Beskrivning av Samordningsförbundet Centrala Östergötlands (SCÖ) verksamhetsdelar

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Beskrivning av Samordningsförbundet Centrala Östergötlands (SCÖ) verksamhetsdelar"

Transkript

1 Beskrivning av Samordningsförbundet Centrala Östergötlands (SCÖ) verksamhetsdelar Mötesplatser Medlemsrådet (gemensamt med övriga förbund) Medlemsrådet träffas två gånger per år och är gemensamt för de tre förbunden i Östergötland sedan Samråd ska ske med medlemsrådet rörande kommande års verksamhetsplan och budget samt årsredovisning. Styrelsen Styrelsen består av sex ordinarie ledamöter samt lika många ersättare. Kommun och Region Östergötland representeras av förtroendevalda medan Försäkringskassa och Arbetsförmedlingen representeras av tjänstemän. Styrelsen är förbundets högsta beslutande organ och arbetar enligt förbundsordningen. Beredningsgrupp Gruppen består av operativa chefer från de sex förbundsmedlemmarna och träffas en gång i månaden med uppehåll under sommaren. Syftet är att ge varandra större insyn i respektive myndighets dagliga arbete, bereda inkomna projektidéer inför styrelsebeslut samt följa och bidra till kontinuerlig utveckling av förbundets befintliga projekt. Lokal samverkansgrupp Grupper i Åtvidaberg respektive Kinda kommun bestående av handläggare och operativa chefer från förbundsmedlemmarna. Syfte och mål är att skapa ökad samsyn och därmed större möjlighet till samarbete mellan förbundsmedlemmarna. Detta sker genom gemensamma utbildningar/temadagar samt kontinuerliga möten, till stöd för ortens bedömmarteam. Chefsgrupp (Tillsammans är vi starkare) 2012 startade SCÖ en insats med namnet Tillsammans är vi starkare. Detta i syfte att tydliggöra hur förbundets parter skulle kunna samverka och utveckla metoder för samarbete över myndighetsgränserna när så behövs. Ett antal olika aktiviteter genomfördes och den årliga Välfärdsmässan, Insatskatalogen, gemensamma seminarieserier och frukostmöten där personal från parterna möts och lär känna varandra, är några initiativ som permanentats som ordinarie inslag i den service som förbundet erbjuder parterna. Den styrgrupp som bildades i samband med insatsen har på eget initiativ fortsatt att träffas under namnet "Tillsammans är vi starkare". Syftet är att vara ett forum för information. Här ges tid till att delge varandra vad som är aktuellt inom respektive myndighet och förbund. Här kan också förbundet att förankra intressanta initiativ. Föreningen Nationella nätverket för samordningsförbund (NNS) NNS är en medlemsorganisation för samordningsförbund. Utöver att vara språkrör är NNS:s roll att stödja samordningsförbunden i deras utvecklingsarbete, vara ett forum för dialog, erfarenhetsutbyte, kunskapsspridning och gemensamt lärande.

2 NNS vill också ge en samlad bild av samordningsförbundens verksamhet, resultat och betydelse i det svenska samhället. NNS är en medlemsorganisation. För närvarande är 71 samordningsförbund medlemmar i NNS, varav SCÖ är en av dem. Nationell Finsamkonferens Nationella Rådet arrangerar tillsammans med ett eller flera samordningsförbund en nationell konferens för finansiell samordning års konferens kommer att ske i Göteborg den april. Programmet till konferensen är ej färdigställt i skrivande stund. Välfärdsmässan, kunskapsdialog, seminarium och konferenser Genom dessa aktiviteter syftar förbundet till att vara en arena för gränsöverskridande möten, för att verka för samverkan och samarbete. Förbundet vill bidra till att skapa en ökad samsyn och förståelse för förbundsmedlemmarnas olika uppdrag. Intentionen är på så vis att få till stånd en ständigt pågående dialog om vilka frågor som bör prioriteras samt fånga upp goda idéer till utveckling och inspiration för handläggare och övrig personal hos förbundsmedlemmarna. Välfärdsmässan riktar sig initialt till personal hos förbundets medlemmar men fr.o.m även till allmänheten. Övriga aktiviteter riktar sig till personal hos medlemmarna. Målet med aktiviteterna är att skapa kontakter, utbyta idéer och erfarenheter, samt att få överblick och ökad kunskap om utbudet av verksamheter, projekt/insatser som finns för förbundets målgrupper. Inspirationsdagar Inspirationsdagar för projektledare och annan personal i de tre samordningsförbunden i Östergötland genomförs årligen. Dagarna kan bl.a. innefatta föreläsningar eller utbildning av externa aktörer, dialog med förbundscheferna samt aktiviteter för att förstå och känna till varandras verksamheter, arbetssätt och insatser. Nätverk, nationellt och lokalt Nationella Rådet för samordningsförbund bjuder utöver Finsamkonferensen årligen in till förbundschefsdagar. Syfte med förbundschefsdagarna är att inspirera och ge möjlighet till dialog med andra förbundschefer. Nätverk Östergötland: Förbundscheferna i Östergötland träffas regelbundet för att samverka i regionen kring individinriktade- och strukturövergripande insatser. Tillsammans genomförs gemensamma utbildningsinsatser för hela området och tillsammans möter förbundscheferna medlemmarna i gemensamma medlemsråd. Östra Mellansverige: Nätverk för förbundschefer och processtödjare. Syfte och mål är att utbyta erfarenheter, gemensamt lärande och i vissa fall starta gemensamma projekt. Sociala medier Facebook Förbundet har sedan våren 2017 en facebooksida i syfte att synliggöra förbundets verksamhet och ge möjlighet till direktdialog.

3 Forskning och utveckling NNS Indikatorer NNS har utvecklat ett enkätverktyg vars avsikt är att följa framsteg inom, samt effekterna av finansiell samordning. SCÖ:s statistik- och utvärderingsansvarig sitter med i arbetsgruppen för NNS Indikatorerna. För mer information om verktyget, se Uppföljning och utvärdering. Vägen till arbetsgivarna Tillsammans med övriga förbund i Östergötland planeras en försöksverksamhet i syfte att utvärdera studien och modellen Vägen till arbetsgivarna. Förstegsstudie Utifrån den studie om efterfrågan, erfarenheter och utvecklingsbehov av försteg som genomfördes 2017 arbetar förbundet och dess parter för att utveckla förstegsverksamhet under Utvärdering av Jobbslussen Jobbslussen är ett projekt framtaget av Linköpings kommun och Arbetsförmedlingen. Utvärderingen av Jobbslussen har som huvudsakligt syfte att följa projektet, avseende processer och resultat på individ- och arbetsplatsnivå, och bygger på en kombinerad kvalitativ och kvantitativ metodansats. Tyngdpunkten i utvärderingen ligger på arbetsgivarkoordinatorrollen, vilket är en ny typ av funktion som i kombination med individinsatser kan förväntas leda till ett mera ändamålsenligt stöd till arbetsgivare i att anställa de aktuella målgrupperna. Utvärderingen, som genomförs på uppdrag av Linköpings kommun, Arbetsmarknad och integration, pågår från augusti december SCÖ:s verksamhetsdoktorand finansieras med 20 % via Linköpings kommun, och arbetar med datainsamling, analys och rapportskrivande. Christian Ståhl, docent på Institutionen för medicin och hälsa vid Linköpings Universitet, medverkar via befintliga forskningsmedel, och bistår med handledning i analys och rapportskrivande. HELIX HELIX arbetar utifrån ett partnerskap mellan de fem sektorerna; universitet, industri, offentlig sektor, civilsamhället och arbetsmarknadsorganisationer. Totalt ingår 24 parter i olika samverkansprojektet där SCÖ är en av dem. Helix är ett femårigt program med fokus på hållbar utveckling i organisationer. Den röda tråden i forskningen är att utveckla kunskap om hur goda arbetsvillkor i termer av lärande, hälsa och jämställdhet kan kombineras med effektivitet och innovationsförmåga. Nationella nätverket för samverkansforskning (NNFS) Genom samarbetet med Linköpings universitet ingår förbundet sedan 2016 i NNFS i syfte att bredda sin omvärldsbevakning och öka chanserna till kunskapsspridning kring de egna insatserna. Arbetsgruppen för behovsanalys Tillsammans med övriga förbund i Östergötland och FoU-enheten på Linköpings kommun har det bildats en arbetsgrupp kring Hur ska vi utföra behovsanalyser och omvärldsbevakningar?.

4 Verksamhet och service Drivbänk - trädgård Syfte: att öka deltagarens möjligheter att nå anställning alternativt söka vidare studier, arbetsmarknads- och näringslivsutveckling, studie- och yrkesförberedelse, landsbygdsutveckling och integration samt rehabilitering. Typ av insats: praktisk odling i visningsträdgård, teoretiska studier samt studiebesök och praktik vid företag inom grön näring. Deltagare kan rekryteras från förbundsmedlemmarnas organisationer. Behovsgrupp/er: Insatsen vänder sig till arbetssökande som har intresse för odling och eventuellt har en bakgrund inom grön näring. Mål: 30 årsplatser, att skapa förutsättningar två tredjedelar av deltagarna går vidare till studier eller någon form av anställning. Drivbänk Café Syfte: Projektet syftar till att komplettera Drivbänk med ännu en modul där inriktningen är café i samarbete med Friskis & Svettis och därmed utöka insatsen med ytterligare 20 platser. Modulen byggs upp på liknande sätt som Drivbänk där aktivitet/arbetsträning, praktik och företagskontakter, studieförberedande inslag inom café, restaurang och service samt personlighetsutveckling ingår. Typ av insats: Praktiskt arbete varvas med teori. Syftet är även att bredda nätverket för alla inom Drivbänk och därmed stärka möjligheterna att hitta individuella lösningar för att komma vidare till självständighet. Man vill tillgodose parternas olika behov av platser till såväl arbetsträning, bedömningar, sysselsättning och aktiviteter i syfte att stärka individerna att komma närmare självständighet. Behovsgrupp/er: Insatsen vänder sig till arbetssökande som har intresse för odling och eventuellt har en bakgrund inom grön näring. Mål: Övergripande kvalitativa mål är -att komplettera Drivbänk med caféverksamhet med 20 platser. -att på sikt få Café Växthuset att bli en självförsörjande enhet med syfte att inkludera medborgare på arbetsmarknaden. -att caféet får vara en plats som verkar för integration och möten som gagnar Linköping som sammanhållen stad. Övergripande kvantitativt mål är -att tillhandahålla 20 platser per år i cafémiljö, enligt samma modell som Drivbänk. -att minst två tredjedelar av deltagarna går vidare till studier alternativt någon form av sysselsättning. Samma koll Syfte: Att förebygga utanförskap, öka kompetensen hos personalgruppen i de olika verksamheter som möter målgruppen samt arbeta fram en samverkansmodell med barnet i fokus. Typ av insats: metodutveckling, samverkansmodell kring målgruppen. Målgrupp: Elever i årkurs 4-9 som löper risk för framtida utanförskap. Mål: Att arbeta fram en samverkansmodell - utökad SIP. Att minska utanförskap. Att öka kunskapen samt öka kvalitén i arbetet inom respektive verksamhets organisation och uppdrag Skolverket och Linköpings universitet genomför följeforskning på insatsen Samma koll.

5 Insatskatalogen Syfte: Insatskatalogen är ett sökinstrument vars syfte är att effektivisera och rationalisera sökandet efter rätt insatser till rätt person. Typ av insats: Service till förbundsmedlemmarna (strukturpåverkande insats). Målgrupp: Katalogen kan användas som ett vardagsverktyg av medarbetare på såväl kommun, arbetsförmedling som försäkringskassa och region/landsting. Katalogen är öppen för allmänheten och kan även användas av privatpersoner själva. Katalogen innefattar olika insatser och verksamheter som drivs av såväl kommuner, region/landsting, arbetsförmedling som kompletterande/externa aktörer och projekt finansierade av samordningsförbunden i Östergötland. Gemensamt för alla, som riktar sig till olika målgrupper och åldrar, är att de drivs av aktörer inom välfärden som arbetar med människor som står långt ifrån arbetsmarknaden. Ytterligare 6 samordningsförbund i landet har anslutit sig till att medverka i Insatskatalogen och avtal har upprättats med dem. Arbetet bedrivs på kansliet av en redaktion. ESF-team De tre samordningsförbunden i Östergötland har tagit beslut om att inrätta ett ESF-team. Teamet ska arbeta mot de tre förbunden i Östergötland och deras parter. Teamet ska vara blivande och godkända ESF-projekt i Östergötland behjälplig i deras ansöknings- och genomförandeprocess. Därutöver ska förbundens kompetens i ESF-frågor öka samt vara en aktiv part i de forum som hanterar ESF-frågor i Östergötland samt i vår omvärld. ESF-teamet ska ha sin arbetsplats på Samordningsförbundet Centrala Östergötland. Tryckeriet Som en service till insatserna och parterna finns ett mindre tryckeri på kansliet. Administration via kansliet Stöd ges till de verksamheter och projekt som finansieras av förbundet. Detta består bl.a. av ekonomiservice och annan administration, uppföljning och utvärdering av projekt och insatser (se nedan), bokningssystem m.m. Annan service som redan nämnts ovan är bl.a. tryckeri, Välfärdsmässan och Insatskatalogen. Uppföljning och utvärdering SUS SUS står för Sektorsövergripande system för uppföljning av samverkan och finansiell samordning inom rehabiliteringsområdet. SUS är ett nationellt webbaserat system som gör det möjligt för huvudmännen att följa upp resultatet av bland annat samordningsförbundens insatser. Försäkringskassan är systemägare men ansvaret för SUS är myndighetsgemensamt. Varje insats som finansieras av SCÖ skall rapporteras i SUS. Det åligger den som beviljats medel att i samråd med kansliets uppföljningsansvarige upprätta rutiner för detta. NNS Indikatorer Som tidigare nämnt under Forskning och Utveckling är SCÖ delaktiga i utvecklandet av NNS Indikatorer via medverkan i projektets arbetsgrupp.

6 Indikatorenkäterna har utvecklats för att samordningsförbunden ska få ett verktyg att bedöma kvaliteten i de finansierade verksamheterna över tid. Den möjliggör även jämförelser mellan samverkansmetoder och ge förbund och ingående parter ett stöd att förbättra samordningen av arbetslivsrehabiliterande insatser. Dessutom ger enkäterna möjlighet att aggregera data nationellt. Goda exempel, av viss metodik och erfarenheter kring arbetssätt, kan därmed spridas mellan förbund och stödja den fortsatta utvecklingen. Enkäten är framtagen och kvalitetssäkrad av Nationella Nätverket för samordningsförbund i samarbete med Örebro Universitet. SCÖ har tecknat avtal med NNS som ska erbjuda användaren tillgång till aggregerad och jämförbar data mellan olika samordningsförbund, användarstöd, analysarbete och -stöd, support och utbildning i hantering av verktyget.

Beskrivning av Samordningsförbundet Centrala Östergötlands (SCÖ) verksamhetsdelar

Beskrivning av Samordningsförbundet Centrala Östergötlands (SCÖ) verksamhetsdelar Beskrivning av Samordningsförbundet Centrala Östergötlands (SCÖ) verksamhetsdelar Mötesplatser Medlemsrådet (gemensamt med övriga förbund) Medlemsrådet träffas två gånger per år och är gemensamt för de

Läs mer

Beskrivning av Samordningsförbundet Centrala Östergötlands (SCÖ) verksamhetsdelar

Beskrivning av Samordningsförbundet Centrala Östergötlands (SCÖ) verksamhetsdelar Beskrivning av Samordningsförbundet Centrala Östergötlands (SCÖ) verksamhetsdelar Mötesplatser Medlemsrådet Medlemsrådet träffas två gånger per år och är gemensamt för de tre förbunden i Östergötland sedan

Läs mer

Beskrivning av Samordningsförbundet Centrala Östergötlands (SCÖ) verksamhetsdelar

Beskrivning av Samordningsförbundet Centrala Östergötlands (SCÖ) verksamhetsdelar Beskrivning av Samordningsförbundet Centrala Östergötlands (SCÖ) verksamhetsdelar Mötesplatser Medlemsrådet Medlemsrådet träffas två gånger per år och är gemensamt för de tre förbunden i Östergötland sedan

Läs mer

Målmatris SMARTA mål

Målmatris SMARTA mål Mötesplats Medlemsråd Ska genomföras tillsammans med övriga förbund i Östergötland (vår = årsredovisning, höst = verksamhetsplan och budget) 2 st Enligt förbundsordning Styrelsen Styrelsen har ansvar för

Läs mer

Verksamhetsplan och budget 2018

Verksamhetsplan och budget 2018 Verksamhetsplan och budget 2018 Beslutad av styrelsen 2017-xx-xx Dnr XX Sida 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 2017-09-22-1:a utkast till BILAGOR TILL VERKSAMHETSPLANEN 1. Beskrivning av verksamhet Sida 2 Samordningsförbundet

Läs mer

Målmatris SMARTA mål

Målmatris SMARTA mål Mötesplats Medlemsråd Ska genomföras tillsammans med övriga förbund i Östergötland (vår = årsredovisning, höst = verksamhetsplan och budget) 2 st Enligt förbundsordning Styrelsen Styrelsen har ansvar för

Läs mer

Målmatris SMARTA mål

Målmatris SMARTA mål Mötesplats Medlemsråd Ska genomföras tillsammans med övriga förbund i Östergötland (vår = årsredovisning, höst = verksamhetsplan och budget) 2 st Enligt förbundsordning Styrelsen Styrelsen har ansvar för

Läs mer

Verksamhetsplan och budget 2018

Verksamhetsplan och budget 2018 Verksamhetsplan och budget 2018 Beslutad av styrelsen 2017-11-24 Dnr SCÖ 43-2017 Sida 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Bakgrund 3 Övergripande mål 4 Finansiella mål 4 Finansiering/Medlemsavgift 4 SCÖ:s värdegrund

Läs mer

Målmatris SMARTA mål

Målmatris SMARTA mål Mötesplats Medlemsråd Ska genomföras tillsammans med övriga förbund i Östergötland (vår = årsredovisning, höst = verksamhetsplan och budget) 2 st. Enligt förbundsordning Ja 2018 Ja 2 st. Styrelsen Styrelsen

Läs mer

Verksamhetsplan och budget

Verksamhetsplan och budget Verksamhetsplan och budget 2019 Uppdaterat 2018-09-25 Beslutad av styrelsen 2018- Dnr SCÖ Sida 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Bakgrund 3 Övergripande mål 4 Finansiella mål 4 Finansiering/Medlemsavgift 4 SCÖ:s

Läs mer

Drivbänk kontor Tilläggsansökan till projekt Drivbänk

Drivbänk kontor Tilläggsansökan till projekt Drivbänk Ansökan skickas med e-post till mattias.bergstrom@linkoping.se alternativt i pappersformat till: Samordningsförbundet Centrala Östergötland Platensgatan 5A 582 20 Linköping Avsändare Projektets namn Ägare

Läs mer

Verksamhetsplan 2017 Samordningsförbund Gävleborg

Verksamhetsplan 2017 Samordningsförbund Gävleborg Verksamhetsplan 2017 Samordningsförbund Gävleborg Bollnäs kommun Gävle kommun Hofors kommun Hudiksvalls kommun Ljusdals kommun Nordanstigs kommun Ockelbo kommun Ovanåkers kommun Sandvikens kommun Söderhamns

Läs mer

Verksamhetsplan 2016 Samordningsförbund Gävleborg

Verksamhetsplan 2016 Samordningsförbund Gävleborg Verksamhetsplan 2016 Samordningsförbund Gävleborg Bollnäs kommun Gävle kommun Hofors kommun Hudiksvalls kommun Ljusdals kommun Nordanstigs kommun Ockelbo kommun Ovanåkers kommun Sandvikens kommun Söderhamns

Läs mer

Arbetsterapeut inom projekt Drivbänk Tilläggsansökan till projekt Drivbänk

Arbetsterapeut inom projekt Drivbänk Tilläggsansökan till projekt Drivbänk Sammanställt av kansliet 2016-10-03 Ansökan skickas med e-post till mattias.bergstrom@linkoping.se alternativt i pappersformat till: Samordningsförbundet Centrala Östergötland Platensgatan 5A 582 20 Linköping

Läs mer

Verksamhetsplan 2015 Samordningsförbund Gävleborg

Verksamhetsplan 2015 Samordningsförbund Gävleborg Verksamhetsplan 2015 Samordningsförbund Gävleborg Bollnäs kommun Gävle kommun Hofors kommun Hudiksvalls kommun Ljusdals kommun Nordanstigs kommun Ockelbo kommun Ovanåkers kommun Sandvikens kommun Söderhamns

Läs mer

Café Växthuset Projektansökan

Café Växthuset Projektansökan Ansökan skickas med e-post till mattias.bergstrom@linkoping.se alternativt i pappersformat till: Samordningsförbundet Centrala Östergötland Platensgatan 5A 582 20 Linköping Avsändare Projektets namn Ägare

Läs mer

Välkomna. - informationsmöte Samordningsbron

Välkomna. - informationsmöte Samordningsbron Välkomna - informationsmöte Samordningsbron I samarbete med Linköpings kommun Samordningsförbundet Östra Östergötland Östsvenska Handelskammaren Kårservice Ryds Herrgård Sankt Kors fastigheter Samordningsbron

Läs mer

Verksamhetsplan 2011

Verksamhetsplan 2011 1 Verksamhetsplan 2011 LSG Lokala samarbetsgruppen i Lycksele Innehållsförteckning s.2 1. Inledning s.3 2. Lokala samarbetsgruppen i Lycksele s.4 3. Lokala samarbetsgruppens uppdrag s.5 4. Lokala samarbetsgruppens

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2007 SAMORDNINGSFÖRBUNDET VÄNERSBORG/MELLERUD

VERKSAMHETSPLAN 2007 SAMORDNINGSFÖRBUNDET VÄNERSBORG/MELLERUD VERKSAMHETSPLAN 2007 SAMORDNINGSFÖRBUNDET VÄNERSBORG/MELLERUD Antagen av samordningsförbundet Vänersborg/Mellerud Datum : 20070111 1 INLEDNING Samordningsförbundet Vänersborg/Mellerud bildades den 1 mars

Läs mer

Välkomna. - Samordningsbron

Välkomna. - Samordningsbron Välkomna - Samordningsbron I samarbete med Linköpings kommun Samordningsförbundet Östra Östergötland Östsvenska Handelskammaren Kårservice Ryds Herrgård Sankt Kors fastigheter Tre fundament - Salutogent

Läs mer

Caféhandledare inom projekt Drivbänk Tilläggsansökan till projekt Drivbänk

Caféhandledare inom projekt Drivbänk Tilläggsansökan till projekt Drivbänk Sammanställt av kansliet 2016-10-03 Ansökan skickas med e-post till mattias.bergstrom@linkoping.se alternativt i pappersformat till: Samordningsförbundet Centrala Östergötland Platensgatan 5A 582 20 Linköping

Läs mer

Verksamhetsplan och budget 2017 Samordningsförbund Ånge

Verksamhetsplan och budget 2017 Samordningsförbund Ånge Verksamhetsplan och budget 2017 Samordningsförbund Ånge SAMORDNINGSFÖRBUNDET ÅNGE Beslutat av förbundsstyrelsen 2016-11-25 Innehållsförteckning Inledning... 3 Syfte... 3 Uppgifter... 3 Organisation...

Läs mer

Verksamhetsplan och budget. Samordningsförbundet Finsam i Helsingborg

Verksamhetsplan och budget. Samordningsförbundet Finsam i Helsingborg Verksamhetsplan och budget Samordningsförbundet Finsam i Helsingborg 16 1. Samordningsförbundets ändamål och uppgifter. Förbundets ändamål anges i förbundsordningen 4. Förbundets ändamål är att inom Helsingborgs

Läs mer

Roller och ansvar inom Samordningsförbundet Stockholms stad

Roller och ansvar inom Samordningsförbundet Stockholms stad Dnr: Finsam 2016/25 Roller och ansvar inom Samordningsförbundet Stockholms stad Det är viktigt att samordningsförbundets organisation och roll- och ansvarsfördelning upplevs som tydlig, enkel, kostnadseffektiv

Läs mer

Verksamhetsplan Övergripande planering

Verksamhetsplan Övergripande planering Sydöstra Skånes Samordningsförbund bildades 2009. Medlemmar: Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Region Skåne, och de fyra kommunerna Simrishamn, Sjöbo, Tomelilla och Ystad. Verksamhetsplan 2019 Samordningsförbundets

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN, MÅL OCH BUDGET 2017

VERKSAMHETSPLAN, MÅL OCH BUDGET 2017 Dnr: SF16/36 VERKSAMHETSPLAN, MÅL OCH BUDGET 2017 Samordningsförbundet för rehabilitering i Södertälje DEN 18 NOVEMBER 2016 Innehållsförteckning 1.0 VERKSAMHETSPLAN 2017... 2 2.0 VISION... 2 3.0 ÖVERGRIPANDE

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN BUDGET

VERKSAMHETSPLAN BUDGET 1(9) VERKSAMHETSPLAN BUDGET 2018 Innehåll: 1 Inledning 2 Övergripande mål, syfte och centrala begrepp 3 Samordningsförbundets uppgifter 4 Synsätt 5 Inriktning i samverkansarbetet 5.1 Stöd till en förbättrad

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN BUDGET

VERKSAMHETSPLAN BUDGET 1(9) VERKSAMHETSPLAN BUDGET 2019 Innehåll: 1 Inledning 2 Övergripande mål, syfte och centrala begrepp 3 Samordningsförbundets uppgifter 4 Synsätt 5 Inriktning i samverkansarbetet 5.1 Stöd till en förbättrad

Läs mer

CENTRALA ÖSTERGÖTLAND LINKÖPING ÅTVIDABERG KINDA

CENTRALA ÖSTERGÖTLAND LINKÖPING ÅTVIDABERG KINDA CENTRALA ÖSTERGÖTLAND LINKÖPING ÅTVIDABERG KINDA UPPDRAG? Lagen om finansiell samordning (2003:1210) 2 Insatserna inom den finansiella samordningen skall avse individer som är i behov av samordnade rehabiliteringsinsatser

Läs mer

Handlingsplan 2018 Trisam

Handlingsplan 2018 Trisam Handlingsplan 2018 Trisam Angelica Gabrielsson, processledare Trisam 2018-02-02 1. Grundläggande information 1.1 Bakgrund Trisam 1 är en struktur och arbetsmetod att arbeta med rehabilitering i samverkan

Läs mer

Återrapportering Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan

Återrapportering Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan Återrapportering Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan Åtgärder för att förstärka stödet till långtidssjukskrivna, unga med funktionsnedsättning och unga med aktivitetsersättning i samverkan genom samordningsförbund

Läs mer

Årsredovisning och bokslut Kort presentation av året 2018 samt en blick in i den närmaste framtiden för förbundet.

Årsredovisning och bokslut Kort presentation av året 2018 samt en blick in i den närmaste framtiden för förbundet. Medlemsråd 26 april 2019 13.00-15.30 Platensgatan 5a Linköping Kallade: Annika Krutzén, Linköpings kommun Conny Forsberg, Kinda kommun Thomas Lidberg, Åtvidabergs kommun Helena Balthammar, Region Östergötland

Läs mer

Samordningsförbundet Västra Mälardalen

Samordningsförbundet Västra Mälardalen Samordningsförbundet Västra Mälardalen Verksamhetsplan och budget 2016 Samordningsförbundet Västra Mälardalen ska stödja människor i utanförskap till god hälsa och förvärvsarbete och därmed minska klyftorna

Läs mer

Förbund för finansiell samordning (FINSAM) inom rehabiliteringsområdet. Ansökan om medel från Samordningsförbundet Värend

Förbund för finansiell samordning (FINSAM) inom rehabiliteringsområdet. Ansökan om medel från Samordningsförbundet Värend Ansökan om medel från Samordningsförbundet Värend Processnamn: Samsyn och samhandling - kring individer i yrkesför ålder från 16 år och uppåt med svårigheter eller misstanke om neuropsykiatriska funktionsnedsättningar

Läs mer

Välkomna! Insatskatalogens första år nyheter, utveckling och vidare satsningar

Välkomna! Insatskatalogens första år nyheter, utveckling och vidare satsningar Välkomna! Insatskatalogens första år nyheter, utveckling och vidare satsningar Varför och hur? Uppgraderingar i funktionen Utvecklingsplan för 2018 Framtiden! Vad är Insatskatalogen? Insatskatalogen

Läs mer

Beslutad av styrelsen Dnr SCÖ ÅRSREDOVISNING 2017

Beslutad av styrelsen Dnr SCÖ ÅRSREDOVISNING 2017 Beslutad av styrelsen 2018- Dnr SCÖ 2018-3 ÅRSREDOVISNING 2017 Innehållsförteckning sida 1. FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE... 3 1.1 Sammanfattning av verksamhetsåret... 3 1.2 Om förbundet... 5 1.2.1 Organisation...

Läs mer

Samordningsförbunden i Östergötland - Västra, Centrala och Östra. Projektidéer som inte har kommit förbi idéstadiet

Samordningsförbunden i Östergötland - Västra, Centrala och Östra. Projektidéer som inte har kommit förbi idéstadiet ESF-teamet Maria Can, Koordinator Tel: 0724-52 85 73/ E-post: maria.can@linkoping.se Karin Tjärnlund, Projektutvecklare Tel: 0724-52 95 35/ E-post: karin.tjarnlund@linkoping.se Bakgrund Samordningsförbunden

Läs mer

Beredningsgruppen Organisation - Vägen till Samordningsbron - Kommunikation

Beredningsgruppen Organisation - Vägen till Samordningsbron - Kommunikation Beredningsgruppen 190301 - Organisation - Vägen till Samordningsbron - Kommunikation Jag vill Delar kan läggas till eller tas bort utifrån individens behov Praktisk yrkesträning varvat med teori/språkträning

Läs mer

Kvartalsrapport Januari-Mars 2015 Samordningsförbundet Göteborg Centrum

Kvartalsrapport Januari-Mars 2015 Samordningsförbundet Göteborg Centrum Tjänsteutlåtande 2015-04-23 Diarienummer:0008/15 Förbundschef: Veronica Strömsten tel:031 366 46 57 Postadress: Kvartalsrapport Januari-Mars 2015 Samordningsförbundet Göteborg Centrum 1. Inledning Samordningsförbundet

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL nr 23

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL nr 23 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL nr 23 Sida 1 Plats och tid ande Strandvägen 2, Digitaliseringscenter Motala Fredagen den 2 februari kl. 9.00 11.00 Anna Johansson Agneta Niklasson Lars Ekström Annelie Liljedahl Mattias

Läs mer

Ramberättelse Samordningsförbundet Östra Östergötland

Ramberättelse Samordningsförbundet Östra Östergötland Ramberättelse Samordningsförbundet Östra Östergötland Bakgrund Samordningsförbundet Östra Östergötland startade sin verksamhet i januari 2005, då under namnet Norrköpings samordningsförbund. Från start

Läs mer

Uppföljning Mera koll

Uppföljning Mera koll Uppföljning Mera koll 205-207 Samordningsförbundet Centrala Östergötland Linda Andersson Uppföljning maj 205 juni 207 i SUS Datauttag ur SUS 207-06-5 av Linda Andersson BAKGRUND SUS står för Sektorsövergripande

Läs mer

Verksamhets och aktivitetsplan 2012 Samordningsförbundet Västra Mälardalen

Verksamhets och aktivitetsplan 2012 Samordningsförbundet Västra Mälardalen Samordningsförbundet Västra Mälardalen Samordnare Datum Lars Silvervret 010 119 23 23 2011-12-09 Verksamhets och aktivitetsplan 2012 Samordningsförbundet Västra Mälardalen Verksamhetens ändamål och uppgift

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN BUDGET 2018

VERKSAMHETSPLAN BUDGET 2018 VERKSAMHETSPLAN BUDGET 2018 Innehåll 1. Samordningsförbundet i Jämtlands län... 3 1.1. Styrelse... 3 1.2. Arbetsutskott... 3 1.3. Tjänstemän... 3 1.4. Lokala samverkansgrupper... 3 2. Förbundets värdegrund...

Läs mer

Verksamhetsplan och budget för. Samordningsförbundet Härnösand/Timrå 2012-2014

Verksamhetsplan och budget för. Samordningsförbundet Härnösand/Timrå 2012-2014 Verksamhetsplan och budget för Samordningsförbundet Härnösand/Timrå 2012-2014 Detaljplan för verksamhetsåret 2012 och en översikt för perioden 2013-2014 Fastställd av Samordningsförbundets styrelse den

Läs mer

Verksamhetsplan 2017

Verksamhetsplan 2017 Verksamhetsplan 2017 Klarälvdalens samordningsförbund - Box 93-667 22 Forshaga - www.klasam.se Innehållsförteckning 1. Inledning... 3 2. Verksamhetens inriktning 2017... 3 3. Om samordningsförbundet...

Läs mer

Verksamhetsplan Nedansiljans samordningsförbund Beslutad av styrelsen

Verksamhetsplan Nedansiljans samordningsförbund Beslutad av styrelsen Verksamhetsplan 2019 Nedansiljans samordningsförbund 222000-2329 Beslutad av styrelsen 2018-11-28 Nedansiljans samordningsförbund Verksamhetsplan för 2019 2. Innehåll 1. Inledning 3 1.1 Bakgrund och uppdrag

Läs mer

Verksamhetsplan och budget 2014

Verksamhetsplan och budget 2014 Verksamhetsplan och budget 2014 Om Lunds samordningsförbund Lunds Samordningsförbund startade sin verksamhet i juni 2009 och är en fristående juridisk person. Medlemmar i Lunds Samordningsförbund är Försäkringskassan,

Läs mer

Verksamhetsinriktning

Verksamhetsinriktning Verksamhetsinriktning 1. En fortsatt utveckling av Integrerad VästeråsSamverkan Samordningsteam Västerås är en plattform, en stadigvarande verksamhet, som drivs av myndigheterna gemensamt och som ständigt

Läs mer

Mottganingsteamets uppdrag

Mottganingsteamets uppdrag Överenskommelse mellan kommunerna i Sydnärke, Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen och Örebro läns landsting om inrättandet av mottagningsteam en modell för flerpartssamverkan Inledning Denna överenskommelse

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN OCH INRIKTNING FÖR SAMORDNINGSFÖRBUND GÄVLEBORG

VERKSAMHETSPLAN OCH INRIKTNING FÖR SAMORDNINGSFÖRBUND GÄVLEBORG VERKSAMHETSPLAN OCH INRIKTNING ÅR 2019-2021 FÖR SAMORDNINGSFÖRBUND GÄVLEBORG Antagen av förbundsstyrelsen 2018-11-30 1 Innehåll Inledning... 3 Förbundets uppdrag... 3 Vision... 3 Målgrupp... 4 Mål... 4

Läs mer

Projektplan Porten. Bakgrund. Målgrupp. Syfte

Projektplan Porten. Bakgrund. Målgrupp. Syfte Samordningsförbundet Utskriftsdatum Sid(or) 2013-04-16 1(5) Projektplan Porten Bakgrund Bland de unga finns idag en stor grupp som är arbetslösa. Bland dem finns en eftersatt grupp ungdomar som har en

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN OCH BUDGET 2011

VERKSAMHETSPLAN OCH BUDGET 2011 VERKSAMHETSPLAN OCH BUDGET 2011 Beslutad vid styrelsemöte den 24 november 2010 Samordningsförbundet Trollhättan, Lilla Edet och Grästorp 461 83 Trollhättan Organisationsnummer: 222 000-1719 Verksamhetsplan

Läs mer

Välkomna. - informationsmöte Samordningsbron

Välkomna. - informationsmöte Samordningsbron Välkomna - informationsmöte Samordningsbron I samarbete med Linköpings kommun Samordningsförbundet Östra Östergötland Östsvenska Handelskammaren Kårservice Ryds Herrgård Sankt Kors fastigheter Samordningsbron

Läs mer

Resultat av ESF-finansierad förstudie om Finsams roll i framtidens välfärd. Stellan Berglund Skellefteå

Resultat av ESF-finansierad förstudie om Finsams roll i framtidens välfärd. Stellan Berglund Skellefteå Resultat av ESF-finansierad förstudie om Finsams roll i framtidens välfärd Stellan Berglund Skellefteå carina.cannertoft@skl.se Förstudie - Finsam Uppdrag Skapa underlag för en strategisk diskussion hur

Läs mer

NNS indikatorer Enkätundersökning 1 november oktober 2018

NNS indikatorer Enkätundersökning 1 november oktober 2018 Bilaga 1. Uppföljning av förbundets verksamhet, NNS indikatorer NNS indikatorer Enkätundersökning 1 november 2017-31 oktober 2018 Samordningsförbundet Centrala Östergötland Linda Andersson 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Läs mer

Uppföljning SUS 1 januari-30 juni 2017

Uppföljning SUS 1 januari-30 juni 2017 Uppföljning SUS januari-30 juni 207 Samordningsförbundet Centrala Östergötland Linda Andersson INNEHÅLLSFÖRTECKNING Bakgrund... - 3-2 Metod... - 3-3 Uppföljning av volyminsatser... - 4-3. Uppföljning av

Läs mer

Emelie Andersson, nämndsekreterare. Irma Görtz, Norrköpings kommun

Emelie Andersson, nämndsekreterare. Irma Görtz, Norrköpings kommun Plats och tid: Studiehemmet Hemgården, Norrköping onsdagen den 29 mars 2017, kl. 13.00 16.30 Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare Irma Görtz, Norrköpings kommun, ordförande Birgitta Wessman Thyrsson,

Läs mer

Verksamhetsplan och budget. Samordningsförbundet Finsam i Helsingborg

Verksamhetsplan och budget. Samordningsförbundet Finsam i Helsingborg Verksamhetsplan och budget Samordningsförbundet Finsam i Helsingborg 2015 1. Samordningsförbundets ändamål och uppgifter. Förbundets ändamål anges i förbundsordningen 4. Förbundets ändamål är att inom

Läs mer

Fastställd av styrelsen den 15 december 2017

Fastställd av styrelsen den 15 december 2017 1 Fastställd av styrelsen den 15 december 2017 1 2 BAKGRUND Genom en lag (SFS 2003:1210) har möjligheter till finansiell samordning införts från och med januari 2004. Motivet för denna lagstiftning är

Läs mer

Samordningsförbundet Umeå

Samordningsförbundet Umeå Samordningsförbundet Umeå Umeå kommun, Västerbottens läns landsting, Försäkringskassan i Umeå, Länsarbetsnämnden i Umeå Verksamhetsplan Budget 2006 Innehållsförteckning 1. Samordningsförbundet Umeå...

Läs mer

Tjänsteutlåtande Budget Dnr 0021/12 Reviderad. Samordningsförbundet Göteborg Centrum Budget 2013 med plan för år

Tjänsteutlåtande Budget Dnr 0021/12 Reviderad. Samordningsförbundet Göteborg Centrum Budget 2013 med plan för år Samordningsförbundet Göteborg Centrum Budget 2013 med plan för år 2014 2015 Budget 2013 med verksamhetsplan för år 2014 2015 Övergripande mål och målgrupper Förbundets ändamål är att inom stadsdelarna

Läs mer

LOGGA. Dnr. Årsredovisning 20XX. Beslutad av styrelsen 20xx-xx-xx. Sida 1. Signering av justerare på varje sida

LOGGA. Dnr. Årsredovisning 20XX. Beslutad av styrelsen 20xx-xx-xx. Sida 1. Signering av justerare på varje sida LOGGA Dnr Årsredovisning 20XX Beslutad av styrelsen 20xx-xx-xx Sida 1 Ordförande har ordet Sida 2 Innehållsförteckning sida 1. FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE... 4 1.1 Sammanfattning av verksamhetsåret... 4 1.2

Läs mer

Minnesanteckning Beredningsgruppen

Minnesanteckning Beredningsgruppen Minnesanteckning Beredningsgruppen Datum/tid: 2016-12-01 kl. 08.30-12.00. Plats: Samordningsförbundet, Platensgatan 5 A Närvarande: Håkan Ljungberg, Jaan Gustafsson, Eric Rynestad, Elisabeth Liljekvist,

Läs mer

Bispmotalagatan 9C, 1tr ner Motala Onsdagen den 28 januari kl

Bispmotalagatan 9C, 1tr ner Motala Onsdagen den 28 januari kl SAMMANTRÄDESPROTOKOLL nr 1 Sida 1 Plats och tid Bispmotalagatan 9C, 1tr ner Motala Onsdagen den 28 januari kl.9.00-11.45 Beslutande Anna Johansson Mjölby Kommun Lars Ekström Vadstena Kommun Stefan Höög

Läs mer

Samordningsförbundet Västra Mälardalen

Samordningsförbundet Västra Mälardalen Samordningsförbundet Västra Mälardalen Verksamhetsplan och budget 2019 Vision: Samordningsförbundet Västra Mälardalen ska stödja människor i utanförskap till god hälsa och förvärvsarbete och därmed minska

Läs mer

Budget 2013 med inriktning till 2015

Budget 2013 med inriktning till 2015 Budget 2013 med inriktning till 2015 Ärendet Enligt förbundsordning för Samordningsförbundet Göteborg Nordost skall styrelsen fatta beslut om budget för kommande år senast 30:e november. I detta tjänsteutlåtande

Läs mer

SOFINT Mari Grönlund STYRELSEN VERKSAMHETSPLAN 2014

SOFINT Mari Grönlund STYRELSEN VERKSAMHETSPLAN 2014 SOFINT Mari Grönlund STYRELSEN VERKSAMHETSPLAN 2014 1 Verksamhet 1.1 Ändamål Samordningsförbundet SOFINT, i Norra Örebro län, bildades med syfte att främja samverkan mellan samhälleliga organisationer

Läs mer

Verksamhetsplan och budget 2013

Verksamhetsplan och budget 2013 Om Lunds samordningsförbund Lunds Samordningsförbund startade sin verksamhet i juni 2009 och är en fristående juridisk person. Medlemmar i Lunds Samordningsförbund är Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen,

Läs mer

Delårsredovisning

Delårsredovisning Org.nr 222000 1750 Delårsredovisning 2017-01-01 2017-08-31 Beslutad av styrelsen 2017-09-29 Sida 1 Innehållsförteckning sida 1. FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE... 3 1.1 Sammanfattning av verksamhetsåret... 3 1.2

Läs mer

Rehab Väst Burensköldsvägen 24, Mjölby Fredagen den 10 februari kl Anna Johansson Agneta Niklasson

Rehab Väst Burensköldsvägen 24, Mjölby Fredagen den 10 februari kl Anna Johansson Agneta Niklasson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL nr 17 Sida 1 Plats och tid ande Rehab Väst Burensköldsvägen 24, Mjölby Fredagen den 10 februari kl.9.00 10.30 Anna Johansson Agneta Niklasson Lars Ekström Anneli Liljedahl Ove Bäck

Läs mer

Verksamhetsplan och budget 2016 med preliminär budget för Samordningsförbundet Stockholms stad

Verksamhetsplan och budget 2016 med preliminär budget för Samordningsförbundet Stockholms stad Dnr: Finsam 2016/24 Verksamhetsplan och budget 2016 med preliminär budget för 2017-2018 Samordningsförbundet Stockholms stad Samordningsförbundet Stockholms stad Sid 1 (6) Inledning När lagen om finansiell

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN OCH INRIKTNING ÅR 2018 FÖR SAMORDNINGSFÖRBUND GÄVLEBORG

VERKSAMHETSPLAN OCH INRIKTNING ÅR 2018 FÖR SAMORDNINGSFÖRBUND GÄVLEBORG VERKSAMHETSPLAN OCH INRIKTNING ÅR 2018 FÖR SAMORDNINGSFÖRBUND GÄVLEBORG Antagen av förbundsstyrelsen 2017-11-24 Innehållsförteckning 1. INLEDNING 2 2. VISION 2 3. STRATEGI OCH VERKSAMHETSINRIKTNING 2018

Läs mer

Verksamhets- och budgetplan 2019

Verksamhets- och budgetplan 2019 Verksamhets- och budgetplan 2019 Fastställd av förbundsstyrelsen 2018-11-26 INNEHÅLL sida 1. Verksamhet 3 1.1 Ändamål 3 1.2 Medlemmar 3 1.3 Övergripande uppdrag 3 1.4 Årscykel för styrprocess 4 2 Arbetsorganisation

Läs mer

Välkomna! Samordningsförbundet Stockholm Stads lansering av Insatskatalogen

Välkomna! Samordningsförbundet Stockholm Stads lansering av Insatskatalogen Välkomna! Samordningsförbundet Stockholm Stads lansering av Insatskatalogen Hitta relevanta insatser genom ett par klick Bakgrund och syfte Varför Samordningsförbund? Katalogens första år Vidareutveckling

Läs mer

Verksamhetsplan för. Beslutad; Ansvarig: Styrelsen för Västerbergslagens Samordningsförbund

Verksamhetsplan för. Beslutad; Ansvarig: Styrelsen för Västerbergslagens Samordningsförbund Verksamhetsplan för 2019 Beslutad; 2018-11-26 Ansvarig: Styrelsen för Västerbergslagens Samordningsförbund Innehållsförteckning Sida 1 Förbundets ändamål och uppdrag 3 2 Verksamhetens organisation 4 2:1

Läs mer

Plan för insats. Samverkansteamet 2014 SOFINT. Reviderad Samordningsförbundet i norra Örebro Län

Plan för insats. Samverkansteamet 2014 SOFINT. Reviderad Samordningsförbundet i norra Örebro Län Plan för insats 2014 Reviderad 140423 SOFINT Samordningsförbundet i norra Örebro Län VERKSAMHETSPLAN Innehållsförteckning 1 Insatsbenämning... 1 2 Verksamhetens ägare... 1 3 Bakgrund... 1 4 Syfte och mål...

Läs mer

BUDGET 2015 MED INRIKTNING TILL Samordningsförbundet Göteborg Nordost. Tjänsteutlåtande. Dnr 2012/01 Ärende nr: 3 Sammanträde

BUDGET 2015 MED INRIKTNING TILL Samordningsförbundet Göteborg Nordost. Tjänsteutlåtande. Dnr 2012/01 Ärende nr: 3 Sammanträde BUDGET 2015 MED INRIKTNING TILL 2017 ÄRENDET... 1 VERKSAMHETSINRIKTNING 2015-2017... 2 INRIKTNING... 4 FÖRÄNDRINGAR/AVSLUT I FÖRHÅLLANDE TILL FÖREGÅENDE ÅR... 4 SAMMANFATTNING AV STRATEGIER... 5 EKONOMISKA

Läs mer

2006-11-16. Samordningsförbundet Göteborg Centrum Verksamhetsplan med budget 2007-2009

2006-11-16. Samordningsförbundet Göteborg Centrum Verksamhetsplan med budget 2007-2009 1 Samordningsförbundet Göteborg Centrum Verksamhetsplan med budget 2007-2009 1 2 Verksamhetsplan - budget Samordningsförbundet Göteborg Centrum 2007 2009 Övergripande mål Förbundets ändamål är att inom

Läs mer

Verksamhetsplan med verksamhetsbeskrivning

Verksamhetsplan med verksamhetsbeskrivning Verksamhetsplan med verksamhetsbeskrivning 2016 2 (10) Innehåll 1. Inledning... 3 2. Verksamhet... 3 2.1 Uppdrag... 3 3. Organisation... 3 3.1 Styrelsen... 3 3.2 Verkställande direktör... 4 3.3 Föreningens

Läs mer

Verksamhets- och budgetplan 2019 Samordningsförbundet Östra Östergötland

Verksamhets- och budgetplan 2019 Samordningsförbundet Östra Östergötland Samordningsförbundet jobbar med att samordna insatser för individer som har behov av stöd genom flera olika huvudmän. Verksamhets- och budgetplan 2019 Samordningsförbundet Östra Östergötland Innehåll 1.

Läs mer

Uppdraget som ordförande i ett samordningsförbund

Uppdraget som ordförande i ett samordningsförbund 1 (7) Uppdraget som ordförande i ett samordningsförbund Redovisning av enkätundersökning 2016 Denna rapport bygger på resultat av en enkät utskickad till ordförande i samordningsförbund. Syftet med enkäten

Läs mer

Handlingsplan Trisam 2017

Handlingsplan Trisam 2017 Handlingsplan Trisam 2017 Angelica Gabrielsson, processledare Trisam 2016-11-01 Handlingsplan Trisam 1. Grundläggande information 1.1 Bakgrund Trisam 1 är en struktur och arbetsmetod att arbeta med rehabilitering

Läs mer

Granskning av Samordningsförbundet i Kramfors Revisionsrapport. LANDSTINGETS REVISORER Revisionskontoret

Granskning av Samordningsförbundet i Kramfors Revisionsrapport. LANDSTINGETS REVISORER Revisionskontoret Granskning av Samordningsförbundet i Kramfors 2016 Revisionsrapport LANDSTINGETS REVISORER 2017 04 28 17REV37 2(7) Innehållsförteckning 1 Bakgrund... 3 2 Syfte och övergripande revisionsfrågor... 3 3 Revisionskriterier...

Läs mer

Verksamhetsplan och budget :a utkast

Verksamhetsplan och budget :a utkast Verksamhetsplan och budget 2020 1:a utkast 20190910 Beslutad av styrelsen?? Dnr SCÖ 2019- Sida 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Bakgrund 3 Övergripande mål och syfte 4 Delmål 5 Finansiella mål 6 Finansiering/Medlemsavgift

Läs mer

Erfarenheter av att stödja och driva ESF-projekt

Erfarenheter av att stödja och driva ESF-projekt Erfarenheter av att stödja och driva ESF-projekt Ritva Widgren,förbundschef Östra Södertörn Ola Wiktorson,förbundschef RAR Kenny Sjöberg, processtödjare, RAR Tobias Mård, ekonom RAR 2017-03-16 Samtliga

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN OCH BUDGET 2018 samt inriktning av 2019 års verksamhet

VERKSAMHETSPLAN OCH BUDGET 2018 samt inriktning av 2019 års verksamhet VERKSAMHETSPLAN OCH BUDGET 2018 samt inriktning av 2019 års verksamhet Beslutad i förbundsstyrelsen den 13 november 2017 Samordningsförbundet Trollhättan, Lilla Edet och Grästorp 461 83 Trollhättan Organisationsnummer:

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN BUDGET

VERKSAMHETSPLAN BUDGET VERKSAMHETSPLAN BUDGET 2019-2021 Innehåll 1. Samordningsförbundet i Jämtlands län... 3 2. Förbundets värdegrund... 3 3. Vår vision... 3 4. Målgrupp... 3 5. Verksamhetsinriktningar... 3 5.1. Skapa samverkan...

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN Antagen av styrelsen

VERKSAMHETSPLAN Antagen av styrelsen Dnr: 2018- Samordningsförbundet Insjöriket Tjänsteutlåtande 2018-02-02 Charlotte Axelsson Brogatan 16 431 30 MÖLNDAL VERKSAMHETSPLAN 2018-2020 Antagen av styrelsen 2018-02-02 Samordningsförbundet Insjöriket

Läs mer

Verksamhetsplan och budget Samordningsförbundet Landskrona Svalöv

Verksamhetsplan och budget Samordningsförbundet Landskrona Svalöv Verksamhetsplan och budget 2016 Samordningsförbundet Landskrona Svalöv 1 Samordningsförbundet Landskrona Svalöv Samordningsförbundet Landskrona Svalöv bildades den 1 september 2009 och består av parterna

Läs mer

Handlingsplan Trisam 2016

Handlingsplan Trisam 2016 Handlingsplan Trisam 2016 Angelica Gabrielsson, processledare Trisam 2016-03-10 Processplan Trisam INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. GRUNDLÄGGANDE INFORMATION...3 1.1 Bakgrund...3 1.2 Syfte...4 2. MÅL...4 2.1 Övergripande

Läs mer

Forskning inom SCÖ. Lena Strindlund, verksamhetsdoktorand

Forskning inom SCÖ. Lena Strindlund, verksamhetsdoktorand Forskning inom SCÖ, verksamhetsdoktorand Institutionen för Medicin och Hälsa, Linköpings universitet Samordningsförbundet Centrala Östergötland Upplägg - Samarbetet Samordningsförbundet i Centrala Östergötland

Läs mer

Våga se framåt, där har du framtiden!

Våga se framåt, där har du framtiden! Våga se framåt, där har du framtiden! Det finansiella Samordningsförbundet Västerås Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Landstinget Västmanland samt Västerås stad har den 1 maj 2010 gemensamt bildat

Läs mer

Årsredovisning 2015 för samordningsförbundet Östra Södertörn

Årsredovisning 2015 för samordningsförbundet Östra Södertörn Hälso- och sjukvårdsförvaltningen TJÄNSTEUTLÅTANDE 2016-05-17 1 (4) HSN 1512-1461 Handläggare: Lena Byttner Hälso- och sjukvårdsnämnden 2016-08-30, p 13 Årsredovisning 2015 för samordningsförbundet Östra

Läs mer

Samordningsförbundet Uppsala län

Samordningsförbundet Uppsala län a 2018-11-19 1 (10) Dnr 2018:28 AU 181114 Bilaga 5.1 FS 181127 Samordningsförbundet Uppsala län Verksamhetsplan och budget 2019 Inledning... 3 Bakgrund och uppdrag... 3 Finsam... 3 Samordningsförbundet

Läs mer

Verksamhetsplan med verksamhetsbeskrivning. Fastställd av styrelsen

Verksamhetsplan med verksamhetsbeskrivning. Fastställd av styrelsen Verksamhetsplan med verksamhetsbeskrivning 2014 Fastställd av styrelsen 2014-01-28 2 (11) Innehåll 1. Inledning... 3 2. Verksamhet... 3 2.1 Uppdrag... 3 2.2 Beskrivning av föreningens verksamhet... 3 3.

Läs mer

Delårsrapport per den 30 juni 2018

Delårsrapport per den 30 juni 2018 SAMÖ 2018/0059 Delårsrapport per den 30 juni 2018 2018-08-20 Innehållsförteckning 1. Inledning... 3 2. Verksamheter... 3 2.1 Åtgärder och insatser på individ- och gruppnivå... 4 2.2 Kartläggning och analys...

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Helena Wetterhall. Irma Görtz

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Helena Wetterhall. Irma Görtz Plats och tid: Repslagaregatan 12 Norrköping, torsdag den 18 februari 2016 klockan 08.30 12.00 Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare Irma Görtz (Norrköping Kommun) Ordförande Birgitta Wessman Thyrsson

Läs mer

Avsiktsförklaring för finansiell samordning inom rehabiliteringsområdet för Samordningsförbundet Vänersborg och Mellerud

Avsiktsförklaring för finansiell samordning inom rehabiliteringsområdet för Samordningsförbundet Vänersborg och Mellerud 1 BIL 2 Avsiktsförklaring för finansiell samordning inom rehabiliteringsområdet för Samordningsförbundet Vänersborg och Mellerud Förslag till beslut Beredningsgruppen beslutar ställa sig bakom denna promemoria

Läs mer

Ansökan till Samordningsförbundet RAR om medel till uppstart av TUNA Nyköping/ Oxelösund

Ansökan till Samordningsförbundet RAR om medel till uppstart av TUNA Nyköping/ Oxelösund 2015-10-07 Ansökan till Samordningsförbundet RAR om medel till uppstart av TUNA Nyköping/ Oxelösund Bakgrund Regeringen har de senaste åren gjort omfattande satsningar för att belysa och åstadkomma förbättringar

Läs mer