Vårdval inom allmäntandvård för barn och ungdomar

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Vårdval inom allmäntandvård för barn och ungdomar"

Transkript

1 /2013 Vårdval inom allmäntandvård för barn och ungdomar Informationsansvarig: Maria Johansson Tel e-post:

2 2 Hej! Efter denna härliga sommar har hösten nu kommit. Inom Tandvårdsgruppen är verksamheten i full gång. Vi kommer under hösten att starta upp arbetet med den behovsanalys som under 2014 ska genomföras kring munhälsa för sköra äldre, informationsinsatser kring tandvård för personer med stora behov på grund av långvarig sjukdom eller funktionsnedsättning (F-tandvård) kommer att genomföras då hittills endast 214 individer erhållit tandvårdsstödet (beräknat antal berättigade ca individer), Hagebyprojektet har kommit igång, en uppföljning av tandvårdens arbete med tobaksavvänjning har genomförts och vi arbetar med IT-utveckling av tandvårdsportalen Munter där de manuella rutinerna kring fakturor och förhandsbedömningar ska ersättas med digitala rutiner. 1 oktober började Lennart Andersson som bedömningstandläkare inom Tandvårdsgruppen. Lennart kommer att efterträda Anders Levén, som kommer att arbeta kvar under hösten. Här följer nu information kring vårdvalet inom allmäntandvård för barn och ungdomar som kommer att införas 1 januari Om ni undrar över något är ni alltid välkomna att kontakta någon av oss inom Tandvårdsgruppen. Våra kontaktuppgifter bifogas detta nyhetsbrev.

3 3 Vårdval inom allmäntandvård för barn och ungdomar Bakgrund Enligt tandvårdslagen har alla barn och ungdomar rätt till fullständig och avgiftsfri tandvård till och med det år under vilket individen fyller 19 år. Med fullständig tandvård menas att individen ska få samtliga behandlingsbehov tillgodosedda grundat på en individuell bedömning av vårdbehovet. Inom allmäntandvården för barn och ungdomar råder inom Landstinget i Östergötland valfrihet sedan 1994 (LS 178/93, LF 84/93). Vårdnadshavarna erbjuds välja antingen Folktandvården eller privattandläkare då barnet fyller tre år eller barnet/ungdomen är nyinflyttad i länet. Individen kan när som helst välja ny tandläkare. Barnen/ungdomarna som inte väljer aktivt, % av totalantalet, fördelas till Folktandvården. Inom allmäntandvården ansvarade Folktandvården 2012 för 84,2 % av barnen och ungdomarna. Andelen som väljer privattandläkare har successivt ökat och utgjorde ,5 %. Uppdraget att bedriva allmäntandvård för barn och ungdomar är i dagsläget inte formaliserat. 1 januari 2014 kommer Landstinget i Östergötland att införa ett vårdval (enligt Lag (2008:692) om valfrihetssystem (LOV)) inom allmäntandvård för barn och ungdomar. Verksamheten kring allmäntandvården för barn och ungdomar kommer inte att genomgå några större förändringar men vårdvalet formaliserar uppdraget och bedöms ge landstinget bättre möjligheter att bedöma vårdgivarnas förutsättningar att klara det givna uppdraget. Åtagande och rutiner för barn- och ungdomstandvården ersätts av Regelbok för vårdval inom allmäntandvård för barn och ungdomar. För att arbeta med allmäntandvård för barn och ungdomar och erhålla ersättning från landstinget ska tandläkaren/kliniken fr.o.m. 1 januari 2014 vara auktoriserad. Ansökan om auktorisation lämnas till landstinget. Förändringen av uppdraget inom allmäntandvården för barn och ungdomar har diskuterats i den samverkansgrupp med representanter från Folktandvården (Raimo Pälvärinne, Åsa Drange och Mats Svensson) och privattandvården (Peter Franzén och Ali Moazzez) som träffas regelbundet. Representanterna har även fått ta del av Regelbok för vårdval inom allmäntandvård för barn och ungdomar och har haft möjligheten att lämna synpunkter före dess att beslutet om regelboken fattades. Den individuella behandlingsersättningen för 2014 inom barn- och ungdomstandvården är fastställd till kronor per barn och år.

4 4 Uppdraget Leverantören ansvarar för sina listade barn och ungdomars, 3 19 år, behov av fullständig allmäntandvård och skall för dem regelbundet erbjuda avgiftsfri allmäntandvård enligt detta uppdrag. Med fullständig allmäntandvård avses vård, som ur odontologisk synvinkel ger ett väl fungerande och estetiskt godtagbart resultat. Barnen och ungdomarna skall erbjudas tillgänglighet till fullständig och regelbunden barn- och ungdomstandvård. Alla barn och ungdomar mellan 3-19 år som är folkbokförda i Östergötlands län har rätt att lista sig hos valfri tandläkare/klinik. Det finns inget tak för listning. Leverantören skall utifrån ett hälsofrämjande förhållningssätt erbjuda rådgivning, bedömning, utredning, behandling och uppföljning inom allmäntandvård för barn och ungdomar. Leverantören skall aktivt arbeta med levnadsvanor som en integrerad del i utredning och behandling, samt som preventiv åtgärd. Leverantören skall erbjuda råd och stöd till förändring. Leverantören skall särskilt uppmärksamma individer och grupper med ökad risk för att utveckla ohälsa. Varje undersökning skall omfatta: Anamnes Röntgenundersökning på individuella indikationer Registrering av emalj/dentinkaries plack/gingivit, förlust av benfäste avvikelser i bettutveckling/bettfunktion tandutvecklingsstörningar slemhinneförändringar traumaskador Terapiplan skall i tillämpliga delar innehålla: huvuddiagnos riskbedömning behandling av sjukdom reparation av skador kallelseintervall information och vid behov stödbehandling För åldersgruppen 12-åringar noteras dessutom i journalen den maximala gapförmågan för att ha som framtida jämförelse om käkledssjukdom uppstår. Maximala gapförmågan förändras enligt bettfysiologiska undersökningar inte från 12 års ålder annat än beroende på sådana sjukdomar. Samtliga 19-åringar skall erbjudas att besvara enkäten "Självupplevd tandhälsa hos 19-åringar". Enkäten tillhandahålls av Tandvårdsgruppen och skall senast den 31 december innevarande år skickas till Tandvårdsgruppen. Resultaten används för att göra jämförelser över tid och mellan landsting. Epidemiologiska variabler skall registreras vid revisionsundersökning för att möjliggöra uppföljning av munhälsoutveckling på kommun-, läns- och nationell nivå samt för varje enhets interna uppföljning och vårdplanering.

5 5 Vid indikatoråldrarna 3, 6, 9, 12, 16 och 19 år skall epidemiologiska variabler registreras och inrapporteras för samtliga barn och ungdomar. Inrapporteringen av epidemiologiska variabler skall göras senast den 31 december innevarande år. Behandling och individuell rådgivning ska grundas på bedömning av risk att utveckla sjukdom. Vid riskbedömning görs en sammanvägning av sociala, medicinska och odontologiska riskfaktorer som ska kompletteras med tandläkarens kliniska erfarenhet. Patienten kallas till undersökning efter individuella behov, med hänsyn tagen till riskbedömning, bettutveckling och indikatoråldrar för epidemiologisk registrering och rapportering. Vid tillstånd som kräver specialistbedömning och/eller behandling skall specialist konsulteras tidigt, för att kunna förebygga eller bryta ogynnsam utveckling. För att förebygga olycksfall skall skador registreras av tandvården i Östergötland. Skaderegistreringen ger möjlighet för bland annat kommunerna i länet att få information om när och hur skadorna uppstår. Utifrån det kan förebyggande åtgärder planeras. I Socialtjänstlagen regleras vårdgivares skyldighet att anmäla till sociala myndigheter om det finns misstanke om att ett barn far illa (14 kap. 1 Socialtjänstlagen (2001:453)). I 3 Tandvårdslagen (2008:149) erinras om Socialtjänstlagens bestämmelse om skyldighet att anmäla till socialnämnden att ett barn kan behöva nämndens skydd. Det bör understrykas att redan misstanke är skäl för anmälan. Leverantören skall säkerställa att det finns dokumenterade arbetssätt och rutiner för att hantera misstanke om att barn far illa. Upprepade uteblivanden skall dokumenteras och vidtagna åtgärder (brev till individ och/eller förälder och liknande) skall tydligt framgå av journalen. Uppdraget omfattar inte: Kollektiva insatser (områdesansvar) riktade till befolkningen Sistahandsansvar I överenskommelsen Behandling av barn 0-2 år mellan Hälso- och Tandreglering (apparaturbehandling) inom allmäntandvården sjukvårdsnämnden Specialisttandvård och Folktandvården

6 6 Förändringar i uppdraget De viktigaste förändringarna i Regelbok för vårdval inom allmäntandvård för barn och ungdomar jämfört med Åtagande och rutiner inom barn- och ungdomstandvården är följande: Privattandläkarnas riskpott tas bort Krav på att tandläkarnas lokaler ska vara tillgängliga enligt Handisams nationella riktlinjer för tillgängliga lokaler och att miljön där barn vistas ska vara barnanpassad tillkommer Leverantören skall ha för verksamheten säkra, ändamålsenliga och verksamhetsanpassade lokaler och utrustning. Lokaler och utrustning skall vara utformade så att vården av patienterna kan ske med full respekt för individens behov av integritet och ostördhet. Leverantören skall tillse att lokalerna är tillgängliga enligt Handisams nationella riktlinjer för tillgängliga lokaler. I de verksamheter där barn vistas skall miljön vara barnanpassad. Krav på att tandläkarna tar emot de barn och ungdomar som väljer tandläkaren/kliniken Alla barn och ungdomar mellan 3-19 år som är folkbokförda i Östergötlands län har rätt att lista sig hos valfri tandläkare/klinik. Det finns inget tak för listning. Landstinget kan efter överenskommelse medge Leverantören ett tillfälligt listningstak av exempelvis medicinska kvalitetsskäl under en begränsad tid. Önskar en Leverantör införa sådan begränsning för listning ska ansökan inges till Landstinget. Landstinget kommer att ha en restriktiv hållning till tillfälligt listningstak. Om Landstinget godkänt ett tillfälligt listningstak för tandläkaren/kliniken måste dock undantag göras för följande kategorier av barn och ungdomar: o Familjemedlemmar folkbokförda på samma adress kan listas hos samma tandläkare/klinik som någon av familjemedlemmarna redan är listad hos. Krav på att tandläkarna ska vara anslutna till en jourkedja Leverantören skall ansvara för att barnen och ungdomarna har tillgång till akut tandvård även utanför leverantörens ordinarie öppettider. Detta innebär att leverantören skall vara ansluten till en jourkedja. Krav på digital rapportering av epidemiologiska variabler tillkommer Munter är Landstingets portal för tandvården i Östergötland. Leverantören skall rapportera epidemiologiska variabler via Munter.

7 7 Auktorisation Leverantör som önskar bedriva allmäntandvård för barn och ungdomar i Östergötland och som åtar sig att följa de villkor som stadgas i Regelbok för vårdval inom allmäntandvård för barn och ungdomar, ska ansöka om auktorisation hos Landstinget. Ansökan om auktorisation lämnas separat för varje tandläkare/klinik. Landstinget lämnar besked inom tre månader från ansökans inlämnande huruvida Leverantör som ansökt har blivit godkänd eller inte. Bedömningen av ansökan görs med utgångspunkt i av Leverantören inlämnat material. Vid behov kan Landstinget begära kompletterade upplysningar av Leverantören samt genomföra en gemensam genomgång av ansökan med en representant för Leverantören. Landstinget kommer att auktorisera Leverantörer som kan visa och göra trovärdigt att de har förmåga att löpande fullfölja åtagandet. Landstinget kommer att göra en helhetsbedömning med hjälp av referenstagning, intervjuer och information från offentliga register och kreditupplysningar. För att en Leverantör ska få bedriva tandvård inom ramen för Landstingets verksamhet ska ett avtal tecknas med Landstinget. Om Leverantören bedriver verksamhet vid flera kliniker ska separata avtal tecknas för varje klinik. Avtal skall tecknas utan dröjsmål efter det att Leverantören fått avtal för undertecknande från Landstinget. Ansökan skickas till Landstinget i Östergötland, Tandvårdsgruppen,. Ansökan ska innehålla följande: Ansökningsblankett för Leverantören (tillhandahålls via o Leverantörens kontaktuppgifter, samt uppgifter om tandläkaren/kliniken. o Försäkran att Leverantören i nuläget i tillämpliga delar uppfyller kraven i regelboken och accepterar regelboken i alla dess delar. o Leverantören ska skriftligen i ansökan om auktorisation beskriva hur verksamheten ska bedrivas samt med vilka kompetenser, för att uppfylla de av Landstinget fastställda kraven i Regelboken för vårdval inom allmäntandvård för barn och ungdomar. För privata leverantörer gäller även: Kopia på det vid ansökan gällande registreringsbevis utfärdat av behörig officiell myndighet (i Sverige Bolagsverket om registreringsskyldighet föreligger). Begäran om upplysningar vid offentlig upphandling, Skatteverkets blankett SKV Blanketten skall vara ifylld av Skattemyndigheten. Anmälan enligt 2 kap 1-3 patientsäkerhetslagen. Ovannämnda intyg får inte vara äldre än tre månader. Vårdval, regelbok och auktorisationsblankett Vårdvalet inom allmäntandvård för barn och ungdomar är publicerat på valfrihetswebben. Länk: Regelbok och auktorisationsblankett finns på landstingets hemsida. Länk:

8 8 Tandvårdsportalen Munter Tandvårdsportalen Munter har utvecklats under året. Syftet är att de manuella administrativa arbetsuppgifterna ska ersättas av digitala rutiner. Den första delen som utvecklats är rapportering av EPIuppgifter inom barn- och ungdomstandvården. Under våren har sex personer (Maria Johansson, Berit Mastrovito, Kerstin Stenmarck, Peter Franzén, Ali Moazzez och Kerstin Aronsson) testat tandvårdsportalen Munter. En del synpunkter har lämnats och förändringar med anledning av dessa synpunkter har gjorts i tandvårdsportalen. Samtliga personer i testpanelen tycker att tandvårdsportalen är användarvänlig och enkel. Inloggningen i tandvårdsportalen Munter kommer till att börja med att vara via användarnamn och lösenord. Användarnamnet är e-postadressen som uppges vid ansökan. Ett tillfälligt lösenord kommer att skickas till den uppgivna e-postadressen. Det tillfälliga lösenordet byts vid den första inloggningen i tandvårdsportalen Munter. Denna inloggning är avgiftsfri för leverantörerna. När avtal tecknats mellan leverantör och landstinget översänds användarmanual för tandvårdsportalen Munter. Planerad utveckling Framöver kommer tandvårdsportalen Munter att utvecklas så att även hanteringen av fakturor och förhandsbedömningar ska ske via Munter. Då kommer det att krävas personliga certifikat för leverantören och dess personal. Leverantörernas kostnader kommer då att bestå av identitetshandling samt eventuell hård- och mjukvara. Välkomna med era auktorisationsansökningar! / Tandvårdsgruppen

9 9 Tandvårdsgruppen Maria Johansson, Tel: E-post: eller Anne-Marie Mörnhammar, Tel: E-post: Elisabeth Wärnberg Gerdin, Tel: E-post: Sven Ordell, Tel: E-post: Anders Levén/Lennart Andersson, tisdagar och onsdagar Tel: E-post: / Berit Mastrovito, onsdagar Tel: , E-post: Kerstin Stenmarck, tisdagar Tel: E-post: Anna Ahlvin, torsdagar Tel: E-post: anna.ahlvin@lio.se

10 10 Vårdersättningen (fakturor, kvitton, högkostnadskort samt intyg) Doris Eklund Resurscentrum, Vårdersättningen, Linköping Tel: , Fax: E-post: Marie Jonsson Resurscentrum, Vårdersättningen, Linköping Tel: , Fax: E-post: Bild saknas Britt-Marie Fried Resurscentrum, Vårdersättningen, Linköping Tel: , Fax: E-post:

Vårdval inom allmäntandvård för barn och ungdomar. F-tandvård

Vårdval inom allmäntandvård för barn och ungdomar. F-tandvård 1 2013-12-12 2/2013 Barn- och ungdomstandvård Vårdval inom allmäntandvård för barn och ungdomar Privattandläkarnas riskpott Olycksfallsregistrering Epidemiologiska uppgifter för barn och ungdomar F-tandvård

Läs mer

Vårdval inom allmäntandvård för barn och ungdomar. F-tandvård. Nya anvisningar landstingets tandvårdsstöd

Vårdval inom allmäntandvård för barn och ungdomar. F-tandvård. Nya anvisningar landstingets tandvårdsstöd 1 2014-12-17 1/2014 Barn- och ungdomstandvård Vårdval inom allmäntandvård för barn och ungdomar Epidemiologiska uppgifter för barn och ungdomar Behovsanalys för sköra äldre F-tandvård Nya anvisningar landstingets

Läs mer

Tandvårdsenheten informerar

Tandvårdsenheten informerar Tandvårdsenheten informerar Nummer 1 2015 Informationsansvarig: Maria Johansson Telefonnummer: 010-103 73 68 maria.anna.johansson@regionostergotland.se Nytt namn Tandvårdsgruppen Tandvårdsenheten Ny medarbetare

Läs mer

Vikarierande bedömningstandläkare

Vikarierande bedömningstandläkare 2010-12-20 2/2010 Nationella riktlinjer Barn- och ungdomstandvård Vikarierande bedömningstandläkare Tandvårdens hemsida Informationsansvarig: Klas Lindström Tel. 010-103 70 84 e-post klas.lindstrom@lio.se

Läs mer

Vårdval i Östergötland

Vårdval i Östergötland Vårdval i Östergötland Blankett för auktorisationsansökan för allmäntandvård barn och unga Leverantörsuppgifter Komplett företagsnamn: Adress: Postnummer: Postadress: Organisationsnummer: Firmatecknare:

Läs mer

Vårdval i Östergötland. Ansökan om auktorisation för öppen specialiserad hudsjukvård

Vårdval i Östergötland. Ansökan om auktorisation för öppen specialiserad hudsjukvård Vårdval i Östergötland Ansökan om auktorisation för öppen specialiserad hudsjukvård UPPGIFTER OM SÖKANDE FÖRETAGS-/FIRMANAMN Företagets/personens fullständiga namn Organisationsnr/Personnr Utdelningsadress

Läs mer

Ansökan om auktorisation för Vårdval Primärvård i Östergötland

Ansökan om auktorisation för Vårdval Primärvård i Östergötland Vårdval primärvård i Östergötland Ansökan om auktorisation för Vårdval Primärvård i Östergötland Sida 1 av 6 UPPGIFTER OM SÖKANDE FÖRETAGS-/FIRMANAMN Företagets/personens fullständiga namn Organisationsnr/Personnr

Läs mer

1/2010 Tandvårdsgruppen informerar

1/2010 Tandvårdsgruppen informerar 1/2010 Tandvårdsgruppen informerar 2010-06-18 Informationsansvarig: Klas Lindström Tel. 010-103 70 84 e-post klas.lindstrom@lio.se. Tandvårdsgruppen informerar 2010-06-18 2 Så är det då dags att inför

Läs mer

Vårdval i Östergötland. Ansökan om auktorisation för öppen specialiserad hudsjukvård

Vårdval i Östergötland. Ansökan om auktorisation för öppen specialiserad hudsjukvård Vårdval i Östergötland Ansökan om auktorisation för öppen specialiserad hudsjukvård UPPGIFTER OM SÖKANDE FÖRETAGS-/FIRMANAMN Företagets/personens fullständiga namn Organisationsnr/Personnr Utdelningsadress

Läs mer

Tredje steget. Förändringar inom Tandvård som led i kortvarig sjukdomsbehandling. Höjd beloppsgräns för förhandsbedömningar inom Nödvändig tandvård

Tredje steget. Förändringar inom Tandvård som led i kortvarig sjukdomsbehandling. Höjd beloppsgräns för förhandsbedömningar inom Nödvändig tandvård 1 2012-12-17 2/2012 Tredje steget Förändringar inom Tandvård som led i kortvarig sjukdomsbehandling Nya anvisningar Höjd beloppsgräns för förhandsbedömningar inom Nödvändig tandvård Barn- och ungdomstandvård

Läs mer

Tandvårdsenheten informerar Nummer

Tandvårdsenheten informerar Nummer Tandvårdsenheten informerar Nummer 1 2017 Informationsansvarig: Maria Johansson Telefonnummer: 010-103 73 68 E-postadress: maria.anna.johansson@regionostergotland.se Nya bedömningstandläkare Tandvård för

Läs mer

Tandvårdsenheten informerar Nummer

Tandvårdsenheten informerar Nummer Tandvårdsenheten informerar Nummer 2 2017 Informationsansvarig: Maria Johansson Telefonnummer: 010-103 73 68 E-postadress: maria.anna.johansson@regionostergotland.se Ny tandvårdshandläggare Tandvård för

Läs mer

Vårdval tandvård Västernorrland. Bilaga 2 Ansökan. Allmän barn- och ungdomstandvård. Version 2013-01-15

Vårdval tandvård Västernorrland. Bilaga 2 Ansökan. Allmän barn- och ungdomstandvård. Version 2013-01-15 Vårdval tandvård Västernorrland Bilaga 2 Ansökan Allmän barn- och ungdomstandvård Version 2013-01-15 1 1. Uppgifter om sökande Detta dokument ska besvaras och undertecknas av sökande. Namn på sökande Organisationsnummer:

Läs mer

Översikt - tandvård för barn och ungdomar samt unga vuxna

Översikt - tandvård för barn och ungdomar samt unga vuxna Översikt - tandvård för barn och ungdomar samt unga vuxna Allmänt Barn och ungdomar samt unga vuxna 3-20 år som är folkbokförda i Sörmland kan välja vårdgivare för den allmäntandvård som erbjuds av Landstinget

Läs mer

Tandvårdsenheten informerar Nummer

Tandvårdsenheten informerar Nummer Tandvårdsenheten informerar Nummer 2 2018 Informationsansvarig: Maria Johansson Telefonnummer: 010-103 73 68 E-postadress: maria.anna.johansson@regionostergotland.se Utbudsstudien Tandvård för barn och

Läs mer

Lagar, förordningar och föreskrifter

Lagar, förordningar och föreskrifter Vad är tandvård? Lagar, förordningar och föreskrifter Tandvårdslagen Tandvårdsförordningen Lag om statligt tandvårdsstöd Förordning om statligt tandvårdsstöd Föreskrifter (Försäkringskassan, TLV, Socialstyrelsen)

Läs mer

Överenskommelse mellan Beställarenheten och Folktandvården i Kalmar län

Överenskommelse mellan Beställarenheten och Folktandvården i Kalmar län Överenskommelse mellan Beställarenheten och Folktandvården i Kalmar län Bakgrund Överenskommelsen bygger på de förutsättningar som ges i Tandvårdslagen, Tandvårdsförordningen och andra författningar, Folktandvårdens

Läs mer

Vårdval i Östergötland

Vårdval i Östergötland Vårdval i Östergötland Blankett för auktorisationsansökan för primärvårdsverksamhet Leverantörsuppgifter Komplett företagsnamn: Adress: Postnummer: Postadress: Org.nummer: Firmatecknare: Bankgironummer:

Läs mer

Vårdval Västernorrland Bilaga 5 Ansökan Primärvård 2013 XX XX

Vårdval Västernorrland Bilaga 5 Ansökan Primärvård 2013 XX XX Vårdval Västernorrland Bilaga 5 Ansökan Primärvård 2013 XX XX 1 1. Uppgifter om sökande Detta dokument ska besvaras och undertecknas av sökande. Namn på sökande Organisationsnummer: * ) Postadress: Telefax:

Läs mer

Vårdval Västernorrland. Bilaga 1 Ansökan

Vårdval Västernorrland. Bilaga 1 Ansökan Vårdval Västernorrland Bilaga 1 Ansökan Allmän barn- och ungdomstandvård Version 2017 1 1. Uppgifter om sökande Detta dokument ska besvaras och undertecknas av sökande. Namn på Vårdgivare juridisk person

Läs mer

Vårdval i Östergötland

Vårdval i Östergötland Vårdval i Östergötland Blankett för auktorisationsansökan för Primär hörselhabilitering Leverantörsuppgifter Komplett företagsnamn: Adress: Postnummer: Postadress: Org.nummer: Firmatecknare: Bankgironummer:

Läs mer

Anvisningar för tandreglering

Anvisningar för tandreglering Dnr HSS 2007-0117 Anvisningar för tandreglering Gäller för barn och ungdomar folkbokförda i Uppsala län Landstingets kansli Slottsgränd 2A Box 602 751 25 Uppsala tfn vx 018-611 00 00 fax 018-611 60 10

Läs mer

12. ANSÖKAN OM GODKÄNNANDE INOM VÅRDVAL UPPSALA LÄN

12. ANSÖKAN OM GODKÄNNANDE INOM VÅRDVAL UPPSALA LÄN 12. ANSÖKAN OM GODKÄNNANDE INOM VÅRDVAL UPPSALA LÄN Ansökan kan fyllas i elektroniskt men måste sedan skrivas ut för underskrift. Den lämnas eller skickas till landstingets Upphandlingsenhet. Märk kuvertet

Läs mer

Tandvårdsnämnden. Avtal mellan Region Skåne och Svensk Privattandvård AB om barn och ungdomstandvård, 3-19 år för 2011 års verksamhet.

Tandvårdsnämnden. Avtal mellan Region Skåne och Svensk Privattandvård AB om barn och ungdomstandvård, 3-19 år för 2011 års verksamhet. Tandvårdsnämnden Avtal mellan Region Skåne och Svensk Privattandvård AB om barn och ungdomstandvård, 3-19 år för 2011 års verksamhet. Avtal Avtal mellan Region Skåne och Svensk Privattandvård Aktiebolag,

Läs mer

Om Vårdgivare avser att ansöka om godkännande för flera mottagningar lämnas en ansökan per mottagning.

Om Vårdgivare avser att ansöka om godkännande för flera mottagningar lämnas en ansökan per mottagning. Ansökan om godkännande inom Vårdval Uppsala län Ansökan kan fyllas i elektroniskt men måste sedan skrivas ut för underskrift. Den lämnas eller skickas till landstingets Upphandlingsenhet. Märk kuvertet

Läs mer

2014-03- 24 ANSÖKAN OM GODKÄNNANDE AV PSYKOTERAPI INOM LOV ÖREBRO LÄN

2014-03- 24 ANSÖKAN OM GODKÄNNANDE AV PSYKOTERAPI INOM LOV ÖREBRO LÄN ANSÖKAN OM GODKÄNNANDE AV PSYKOTERAPI INOM LOV ÖREBRO LÄN Ansökan kan delvis fyllas i elektroniskt men måste skrivas ut för underskrift. Efterfrågade uppgifter och intyg ska biläggas ansökan. Ansökan med

Läs mer

ANSÖKAN OM GODKÄNNANDE FÖR VÅRDVAL ALLMÄN BARN- OCH UNGDOMSTANDVÅRD NORRBOTTENS LÄN

ANSÖKAN OM GODKÄNNANDE FÖR VÅRDVAL ALLMÄN BARN- OCH UNGDOMSTANDVÅRD NORRBOTTENS LÄN 1(6) ANSÖKAN OM GODKÄNNANDE FÖR VÅRDVAL ALLMÄN BARN- OCH UNGDOMSTANDVÅRD NORRBOTTENS LÄN Ansökan gäller för externa vårdgivare. Leverantörsuppgifter Leverantör som ansöker om godkännande för flera enheter

Läs mer

Barn- och ungdomstandvård hos privattandläkare som är verksamma i Skåne

Barn- och ungdomstandvård hos privattandläkare som är verksamma i Skåne Enheten för tandvård Tilläggsavtal, till Avtal mellan Region Skåne och Svensk Privattandvård AB om Barn- och ungdomstandvård för 3-19-åringar i Region Skåne 2012. Barn- och ungdomstandvård hos privattandläkare

Läs mer

Tandvårdsenheten informerar Nummer

Tandvårdsenheten informerar Nummer Tandvårdsenheten informerar Nummer 1 2018 Informationsansvarig: Maria Johansson Telefonnummer: 010-103 73 68 E-postadress: maria.anna.johansson@regionostergotland.se Tandvård för barn och unga Ny regelbok

Läs mer

Tandvård. 168 Tandvård Årsstatistik 2010 för Stockholms län och landsting

Tandvård. 168 Tandvård Årsstatistik 2010 för Stockholms län och landsting 7 Tandvård Tandvård Tandvårdslagen syftar till god tandhälsa och en tandvård på lika villkor för hela befolkningen. Landstingen skall enligt lagen planera all tandvård inom landstingsområdet, även den

Läs mer

Ackreditering för Kognitiv Beteendeterapi (KBT) inom ramen för Rehabiliteringsgarantin i Hälsoval Skåne

Ackreditering för Kognitiv Beteendeterapi (KBT) inom ramen för Rehabiliteringsgarantin i Hälsoval Skåne HÄLSOVAL SKÅNE Ansökan om Ackreditering för Kognitiv Beteendeterapi (KBT) inom ramen för Rehabiliteringsgarantin i Hälsoval Skåne UPPGIFTER OM SÖKANDE Fyll i blanketten med hjälp av datorn. Datum ska skrivas

Läs mer

Tandvårdslag (1985:125)

Tandvårdslag (1985:125) Tandvårdslag (1985:125) SFS nr: 1985:125 Departement/myndighet: Socialdepartementet Utfärdad: 1985-03-14 Ändrad: t.o.m. SFS 2008:346 Inledande bestämmelse 1 Med tandvård avses i denna lag åtgärder för

Läs mer

Regelverk för valfrihet inom tandreglering i Landstinget Sörmland

Regelverk för valfrihet inom tandreglering i Landstinget Sörmland 1 (11) Regelverk för valfrihet inom tandreglering i Landstinget Sörmland Gäller från och med 2015-01-01 2 (11) Innehåll 1 VALFRIHET 3 2 OMFATTNING 3 3 URVALSFUNKTION 3 3.1 Information i samband med urval

Läs mer

Vårdval i Östergötland

Vårdval i Östergötland Vårdval i Östergötland Blankett för auktorisationsansökan för öppen specialiserad vuxenpsykiatri Leverantörsuppgifter Komplett företagsnamn: Adress: Postnummer: Postadress: Org.nummer: Firmatecknare: Bankgironummer:

Läs mer

Utförande av HEMTJÄNST enligt lagen om valfrihetssystem LOV

Utförande av HEMTJÄNST enligt lagen om valfrihetssystem LOV Förfrågningsunderlag Utförande av HEMTJÄNST enligt lagen om valfrihetssystem LOV Bilagor: a) Avtal m avtalsbilagor 1-4 b) Blankett Ansökan om tillstånd att utföra servicetjänster c) Blankett Intyg d) Blankett

Läs mer

Om Vårdgivare avser att ansöka om godkännande för flera mottagningar lämnas en ansökan per mottagning.

Om Vårdgivare avser att ansöka om godkännande för flera mottagningar lämnas en ansökan per mottagning. sida 1 (5) ANSÖKAN OM GODKÄNNANDE INOM VÅRDVAL UPPSALA LÄN Ansökan kan fyllas i elektroniskt men måste sedan skrivas ut för underskrift. Den lämnas eller skickas till landstingets Upphandlingsenhet. Märk

Läs mer

Vårdval Östergötland

Vårdval Östergötland LiÖ 2014-600 Vårdval Östergötland Regelbok för vårdval inom allmäntandvård för barn och ungdomar Giltig från och med 2015-01-01 Innehåll INNEHÅLL... 2 VÅRDVAL ÖSTERGÖTLAND... 5 1. UPPDRAG ALLMÄNTANDVÅRD

Läs mer

Tandvårdsenheten informerar

Tandvårdsenheten informerar Tandvårdsenheten informerar Nummer 1 2016 Informationsansvarig: Maria Johansson Telefonnummer: 010-103 73 68 E-postadress: maria.anna.johansson@regionostergotland.se Tandvårdsportalen Munter Barn- och

Läs mer

2015-01-01 ANSÖKAN OM GODKÄNNANDE INOM VÅRDVAL UPPSALA LÄN 2015

2015-01-01 ANSÖKAN OM GODKÄNNANDE INOM VÅRDVAL UPPSALA LÄN 2015 2015-01-01 ANSÖKAN OM GODKÄNNANDE INOM VÅRDVAL UPPSALA LÄN 2015 Ansökan kan fyllas i elektroniskt men måste sedan skrivas ut för underskrift. Den lämnas eller skickas till landstingets Upphandlingsenhet.

Läs mer

VÅRDVAL SKÅNE. Ansökan om Ackreditering och Avtal LARO-mottagning i Vårdval Skåne

VÅRDVAL SKÅNE. Ansökan om Ackreditering och Avtal LARO-mottagning i Vårdval Skåne VÅRDVAL SKÅNE Ansökan om Ackreditering och Avtal LARO-mottagning i Vårdval Skåne UPPGIFTER OM SÖKANDE Fyll i blanketten med hjälp av datorn. Datum ska skrivas i formatet XXXX-XX-XX. FIRMA-/FÖRETAGSNAMN

Läs mer

Diarienummer

Diarienummer sida 1 (5) Ansökan om godkännande inom vårdval för privat psykoterapi Uppsala län Ansökan kan fyllas i elektroniskt men måste sedan skrivas ut för underskrift. Den lämnas eller skickas till landstingets

Läs mer

Vårdval Västernorrland. Bilaga 5 Ansökan Primärvård. Rev

Vårdval Västernorrland. Bilaga 5 Ansökan Primärvård. Rev Vårdval Västernorrland Bilaga 5 Ansökan 2016 Primärvård Rev. 2015-06-02 1 1. Uppgifter om sökande Detta dokument ska besvaras och undertecknas av sökande. Namn på vårdgivare*: juridisk person eller enskild

Läs mer

Tandvård. 166 Tandvård Årsstatistik 2012 för Stockholms län och landsting

Tandvård. 166 Tandvård Årsstatistik 2012 för Stockholms län och landsting Tandvård Tandvårdslagen syftar till god tandhälsa och en tandvård på lika villkor för hela befolkningen. Landstingen skall enligt lagen planera all tandvård inom landstingsområdet, även den tandvård som

Läs mer

Rutin gällande tandvård för barn som riskerar att fara illa. Syfte och omfattning Att hantera barn som riskerar fara illa på säkert sätt i tandvården.

Rutin gällande tandvård för barn som riskerar att fara illa. Syfte och omfattning Att hantera barn som riskerar fara illa på säkert sätt i tandvården. Rutin gällande tandvård för barn som riskerar att fara illa Syfte och omfattning Att hantera barn som riskerar fara illa på säkert sätt i tandvården. Ansvar Skriv in vilka funktioner/befattningar som har

Läs mer

Arbetsbeskrivning för hantering av allmän barn-och ungdomstandvård i Symfoni

Arbetsbeskrivning för hantering av allmän barn-och ungdomstandvård i Symfoni Informerande dokument Beskrivning Sida 1 (6) Arbetsbeskrivning för hantering av allmän barn-och ungdomstandvård i Symfoni Barn-och ungdomar mellan 3-23 år får fritt välja vårdgivare bland de som tecknat

Läs mer

sida 1 (5)

sida 1 (5) 2011-02-21 sida 1 (5) ANSÖKAN OM GODKÄNNANDE INOM VÅRDVAL UPPSALA LÄN Ansökan kan fyllas i elektroniskt men måste sedan skrivas ut för underskrift. Den lämnas eller skickas till landstingets Upphandlingsenhet.

Läs mer

Förfrågningsunderlag/ Regelbok för tandreglering

Förfrågningsunderlag/ Regelbok för tandreglering Dnr HSS 2010-0146 Förfrågningsunderlag/ Regelbok för tandreglering Gäller från den 1 januari 2014 Landstingets ledningskontor Slottsgränd 2A Box 602 751 25 Uppsala tfn vx 018-611 00 00 fax 018-611 60 10

Läs mer

1. Administrativa föreskrifter

1. Administrativa föreskrifter Förfrågningsunderlag - Upphandlarversion 2015-10-21 Upphandlande organisation Västmanlands läns landsting Anette Öhrn DLL Upphandling Program för primärvården i Västmanland - LOV DU-UPP15-0189 Symbolförklaring:

Läs mer

Tandvård. 166 Tandvård Årsstatistik 2011 för Stockholms län och landsting

Tandvård. 166 Tandvård Årsstatistik 2011 för Stockholms län och landsting Tandvård Tandvårdslagen syftar till god tandhälsa och en tandvård på lika villkor för hela befolkningen. Landstingen skall enligt lagen planera all tandvård inom landstingsområdet, även den tandvård som

Läs mer

Ansökan om Ackreditering och Avtal för Enhet för öppen ögonsjukvård i Skåne

Ansökan om Ackreditering och Avtal för Enhet för öppen ögonsjukvård i Skåne Ansökan om Ackreditering och Avtal för Enhet för öppen ögonsjukvård i Skåne UPPGIFTER OM SÖKANDE Fyll i blanketten med hjälp av datorn. Datum ska skrivas i formatet XXXX-XX-XX. Ansökan avser uppdrag om

Läs mer

LANDSTINGET I VÄRMLAND Folktandvården Värmland

LANDSTINGET I VÄRMLAND Folktandvården Värmland LANDSTINGET I VÄRMLAND 2017-01-01 Folktandvården Värmland Birgitta Haglund/PB Dnr LK/160187 Ramavtal för privat barn- och ungdomstandvård i Värmland 1 Avtalets omfattning Inom Landstinget i Värmland råder

Läs mer

Tandvårdslag (1985:125)

Tandvårdslag (1985:125) SFS 1985:125 Källa: Rixlex Utfärdad: 1985-03-14 Uppdaterad: t.o.m. SFS 2006:193 Tandvårdslag (1985:125) [Fakta & Historik] Inledande bestämmelse 1 Med tandvård avses i denna lag åtgärder för att förebygga,

Läs mer

Ansökan om Avtal för LARO-mottagning

Ansökan om Avtal för LARO-mottagning Ansökan om Avtal för LARO-mottagning Reviderad 2017-12-18 UPPGIFTER OM SÖKANDE Fyll i blanketten med hjälp av datorn. Datum ska skrivas i formatet XXXX-XX-XX. FIRMA-/FÖRETAGSNAMN Företagets/personens fullständiga

Läs mer

ANSÖKAN OM GODKÄNNANDE INOM LOV VACCINATÖRER

ANSÖKAN OM GODKÄNNANDE INOM LOV VACCINATÖRER ANSÖKAN OM GODKÄNNANDE INOM LOV VACCINATÖRER GÄLLANDE FRÅN DEN 1 JANUARI 2019 Ansökan kan fyllas i elektroniskt men måste sedan skrivas ut för underskrift. Den lämnas eller skickas till Region Uppsalas

Läs mer

LANDSTINGET I VÄRMLAND Folktandvården Värmland

LANDSTINGET I VÄRMLAND Folktandvården Värmland LANDSTINGET I VÄRMLAND 2013-05-21 Folktandvården Värmland Hans Östholm/PB Dnr LK/031360 Ramavtal för privat barn- och ungdomstandvård i Värmland 1 Avtalets omfattning Inom Landstinget i Värmland råder

Läs mer

1. Administrativa föreskrifter Program för primärvården i Västmaland

1. Administrativa föreskrifter Program för primärvården i Västmaland 1 (7) 1. Administrativa föreskrifter Program för primärvården i Västmaland 2015 2 (7) 1 Inledning Landstinget Västmanland införde från den 1 januari 2008 valfrihetssystem inom primärvården i enlighet med

Läs mer

Ansökan om godkännande för Vårdval Kronoberg

Ansökan om godkännande för Vårdval Kronoberg Ansökan om godkännande för Vårdval Kronoberg En leverantör har möjlighet att erhålla godkännande för en eller flera vårdenheter inom primärvården i Landstinget Kronoberg, förutsatt att vissa grundläggande

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden. Yttrande över delbetänkandet Stöd till hälsofrämjande tandvård del 2 (SOU 2006:71), förslaget till grundstöd

Hälso- och sjukvårdsnämnden. Yttrande över delbetänkandet Stöd till hälsofrämjande tandvård del 2 (SOU 2006:71), förslaget till grundstöd Ledningsstaben Klas Lindström 2006-09-25 LiÖ 2006-539 Hälso- och sjukvårdsnämnden Yttrande över delbetänkandet Stöd till hälsofrämjande tandvård del 2 (SOU 2006:71), förslaget till grundstöd Regeringen

Läs mer

Journalföring i tandvården. Revisionsrapport. LANDSTINGETS REVISORER Revisionskontoret

Journalföring i tandvården. Revisionsrapport. LANDSTINGETS REVISORER Revisionskontoret Journalföring i tandvården Revisionsrapport LANDSTINGETS REVISORER 2017-06-14 17REV24 2(11) Sammanfattning Syftet med att föra patientjournal är i första hand att bidra till en god och säker vård av patienten.

Läs mer

ANSÖKAN OM GODKÄNNANDE INOM VÅRDVAL UPPSALA LÄN 2018

ANSÖKAN OM GODKÄNNANDE INOM VÅRDVAL UPPSALA LÄN 2018 ANSÖKAN OM GODKÄNNANDE INOM VÅRDVAL UPPSALA LÄN 2018 Ansökan kan fyllas i elektroniskt men måste sedan skrivas ut för underskrift. Den lämnas eller skickas till Region Uppsalas Upphandlingsenhet. Märk

Läs mer

Ansökan om avtal för Enhet för öppen ögonsjukvård i vårdval Skåne

Ansökan om avtal för Enhet för öppen ögonsjukvård i vårdval Skåne Ansökan om avtal för Enhet för öppen ögonsjukvård i vårdval Skåne UPPGIFTER OM SÖKANDE Fyll i blanketten med hjälp av datorn. Datum ska skrivas i formatet XXXX-XX-XX. Ansökan avser uppdrag om öppen ögonsjukvård

Läs mer

HÄLSOVAL SKÅNE A n s ö ka n o m

HÄLSOVAL SKÅNE A n s ö ka n o m HÄLSOVAL SKÅNE A n s ö ka n o m Ackreditering och Avtal Barnavårdscentral(BVC) UPPGIFTER OM SÖKANDE Fyll i blanketten med hjälp av datorn. Datum ska skrivas i formatet XXXX-XX-XX. FIRMA-/FÖRETAGSNAMN Företagets/personens

Läs mer

Ansökan om godkännande för att delta i valfrihetssystem avseende daglig verksamhet enligt LSS personkrets 1 och 2

Ansökan om godkännande för att delta i valfrihetssystem avseende daglig verksamhet enligt LSS personkrets 1 och 2 1 (5) Omsorgskontoret 2009-09-15 Bilaga 1 Ansökan om godkännande för att delta i valfrihetssystem avseende daglig verksamhet enligt LSS personkrets 1 och 2 Frågorna i detta ansökningsformulär måste vara

Läs mer

2. Regelverk för valfrihet inom avgiftsfri allmäntandvård för barn och unga

2. Regelverk för valfrihet inom avgiftsfri allmäntandvård för barn och unga Inbjudan 2017-04-04 Upphandlande organisation Region Västmanland Tobias Löfgren Upphandling LOV avgiftsfri allmäntandvård till barn och unga Sista ansökansdag: 2026-11-20 00:00 Symbolförklaring Texten

Läs mer

HÄLSOVAL SKÅNE. Ansökan om Ackreditering och Avtal Barnmorskemottagning (BMM)

HÄLSOVAL SKÅNE. Ansökan om Ackreditering och Avtal Barnmorskemottagning (BMM) HÄLSOVAL SKÅNE Ansökan om Ackreditering och Avtal Barnmorskemottagning (BMM) UPPGIFTER OM SÖKANDE Fyll i blanketten med hjälp av datorn. Datum ska skrivas i formatet XXXX-XX-XX. FIRMA-/FÖRETAGSNAMN Företagets/personens

Läs mer

Regler för Sjukresor och Sjukreseersättning

Regler för Sjukresor och Sjukreseersättning Ledningsstaben PM Peter Wahlberg 2013-09-26 Regler för Sjukresor och Sjukreseersättning 1. Ingress Generella bestämmelser Landstinget ska enligt lag (1991:419) om resekostnadsersättning vid sjukresor utge

Läs mer

Ansökningsformulär. Godkännande av vårdenhet inom Hälsoval Blekinge Privat sökande vårdgivare

Ansökningsformulär. Godkännande av vårdenhet inom Hälsoval Blekinge Privat sökande vårdgivare Ansökningsformulär Godkännande av vårdenhet inom Hälsoval Blekinge Privat sökande vårdgivare 1 Uppgifter om sökande Namn på sökande/företag: Driftsform: Organisationsnummer/personnummer: Postadress:. Postnummer

Läs mer

Om patienten byter från en privattandläkare till en annan eller tillbaka till Folktandvården gäller motsvarande rutiner som beskrivits ovan.

Om patienten byter från en privattandläkare till en annan eller tillbaka till Folktandvården gäller motsvarande rutiner som beskrivits ovan. RAMAVTAL Mellan Landstinget Dalarna, representerat av Tandvårdsnämnden, nedan kallad landstinget och privattandläkarna i Dalarna, företrädda av privattandläkarföreningen i Dalarna, nedan kallad föreningen.

Läs mer

Vårdval Östergötland

Vårdval Östergötland Vårdval Östergötland Regelbok för vårdval inom allmäntandvård för barn och ungdomar Giltig från och med 2016-01-01 HSN 2015-378 Innehåll INNEHÅLL...2 VÅRDVAL ÖSTERGÖTLAND...5 1. UPPDRAG ALLMÄNTANDVÅRD

Läs mer

Ansökan om avtal för Enhet för öppen hudsjukvård i Vårdval Skåne

Ansökan om avtal för Enhet för öppen hudsjukvård i Vårdval Skåne Ansökan om avtal för Enhet för öppen hudsjukvård i Vårdval Skåne UPPGIFTER OM SÖKANDE Fyll i blanketten med hjälp av datorn. Datum ska skrivas i formatet XXXX-XX-XX. FIRMA-/FÖRETAGSNAMN Företagets/personens

Läs mer

Folktandvården. Landstinget i Kalmar län

Folktandvården. Landstinget i Kalmar län Folktandvården Landstinget i Kalmar län Tandvårdslagen 2 Målet för tandvården är en god tandhälsa och en tandvård på lika villkor för hela befolkningen 5 (Landstingets ansvar) Varje landsting skall erbjuda

Läs mer

Anvisningar 2013-01-01. Sidan 1 av 7

Anvisningar 2013-01-01. Sidan 1 av 7 Anvisningar N 2013-01-01 Landstingets tandvårdsstöd Nödvändig tandvård (N-tandvård) Sidan 1 av 7 Tandvårdsgruppen Anvisningar för landstingets tandvårdsstöd avseende nödvändig tandvård till vissa äldre

Läs mer

7 ANSÖKAN OM GODKÄNNANDE INOM LOV PRIVAT PSYKOTERAPI UPPSALA LÄN

7 ANSÖKAN OM GODKÄNNANDE INOM LOV PRIVAT PSYKOTERAPI UPPSALA LÄN 1 av 6 7 ANSÖKAN OM GODKÄNNANDE INOM LOV PRIVAT PSYKOTERAPI UPPSALA LÄN Ansökan kan fyllas i elektroniskt men måste sedan skrivas ut för underskrift. Den lämnas eller skickas till Upphandlingsenhet. Märk

Läs mer

3. LOV Ansökan om avtal Program för primärvården i Västmanland 2017

3. LOV Ansökan om avtal Program för primärvården i Västmanland 2017 Förfrågningsunderlag - Upphandlarversion 2016-12-19 Upphandlande organisation Upphandling Västmanlands läns landsting Program för primärvården i Västmanland - LOV - 2017 Anette Öhrn DU-UPP16-0363 Symbolförklaring:

Läs mer

Tandvårdsforum VGR 2017

Tandvårdsforum VGR 2017 Tandvårdsforum VGR 2017 Sveriges mest uppskattade tjänst Svenskt Kvalitetsindex ger tandläkarna högst betyg av alla samhällstjänster 87,2 samlat betyg för privattandvården, 75,7 för FTV på en 100-gradig

Läs mer

Studie över utbudet av tandvård i Östergötland. Rapport Tandvårdsenheten.

Studie över utbudet av tandvård i Östergötland. Rapport Tandvårdsenheten. Studie över utbudet av tandvård i Östergötland Rapport 2016 - Tandvårdsenheten www.regionostergotland.se SAMMANFATTNING Region Östergötland har ansvar för planeringen av all tandvård inom regionens område.

Läs mer

2. Regelverk för valfrihet inom tandreglering

2. Regelverk för valfrihet inom tandreglering 2. Regelverk för valfrihet inom tandreglering 2.1 Valfrihet 2.1.1 LOV Detta regelverk gäller från 2016-01-01 och ersätter tidigare version daterad 2012-01-01. Landstinget har inom tandreglering valfrihet

Läs mer

Ersätt med din rubrik... Fel! Bokmärket är inte definierat.

Ersätt med din rubrik... Fel! Bokmärket är inte definierat. Ersätt med din rubrik... Fel! Bokmärket är inte definierat. Innehåll Villkor för landstingsfinansierad tandvård... 3 Bakgrund... 3 Metod... 3 Sammanfattning... 4 Slutsats... 4 Organisationsform... 4 Hur

Läs mer

Vårdval Tandvård i Kalmar Län

Vårdval Tandvård i Kalmar Län Vårdval Tandvård i Kalmar Län Bilaga 2.1: Ersättning för allmäntandvård till barn, ungdomar och unga vuxna Diarienummer: 170364 Datum: 171129 Innehåll 1. Inledning 3 2. Ersättningsmodellens struktur 3

Läs mer

ANVISNINGAR, ANSÖKAN OCH VILLKOR FÖR GODKÄNNANDE ENLIGT LOV VÅRDVAL Logopedi

ANVISNINGAR, ANSÖKAN OCH VILLKOR FÖR GODKÄNNANDE ENLIGT LOV VÅRDVAL Logopedi ANVISNINGAR, ANSÖKAN OCH VILLKOR FÖR GODKÄNNANDE ENLIGT LOV VÅRDVAL Logopedi VÅRDVAL I STOCKHOLMS LÄN GÄLLER FROM 2015-06-01 INNEHÅLL 2 (15) 1 Inledning Stockholms läns landsting har beslutat att införa

Läs mer

ADMINISTRATIVA FÖRESKRIFTER UPPHANDLING AV

ADMINISTRATIVA FÖRESKRIFTER UPPHANDLING AV 1(7) ADMINISTRATIVA FÖRESKRIFTER UPPHANDLING AV Sysselsättning till personer med psykiska funktionshinder 2(7) Innehållsförteckning Sid nr 1 ALLMÄN ORIENTERING 3 1.1 Bakgrund 3 1.2 Upphandlingsförfarande

Läs mer

Rutin vid uteblivande från tandvårdsbesök avseende barn till och med 17 år

Rutin vid uteblivande från tandvårdsbesök avseende barn till och med 17 år 1 (5) Särskilda Vårdfrågor Tandvård RUTIN UTEBLIVANDE BARN Rutin vid uteblivande från tandvårdsbesök avseende barn till och med 17 år Innehåll Barns rätt till tandvård... 1 Orosanmälan till socialtjänsten...

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Patientlag; utfärdad den 19 juni 2014. SFS 2014:821 Utkom från trycket den 1 juli 2014 Enligt riksdagens beslut 1 föreskrivs följande. 1 kap. Inledande bestämmelser 1 Denna lag

Läs mer

1. Anvisningar för inlämnande av ansökan

1. Anvisningar för inlämnande av ansökan 1. Anvisningar för inlämnande av ansökan 1.1 Ansökningshandlingar 1.1.1 Ansökan Intresserade inbjuds att ansöka om att bli godkända att få driva vård inom vårdval för fysioterapi/sjukgymnastik inom primvårdsrehabilitering.

Läs mer

Ansökan om avtal inom vårdval Psykoterapi

Ansökan om avtal inom vårdval Psykoterapi Ansökan om avtal inom vårdval Psykoterapi REVIDERAD 2018-12-08 Har idag avtal/vårdöverenskommelse KBT kort IPT kort KBT lång PDT lång Ansöker om kort behandling KBT kort IPT kort Ansöker om lång behandling

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden Fredrik Johansson Nämndsekreterare 044-309 31 13 Fredrik.A.Johansson@skane.se MOTIONSSVAR Datum 2018-06-07 Dnr 1704049 1 (5) Hälso- och sjukvårdsnämnden Motion. Laga de största

Läs mer

Ansökan om Avtal avseende verksamhet för operation av grå starr i Skåne

Ansökan om Avtal avseende verksamhet för operation av grå starr i Skåne Ansökan om Avtal avseende verksamhet för operation av grå starr i Skåne UPPGIFTER OM SÖKANDE Fyll i blanketten med hjälp av datorn. Datum ska skrivas i formatet XXXX-XX-XX. Om avtal redan finns och ansökan

Läs mer

Uppdrag till Folktandvården om uppsökande verksamhet med munhälsobedömning i hela länet

Uppdrag till Folktandvården om uppsökande verksamhet med munhälsobedömning i hela länet Landstingsdirektörens stab Beställarenheten TJÄNSTESKRIVELSE 1 (2) Diarienummer 160710 Landstingsstyrelsen Uppdrag till Folktandvården om uppsökande verksamhet med munhälsobedömning i hela länet Förslag

Läs mer

Stenungsunds kommun. Förfrågningsunderlag. Valfrihetssystem (LOV) inom hemtjänst, serviceinsatser

Stenungsunds kommun. Förfrågningsunderlag. Valfrihetssystem (LOV) inom hemtjänst, serviceinsatser Stenungsunds kommun Förfrågningsunderlag Valfrihetssystem (LOV) inom hemtjänst, serviceinsatser INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. INLEDNING 3 1.1. Allmänt om kommunen 3 1.2. Allmänt om LOV 3 2. OMFATTNING 3 2.1.

Läs mer

3. Ansökan om LOV avtal Program för primärvården i Västmanland

3. Ansökan om LOV avtal Program för primärvården i Västmanland Förfrågningsunderlag - Upphandlarversion 2015-10-21 Upphandlande organisation Västmanlands läns landsting Anette Öhrn DLL Upphandling Program för primärvården i Västmanland - LOV DU-UPP15-0189 Symbolförklaring:

Läs mer

Tandvårdsenheten informerar

Tandvårdsenheten informerar Tandvårdsenheten informerar Nummer 2 2016 Informationsansvarig: Maria Johansson Telefonnummer: 010-103 73 68 E-postadress: maria.anna.johansson@regionostergotland.se Tandvårdsenheten söker bedömningstandläkare!!

Läs mer

Tandvård. 207 mkr 4 % av landstingets totala nettokostnad gick till tandvård.

Tandvård. 207 mkr 4 % av landstingets totala nettokostnad gick till tandvård. 67 Landstingets uppgift är att verka för en god tandhälsa hos hela befolkningen. Ansvaret för den avgiftsfria tandvården till alla barn och ungdomar är en del i denna verksamhet. Tandhälsan bland barn

Läs mer

Regional riktlinje kring oro för väntat barn

Regional riktlinje kring oro för väntat barn Regional riktlinje kring oro för väntat barn Riktlinjer för utförare av hälso- och sjukvård i, framtagna i nära samverkan med berörda sakkunniggrupper. Fastställd av hälso- och sjukvårdsdirektören. INNEHÅLL

Läs mer

Ackreditering och Avtal för Psykoterapi i Hälsoval Skåne

Ackreditering och Avtal för Psykoterapi i Hälsoval Skåne HÄLSOVAL SKÅNE Ansökan om Ackreditering och Avtal för Psykoterapi i Hälsoval Skåne Har idag avtal/vårdöverenskommelse KBT kort IPT kort KBT lång PDT lång Ansöker om kort behandling KBT kort IPT kort Ansöker

Läs mer

Regelbok för Vårdval primärvård Regionens garanti till medborgarna Regionens krav till vårdgivarna Konkurrensneutralitet

Regelbok för Vårdval primärvård Regionens garanti till medborgarna Regionens krav till vårdgivarna Konkurrensneutralitet Regelbok för Vårdval primärvård 2019 Regionens garanti till medborgarna Regionens krav till vårdgivarna Konkurrensneutralitet Förslag till förändringar Målgrupp Ordet basal tas bort. Hälso-och sjukvård

Läs mer

Vårdval Kronoberg Specialiserad hudsjukvård i öppen vård

Vårdval Kronoberg Specialiserad hudsjukvård i öppen vård 13LTK1389 Landstingets kansli 2013-11-19 Upphandlingsavdelningen, Maria Thorstensson Vårdval Kronoberg Specialiserad hudsjukvård i öppen vård Villkor för godkännande och villkor för återkallelse 1 Inledning

Läs mer

Studie över utbudet av tandvård i Östergötland. Rapport Tandvårdsenheten.

Studie över utbudet av tandvård i Östergötland. Rapport Tandvårdsenheten. Studie över utbudet av tandvård i Östergötland Rapport 2018 - Tandvårdsenheten www.regionostergotland.se www.regionostergotland.se SAMMANFATTNING Region Östergötland har ansvar för planeringen av all tandvård

Läs mer

Yttrande över revisorernas rapport 16/ Landstingets ansvar för tandvården för barn och unga

Yttrande över revisorernas rapport 16/ Landstingets ansvar för tandvården för barn och unga HSN 2009-03-17 p 19 1 (5) Hälso- och sjukvårdsnämndens förvaltning Handläggare: Maria Hedberg Yttrande över revisorernas rapport 16/2008 - Landstingets ansvar för tandvården för barn och unga Ärendet Landstingsrevisorerna

Läs mer

Vårdval Tandvård i Kalmar län

Vårdval Tandvård i Kalmar län Bilaga 2.1: Ersättning för allmäntandvård till barn, ungdomar och unga vuxna 3-23 år Diarienummer: 170364 Datum: 181205 Innehåll 1 Inledning... 3 2 Ersättningsmodellens struktur... 3 3 Fast ersättning...

Läs mer

Organisation och debitering Inger Wårdh, avd för Gerodonti

Organisation och debitering Inger Wårdh, avd för Gerodonti Organisation och debitering Inger Wårdh, avd för Gerodonti Tandvård för äldre och funktionshindrade Från landsting till kommun Tandvårdsförsäkringen 1974 gav patienter på s k långvårdskliniker kostnadsfri

Läs mer