Madeleine Rosenqvist (KD) Kristina Nyman (S) Emma Magnusson (C) För Barn- och utbildningsnämnden Jacqueline Doohan (C) Lene Hollner (S)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Madeleine Rosenqvist (KD) Kristina Nyman (S) Emma Magnusson (C) För Barn- och utbildningsnämnden Jacqueline Doohan (C) Lene Hollner (S)"

Transkript

1 MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Folkhälsorådet Plats och tid Kommunhuset Björken kl Beslutande För Kommunstyrelsen Madeleine Rosenqvist (KD) Kristina Nyman (S) Emma Magnusson (C) För Socialnämnden Åsa Ottosson (C) För Barn- och utbildningsnämnden Jacqueline Doohan (C) Lene Hollner (S) För Miljönämnden Carina Holmberg-Olofsson (C) För Föreningsnämnden Göte Hägerström (S) Övriga deltagande Ambjörn Thunberg Folkhälsosamordnare Pär Eriksson Landstingets folkhälsocentrum Paragraf Madeleine Rosenqvist, Ordförande Ambjörn Thunberg, Sekreterare Jacqueline Doohan, Justerare

2 89 UPPROP Ordförande öppnar mötet och genomför ett upprop.

3 90 FÖREGÅENDE MÖTESPROTOKOLL Ordföranden går igenom föregående mötesprotokoll. Att lägga föregående protokoll till handlingarna.

4 91 VAL AV JUSTERARE Jacqueline Doohan föreslogs justera protokollet. Detta sker kl på Ambjörn Thunbergs kontor i paviljongen Ljungnäsvägen. Att välja Jacqueline Doohan för justering av protokoll.

5 92 FOLKHÄLSOSAMORDNAREN INFOREMERAr Inför starten av familjecentralen finns idé om ett projekt i samverkan mellan Värme och Ramar, BHV och öppna förskolan. Projekt skulle erbjuda alla nyblivna föräldrar att delta i gruppträffar utifrån olika teman. Det är två föräldrakurser på gång, Småbarnsliv och COPE 3-12år. En gemensam narkotikainformation tillsammans med polisen kommer att genomföras i oktober. Det är ett föräldranätverk som själva önskar den informationen. Ledningsgruppen för folkhälsa kommer tillsammans med Monica Kling planera hur nästa steg i kommunen för jämställdhets- och HBTQ frågor. Arbetsmarknadsenheten kommer köpa in cyklar som kan användas för att lära ut hur man cyklar, det riktar sig framför allt till nyankomna kvinnor. Kommunen har fått ytterligare drygt kronor i lovpengar från socialstyrelsen. Folkhälsorådet bidrar med kronor till Hälsomässan. Folkhälsorådets arbete kommer också att visas upp under mässan. Ett bidrag har utlovats till stödföreningen för ensamkommande barn i Mönsterås. Folkhälsorådet betalar Afghanistankännaren Anders Fänges föreläsning 10 oktober. Folkhälsosamordnaren har träffat nya kommunpolisen Marcus Jägerbrink och börjat diskutera samverkan kring ANDT-frågor. Sucide Zero har genomfört en ljuständning och en föreläsning med Bo Hansson. MHFA- kurserna är igång En utbildning i hur lärare använder tobaksutställning är genomförd. PLAY HOUSE 2018 planeras, Lovpengarna bekostar evenemanget. Den 15 november kommer Mönsterås arbete med föräldrastöd Värme och Ramar presenteras på en konferens i Oskarshamn. Att lägga informationen till handlingarna

6 93 PRSENTATION AV ELEVHÄLSODATA Epidemiolog Pär Eriksson från landstinget folkhälsoarbete informerade om utvalda delar från Mönsterås kommuns elevhälsodata i årskurs 4 och årskurs 7. Landstinget har samlat elevhälsodata från alla kommuner i länet i en gemensam databas som ska kunna användas för att prioritera områden kring elevers hälsa. Utvalda frågor var: Psykisk hälsa, stressad i skolan, fysisk aktivitet, skärmtid och tandborstning.

7 Ovan är ett lite urval av Pärs bilder. För att ta del av analysen av Mönsterås kommuns elevhälsodata kontakta folkhälsosamordnaren. Att tacka Pär Eriksson för presentationen och lägga den till handlingarna

8 94 SKOTTLANDSMODELLEN Folkhälsosamordnaren informerar om ett utvecklingsarbete för tidiga insatser som heter Skottlandsmodellen. Representanter från Mönsterås kommun har varit och tagit del av Faluns utvecklingsarbete med skottlandmodellen som utgångspunkt. Tillsammans för alla barn heter satsningen i Falun. Modellen bygger på samhandlande mellan barn- och utbildningsnämnden, socialnämnden och landstinget. Två bilder för att ge en sammanfattning om vad det handlar om och vad som är en stor utmaning för organisationerna. Att lägga informationen till handlingarna.

9 95 IDÉMATERIAL HANDLINGSPLAN PSYKISK OHÄLSA/HÄLSA OCH SUICID Folkhälsosamordnaren har tillsammans med MHFA-utbildaren Maria Pedersen tagit fram ett utkast till handlingsplan. Idématerialet stäms nu av med länsgemensam lednings arbete med psykisk hälsa och folkhälsoarbetet via landstinget samt de olika aktörerna på lokalplanet. Att lägga informationen till handlingarna.

10 96 FOKUS FOLKHÄLSA Folkhälsorådet diskuterade olika förslag på teman och föreläsningar för fokus folkhälsa Det förslag som rådet fastnade för var en föreläsning med Mats Billmark. Han har tillsammans med sin fru Susan Billmark skrivit böckerna Lär dig leva och Dags att MÅ BRA. Mats har som mål att hjälpa människor att stanna upp, stiga av ekorrhjulet och reflektera över vilket liv man egentligen vill leva. Jacqueline Doohan har möjlighet att kolla med Mats om det går att genomföra en föreläsning i Mönsterås senare i höst. Madeleine Rosenqvist föreslog att rådsmedlemmar som vill gå på föreläsningen kan få arvode via folkhälsorådets. Att uppdra åt Jacqueline Doohan kontakta Mats Billmark och komma med förslag på datum för föreläsning, samt att rådsmedlemmar får arvode för deltagande på föreläsningen.

11 97 FOLKHÄLSOSTIPENDIET Det har kommit in två förslag på kandidater till folkhälsostipendiet. Båda förslagen ansåg rådet vara värdiga att kunna få stipendiet. Att Madeleine Rosenqvist och Kina Nyman får i uppdrag att tillsammans med Anders Johansson utse vinnaren.

12 98 EKONOMISK GENOMGÅNG Det går inte att få en exakt bild av det ekonomiska dagsläget från ekonomikontoret. Olika utdrag ger olika resultat, men det verkar som budget håller med marginal. Lovpengarna har förstärkt budgeten. Folkhälsorådets beslutar att folkhälsosamordnaren tittar på vilka behov som kan behövas tillskjutas medel under hösten.

13 99 ÅTERKOPPLINGAR FRÅN KONFERANSER OCH UTBILDNINGAR Folkhälsosamordnaren har varit på två träffar med Länsstyrelsen en som handlade om HBTQfrågor och en som handlande om brottsförebyggande arbete. Båda områdena är sådan som kommunen behöver utveckla vidare. Att lägga informationen till handlingarna.

14 100 HÄLSOMÄSSA 13 OKTOBER Lördag 13 oktober genomförs en hälsomässa i Mönsterås där delar av folkhälsoarbete visas. Att lägga informationen till handlingarna.

15 101 NÄMNDERNAS MÅL INFÖR NY FOLKHÄLSOPLAN Flera av nämnderna har nu arbetat med att ta fram mål inför folkhälsoplan Miljönämnden tänker sig att stärka arbetet med upptäcka och åtgärda radon i bostäder. Barn- och utbildningsnämnden vill jobba för mindre frånvaro i skolan. Socialnämnden vill utveckla habilitering och rehabilitering inom omsorgen och stärka arbetet med psykisk hälsa och suicid. Att lägga informationen till handlingarna.

16 102 AKTUELLT FRÅN NÄMNDERNA Miljönämnden arbetar med kemikalieplanen för ett giftfritt Mönsterås. Kärlen för sortering av matavfall har börjats dela ut i kommunen. Barn och utbildningsnämnden har gjort sin del för ett giftfritt Mönsterås, arbetet har framför allt inriktad sig på att förskolemiljön ska vara fri från skadliga kemikalier. Socialnämnden har ett fortsatt ekonomiskt svårt läge. Förslag till beslut Tacka för informationen och lägga den till handlingarna.

17 103 ÖVRIGA FRÅGOR Narkotikasituationen diskuterades. Det finns oro för användande av narkotika bland ett antal ungdomar, en del så pass unga att dom fortfarande går på grundskolan. Det planeras och genomförs en del föräldrastödjande arbete tillsammans med polisen. Inom socialtjänsten finns en förstärkning med ytterligare en drogterapeut som också kan arbeta med ungdomar. Det är viktigt att det kommer anmälningar till socialtjänsten från skolan så att det blir konkret och inte rykten, så ungdomarna kan få hjälp. Att verka för att föräldramöten kommer tillstånd är fortsatt viktigt och att jobba förebyggande bland ungdomar där en hälsosam livsstil lyfts fram var några av synpunkterna. Förslag till Beslut Fortsatt prioriterat arbete med ANDT-frågorna inom folkhälsan.

18 104 MÖTET AVSLUTAS Ordföranden tackar för ett engagerat möte. Nästa folkhälsoråd blir fredagen 30 november klockan i sammanträdesrummet Eken. Det är sista mötet med nuvarande råd, så efter mötet blir det gemensam lunch. Att informationen läggs till handlingarna.

Madeleine Rosenqvist (KD) Kristina Nyman (S) Emma Magnusson (C) För Barn- och utbildningsnämnden Anna-Lena Josefsson (C) Lene Hollner (S)

Madeleine Rosenqvist (KD) Kristina Nyman (S) Emma Magnusson (C) För Barn- och utbildningsnämnden Anna-Lena Josefsson (C) Lene Hollner (S) MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Folkhälsorådet 2018-11-30 Plats och tid Kommunhuset Björken kl. 09.00-12.00 Beslutande För Kommunstyrelsen Madeleine Rosenqvist (KD) Kristina Nyman

Läs mer

Madeleine Rosenqvist (KD) Kristina Nyman (S) Emma Magnusson (C) För Socialnämnden Alexandra Ekstrand (S) Åsa Ottosson (C)

Madeleine Rosenqvist (KD) Kristina Nyman (S) Emma Magnusson (C) För Socialnämnden Alexandra Ekstrand (S) Åsa Ottosson (C) MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Folkhälsorådet 2017-12-01 Plats och tid Kommunhuset, Björken kl. 09.00-12.00 Beslutande För Kommunstyrelsen Madeleine Rosenqvist (KD) Kristina Nyman

Läs mer

Madeleine Rosenqvist (KD) Kristina Nyman (S) För Socialnämnden Alexandra Ekstrand (S) Åsa Ottosson (C)

Madeleine Rosenqvist (KD) Kristina Nyman (S) För Socialnämnden Alexandra Ekstrand (S) Åsa Ottosson (C) MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Folkhälsorådet 2018-02-09 Plats och tid Fritidsgården Play kl. 09.00-12.00 Beslutande För Kommunstyrelsen Madeleine Rosenqvist (KD) Kristina Nyman

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida 1 Folkhälsorådet 2014-03-21. Madeleine Rosenqvist (KD) Robert Rapakko (S) Emma Magnusson (C)

Sammanträdesdatum Sida 1 Folkhälsorådet 2014-03-21. Madeleine Rosenqvist (KD) Robert Rapakko (S) Emma Magnusson (C) Sida 1 Plats och tid Kommunkontoret, Björken, kl. 09.00 12.00 Beslutande För Kommunstyrelsen Madeleine Rosenqvist (KD) Robert Rapakko (S) Emma Magnusson (C) För Socialnämnden Britt-Marie Berg (S) Britt-Marie

Läs mer

Robert Rapakko (S) Madeleine Rosenqvist (KD) Emma Magnusson (C) För Barn- och utbildningsnämnden Jacqueline Doohan (C) Lene Hollner (S)

Robert Rapakko (S) Madeleine Rosenqvist (KD) Emma Magnusson (C) För Barn- och utbildningsnämnden Jacqueline Doohan (C) Lene Hollner (S) Plats och tid Kommunkontoret, Björken, kl. 09.00 12.00 Beslutande För Kommunstyrelsen Robert Rapakko (S) Madeleine Rosenqvist (KD) Emma Magnusson (C) För Socialnämnden Britt-Marie Berg (S) Britt-Marie

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida 1 Folkhälsorådet 2014-01-24. Madeleine Rosenqvist (KD) Robert Rapakko (S) För Socialnämnden Britt-Marie Berg Engström (S)

Sammanträdesdatum Sida 1 Folkhälsorådet 2014-01-24. Madeleine Rosenqvist (KD) Robert Rapakko (S) För Socialnämnden Britt-Marie Berg Engström (S) SAMMANTRÄDESANTECKNINGAR Sida 1 Plats och tid Kommunkontoret, lokal Björken, kl 09.00 12.00 Beslutande För Kommunstyrelsen Madeleine Rosenqvist (KD) Robert Rapakko (S) För Socialnämnden Britt-Marie Berg

Läs mer

Madeleine Rosenqvist (KD) Jacgueline Doohan (C) För Barn- och utbildningsnämnden Anna-Lena Josefsson (C) Lejla Bajraktarevic (S)

Madeleine Rosenqvist (KD) Jacgueline Doohan (C) För Barn- och utbildningsnämnden Anna-Lena Josefsson (C) Lejla Bajraktarevic (S) MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Folkhälsorådet 2019-05-03 Plats och tid Allégården kl. 09.00-12.00 Beslutande För Kommunstyrelsen Madeleine Rosenqvist (KD) Jacgueline Doohan (C) För Socialnämnden

Läs mer

Madeleine Rosenqvist (KD) Kristina Nyman (S) Emma Magnusson (C) För Barn- och utbildningsnämnden Jacqueline Doohan (C) Lene Hollner (S)

Madeleine Rosenqvist (KD) Kristina Nyman (S) Emma Magnusson (C) För Barn- och utbildningsnämnden Jacqueline Doohan (C) Lene Hollner (S) MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Folkhälsorådet 2018-05-25 Plats och tid Kommunhuset Eken kl. 09.00-12.00 Beslutande För Kommunstyrelsen Madeleine Rosenqvist (KD) Kristina Nyman

Läs mer

Anette Asp, ekonom, barn- och utbildningsförvaltningen

Anette Asp, ekonom, barn- och utbildningsförvaltningen Sida 1 Plats och tid Kommunkontoret, Eken, kl 1300 16 00 Beslutande För Kommunstyrelsen Emma Magnusson (C) Bill Björklund (FP) För Socialnämnden Britt-Marie Berg-Engström (S) Barn- och utbildningsnämnden

Läs mer

För Kommunstyrelsen Madeleine Rosenqvist (KD) Kristina Nyman (S) Elmna Magnusson (C) För Barn- och utbildningsnämnden Lene Hollner (S)

För Kommunstyrelsen Madeleine Rosenqvist (KD) Kristina Nyman (S) Elmna Magnusson (C) För Barn- och utbildningsnämnden Lene Hollner (S) MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Folkhälsorådet 2017-05-29 Plats och tid Kommunhuset, Björken kl. 13.00-16.00 Beslutande För Kommunstyrelsen Madeleine Rosenqvist (KD) Kristina Nyman

Läs mer

Sammanträdesdatum Madeleine Rosenqvist (KD) Lene Hollner (S) Sarah Johansson (C) Martin Samuelsson (S) tjänstgörande ersättare

Sammanträdesdatum Madeleine Rosenqvist (KD) Lene Hollner (S) Sarah Johansson (C) Martin Samuelsson (S) tjänstgörande ersättare MÖNSTERÅS KOMMUN Sammanträdesdatum Plats Tid ande Övriga Närvarande Utsedd att justera Sammanträdesrum Centralen, Kl.13:00 Jacqueline Doohan (C) Madeleine Rosenqvist (KD) Lene Hollner (S) Sarah Johansson

Läs mer

Madeleine Rosenqvist (KD) Emma Magnusson (C) För Socialnämnden Britt-Marie Berg (S) Daniel Backenius, ersättare (C)

Madeleine Rosenqvist (KD) Emma Magnusson (C) För Socialnämnden Britt-Marie Berg (S) Daniel Backenius, ersättare (C) Plats och tid Kommunkontoret, Björken, kl. 09.00 12.00 Beslutande För Kommunstyrelsen Madeleine Rosenqvist (KD) Emma Magnusson (C) För Socialnämnden Britt-Marie Berg (S) Daniel Backenius, ersättare (C)

Läs mer

För Kommunstyrelsen Madeleine Rosenqvist (KD) Kristina Nyman (S) Elmna Magnusson (C)

För Kommunstyrelsen Madeleine Rosenqvist (KD) Kristina Nyman (S) Elmna Magnusson (C) MÖNSTERÅS KOJV1MUN SAMMANTRÄDESl'ROTOKOLL Sammanträdesdatum Folkhälsorådet 2017-09-22 Plats och ticl Kommunhuset, Björken kl. 13.00-16.00 Beslntancle För Kommunstyrelsen Madeleine Rosenqvist (KD) Kristina

Läs mer

Britt-Marie Domeij. Lars-Jonny Andersson (KD)

Britt-Marie Domeij. Lars-Jonny Andersson (KD) Sida 1 () Plats och tid Kommunhuset den 13 mars 2018 kl. 13.00 15.30 ande Anders Johansson (C), ordf Jens Robertsson (C) Ann Petersson (C) Lennart Karlsson (C) Emma Magnusson (C) Britt-Marie Domeij (M)

Läs mer

Kommunkontoret, Bergsjö rum 6 Måndag 27 januari, 2014 kl Stefan Trönnhagen

Kommunkontoret, Bergsjö rum 6 Måndag 27 januari, 2014 kl Stefan Trönnhagen NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (13) Sida Plats och tid Kommunkontoret, Bergsjö rum 6 Måndag 27 januari, 2014 kl. 14.00-16.30 ande Monica Olsson (s) Sigbritt Persson (s) Ordförande

Läs mer

T",., VÄSTRA. Karlsborgs kommun GÖTALANDSREGIONEN Y SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. kl 08.30-12.00 20-21 2015-09-18

T,., VÄSTRA. Karlsborgs kommun GÖTALANDSREGIONEN Y SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. kl 08.30-12.00 20-21 2015-09-18 Karlsborgs kommun T",., VÄSTRA GÖTALANDSREGIONEN Y SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Folkhälsorådet Sammanträdesdatum: 2015-09-18 Sida 23 Paragraf nr 18-25 Plats och tid Kommunhuset, Karlsborg, fredag 18 september

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Barn- och utbildningsnämnden () Sammanträdesrummet Björken , Kl.13:00

ANSLAG/BEVIS. Barn- och utbildningsnämnden () Sammanträdesrummet Björken , Kl.13:00 MÖNSTERÅS KOMMUN Sammanträdesdatum Sida 1 () 1 Plats Tid ande Övriga Närvarande Utsedd att justera Sammanträdesrummet Björken, Kl.13:00 Jacqueline Doohan (C) Anna-Lena Josefsson (C) Johanna Landbergh (C)

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö Måndag 27 april 2015 kl

Kommunkontoret i Bergsjö Måndag 27 april 2015 kl NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (11) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö Måndag 27 april 2015 kl. 14.00-16.30 ande Natrix Öjemark (C) Ordförande Katarina Roos (V) Ledamot

Läs mer

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Socialnämnden 2014-03-05

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Socialnämnden 2014-03-05 1 Plats och tid Kommunhuset kl 13.30 16.30 ande Emma Magnusson (C) Agnetha Landberg (C) Daniel Backenius (C) Inga Jonsson (C) Håkan Sjöborg (C) Britt-Marie Domeij (M) 18-33 Rune Carlsson (KD) Renée Solstad

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Folkhälsorådet Brottsförebyggande rådet 2015-10-14

MULLSJÖ KOMMUN Folkhälsorådet Brottsförebyggande rådet 2015-10-14 Folkhälsorådet Brottsförebyggande rådet 2015-10-14 Sammanträdesdag Innehåll 12 Föregående protokoll... 14 13 Lägesredogörelse... 15 14 Handlingsplan 2015-2018... 16 15 Fallprevention... 17 16 Jämlik hälsa

Läs mer

Brofästet konferens Kalmar, , kl

Brofästet konferens Kalmar, , kl 1 Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Brofästet konferens Kalmar,, kl 15.30-18.30 Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Madeleine Rosenqvist (KD) Lene Hollner (S) Britt-Marie Necke

Läs mer

Kommunkontoret, Bergsjö rum 11 Måndag 13 februari, 2012 kl. 14:00-17:00. Pär Åkerlund

Kommunkontoret, Bergsjö rum 11 Måndag 13 februari, 2012 kl. 14:00-17:00. Pär Åkerlund NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (13) Sida Plats och tid Kommunkontoret, Bergsjö rum 11 Måndag 13 februari, 2012 kl. 14:00-17:00 ande Monica Olsson (s) Kajsa Gladh (m) Ordförande

Läs mer

Under- Paragrafer 24-28 skrifter Sekreterare... Annika Svendsby. Ordförande... Jacqueline Doohan. Justerande... Lene Hollner

Under- Paragrafer 24-28 skrifter Sekreterare... Annika Svendsby. Ordförande... Jacqueline Doohan. Justerande... Lene Hollner Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-03-20 30 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2013-03-20, kl 13.00 15.45 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Madeleine Rosenqvist

Läs mer

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Folkhälsorådet/Brottsförebyggande rådet 2015-09-09

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Folkhälsorådet/Brottsförebyggande rådet 2015-09-09 Folkhälso/Brottsförebyggande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-09-09 Innehållsförteckning Ärende 27 Föregående protokoll... 31 28 Brottsförebyggande... 32 29 Våld i nära relationer... 33 30 Handlingsprogram trygghet

Läs mer

Kommunkontoret, Bergsjö rum 12 Måndag 23 augusti 2010 kl. 10:00-12:00

Kommunkontoret, Bergsjö rum 12 Måndag 23 augusti 2010 kl. 10:00-12:00 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BRÅ- och folkhälsorådet 2010-08-23 Sida 1 (13) Plats och tid Kommunkontoret, Bergsjö rum 12 Måndag 23 augusti 2010 kl. 10:00-12:00 Beslutande Monica Olsson (s)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. BRÅ- och Folkhälsorådet 2014-03-24 1 (13) Kommunkontoret, Bergsjö rum Biblioteket Måndag 24 mars, 2014 kl. 14.00-15.

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. BRÅ- och Folkhälsorådet 2014-03-24 1 (13) Kommunkontoret, Bergsjö rum Biblioteket Måndag 24 mars, 2014 kl. 14.00-15. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (13) Sida Plats och tid Kommunkontoret, Bergsjö rum Biblioteket Måndag 24 mars, 2014 kl. 14.00-15.30 ande Monica Olsson (s) Sigbritt Persson

Läs mer

Kommunkontoret, Bergsjö rum 12 Måndag 4 april, 2011 kl.10:00-12:00

Kommunkontoret, Bergsjö rum 12 Måndag 4 april, 2011 kl.10:00-12:00 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum BRÅ-och Folkhälsoråd 1 (11) Sida Plats och tid Kommunkontoret, Bergsjö rum 12 Måndag 4 april, 2011 kl.10:00-12:00 ande Monica Olsson (s) Ordförande

Läs mer

Folkhälsopolitiska rådet

Folkhälsopolitiska rådet 2016-09-07 KOMMUNSTYRELSEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Folkhälsopolitiska rådet Plats och tid: Koch, Kommunhuset Forum kl. 09.00-12.00 ande: Åsa Karlsson (S), kommunstyrelsen, ordf. Ulla Gustafsson (M), kommunstyrelsen

Läs mer

Folkhälsorådet Sammanträdesdatum Sida (11) KFF Kansli, Greenroom. Tommy Cedervall (FP) ordförande.... Ann-Margret Ringnér

Folkhälsorådet Sammanträdesdatum Sida (11) KFF Kansli, Greenroom. Tommy Cedervall (FP) ordförande.... Ann-Margret Ringnér Folkhälsorådet 2014-04-08 1(11) Plats och tid KFF Kansli, Greenroom Beslutande Övriga deltagare Tommy Cedervall (FP) ordförande Börje Norén, folkhälsosamordnare Ann-Margret Ringnér, hälsostrateg Bert-Inge

Läs mer

Folkhälsorådet Tid och plats Haneborummet, klockan Paragrafer 1-9

Folkhälsorådet Tid och plats Haneborummet, klockan Paragrafer 1-9 Folkhälsorådet 2014-02-07 1 Tid och plats Haneborummet, klockan 8.30-11.00 Paragrafer 1-9 ande Jan Lahenkorva (S) KS Christina Ungh (S) NLA Kent Hedberg (SVP) BUN Övriga deltagare Karin Bjellman, sekreterare

Läs mer

Kansli- och utvecklingsenheten

Kansli- och utvecklingsenheten 1(9) Trygghetsrådet Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 13.00-15.00 Beslutande Ledamöter Jenny Önnevik (S), ordförande Rolf Mårtensson (M) Gudrun Bengtsson (SD) Övriga närvarande Ersättare Peter Svensson

Läs mer

klockan 13.15 16.00 Beslutande

klockan 13.15 16.00 Beslutande Plats och tid Kommunalhuset, Ljungarummet, torsdagen den 3 oktober 2013 klockan 13.15 16.00 ande Närvarande Stefan Gustafsson, ordförande Anders Åberg, socialchef Therese Rostedt, folkhälsoplanerare Lena

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö

Kommunkontoret i Bergsjö NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum BRÅ- och Folkhälsorådet 1 (12) Sida Plats och tid Kommunkontoret Måndag 18 oktober 2010 kl. 10:00-12:00 Beslutande Monica Olsson (s) Dick Lindkvist

Läs mer

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Folkhälsorådet/Brottsförebyggande rådet 2014-02-26. Sida

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Folkhälsorådet/Brottsförebyggande rådet 2014-02-26. Sida Folkhälso/Brottsförebyggande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-02-26 Innehållsförteckning Ärende 1 Föregående protokoll... 2 2 Brottsförebyggande... 3 3 Föreläsning om droger... 4 4 Räddningstjänsten... 5 5 Folkhälsoplan

Läs mer

M U L L S J Ö K O M M U N Folkhälsorådet Brottsförebyggande rådet

M U L L S J Ö K O M M U N Folkhälsorådet Brottsförebyggande rådet 2009-06-02 16 Plats och tid Bjurbäcksrummet kl. 13.00 16.00 Beslutande Ida Brinning-Klasson, ordf. (fp) Henrik Jansson (m) 18-24 Kent Oskarsson (s) Jan-Olof Larsson, ks ou (m) Övriga närvarande Paula Bergman,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL FOLKHÄLSORÅDET

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL FOLKHÄLSORÅDET Plats och tid Bildhuggaren, kl.13.30-15.30 Beslutande Rolf Eriksson (S) ordf. Kommunstyrelsen Lars Glad (M), vice ordf. Östra hälso- och sjukvårdsnämnden Janeric Dahlin (L) Byggnads- och trafiknämnden

Läs mer

Innehåll Mötets öppnande Val av justerare 11 Föregående protokoll 4 12 Lägesredogörelse 2018/ Information från länsstyrelsens

Innehåll Mötets öppnande Val av justerare 11 Föregående protokoll 4 12 Lägesredogörelse 2018/ Information från länsstyrelsens Innehåll Mötets öppnande Val av justerare 11 Föregående protokoll 4 12 Lägesredogörelse 2018/1163 5 13 Information från länsstyrelsens 2018/1163 6 brottsförebyggande koordinator 14 Information från säkerhetssamordnare

Läs mer

Kommunkontoret, Bergsjö rum 6 Måndag 26 augusti, 2012 kl. 14.00-16.30. Stefan Trönnhagen

Kommunkontoret, Bergsjö rum 6 Måndag 26 augusti, 2012 kl. 14.00-16.30. Stefan Trönnhagen NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (13) Sida Plats och tid Kommunkontoret, Bergsjö rum 6 Måndag 26 augusti, 2012 kl. 14.00-16.30 ande Monica Olsson (s) Kajsa Gladh (m) Sig-Britt

Läs mer

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Folkhälsorådet/Brottsförebyggande rådet 2013-11-06

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Folkhälsorådet/Brottsförebyggande rådet 2013-11-06 Folkhälso/Brottsförebyggande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-11-06 Innehållsförteckning 24 Föregående protokoll... 28 25 Brottsförebyggande... 29 26 Verksamhetsplan - utkast... 31 27 Rapport från konferens...

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Diarienummer KS/2019-0208 Tid och plats kl 13.00 17.00 Kommunfullmäktigesalen Beslutande Ledamöter Mattias Gustafsson (SD) Marie Edvinsson Kristiansen (M) Leif Andersson (S),

Läs mer

Datum Sara Gyllenberg, Folkhälsostrateg. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Datum Sara Gyllenberg, Folkhälsostrateg. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. :- 1(8) Plats och tid Sammanträdesrum Majberget, kommunkontoret i Bengtsfors, klockan 13.00- Beslutande Ledamöter Ledamöter Per Eriksson (S) ordförande, kommunstyrelsen, Bengtsfors kommun Kenneth Carlsson

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-03-18 24. Plats och tid Förvaltningskontoret, 2015-03-18, kl 13.00 15.00

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-03-18 24. Plats och tid Förvaltningskontoret, 2015-03-18, kl 13.00 15.00 Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-03-18 24 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2015-03-18, kl 13.00 15.00 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Madeleine Rosenqvist

Läs mer

Margareta Gustavsson (s)

Margareta Gustavsson (s) 1(11) Plats och tid: Kommunhuset, Nordmaling 08.30 11.15 Beslutande: Anna-Karin Nilsson (m), ordförande Margareta Gustavsson (s), vice ordförande Lena Norgren (L) Övriga deltagare: Linda Berglund, tjänstgörande

Läs mer

M U L L S J Ö K O M M U N Folkhälsorådet Brottsförebyggande rådet

M U L L S J Ö K O M M U N Folkhälsorådet Brottsförebyggande rådet 2008-09-26 22 Plats och tid Sandhemsrummet kl. 13.00 16.10 Beslutande David Hagel, ordf. (mf) Ida Brinning-Klasson Henrik Jansson, Ks ordf. (m) Kent Oskarsson, Ks v. ordf.(s) Håkan Jansson, Landstingsstyrelsen

Läs mer

Sammanträdesrum Centralen, Barn- och utbildningsförvaltningen

Sammanträdesrum Centralen, Barn- och utbildningsförvaltningen MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1 Plats Tid ande Övriga Närvarande Utsedd at justera Sammanträdesrum Centralen, Barn- och utbildningsförvaltningen, Kl.13:00 Jacqueline Doohan

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Folkhälsorådet Sammanträdesdatum 5 oktober 2018

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Folkhälsorådet Sammanträdesdatum 5 oktober 2018 Plats och tid Stadshuset, fredag 5 oktober kl 9.00-12.00 Beslutande ledamöter Pernilla Övermark (S), Mölndals stad, ordförande Marianne Ahlborg (L), Hälso- och sjukvårdsnämnden, 1 v ordförande Merjem Maslo

Läs mer

M U L L S J Ö K O M M U N Folkhälsorådet Brottsförebyggande rådet

M U L L S J Ö K O M M U N Folkhälsorådet Brottsförebyggande rådet 2011-03-11 1 Plats och tid Kommunfullmäktigesalen kl. 9.00 12.15 Beslutande Henrik Jansson, ordf. (m) Kent Oskarsson, KS vice ordf. (s) Jan-Olof Larsson, SN ordf. (m) Lars Eriksson, BUN ordf. (kd) kl.

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 Föregående protokoll... 2 2... 3 3 Presentation Jesper Ekberg, folkhälsochef... 5 4 Livsmedelsverket besöker Salemkyrkan 27 februari... 6 5 Datum för årets hälsovecka... 7 6 Prioriteringar

Läs mer

""f""~ VÄSTRA Y GÖTALANDSREGIONEN. Kommunhuset, Karlsborg, måndag 3 oktober 2016, kl AnIft~m(;:U;{tWL

f~ VÄSTRA Y GÖTALANDSREGIONEN. Kommunhuset, Karlsborg, måndag 3 oktober 2016, kl AnIft~m(;:U;{tWL Karlsborgs...,... kommun s ""f""~ VÄSTRA Y GÖTALANDSREGIONEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL F olkhälsorådel Sammanlrädesdalum: Sida21 Paragraf nr 17-25 Plats och tid Kommunhuset, Karlsborg, måndag 3 oktober 2016,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Hälso- och trygghetsrådet 2013-01-28 1 (5) Plats och tid Kommunhuset, Vingåker, den 28 januari 2013, klockan 09.00 10.00. Beslutande Anneli Bengtsson, ordf., vice ordförande kommunstyrelsen Bo Sävhammar,

Läs mer

Ej tjänstgörande ersättare Tjänstemän Övriga deltagande Carina Schön (S) Kristina Pettersson (S) Sekreterare Paragrafer 1-7 ANSLAG/BEVIS

Ej tjänstgörande ersättare Tjänstemän Övriga deltagande Carina Schön (S) Kristina Pettersson (S) Sekreterare Paragrafer 1-7 ANSLAG/BEVIS - TRYGGHETSRÅDET- SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Stora konferensrummet, Kommunkontoret, kl 13.00-15.30 Beslutande Marie Wilén (C) ordförande Margareta Gadde-Jenniche (M) Gösta Persson (M) Rose-Marie

Läs mer

M U L L S J Ö K O M M U N Folkhälsorådet Brottsförebyggande rådet

M U L L S J Ö K O M M U N Folkhälsorådet Brottsförebyggande rådet 35 Plats och tid Sandhemsrummet kl. 13.00 16.10 ande Ida Brinning-Klasson, ordf. (fp) Henrik Jansson, Ks ordf. (m) Håkan Jansson, Landstingsstyrelsen (m) Övriga närvarande Paula Bergman, folkhälsoplanerare

Läs mer

Protokoll Sammanträdesdatum Hyltenämnden 39-46

Protokoll Sammanträdesdatum Hyltenämnden 39-46 Protokoll Sammanträdesdatum 2010-06-22 Hyltenämnden Hyltenämnden 39-46 Tid: Tisdagen 22 juni 2010, kl 13:15-16:30 Plats: Vårdcentralen i Torup Ledamöterna Ingegerd Torhall (FP) Kristina Johansson (S) Désireé

Läs mer

Ordförande Justerande Justerande Utdragsbestyrkande

Ordförande Justerande Justerande Utdragsbestyrkande Folkhälsorådet 2014-04-25 12 Tid och plats Haneborummet, klockan 8.30 12.00 Paragrafer 10-17 ande Jan Lahenkorva (S) KS Saga Astner (FP) SN Nanette Andersson (M) BUN Övriga deltagare Karin Bjellman, sekreterare

Läs mer

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Folkhälsorådet/Brottsförebyggande rådet

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Folkhälsorådet/Brottsförebyggande rådet Folkhälso/Brottsförebyggande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2018-05-23 Innehållsförteckning Ärende 9 Aktuell information från polisen... 2 10 Våldsbejakande extremism... 3 11 Kameraövervakning i centrala Habo...

Läs mer

Kommunhuset, Revelj 2013-09-11 13.00 17.00. Per-Inge Pettersson, C, ordf Göran Lundberg, S

Kommunhuset, Revelj 2013-09-11 13.00 17.00. Per-Inge Pettersson, C, ordf Göran Lundberg, S Sammanträdesprotokoll 1(11) Plats och tid Kommunhuset, Revelj 13.00 17.00 Beslutande Per-Inge Pettersson, C, ordf Göran Lundberg, S Evert Möller, Kd Sylve Rydén, S Gunilla Aronsson, C, Stig Andersson,

Läs mer

Folkhälsorådet. Sammanträdesdatum Folkhälsoenheten, tisdag 17 december kl ~~ ~ ~----

Folkhälsorådet. Sammanträdesdatum Folkhälsoenheten, tisdag 17 december kl ~~ ~ ~---- Karlsborgs kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 46 Plats och tid Kommunhuset, Karlsborg, tisdag 11 december2012, kl 08.30-11.30 Närvarande Kjell Sjölund (C) Stig Carlsson (S) Lars Åke Carlsson (M) Peggy Johansson

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2012-09-19 113 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2012-09-19, kl 13.00 16.00 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Madeleine Rosenqvist (KD) Lene Hollner

Läs mer

M U L L S J Ö K O M M U N Folkhälsorådet Brottsförebyggande rådet

M U L L S J Ö K O M M U N Folkhälsorådet Brottsförebyggande rådet 2013-02-19 1 Plats och tid Sandhemsrummet kl. 13.00 15.20 Beslutande Henrik Jansson, ordf. (M) Kent Oskarsson, KS vice ordf. (S) Jan-Olof Larsson, SN ordf. (M) Lars Eriksson, BUN ordf. (KD) Katarina Karlsson,

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2014-04-09 39. Plats och tid Kommunhuset Björken, 2014-04-09, kl 13.00 14,50

Barn- och utbildningsnämnden 2014-04-09 39. Plats och tid Kommunhuset Björken, 2014-04-09, kl 13.00 14,50 Barn- och utbildningsnämnden 2014-04-09 39 Plats och tid Kommunhuset Björken, 2014-04-09, kl 13.00 14,50 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Anna-Lena Josefsson (C) Jusuf Causevic

Läs mer

Biblioteket Charlottenberg. Anders Gustafsson (KD) Margaretha Persson (HEL) Christina Säihke (S) Lars-Erik Andersson (C) Marianne Torstensdotter

Biblioteket Charlottenberg. Anders Gustafsson (KD) Margaretha Persson (HEL) Christina Säihke (S) Lars-Erik Andersson (C) Marianne Torstensdotter Folkhälsorådet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Plats och tid Beslutande Ersättare Biblioteket Charlottenberg Anders Gustafsson (KD) Margaretha Persson (HEL) Christina Säihke (S) Lars-Erik Andersson (C) Marianne

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 15 december 2008 kl. 08:15-13:40 samt kl. 15:10-16:10. Sven-Erik Sjölund (s) Ersättare för Stig Jonsson (s)

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 15 december 2008 kl. 08:15-13:40 samt kl. 15:10-16:10. Sven-Erik Sjölund (s) Ersättare för Stig Jonsson (s) NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (9) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 15 december 2008 kl. 08:15-13:40 samt kl. 15:10-16:10. Beslutande Stig Eng (c) Ordförande

Läs mer

PROTOKOLL. Aleväv, Nödinge kommunhus, kl 13:00-16:00

PROTOKOLL. Aleväv, Nödinge kommunhus, kl 13:00-16:00 Plats och tid ande Aleväv, Nödinge kommunhus, kl 13:00-16:00 Monica Samuelsson (S) ordförande Rose-Marie Fihn (FP) Anita Skoglund (M) vice ordförande Jarl Karlsson (S) Ale kommun Ale kommun Västra HSN

Läs mer

M U L L S J Ö K O M M U N Folkhälsorådet Brottsförebyggande rådet

M U L L S J Ö K O M M U N Folkhälsorådet Brottsförebyggande rådet 2008-05-23 10 Plats och tid Sandhemsrummet kl. 13.00 14.30 Beslutande David Hagel, ordf. (mf) Ida Brinning-Klasson (fp) Håkan Jansson, Landstinget Övriga närvarande Paula Eriksson, folkhälsoplanerare/sekreterare

Läs mer

Folkhälsorådet. Sammanträdesdatum I Folkhälsoenheien onsdag19 december kl L~~- ' ~~.?2._kvv~~_

Folkhälsorådet. Sammanträdesdatum I Folkhälsoenheien onsdag19 december kl L~~- ' ~~.?2._kvv~~_ Karlsborgs kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 49 Plats och tid Kommunhuset, Karlsborg, tisdag 11 december2012, kl 08.30-11.30 Beslutande Kjell Sjölund (C) Stig Carlsson (S) Lars Åke Carlsson (M) Peggy Johansson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Folkhälsorådet och brottsförebyggande rådet. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Folkhälsorådet och brottsförebyggande rådet. Innehåll Innehåll 8 Föregående protokoll... 12 9 Lägesredogörelse... 13 10 Droger... 14 11 Våldsbejakande extremism... 15 12 ANDT-strategi... 16 13 Sjuktal... 17 14 Fallpreventionsvecka... 18 15 Rapport från kommunteamet...

Läs mer

(13) Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag på kommunens officiella anslagstavla i kommunhuset.

(13) Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag på kommunens officiella anslagstavla i kommunhuset. MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1 (13) Plats Tid ande Övriga Närvarande Utsedd att justera Centralen, Barn- och utbildningsförvaltningen, Kl.13:00 Jacqueline Doohan (C) Jusuf

Läs mer

Sofie Eén, sekreterare I övrigt se respektive paragraf. Anna-Carin Hammarberg. Anna-Carin Hammarberg

Sofie Eén, sekreterare I övrigt se respektive paragraf. Anna-Carin Hammarberg. Anna-Carin Hammarberg 1(9) Plats och tid Beslutande Blomstergården, Rödörummet, måndagen den, klockan 14.00-16.10 Ledamöter Andreas Karlsson, C, ordförande Karin Jonsson, barn och utbildningsnämnden Peter Grundström, Krokomsbostäder

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 2. Miljö- och hälsorådet (12)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 2. Miljö- och hälsorådet (12) Nr 2 Miljö- och hälsorådet 2005-06-13 1(12) Plats och tid Melleruds kommunkontor, måndagen den 13 juni 2005, klockan 13.00 16.30 ande Robert Svensson (c) Kerstin Nordström (s) Gösta Olsson (s) Stig Andersson

Läs mer

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Folkhälsorådet/Brottsförebyggande rådet 2013-02-26

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Folkhälsorådet/Brottsförebyggande rådet 2013-02-26 Folkhälso/Brottsförebyggande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-02-26 Innehållsförteckning Ärende 1 Föregående protokoll... 2 2 Brottsförebyggande... 3 3 Hälsosamtal... 4 4 Uppföljning skidresa... 5 5 Hälsoveckan

Läs mer

Folkhälsorådet Sammanträdesdatum Sida (13) KFF Kansli, Greenroom. Gunilla Svensson (S) ordförande.... Ann-Margret Ringnér

Folkhälsorådet Sammanträdesdatum Sida (13) KFF Kansli, Greenroom. Gunilla Svensson (S) ordförande.... Ann-Margret Ringnér Folkhälsorådet 2015-02-17 1(13) Plats och tid KFF Kansli, Greenroom Beslutande Övriga deltagare Gunilla Svensson (S) ordförande Börje Norén, Folkhälsosamordnare Ann-Margret Ringnér, Hälsostrateg Bert-

Läs mer

Sammanträdesdatum 2011-11-24. Omsorgskontorets sammanträdesrum 2011-11-24 kl. 12.00 15.30

Sammanträdesdatum 2011-11-24. Omsorgskontorets sammanträdesrum 2011-11-24 kl. 12.00 15.30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Plats och sammanträdestid Beslutare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Omsorgskontorets sammanträdesrum kl. 12.00 15.30 Leif Andersson (s) Roger Persson (s) tjg

Läs mer

Kommunstyrelsens folkhälsoutskotts protokoll

Kommunstyrelsens folkhälsoutskotts protokoll sid 1/9 Datum: Onsdagen den 26 september 2012 Tid: 08.30 09.30 Plats: Västra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Paragrafer: 15-21 Utses att justera: Peder Engdahl (M) Underskrifter: Sekreterare Ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL FOLKHÄLSORÅDET

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL FOLKHÄLSORÅDET Plats och tid Inredia, kl. 13.15-16.00 Beslutande Rolf Eriksson (S) ordf. Kommunstyrelsen Lars Glad (M), vice ordf. Östra hälso- och sjukvårdsnämnden Janeric Dahlin (L) Byggnads- och trafiknämnden Ewa

Läs mer

Camilla Brunsberg, Idotts- och fritidsnämnden Magnus Larsson (c), Miljö- och byggnadsnämnden Emina Cejvan, (m), Barn- och ungdomsnämnden

Camilla Brunsberg, Idotts- och fritidsnämnden Magnus Larsson (c), Miljö- och byggnadsnämnden Emina Cejvan, (m), Barn- och ungdomsnämnden FOLKHÄLSORÅD Protokoll Tid 5 februari 2009, kl 13.30-16.00 Plats Kommunhuset, Enigheten Närvarande Ordf Ledamöter Camilla Brunsberg, Idotts- och fritidsnämnden Magnus Larsson (c), Miljö- och byggnadsnämnden

Läs mer

Samm:mträdesdatum Mönsterås bibliotek, Skogsdungen

Samm:mträdesdatum Mönsterås bibliotek, Skogsdungen MÖNSTERÅS KOMMUN Samm:mträdesdatum Plats Tid ande Övriga Närvarande Utsedd at justera Mönsterås bibliotek, Skogsdungen, Kl.17:00 Jacqueline Doohan Madeleine Rosenqvist Britt-Marie Necke Anna-Lena Josefsson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL FOLKHÄLSORÅDET

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL FOLKHÄLSORÅDET Plats och tid Bildhuggaren, kl. 13.30-16.00 ande Rolf Eriksson (S) ordf. Kommunstyrelsen Lars Glad (M), vice ordf. Östra hälso- och sjukvårdsnämnden Alda Danial FP) Kommunstyrelsen, ersättare Laila Neck

Läs mer

Samordningsförbundet för rehabilitering i Södertälje Styrelsen

Samordningsförbundet för rehabilitering i Södertälje Styrelsen Styrelsen Tid och plats: fredagen den 18 maj 2018, kl. 13:00-15:00 Hagaberg Ledamöter: Anne-Marie Larsson (M), Stockholms läns landsting Rose-Marie Jacobsson (S), Södertälje kommun Claes-Göran Nilsson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL FOLKHÄLSORÅDET

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL FOLKHÄLSORÅDET Plats och tid Bildhuggaren, kl. 9.00 11.40 ande Rolf Eriksson (S) ordf. Kommunstyrelsen Lars Glad (M), vice ordf. Östra hälso- och sjukvårdsnämnden Bengt Andersson (C) Janeric Dahlin (FP) Alda Danial FP)

Läs mer

Lokala Brottsförebyggande Rådet

Lokala Brottsförebyggande Rådet 1 av 12 Plats och tid Skurup, 18.00 21.00 Beslutande Ordförande Maritha Johansson ( S ) Kristina Andersson ( M ) Göran Larsson ( MP ) 18.00-20.00 Roland Hansson ( S ) 20.00-21.00 Inger Steinbichler (KV)

Läs mer

Anders Johansson (C), ordförande. Håkan Johansson (S), tjänstgörande ersättare

Anders Johansson (C), ordförande. Håkan Johansson (S), tjänstgörande ersättare Sida Kommunstyrelsens arbetsutskott 2018-08-28 1 (9) Plats och tid Mönsterås kommunhus den 28 augusti 2018 kl. 08.00 15.00 ande Anders Johansson (C), ordförande Jens Robertsson (C) Britt-Marie Domeij (M)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Rådet för folkhälsa, trygghet och säkerhet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Rådet för folkhälsa, trygghet och säkerhet 1(5) Rådet för folkhälsa, trygghet och säkerhet Plats och tid, Kommunstyrelsens sammanträdesrum, klockan 8.30 11:00 Beslutande Ledamöter Gudrun Sjödin Bertil Böhlin Jonne Norlin Thomas Näsholm Åke Sundin

Läs mer

Kommunkontoret, Bergsjö rum 11 Måndag 7 februari, 2011 kl. 10:00-12:00

Kommunkontoret, Bergsjö rum 11 Måndag 7 februari, 2011 kl. 10:00-12:00 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (12) Sida Plats och tid Kommunkontoret, Bergsjö rum 11 Måndag 7 februari, 2011 kl. 10:00-12:00 Beslutande Monica Olsson (s) Ordförande Petra

Läs mer

Folkhälsorådet Sammanträdesdatum Sida 2014-06-03 1(14) Sessionssalen, Kommunhuset. Tommy Cedervall (FP) ordförande

Folkhälsorådet Sammanträdesdatum Sida 2014-06-03 1(14) Sessionssalen, Kommunhuset. Tommy Cedervall (FP) ordförande Folkhälsorådet 2014-06-03 1(14) Plats och tid Sessionssalen, Kommunhuset Beslutande Övriga deltagare Tommy Cedervall (FP) ordförande Börje Norén, folkhälsosamordnare Ann-Margret Ringnér, hälsostrateg Bert-Inge

Läs mer

Tid: Fredagen den 23 november 2018 kl. 09: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, stadshuset. Se nästa sida.

Tid: Fredagen den 23 november 2018 kl. 09: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, stadshuset. Se nästa sida. 2018-11-23 s folkhälsoråd Tid: Fredagen den 23 november 2018 kl. 09:00-12.00 Plats: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, stadshuset ande: Janet Ågren (S), ordförande, äldrenämnden Harriet Hedlund, vice ordförande,

Läs mer

KFF Kansli konferens 13.30-16.00. Tommy Cedervall (fp) ordförande

KFF Kansli konferens 13.30-16.00. Tommy Cedervall (fp) ordförande Folkhälsorådet 2012-11-20 1(15) Plats och tid KFF Kansli konferens 13.30-16.00 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Tommy Cedervall (fp) ordförande Tommy Cedervall(FP),

Läs mer

Margaretha Persson (HEL) ordf Lars-Erik Andersson (C) Anders Gustafsson (KD) Sandra Krogh (S) Christina Säihke (S) Per Dahl (V)

Margaretha Persson (HEL) ordf Lars-Erik Andersson (C) Anders Gustafsson (KD) Sandra Krogh (S) Christina Säihke (S) Per Dahl (V) Folkhälsorådet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) Plats och tid Sagorummet Charlottenberg 13-15 Beslutande Margaretha Persson (HEL) ordf Lars-Erik Andersson (C) Anders Gustafsson (KD) Sandra Krogh (S) Christina

Läs mer

Ungdomsråd. Tid och plats för Sammanträdet

Ungdomsråd. Tid och plats för Sammanträdet Ungdomsråd Tid och plats för Sammanträdet Landstingshuset. konferensrum Styrelserum Hus 3 plan 3 samt Dr Prag. Hus 2 Plan 2. 2009-12-03 kl. 09:00-15:30 Beslutande Kajsa Larsson Emma Morin Malin Axelsson

Läs mer

Folkhälsopolitiska rådet

Folkhälsopolitiska rådet Folkhälsopolitiska rådet Plats och tid: Koch, Kommunhuset Forum kl. 09.00-12.00 ande: Åsa Karlsson (S), kommunstyrelsen, ordf. Leif Andersson (S), Hälso- och sjukvårdsnämnden Carina Thorstensson (C), kommunstyrelsen

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (10)

Sammanträdesprotokoll 1 (10) Sammanträdesprotokoll 1 (10) Plats och tid Stadshuset, Skive, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 13.15 17.20 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Lena Kandergård, ordförande (S) Börje Wahlund, 2:e

Läs mer

Kommunala rådet för personer med funktionsnedsättning protokoll

Kommunala rådet för personer med funktionsnedsättning protokoll Datum: måndagen den 3 september 2018 Tid: 17:00-17.30 Plats: Östra Roten, kommunhuset Lilla Edet Justeringsdag: torsdagen den 6 september Paragrafer: 5-8 Utses att justera: Bo Skoglund, Trollhättans handikappförening,

Läs mer

Sammanträdesdatum Sarah Johansson (C) Lene Hollner (S) Britt-Marie Necke (S) Anna-Lena Josefsson (C), tjänstgörande ersättare

Sammanträdesdatum Sarah Johansson (C) Lene Hollner (S) Britt-Marie Necke (S) Anna-Lena Josefsson (C), tjänstgörande ersättare MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Plats Tid ande Övriga Närvarande Utsedd at justera Sammanträdesrum Centralen, Kl.13:00 Jacqueline Doohan (C) Sarah Johansson (C) Lene Hollner (S)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid: Beslutande: Stadshuset Ängelholm, sammanträdesrum 429, onsdagen den 4 mars 2009 klockan 08.30-10.55 Åsa Herbst (M), ordförande Lennart Engström (KD) BrittMarie Hansson (S) Göran Larsson

Läs mer

Améle Jaiem (KD) Cecilia Axelsson (C) Roger Magnusson (S) Peter Söderlund (FP) Orvar Andersson (KD)

Améle Jaiem (KD) Cecilia Axelsson (C) Roger Magnusson (S) Peter Söderlund (FP) Orvar Andersson (KD) Plats och tid Socialtjänsten, kl 16.00-17.20 ande Bengt Andersson (C), ordförande Siw Malmsten (FP), vice ordförande Susanne Johansson (S) Jan Hanna (S) Tomas Danielsson (M) Eva Hallberg (V) Bengt Ferm

Läs mer

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Kommunhuset, Björken kl 16.30 17.55 ande Emma Magnusson (C) ordf Renée Solstad (S) Rune Carlsson (HRF) Anita Holmberg (RA) Åsa Ottosson (M) tjg. ers. Bo Gillisson (DHR) Siv Nilsson (RA)

Läs mer

Socialnämnden. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Underskrifter ANSLAG/BEVIS

Socialnämnden. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Underskrifter ANSLAG/BEVIS Plats och tid Socialtjänsten, måndagen den 19 juni 2017 kl 15:00-16:45 ande Bengt Andersson (C), Ordförande Siw Malmsten (L), 1:e vice ordförande Susanne Johansson (S) Jan Hanna (S) Bengt Ferm (S) Eva

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL FOLKHÄLSORÅDET

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL FOLKHÄLSORÅDET Plats och tid Inredia, kl. 13.30 16.00 Beslutande Rolf Eriksson (S) ordf. Kommunstyrelsen Lars Glad (M), vice ordf. Östra hälso- och sjukvårdsnämnden Bengt Andersson (C) Socialnämnden Torbjörn Andersson

Läs mer

Catharina Bråkenhielm (S) Lars Larsson (C) Veronica Almroth (L) Anders Arnell (M) Hans Pernevik (FpO) Carin Ramneskär (M) HSN

Catharina Bråkenhielm (S) Lars Larsson (C) Veronica Almroth (L) Anders Arnell (M) Hans Pernevik (FpO) Carin Ramneskär (M) HSN 1 Plats och tid Beslutande Sammanträdesrum Årholmen, Kommunhuset, Henån 2019-02-08 klockan: 8.30-11.00 Catharina Bråkenhielm (S) Lars Larsson (C) Veronica Almroth (L) Anders Arnell (M) Hans Pernevik (FpO)

Läs mer

FÖREDRAGNINGSLISTA. Beredningen för barn och unga Torsdagen den 6 april kl Akademiska sjukhuset Överviktsenheten ingång 95/96 BV

FÖREDRAGNINGSLISTA. Beredningen för barn och unga Torsdagen den 6 april kl Akademiska sjukhuset Överviktsenheten ingång 95/96 BV 2017-03-27 FÖREDRAGNINGSLISTA Beredningen för barn och unga Torsdagen den 6 april kl. 9.00-13.00 Akademiska sjukhuset Överviktsenheten ingång 95/96 BV 1 Information från överviktsenheten 2 Öppnade av mötet

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2018-01-15 1 (7) Plats och tid Stadshuset, Vetlanda kl. 13.15-14.30 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ersättare Henrik Tvarnö (S) ordf. Nils-Erik Olofsson (S), Jan Johansson (VF), Dan Ljungström (C) och

Läs mer