EKONOMISK BERÄTTELSE 2013

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "EKONOMISK BERÄTTELSE 2013"

Transkript

1 EKONOMISK BERÄTTELSE 2013 AVSEENDE HELÅRET I den ekonomiska berättelsen redogörs för hur förbundets ekonomi har sett ut under Rapporten är en intern konstruktion som visar hur förbundsstyrelsen har följt den budget som Riksmötet 2012 beslutade om. Styrelsen har inte gjort justeringar i budgeten under året utan har istället lämnat medgivande till överträdelser där dessa har bedömts som motiverade. Ekonomisk Rapport för 2013 Intäkter Budget 2013 Utfall Procent av budget Statsbidrag % Räntor & utdelningar % Övriga Intäkter % Sverok Admin AB % Spelveckan % Regionala Verksamhetsutvecklare* Mångfaldskonferens Voteit % E-sportprojektet % Priser Svenska E-sportcupen % Förbundskonferenser % Level Up Summa intäkter Statsbidrag är det årliga bidrag som Sverok får från Ungdomsstyrelsen. Under 2013 blev Sverok beviljade 15,3 miljoner, vilket är 1,2 miljoner mer än budgeterat. Sveroks placeringar som ni kan se under Räntor och utdelningar har haft god avkastning, vilket till stor del beror på ett aktivt förvaltande och val av placeringar som i större utsträckning ger direktavkastning. Under Övriga intäkter var tanken att vi skulle arbeta med exempelvis försäljning av annonser och liknande, men det har inte hunnits med under året. Sverok Admin AB är Sveroks helägda dotterbolag som säljer administrativa system till andra organisationer. Intäkterna från Sverok Admin AB kommer av att Sverok under året har hyrt ut personal dit. När budgeten beslutades var tanken att all utveckling och underhåll som gjordes i ebas skulle faktureras bolaget. Den planen ändrades till följd av att bolaget genomförde prissänkningar för ebas under året för att svara mot kundernas efterfrågan. Detta ledde till att Sverok inte kunde fakturera bolaget i den utsträckning som var planerat, varför utfallet misstämmer en hel del mot budgeten. 1 (6)

2 Intäkter för Spelveckan (numer Spellovet) har inkommit i form av sponsring med olika spel under hösten. Arbetet med finansiering av regionala verksamhetsutvecklare blev fördröjt och under hösten skickades en ansökan in till VG-regionen, som vi tyvärr fick avslag på. Arbetet kommer fortsätta under Arbetet med intäkter för en Mångfaldskonferens påbörjades under hösten 2013, men blev förskjutet till Projektet VoteIt avslutades under förra året och för 2013 har inga nya medel sökts. Under våren lyckades vi hitta en huvudsponsor för Svenska e-sportcupen som har gick in med kronor i e-sportprojektet. Under delfinalen i Jönköping sponsrade Consolidate med lokaler, personal och scenutrustning till ett värde av kr. Även under finalen på Svenska mässan fick vi sponsring, där bestod sponsringen av lokaler, annonsplatser och teknik. Detta till ett värde av kr. Priser Svenska e-sportcupen är de intäkter vi fick från de lokala arrangörerna eller sponsorer för att kunna dela ut prispengar i cupen. Intäkter från förbundskonferenser består av sponsring från Studiefrämjandet samt deltagaravgifter från distrikten. Level Up har inte haft någon extern finansiering för Kostnader 2013 Föreningarna Budget 2013 Utfall Procent av budget Föreningsbidrag % Träffbidragen % Lokalbidrag % Webbredaktionen Föreningsförsäkringar % Crowdfunding % Banktjänster % Föreningsutveckling % Föreningsstöd % Level Up % Intern Kommunikation % Revision ekonomi % Distriksstöd % Grundgaranti Distrikt % E-sportsatsningen (+420 fr ex.komm.) % Spelveckan % Priser Svenska E-sportcupen % Svenska e-sportcupen % Regionala Verksamhetsutvecklare* Voteit % Hitta Summa Föreningarna (6)

3 Den ekonomiska rapporten är funktionsindelad, vilket betyder att kostnader för personal är uppdelade på respektive område som personalen arbetar inom. Föreningsbidragen för 2013 betalas ut allt eftersom föreningarna rapporterar medlemmar och verksamhet. Inom ramen för föreningsbidragen har även ett särskilt stöd avsatts till distrikten för att möjliggöra regional föreningsutveckling. Träffbidragen har betalats ut varefter föreningar lägger in träffar i hitta.sverok.se. Lokalbidragspotten gick inte åt i den utsträckning vi hade räknat med. Det var färre föreningar som ansökte än väntat. Föreningsförsäkringar består av kostnader för en olycksfallsförsäkring för Sveroks alla medlemmar samt en försäkring som skyddar föreningarna vid exempelvis förmögenhetsbrott. Crowdfunding består av kostnader för licenser och uppstart av systemet. Banktjänsterna blev något billigare än budgeterat då det var färre föreningar som anslöt sig via vårt avtal med Nordea. Föreningsstöd har dragit över budgeten för året. Den största kostnaden är personalens arbetstid som läggs ned på respektive föreningsstödjande område och är svår att uppskatta i förväg. Level Up har haft utbildningsträffar under året för att utbilda utbildare. Kostnaderna för intern kommunikation består till största delen av personalkostnader som har arbetat med intern kommunikation med exempelvis nyhetsbrev och webbplats. Anledningen till att kostnaderna för intern kommunikation har landat långt under budget beror till största delen på att kommunikationsarbetet under året har fokuserats på extern kommunikation och e- sportsatsningen. Förbundsstyrelsen valde att prioritera om resurserna mellan dessa områden. Ingen verksamhetskonferens har genomförts under året. Distriktsstöd består av stöd till distrikten inom ekonomi- och demokratiområdet, men också support vid landstingsbidragsansökningar. Under hösten har kr betalats ut till Sverok Östergötland i form av grundgaranti. Kostnaderna för e-sportsatsningen består personalkostnader i form av projektledning och kommunikation samt omkostnader för arrangemangen i svenska e-sportcupen samt co-location. Särredovisat finns även kostnader för Priser Svenska e-sportcupen. Kostnader för Spelveckan består till största delen av projektledning och Spellovetbidrag. För 2013 har vi inte haft några kostnader för regionala verksamhetsutvecklare. VoteIt är kostnader för medlemskap i föreningen samt en delkostnad för att använda systemet på riksmötet. Ytterligare kostnader för att använda Voteit på riksmötet återfinns i resultatenheten för riksmötet. Hitta 2.0 är avslutat och kostnaderna för underhåll av systemet ingår i löpande förvaltningskostnaderna. 3 (6)

4 Budget 2013 Utfall Procent av budget Statsbidrag % Sverok Admin AB % Externfinansiering % Förbundskonferenser % Organisationsutveckling % Webben % Utbildning ideella % Partnerskap % Förbundsutveckling % Arvoderingar FS % Styrelsen % styrelsestöd % kanslipersonal grund % Löpande förvaltning % Kanslilokal % Extern Kommunikation (-420 till e-sport) % Revision % IT-drift % Riksmötet allmänt % Ombudsvalet % Valberedning % Leia Eventteknik Levande valet Summa Förbundet Statsbidrag består av kostnader för personalen som arbetar med exempelvis påminnelsesamtal och ringkontroller för att kunna säkerställa kvaliteten på vår statsbidragsansökan. Vi har dragit över budgeten, vilket till största delen beror på svårigheter i budgeteringen med att från år till år veta hur mycket tid som behöver läggas på exempelvis påminnelsesamtal. När budgeten beslutades för Sverok Admin AB var tanken att all utveckling och underhåll som gjordes i ebas skulle faktureras bolaget. Den planen ändrades till följd av prissänkningar för ebas under året varför utfallet och prognosen misstämmer en hel del mot budgeten. Externfinansiering består till största delen av kostnader för arbete med sponsring och projektbidrag. Förbundskonferenser är de slag som arrangeras för distrikten och arbetsgrupperna. Organisationsutveckling är kostnader för Intersektionella Arbetsgrupppen för Mångfald (IAM), där ingår exempelvis kostnader för Pride. Webben består av kostnader för arbetsgrupperna som arbetar med forum, wiki och webben. Utbildning ideella är kostnader för att skicka de förtroendevalda eller andra ideellt förbundsaktiva på aktuella utbildningar. 4 (6)

5 Partnerskap är kostnader för medlemskap i LSU, Ideell Arena och Ax. Förbundsutveckling var budgeterat för att arbeta med möjligheterna att exempelvis ansluta medlemsförbund till Sverok. Denna arbetsuppgift har tagit mindre tid än beräknat från kanslipersonalen och istället har de arvoderade arbetat en hel del med det. Kostnader för de arvoderade återfinns i budgetposten Arvoderingar FS. I Styrelsen finns kostnader för resor, styrelsemöten, datorer till ledamöterna m.m. Styrelsestöd är kanslipersonalens stöd till förbundsstyrelsen i form av exempelvis specialbeställda utredningar eller medverkan på styrelsemöten. Kanslipersonal grund består av kostnader för personalen som inte kan placeras ut på ett specifikt arbetsområde. Det rör sig exempelvis om arbetsuppgifter rörande arbetsmiljö, rekrytering, arbetsledning och kompetensutveckling. Löpande förvaltning är kostnader för exempelvis redovisning och förvaltning av våra affärskritiska system. Här ingår även kostnader för telefoni, bredband och kontorsmaterial. Att kostnaden har dragit över budgeten beror på omprioritering av personalens arbetstid. Kostnaderna för kanslilokal har dragit över budgeten med ca kr, vilket till stor del beror på svårigheter att uppskatta kostnader för etablering av kanslilokal i Stockholm och kanslilokalbyte i Linköping. För den nya kanslilokalen i Linköping tog man en större renoveringskostnad under 2013 och får istället en betydligt billigare hyra under Kostnaderna för extern kommunikation har blivit lägre än den budgeterade summan på grund av att arbetstid istället har fördelats till Hej Kommunen, riksmötet samt e- sportsatsningen där större insatser gjorts under året. Revision är kostnader för de årliga ekonomiska granskningarna och förvaltningsrevisionen. Anledningen till att kostnaderna för revision kommer dra över budgeten är att kostnaderna för 2012 års revision till viss del hamnade på IT-Drift är kostnader för att hosta servrar till våra föreningar samt för den ideella arbetsgruppen. Riksmötet allmänt består av kostnader för bland annat boende, mat, resor för ombuden och gäster samt teknikutrustning och personal. Prognosen visar här att vi kommer dra över budgeten med kr. Det finns två orsaker till det; det ena är att antalet timmar som budgeterades för personal att arbeta med riksmötet var alldeles för få och där blev personalens arbetstid med förberedelser och deltagande på riksmötet ca kr dyrare än budgeterat. Den andra orsaken är att Voteit behövde utvecklas för ca kr för att få den funktionalitet vi ville ha till riksmötet och resor, kost och logi blev ca kr högre än beräknat. Kostnader för Ombudsvalet innehåller kostnader för utveckling av system i form av val.sverok.se. Detsamma gäller för Valberedningen som under året också har beställt och fått systemet Valbert utvecklat från kansliet. Utöver det ingår kostnader för exempelvis möten. Leia består av kostnader för nätverket för kvinnor. Eventteknik består av kostnader för den ideella arbetsgrupp som upprättades under året och som sköter teknikutrustningen på olika evenemang som Sverok arrangerar, som exempelvis på webben direktsända seminarier. 5 (6)

6 Projektredovisning 2013 (externa medel) Intäkt Kostnad Resultat NAB NAB Inflytande Hej Kommunen För 2013 har Sverok fått projektmedel från Ungdomsstyrelsen för tre projekt; Hej Kommunen, Inflytande 2.0 och NAB år 1, som blev färdigt under sommaren. Från och med andra halvåret av 2013 t.o.m. sommaren 2014 kommer NAB 2 att genomföras, då Sverok och Ung Media tillsammans blev beviljade ytterligare kr i projektmedel. För Hej Kommunen består kostnaderna av projektledning, deltagande på Almedalen med rapportsläpp och seminarium samt arrangerande av dialogträffar mellan kommunerna och föreningarna. Inflytande 2.0 består till största delen av kostnader för projektledning och exempelvis arbetsplats för projektledaren. NAB består av arbete med att ta fram en likabehandlingsplan samt implementation av den. Alla projekt förutom NAB 1 kommer ha periodiserade intäkter och kostnader även under Budgeterat Resultat Budget Utfall 2013 % av 2013 budget Summa intäkter % Summa kostnader % Resultat Resultatet blev drygt 2 MSEK högre än budgeterat. Det beror till stor del på att Statsbidragen blev 1,3 miljoner kr högre än beräknat samt att föreningsbidragen blev drygt 1 miljon kr lägre än budgeterat. 6 (6)

EKONOMISK BERÄTTELSE 2012

EKONOMISK BERÄTTELSE 2012 EKONOMISK BERÄTTELSE 2012 AVSEENDE HELÅRET 2012-01-01 2012-12-31 I den ekonomiska berättelsen redogörs för hur förbundets ekonomi har sett ut under 2012. Rapporten är en intern konstruktion som visar hur

Läs mer

EKONOMISK BERÄTTELSE 2014

EKONOMISK BERÄTTELSE 2014 EKONOMISK BERÄTTELSE 2014 AVSEENDE HELÅRET 2014-01-01 2014--31 I den ekonomiska berättelsen redogörs för hur förbundets ekonomi har sett ut under 2014. Resultatrapporten visar budgeten för 2014 som antogs

Läs mer

Ekonomisk berättelse 2015

Ekonomisk berättelse 2015 Ekonomisk berättelse 2015 avseende helåret 2015-01-01 2015-12-31 I den ekonomiska berättelsen redogörs för hur förbundets ekonomi har sett ut under 2015. Kolumnerna visar budgeten som antogs av riksmötet

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID FÖRBUNDS- STYRELSEMÖTE I SVEROK

PROTOKOLL FÖRT VID FÖRBUNDS- STYRELSEMÖTE I SVEROK PROTOKOLL FÖRT VID FÖRBUNDS- STYRELSEMÖTE I SVEROK MÖTE NUMMER: 2/2014 MÖTESDATUM: 2014-01-18--19 FÖREGÅENDE MÖTE: 2014-01-18 Vid protokollet, Justeras, Johan Groth Mötessekreterare Rebecka Prentell Justerare

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID FÖRBUNDS- STYRELSEMÖTE I SVEROK

PROTOKOLL FÖRT VID FÖRBUNDS- STYRELSEMÖTE I SVEROK PROTOKOLL FÖRT VID FÖRBUNDS- STYRELSEMÖTE I SVEROK MÖTESDATUM: 2013-12-07--08 FÖREGÅENDE MÖTE: 2013-10-05--06 Vid protokollet, Justeras, Christer Pettersson Mötessekreterare Johan Groth Justerare 1(80)

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID FÖRBUNDS- STYRELSEMÖTE I SVEROK

PROTOKOLL FÖRT VID FÖRBUNDS- STYRELSEMÖTE I SVEROK PROTOKOLL FÖRT VID FÖRBUNDS- STYRELSEMÖTE I SVEROK MÖTE NUMMER: 3/2014 MÖTESDATUM: 2014-03-29--30 FÖREGÅENDE MÖTE: 2014-01-18--19 Vid protokollet, Justeras, Johan Groth Mötessekreterare Alexander Hallberg

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID FÖRBUNDS- STYRELSEMÖTE I SVEROK

PROTOKOLL FÖRT VID FÖRBUNDS- STYRELSEMÖTE I SVEROK PROTOKOLL FÖRT VID FÖRBUNDS- STYRELSEMÖTE I SVEROK MÖTE NUMMER: 5/2014 MÖTESDATUM: 2014-08-23--24 FÖREGÅENDE MÖTE: 2014-05-24--25 Vid protokollet, Justeras, Johan Groth Mötessekreterare Alexander Hallberg

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2012

Verksamhetsberättelse 2012 Verksamhetsberättelse 2012 Översikt Sverok är ett av Sveriges största ungdomsförbund. År 2012 hade Sverok drygt 94.300 medlemmar i drygt 1800 föreningar (siffrorna är bruttosiffror och är preliminära per

Läs mer

Verksamhetsberättelse för 2013

Verksamhetsberättelse för 2013 Verksamhetsberättelse för 2013 Detta är förbundsstyrelsens verksamhetsrapport för 2013. Här kommenterar styrelsen de mål som finns i verksamhetsplanen för året. Styrelsen under 2013 bestod av Rebecka Prentell,

Läs mer

Sverok upphandlar revisionstjänster

Sverok upphandlar revisionstjänster Sverok upphandlar revisionstjänster Sverok är ett av Sveriges största ungdomsförbund och rymmer idag cirka 120 000 medlemmar i cirka 900 lokalavdelningar och 9 distriktsföreningar. Förbundets huvudsakliga

Läs mer

VERKSAMHETSRAPPORT FÖR 2012

VERKSAMHETSRAPPORT FÖR 2012 VERKSAMHETSRAPPORT FÖR 2012 Detta är förbundsstyrelsens verksamhetsrapport för 2012. Rapporten är preliminär och gäller fram till och med oktober 2012. Här kommenterar vi de mål som finns i verksamhetsplanen

Läs mer

Denna bild visar fördelningen av förbundets totala intäkter.

Denna bild visar fördelningen av förbundets totala intäkter. Denna bild visar fördelningen av förbundets totala intäkter. 2 375; 1 699; 14 300; 3 29 000; 61% Medlemsavgifter Medlemsförmåner Annonser Statliga bidrag summa övriga intäkter 500; 1% TOTALT 47 874 KSEK

Läs mer

1. Det åligger varje förtroendevald i P-Riks att informera sig om denna policys innehåll.

1. Det åligger varje förtroendevald i P-Riks att informera sig om denna policys innehåll. Ekonomipolicy Sveriges Personalvetarstuderandes Riksförbund, P-Riks, ekonomipolicy styr planeringen, förvaltningen, uppföljningen, utvärderingen och kontrollen av P-Riks ekonomiska processer samt Styrelsens

Läs mer

Styrelsemöte 2008-03-27 ABC-lokal

Styrelsemöte 2008-03-27 ABC-lokal PROTOKOLL Nr 10 år 10 Styrelsemöte 2008-03-27 ABC-lokal Närvarande 18.00-21.00 Anders Ohlsson (ordförande, vice kassör) Stefan Sjöström (kassör) Veronika Franzén (vice sekreterare) Cheryl Sjöström (ord

Läs mer

1. Riksmötet beslutar om en budget för det innevarande räkenskapsåret.

1. Riksmötet beslutar om en budget för det innevarande räkenskapsåret. Ekonomipolicy 2017 A. Om denna policy 1. Det är Ekonomiansvariges ansvar att se till att varje förtroendevald i P-Riks är informerade om denna policy. 2. Avgående Ekonomiansvarige ska i samband med överlämning

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID FÖRBUNDS- STYRELSEMÖTE I SVEROK

PROTOKOLL FÖRT VID FÖRBUNDS- STYRELSEMÖTE I SVEROK PROTOKOLL FÖRT VID FÖRBUNDS- STYRELSEMÖTE I SVEROK MÖTE NUMMER: 6/2014 MÖTESDATUM: 2014-10-11--12 FÖREGÅENDE MÖTE: 2014-08-23--24 Vid protokollet, Justeras, Johan Groth Mötessekreterare Chris Jonasson

Läs mer

Protokoll fört vid förbundsstyrelsemöte i Sveriges roll- och konfliktspelsförbund, Sverok

Protokoll fört vid förbundsstyrelsemöte i Sveriges roll- och konfliktspelsförbund, Sverok Protokoll fört vid förbundsstyrelsemöte i Sveriges roll- och konfliktspelsförbund, Sverok 1(73) Protokoll fört vid förbundsstyrelsemöte i Sveriges roll- och konfliktspelsförbund, Sverok Datum: Föregående

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2016

Verksamhetsberättelse 2016 Verksamhetsberättelse 2016 Regional föreningskonsulent Föreningskonsulenten har nu växlat upp arbetet rejält med både samordningen kring föreningar i länet samt med externa aktörer. Nätverk för ungdomsorganisationer,

Läs mer

Processen i ett EU-projekt

Processen i ett EU-projekt Processen i ett EU-projekt Joel Hedlund, European Minds Upphandlat konsultstöd för Region Västerbotten 1 Upplägg Från ax till limpa Förberedelser Projektbudgetering Medfinansiering Vid ett nybeviljat projekt

Läs mer

Förslag till förbundskongressen 2013 av förbundsstyrelsen

Förslag till förbundskongressen 2013 av förbundsstyrelsen Ung Pirats ekonomiska berättelse för 2012 Förslag till förbundskongressen 2013 av förbundsstyrelsen Ung Pirats ekonomiska berättelse för 2012 Förslag till förbundskongressen 2013 av förbundsstyrelsen Budget

Läs mer

Förslag till budget för Sveriges Arkitekter 2015-2016 samt medlemsavgifter 2015-2016

Förslag till budget för Sveriges Arkitekter 2015-2016 samt medlemsavgifter 2015-2016 Sveriges Arkitekter Sveriges Arkitekters stämma 2014 Föredragningspunkt 7 Budget och medlemsavgifter Förslag till budget för Sveriges Arkitekter 2015-2016 samt medlemsavgifter 2015-2016 Förslag till budget

Läs mer

PROPOSITIONER EKO K NOMIHÄFTE 1

PROPOSITIONER EKO K NOMIHÄFTE 1 PROPOSITIONER EKONOMIHÄFTE 1 PROPOSITION 2009:6 RAMBUDGET FÖR ÅR 2010 OCH 2011 BUDGETSKRIVELSENS UPPLÄGG Skrivelsen är upplagd så att först kommer en summarisk genomgång av riksförbundets ekonomi. För

Läs mer

Årsmöte 2013. Tid och plats: Söndagen den 21:a april, 13:00. Tingssalen, Gamla tingshuset, Rådhusgatan 40, Östersund.

Årsmöte 2013. Tid och plats: Söndagen den 21:a april, 13:00. Tingssalen, Gamla tingshuset, Rådhusgatan 40, Östersund. Årsmöte 2013 Tid och plats: Söndagen den 21:a april, 13:00. Tingssalen, Gamla tingshuset, Rådhusgatan 40, Östersund. Den gröna markören visar platsen för årsmötet, Rådhusgatan 40 Den lila markören visar

Läs mer

Lokalavdelningen är en ideell förening. Lokalavdelningen är ansluten till Ungdomsförbundet Ung Pirat.

Lokalavdelningen är en ideell förening. Lokalavdelningen är ansluten till Ungdomsförbundet Ung Pirat. Bilaga 1: Stadgar Stadgar för UP esport. 1 Namn och föreningsform Lokalavdelningens namn är UP esport. Lokalavdelningen är en ideell förening. Lokalavdelningen är ansluten till Ungdomsförbundet Ung Pirat.

Läs mer

Styrelsemöte nr. 4 för Sverok Stockholm den 5/4-2015

Styrelsemöte nr. 4 för Sverok Stockholm den 5/4-2015 Styrelsemöte nr. 4 för Sverok Stockholm den 5/4-2015 Närvarande: Agnes Ambrosiani Rasmus Storkamp Erland Nylund Hedvig Lindström John Lundhgren Sebastian Krantz Kajsa Harnesk Adjungerade till mötet Caroline

Läs mer

Ekonomi. Förbundsmötet 2018 Lena Arvidsson

Ekonomi. Förbundsmötet 2018 Lena Arvidsson Ekonomi Förbundsmötet 2018 Lena Arvidsson Ekonomi på FM 2018 Innehåll Förvaltningsberättelse Revisionsberättelse Disposition av årets resultat Fondförvaltning Budget 2018 Årsavgifter, förslag 2019 års

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID FÖRBUNDS- STYRELSEMÖTE I SVEROK

PROTOKOLL FÖRT VID FÖRBUNDS- STYRELSEMÖTE I SVEROK PROTOKOLL FÖRT VID FÖRBUNDS- STYRELSEMÖTE I SVEROK MÖTESDATUM: 2013-05-18--19 FÖREGÅENDE MÖTE: 2013-03-23--24 Vid protokollet, Justeras, Christer Pettersson Mötessekreterare Elaine Boström Justerare 1(68)

Läs mer

Riksmöte 2010. 19-21 november - Nässjö

Riksmöte 2010. 19-21 november - Nässjö Riksmöte 2010 19-21 november - Nässjö Varför du borde delta: - Du får makt på årets största och viktigaste möte inom spelhobbyn. - Du får lära känna massor av intressanta människor som har samma intressen

Läs mer

Budget 2013. Administration Trycksaker 1000 Postkostnader 1000 Försäkring 1000 Kontorsmaterial 2000 Revision/Ekonomi 1000 Total Administration 6000

Budget 2013. Administration Trycksaker 1000 Postkostnader 1000 Försäkring 1000 Kontorsmaterial 2000 Revision/Ekonomi 1000 Total Administration 6000 Budget 2013 Kostnader Information & Utbildning Skolinformatörsutbildning 8000 Skolinformationsomkostnader 4000 Representation och övrig utbildning 1500 Total Information & Utbildning 13500 Arrangemang

Läs mer

Playstars årsmöte 2012-03-31

Playstars årsmöte 2012-03-31 Playstars årsmöte 2012-03-31 Dagordning: 1. Mötets öppnande 2. Mötets behörighet 3. Val av mötets ordförande 4. Val av mötets sekreterare 5. Val av två personer att justera protokollet 6. Val av rösträknare

Läs mer

Delårsrapport. för Finnvedens samordningsförbund första halvåret Förbundets vision: DELAKTIGHET SOM GER LIVSKVALITET OCH EGENFÖRSÖRJNING

Delårsrapport. för Finnvedens samordningsförbund första halvåret Förbundets vision: DELAKTIGHET SOM GER LIVSKVALITET OCH EGENFÖRSÖRJNING Delårsrapport för Finnvedens samordningsförbund första halvåret 2015 Förbundets vision: DELAKTIGHET SOM GER LIVSKVALITET OCH EGENFÖRSÖRJNING 1 (7) Delårsrapport 2015 1. Sammanfattning Finnvedens samordningsförbund

Läs mer

Handlingar för årsmöte Sverok Östergötland 2015. Plats Studiefrämjandet. Tid 2015 01 31 13:00

Handlingar för årsmöte Sverok Östergötland 2015. Plats Studiefrämjandet. Tid 2015 01 31 13:00 Handlingar för årsmöte Sverok Östergötland 2015. Plats Studiefrämjandet Tid 2015 01 31 13:00 Fastställan av dagordning 1. Mötet öppnas 2. Formalia 2.1. Fråga om Mötets behörighet 2.2. Val av mötesordförande

Läs mer

RFSL Huset, Sveavägen 59, Stockholm. Även närvarande: Gustaf Hedman, verksamhetschef

RFSL Huset, Sveavägen 59, Stockholm. Även närvarande: Gustaf Hedman, verksamhetschef Förbundsstyrelsemöte Sammanträdesdatum: 2011-07-30, 31 Plats: RFSL Huset, Sveavägen 59, Stockholm Protokollet omfattar: 1 20 Beslutande: Vio Szabo, ej 10 Linus Törneberg Rosita Stotzky Emelie Mire Åsell

Läs mer

Verksamhetsplan 2016

Verksamhetsplan 2016 VERKSAMHETSPLAN VERKSAMHETSÅR 2016 Verksamhetsplan 2016 Sverok är Sveriges största ungdomsförbund med ideella föreningar verksamma inom spelhobbyn, exempelvis rollspel, levande rollspel, E-sport,/LAN,

Läs mer

Styrelsemöte nr. 15 för Sverok Stockholm den 25/9-2014

Styrelsemöte nr. 15 för Sverok Stockholm den 25/9-2014 Styrelsemöte nr. 15 för Sverok Stockholm den 25/9-2014 STOCKHOLM Närvarande: Erland Nylund Agnes Ambrosiani Sebastian Krantz Zishan Ahmad Hedvig Lindström Närvarande från 7: John Lundhgren Ej Närvarande:

Läs mer

EKONOMIHANDLINGAR 2013

EKONOMIHANDLINGAR 2013 LILLA ÅRSMÖTET 2014 EKONOMIHANDLINGAR 2013 INNEHÅLL FÖRKLARINGAR TILL SVENSKA KYRKANS UNGAS ÅRSREDOVISNING 2013 (och på sista sidan en jämförelse mellan bokslutet 2013 och den rambudget som Stora

Läs mer

Solidaritetsrörelsens Hus Ekonomisk Förening

Solidaritetsrörelsens Hus Ekonomisk Förening Solidaritetsrörelsens Hus Ekonomisk Förening Verksamhetsplan 2009 Innehåll Personal 2 Aktivitetsplan Förvaltningen 3 Aktivitetsplan Världsbiblioteket 4 Budget Förvaltningen 5 Budget Världsbiblioteket 6

Läs mer

Ekonomiguide. Del 1 - Budget

Ekonomiguide. Del 1 - Budget Ekonomiguide Del 1 - Budget Innehållsförteckning Årsbudget 3 Vad, vem, varför? 3 Förklaring av årsbudgetmallen 4 Budgetens segment 5 Dokumentets kodning 7 Utskottsbudget 8 Vad, vem, varför? 8 Förklaring

Läs mer

Playstars årsmöte 2013-03-30

Playstars årsmöte 2013-03-30 Playstars årsmöte 2013-03-30 Dagordning: 1. Mötets öppnande 2. Mötets behörighet 3. Val av mötets ordförande 4. Val av mötets sekreterare 5. Val av två personer att justera protokollet 6. Val av rösträknare

Läs mer

Vad vill du att vi ska göra under 2014 och 2015?

Vad vill du att vi ska göra under 2014 och 2015? Vad vill du att vi ska göra under 2014 och 2015? Gör din röst hörd! Du kommer väl? Rösta Lär känna nya kompisar Påverka Besluta Propositioner för SKUR 5-6 april 2014 Svenska Kyrkans Ungas rådslag 5-6 april

Läs mer

ÅRSMÖTESHANDLINGAR SVEROK NEDRE NORRLANDS ÅRSMÖTE SÖNDAGEN DEN NIONDE FEBRUARI, 14:00 STUDIEFRÄMJANDET BIBLIOTEKSGATAN 9, ÖSTERSUND

ÅRSMÖTESHANDLINGAR SVEROK NEDRE NORRLANDS ÅRSMÖTE SÖNDAGEN DEN NIONDE FEBRUARI, 14:00 STUDIEFRÄMJANDET BIBLIOTEKSGATAN 9, ÖSTERSUND ÅRSMÖTESHANDLINGAR SVEROK NEDRE NORRLANDS ÅRSMÖTE SÖNDAGEN DEN NIONDE FEBRUARI, 14:00 STUDIEFRÄMJANDET BIBLIOTEKSGATAN 9, ÖSTERSUND DAGORDNING 1. Mötets öppnande 2. Fastställande av röstlängd 3. Mötets

Läs mer

Projektplan/bidragsansökan

Projektplan/bidragsansökan Kultur- och fritidsnämnden Datum Kultur- och fritidsförvaltningen Eskilstuna Sara Norman, 016-710 77 83 1 (7) Projektplan/bidragsansökan Jag som är ansvarig för projektet heter:.. Mina kontaktuppgifter

Läs mer

Svenska Taidoförbundet

Svenska Taidoförbundet svenska taidoförbundet Swedish Taido Association www.taido.nu Ekonomisk berättelse, Svenska Taidoförbundet 2013 Året 2013 har präglats av VM i Finland, vilket har drivit upp omsättningen jämfört med budget

Läs mer

Förslag till proposition angående utökad budget anknuten till LARM

Förslag till proposition angående utökad budget anknuten till LARM Handlingar - Styrelsemöte Linköping, 2009-09-21 Vice kårordförande, LinTek Förslag till proposition angående utökad budget anknuten till LARM LARM är LinTeks arbetsmarknadsdagar och varje år kommer det

Läs mer

Verksamhetsberättelse Kallinge Folkets Hus 2016

Verksamhetsberättelse Kallinge Folkets Hus 2016 216 216 Dagordning vid årsstämma den 23/3 217 1 Stämmans öppnande 2 Stämmans behöriga utlysande 3 Godkännande av dagordning 4 Val av ordförande för stämman 5 Val av sekreterare för stämman 6 Val av justerare

Läs mer

Ung Pirats verksamhetsberättelse för 2009

Ung Pirats verksamhetsberättelse för 2009 Ung Pirats verksamhetsberättelse för 2009 Lagd till handlingarna av förbundskongressen 2010 1 Inledning Ung Pirat fick under 2009 sitt första större bidrag från Ungdomsstyrelsen. Mycket av året kan liknas

Läs mer

Protokoll fört vid förbundsstyrelsemöte i Sveriges roll- och konfliktspelsförbund, Sverok

Protokoll fört vid förbundsstyrelsemöte i Sveriges roll- och konfliktspelsförbund, Sverok Protokoll fört vid förbundsstyrelsemöte i Sveriges roll- och konfliktspelsförbund, Sverok 1(57) Protokoll fört vid förbundsstyrelsemöte i Sveriges roll- och konfliktspelsförbund, Sverok Datum: Föregående

Läs mer

Sverok Stockholm styrelsemöte 7 2008-09-26

Sverok Stockholm styrelsemöte 7 2008-09-26 Sverok Stockholm styrelsemöte 7 2008-09-26 1. Inledande formalia 1.1 Mötets öppnande 1.2 Val av mötesordförande Nina valdes till ordförande 1.3 Val av mötessekreterare Christian valdes till sekreterare

Läs mer

Slutrapport för projekt

Slutrapport för projekt Slutrapport för projekt Vänligen notera att slutrapporten och godkännande för att publicera kontaktuppgifterna (sista sidan) ska sändas i original till Länsstyrelsen, dessutom slutrapporten sändas i digital

Läs mer

SPELLOVET Information för föreningar och distrikt inför

SPELLOVET Information för föreningar och distrikt inför SPELLOVET Information för föreningar och distrikt inför Sveriges mest omfattande spelhändelse Er chans att visa upp er! Har ni någonsin velat visa er passion inför spelandet för andra? Har ni tänkt, Vi

Läs mer

Rundvirkesstiftelsen. Ansökan om stöd från Rundvirkesstiftelsen 1(6)

Rundvirkesstiftelsen. Ansökan om stöd från Rundvirkesstiftelsen 1(6) Rundvirkesstiftelsen Ansökan om stöd från Rundvirkesstiftelsen 1(6) På den här blanketten ansöker du om stöd från Rundvirkesstiftelsen. Rundvirkesstiftelsen har som ändamål att stödja verksamhet som är

Läs mer

Protokoll fört vid förbundsstyrelsemöte i Sveriges roll- och konfliktspelsförbund, Sverok

Protokoll fört vid förbundsstyrelsemöte i Sveriges roll- och konfliktspelsförbund, Sverok Protokoll fört vid förbundsstyrelsemöte i Sveriges roll- och konfliktspelsförbund, Sverok 1(59) Protokoll fört vid förbundsstyrelsemöte i Sveriges roll- och konfliktspelsförbund, Sverok Datum: Föregående

Läs mer

Motionär: Förbundsstyrelsen

Motionär: Förbundsstyrelsen Motionär: Förbundsstyrelsen Verksamhetsplanens syfte är att formulera vad Ung Media ska göra under kommande verksamhetsår och på så sätt definiera förbundsstyrelsens uppdrag så att de jobbar mot mål som

Läs mer

Rambudget 2015-2016. förklaring och motivering av budgetposter. Intäkter 2015-2016. Organisationsbidrag MUCF totalt 2016 1 290 000 kr

Rambudget 2015-2016. förklaring och motivering av budgetposter. Intäkter 2015-2016. Organisationsbidrag MUCF totalt 2016 1 290 000 kr Rambudget 2015-2016 förklaring och motivering av budgetposter Intäkter 2015-2016 Organisationsbidrag MUCF totalt 2016 1 290 000 kr - Myndigheten för Ungdom och Civilsamhällsfrågor är vår största bidragsgivare.

Läs mer

Styrelsemöte Sverok Väst

Styrelsemöte Sverok Väst Närvarande: Cecilia Hällstrand, Joakim Öfverholm, Martin Brosser, Max Svensson (via telefon), Emma Carlström (revisor). 1. Mötet öppnas Mötet öppnades klockan 18:41. 2. Val av mötesordförande Cecilia Hällstrand

Läs mer

Återremiss Ansökan om bidrag Crossroads Lund Dnr SO 2015/0137

Återremiss Ansökan om bidrag Crossroads Lund Dnr SO 2015/0137 Socialförvaltningen Boendeenheten Tjänsteskrivelse 1(5) Karin Säfström 046-35 57 94 Karin.safstrom@lund.se Socialnämnden i Lund Återremiss Ansökan om bidrag Crossroads Lund Dnr SO 2015/0137 Sammanfattning

Läs mer

Protokoll Nr 11, , 2014

Protokoll Nr 11, , 2014 Protokoll från styrelsemöte i Svenska Jujutsufederationen Tid: 2014-11-22, kl. 14.00 2014-11-23, kl. 12.00. Plats: Scandic, Värnamo. Närvarande: Jesper Kedjevåg (ordförande), Nico Christoforidis (kassör),

Läs mer

Anvisning till Budgetmall Projektstöd

Anvisning till Budgetmall Projektstöd Anvisning till Budgetmall Projektstöd Du ska göra en detaljerad budget för ditt projekt. Budgeten ska innehålla en sammanställning av alla utgifter som du söker stöd för kopplat till projektets aktiviteter.

Läs mer

! Delegationsordning Rädda Barnens Ungdomsförbunds förbundsstyrelse Uppdaterad 2015-10-04

! Delegationsordning Rädda Barnens Ungdomsförbunds förbundsstyrelse Uppdaterad 2015-10-04 Delegationsordning Rädda Barnens Ungdomsförbunds förbundsstyrelse Uppdaterad 2015-10-04 1 1. Inledning 1.1 Varför finns delegationsordningen och hur används den? Delegationsordningen är några av organisationens

Läs mer

2 Föreningens säte Föreningen har sitt säte i [namnet på kommunen där verksamheten i huvudsak bedrivs]

2 Föreningens säte Föreningen har sitt säte i [namnet på kommunen där verksamheten i huvudsak bedrivs] Stadgar för föreningen [namnet på er förening] Antagna på årsmötet [ÅÅÅÅ-MM-DD] 1 Namn på förening Föreningens namn är [namnet på er förening] KOMMENTAR: Namnet är till för att bekräfta för andra parter

Läs mer

(tkr) Samtliga poster (även det som låg i plan), exklusive uppräkning av pris och lön -6 793-726 3 150

(tkr) Samtliga poster (även det som låg i plan), exklusive uppräkning av pris och lön -6 793-726 3 150 Budget 2016-2019, Norrköpings kommun (tkr) Antal: 35 Kommunstyrelsen Summa: 46 426 Samtliga poster (även det som låg i plan), exklusive uppräkning av pris och lön 2016: 46 426 2017: 39 633 2018: 38 907

Läs mer

Protkokoll för den 29 april 2012. För distriktsstyrelsen Sverok Västerbotten

Protkokoll för den 29 april 2012. För distriktsstyrelsen Sverok Västerbotten Protkokoll för den 29 april 2012. För distriktsstyrelsen Sverok Västerbotten Närvarande styrelsemedlemmar: Ordförande Lenita Hellman Sekreterare Jens Lindström Ledamot Linus Råde Kassör Adam Jonsson Vice

Läs mer

Diskussionsunderlag Budget

Diskussionsunderlag Budget Linköping 2015-02-25 Diskussionsunderlag Budget Efter diskussion om verksamhetsplan för kommande verksamhetsår har styrelsen kommit fram till att vissa poster i budgeten kommer att behöva ändras. Just

Läs mer

Aktivitetplan år Fastighetsnätverket för energi- och miljöfrågor i Örebro län

Aktivitetplan år Fastighetsnätverket för energi- och miljöfrågor i Örebro län Bilaga 1. Aktivitetplan år 2016. Fastighetsnätverket för energi- och miljöfrågor i Örebro län Aktivitet Budget/ år Period A. Administration av nätverk Administration, planering av aktiviteter, samordning

Läs mer

Verksamhetsplan 2017 på lättläst. Verksamhetsplanen beskriver vad Riks-FUB ska göra under åren

Verksamhetsplan 2017 på lättläst. Verksamhetsplanen beskriver vad Riks-FUB ska göra under åren Verksamhetsplan 2017 på lättläst Verksamhetsplanen beskriver vad Riks-FUB ska göra under åren 2017-2018 Förbundsstämman 2017 Förbundsstämman 2017 ska vara i Brastad, utanför Lysekil 19 21 maj. Då beslutar

Läs mer

Vad vill du att vi ska göra under 2015 och 2016?

Vad vill du att vi ska göra under 2015 och 2016? Vad vill du att vi ska göra under 2015 och 2016? Gör din röst hörd! Du kommer väl? Rösta Lär känna nya kompisar Påverka Besluta Propositioner för SKUR 25-26 april 2015 Svenska Kyrkans Ungas rådslag 25-26

Läs mer

Förbundsordförandens, de två vice förbundsordförandens och förbundssekreterarens. Först fastställd Senast reviderad

Förbundsordförandens, de två vice förbundsordförandens och förbundssekreterarens. Först fastställd Senast reviderad Förbundsordförandens, de två vice förbundsordförandens och förbundssekreterarens arbetsbeskrivningar Först fastställd 2009-08-08 Senast reviderad 2012-07-15 1 1. Arbetsbeskrivning: Förbundsordföranden

Läs mer

Ekonomiska grundbegrepp

Ekonomiska grundbegrepp Nedan skall vi gå igenom olika ekonomiska grundbegrepp som kommer att vara aktuella i samband med resursplanering och budgetering. Dessa grundbegrepp är viktiga att skilja på för att du ska kunna sammanställa

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID ORDINARIE RIKSMÖTE 2012 I SVEROK

PROTOKOLL FÖRT VID ORDINARIE RIKSMÖTE 2012 I SVEROK PROTOKOLL FÖRT VID ORDINARIE RIKSMÖTE 2012 I SVEROK SVERIGES ROLL- OCH KONFLIKTSPELSFÖRBUND 2012-11-30 12-02 Vid protokollet, Christer Pettersson Mötessekreterare Emma Ström Mötessekreterare Justeras,

Läs mer

Styrelsens proposition om budget, medlemsavgifter och konfliktfondering för 2016-2018

Styrelsens proposition om budget, medlemsavgifter och konfliktfondering för 2016-2018 Proposition Bilaga 16 Styrelsens proposition om budget, medlemsavgifter och konfliktfondering för 2016-2018 Inledning Förbundets ekonomi står på fast grund. När det gäller själva förbundsverksamheten är

Läs mer

Budget för Riksbanken 2008

Budget för Riksbanken 2008 PM DATUM: -12-10 AVDELNING: HANDLÄGGARE: Stabsavdelningen SVERIGES RIKSBANK SE-103 37 Stockholm (Brunkebergstorg 11) Tel +46 8 787 00 00 Fax +46 8 21 05 31 registratorn@riksbank.se www.riksbank.se DNR

Läs mer

Konstituerande Styrelsemöte för Sverok Väst

Konstituerande Styrelsemöte för Sverok Väst Konstituerande Styrelsemöte för Tid: Klockan 17:45 till 20:50 Plats: Frilagret, Göteborg Närvarande: Max Horttanainen, Ellen Norling, Linda Ripa, Martin Brosser, Joppe Widstam, Sam Bäfvenberg (Regional

Läs mer

Förhandsvisning webblankett

Förhandsvisning webblankett Dokumentbeteckning 2015-10-27 1(20) Regler och behörighet Statsbidrag Förhandsvisning webblankett Välkommen att ansöka om statsbidrag för 2016 och 2017 till kvinno- och tjejjourer. Ansökan ska ha kommit

Läs mer

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE 7 2013-12-04

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE 7 2013-12-04 PROTOKOLL STYRELSEMÖTE 7 2013-12-04 1. Mötet öppnades 2. Närvarande Andreas Ekeroot, Andreas Uppling, Catharina Tylleskär, Maria M. Broman, Maud-Henrik Jonsson 3. Val av mötesordförande Maria M. Broman

Läs mer

Kongressen beslutade att ärendet skulle utredas vidare.

Kongressen beslutade att ärendet skulle utredas vidare. 2015-02-02 Kongress vartannat år? Bakgrund Vid kongress 2014-05-17 2014-05-18 behandlades två motioner gällande kongress vartannat år, en från Västra distriktet samt en från Skånes distrikt tillsammans

Läs mer

Sveriges Ingenjörer Distrikt Väst Årsmöte 2014 Torsdagen den 30 januari 2013

Sveriges Ingenjörer Distrikt Väst Årsmöte 2014 Torsdagen den 30 januari 2013 Sveriges Ingenjörer Distrikt Väst Årsmöte 2014 Torsdagen den 30 januari 2013 Plats: Aptitgården, Vädursgatan 5 Gårda-GÖTEBORG Program: (Inskrivning from 16.45) 16.45-17.30 Lättare förtäring 17.30-18.00

Läs mer

Gemensam Framtid Förslag till rambudget 2014

Gemensam Framtid Förslag till rambudget 2014 Gemensam Framtid Förslag till rambudget 2014 Beslutad av kyrkostyrelsen den 7 april 2013 Inledning Kyrkostyrelsen lägger här fram sitt förslag till rambudget för år 2014. Under våren 2013 har styrelsen

Läs mer

KOMMUNENS REVISORER BUDGET 2011 OCH 2012 MED PLAN FÖR 2013-2014

KOMMUNENS REVISORER BUDGET 2011 OCH 2012 MED PLAN FÖR 2013-2014 43 KOMMUNENS REVISORER BUDGET 2011 OCH 2012 MED PLAN FÖR 2013-2014 Sammanfattning av nämndens viktigaste effektmål och prioriterade aktiviteter Enligt kommunallagen ska revisorerna, i den omfattning som

Läs mer

59 Mötets öppnande Leif Larsson öppnade mötet och hälsade alla välkomna.

59 Mötets öppnande Leif Larsson öppnade mötet och hälsade alla välkomna. Svenska Skolidrottsförbundet Styrelsen Protokoll nr 7/2009 avseende 59-75 Plats: Dag: Tid: Skeviks Gård 21-22 mars 8.30 (lö) - 15.00 (sö) Närvarande: Leif Larsson, ordförande Susanna Radovanovic Eva Eliasson

Läs mer

Delårsrapport. för Finnvedens samordningsförbund första halvåret 2017

Delårsrapport. för Finnvedens samordningsförbund första halvåret 2017 Delårsrapport för Finnvedens samordningsförbund första halvåret 2017 Förbundets vision: DELAKTIGHET SOM GER BÄTTRE EGENUPPLEVD HÄLSA, ÖKAD ARBETSFÖRMÅGA OCH HÖGRE GRAD AV EGENFÖRSÖRJNING 1 (7) Delårsrapport

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN

VERKSAMHETSPLAN SAMMANFATTNING Genom HSO Västerbotten arbetar medlemsföreningarna tillsammans och ger varandra stöd i frågor som rör dess medlemmar. HSO Västerbotten arbetar och företräder grupper med funktionsnedsättning,

Läs mer

Noteringar avseende bokslutsgranskning per 2014-12-31

Noteringar avseende bokslutsgranskning per 2014-12-31 Sveriges kristna råd Noteringar avseende bokslutsgranskning per 2014-12-31 1. Allmänt Granskning av årsbokslut samt förvaltningsrevision har utförts avseende verksamhetsåret 2014. Vårt allmänna intryck

Läs mer

Att söka pengar och exempel på projektbudget

Att söka pengar och exempel på projektbudget Att söka pengar och exempel på projektbudget Samhällsentreprenör - 2010/2011 Stöd och projektmedel var hittar vi det? Lokalt, kommunala stöd/projektmedel eller andra lokala aktörer. Exempel i Malmö: Kulturexpressen

Läs mer

Ekonomisk Rapport år 2013

Ekonomisk Rapport år 2013 KFUKKFUMs scoutförbund Ekonomisk Rapport år 2013 Allmänt om ekonomiarbetet under året... 1 Likviditet... 1 Resultat... 2 Budget 2013... 2 Resultat 2013... 2 Kommentarer Resultatet år 2013... 3 Försäkringar...

Läs mer

Ekonomi. Resultaträkning/Ekonomisk plan

Ekonomi. Resultaträkning/Ekonomisk plan Resultaträkning/Ekonomisk plan 13 Balansräkning 14 Kommentarer till resultaträkningen Projektstöd [rad 5] Differensen med budgeten beror på att det inte funnits tidsutrymme för att arbeta med projekten.

Läs mer

Stöd till interkulturella projekt

Stöd till interkulturella projekt Handbok för Stöd till interkulturella projekt En praktisk guide för dig som vill söka eller redan har fått stödet Innehållsförteckning sida Vad är stödet till interkulturella projekt? 3 Vem kan söka stödet

Läs mer

Regler för föreningsstöd

Regler för föreningsstöd Dnr 85/2016 Grästorps kommun Fastställd av Kommunfullmäktige 2016-06-13, 49. Uppdateras före 2020-06-20. 1/7 Innehållsförteckning Allmänt om föreningsstöd... 3 Allmänt om ansökan... 3 Bidragsformer...

Läs mer

Protokoll Sverok Stockholm 2010-07-18 Styrelsemöte nr 6

Protokoll Sverok Stockholm 2010-07-18 Styrelsemöte nr 6 Protokoll styrelsemöte nr 6 2010-07-18 1(7) Protokoll 2010-07-18 Styrelsemöte nr 6 Fastställd dagordning 1 Inledande formalia... 2 1.1 Mötets öppnande... 2 1.2 Val av mötesordförande... 2 1.3 Val av mötessekreterare...

Läs mer

Kommunalhuset i Tumba, plan 4, Uttran. Justering tisdag den 25 september 2018 kl.17: Hemställan om budget 2019 för valnämnden

Kommunalhuset i Tumba, plan 4, Uttran. Justering tisdag den 25 september 2018 kl.17: Hemställan om budget 2019 för valnämnden KALLELSE/FÖREDRAGNINGSLISTA 1 [1] Tid Måndag 24 september 2018, Kl. 18:00 Plats Kommunalhuset i Tumba, plan 4, Uttran Ärenden Justering tisdag den 25 september 2018 kl.17:00 27 Information om valprocessen

Läs mer

Styrelsemötesprotokoll. Playstar spelförening. Datum: 2012-04-28

Styrelsemötesprotokoll. Playstar spelförening. Datum: 2012-04-28 Styrelsemötesprotokoll Playstar spelförening Datum: 2012-04-28 2 Playstars styrelsemöte 2012-04-28 Innehåll Dagordning:... 3 Bilagor:... 4 Bilaga 1 Röstlängd... 7 Bilaga 2 Adjungeringar... 8 Bilaga 3 Beslutsunderlag:

Läs mer

Dokumentet är en enkel guide till hur du löser följande händelser:

Dokumentet är en enkel guide till hur du löser följande händelser: LATHUND FONDSÖKNINGAR 2014/2015 Sida 1 av 8 Dokumentet är en enkel guide till hur du löser följande händelser: Reglemente för fondsökningar o o o Sektionsfonden Projektfond Föreläsningsfond Hur bör en

Läs mer

Protokoll fört vid förbundsstyrelsemöte i Sveriges roll- och konfliktspelsförbund, Sverok

Protokoll fört vid förbundsstyrelsemöte i Sveriges roll- och konfliktspelsförbund, Sverok Protokoll fört vid förbundsstyrelsemöte i Sveriges roll- och konfliktspelsförbund, Sverok 1(71) Protokoll fört vid förbundsstyrelsemöte i Sveriges roll- och konfliktspelsförbund, Sverok Datum: Föregående

Läs mer

Delårsrapport. för Samordningsförbundet Södra Vätterbygden första halvåret (Dnr 2017:03 / 5) Vår gemensamma vision:

Delårsrapport. för Samordningsförbundet Södra Vätterbygden första halvåret (Dnr 2017:03 / 5) Vår gemensamma vision: Delårsrapport för Samordningsförbundet Södra Vätterbygden första halvåret 2017 (Dnr 2017:03 / 5) Vår gemensamma vision: LIVSKVALITET OCH EGENFÖRSÖRJNING FÖR ALLA! 1 (7) Delårsrapport 2017 1. Sammanfattning

Läs mer

Riktlinjer för bidrag för föreningsverksamhet. Hudiksvalls kommun

Riktlinjer för bidrag för föreningsverksamhet. Hudiksvalls kommun Riktlinjer för bidrag för föreningsverksamhet Hudiksvalls kommun Bidrag till föreningsverksamhet Gäller från och med januari 2014. Innehåll Punkt Inriktning 1 Allmänna bestämmelser 2 Förening... 2 Bidrag

Läs mer

Landstingsbidrag för Ungdomsorganisationer i Västmanlands län

Landstingsbidrag för Ungdomsorganisationer i Västmanlands län 1 (7) Bidragsregler för Ungdomsorganisationer LTV091060 Landstingsstyrelsen 2010-01-01 Landstingsbidrag för Ungdomsorganisationer i Västmanlands län Fastställd av Landstingsstyrelsen 16 december 2009 312

Läs mer

Distriktsstödsgruppen 2 Kommunikationsgruppen 3 Påverkansgruppen 4 Utbildningsgruppen 5

Distriktsstödsgruppen 2 Kommunikationsgruppen 3 Påverkansgruppen 4 Utbildningsgruppen 5 Detta dokument innehåller beskrivning av vilka arbetsgrupper Förbundet Vi Unga har 2015. Vilka övergripande uppdrag de har och de konkreta arbetsuppgifter de har under året. Dokumentet är ett komplement

Läs mer

Protokoll för den 30 augusti 2012 För distriktsstyrelsen Sverok Västerbotten

Protokoll för den 30 augusti 2012 För distriktsstyrelsen Sverok Västerbotten Protokoll för den 30 augusti 2012 För distriktsstyrelsen Sverok Västerbotten Närvarande styrelsemedlemmar: Jens Lindström Lenita Hellman Peter Bomark Linus Råde Frånvarande styrelsemedlemmar Jennie Larsson

Läs mer

Delårsrapport 31 augusti 2011

Delårsrapport 31 augusti 2011 Datum 29 september 2011 Till Revisionen Från Susanne Svensson Angående Granskning av delårsrapport 31 augusti 2011 1 Inledning 1.1 Syfte På uppdrag av de förtroendevalda revisorerna har vi översiktligt

Läs mer

Verksamhetsplan 2015 och prel. 2016 Föreningen för folkbildningsforskning

Verksamhetsplan 2015 och prel. 2016 Föreningen för folkbildningsforskning Förslag till stämman 2015 Verksamhetsplan 2015 och prel. 2016 Föreningen för folkbildningsforskning org.-nr 802016-5315 www.folkbildningsforskning.se Fastställd av styrelsen 2015-03-23 Föreningens uppgift

Läs mer

SÅ HÄR FUNKAR DET: ATT LEDA EN AVDELNNG

SÅ HÄR FUNKAR DET: ATT LEDA EN AVDELNNG SÅ HÄR FUNKAR DET: ATT LEDA EN AVDELNNG Att leda en avdelning I det här dokumentet hittar du viktiga saker som ni bör tänka på i er avdelning, exempelvis som när ni ska ha årsmöte, vilka uppdrag som ska

Läs mer