Plats och tid Kommunkontoret, stora sammanträdesrummet, fredag den 4 maj 2018, kl

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Plats och tid Kommunkontoret, stora sammanträdesrummet, fredag den 4 maj 2018, kl"

Transkript

1 (18) Plats och tid Kommunkontoret, stora sammanträdesrummet, fredag den 4 maj 2018, kl Närvarande Dan Oskarsson, ordförande Kenth Ärletun, SPF Karin Lundberg, SPF Hans Holmström, HRF Maddy Lindh, HL Marty Curfurst, HL Erling Holmberg, PRO Göran Dahl, PRO Lena Nordin, SRF Maria Bäckman, RPG Carl-Henric Svanbäck, RPG Jörgen Almquist, RPG (ersättare) Övriga deltagande Susanne Sjögren, sekreterare Per Eriksson, byggnadstekniker, 17 Margaretha Ekman, handläggare, 17 Erica Lundström, ekonom, 16 Utses att justera Plats Karin Lundberg och Maddy Lindh Kommunkontoret Sekreterare Susanne Sjögren Paragraf Ordförande Dan Oskarsson Karin Lundberg Maddy Lindh

2 (18) Innehållsförteckning Mötets öppnande... 3 Val av justerare... 4 Ekonomiskt läge 2018 och Information ang. bostadsanpassning... 7 Information från förvaltningar... 8 Handlingsplan mot våldsbejakande extremism Reglemente för pensionärs- och tillgänglighetsrådet Ansökan om inträde i pensionärs- och tillgänglighetsrådet Information från föreningar Kommande möten Kurser och konferenser Övriga frågor Till nästa möte... 18

3 (18) 14 Mötets öppnande Ordförande Dan Oskarsson öppnade mötet och hälsade alla välkomna. Kort presentationsrunda gjordes.

4 (18) 15 Val av justerare Till justeringspersoner utsågs Karin Lundberg från pensionärsrådet och Maddy Lindh från tillgänglighetsrådet.

5 (18) 16 Ekonomiskt läge 2018 och 2019 Sammanfattning På pensionärs- och tillgänglighetsrådets sammanträde den 4 maj 2018 redovisar ekonom Erica Lundström den ekonomiska prognosen för Vindelns kommun. Prognos visar just nu ett underskott på ca 4 mkr för Kommunfullmäktige fastställde följande budgetramar för verksamhetsåren , den 23 april 2018, 42: Kommunfullmäktige beslöt att respektive nämnd och styrelse ska utveckla och effektivisera den egna verksamheten för att följa de ekonomiska ramar vi har att förhålla oss till i budget Socialnämnden, barn- och utbildningsnämnden och kommunstyrelsen ska till kommunfullmäktiges sammanträde i juni, september och november år 2018 redovisa beslutade och genomförda besparingar/effektiviseringar. Besparingseffekten ska redovisas på kort och lång sikt.

6 (18) sunderlag - Ekonomisk uppföljning 2018 och budgetramar , den 4 maj kommunfullmäktige den 23 april 2018, 42 Informationen är delgiven.

7 (18) 17 Information ang. bostadsanpassning Sammanfattning På pensionärs- och tillgänglighetsrådets sammanträde den 4 maj 2018 informerar Per Ericsson, byggnadstekniker från Vännäs kommun och handläggare Margaretha Ekman om möjligheten till bostadsanpassning. Vindelns kommun köper teknisk tjänst av Vännäs kommun. Har man en funktionsnedsättning kan man söka bidrag för att anpassa bostaden. Bidraget ska användas till sådant som underlättar det dagliga livet i hemmet. Alltså att förflytta sig i hemmet, sova, sköta sin hygien, laga mat och äta samt att ta sig in och ut ur bostaden. Man får inte bidrag om det är en tillfällig funktionsnedsättning. Exempel på vad en anpassning kan vara presenterades på dagens sammanträde. sunderlag - Power point gällande bostadsanpassning Informationen är delgiven.

8 (18) 18 Information från förvaltningar Socialförvaltningen Ordförande Dan Oskarsson informerar kort om socialnämndens verksamhet. Socialnämnden har ökade behov och nämnden har just nu ett underskott på ca -6,5 mkr i år och uppdrag till förvaltningen är att minska underskottet. Socialchefen har sagt upp sig och slutar om ca 3 månader. Rekryteringsgrupp ska bildas. Kommunstyrelsen beslutade 24 april 2018, 73, att utse en styrgrupp för framtidens äldreboende i Vindelns kommun. Styrgruppen utgörs av kommunstyrelsens och socialnämndens arbetsutskott och har i uppdrag att driva arbetet för framtagandet av behoven och visionerna för framtidens äldreboende. HVB hem RABONA för ensamkommande ungdomar är stängd och förvaltningschefen har i uppgift att avyttra fastigheten så snart som möjligt externt eller internt. Vindelnbostäder (VIBO) Göran Dahl, ledamot i Vindelnbostäders styrelse, informerar kort om pågående byggnationer. Bygget på Apotekaren (bredvid ICA) med 39 lägenheter fördelade på 8 våningar beräknas stå klart sommaren Sockenmagasinet (f.d. Holmlunds hemtjänst). Inriktningen är ca 70 lägenheter med varierade höjder på fastigheterna. VD för Vindelnbostäder har sagt upp sig och slutar till hösten. Där ska också rekrytering påbörjas. har tagits att en ny simhall ska bygga med placering vid fritidscentrum. Minst 8 lägenheter ska byggas i Tvärålund. Miljö- och byggnadskontoret Kenth Ärletun, ledamot i miljö- och byggnadsnämnden informerar kort om verksamheten. Detaljplaner över kommunen samt förändring av detaljplanen inom tätorten pågår. Kommunen har köpt mark på Lidbacken för ev. framtida byggnationer.

9 (18) Informationen är delgiven.

10 (18) 19 Handlingsplan mot våldsbejakande extremism Sammanfattning Kommunfullmäktige har den 27 februari 2018, 9, antagit handlingsplan mot våldsbejakande extremism daterad den 15 januari sunderlag - Handlingsplan mot våldsbejakande extremism den 15 januari 2018 Informationen är delgiven.

11 (18) 20 Reglemente för pensionärs- och tillgänglighetsrådet Sammanfattning Kommunfullmäktige har den 27 februari 2018, 8, antagit reglementet för pensionärs- och tillgänglighetsrådet. Införande av rådsutskott beslöt den 21 september 2017 att utse ordförande Dan Oskarsson, Kent Ärletun från pensionärsrådet och Hans Holmström från tillgänglighetsrådet att ingå i rådsutskottet och att de bestämmer om det är utskottet som ska svara på remissen vid tidsbrist eller om man vill skicka ut det via mail till samtliga deltagare. sunderlag - Reglemente för pensionärs- och tillgänglighetsrådet Informationen är delgiven.

12 (18) 21 Ansökan om inträde i pensionärs- och tillgänglighetsrådet Sammanfattning Riksförbundet för pensionärsgemenskap, RPG, lokalavdelning i Vindeln, har den 29 december 2017, ansökt om inträde i Pensionärs- och tillgänglighetsrådet. Kommunstyrelsens arbetsutskott beslöt den 12 mars 2018, 46, att Vindelns lokalavdelning inom pensionärsgemenskap, RPG, godkänns inträde i pensionärs- och tillgänglighetsrådet. sunderlag - kommunstyrelsens arbetsutskott den 12 mars 2018, 46 Informationen är delgiven.

13 (18) 22 Information från föreningar Hörselskadades riksförbund (HRF) Lokalförening i Vindeln, ställer upp med den kunskap som dom har om man frågar. SPF, Pärlan Föreningen har ca 300 medlemmar, är partipolitiskt obundet, har en viktig social gemenskap, ordnar medlemsmöten, resor, musikcaféer och lunchträffar. Volontärerna Man utbildar just nu 10 nya Vindelnbor (från annat land) till att bli volontärer. Idag finns det 8 personer på volontärlistan. Viktigt med språket. Man har besökt universitetssjukhuset i Umeå för att lära sig hitta. Volontärerna ligger under Röda Korset men saknar kopplingen mot kommunen. De personer som tidigare har varit kopplingen mot kommunen har fått andra uppdrag. Volontärerna har vänt sig till äldreboendena, man upplever att det är svårt att få kontakt med dem som ännu bor hemma. Torsdagar och fredagar deltar volontärerna på Lyckträffen. HL Länsföreningen HjärtLung Västerbotten kommer att på nationaldagen få motta en flagga från kungen på Solliden. PRO, Vindeln Föreningen har ca 200 medlemmar och arrangerar medlemsmöten, resor, boulespel och är en viktig social verksamhet. Synskadade Ingen lokal förening, ingår i riksförbundet. RPG, Vindeln Är en ny förening som startade runt årsskiftet och som tidigare tillhörde Umeå. Medlemmar från kristna samfund men det är inget krav att vara kristen, grunden är gemenskap. Föreningen har idag ca 33 medlemmar. Informationen är delgiven.

14 (18) 23 Kommande möten Onsdag den 12 september (lilla sammanträdesrummet) Onsdag den 7 november (stora sammanträdesrummet)

15 (18) 24 Kurser och konferenser Inga kurser och konferenser redovisades.

16 (18) 25 Övriga frågor Kylrum för stoft Maria Bäckman, RPG, väcker frågan om att det saknas kylrum på kommunens äldreboende. I Sankt Mikaels kapell finns ett kylrum men det räcker inte. Begravning ska idag utföras inom en månad efter dödsfallet vilket medför att en del stoft inte ryms och då måste transporteras till Umeå och åter. Kostnaden för transporterna drabbar dödsboet. Detta är en rättvisefråga och bör utredas vidare. Inför valet Till dagens sammanträde den 4 maj 2018 har Myndigheten för delaktighet skickat ut ett dokument Checklista för tillgängliga vallokaler och röstningslokaler. Dokumentet är framtaget för att vara ett stöd för kommunerna i arbetet med att välja ut och utforma lokaler som ska användas som vallokaler och röstningslokaler. Utredning framtidens äldreboende Kommunstyrelsen har tillsatt en styrgrupp bestående av kommunstyrelsens och socialnämndens arbetsutskott. Viktigt att många får komma till tals. Många bra frågeställningar dök upp på paneldebatten som arrangerades av SPF Pärlan på Forum. Kallelser och protokoll till pensionärs- och tillgänglighetsrådet Kallelser och protokoll ska i fortsättningen skickas ut via mail. Möjligheten att också publicera materialet på Netpublicator ska utredas. Anslagstavlor Fastighetsägaren till Coop Nord kommer inte att tillåta någon anslagstavla på fasaden. Att vända och höja dagens placering av anslagstavlan blir rätt komplicerad så i dagsläget blir placeringen som är just nu på Coop Konsum permanent. Fastighetsägaren till ICA Supermarket har fått förfrågan om att själv ordna anslagstavla vilket ännu inte har gjorts. Frågan om kylrum för stoft ska ingå i utredningen om framtidens äldreboende. Sekreterare Susanne Sjögren får i uppdrag att utreda möjligheten att

17 (18) publicera pensionärs- och tillgänglighetsrådets handlingar på Netpublicator. Övrig information är delgiven.

18 (18) 26 Till nästa möte På dagens sammanträde väcktes följande frågor som ska behandlas på kommande möte: - Tillgänglighet - Resande (i hela kommunen) - Hur tar vi emot nya kommunbor, gåva etc.

Plats och tid Kommunkontoret, stora sammanträdesrummet, onsdag den 7 november 2018, kl

Plats och tid Kommunkontoret, stora sammanträdesrummet, onsdag den 7 november 2018, kl 2018-11-07 1(14) Plats och tid Kommunkontoret, stora sammanträdesrummet, onsdag den 7 november 2018, kl. 08.30 11.30 Närvarande Dan Oskarsson, ordförande Kenth Äreltun, SPF Karin Lundberg, SPF Anita Sirfalk,

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, saln, måndag den 25 februari 2019, kl

Plats och tid Kommunkontoret, saln, måndag den 25 februari 2019, kl 2019-02-25 1(14) Plats och tid Kommunkontoret, saln, måndag den 25 februari 2019, kl. 08.30 11.30 Närvarande Dan Oskarsson, ordförande Kenth Ärletun, SPF Karin Lundberg, SPF Göran Dahl, PRO Erling Holmberg,

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, saln, måndag den 20 maj 2019, kl

Plats och tid Kommunkontoret, saln, måndag den 20 maj 2019, kl 2019-05-20 1(15) Plats och tid Kommunkontoret, saln, måndag den 20 maj 2019, kl. 08.30 11.30 Närvarande Dan Oskarsson, ordförande Kenth Ärletun, SPF Karin Lundberg, SPF Anita Sirfalk, PRO, ersättare Erling

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, lilla sammanträdesrummet, onsdag den 12 september 2018, kl

Plats och tid Kommunkontoret, lilla sammanträdesrummet, onsdag den 12 september 2018, kl 2018-09-12 1(16) Plats och tid Kommunkontoret, lilla sammanträdesrummet, onsdag den 12 september 2018, kl. 08.30 12.00 Närvarande Dan Oskarsson, ordförande Ulla Flumé, SPF (ersättare) Karin Lundberg, SPF

Läs mer

Pensionärs- och tillgänglighetsrådet. Kommunkontoret, stora sammanträdesrummet, torsdag den 21 september 2017, kl

Pensionärs- och tillgänglighetsrådet. Kommunkontoret, stora sammanträdesrummet, torsdag den 21 september 2017, kl 2017-09-21 1(18) Plats och tid Kommunkontoret, stora sammanträdesrummet, torsdag den 21 september 2017, kl. 08.30 10.30 Närvarande Dan Oskarsson, ordförande Kenth Ärletun, SPF Karin Lundberg, SPF Lennart

Läs mer

Kommunhuset, stora sammanträdesrummet måndagen den 17 december 2012, kl

Kommunhuset, stora sammanträdesrummet måndagen den 17 december 2012, kl 1 Tid och plats: Närvarande: Kommunhuset, stora sammanträdesrummet måndagen den 17 december 2012, kl. 08.30 12.00 Christer Lundgren, ordförande Georg Åström, SPF Bengt Rending, PRO Elsy Eklund, PRO Erling

Läs mer

Kommunhuset, stora sammanträdesrummet torsdagen den 13 september 2012, kl 08.30 12.00

Kommunhuset, stora sammanträdesrummet torsdagen den 13 september 2012, kl 08.30 12.00 1 Tid och plats: Närvarande: Kommunhuset, stora sammanträdesrummet torsdagen den 13 september 2012, kl 08.30 12.00 Christer Lundgren, ordförande Bengt Rending, PRO Sören Lundström, PRO Erling Holmberg,

Läs mer

Kommunkontoret, stora sammanträdesrummet torsdagen den 15 december 2011, kl 08:30 12:00

Kommunkontoret, stora sammanträdesrummet torsdagen den 15 december 2011, kl 08:30 12:00 1 Tid och plats: Närvarande: Kommunkontoret, stora sammanträdesrummet torsdagen den 15 december 2011, kl 08:30 12:00 Christer Lundgren, ordförande Bengt Rending, PRO Elsy Eklund, PRO Erling Holmberg, PRO

Läs mer

Plats och tid Hotell Forsen, Vindeln, torsdagen den 22 oktober 2015, kl

Plats och tid Hotell Forsen, Vindeln, torsdagen den 22 oktober 2015, kl 2015-10-22 1(7) Plats och tid Hotell Forsen, Vindeln, torsdagen den 22 oktober 2015, kl. 11.50 14.30 Beslutande Per-Anders Olsson, (s), ordförande Ulf-Peter Nilsson, (s) Annelie Bjurén, (s) Dan-Olov Andersson,

Läs mer

Kommunkontoret, stora sammanträdesrummet torsdagen den 15 september 2011, kl 08:30 12:00

Kommunkontoret, stora sammanträdesrummet torsdagen den 15 september 2011, kl 08:30 12:00 1 Tid och plats: Närvarande: Övriga närvarande: Kommunkontoret, stora sammanträdesrummet torsdagen den 15 september 2011, kl 08:30 12:00 Christer Lundgren, ordförande Bengt Rending, PRO Elsy Eklund, PRO

Läs mer

Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset, Vindeln, den 15 oktober 2015, kl , , lunch

Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset, Vindeln, den 15 oktober 2015, kl , , lunch 2015-10-15 1(18) Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset, Vindeln, den 15 oktober 2015, kl. 08.30 12.00, 13.00 14.30, lunch 12.00 13.00 Beslutande Britt-Louise Eriksson, (s) Simon Karström,

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, stora sammanträdesrummet, fredag den 29 maj 2015 Kl

Plats och tid Kommunkontoret, stora sammanträdesrummet, fredag den 29 maj 2015 Kl 2015-05-29 1(6) Plats och tid Kommunkontoret, stora sammanträdesrummet, fredag den 29 maj 2015 Kl. 09.00 12.00 Närvarande Mathias Haglund, ordförande Hans-Inge Smetana, FoP Umeåregionen Britt-Louise Eriksson,

Läs mer

Plats och tid Granö Beckasin, onsdag den 17 december 2014, kl

Plats och tid Granö Beckasin, onsdag den 17 december 2014, kl 2014-12-17 1(11) Plats och tid Granö Beckasin, onsdag den 17 december 2014, kl. 09.30 11.30 Beslutande Christer Lundgren (c ) ordförande Mats Ekman (c) Dan Oskarsson (s) Annelii Andersson (s) Britt-Louise

Läs mer

Ewa-May Karlsson, (c), ordförande Tomas Nilsson, (m) Simon Karström, (fp) Paul Redstig, (m) Marianne Hörnberg, (c) Christer Jonsson, (kd)

Ewa-May Karlsson, (c), ordförande Tomas Nilsson, (m) Simon Karström, (fp) Paul Redstig, (m) Marianne Hörnberg, (c) Christer Jonsson, (kd) 2013-08-27 1(12) Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunkontoret, den 27 augusti 2013, kl 15.30-17.20 Beslutande Ewa-May Karlsson, (c), ordförande Tomas Nilsson, (m) Simon Karström, (fp) Paul Redstig,

Läs mer

Beslutande Britt-Louise Eriksson, (s), ordförande Simon Karström, (c)

Beslutande Britt-Louise Eriksson, (s), ordförande Simon Karström, (c) 2016-03-17 1(14) Plats och tid Vindelns kommun, kommunkontoret, stora sammanträdesrummet, torsdagen den 17 mars 2016, kl 08.30-14.40, lunch kl. 11.50-13.00 Beslutande Britt-Louise Eriksson, (s), ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (11)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (11) Plats Lomma kommunhus, Sammanträdesrum Önnerup Tid 2018-12-13, kl. 08:30-11.14 Mötet ajournerades mellan 09.35-10.26 Sammanträdesdatum s. 1 (11) Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 Dagordning... 2 2 Val av ordförande... 3 3 Val av vice ordförande... 4 4 Val av beredningsgrupp... 5 5 Information från kommunala nämnder... 6 6 Information från organisationerna...

Läs mer

49 Begäran om dispens från inköpsstopp 2018/ Enheten för integration och nyanlända /8015 9

49 Begäran om dispens från inköpsstopp 2018/ Enheten för integration och nyanlända /8015 9 Innehåll Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 47 Godkännande av ärendelista 2018/8014 4 48 Ansökan om förenings-/verksamhetsbidrag 2018/8003 5-6 för år 2018 49 Begäran om dispens från inköpsstopp

Läs mer

Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunkontoret, onsdagen den 21 januari 2015 kl ,

Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunkontoret, onsdagen den 21 januari 2015 kl , 2015-01-21 1(20) Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunkontoret, onsdagen den 21 januari 2015 kl. 09.00 12.30, 13.15 16.00 Beslutande Dan Oskarssson (s) ordförande Annelii Andersson (s) Elin Palmgren

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum A, tisdagen den 18 december, kl 10.00-12.00

Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum A, tisdagen den 18 december, kl 10.00-12.00 2014-11-18 1 (6) Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum A, tisdagen den 18 december, kl 10.00-12.00 Beslutande Ledamöter Jan-Åke Lindgren, ordförande Linnea Adler (Hjärt- o lungföreningen, DHR)

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, stora sammanträdesrummet, fredag den 25 maj 2018 kl

Plats och tid Kommunkontoret, stora sammanträdesrummet, fredag den 25 maj 2018 kl 2018-05-25 1(15) Plats och tid Kommunkontoret, stora sammanträdesrummet, fredag den 25 maj 2018 kl. 09.00 12.00 Närvarande Mathias Haglund, ordförande Britt-Inger Ekman, Folktandvården Ingela Windelius,

Läs mer

Joachim Blomberg, VD Vindelnbostäder AB Anna Sandgren, sekreterare ... Sekreterare Anna Sandgren Paragrafer 9-18

Joachim Blomberg, VD Vindelnbostäder AB Anna Sandgren, sekreterare ... Sekreterare Anna Sandgren Paragrafer 9-18 2016-03-10 1(12) Plats och tid Hotell Forsen, Vindeln, den 10 mars 2016, kl. 11.45-14.15 Beslutande Per-Anders Olsson, ordf, (s) Dan Andersson, (s), tjänstgörande ers Annelie Bjurén, (s) Jan-Eric Norén,

Läs mer

Plats och tid Forsströmska gården, Vindeln, torsdagen den 3 september 2015, kl. 08.00 11.15

Plats och tid Forsströmska gården, Vindeln, torsdagen den 3 september 2015, kl. 08.00 11.15 2015-09-03 1(12) Plats och tid Forsströmska gården, Vindeln, torsdagen den 3 september 2015, kl. 08.00 11.15 Beslutande Per-Anders Olsson, (s), ordförande Göran Dahl, (s) Annelie Bjurén, (s) Dan-Olov Andersson,

Läs mer

Plats och tid Älvbacken, sammanträdesrummet, fredag den 23 oktober 2015 kl. 13.00 15.40

Plats och tid Älvbacken, sammanträdesrummet, fredag den 23 oktober 2015 kl. 13.00 15.40 2015-10-23 1(18) Plats och tid Älvbacken, sammanträdesrummet, fredag den 23 oktober 2015 kl. 13.00 15.40 Närvarande Mathias Haglund, ordförande Robert Isaksson, Vindelns hälsocentral Hans-Inge Smetana,

Läs mer

Plats och tid IFO-sammanträdesrum tisdagen den 15 januari 2019 kl. 08:00

Plats och tid IFO-sammanträdesrum tisdagen den 15 januari 2019 kl. 08:00 1(12) Plats och tid IFO-sammanträdesrum tisdagen den 15 januari 2019 kl. 08:00 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Utses att justera Gerd Lindgren (s) Justeringens

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, socialchefens tjänsterum, fredag den 5 juni 2015 kl

Plats och tid Kommunkontoret, socialchefens tjänsterum, fredag den 5 juni 2015 kl 2015-06-05 1(10) Plats och tid Kommunkontoret, socialchefens tjänsterum, fredag den 5 juni 2015 kl. 10.00 12.40 Beslutande Dan Oskarsson (s) ordförande Annelii Andersson (s) Elin Palmgren (s) Rolf Attmarsson

Läs mer

Justering. Anslagsbevis. Hagabergs folkhögskola, Erik Dahlbergs väg 60, Södertälje Södertälje stadshus

Justering. Anslagsbevis. Hagabergs folkhögskola, Erik Dahlbergs väg 60, Södertälje Södertälje stadshus 1 (13) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-01-21 KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET Tid 12.30 15.00 Plats Hagabergs folkhögskola, Erik Dahlbergs väg 60, Södertälje Justering Justering, tid och plats 2015-01-26 Södertälje

Läs mer

Kommunkontoret, stora sammanträdesrummet, fredag den 21 december 2018, kl

Kommunkontoret, stora sammanträdesrummet, fredag den 21 december 2018, kl 2018-12-21 1(14) Plats och tid Kommunkontoret, stora sammanträdesrummet, fredag den 21 december 2018, kl. 09.00 11.45 Närvarande Mathias Haglund, ordförande Veronica Eriksson, Vindelns församling Birgitta

Läs mer

Kommunkontoret, sammanträdesrum A, tisdagen den 18 november kl.13.15-15.15. Kommunkontoret tisdag 16 september

Kommunkontoret, sammanträdesrum A, tisdagen den 18 november kl.13.15-15.15. Kommunkontoret tisdag 16 september 2014-11-18 1 (6) Plats och tid Beslutande Ledamöter Kommunkontoret, sammanträdesrum A, tisdagen den 18 november kl.13.15-15.15 Jan-Åke Lindgren, ordförande Roland Mähl (PRO) Roger Torvidsson (PRO) Mats

Läs mer

Sal Stinsen, Bjurbäcksgatan, 2015-05-18 kl:10.30-14.00

Sal Stinsen, Bjurbäcksgatan, 2015-05-18 kl:10.30-14.00 2015-05-18 1 (6) Plats och tid Sal Stinsen, Bjurbäcksgatan, 2015-05-18 kl:10.30-14.00 Beslutande Jarkko Pekkala, ordförande Jörg Eis, Personskadeförbundet Aina Nilsson, FUB Annelie Danielsson, Svenska

Läs mer

Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunkontoret, fredagen den 23 november kl. 08:00

Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunkontoret, fredagen den 23 november kl. 08:00 1(18) Plats och tid IFO-sammanträdesrum tisdagen den 20 november 2018 kl. 08:00-14:00, ajournering för lunch kl. 11:30-13:00 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sida 1 Plats och tid KS-salen, Kommunhuset, Drottninggatan 2, Motala Tisdag 1 september 2009, kl 08:30-12:15 Beslutande Martina Axene KD Välfärdsberedningen Siv Ludén S Välfärdsberedningen Jan Arvidsson

Läs mer

Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunhuset Vinden, den 8 februari, kl , , lunch kl

Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunhuset Vinden, den 8 februari, kl , , lunch kl 2016-02-08 1(16) Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunhuset Vinden, den 8 februari, kl. 08.30 14.00, 16.30 16.45, lunch kl. 12.05 13.00 Beslutande Mathias Haglund, (s), ordförande Per-Anders Olsson,

Läs mer

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Handikapp- och pensionärsrådet 2014-03-05 1 (16)

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Handikapp- och pensionärsrådet 2014-03-05 1 (16) Handikapp- och pensionärsrådet 2014-03-05 1 (16) Plats och tid Samlingssalen Vaukagården, onsdagen den 5 mars 2014, Kl. 9.00 12.00 Beslutande Leif Rönnqvist, ordförande John Sundström, ledamot Eva Forsmark,

Läs mer

Nils Olof Bengtson (M), ordförande Kenny Thärnström (L) Britt Lindgren (C) Birgitta Granström (S) Stellan Welin (S) Lena Linke (MP) Lill Grimani (KD)

Nils Olof Bengtson (M), ordförande Kenny Thärnström (L) Britt Lindgren (C) Birgitta Granström (S) Stellan Welin (S) Lena Linke (MP) Lill Grimani (KD) Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 08.45-11.00. Beslutande Nils Olof Bengtson (M), ordförande Kenny Thärnström (L) Britt Lindgren (C) Birgitta Granström (S) Stellan Welin (S) Lena Linke

Läs mer

17 Genomgång föregående protokoll. Styrelsens beslut; Informationen delgiven

17 Genomgång föregående protokoll. Styrelsens beslut; Informationen delgiven 1(17) Plats och tid Stora sammanträdesrummet, Kommunkontoret, Vindeln, torsdagen den 24 maj 2012, kl 08:30-12:00 Beslutande Övriga deltagande Mikael Holmlund, (m), ordförande Johan Åsberg, (fp) Per-Anders

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, stora sammanträdesrummet, fredag den 9 juni 2017 Kl

Plats och tid Kommunkontoret, stora sammanträdesrummet, fredag den 9 juni 2017 Kl 2017-06-09 1(17) Plats och tid Kommunkontoret, stora sammanträdesrummet, fredag den 9 juni 2017 Kl. 09.00 12.00 Närvarande Mathias Haglund, ordförande Ingela Windelius, skolan Birgitta Häggström, IOGT-NTO

Läs mer

Stefan Nordström, (m), ordförande Per-Anders Olsson, (s) Dan-Olof Andersson, (s), tj ers. Johan Åsberg, (fp) Annelie Bjurén, (s) Janne Norén, (c) ...

Stefan Nordström, (m), ordförande Per-Anders Olsson, (s) Dan-Olof Andersson, (s), tj ers. Johan Åsberg, (fp) Annelie Bjurén, (s) Janne Norén, (c) ... 2013-06-11 1(8) Plats och tid Kommunkontoret, stora sammanträdesrummet, den 11 juni 2013, kl 13.30-14.55 Beslutande Stefan Nordström, (m), ordförande Per-Anders Olsson, (s) Dan-Olof Andersson, (s), tj

Läs mer

Jennie Andersson, socialchef Anders Svensson, nämndsekreterare

Jennie Andersson, socialchef Anders Svensson, nämndsekreterare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Kommunala handikapprådet Plats och tid Kommunhuset, torsdag 2019-02-07, klockan 09.15-10.30 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Annika Jönsson

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING 8 Dagordning... 2 9 Information från föregående sammanträde... 3 10 Öppna jämförelse... 4 11 Äldrevisionen... 5 12 Ökad måltidsglädje för äldre... 6 13 Information från socialnämnden...

Läs mer

Kenneth Henningsson, Handikappkonsulent Carin L Andersson, Sekreterare

Kenneth Henningsson, Handikappkonsulent Carin L Andersson, Sekreterare KOMMUNALA HANDIKAPPRÅDET (KHR) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(6) Plats och tid Trineholme, Kristinehamns Konferens Center, 13.15-14.50 Beslutande Ledamöter Bosse Pettersson, Ordförande Inga-Lill Röhr, Överförmyndarnämnden

Läs mer

Medborgarkontoret, Östervåla 9 oktober 2015, kl Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS

Medborgarkontoret, Östervåla 9 oktober 2015, kl Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Sammanträdesdatum Plats och tid Vård- och omsorgsförvaltningen, Heby, kl 09.00-11.30 Beslutande Karl-Arne Larsson (C) ordförande Karin Rydell (M) ersättare för Margaretha Gadde-Jennische

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum A, onsdagen 11 november, kl 9:30-12:00. Kommunkontoret fredag 20 november

Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum A, onsdagen 11 november, kl 9:30-12:00. Kommunkontoret fredag 20 november 2015-11-11 1 (6) Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum A, onsdagen 11 november, kl 9:30-12:00 Beslutande Ledamöter Jan-Åke Lindgren, ordförande Ylva Ivarsson, ks Roland Mähl (PRO) Roger Torvidsson

Läs mer

Berit Jacobsson, Kårsta PRO Carl-Erik Wikström, Attunda SPF Ulla Ahlsén, Vallentuna PRO Åke T Carlestam, KOM SPF

Berit Jacobsson, Kårsta PRO Carl-Erik Wikström, Attunda SPF Ulla Ahlsén, Vallentuna PRO Åke T Carlestam, KOM SPF Pensionärsrådet 2002-02-26 Plats och tid för sammanträdet ande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 11, Vallentuna Tisdagen

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämndens arbetsutskott

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämndens arbetsutskott PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(7) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2014-04-29, kl 0900-1100 ande Anne Niska, S Ann-Sofi Larsson, V Övriga deltagande Maj-Lis Ejderlöf, socialchef Anita Sköld, M,

Läs mer

Elsa Eriksson, SRF Christina Eriksson, Astma- och allergiförening Karl-Eric Zetterqvist, HRF Syrene Öberg, HCK

Elsa Eriksson, SRF Christina Eriksson, Astma- och allergiförening Karl-Eric Zetterqvist, HRF Syrene Öberg, HCK 1(9) Plats och tid: Kommunhusets konferensrum 13.00 15.30 Beslutande: Margareta Gustavsson (s), ordförande Ingvar Kleinert (fp), vice ordförande Tomas Johansson (s) Övriga deltagande: Sara Larsson (s),

Läs mer

Sammanställning av svar på KPR-enkäten från SPF-föreningarna

Sammanställning av svar på KPR-enkäten från SPF-föreningarna Sammanställning av svar på KPR-enkäten från SPF-föreningarna FRÅGA 1 FRÅGA 2 FRÅGA 3 Har er KPR? Hur många ggr/år Hur många ggr tycker du att och pensionärsföreningar behöver träffas BJURHOLM SPF Ja, KPHR

Läs mer

~~,,./~u.t~ H :HHHHHe""":"1 _ 15. SAMMANTRÄDES PROTOKOLL. Stadshuset, sammanträdesrummet Öringen, kl. 14 :00-16: 15

~~,,./~u.t~ H :HHHHHe:1 _ 15. SAMMANTRÄDES PROTOKOLL. Stadshuset, sammanträdesrummet Öringen, kl. 14 :00-16: 15 1 Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrummet Öringen, kl. 14 :00-16: 15 Beslutande Ledamöter Ewa F Thorstensson M), ordfärande Jarl Graf SPF) Gunnar Westman SPF) Kent Svanström PRO) Doris Lehtipalo PRO)

Läs mer

Stora sammanträdesrummet, Kommunkontoret, Vindeln, måndagen den 8 april 2013, kl 08.30-15.00

Stora sammanträdesrummet, Kommunkontoret, Vindeln, måndagen den 8 april 2013, kl 08.30-15.00 2013-04-08 1(10) Plats och tid Beslutande Stora sammanträdesrummet, Kommunkontoret, Vindeln, måndagen den 8 april 2013, kl 08.30-15.00 Ewa-May karlsson, (c), ordförande Tomas Nilssson, (m) Mathias Haglund,

Läs mer

Reglemente för kommunala pensionärsrådet

Reglemente för kommunala pensionärsrådet Reglemente för kommunala pensionärsrådet Dokumenttyp Reglemente Fastställd/upprättad 2010-11-29 av Kommunfullmäktige 19 Senast reviderad - Detta dokument gäller för Pensionärsrådet Giltighetstid Tills

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum A, torsdag 17 november, kl 10:00-12:00

Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum A, torsdag 17 november, kl 10:00-12:00 2016-11-17 1 (6) Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum A, torsdag 17 november, kl 10:00-12:00 Beslutande Ledamöter Jan-Åke Lindgren ordförande Linnea Adler (Hjärt- o lungföreningen) Ingrid Gisselsson

Läs mer

Reglemente för kommunala handikapprådet, KHR

Reglemente för kommunala handikapprådet, KHR 1 Enligt beslut av kommunfullmäktige 2000-02-16 131 Revidering av kommunfullmäktige 2007-09-19, 132, Dnr 84/07.003 Revidering av kommunfullmäktige 2013-04-24, 34, Dnr 74/11.103 Reglemente för kommunala

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet

Kommunala pensionärsrådet Kommunala pensionärsrådet 2010-09-08 Plats och tid Hjälpmedelscentrum Västerås 8.00-12.45 Beslutande Övriga deltagare Agneta Bode socialnämnden, Kerstin Lundahl socialnämnden, Bengt Bergenbrant socialnämnden,

Läs mer

Ej tjänstgörande ersättare: Gunilla Raask (kd)

Ej tjänstgörande ersättare: Gunilla Raask (kd) 1(10) Plats och tid Kommunhuset, sammanträdesrum Ljungås, kl. 14.00-17.00 Beslutande Jörgen Edelgård (kd), ordförande Kenth Hulth (s), vice ordförande Margaretha Johansson (s) Sirpa Bergenstoff (s) Elisabet

Läs mer

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(6) Kommunala pensionärsrådet

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(6) Kommunala pensionärsrådet LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(6) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Ljungsätra samlingssalen, Hångersvägen 2 i Ljungby, måndagen den 18 april 2011, kl. 13.30-15.30 Ann-Charlotte Wiesel

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 Plats och tid Kallingesalen, stadshuset, kl 08.30-11.30 Ordinarie ledamöter Ersättare Närvarande Bo Johansson Birger Svensson Malin Norfall Äldrenämnden Äldrenämnden Kommunstyrelsen Åke Nilsson PRO Ingrid

Läs mer

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Handikapp- och pensionärsrådet (17)

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Handikapp- och pensionärsrådet (17) Handikapp- och pensionärsrådet 2017-05-10 1 (17) Plats och tid Vaukagårdens samlingssal, onsdag den 5 maj 2017, klockan 09.00 Mats Abrahamsson (S), ordförande Eva Forsmark, DHR, ledamot Birger Lundqvist,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunala pensionärsrådet. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunala pensionärsrådet. Innehåll Innehåll 28 Val av justerare... 35 29 Godkännande av ärendelista... 36 30 Föregående sammanträdesprotokoll... 37 31 Gångbanor och trottoarer... 38 32 Tekniska problem och haverier... 39 33 Önskemål om

Läs mer

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(5) Kommunala handikapprådet

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(5) Kommunala handikapprådet LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(5) Plats och tid ande Övriga deltagande Samlingssalen Ljungsätra, Hångersvägen 2 i Ljungby, torsdagen den 3 mars 2011 kl. 13.30-15.30 Anne Karlsson (S) ordförande

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum B, onsdag 25 maj, kl 9:30-11:30

Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum B, onsdag 25 maj, kl 9:30-11:30 2016-05-25 1 (6) Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum B, onsdag 25 maj, kl 9:30-11:30 Beslutande Ledamöter Ylva Ivarsson, ks, ordförande Anna Rudman, ks Linnea Adler (Hjärt- o lungföreningen)

Läs mer

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(14) Sammanträdesdatum

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(14) Sammanträdesdatum PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(14) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2014-09-14, kl 0900-1530 ande Anne Niska, S Inger Karlsson, S Karin Magnström, S Owe Pekkari, S Ann-Sofi Larsson, V Marianne

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet Sidan 1 av 11

Kommunala pensionärsrådet Sidan 1 av 11 Kommunala pensionärsrådet 2010-03-03 Sidan 1 av 11 Plats och tid Hjälmå, Dalstorp kl. 13.30-16.30 Beslutande Icke tjg.ersättare Övriga deltagare Stefan Hjertén (M), ordf. Kent-Ove Karlsson (S), v.ordf.

Läs mer

Kommunalt pensionärsråd 14 april 2016

Kommunalt pensionärsråd 14 april 2016 1 (7) Plats och tid Bällstarummet, Vallentuna. Kl 14.00-17.15 ande Björn Furugren Beselin KS (C), ordförande, Sven-Olof Ekström MSN (S), Margareta Svanström FN (M) 12-30, Eleanor Rydén ÖN (KD), Margareta

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott. Innehåll Innehåll 90 Godkännande av ärendelista... 125 91 Resultat från undersökning om vad äldre tycker om äldreomsorgen 2017. 126 92 Motion Garanterad plats på äldreboende... 127 93 Motion Avskaffa avgiften för

Läs mer

(17) Socialnämnden. Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum A, torsdag den 23 april, kl

(17) Socialnämnden. Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum A, torsdag den 23 april, kl 2015-04-23 1 (17) Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum A, torsdag den 23 april, kl. 9.00-11.00 Beslutande Ledamöter Jan-Åke Lindgren (S), ordförande Carina Nordqvist (S), vice ordförande Lars

Läs mer

Helene Larsson Ps FUB. Tolk Charlotte Wallgren Tolk Carina Matsson Tolk praktikant Anneli Tuvesson

Helene Larsson Ps FUB. Tolk Charlotte Wallgren Tolk Carina Matsson Tolk praktikant Anneli Tuvesson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(15) Plats och tid Sammanträdesrum 1 Stadshuset, kl. 09.30-11.15 ande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Utses att justera ens plats Anna Gustavsson (KD)

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum A, tisdag den 5 maj, kl

Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum A, tisdag den 5 maj, kl 2015-05-05 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum A, tisdag den 5 maj, kl 9.00-12.30 Beslutande Ledamöter Jan-Åke Lindgren, ordförande Ylva Ivarsson, ks Linnea Adler (Hjärt- o lungföreningen)

Läs mer

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(7) Sammanträdesdatum

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(7) Sammanträdesdatum PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(7) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2016-10-19, kl 0900-1435 ande Anna Kumpula Kostet, V Johny Lantto, S Inger Karlsson, S Karin Magnström, S Maria Alldén, V Anita

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott Revidering av reglementen för pensionärsrådet och funktionshinderrådet

Kommunstyrelsens arbetsutskott Revidering av reglementen för pensionärsrådet och funktionshinderrådet VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott 2019-05-09 60 Revidering av reglementen för pensionärsrådet och funktionshinderrådet (KS 2019.025) Beslut Kommunstyrelsens arbetsutskott

Läs mer

Stöd o omsorgschef May Hansson Nämndsekreterare Birgitta Schmidt Områdeschef Gunilla Dahlin, HVB-hemmet

Stöd o omsorgschef May Hansson Nämndsekreterare Birgitta Schmidt Områdeschef Gunilla Dahlin, HVB-hemmet 1(7) Plats och tid Kommunkontoret, Foxen, Årjäng, den 14 november kl 10.00-12.00 Beslutande Ledamöter Knut Janson, ordf Elsie Olsson, SPF, PRO Lisbeth Larsson, SPF Stina Hesselborn-Ek, PRO Staffan Nilsson,

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD Brukarrådet Förslag till kultur- och fritidsplan för Härjedalens kommun

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD Brukarrådet Förslag till kultur- och fritidsplan för Härjedalens kommun 2011-06-20 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 1 Presentation av brukarrådets ledamöter 2 Val av vice ordförande 3 Val av arbetsutskott 4 Genomgång av rådets reglemente 5 Rådets

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Socialnämnden 17.15

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Socialnämnden 17.15 Socialnämnden 1 Plats och tid Kommunhuset, Hellqvistsalen, Kungsör, tisdagen den 17 februari 2015, klockan 15:00-17.15 ande Marie Norin Junttila (S) ordförande, Marita Pettersson (S), Ulla Eriksson Berg

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet (19) Onsdag den 18 november 2015, klockan , i Bostadsrummet på kommunkontoret.

Kommunala pensionärsrådet (19) Onsdag den 18 november 2015, klockan , i Bostadsrummet på kommunkontoret. Kommunala pensionärsrådet 2015-11-18 1(19) Tid och plats Onsdag den 18 november 2015, klockan 09.00 12.00, i Bostadsrummet på kommunkontoret. Beslutande Ledamöter Michael Melby, ordf. (S) Tommy W Johansson

Läs mer

1 (8) Kommunala pensionärsrådet

1 (8) Kommunala pensionärsrådet 2017-11-22 Sida 1 (8) Sammanträde med Kommunala pensionärsrådet Plats och tid Apotekaren kl. 09.30 12.00 ande Ledamöter Marie-Louise Gunnarsson, (M) ordförande Jan Ekwall, SPF Seniorerna Eksjö Gunnel Svensson,

Läs mer

Kommunkontoret tisdag 16 september

Kommunkontoret tisdag 16 september 2014-09-09 1 (7) Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum A, tisdagen den 9 september kl. 13.15-15.30 Beslutande Ledamöter Jan-Åke Lindgren, ordförande Marlene Johansson, ks Roland Mähl (PRO) Roger

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2014-12-11 1(10)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2014-12-11 1(10) SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2014-12-11 1(10) Plats och tid Kommunhuset, klockan 10.00-12.20 ande Tjänstgörande ersättare Kent Lagrell (M) ordförande Stig Ottosson (M) Maj-Britt Dahlborg (S) Helena Larsson

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet 2012-06-12 9

Kommunala pensionärsrådet 2012-06-12 9 Kommunala pensionärsrådet 2012-06-12 9 Plats och tid Hjernet, 2012-06-12 kl. 09.00-11.30 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Bertil Nilsson, PRO Enar Moberg, PRO Ulf Eklund, PRO Siv Gustavsson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (10) Plats och tid Konferensrummet Uret kl. 13.00-14.45 Beslutande Mats Åstrand (s) ordförande Jörgen Alkberg (s) Elisabeth Henningsson (s) Elsie-Britt Eriksson (s) Peter Agelii (s) Maivi Hedlund

Läs mer

Sammanträdesdatum 2014-03-26. Kommunkontoret, Mellanfryken, onsdag 26 mars 2014, kl. 15.00. 3 Föregående protokoll SN 14/13

Sammanträdesdatum 2014-03-26. Kommunkontoret, Mellanfryken, onsdag 26 mars 2014, kl. 15.00. 3 Föregående protokoll SN 14/13 SOCIALNÄMNDEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2014-03-26 PLATS OCH TID Kommunkontoret, Mellanfryken, onsdag 26 mars 2014, kl. 15.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE DNR 1 Val av justerare 2 Godkännande av dagordning

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 1 (7) Plats och tid Sammanträdesrummet Ovalen, Stadshuset Onsdagen den 19 november 2014 ande Se sida 2 Övriga deltagare Se sida 2 Utses att justera Majvor Sjölund (C) Justeringens tid och plats Vid sammanträdet

Läs mer

Plats och tid IFO-sammanträdesrum tisdagen den 25 september 2018 kl. 08:30-15:00, ajournering för lunch 12:30-13:00

Plats och tid IFO-sammanträdesrum tisdagen den 25 september 2018 kl. 08:30-15:00, ajournering för lunch 12:30-13:00 1(12) Plats och tid IFO-sammanträdesrum tisdagen den 25 september 2018 kl. 08:30-15:00, ajournering för lunch 12:30-13:00 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Justeringens

Läs mer

Reglemente för kommunala rådet för funktionshinderfrågor

Reglemente för kommunala rådet för funktionshinderfrågor Reglemente för kommunala rådet för funktionshinderfrågor Dokumenttyp Reglemente Fastställd/upprättad 2010-11-29 av Kommunfullmäktige 20 Senast reviderad - Detta dokument gäller för Rådet för funktionshinderfrågor

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Anslags uppsättande: 2015-09-23 Anslags nedtagande: 2015-10-15

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Anslags uppsättande: 2015-09-23 Anslags nedtagande: 2015-10-15 Socialnämnden 2015-09-17 1 (18) Plats och tid: Kommunkontoret, Kisa, torsdagen 2015-09-17, kl. 9.30-11.30 Beslutande: Gruppmöte: 8.00-9.30 Roger Rydström (S), ordf. Else-Marie Frisk (S) Risto Laine (S)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådet 2012-03-08 1 (8) Plats och tid Österbo, torsdag 8 mars 2012, kl 13.00 14:30 Beslutande Agnetha Eriksson, ordf Rune Öberg, PRO Gösta Öhman, PRO Inger Berglund, PRO Ingrid Nyman,

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 av 13 Plats och tid Kommunhuset, Lessebo onsdagen den 25 mars 2015 kl. 14.00-16.30 ande Lars Altgård, ordf. (s) Kristina Brundin (s) Emil Wetterling (s) Jim Lindberg (s) Lars Turunen (s) Lena Henriksson

Läs mer

Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 15 juni 2011, kl

Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 15 juni 2011, kl 1 Plats och tid Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 15 juni 2011, kl 13.00 15.00 ande Övriga Deltagande Utses att justera Hans Sternbro (s), ordförande Anne-Marie Fröjdh (c) Inger Jones-Eriksson

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret Vindeln, stora sammanträdesrummet, fredagen den 20 februari 2015, kl 08 30-15 10. Ajournering för lunch 12 10-13 00.

Plats och tid Kommunkontoret Vindeln, stora sammanträdesrummet, fredagen den 20 februari 2015, kl 08 30-15 10. Ajournering för lunch 12 10-13 00. 2015-02-20 1(15) Plats och tid Kommunkontoret Vindeln, stora sammanträdesrummet, fredagen den 20 februari 2015, kl 08 30-15 10. Ajournering för lunch 12 10-13 00. Beslutande Britt-Louise Eriksson (s) ordförande

Läs mer

Åke Strandgren (c) Jesper Arnfjell (kd) tjg ersättare Maria Svensson (s) Dan-Olov Andersson (s) tjg ersättare Elli-Marie Lundgren (m) tjg ersättare

Åke Strandgren (c) Jesper Arnfjell (kd) tjg ersättare Maria Svensson (s) Dan-Olov Andersson (s) tjg ersättare Elli-Marie Lundgren (m) tjg ersättare 2014-10-23 1(17) Plats och tid Kommunkontoret, Vindeln, stora sammanträdesrummet, torsdagen den 23 oktober 2014, kl 08 00-16 15. Ajournering för lunch 12 15-13 15. Beslutande Birgita Sigfridsson (c) ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala handikapprådet Datum Sid 2011-12-08 1 (14)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala handikapprådet Datum Sid 2011-12-08 1 (14) 2011-12-08 1 (14) Plats och tid Sjögläntan, Vinslöv, sammanträdesrum 1 Kl 13.30-15.15 ande Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Anna Gustavsson (kd) ordförande, ON Ernst Herslow (m) tekniska utskottet

Läs mer

Sal Flen Stadshuset 14:00-16:00. Daniel Ljungkvist (S), ordförande Socialnämnden Bo Karlsson, vice ordförande. Sekreterare Sandra Östling

Sal Flen Stadshuset 14:00-16:00. Daniel Ljungkvist (S), ordförande Socialnämnden Bo Karlsson, vice ordförande. Sekreterare Sandra Östling 6 Plats och tid Sal Flen Stadshuset 14:00-16:00 Beslutande Daniel Ljungkvist (S), ordförande Socialnämnden Bo Karlsson, vice ordförande PRO Flen Jan Sunnergren PRO Bettna Els-Mari Sjöblom PRO Hälleforsnäs

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Anslags uppsättande: 2012-09-24 Anslags nedtagande: 2012-10-16

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Anslags uppsättande: 2012-09-24 Anslags nedtagande: 2012-10-16 Socialnämnden 2012-09-13 1 (23) Plats och tid: Kommunkontoret, Kisa, torsdagen 2012-09-13, kl. 9.30-12.05 Gruppsammanträde: 8.00-9.30 Beslutande: Pontus Wessman (MP), ordf Carin Olsson (KD), ersättare

Läs mer

Socialnämnden Anna-Karin Olsson, socialchef. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Socialnämnden Anna-Karin Olsson, socialchef. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. o Malung-Salens kommun 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 09.00-10.00 Beslutande Carina Albertsson (S), ordförande Birgitta Örjas (S) Lena Aune (S) Birgit Gotthardsdotter-Wikström (C) Jessica

Läs mer

Justeringens plats och datum Sociala huset i Kållekärr Underskrifter Sekreterare. Emma Dolonius. Gun Alexandersson-Malm (L)

Justeringens plats och datum Sociala huset i Kållekärr Underskrifter Sekreterare. Emma Dolonius. Gun Alexandersson-Malm (L) TJÖRNS KOMMUN 2019-01-09 Socialnämnden Plats och tid Lilla Tjörnsalen kl. 15:00 16:30 Utses att justera Anette Johannessen (S) Justeringens plats och datum Sociala huset i Kållekärr 2019-01-14 Paragrafer

Läs mer

Plats och tid IFO-sammanträdesrum torsdagen den 4 april 2019 kl. 08:30

Plats och tid IFO-sammanträdesrum torsdagen den 4 april 2019 kl. 08:30 1(13) Plats och tid IFO-sammanträdesrum torsdagen den 4 april 2019 kl. 08:30 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Utses att justera Gerd Lindgren (s) Justeringens

Läs mer

Bidrag till frivilligorganisationer år 2009

Bidrag till frivilligorganisationer år 2009 NORRMALMS STADSDELSFÖRVALTNING KANSLISTABEN TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (5) 2009-02-27 Handläggare: Gunilla Schedin Telefon: 508 09 015 Till Norrmalms stadsdelsnämnd Förvaltningens förslag till beslut Verksamhetsbidrag

Läs mer

Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 2 juni 2016, kl

Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 2 juni 2016, kl Pensionärsrådet Plats och sammanträdestid Beslutande Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 2 juni 2016, kl 13.00-14.50 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(7) Ledamöter Eva Berglund (S), ordförande i socialnämnden

Läs mer

(17) Socialnämnden. Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum A, onsdag den 19 november, kl

(17) Socialnämnden. Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum A, onsdag den 19 november, kl 2014-11-19 1 (17) Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum A, onsdag den 19 november, kl. 9.00-11.30 ande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Jan-Åke Lindgren (S), ordförande Carina Nordqvist (S), vice

Läs mer

PROTOKOLL. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Sonja Hedenberg. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

PROTOKOLL. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Sonja Hedenberg. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(10) Plats och tid Arbetslivsnämndens sammanträdesrum kl 09.00 Beslutande Närvarande ej tjänstgörande ersättare Ledamöter Stig Nilsson Bertil Bylund PRO Karl-Åke Engström PRO Hans Fernlund RPG Siv Holmberg

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 Dagordning... 2 2 Information från föregående sammanträde... 3 3 Besök av anhörigkonsulenten... 4 4 Information om Dagcentralen Träffpunkt Habo... 5 5 Brukarundersökning 2015...

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Härjedalens råd för pensionärer och funktionsnedsatta. Plats och tid

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Härjedalens råd för pensionärer och funktionsnedsatta. Plats och tid Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Underskrifter Sekreterare Svegsmon, plan 4, måndagen den 29 september 2014, kl 13-16. Lars Bygdén, Kommunstyrelsen Maj-Lis Larsson, Kommunstyrelsen

Läs mer