Arbetsterapeut inom projekt Drivbänk Tilläggsansökan till projekt Drivbänk

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Arbetsterapeut inom projekt Drivbänk Tilläggsansökan till projekt Drivbänk"

Transkript

1 Sammanställt av kansliet Ansökan skickas med e-post till alternativt i pappersformat till: Samordningsförbundet Centrala Östergötland Platensgatan 5A Linköping Avsändare Projektets namn Drivbänk tilläggssansökan 1 Ägare Linköpings kommun Utbildningsförvaltningen avdelningen Arbetsmarknad och integration Organisationsnummer Adress Utbildningsförvaltningen avd. Arbetsmarknad och integration Postnummer Postadress LINKÖPING Kontaktperson Helena Paulsson Telefon E-post Helena.paulsson@linkoping.se Projektledare Louise Ridderström Telefon E-post louise@drivbank.se Ekonomi Kontaktperson Emma Esbjörnsson Telefon E-post Emma.esbjornsson@linkoping.se Bankgiro Plusgiro Bankkonto Sökt belopp från SCÖ

2 SAMMANFATTNING Projekt Drivbänk är en arbetsförberedande insats som vänder sig till personer med intresse för den gröna näringen, från jord till bord, som av olika anledningar står utanför arbetsmarknaden. Verksamheten består praktisk odling i visningsträdgården, praktiskt arbete i Caféet, teoretiska studier samt studiebesök och praktik vid företag inom café/restaurang och grön näring. Projektet har haft deltagare sedan januari-17, och skapat en god uppfattning av deltagarnas individuella behov samt vilka anpassningar och åtgärder som behövs för att kunna stödja dem i färden mot egenförsörjning. Genom att utveckla Drivbänk till en förstegsverksamhet med en inslussningsfunktion kan projektet även fånga upp de specifika behov som denna målgrupp har. Med försteg menas att individen har ett behov av rehabilitering och/eller träning innan de är i form för att kunna ta del av en arbetslivsinriktad insats. Genom att anställa en arbetsterapeuten på 50 % tjänst kan hen tillsammans med nuvarande team bygga upp en hållbar stödstruktur för inslussningsgruppen. Syftet är att ge individerna den mjukstart som krävs för att de, allt eftersom, ska kunna tillgodogöra sig de ordinarie aktiviteter som Drivbänk har att erbjuda. BESKRIVNING Bakgrund och nuläge Projekt Drivbänk är en arbetsförberedande insats som vänder sig till personer med intresse för den gröna näringen, från jord till bord, som av olika anledningar står utanför arbetsmarknaden. Verksamheten består av fyra moduler som innefattar praktisk odling i visningsträdgården, praktiskt arbete i Caféet, teoretiska studier samt studiebesök och praktik vid företag inom café/restaurang och grön näring. Genom deltagande i Drivbänk läggs grunden för relationer som öppnar vägar till praktik med målet anställning och Drivbänks verksamhet är också en språngbräda för vidareutbildning och egenföretagande. När projektet nu haft deltagare sedan januari-17, har vi i Drivbänk skapat oss en god uppfattning av deltagarnas individuella behov samt vilka anpassningar och åtgärder som behövs för att kunna stödja dem i färden mot egenförsörjning. Många av deltagarnas behov kan idag tillgodoses inom ramen för Drivbänks verksamhet och organisation, men Drivbänk möter också en del personer med behov av ytterligare och särskilt stöd för att kunna komma vidare mot arbete eller studier. Några av deltagarna på Drivbänk har aldrig haft ett arbete och har därmed inte någon erfarenhet av arbetsmarknaden. Det kan också ge en svårighet att relatera till vad ett arbete egentligen innebär.

3 Vägen till anställningsbarhet, från att under en längre tid varit borta från arbetsmarknaden, går genom små steg. Ofta krävs en beteendeförändring hos individen. För att kunna tillgodose den här gruppen av deltagares särskilda behov har personalen i Drivbänk börjat kartlägga vilka aktiviteter som skulle behöva utvecklas. Detta har resulterat i föresatsen att Drivbänk även skulle kunna agera som en förstegsverksamhet med en inslussningsfunktion som lättare kan fånga upp de specifika behov som denna målgrupp har. Med försteg menas att individen har ett behov av rehabilitering och/eller träning innan de är i form för att kunna ta del av en arbetslivsinriktad insats. Försteget blir en slags mjukstart bestående av lättare aktiviteter. Efterhand utökas arbetstiden succesivt, från några timmar per vecka till individens maximala förmåga. Detsamma gäller aktiviteternas omfång och svårighetsgrad. I företagsverksamheten ligger fokus än mer på individanpassning, handledning och samtal. För att på bästa sätt kunna slussa in deltagaren i Drivbänks ordinarie verksamhet behöver deltagaren få stöttning för att skapa rutiner, stärka sitt självförtroende och hitta arbetsuppgifter som är stimulerande fast med låga krav som ger individen en känsla av meningsfullhet i den egna processen. Personalen i Drivbänks verksamheter behöver aktivt arbeta med att skapa en hållbar beteendeförändring hos individen för att de ska nå målet med att bli anställningsbara. Detta kräver att personalen har en bred kompetens inom verksamhetens grundproduktion i köket och i trädgården men också inom beteendevetenskap. Personalstyrkan behöver också vara tillräckligt stor för att kunna ge varje deltagare den tid som behövs.. Projektidé Komplettera personalen med ytterligare spetskompetens som anställs till en 50 % tjänst. Uppdraget är att anpassa stöd för deltagarna i förstegsgruppen. Syfte Syftet är att kunna tillgodose ett tillräckligt stöd till den grupp deltagare inom Drivbänk som idag är i behov av förstegsverksamhet. Detta sker genom att Drivbänk utökar sin personal med en arbetsterapeut/beteendevetare gärna med KBT-kompetens och med erfarenhet av att arbeta arbetslivsinriktat.

4 Behovsgrupp/er och remittering Att använda Drivbänks miljöer, trädgård och café, till en rad olika aktiviteter till såväl arbetsträning, bedömningar, sysselsättning i syfte att stärka individerna och komma närmre självständighet. Samtliga parter inom förbundet kan nyttja platserna och de kan nyttjas under olika tid och med olika syften. Remitteringen går till på samma sätt som upparbetats i Drivbänk. Mål (beskriv mål utifrån modellen SMART specifikt, mätbart, accepterat, realistiskt, tidsbundet) Övergripande kvalitativt mål: Att deltagare i Inslussningen på Drivbänk tillgodogör sig en bestående beteendeförändring och utökar sin kapacitet så de har förmåga att tillgodogöra sig arbetslivsinriktad rehabilitering. Övergripande kvantitativt mål: Stegförflyttning från inslussningsverksamhet till Drivbänks ordinarie verksamhet eller annan lämplig insats. Metod Arbetsterapeuten kommer att introduceras till Drivbänks visioner och verksamhet på caféet och i trädgården. Tillsammans med nuvarande team kommer arbetsterapeuten bygga upp en hållbar stödstruktur för inslussningsgruppen. Syftet är att ge individerna den mjukstart som krävs för att de, allt eftersom, ska kunna tillgodogöra sig de ordinarie aktiviteter som Drivbänk har att erbjuda. Arbetsterapeuten blir således en viktig byggsten i uppbyggnaden av stödstrukturen men också en nyckelperson i den dagliga verksamheten i caféet och i trädgården för förstegsdeltagaren. Arbetsterapeutens kunskaper om de möjligheter människor har trots psykisk eller fysisk skada och hur man ska arbeta för att förbygga sjukdom eller skador i olika arbetsmoment kommer vara till gagn för alla deltagare i Drivbänks verksamhet.

5 TID OCH AKTIVITETSPLAN Förberedelser (varje del kan med fördel beskrivas med SWOT-analys, milstolpe och delmål) Genomförande Arbetet följer Drivbänks ordinarie verksamhet men behovsanpassat efter inslussningsgruppens rehabiliteringsplan. Implementering (För SWOT-analys och milstolpe, se bilaga 1 och 2) Kompetenser Drivbänk behöver en arbetsterapeut som finns i både Trädgårdsverksamheten och Caféet för att bidra till utformningen och genomförandet av individuell och gruppbaserad verksamhet utifrån inslussningsgruppen och grundverksamhetensdeltagares behov. Alla deltagare har längre eller kortare tid varit bort från arbetsmarknaden eller aldrig haft ett arbete. Detta gör att de flesta deltagare behöver arbeta med sina tankar, känslor och handlingsmönster om de inte är välfungerande utifrån arbetsmarknadens krav. Arbetsterapeuten behöver därför finnas tillgänglig i både trädgårds och caféverksamheten regelbundet och efter schema. Beroende på inslussningsgruppernas storlek och behov kan behovet variera mellan verksamheterna gällande förläggning av tid på de olika enheterna.

6 Styrning och organisation Se Drivbänks ordinarie verksamhet. Förankring och referenser (intressenter/parallella verksamheter/nätverk/forskning) I en förstegsverksamhet ligger fokus på behovsanpassad aktivitet med låga krav något som Christian Ståhl (2017) nämner i sin förstudie om efterfrågan, erfarenheter och utvecklingsbehov av försteg. Enligt studien finns det många människor som är behov av en förstegsplacering där individen kan under en tid få undersöka vad de klarar, träna sina funktioner samt öva på att delta i sociala sammanhang. Individuella och gruppbaserade insatser som fysisk träning, samhällsinformation samt motiverande aktiviteter utan prestationskrav föreslås som lämpliga. Drivbänk har idag goda förutsättningar i sin trädgård- och caféverksamhet att låta människor få träna sina funktioner genom enklare aktiviteter utan produktionskrav. Att vistas och arbeta i trädgård eller naturen har en läkande effekt. Den fysiska aktiviteten blir naturlig då både trädgårds- och caféarbete kräver fysisk aktivitet. Att arbeta med sysslor kroppsligt med synligt resultat stärker känslan av sammanhang - KASAM. Socialträning sker i gruppen av deltagare och med Drivbänks personal. Efter hand träffar deltagen många olika människor genom studiebesök hos företagare och i kundrelationer på caféet och i gårdsbutiken. Eftersom Drivbänk har en pågående produktion i trädgården samt i caféet får deltagaren tillhöra ett sammanhang och grupp som har riktiga arbetsuppgifter, vilket gör att det känns meningsfullt och motiverande. Ett exempel är att deltagarna får var med och odla grönsaker som sedan används vid serveringen i caféet. När Drivbänk har varit ute och informerat om verksamheten har många handläggare på

7 Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Sociala förvaltningen och Jobb och Kunskapstorget i Linköping uttryckt att det finns ett stort behov av förstegsplatser. Drivbänk har genom sin nuvarande fungerande verksamhet goda förutsättningar för att bedriva förstegsverksamhet om personalstyrkan förstärks med en arbetsterapeut. Likabehandlingsarbete Alla projekt som finansieras av SCÖ ska ta hänsyn till den grundläggande principen om likabehandling och ickediskriminering oavsett kön, ålder, funktionshinder, sexuell läggning, etnicitet, religion eller trosuppfattning. Undertecknande av detta dokument ansvarar för att arbetet i projektet kommer att uppfylla ovanstående krav gällande likabehandlingsarbete. Jämställdhetsintegrering Jämställdhet ska integreras i projekt som finansieras av SCÖ. Jämställdhetsarbetet ska grundas på det nationella målet för jämställdhetspolitisk, dvs. att kvinnor och män ska ha samma makt att forma samhället och sina egna liv. Undertecknande av detta dokument ansvarar för att arbetet i projektet kommer att uppfylla ovanstående krav gällande jämställdhetsintegrering. Klimatpåverkan Alla projekt som finansieras av SCÖ ska ta hänsyn till miljö och i minsta möjliga mån påverka klimatet, sett utifrån projektets ändamål. Detta innebär att beaktande tas till, framförallt, konsumtion,

8 transporter och energianvändning i det dagliga arbetet i projektet. Undertecknande av detta dokument ansvarar för att arbetet i projektet kommer att uppfylla ovanstående krav gällande klimatpåverkan. BUDGET Personalkostnader Funktion Tjänstegrad Arbetsterapeut 50 % Summa Hyra, Resor Summa övrigt Egeninsats/Medfinansiärer Linköpings kommun Summa egeninsats/medfinansiering Summa totalt Summa sökta medel Budgeten beräknas i bilaga 3

9 UPPFÖLJNING OCH UTVÄRDERING SUS Indikatorprojektet Månadsrapporter /årsrapport/slutrapport Beredningsgrupp och styrelse Datum för rapportering Beredningsgrupp: Styrelsen: Kommunikationsplan Information och resultatspridning Insatskatalogen Text till katalogen finns i bilaga 4. Utvärdering/ följdforskning

10 BILAGOR Förteckning över bilagor som hör till ansökan:

11 UNDERSKRIFTER OCH AVSIKTFÖRKLARNINGAR Undertecknad försäkrar härmed att de uppgifter som lämnas i ansökan, inklusive bilagor, är riktiga. Om förhållanden som rör idén ändras kommer undertecknad att meddela SCÖ förändringen omgående. Namnförtydligande Namnförtydligande Namnförtydligande Namnförtydligande Ort Datum

Drivbänk kontor Tilläggsansökan till projekt Drivbänk

Drivbänk kontor Tilläggsansökan till projekt Drivbänk Ansökan skickas med e-post till mattias.bergstrom@linkoping.se alternativt i pappersformat till: Samordningsförbundet Centrala Östergötland Platensgatan 5A 582 20 Linköping Avsändare Projektets namn Ägare

Läs mer

Caféhandledare inom projekt Drivbänk Tilläggsansökan till projekt Drivbänk

Caféhandledare inom projekt Drivbänk Tilläggsansökan till projekt Drivbänk Sammanställt av kansliet 2016-10-03 Ansökan skickas med e-post till mattias.bergstrom@linkoping.se alternativt i pappersformat till: Samordningsförbundet Centrala Östergötland Platensgatan 5A 582 20 Linköping

Läs mer

Förarinstruktör/snickare inom projekt Drivbänk Tilläggsansökan till projekt Drivbänk

Förarinstruktör/snickare inom projekt Drivbänk Tilläggsansökan till projekt Drivbänk Sammanställt av kansliet 2016-10-03 Ansökan skickas med e-post till mattias.bergstrom@linkoping.se alternativt i pappersformat till: Samordningsförbundet Centrala Östergötland Platensgatan 5A 582 20 Linköping

Läs mer

VISA-com Projektansökan

VISA-com Projektansökan Ansökan skickas med e-post till mattias.bergstrom@linkoping.se alternativt i pappersformat till: Samordningsförbundet Centrala Östergötland Platensgatan 5A 582 20 Linköping Avsändare Projektets namn VISA-com

Läs mer

Café Växthuset Projektansökan

Café Växthuset Projektansökan Ansökan skickas med e-post till mattias.bergstrom@linkoping.se alternativt i pappersformat till: Samordningsförbundet Centrala Östergötland Platensgatan 5A 582 20 Linköping Avsändare Projektets namn Ägare

Läs mer

Ansökan skickas med e-post till alternativt i pappersformat till:

Ansökan skickas med e-post till alternativt i pappersformat till: Ansökan skickas med e-post till mattias.bergstrom@linkoping.se alternativt i pappersformat till: Samordningsförbundet Centrala Östergötland Platensgatan 5A 582 20 Linköping Avsändare Projektets namn Implementering

Läs mer

Beskrivning av Samordningsförbundet Centrala Östergötlands (SCÖ) verksamhetsdelar

Beskrivning av Samordningsförbundet Centrala Östergötlands (SCÖ) verksamhetsdelar Beskrivning av Samordningsförbundet Centrala Östergötlands (SCÖ) verksamhetsdelar Mötesplatser Medlemsrådet (gemensamt med övriga förbund) Medlemsrådet träffas två gånger per år och är gemensamt för de

Läs mer

Lab för Tjänstedesign i FINSAM-miljö

Lab för Tjänstedesign i FINSAM-miljö skickas med e-post till mattias.bergstrom@linkoping.se alternativt i pappersformat till: Samordningsförbundet Centrala Östergötland Platensgatan 5A 582 20 Linköping Avsändare Projektets namn Ägare Lab

Läs mer

Beskrivning av Samordningsförbundet Centrala Östergötlands (SCÖ) verksamhetsdelar

Beskrivning av Samordningsförbundet Centrala Östergötlands (SCÖ) verksamhetsdelar Beskrivning av Samordningsförbundet Centrala Östergötlands (SCÖ) verksamhetsdelar Mötesplatser Medlemsrådet (gemensamt med övriga förbund) Medlemsrådet träffas två gånger per år och är gemensamt för de

Läs mer

Projektansökan. Ansökan ska skickas med e-post i pdf-format till samt skickas i original i pappersformat till:

Projektansökan. Ansökan ska skickas med e-post i pdf-format till samt skickas i original i pappersformat till: 1(9) Projektansökan Diarienummer RS160128 Ansökan ska skickas med e-post i pdf-format till regionen@regionhalland.se samt skickas i original i pappersformat till: Region Halland Box 517 301 80 Halmstad

Läs mer

Ansökan om medel från Samordningsförbundet Lycksele

Ansökan om medel från Samordningsförbundet Lycksele Ansökan om medel från Samordningsförbundet Lycksele Ankomstdatum (fylls i av förbundet) Fyll i nedanstående ansökan. Observera att ett krav för att ansökan ska behandlas är att den tar upp samverkan mellan

Läs mer

Ansökan till Lunds Samordningsförbund om medel för förlängt projekt för 0-placerade inom Lunds kommun

Ansökan till Lunds Samordningsförbund om medel för förlängt projekt för 0-placerade inom Lunds kommun 1/5 Ansökan till Lunds Samordningsförbund om medel för förlängt projekt för 0-placerade inom Lunds kommun Ansökta medel: 1 096 000 /år Projekttid: september 2013 augusti 2014 1. Utgångspunkter Kraft har

Läs mer

ANSÖKANDE ORGANISATIONER: ARBETSFÖRMEDLINGEN, FÖRSÄKRINGSKASSAN, LEKEBERGS KOMMUN

ANSÖKANDE ORGANISATIONER: ARBETSFÖRMEDLINGEN, FÖRSÄKRINGSKASSAN, LEKEBERGS KOMMUN 2016-06-02 1 (8) ANSÖKAN TILL FINSAM LEKEBERG OCH ÖREBRO ANSÖKANDE ORGANISATIONER: ARBETSFÖRMEDLINGEN, FÖRSÄKRINGSKASSAN, LEKEBERGS KOMMUN Datum: 2016-06-02 Benämning Samordnad förvaltningsövergripande

Läs mer

Årsredovisning 2017 Projekt Drivbänk SAMMANFATTNING. Bilaga 2 Årsredovisning 2017

Årsredovisning 2017 Projekt Drivbänk SAMMANFATTNING. Bilaga 2 Årsredovisning 2017 Projekt Drivbänk SAMMANFATTNING Det finns en utvecklingspotential i landsbygden som en resurs för integration och sysselsättning. - Drivbänk är en modell för att se individer som står utanför arbetsmarknaden

Läs mer

Beredningsgruppen Organisation - Vägen till Samordningsbron - Kommunikation

Beredningsgruppen Organisation - Vägen till Samordningsbron - Kommunikation Beredningsgruppen 190301 - Organisation - Vägen till Samordningsbron - Kommunikation Jag vill Delar kan läggas till eller tas bort utifrån individens behov Praktisk yrkesträning varvat med teori/språkträning

Läs mer

Drivbänk -återkoppling följeforskning

Drivbänk -återkoppling följeforskning Drivbänk -återkoppling följeforskning, verksamhetsdoktorand Institutionen för Medicin och Hälsa, Linköpings universitet Samordningsförbundet Centrala Östergötland Upplägg 1. Uppdrag följeforskning intern

Läs mer

Behov av förstegsinsatser/motiverande insatser

Behov av förstegsinsatser/motiverande insatser Behov av förstegsinsatser/motiverande insatser Inledning Under våren 2017 initierade Laila Hämäläinen från Linköpings kommun ett möte för att diskutera målgruppen nollklassade, personer med ohälsa utan

Läs mer

ANSÖKANDE ORGANISATIONER: ARBETSFÖRMEDLINGEN, FÖRSÄKRINGSKASSAN, LEKEBERGS KOMMUN. Samordnare av Samverkansteam. Rehabkoordinator.

ANSÖKANDE ORGANISATIONER: ARBETSFÖRMEDLINGEN, FÖRSÄKRINGSKASSAN, LEKEBERGS KOMMUN. Samordnare av Samverkansteam. Rehabkoordinator. Ansökan till Finsam Lekeberg och Örebro ANSÖKANDE ORGANISATIONER: ARBETSFÖRMEDLINGEN, FÖRSÄKRINGSKASSAN, LEKEBERGS KOMMUN Datum: november 2015 Benämning Samverkan Lekeberg Samordnare av Samverkansteam.

Läs mer

Verksamhet/insatser 2007-2008

Verksamhet/insatser 2007-2008 Samordningsförbundet Norra Bohuslän Beredningsgruppen i samarbete med ansvarig tjänsteman Verksamhet/insatser 2007-2008 En förutsättning för att lyckas med rehabilitering i samverkan är att det är individens

Läs mer

Ansökan om medel från Samordningsförbundet Lycksele

Ansökan om medel från Samordningsförbundet Lycksele Ansökan om medel från Samordningsförbundet Lycksele Ankomstdatum (fylls i av förbundet) Uppgifter om sökande organisation Försäkringskassan Firmatecknare/Chef Roger Johansson Utdelningsadress Box 510 Kontaktperson

Läs mer

Övergångslösning för sociala företag och individstöd för personer i sociala företag

Övergångslösning för sociala företag och individstöd för personer i sociala företag ANSÖKAN Datum: 2014-11-25 Övergångslösning för sociala företag och individstöd för personer i sociala företag Projektägare: Verksamhetsområde AMA Arbetsmarknad, Västerås Stad Projektledare: Smajo Murguz

Läs mer

Lokala samverkansgruppen Katrineholm/Vingåker

Lokala samverkansgruppen Katrineholm/Vingåker Förslag till Samordningsförbundet RAR om medel till uppstart av TUNA KFV Bakgrund TUNA (Träning, Utveckling Nära Arbetslivet) Eskilstuna är en samverkan mellan Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen, Eskilstuna

Läs mer

PROJEKTPLAN/PROJEKTANSÖKAN. Projektägare: Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen, Landstinget och Linköpings kommun.

PROJEKTPLAN/PROJEKTANSÖKAN. Projektägare: Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen, Landstinget och Linköpings kommun. Huvudsammanställare Ann-Sofi Ringkvist Datum:2009-02-19 PROJEKTPLAN/PROJEKTANSÖKAN Projektbenämning: STEGET till arbete Projektledare och projektägare Projektägare: Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen,

Läs mer

Verksamheten "Vi vill Bidra"

Verksamheten Vi vill Bidra Sida 1 (8) 2019-05-08 Handläggare Stephanie Kilander Telefon: 08-508 25 061 Till Socialnämndens organisations- och föreningsutskott 2019-06-18 Verksamheten "Vi vill Bidra" Ansökan om tidsbegränsat bidrag

Läs mer

INSATSKATALOG Januari 2017

INSATSKATALOG Januari 2017 INSATSKATALOG Januari 2017 Samordningsförbundet Västra Östergötlands vision Gränsöverskridande samverkan som ger möjlighet till en gemensam resursmobilisering för medborgare i behov av samordnad rehabilitering.

Läs mer

Bilaga 4. Urvalskriterier Lappland 2020

Bilaga 4. Urvalskriterier Lappland 2020 Bilaga 4. Urvalskriterier Lappland 2020 Villkoren måste uppfyllas för att projektet ska gå vidare i ansökningsprocessen. För kriterier märkta med * finns krav på att uppfylla minst 1 p. För att erhålla

Läs mer

Beskrivning av Samordningsförbundet Centrala Östergötlands (SCÖ) verksamhetsdelar

Beskrivning av Samordningsförbundet Centrala Östergötlands (SCÖ) verksamhetsdelar Beskrivning av Samordningsförbundet Centrala Östergötlands (SCÖ) verksamhetsdelar Mötesplatser Medlemsrådet Medlemsrådet träffas två gånger per år och är gemensamt för de tre förbunden i Östergötland sedan

Läs mer

Underlag för delårsredovisning/årsredovisning samt slutrapport för insatser finansierade av Mjölby-Ödeshög-Boxholms samordningsförbund

Underlag för delårsredovisning/årsredovisning samt slutrapport för insatser finansierade av Mjölby-Ödeshög-Boxholms samordningsförbund 1 (7) Underlag för delårsredovisning/årsredovisning samt slutrapport för insatser finansierade av Mjölby-Ödeshög-Boxholms samordningsförbund Detta underlag utgör utgångspunkt för delårsredovisning/årsredovisning

Läs mer

PROJEKTANSÖKAN TILL SAMORDNINGSFÖRBUNDET SOFINT

PROJEKTANSÖKAN TILL SAMORDNINGSFÖRBUNDET SOFINT Ansökan Datum 2015-07-16 Sida 1(1) Individ- och familjeomsorgen Daniel Åhnberg danielo.ahnberg@hellefors.se Mari Grönlund SOFINT c/o Lindesbergs kommun 711 80 Lindesberg PROJEKTANSÖKAN TILL SAMORDNINGSFÖRBUNDET

Läs mer

Ansökningsformulär - Utvecklingsmedel för social hållbarhet

Ansökningsformulär - Utvecklingsmedel för social hållbarhet 1(5) Ansökningsformulär - Utvecklingsmedel för social hållbarhet Denna ansökan ska skickas med e-post i wordformat till sophia.croona@regionhalland.se eller skickas i original i pappersformat till: Varbergsnämnden

Läs mer

Välkomna. - informationsmöte Samordningsbron

Välkomna. - informationsmöte Samordningsbron Välkomna - informationsmöte Samordningsbron I samarbete med Linköpings kommun Samordningsförbundet Östra Östergötland Östsvenska Handelskammaren Kårservice Ryds Herrgård Sankt Kors fastigheter Samordningsbron

Läs mer

Projektplan Porten. Bakgrund. Målgrupp. Syfte

Projektplan Porten. Bakgrund. Målgrupp. Syfte Samordningsförbundet Utskriftsdatum Sid(or) 2013-04-16 1(5) Projektplan Porten Bakgrund Bland de unga finns idag en stor grupp som är arbetslösa. Bland dem finns en eftersatt grupp ungdomar som har en

Läs mer

Blankett för ansökan om medel för utveckling av rehabilitering i samverkan från samordningsförbundet Burlöv-Staffanstorp

Blankett för ansökan om medel för utveckling av rehabilitering i samverkan från samordningsförbundet Burlöv-Staffanstorp Datum: 1 70318 Version nr: 3 FINSA~ SAMORDNINGSFÖRBUNDET BURLÖV-STAFFANSTORP Medelsansökan till Samordningsförbundet Burlöv-Staffanstorp Blankett för ansökan om medel för utveckling av rehabilitering i

Läs mer

Förstudie unga med funktionshinder i Västerbottens län

Förstudie unga med funktionshinder i Västerbottens län Förstudie unga med funktionshinder i Västerbottens län Projektansökan till Samordningsförbunden, Umeå, Skellefteå och Lycksele Deltagande parter bakom projektförslag Arbetsförmedlingen rehab Försäkringskassan

Läs mer

Forskning inom SCÖ. Lena Strindlund, verksamhetsdoktorand

Forskning inom SCÖ. Lena Strindlund, verksamhetsdoktorand Forskning inom SCÖ, verksamhetsdoktorand Institutionen för Medicin och Hälsa, Linköpings universitet Samordningsförbundet Centrala Östergötland Upplägg - Samarbetet Samordningsförbundet i Centrala Östergötland

Läs mer

Ansökan till Samordningsförbundet RAR om medel till uppstart av TUNA Nyköping/ Oxelösund

Ansökan till Samordningsförbundet RAR om medel till uppstart av TUNA Nyköping/ Oxelösund 2015-10-07 Ansökan till Samordningsförbundet RAR om medel till uppstart av TUNA Nyköping/ Oxelösund Bakgrund Regeringen har de senaste åren gjort omfattande satsningar för att belysa och åstadkomma förbättringar

Läs mer

Projektansökan till Gotlands samordningsförbund, Finsam

Projektansökan till Gotlands samordningsförbund, Finsam Datum:2011-08-24 Projektansökan till Gotlands samordningsförbund, Finsam Blankett för ansökan om medel för utveckling av rehabilitering i samverkan från Gotlands samordningsförbund. Beskriv nedan under

Läs mer

Bilaga 4. Urvalskriterier Lappland 2020

Bilaga 4. Urvalskriterier Lappland 2020 Bilaga 4. Urvalskriterier Lappland 00 Samtliga projektansökningar genomgår under bedömningen fyra steg: 1. Basvillkor måste uppfyllas för att projektet ska gå vidare i ansökningsprocessen. Om projektansökan

Läs mer

Projektplan VäxtKraft

Projektplan VäxtKraft Samordningsförbundet Utskriftsdatum Sid(or) 2010-09-30 1(8) Projektplan VäxtKraft Meta Fredriksson - Monfelt Ansvarig tjänsteman 054-296018 070-6909083 meta.fredriksson-monfelt@karlstad.se Projektplan

Läs mer

PROJEKTANSÖKAN PROJEKTPLAN FÖR

PROJEKTANSÖKAN PROJEKTPLAN FÖR PROJEKTANSÖKAN Datum: 2011-10-26 PROJEKTPLAN FÖR Socialt företag en väg till egen försörjning Projektägare: Verksamhetsområde AMA Arbetsmarknad, Västerås Stad kommer att rekryteras Projekttid: 3 år varav

Läs mer

Samspelet Stegen. Generell verksamhetsplan för Stegen med lokala förutsättningar per kommun

Samspelet Stegen. Generell verksamhetsplan för Stegen med lokala förutsättningar per kommun Samordningsförbundet Utskriftsdatum Sid(or) 2011-12-18 1(8) Verksamhetsplan Samspelet Stegen Meta Fredriksson - Monfelt Förbundschef 054-540 50 44, 070-6909083 meta.fredriksson-monfelt@karlstad.se Samspelet

Läs mer

Beskrivning av Samordningsförbundet Centrala Östergötlands (SCÖ) verksamhetsdelar

Beskrivning av Samordningsförbundet Centrala Östergötlands (SCÖ) verksamhetsdelar Beskrivning av Samordningsförbundet Centrala Östergötlands (SCÖ) verksamhetsdelar Mötesplatser Medlemsrådet Medlemsrådet träffas två gånger per år och är gemensamt för de tre förbunden i Östergötland sedan

Läs mer

Vägen till arbetsgivarna

Vägen till arbetsgivarna Vägen till arbetsgivarna Lena Strindlund, verksamhetsdoktorand Institutionen för Medicin och Hälsa, Linköpings universitet Samordningsförbundet Centrala Östergötland Vägen till arbetsgivarna Samarbetsprojekt

Läs mer

Välkomna. - Samordningsbron

Välkomna. - Samordningsbron Välkomna - Samordningsbron I samarbete med Linköpings kommun Samordningsförbundet Östra Östergötland Östsvenska Handelskammaren Kårservice Ryds Herrgård Sankt Kors fastigheter Tre fundament - Salutogent

Läs mer

Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden gav den 18 oktober 2017, Barnoch utbildningsförvaltningen i uppdrag att:

Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden gav den 18 oktober 2017, Barnoch utbildningsförvaltningen i uppdrag att: Bakgrund Många unga som avslutat sin skolgång från särskolan eller specialutformade program för personer med funktionsnedsättning övergår direkt till daglig verksamhet, trots att en förmodad arbetsförmåga

Läs mer

SOFINT Mari Grönlund STYRELSEN VERKSAMHETSPLAN 2014

SOFINT Mari Grönlund STYRELSEN VERKSAMHETSPLAN 2014 SOFINT Mari Grönlund STYRELSEN VERKSAMHETSPLAN 2014 1 Verksamhet 1.1 Ändamål Samordningsförbundet SOFINT, i Norra Örebro län, bildades med syfte att främja samverkan mellan samhälleliga organisationer

Läs mer

Datum Datum Dnr Sida 1 2012-05-29

Datum Datum Dnr Sida 1 2012-05-29 Datum Datum Dnr Sida 1 2012-05-29 Förvaltning, handläggare, telefon Peter Berglund Adressat Individ- och omsorgsnämnden Aktuell fråga 1. Ställningstagande till implementering och samordning projekten 16-24

Läs mer

MÅL- OCH INRIKTNINGSPLAN

MÅL- OCH INRIKTNINGSPLAN Samordningsförbundet Göteborg Väster Tjänsteutlåtande Dnr 0015/18 Styrelsemöte 180615 MÅL- OCH INRIKTNINGSPLAN 2019-2021 Inledning Mål- och inriktningsdokumentet är grunden för förbundets budget de kommande

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN FÖR SAMORDNINGSTEAM VÄSTERÅS

VERKSAMHETSPLAN FÖR SAMORDNINGSTEAM VÄSTERÅS VERKSAMHETSPLAN FÖR SAMORDNINGSTEAM VÄSTERÅS 2016-07-01 2016-03-08 Verksamhetsägare Samordningsförbundet Västerås Verksamhetsutförare Västerås stad, AMA Arbetsmarknad Bakgrund Pilotmodell: Samordningsteam

Läs mer

Linköpings kommuns riktlinjer för arbetsmarknad och integration

Linköpings kommuns riktlinjer för arbetsmarknad och integration Arbetsmarknad och integration Linköpings kommuns riktlinjer för arbetsmarknad och integration Dokumenttyp: Riktlinjer Antaget av: Kommunstyrelsen 2018-11-13 414, bildningsnämnd Status: 2018-08-28 Giltighetstid:

Läs mer

Denna ansökan ska skickas med e-post i wordformat till eller skickas i original i pappersformat till

Denna ansökan ska skickas med e-post i wordformat till eller skickas i original i pappersformat till 1(5) Utvecklingsmedel som stöd för metodutveckling Denna ansökan ska skickas med e-post i wordformat till lars.backlund@regionhalland eller skickas i original i pappersformat till Varbergsnämnden Birger

Läs mer

Projektansökan till Gotlands samordningsförbund, Finsam

Projektansökan till Gotlands samordningsförbund, Finsam Datum: 110211 Version nr: Projektansökan till Gotlands samordningsförbund, Finsam Namn HAMNRINGEN Bakgrund Ungdomsarbetslösheten i länet befinner sig på en hög nivå, i januari 2011 var den 12,4 % (arbetslösa

Läs mer

Basutbildning november Försäkringskassan och TRISAM

Basutbildning november Försäkringskassan och TRISAM Försäkringskassan och TRISAM Vår etiska kod Den statliga värdegrunden är utgångspunkt för vår etiska kod: Vi är sakliga och opartiska Vi skyddar förtroendet för Försäkringskassan Vi är medvetna om att

Läs mer

Förstegsenkäten. Beskrivning av undersökningsgruppen. Preliminära resultat 1 december /1/16. Christian Ståhl

Förstegsenkäten. Beskrivning av undersökningsgruppen. Preliminära resultat 1 december /1/16. Christian Ståhl Förstegsenkäten Preliminära resultat 1 december 2016 Christian Ståhl Beskrivning av undersökningsgruppen Svarsfrekvens 20 % Medelålder 48 år 78 % kvinnor, 12 % män Arbetsterapeuter, beteendevetare, socialsekreterare,

Läs mer

Lag 2003:1210 om finansiell samordning

Lag 2003:1210 om finansiell samordning Lag 2003:1210 om finansiell samordning 7 Ett samordningsförbund har till uppgift att: 1. besluta om mål och riktlinjer för den finansiella samordningen 2. stödja samverkan mellan samverkansparterna 3.

Läs mer

UNG KRAFT Processtöd för ett inkluderande arbetsliv för unga funktionshindrade

UNG KRAFT Processtöd för ett inkluderande arbetsliv för unga funktionshindrade Norra Västmanlands Samordningsförbund Norbergsvägen 19 737 80 Fagersta Telefon: 0223-442 55 Mobil: 0736-498 499 Fagersta 12 04 2012 www.samordningnv.se http://samordningnv.blogspot.com/ www.facebook.com/norravastmanlandssamordningsforbund

Läs mer

Förstärkt samarbete mellan Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan Jan Karlsson Specialist Försäkringskassan Fyrbodal

Förstärkt samarbete mellan Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan Jan Karlsson Specialist Försäkringskassan Fyrbodal Förstärkt samarbete mellan Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan Jan Karlsson Specialist Försäkringskassan Fyrbodal Presentationstitel Månad 200X Sida 1 Gemensam kartläggning Gemensam kartläggning är

Läs mer

Ansökan om medel från Samordningsförbundet Skellefteå

Ansökan om medel från Samordningsförbundet Skellefteå Ansökan om medel från Samordningsförbundet Skellefteå Ankomstdatum (fylls i av förbundet) Fyll i nedanstående ansökan. Observera att ett krav för att ansökan ska behandlas är att den tar upp samverkan

Läs mer

Projektansökan till Gotlands samordningsförbund, Finsam

Projektansökan till Gotlands samordningsförbund, Finsam Datum:2010-10-21 Version nr: 1 Projektansökan till Gotlands samordningsförbund, Finsam Namn ARBETSGIVARRING SKARPHÄLL DEL 3 Bakgrund Den arbetslivsinriktade rehabiliteringen är ett prioriterat uppdrag

Läs mer

Verktygslåda - godkända aktiviteter i Stöd och matchning

Verktygslåda - godkända aktiviteter i Stöd och matchning Sida: 1 av 6 Sida: 1 av 5 Reviderad 2014-12-04 Verktygslåda - godkända aktiviteter i Stöd och matchning I Stöd och matchning väljer du som leverantör tillsammans med deltagaren vilka aktiviteter som ska

Läs mer

Plan för insats. Samverkansteamet 2014 SOFINT. Reviderad Samordningsförbundet i norra Örebro Län

Plan för insats. Samverkansteamet 2014 SOFINT. Reviderad Samordningsförbundet i norra Örebro Län Plan för insats 2014 Reviderad 140423 SOFINT Samordningsförbundet i norra Örebro Län VERKSAMHETSPLAN Innehållsförteckning 1 Insatsbenämning... 1 2 Verksamhetens ägare... 1 3 Bakgrund... 1 4 Syfte och mål...

Läs mer

Välkomna. - informationsmöte Samordningsbron

Välkomna. - informationsmöte Samordningsbron Välkomna - informationsmöte Samordningsbron I samarbete med Linköpings kommun Samordningsförbundet Östra Östergötland Östsvenska Handelskammaren Kårservice Ryds Herrgård Sankt Kors fastigheter Samordningsbron

Läs mer

Datum. Ersättare Carl-Inge Westberg (S), Köpings kommun

Datum. Ersättare Carl-Inge Westberg (S), Köpings kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Plats och tid Färna Herrgård, Skinnskatteberg 23/8 kl. 13.45 17.00, 24/8 kl. 08.15 11.50 ande Övriga deltagande Shpetim Pirraku (S), Region Västmanland, ordförande Carl-Inge

Läs mer

Minnesanteckning Beredningsgruppen

Minnesanteckning Beredningsgruppen Minnesanteckning Beredningsgruppen Datum/tid: 2016-12-01 kl. 08.30-12.00. Plats: Samordningsförbundet, Platensgatan 5 A Närvarande: Håkan Ljungberg, Jaan Gustafsson, Eric Rynestad, Elisabeth Liljekvist,

Läs mer

Till Samordningsförbundet FINSAM Styrelse för Kävlinge Lomma

Till Samordningsförbundet FINSAM Styrelse för Kävlinge Lomma 1 (6) Datum 2015-05-20 Dnr Till Samordningsförbundet FINSAM Styrelse för Kävlinge Lomma 2 (6) Förslag till ny FINSAM - Aktivitet Bakgrund Under hösten 2014 genomfördes aktiviteten Samverkanskartan idag

Läs mer

Mottganingsteamets uppdrag

Mottganingsteamets uppdrag Överenskommelse mellan kommunerna i Sydnärke, Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen och Örebro läns landsting om inrättandet av mottagningsteam en modell för flerpartssamverkan Inledning Denna överenskommelse

Läs mer

Funktionsnedsatta i arbete (FIA) ansökan om medel

Funktionsnedsatta i arbete (FIA) ansökan om medel Regionledningskontoret Folkhälsa och sjukvård Jesper Ekberg 010-242 42 01 jesper.ekberg@rjl.se Samordningsförbundet Södra Vätterbygden Funktionsnedsatta i arbete (FIA) ansökan om medel 2019-2021 Region

Läs mer

Verksamhetsplan - 2008 Jobbcentrum

Verksamhetsplan - 2008 Jobbcentrum Handläggare: Eric Andersson, Arbetsmarknadsenheten, AME Socialnämnden Verksamhetsplan - 2008 Jobbcentrum Organisation Jobbcentrum ingår i Socialnämndens Arbetsmarknadsenhet. Arbetsmarknadsenheten hör till

Läs mer

Målmatris SMARTA mål

Målmatris SMARTA mål Mötesplats Medlemsråd Ska genomföras tillsammans med övriga förbund i Östergötland (vår = årsredovisning, höst = verksamhetsplan och budget) 2 st Enligt förbundsordning Styrelsen Styrelsen har ansvar för

Läs mer

Leva Livet. Lägesrapport Projekt Leva Livet jan-juni 2013. Projektets förutsättningar för deltagaren Beskrivning av målgrupp:

Leva Livet. Lägesrapport Projekt Leva Livet jan-juni 2013. Projektets förutsättningar för deltagaren Beskrivning av målgrupp: Leva Livet Lägesrapport Projekt Leva Livet jan-juni 2013 Projektets förutsättningar för deltagaren Beskrivning av målgrupp: Målgruppen kännetecknas av att ungdomarna är aktuella på minst en samverkansmyndighet.

Läs mer

Kvartalsrapport Januari-Mars 2015 Samordningsförbundet Göteborg Centrum

Kvartalsrapport Januari-Mars 2015 Samordningsförbundet Göteborg Centrum Tjänsteutlåtande 2015-04-23 Diarienummer:0008/15 Förbundschef: Veronica Strömsten tel:031 366 46 57 Postadress: Kvartalsrapport Januari-Mars 2015 Samordningsförbundet Göteborg Centrum 1. Inledning Samordningsförbundet

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN, MÅL OCH BUDGET 2017

VERKSAMHETSPLAN, MÅL OCH BUDGET 2017 Dnr: SF16/36 VERKSAMHETSPLAN, MÅL OCH BUDGET 2017 Samordningsförbundet för rehabilitering i Södertälje DEN 18 NOVEMBER 2016 Innehållsförteckning 1.0 VERKSAMHETSPLAN 2017... 2 2.0 VISION... 2 3.0 ÖVERGRIPANDE

Läs mer

TERTIALRAPPORT Sid Delårsbokslut 2 Resultaträkning 3 Balansräkning 3 Noter 4

TERTIALRAPPORT Sid Delårsbokslut 2 Resultaträkning 3 Balansräkning 3 Noter 4 TERTIALRAPPORT 2 Sid Delårsbokslut 2 Resultaträkning 3 Balansräkning 3 Noter 4 1 Delårsrapport per 31 augusti Nyckeltal mnkr 31 aug 31 aug 2017 Prognos Budget Avvikelse prognosbudget Verksamhetens externa

Läs mer

Dnr 6438/2008 1(7) Till samtliga kommuner och landsting

Dnr 6438/2008 1(7) Till samtliga kommuner och landsting 2008-09-01 Dnr 6438/2008 1(7) Till samtliga kommuner och landsting Inbjudan till kommuner och landsting att ansöka om bidrag för att förstärka kompetensen bland personal som i sitt arbete kommer i kontakt

Läs mer

Verksamhetsplan med budget för 2008 Samordningsförbundet Norra Bohuslän

Verksamhetsplan med budget för 2008 Samordningsförbundet Norra Bohuslän Samordningsförbundet Norra Bohuslän Ansvarig tjänsteman Gudrun Emilsdottir Verksamhetsplan med budget för 2008 Samordningsförbundet Norra Bohuslän Samverkan är ett arbetssätt, men också ett synsätt, med

Läs mer

Verksamhetsinriktning

Verksamhetsinriktning Verksamhetsinriktning 1. En fortsatt utveckling av Integrerad VästeråsSamverkan Samordningsteam Västerås är en plattform, en stadigvarande verksamhet, som drivs av myndigheterna gemensamt och som ständigt

Läs mer

V I V A ANSÖKAN AVSEENDE UTVECKLING AV SAMVERKANSMODELLEN VINKA IN ATT ÄVEN OMFATTA VUXNA PERIODEN JULI DECEMBER 2019

V I V A ANSÖKAN AVSEENDE UTVECKLING AV SAMVERKANSMODELLEN VINKA IN ATT ÄVEN OMFATTA VUXNA PERIODEN JULI DECEMBER 2019 V I V A ANSÖKAN AVSEENDE UTVECKLING AV SAMVERKANSMODELLEN VINKA IN ATT ÄVEN OMFATTA VUXNA PERIODEN JULI DECEMBER 2019 LSG Västra Sörmland Mars 2019 1. Bakgrund Under arbetet i Vinka IN (som delvis finansieras

Läs mer

Arbetslivsinriktad rehabilitering i samverkan

Arbetslivsinriktad rehabilitering i samverkan Arbetslivsinriktad rehabilitering i samverkan Att plötsligt förlora jobbet, gå igenom en skilsmässa eller drabbas av någon annan kris kan få vem som helst att helt tappa fotfästet. Hamnar man utanför arbetsmarknaden

Läs mer

Samordningsförbundet

Samordningsförbundet Samordningsförbundet Stegen En samordnande arbetslivsinriktad rehabiliteringsinsats för kvinnor och män vilka, p.g.a. psykisk, fysisk o/e social ohälsa, har behov av samordning mellan minst 2 av Samspelets

Läs mer

Försteg: efterfrågan, erfarenheter och utvecklingsbehov

Försteg: efterfrågan, erfarenheter och utvecklingsbehov 2017-04-21 Försteg: efterfrågan, erfarenheter och utvecklingsbehov Christian Ståhl Isa Gustavsson Elin Karlsson LINKÖPINGS UNIVERSITET AVDELNINGEN FÖR SAMHÄLLSMEDICIN REHABILITERING OCH ARBETSLIV AVDELNINGEN

Läs mer

Case Management. En arbetslivsinriktad insats. Information till handläggare Intresseanmälan. Arbetsmarknadsförvaltningen Jobbtorg Stockholm

Case Management. En arbetslivsinriktad insats. Information till handläggare Intresseanmälan. Arbetsmarknadsförvaltningen Jobbtorg Stockholm Case Management En arbetslivsinriktad insats Information till handläggare Intresseanmälan Arbetsmarknadsförvaltningen Jobbtorg Stockholm Case Management metod En case manager arbetar på uppdrag från individen

Läs mer

Vi hjälps åt till arbete och självständigt liv

Vi hjälps åt till arbete och självständigt liv VISION Vi hjälps åt till arbete och självständigt liv. Vi hjälps åt till arbete och självständigt liv Foto scandinav bildbyrå Pexels och Unplash Mellanrummet MÅL Vi hjälps åt till arbete och Källa: Västra

Läs mer

Datum. Ersättare Carl-Inge Westberg (S), Köpings kommun Inga-Lill Frössman (V), Lanstinget Västmanland

Datum. Ersättare Carl-Inge Westberg (S), Köpings kommun Inga-Lill Frössman (V), Lanstinget Västmanland Plats och tid Folkbildaren, Forum, Köping kl. 13.00 16.15 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) ande Andreas Trygg (V), Köpings kommun, ordförande 29-34 Kerstin Rosenkvist (S), Arboga kommun Marie Norin Junttila

Läs mer

Lisa Yngvesson Förskolechef. Prästakullens förskola.

Lisa Yngvesson Förskolechef. Prästakullens förskola. 1(10) Ansökningsformulär - Utvecklingsmedel för social hållbarhet Denna ansökan ska skickas med e-post i wordformat till sophia.croona@regionhalland.se eller skickas i original i pappersformat till: Varbergsnämnden

Läs mer

Verksamhetsplan och budget 2014

Verksamhetsplan och budget 2014 Verksamhetsplan och budget 2014 Om Lunds samordningsförbund Lunds Samordningsförbund startade sin verksamhet i juni 2009 och är en fristående juridisk person. Medlemmar i Lunds Samordningsförbund är Försäkringskassan,

Läs mer

CREA. Crea (Coachning-Rehabiitering-Engagemang-Arbete)

CREA. Crea (Coachning-Rehabiitering-Engagemang-Arbete) CREA Crea (Coachning-Rehabiitering-Engagemang-Arbete) Bakgrund/problemformulering Under rådande omständigheter med en krympande arbetsmarknad och ändrade regler inom bl.a. sjukförsäkringen kommer antalet

Läs mer

Verksamhetsplan och budget 2018

Verksamhetsplan och budget 2018 Verksamhetsplan och budget 2018 Beslutad av styrelsen 2017-xx-xx Dnr XX Sida 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 2017-09-22-1:a utkast till BILAGOR TILL VERKSAMHETSPLANEN 1. Beskrivning av verksamhet Sida 2 Samordningsförbundet

Läs mer

Projektplan för Futuro i Kristinehamn och Grums.

Projektplan för Futuro i Kristinehamn och Grums. Samordningsförbundet Utskriftsdatum Sid(or) 2009-08-23 1(8) Projektplan Meta Fredriksson-Monfelt Ansvarig tjänsteman 054-29 72 47, 070-690 90 83 meta.fredriksson-monfelt@karlstad.se Projektplan för Futuro

Läs mer

SAMS Umeå. Projektförslag. Initiativtagare till projektförslaget: Försäkringskassan Arbetsförmedlingen Umeå kommun: Socialtjänsten

SAMS Umeå. Projektförslag. Initiativtagare till projektförslaget: Försäkringskassan Arbetsförmedlingen Umeå kommun: Socialtjänsten SAMS Umeå Projektförslag Initiativtagare till projektförslaget: Försäkringskassan Arbetsförmedlingen Umeå kommun: Socialtjänsten 1. BAKGRUND Gruppen som saknar sjukpenninggrundad inkomst (SG1) har historiskt

Läs mer

Ansökan till främjande av kvinnors företagande Södermanlands län 2011-2012

Ansökan till främjande av kvinnors företagande Södermanlands län 2011-2012 Ansökan till främjande av kvinnors företagande Södermanlands län 2011-2012 Steg (se utlysningen) 1. Allmänna uppgifter Projektets namn: Projektperiod (ÅÅÅÅ-MM-DD ÅÅÅÅ-MM-DD) : - Sökt belopp: Projektets

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2015 med budget 2015-2017

VERKSAMHETSPLAN 2015 med budget 2015-2017 VERKSAMHETSPLAN 2015 med budget 2015-2017 för Samordningsförbundet Södra Vätterbygden (dnr 2014:11 / 1) Vår gemensamma vision: LIVSKVALITET OCH EGENFÖRSÖRJNING FÖR ALLA! 1 1. Inledning Samordningsförbund

Läs mer

Kartläggning. Lena Strindlund, verksamhetsdoktorand

Kartläggning. Lena Strindlund, verksamhetsdoktorand Kartläggning, verksamhetsdoktorand Institutionen för Medicin och Hälsa, Linköpings universitet Samordningsförbundet Centrala Östergötland Samordningsförbundet i Centrala Östergötland ARBETSSÖKANDE Som

Läs mer

Verksamhetsplan och budget 2018

Verksamhetsplan och budget 2018 Verksamhetsplan och budget 2018 Beslutad av styrelsen 2017-11-24 Dnr SCÖ 43-2017 Sida 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Bakgrund 3 Övergripande mål 4 Finansiella mål 4 Finansiering/Medlemsavgift 4 SCÖ:s värdegrund

Läs mer

Samordningsförbundet. rbundet

Samordningsförbundet. rbundet Samordningsförbundet rbundet SAMSPELET s Futuro Ett samarbetsprojekt i Samordningsförbundet Samspelet Utifrån ett prioriterat område som behöver förstärkas så att fler har möjlighet att få fotfäste på

Läs mer

Förslag till samordningsförbundet RAR avseende genomförande av projekt TUNA-Strängnäs

Förslag till samordningsförbundet RAR avseende genomförande av projekt TUNA-Strängnäs Förslag till samordningsförbundet RAR avseende genomförande av projekt TUNA-Strängnäs Bakgrund TUNA i Eskilstuna startade som ett projekt inom arbetsförberedande rehabilitering för personer med dokumenterad

Läs mer

ÖSTERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING

ÖSTERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING ÖSTERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING ANSÖKAN OM FÖRENINGSBIDRAG SENAST UPPDATERAD 2012-10-30 SID 1 (5) Till Östermalms stadsdelsnämnd Registrator Box 24156 104 51 Stockholm Undertecknad organisation ansöker

Läs mer

1. Kontaktperson för arbetet med jämställdhetsintegrering Namn Telefon E-postadress Mobilnummer

1. Kontaktperson för arbetet med jämställdhetsintegrering Namn Telefon E-postadress Mobilnummer Mall inklusive anvisningar 1. Kontaktperson för arbetet med jämställdhetsintegrering Namn Telefon E-postadress Mobilnummer 2. Godkännande Undertecknad av GD, datum Namnförtydligande 3. Bakgrund och nulägesbeskrivning

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN OCH BUDGET 2011

VERKSAMHETSPLAN OCH BUDGET 2011 VERKSAMHETSPLAN OCH BUDGET 2011 Beslutad vid styrelsemöte den 24 november 2010 Samordningsförbundet Trollhättan, Lilla Edet och Grästorp 461 83 Trollhättan Organisationsnummer: 222 000-1719 Verksamhetsplan

Läs mer

NNS indikatorer Enkätundersökning 1 november oktober 2018

NNS indikatorer Enkätundersökning 1 november oktober 2018 Bilaga 1. Uppföljning av förbundets verksamhet, NNS indikatorer NNS indikatorer Enkätundersökning 1 november 2017-31 oktober 2018 Samordningsförbundet Centrala Östergötland Linda Andersson 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Läs mer

Projektansökan till Gotlands samordningsförbund, Finsam

Projektansökan till Gotlands samordningsförbund, Finsam Datum: 2016-02-24 Version nr: 1 Projektansökan till Gotlands samordningsförbund, Finsam Blankett för ansökan om medel för utveckling av rehabilitering i samverkan från Gotlands samordningsförbund. Beskriv

Läs mer