelnbostäder AB Anna Sandgren, sekreterare ... Sekreterare Anna Sandgren Paragrafer 9-18 2016-03-10 1(12) Plats och tid Hotell Forsen, Vindeln, den 10 mars 2016, kl. 11.45-14.15 Beslutande Per-Anders Olsson, ordf, (s) Dan Andersson, (s), tjänstgörande ers Annelie Bjurén, (s) Jan-Eric Norén,

Läs mer

Plats och tid Forsströmska huset, onsdagen den 18 maj 2016, kl 08.00-10.20. Joachim Blomberg, VD Vindelnbostäder AB Anns Sandgren, sekreterare ...

Plats och tid Forsströmska huset, onsdagen den 18 maj 2016, kl 08.00-10.20. Joachim Blomberg, VD Vindelnbostäder AB Anns Sandgren, sekreterare ... 2016-05-18 1(9) Plats och tid Forsströmska huset, onsdagen den 18 maj 2016, kl 08.00-10.20 Beslutande Per-Anders Olsson, (s) ordförande Göran Dahl, (s) Jan-Erik Norén, (c) Dan-Olov Andersson, (s), tjg

Läs mer

Plats och tid Älvbackens sammanträdesrum, Vindeln, måndagen den 26 oktober 2015, kl

Plats och tid Älvbackens sammanträdesrum, Vindeln, måndagen den 26 oktober 2015, kl 2015-10-26 1(18) Plats och tid Älvbackens sammanträdesrum, Vindeln, måndagen den 26 oktober 2015, kl. 08.30 13.00 Beslutande Mathias Haglund, (s), ordförande Per-Anders Olsson, (s) Christer Lundgren, (c)

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, Vindelns kommun, 25 november 2014, kl. 10.00 12.00. Beslutande Tomas Nilsson, (m), ordförande Mathias Haglund, (s)

Plats och tid Kommunkontoret, Vindelns kommun, 25 november 2014, kl. 10.00 12.00. Beslutande Tomas Nilsson, (m), ordförande Mathias Haglund, (s) 2014-11-25 1(18) Plats och tid Kommunkontoret, Vindelns kommun, 25 november 2014, kl. 10.00 12.00 Beslutande Tomas Nilsson, (m), ordförande Mathias Haglund, (s) Christer Lundgren, (c) Lena Malm, (s) Marianne

Läs mer

Plats och tid Forsströmska gården, Vindeln, torsdagen den 3 september 2015, kl. 08.00 11.15

Plats och tid Forsströmska gården, Vindeln, torsdagen den 3 september 2015, kl. 08.00 11.15 2015-09-03 1(12) Plats och tid Forsströmska gården, Vindeln, torsdagen den 3 september 2015, kl. 08.00 11.15 Beslutande Per-Anders Olsson, (s), ordförande Göran Dahl, (s) Annelie Bjurén, (s) Dan-Olov Andersson,

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbets- och personalutskott 2012-06-29 1(12)

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbets- och personalutskott 2012-06-29 1(12) arbets- och personalutskott 2012-06-29 1(12) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Stora sammanträdesrummet, Kommunkontoret, Vindeln, tisdagen den 29 juni 2012, kl. 15.00-16.15 Ewa-May Karlsson, (c),

Läs mer

Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunhuset, Vindeln, den 17 augusti 2015, kl

Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunhuset, Vindeln, den 17 augusti 2015, kl 2015-08-17 1(18) Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunhuset, Vindeln, den 17 augusti 2015, kl. 08.00 12.30 Beslutande Mathias Haglund, (s), ordförande Per-Anders Olsson, (s) Christer Lundgren,

Läs mer

Plats och tid Hotell Forsen, Vindeln, torsdagen den 22 oktober 2015, kl

Plats och tid Hotell Forsen, Vindeln, torsdagen den 22 oktober 2015, kl 2015-10-22 1(7) Plats och tid Hotell Forsen, Vindeln, torsdagen den 22 oktober 2015, kl. 11.50 14.30 Beslutande Per-Anders Olsson, (s), ordförande Ulf-Peter Nilsson, (s) Annelie Bjurén, (s) Dan-Olov Andersson,

Läs mer

Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset, Vindeln, den 15 oktober 2015, kl , , lunch

Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset, Vindeln, den 15 oktober 2015, kl , , lunch 2015-10-15 1(18) Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset, Vindeln, den 15 oktober 2015, kl. 08.30 12.00, 13.00 14.30, lunch 12.00 13.00 Beslutande Britt-Louise Eriksson, (s) Simon Karström,

Läs mer

Ewa-May Karlsson, (c), ordförande Tomas Nilsson, (m) Simon Karström, (fp) Paul Redstig, (m) Marianne Hörnberg, (c) Christer Jonsson, (kd)

Ewa-May Karlsson, (c), ordförande Tomas Nilsson, (m) Simon Karström, (fp) Paul Redstig, (m) Marianne Hörnberg, (c) Christer Jonsson, (kd) 2013-08-27 1(12) Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunkontoret, den 27 augusti 2013, kl 15.30-17.20 Beslutande Ewa-May Karlsson, (c), ordförande Tomas Nilsson, (m) Simon Karström, (fp) Paul Redstig,

Läs mer

Beslutande Britt-Louise Eriksson, (s), ordförande Simon Karström, (c)

Beslutande Britt-Louise Eriksson, (s), ordförande Simon Karström, (c) 2016-03-17 1(14) Plats och tid Vindelns kommun, kommunkontoret, stora sammanträdesrummet, torsdagen den 17 mars 2016, kl 08.30-14.40, lunch kl. 11.50-13.00 Beslutande Britt-Louise Eriksson, (s), ordförande

Läs mer

Lennart Nilsson, Ordförande (KD) Mårten Karlsson (S) Erik Ulriksson (C) Anette Eriksson (C) Urban Johansson (L), ersättare Inge Digrell (S), ersättare

Lennart Nilsson, Ordförande (KD) Mårten Karlsson (S) Erik Ulriksson (C) Anette Eriksson (C) Urban Johansson (L), ersättare Inge Digrell (S), ersättare 1 (12) Plats och tid Hämnäs Bygdegård,, kl. 15.00 16.25 Beslutande Övriga närvarande Lennart Nilsson, Ordförande (KD) Mårten Karlsson (S) Erik Ulriksson (C) Anette Eriksson (C) Urban Johansson (L), ersättare

Läs mer

Stora sammanträdesrummet, Kommunkontoret, Vindeln, måndagen den 8 april 2013, kl 08.30-15.00

Stora sammanträdesrummet, Kommunkontoret, Vindeln, måndagen den 8 april 2013, kl 08.30-15.00 2013-04-08 1(10) Plats och tid Beslutande Stora sammanträdesrummet, Kommunkontoret, Vindeln, måndagen den 8 april 2013, kl 08.30-15.00 Ewa-May karlsson, (c), ordförande Tomas Nilssson, (m) Mathias Haglund,

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 15 december 2008 kl. 08:15-13:40 samt kl. 15:10-16:10. Sven-Erik Sjölund (s) Ersättare för Stig Jonsson (s)

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 15 december 2008 kl. 08:15-13:40 samt kl. 15:10-16:10. Sven-Erik Sjölund (s) Ersättare för Stig Jonsson (s) NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (9) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 15 december 2008 kl. 08:15-13:40 samt kl. 15:10-16:10. Beslutande Stig Eng (c) Ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Lomma kommunhus, Önnerup Tid 2018-04-04, kl. 08:00-11:33 Sammanträdesdatum s. 1 (9) Beslutande Övriga deltagare Robert Wenglén (M) Christian Idström (M) Remco Andersson (L) Lisa Bäck (S) Lennart

Läs mer

Anders Johnsson (M), ordförande Stefan Lamme (M) tjänstgör för Håkan Erlandsson (C) Christer Vigren (ÖP) Karl-Erik Olsson (S) Pia Ingvarsson (S)

Anders Johnsson (M), ordförande Stefan Lamme (M) tjänstgör för Håkan Erlandsson (C) Christer Vigren (ÖP) Karl-Erik Olsson (S) Pia Ingvarsson (S) 2012-03-14 1 (6) Plats och tid Marint centrum, kl. 08.00 08.20 Beslutande Anders Johnsson (M), ordförande Stefan Lamme (M) tjänstgör för Håkan Erlandsson (C) Christer Vigren (ÖP) Karl-Erik Olsson (S) Pia

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Catrin Marsell Paragrafer 94-103. ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kommunstyrelsen

Underskrifter Sekreterare Catrin Marsell Paragrafer 94-103. ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 24 september 2014 1(12) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-15.50 Ajournering kl. 14.47-15.00, 15.23-15.45 Beslutande: Ersättare: Per Gruvberger, ordf Sune Frisk Marina

Läs mer

Notariet, kommunhuset i Högsby 2012-05-08 kl. 8.30

Notariet, kommunhuset i Högsby 2012-05-08 kl. 8.30 Sammanträdesprotokoll 1 (10) Plats och tid Notariet, kommunhuset i Högsby kl. 8.30 ande Roland Waern, M Åke Nilsson, KD Gunilla Schollin Borg, MP Per-Inge Pettersson, C Ewa Engdahl, C Gunilla Abrahamsson,

Läs mer

Stora sammanträdesrummet, Tisdagen den 19 april 2016, kl , ajournering för lunch, kl

Stora sammanträdesrummet, Tisdagen den 19 april 2016, kl , ajournering för lunch, kl 2016-04-19 1(17) Plats och tid Stora sammanträdesrummet, Tisdagen den 19 april 2016, kl 09.00-15.30, ajournering för lunch, kl. 12.05-13.00 Beslutande Mathias Haglund, (s), ordförande Christer Lundgren,

Läs mer

Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kommmunkontoret i Vindeln den 8 december kl

Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kommmunkontoret i Vindeln den 8 december kl 2014-12-08 1(23) Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kommmunkontoret i Vindeln den 8 december kl. 08.00-12.00 Beslutande Ewa-May Karlsson, (c), ordförande 233-237, 239-253 Jeanette Knutstam, (m) tj

Läs mer

Bo Hallqvist (S) Kenneth Bolinder (S) Lisbeth Madsen (M) Fredrik Andersson (FP) Gert Fridh (SD)

Bo Hallqvist (S) Kenneth Bolinder (S) Lisbeth Madsen (M) Fredrik Andersson (FP) Gert Fridh (SD) 2013-03-20 Sida 1 (av 13) Tid 2013-03-20, kl 19.00-20.30 Plats Almliden, Blosset Beslutande Ledamöter Bo Hallqvist (S) Kenneth Bolinder (S) Lisbeth Madsen (M) Fredrik Andersson (FP) Gert Fridh (SD) Tjänstgörande

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 av 12 Plats och tid Lessebo kommunkontor, tisdagen den 7 maj 2013, kl. 15.00 15.45 ande Monica Widnemark, (s) ordf. Evert Nilsson (s), 2:e vice ordf. Göran Borg (s) Jan O Eriksson (s) Annette Severinsson-Åstrand

Läs mer

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2014-06-30 1 (9)

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2014-06-30 1 (9) Kommunstyrelsen 2014-06-30 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrummet Nasa, Tingsbacka, måndagen den 30 juni 2014, kl 8.00 8.40. Beslutande Britta Flinkfeldt Jansson (S), ordförande Leif Rönnqvist (S), ledamot

Läs mer

GULLSPÅNGS KOMMUNER Sammanträdesdatum Sida IT-nämnden

GULLSPÅNGS KOMMUNER Sammanträdesdatum Sida IT-nämnden IT-nämnden 2016-02-15 10 Plats och tid Kommunhuset, Röda rummet, Töreboda, måndagen den 15 februari 2016, klockan 8.30 10.10 Beslutande Övriga närvarande Johan Abrahamsson (M), ordförande, Mariestads kommun

Läs mer

Martin Fransson. Anders Johnsson. Karl-Erik Olsson. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Martin Fransson. Anders Johnsson. Karl-Erik Olsson. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 2011-12-07 1 (10) Plats och tid Rådhuset, kl. 08.00 12.45 Beslutande Anders Johnsson (M), ordförande Stefan Lamme (M) tjänstgör för Håkan Erlandsson (C) Christer Vigren (ÖP) deltog inte vid företagsbesöken

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2010-08-26

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2010-08-26 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, torsdag den 26 augusti 2010, kl. 14.00 15.35 ande Ordinarie ledamöter: Sten-Åke Claesson, ordförande (c) Elisabeth Jonasson, 1:e vice ordf. (kd) Susanne Sjögren,

Läs mer

Ajournering 8, kl. 11:15-11:30. Britt Wall (S) Vivianne Gustafsson (S)

Ajournering 8, kl. 11:15-11:30. Britt Wall (S) Vivianne Gustafsson (S) Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, 2019-01-23 kl 08.30-12.00 Ajournering 8, kl. 11:15-11:30 Beslutande Närvarande ersättare Robert Yngve (KD) ordförande Gunilla Ohlin (L) Klaes Mattsson (M)

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred 5 december 2017 kl. 08:30-12.10 ande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Rosie Folkesson, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande Lars Rönnlund,

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 12 juni (7) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl Ajournering

Kommunstyrelsens arbetsutskott 12 juni (7) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl Ajournering Kommunstyrelsens arbetsutskott 12 juni 2017 1 (7) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl 10.40-11.45 Ajournering Beslutande: Per Gruvberger (S), ordförande Torbjörn Parling (S) Anders Nilsson (V) Christer

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Datum Sid 2004-02-04 1. Lars Olsson (c) ordf Lena Wallentheim (s) Bo-Anders Thornberg (m)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Datum Sid 2004-02-04 1. Lars Olsson (c) ordf Lena Wallentheim (s) Bo-Anders Thornberg (m) 2004-02-04 1 Plats och tid Stadshuset, rum 2, kl 09.45-11.20 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Lars Olsson (c) ordf Lena Wallentheim (s) Bo-Anders Thornberg (m) Kanslichef Per Hildingson Utvecklingschef

Läs mer

Stefan Yngstrand (FP)

Stefan Yngstrand (FP) Kommunstyrelsen 2015-03-12 1 (6) Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kl. 08:30-11:00 (ajournering 09:00-10:10) Beslutande Ronny Löfquist (S) ordförande Håkan Bengtsson (C) tjg.ers. Marie-Louice Lindström

Läs mer

Protokoll 1 (18) Se nästa sida. Cornelia Englén, sekreterare. Cornelia Englén. Lena Axelsson (S) Sylve Qvillberg (S) Anslag/bevis

Protokoll 1 (18) Se nästa sida. Cornelia Englén, sekreterare. Cornelia Englén. Lena Axelsson (S) Sylve Qvillberg (S) Anslag/bevis Protokoll 1 (18) Plats och tid Politikerrummet, 2017-11-14, kl. 13.00 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Cornelia Englén, sekreterare Justerade paragrafer 48-57 Justeringens plats och tid Sekreterare

Läs mer

Ekonomi- och personalutskottet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Fredrik Löfqvist, kommunchef Karolina Larsson, nämndsekreterare, ej 49

Ekonomi- och personalutskottet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Fredrik Löfqvist, kommunchef Karolina Larsson, nämndsekreterare, ej 49 Sida 1 Plats och tid Kommunhuset, lokal Strået, kl 15.00 16.10. Beslutande Torbjörn Ekelund (FP), ordförande Anette Hallberg (S), tjänstgörande ersättare för Birgitta Jönsson (S) Christer Laurell (C) Ej

Läs mer

Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset, kl. 14:00-16:30. Sofia Söderström (S), ordförande Kristina Bäckman (M) Agneta Åhs-Sivertsen (C)

Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset, kl. 14:00-16:30. Sofia Söderström (S), ordförande Kristina Bäckman (M) Agneta Åhs-Sivertsen (C) 1 Plats och tid Beslutande Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset, kl. 14:00-16:30 Sofia Söderström (S), ordförande Kristina Bäckman (M) Agneta Åhs-Sivertsen (C) Övriga deltagande Anna Halvarsson, sekreterare

Läs mer

Mikael Jonsson (M), Ordförande Lena Woxberg (S), 1:e vice ordförande Ingemar Ehn (L) Elisabeth Eriksson (C) David Parhans (C)

Mikael Jonsson (M), Ordförande Lena Woxberg (S), 1:e vice ordförande Ingemar Ehn (L) Elisabeth Eriksson (C) David Parhans (C) 1(13) Plats och tid Sammanträdesrum B, kl. 09:00 09:40 Beslutande Ledamöter Mikael Jonsson (M), Ordförande Lena Woxberg (S), 1:e vice ordförande Ingemar Ehn (L) Elisabeth Eriksson (C) David Parhans (C)

Läs mer

PROTOKOLL 1(11) från Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2012-09-24

PROTOKOLL 1(11) från Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2012-09-24 1(11) Plats och tid: Sammanträdesrummet 2:a vån, Ale gymnasium, Nödinge kl 09.00-12.00 Beslutande Isabell Korn, ordf (M) Rikard Paulin (S) och tjänstgörande ersättare Monica Samuelsson (S) Natalya Raad

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2009-09-14 1(11) Tid och plats: BESLUTANDE Ledamöter: kl. 13.00 14.25, Sammanträdesrum E-plan, Nämndhuset Birgitta Höijer (C), ordförande Annika Engelbrektsson (S) Bjarne Rasmussen (S) Roland Halvarsson

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, Vindeln, den 30 november 2015, kl

Plats och tid Kommunkontoret, Vindeln, den 30 november 2015, kl 2015-11-30 1(14) Plats och tid Kommunkontoret, Vindeln, den 30 november 2015, kl. 18.30 21.00 Beslutande Lars Waltari, ordförande Mikael Hermansson, (c) Magnus Hedman, (s) Övriga deltagande Christer Nygren,

Läs mer

Protokoll Sammanträdesdatum Sida 2014-04-22 1(17) Kommunstyrelsen. kl 10.00-12.20

Protokoll Sammanträdesdatum Sida 2014-04-22 1(17) Kommunstyrelsen. kl 10.00-12.20 2014-04-22 1(17) Plats och tid Stora sammanträdesrummet, Kommunkontoret, tisdagen den 22 april 2014, kl 10.00-12.20 Beslutande Ewa-May Karlsson, (c) Tomas Nilsson, (m) Jeanette Knutstam, (m) Marianne Hörnberg,

Läs mer

Plats och tid Facklan kommunhuset, Bjuv, kl

Plats och tid Facklan kommunhuset, Bjuv, kl 1(8) Plats och tid Facklan kommunhuset, Bjuv, kl 17.00-18.30 Beslutande Ledamöter Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S) /Sed Niklas Svalö (S) Ninnie Lindell (M) Sven Yngve Persson (M) Tjänstgörande

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 27 september 2012 kl. 08:15-12:15.

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 27 september 2012 kl. 08:15-12:15. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (19) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 27 september 2012 kl. 08:15-12:15. Beslutande Monica Olsson (S) Ordförande Stig Eng

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-12

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-12 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 08.00-08.45 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Lisa Dahlberg V Eivor Hellman

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 20. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2007-09-25 1(23)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 20. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2007-09-25 1(23) Nr 20 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2007-09-25 1(23) Plats och tid Melleruds kommunkontor, tisdagen den 25 september 2007, klockan 08.30-12.00, 13.00 16.00 Beslutande Robert Svensson, ordf. (c) Johnny

Läs mer

Kansli- och utvecklingsenheten

Kansli- och utvecklingsenheten 1(13) Kommunstyrelsens allmänna utskott Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 10.30 Beslutande Ledamöter Christer Broman (V) Gudrun Bengtsson (SD) Samuel Jarenil (S) Tjänstgörande ersättare Kay

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (6)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (6) Plats Lomma kommunhus, Sammanträdesrum Önnerup Tid 2019-10-15, kl. 08:03-10:58 Sammanträdesdatum s. 1 (6) Beslutande Övriga deltagare Susanne Borgelius (M) Charlott Enocson (M) Pia Johnson (S) Christian

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (13) Kultur- och fritidsnämnden Alice Nordlander Regina Fröberg Pär Mathiasson. Anita Rydberg BEVIS

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (13) Kultur- och fritidsnämnden Alice Nordlander Regina Fröberg Pär Mathiasson. Anita Rydberg BEVIS Sammanträdesprotokoll Blad 1 (13) Plats och tid Koordinaten, Stora mötet kl 13.30-16.30 Beslutande Lotta Johnsson Fornarve (V) Ingemar Urborn (M) Alice Nordlander (M) Regina Fröberg (FP) Pär Mathiasson

Läs mer

30 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

30 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunfullmäktige 2009-02-25 1 Plats och tid Församlingshemmet, 2009-02-25 kl 19.00-19.15 Beslutande 30 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott 2019-03-28 Samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott 2019-03-28 13Verksamhetsinformation... 2 14 Renhållningstaxa... 3 15 Medborgarförslag Området mellan riksväg 70 och järnvägen i centrala Säter... 4 16

Läs mer

Stora sammanträdesrummet, kommunkontoret, Vindeln, tisdagen den 13 januari 2015, kl. 08.00-12.00 och 13.00 17.30, lunch kl.12.00-13.

Stora sammanträdesrummet, kommunkontoret, Vindeln, tisdagen den 13 januari 2015, kl. 08.00-12.00 och 13.00 17.30, lunch kl.12.00-13. 2015-01-13 1(25) Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunkontoret, Vindeln, tisdagen den 13 januari 2015, kl. 08.00-12.00 och 13.00 17.30, lunch kl.12.00-13.00 Beslutande Mathias Haglund, (s), Ordförande

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare.

Vård- och omsorgsnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. 1(10) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl. 08.30-09.55 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Agneta Lenander (V) Eva Olofsson (C) Anna Berg von Linde (M), tjg. ers. för Stefan Pettersson

Läs mer

Ajournering

Ajournering 1(11) Plats och tid Sammanträdesrummet Roten, Kommunhuset, Svalöv, kl 16.30-17.15 Ajournering 16.50-16.55 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Jan Zielinski (S), ordförande Fredrik Jönsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (6)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (6) Plats Lomma kommunhus, Sammanträdesrum Önnerup Tid 2017-05-03, kl. 08:00-12:25 Sammanträdesdatum s. 1 (6) Beslutande Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Christian Idström (M) Remco Andersson (L) Lisa

Läs mer

Nicklas Huuva (KD), ordförande Bengt-Göran Johansson (S), 1:e vice ordförande ----- (C), 2:e vice ordförande Rolf Davidsson (M) Stig Axelsson (S)

Nicklas Huuva (KD), ordförande Bengt-Göran Johansson (S), 1:e vice ordförande ----- (C), 2:e vice ordförande Rolf Davidsson (M) Stig Axelsson (S) 1(11) Plats och tid Hammargården, kl. 15.00-16.55 Beslutande Nicklas Huuva (KD), ordförande Bengt-Göran Johansson (S), 1:e vice ordförande ----- (C), 2:e vice ordförande Rolf Davidsson (M) Stig Axelsson

Läs mer

Plats och tid Forsströmska huset, tisdagen den 12 april 2016, kl Joachim Blomberg, VD Vindelnbostäder AB Anns Sandgren, sekreterare ...

Plats och tid Forsströmska huset, tisdagen den 12 april 2016, kl Joachim Blomberg, VD Vindelnbostäder AB Anns Sandgren, sekreterare ... 2016-04-12 1(12) Plats och tid Forsströmska huset, tisdagen den 12 april 2016, kl 08.30-11.30 Beslutande Per-Anders Olsson, (s) ordförande Ulf-Peter Nilsson, (s) Göran Dahl, (s) Jan-Erik Norén, (c) Roger

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 11 november 2013 1 (11) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 09.00-11.30 Ajournering kl. 10.00-10.

Kommunstyrelsens arbetsutskott 11 november 2013 1 (11) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 09.00-11.30 Ajournering kl. 10.00-10. Kommunstyrelsens arbetsutskott 11 november 2013 1 (11) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 09.00-11.30 Ajournering kl. 10.00-10.15 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Torbjörn Parling Britt-Marie

Läs mer

Dnr K-2015-45 Information om vattenråd 10

Dnr K-2015-45 Information om vattenråd 10 2015-03-25 3(22) Dnr K-2015-45 Information om vattenråd 10 På kommunstyrelsen sammanträde den 25 mars kommer Greger Jonsson och informerar om vattenråd 10. 2015-03-25 4(22) Dnr K-2014-23 Bokslut 2014 Sammanfattning

Läs mer

Kommunhuset Ankaret i Norrtälje, fredag 10 mars. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 1-6 Sara Wiik

Kommunhuset Ankaret i Norrtälje, fredag 10 mars. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 1-6 Sara Wiik 1(10) Plats och tid Konferensrummet Rimbo, torsdagen den 9 mars 2017 kl 09.00-10.38 ande Ledamöter Ingrid Landin (MP), ordförande Hanna Stymne Bratt (S) Conny Andersson (S) Anders Olander (C) Lotta Lindblad

Läs mer

Stefan Nordström, (m), ordförande Per-Anders Olsson, (s) Göran Dahl, (s) Annelie Bjurén, (s) Janne Norén, (c) ...

Stefan Nordström, (m), ordförande Per-Anders Olsson, (s) Göran Dahl, (s) Annelie Bjurén, (s) Janne Norén, (c) ... 2013-12-11 1(15) Plats och tid Forsströmska huset, den 11 december 2013, kl. 14.00-16.15 Beslutande Stefan Nordström, (m), ordförande Per-Anders Olsson, (s) Göran Dahl, (s) Annelie Bjurén, (s) Janne Norén,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Mölndals stadshus, rum 226 kl. 13:00-13:35 ande ledamöter Stefan Gustafsson (S) Ulrika Frick (MP) Marcus Claesson (FP) Hans Bergfelt (M), ordförande Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande

Läs mer

Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunkontoret, Vindeln, den 27 januari 2015 kl. 08.30-12.15, 13.15-15.30, lunch 12.15 13.15.

Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunkontoret, Vindeln, den 27 januari 2015 kl. 08.30-12.15, 13.15-15.30, lunch 12.15 13.15. 2015-01-27 1(25) Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunkontoret, Vindeln, den 27 januari 2015 kl. 08.30-12.15, 13.15-15.30, lunch 12.15 13.15. Beslutande Mathias Haglund, (s), ordförande Christer

Läs mer

(14) Jens Robertsson (C) Britt-Marie Domeij (M) Lars Hollner (S) Robert Rapakko (S)

(14) Jens Robertsson (C) Britt-Marie Domeij (M) Lars Hollner (S) Robert Rapakko (S) MÖNSTERÅS KOMMUN Kommunstyrelsens Arbetsutskott Sammanträdesdatum Sida 1 (14) 1 Plats Kommunhuset Tid, Klockan 08:00-11:00 Anders Johansson (C) ande Jens Robertsson (C) Britt-Marie Domeij (M) Lars Hollner

Läs mer

Grästorps kommun Allmänna utskottet

Grästorps kommun Allmänna utskottet Sidan 1 av 13 Plats och tid Kommunens hus Kommunalrådets rum, Grästorp, kl 13.30-16.45 Beslutande Ordinarie Kent Larsson (M) Göran Enström (S) Per Götell (FP) Kent Hansson (M) Maria Toll (C) Svante Classon

Läs mer

Ronny Löfquist (S) ordförande Marie-Louice Lindström (S) Henrik Erlingson (C) Johan Edenholm (KV) Bengt-Åke Torhall (FP) Henrik Erlingson (C)

Ronny Löfquist (S) ordförande Marie-Louice Lindström (S) Henrik Erlingson (C) Johan Edenholm (KV) Bengt-Åke Torhall (FP) Henrik Erlingson (C) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-06-02 1 (12) Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kl. 08:30-11:40. Ajournering 09:05-09:45 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens tid Ronny Löfquist

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesdatum s. 1 (7) Plats Hotell Gässlingen, Skanör Tid Tis-onsdagen den 29-30 september 2015 kl. 09.00-17.30, 09.00-14.30 Beslutande Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Christian Idström (M)

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens budgetutskott 2014-11-25 1. Tobias Birgersson, ekonomistrateg. Sekreterare...Paragrafer 69-74 Erik Hansson

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens budgetutskott 2014-11-25 1. Tobias Birgersson, ekonomistrateg. Sekreterare...Paragrafer 69-74 Erik Hansson Kommunstyrelsens budgetutskott 2014-11-25 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 13.00-15.30. Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Christin Löfstrand (V) Pär Kindlund (C) Tom Martinsson (M) Christer

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2014-08-27

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2014-08-27 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, onsdag den 27 augusti 2014 kl. 14.00-16.45 ande Ordinarie ledamöter: Lars-Ejert Steifeldt (M), ordförande Ing-Marie Arwidsson (KD), 1:e vice ordf. Susanne Sjögren

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Allmänna utskottet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Allmänna utskottet 1(8) Plats och tid Kommunhuset, Lokal: Kulltorp, Tid: 13.00-16.30 Beslutande Nicklas Huuva (KD), ordförande Bengt-Göran Johansson (S), 1:e vice ordförande Karolina Sköld (C), 2:e vice ordförande Ingmar

Läs mer

Johanna Söderberg (C) ordförande Leif Johansson (C) Kathy Överby Nilsson (S) Hans Nilsson (Hela Edas Lista)

Johanna Söderberg (C) ordförande Leif Johansson (C) Kathy Överby Nilsson (S) Hans Nilsson (Hela Edas Lista) 1(12) Plats och tid Kommunstyrelsesalen kommunkontoret Charlottenberg kl 13.00-16.00 Beslutande Johanna Söderberg (C) ordförande Leif Johansson (C) Kathy Överby Nilsson (S) Hans Nilsson (Hela Edas Lista)

Läs mer

Ewa-May Karlsson, (c), ordförande Tomas Nilsson, (m) Mathias Haglund, (s)

Ewa-May Karlsson, (c), ordförande Tomas Nilsson, (m) Mathias Haglund, (s) arbets- och personalutskott 2012-06-04 1(23) Plats och tid Beslutande Stora sammanträdesrummet, Kommunkontoret, Vindeln, måndagen den 4 juni 2012, kl 08.00-11.35, 14.00-15.00 Ewa-May Karlsson, (c), ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott Innehåll Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 41 Godkännande av ärendelista 2018/1045 4 42 Månadsuppföljning januari - april 2018 2018/1165 5 43 Ansökan om investeringsbidrag 2018 2018/1117

Läs mer

Anslag / Bevis Justeringen har tillkännagetts genom anslag

Anslag / Bevis Justeringen har tillkännagetts genom anslag Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens fritids- och kulturutskott - delegering 2012-05-28 13 Plats och tid Gallejaur, klockan 08.00-13.00. Beslutande Marcus Lundberg (s), ordförande

Läs mer

Plats och tid Äppelkriget i kommunhuset, den 28 januari 2015, kl ANSLAG/BEVIS

Plats och tid Äppelkriget i kommunhuset, den 28 januari 2015, kl ANSLAG/BEVIS : Plats och tid Äppelkriget i kommunhuset, den, kl. 08.30 Beslutande Maria Mickelåker (C), ordförande Lotta Hedström (MP), 1:e vice ordförande Inger Åbonde (S), 2:e vice ordförande Övriga närvarande Se

Läs mer

2015-03-25 i samband med utbildning Morokulien. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 13-24 Ingrid Andersson

2015-03-25 i samband med utbildning Morokulien. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 13-24 Ingrid Andersson 1(14) Plats och tid Kommunstyrelsesalen kommunkontoret Charlottenberg kl 13.00-16.00 Beslutande Hans Nilsson (Hela Edas Lista) ordförande Björn Källman (Hela Edas Lista) Johanna Söderberg (C) Hans-Peter

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens budgetutskott 2013-12-17 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 09.00-11.40. Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Hans Unander (S) Ola Olin (V) Tom Martinsson (M) Christer Ahlén

Läs mer

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (-) Stig Gerdin (Alt) Peter Svensson (S) Gudrun Bengtsson (SD)

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (-) Stig Gerdin (Alt) Peter Svensson (S) Gudrun Bengtsson (SD) Kommunstyrelsens allmänna utskott Plats och tid A-salen kl. 09:00-11:50 Beslutande Ledamöter Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (-) Stig Gerdin (Alt) Peter Svensson (S) Gudrun Bengtsson (SD)

Läs mer

Kultur och Fritidsnämndens kontor

Kultur och Fritidsnämndens kontor 1(12) Plats och tid Kommunkontoret, Foxen, den 25 augusti, kl 16.30-18.30 (ajourn. kl 17.15-17.30) Beslutande Ledamöter Lars Jonehög, ordf, FP Mats Andersson, C Kristina Kristiansson, S Mårten Karlsson,

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare

Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare 1(6) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 15.30 18.00 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Ann Pettersson (M) tjg ers för Birgitta Jönsson (S) Fredrik Jönsson (C) ordf. Lennart Pettersson

Läs mer

Ylva Ivarsson (S) Einar Wängmark (S) Tomas Bolén (S) Pär Johansson (M) Kommunchef Christer Engström Sekreterare Monica Jonsson

Ylva Ivarsson (S) Einar Wängmark (S) Tomas Bolén (S) Pär Johansson (M) Kommunchef Christer Engström Sekreterare Monica Jonsson 1(7) Plats och tid Sammanträdesrum A, kl. 09:00-09:15 Beslutande Övriga närvarande Ledamöter Yoomi Renström (S), Ordförande Håkan Englund (S), 1:e vice ordförande Mikael Jonsson (M), 2:e vice ordförande

Läs mer

Marianne Kjellquist. Kommunledningskontoret. Ola Blomberg

Marianne Kjellquist. Kommunledningskontoret. Ola Blomberg Sammanträdesdatum Sida 0 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Vänersalen klockan 13.00-15.00 Beslutande Johan Abrahamsson (M) Ordförande, deltog ej 99 Christer Dalvik (MAP) 1: e vice ordförande Marianne

Läs mer

2011-11-10 2015-04-27 1 (11) Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum A, måndag 27 april, 2015, kl. 13.00 15.15. Beslutande

2011-11-10 2015-04-27 1 (11) Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum A, måndag 27 april, 2015, kl. 13.00 15.15. Beslutande 2011-11-10 2015-04-27 1 (11) Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum A, måndag 27 april, 2015, kl. 13.00 15.15. Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Yoomi Renström (S) Ordförande Mikael Jonsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(10) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(10) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(10) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13.30 15.30 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Lisa Dahlberg S Peter Landgren

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (6)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (6) Plats Lomma kommunhus, Önnerup Tid 2018-08-29, kl. 08:00-12:45 Sammanträdesdatum s. 1 (6) Beslutande Övriga deltagare Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Christian Idström (M) Remco Andersson (L) Lisa

Läs mer

Sammanträdesdatum NR ÄRENDE DNR. 1 Information om månadsrapporten "Vi är Kils kommun" KS 18/100

Sammanträdesdatum NR ÄRENDE DNR. 1 Information om månadsrapporten Vi är Kils kommun KS 18/100 KOMMUNSTYRELSEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2018-09-04 PLATS OCH TID Kommunhuset, lokal Nedre Fryken, tisdag 4 september 2018, 15.00 FÖREDRAGNINGSLISTA NR ÄRENDE DNR Val av justerare 1 Information om månadsrapporten

Läs mer

PROTOKOLL 1 (5)

PROTOKOLL 1 (5) PROTOKOLL 1 (5) 2016-09-13 Kommunstyrelsen Plats och tid Forumsalen, Campus Skellefteå, kl. 09.45 09.55 Beslutande Lorents Burman (S), ordförande Agneta Hansson (V) Andreas Löwenhöök (M), ej 404 Andreas

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid och plats 2018-09-12 - Kommunhuset klockan 13.30-16.05 (ajournering 15.00-15.50) Beslutande Övriga deltagande Carina Zachau (M) - ordförande Gunnar Edvardsson (KD) - förste vice ordförande Christer

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Innehåll Innehåll 30 Godkännande av ärendelista... 41 31 Budget 2017... 42 32 Statusrapport över pågående ärenden i barn- och utbildningsnämnden... 43 33 Ansökan om bidrag för Miljö & Naturboken... 44 34 Hur blir

Läs mer

Plats och tid Vindelnbostäder, Vindeln, onsdagen den 16 december 2015, kl. 1230-1430

Plats och tid Vindelnbostäder, Vindeln, onsdagen den 16 december 2015, kl. 1230-1430 2015-12-16 1(8) Plats och tid Vindelnbostäder, Vindeln, onsdagen den 16 december 2015, kl. 1230-1430 Beslutande Per-Anders Olsson, (s), ordförande Ulf-Peter Nilsson, (s) Annelie Bjurén, (s) Göran Dahl,

Läs mer

kl. 09.00-12.00 13.00-16.30, i Åmsele kl 18.30-21.00 Ewa-May Karlsson, (c), ordförande Christer Lundgren, (c)

kl. 09.00-12.00 13.00-16.30, i Åmsele kl 18.30-21.00 Ewa-May Karlsson, (c), ordförande Christer Lundgren, (c) 2013-02-26 1(20) Plats och tid Stora sammanträdesrummet, Kommunkontoret, Vindeln, tisdagen 26 februari 2013, kl. 09.00-12.00 13.00-16.30, i Åmsele kl 18.30-21.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (6)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (6) Sammanträdesdatum s. 1 (6) Plats Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 7 september 2016 kl. 08.00-12.50 Beslutande Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Christian Idström (M) Remco

Läs mer

Protokoll 1 (12) Se nästa sida. Annika Nilsson, sekreterare Marcus Willman, kommundirektör. Pierre Esbjörnsson (S) Jörgen Sjöslätt (C) Anslag/bevis

Protokoll 1 (12) Se nästa sida. Annika Nilsson, sekreterare Marcus Willman, kommundirektör. Pierre Esbjörnsson (S) Jörgen Sjöslätt (C) Anslag/bevis Protokoll 1 (12) Plats och tid Nils/Holger, kommunhuset i Skurup, 2016-11-16, kl. 18.00 18.15 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Annika Nilsson, sekreterare Marcus Willman, kommundirektör Justerade

Läs mer

Kommunfullmäktige Enligt sammanträdeslista, bilaga A

Kommunfullmäktige Enligt sammanträdeslista, bilaga A Sammanträdesdatum 18 Plats och tid Björnekullaskolan, Åstorp kl 19.00-20.30 Beslutande Enligt sammanträdeslista, bilaga A Övriga deltagare Yngve Olsson, ersättare Kjell Malmgren, ersättare Bertil Göransson,

Läs mer