Plats och tid Ragnvald, Messingen, Love Almqvists Torg 1 Tisdagen den 14 oktober 2014, klockan 18:

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Plats och tid Ragnvald, Messingen, Love Almqvists Torg 1 Tisdagen den 14 oktober 2014, klockan 18:00-19.05"

Transkript

1 Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid Ragnvald, Messingen, Love Almqvists Torg 1 Tisdagen den 14 oktober 2014, klockan 18: Beslutande Ledamöter: Kristina Klempt (FP) ordf. Christine Hanefalk (M) v. ordf. Ann-Christin Jyttner (S) 2:e v. ordf. Peter Gardos (M) Rauf Ayoub (KD) Lillemor Svensson (C) Gun-Britt Karlsson (S) Annika Andersson (MP) Azizeh Vatandoust (V) tjg. ers. Ersättare: Lars Rande (S) Rolf Bromme (FP) Joanna Masoura (M) Övriga deltagande Maria Röstberg, tf chef Kultur- och Fritid Mats Grufman, fritidskoordinator Erik Hjelmfors, fritidssamordnare Helena Ahlqvist, Popkollo Joel K Sand, nämndsekreterare samt övriga intresserade Utses att justera Annika Andersson (MP) Justeringens plats och tid Kanslienheten, plan 6, kommunhuset, onsdagen den 22 oktober 2014 Underskrifter Sekreterare... Paragrafer Ordförande... Justerande... ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kultur- och fritidsnämnden Datum för anslags uppsättande Datum för anslags nedtagande Förvaringsplats för protokollet Kanslienheten, Stöd & process Underskrift...

2 Kultur- och fritidsnämnden Informations- och frågestund Kultur- och fritidsnämndens beslut Kultur- och fritidsnämnden noterar informationen till protokollet. Beskrivning av ärendet Information från Popkollo om deras verksamhet i Upplands Väsby Helena Ahlqvist presenterar Popkollos verksamhet i Upplands Väsby. Popkollo finns i hela Sverige och startades 2003 av Marit Bergman för att göra något åt att könsfördelningen på popscenen och bland ungdomsband är så ojämn. Popkollo är därför ett musikläger som inriktar sig på tjejer i åldrarna år. I Väsby är det mest 14- och 15-åringar som deltar, än så länge. Vanligast är att Popkollo är ett övernattningsläger över några dagar, men i Väsby är det ett dagkollo. Förutom introduktion av instrument, låtskrivarverkstad och att spela ihop ingår också diskussioner om normkritik i musikvärlden och gästartister bjuds in för inspiration. En film från det senaste Popkollot med ett av bandens framträdanden visas för nämnden. Verksamheten är mycket uppskattad och fungerar bra i Väsby. Information om fritidsmässa för funktionsnedsatta i Sollentuna Erik Hjelmfors, fritidssamordnare, informerar om Upplands Väsby kommuns deltagande i anordnandet av Min fritid-mässan i Sollentuna den november Mässan ordnas i samarbete med sju andra kommuner och riktar sig till barn, ungdomar och vuxna som är i behov av extra stöd. Mässan har samlat ett sextiotal organisationer som anordnar fritidsaktiviter som är anpassade för personer med funktionsnedsättning, som t.ex. golf, elhockey och fäktning. Amy Diamond (musikartist) och Jonas Helgesson (stand-up komiker) är inbjudna för att underhålla under mässan.

3 Kultur- och fritidsnämnden Mässan är gratis och öppen för alla. Nämndens ledamöter får en särskilt inbjudan (bifogas protokollet). Mer information finns på Information om Föreningsmässan och nytänkande framöver Mats Grufman, fritidskoordinator, berättar om Föreningsmässans historia och utveckling. Föreningsmässan startade i Väsby 2010, inspirerat av Sollentunas föreningsmässa i Stinsen. I Väsby hölls mässan i Väsby Centrum och samlade stort engagemang och intresse från föreningarna i kommunen och allmänheten. Föreningarna fick möjlighet att visa upp sin verksamhet i Väsby Centrum, men några av verksamheterna, framför allt från idrottsföreningarna, var av lite yvigare natur. Därför begränsades utrymmet i Väsby Centrum, för att inte störa de som var där för att handla. Ett år prövade man därför att dela på mässan, så att verksamheterna som krävde mer utrymme fick plats i Vilundahallen istället. Det var dock få som besökte Vilundahallen och den lösningen togs bort. Numera växer inte föreningsmässan längre och det är relativt få idrottsföreningar som deltar. Lokaliseringen i Väsby Centrum passar inte alla föreningar och frågan har uppstått om det går att förnya mässan på något vis. En tanke har varit hos tjänstemän som arbetar mot föreningarna i kommunen att eventuellt kunna göra en sorts Vilundadag i Vilundaparken, där t.ex. loppmarknad, hälsodag och föreningsmässa kan slås samman. Det ger en bättre kostnadseffektivitet, utrymme för större arrangemang och ger bl.a. idrottsföreningar bättre förutsättningar att delta och visa upp sig. Den här sortens arrangemang skulle också kunna fylla det tomrum som Väsbyfestivalen lämnade. Ärendet återrapporteras i december Information om Bertil Lundströms minnesstund Kristina Klempt, ordförande Kultur- och fritidsnämnden, informerar om deltagande vid Bertil Lundströms minnesstund. Kultur- och fritidsnämnden sände sina kondoleanser med följande hälsning: Upplands Väsby kommun vill genom Kultur- och fritidsnämnden uttrycka sitt deltagande med anhöriga till Bertil Lundström. Genom föreningen TIOKAMPEN har Bertil i över 50 år på ett fantastiskt sätt bidragit till idrottsutvecklingen hos barnen i Upplands Väsby.

4 Kultur- och fritidsnämnden Bertil finns kvar i allas hjärtan. Engagemanget för föreningen TIOKAMPEN kommer att leva vidare och utvecklas. Även i sorgens tid finns ett ljus. Tack, Bertil, för att du tog TIOKAMPEN till Väsby! Kristina Klempt Ordförande Kultur- och fritidsnämnden Upplands Väsby kommun. Återkoppling från konstansvarige gällande verk av Göran Hultén i kommunens konstsamling Konstansvarige återkopplar till nämnden gällande konstverk av Göran Hultén i kommunens konstsamling. I samlingen finns för närvarande åtta verk av Göran Hultén: Namn Smedby Gård Hammarby kyrka Kouddojauri Kvällen före första snön Lada vid Viks gård Marieborg Regndis över grustag Stockholmsåsen Brunkeberg Placering Ett kontor En skola Energiverket Ett äldreboende Ett kontor Konstsamlingen (för lån) Ett kontor Konstsamlingen (för lån) Vid inventering 2012 saknades tre av dessa verk. Exakt placering av verken anges inte med anledning av stöldrisk. För ytterligare information om kommunens konst, kontakta kommunens konstansvarige Kerstin Jakobsson. Förslag till beslut Kultur- och fritidsnämnden noterar informationen till protokollet.

5 Kultur- och fritidsnämnden Meddelanden Kultur- och fritidsnämndens beslut Kultur- och fritidsnämnden godkänner redovisningen av meddelanden. Beskrivning av ärendet 01. Utdrag ur kommunstyrelsens sammanträdesprotokoll , 124 Genomlysning av kundvalskontoret - fortsatt utveckling (KS/2014:230) 02. Utdrag ur kommunstyrelsens sammanträdesprotokoll , 127 Månadsrapport juni 2014 för Upplands Väsby kommun (KS/2014:12) Förslag till beslut Kultur- och fritidsnämnden godkänner redovisningen av meddelanden.

6 Kultur- och fritidsnämnden Redovisning av delegationsbeslut Kultur- och fritidsnämndens beslut Kultur- och fritidsnämnden godkänner redovisningen av delegationsbeslut. Beskrivning av ärendet 01. Avtal SISU Ärendenummer: KFN/2014:28 Beslutsserie: KFN delegation/2014:14 Beslutsdatum: Förslag till beslut Kultur- och fritidsnämnden godkänner redovisningen av delegationsbeslut.

7 Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämndens verksamhetsplan med budget (KFN/2014:41) Kultur- och fritidsnämndens beslut Kultur- och fritidsnämnden antar verksamhetsplan med budget och överlämnar den till kommunstyrelsen. Deltar inte i beslutet Ann-Christin Jyttner (S), Gun-Britt Karlsson (S), Annika Andersson (MP) och Azizeh Vatandoust (V) deltar inte i beslutet. Beskrivning av ärendet Ekonomi Till 2015 går nämnden upp med önskemål om en kommunersättning på 97,6 mkr, jämfört med 2014 års kommunersättning på 89,2. Merparten av den ökade kommunersättningen ska finansiera ett nytt kulturhus och nya lokaler till Vega. Kostnad för nytt kulturhus beräknas till 8,0 mkr per år, och kostnad för nya lokaler till Vega till 1,0 mkr per år - båda med halvårseffekt Samtidigt minskar nämndens kostnader för det befintliga kulturhuset med motsvarande 2,7 mkr för helår. Tillkommande kostnader för 2015 är även drift/avskrivning utifrån investering i nytt konstgräs på Södervik (0,71 mkr) samt kaptjänst/avskrivning utifrån investering i Vilundaparken (0,41 mkr). Under perioden kommer nämnden att arbeta aktivt med effektivisering för att nå en budget i balans. Nämnden har genom beslut under 2012 och 2013 borgat för minskade lokalkostnader, mindre städkostnader och ökad säkerhet i prestationsersättningssystemen. Dessa beslut har rustat nämnden väl för åren som kommer och de större investeringar i tennis, kulturhus och Vilundaparken som planeras. Ekonomisk återhållsamhet och kvalitetsfokus på kärnverksamheter präglar nämndens flerårsplan. Nytt kulturhus En av nämndens mest spännande uppgifter under året är utvecklingen av det nya kulturhuset. Kulturhuset och Messingenhuset planeras att integreras för att skapa ett attraktivt kulturnav i centrala Väsby med en scen för såväl scen- som musikframträdanden och utökade ytor för biblioteksverksamhet. Det nya kulturhuset ska ge såväl nuvarande som framtida Väsbybor en spännande mötesplats och bidra till en än mer levande kulturkommun. Kultur- och

8 Kultur- och fritidsnämnden fritidsnämnden har ett viktigt uppdrag i att vara drivande i programprocessen och efter dess uppförande att fylla det med spännande aktiviteter. Nämnden har en utmaning i att säkerställa en smidig resa för verksamheter och föreningar från det gamla kulturhuset till nya, attraktiva lokalerna. Utveckling av kvalitet Nämnden har arbetat mycket med att hitta nya sätt att främja och mäta kvalitet inom sina verksamhetsområden. Detta arbete kommer även fortsättningsvis att vara i fokus. Ett av nämndens kvalitetsstyrmedel är ersättningssystemen. Nämnden har därför infört flera unika prestationsersättningar med så kallad "kvalitetskrydda". Det innebär att utförarna får extra ersättning om de har nöjda kunder, det vill säga ett bra resultat på Nöjd-Kund-Indexmätningarna som genomförs årligen. Syftet med "kvalitetskryddan" är att just ge något extra till den utförare som levererar en verksamhet med kvalitet och vars kunder är nöjda. Överlag är nöjdheten med nämndens verksamheter mycket hög. I flera av NKImätningarna uppvisas resultat på över 80, vilket måste anses vara mycket goda resultat. Under planperioden ska nämnden genom nogsam uppföljning och tydliga avtal och överenskommelser ställa fortsatt mycket höga krav på kvalitet. Förslag till beslut Kultur- och fritidsnämnden antar verksamhetsplan med budget och överlämnar den till kommunstyrelsen. Beslutet skickas till: Kommunstyrelsen

9 Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämndens överenskommelser 2015 (KFN/2014:62) Kultur- och fritidsnämndens beslut 1. Kultur- och fritidsnämnden godkänner överenskommelserna Finska sagostunder, Vega, Anläggningsdrift, Bibliotek och Musikskola. 2. Kultur- och fritidsnämnden uppdrar åt kultur- och fritidschef att teckna överenskommelserna med Väsby Välfärd och Kontoret för samhällsbyggnad. Beskrivning av ärendet Flera av nämndens överenskommelser med kommunala utförare löper ut och 2014 och behöver därför förnyas. Överenskommelserna om Vega, biblioteket och musikskolan är i all väsentlighet identiska med tidigare överenskommelser. Totalt räknas bibliotekets ersättning upp med 100 tkr. Musikskolans ersättning räknas upp med 200 tkr i priskompensation och med en volymökning om ytterligare 15 elever. Överenskommelserna föreslås att tecknas på 2 år, med möjlighet till förlängning. Överenskommelsen om anläggningsdrift med kontoret för samhällsbyggnad räknas upp med 100 tkr gentemot tidigare ersättning. Uppdraget är i all väsentlighet identiskt med tidigare uppdrag, dock med vissa förtydliganden avseende ansvarsområden. Överenskommelsen föreslås tecknas på 4 år med möjlighet till förlängning. Orsaken till den längre avtalstiden är ett behov av längre kontrakt i syfte att trygga dyra investeringar i maskiner och liknande. Överenskommelsen om Finska sagostunder är ny. Ansvaret för finska sagostunder har tidigare legat under det finska förvaltningsområdet. Det är dock viktigt att på längre sikt trygga möjligheten för verksamheten att fortsätta, trots eventuella förändringar i det stadsbidrag som idag möjliggör satsningen. Kultur- och fritidsnämnden föreslås därför ta över ansvaret och inrymma sagostunderna i en kommande ny överenskommelse om allmänkultur.

10 Kultur- och fritidsnämnden Förslag till beslut 1. Kultur- och fritidsnämndens godkänner överenskommelserna Finska sagostunder, Vega, Anläggningsdrift, Bibliotek och Musikskola. 2. Kultur- och fritidsnämnden uppdrar åt kultur- och fritidschef att teckna överenskommelserna med Väsby Välfärd och Kontoret för samhällsbyggnad.

11 Kultur- och fritidsnämnden Svar på revisionsrapport nr 1/2014 Uppföljande granskning av tidigare granskningar (KFN/2014:59) Kultur- och fritidsnämndens beslut Kultur- och fritidsnämnden antar kundvalskontorets yttrande som sitt eget och översänder det till revisorerna. Beskrivning av ärendet På uppdrag av kommunens revisorer har Ernst & Young genomfört en uppföljande granskning av vilka åtgärder berörda nämnder har vidtagit till följd av de rekommendationer som lämnades i ett urval av 2011 års granskningar. För kultur- och fritidsnämndens räkning granskades konstsamling och föreningsbidrag. Revisorerna lämnar nedan sammanfattande synpunkter. Fullständig rapport återfinns i bilaga 1. Av uppföljningen av granskningen av intern kontroll avseende kommunens konst framgår att flera av de åtgärder som kultur- och fritidsnämnden planerade med anledning av revisorernas rekommendationer har genomförts. Brister finns dock i fråga om vissa rekommendationer. Med anledning av detta lämnas följande rekommendationer till kultur- och fritidsnämnden: Säkerställ att beslutade åtgärder genomförs. Säkerställ att fastställda tidsramar hålls. Förklara i svar på förfrågan från revisorerna hur nämnden ställer sig till samtliga rekommendationer. Om nämnden inte planerar att vidta några åtgärder alls med anledning av revisionens rekommendationer bör även detta förklaras. Ta för vana att protokollföra information som lämnas och beslut som fattas. Av uppföljningen av granskningen av intern kontroll kopplat till föreningsbidrag framgår att kultur- och fritidnämnden genomfört flera men inte samtliga åtgärder som den planerade med anledning av revisorernas rekommendationer. Samtliga rekommendationer är dock i någon utsträckning hanterade. Av uppföljningen

12 Kultur- och fritidsnämnden framgår också att nämnden saknar ett giltigt bidragsreglemente. Med anledning av detta lämnas följande rekommendation till kultur- och fritidsnämnden: 3. Ett giltigt bidragsreglemente bör alltid finnas. Besluta om nytt bidragsreglemente då tidigare reglemente har upphört att gälla. Kundvalskontorets yttrande Kultur- och fritidsnämnden erhöll följande rekommendationer avseende konstsamlingen från revisorerna: Säkerställ att beslutade åtgärder genomförs. Säkerställ att fastställda tidsramar hålls. Förklara i svar på förfrågan från revisorerna hur nämnden ställer sig till samtliga rekommendationer. Om nämnden inte planerar att vidta några åtgärder alls med anledning av revisionens rekommendationer bör även detta förklaras. Ta för vana att protokollföra information som lämnas och beslut som fattas. Såväl den första som den andra rekommendationen ska efterlevas i varje beslut och kommer så att utföras hädanefter. Den fjärde rekommendationen utgår ifrån att informationsärenden som ansvarig tjänsteman föredragit i nämnd inte redovisats i tillräcklig detaljnivå i protokollen, vilket hädanefter behöver förtydligas. I retroperspektiv visade sig den handlingsplan som togs fram för konstsamlingen år 2011 väl ambitiös, och vissa delar återstår att åtgärda. Ett samlat grepp om konstfrågorna föreslås att hanteras under 2015, då även en översyn av den tjänstemannamässiga hanteringen av konstfrågorna är färdigställd. Följande förbättringar och förtydliganden föreslås utifrån revisorernas rekommendationer: Stickprovshanteringen av konstsamlingen ska under 2015 synkroniseras med nämndens internkontrollplan. En samlad rutinbeskrivning av konstsamlingen ska tas fram under Rutin för gåvor till konstsamlingen ska tas fram under Konstföremål som köps själva av andra kontor eller enheter ska inte ingå som en del i kultur- och fritidsnämndens konstansvar. Därav bedöms inga ytterligare åtgärder behövas.

13 Kultur- och fritidsnämnden En översyn av de tjänstemannaresurser som läggs på konstsamlingen har genomförts i samband med översynen av kundvalskontoret, den samlade tjänstemannaorganisationen för kultur- och fritidsnämnden, social- och äldrenämnden, utbildningsnämnden och familjerättsnämnden. De resurser som läggs på konstsamlingen idag måste ses som en del i hela det administrativa uppdrag som idag ligger på nämndens tjänstemän. Utifrån detta bedöms resurserna som rimliga. Därav bedöms inga ytterligare åtgärder behövas. Då informationen till nämnden vid en muntlig informationspunkt om förutsättningar för marknadsvärdering av konstsamlingen inte protokollfördes uttalar nämnden nu att en värdering av konstsamlingen till inköpspris är tillräcklig. Vid avyttring ska dock, i den mån det är möjligt utifrån ekonomiska resurser, en marknadsvärdering av konstverket i fråga genomföras. Om ekonomiska förutsättningar i framtiden tillåter en fullständig genomgång av konsten för marknadsvärdering av en extern konstspecialist kan nämnden komma att ändra ståndpunkt. Därav bedöms inga ytterligare åtgärder behövas. Kultur- och fritidsnämnden erhöll följande rekommendationer avseende föreningsbidrag från revisorerna: 4. Ett giltigt bidragsreglemente bör alltid finnas. Besluta om nytt bidragsreglemente då tidigare reglemente har upphört att gälla. Rekommendationen är redan åtgärdad, och giltiga och uppdaterade bidragsregler antogs av nämnden i september. Därav bedöms inga ytterligare åtgärder behövas. Förslag till beslut Kultur- och fritidsnämnden antar kundvalskontorets yttrande som sitt eget och översänder det till revisorerna. Beslutet skickas till: Revisorerna

14 Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämndens yttrande över medborgarförslaget om lokal- och fotohistoriskt museum i Trädgårdsmästarbostaden (Sättra 1:4) (KFN/2014:21) Kultur- och fritidsnämndens beslut Kultur- och fritidsnämnden antar kundvalskontorets yttrande som sitt eget och överlämnar det till kommunstyrelsen. Särskilt yttrande Ann-Christin Jyttner (S) lämnar ett särskilt yttrande. Yttrandet finns sist i denna paragraf. Beskrivning av ärendet Ett medborgarförslag har lämnats in till kommunfullmäktige som handlar om att anlägga en lokal- och fotohistoriskt museum i Sättra Trädgårdsmästarbostad. Förslagsställaren ansöker om ett hyreskontrakt för att driva ett lokalt- och fotohistoriskt museum och ateljé i Trädgårdsmästarbostaden Sättra 1:4 och att det rivningsbeslut som föreligger för huset återkallas. I museet ska finnas bilder kombinerat med föremål och produkter tillverkade av företag verksamma i Upplands Väsby. Till exempel; fotogenkök, brännare, lyktor och lås från Optimus och produkter från Svenska Metallverken, Bleckemballagefabriken eller från andra tillverkningsindustrier i Väsby. I Trädgårdsmästarbostaden kan också utrymme skapas för föreningar i Väsby som vill visa sin historia, med till exempel föremål, äldre tävlingsredskap, fotografier etc. Övervåningen kan innehålla kontor och en fotoateljé för dokumentation och fotografering av lokalhistoriska föremål. Kommunfullmäktige beslutade vid sitt sammanträde den 10 februari (KS/2013:496) att överlämna förslaget till kommunstyrelsen för beredning, varefter kultur- och fritidsnämnden beretts möjlighet att yttra sig i ärendet.

15 Kultur- och fritidsnämnden Kundvalskontorets yttrande Trädgårdsmästarbostaden är en byggnad med kulturhistoriska värden. Om rivningsbeslut återkallas är byggnaden i stort behov av upprustning och kostnaden för renoveringen är en fråga som i nästa instans behöver vägas mot de fördelar som förslaget innebär. Kommunikationerna till området är undermåliga idag och det finns inget som talar för en förändring. Hur eventuell drift och finansiering av verksamheten ska hanteras är också en viktig fråga. Om frågan skulle komma att hamna under nämnden ansvar, har kultur- och fritidsnämnden i nuläget inga extra medel att finansiera varken kapitaltjänst, hyreskostnader eller driftsmedel. Nämnden har under kommande år flera större anläggnings- och byggnadsprojekt, bland annat nytt kulturhus, tennisanläggning samt utredning om ridhus. Förslag till beslut Kultur- och fritidsnämnden antar kundvalskontorets yttrande som sitt eget och överlämnar det till kommunstyrelsen. Särskilt yttrande Ann-Christin Jyttner (S) lämnar följande särskilda yttrande: I Socialdemokratiska, Miljöpartiet och Vänsterpartiets politiska plattform för framgår det att vi vill utveckla Sättraområdet till en sammanhållande anläggning i form av en friluftsgård. Våra fina friluftsområden vid Mälaren ska göras attraktivare och mer tillgängliga i en successiv utbyggnad under tio år och vi vill starta i en första etapp med att upprusta "trädgårdsmästarbostaden". Samma förslag återfinns i respektive partis flerårsplan med budget

16 Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämndens yttrande över medborgarförslag om en modern ridanläggning i Upplands Väsby (KFN/2014:47) Kultur- och fritidsnämndens beslut Kultur- och fritidsnämnden antar kundvalskontorets yttrande som sitt eget och översänder det till kommunstyrelsen. Beskrivning av ärendet Kommunstyrelsen har gett kultur- och fritidsnämnden möjlighet att yttra sig över ett medborgarförslag om en modern ridanläggning i Upplands Väsby. Medborgarförslaget går i korthet ut på ett önskemål om att tillsätta en arbetsgrupp bestående av Väsby Ridklubb och representanter från berörda nämnder och kontor i Upplands Väsby kommun. Arbetsgruppens uppgift ska vara att lämna förslag på olika möjligheter för att få en modern ridanläggning i Upplands Väsby. Arbetsgruppen ska också förorda den mest ändamålsenliga och kostnadseffektiva lösningen. Kundvalskontorets yttrande Kundvalskontoret ser positivt på tillskapandet av en arbetsgrupp i syfte att utreda förutsättningar för en modern ridanläggning i Upplands Väsby. Denna fråga initierades redan den 15 april 2014 av kultur- och fritidsnämnden (KFN/2014:33). Vid sitt sammanträde den 20 maj 2014 beslutade kultur- och fritidsnämnden (KFN/2014:33) följande: 1. Kultur- och fritidsnämnden föreslår kommunstyrelsen att starta ett arbete med brett deltagande från intressenter, styrelser och nämnder i kommunen med syfte att till våren 2015 presentera alternativ till nuvarande ridanläggning i Sättra. Ärendet har gått vidare till kommunstyrelsen (KS/2014:210) och väntas behandlas vid sammanträdet den13 oktober.

17 Kultur- och fritidsnämnden Det beslut som fattas av kommunstyrelsen i ärendet (KS/2014:210) som initierades av kultur- och fritidsnämnden bör således utgöra svar också på detta medborgarförslag. Förslag till beslut Kultur- och fritidsnämnden antar kundvalskontorets yttrande som sitt eget och översänder det till kommunstyrelsen. Beslutet skickas till: Kommunstyrelsen

18 Kultur- och fritidsnämnden Avslut av nämnduppdrag Kultur- och fritidsnämndens beslut Kultur- och fritidsnämnden noterar informationen till protokollet. Beskrivning av ärendet Gun-Britt Karlsson (S) meddelar att detta är hennes sista nämndsammanträde med Kultur- och fritidsnämnden. Gun-Britt tackar för sin tid i nämnden. Kultur- och fritidsnämnden tackar Gun-Britt för hennes deltagande i nämndarbetet. Ordförandes förslag till beslut Kultur- och fritidsnämnden noterar informationen till protokollet.

Barbro Johansson, chef Väsby välfärd Kent Norström, utvecklingsledare Lidia Wasniewski, teamledare Jenny Magnusson, nämndsekreterare

Barbro Johansson, chef Väsby välfärd Kent Norström, utvecklingsledare Lidia Wasniewski, teamledare Jenny Magnusson, nämndsekreterare Kommunstyrelsens välfärdsutskott 2015-04-16 1 Plats och tid Beslutande Messingen, Love Almqvists torg 1, lokal: Lundström Torsdagen den 16 april 2015, klockan 14:00 15:50 Ledamöter: Mathias Bohman (S),

Läs mer

Plats och tid Ragnvald, Messingen, Love Almqvists torg 1 Tisdagen den 23 september 2014, klockan 18:00-19.00

Plats och tid Ragnvald, Messingen, Love Almqvists torg 1 Tisdagen den 23 september 2014, klockan 18:00-19.00 Kultur- och fritidsnämnden 2014-09-23 1 Plats och tid Ragnvald, Messingen, Love Almqvists torg 1 Tisdagen den 23 september 2014, klockan 18:00-19.00 Beslutande Ledamöter: Kristina Klempt, ordf. (FP) Ann-Christin

Läs mer

Timmie Aspelin, nämndsekreterare Maria Röstberg, kultur- och fritidschef. Madeleine Pettersson Svärd

Timmie Aspelin, nämndsekreterare Maria Röstberg, kultur- och fritidschef. Madeleine Pettersson Svärd Kultur- och fritidsnämnden 2016-11-14 1 Plats och tid Beslutande Messingen, Ragnvald Måndagen den 14 november 2016, klockan 17:00-18.00 Ledamöter: Leif Bejhed (V), ordf Ann-Christin Jyttner (S), v.ordf

Läs mer

PROTOKOLL 1(11) från Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2012-09-24

PROTOKOLL 1(11) från Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2012-09-24 1(11) Plats och tid: Sammanträdesrummet 2:a vån, Ale gymnasium, Nödinge kl 09.00-12.00 Beslutande Isabell Korn, ordf (M) Rikard Paulin (S) och tjänstgörande ersättare Monica Samuelsson (S) Natalya Raad

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Gemensamma nämnden för familjrättsliga frågor i Sigtuna, Sollentuna och Upplands Väsby kommuner 2010-08-25 1 Plats och tid Familjerättsbyrån, Industrivägen 2, Plan 3 Onsdagen den 25 augusti 2010, klockan

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Gemensamma nämnden för familjerättsliga frågor i Sigtuna, Sollentuna och Upplands Väsby kommuner 2012-05-22 1 Plats och tid Familjerättsbyrån, Industrivägen 22 B, Upplands Väsby kommun Tisdagen den 22

Läs mer

Barbro Johansson, kontorschef Nina Thiel, resultatenhetschef Väsby Vård och Omsorg Lidia Wasniewski, controller Jenny Magnusson, nämndsekreterare

Barbro Johansson, kontorschef Nina Thiel, resultatenhetschef Väsby Vård och Omsorg Lidia Wasniewski, controller Jenny Magnusson, nämndsekreterare Produktionsstyrelsen 2012-05-15 1 Plats och tid Beslutande Messingen, Love Almqvists torg 1, lokal: Ragnvald Tisdagen den 15 maj 2012, klockan 19:00-21.40 Ledamöter: Johan Hjelmstrand (M), ordf. Kent Hjalmarsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens teknik- och fastighetsutskott. Ersättare: Jan-Erik Ek (M) Eila Bromme (FP)

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens teknik- och fastighetsutskott. Ersättare: Jan-Erik Ek (M) Eila Bromme (FP) Kommunstyrelsens teknik- och fastighetsutskott 2014-03-19 1 Plats och tid Blacken, Drabantvägen 9 Onsdagen den 19 mars 2014, klockan 8:00 09:05 Beslutande Ledamöter: Jan-Olof Halldén (M), ordförande Torsten

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Kommunala pensionärsrådet

Sammanträdesprotokoll. Kommunala pensionärsrådet Kommunala pensionärsrådet 2016-02-02 1 Plats och tid Beslutande Messingen, Love Almqvist torg 1. Lokal: Lundström. tisdagen den 2 februari 2016, klockan 09:00-12.30. Ledamöter: Ann Christin Martens (S),

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden 2010-08-23 Sida 1 (10) Plats och tid Askersunds bibliotek kl. 17.00-19.00 Beslutande Övriga deltagande Lennart Andersson (s) ordförande Rolf Arvidsson (s) Gun-Britt Borelius

Läs mer

ANSLAGSBEVIS. GIFs friluftsgård Prästängen Västra Skedvi kl. 15.03 16.05 Beslutande

ANSLAGSBEVIS. GIFs friluftsgård Prästängen Västra Skedvi kl. 15.03 16.05 Beslutande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) GIFs friluftsgård Prästängen Västra Skedvi kl. 15.03 16.05 ande Yttrande gällande Kungörelse om granskning (Ny förskola vid Ringvägen) Övriga deltagande Detaljplan för del av

Läs mer

Plats och tid Messingenhuset, rum Lundström, Love Almqvists torg 1 Onsdagen den 30 maj 2012, klockan 9:30-11:45

Plats och tid Messingenhuset, rum Lundström, Love Almqvists torg 1 Onsdagen den 30 maj 2012, klockan 9:30-11:45 Kommunala pensionärsrådet 2012-05-30 1 Plats och tid Messingenhuset, rum Lundström, Love Almqvists torg 1 Onsdagen den 30 maj 2012, klockan 9:30-11:45 Beslutande Ledamöter: Kristina Klempt (FP), ordf.

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Kommunala pensionärsrådet

Sammanträdesprotokoll. Kommunala pensionärsrådet Kommunala pensionärsrådet 2011-05-11 1 Plats och tid Beslutande Kommunhuset, plan 8, Vilundarummet Onsdagen den 11 maj 2011, klockan 09:30-12.00 Ledamöter: Eila Bromme (FP), ordförande Jan Eckert (M) Ann-Mari

Läs mer

Per-Erik Kanström (M) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens allmänna utskott

Per-Erik Kanström (M) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens allmänna utskott Kommunstyrelsens allmänna utskott 2015-03-04 1 Plats och tid Beslutande Messingen, Love Almqvist torg 1. Lokal: Lundström. Onsdagen den 4 mars, klockan 8:30-10.00 Ledamöter: Anders Rosén (V), ordf. Mathias

Läs mer

Kommunkontoret Djurås , kl. 14:

Kommunkontoret Djurås , kl. 14: Kommunstyrelsen 2018-11-08 1 (17) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 13:00-13:30 Beslutande Ledamöter Fredrik Jarl (C), ordförande Kerstin Stenquist (C) Erik Warg (C) Irene Homman (S) Tomas Fredén

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämndens kultur- och fritidsutskott

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämndens kultur- och fritidsutskott Sammanträdesprotokoll Tid och plats Beslutande 2013-08-22 - i Kommunhuset klockan 15.00-16.45 med ajournering till den 29 augusti kl.17.30-18.30, Örkelljunga kulturhus. Björn Zorec (FP) - ordförande, 55-61

Läs mer

2012-11-22. Norrtäljesalen, kommunhuset Ankaret torsdagen den 22 november 2012 klockan 17.00-18.24.

2012-11-22. Norrtäljesalen, kommunhuset Ankaret torsdagen den 22 november 2012 klockan 17.00-18.24. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanfrådesdalum 1(19) Plats och tid Beslutande Norrtäljesalen, kommunhuset Ankaret torsdagen den 22 november 2012 klockan 17.00-18.24. enligt bifogad närvarolista Övriga deltagande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (10) Kultur- och fritidsnämnden 2007-09-19 Plats och tid Biblioteket, Askersund, kl. 17.00-20.15 Beslutande Övriga deltagande Lennart Andersson (s) ordförande Kjell Schlyter (c) kl. 17.00-19.00

Läs mer

Kommunhuset, Dragonvägen 86, Upplands Väsby

Kommunhuset, Dragonvägen 86, Upplands Väsby Gemensamma nämnden för familjerättsliga frågor i Sigtuna, Sollentuna och Upplands Väsby kommuner 2014-02-24 1 Plats och tid Beslutande Familjerättsbyrån, Industrivägen 22 B, Upplands Väsby Måndagen den

Läs mer

Thomas Thunblom, KSB Erik G. Olsson, KSB Fredrik Drotte, KSB, 4 Elisabet Eriksson, KSB, 1-4 Sara Hugosson, sekr, S&P. Hanna Anagrius (V)

Thomas Thunblom, KSB Erik G. Olsson, KSB Fredrik Drotte, KSB, 4 Elisabet Eriksson, KSB, 1-4 Sara Hugosson, sekr, S&P. Hanna Anagrius (V) Byggnadsnämnden 2016-01-19 1 Plats och tid Beslutande Messingen, Love Almqvists torg 1, lokal: Ragnvald Tisdagen den 19 januari, 2016, klockan 18:00-19:11 Ledamöter: Olli Hakala (M), ordförande Halina

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Styrelsen för Väsby välfärd 2014-10-15 1

Sammanträdesprotokoll. Styrelsen för Väsby välfärd 2014-10-15 1 Styrelsen för Väsby välfärd 2014-10-15 1 Plats och tid Beslutande Messingen, Love Almqvists torg 1, lokal: Ragnvald Onsdagen den 15 oktober 2014, klockan 19:00-21:15 Ledamöter: Erik Palmstierna (M), ordförande

Läs mer

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2: vice ordförande

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2: vice ordförande 1 (5) Plats och tid: Kommunkontoret kl. 14.00-14.50 Beslutande Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2: vice ordförande Övriga deltagande Lennart Persson,

Läs mer

Utveckling av förutsättningarna för tennisverksamhet i kommunen

Utveckling av förutsättningarna för tennisverksamhet i kommunen Tjänsteutlåtande Utvecklingsstrateg 2014-05-26 Per-Ola Lindahl 08-590 970 35 Dnr: Per-Ola.Lindahl@upplandsvasby.se KS/2014:75 20561 Kommunstyrelsen Utveckling av förutsättningarna för tennisverksamhet

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (16)

Sammanträdesprotokoll 1 (16) Sammanträdesprotokoll 1 (16) Plats och tid Sammanträdesrum Backa, stadshuset kl. 10:00-14:00 ande Se sida 2 Övriga deltagare Se sida 2 Utses att justera Marianne Hedkvist Justeringens plats och tid Fastighets-

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Produktionsstyrelsen 2012-12-12 1

Sammanträdesprotokoll. Produktionsstyrelsen 2012-12-12 1 Produktionsstyrelsen -12-12 1 Plats och tid Beslutande Messingen, Love Almqvists Torg 1, lokal: Ragnvald Onsdagen den 12 december, klockan 18.00-19.10 Ledamöter: Erik Palmstierna (M), ordförande Kent Hjalmarsson

Läs mer

Kommunkontoret onsdag 21 januari 2015 kl 10.00. Sekreterare Paragrafer 1-7 ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret onsdag 21 januari 2015 kl 10.00. Sekreterare Paragrafer 1-7 ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 15.00 17.30 Beslutande Leif Nilsson (S), ordförande Ulf Fahlstad (LP) Maire Lautakoski (S) Pär Rickman (S) Sven Erik Eriksson (KD) Tjänstemän

Läs mer

Kultur- och Fritidsnämnden 2004-08-23 1 (10) Kommunhuset rum 293, kl 13.15-17.00. Aimo Konttinen Peter Bökman

Kultur- och Fritidsnämnden 2004-08-23 1 (10) Kommunhuset rum 293, kl 13.15-17.00. Aimo Konttinen Peter Bökman Kultur- och Fritidsnämnden 2004-08-23 1 (10) Plats och tid Kommunhuset rum 293, kl 13.15-17.00 Beslutande Olle Berg Aimo Konttinen Peter Bökman Hans Molin Birgitta Ringshagen Solveig Mäkinen Charlotte

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden 2010-03-17 Sida 1 (10) Plats och tid Askersunds bibliotek kl. 17.00-19.00 Beslutande Övriga deltagande Lennart Andersson (s) ordförande Rolf Arvidsson (s) Leif Grahn (s) Bo Karlsson

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2010-08-26

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2010-08-26 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, torsdag den 26 augusti 2010, kl. 14.00 15.35 ande Ordinarie ledamöter: Sten-Åke Claesson, ordförande (c) Elisabeth Jonasson, 1:e vice ordf. (kd) Susanne Sjögren,

Läs mer

Kommunkontoret Djurås , kl. 09:

Kommunkontoret Djurås , kl. 09: Kultur- och fritidsnämnden 2018-02-08 1 (19) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 14:00-16:00 Beslutande Ledamöter Christina Walles (S), ordförande Ann Målare (S) Ola Granath (KOSA) Tomas Neijbert

Läs mer

Tommy Åsbacka, avdelningschef Jenny Magnusson, nämndsekreterare. Lars-Göran Sörqvist (M)

Tommy Åsbacka, avdelningschef Jenny Magnusson, nämndsekreterare. Lars-Göran Sörqvist (M) Gemensamma nämnden för familjerättsliga frågor i Sigtuna, Sollentuna och Upplands Väsby kommuner 2014-10-14 1 Plats och tid Beslutande Familjerättsbyrån, Industrivägen 22 B, Upplands Väsby Tisdagen den

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (9) Kultur- och fritidsnämnden 2007-08-27 Plats och tid Biblioteket, Askersund, kl. 17.00-18.45 Beslutande Övriga deltagande Lennart Andersson (s) ordförande Leif Grahn (s) till kl. 17.30 Gun-Britt

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämndens kultur- och fritidsutskott

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämndens kultur- och fritidsutskott Sammanträdesprotokoll Tid och plats Beslutande Övriga deltagande 2013-01-17, Kommunhuset, Sk Fagerhultsrummet Kl. 15.00-16.35 Björn Zorec (FP) - ordförande Arne Silfvergren (S) - andre vice ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Styrelsen för Väsby välfärd

Sammanträdesprotokoll. Styrelsen för Väsby välfärd Styrelsen för Väsby välfärd 2013-03-20 1 Plats och tid Beslutande Messingen, Love Almqvists Torg 1, lokal: Estrid Onsdagen den 20 mars, klockan 16.45-18.25 Ledamöter: Erik Palmstierna (M), ordförande Nils

Läs mer

Torbjörn Ivarsson (LP), ordförande Pär Jansson (C) Carola Eriksson (S) Joel Lindh (MP) Salima Fahad (V) Kommunkontoret, tisdag 13 januari, kl 11.

Torbjörn Ivarsson (LP), ordförande Pär Jansson (C) Carola Eriksson (S) Joel Lindh (MP) Salima Fahad (V) Kommunkontoret, tisdag 13 januari, kl 11. - KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN - SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 09.00 11.00 Beslutande Torbjörn Ivarsson (LP), ordförande Pär Jansson (C) Carola Eriksson (S) Joel Lindh

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2011-02-15 Sid: 1 Instans Allmänna utskottet Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 13.00-16.50 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Nicklas Huuva (KD) ordförande Bengt-Göran

Läs mer

Thomas Lindqvist Rose-Marie Jönsson. Förvaltningskontoret Agneta Henriksson. Anette Lantz ANSLAG/BEVIS

Thomas Lindqvist Rose-Marie Jönsson. Förvaltningskontoret Agneta Henriksson. Anette Lantz ANSLAG/BEVIS 1 (8) Plats och tid: Kommunkontoret 16.15-18.00 Beslutande Övriga deltagande Anette Lantz (M), ordförande Thomas Lindqvist (PF), vice ordförande Anders Westerlund (S), ledamot Per Lindau Zackrisson (S),

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens budgetutskott 2014-09-02 1

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens budgetutskott 2014-09-02 1 Kommunstyrelsens budgetutskott 2014-09-02 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 08.30-12.00. Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Ola Olin (V) Agneta Åhs-Sivertsen (C) Tom Martinsson (M) Christer

Läs mer

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden Kultur- fritidsnämnden 2 1 Information överläggningar 2 Kultur- fritidsnämndens flerårsstrategi 2018-2020 3 Nytecknande av hyreskontrakt med Fabs angående lokal i Nolhagahallen 3 Plats tid Lokalen Sunnerö,

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2014-08-11 Sida 1 (7)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2014-08-11 Sida 1 (7) Kultur och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2014-08-11 Sida 1 (7) Plats och tid Beslutande Lilla sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 19.00 20.00 Hans-Åke Mårtensson (S), ordförande Margareta Abelsson

Läs mer

Innehållsförteckning Förvaltningen - ändring av sammanträdestider för år 2010

Innehållsförteckning Förvaltningen - ändring av sammanträdestider för år 2010 Innehållsförteckning 2010-01-28 1 Tillförordnade förvaltningschefen presenterar sig 2 Meddelanden 3 Kurser och konferenser 4 Förvaltningen - ändring av sammanträdestider för år 2010 5 Team Mikro - ansökan

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Gemensamma nämnden för familjerättsliga frågor i Sigtuna, Sollentuna och Upplands Väsby kommuner 2010-10-19 1 Plats och tid Familjerättsbyrån, Industrivägen 2, Plan 3 Tisdagen den 19 oktober 2010, klockan

Läs mer

Maria Röstberg, kundvalskontoret Joel K Sand, sekreterare samt övriga intresserade. Ann-Christin Jyttner (S)

Maria Röstberg, kundvalskontoret Joel K Sand, sekreterare samt övriga intresserade. Ann-Christin Jyttner (S) Kultur- och fritidsnämnden 2014-05-20 1 Plats och tid Ragnvald, Messingen, Love Almqvists torg 1 Tisdagen den 20 maj 2014, klockan 18:00-20.00 Beslutande Ledamöter: Kristina Klempt (FP) ordf. Christine

Läs mer

Omsorgsnämnden 2007-09-03 1 (11)

Omsorgsnämnden 2007-09-03 1 (11) Omsorgsnämnden 2007-09-03 1 (11) Plats och tid Hjortviken konferens måndagen den 3 september 2007, kl. 17.20-18.40 Beslutande Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Hannu Sutinen (fp) ordförande Stefan

Läs mer

ANSLAGSBEVIS. David Sharp (M) Jacqueline Adolfsson (M) Eva Leonardsson (FP) Karolina Glogowska (SD)

ANSLAGSBEVIS. David Sharp (M) Jacqueline Adolfsson (M) Eva Leonardsson (FP) Karolina Glogowska (SD) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) ande Yttrande gällande Kungörelse om granskning (Ny förskola vid Ringvägen) Detaljplan för del av Skogsborg Övriga deltagande 1:1 M.M. (ny förskola vid Ringvägen) ställs ut

Läs mer

Anders Westerlund Jenny Delén. Agneta Henriksson ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anders Westerlund Jenny Delén. Agneta Henriksson ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1 (13) Plats och tid: Kommunkontoret 16.15-18.00 Beslutande Thomas Lindqvist (PF), ordförande Anders Westerlund (S), vice ordförande Jenny Delén (M), ledamot Emelie Dockenfelt (C), ledamot Sven Magnusson

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2009-02-02 Blad. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kultur- och fritidsnämnden

TJÖRNS KOMMUN. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2009-02-02 Blad. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kultur- och fritidsnämnden TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2009-02-02 Blad Kultur- och fritidsnämnden 1 Plats och tid Beslutande Stora Tjörnsalen, kommunhuset, Skärhamn, kl 17:00-19:20 Benita Nilsson (fp), ordf Ewa-Lena Svensson

Läs mer

Catarina Törnqvist, sekreterare Karl-Göran Lindbäck, fritids- och kulturchef. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 9 20 Catarina Törnqvist

Catarina Törnqvist, sekreterare Karl-Göran Lindbäck, fritids- och kulturchef. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 9 20 Catarina Törnqvist Sidan 1 av 14 Plats och tid Fritids- och kulturförvaltningen, onsdagen den 27 mars 2013, kl 08.15 11.15 Beslutande Britt-Inger Nordström (S) ordförande Håkan Nyman (S) Susanne Enstedt Lund (MP) Övriga

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Tekniska nämnden 2007-06-18 1 (15) Plats och tid Konferensrummet, Västergården, Askersund, 2007-06-18 kl. 15.00 17.00. Beslutande Torbjörn Karlsson (s), ordförande Kurt Andersson

Läs mer

Kl. 18:00 tisdagen den 19 februari 2019, Biblioteket, Bålsta

Kl. 18:00 tisdagen den 19 februari 2019, Biblioteket, Bålsta SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Tid och plats Beslutande Ledamöter Kl. 18:00 tisdagen den 19 februari 2019, Biblioteket, Bålsta Per Widén (C), Ordförande Pyry Niemi (S), 1:e vice ordförande Jan Sundling (M) Shiva

Läs mer

Socialkontoret, kl

Socialkontoret, kl SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Ersättare Socialkontoret, kl.15.00-15.40 Lena Nilsson (S) ordförande Sven-Erik Andersson (C) 1:e vice ordförande Robin Gustavsson

Läs mer

Ingela Wikander (KD), ordförande Jessica Kumlin (M) Carola Eriksson (S) Pär Jansson (C) Ann Zander (FP) Kommunkontoret, onsdag 19 november, kl 11.

Ingela Wikander (KD), ordförande Jessica Kumlin (M) Carola Eriksson (S) Pär Jansson (C) Ann Zander (FP) Kommunkontoret, onsdag 19 november, kl 11. FRITIDSFRÅGOR - SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Plats och tid Kommunkontoret, Heby kl 09.00 11.30 Beslutande Ingela Wikander (KD), ordförande Jessica Kumlin (M) Carola Eriksson (S) Pär Jansson (C) Ann Zander

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens miljö- och planutskott

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens miljö- och planutskott Kommunstyrelsens miljö- och planutskott 2014-08-18 1 Plats och tid Estrid, Messingen, Love Almqvists torg 1 Måndagen den 18 augusti, klockan 15:00-16:30 Beslutande Ledamöter: Ann-Christin Frickner-Larsson

Läs mer

Inledande projektplan för utveckling av Sättra Ridanläggning

Inledande projektplan för utveckling av Sättra Ridanläggning Projektplan t.f. Kultur- och fritidschef 2014-11-25 Maria Röstberg 08-590 971 56 Dnr Fax 08-590 733 40 KFN/2014:33 maria.rostberg@upplandsvasby.se KS/2014:128 Inledande projektplan för utveckling av Sättra

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (11)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (11) Sammanträdesdatum s. 1 (11) KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT 2017-05-29 Plats Sammanträdesrum Fjelie, Kommunhuset i Lomma Tid Måndagen den 29 maj 2017 kl. 17.01 18.35 Beslutande Carin Hansson

Läs mer

Eva Assarsson, kanslichef, stöd & process Emma Kaumheimer, sekr. stöd & process

Eva Assarsson, kanslichef, stöd & process Emma Kaumheimer, sekr. stöd & process Valnämnd 2014-05-12 1 Plats och tid Messingen, Love Almqvist torg 1 Måndagen den 12 maj 2014, klockan 17:00-17:14 Beslutande Ledamöter: Jan Eckert (M), ordförande Olof Granström (KD), vice ordförande Bülent

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden 2008-10-07. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... Sara Ingo

Kultur- och fritidsnämnden 2008-10-07. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... Sara Ingo SALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (18) Plats och tid Blå salen, stadsbiblioteket kl 18.00 20.00 Beslutande Se bifogad deltagarlista Närvarande ersättare Se bifogad deltagarlista Övriga deltagande Se

Läs mer

Kultur och Fritidsnämndens kontor

Kultur och Fritidsnämndens kontor 1(12) Plats och tid Kommunkontoret, Foxen, den 25 augusti, kl 16.30-18.30 (ajourn. kl 17.15-17.30) Beslutande Ledamöter Lars Jonehög, ordf, FP Mats Andersson, C Kristina Kristiansson, S Mårten Karlsson,

Läs mer

ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott

ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2012-02-14 Sid 1 Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Örkelljunga, Skånes Fagerhultsrummet, tisdagen den 10 januari 2012, klockan

Läs mer

Ann-Christin Frickner (C) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens allmänna utskott

Ann-Christin Frickner (C) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens allmänna utskott Kommunstyrelsens allmänna utskott 2016-04-13 1 Plats och tid Beslutande Messingen, Ragnvald Onsdagen den 13 april 2016, klockan 08:30-10:08 Ledamöter: Anders Rosén (V), ordförande Mathias Bohman (S) Lars

Läs mer

Samhällsbyggnadsnämnden

Samhällsbyggnadsnämnden Plats och tid Bonaren, måndagen den 11 december 2017 kl 16:00-19:15 ande Per Gren (S), Ordförande Thomas Carlsson (S) Ewa Jägevall (L) Kenneth Grad (C) Peter Eclund (KD) Hampus Borg (M) Ej tjänstgörande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens utskott för integration och arbetsmarknad

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens utskott för integration och arbetsmarknad Kommunstyrelsens utskott för integration och 2016-09-08 1 Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Dragonvägen 86, lokal: Blå rummet Torsdag den 8 september 2016, klockan 09:00-11.00 Ledamöter: Ibrahim Abdallah

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Kultur- och fritidsnämnden

TOMELILLA KOMMUN Kultur- och fritidsnämnden : Plats och tid Svea Hund i kommunhuset, den, kl. 14.00-15.45 Beslutande Övriga närvarande Paul Hallgren (M), ordförande Tina Bergström-Darrell, 2:e vice ordförande (S) Matilda Björk, 1:e vice ordförande

Läs mer

Protokoll

Protokoll 2014-06-10 Gymnasienämnd Plats och tid Sammanträdesrum Kumla, Stadshuset, 2014-06-10, klockan 15:00-16:10 Beslutande Stefan Svensson (S) Per Holm (KD) Jeanette Widström (S) Lennarth Helgesson (M) Thomas

Läs mer

ordförande tj ers. för K El-Haj (S) vice ordförande

ordförande tj ers. för K El-Haj (S) vice ordförande Sammanträdesprotokoll Sida 1 (11) Plats och tid Eslövs stadsbibliotek 19.00 19.50 ande Karin Reinisch (M) Stig-Åke Grönvall(S) Ann-Christin Waldén (FP) Karl-Erik Malmgren (S) Rebecka Barjosef (S) Jeanette

Läs mer

Plats och tid Vilundarummet, plan 8, kommunhuset, Dragonvägen 86 Onsdag den 18 april 2012, klockan

Plats och tid Vilundarummet, plan 8, kommunhuset, Dragonvägen 86 Onsdag den 18 april 2012, klockan Kommunstyrelsens allmänna utskott 2012-04-18 1 Plats och tid Vilundarummet, plan 8, kommunhuset, Dragonvägen 86 Onsdag den 18 april 2012, klockan 8.30-10.50 Beslutande Ledamöter: Kristina Klempt (FP),

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 Plats och tid Kommunkontoret kl 14.00 16.00 Beslutande Övriga deltagande Lars Ottosson, (PF) ordförande Lina Löfberg, (M) 1:e vice ordförande Kent Holmer, (S) 2:e vice ordförande Kim Switzer, (PF) ledamot

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset Lomma. ordförande Emma Köster (M)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset Lomma. ordförande Emma Köster (M) Sammanträdesdatum s. 1 (7) Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott 2011-08-15 Plats Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset Lomma Tid måndagen den 15 augusti 2011, kl. 15 00-16 05 Beslutande Carin Hansson

Läs mer

Luis Miguel Caneo Jenny Delén. Förvaltningskontoret Karolina Hansen ANSLAG/BEVIS

Luis Miguel Caneo Jenny Delén. Förvaltningskontoret Karolina Hansen ANSLAG/BEVIS 1 (16) Plats och tid: Kommunkontoret 16.15-18.10 Beslutande Thomas Lindqvist (PF), ordförande Anders Westerlund (S), vice ordförande Luis Miguel Caneo (S), ledamot Emelie Dockenfelt (C), ledamot Jenny

Läs mer

Förvaltningskontoret ,lc;-n I _. Paragrafer Sekreterare \.l'\~~'-a..l""""''''-'~ illa Wall ANSLAG/BEVIS

Förvaltningskontoret ,lc;-n I _. Paragrafer Sekreterare \.l'\~~'-a..l''''-'~ illa Wall ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDES PROTOKOLL 1 (11) Plats och tid: Kommunkontoret 16.00-18.20 Beslutande Anette Lantz (M) ordförande Thomas Lindqvist (PF), vice ordförande Anders Westeriund (S), ledamot Rose-Marie Jönsson (C),

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Sammanträdesdatum KOMMUNFULLMÄK TIGES REVISORER SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 13.00 17.00 Beslutande Leif Nilsson (S), ordföran de Pär Rickman (S) Anders Eriksson (C) Stig Johansson

Läs mer

SIMRISHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunrevisionen. 2010-10-21, kl. 09.00 17.00, Kommunhuset i Simrishamn

SIMRISHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunrevisionen. 2010-10-21, kl. 09.00 17.00, Kommunhuset i Simrishamn 2010-11-11 1 (1) Plats och tid 2010-10-21, kl. 09.00 17.00, Kommunhuset i Simrishamn Birgitta Larsson, ordförande Froste Persson, vice ordförande Ulf Bengtsson Alf-Göran Andersson Bengt Wieslander Ann-Mari

Läs mer

Maria Svensson (C) tjänstgörande för Lill Karin Gustavsson (C) Ingegerd Kull Hanses (M) tjänstgörande för Björn Kruse (L)

Maria Svensson (C) tjänstgörande för Lill Karin Gustavsson (C) Ingegerd Kull Hanses (M) tjänstgörande för Björn Kruse (L) Kultur- och fritidsnämnden 2015-05-26 1 (9) Plats och tid Dala-Floda Värdshus Dala-Floda, kl. 09.00-10.10 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Christina

Läs mer

~)'-- r. ~~~ <Il, ~ KUL TUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

~)'-- r. ~~~ <Il, ~ KUL TUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1(9) ÅSTORP KUL TUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Björnekullasalen, Kommunhuset 17.00-19:20 Ajournering 18:40-19:10 Beslutande Gun Friberg (S) Britt Inger Lanner (KD) Ann-Louise

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden 2016-03-09 1 Plats och tid Kommunhuset, KS-salen, Hallstahammar, klockan 15.00 17.05 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a gällande lag. Beslutande Thure Andersen (S),

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Sammanträdesdatum KOMMUNFULLMÄK TIGES REVISORER SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 15.00 17.45 Beslutande Leif Nilsson (S), ordföran de Stig Johansson (M) Anders Eriksson (C) Maire Lautakoski

Läs mer

Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida.

Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. 1/12 Plats och tid Länsmuseet, Nyköping, Kommunhuset Strängnäs kl. 19:30-20.30 Paragrafer 42-51 Beslutande Se deltagarlista på nästa sida. Närvarande ersättare Övriga deltagande Utses att justera Se deltagarlista

Läs mer

Ann-Christin Bingåker. Stefan Lamme. Pia Ingvarsson 2011-02-02

Ann-Christin Bingåker. Stefan Lamme. Pia Ingvarsson 2011-02-02 2011-01-11 1 (12) Plats och tid Socialförvaltningen, tisdagen den 11 januari 2011 kl. 9.00 11.15 Beslutande Enl särskild förteckning, sid 2 Övriga närvarande Enl särskild förteckning, sid 2 Utses att justera

Läs mer

Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden. Carina Öberg (S) Sune Cederpil (M) Werner Unger. Ingrid Hansson. s^. ^<L^ T^.

Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden. Carina Öberg (S) Sune Cederpil (M) Werner Unger. Ingrid Hansson. s^. ^<L^ T^. *» SAMMANTRADESPROTOKOLL 1(12) 2011-12-06 m l r/ STAFFAN STOR PS Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid Sammanträdeslokal Uppåkra/ kl 19.00-20.00 Beslutande Eric Tabich (M)/ ordf Werner Unger (S) Margareta

Läs mer

Kommunhuset, Stora sessionsalen. Karin Caesar Socialförvaltningen,

Kommunhuset, Stora sessionsalen. Karin Caesar Socialförvaltningen, Sammanträdesdatum s. 1 (11) Plats Kommunhuset, Stora sessionsalen Tid Tisdagen den 4 oktober 2011, kl. 18.30-19.45 Beslutande Se nästa sida. Se nästa sida. Övriga deltagande Se nästa sida. Se nästa sida.

Läs mer

Kommunkontoret Djurås , kl. 16:

Kommunkontoret Djurås , kl. 16: Kultur- och fritidsnämnden 2019-02-14 1 (13) Plats och tid Adelborgmuseet Gagnef, kl. 15:00-15:45 Beslutande Ledamöter Anette Kotilainen (C), ordförande Mathias Bengtsson (KD) Ingegerd Kull Hanses (KOSA)

Läs mer

Isabell Korn (M) 28-33, 35-37 Natalya Raad (S)

Isabell Korn (M) 28-33, 35-37 Natalya Raad (S) 1(14) Plats och tid: Barnkammaren, kommunhuset Alafors kl 09.00 12.00 Beslutande Jan Skog, ordf (M) Lennart Dahl (C) 28-33, 35-37 och tjänstgörande ersättare Monica Samuelsson (S) Rikard Paulin (S) Isabell

Läs mer

Kommunkontoret Djurås , kl. 08:

Kommunkontoret Djurås , kl. 08: Kultur- och fritidsnämnden 2018-03-22 1 (15) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 14:00-15:05, ajournering kl. 14.25-14.35 Beslutande Ledamöter Christina Walles (S), ordförande Ola Granath (KOSA) Tomas

Läs mer

Plats och tid Messingen, Industrivägen 20. Lokal: Pasch, vån. 3 Onsdagen den 21 september 2011, klockan 19:00-21:40

Plats och tid Messingen, Industrivägen 20. Lokal: Pasch, vån. 3 Onsdagen den 21 september 2011, klockan 19:00-21:40 Produktionsstyrelsen 2011-09-21 1 Plats och tid Messingen, Industrivägen 20. Lokal: Pasch, vån. 3 Onsdagen den 21 september 2011, klockan 19:00-21:40 Beslutande Ledamöter: Johan Hjelmstrand (M), ordf.

Läs mer

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden Protokoll Kultur- och fritidsnämnden 2010-06-22 58-62 Kultur- och fritidsnämnden sammanträde 2010-06-22 Information och överläggningar 58.Ekonomisk uppföljning månadsvis 59. Policy för politisk information

Läs mer

Närvarande ersättare Conny Timan (S) Fredrik Kjos (M) Jan-Erik Björk (KD)

Närvarande ersättare Conny Timan (S) Fredrik Kjos (M) Jan-Erik Björk (KD) PROTOKOLL 1 (5) Plats och tid Gemaket, 15.00 16.00 Ajournering Beslutande Ledamöter Sara Ridderstedt, ordförande (MP) Mattias Peterson, 1:a vice ordförande (C) Göran Malmestedt, 2:e vice ordförande (M)

Läs mer

PROTOKOLL Revisorerna 1(12)

PROTOKOLL Revisorerna 1(12) PROTOKOLL Revisorerna 1(12) Plats och tid: Alerummet, kl 08:30-10:35 Närvarande ledamöter Irene Hellekant (S) ordf Birgit Hansson (KD) Daniel Höglund (FP) Leif Andersson(C) Uno Claesson (S) Leif Hansson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-04-25 1 (13) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-10.10 ande Kjell Jansson (M), ordförande Mats Hultin (M) Berit Jansson (C) Elisabeth Björk (S) Kerstin Bergström

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Sammanträdesdatum KOMMUNFULLMÄK TIGES REVISORER SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 13.15 17.00 Beslutande Leif Nilsson (S), ordföran de Stig Johansson (M) Anders Eriksson (C) Maire Lautakoski

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Produktionsstyrelsen, extra sammanträde

Sammanträdesprotokoll. Produktionsstyrelsen, extra sammanträde Produktionsstyrelsen, extra sammanträde 2011-10-24 1 Plats och tid Beslutande Messingen, Industrivägen 20, lokal: Kohl Måndagen den 24 oktober 2011, klockan 18:00-18:40 Ledamöter: Johan Hjelmstrand (M),

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 47 Plats och tid Bibliotekets sammanträdesrum, 2010-11-01, kl 13.15-16.15 Beslutande Enar Moberg (S), ordförande, jäv 45 Irene Gustavsson (S) ordf 45 Weikko Niskanen (S) Lars Eriksson (V) Christer Häggqvist

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden 2019-06-19 1 () Plats och tid KS-salen, Kommunhuset, klockan 15.00 15.40 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a gällande lag. Beslutande Hanna Lostelius (C) ordf Owe Nilsson

Läs mer

Torbjörn Ivarsson (LP), ordförande Pär Jansson (C) Carola Eriksson (S) Joel Lindh (MP) Salima Fahad (V)

Torbjörn Ivarsson (LP), ordförande Pär Jansson (C) Carola Eriksson (S) Joel Lindh (MP) Salima Fahad (V) - KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN - SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret, Heby kl 9.00 12.15 Beslutande Torbjörn Ivarsson (LP), ordförande Pär Jansson (C) Carola Eriksson (S) Joel Lindh

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT Protokoll

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT Protokoll Tid och plats Tisdagen den 21 februari 2012, kl 18.00 19.45 i Dialogen Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Lena Gerby (M), ordförande Mats Ahlbom (M) Gunnel Bergström (FP) Ove Wallin (C) Hanna

Läs mer

Magnus Lander (mp) Håkan Andersson Inger Karlsson Ulla Johansson, 40 Yvonne Högrud, 41. Solveig Eriksson Socialförvaltningen 2011-04-29

Magnus Lander (mp) Håkan Andersson Inger Karlsson Ulla Johansson, 40 Yvonne Högrud, 41. Solveig Eriksson Socialförvaltningen 2011-04-29 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (12) 2011-04-26 Plats och tid Kullängen, Hallsberg, kl 08.30-09.50 Beslutande Magnus Andersson (s) Gunnel Hedström (s) Roland Johansson (s) Inger Larsson (s) Inga-Lill Thim

Läs mer

Mats Lindquist (S) Bo Hallqvist (S) Kenneth Bolinder (S) Lisbeth Madsen (M) Kerstin Persson (C ) Fredrik Andersson (FP) Gert Fridh (SD)

Mats Lindquist (S) Bo Hallqvist (S) Kenneth Bolinder (S) Lisbeth Madsen (M) Kerstin Persson (C ) Fredrik Andersson (FP) Gert Fridh (SD) Protokoll 2013-01-16 Sida 1 (av 11) Tid 2013-01-16, kl 19.00-22.00 Plats Billesholms bibliotek Beslutande Ledamöter Tjänstgörande Ersättare Mats Lindquist (S) Bo Hallqvist (S) Kenneth Bolinder (S) Lisbeth

Läs mer

ordförande Kommunkontoret, måndag 25 mars 2013, kl ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ordförande Kommunkontoret, måndag 25 mars 2013, kl ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. FRITIDSFRÅGOR SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 9.00 12.00 Beslutande Ingela Wikander (KD), ordförande Holger Heldmark (M) Gunilla Hamrin (S) S alima Fahad (V) A nn Zander

Läs mer

Anna Nilsson, sekreterare Henrik Arenvang, förvaltningschef, praktikant vid kanslienheten Jonas Andersson, fritidskonsulent

Anna Nilsson, sekreterare Henrik Arenvang, förvaltningschef, praktikant vid kanslienheten Jonas Andersson, fritidskonsulent Plats och tid Kultur- och fritidskontoret, Lindesberg kl. 14.00 16.00 1 ande Nafih Mawlod (S), ordförande Gunnar Lindström (S) Jonas Bernström (S) Inger Griberg (MP) Per Carlström (FP) Sven Öberg (KD)

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden. Kultur- och fritidsnämndens kansli. Ordförandes signatur Justerandes signatur Utdragsbestyrkande

Kultur- och fritidsnämnden. Kultur- och fritidsnämndens kansli. Ordförandes signatur Justerandes signatur Utdragsbestyrkande 1(12) Plats och tid Svedala kommunhus, Naverlönnsalen, onsdagen den 8 februari 2017 kl 18:30 ande Ledamöter Se närvarolista på sida 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista på sida 2 Övriga närvarande

Läs mer

Lena Vinnerås (S), ordförande Siv Sander (S) Jerry Elvin (S) Bertil Jansson (M) Margareta Lagerlöf (M), tjänstgörande ersättare

Lena Vinnerås (S), ordförande Siv Sander (S) Jerry Elvin (S) Bertil Jansson (M) Margareta Lagerlöf (M), tjänstgörande ersättare ÖVERFÖRMYNDARNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret, Kopparberg Tid: 13.00 16.00 ande Lena Vinnerås (S), ordförande Siv Sander (S) Jerry Elvin (S) Bertil Jansson (M) Margareta

Läs mer