Stora sammanträdesrummet, kommunkontoret, Vindeln, tisdagen den 13 januari 2015, kl och , lunch kl

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Stora sammanträdesrummet, kommunkontoret, Vindeln, tisdagen den 13 januari 2015, kl. 08.00-12.00 och 13.00 17.30, lunch kl.12.00-13."

Transkript

1 (25) Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunkontoret, Vindeln, tisdagen den 13 januari 2015, kl och , lunch kl Beslutande Mathias Haglund, (s), Ordförande Christer Lundgren, (c) Per-Anders Olsson, (s) Övriga deltagande Frida Hallgren, kommunsekreterare Per-Eric Magnusson, kommunchef Eric Thorstensson, administrativ chef, 15 Hanna Johansson Jänkänpää, 17 Eva-Marie Marklund, VD AC-Net 2 Emma Allebo-Goff, kommunikatör 18 Annika Svensson, Vice ordf. Vindelns IF 5 Malin Bjurén, föreningsutvecklare 5, 19 Christer Nygren, VD AB Bubergsgården 7 Mats Morin, socialchef 19 Lars Waltari, ordf. AB Bubergsgårdens styrelse 7 Mikael Holmlund, 7 Lars Andersson, IT-chef 2, 4 Daniel Ekberg, 11 Ingrid Hagström, flyktingsamordnare 19 Lars Johansson, barn- och utbildningschef 20 Utses att justera Plats och tid Per-Anders Olsson Kommunkontoret, Sekreterare Frida Hallgren Paragrafer 1-22 Ordförande Mathias Haglund Christer Lundgren Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum Anslaget sätts upp Förvaring av protokollet Kommunkontoret Anslaget tas ner Underskrift...

2 (25) Innehållsförteckning Ändring av kommunstyrelsens arbetsutskotts dagordning... 3 Information om storprojektet - Bredband till fler... 4 Ändring av sotningsfrister... 5 Bredbandsstrategi... 6 Information om Skötsel och drift av Kläppaspåret... 7 Ägardirektiv VIBO... 9 Information från AB Bubergsgårdens fritidsanläggning Budgetramar 2016 och Utdelning av medel från fonder Kontaktperson till nationella samordnaren mot våldsbejakande extremism 13 Information om drift av Tvärålunds fritidsgård Kommunstyrelsens delegeringsordning Utredning framtida ridanläggning Upphandling lokalvård Överlåtelse av hyresavtal Vindelns camping Energiöversyn Fritidscentrum Framställan om förlängning av användandet av ishallen i Vindeln Information om Vindelforsarnas Friluftsområde Medborgardialog Information från flyktingsamordnaren Information om barnomsorgspengen... 25

3 (25) 1 Dnr K Ändring av kommunstyrelsens arbetsutskotts dagordning Ordföranden Mathias Haglund, (s), frågar arbetsutskottet om ärendet Information om projektet Bredband till fler kan läggas till på dagordningen. Arbetsutskottet godkänner att ärendet tillkommer på dagordningen. Arbetsutskottets beslut Ärendet Information om storprojektet - Bredband till fler läggs till på kommunstyrelsens arbetsutskotts dagordning den 13 januari 2015.

4 (25) 2 Dnr K Information om storprojektet - Bredband till fler VD för AC-Net Västerbotten, Eva-Marie Marklund informerar på kommunstyrelsens arbetsutskotts sammanträde den 13 januari 2015 för AC- Nets arbete med att starta Storprojektet Bredband till fler. 61 % av Vindelns kommuns invånare och företag är anslutna till en fiberkabel. I länet är totalt cirka 71 % anslutna till fibernätet. Västerbotten är bland de län som är i topp i Sverige gällande anslutning till bredband med fiberteknik. Visionen för länet är att 95 % av länets invånare och företag har tillgång till en uppkoppling om minst 100 Mbit/s år AC-Nets VD, Eva-Marie Marklund informerar på arbetsutskottets sammanträde den 13 januari om Storprojekt bredband till fler. Enligt Eva- Marie Marklund finns det två ställen projektet kan söka medel från, Landsbygdprojektet och regionalfondsprogrammet Övre Norrland. Planen är enligt Eva-Marie Marklund att AC-Net går in med en ansökan om projektet och att kommunerna sedan går med i projektet. Möjligheten att ansöka om medel påbörjas under februari 2015 och AC-Net arbetar just nu för att förbereda sig för detta. - Projektbeskrivning för Storprojektet bredband till fler, den 13 januari Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen och kommunfullmäktige Vindelns kommun tecknar ett samverkansavtal samt ett medfinansieringsintyg med AC-Net Västerbotten för medverkan i Storprojektet bredband till fler. Kommunchef, Per-Eric Magnusson uppdras upprätta ett förslag till investeringsplan med medfinansieringsintyg för projektet Bredband till fler samt att ta fram en projektgrupp inför deltagandet i Storprojekt Bredband till fler.

5 (25) 3 Dnr K Ändring av sotningsfrister Enligt 3 kap 1 Förordning (2003:789) om skydd mot olyckor ska kommunen fastställa hur ofta rengöring av rensningspliktiga anläggningar ska rengöras. Förslag till beslut Kommunstyrelsen fastställer Frister för rengöring (sotning) i Vindelns kommun, daterad den 23 december 2014 med stöd av 3 kap 1 Förordningen om skydd mot olyckor. - Förslag till frister för rensning, den 23 december Tjänsteskrivelse Lars Tapani, den 23 december Kommunstyrelsens arbetsutskott beslut Ärendet utgår från dagens sammanträde.

6 (25) 4 Dnr K Bredbandsstrategi Vindelns kommun ska anta en bredbandsstrategi. Strategin är tänkt att beskriva framtida åtgärder, vägval och mål inom bredbandsområdet för Vindelns kommun. Under hösten 2014 genomfördes arbetet med att ta fram ett förslag till en bredbandsstrategi för Vindelns kommun. På kommunstyrelsens arbetsutskott den 13 januari 2015 redogör IT-chef, Lars Andersson för utkastet till Vindelns kommuns bredbandsstrategi. Cirka 61 % av Vindelns kommuns invånare och företag är anslutna till en fiberkabel. I länet är totalt cirka 71 % av företagen och invånarna anslutna till fibernätet. I länet finns en vision om att 95 % av länets invånare och företag ska ha tillgång till en uppkoppling om minst 100 Mbit/s år I förslaget till Vindelns bredbandsstrategi redovisas ett antal mål inom bredbandsområdet. Målen är långsiktiga och planen sträcker sig fram till och med år IT-chef Lars Andersson informerar att det krävs utbyggnad för att målen ska uppnås, en prioritering måste därför göras för var och hur mycket som skall byggas ut. Andra ställningstaganden som kan behöva göras för att nå målen är enligt IT-chef Lars Andersson vem som skall äga nätet, vem som skall ha ansvar för driften av nätet samt vem som skall förvalta och utveckla nätet. - Utkast Vindelns kommuns bredbandsstrategi, den 23 december Arbetsutskotts förslag till kommunstyrelsen och kommunfullmäktige IT-chef, Lars Andersson uppdras slutföra arbetet med att färdigställa Bredbandsstrategin för Vindelns kommun. Förslaget till Bredbandsstrategi ska vara färdigt för att behandlas på Kommunstyrelsen den 27 januari.

7 (25) 5 Dnr K Information om Skötsel och drift av Kläppaspåret Vindelns kommun har upplåtit mark för Vindelns IF:s iordningställande av motionsspår. Ansvar och underhåll av spåret har och är föreningens. Spåret har skötts med ideella krafter tillsammans med anläggningsstöd från kommunen. På kommunstyrelsens sammanträde den 13 januari 2015 redogör Annika Svensson, sektionsledare för ländskidssektionen och vice ordförande i Vindelns IF för Vindelns IF:s framställan angående Kläppaspårets skötsel. Annika framför längdskidssektionens mening om att skötseln behöver förbättras för att en träningsverksamhet skall kunna genomföras på Kläppaspåret. Förslag till beslut För att säkerställa att spåret och verksamheten på kläppa ska kunna fungera för Vif:s medlemmar, skolan och allmänheten finns två alternativa lösningar. Alt 1: Drift och underhåll ligger på VIF med ersättning från kommunen enligt gällande anläggningsbidrag för skidspår. En total summa för Kläppaspåret enligt gällande regelverk är kr vilket innebär att alla kostnader kopplade till drift och underhåll ansvarar Vindelns IF för. I de fall behov av större investeringar eller upprustning krävs bör extra anslag kunna sökas från ex. idrottsförbundens idrottslyftet. (idrottsförbundets medel kan inte kommunen söka utan måste göras av en idrottsförening) Alt 2: Delat ansvar för drift och underhåll. VIF har huvudansvaret av spåret men kommunens vaktmästare drar skidspåret två gånger i veckan och därutöver i mån av tid. Förutom det, så bekostar kommunen en pistning per år som arrangeras av VIF men finansieras av kommunen till max en kostnad på 4000 kr. Övrigt underhåll, både sommar och vinter sköter VIF genom sina medlemmar mot en del av anläggningsbidraget. Detta söks av VIF som i sin tur avgör om man ger en ersättning för körning och arbete utmed spåret till sina frivilliga. - Skrivelse från Vindelns IF angående Kläppaspåret, den 23 december Tjänsteskrivelse Malin Bjurén, den 12 november 2014.

8 (25) Kommunstyrelsens arbetsutskotts beslut Föreningsutvecklare, Malin Bjurén uppdras att sammankalla kommunens föreningar som ansvarar för ett skidspår. Målet är att diskutera hur skötseln av Skidspåren i kommunen kan fungera. I övrigt anses informationen som delgiven.

9 (25) 6 Dnr K Ägardirektiv VIBO Kommunchef Per-Eric Magnusson uppdrogs den 2 september 2014, 111, att utreda behovet av att revidera ägardirektiven och bolagsordningen för Vindelnbostäder AB. På kommunstyrelsens arbetsutskotts sammanträde den 13 januari 2015 redogör kommunchef Per-Eric Magnusson för hans förslag till förändringar av Vindelnbostäder AB:s ägardirektiv samt bolagsordning. - Kommunstyrelsens beslut, den 2 september Förslag till ägardirektiv Vindelnbostäder AB, den 12 januari Förslag till bolagsordning Vindelnbostäder AB, den 12 januari Arbetsutskottets beslut Kommunchef, Per-Eric Magnusson uppdras göra mindre redaktionella ändringar i ägardirektiven och bolagsordningen. De reviderade dokumenten skall redovisas på kommunstyrelsens sammanträde den 27 januari. Arbetsutskotts förslag till kommunstyrelsen och kommunfullmäktige Ägardirektiven och bolagsordningen för Vindelnbostäder AB fastställs.

10 (25) 7 Dnr K Information från AB Bubergsgårdens fritidsanläggning På kommunstyrelsens arbetsutskott den 13 januari 2015 informeras kommunstyrelsens arbetsutskott om Bubergsgårdens fritidsanläggning. Mikael Holmlund, representant för de företag som driver anläggningen, Christer Nygren, VD för AB Bubergsgårdens fritidsanläggning, samt Lars Waltari, ordföranden för AB Bubergsgårdens styrelse deltar på arbetsutskottets sammanträde den 13 januari På sammanträdet diskuteras infrastrukturfrågor i Bubergsgårdens fritidsanläggningen. Speciellt diskuteras vattenanläggningen på anläggningen. - Skrivelse från Vindelns alpina, den 8 januari Kommunstyrelsens arbetsutskotts beslut Informationen är delgiven.

11 (25) 8 Dnr K Budgetramar 2016 och 2017 Kommunfullmäktige ska fatta beslut om Vindelns kommuns budgetramar för 2016 och På kommunstyrelsens arbetsutskott den 13 januari redovisar kommunchef, Per-Eric Magnusson för förslaget till budgetramar för Vindelns kommun inför budget Förslag till budgetramar 2016 och 2017, den 15 december Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen och kommunfullmäktige Budgetramarna för Vindelns kommun 2016 och 2017 antas. Kommunalråd, Mathias Haglund uppdras kalla till en träff med samtliga presidier i nämnderna och kommunstyrelsen i Vindelns kommun den 26 januari kl för att diskutera förslaget till budgetramar 2016 och 2017.

12 (25) 9 Dnr K Utdelning av medel från fonder Vindelns kommun har ett antal fonder som kommunens medborgare kan söka bidrag från. Ekonomichef Håkan Ahlman redovisar i sin tjänsteskrivelse vilka fonder som kommunstyrelsen kan dela ut bidrag från under De aktuella fonderna är: - Fjädernäsfonden. Fondens syfte, Kulturhistoria och kulturmiljöer, t.ex. Kunskapsuppbyggnad och spridning, levandegöra, stimulans. - Helena Anderssons fond. Fondens syfte, Inköp av konstverk för prydande av pensionärsrum, dagrum och matsal. - Scharins fond. Syftet med Scharins fond är okänd. - Nödhjälpskassefonden. Fondens syfte, "För yrkesutbildning på jordbrukets område eller för liknade utbildningar eller såsom premier till jordbrukare, husmödrar och ungdomar som visat intresse för och gjort stora framsteg inom sina områden av jordbruksnäringen" - S och E Johanssons fond. Fondens syfte. "Stöd av den hemsamarittjänst som kommunen bedriver för pensionärer och handikappade". Förslag till beslut Att information om fonderna läggs upp på kommunens hemsida med Ekonomichef, Håkan Ahlman som kontaktperson. Intresserade kan söka bidrag från fonderna. Syftet med Scharins fond är okänt. - Tjänsteskrivelse Håkan Ahlman, den 7 januari Kommunstyrelsens arbetsutskotts beslut Information om fonderna Fjädernäsfonden, Helena Anderssons fond, Scharins fond, Nödhjälpskassefonden och S och E Johanssons fond läggs upp på kommunens hemsida med Ekonomichef, Håkan Ahlman som kontaktperson. Intresserade kan söka bidrag från fonderna.

13 (25) 10 Dnr K Kontaktperson till nationella samordnaren mot våldsbejakande extremism Regeringen tillsatte sommaren 2014 Mona Sahlin som nationell samordnare för att värna demokratin mot våldsbejakande extremism. Uppdraget är främst att stärka och stödja samverkan lokalt och nationellt men också att jobba med riktade utbildningsinsatser, bilda referensgrupper mm. Samordnaren ska i första hand jobba i det förebyggande perspektivet tillsammans med lokala krafter som socialtjänst, lokal polis och det civila samhället. Utredningen har i en skrivelse till Vindelns kommun framfört en önskan om en kontaktperson för detta område. Kontaktpersonen ska arbeta med ett förebyggande perspektiv inom den sociala sektorn och organisatoriskt företrädesvis befinna sig i anslutning till kommunledningen. Det lokala arbetet utgår från den lokala problembilden. För vissa kontaktpersoner kommer arbetet att innebära att ta emot information från samordnaren och sprida vidare i kommunen, för andra kommer det att innebära att organisera möten inom kommunen tillsammans med den nationella samordnaren, civilsamhället och polis. Vår ambition är att vi tillsammans ska komma fram till gemensamma åtgärder. - Skrivelse från Nationella samordnaren mot Våldsbejakande Extremism, den 24 november Kommunstyrelsens arbetsutskotts beslut För Vindelns kommun utses kommunsekreterare, Frida Hallgren till kontaktperson till den Nationella samordnaren mot våldsbejakande extremism.

14 (25) 11 Dnr K Information om drift av Tvärålunds fritidsgård På kommunstyrelsens arbetsutskott den 13 januari 2015 redogör ungdomskonsulent Daniel Ekberg för driften av Tvärålunds ungdomsverksamhet. - Tjänsteskrivelse Daniel Ekberg, den 8 januari Skrivelse från Tvärålunds fritidsgårdsverksamhet, den 7 januari Ansökan och beslut angående medel till ungdomsverksamhet i Tvärålund, den 17 november Kommunstyrelsens arbetsutskotts beslut Ungdomskonsulent, Daniel Ekberg uppdras ta kontakt med Tvärålunds byaförening för att utreda föreningens åsikter kring driften av Tvärålunds fritidsgård på kort och lång sikt. Informationen skall delges kommunstyrelsen den 27 januari 2015.

15 (25) 12 Dnr K Gemensamt reglemente för styrelse och nämnder Det gemensamma reglementet för styrelse och nämnder är fastställt av kommunfullmäktige i Vindelns kommun. Reglementet slår fast att verksamheterna för kommunstyrelsen och nämnder i Vindelns kommun ska bedrivas i enlighet med reglementet samt övriga lagar och förordningar som verksamheten påverkas av. Kommunstyrelsen beslutade den 16 december 2014 att föreslå kommunfullmäktige att besluta att i det gemensamma reglementet för Vindelns kommuns styrelse och nämnder revidera antalet ledamöter i kommunstyrelsens från 13 ledamöter och 13 ersättare till 11 ledamöter och 11 ersättare. Detta förslag till ändring kommer att gå upp till kommunfullmäktige den 23 februari för beslut. På kommunstyrelsens arbetsutskott den 13 januari 2015 tittar arbetsutskottet igenom reglementet för att se om någonting behöver förändras eller revideras. - Reglementen för Vindelns kommuns styrelse och nämnder, den 17 november Kommunstyrelsens beslut den 16 december 2014, 179. Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen och kommunfullmäktige Arbetsutskottet skickar vidare ärendet till kommunstyrelsen utan eget förslag till beslut.

16 (25) 13 Dnr K Kommunstyrelsens delegeringsordning Kommunstyrelsens delegeringsordning reglerar de uppdrag som delegerats till en delegat. De beslut som fattas av delegaten har samma rättsverkan som nämndens egna beslut. Delegeringsrätten gäller tillsvidare men kan när som helst återkallas eller ändras av nämnden. Nämnden kan dock inte ändra ett redan fattat delegeringsbeslut. Kommunallagen skiljer mellan beslut som måste delegeras och beslut som innebär ren verkställighet. Ren verkställighet innebär åtgärd som normalt finns inom tjänstemannens område. I dessa ärenden saknas normalt utrymme för beslutsalternativ eller valmöjligheter. På kommunstyrelsens arbetsutskotts sammanträde den 13 januari 2015 går arbetsutskottet igenom delegeringsordningen för att se om någonting behöver förändras eller revideras. - Kommunstyrelsens delegeringsordning, den 2 september Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen Kommunstyrelsens delegeringsordning fastställs med följande förändringar: - Punkt 7 och 8 delegeras till kommunchef - Punkt 13 delegeras till föreningsutvecklare - Punkt delegeras till kommunchef - Punkt 39. delegeras till kommunstyrelsens arbetsutskott - Punkt 41 delegeras till kommunchef.

17 (25) 14 Dnr K Utredning framtida ridanläggning På kommunstyrelsens arbetsutskotts sammanträde den 13 januari redogör Ordförande, Mathias Haglund för kommunens nuvarande avtal med ridanläggningen i Vindeln. Mathias Haglund framför att avtalet med anläggningen kommer att löpa ut inom ett antal år och att det därför finns möjlighet att titta över behov och kostnader. Arbetsutskottets beslut Joachim Blomberg, VD för Vindelnbostäder AB uppdras att ta fram en kostnadsbedömning över alternativ vad gäller en ridanläggning.

18 (25) 15 Dnr K Upphandling lokalvård Vindelns kommuns ska under 2015 upphandla den dagliga lokalvården av kommunens lokaler. På kommunstyrelsens arbetsutskott informerar administrativ chef, Eric Thorstensson om förfrågningsunderlaget som är föreslaget att användas i upphandlingen. - Förfrågningsunderlag, den 23 december Kommunstyrelsens beslut, den 8 januari Arbetsutskottets beslut Administrativ chef, Eric Thorstensson uppdras att se över objekten så att de inte blir för små. I övrigt godkänns upphandlingsunderlaget.

19 (25) 16 Dnr K Överlåtelse av hyresavtal Vindelns camping Vindelns kommun äger Vindelns camping men anläggningen drivs av en arrendator. Renforsens Camping AB som har hyresavtalet för Vindelns Camping vill överlåta avtalet till Wilderness Adventure Ekorrsele AB. Förslag till beslut Kommunstyrelsen godkänner att avtalet överlåts på Wilderness Adventure Ekorrsele AB ( ). Förslag till beslut - Skrivelse från Renforsens Camping AB, den 12 december Tjänsteskrivelse Eric Thorstensson, den 12 december Arbetsutskottets beslut Kommunstyrelsen godkänner att avtalet överlåts på Wilderness Adventure Ekorrsele AB ( ).

20 (25) 17 Dnr K Energiöversyn Fritidscentrum På kommunstyrelsens arbetsutskotts sammanträde den 13 januari 2015 redogör kommunchef Per-Eric Magnusson för ärendet. Kommunchef, Per-Erik Magnusson informerar om att en energiöversyn kommer att genomföras på Fritidscentrum för att se vilka energibesparingar som kan göras i lokalen. Arbetsutskottets beslut Informationen är delgiven.

21 (25) 18 Dnr k Framställan om förlängning av användandet av ishallen i Vindeln En representant från Vindelns IF har inkommit med en skrivelse där det framförs ett önskemål om att Vindelns kommun förlänger säsongen med is på ishallen i Vindeln. - Skrivelse från representant för Vindelns IF, den 30 december Arbetsutskottets beslut Kommunchef, Per-Eric Magnusson uppdras utreda om det finns pengar inom ramen för budget för att kunna förlänga istiden till sportlovsveckan 2015.

22 (25) 19 Dnr K Information om Vindelforsarnas Friluftsområde På kommunstyrelsens arbetsutskotts sammanträde den 13 januari 2015 informerar projektledare, Hanna Johansson Jänkänpää för Vindelforsarnas Friluftsområdes verksamhet och planer för verksamhetsåret Målet med området är att utveckla en mötesplats i Vindeln med omnejd, skapa en plats för människor att uppleva älven och skogen samt skapa en plats för besökare att höra berättelser om hur människor levt med älven under århundradena. Vindelns kommun är projektägare för Vindelforsarnas friluftsområde. Det finns en styrgrupp för projektet som innehåller 2 representanter från Vindelns kommun, 1 representant från region turism och 2 representanter från näringslivet. Projektledare för arbetet är Hanna Johansson Jänkänpää. Arbetsutskottets beslut Informationen är delgiven.

23 (25) 20 Dnr K Medborgardialog På kommunstyrelsens arbetsutskotts sammanträde den 13 januari 2015 diskuterar arbetsutskottet hur medborgardialogen ska utvecklas i Vindelns kommun. Vindelns kommuns kommunikatör, Emma Allebo-Goff deltar på kommunstyrelsens arbetsutskotts sammanträde för att diskutera hur arbetsutskottet vill utveckla medborgardialogen. Kommunikatören, Emma Allebo-Goff redogör för nyttan av att ta fram en kommunikationsplan samt ett antal olika strategier för att nå medborgarna i olika frågor. Arbetsutskottets beslut Kommunikatör, Emma Allebo-Goff uppdras ta fram ett förslag till kommunikationsplan för Vindelns kommun samt en plan för hur möten med medborgare och informationsinsatser skall planeras under året och i framtiden. Förslaget ska redovisas till kommunstyrelsens arbetsutskott i april.

24 (25) 21 Dnr K Information från flyktingsamordnaren Vindelns kommuns flyktingsamordnare Ingrid Hagström informerar på kommunstyrelsens arbetsutskotts sammanträde den 13 januari för flyktingmottagningens verksamhet och planerna inför verksamhetsåret Socialchef, Mats Morin och flyktingsamordnaren, Ingrid Hagström informerar om hur socialförvaltningen planerar att skapa fler boende till ensamkommande flyktingbarn samt för övriga flyktingmottagningen. Föreningsutvecklare Malin Bjurén delar också på ärendet. Målet är att hon ska sköta kontakten med föreningarna runt om i Vindeln för att kunna skapa mötesplatser och aktiviteter de nyanlända. Arbetsutskottets beslut Informationen är delgiven.

25 (25) 22 Dnr K Information om barnomsorgspengen På kommunstyrelsens arbetsutskotts sammanträde den 13 januari 2015 redogör barn- och utbildningsförvaltningens chef Lars Johansson för barnomsorgspengen i Vindelns kommun för åren 2014 och från Barn- och utbildningsnämndens beslut om barnomsorgspengen 2014, den 13 januari från Barn- och utbildningsnämndens beslut om barnomsorgspengen 2015, den 13 januari Arbetsutskottets beslut Informationen är delgiven.

Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunkontoret, Vindeln, den 27 januari 2015 kl. 08.30-12.15, 13.15-15.30, lunch 12.15 13.15.

Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunkontoret, Vindeln, den 27 januari 2015 kl. 08.30-12.15, 13.15-15.30, lunch 12.15 13.15. 2015-01-27 1(25) Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunkontoret, Vindeln, den 27 januari 2015 kl. 08.30-12.15, 13.15-15.30, lunch 12.15 13.15. Beslutande Mathias Haglund, (s), ordförande Christer

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, Vindelns kommun, 16 december 2014, kl. 10.00 12.00

Plats och tid Kommunkontoret, Vindelns kommun, 16 december 2014, kl. 10.00 12.00 2014-12-16 1(16) Plats och tid Kommunkontoret, Vindelns kommun, 16 december 2014, kl. 10.00 12.00 Beslutande Ewa-May Karlsson, (c), ordförande 174-177, 179-187 Christer Lundgren, (c), ordförande 178 Marianne

Läs mer

Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunkontoret, Vindeln, den 8 januari 2015 kl. 08.30-11.50

Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunkontoret, Vindeln, den 8 januari 2015 kl. 08.30-11.50 2015-01-08 1(23) Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunkontoret, Vindeln, den 8 januari 2015 kl. 08.30-11.50 Beslutande Mathias Haglund, (s), ordförande Christer Lundgren, (c) Dan Oskarsson, (s)

Läs mer

Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunhuset Vinden, den 8 februari, kl , , lunch kl

Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunhuset Vinden, den 8 februari, kl , , lunch kl 2016-02-08 1(16) Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunhuset Vinden, den 8 februari, kl. 08.30 14.00, 16.30 16.45, lunch kl. 12.05 13.00 Beslutande Mathias Haglund, (s), ordförande Per-Anders Olsson,

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, Vindelns kommun, 25 november 2014, kl. 10.00 12.00. Beslutande Tomas Nilsson, (m), ordförande Mathias Haglund, (s)

Plats och tid Kommunkontoret, Vindelns kommun, 25 november 2014, kl. 10.00 12.00. Beslutande Tomas Nilsson, (m), ordförande Mathias Haglund, (s) 2014-11-25 1(18) Plats och tid Kommunkontoret, Vindelns kommun, 25 november 2014, kl. 10.00 12.00 Beslutande Tomas Nilsson, (m), ordförande Mathias Haglund, (s) Christer Lundgren, (c) Lena Malm, (s) Marianne

Läs mer

Ewa-May Karlsson, (C), ordförande Tomas Nilsson, (M) 215-217, 219-232 Mathias Haglund, (S)

Ewa-May Karlsson, (C), ordförande Tomas Nilsson, (M) 215-217, 219-232 Mathias Haglund, (S) 2014-11-10 1(21) Plats och tid Kommunkontoret, Vindeln, Stora sammanträdesrummet, den 10 november år 2014. kl. 8.00-12.00 Beslutande Ewa-May Karlsson, (C), ordförande Tomas Nilsson, (M) 215-217, 219-232

Läs mer

Frida Hallgren, sekreterare Joachim Blomberg, VD Vindelnbostäder AB ... Sekreterare Frida Hallgren Paragrafer 38-51

Frida Hallgren, sekreterare Joachim Blomberg, VD Vindelnbostäder AB ... Sekreterare Frida Hallgren Paragrafer 38-51 2014-12-17 1(17) Plats och tid 17 december 2014, kl. 11.30-15.45 Beslutande Stefan Nordström, ordförande Janne Noren, (c) Per-Anders Olsson, (s) Göran Dahl, (s) Annelie Bjurén, (s) Övriga deltagande Frida

Läs mer

Beslutande Göran Dahl, (s) Christer Lundgren, (c) Frida Hallgren, kommunsekreterare

Beslutande Göran Dahl, (s) Christer Lundgren, (c) Frida Hallgren, kommunsekreterare 2015-09-21 1(5) Plats och tid Forum, Vindeln, den 21 september 2015. Beslutande Göran Dahl, (s) Christer Lundgren, (c) Dan-Olov Andersson, (s), tj ers Marianne Hörnberg, (c) Dan Oskarsson, (s) Caroline

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbets- och personalutskott 2012-06-29 1(12)

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbets- och personalutskott 2012-06-29 1(12) arbets- och personalutskott 2012-06-29 1(12) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Stora sammanträdesrummet, Kommunkontoret, Vindeln, tisdagen den 29 juni 2012, kl. 15.00-16.15 Ewa-May Karlsson, (c),

Läs mer

Plats och tid Granö Beckasin, onsdag den 17 december 2014, kl

Plats och tid Granö Beckasin, onsdag den 17 december 2014, kl 2014-12-17 1(11) Plats och tid Granö Beckasin, onsdag den 17 december 2014, kl. 09.30 11.30 Beslutande Christer Lundgren (c ) ordförande Mats Ekman (c) Dan Oskarsson (s) Annelii Andersson (s) Britt-Louise

Läs mer

Ewa-May Karlsson, (c), ordförande Tomas Nilsson, (m) Simon Karström, (fp) Paul Redstig, (m) Marianne Hörnberg, (c) Christer Jonsson, (kd)

Ewa-May Karlsson, (c), ordförande Tomas Nilsson, (m) Simon Karström, (fp) Paul Redstig, (m) Marianne Hörnberg, (c) Christer Jonsson, (kd) 2013-08-27 1(12) Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunkontoret, den 27 augusti 2013, kl 15.30-17.20 Beslutande Ewa-May Karlsson, (c), ordförande Tomas Nilsson, (m) Simon Karström, (fp) Paul Redstig,

Läs mer

Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunhuset, Vindeln, den 17 augusti 2015, kl

Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunhuset, Vindeln, den 17 augusti 2015, kl 2015-08-17 1(18) Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunhuset, Vindeln, den 17 augusti 2015, kl. 08.00 12.30 Beslutande Mathias Haglund, (s), ordförande Per-Anders Olsson, (s) Christer Lundgren,

Läs mer

Beslutande Mathias Haglund, (s) Christer Lundgren, (c) Frida Hallgren, kommunsekreterare Per-Eric Magnusson, kommunchef ...

Beslutande Mathias Haglund, (s) Christer Lundgren, (c) Frida Hallgren, kommunsekreterare Per-Eric Magnusson, kommunchef ... 2015-06-22 1(8) Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunhuset, Vindeln, måndagen den 22 juni 2015, kl. 08.00 09.30 Beslutande Mathias Haglund, (s) Christer Lundgren, (c) Dan Oskarsson, (s) Marianne

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, Vindeln, den 19 januari 2016, kl

Plats och tid Kommunkontoret, Vindeln, den 19 januari 2016, kl 2015-12-14 1(8) Plats och tid Kommunkontoret, Vindeln, den 19 januari 2016, kl. 18.30-21.00 Beslutande Lars Waltari, ordförande Mikael Hermansson, (c) Per-Anders Olsson, (s), tj ers Övriga deltagande Christer

Läs mer

Joachim Blomberg, VD Vindelnbostäder AB Anna Sandgren, sekreterare ... Sekreterare Anna Sandgren Paragrafer 9-18

Joachim Blomberg, VD Vindelnbostäder AB Anna Sandgren, sekreterare ... Sekreterare Anna Sandgren Paragrafer 9-18 2016-03-10 1(12) Plats och tid Hotell Forsen, Vindeln, den 10 mars 2016, kl. 11.45-14.15 Beslutande Per-Anders Olsson, ordf, (s) Dan Andersson, (s), tjänstgörande ers Annelie Bjurén, (s) Jan-Eric Norén,

Läs mer

Stora sammanträdesrummet, Tisdagen den 19 april 2016, kl , ajournering för lunch, kl

Stora sammanträdesrummet, Tisdagen den 19 april 2016, kl , ajournering för lunch, kl 2016-04-19 1(17) Plats och tid Stora sammanträdesrummet, Tisdagen den 19 april 2016, kl 09.00-15.30, ajournering för lunch, kl. 12.05-13.00 Beslutande Mathias Haglund, (s), ordförande Christer Lundgren,

Läs mer

Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset, Vindeln, den 15 oktober 2015, kl , , lunch

Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset, Vindeln, den 15 oktober 2015, kl , , lunch 2015-10-15 1(18) Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset, Vindeln, den 15 oktober 2015, kl. 08.30 12.00, 13.00 14.30, lunch 12.00 13.00 Beslutande Britt-Louise Eriksson, (s) Simon Karström,

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 1 Paragrafer 1-6 Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet kl. 10.20-12.15 ande Övriga deltagare Daniel Bäckström (c) Margareta Bäckström (c) Ulrika Simonsson (m) Jan Norlin (s) Bo Augustsson (s) Ingegerd

Läs mer

Plats och tid Forsströmska gården, Vindeln, torsdagen den 3 september 2015, kl. 08.00 11.15

Plats och tid Forsströmska gården, Vindeln, torsdagen den 3 september 2015, kl. 08.00 11.15 2015-09-03 1(12) Plats och tid Forsströmska gården, Vindeln, torsdagen den 3 september 2015, kl. 08.00 11.15 Beslutande Per-Anders Olsson, (s), ordförande Göran Dahl, (s) Annelie Bjurén, (s) Dan-Olov Andersson,

Läs mer

Plats och tid Hotell Forsen, Vindeln, torsdagen den 22 oktober 2015, kl

Plats och tid Hotell Forsen, Vindeln, torsdagen den 22 oktober 2015, kl 2015-10-22 1(7) Plats och tid Hotell Forsen, Vindeln, torsdagen den 22 oktober 2015, kl. 11.50 14.30 Beslutande Per-Anders Olsson, (s), ordförande Ulf-Peter Nilsson, (s) Annelie Bjurén, (s) Dan-Olov Andersson,

Läs mer

Plats och tid Stora sammanträdesrummet, Kommunhuset Vindeln, den 17 december kl , lunch kl

Plats och tid Stora sammanträdesrummet, Kommunhuset Vindeln, den 17 december kl , lunch kl 2015-12-17 1(23) Plats och tid Stora sammanträdesrummet, Kommunhuset Vindeln, den 17 december kl. 09.00 15.30, lunch kl. 12.20 13.20 Beslutande Mathias Haglund, (s) Chriser Lundgren, (c) Dan Oskarsson,

Läs mer

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken kl 14.00-15.45 1 (18) Beslutande Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande Stefan

Läs mer

Christer Nygren, VD AB Bubergsgården Per Eriksson, adjungerad Magnus Karlssonm, (s), ej tj ers ... Sekreterare Christer Nygren Paragrafer 40-46

Christer Nygren, VD AB Bubergsgården Per Eriksson, adjungerad Magnus Karlssonm, (s), ej tj ers ... Sekreterare Christer Nygren Paragrafer 40-46 2015-08-05 1(9) Plats och tid Buberget, den 5 augusti 2015, kl. 18.00-19.30 Beslutande Lars Waltari, (c), ordförande Mikael Hermansson, (c) Magnus Hedman, (s), tj ers Övriga deltagande Christer Nygren,

Läs mer

Stora sammanträdesrummet, Kommunkontoret, Vindeln, måndagen den 8 april 2013, kl 08.30-15.00

Stora sammanträdesrummet, Kommunkontoret, Vindeln, måndagen den 8 april 2013, kl 08.30-15.00 2013-04-08 1(10) Plats och tid Beslutande Stora sammanträdesrummet, Kommunkontoret, Vindeln, måndagen den 8 april 2013, kl 08.30-15.00 Ewa-May karlsson, (c), ordförande Tomas Nilssson, (m) Mathias Haglund,

Läs mer

Sida (10)

Sida (10) 2008-06-04 1 (10) Plats och tid Rådhuset, kl 08.00-12.00 Beslutande Christer Akej (m), ordförande Karl-Erik Olsson (s) Margareta Nilsson (c) Egon Carlsson (sjvp) Pia Ingvarsson (s) Övriga närvarande Hanna-Karin

Läs mer

Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunhuset, Vindeln, den 28 april 2015, kl. 09.00 16.30, lunch kl. 12.00-13.00.

Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunhuset, Vindeln, den 28 april 2015, kl. 09.00 16.30, lunch kl. 12.00-13.00. 2015-04-28 1(29) Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunhuset, Vindeln, den 28 april 2015, kl. 09.00 16.30, lunch kl. 12.00-13.00. Beslutande Mathias Haglund, (s) Christer Lundgren, (c) Dan Oskarsson,

Läs mer

Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S), vice ordförande Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M)

Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S), vice ordförande Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M) 1 (11) Plats och tid Kommunalrådets arbetsrum, onsdagen den 7 december 2016 kl 09:00-10:40 Beslutande Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S), vice ordförande Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, Vindeln, den 30 november 2015, kl

Plats och tid Kommunkontoret, Vindeln, den 30 november 2015, kl 2015-11-30 1(14) Plats och tid Kommunkontoret, Vindeln, den 30 november 2015, kl. 18.30 21.00 Beslutande Lars Waltari, ordförande Mikael Hermansson, (c) Magnus Hedman, (s) Övriga deltagande Christer Nygren,

Läs mer

PROTOKOLL 1(11) från Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2012-09-24

PROTOKOLL 1(11) från Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2012-09-24 1(11) Plats och tid: Sammanträdesrummet 2:a vån, Ale gymnasium, Nödinge kl 09.00-12.00 Beslutande Isabell Korn, ordf (M) Rikard Paulin (S) och tjänstgörande ersättare Monica Samuelsson (S) Natalya Raad

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2010-06-30 Sid 1(7) Instans Socialnämnden Plats och tid Socialkontorets sammanträdesrum, kl 17.00 18.30 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Bertil Nilsson (M), ordförande Björn

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 9. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-04-20 1(15)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 9. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-04-20 1(15) Nr 9 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-04-20 1(15) Plats och tid Melleruds kommunkontor, tisdagen den 20 april 2010, klockan 08.30-11.15 Beslutande Robert Svensson, ordf. (C) Johnny Stücken, v. ordf.

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Birgith Åhs. Ordförande Eva Bertilsson-Styvén (s) Justerande. Bo Bertelsen (ka) BEVIS

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Birgith Åhs. Ordförande Eva Bertilsson-Styvén (s) Justerande. Bo Bertelsen (ka) BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2005-11-24 1. Plats och tid Stora Tjörnsalen, 14.00 17.30 Blad Beslutande Eva Bertilsson-Styvén (s), ordf Reidun Lorentzon (kd) vice ordf Benny Andersson

Läs mer

Plats och tid Kommunhuset, stora sammanträdesrummet den 18 september kl Sekreterare Maria Höglund Paragrafer 28-37

Plats och tid Kommunhuset, stora sammanträdesrummet den 18 september kl Sekreterare Maria Höglund Paragrafer 28-37 2014-09-18 1(12) Plats och tid Kommunhuset, stora sammanträdesrummet den 18 september kl 9-12 Beslutande Stefan Nordström (m), ordförande Janne Norén (c) Helena Lundgren (c), tj ersättare Staffan Nygren

Läs mer

Plats och tid Bubergsgården, torsdagen den 17 december 2013, kl Sekreterare Christer Nygren Paragrafer 56-61

Plats och tid Bubergsgården, torsdagen den 17 december 2013, kl Sekreterare Christer Nygren Paragrafer 56-61 2013-12-17 1(8) Plats och tid Bubergsgården, torsdagen den 17 december 2013, kl 18 30 21 30 Beslutande Lars Waltari, ordförande Magnus Hedman Mikael Sundling Övriga deltagande Christer Nygren, VD Per Eriksson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott. Innehåll Innehåll 51 Godkännande av ärendelista... 70 52 Handlingsplan för det ANDT-förebyggande arbetet i Jönköpings län 2017-... 2021 - remiss... 71 53 Om förenklat beslutsfattande och särskilda boendeformer

Läs mer

Stefan Nordström, (m), ordförande Per-Anders Olsson, (s) Dan-Olof Andersson, (s), tj ers. Annelie Bjurén, (s) Janne Norén, (c) ...

Stefan Nordström, (m), ordförande Per-Anders Olsson, (s) Dan-Olof Andersson, (s), tj ers. Annelie Bjurén, (s) Janne Norén, (c) ... 2013-09-19 1(10) Plats och tid Kommunkontoret, stora sammanträdesrummet, den 19 septemberi 2013, kl 08.30-12.00. Beslutande Stefan Nordström, (m), ordförande Per-Anders Olsson, (s) Dan-Olof Andersson,

Läs mer

Beslutande Britt-Louise Eriksson, (s), ordförande Simon Karström, (c)

Beslutande Britt-Louise Eriksson, (s), ordförande Simon Karström, (c) 2016-03-17 1(14) Plats och tid Vindelns kommun, kommunkontoret, stora sammanträdesrummet, torsdagen den 17 mars 2016, kl 08.30-14.40, lunch kl. 11.50-13.00 Beslutande Britt-Louise Eriksson, (s), ordförande

Läs mer

ANSLAGSBEVIS. Plats och tid Rådhuset, Köping, kl Beslutande Roger Eklund (S) ordförande. Andreas Trygg (V)

ANSLAGSBEVIS. Plats och tid Rådhuset, Köping, kl Beslutande Roger Eklund (S) ordförande. Andreas Trygg (V) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Plats och tid Rådhuset, Köping, kl 08.30-11.00 ande Roger Eklund (S) ordförande Lena Vilhelmsson (S) ersättare Andreas Trygg (V) ledamot Daniel Åkervall (MP) ledamot Ola Saaw

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 av 12 Plats och tid Lessebo kommunkontor, tisdagen den 7 maj 2013, kl. 15.00 15.45 ande Monica Widnemark, (s) ordf. Evert Nilsson (s), 2:e vice ordf. Göran Borg (s) Jan O Eriksson (s) Annette Severinsson-Åstrand

Läs mer

Kerstin Hörnqvist, sekreterare. Justeringens tid och plats: Kommunkontoret, , kl Kerstin Hörnqvist.

Kerstin Hörnqvist, sekreterare. Justeringens tid och plats: Kommunkontoret, , kl Kerstin Hörnqvist. 1 (8) Plats och tid: Oasen, Nordmaling kl 19-19.35 Beslutande: Övriga närvarande: Utses att justera: Gunnar Wiglöv (s), ordförande Anders Lundberg (c), 1:e vice ordförande Bo Westermark (v), 2:e vice ordförande

Läs mer

Stefan Yngstrand (FP)

Stefan Yngstrand (FP) Kommunstyrelsen 2015-03-12 1 (6) Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kl. 08:30-11:00 (ajournering 09:00-10:10) Beslutande Ronny Löfquist (S) ordförande Håkan Bengtsson (C) tjg.ers. Marie-Louice Lindström

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 15 december 2008 kl. 08:15-13:40 samt kl. 15:10-16:10. Sven-Erik Sjölund (s) Ersättare för Stig Jonsson (s)

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 15 december 2008 kl. 08:15-13:40 samt kl. 15:10-16:10. Sven-Erik Sjölund (s) Ersättare för Stig Jonsson (s) NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (9) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 15 december 2008 kl. 08:15-13:40 samt kl. 15:10-16:10. Beslutande Stig Eng (c) Ordförande

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2010-08-26

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2010-08-26 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, torsdag den 26 augusti 2010, kl. 14.00 15.35 ande Ordinarie ledamöter: Sten-Åke Claesson, ordförande (c) Elisabeth Jonasson, 1:e vice ordf. (kd) Susanne Sjögren,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 2011-02-10

Sammanträdesprotokoll 2011-02-10 Plats: Kommunkontoret, Mellanfryken Tid: 15:30-17.05 ande Mikael Johansson S Ordförande Angelica Rage S Vice ordförande Kenneth Eriksson S Anders Ljungsten M Övriga Christian Söderblom IT-chef Jan-Olov

Läs mer

Sammanträdesrum Valsaren, Folkets Hus Storfors, torsdagen den 4 juni 2015, kl. 18.00 18.45. Beslutande. Peter Farrington (M) Håkan Larsson (C)

Sammanträdesrum Valsaren, Folkets Hus Storfors, torsdagen den 4 juni 2015, kl. 18.00 18.45. Beslutande. Peter Farrington (M) Håkan Larsson (C) 1(11) Plats och tid Sammanträdesrum Valsaren, Folkets Hus Storfors, torsdagen den 4 juni 2015, kl. 18.00 18.45. Beslutande Peter Farrington (M) Håkan Larsson (C) Ingrid Andersson (C) Birgitta Hagström

Läs mer

114 Budgetdiskussion kommunstyrelsen/kommunledningsförvaltningen

114 Budgetdiskussion kommunstyrelsen/kommunledningsförvaltningen 1 (1) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2018-04-03 113 Fastställande av dagordning 114 Budgetdiskussion kommunstyrelsen/kommunledningsförvaltningen 115 Uppdrag om handlingsplan arbetskontoret 116 Revidering

Läs mer

ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott

ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2012-02-14 Sid 1 Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Örkelljunga, Skånes Fagerhultsrummet, tisdagen den 10 januari 2012, klockan

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesdatum s. 1 (7) Plats Hotell Gässlingen, Skanör Tid Tis-onsdagen den 29-30 september 2015 kl. 09.00-17.30, 09.00-14.30 Beslutande Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Christian Idström (M)

Läs mer

Patric Carlsson. Anders Svensson. Arne Andersson. Patric Carlsson ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Patric Carlsson. Anders Svensson. Arne Andersson. Patric Carlsson ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Örkelljunga, Skånes Fagerhultsrummet, tisdagen den 17 november 2015, klockan 13.30 16.40 Arne Andersson (M) ordförande Christer Unosson

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred 5 december 2017 kl. 08:30-12.10 ande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Rosie Folkesson, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande Lars Rönnlund,

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret Vindeln, stora sammanträdesrummet, fredagen den 20 februari 2015, kl 08 30-15 10. Ajournering för lunch 12 10-13 00.

Plats och tid Kommunkontoret Vindeln, stora sammanträdesrummet, fredagen den 20 februari 2015, kl 08 30-15 10. Ajournering för lunch 12 10-13 00. 2015-02-20 1(15) Plats och tid Kommunkontoret Vindeln, stora sammanträdesrummet, fredagen den 20 februari 2015, kl 08 30-15 10. Ajournering för lunch 12 10-13 00. Beslutande Britt-Louise Eriksson (s) ordförande

Läs mer

Socialnämnden. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Underskrifter ANSLAG/BEVIS

Socialnämnden. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Underskrifter ANSLAG/BEVIS Plats och tid Socialtjänsten, måndagen den 30 januari 2017 kl 16:00-16.45 ande Bengt Andersson (C), Ordförande Siw Malmsten (L), 1:e vice ordförande Susanne Johansson (S) Jan Hanna (S) Roger Magnusson

Läs mer

Ajournering

Ajournering 1(11) Plats och tid Sammanträdesrummet Roten, Kommunhuset, Svalöv, kl 16.30-17.15 Ajournering 16.50-16.55 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Jan Zielinski (S), ordförande Fredrik Jönsson

Läs mer

2011-11-10 2015-04-27 1 (11) Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum A, måndag 27 april, 2015, kl. 13.00 15.15. Beslutande

2011-11-10 2015-04-27 1 (11) Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum A, måndag 27 april, 2015, kl. 13.00 15.15. Beslutande 2011-11-10 2015-04-27 1 (11) Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum A, måndag 27 april, 2015, kl. 13.00 15.15. Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Yoomi Renström (S) Ordförande Mikael Jonsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(13) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-06-16

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(13) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-06-16 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(13) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13.00 17.30 Varav budgetberedning, klockan 13.00 16.40 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt MBP Henry

Läs mer

Plats och tid Vindelnbostäder, Vindeln, onsdagen den 16 december 2015, kl. 1230-1430

Plats och tid Vindelnbostäder, Vindeln, onsdagen den 16 december 2015, kl. 1230-1430 2015-12-16 1(8) Plats och tid Vindelnbostäder, Vindeln, onsdagen den 16 december 2015, kl. 1230-1430 Beslutande Per-Anders Olsson, (s), ordförande Ulf-Peter Nilsson, (s) Annelie Bjurén, (s) Göran Dahl,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Innehåll Innehåll 30 Godkännande av ärendelista... 41 31 Budget 2017... 42 32 Statusrapport över pågående ärenden i barn- och utbildningsnämnden... 43 33 Ansökan om bidrag för Miljö & Naturboken... 44 34 Hur blir

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Catrin Marsell Paragrafer 94-103. ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kommunstyrelsen

Underskrifter Sekreterare Catrin Marsell Paragrafer 94-103. ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 24 september 2014 1(12) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-15.50 Ajournering kl. 14.47-15.00, 15.23-15.45 Beslutande: Ersättare: Per Gruvberger, ordf Sune Frisk Marina

Läs mer

Ewa-May Karlsson, (c), ordförande Tomas Nilsson, (m) Mathias Haglund, (s)

Ewa-May Karlsson, (c), ordförande Tomas Nilsson, (m) Mathias Haglund, (s) arbets- och personalutskott 2012-06-04 1(23) Plats och tid Beslutande Stora sammanträdesrummet, Kommunkontoret, Vindeln, måndagen den 4 juni 2012, kl 08.00-11.35, 14.00-15.00 Ewa-May Karlsson, (c), ordförande

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare.

Vård- och omsorgsnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. 1(10) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl. 08.30-09.55 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Agneta Lenander (V) Eva Olofsson (C) Anna Berg von Linde (M), tjg. ers. för Stefan Pettersson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-02-18 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 08.30-12.00. Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Hans Unander (S) Christin Löfstrand (V) Martina Elfström (FP)

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 21. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2005-10-11 1(21)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 21. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2005-10-11 1(21) Nr 21 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2005-10-11 1(21) Plats och tid Melleruds kommunkontor, tisdagen den 11 oktober 2005, klockan 08.30-12.15, 13.00 16.45 Beslutande Robert Svensson (c) Johnny Stücken

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott 2011-05-24 1 (24) Osby, tisdagen den 24 maj 2011 kl 11.20-16.30

Socialnämndens arbetsutskott 2011-05-24 1 (24) Osby, tisdagen den 24 maj 2011 kl 11.20-16.30 arbetsutskott 2011-05-24 1 (24) Plats och tid Osby, tisdagen den 24 maj 2011 kl 11.20-16.30 16.30 Beslutande Margaret Engdahl (mp) ordförande Censurerat Marika Bjerstedt Hansen (s) vice ordförande Oddbjörn

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden 2018-03-01 2018-03-01 Plats och tid Kommunhuset i Älmhult klockan 14:00 15.45 Paragrafer 12-19 Utses att justera Gusten Mårtensson Justeringens plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2018-03-08 Underskrifter

Läs mer

Peter Söderlund (L) Bodil Olsson (M) Orvar Andersson (KD) Alvar Hansetun (SD)

Peter Söderlund (L) Bodil Olsson (M) Orvar Andersson (KD) Alvar Hansetun (SD) Plats och tid Socialtjänsten, måndagen den 19 december 2016 kl 15:00-16.30 ande Bengt Andersson (C), Ordförande Siw Malmsten (L), 1:e vice ordförande Susanne Johansson (S) Jan Hanna (S) Bengt Ferm (S)

Läs mer

Socialnämnden. Sida 1 (12) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Underskrifter ANSLAG/BEVIS

Socialnämnden. Sida 1 (12) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Underskrifter ANSLAG/BEVIS Sida 1 (12) Plats och tid Tapetsören, måndagen den 17 september 2018 kl 16:00-17:15 ande Bengt Andersson (C), Ordförande Siw Malmsten (L), 1:e vice ordförande Susanne Johansson (S) Jan Hanna (S) Roger

Läs mer

Vindelns kommun, kommunhuset, stora sammanträdesrummet, den 17 februari 2016, kl , lunch kl

Vindelns kommun, kommunhuset, stora sammanträdesrummet, den 17 februari 2016, kl , lunch kl 2016-02-17 1(21) Plats och tid Vindelns kommun, kommunhuset, stora sammanträdesrummet, den 17 februari 2016, kl. 08.50-14.45, lunch kl. 12.00 13.00 Beslutande Britt-Louise Eriksson, (s), ordförande Simon

Läs mer

Sekreterare Maria Höglund Paragrafer 10-21. Ordförande Per-Anders Olsson 10-13, 15-21 Johan Åsberg 14

Sekreterare Maria Höglund Paragrafer 10-21. Ordförande Per-Anders Olsson 10-13, 15-21 Johan Åsberg 14 2013-05-23 1(14) Plats och tid Kommunkontoret, stora sammanträdesrummet Beslutande Per-Anders Olsson (s) Dan-Olof Andersson (s) Johan Åsberg (fp) Annelie Bjurén (s) Janne Norén (c) Per-Uno Bergner (c)

Läs mer

o Sammanträdesdatum Kultur-och fritidsnämnden

o Sammanträdesdatum Kultur-och fritidsnämnden o Kultur-och fritidsnämnden 2015-11-26 1 Plats och tid Beslutande stora sammanträdesrummet, biblioteket Malung, kl. 13:00-16:30 Åsa Hedlöf (S), ordförande Gun Byttner (M) Anton Frid (S) Karin Ek-Lissbol

Läs mer

Kommunkontoret Djurås , kl. 09:

Kommunkontoret Djurås , kl. 09: Kultur- och fritidsnämnden 2018-02-08 1 (19) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 14:00-16:00 Beslutande Ledamöter Christina Walles (S), ordförande Ann Målare (S) Ola Granath (KOSA) Tomas Neijbert

Läs mer

Dnr K-2015-45 Information om vattenråd 10

Dnr K-2015-45 Information om vattenråd 10 2015-03-25 3(22) Dnr K-2015-45 Information om vattenråd 10 På kommunstyrelsen sammanträde den 25 mars kommer Greger Jonsson och informerar om vattenråd 10. 2015-03-25 4(22) Dnr K-2014-23 Bokslut 2014 Sammanfattning

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens planerings- och utvecklingsutskott 2013-04-08

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens planerings- och utvecklingsutskott 2013-04-08 Kommunstyrelsens planerings- och Plats och tid Leja, kommunhuset, Lindesberg, kl. 11.15-12.30 Beslutande Tjänstgörande ersättare Anders Ceder (S), ordförande Arnold Bengtsson (S) Inger Griberg (MP) Jonas

Läs mer

Jonas Kleber (ersättare Arnold Bengtsson) Kommunstyrelsen 2013-06-10. Kanslienheten. Plats och tid Leja, kommunhuset, Lindesberg, kl. 11.50-12.

Jonas Kleber (ersättare Arnold Bengtsson) Kommunstyrelsen 2013-06-10. Kanslienheten. Plats och tid Leja, kommunhuset, Lindesberg, kl. 11.50-12. Plats och tid Leja, kommunhuset, Lindesberg, kl. 11.50-12.20 Beslutande Tjänstgörande ersättare Anders Ceder (S), ordförande Irja Gustavsson (S), vice ordförande Arnold Bengtsson (S) Hans-Olof Hake (S)

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Vård och omsorgsnämnden

TOMELILLA KOMMUN Vård och omsorgsnämnden : Plats och tid Svea Hund i kommunhuset, den, kl. 08.30-11.00 Beslutande Gunnel Andersson (M), ordförande Marianne Åkerblad (M) Gunvor Olsson (C) Ann Harrysson (SPI), 1:e vice ordförande Ida Bornlykke

Läs mer

Roger Magnusson (S) Cecilia Axelsson (C) Bodil Olsson (M) Alvar Hansetun (SD)

Roger Magnusson (S) Cecilia Axelsson (C) Bodil Olsson (M) Alvar Hansetun (SD) Plats och tid Socialtjänsten, måndagen den 18 december 2017 kl 15:00-17:00 ande Bengt Andersson (C), Ordförande Siw Malmsten (L), 1:e vice ordförande Susanne Johansson (S) Jan Hanna (S) Bengt Ferm (S)

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 09. Kultur- och utbildningsnämnden (14) Onsdagen den 24 oktober 2018, klockan

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 09. Kultur- och utbildningsnämnden (14) Onsdagen den 24 oktober 2018, klockan Nr 09 Kultur- och utbildningsnämnden 2018-10-24 1(14) Tid och plats Dalslandsrummet Onsdagen den 24 oktober 2018, klockan 08.30 12.00, i Beslutande Ledamöter Rune Stenén, ordf. (C) Helena Hultman-Karlsson

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(11)

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(11) SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(11) 2010-05-03 ARBETSUTSKOTT Paragrafer 96-103 Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet, kl. 09.00 13.10 ande Daniel Bäckström (C) Kerstin Einevik Bäckstrand (C) Ulrika Simonsson

Läs mer

Håkan Englund (S), Ordförande Mikael Jonsson (M), 1:e vice ordförande Hans Jonsson (C) Kent Olsson (L)

Håkan Englund (S), Ordförande Mikael Jonsson (M), 1:e vice ordförande Hans Jonsson (C) Kent Olsson (L) 1(11) Plats och tid Sammanträdesrum A, kl. 08:30 09:00 Beslutande Ledamöter Håkan Englund (S), Ordförande Mikael Jonsson (M), 1:e vice ordförande Hans Jonsson (C) Kent Olsson (L) Tjänstgörande ersättare

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 3. Kommunstyrelsen 2005-03-09 1(16)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 3. Kommunstyrelsen 2005-03-09 1(16) Nr 3 Kommunstyrelsen 2005-03-09 1(16) Plats och tid Melleruds kommunkontor, onsdagen den 9 mars 2005, klockan 08.30-12.05 Beslutande Robert Svensson (c) Johnny Stücken (s) Gunnar Karlsson (c) Stig Larsson

Läs mer

Plats och tid Älvbackens sammanträdesrum, Vindeln, måndagen den 26 oktober 2015, kl

Plats och tid Älvbackens sammanträdesrum, Vindeln, måndagen den 26 oktober 2015, kl 2015-10-26 1(18) Plats och tid Älvbackens sammanträdesrum, Vindeln, måndagen den 26 oktober 2015, kl. 08.30 13.00 Beslutande Mathias Haglund, (s), ordförande Per-Anders Olsson, (s) Christer Lundgren, (c)

Läs mer

Per Almström, kommunchef Stefan Didrik, sekreterare Bengt Andersson, socialchef 74. Kommunkontoret 2013-12-11 ANSLAG/BEVIS

Per Almström, kommunchef Stefan Didrik, sekreterare Bengt Andersson, socialchef 74. Kommunkontoret 2013-12-11 ANSLAG/BEVIS Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdeslokalen Karpen, kl. 18.00 19.10, 19.25-20.20. 1 (9) Beslutande Se bilaga 1 Övriga deltagande Per Almström, kommunchef Stefan Didrik, sekreterare Bengt Andersson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll Innehåll 66 Godkännande av ärendelista... 82 67 Handlingsplan för det ANDT-förebyggande arbetet i Jönköpings län 2017-2021 - remiss... 83 68 Om förenklat beslutsfattande och särskilda boendeformer för

Läs mer

Andreas Trygg (V) Jenny Adolphson (C)

Andreas Trygg (V) Jenny Adolphson (C) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Plats och tid Rådhuset, Köping, kl 08.30 10.45 ande Elizabeth Salomonsson (S) ordförande Roger Eklund (S) v ordförande Andreas Trygg (V) Ola Saaw (M) Jenny Adolphson (C) Övriga

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-04-06 1 (7)

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-04-06 1 (7) arbetsutskott 2011-04-06 1 (7) Plats och tid Osby, onsdagen den 6 april 2011 kl 08.30-10.00 Kl. 10.00-12.00 deltog arbetsutskottets ledamöter i information om ekonomisk brottslighet Beslutande Anders Pettersson,

Läs mer

Plats och tid Bubergsgården, torsdagen den 17 oktober 2013, kl 18 30 20 30. Sekreterare Christer Nygren Paragrafer 41-48

Plats och tid Bubergsgården, torsdagen den 17 oktober 2013, kl 18 30 20 30. Sekreterare Christer Nygren Paragrafer 41-48 2013-10-17 1(10) Plats och tid Bubergsgården, torsdagen den 17 oktober 2013, kl 18 30 20 30 Beslutande Lars Waltari, ordförande Mikael Sundling Övriga deltagande Christer Nygren, VD Per Eriksson, Vindelns

Läs mer

Sammanträdesrum Fjelie, kommunhuset i Lomma

Sammanträdesrum Fjelie, kommunhuset i Lomma Sammanträdesdatum s. 1 (11) KULTUR OCH FRITIDSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT 2016-08-15 Plats Sammanträdesrum Fjelie, kommunhuset i Lomma Tid Måndagen den 15 augusti 2016, kl. 15.00 16.50 Beslutande Carin Hansson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämndens arbetsutskott 2004-09-09 1 (10) Plats och tid Nämndrummet Skillingehus 2004-09-09 kl. 14.00 16.00 Beslutande Thore Ohlsson, ordförande (fp) Anita Bergman (m) Sören Ståhlgren (s) Gullvi Alkemark

Läs mer

Kommunkontoret kl 08.30 11.15. Kerstin Andersson, ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Tarja le Hégarat, tjänstgörande ersättare

Kommunkontoret kl 08.30 11.15. Kerstin Andersson, ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Tarja le Hégarat, tjänstgörande ersättare Sida 1 (7) Plats och tid Kommunkontoret kl 08.30 11.15 Beslutande Kerstin Andersson, ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Tarja le Hégarat, tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Göran Olsson,

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 13. Kommunstyrelsens arbetsutskott (12)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 13. Kommunstyrelsens arbetsutskott (12) Nr 13 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2006-05-30 1(12) Plats och tid Melleruds kommunkontor, tisdagen den 30 maj 2006, klockan 08.30-12.10, 13.00-16.00 Beslutande Robert Svensson (c) Johnny Stücken (s)

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott

Socialnämndens arbetsutskott 1 Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum blå, 2012-08-28, kl 13:15 Beslutande: Anders Malm (M) tj ordförande Mikael von Krassow (S) Katarina Nilsson (KD) Tony Asp (S) tj ersättare för Gun-Inger Sjögren

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (9) Kultur- och fritidsnämnden Turismansvarig Administrativ handläggare

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (9) Kultur- och fritidsnämnden Turismansvarig Administrativ handläggare Sammanträdesprotokoll Blad 1 (9) Plats och tid Koordinaten, Stora mötet 13.15-14.45 Beslutande Patrik Renfors (V) Carlinge Lindberg (S) Eva Asthage (M) Nina Wikström Tiala (S) Ann-Sophie Nygren (S) Lena

Läs mer

Åke Strandgren (c) Jesper Arnfjell (kd) tjg ersättare Maria Svensson (s) Dan-Olov Andersson (s) tjg ersättare Elli-Marie Lundgren (m) tjg ersättare

Åke Strandgren (c) Jesper Arnfjell (kd) tjg ersättare Maria Svensson (s) Dan-Olov Andersson (s) tjg ersättare Elli-Marie Lundgren (m) tjg ersättare 2014-10-23 1(17) Plats och tid Kommunkontoret, Vindeln, stora sammanträdesrummet, torsdagen den 23 oktober 2014, kl 08 00-16 15. Ajournering för lunch 12 15-13 15. Beslutande Birgita Sigfridsson (c) ordförande

Läs mer

Stora sammanträdesrummet, Kommunkontoret, Vindeln torsdagen den 12 december 2012, kl 08:00-13:00

Stora sammanträdesrummet, Kommunkontoret, Vindeln torsdagen den 12 december 2012, kl 08:00-13:00 1(11) Plats och tid Beslutande Stora sammanträdesrummet, Kommunkontoret, Vindeln torsdagen den 12 december 2012, kl 08:00-13:00 Mikael Holmlund (m), ordförande Johan Åsberg (fp) Per-Anders Olsson (s) Per-Uno

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (11)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (11) Sammanträdesdatum s. 1 (11) KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT 2017-05-29 Plats Sammanträdesrum Fjelie, Kommunhuset i Lomma Tid Måndagen den 29 maj 2017 kl. 17.01 18.35 Beslutande Carin Hansson

Läs mer

Ronny Löfquist (S) ordförande Marie-Louice Lindström (S) Henrik Erlingson (C) Johan Edenholm (KV) Bengt-Åke Torhall (FP) Henrik Erlingson (C)

Ronny Löfquist (S) ordförande Marie-Louice Lindström (S) Henrik Erlingson (C) Johan Edenholm (KV) Bengt-Åke Torhall (FP) Henrik Erlingson (C) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-06-02 1 (12) Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kl. 08:30-11:40. Ajournering 09:05-09:45 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens tid Ronny Löfquist

Läs mer

Anders Johnsson (M), ordförande Stefan Lamme (M) tjänstgör för Håkan Erlandsson (C) Christer Vigren (ÖP) Karl-Erik Olsson (S) Pia Ingvarsson (S)

Anders Johnsson (M), ordförande Stefan Lamme (M) tjänstgör för Håkan Erlandsson (C) Christer Vigren (ÖP) Karl-Erik Olsson (S) Pia Ingvarsson (S) 2012-03-14 1 (6) Plats och tid Marint centrum, kl. 08.00 08.20 Beslutande Anders Johnsson (M), ordförande Stefan Lamme (M) tjänstgör för Håkan Erlandsson (C) Christer Vigren (ÖP) Karl-Erik Olsson (S) Pia

Läs mer

Datum: onsdagen den 22 maj 2019 kl 13:00-15:00 Paragrafer Nämndrummet, Hova. Britt-Marie Nilsson Sekreterare

Datum: onsdagen den 22 maj 2019 kl 13:00-15:00 Paragrafer Nämndrummet, Hova. Britt-Marie Nilsson Sekreterare Kommunstyrelsen Sida 1(22) Datum: onsdagen den 22 maj 2019 kl 13:00-15:00 Paragrafer 120-136 Plats: Nämndrummet, Hova Underskrifter: Carina Gullberg Ordförande Britt-Marie Nilsson Sekreterare Justeras

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Datum Sid 2004-02-04 1. Lars Olsson (c) ordf Lena Wallentheim (s) Bo-Anders Thornberg (m)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Datum Sid 2004-02-04 1. Lars Olsson (c) ordf Lena Wallentheim (s) Bo-Anders Thornberg (m) 2004-02-04 1 Plats och tid Stadshuset, rum 2, kl 09.45-11.20 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Lars Olsson (c) ordf Lena Wallentheim (s) Bo-Anders Thornberg (m) Kanslichef Per Hildingson Utvecklingschef

Läs mer

KS AU PROTOKOLL 2015-09-22

KS AU PROTOKOLL 2015-09-22 KS AU PROTOKOLL it.hedemora 1(11) Plats och tid Radhuset, radhussalen, kl. 13.00-13.20 Beslutande Ledamoter Se narvarolista sidan 2 Tjanstgorande ersattare Se narvarolista sidan 2 Ovriga narvarande Ersattare

Läs mer

Håkan Englund (S), ordförande Mikael Jonsson (M) Jennie Forsblom (KD)

Håkan Englund (S), ordförande Mikael Jonsson (M) Jennie Forsblom (KD) 1(7) Plats och tid Sammanträdesrum A, kl. 14:00-14:30 Beslutande Ledamöter Håkan Englund (S), ordförande Mikael Jonsson (M) Jennie Forsblom (KD) Tjänstgörande ersättare Jan-Åke Lindgren (S) tjänstgör för

Läs mer