Nyheter i. Solen Pro/SolenX 6.7

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Nyheter i. Solen Pro/SolenX 6.7"

Transkript

1 Nyheter i Solen Pro/SolenX 6.7

2 Solen Pro och SolenX Nyheter och förbättringar SolenX och Solen Pro Hotlinks! Nu har Solen stöd för Hotlinks. När man i Solen Administration sätter upp en hotlink går man förbi Solens länkning och går mot data direkt i tabellen. Detta kan i många fall ersätta MetaAutoLink. Det finns två varianter. 1. Välj en eller flera fält som innehåller en url/sökväg eller mailadress. Om det är fler än en kolumn som väljs får användaren upp en dialog där man får välja länk. 2. En fast url eller sökväg som ligger som en egenskap på skiktet i metadatabasen. Denna kan då modifieras med "kodord" som hämtar data från vart kartobjekt. Ex. eller X:\Temp\Länkar\[COLTOLINK].{FILETYPES}bmp,xlsx,docx I det andra exemplet går vi mot en lokal sökväg där vi hämtar ett dokumentnamn ur tab-filens fält COLTOLINK (Fältnamnet är helt variabelt). Om dokumentet kan finnas med olika filtyper kan man lägga till {FILETYPES} i slutet. Filtyperna lägger man efter varandra med kommatecken mellan. Denna förändring i Solen gör att produkterna MetaAutoLink och Hotlink i de flesta fall inte behöver användas längre. Wildcard Wildcardsökning när länkarna går mot filer. Man kan man placera en * framför, efter eller både framför och efter det variabla fältnamnet (Det går även att kombinera flera fält, men detta kan ses som överkurs) Ex.1 av inställning i Solen Administration på skikt som skall ha Hotlinks. H:\Planer\*[PlanId]*{FILETYPES}.(jpg,docx,xlxs,xls,doc,pdf) Om man nu väljer en plan som heter "D4" och det ligger ett antal filer med D4 i namnet kommer alla dessa att visas av valda filtyper. Ex. D4.pdf, Ny_d4_.doc men även D40.pdf. Därför är det viktigt att veta hur * skall användas. Ex2 av inställning i Solen Administration på skikt som skall ha Hotlinks. H:\Planer\*[ColToLink]*.jpg Här hittas alla av en viss filtyp, i detta fall jpg-filer. Nu kan man visa länkar som ligger på skiktet, inte bara på skiktets kartobjekt. Gränssnitt för att mata in detta finns i Solen Administration. Länkarna är nåbara från skiktinformation och öppna skikt dialogerna. o Om det finns en länk i beskrivningsfältet ex. eller file://c:\test.pdf aktiveras samma knapp för att visa länken. Inställningsdialogen visar nu version av MetaDataBas inställningsformuläret visas version av kopplad SQL-Server i tooltip på kopplad databas. När man ställer in felsökningsläget i Inställningsformuläret kan man i Tooltip se vart debugfilen skapas.

3 Utskrifter via Solen Report Generator (SRG) o Utskriftsguiden visar nu bara dpi inställningar när de är giltiga. Vid möjlig export till Word och vid SRG mallar. Förr var dess utgråade, men kunderna missuppfattade detta. o Nu kan SRG mallar hantera flera frågor från användaren via texten i textkontrollerna Ex. [USER_TEXT;Fråga 1]. o SRG-mallar har nu stöd för mer än ett fält för [COL_VALUE;xx] och [EXT_DB_COL_VALUE;xxx;yyy]. För att detta skall fungera läggs dem in i mallen utan något speciellt namn, men texten skall vara det innehåll man vill ha. Sedan registrerar man in mallen i Metan med hjälp av Solen Administration. o Uppdaterad hantering av SRG-mallar. Begränsningen att ett textfält bara kunde ha 254 tecken är nu borta. o En del ändringar i hanteringen av SRG-mallar. Nu finns det stöd att hämta värden från flera valda objekt. Presentationen blir då under varandra (Se till att kontrollen har stöd för multiline och har tillräcklig höjd). Om man vill presentera värdena efter varandra kan man styra detta med en nyckel till mallen. ("SYSTEM", "SRG_MULTILINE", "0") o Bättre hantering om det fällt som mallen söker inte finns. Nu töms textkontrollen istället för att ett fel genereras. (Gäller även MapInfo mallar) o Stängt av vissa händelser (För plugins) vid utskrift. Detta medför att utskrifterna (Specielt SRG mallarna) går mycket fortare då dessa händelser har gjort mycket i onödan. o Egendefinierad upplösning visas nu som tooltip. SRG mallarna centreras korrekt nu när koordnat och zoom skickas med i koden på rätt sätt. o Vi sparar även med senast använda upplösning. o SRG utskrifter fyller nu ut utsatt område för översikten. Tidigare fick den proportion som den har i kartan, inte den i mallen. o I vissa miljöer (Citrix) kan stora bildfiler bli ett problem då datamängden blir för stor. Detta kan åtgärdas genom att sätta en systemnyckel som spärrar hur hög upplösning man kan sätta. Finns som system och användarinställning: Key="Solen", Subkey="MAX_ALLOWED_DPI", Värde=Den dpi du inte vill överskrida (Heltal) Stöd för längre beskrivningstext än 255 tecken på skikt och karta Formuläret för länkar har nu fått en knapp bredvid sökvägen till länken. Den blir aktiv om det är en fil-länk (Inte webb, e-post eller liknande), som gör att filen visas i utforskaren.

4 Formuläret för att öppna skikt har fått en översyn o Visar nu bara de skikt som inte redan är öppnade o Man kan välja att visa de skikt man inte har någon grupptillhörighet mot. o Om skiktet har länkar (Inte kartobjektslänkar) aktiveras en knapp för att visa dessa o Snabbsök som söker på och i skiktets namn, likt det som tidigare har funnits i Solen Administration o Filter: De fält som filtret går igenom är: Namn, KontaktPers, Aktualitet, Ajour, Ursprung, Lägeskvalite, Anmärkning, Datatyp, Sökord, Geostruktur, Referenssystem och Grundskala. Formuläret som visar metadata har uppdaterats så att den får ut fält från skikt som inte är öppna, samt att sökord finns med. Formuläret som visar information om ett skikt (kan nås från flera ställen i klienten) visar nu när ett skikt senast har ändrats. Detta gäller "native" skikt. Ex. databas-länkade skikt får man inte denna information. Även detta formulär har en hotlink-knapp och stöder den längre beskrivningen. Formuläret har även fått en knapp för att öppna skiktets katalog i utforskaren (Tab-filen blir vald) Bilden behandlas.. Om någon av kartans arbetsytor har "Bilden behandlas/raster reprojection", aktiveras det i kartan. Detta innebär att man inte behöver lägga detta i den översta arbetsytan i kartan (Som tidigare) för att få det att fungera. Sätta valbarhet på skikt kollar först om skiktet inte är ett rasterskikt innan den sätts Nu tar vi hand om kopplingen mot MetaDataBasen tappas. Användaren får då frågan om Solen Pro skall avslutas. Finns det förändringar i kartskikt frågas användaren om dessa skall sparas. Nu kan man stänga av möjligheten att skicka e-post från Arkiv-menyn via en system/användare-inställning. Nyckel="SYSTEM", undernyckel="allow_send_mail", värde = "F" För felsökning kan nu en loggfil skapas via en Systemnyckel, Nyckel="SYSTEM", Undernyckel="LOGFILE, Värde=Sökväg till loggfil. Stöd för Meta 6.1 där det b.la. finns inställningar för arbetsyta. Fyra nya API-anrop som har med Base64 encoding/decoding. Ändrat lite i hanteringen då synligheten på flera arbetsytor skall ändras på en gång. Det kommer en onödig varning då inget ändrats

5 Solen Pro Nytt menyval under urvalsmenyn, "Välj berörda ur " som blir aktivt när något är valt i kartan. Då öppnas en dialog där användaren får välja vilket skikt som skall väljas ur. Uppdaterat funktionen som återför ett skikt till kartan (Används av många plugins). Använder nu grupplager för MapInfo 10 eller senare. Detta medför att b.la. WmsX fungerar bättre. Anpassning mot MapInfo 12.5 och det nya Designer Layouten. Detta som menyval (F6) samt hantering av layoutmall. Nu visas 'Autotrace' i statusfältet på samma sätt som 'Snap'. Ändrat i Urval till Excel så att det inte kommer in "konstiga" tecken i namnsättningen. MapInfo händelsen SetStatusText körs inte medan en karta öppnas. Detta för att snabba upp öppning av karta. Om MapInfo har dykt får man massor av felmeddelanden innan Solen Pro kan avslutas. Nu kollar vi om MapInfo fortfarande körs i felhanteringsrutinen. Om MapInfo inte svarar får användaren i detta läge en fråga om Solen Pro skall avslutas. Det finns nu även en inställning på system och användarnivå: Sätt Nyckel="Solen Pro", Undernyckel="IF_MAPINFO_CRASHES". Värdet kan vara två saker "ASK" (Som är standardvärdet) och "QUIT". Den sistnämnda avslutar Solen direkt utan att fråga när den upptäcker att MapInfo inte längre fungerar. Solen söker kartans id vid öppnande av karta istället för att anta att det är översta fönstret (Kan bli fel om någon legend kommer med vid öppnande av karta). Nu har vi stöd för "Designer Legenden" i Solen Pro. Den visas på samma knapp som den "Kartografiska Legenden" SolenX Utskrifter: Vi har rättat i koden För att skalning av linjer, symboler och etiketter skall bli rätt oberoende av monitorns storlek. Nu skall skalningen vara samma som när man skriver ut från MapInfo Pro. Skalningen kan dock ändras med en användare eller systeminställning Key="SolenX", SubKey="MapWindowPrintWidth", Värde (Standard)="10000". Om SRG eller Wordmallar saknas i mall-biblioteket kommer inte dessa val längre upp. Stöd för MapInfos Legend Designer när metandatabasen har uppgraderats till v6.1.

6 Buggrättningar Gemensamt Nu hanteras url-länkar som i adressen rätt. Solen Pro Rättade bugg som gjorde att pluggars sökningar inte blev tillgängliga i listrutan när kartan öppnas i ett maximerat läge. Rättat bugg i dynamiska urvalshanteringen/infokontrollen som kunde gå mot fel lager och ge följande felmeddelande: "GetLayerMetaTableId: Erl=100; Filen #0 är inte registrerad för åtkomst". När tomma fält skall sparas och det är ett numeriskt fält sätts värdet automatiskt till noll och användaren får ett meddelande om detta. Rättade även en bugg som gjorde att den kunde gå mot fel lager. Rättat en bugg som skedde när SRG-mallar hade översikt, men inte kartan. Hantering av grupplager/arbetsytor med två kartografiska legender. Tidigare kunde man bara visa en av dem. Hanterar det nya sätt som MapInfo har med radbrytning i arbetsytan när det gäller Map From kommandot. Åtgärdat bugg vid listan av ingående arbetsytor/grupplager, den kan scrolla flera steg bara genom att hålla muspekaren över kontrollen. Inputbox placeras nu i mitten av skärmen om inget annat anges Rättat bugg i FindSelectedObj som stängde ett skikt om urvalet inte var en selection. Detta visades sig bara om den dynamiska urvalshanteringen var avstängd. Nu får vi inget felmeddelande då man använder infoverktyget i Pro på ett valbart Seamless-skikt bestående av vektorer. Rättade bugg då en temakartas id skall hämtas upp. Ny hantering när vi hämtar upp vilket skikt som vi skall visa tabellinformation från. Det gamla tog bara fram den första med samma namn och det kunde naturligvis bli fel. Runtime kan inte öppna Universal data. Detta gjorde att vi fick ett fel mär arkiv menyn skulle öppnas. Rättat bugg i Inställningsformuläret när man väljer utseendet för urval. MapInfo dialogen kunde hamna under Solen dialogen och man kom aldrig ur det läget. Nu göms Solen dialogen när MapInfo dialogen visas. Rättat bugg i händelsen från MapInfo (HandleToolButton) när ett kartverktyg har använts. Strängen blev lite förvanskad. Nu når denna händelse oförändrad till alla pluggar. Flyttat initieringen av Solen.dll till ett senare tillfälle då det verkar som att MapInfo inte svarar korrekt på detta i vissa maskiner. Där får man felmeddelandet "Method '~' of object '~' failed" Rättade en bugg när dialogen för att öppna utskrift öppnades och textverktyget är aktivt. SolenX Rättat bugg som gjorde att man inte kunde sätta SolenX till maximerad karta vid uppstart.

Nyheter i. Solen Administration 6.7

Nyheter i. Solen Administration 6.7 Nyheter i Solen Administration 6.7 Solen Administration Nyheter och förbättringar Stöd för metadatabas 6.1. o Nu finns det inställningar/nycklar för arbetsyta. o Två arbetsytor registreras samtidigt, wor

Läs mer

Nyheter i. Solen Administration 6.6

Nyheter i. Solen Administration 6.6 Nyheter i Solen Administration 6.6 Solen Administration Nyheter och förbättringar Office oberoende. Vi använder SolenReportGenerator (SRG) för alla rapporter. Om Office finns installerat kan den fortfarande

Läs mer

Nyheter i. Solen Pro/SolenX 6.5

Nyheter i. Solen Pro/SolenX 6.5 Nyheter i Solen Pro/SolenX 6.5 Solen Pro och SolenX Nyheter och förbättringar Utseendeförbättringar I både Pro och X har en del småändringar gjorts för att öka tydligheten/enkelheten i gränssnittet. -

Läs mer

Nyheter i. Solen Pro/SolenX 6.6

Nyheter i. Solen Pro/SolenX 6.6 Nyheter i Solen Pro/SolenX 6.6 Solen Pro och SolenX Nyheter och förbättringar Utseendeförbättringar o Nytt utseende på ikoner i meny (många nya), Toolbar och i TOC o Ny 32bit program-ikon o Nytt ljusare

Läs mer

Solen Administration Nyheter och förbättringar Solen som WMS server From version 6.5 kan Solen fungera som WMS server. Iordningställda kartor i Solen

Solen Administration Nyheter och förbättringar Solen som WMS server From version 6.5 kan Solen fungera som WMS server. Iordningställda kartor i Solen Nyheter i Solen Administration 6.5 Solen Administration Nyheter och förbättringar Solen som WMS server From version 6.5 kan Solen fungera som WMS server. Iordningställda kartor i Solen kan med andra ord

Läs mer

Nyheter i. Solen ORBIT 6.7

Nyheter i. Solen ORBIT 6.7 2014-02-12 Nyheter i Solen ORBIT 6.7 Cartesia GIS AB Nyheter i konceptet Mobila klienter och e-tjänst Till ORBIT finns nu två mobila klienter (HTML5-appar) tillgängliga. En för allmänheten, ORBIT Felanmälan,

Läs mer

Områden med nyheter och förbättringar. Avisering av elever. Import av trafikdata. Fönstret Elev. Beslutsguiden. Fönstret Hantera turer

Områden med nyheter och förbättringar. Avisering av elever. Import av trafikdata. Fönstret Elev. Beslutsguiden. Fönstret Hantera turer Nyheter i Solen Skolskjuts 6.8 Områden med nyheter och förbättringar Avisering av elever Import av trafikdata Fönstret Elev Beslutsguiden Fönstret Hantera turer Inställningar/konfigurering Rapporter Övrigt

Läs mer

Nyheter i Norstedts Tidbok 2009.3.1 Mattias Claesson Produktchef

Nyheter i Norstedts Tidbok 2009.3.1 Mattias Claesson Produktchef Nyheter i Norstedts Tidbok 2009.3.1 Mattias Claesson Produktchef Välkommen till en ny uppdateringsversion av Norstedts Tidbok. I denna version finns en rad rättningar och små förbättringar. För att se

Läs mer

Trimble Communication Network Release notes Page 1

Trimble Communication Network Release notes Page 1 Trimble Communication Network Release notes 18.1.2.0 www.trimble.com Page 1 Information 3 Systemkrav 4 Begränsningar och kända fel 5 Installation och uppgradering 6 Version 18.1.2.0 7 Servicerelease 18.1.1.1

Läs mer

Programbeskrivning. Chaos på Web. Version 1.0 2005-09-21

Programbeskrivning. Chaos på Web. Version 1.0 2005-09-21 2005-09-21 Programbeskrivning Chaos på Web Version 1.0 Chaos systems AB Tel. 08-410 415 00 e-post: info@chaos.se Solna strandväg 18, 6tr Fax. 08-29 06 66 http://www.chaos.se 171 54 SOLNA Reg. nr: 556476-6813

Läs mer

Användarhandledning Rapportgenerator Version: 1.1

Användarhandledning Rapportgenerator Version: 1.1 Användarhandledning Rapportgenerator Version: 1.1 Umefast AB 2008 www.umefast.se Innehåll 1. Rapportgenerator... 2 1.1. Syfte och avgränsningar... 2 1.2. Wizards... 2 1.3. Förutsättningar för arbete med

Läs mer

Komma igång med 3L Pro 2014. Komma igång med 3L. Copyright VITEC FASTIGHETSSYSTEM AB

Komma igång med 3L Pro 2014. Komma igång med 3L. Copyright VITEC FASTIGHETSSYSTEM AB Komma igång med 3L Innehåll LOGGA IN I 3L... 3 Verktyg och kortkommandon... 6 Övriga tangenter... 9 RAPPORTUTSKRIFT I 3L... 10 Instruktioner för att skriva till fil:... 11 Logga in i 3L Ikonen för 3L Pro

Läs mer

Stompunktsmanual Trafikverket

Stompunktsmanual Trafikverket Stompunktsmanual Trafikverket Författare: Tomas Sandström Datum: 2013-04-26 Inledningsid1 Historik: Rev Datum Beskrivning Sign A 2013-04-26 Första version TOSA B 2013-05-14 Komplettering av importer TOSA

Läs mer

Trimble Communication Network Release notes Page 1

Trimble Communication Network Release notes Page 1 Trimble Communication Network Release notes 18.2 www.trimble.com Page 1 Information 3 Systemkrav 4 Begränsningar och kända fel 5 Installation och uppgradering 6 Version 18.2.0.0 7 Version 18.1.2.0 8 Servicerelease

Läs mer

Trimble Communication Network Release notes Page 1

Trimble Communication Network Release notes Page 1 Trimble Communication Network Release notes 18.1.1.0 www.trimble.com Page 1 Information 3 Begränsningar och kända fel 4 Installation och uppgradering 5 Version 18.1.1.0 6 Servicerelease 18.1.0.2 7 Servicerelease

Läs mer

Support: 020-88 48 84 support@cartesia.,se. SolenX. Användar- manual

Support: 020-88 48 84 support@cartesia.,se. SolenX. Användar- manual Support: 020-88 48 84 support@cartesia.,se SolenX Användar- manual INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 ALLMÄNT... 7 1.1 INTRODUKTION TILL SOLEN-KONCEPTET... 7 1.2 PROGRAMTILLÄGG... 8 Exempel på programtillägg... 8

Läs mer

Tips och tricks 1 Cadcorp SIS 5.2 2003-03-03

Tips och tricks 1 Cadcorp SIS 5.2 2003-03-03 Tips och tricks 1 Cadcorp SIS 5.2 2003-03-03 Skapa en raster pensel från en Windows bakgrund (1) 1. Kontrollera att Paper är uppsatt som koordinatsystem/projektion 2. Öppna en Bitmap fil i ett tom fönsterfil

Läs mer

Mobilus får inte användas under tiden uppdateringen genomförs.

Mobilus får inte användas under tiden uppdateringen genomförs. Uppdatera Mobilus Professional till version 1.0.6 Mobilus får inte användas under tiden uppdateringen genomförs. OBS! Innan du påbörjar uppdateringen till version 1.0.6 måste du ladda ner och installera

Läs mer

Release Notes PMSV3 1.2.1 driftsatt 17 mars 2014. Nyheter i PMSV3 version 1.2.1.för externa användare våren 2014 driftsatt 17 mars 2014

Release Notes PMSV3 1.2.1 driftsatt 17 mars 2014. Nyheter i PMSV3 version 1.2.1.för externa användare våren 2014 driftsatt 17 mars 2014 Nyheter i PMSV3 version 1.2.1.för externa användare våren 2014 driftsatt 17 mars 2014 Sammanfattning Det här dokumentet innehåller en beskrivning av nyheterna i PMSV3 version 1.2.1. Klicka på respektive

Läs mer

efact Sök Sök/Rapporter (2008-04-18)

efact Sök Sök/Rapporter (2008-04-18) efact Sök Sök/Rapporter (2008-04-18) Sök För att söka efter fakturor, tryck Alt + Ö eller klicka på Sök i den övre menyraden. Man kan söka på tre olika typer av värden; 1. Fakturavärden. Information knutet

Läs mer

EVO DEV. EvodevExcel.GarpReportAddin

EVO DEV. EvodevExcel.GarpReportAddin EVO DEV EvodevExcel.GarpReportAddin Evodev AB web www.evodev.se epost info@evodev.se Telefon 033-4300300 Fax 033-126697 Innehåll Installera programmet 1 Installation 1 Registerinställningar 1 Start av

Läs mer

Efter att ha gjort ett urval av patienter i förlossningsliggaren kan du göra en rapport som visar de uppgifter du är intresserad av.

Efter att ha gjort ett urval av patienter i förlossningsliggaren kan du göra en rapport som visar de uppgifter du är intresserad av. Efter att ha gjort ett urval av patienter i förlossningsliggaren kan du göra en rapport som visar de uppgifter du är intresserad av. Klicka på knappen Rapport i förlossningsliggaren. Här skapar du dina

Läs mer

Kortfattad instruktion för Crystal Reports. Kom i gång med Crystal Reports. Instruktion Crystal Reports 2014

Kortfattad instruktion för Crystal Reports. Kom i gång med Crystal Reports. Instruktion Crystal Reports 2014 Kortfattad instruktion för Crystal Reports Kom i gång med Crystal Reports När du ska logga in i Crystal Reports ska inloggning alltid ske via sidan om Crystal Reports på vårdgivarwebben. Det är viktigt

Läs mer

Microsoft. Access 2007. Grundkurs. www.databok.se

Microsoft. Access 2007. Grundkurs. www.databok.se Microsoft Access 2007 Grundkurs www.databok.se Innehållsförteckning 1 Börja arbeta med Access... 1 Vad är en databas?... 1 Starta Access 2007... 1 Skapa en ny databas... 2 Skärmbilden, arbetsytan och deras

Läs mer

Skapa listor i Statuslistan

Skapa listor i Statuslistan Skapa listor i Statuslistan Innehåll Listor... 2 Skapa ny lista (exempel)... 4 Filter... 10 Klientuppgifter... 10 Moment på klienter... 11 Moment- och kontrollpunktstatus... 11 Momentansvar... 12 Kontrollpunktsansvar...

Läs mer

På denna dialog på fliken Avancerat kan man även byta databas samt skapa en ny databas.

På denna dialog på fliken Avancerat kan man även byta databas samt skapa en ny databas. Nyheter i Norstedts Tidbok 2010.1 Mattias Claesson Produktchef Välkommen till en ny version av Norstedts Tidbok. I denna version har väldigt mycket hänt. Vi har lyssnat på er kunder och åtgärdat det som

Läs mer

ENTRÉ DOKUMENTHANTERING...

ENTRÉ DOKUMENTHANTERING... Entré Innehåll ENTRÉ DOKUMENTHANTERING... - 2 - Starta Dokumenthantering... - 3 - Lägga till dokument via frågeguide... - 4 - Frågeguiden... - 5 - Lägga till dokument manuellt... - 7 - Lägg till fil...

Läs mer

IT-system. BUP Användarmanual

IT-system. BUP Användarmanual IT-system Användarmanual Innehållsförteckning 1. Att komma igång med... 1 1.1 Installera... 1 1.1.1 Byt databas... 1 1.1.2 Behörighet att byta databas... 2 1.2 Logga in... 3 1.2 Inloggad... 3 1.3 Logga

Läs mer

Användarhandledning BankIR Version 3.1. Innehåll

Användarhandledning BankIR Version 3.1. Innehåll Innehåll Detaljverktyget...2 Allmän beskrivning...2 Menybeskrivningar...3 Arkiv...3 Visa...3 Inställningar...3 Beskrivning av Detaljverktygets användaryta...4 Handhavande...5 Visa...6 Visa detaljens paket...6

Läs mer

Krav: * Filen MpUpdate.exe får inte köras när du startar denna uppdatering.

Krav: * Filen MpUpdate.exe får inte köras när du startar denna uppdatering. Uppdatera Mobilus Professional till version 2.0.1 Krav: * Filen MpUpdate.exe får inte köras när du startar denna uppdatering. * Filen MP.exe (Mobilus programmet) får inte användas* under tiden uppdateringen

Läs mer

Ladok utbildning 1 (6) Skapa Datafil

Ladok utbildning 1 (6) Skapa Datafil Ladok utbildning 1 (6) SKAPA DATAFIL I flera av Ladoks utdatafunktioner kan man spara uppgifter genom att skapa en datafil. Filen sparas och kan sedan öppnas i t ex Excel. För att kunna spara ner filer

Läs mer

Support: 020-88 48 84 support@cartesia.,se. Solen Pro. Användar- manual

Support: 020-88 48 84 support@cartesia.,se. Solen Pro. Användar- manual Support: 020-88 48 84 support@cartesia.,se Solen Pro Användar- manual INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 ALLMÄNT... 8 1.1 INTRODUKTION TILL SOLEN-KONCEPTET... 8 1.2 PROGRAMTILLÄGG... 9 Exempel på programtillägg...

Läs mer

Medieteknologi Webbprogrammering och databaser MEB725, 5p (7,5 ECTS) Klientprogrammering JavaScript Program på flera sidor

Medieteknologi Webbprogrammering och databaser MEB725, 5p (7,5 ECTS) Klientprogrammering JavaScript Program på flera sidor http://w3.msi.vxu.se/multimedia Medieteknologi Webbprogrammering och databaser MEB725, 5p (7,5 ECTS) Klientprogrammering JavaScript Program på flera sidor Rune Körnefors Innehåll Variabler i JavaScript

Läs mer

Denna uppdatering omfattar ett stort antal förbättringar och nya funktioner. Vi rekommenderar alla kunder att göra denna uppdatering.

Denna uppdatering omfattar ett stort antal förbättringar och nya funktioner. Vi rekommenderar alla kunder att göra denna uppdatering. Vad är nytt i Easy Planning 6.89 Denna uppdatering omfattar ett stort antal förbättringar och nya funktioner. Vi rekommenderar alla kunder att göra denna uppdatering. Nyheter 1. Ganttvy 1 månad och 3 månader

Läs mer

Manual för MellanBasen. Mellan Basen

Manual för MellanBasen. Mellan Basen Manual för Filerna i mappen För att ska fungera behöver alla olika filer vara med och inte byta namn eller plats. I mappen Kartex finns alla filer för visning i Kartex I mappen TillFrån finns alla filer

Läs mer

Läsa dokument/information i advantum

Läsa dokument/information i advantum Läsa dokument/information i advantum Förhandsgranskning Välj vilken funktion du vill ha på fönstret genom att klicka på knappen i fönstrets övre högra hörn. Intryckt knapp = du granskar varje dokument

Läs mer

NYHETER I AUTOCAD 2005

NYHETER I AUTOCAD 2005 NYHETER I AUTOCAD 2005 Nedan följer en kort beskrivning av nyheter och förbättringar i AutoCAD 2005, jämfört med AutoCAD 2004. Nyheterna är inte ordnade i speciell ordning. UTÖKADE HJÄLPFUNKTIONER Rullgardinsmenyn

Läs mer

Sammanfattning av nyheterna i version 6.17

Sammanfattning av nyheterna i version 6.17 Sammanfattning av nyheterna i version 1. Nytt artikelregister införs. Innehåller artikel, benämning, ställtid och stycktid. 2. Import av artikelregister införs. 3. Nya bokningsvyer 24 dagar och 6 veckor

Läs mer

I den tidigare filen Manual Editor belystes grunderna för enkel uppdatering samt editorns utformning.

I den tidigare filen Manual Editor belystes grunderna för enkel uppdatering samt editorns utformning. Sida 1 av 23 Editor, Avancerad I den tidigare filen Manual Editor belystes grunderna för enkel uppdatering samt editorns utformning. Detta dokument syftar till att hjälpa dig som vill jobba mer aktivt

Läs mer

Nyheter och ändringar Adelanet 4.8.0

Nyheter och ändringar Adelanet 4.8.0 Nyheter och ändringar Adelanet 4.8.0 Adelanet är nu uppdaterad för att kunna hantera hela flödet från ansökan till uppsägning av plats i barnomsorgen. Uppdaterad och förbättrad funktion på Arenan, ett

Läs mer

Manual för StoraBasen. Stora Basen

Manual för StoraBasen. Stora Basen Manual för Filerna i mappen För att ska fungera behöver alla olika filer vara med och inte byta namn eller plats. I mappen Kartex finns alla filer för visning i Kartex I mappen TillFrån finns alla filer

Läs mer

Introduktionsmanual till Design- / Utvecklarmodulen

Introduktionsmanual till Design- / Utvecklarmodulen Introduktionsmanual till Design- / Utvecklarmodulen Redigera utskriftslayouter och fönsterdesignen I den senaste versionen av System Bokhållaren (från ver 4.6 och senare), finns en helt ny avancerad funktion,

Läs mer

Tips & Trix - Teknik Jeeves World 2011. Copyright 2011 Jeeves Information Systems AB

Tips & Trix - Teknik Jeeves World 2011. Copyright 2011 Jeeves Information Systems AB Tips & Trix - Teknik Jeeves World 2011 Copyright 2011 Jeeves Information Systems AB Agenda Formulärdesign Förbättra användarvänlighet För systemadministratören Tips vid sökning Nätverkskonfigurering Säkerhet

Läs mer

1. Gå till redigeringsläge i Episerver, klicka på den sida som du vill ha ett formulär på. 2. Klicka på fliken Formulär.

1. Gå till redigeringsläge i Episerver, klicka på den sida som du vill ha ett formulär på. 2. Klicka på fliken Formulär. Formulär - lathund Du kan skapa formulär på sidmallen skolornas webbsida 1. Gå till redigeringsläge i Episerver, klicka på den sida som du vill ha ett formulär på. 2. Klicka på fliken Formulär. 3. Klicka

Läs mer

Skapa mappar, spara och hämta dokument

Skapa mappar, spara och hämta dokument Skapa mappar, spara och hämta dokument Övningen görs på hårddisken i mappen Mina dokument 1a Starta programmet utforskaren 1 b Huvudgrupper i utforskaren 1c Expandera huvudgrupper, enheter och mappar Skapa

Läs mer

Sa ha r anva nder du VASS

Sa ha r anva nder du VASS Sa ha r anva nder du VASS Innehåll 1 Logga in... 2 2 Funktioner i menyrad... 3 3 Indata Mata in uppgifter... 4 3.1 Besvara undersökningen... 4 3.2 Jämföra med fjolårets undersökning... 5 3.3 Eget urval...

Läs mer

Manual till Båstadkartans grundläggande funktioner

Manual till Båstadkartans grundläggande funktioner Manual till Båstadkartans grundläggande funktioner Webbfönstret När du klickar på kartlänken öppnas Båstadkartan i eget fönster eller egen flik, beroende på inställningen i din webbläsare. Bilden nedan

Läs mer

Snabbstartsguide. Verktygsfältet Snabbåtkomst Kommandona här är alltid synliga. Högerklicka på ett kommando om du vill lägga till det här.

Snabbstartsguide. Verktygsfältet Snabbåtkomst Kommandona här är alltid synliga. Högerklicka på ett kommando om du vill lägga till det här. Snabbstartsguide Microsoft Word 2013 ser annorlunda ut jämfört med tidigare versioner, så vi har skapat den här guiden så att du så snabbt som möjligt ska komma igång. Verktygsfältet Snabbåtkomst Kommandona

Läs mer

Användarhandledning Analys & sök Version: 1.2

Användarhandledning Analys & sök Version: 1.2 Användarhandledning Analys & sök Version: 1.2 Umefast AB 2009 www.umefast.se Innehåll 1. Analys & sök... 2 1.1. Syfte och avgränsningar... 2 1.2. Förutsättningar för arbete med modulen... 2 1.3. Teknik...

Läs mer

INSTALLATION AV KLIENT

INSTALLATION AV KLIENT INSTALLATION AV KLIENT BOOK-IT 8.0 2015-03-27 Axiell Sverige AB, Box 24014, 224 21 Lund Fältspatvägen 4, 224 78 Lund, tel: 046-2700 400, e-post: axiellsverige@axiell.com Innehållsförteckning Förberedelse

Läs mer

Utskick till kunder. Vitec Mäklarsystem

Utskick till kunder. Vitec Mäklarsystem Utskick till kunder Vitec Mäklarsystem Innehållsförteckning 1. Inledning... 2 2. Urval... 2 3. Skapa etiketter med adresser... 4 4. Utskick med e-post... 5 5. Utskick med e-post och bifogade filer... 6

Läs mer

Kom igång med LUPP 6.1

Kom igång med LUPP 6.1 Kom igång med LUPP 6.1 Introduktion... 3 Installation... 7 Logga in... 9 Skapa användare... 11 Lägg in organisation, stationer och enheter... 13 Öppna Verksamhetsöversikten... 15 Hjälp i LUPP... 17 1 1.

Läs mer

Kom igång med Topocad FDO

Kom igång med Topocad FDO Dokumentation Adtollo Academy Kom igång med Topocad FDO Adtollo AB Östgötagatan 12 116 25 Stockholm 08-410 415 00 info@adtollo.se adtollo.se adtollo-academy.se Innehåll Innehåll... 2 Topocads FDO-inställningar...

Läs mer

Manual HSB Webb brf 2004 03 23

Manual HSB Webb brf 2004 03 23 NYHETER Manual HSB Webb brf 2004 03 23 Nu kan man sätta en hemavdelning på ett arbetsflöde, så att det bara blir synligt från den avdelningen och nedåt i strukturen under en förening. Ett arbetsflöde blir

Läs mer

Trimble Communication Network Release notes Page 1

Trimble Communication Network Release notes Page 1 Trimble Communication Network Release notes 18.2.1 www.trimble.com Page 1 Information 3 Systemkrav 4 Begränsningar och kända fel 5 Installation och uppgradering 6 Version 18.2.1.0 7 Version 18.2.0.0 8

Läs mer

Nyhet: Stöd för inloggning i SharePoint via ADFS och MultiFA/OTP.

Nyhet: Stöd för inloggning i SharePoint via ADFS och MultiFA/OTP. Version: 5.4.1.0 (releasedatum: 2018-10-02) 2018-10-02 Nyhet: Valda delar av Connectorns innehållsträd kan nu fyllas via en lista i SharePoint. Exempelvis för att lista webbplatskollektioner i trädet.

Läs mer

TIPS OCH KÄNDA FEL. BOOK-IT version 7.1 2015-08-13

TIPS OCH KÄNDA FEL. BOOK-IT version 7.1 2015-08-13 TIPS OCH KÄNDA FEL BOOK-IT version 7.1 2015-08-13 Axiell Sverige AB, Box 24014, 224 21 Lund Fältspatv. 4, 224 21 Lund, tel: 046-2700 400, e-post: axiellsverige@axiell.com Innehållsförteckning Klient...

Läs mer

INFORMATION FRÅN VITEC

INFORMATION FRÅN VITEC INFORMATION FRÅN VITEC VITEC Nyhetsbrev Vitec Capifast CRM 6.4 VITEC Affärsområde Fastighet www.vitec.se infofastighet@vitec.se VÄXEL 090-15 49 00 FAX 090-15 49 07 GÖTEBORG: REDEG 1 B, 426 77 V. FRÖLUNDA

Läs mer

Skapa ett konto för rapportering till vaccinationsregistret

Skapa ett konto för rapportering till vaccinationsregistret Skapa ett konto för rapportering till vaccinationsregistret Version 3.1.1 2017-03-03 Inledning Detta dokument ger praktisk information till användare om hur ett konto skapas för rapportering till vaccinationsregistret.

Läs mer

Projektkonfigurationen i Chaos desktop

Projektkonfigurationen i Chaos desktop Projektkonfigurationen i Chaos desktop Projektkonfigurationen är en väsentlig del av Chaos desktop. Den innehåller all konfiguration i projektet. Konfigurationen ligger i chaosdesktop.xml, som ligger i

Läs mer

Nyhetsdokument Vitec Energiuppföljning

Nyhetsdokument Vitec Energiuppföljning INFORMATION FRÅN VITEC VITEC Nyhetsdokument Vitec Energiuppföljning Version 1.62 november 2017 VITEC Affärsområde Fastighet www.vitec.se infofastighet@vitec.se Växel 090-15 49 00 GÖTEBORG: REDEG 1 B, 426

Läs mer

MANUAL WEBBADMINISTRATION. Webbadministration. Webbserver FTP. Datalagring & backup

MANUAL WEBBADMINISTRATION. Webbadministration. Webbserver FTP. Datalagring & backup Webbadministration QR-DOCS MANUAL WEBBADMINISTRATION Datalagring & backup Webbserver FTP Innehållsförteckning Inledning...2 Mappstruktur & namngivning av filer...3 Inloggning...5 Hem...6 Ny Produkt...7

Läs mer

ALEPH ver. 16 Introduktion

ALEPH ver. 16 Introduktion Fujitsu, Westmansgatan 47, 582 16 Linköping INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. SKRIVBORDET... 1 2. FLYTTA RUNT M.M.... 2 3. LOGGA IN... 3 4. VAL AV DATABAS... 4 5. STORLEK PÅ RUTORNA... 5 6. NAVIGATIONSRUTA NAVIGATIONSTRÄD...

Läs mer

LATHUND EKONOMISYSTEM

LATHUND EKONOMISYSTEM LATHUND EKONOMISYSTEM 1 1. Hur loggar jag på i Ekonomisystemet? Lägg upp denna adress som en Favorit. Döp Till RoR När sidan är öppnad, klicka på länken Redovisning och reskontror Ett nytt fönster öppnas

Läs mer

Filbindningar. Mike McBride Översättare: Stefan Asserhäll

Filbindningar. Mike McBride Översättare: Stefan Asserhäll Mike McBride Översättare: Stefan Asserhäll 2 Innehåll 1 Filbindningar 4 1.1 Inledning........................................... 4 1.2 Hur det här modulen används.............................. 4 1.2.1

Läs mer

TIS-Web startguide 3.6. TIS-Web Startguide

TIS-Web startguide 3.6. TIS-Web Startguide TIS-Web Startguide Den här guiden hjälper dig komma igång med de vanligaste funktionerna i TIS-Web, ladda upp data och utvärdering av färdskrivardata. För mer detaljerad information se manualerna som finns

Läs mer

DIO Webb, en kort manual. Version 10.0 2015-05-26

DIO Webb, en kort manual. Version 10.0 2015-05-26 DIO Webb, en kort manual Version 0.0 05-05-6 Innehåll. Skapa nytt meddelande a. Välja mottagare b. Förklaring av de olika fälten c. Kartans funktion. Vidarebefordra inkommit meddelande 3. Uppdatera/avsluta

Läs mer

37973 System > SQL-kommando

37973 System > SQL-kommando 37973 System > SQL-kommando Två nya fält i bilden SQL-kommando (System>SQL-kommando) som ger möjligheten att kategorisera SQL-kommandon likt hur layouter kategoriseras i layoutdesignern. T.ex. kan alla

Läs mer

För att kunna använda konsulentuppsättningarna, skall på varje enskild dator göras följande inställningar.

För att kunna använda konsulentuppsättningarna, skall på varje enskild dator göras följande inställningar. Gemensam uppsättning för rådgivare I Näsgård Karta Advicer, är det en särskild funktion som gör det möjligt att dela gemensamma uppsättningar mellan alla användare. Du kan t.ex. dela uppsättning för: 1.

Läs mer

Pilar till länkade aktiviteter skrivs ut även från översikt

Pilar till länkade aktiviteter skrivs ut även från översikt Vad är nytt i Easy Planning 6.58 Detta är en större uppdatering som innehåller ett flertal förbättringar samt en del nya funktioner. Vi rekommenderar alla våra kunder att uppdatera till denna version.

Läs mer

Uppdatera Mobilus Professional till version 3.2.1. * Filen MpUpdate.exe får inte köras när du startar denna uppdatering.

Uppdatera Mobilus Professional till version 3.2.1. * Filen MpUpdate.exe får inte köras när du startar denna uppdatering. Uppdatera Mobilus Professional till version 3.2.1 Krav: * Filen MpUpdate.exe får inte köras när du startar denna uppdatering. Mobilus Digital Rehab AB * Filen MP.exe (Mobilus programmet) får inte användas

Läs mer

Uppdatera Mobilus Professional till version * Filen MpUpdate.exe får inte köras när du startar denna uppdatering.

Uppdatera Mobilus Professional till version * Filen MpUpdate.exe får inte köras när du startar denna uppdatering. Uppdatera Mobilus Professional till version 3.3.1 Dokument: MobProUpd331 Rev. A Krav: * Filen MpUpdate.exe får inte köras när du startar denna uppdatering. * Filen MP.exe (Mobilus programmet) får inte

Läs mer

Redigera forskarprofil i EpiServer

Redigera forskarprofil i EpiServer Redigera forskarprofil i EpiServer Innehåll Logga in... 2 Navigera... 3 Favoriter... 3 Redigera innehåll på sidan... 4 Namn... 4 Signatur... 4 Är forskarstuderande... 4 Mina doktorander... 4 Visa mina

Läs mer

Nyheter och förändringar i Trafikverkets IDA

Nyheter och förändringar i Trafikverkets IDA Nyheter och förändringar i Trafikverkets IDA Dokumenthistorik Revision: Datum: Ändrat av: Orsak till ändring: 1.0 2015-03-06 Skapar dokument 1.1 2015-03-20 Kompletterat Excel Import/Export 1.2 2015-04-02

Läs mer

Manual för banläggning i OCAD8 170706 IF ÅLAND

Manual för banläggning i OCAD8 170706 IF ÅLAND Manual för banläggning i OCAD8 170706 IF ÅLAND Alla filer och program vi behöver finns under katalogen c:/ocad8/. Kartorna vi använder som bakgrundsfiler finns under c:/ocad8/kartor/. De är sedan indelade

Läs mer

Krav: * Filen MpUpdate.exe får inte köras när du startar denna uppdatering.

Krav: * Filen MpUpdate.exe får inte köras när du startar denna uppdatering. Uppdatera Mobilus Professional till version 3.1.2 Krav: * Filen MpUpdate.exe får inte köras när du startar denna uppdatering. Mobilus Digital Rehab AB * Filen MP.exe (Mobilus programmet) får inte användas

Läs mer

Användarhandledning för RSV:s Elektroniska brevlåda

Användarhandledning för RSV:s Elektroniska brevlåda Användarhandledning för RSV:s Elektroniska brevlåda Dokumentversion: 1.9 RSV IT 2001-02-01 RSV:s Elektroniska brevlåda Innehållsförteckning 1 Allmänt om den elektroniska brevlådan... 3 2 Lite mer tekniskt...

Läs mer

Nyhetsdokument Vitec Hyra

Nyhetsdokument Vitec Hyra Nyhetsdokument Vitec Hyra Version 1.71 maj 2019 Reviderat 2019-05-08 Vitec Affärsområde Fastighet www.vitec.se/fastighet infofastighet@vitec.se Växel 090-15 49 00 Innehållsförteckning Inledning... 3 Inställningar/Grunddata...

Läs mer

Manual för LillaBasen. Lilla Basen

Manual för LillaBasen. Lilla Basen Manual för Filerna i mappen För att ska fungera behöver alla olika filer vara med och inte byta namn eller plats. I mappen Kartex finns alla filer för visning i Kartex I mappen TillFrån finns alla filer

Läs mer

Manual till webbkartornas grundläggande funktioner

Manual till webbkartornas grundläggande funktioner Manual till webbkartornas grundläggande funktioner Webbfönstret När du klickar en kartlänk öppnas kartan i eget fönster eller egen flik, beroende på inställningen i din webbläsare. Bilden nedan visar startvyn

Läs mer

Juridikutskrifter från word-mallar

Juridikutskrifter från word-mallar BITNET Skapad av: Otto Tuvesson Juridikutskrifter från word-mallar Detta dokument beskriver hur du gör för att komma igång med att skriva ut juridikdokument i Bitnet utifrån mallar du skapat i word. Processen

Läs mer

Elsmart Användarmanual Nätanmälan för Installatörer

Elsmart Användarmanual Nätanmälan för Installatörer Elsmart Användarmanual Nätanmälan för Installatörer Inledning Detta är en generell användarmanual till Elsmart - Nätanmälan. Den är skriven för att kunna användas av alla installatörer. Manualen kan användas

Läs mer

Release Notes. Vad är nytt i Easy Planning 6.31. Programmet nu Vistakompatibelt. Ny html hjälpfil anpassad för Vista

Release Notes. Vad är nytt i Easy Planning 6.31. Programmet nu Vistakompatibelt. Ny html hjälpfil anpassad för Vista Vad är nytt i Easy Planning 6.31 Nya funktioner som tillkommit: 1. Programmet nu Vistakompatibelt. 2. Ny html hjälpfil anpassad för Vista. 3. Skapa egna rapporter i Access. 4. Databasen uppgraderas till

Läs mer

Paneler - VCPXX.2. Programmeringsmanual för VCP-paneler. Revision 2

Paneler - VCPXX.2. Programmeringsmanual för VCP-paneler. Revision 2 Paneler - VCPXX.2 Programmeringsmanual för VCP-paneler Revision 2 Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 1 Symbolfiler för kommunikation via IndraLogic... 3 2 Uppsättning i IndraWorks... 6 3 Programmering

Läs mer

e-fakturaunderlag i websesam Uppföljningstips i Excel

e-fakturaunderlag i websesam Uppföljningstips i Excel e-fakturaunderlag i websesam Uppföljningstips i Excel Hjälpmedelscentralen Landstinget Sörmland 2016-01 Innehållsförteckning UPPFÖLJNINGSTIPS I EXCEL... 1 GRUNDLÄGGANDE FUNKTIONER I EXCEL (KAN VARIERA

Läs mer

Revisionshistorik HandiTools 2.4

Revisionshistorik HandiTools 2.4 Revisionshistorik HandiTools 2.4 Version 2.4.11 Utfört 2012-01-10 Bugfix. Nu fungerar Bläddra bild i Windows XP och Vista. Bugfix. Den ändring av betyg för Ja/Nej-formulär som gjordes i v2.4.10 har nu

Läs mer

Juni 2003 PlanCon Viewer Handledning PlanCon PROJEKT

Juni 2003 PlanCon Viewer Handledning PlanCon PROJEKT PlanCon Viewer Med PlanCon Viewer kan du som inte har PlanCon öppna PlanCon projekt (*.prj) och skriva ut dessa. Inga ändringar i projektet kan göras. Filtreringar, sorteringar och vissa ändringar i utseendet

Läs mer

Arbeta i Qlikview. Grundkurs i Qlikview- enkel Exempel och beskrivning av grundläggande funktioner

Arbeta i Qlikview. Grundkurs i Qlikview- enkel Exempel och beskrivning av grundläggande funktioner Arbeta i Qlikview Grundkurs i Qlikview- enkel Exempel och beskrivning av grundläggande funktioner Ekonomi- och planeringsavdelningen/ Qlikview Systemförvaltning Innehåll 1 Sammanfattning... 3 2 Lär känna

Läs mer

Importera utskriftsinställningar och Tips och tricks för Disgen 8.2d

Importera utskriftsinställningar och Tips och tricks för Disgen 8.2d Innehåll Importera utskriftsinställningar och Tips och tricks för Disgen 8.2d... 2 Importera utskriftsinställningar... 2 Tips och tricks... 6 Utskriftsinställningarnas uppbyggnad... 6 Förstörd inställningsmall...

Läs mer

INSTALLATION AV KLIENT

INSTALLATION AV KLIENT INSTALLATION AV KLIENT BOOK-IT 7.1 2013-11-27 Axiell Sverige AB, Box 24014, 224 21 Lund Fältspatvägen 4, 224 78 Lund, tel: 046-2700 400, e-post: lund@axiell.com Innehållsförteckning Förberedelse inför

Läs mer

InfoVisaren s grundfunktionalitet

InfoVisaren s grundfunktionalitet InfoVisaren s grundfunktionalitet Snabbt komma igång Zooma in (förstora) Klicka på - placera muspekaren på kartan, enkelklicka och kartan förstoras. Zooma ut (visa ett större område) Klicka på - placera

Läs mer

ANVÄNDARMANUAL FÖR KURRE

ANVÄNDARMANUAL FÖR KURRE Uppdaterad.0.0 Sida / ANVÄNDARMANUAL FÖR KURRE KURRE är Svenska studiecentralens webbtjänst där du enkelt och snabbt kan göra kursanmälan och -redovisning elektroniskt. Uppdaterad.0.0 Svenska studiecentralen

Läs mer

Versionsinformation. Artvise e-tjänst Version 4.0

Versionsinformation. Artvise e-tjänst Version 4.0 Version 4.0 Uppdateringsinformationen beskriver nyheter, rättningar och andra förändringar i vid uppdateringen. Version 4.0 Version 4.0 Sida 2/9 Innehållsförteckning Nyheter och förändringar i version

Läs mer

La gg till nytt va gma rke till MXD fo r utritning av TA-planer

La gg till nytt va gma rke till MXD fo r utritning av TA-planer Produkt: GEOSECMA for ArcGIS Modul: Grävtillstånd Skapad för Version: 10.4.1 SP2 Skapad: 2018-01-15 La gg till nytt va gma rke till MXD fo r utritning av TA-planer GEOSECMA Grävtillstånd levereras med

Läs mer

SELLOUT. Version 2.5. eyescream information ab

SELLOUT. Version 2.5. eyescream information ab SELLOUT Version 2.5 av eyescream information ab Detta verk är skyddat av upphovsrättslagen och får ej helt eller delvis mångfaldigas! Sigurdsgatan 6 721 30 VÄSTERÅS 021-14 62 00 Artikelnummer: 5XXX PA9

Läs mer

Introduktion till Winbas. excel till Winbas

Introduktion till Winbas. excel till Winbas Introduktion till Winbas excel till Winbas Skapa datakälla Första gången man gör en koppling till databasen måste man skapa en ny datakälla, denna källa kan sedan användas till flera olika kopplingar.

Läs mer

Cadcorp SIS. Användarkurs

Cadcorp SIS. Användarkurs Cadcorp SIS Användarkurs Avsnitt 14: Fönsterfiler (SWD och SWT) En SWD (Saved Window Definition Fönsterfil ) är en samlad vy av ett eller flera dataskikt, plus information om dessa dataskikt (se nedan).

Läs mer

Användarmeddelande (maj 2013) Ny programversion. Version 13.2a

Användarmeddelande (maj 2013) Ny programversion. Version 13.2a Användarmeddelande (maj 2013) Ny programversion FLEX Tidredovisning Version 13.2a Bäste Kund! På följande sidor kan du läsa om de nyheter som har tillkommit i FLEX Tidredovisning i version 13.2a. Bland

Läs mer

Administrationsmanual ImageBank 2

Administrationsmanual ImageBank 2 Administrationsmanual ImageBank 2 INNEHÅLL 1. Konventioner i manualen 3 2. Uppmärksamhetssymboler 3 3. Vad är imagebank SysAdmin 4 4. Guide för att snabbt komma igång 5 5. Uppgradera din imagebank 1.2

Läs mer

Symprint Snabbstartsguide

Symprint Snabbstartsguide Symprint Snabbstartsguide Artikelnummer: 12020, 12021, 12022 v.1 0.10 1 Innehåll Välkommen till SymPrint... 3 Installation av medföljande mjukvara:... 3 Komma igång... 4 Skapa nytt dokument från mall...

Läs mer