PRAKTISK HANDBOK RUTER

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "PRAKTISK HANDBOK RUTER"

Transkript

1 PRAKTISK HANDBOK FÖR RUTER Upplaga 3 reviderad

2 1 Detta är startrutan i "Ruter". Här väljer du vilken typ av tävling det ska vara. Normalt väljer du "Par..." 2 Här anger du ett namn för tävlingen t ex "Måndag kv Rutergruppen med hcp" samt kryssar för rutan "Barometer" om det är en sådan tävling. Avsluta med "Nästa" 3 Här är "i dag" förvalt och det är bara att gå vidare till "Nästa".

3 4 Sätt markören i ruta 1 då kommer du automatiskt till en ny bild där du anger ditt MIDnr och när du kommer tillbaka till denna ruta går du vidare med "Nästa". 5 Normalbilden är att tävlingen rapporteras enligt det förvalda alternativet men om det spelas 2 grupper klickar du på den nedåtriktade pilen och väljer ett alternativ långt ner på listan. För klövergruppen väljer du "A(brons) - Två grupper grupp A. Gruppindelning för par efter styrka." och för hjärtergruppen alternativet under. gå vidare med "Nästa". 6 Inga poängserier används för närvarande. Gå vidare med "Nästa".

4 7 Om du ska ha en handicaptävling - välj "Normalt handicap". För övriga tävlingar är "Inget handicap" förvalt så gå vidare med "Nästa". 8 Denna bild kommer upp på A-datorn och används enbart när vi har gästande klubb. Gå vidare med "Nästa". 9 Nu ska vi importera filen som innehåller givarna. Gör först en markering i rutan "utför dubbeldummyanalys automatiskt". Sätt in disketten i i diskettstationen och tryck sedan på "Välj ".

5 10 Gå in i 3,5-tumsdiskett [A:]. Markera filen med dagens datum och som avslutas med ".dup" och klicka på "Öppna". 11 Nu utförs "Dubbeldummyanalys" så du får vänta en stund. När den är klar - gå vidare med "Nästa". 12 Vi kör nu en grupp på varje dator så gå vidare med "Nästa". Om du kör 2 separata grupper på samma dator, glöm då inte att markera rutan som anger "Beräkna grupperna var för sig". 13 "Stäng förberedelser" är förvalt och eftersom vi matar in namnen i Bridgemate kan du gå vidare med "Slutför".

6 14 Hit kan du förbereda innan gänget kommer. Nu är det svårigheten att få folk att sätta sig så att man kan räkna hur många bord det blir. När du är säker anger du antalet i rutan och för B-datorn anger man också "Gruppbokstav" till B. Gå vidare med "Nästa". 15 Plocka nu fram pärmen med guidekort för det antal bord som är planerat. Notera att det finns en uppsättning guidekort för vanliga partävlingar och en uppsättning för barometertävlingar. Leta upp ett som passar för tävlingen, - om det inte finns går det bra att skriva ut i ett senare skede, se punkt 21. Ange totala antalet brickor och antal brickor per rond - gå vidare med "Nästa". 16 Här får du upp olika alternativ för flyttschema (guidekort) - markera det som du har valt tidigare och gå vidare med "Nästa".

7 17 "Använd Bridgemate" är förvalt så gå vidare med "Slutför". 18 Om du har jämnt antal par markerar du "Jag vill använda Bridgemate" och accepterar med "OK". Hur du gör med ojämnt antal par kommer under punkt 30. Hur du gör om du glömt ange blindpar kommer under punkt 31.

8 19 Nu öppnas BMPro och antalet bord aktiveras. När detta är klart drar du ner bilden med minustecknet uppe till höger 20 Svara "Ja" på denna fråga. Här kommer även en fråga om du vill importera namn - den kan du svara nej på eftersom namnen inte matats in ännu. 21 Här kan du skriva ut guidekort - tryck på "Sriv ut" - välj "Guidekort" i vänsterkolumnen och i dialogrutan för skrivaren väljer du "Efterbehandling" och utskrift med 2 sidor per sida då får du guidekort i A5-format.

9 22 Nu är det dags att sätta igång tävlingen. Tala om att man kan börja mata in MIDnr i Bridgemate. Nu kommer kanske någon att säga att de har glömt sitt MID eller inte har något. Be dom då mata in "0" - se punkt 23. Lägg ut guidekorten. Dela ut brickor. Kontrollera rabattkort och ta upp kontantbetalning. Om det, under tävlingens gång, inte kommer in resultat - kontrollera att den lilla rutan uppe till höger "Bridgemate" är ikryssad. 23 Hämta in namnen Vid barometertävling - där resultatet ska visas på TV-skärmarna måsta man hämta in namnen från Bridgemate innan första ronden är slut. Vid vanlig partävling kan det göras när som helst under tävlingen. Du gör så här: Klicka på "Tävlingsmeny" och "Mata in namn". Klicka på "Tävlingsmeny", "Bridgemate" och "Importera namn", då kommer denna bild upp. Acceptera genom att trycka "Öppna". Här finns +-tecken i stället för namn. Mata in de som saknas eller är fel. Skriv några bokstäver av efternamnet - ett,-tecken och några bokstäver av förnamnet, t ex hol,sti så kommer en lista upp med möjliga namn - välj. När namnlistan är komplett går du tillbaka genom att klicka "Tävlingsmeny" och "Mata in resultat." Här kan finnas olika färgmarkeringar - för betydelsen av färgkoder se flik 26 i pärmen.

10 24 Korrigera resultat Det är vanligt att man knappar fel på Bridgemate. Då får man be att de skriver en korrigeringslapp med all information på. Rättelse kan också göras direkt i Bridgemate - se flik 2 i pärmen. När du korrigerar är det enklast att hitta brickan genom att klicka på "Bricka" och "Automatiskt parnummer i rondordning". Välj sedan rätt bricka i vänsterkolumnen, leta upp aktuella par och klicka i resultatrutan och därefter "Redigera". Nu kan du rätta till resultatet. När alla korrigeringar är gjorda går du tillbaka genom att klicka "Rond" och "Automatiska parnummer i bordsordning". 25 Domslut När du behöver göra domslut på någon bricka letar du upp denna på samma sätt som beskrevs i punkt 24, markerar brickan och klickar på "Resultatmeny" o "Domslut" o "Domslut" - välj därefter det domslut du har bestämt. 26 Avslutning och utskrift När tävlingen är klar skall resultatet skrivas ut. Välj "Skriv ut" i högerkolumnen, "Slutresultat" i vänsterkolumnen och "Slutresultat" i mittkolumnen och markera textstorlek "120" nere till vänster. "Skriv ut" och "Slutför" och välj minst 2 kopior. Häng upp på anslagstavlan. 27 Rapportering Välj nu "Tävlingsmeny" och "Rapportera tävling" då kommer denna bild upp. Kolla nu att "Mästarpoäng och ranking", "Handicap# och "PBN" är förbockade. - Är de det, acceptera med "OK". I nästa ruta får du en bekräftelse på att filer har skapats och placerats i "Ruter utkorgen" acceptera med "OK". Ibland kommer det upp en fråga om du vill lägga rapporten i en gammal fil eller om du vill skapa en ny - välj då att skapa en ny så riskerar vi inte att något blir dubbelrapporterat eller inte rapporterat alls.

11 28 Rapportering av mästarpoäng - till Ruter Öppna Outlook och välj "Nytt". I "Till-rutan" skriver du "R" då ser du e-postadressen till Ruter -välj den. I Ämnesfältet skriver du t ex "Bronspoäng Tre Sang Hbg" Välj sedan "Infoga fil", öppna Ruter utkorgen och välj filen med det långa namnet och som avslutas med.mcd Skicka meddelandet. 29 Rapportera till Spader Öppna Internet explorer (Gå till Spader och logga in. Välj "Mina sidor", "Min klubb".) Gå till och klicka på "Tre Sang's spadersida" och logga in. Kolla under rubriken "Ej rapporterade tävlingar" om din tävling redan finns inlagd - klicka på den och gå vidare till pkt 29b - om den inte finns, klicka på "Lägg till tävling" - se vidare pkt 29a. Om du i ruter har lagt upp tävlingen med samma namn som det i spader så hittar programmet automatiskt den rätta tävlingen. 29a Om du nu klickar på pilen vid "Existerande" ser du en lista med möjliga val. Välj en som passar eller skriv in en ny under "Tävling" och fyll i övriga relevanta uppgifter. Scrolla längst ner på sidan när du är klar och klicka på "Lägg till tävling". I nästa ruta väljer du "Till tävlingen" 29b Klicka på "Bläddra". Öppna Ruter utkorgen och välj filen med rätt tävlingsdatum och som avslutas med.pbn och därefter "Rapportera tävling". Nu kan du gå till tävlingen och kolla att allt har kommit med. När du är klar glöm inte att logga ut i rutan uppe till höger. De första stegen kan du förbereda när du vill och från vilken dator du vill. Nu finns tävlingen under "Kommande tävlingar" eller "Ej rapporterade tävlingar". När du ska rapportera den loggar du in och klickar på tävlingen så kommer du till rapporteringsbilden.

12 30 Ojämnt antal par Kryssa för "Jag vill markera ett blindpar" Placera markören i den ruta där du vill ha blindparet, tryck "Namnmeny" och "Markera som blindpar". (Här har du möjlighet att styra när du själv vill ha blindrond.) Nu måste du sjäv aktivera Bridgemate genom att klicka "Tävlingsmeny", "Bridgemate" o "Skapa databas". Acceptera sedan det föreslagna genom att klicka på "Öppna". Du är nu på punkt Glömt ange blindpar Har du glömt markera blindpar och redan aktiverat Bridgemate kan du välja två vägar Alt 1 Gå till "Tävlingsmeny" o "Mata in namn" - ange blindparet enligt pkt 30. Nu vet Ruter om att vi har blindpar men Bridgemate vet det inte så i varje rond väntar Bridgemate på att få resultat inknappat. Det innebär att TL eller någon annan får gå till blindbordet i varje rond och mata in resultatet "Pass" på båda brickorna. Ruter tar inte emot detta resultatet utan beräknar rätt för "frirond". Alt 2 Stäng BMPro Gå till "Tävlingsmeny" o "Mata in namn" - ange blindparet enligt pkt 30. Gå till "Tävlingsmeny" o "Bridgemate" o "Skapa databas" o "Öppna". På följdfrågorna svarar du "ja", vi vill både ersätta databasen och uppdatera flyttschema. Be nu spelarna att de kollar att parnummer och bricknummer stämmer med guidekorten. Om något inte stämmer måste den Bridgemate nollställas - se punkt 33.

13 32 Räknat fel på antal bord / Det kom fler par - efter att Bridgemate aktiverats Stäng Bridgemate och klicka "Tävlingsmeny" o "Ångra stäng förberedelser". Backa till bilden med antal bord (punkt 14) och gör om därifrån. Även här bör du be spelarna att de kollar att parnummer och bricknummer stämmer med guidekorten. Om något inte stämmer måste den/de Bridgemate nollställas - se punkt Nollställning av Bridgemate På anslagstavlan hänger en oansenlig "nyckel" - i nyckelband och med röd rosett - som används. Tryck "OK" på Bridgemate tills du kommer till en position där något ska matas in. Sätt i "nyckeln" och tryck "0" och "OK" - ta ur nyckeln och kolla att det nu är rätt. 34 Ekonomisk redovisning - lämnas på blankett enl nedan - kassören tillhandahåller.

Bridgemate på lätt sätt för spelledare

Bridgemate på lätt sätt för spelledare Bridgemate på lätt sätt för spelledare Baskunskap i krävs! 1 - MME - Ver 1.0 FSB:s datorstöd för klubbar Ruter 3.0.6, db.svenskbridge.se/ruter Ett bridgeuträkningsprogram utvecklat av Tomas Brenning. Hanterar

Läs mer

Visa fönster. Detta dokument täcker följande: Ruter - Grund (=Förenklingar)

Visa fönster. Detta dokument täcker följande: Ruter - Grund (=Förenklingar) Detta dokument täcker följande: Ruter - Grund (=Förenklingar) Visa fönster Användare och inloggning Öppna från Spader Ruter - Avancerat (=Förbättringar) Automatisk utskrift av Misstänkta resultat Löpande

Läs mer

Ruter i Norge Grundläggande utbildning. Parturnering

Ruter i Norge Grundläggande utbildning. Parturnering 1 Ruter i Norge Grundläggande utbildning Parturnering 2 Starta Ruter Ruter startas genom att du klickar på Ruter-symbolen. Att förbereda och starta en partävling (ej barometer) När du startat Ruter kommer

Läs mer

Lathund för datoransvarig

Lathund för datoransvarig Lathund för datoransvarig När allt fungerar Förberedelser 1) Starta datorn och anslut BM-serven i rätt USB, USBhuben till skrivare och mus. 2) Starta upp Ruter och gör de vanliga specifikationerna: a Tävlingsutforskaren

Läs mer

Aditro HR Portalen - logga in och byta lösenord

Aditro HR Portalen - logga in och byta lösenord Aditro HR Portalen - logga in och byta lösenord 2015-04-22 Innehåll 1. Att komma åt HR portalen... 2 2. Logga in och byta lösenord... 2 Inloggning... 2 Byta lösenord... 2 Glömt lösenord... 3 Hjälpfunktionen...

Läs mer

Kalmarsund BK:s hemsida

Kalmarsund BK:s hemsida Kalmarsund BK:s hemsida Sida 1 av 6 Du börjar med att gå till hemsidan för Svensk Bridge. Den ser ut så här: Klicka på rutan Logga in uppe till höger. Då kommer denna sida upp: Här du skriver in ditt Medlemsnummer

Läs mer

ANVÄNDARBESKRIVNING FÖR PERSONAL

ANVÄNDARBESKRIVNING FÖR PERSONAL ANVÄNDARBESKRIVNING FÖR PERSONAL 1 INLEDNING Programmet ipool är ett system för att på ett effektivt sätt sköta bemanning och personalinformation via ett webbaserat gränssnitt som är enkelt att använda

Läs mer

Ruter Innhold Innhold Allmänt Beräkna tävling Beräkna tävling (extra) Olika beräkningsformer Övriga dokument Kurs

Ruter Innhold Innhold Allmänt Beräkna tävling Beräkna tävling (extra) Olika beräkningsformer Övriga dokument Kurs Ruter Innhold Innhold Allmänt Installera och starta Ruter...2 Decimaler...3 Inkorgen och Utkorgen...4 Beräkna tävling De fem stegen...5 Flyttschema...8 Mata in namn... 14 Mata in resultat... 19 Mata in

Läs mer

INSTALLATION AV VITEC MÄKLARSYSTEM

INSTALLATION AV VITEC MÄKLARSYSTEM INSTALLATION AV VITEC MÄKLARSYSTEM Studentversion september 2013 Innehållsförteckning 1. Installera VITEC Mäklarsystem... 2 2. Läs noga igenom manualen... 2 3. Systemkrav... 2 4. Kundservice/Teknisk support...

Läs mer

MANUAL FÖR REGISTRERING AV RESULTAT I SVEMO TA

MANUAL FÖR REGISTRERING AV RESULTAT I SVEMO TA MANUAL FÖR REGISTRERING AV RESULTAT I SVEMO TA REGISTRERING AV RESULTAT VIA SVEMO-TA Inför tävlingen Börja med att logga in i din profil, välj Administrera Tävlingsledare och Registrator måste namnges

Läs mer

6. Skapa kontrolluppgiftsregister

6. Skapa kontrolluppgiftsregister 6. Skapa kontrolluppgiftsregister Välj att arbeta i det föregående året databasen för inkomstår 2013. Löneprogrammet hanterar kontrolluppgift KU10. Som arbetsgivare ska du lämna kontrolluppgifter för alla

Läs mer

Innehållsförteckning. Innehållsförteckning 1

Innehållsförteckning. Innehållsförteckning 1 används för att parallellt med resultatinmatningen visa aktuell ställning (=resultatlista) utifrån de hittills inmatade resultaten. sparas i html, det vill säga i samma format som vanliga internetsidor

Läs mer

> Guide till Min webmail

> Guide till Min webmail > Guide till Min webmail Skriv och skicka e-post. Klicka på ikonen Skicka nytt meddelande.. Fältet Avsändare : Här visas vilken e-postadress som kommer att stå som avsändare i ditt mail.. Fältet Mottagare

Läs mer

Börja med att samla alla bilder som du vill använda till din film i en mapp under Mina dokument.

Börja med att samla alla bilder som du vill använda till din film i en mapp under Mina dokument. Workshop Photo Story Börja med att samla alla bilder som du vill använda till din film i en mapp under Mina dokument. Tänk på att du bara får använda bilder som är OK ur upphovsrättsligt hänseende. Översikt

Läs mer

Körschema för årsuppdatering 2010-2011. Version 2,18. Läs igenom dokumentet innan du börjar med årsavstämningen!

Körschema för årsuppdatering 2010-2011. Version 2,18. Läs igenom dokumentet innan du börjar med årsavstämningen! Hantverksdata Bilanco Körschema för årsuppdatering 2010-2011 Version 2,18 Läs igenom dokumentet innan du börjar med årsavstämningen! Innehåll AVSTÄMNINGSLISTA... - 3 - Kontrolluppgifter - test... - 4 -

Läs mer

Så här fungerar registreringen i Malmö stads Odlingsslottskö

Så här fungerar registreringen i Malmö stads Odlingsslottskö 1 Så här fungerar registreringen i Malmö stads Odlingsslottskö Det är givetvis kostnadsfritt att stå i Malmö stads odlingslottskö. Innehåll Steg 1: Registrera dig som ny kund och skapa en sökprofil...

Läs mer

Guide till IceTest. Före tävling. Före, under och efter tävling

Guide till IceTest. Före tävling. Före, under och efter tävling Guide till IceTest... 1 Före, under och efter tävling... 1 Före tävling... 1 Lottningen... 1 Dags att skapa databas för tävlingen... 2 Skapa ny gren... 2 Färger m. m.... 3 Importering i IceTest... 3 Kontroll

Läs mer

Ditt användarnamn är den e-postadress som du angav när du registrerade dig. Ditt lösenord får du från ditt barns klasslärare.

Ditt användarnamn är den e-postadress som du angav när du registrerade dig. Ditt lösenord får du från ditt barns klasslärare. Att logga in Öppna Internet Explorer (eller någon annan webbläsare). I adressfältet skriver du www.hjarntorget.net (eller bara hjarntorget.net). Tryck sedan på Enter-tangenten. Nu öppnas Hjärntorgets inloggningssida.

Läs mer

Klassens aktivitet. Inställningar

Klassens aktivitet. Inställningar Klassens aktivitet Inställningar Förslag till struktur på klassens aktivitet Jag föreslår att vi till en början väljer att ha ganska lite att välja på i aktiviteten, så att det inte blir för rörigt för

Läs mer

Manual Godman Redovisning

Manual Godman Redovisning Installation Sid 2 Avinstallera Sid 4 Installation från CD Sid 6 Uppdateringar Sid 7 Manual Godman Redovisning Sid 8 Skapa huvudman, God man Sid 8 Skapa ditt första räkenskapsår Sid 8 Bankkonton Sid 9

Läs mer

E-post. A. Windows Mail. Öppna alternativ. Placera ikonen på skrivbordet.

E-post. A. Windows Mail. Öppna alternativ. Placera ikonen på skrivbordet. E-post A. Windows Mail Öppna alternativ Klicka på startknappen Startmenyn öppnas Klicka på Alla Program Leta reda på Windows Mail Dubbelklicka Windows Mail öppnas. Om ikonen ligger i Start-menyn Klicka

Läs mer

Dina inloggningsuppgifter är samma som du använder för att logga in på skolans datorer.

Dina inloggningsuppgifter är samma som du använder för att logga in på skolans datorer. Att logga in Öppna Internet Explorer (eller någon annan webbläsare). I adressfältet skriver du www.hjarntorget.net (eller bara hjarntorget.net). Tryck sedan på Enter-tangenten. Nu öppnas Hjärntorgets inloggningssida.

Läs mer

Administration av lagets arbetsrum lathund

Administration av lagets arbetsrum lathund Administration av lagets arbetsrum lathund 1: Logga in Öppna din webbläsare och gå in på nya Skuru-webben (www.skuruik.se/handboll). 1. Gå till ditt lags arbetsrum (du hittar laget antingen under Barn/Ungdom

Läs mer

Manual för Sportadmin, ett system för närvarohantering, fakturering etc

Manual för Sportadmin, ett system för närvarohantering, fakturering etc Manual för Sportadmin, ett system för närvarohantering, fakturering etc Till dig som är ledare i Friluftsfrämjandet Lund. Framför dig har du en manual som sats samman för att göra det enkelt att komma

Läs mer

Användarmanual Onepix Foto SVENSK

Användarmanual Onepix Foto SVENSK Användarmanual Onepix Foto SVENSK 2 Onepix Foto är en integrerad del av Onepix. Med Onepix Foto kan du lagra dina bilder i din DICOM databas tillsammans med dina eventuella röntgenbilder. Du kan dessutom

Läs mer

Kom igång. Readyonet Lathund för enkelt admin. Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt.

Kom igång. Readyonet Lathund för enkelt admin. Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt. Kom igång Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt.se/login Nu dyker en ruta upp på skärmen. Fyll i ditt användarnamn och lösenord och klicka på "logga in". Nu

Läs mer

Photo Story. Sara Eriksson IKT A, HT 2007

Photo Story. Sara Eriksson IKT A, HT 2007 Photo Story Mitt tips: Om du inte ser bilderna i manualen backa ett steg och spar filen. Öppna sedan den sparade filen. Då ser du bilderna. Med Photo Story kan du skapa bildberättelser, genom att sätta

Läs mer

IT-system. BUP Användarmanual

IT-system. BUP Användarmanual IT-system Användarmanual Innehållsförteckning 1. Att komma igång med... 1 1.1 Installera... 1 1.1.1 Byt databas... 1 1.1.2 Behörighet att byta databas... 2 1.2 Logga in... 3 1.2 Inloggad... 3 1.3 Logga

Läs mer

Manual för MellanBasen. Mellan Basen

Manual för MellanBasen. Mellan Basen Manual för Filerna i mappen För att ska fungera behöver alla olika filer vara med och inte byta namn eller plats. I mappen Kartex finns alla filer för visning i Kartex I mappen TillFrån finns alla filer

Läs mer

Nä rväroräpportering i Idrottonline sä go r du

Nä rväroräpportering i Idrottonline sä go r du Nä rväroräpportering i Idrottonline sä go r du Aktiviteter läggs förslagsvis upp i förväg i lagets kalender. Då kan ni också lära era spelare/föräldrar att själva hålla sig uppdaterade om matcher, träningar

Läs mer

Introduktion. Skriv in användarnamn och lösenord

Introduktion. Skriv in användarnamn och lösenord LATHUND Introduktion Välkommen till vår interaktiva kursportal. Detta är en lathund för dig som ska utbilda dig med hjälp av ipoint-kurser. Instruktionerna gäller när du har Internet Explorer med Windows

Läs mer

Importera och använda en textdatabas i Excel

Importera och använda en textdatabas i Excel Importera och använda en textdatabas i Excel I denna beskrivning tänkte jag visa hur man kan hantera information från en databas, som är sparad som en semikolonseparerad textfil. Textfilen kommer att behandlas

Läs mer

Krav: * Filen MpUpdate.exe får inte köras när du startar denna uppdatering.

Krav: * Filen MpUpdate.exe får inte köras när du startar denna uppdatering. Uppdatera Mobilus Professional till version 2.0.1 Krav: * Filen MpUpdate.exe får inte köras när du startar denna uppdatering. * Filen MP.exe (Mobilus programmet) får inte användas* under tiden uppdateringen

Läs mer

Funktioner i SDCs insändningsprogram Sender version installerad i skördare, skotare eller drivare

Funktioner i SDCs insändningsprogram Sender version installerad i skördare, skotare eller drivare Funktioner i SDCs insändningsprogram Sender version 03.05 installerad i skördare, skotare eller drivare Det går även att komma åt en kortfattad beskrivning av funktionerna i programmet via Hjälpknappen

Läs mer

Thomas Pihl 2013. Frontermanual. för studerande vid Forum Ystad

Thomas Pihl 2013. Frontermanual. för studerande vid Forum Ystad Thomas Pihl 2013 Frontermanual för studerande vid Forum Ystad Innehåll Fronter... 2 Inloggning... 2 Komplettera användaruppgifter... 4 Anpassa Min sida... 5 Verktygen på Min sida... 6 Notiser & E-post...

Läs mer

Ansökan om föreningsbidrag och kulturstöd via webben. Kundens ex. Gäller från

Ansökan om föreningsbidrag och kulturstöd via webben. Kundens ex. Gäller från Ansökan om föreningsbidrag och kulturstöd via webben Kundens ex Gäller från 2017-01-01 Innehåll Inledning... 2 Ansökan på webben... 2 Förutsättningar... 2 Logga in... 2 Ansökan... 3 Felmeddelanden... 4

Läs mer

Så här fungerar registreringen i Malmö stads Odlingsslottskö

Så här fungerar registreringen i Malmö stads Odlingsslottskö 1 Så här fungerar registreringen i Malmö stads Odlingsslottskö Det är givetvis kostnadsfritt att stå i Malmö stads odlingslottskö. Steg 1: Registrera dig som ny kund och skapa en sökprofil För att kunna

Läs mer

Användarmanual för mycaddie version 2.0

Användarmanual för mycaddie version 2.0 Användarmanual för mycaddie version 2.0 Sida 2 Innehåll Installera och starta mycaddie... 3 Välja positioneringsmetod... 3 Inbyggd GPS (Gäller ej Windows Mobile)... 3 Trådlös GPS (Via bluetooth)... 3 Windows

Läs mer

Logga in. Placera barn. Kolumner Ändra ordning på kolumner. Spara egna kolumnval. Urval. Ändra taxekategori. Sök. Uppsägning av plats

Logga in. Placera barn. Kolumner Ändra ordning på kolumner. Spara egna kolumnval. Urval. Ändra taxekategori. Sök. Uppsägning av plats 2013-01-25 1 Logga in Glömt lösenord Uppdatera lösenordet Kolumner Ändra ordning på kolumner Urval Spara egna kolumnval Excelformat av urval Välja antal barn som visas i urvalet Sök Snabbsök Söka med filter

Läs mer

Välkomna! Praktikaliteter Erfarenhetsutbyte Vad vill du få ut av dagen?

Välkomna! Praktikaliteter Erfarenhetsutbyte Vad vill du få ut av dagen? Välkomna! Praktikaliteter Erfarenhetsutbyte Vad vill du få ut av dagen? Introduktion Vad är BangolfArena? Ett program som hanterar resultaten i bangolftävlingar och som gör resultaten tillgängliga på internet.

Läs mer

First Class uppgift 2

First Class uppgift 2 First Class uppgift 2 Hur du lägger till en signering i mail. När du loggat in på First Class ser det ut som på bilden nedan, det så kallade skrivbordet. Här ska du klicka på knappen inställningar uppe

Läs mer

Manual för ADDIS-net. Innehåll

Manual för ADDIS-net. Innehåll Manual för ADDIS-net Innehåll Inloggning... 2-3 Söksidan... 3 Registrera en ny intervju... 4 Födelsedatum/UNO-kod... 4 Lås/Lås upp intervju... 4 Redigera intervju-information... 4 Mata in svar i en intervju...

Läs mer

Välj bloggen som du använder i skolan, i detta fallet heter den Min Skolblogg.

Välj bloggen som du använder i skolan, i detta fallet heter den Min Skolblogg. Guide: Etiketter i Blogspot Hej! Denna guide kommer att visa hur man kan använda Etiketter i sin blogg för att sortera sina inlägg. För alla dina inlägg handlar ju inte om samma sak, eller hur? Ett exempel

Läs mer

Feriearbete i Bodens kommun

Feriearbete i Bodens kommun Feriearbete i Bodens kommun Kommunledningsförvaltningen Feriearbete_Handledning_v01.doc 2 (8) Innehållsförteckning 1 Inledning... 3 2 Skapa konto... 3 3 Logga in... 4 4 Glömt lösenord... 4 5 Redigera användarprofil...

Läs mer

Aktivitetsstöd Importfunktion

Aktivitetsstöd Importfunktion Utbildningsmaterial Aktivitetsstöd Importfunktion Sidan 1 (20) Datum: 2011-10-05 Version 1.2 Innehållsförteckning 1. Inledning... 3 2. Importera en fil med medlemmar i Aktivitetsstöd... 4 3. Lägga till

Läs mer

INTERNET 2004-10-04. Adress: fc.enkoping.se (obs! ej www i början) Då kommer du till denna sida. Logga in. Fyll i ditt Användarnamn och Lösenord.

INTERNET 2004-10-04. Adress: fc.enkoping.se (obs! ej www i början) Då kommer du till denna sida. Logga in. Fyll i ditt Användarnamn och Lösenord. 1 INTERNET 2004-10-04 Adress: fc.enkoping.se (obs! ej www i början) Då kommer du till denna sida Logga in Fyll i ditt Användarnamn och Lösenord. Ditt FirstClass skrivbord på Internet 2 MailBox MailBoxen

Läs mer

www.grade.com LUVIT Utbildningsplanering Manual

www.grade.com LUVIT Utbildningsplanering Manual www.grade.com LUVIT Utbildningsplanering Manual Innehåll 1. INLEDNING 4 2. ROLLER 4 2.1. CHEF 4 2.2. MEDARBETARE 4 2.3. ADMINISTRATÖR 4 2.4. KURSLEDARE 5 2.5. UTBILDARE 5 3. BEGREPP 5 3.1. ENHET 5 3.2.

Läs mer

Manual för administration av statligt aktivitetsstöd (LOK) via Idrottonline

Manual för administration av statligt aktivitetsstöd (LOK) via Idrottonline Manual för administration av statligt aktivitetsstöd (LOK) via Idrottonline I denna manual beskrivs hur ni ledare administrerar det lokala aktivitetsstödet i sin helhet. Vi går igenom hur man lägger in

Läs mer

Väl installerat får du en ikon som du förhoppningsvis också hittar Så du klickar på den och startar upp programmet:

Väl installerat får du en ikon som du förhoppningsvis också hittar Så du klickar på den och startar upp programmet: Privat dator Ruter rapportering. För att kunna rapportera en tävling till Svensk Bridge behövs en s.k. FTP-klient. I de flesta fall kan en sådan sättas upp med Utforskaren som medföljer alla varianter

Läs mer

Användarhandbok SoftOne Lägg upp ny anställd

Användarhandbok SoftOne Lägg upp ny anställd Användarhandbok SoftOne Lägg upp ny anställd Innehållsförteckning Allmän funktionalitet... 3 Modul Personal... 4 Anställda... 4 Registrera anställd... 5 Kontaktuppgifter... 6 XEMail... 7 Anställningsuppgifter...

Läs mer

Bridgetime Play. Spelresultat på webben mm

Bridgetime Play. Spelresultat på webben mm Bridgetime Play Spelresultat på webben mm Inledning Spelresultaten och information om klubben visas på webben genom att starta en webbläsare och ange klubbens webbadress. Klubbens webbadress är klubbnamn.bridgetime.eu

Läs mer

Workshop PIM 2 - PowerPoint

Workshop PIM 2 - PowerPoint Workshop PIM 2 - PowerPoint Varje ny sida i bildspelet kallas för en Bild. Foton och andra bilder som man lägger in kallas för Bildobjekt. All text skrivs i Textrutor. Växlingen från en bild till nästa

Läs mer

Denna handledning är skriven för soss-7.0.3

Denna handledning är skriven för soss-7.0.3 Denna handledning är skriven för soss-7.0.3 Programmet kan laddas ned via http://www.idt.mdh.se/~csg/soss/s4/ Att sätta upp en tävling med SOSS 2 Importera spelare 4 Ställ in streckkodsläsaren i SOSS 8

Läs mer

Så här funkar Föreningsliv

Så här funkar Föreningsliv Så här funkar Föreningsliv Logga in Logga in på den adress du fått skickat till dig via mail. Använd det lösenord och användarnamn som du tilldelats. Kom alltid ihåg att logga ut när du skrivit färdigt,

Läs mer

Lathund - system för tillbud och arbetsskador

Lathund - system för tillbud och arbetsskador Lathund - system för tillbud och arbetsskador 2 (11) 3 (11) Innehållsförteckning Logga in i systemet... 4 Handlägga ett ärende... 5 Spara ett ärende... 6 Avsluta ett ärende... 6 Skapa en rapport... 7 Skapa

Läs mer

Manual för StoraBasen. Stora Basen

Manual för StoraBasen. Stora Basen Manual för Filerna i mappen För att ska fungera behöver alla olika filer vara med och inte byta namn eller plats. I mappen Kartex finns alla filer för visning i Kartex I mappen TillFrån finns alla filer

Läs mer

Arbeta i Sharepoint dokumenthanteringssystem

Arbeta i Sharepoint dokumenthanteringssystem Arbeta i Sharepoint dokumenthanteringssystem För att komma ifrån problemet med olika versioner av dokument ska alla webbdokument läggas in i dokumenthanteringssystemet Sharepoint. Så här laddar du upp

Läs mer

Krav på webbläsare. Manual för arbetslöshetkassorna. De webbläsare som är kompatibla med portalen är minst Internet Explorer 6.x och Firefox 2.

Krav på webbläsare. Manual för arbetslöshetkassorna. De webbläsare som är kompatibla med portalen är minst Internet Explorer 6.x och Firefox 2. Användarmanual till IAF:s portal för arbetslöshetskassor 1 (8) Manual för arbetslöshetkassorna Krav på webbläsare De webbläsare som är kompatibla med portalen är minst Internet Explorer 6.x och Firefox

Läs mer

Snabbstartsguide. 2012 Crimson Färglabb AB

Snabbstartsguide. 2012 Crimson Färglabb AB Snabbstartsguide 1 Denna guide hjälper dig att snabbt komma igång med de allra mest grundläggande funktionerna i vår tjänst frontbook. Innehåll Webbhjälp... 3 Komma igång... 3 Öppna projekt... 4 Skapa

Läs mer

Användarhandledning. Svenska Turistföreningen. Wordmallar Office 2010 2013-03-01

Användarhandledning. Svenska Turistföreningen. Wordmallar Office 2010 2013-03-01 Användarhandledning Svenska Turistföreningen Wordmallar Office 2010 2013-03-01 Inledning Nedan följer en kort instruktion om hur man går till väga för att använda STFs Wordmallar för Office 2010. Handledning

Läs mer

Bokföring Nytt konto Ctrl-N Ta bort konto Ctrl-R Obs!

Bokföring Nytt konto Ctrl-N Ta bort konto Ctrl-R Obs! Nytt konto Gör så här: Välj Ny eller tryck på Ctrl-N. Skriv in kontonummer, benämning och övrig information. Glöm inte att ange momsrapportkod om kontot ska redovisas i momsrapporten. Uppgifter om SRU-koder

Läs mer

Lathund Förskola och annan pedagogisk omsorg 2014-10-03

Lathund Förskola och annan pedagogisk omsorg 2014-10-03 Lathund Förskola och annan pedagogisk omsorg 2014-10-03 1 Innehåll Logga in... 3 Behörighet... 3 Inloggning till systemet, Hypernet... 3 Glömt lösenord... 3 Uppdatera lösenordet... 3 Vyer anpassa det du

Läs mer

ENTRÉ DOKUMENTHANTERING...

ENTRÉ DOKUMENTHANTERING... Entré Innehåll ENTRÉ DOKUMENTHANTERING... - 2 - Starta Dokumenthantering... - 3 - Lägga till dokument via frågeguide... - 4 - Frågeguiden... - 5 - Lägga till dokument manuellt... - 7 - Lägg till fil...

Läs mer

Låt "Personlig mappfil för Office Outlook (.pst)" vara markerad. Klicka på OK

Låt Personlig mappfil för Office Outlook (.pst) vara markerad. Klicka på OK Flytta Outlookobjekt med hjälp av Personlig mapp Avsnitt: Skapa en Personlig mapp i Outlook 2007 Skapa en Personlig mapp i Outlook 2010 Flytta Outlookobjekt till den personliga mappen Spara undan den Personliga

Läs mer

Senast uppdaterad 2015-09-23

Senast uppdaterad 2015-09-23 Senast uppdaterad 2015-09-23 Manual- projekt 1 Starta ett projekt 2 Lägga till information om projektet 4 Bygga upp en mapp-struktur 6 Lägga till en produkt från systemet 8 Lägga till en egen produkt 10

Läs mer

ALEPH ver. 16 Introduktion

ALEPH ver. 16 Introduktion Fujitsu, Westmansgatan 47, 582 16 Linköping INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. SKRIVBORDET... 1 2. FLYTTA RUNT M.M.... 2 3. LOGGA IN... 3 4. VAL AV DATABAS... 4 5. STORLEK PÅ RUTORNA... 5 6. NAVIGATIONSRUTA NAVIGATIONSTRÄD...

Läs mer

E-posthantering med Novell Groupwise WebAccess

E-posthantering med Novell Groupwise WebAccess E-posthantering med Novell Groupwise WebAccess En liten hjälpreda sammanställd av Thomas Granhäll. Materialet får kopieras fritt! 2003 Följande moment behandlas i denna manual: 1. Logga in 2. Ta emot och

Läs mer

Word Grunderna 1. Om du kan det allra enklaste i Word, hoppa över uppgifterna A-E.

Word Grunderna 1. Om du kan det allra enklaste i Word, hoppa över uppgifterna A-E. Word Grunderna 1 Om du kan det allra enklaste i Word, hoppa över uppgifterna A-E. A Starta programmet Word. Titta på skärmen efter en bild som det finns ett W på. Tryck med musknappen snabbt två gånger

Läs mer

ShowYourPics. Kom igång guide Alpha 0.8.3. True Fiction P roduction AB Sveavägen 98, 113 50 Stockholm info@truefiction.se www.truefiction.

ShowYourPics. Kom igång guide Alpha 0.8.3. True Fiction P roduction AB Sveavägen 98, 113 50 Stockholm info@truefiction.se www.truefiction. ShowYourPics Kom igång guide Alpha 0.8.3 Under menyn längst upp till höger som är samma som ditt namn finner du: Mina konton: En lista med alla konton du har behörighet till. Egna inställningar: Ä ndra

Läs mer

Körschema för Årsuppdatering 2010-2011. Version 1,9. Läs igenom dokumentet innan du börjar med årsavstämningen!

Körschema för Årsuppdatering 2010-2011. Version 1,9. Läs igenom dokumentet innan du börjar med årsavstämningen! Hantverksdata Bilanco Körschema för Årsuppdatering 2010-2011 Version 1,9 Läs igenom dokumentet innan du börjar med årsavstämningen! Innehåll AVSTÄMNINGSLISTA... - 3 - Kontrolluppgifter - test... - 4 -

Läs mer

Lathund Fritidshem 2014-10-03

Lathund Fritidshem 2014-10-03 Lathund Fritidshem 2014-10-03 1 Innehåll Logga in... 3 Behörighet... 3 Inloggning till systemet, Hypernet... 3 Glömt lösenord... 3 Uppdatera lösenordet... 3 Vyer anpassa det du vill se... 4 Kolumner...

Läs mer

1 Photo Story Steg 1 - Hämta och fixa dina bilder

1 Photo Story Steg 1 - Hämta och fixa dina bilder 1 Photo Story Microsoft Photo Story är ett program för att skapa bildberättelser. Det är gratis att ladda hem från Microsofts webbplats för Photo Story. Programmet fungerar bara om du har Windows XP. Se

Läs mer

1. Gå till redigeringsläge i Episerver, klicka på den sida som du vill ha ett formulär på. 2. Klicka på fliken Formulär.

1. Gå till redigeringsläge i Episerver, klicka på den sida som du vill ha ett formulär på. 2. Klicka på fliken Formulär. Formulär - lathund Du kan skapa formulär på sidmallen skolornas webbsida 1. Gå till redigeringsläge i Episerver, klicka på den sida som du vill ha ett formulär på. 2. Klicka på fliken Formulär. 3. Klicka

Läs mer

25. Hämta Adobe Reader

25. Hämta Adobe Reader 25. Hämta Adobe Reader version 2006-03-01 25.1 25. Hämta Adobe Reader Den här dokumentationen beskriver hur man hämtar programmet Adobe Reader från Internet. Internet. Observera att bilderna är exempel

Läs mer

Medlemsregistret i IdrottOnline

Medlemsregistret i IdrottOnline Medlemsregistret i IdrottOnline Här följer en beskrivning över hur ni lägger in era medlemmar i IdrottOnline. För att få tillgång till medlemsregistret behöver du ha rollen Huvudadministratör eller Klubbadministratör.

Läs mer

Lumbago - Förord. Välkommen till Journalprogrammet Lumbago.

Lumbago - Förord. Välkommen till Journalprogrammet Lumbago. Lumbago - Förord Välkommen till Journalprogrammet Lumbago. Vår förhoppning är att du ska få mer tid över för dina patienter och att du ska ha nytta av alla de effektiva funktioner som Lumbago erbjuder.

Läs mer

Manual skapa och uppdatera genomförandeplan i LifeCare

Manual skapa och uppdatera genomförandeplan i LifeCare 2019-04-11 1 (14) Omsorgsavdelningen Upprättad den Ansvarig Systemförvaltare 2018-01-13 Upprättad av Reviderad den Karin Broholm 2019-04-11 Manual skapa och uppdatera genomförandeplan i LifeCare Kom igång

Läs mer

Gör så här för att rapportera:

Gör så här för att rapportera: Cykla och gå till jobbet 2012 Gör så här för att rapportera: OBS! Se till att du har anmält dig innan du gör detta. Om du inte vet hur man gör, klicka här. Steg 1: Skriv ut redovisningspapperet Gå till

Läs mer

Manual för Menys webbaserade kurser i Fronter

Manual för Menys webbaserade kurser i Fronter Manual för Menys webbaserade kurser i Fronter Innehållsförteckning Introduktion 3 Inloggning & Lösenordsbyte 4 Idagsidan 5 Kursens rum (startsida) 6 Webblektion 7 Deltagare 8 Inlämning 9 Kalender 11 Diskussionsforum

Läs mer

7. Skapa kontrolluppgiftsregister

7. Skapa kontrolluppgiftsregister VÄLJ ATT ARBETA I FÖREGÅENDE ÅR DATABASEN FÖR INKOMSTÅR 2014 7. Skapa kontrolluppgiftsregister Skapa register för kontrolluppgifter Utskrift av kontrolluppgifter Skapa kontrolluppgifter och skicka till

Läs mer

Uppdaterad 2010-05-11. Lathund Synpunkten för handläggare och ansvarig chef

Uppdaterad 2010-05-11. Lathund Synpunkten för handläggare och ansvarig chef Uppdaterad 2010-05-11 Lathund Synpunkten för handläggare och ansvarig chef 1 Innehållsförteckning Handläggarens roll och ansvarsuppgifter... 3 Närmaste chefs roll och ansvarsuppgifter... 3 Praktisk handläggning

Läs mer

Nya utskriftsinställningar

Nya utskriftsinställningar 1 Nya utskriftsinställningar Mallar inställningar för utskriftsformat Innehållet och utseendet i varje utskriftsform styrs av en mall. Mallarna för de ingående delarna är samlade i en Inställningsmall.

Läs mer

Artiklar via UB:s sö ktja nst

Artiklar via UB:s sö ktja nst 1 Artiklar via UB:s sö ktja nst UBs startsida har fått ett nytt utseende. I centrum finns nu UBs söktjänst. Istället för tre sökrutor möts du nu som användare av en sökruta där det är meningen att du kan

Läs mer

Hur kommer jag igång?

Hur kommer jag igång? 2015-01-12 Hur kommer jag igång? Hej och välkommen till Eftermarknadsutbildningen inom Konsumenträtt! Börja med att läsa igenom denna instruktion (i utskriftslayout). Den är till hjälp för att du snabbt

Läs mer

2012-10-09. Skapa Bufblogg

2012-10-09. Skapa Bufblogg Skapa Bufblogg Vill du skapa en blogg till klassen/avdelningen? Alla anställda inom BUF har möjlighet att skapa blogg på http://bufblogg.kristianstad.se. Elisabeth Banemark, Skoldatateket Sida 1 Innehåll

Läs mer

Instruktion för konvertering av e-post i Lotus Notes med Swing PDF Converter

Instruktion för konvertering av e-post i Lotus Notes med Swing PDF Converter 1.2 Utgåva 1 (16) för konvertering av e-post i Lotus Notes med Swing PDF Converter Hur du väljer i Lotus Notes vad du vill konvertera... 1 Från arkivfil... 1 Från Inkorgen... 1 Från mapp... 2 Alternativ

Läs mer

Välj bort om du vill. 96 Internet och e-post. 2. Mail-programmet finns i datorn. 1. Skriv mail i sökrutan. Windows Live Mail i Aktivitetsfältet.

Välj bort om du vill. 96 Internet och e-post. 2. Mail-programmet finns i datorn. 1. Skriv mail i sökrutan. Windows Live Mail i Aktivitetsfältet. Välj bort om du vill Om du är nöjd med att ha din e-post på nätet, kan du lugnt hoppa över detta avsnitt. Har du tid och tycker att det är roligt, kan du testa att använda e-postprogrammet Windows Live

Läs mer

Datum: 2013-03-22 Version 1.6. Sidan 1 (43)

Datum: 2013-03-22 Version 1.6. Sidan 1 (43) Datum: 2013-03-22 Version 1.6 Sidan 1 (43) Innehållsförteckning 1. Aktivitetsstöd - Inledning...3 1.1 Användare - Webbadress till Aktivitetsstöd... 3 1.2 Användare - Inloggning och glömt lösenord... 3

Läs mer

LOTTA MANUAL. t.o.m. version Cederlund 2014-12-07

LOTTA MANUAL. t.o.m. version Cederlund 2014-12-07 LOTTA MANUAL t.o.m. version Cederlund 2014-12-07 Innehållsförteckning 1. Nedladdning, installation och start av programmet 2. Skapa en turnering 3. Lägga in spelare i programmet 3.1. Inmatning av spelare

Läs mer

Mobilus får inte användas under tiden uppdateringen genomförs.

Mobilus får inte användas under tiden uppdateringen genomförs. Uppdatera Mobilus Professional till version 1.0.6 Mobilus får inte användas under tiden uppdateringen genomförs. OBS! Innan du påbörjar uppdateringen till version 1.0.6 måste du ladda ner och installera

Läs mer

Uppdaterad: 2014-03-18. För dig som är Gruppadministratör

Uppdaterad: 2014-03-18. För dig som är Gruppadministratör Uppdaterad: 2014-03-18 För dig som är Gruppadministratör 1 Skriv ej ut manualen! För att alltid ha aktuell information och slippa dyra utskriftskostnader ber vi dig att ladda hem manualen som en PDF från

Läs mer

Dokument i klassens aktivitet

Dokument i klassens aktivitet Dokument i klassens aktivitet I min mall har jag ju tagit bort Aktivitetens dokument, så att eleverna inte har tillgång till dem. Min tanke med detta är att de lärare som arbetar i klassen då får en plats

Läs mer

Logga in. Menyn. Organisation

Logga in. Menyn. Organisation Manual Föreningsadministratör (FA) Manualen beskriver hur du loggar in till förbundets system och de funktioner som du har tillgång till som föreningsadministratör. Utöver den här manualen finns även en

Läs mer

Manual för att skicka kommunfil från IdrottOnline

Manual för att skicka kommunfil från IdrottOnline 1 Manual för att skicka kommunfil från IdrottOnline För att skicka kommunfil från IdrottOnline behöver föreningen även ha inloggningsuppgifter till kommunens system Aktivitetsstöd. Det är olika inloggningsuppgifter

Läs mer

Apotekets e-beställning

Apotekets e-beställning Apotekets e-beställning Så här beställer Du från Apoteket via nätet. 1. LOGGA IN Dubbelklicka på apoteksikonen på bildskärmen eller öppna webbläsaren (Internet Explorer eller Netscape) och skriv adressen:

Läs mer

1 LATHUND MIN GOLF 5.0

1 LATHUND MIN GOLF 5.0 1 LATHUND MIN GOLF 5.0 Denna sida riktar sig mot den vanlige golfaren, och utgör en kortfattad beskrivning av funktionerna i Min Golf. 1.1 INLOGGNING Direkt i inloggningsrutan, finns snabblänkar för snabbokning

Läs mer

STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN. Aktivitetsstöd. Behörigheten Föreningsadministratör. Datum: 2015-09-22 Version 2. Sidan 1 (30)

STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN. Aktivitetsstöd. Behörigheten Föreningsadministratör. Datum: 2015-09-22 Version 2. Sidan 1 (30) Aktivitetsstöd Behörigheten Föreningsadministratör Datum: 2015-09-22 Version 2 Sidan 1 (30) Innehållsförteckning 1. Aktivitetsstöd - Inledning... 3 1.1 Användare - Webbadress tillre Aktivitetsstöd... 3

Läs mer

Handbok PRIVERA FÖR VÅRDGIVARE

Handbok PRIVERA FÖR VÅRDGIVARE Handbok PRIVERA FÖR VÅRDGIVARE 2 Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 Vad är Privera... 3 Skapa underlag... 3 Logga in i Privera... 3 Startsida... 3 1. Skicka fil... 4 2. Mottagna filer... 4

Läs mer

SportAdmin i GF Nikegymnasterna

SportAdmin i GF Nikegymnasterna SportAdmin i använder SportAdmin som system för medlemshantering, fakturering och hemsida. Här nedan kommer du att kunna läsa om de funktioner som du som ledare behöver ha koll på i systemet. För att logga

Läs mer

Se till att posten är i Ändringsläge. Gå till rullgardinsmenyn under Föremål och välj Lägg in bild.

Se till att posten är i Ändringsläge. Gå till rullgardinsmenyn under Föremål och välj Lägg in bild. Bilder (11) Det går att lägga en eller flera bilder till varje föremålspost. Det enklaste är att lägga in en bild, från den registrerade föremålsposten. Det går också att lägga in ett större antal bilder

Läs mer