Stora sammanträdesrummet, kommunhuset, Vindeln, 7 mars 2016, kl , lunch

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Stora sammanträdesrummet, kommunhuset, Vindeln, 7 mars 2016, kl , lunch"

Transkript

1 (22) Plats och tid Beslutande Stora sammanträdesrummet, kommunhuset, Vindeln, 7 mars 2016, kl , lunch Mathias Haglund, (s), ordförande Per-Anders Olsson, (s) Christer Lundgren, (c) Övriga deltagande Frida Hallgren, kommunsekreterare Per-Eric Magnusson, kommunchef Håkan Ahlman, ekonomichef, 40 Evelina Råberg, ekonom, 40 Erica Lundström, ekonom, 40 Eric Thorstensson, administrativ chef, 43 Göran Dahle, personalstrateg, Per Alfheim, VA-ingengör, 47-48, 53 Bo Granström, föreståndare simhallen, 55 Joachim Blomberg, VD Vindelnbostäder AB, Utses att justera Christer Lundgren, (c) Plats och tid Kommunkontoret, den 15 mars 2016, kl Sekreterare Frida Hallgren Paragrafer Ordförande Mathias Haglund Christer Lundgren Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Organ Sammanträdesdatum Anslaget sätts upp Förvaring av protokollet Kommunkontoret Anslaget tas ner Underskrift...

2 (22) Innehållsförteckning Förändring av kommunstyrelsens arbetsutskotts dagordning... 3 Bokslut Fördelning av det särskilda statsbidrag för mottagande av flyktingar... 6 Strategisk plan med budgetramar Handlingsplan bygdemedel Villkor och följder av otrygga anställningar... 9 Revidering av riktlinjer för uppvaktning av arbetstagare och förtroendevalda Tillägg till vattenföreskrifterna för Vindeln, Tvärålund, Hällnäs, Strycksele och Åmsele Ansökan om bidrag till Ottonträsk-Byssträsk vägsamfällighet Ansökan om bidrag för upprustning av väg, Tvärålunds Östra vägsamfällighet Återkallande av ändring av detaljplan, Sockenmagasinet 1:12 och Degerfors 31: Kollektivtrafikplan och trafikbeställning Beslutsattestanter kommunstyrelsen Projektansökan hos Fiskeområde Vindelälven Medborgarförslag, möjlighet att lämna mindre miljöfarligt hushållsavfall med återvinningsvagnarna Medborgarförslag, en anslagstavla i resecentrum där föreningar kan annonsera Simhallen Vindeln Utredning av potentiell nybyggnation av flerbostadshus i Tvärålunds tätort 21 Ansökan om tilläggsanslag för uppkomna underhållskostnader, AB Bubergsgården... 22

3 (22) 39 Dnr K Förändring av kommunstyrelsens arbetsutskotts dagordning Mathias Haglund, (s), frågar om ärendena Utredning av potentiell nybyggnation av flerbostadshus i Tvärålunds tätort och Ansökan om tilläggsanslag för uppkomna underhållskostnader, AB Bubergsgården kan behandlas på dagens sammanträde och finner att kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar så. Ordförande Mathias Haglund frågar om ärendet Medfinansiering URnära ideell förening kan utgår från dagens sammanträde och finner att arbetsutskottet beslutar så. Arbetsutskottets beslut Ärendena Utredning av potentiell nybyggnation av flerbostadshus i Tvärålunds tätort och Ansökan om tilläggsanslag för uppkomna underhållskostnader, AB Bubergsgården behandlas på kommunstyrelsens arbetsutskott den 7 mars Ärendet Medfinansiering URnära ideell förening utgår från kommunstyrelsens arbetsutskotts sammanträde den 7 mars 2016.

4 (22) 40 Dnr K Bokslut 2015 På kommunstyrelsens arbetsutskotts sammanträde den 7 mars 2016, informerar ekonomichef Håkan Ahlman om arbetet med Vindelns kommuns årsredovisning för verksamhetsåret Vindelns kommun redovisar ett prognostiserat resultat i bokslut 2015 motsvarande 0,1 mkr, vilket ska jämföras med ett budgeterat resultat på 2,1 mkr. I resultatet ingår återbetalningar från AFA till kommunen motsvarande 2,8 mkr och statligt stöd för flyktingsituationen motsvarande 2,8 mkr. Det generella statliga stödet är ett engångsbelopp på 11 mkr varav 2,8 mkr nyttjas 2015 och 8,2 mkr år Fördelningen mellan åren baseras på att kommunens kostnader för flyktingsituationen började öka betydligt från september Budgetavvikelse nämnder 2015 Tkr Budget helår Bokslut Prognos avvikelse augusti Budget avvikelse 2015 KS BUN SN MBN Finans Tot Kommunstyrelsen redovisar ett resultat för 2015 på 2,8 mkr bättre än budget. Resultatet i augustiprognosen var 0,1 mkr. Avvikelsen 2015 beror på budgeterade oförutsedda kostnader 1,5 mkr som inte nyttjades och lägre kostnader då personal som slutat inte ersattes under året. Barn- och utbildningsnämnden har ett resultat för 2015 som är 4,5 mkr sämre än budget. Socialnämnden redovisar ett resultat om 2,7 mkr sämre än budget. Miljö- och byggnadsnämnden uppvisar ett resultat enligt budget. Självfinansieringsgraden var vid årets slut 54,9 % i jämförelse med föregående år då den låg på 47,8 %. - Utkast bokslut 2015, den 7 mars 2016.

5 (22) Arbetsutskottets beslut Kommunchef Håkan Ahlman uppdras fortsätta arbetet med framtagandet av bokslutet för Vindelns kommun Bokslutet ska redovisas på kommunstyrelsens sammanträde den 22 mars 2016.

6 (22) 41 Dnr K Fördelning av det särskilda statsbidrag för mottagande av flyktingar Regeringen har beslutat att utbetala cirka 11 mkr till Vindelns kommun för ökade kostnader i samband med det ökade flyktingmottagandet. beslutade den 11 januari 2016, 5, att ge Kommunchef Per-Eric Magnusson i uppdrag att tillsammans med Vindelns kommuns ledningsgrupp ta fram ett förslag till prioriteringar av nyttjandet av det särskilda statsbidraget för mottagande av flyktingar. betonade även vikten av samordning inom området för flyktingmottagandet för att säkerställa ett så bra mottagande och nyttjande av resurser som möjligt. På kommunstyrelsens arbetsutskotts sammanträde den 7 mars 2016 informerar kommunchef Per-Eric Magnusson och administrativ chef Eric Thorstensson för förlaget till fördelning av det särskilda statsbidraget för mottagandet av flyktingar. - Ledningsgruppens förslag till fördelning, den 1 mars Sammanställning av ansökningar om bidrag, den 15 februari Bilaga till ansökningar om bidrag, den 11 februari Beslut kommunstyrelsens arbetsutskott, den 11 januari 2016, - Beslut kommunstyrelsens arbetsutskott, den 7 december 2015, Beslut kommunstyrelsen, den 17 december 2015, 242 Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen och kommunfullmäktige Förslaget till fördelning av det särskilda statsbidraget för mottagande av flyktingar godkänns. Kommunstyrelsens beslut gällande finansiering av nytt HVB-hem i Vindelns centralort, den 28 oktober 2015, 180, upphör att gälla. 5 mkr anvisas för uppförande av HVB-hemmet. Finansiering sker genom ianspråktagande av det särskilda statsbidraget för ökat asylmottagande med 4 mkr. Resterande täcks av socialnämndens bidrag för ensamkommande flyktingbarn.

7 (22) 42 Dnr K Strategisk plan med budgetramar Kommunstyrelsen beslutade den 17 december 2015, 234, att uppdra till tf kommunchef och Vindelns kommuns ledningsgrupp att ta fram ett förslag till ny budgetprocess för Vindelns kommun. En första redovisning av uppdraget beslutades att framföras på kommunstyrelsens arbetsutskotts sammanträde den 11 januari Kommunstyrelsen beslut den 26 januari 2016, 4, att uppdra till kommunstyrelsens arbetsutskott att ta fram förslag till direktiv som ska ligga till grund för framtagandet av en strategisk plan för Vindelns kommun. De politiska partierna har under ett par veckor givits möjlighet att göra inspel till strategi och prioriteringar i budget Budgetramar och inriktningar på strategi och prioriteringar ska behandlas av kommunstyrelsen den 22 mars Beslut ska fattas av kommunfullmäktige den 18 april På kommunstyrelsens arbetsutskotts sammanträde den 7 mars 2016 informerar ordförande Mathias Haglund, (s), om aktuellt arbete med framtagandet av den strategiska planen för Vindelns kommun. - Moderaternas inspel i budgetprocessen, den 7 mars Underlag till strategisk plan , den 29 januari Beslut kommunstyrelse, den 26 januari 2016, 4 - Beslut kommunstyrelsens arbetsutskott, den 11 januari 2016, 9 - Beslut kommunstyrelsen, den 17 december Storumans strategiska plan , den 17 december 2015 Arbetsutskottets beslut Informationen är delgiven.

8 (22) 43 Dnr K Handlingsplan bygdemedel Kommunen skall årligen lämna en handlingsplan till Länsstyrelsen om hur kommunen i grova drag planerar att använda bygdeavgiftsmedlen. Planen är ett underlag för Länsstyrelsens beslut och uppföljning av bygdeavgiftsmedlen. : - Tjänsteskrivelse Eric Thorstensson, den 23 februari 2016 Arbetsutskottet förslag till kommunstyrelsen Arbetsutskottet överlämnar ärendet till kommunstyrelsen utan eget förslag till beslut.

9 (22) 44 Dnr K Villkor och följder av otrygga anställningar Den 26 november 2015 inkom fackförbundet Kommunal i Vindelns kommun med en skrivelse gällande villkor och följder av otrygga anställningar. Kommunal Vindeln har sedan hösten 2015 jobbat med ett projekt med målet att minska antalet tidsbegränsade anställningar. Projektet har varit avgränsat till socialförvaltningen och projektet är nu sammanställt i en rapport Är det här okej som beskriver villkor och följder av otrygga anställningar. beslutade den 11 januari 2016, 10, att ge kommunchef Per-Eric Magnusson i uppdrag att utreda hur Vindelns kommun kan minska antalet tidsbegränsade anställningar. På kommunstyrelsens arbetsutskotts sammanträde den 7 mars 2016 informerar personalstrateg Göran Dahle om den utredningen om hur Vindelns kommun kan minska antalet tidsbegränsade anställningar. - Tjänsteskrivelse, Göran Dahle, den 1 mars Beslut kommunstyrelsens arbetsutskott den 11 januari 2016, 10 - Rapport Är det här okej, den 26 november Arbetsutskottets beslut Informationen är delgiven.

10 (22) 45 Dnr K Revidering av riktlinjer för uppvaktning av arbetstagare och förtroendevalda beslutade den 6 oktober 2008, 164, att anta förslaget till revidering av riktlinjerna för uppvaktning av arbetstagare och förtroendevalda. Riktlinjer har inte revideras sedan 2008 och det finns därför ett behov av översyn av nuvarande riktlinjer. - Riktlinjer för uppvaktning av arbetstagare och förtroendevalda, Arbetsutskottets beslut Kommunchef Per-Eric Magnusson uppdras ta fram ett förslag till revidering av riktlinjer för uppvaktning av arbetstagare och förtroendevalda i Vindelns kommun. Förslaget till revidering ska redovisas till kommunstyrelsens arbetsutskott den 30 maj 2016.

11 (22) 46 Dnr K Tillägg till vattenföreskrifterna för Vindeln, Tvärålund, Hällnäs, Strycksele och Åmsele Enligt de föreskrifter som införts till skydd för kommunens vattentäkter kan fastighetsägare inom vattenskyddsområdena, i vissa fall bli tvungna att söka tillstånd för att utföra vissa åtgärder på de delar av fastigheterna som ligger inom skyddsområden. Handläggning av tillståndsansökningar utförs i de flesta fall av Miljö- och byggnadsnämnden som tar ut en handläggningsavgift i enlighet med fastställd taxa inom miljöbalkens område. Under samrådsprocesserna har framkommit synpunkter från fastighetsägarna att de inte anser det skäligt att behöva betala avgifter för sådana tillstånd när det är kommunen som bedriver verksamheten som skyddas av bestämmelserna. - Tjänsteskrivelse, Eric Thorstensson den 22 februari 2016 Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen och kommunfullmäktige I skyddsföreskrifterna för, Vindeln, Tvärålund, Hällnäs, Strycksele och Åmsele införs följande tillägg: Avgifter för handläggning av tillstånd enligt skyddsföreskrifterna ska betalas av huvudmannen för vattentäkten. Det gäller avgifter för tillstånd som uppkommer till följd av skyddsföreskrifterna rörande skogs- och jordbruk inom primär och sekundärt område. Det gäller inte övriga avgifter för tillstånd eller anmälan enligt miljöbalken.

12 (22) 47 Dnr K Ansökan om bidrag till Ottonträsk-Byssträsk vägsamfällighet Ottonträsk-Granö-Byssträsk vägsamfällighet har den 15 januari 2016, ansökt om bidrag för upprustning av hängbrokonstruktionen över Umeälven i Granö samhälle. Ansökan uppfyller kraven för kommunalt bidrag. Trafikverket har beräknat kostnaden till kronor och beviljat ett bidrag på 70 %, vilket motsvarar kronor. Det kommunala bidraget blir kronor. Av budgeterade medel kronor är under år kronor intecknade. - Tjänsteskrivelse Per Alfheim, den 2 februari Ansökan Ottonträsk Granö Byssträsk vägsamfällighet, den 15 januari 2016 Arbetsutskottets beslut Ärendet återremitteras till förvaltningen för att ta fram tydligare kriterier för prioriteringar av utbetalningar av bidrag enligt regelverket för bidrag för upprustning av enskilda vägar. Uppdraget ska redovisas på kommunstyrelsens arbetsutskotts sammanträde den 4 april 2016.

13 (22) 48 Dnr K Ansökan om bidrag för upprustning av väg, Tvärålunds Östra vägsamfällighet Tvärålunds Östra Vägsamfällighet har den 10 februari ansökt om bidrag för upprustning av väg Ansökan uppfyller kraven för kommunalt bidrag. Trafikverket kostnadsberäknade insatsen till kronor och har beviljat ett bidrag på 70 %, motsvarande kronor. Kommunala bidraget blir kronor. Av budgeterade medel på kronor per år är allt intecknat till och med återstår kronor per den 22 februari Tjänsteskrivelse Per Alfheim, den 22 februari Ansökan från Tvärålunds östra vägsamfällighet, den 10 februari 2016 Arbetsutskottets beslut Ärendet återremitteras till förvaltningen för att ta fram tydligare kriterier för prioriteringar av utbetalningar av bidrag enligt regelverket för bidrag för upprustning av enskilda vägar. Uppdraget ska redovisas på kommunstyrelsens arbetsutskotts sammanträde den 4 april 2016.

14 (22) 49 Dnr K Återkallande av ändring av detaljplan, Sockenmagasinet 1:12 och Degerfors 31:1 Kommunstyrelsen uppdrog den 22 januari 2013, 24, till Miljö och Byggnadsnämnden att göra en ändring av detaljplanen för fastigheterna Sockenmagasinet 12 och Degerfors 31:1. Ändringen innebar att detaljplanen skulle anpassas till Vindelnbostäder AB:s byggplaner. Vindelnbostäder AB:s planerade nyproduktion på Sockenmagasinet kommer i huvudsak att kunna ske enligt befintlig detaljplanen. Vindelnbostäder har efter kommunstyrelsens beslut den 22 januari 2013, begärt en detaljplaneändring för produktion av ett 4-8 våningshus på fastigheten Apotekaren 2,3 och 5. - Tjänsteskrivelse Eric Thorstensson, den 20 februari 2016 Arbetsutskottet förslag till kommunstyrelsen Kommunstyrelsen meddelar Miljö- och byggnadsnämnden att det inte längre är aktuellt att ändra detaljplanen för Sockenmagasinet 12 och Degerfors 31:1. Därmed återkallas uppdraget.

15 (22) 50 Dnr K Kollektivtrafikplan och trafikbeställning 2016 Innan mars månads utgång ska samtliga kommuners trafikbeställningar i Västerbotten län vara inlämnade till kollektivtrafikmyndigheten i Västerbotten. Kollektivtrafikplanerna i Västerbottens kommuner innehåller beskrivningar av kollektivtrafikens uppbyggnad i den aktuella kommunen och i länet, kommunens mål med kollektivtrafiken, vilka åtgärder som ska genomföras för att uppnå eller komma närmare målen samt vilken kollektivtrafik som kommunen erbjuder. - Kollektivtrafikplan , den 1 mars 2016 Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen Förslaget till kollektivtrafikplan antas.

16 (22) 51 Dnr K Beslutsattestanter kommunstyrelsen 2016 Kommunstyrelsen skall årligen besluta om vilka som är budgetansvariga och därmed har rätt att attestera fakturor och lönekostnader på driftbudgeten. Kommunstyrelse ska även besluta om vilka som har ansvaret för investeringsobjekten Förslag till beslutsattestanter kommunstyrelsen 2016, den 29 februari Tjänsteskrivelse Eric Thorstensson, den 29 februari 2016 Arbetsutskottet förslag till kommunstyrelsen Kommunstyrelsens beslutsattestanter för verksamhetsåret 2016 fastställs enligt förslaget daterat den 29 februari 2016.

17 (22) 52 Dnr K Projektansökan hos Fiskeområde Vindelälven Under förra målperioden för Europeiska unionens fiskerifond, , var Vindelns kommun huvudman för Fiskeområde Vindelälven som var ett Leaderliknande projekt med ca 20 underprojekt. Utöver detta var kommunen huvudman för ytterligare 5 stora projekt med anknytning till fiske. Idag drivs Leaderområdet Fiskeområde Vindelälven med en ideell förening som huvudman. Föreningens kansli är placerat i Vindelns kommunhus tillsammans med Biofärsområdets kansli. I den kommande 7-års perioden finns 10,5 mkr som området tilldelats till olika projekt för att genomföra den strategi som upprättats. Dessa projekt förväntas sökas och genomföras av externa organisationer som till exempel förening, kommun, universitet mfl. Förslaget till projektupplägg för Fiskeområde Vindelälven ser ut enligt följande: Projekttid: 3 år Budget: ca 1,2 mkr Personal: anställd projektledare på 50 % Finansiering: Fiskeområde Vindelälven 100 %. (Det vill säga ingen kostnad för kommunen som projektägare.) - Tjänsteskrivelse Stig Westerberg, den 1 mars 2016 Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen Vindelns kommun ansöker om ett samverkansprojekt, hos Fiskeområde Vindelälven. Projektet skulle svara väl mot det som efterfrågas i strategin gällande ett fortsatt samarbete mellan parterna i Stornorrforsfrågorna. Projektet skulle till stor del gå ut på att samordna parterna och driva processen vidare i den meningen att fortsatta åtgärder för fiskvandring blir genomförda.

18 (22) 53 Dnr K Medborgarförslag, möjlighet att lämna mindre miljöfarligt hushållsavfall med återvinningsvagnarna Vindeln kommun har två stycken källsorteringsvagnar som körs runt till byarna som inte har någon återvinningscentral. Ett antal medborgarförslag har inkommit, bland annat från medborgare från Slipstenssjön, Strycksele, Ekorrträsk, Sjöbotten, Degernäs, Storsävarträsk och Vindel-Ånäset med önskemål om att återinföra möjligheten att lämna mindre miljöfarligt avfall i återvinningsvagnarna i Vindelns kommun. Lagstiftningen har skärpts när det gäller transport av farligt gods och avfall. Det innebär att farligt avfall måste sorteras och läggas i godkända behållare, vilket innebär att nya vagnar måste införskaffas. Personalen måste också utbildas. - Tjänsteskrivelse Per Alfheim, den 26 februari Beslut kommunfullmäktige den - Medborgarförslag, Vindeln-Ånäsets byalag, 24 november Medborgarförslag, Ekorrträsk Byaförening, 26 november Medborgarförslag, Storsävarträsk, den 26 januari Medborgarförslag, Strycksele Byaförening, den 26 januari Medborgarförslag, Slipstenssjön, den 30 oktober 2015 Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen Medborgarförslaget avslås på grund av att kostnaden skulle bli alltför hög.

19 (22) 54 Dnr K Medborgarförslag, en anslagstavla i resecentrum där föreningar kan annonsera Den 28 november 2014 inkom Sten Eriksson, ordförande i EFS missionsförening i Vindelns kommun tillsammans med övriga kyrkor i kommunen med ett medborgarförslag. Medborgarförslaget innehåller ett önskemål om att kommunen kunde anordna en anslagstavla på väggen till resecentrum i Vindelns centralort där föreningar i kommun kan annonsera om sina verksamheter. - Medborgarförslag, den 28 november Beslut från kommunfullmäktige, den 23 februari Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen Medborgarförslaget avslås. Föreningar hänvisas till att använda de befintliga anslagstavlorna i Vindelns kommun.

20 (22) 55 Dnr K Simhallen Vindeln Arbetsutskottets beslutade den 8 februari 2016, 27, att ge VD för Vindelnbostäder AB, Joachim Blomberg i uppdrag att: - undersöka vad den uppskattade totala kostnaden beräknas bli för en nybyggnation av en simhall med en simbassäng motsvarande 12,5 x 25 m eller 21 x 25 m samt vad den totala kostnaden blir för en renovering av den nuvarande simhallen. - undersöka förutsättningarna för att bygga och driva en nybyggd simhall i Vindelns kommun - utreda vad som kan göras med de befintliga simhallslokalerna om en nybyggnation skulle bli verklighet - undersöka förutsättningarna för att samverka med andra kommuner för att göra gemensamma renoverings- eller nybyggnationsinsatser av simhallarna i några av länets kommuner. Utredningen ska redovisas till kommunstyrelsen under våren På kommunstyrelsens arbetsutskotts sammanträde den 7 mars 2016 informerar VD för Vindelnbostäder AB Joachim Blomberg om delar av uppdraget som kommunstyrelsens arbetsutskott beslutade om den 8 februari 2016, Beslut kommunstyrelsens arbetsutskott den 8 februari 2016, 27 - Beslut kommunstyrelsens arbetsutskott den 11 januari 2016, 16 - Tjänsteskrivelse, Joachim Blomberg, den 7 mars Arbetsutskottets beslut VD för Vindelnbostäder AB, Joachim Blomberg uppdras fortsätta arbetet med uppdraget som kommunstyrelsens arbetsutskott beslutade om den 8 februari 2016, 27. Uppdragen ska redovisas till kommunstyrelsens arbetsutskott den 4 april 2016.

21 (22) 56 Dnr K Utredning av potentiell nybyggnation av flerbostadshus i Tvärålunds tätort Ordföranden Mathias Haglund, (s), väcker ärendet Utredning av potentiell nybyggnation av flerbostadshus i Tvärålunds tätort. Arbetsutskottets beslut VD för Vindelns bostäder AB, Joachim Blomberg uppdras undersöka förutsättningarna för att på något sätt genomföra en nybyggnation av ett flerbostadshus i Tvärålunds tätort. Utredningen bör genomföras i samråd med byaföreningen i Tvärålund. En första redovisning av utredningen ska lämnas till kommunstyrelsens arbetsutskott den 30 maj 2016.

22 (22) 57 Dnr K Ansökan om tilläggsanslag för uppkomna underhållskostnader, AB Bubergsgården AB Bubergsgården, genom ordförande ansöker om bidrag för att täcka bolagets kostnader för reparationer av maskiner och inventarier under hösten Bidraget som söks uppgår till kr. - Ansökan om tilläggsanslag, den 9 februari Tjänsteskrivelse, Eric Thorstensson, den 25 februari Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen Ansökan avslås. AB Bubergsgården har balanserade vinstmedel enligt bokslut 2014 på Det innebär att bolaget klarar att själv hantera en förlust i storleksordningen kr. Kommunen höjde checkräkningskrediten för bolaget under Bolaget bör därför inte ha likviditetsproblem med att hantera förlusten.

Beslutande Mathias Haglund, (s), ordförande Marcus Gunnarsson, (c), tj ers. Dan Oskarsson, (s) Tomas Nilsson, (m), 36-45, 47-57

Beslutande Mathias Haglund, (s), ordförande Marcus Gunnarsson, (c), tj ers. Dan Oskarsson, (s) Tomas Nilsson, (m), 36-45, 47-57 2016-03-22 1(27) Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunhuset Vindeln, 22 mars 2016, kl 09.00-16.15, ajournering för lunch kl. 12.00 13.00, ajournering 14.15-14.30 Beslutande Mathias Haglund, (s),

Läs mer

Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunhuset Vinden, den 8 februari, kl , , lunch kl

Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunhuset Vinden, den 8 februari, kl , , lunch kl 2016-02-08 1(16) Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunhuset Vinden, den 8 februari, kl. 08.30 14.00, 16.30 16.45, lunch kl. 12.05 13.00 Beslutande Mathias Haglund, (s), ordförande Per-Anders Olsson,

Läs mer

Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunhuset, Vindeln, den 17 augusti 2015, kl

Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunhuset, Vindeln, den 17 augusti 2015, kl 2015-08-17 1(18) Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunhuset, Vindeln, den 17 augusti 2015, kl. 08.00 12.30 Beslutande Mathias Haglund, (s), ordförande Per-Anders Olsson, (s) Christer Lundgren,

Läs mer

Plats och tid Stora sammanträdesrummet, Kommunhuset Vindeln, den 30 maj 2016, kl , ajournering för lunch kl

Plats och tid Stora sammanträdesrummet, Kommunhuset Vindeln, den 30 maj 2016, kl , ajournering för lunch kl 2016-05-30 1(20) Plats och tid Stora sammanträdesrummet, Kommunhuset Vindeln, den 30 maj 2016, kl 08.30-15.00, ajournering för lunch kl. 12.00-13.00 Beslutande Mathias Haglund, (s), ordförande Per-Anders

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, Vindelns kommun, 16 december 2014, kl. 10.00 12.00

Plats och tid Kommunkontoret, Vindelns kommun, 16 december 2014, kl. 10.00 12.00 2014-12-16 1(16) Plats och tid Kommunkontoret, Vindelns kommun, 16 december 2014, kl. 10.00 12.00 Beslutande Ewa-May Karlsson, (c), ordförande 174-177, 179-187 Christer Lundgren, (c), ordförande 178 Marianne

Läs mer

Stora sammanträdesrummet, Tisdagen den 19 april 2016, kl , ajournering för lunch, kl

Stora sammanträdesrummet, Tisdagen den 19 april 2016, kl , ajournering för lunch, kl 2016-04-19 1(17) Plats och tid Stora sammanträdesrummet, Tisdagen den 19 april 2016, kl 09.00-15.30, ajournering för lunch, kl. 12.05-13.00 Beslutande Mathias Haglund, (s), ordförande Christer Lundgren,

Läs mer

Plats och tid Hotell Forsen, Vindeln, torsdagen den 22 oktober 2015, kl

Plats och tid Hotell Forsen, Vindeln, torsdagen den 22 oktober 2015, kl 2015-10-22 1(7) Plats och tid Hotell Forsen, Vindeln, torsdagen den 22 oktober 2015, kl. 11.50 14.30 Beslutande Per-Anders Olsson, (s), ordförande Ulf-Peter Nilsson, (s) Annelie Bjurén, (s) Dan-Olov Andersson,

Läs mer

Plats och tid Stora sammanträdesrummet, Kommunhuset Vindeln, den 17 december kl , lunch kl

Plats och tid Stora sammanträdesrummet, Kommunhuset Vindeln, den 17 december kl , lunch kl 2015-12-17 1(23) Plats och tid Stora sammanträdesrummet, Kommunhuset Vindeln, den 17 december kl. 09.00 15.30, lunch kl. 12.20 13.20 Beslutande Mathias Haglund, (s) Chriser Lundgren, (c) Dan Oskarsson,

Läs mer

Beslutande Britt-Louise Eriksson, (s), ordförande Simon Karström, (c)

Beslutande Britt-Louise Eriksson, (s), ordförande Simon Karström, (c) 2016-03-17 1(14) Plats och tid Vindelns kommun, kommunkontoret, stora sammanträdesrummet, torsdagen den 17 mars 2016, kl 08.30-14.40, lunch kl. 11.50-13.00 Beslutande Britt-Louise Eriksson, (s), ordförande

Läs mer

Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunkontoret, Vindeln, den 8 januari 2015 kl. 08.30-11.50

Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunkontoret, Vindeln, den 8 januari 2015 kl. 08.30-11.50 2015-01-08 1(23) Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunkontoret, Vindeln, den 8 januari 2015 kl. 08.30-11.50 Beslutande Mathias Haglund, (s), ordförande Christer Lundgren, (c) Dan Oskarsson, (s)

Läs mer

Plats och tid Forsströmska gården, Vindeln, torsdagen den 3 september 2015, kl. 08.00 11.15

Plats och tid Forsströmska gården, Vindeln, torsdagen den 3 september 2015, kl. 08.00 11.15 2015-09-03 1(12) Plats och tid Forsströmska gården, Vindeln, torsdagen den 3 september 2015, kl. 08.00 11.15 Beslutande Per-Anders Olsson, (s), ordförande Göran Dahl, (s) Annelie Bjurén, (s) Dan-Olov Andersson,

Läs mer

Stora sammanträdesrummet, Kommunkontoret, Vindeln, måndagen den 8 april 2013, kl 08.30-15.00

Stora sammanträdesrummet, Kommunkontoret, Vindeln, måndagen den 8 april 2013, kl 08.30-15.00 2013-04-08 1(10) Plats och tid Beslutande Stora sammanträdesrummet, Kommunkontoret, Vindeln, måndagen den 8 april 2013, kl 08.30-15.00 Ewa-May karlsson, (c), ordförande Tomas Nilssson, (m) Mathias Haglund,

Läs mer

Ewa-May Karlsson, (C), ordförande Tomas Nilsson, (M) 215-217, 219-232 Mathias Haglund, (S)

Ewa-May Karlsson, (C), ordförande Tomas Nilsson, (M) 215-217, 219-232 Mathias Haglund, (S) 2014-11-10 1(21) Plats och tid Kommunkontoret, Vindeln, Stora sammanträdesrummet, den 10 november år 2014. kl. 8.00-12.00 Beslutande Ewa-May Karlsson, (C), ordförande Tomas Nilsson, (M) 215-217, 219-232

Läs mer

Frida Hallgren, sekreterare Joachim Blomberg, VD Vindelnbostäder AB ... Sekreterare Frida Hallgren Paragrafer 38-51

Frida Hallgren, sekreterare Joachim Blomberg, VD Vindelnbostäder AB ... Sekreterare Frida Hallgren Paragrafer 38-51 2014-12-17 1(17) Plats och tid 17 december 2014, kl. 11.30-15.45 Beslutande Stefan Nordström, ordförande Janne Noren, (c) Per-Anders Olsson, (s) Göran Dahl, (s) Annelie Bjurén, (s) Övriga deltagande Frida

Läs mer

Vindelns kommun, kommunhuset, stora sammanträdesrummet, den 17 februari 2016, kl , lunch kl

Vindelns kommun, kommunhuset, stora sammanträdesrummet, den 17 februari 2016, kl , lunch kl 2016-02-17 1(21) Plats och tid Vindelns kommun, kommunhuset, stora sammanträdesrummet, den 17 februari 2016, kl. 08.50-14.45, lunch kl. 12.00 13.00 Beslutande Britt-Louise Eriksson, (s), ordförande Simon

Läs mer

Plats och tid Älvbackens sammanträdesrum, Vindeln, måndagen den 26 oktober 2015, kl

Plats och tid Älvbackens sammanträdesrum, Vindeln, måndagen den 26 oktober 2015, kl 2015-10-26 1(18) Plats och tid Älvbackens sammanträdesrum, Vindeln, måndagen den 26 oktober 2015, kl. 08.30 13.00 Beslutande Mathias Haglund, (s), ordförande Per-Anders Olsson, (s) Christer Lundgren, (c)

Läs mer

Beslutande Mathias Haglund, (s) Christer Lundgren, (c) Frida Hallgren, kommunsekreterare Per-Eric Magnusson, kommunchef ...

Beslutande Mathias Haglund, (s) Christer Lundgren, (c) Frida Hallgren, kommunsekreterare Per-Eric Magnusson, kommunchef ... 2015-06-22 1(8) Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunhuset, Vindeln, måndagen den 22 juni 2015, kl. 08.00 09.30 Beslutande Mathias Haglund, (s) Christer Lundgren, (c) Dan Oskarsson, (s) Marianne

Läs mer

Plats och tid Forum, Vindelns kommun, måndagen den 18 februari, kl , ajournering, kl

Plats och tid Forum, Vindelns kommun, måndagen den 18 februari, kl , ajournering, kl 2016-04-18 1(25) Plats och tid Forum, Vindelns kommun, måndagen den 18 februari, kl 13.00 15.45, ajournering, kl. 14.50 15.00 Beslutande Göran Dahl, (s), ordförande Christer Lundgren, (c) Mathias Haglund,

Läs mer

Ewa-May Karlsson, (c), ordförande Tomas Nilsson, (m) Simon Karström, (fp) Paul Redstig, (m) Marianne Hörnberg, (c) Christer Jonsson, (kd)

Ewa-May Karlsson, (c), ordförande Tomas Nilsson, (m) Simon Karström, (fp) Paul Redstig, (m) Marianne Hörnberg, (c) Christer Jonsson, (kd) 2013-08-27 1(12) Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunkontoret, den 27 augusti 2013, kl 15.30-17.20 Beslutande Ewa-May Karlsson, (c), ordförande Tomas Nilsson, (m) Simon Karström, (fp) Paul Redstig,

Läs mer

Joachim Blomberg, VD Vindelnbostäder AB Anna Sandgren, sekreterare ... Sekreterare Anna Sandgren Paragrafer 9-18

Joachim Blomberg, VD Vindelnbostäder AB Anna Sandgren, sekreterare ... Sekreterare Anna Sandgren Paragrafer 9-18 2016-03-10 1(12) Plats och tid Hotell Forsen, Vindeln, den 10 mars 2016, kl. 11.45-14.15 Beslutande Per-Anders Olsson, ordf, (s) Dan Andersson, (s), tjänstgörande ers Annelie Bjurén, (s) Jan-Eric Norén,

Läs mer

Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset, Vindeln, den 15 oktober 2015, kl , , lunch

Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset, Vindeln, den 15 oktober 2015, kl , , lunch 2015-10-15 1(18) Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset, Vindeln, den 15 oktober 2015, kl. 08.30 12.00, 13.00 14.30, lunch 12.00 13.00 Beslutande Britt-Louise Eriksson, (s) Simon Karström,

Läs mer

Plats och tid Kommunhuset, stora sammanträdesrummet den 18 september kl Sekreterare Maria Höglund Paragrafer 28-37

Plats och tid Kommunhuset, stora sammanträdesrummet den 18 september kl Sekreterare Maria Höglund Paragrafer 28-37 2014-09-18 1(12) Plats och tid Kommunhuset, stora sammanträdesrummet den 18 september kl 9-12 Beslutande Stefan Nordström (m), ordförande Janne Norén (c) Helena Lundgren (c), tj ersättare Staffan Nygren

Läs mer

Dnr K-2015-45 Information om vattenråd 10

Dnr K-2015-45 Information om vattenråd 10 2015-03-25 3(22) Dnr K-2015-45 Information om vattenråd 10 På kommunstyrelsen sammanträde den 25 mars kommer Greger Jonsson och informerar om vattenråd 10. 2015-03-25 4(22) Dnr K-2014-23 Bokslut 2014 Sammanfattning

Läs mer

Beslutande Göran Dahl, (s) Christer Lundgren, (c) Frida Hallgren, kommunsekreterare

Beslutande Göran Dahl, (s) Christer Lundgren, (c) Frida Hallgren, kommunsekreterare 2015-09-21 1(5) Plats och tid Forum, Vindeln, den 21 september 2015. Beslutande Göran Dahl, (s) Christer Lundgren, (c) Dan-Olov Andersson, (s), tj ers Marianne Hörnberg, (c) Dan Oskarsson, (s) Caroline

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbets- och personalutskott 2012-06-29 1(12)

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbets- och personalutskott 2012-06-29 1(12) arbets- och personalutskott 2012-06-29 1(12) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Stora sammanträdesrummet, Kommunkontoret, Vindeln, tisdagen den 29 juni 2012, kl. 15.00-16.15 Ewa-May Karlsson, (c),

Läs mer

Plats och tid Granö Beckasin, onsdag den 17 december 2014, kl

Plats och tid Granö Beckasin, onsdag den 17 december 2014, kl 2014-12-17 1(11) Plats och tid Granö Beckasin, onsdag den 17 december 2014, kl. 09.30 11.30 Beslutande Christer Lundgren (c ) ordförande Mats Ekman (c) Dan Oskarsson (s) Annelii Andersson (s) Britt-Louise

Läs mer

Vindeln Utveckling, utskott för näringslivsfrågor (7)

Vindeln Utveckling, utskott för näringslivsfrågor (7) utskott för näringslivsfrågor 2010-03-30 1(7) Plats och tid Tisdagen den 30 mars 2010, Lilla Sammanträdesrummet, Kommunkontoret i Vindeln, kl 13.00-14.10, 15.10-15.45 Beslutande Övriga deltagande Tomas

Läs mer

Plats och tid Forsströmska huset, tisdagen den 12 april 2016, kl Joachim Blomberg, VD Vindelnbostäder AB Anns Sandgren, sekreterare ...

Plats och tid Forsströmska huset, tisdagen den 12 april 2016, kl Joachim Blomberg, VD Vindelnbostäder AB Anns Sandgren, sekreterare ... 2016-04-12 1(12) Plats och tid Forsströmska huset, tisdagen den 12 april 2016, kl 08.30-11.30 Beslutande Per-Anders Olsson, (s) ordförande Ulf-Peter Nilsson, (s) Göran Dahl, (s) Jan-Erik Norén, (c) Roger

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 15 december 2008 kl. 08:15-13:40 samt kl. 15:10-16:10. Sven-Erik Sjölund (s) Ersättare för Stig Jonsson (s)

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 15 december 2008 kl. 08:15-13:40 samt kl. 15:10-16:10. Sven-Erik Sjölund (s) Ersättare för Stig Jonsson (s) NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (9) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 15 december 2008 kl. 08:15-13:40 samt kl. 15:10-16:10. Beslutande Stig Eng (c) Ordförande

Läs mer

Plats och tid Kommunhuset, stora sammanträdesrummet den 15 maj kl Sekreterare Maria Höglund Paragrafer 15-27

Plats och tid Kommunhuset, stora sammanträdesrummet den 15 maj kl Sekreterare Maria Höglund Paragrafer 15-27 2014-05-15 1(15) Plats och tid Kommunhuset, stora sammanträdesrummet den 15 maj kl 13.00-15.30 Beslutande Stefan Nordström (m), ordförande Janne Norén (c) Per-Uno Bergner (c) Per-Anders Olsson (s) Göran

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, Vindelns kommun, 25 november 2014, kl. 10.00 12.00. Beslutande Tomas Nilsson, (m), ordförande Mathias Haglund, (s)

Plats och tid Kommunkontoret, Vindelns kommun, 25 november 2014, kl. 10.00 12.00. Beslutande Tomas Nilsson, (m), ordförande Mathias Haglund, (s) 2014-11-25 1(18) Plats och tid Kommunkontoret, Vindelns kommun, 25 november 2014, kl. 10.00 12.00 Beslutande Tomas Nilsson, (m), ordförande Mathias Haglund, (s) Christer Lundgren, (c) Lena Malm, (s) Marianne

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 3 april 2008 kl. 08:15-12:25. Eva Engström Sekreterare. Kommunkontoret i Bergsjö

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 3 april 2008 kl. 08:15-12:25. Eva Engström Sekreterare. Kommunkontoret i Bergsjö NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (7) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 3 april 2008 kl. 08:15-12:25. Beslutande Stig Eng (c) Ordförande Monica Olsson (s)

Läs mer

Plats och tid Forum, Vindeln, måndagen den 22 september 2014, kl Beslutande Christer Jonsson, (kd), ordförande Mathias Haglund, (s)

Plats och tid Forum, Vindeln, måndagen den 22 september 2014, kl Beslutande Christer Jonsson, (kd), ordförande Mathias Haglund, (s) 2014-09-22 1(18) Plats och tid Forum, Vindeln, måndagen den 22 september 2014, kl 13.00-15.25 Beslutande Christer Jonsson, (kd), ordförande Mathias Haglund, (s) Birgita Sigfridsson, (c) Dan Oskarsson,

Läs mer

Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kommmunkontoret i Vindeln den 8 december kl

Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kommmunkontoret i Vindeln den 8 december kl 2014-12-08 1(23) Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kommmunkontoret i Vindeln den 8 december kl. 08.00-12.00 Beslutande Ewa-May Karlsson, (c), ordförande 233-237, 239-253 Jeanette Knutstam, (m) tj

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret Vindeln, stora sammanträdesrummet, fredagen den 20 februari 2015, kl 08 30-15 10. Ajournering för lunch 12 10-13 00.

Plats och tid Kommunkontoret Vindeln, stora sammanträdesrummet, fredagen den 20 februari 2015, kl 08 30-15 10. Ajournering för lunch 12 10-13 00. 2015-02-20 1(15) Plats och tid Kommunkontoret Vindeln, stora sammanträdesrummet, fredagen den 20 februari 2015, kl 08 30-15 10. Ajournering för lunch 12 10-13 00. Beslutande Britt-Louise Eriksson (s) ordförande

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 30 oktober 2007 kl. 08:15-12:35.

Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 30 oktober 2007 kl. 08:15-12:35. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (5) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 30 oktober 2007 kl. 08:15-12:35. Beslutande Stig Eng (c) Ordförande Sven-Åke Eriksson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (13)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (13) Sammanträdesdatum s. 1 (13) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl. 08:30 10:20 Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt Hjertqvist (L) Lena Forsberg (M) Anders Widesjö

Läs mer

Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (V) Rolf Mårtensson (M) Rickard Andersson (S) Ola Lorentzson (SD)

Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (V) Rolf Mårtensson (M) Rickard Andersson (S) Ola Lorentzson (SD) 1(12) Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 12.00 Beslutande Ledamöter Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (V) Rolf Mårtensson (M) Rickard Andersson (S) Ola Lorentzson (SD) Övriga närvarande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (6)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (6) Plats Lomma kommunhus, Sammanträdesrum Önnerup Tid 2019-10-15, kl. 08:03-10:58 Sammanträdesdatum s. 1 (6) Beslutande Övriga deltagare Susanne Borgelius (M) Charlott Enocson (M) Pia Johnson (S) Christian

Läs mer

Marianne Kjellquist. Kommunledningskontoret. Ola Blomberg

Marianne Kjellquist. Kommunledningskontoret. Ola Blomberg Sammanträdesdatum Sida 0 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Vänersalen klockan 13.00-15.00 Beslutande Johan Abrahamsson (M) Ordförande, deltog ej 99 Christer Dalvik (MAP) 1: e vice ordförande Marianne

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret Vindeln, stora sammanträdesrummet, torsdagen den 12 maj 2016, kl , lunch

Plats och tid Kommunkontoret Vindeln, stora sammanträdesrummet, torsdagen den 12 maj 2016, kl , lunch 2016-05-12 1(23) Plats och tid Kommunkontoret Vindeln, stora sammanträdesrummet, torsdagen den 12 maj 2016, kl 08 30-14 25, lunch 12 00-13 00. Beslutande Britt-Louise Eriksson (s) ordförande Simon Karström

Läs mer

Åke Strandgren (c) Jesper Arnfjell (kd) tjg ersättare Maria Svensson (s) Dan-Olov Andersson (s) tjg ersättare Elli-Marie Lundgren (m) tjg ersättare

Åke Strandgren (c) Jesper Arnfjell (kd) tjg ersättare Maria Svensson (s) Dan-Olov Andersson (s) tjg ersättare Elli-Marie Lundgren (m) tjg ersättare 2014-10-23 1(17) Plats och tid Kommunkontoret, Vindeln, stora sammanträdesrummet, torsdagen den 23 oktober 2014, kl 08 00-16 15. Ajournering för lunch 12 15-13 15. Beslutande Birgita Sigfridsson (c) ordförande

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 26 mars 2013 kl. 08:15-11:50.

Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 26 mars 2013 kl. 08:15-11:50. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (10) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 26 mars 2013 kl. 08:15-11:50. Beslutande Stig Eng (C) Ordförande Monica Olsson (S)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (11)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (11) Plats Lomma kommunhus, Önnerup Tid 2018-01-31, kl. 07:58-12:26 Sammanträdesdatum s. 1 (11) Beslutande Övriga deltagare Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Remco Andersson (L) Lisa Bäck (S) Claes Hedlund

Läs mer

Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset, kl. 08:00-09:30. Sofia Söderström (S), ordförande Kristina Bäckman (M) Bengt Nilsson (S)

Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset, kl. 08:00-09:30. Sofia Söderström (S), ordförande Kristina Bäckman (M) Bengt Nilsson (S) fe fl 5, Malung-Salens kommun Sammanträdesprotokoll 2018-08-20 1 Plats och tid Beslutande Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset, kl. 08:00-09:30 Sofia Söderström (S), ordförande Kristina Bäckman (M) Bengt

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 av 12 Plats och tid Lessebo kommunkontor, tisdagen den 7 maj 2013, kl. 15.00 15.45 ande Monica Widnemark, (s) ordf. Evert Nilsson (s), 2:e vice ordf. Göran Borg (s) Jan O Eriksson (s) Annette Severinsson-Åstrand

Läs mer

Sammanträdesdatum. Harry Rantakyrö, S Jan Larsson, S Maria Törmä Lindmark, S, 1-2 Laila Mäki, S Britta Tervaniemi, V

Sammanträdesdatum. Harry Rantakyrö, S Jan Larsson, S Maria Törmä Lindmark, S, 1-2 Laila Mäki, S Britta Tervaniemi, V PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2016-02-03, kl 0900-1200 ande Harry Rantakyrö, S Jan Larsson, S Maria Törmä Lindmark, S, 1-2 Laila Mäki, S Britta Tervaniemi,

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, Vindeln, den 30 november 2015, kl

Plats och tid Kommunkontoret, Vindeln, den 30 november 2015, kl 2015-11-30 1(14) Plats och tid Kommunkontoret, Vindeln, den 30 november 2015, kl. 18.30 21.00 Beslutande Lars Waltari, ordförande Mikael Hermansson, (c) Magnus Hedman, (s) Övriga deltagande Christer Nygren,

Läs mer

Stora sammanträdesrummet, kommunhuset, Vindeln, måndagen den 9 november 2015, kl , lunch kl

Stora sammanträdesrummet, kommunhuset, Vindeln, måndagen den 9 november 2015, kl , lunch kl 2015-11-09 1(19) Plats och tid Beslutande Stora sammanträdesrummet, kommunhuset, Vindeln, måndagen den 9 november 2015, kl. 08.30 14.30, lunch kl. 12.00 13.00 Mathias Haglund, (s), ordförande Per-Anders

Läs mer

Plats och tid Vindelnbostäder, Vindeln, onsdagen den 16 december 2015, kl. 1230-1430

Plats och tid Vindelnbostäder, Vindeln, onsdagen den 16 december 2015, kl. 1230-1430 2015-12-16 1(8) Plats och tid Vindelnbostäder, Vindeln, onsdagen den 16 december 2015, kl. 1230-1430 Beslutande Per-Anders Olsson, (s), ordförande Ulf-Peter Nilsson, (s) Annelie Bjurén, (s) Göran Dahl,

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Catrin Marsell Paragrafer 94-103. ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kommunstyrelsen

Underskrifter Sekreterare Catrin Marsell Paragrafer 94-103. ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 24 september 2014 1(12) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-15.50 Ajournering kl. 14.47-15.00, 15.23-15.45 Beslutande: Ersättare: Per Gruvberger, ordf Sune Frisk Marina

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 14 november 2006 kl. 13:00-15:50. Eva Engström Sekreterare Thord Wannberg Kommunchef.

Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 14 november 2006 kl. 13:00-15:50. Eva Engström Sekreterare Thord Wannberg Kommunchef. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (11) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 14 november 2006 kl. 13:00-15:50. Beslutande Stig Eng (c) Ordförande Monica Olsson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7)

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Nämndrummet kl 08.30-09.00 Beslutande Leif Sandberg (M), ordförande, jäv 41 Per Helsing (KD) ersättare för Charlie Weimers (KD) Thomas Otto (M)

Läs mer

Marianne Högberg (S), ordförande Lenny Karlsson (M) Mauri Sukuvaara (V)

Marianne Högberg (S), ordförande Lenny Karlsson (M) Mauri Sukuvaara (V) Servicenämndens 2009-01-30 1. ( 12 ) Plats och tid: Centralförrådet Industrigatan kl 13.00-14.00 Beslutande: Marianne Högberg (S), ordförande Lenny Karlsson (M) Mauri Sukuvaara (V) Övriga deltagande: Jörgen

Läs mer

Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 1september 2010, kl

Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 1september 2010, kl ORSA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 1september 2010, kl 13.00 15.15 ande Övriga Deltagande Utses att justera Hans Sternbro (s), ordförande Anne-Marie

Läs mer

Kommunkontoret Djurås , kl. 17:

Kommunkontoret Djurås , kl. 17: Kommunstyrelsen 2018-06-14 1 (6) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 17:00-17:36 Beslutande Ledamöter Irené Homman (S), ordförande Tomas Fredén (S) Lars-Erik Granholm (KOSA) Svante Hanses (KOSA) Fredrik

Läs mer

Stora sammanträdesrummet, kommunhuset, Vindeln, tisdagen den 24 november 2015, kl , lunch kl

Stora sammanträdesrummet, kommunhuset, Vindeln, tisdagen den 24 november 2015, kl , lunch kl 2015-11-24 1(23) Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunhuset, Vindeln, tisdagen den 24 november 2015, kl. 09.00 14.45, lunch kl. 12.00-13.00 Beslutande Mathias Haglund, (s), ordförande Christer

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (6)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (6) Plats Lomma kommunhus, Önnerup Tid 2018-08-29, kl. 08:00-12:45 Sammanträdesdatum s. 1 (6) Beslutande Övriga deltagare Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Christian Idström (M) Remco Andersson (L) Lisa

Läs mer

Jan Lilja, kommunchef Helena Granlund, kommunsekreterare

Jan Lilja, kommunchef Helena Granlund, kommunsekreterare Sammanträdesdatum Sida 1/10 Plats och tid Kommunalrådets tjänsterum, Hagfors Stadshus kl. 09:00 09:45 Beslutande Övriga Åsa Johansson (S) Tomas Pettersson (S) Stellan Andersson (C) Jan Lilja, kommunchef

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 9. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-04-20 1(15)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 9. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-04-20 1(15) Nr 9 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-04-20 1(15) Plats och tid Melleruds kommunkontor, tisdagen den 20 april 2010, klockan 08.30-11.15 Beslutande Robert Svensson, ordf. (C) Johnny Stücken, v. ordf.

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2014-12-11 1(10)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2014-12-11 1(10) SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2014-12-11 1(10) Plats och tid Kommunhuset, klockan 10.00-12.20 ande Tjänstgörande ersättare Kent Lagrell (M) ordförande Stig Ottosson (M) Maj-Britt Dahlborg (S) Helena Larsson

Läs mer

Plats och tid Bubergsgården, torsdagen den 9 oktober 2014, kl Sekreterare Christer Nygren Paragrafer 15-23

Plats och tid Bubergsgården, torsdagen den 9 oktober 2014, kl Sekreterare Christer Nygren Paragrafer 15-23 2014-10-09 1(11) Plats och tid Bubergsgården, torsdagen den 9 oktober 2014, kl 18 30 20 30 Beslutande Lars Waltari, ordförande Magnus Hedman Övriga deltagande Christer Nygren, VD Per Eriksson, Vindelns

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-24 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 08:30-12:00 Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Christin Löfstrand (V) Pär Kindlund (C) Tom Martinsson (M) Kristina

Läs mer

Kommunfullmäktige 2015-02-16 1(11 ) Se bifogad närvarolista. Margareta Persson, kommunsekreterare Caroline Depui, kommunchef

Kommunfullmäktige 2015-02-16 1(11 ) Se bifogad närvarolista. Margareta Persson, kommunsekreterare Caroline Depui, kommunchef Kommunfullmäktige 2015-02-16 1(11 ) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset, Skoghall, kl 18.30-18:55 Beslutande Se bifogad närvarolista Övriga närvarande Margareta Persson, kommunsekreterare Caroline

Läs mer

Stefan Nordström, (m), ordförande Per-Anders Olsson, (s) Dan-Olof Andersson, (s), tj ers. Annelie Bjurén, (s) Janne Norén, (c) ...

Stefan Nordström, (m), ordförande Per-Anders Olsson, (s) Dan-Olof Andersson, (s), tj ers. Annelie Bjurén, (s) Janne Norén, (c) ... 2013-09-19 1(10) Plats och tid Kommunkontoret, stora sammanträdesrummet, den 19 septemberi 2013, kl 08.30-12.00. Beslutande Stefan Nordström, (m), ordförande Per-Anders Olsson, (s) Dan-Olof Andersson,

Läs mer

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande 1 (14) Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken kl. 09.00-11.10 Beslutande Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande

Läs mer

GULLSPÅNGS KOMMUNER Sammanträdesdatum Sida IT-nämnden

GULLSPÅNGS KOMMUNER Sammanträdesdatum Sida IT-nämnden IT-nämnden 2016-02-15 10 Plats och tid Kommunhuset, Röda rummet, Töreboda, måndagen den 15 februari 2016, klockan 8.30 10.10 Beslutande Övriga närvarande Johan Abrahamsson (M), ordförande, Mariestads kommun

Läs mer

Plats och tid Stora sammanträdesrummet, Kommunhuset Vindeln, den 22 augusti 2016, kl

Plats och tid Stora sammanträdesrummet, Kommunhuset Vindeln, den 22 augusti 2016, kl 2016-08-22 1(25) Plats och tid Stora sammanträdesrummet, Kommunhuset Vindeln, den 22 augusti 2016, kl 08.30 15.15 Beslutande Mathias Haglund, (s), ordförande Erik Landby, (v), tj ers Christer Lundgren,

Läs mer

Protokoll 1. Se bifogad uppropslista

Protokoll 1. Se bifogad uppropslista Protokoll 1 Plats och tid Timrå kommunhus 17:00-17.50 ande Övriga närvarande Se bifogad uppropslista Annica Sjödin, kommunsekreterare Sten Ekström, revisionens ordförande, 22 Utses att justera Benny Eriksson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 2015-03-18 Kommunstyrelsens arbetsutskott

Sammanträdesprotokoll 2015-03-18 Kommunstyrelsens arbetsutskott 1(10) Tid och plats 2015-03-18 - i Kommunhuset klockan 11.30-12.00, 17.20-18.10. Beslutande Carina Zachau (M) - ordförande Gunnar Edvardsson (C) - förste vice ordförande Christer Olsson (S) - ledamot Tommy

Läs mer

Stora sammanträdesrummet, Kommunkontoret, Vindeln torsdagen den 12 december 2012, kl 08:00-13:00

Stora sammanträdesrummet, Kommunkontoret, Vindeln torsdagen den 12 december 2012, kl 08:00-13:00 1(11) Plats och tid Beslutande Stora sammanträdesrummet, Kommunkontoret, Vindeln torsdagen den 12 december 2012, kl 08:00-13:00 Mikael Holmlund (m), ordförande Johan Åsberg (fp) Per-Anders Olsson (s) Per-Uno

Läs mer

Bengt Åström(s), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Sven Sonesson(m) Anita Ljung(m) Lars-Anders Espert(sd)

Bengt Åström(s), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Sven Sonesson(m) Anita Ljung(m) Lars-Anders Espert(sd) Barn- och utbildningsnämndens Sammanträdesdatum 2011-03-09 Sida 1 (8) Plats och tid B-rummet, kl. 13:30 17.10 Beslutande Bengt Åström(s), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Sven Sonesson(m) Anita Ljung(m)

Läs mer

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande 1 (15) Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken kl. 09.00-10.55 Beslutande Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande

Läs mer

Ewa-May Karlsson, (c), ordförande Tomas Nilsson, (m) Mathias Haglund, (s)

Ewa-May Karlsson, (c), ordförande Tomas Nilsson, (m) Mathias Haglund, (s) arbets- och personalutskott 2012-06-04 1(23) Plats och tid Beslutande Stora sammanträdesrummet, Kommunkontoret, Vindeln, måndagen den 4 juni 2012, kl 08.00-11.35, 14.00-15.00 Ewa-May Karlsson, (c), ordförande

Läs mer

Grästorps kommun Allmänna utskottet

Grästorps kommun Allmänna utskottet Sidan 1 av 16 Plats och tid Kommunens hus, kommunalrådets rum, Grästorp, kl 13.30 16.30 Beslutande Ordinarie Kent Larsson (M) Göran Enström (S) Per Götell (L) Kent Hansson (M) Maria Toll (C) Svante Classon

Läs mer

2011-11-10 2015-04-27 1 (11) Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum A, måndag 27 april, 2015, kl. 13.00 15.15. Beslutande

2011-11-10 2015-04-27 1 (11) Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum A, måndag 27 april, 2015, kl. 13.00 15.15. Beslutande 2011-11-10 2015-04-27 1 (11) Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum A, måndag 27 april, 2015, kl. 13.00 15.15. Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Yoomi Renström (S) Ordförande Mikael Jonsson

Läs mer

Lennart Nilsson, Ordförande (KD) Mårten Karlsson (S) Erik Ulriksson (C) Anette Eriksson (C) Urban Johansson (L), ersättare Inge Digrell (S), ersättare

Lennart Nilsson, Ordförande (KD) Mårten Karlsson (S) Erik Ulriksson (C) Anette Eriksson (C) Urban Johansson (L), ersättare Inge Digrell (S), ersättare 1 (12) Plats och tid Hämnäs Bygdegård,, kl. 15.00 16.25 Beslutande Övriga närvarande Lennart Nilsson, Ordförande (KD) Mårten Karlsson (S) Erik Ulriksson (C) Anette Eriksson (C) Urban Johansson (L), ersättare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2006-08-31 1 Organ Kommunstyrelsen Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 17.45-18.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera (kd) Lars-Åke Magnusson (kd) Dorota Westlund (kd) (m) Anna Heijel (m)

Läs mer

Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunhuset, Vindeln, månaden den 7 december 2015 Kl

Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunhuset, Vindeln, månaden den 7 december 2015 Kl 2015-12-07 1(31) Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunhuset, Vindeln, månaden den 7 december 2015 Kl 08.30-17.30 Beslutande Mathias Haglund, (s), ordförande Per-Anders Olsson, (s) Christer Lundgren,

Läs mer

Kultur och Fritidsnämndens kontor

Kultur och Fritidsnämndens kontor 1(12) Plats och tid Kommunkontoret, Foxen, den 25 augusti, kl 16.30-18.30 (ajourn. kl 17.15-17.30) Beslutande Ledamöter Lars Jonehög, ordf, FP Mats Andersson, C Kristina Kristiansson, S Mårten Karlsson,

Läs mer

Protokoll 1. Se bilagd uppropslista

Protokoll 1. Se bilagd uppropslista Plats och tid Timrå kommunhus 17:00-18.20 Protokoll 1 Beslutande Övriga närvarande Se bilagd uppropslista Annica Sjödin, kommunsekreterare Yvonne Westerlund, ekonomichef Sten Ekström, revisionens ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2009-04-29 Sid 35 Instans Socialnämnden Plats och tid Socialkontorets sammanträdesrum, kl 16.00 17.30 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Bertil Nilsson (M), ordförande Björn

Läs mer

Stora sammanträdesrummet, kommunhuset, Vindeln, den 11 maj 2015, kl , lunch kl

Stora sammanträdesrummet, kommunhuset, Vindeln, den 11 maj 2015, kl , lunch kl 2015-05-11 1(29) Plats och tid Beslutande Stora sammanträdesrummet, kommunhuset, Vindeln, den 11 maj 2015, kl. 08.30-18.00, lunch kl. 12.00-13.00 Mathias Haglund, (s), ordförande Erik Landby, (v), 100-103,

Läs mer

Ing-Britt Andersson ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Ing-Britt Andersson ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsen 2013-06-24 1 (8) Plats och tid: Kommunkontoret i Kisa, sammanträdesrum Sjön 2013-06-24 klockan 14.00-17.10 Beslutande: Pia Tingvall (C), ordförande Pär-Anders Olovsson (C) Pontus Wessman

Läs mer

Marcus Blomqvist, t.f. teknisk chef. Lars-Erik Granholm (KOSA) Kommunkontoret Djurås. Tuula Lindroth

Marcus Blomqvist, t.f. teknisk chef. Lars-Erik Granholm (KOSA) Kommunkontoret Djurås. Tuula Lindroth Tekniska nämnden 2016-12-15 1 (6) Plats och tid Tekniska kontoret Djurås, kl. 09.00-10.30 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Lars-Erik Granholm (KOSA), ordf. Sven-Inge Persson (S) Gunnar Östberg

Läs mer

Sekreterare Maria Höglund Paragrafer 1-10. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Sekreterare Maria Höglund Paragrafer 1-10. Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 2014-02-27 1(12) Plats och tid Forsströmska huset kl 8.30-11.00 Beslutande Övriga deltagande Stefan Nordström, (m), ordförande Janne Norén (c) Per-Uno Bergner (c) Staffan Nygren (fp) Ulf-Peter Nilsson

Läs mer

Plats och tid Schaktet, kommunhuset, Bjuv, 2013-02-27 kl 08.00-8.50

Plats och tid Schaktet, kommunhuset, Bjuv, 2013-02-27 kl 08.00-8.50 1(10) Plats och tid Schaktet, kommunhuset, Bjuv, kl 08.00-8.50 Beslutande Ledamöter Stefan Svalö (S), ordf Anders Månsson (S) Christer Landin (S) Ninnie Lindell (M) Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens budgetutskott 2014-04-29 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 08.30-12.00 Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Hans Unander (S) 29-33 Pär Kindlund (C) Tom Martinsson (M) Christer

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens budgetutskott 2013-03-26 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 08.30-10.30. Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Christin Löfstrand (V) Pär Kindlund (C) Tom Martinsson (M) Martina

Läs mer

(13) Sammanträdesrummet Björken i Kommunhuset, Mönsterås. Jens Robertsson (C) Britt-Marie Domeij (M) Lars Hollner (S) Håkan Johansson (S)

(13) Sammanträdesrummet Björken i Kommunhuset, Mönsterås. Jens Robertsson (C) Britt-Marie Domeij (M) Lars Hollner (S) Håkan Johansson (S) MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens Arbetsutskott Sammanträdesdatum Sida 1 (13) 1 Plats Tid ande Sammanträdesrummet Björken i Kommunhuset, Mönsterås, Kl.08:00-12:00 Anders Johansson

Läs mer

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande 1 (17) Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken kl. 09.00-11.15 Beslutande Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande

Läs mer

Kommunkontoret, Silen, 27 mars kl

Kommunkontoret, Silen, 27 mars kl 1 (14) Plats och tid Kommunkontoret, Silen, 27 mars kl.15.00 16.45 Beslutande Övriga närvarande Lennart Nilsson, Ordförande (KD) Kristina Kristiansson, V Ordförande (S) Robin Olsson (M) Mårten Karlsson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsen 2004-10-12 1(11) Plats och tid Kommunkontoret, Grästorp 2004-10-12, kl 13.00-16.45 Beslutande Roger Andersson (c), ordförande Inger Paulsson (c) Svante Classon (c) Göran Enström (s) Sören

Läs mer

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Kay Stark (S)

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Kay Stark (S) 1(13) Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 10.45 Beslutande Ledamöter Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Kay Stark (S) Övriga närvarande

Läs mer

Stora sammanträdesrummet, Kommunhuset, den 24 maj 2016, kl , ajournering för lunch kl

Stora sammanträdesrummet, Kommunhuset, den 24 maj 2016, kl , ajournering för lunch kl 2016-05-24 1(35) Plats och tid Stora sammanträdesrummet, Kommunhuset, den 24 maj 2016, kl 09.00-15.00, ajournering för lunch kl. 12.00-13.00 Beslutande Mathias Haglund, (s), ordförande Christer Lundgren,

Läs mer

HAMMARÖ KOMMUN. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum ANSLAG/BEVIS. Sida (10 ) Kommunstyrelsen

HAMMARÖ KOMMUN. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum ANSLAG/BEVIS. Sida (10 ) Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2017-01-16 1(10 ) Plats och tid Beslutande Nämndrummet, Kommunhuset, Skoghall, kl 13:30 16.10 med ajournering kl 15.10-15.20 Per Aspengren (S), ordförande Sara Asp (S), v ordförande Alexander

Läs mer

Stora sammanträdesrummet, kommunkontoret, Vindeln, måndagen den 25 augusti 2015, kl. 09.00 16.15, lunch kl. 12.10-13.00

Stora sammanträdesrummet, kommunkontoret, Vindeln, måndagen den 25 augusti 2015, kl. 09.00 16.15, lunch kl. 12.10-13.00 2015-08-25 1(27) Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunkontoret, Vindeln, måndagen den 25 augusti 2015, kl. 09.00 16.15, lunch kl. 12.10-13.00 Beslutande Mathias Haglund, (s), ordförande Marianne

Läs mer

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl Sammanträdesdatum s. 1 (12) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl. 8.30-9.55 Beslutande Sofia Forsgren-Böhmer (M), ordförande Britt Hjertqvist (FP), vice ordförande Conny Bäck (S),

Läs mer

Lilly Bäcklund (S), ordförande Linnéa Lindberg (ÅP), vice ordförande Tomas Mörtsell (C) Karin Malmfjord (S) Christer Rönnlund (M) Peter Lindström (S)

Lilly Bäcklund (S), ordförande Linnéa Lindberg (ÅP), vice ordförande Tomas Mörtsell (C) Karin Malmfjord (S) Christer Rönnlund (M) Peter Lindström (S) 1(6) Plats och tid Videokonferens, kl: 08.00-08.30 Beslutande Ledamöter Lilly Bäcklund (S), ordförande Linnéa Lindberg (ÅP), vice ordförande Tomas Mörtsell (C) Karin Malmfjord (S) Christer Rönnlund (M)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2009-09-14 1(11) Tid och plats: BESLUTANDE Ledamöter: kl. 13.00 14.25, Sammanträdesrum E-plan, Nämndhuset Birgitta Höijer (C), ordförande Annika Engelbrektsson (S) Bjarne Rasmussen (S) Roland Halvarsson

Läs mer