PLANBESKRIVNING 1(9) Ytterstadsavdelningen S-Dp Daniel Larsson Tfn

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "PLANBESKRIVNING 1(9) Ytterstadsavdelningen S-Dp Daniel Larsson Tfn"

Transkript

1 PLANBESKRIVNING 1(9) Ytterstadsavdelningen S-Dp Daniel Larsson Tfn Förslag Detaljplan för Del av kv. Linaberg mm inom stadsdelen Mariehäll i Stockholm. (Del av Annedal) S-Dp Samrådshandling PLANHANDLINGAR Detaljplanen består av plankarta med bestämmelser. Till planen hör denna planbeskrivning med illustrationsbilaga och en genomförandebeskrivning. Ett särskilt kvalitetsprogram för områdets gestaltning upprättas senare som komplement till dessa handlingar. PLANENS SYFTE Planen syftar till att möjliggöra nybyggnation av bostadskvarter samt en integrerad förskola inom del av kv. Linaberg mm i Mariehäll. Planen syftar vidare till att möjliggöra en upprustning av Tappvägen som anpassning till framtida huvud- och lokalgatunät inom Annedal. PLANERINGSBAKGRUND Staden genomförde under 2003 en inbjuden formgivningstävling för Annedal i Mariehäll. Tävlingsprogrammets syfte var att bebygga området med i första hand bostäder, men också skola och arbetsplatser/lokaler. Tävlingen vanns av Erskine Tovatt arkitekter, med ett förslag uppbyggt av stadsmässiga kvarter kring en central park. Tävlingsjuryn tog genom sitt val av vinnande förslag ställning för en hög täthet och en urban karaktär vid den kommande tvärbanan och som koppling till centrala Sundbyberg. Efter tävlingen bearbetade stadsbyggnadskontoret i samarbete med Erskine Tovatt arkitekter och dåvarande gatu- och fastighetskontoret tävlingsförslaget i enlighet med stadsbyggnadsnämndens och tävlingsjuryns riktlinjer. I samband med detta formulerade stadsbyggnadskontoret de viktigaste målen för gestaltningen av det föreslagna bostadsområdet: Annedal skall bli ett långsiktigt hållbart och attraktivt bostadsområde i Mariehäll, med en god boendemiljö och en stadsmiljö av hög arkitektonisk kvalitet. Annedal skall vara öppet och integrerat med omgivningen, både funktionellt och visuellt. Den nya bebyggelsen ska knytas till övriga Mariehäll och till Sundbyberg på ett sådant sätt att en meningsfull helhet skapas.

2 2 (9) S-Dp Bebyggelsen inom Annedal skall ha en sammanhållen karaktär och en klart avläsbar identitet. Annedal skall erbjuda de boende i denna parkfattiga del av Bromma möjlighet till rekreation, både i den värdefulla parkmiljön, i de offentliga stadsrummen och längs ett nytt vidgat vattenrum vid Bällstaån. Annedal skall planeras med särskild omsorg om barns utomhusmiljö. Programsamråd för Annedal hölls våren/sommaren Programförslaget redovisade ca 1400 lägenheter i huvudsak i flerbostadshus. Av dessa avses ca 50 % upplåtas som bostadsrätter och ca 50% som hyresrätter. Förslaget innebär att Mariehäll får ett tillräckligt befolkningsunderlag för en skola och ett utbyggt serviceutbud. Den 27 april 2006 beslutade stadsbyggnadsnämnden att utöka Annedal genom att påbörja planarbete med plansamråd för de intilliggande fastigheterna Linaberg 11 och 20. TIDIGARE STÄLLNINGSTAGANDEN Översiktsplanen I översiktsplanen är planområdet utpekat som verksamhetsområde, men ingår som en del av stadsutvecklingsområdet Mariehäll-Brommafältet-Ulvsunda. Översiktsplanens intention är att dessa områden ska bebyggas med en blandad stadsstruktur, med såväl bostäder som arbetsplatser. Gällande detaljplaner Inom föreslaget planområde gäller pl från år 1942 som anger industriändamål och gatumark för det aktuella området. PLANOMRÅDET Omfattning Planområdet omfattar fastigheterna Linaberg 11 och 20 samt del av fastigheten Mariehäll 1:10. Arealen uppgår till ca m 2. Planområdet markerat på en bild över planerade och nyligen genomförda projekt i norra Mariehäll och delar av Sundbyberg.

3 3 (9) S-Dp Nuläge Stadsdelen Stadsdelen Mariehäll är ett mycket heterogent bostads- och verksamhetsområde som rymmer allt från stora kontorshus och industrier till små enbostadshus. Mariehäll genomgår för närvarande en omvandling från att vara ett arbets- och bostadsområde i Stockholms utkant till att bli en del av stadens och regionens utvidgade kärna, med länkar till såväl Stockholms nordvästra ytterstad, stadskärnan i Sundbyberg som en eventuell bebyggelse kring Bromma flygplats. Redan idag märks ett ökat exploateringstryck för bostäder. De planerade tvärbanelinjerna mot Solna och Kista korsar båda stadsdelen och förväntas öka exploateringstrycket ytterligare. För närvarande pågår planarbeten för ca 1850 lägenheter i stadsdelen. Huvuddelen av dessa planeras att byggas i området Annedal, som inklusive Linaberg kommer att rymma ca 1700 lägenheter och en skola för ca 500 elever. I Mariehäll finns idag ett underskott på förskoleplatser. Det stora antalet planerade bostadsprojekt i stadsdelen innebär att ett flertal permanenta förskolor måste byggas. Planområdet Planområdet används idag för industriändamål. Fastigheterna är bebyggda med lägre lager- och studiobyggnader som rymmer verksamheter främst inom filmoch tvproduktion. Planområdet omges i norr av Tappvägen, Bällstaån och Marabouparken i Sundbyberg, i öster av en storskalig och arkitektoniskt högklassig industribebyggelse, i söder av lägre lager- och kontorsbyggnader samt i väster av Tappvägen och en storskalig kontors- och industribyggnad som avses bevaras och integreras i Annedalsprojektet. Planområdet har goda vägförbindelser och nära till Sundbybergs centrum, där det finns pendeltåg och tunnelbana. Bussar på Bällstavägen går mot bland annat Spånga, Sundbyberg och Alvik. Ett rikt serviceutbud finns i handelsområdet vid Bromma flygplats. Områdets närhet till Bällstaån, Marabouparken och Sundbybergs centrum gör det attraktivt för ny bostadsbebyggelse. Området utgör en viktig länk i den koppling som eftersträvas mellan Annedal, det befintliga Mariehäll och Sundbyberg. Vy över planområdet från norr. I förgrunden Bällstaån, till höger Baltic 8 och Annedal och till vänster den vackra industribebyggelsen på fastigheten Linaberg 10.

4 4 (9) S-Dp Markägoförhållanden Fastigheten Linaberg 11 ägs av Skanska Mark och Exploatering AB. Fastigheten Linaberg 20 ägs av Bolaget Drömfabriken i Bällsta AB, ett helägt bolag av Skanska Mark och Exploatering AB. Fastigheten Mariehäll 1:10 ägs av staden. Planförfarande och tidplan Ärendet handläggs med normalt planförfarande utan programsamråd. Ett programsamråd bedöms av stadsbyggnadskontoret inte tillföra något till planprocessen då den föreslagna utvecklingen av området har stöd i översiktsplanen och att bebyggelsens struktur och utformning till mycket hög grad grundar sig i de riktlinjer och förhållningsätt som programmet för Annedal anger. Enligt skisserad tidplan beräknas detaljplanen kunna vinna laga kraft under andra kvartalet PLANFÖRSLAGET Markanvändning och markutnyttjande Detaljplanen innebär möjlighet att uppföra ca 250 nya lägenheter samt en förskola för 2-3 avdelningar. Planområdet omfattar totalt en yta om 2,6 ha varav ca 1,85 ha kvartersmark. Park- och allmänplatsmark uppgår till ca 0,15 ha och gatumarken till ca 0,6 ha. Exploateringstalet inom kvartersmark är 1,4. Plan- och kvartersutformning Planstrukturen Planstrukturen är uppbyggd av sju bostadsgrupper om lägenheter i varje som grupperar sig kring en stor gemensamt park för lek, spel och rekreation. De tre bostadsgrupperna mot Bällstaån är i sin grundform identiska och består vardera av en 4-vånings lamelldel som är kopplad till ett 8-vånings punkthus. I bottenvåningen på ett av dessa hus föreslås förskolan inrymmas. De övriga fyra bostadsgrupperna utgörs av mindre kvarter med en reslig stadsmässig utsida i 4 till 6 våningar mot omgivande gator och kvarter kompletterat med radhus mot den centrala gemensamma gården. Social förankring Skanska har som målsättning att Linaberg skall spegla samhället i stort. Ambitionen är att det i Linaberg ska finnas alla sorters hushåll, gamla och unga, olika hushöjder, olika upplåtelseformer, närhet till bra service och arbetsplatser av olika slag. De olika kvartersgrupperna bildar sociala enheter med egna trädgårdar, små sittgrupper och lekplatser som ger barn och vuxna småskalighet och trygghet. Tillsammans har man den centrala parken, en egen förskola och en bostadsservicecentral. Bebyggelsens gestaltning Kvarterens huvudsakliga fasadmaterial är tegel, trä och puts. Mot omgivande gator och kvarter dominerar rött tegel i släta enkla fasader. Teglet "kramar" även om och förtydligar de små kvarteren i fasadpartier, murar och förrådsbyggnader. Inne i kvarteren dominerar uppglasningar mot trädgårdar och rymliga balkonger och terrasser samt träpartier och paneler. Här finns även inslag av puts som hjälper till att föra ned solljuset i de småskaliga gränd- och trädgårdsrummen.

5 5 (9) S-Dp I det vidare planarbetet kommer ett särskilt kvalitetsprogram för gestaltning upprättas. Trafik och parkering Planförslaget innebär att Tappvägen rätas och rustas upp som anpassning till framtida huvud- och lokalgatunät inom Annedal. Se gatusektion. Gatusektion av Tappvägen väster om kv Linaberg Bostadskvarteret föreslås trafikförsörjas via en ny kvartersgata med tillfart från Tappvägen. Den del av kvartersgatan som går genom kvarteret får karaktär av gårdsgata. Stadsbyggnadskontoret bedömer att parkeringsbehovet totalt är 1,0 bilplatser- /lägenhet. Detta är möjligt att lösa i garage inom kvartersmark kompletterat med viss markparkering i anslutning till kvartersgatan i kvarterets östra del. Grönytor och offentliga rum Mariehäll är en av de stadsdelar som har sämst parktillgång och parkstandard. Stadsbyggnadskontoret strävar därför kontinuerligt efter att skapa nya offentliga rum och parker och att knyta ihop dessa med ett sammanhängande stråk av gångvägar. En viktig förutsättning för utemiljön inom Mariehäll är Bällstaån. Både på Stockholmssidan och Sundbybergssidan planeras det för sammanhängande gångstråk utmed ån, från Solvalla och Annedal och ner till Ulvsundasjön. Detta gångstråk passerar genom planområdet i norr och förbättras som en del av projektet. Stadsbyggnadskontoret har även som långsiktig ambition att skapa park- och gångstråk mellan Alpvägen och den planerade skolan, söder om den föreslagna bebyggelsen, samt att knyta dessa två viktiga gångstråk till varandra. Som ett led i denna ambition kommer området direkt söder om den föreslagna bebyggelsen samt kvartersgatan i den östra delen av planområdet göras tillgänglig för allmän gångtrafik. Även stråket genom den föreslagna bebyggelsen i Annedalsvägens förlängning kommer att vara tillgängligt för allmän gångtrafik. Värdefull bebyggelse Stadsmuseiförvaltningen utförde under september 2005 en översiktlig studie av de kulturhistoriska värdena inom planområdet. Stadsmuseiförvaltningen ansåg att de äldre byggnaderna inom fastigheten Linaberg 20 vilka ursprungligen uppfördes för en konststensindustri, har såväl industrihistoriska och samhällshistoriska som arkitektoniska värden. De aktuella byggnaderna har entreförhållanden som inte är tillgängliga för handikappade samt är så ombyggda och anpassade till dagens verksamhet att de inte utan stor

6 6 (9) S-Dp förvanskning går att göra funktionella för andra verksamheter. Med bakgrund av detta bedömer stadsbyggnadskontoret att de inte är möjliga att integrera i stadsdelens utveckling. Stadsmuseiförvaltningen bedömde att övriga byggnader inom Linaberg 20 samt byggnaderna inom Linaberg 11 endast har mindre värde ur kulturhistorisk synvinkel. Framtida vägförbindelse För närvarande utreds en förlängning av Tappvägen för koppling till Allén i Sundbyberg. Planförslaget innebär att läget för ny bro över Bällstaån fastläggs. Planeringen av denna förbindelse påverkas dock i hög grad av den pågående utredningen om en breddning av Mälarbanan till fyra spår, och förbindelsen kommer därför inte att genomföras förrän förutsättningarna klarnat. Den befintliga bron över Bällstaån kommer att bevaras fram till dess en eventuell ny förbindelse är genomförd. Tillgänglighet Topografin inom området innebär svårigheter vad gäller tillgängligheten till vissa platser. Stadsbyggnadskontoret bedömer dock att det är möjligt att skapa tillgängliga entréer, uteplatser och parkeringsplatser med förslaget som utgångspunkt. TEKNISKA ANLÄGGNINGAR VA-system Anslutningspunkter för vatten och avlopp för kvarteren planeras i Tappvägen. Dagvatten från kvartersmark ska i största möjliga omfattning omhändertas via lokala dagvattenlösningar. Där marken inte är lämplig för infiltration ska dagvatten från området tillföras Bällstaviken via ledningar. Byggherren får inte genom val av byggnadsmaterial förorena dagvattnet med tungmetaller eller andra miljögifter. Värme, el och tele Området avses försörjas med fjärrvärme från Norrenergi. El, tele och bredband finns tillgängligt i Tappvägen och kan anslutas till lämpliga anslutningspunkter i fastigheterna. Avfall Kvarteret föreslås anslutas till planerat stationärt sopsugssystem inom Annedal. Då Linaberg kommer att byggas ut i ett tidigt skede i Annedals utveckling kommer det i det fortsatta planarbetet utredas om det är möjligt med rördragning till ett permanent läge på terminalanläggningen eller om tillfälliga lösningar måste sökas. Brand och säkerhet Brandfordon når kvarteren från gatorna. Enkelsidiga lägenheter mot gård utryms via åtkomst med stegbil. MILJÖFRÅGOR Behovsbedömning Planen bedöms inte innebära någon betydande miljöpåverkan. En miljöbedömning enligt miljöbalken bedöms därför inte behöva upprättas. Bedömningen grundas på följande:

7 7 (9) S-Dp Planen möjliggör enbart bostadsbebyggelse på redan ianspråktagen mark och bedöms inte innebära någon betydande påverkan på miljön. Genomförandet bedöms inte innebära några risker för människors hälsa. Inga miljökvalitetsnormer beräknas överskridas. Planen påverkar därmed inte något område eller natur som har erkänt nationell eller internationell skyddsstatus. Stockholms stad har som policy att alltid göra en beskrivning av konsekvenserna för miljön till alla detaljplaner, även om inte en miljöbedömning måste genomföras. De väsentligaste frågorna för denna detaljplan bedöms vara buller och andra störningar från omgivande verksamheter, Bällstaåns vatten-, naturoch rekreationsvärden samt markföroreningar. Natur och rekreation I genomförandet av planförslaget ingår en upprustning av strandpromenaden längs Bällstaån. Se vidare under rubriken Grönytor och offentliga rum. Buller En bullerutredning har gjorts av Ingemansson Technology AB på uppdrag av Skanska Nya Hem AB. De bullerkällor som belastar den planerade bebyggelsen är Tappvägen, med en trafikvolym om fordon/ årsmedeldygn, Mälarbanan, med ca 250 tågpassager/dygn samt externt industribuller från omgivande verksamheter. Riksdagen angav i mars 1997 riktvärden för trafikbuller vid nybyggnad av bostäder. Dessa riktvärden är: En ekvivalent ljudnivå om högst 55 db(a) (frifältsvärde) utomhus vid fasad och 30 db(a) inomhus. En maximal ljudnivå om högst 70 db(a) (frifältsvärde) utomhus vid uteplats och 45 db(a) inomhus nattetid. Vid åtgärd i järnväg eller annan spåranläggning avser riktvärdet för ekvivalent bullernivå utomhus 55 dba vid uteplats och 60 dba i området i övrigt. I vissa fall kan avsteg från dessa värden accepteras. I beslutet ingick att riktvärdena inte skulle vara rättsligt bindande utan vägledande för bedömningar och att om riktvärdena är svåra att uppfylla bör inomhusvärdena prioriteras. För att underlätta tillämpningen vid planering har staden och länsstyrelsen år 2000 utarbetat ett kvalitetsmål för trafikbuller samt två avstegsfall (A och B). Avstegsfall B kan sammanfattas till följande: Högst 30 db(a) ekvivalent ljudnivå och 45 db(a) maximal ljudnivå (kl 19-07) inomhus. Samtliga lägenheter skall ha tillgång till tyst sida om högst 55 db(a) (ekvivalent ljudnivå frifältsvärde utomhus vid fasad) för minst hälften av boningsrummen och tyst uteplats om högst 55 db(a) (ekvivalent ljudnivå, frifältsvärde). Den föreslagna bebyggelsen i kv Linaberg kommer vid de mest utsatta fasaderna mot Tappvägen att belastas med ekvivalenta trafikbullernivåer upp mot 63 db(a) och mot Mälarbanan med ekvivalenta trafikbullernivåer upp mot mot 60 db(a). Maximala ljudnivån vid mest utsatta fasad mot Tappvägen blir upp mot 85 db(a). Vid samtliga byggnader kan uteplatser med högst 70 db(a) maximal ljudnivå ordnas i markplanet, i många fall även på balkong.

8 8 (9) S-Dp För huvuddelen av de föreslagna lägenheterna är det möjligt att uppnå riksdagens riktvärden. Med föreslagen genomgående planlösning, vissa lokala skärmar på balkonger och terrasser samt lämpligt val av fönster, fasad och utedon är det möjligt att uppnå riktvärdena enligt avstegsfall B för samtliga lägenheter. Detta under förutsättning att den bullerskärm som planeras längs Mälarbanan inom ramen för Annedalsprojektet anläggs och förlängs österut. För industribullret, främst transporter inom grannfastigheten i söder, krävs ytterligare studier och eventuellt någon form av inbyggnad av transportvägar. Med hänsyn till att de nya bostäderna får en i övrigt mycket bra bostadsmiljö, med närhet till skola, idrottshall, kollektivtrafik, Bällstaån och Sundbybergs centrum bedömer kontoret att avstegsfall B är motiverat, och att den i planen föreslagna bebyggelsen är acceptabel ur bullersynpunkt. Geotekniska- och grundläggningsförhållanden På uppdrag av Skanska har Sweco VBB utfört geotekniska undersökningar i den norra delen av planområdet. Undersökningarna visar att jorden består av ca 1 m fyllning på 0-1 meter torrskorpelera på lös lera. Leran underlagras av ett tunt lager friktionsjord på berg. Lerans totala mäktighet varierar mellan 0-4 meter, där det generellt är något större mäktighet närmast ån. Lerdjupet avtar mot fastigheten och en bit in på Tappvägen förekommer ingen lera. Fyllningen underlagras här av friktionsjord på berg. Geotekniska undersökningar av Carl Bro på fastigheten Linaberg 20 visar att jorden i den norra delen av fastigheten består av ca 1,6 meter fyllning följt av finsandsskikt och lera. I den södra delen består jordlagren av ca 0,6 meter fyllning på berg. En samlad geoteknisk undersökning för hela planområdet kommer att genomföras under hösten Ras och skred Sweco VBB gör bedömningen att området söder om Tappvägen, det vill säga det föreslagna bebyggelseområdet, inte påverkar totalstabiliteten vid åkanten. De påpekar dock att ytterligare undersökningar måste göras avseende det område som avses tillföras kvarteret Linaberg vid den planerade flytten av Tappvägen. Markföroreningar Planområdet har under lång tid används som verksamhetsområde, vilket innebär att det finns risk för markföroreningar. En miljöteknisk undersökning av fastigheten Linaberg 20 har därför genomförts av Carl Bro AB. Analysresultaten visar att halten cancerogena PAH i fyllningen överskrider riktvärden för känslig markanvändning (KM) på flera platser inom fastigheten. På en plats analyserades kadmium över rikvärde för KM. Samtliga parametrar understeg riktvärden för mindre känslig markanvändning (MKM). Vid ett genomförande av planen är det troligt att större delen av fyllningen behöver tas om hand med hänsyn till cancerogena PAH. Spridning av föroreningar till grundvattnet och till grannfastigheter bedöms av Carl Bro som liten. Detta med hänsyn till förekomsten av tätande lerlager under fyllningen samt relativt låga halter av föroreningar. Miljöteknisk undersökning av fastigheten Linaberg 11 kommer att genomföras under hösten 2006.

9 9 (9) S-Dp Luftkvalitet Stadsbyggnadskontoret bedömer att det inte föreligger någon risk att miljökvalitetsnormerna för kvävedioxid och partiklar överskrids i planområdet. Störande verksamheter Inom fastigheten Baltic 8, direkt väster om planområdet, bedrivs idag fyra anmälningspliktiga eller tillståndspliktiga C-verksamheter. Av dessa är Calibra AB av särskilt intresse eftersom de förbrukar ca 10 ton lösningsmedel per år. Riktvärdet för skyddsavstånd mellan den här typen av verksamheter och bostadsbebyggelse är 200 meter. Avståndet mellan den föreslagna bostadsbebyggelsen och Baltic 8 är ca 50 meter. Om de störande verksamheterna i Baltic 8 ska ligga kvar behöver en platsspecifik riskbedömning utföras och eventuella särskilda åtgärder vidtas. MEDVERKANDE Planförslaget har upprättats av Daniel Larsson. Bengt Andrén Planchef Daniel Larsson planarkitekt

Ytterstadsavdelningen Normalt planförfarande Dnr Per Wilhelmsson Tfn

Ytterstadsavdelningen Normalt planförfarande Dnr Per Wilhelmsson Tfn TJÄNSTEUTLÅTANDE 1(5) Ytterstadsavdelningen Normalt planförfarande Per Wilhelmsson 2008-08-13 Tfn 08-508 27 333 Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av fastigheterna Hedvig 1, 2 och 3

Läs mer

PLANBESKRIVNING 1 (8) Ytterstadsavdelningen S-Dp Lovisa Kihlborg Tfn

PLANBESKRIVNING 1 (8) Ytterstadsavdelningen S-Dp Lovisa Kihlborg Tfn PLANBESKRIVNING 1 (8) Ytterstadsavdelningen 2006-04-20 S-Dp 2004-08325-54 Lovisa Kihlborg Tfn 08-508 27 399 Förslag Detaljplan för Del av kv Margretero i stadsdelen Mariehäll i Stockholm S-Dp 2004-08325-54

Läs mer

TJÄNSTEUTLÅTANDE 1 (7) Planavdelningen Dnr Victor Hoas Ströman Tfn

TJÄNSTEUTLÅTANDE 1 (7) Planavdelningen Dnr Victor Hoas Ströman Tfn TJÄNSTEUTLÅTANDE 1 (7) Planavdelningen 2008-10-02 Victor Hoas Ströman Tfn 08-50826698 Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Kv. Enigheten mm i stadsdelen Mariehäll (ca 190 lägenheter)

Läs mer

Planhandlingarna består av plankarta med bestämmelser, genomförandebeskrivning och denna planbeskrivning.

Planhandlingarna består av plankarta med bestämmelser, genomförandebeskrivning och denna planbeskrivning. 1(6) PLANBESKRIVNING Planavdelningen Inge Almqvist Tfn 08-508 273 82 2009-12-17 Förslag Detaljplan för område vid kv Granholmen i stadsdelen Skärholmen i Stockholm HANDLINGAR Planhandlingarna består av

Läs mer

TJÄNSTEUTLÅTANDE 1(5) Planavdelningen Normalt planförfarande Dnr Per Wilhelmsson Tfn

TJÄNSTEUTLÅTANDE 1(5) Planavdelningen Normalt planförfarande Dnr Per Wilhelmsson Tfn TJÄNSTEUTLÅTANDE 1(5) Planavdelningen Normalt planförfarande Per Wilhelmsson 2008-10-02 Tfn 08-508 27 333 Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av fastigheten Hedvig 19 m m i stadsdelen

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten Triglyfen 1 mm i stadsdelen Hässelby Strand (50 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten Triglyfen 1 mm i stadsdelen Hässelby Strand (50 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2010-09-24 Handläggare: Erik Isacsson Tfn 08-508 273 41 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten Triglyfen 1 mm i

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av fastigheten Församlingshuset 5 i stadsdelen Mariehäll.

Startpromemoria för planläggning av fastigheten Församlingshuset 5 i stadsdelen Mariehäll. STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (8) 2013-11-21 P L A N AV D E L N I N G E N Handläggare: Carla Hedberg Tfn 08-508 27 239 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av fastigheten

Läs mer

STARTPROMEMORIA FÖR PLANLÄGGNING AV DEL AV ULVSUNDA 1:1 I STADSDELEN ULVSUNDA (CA 50 LÄGENHETER)

STARTPROMEMORIA FÖR PLANLÄGGNING AV DEL AV ULVSUNDA 1:1 I STADSDELEN ULVSUNDA (CA 50 LÄGENHETER) TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2009-05-20 Handläggare: Nina Åhman Tfn 08-508 275 44 Till Stadsbyggnadsnämnden STARTPROMEMORIA FÖR PLANLÄGGNING AV DEL AV ULVSUNDA 1:1 I STADSDELEN ULVSUNDA (CA

Läs mer

ANTAGANDE AV FÖRSLAG TILL DETALJPLAN FÖR OMRÅDE VID KV TRIANGELN I STADSDELEN MARIEHÄLL I STOCKHOLM (CA 35 LÄGENHETER)

ANTAGANDE AV FÖRSLAG TILL DETALJPLAN FÖR OMRÅDE VID KV TRIANGELN I STADSDELEN MARIEHÄLL I STOCKHOLM (CA 35 LÄGENHETER) PLANAVDELNINGEN NORLMALT FÖRFARANDE SID 1 (6) 2009-07-10 Handläggare: Daniel Larsson Tfn 08-508 282 98 Till Stadsbyggnadsnämnden ANTAGANDE AV FÖRSLAG TILL DETALJPLAN FÖR OMRÅDE VID KV TRIANGELN I STADSDELEN

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten Örby 4:1 mm i stadsdelen Bandhagen (35 lägenheter och bollplan)

Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten Örby 4:1 mm i stadsdelen Bandhagen (35 lägenheter och bollplan) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2009-10-14 Handläggare: Erik Isacsson Tfn 08-508 273 41 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten Örby 4:1 mm i stadsdelen

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av del av Akalla 4:1, Kista Gårdsväg 3, i stadsdelen Kista (170 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av del av Akalla 4:1, Kista Gårdsväg 3, i stadsdelen Kista (170 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (7) 2011-10-05 Handläggare: Renoir Danyar Tfn 08-50826659 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av del av Akalla 4:1, Kista

Läs mer

Ylva Nilsson Tekniska kontoret, Täby kommun 183 80 Täby

Ylva Nilsson Tekniska kontoret, Täby kommun 183 80 Täby Uppdrag: 552771 Rapport: 552771 A Datum: 2010-03-16 Antal sidor: 6 Bilagor: 552771 A01 Gripsvall, Täby Trafikbullerutredning Uppdragsgivare: Täby kommun Ylva Nilsson Tekniska kontoret, Täby kommun 183

Läs mer

TJÄNSTEUTLÅTANDE 1(6) Normalt planförfarande

TJÄNSTEUTLÅTANDE 1(6) Normalt planförfarande TJÄNSTEUTLÅTANDE 1(6) Normalt planförfarande Ytterstadsavdelningen 2007-03-09 Martin Schröder Tfn 08-508 266 28 Fax 08-508 266 72 martin.schroder@sbk.stockholm.se Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för

Läs mer

S 99A. Ändring av detaljplan för Vapenhuset 13 m fl i Södra Sandby, Lunds kommun (Revingevägen Ringvägen Allégatan)

S 99A. Ändring av detaljplan för Vapenhuset 13 m fl i Södra Sandby, Lunds kommun (Revingevägen Ringvägen Allégatan) PÄ 16/2009a SAMRÅDS/UTSTÄLLNINGSHANDLING Ändring av detaljplan för Vapenhuset 13 m fl i Södra Sandby, Lunds kommun (Revingevägen Ringvägen Allégatan) Upprättad 2010-04-29 Innehåll: Planbeskrivning Genomförandebeskrivning

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Nejlikan 19 och 20, del av Klippan 3:145 samt del av Klippan 3:117 i Klippans kommun, Skåne län.

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Nejlikan 19 och 20, del av Klippan 3:145 samt del av Klippan 3:117 i Klippans kommun, Skåne län. Dnr Detaljplan för Nejlikan 19 och 20, del av Klippan 3:145 samt del av Klippan 3:117 i Klippans kommun, Skåne län. SAMRÅDSHANDLING PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av del av Skarpnäcks gård 1:1 i stadsdelen Skarpnäcks gård (kontor och lager)

Startpromemoria för planläggning av del av Skarpnäcks gård 1:1 i stadsdelen Skarpnäcks gård (kontor och lager) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (7) 2012-03-05 Handläggare: Anna Forsberg Tfn 08-580 275 28 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av del av Skarpnäcks

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Kristineberg 1:10 (kontor) i stadsdelen Kristineberg

Startpromemoria för planläggning av Kristineberg 1:10 (kontor) i stadsdelen Kristineberg STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (5) Handläggare: Helena Hultgren Tfn 08-508 27545 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Kristineberg 1:10 (kontor) i stadsdelen Kristineberg

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av fastigheterna Betongblandaren 14 och Fullblodet 9 i stadsdelen Mariehäll för bostäder (ca 120 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av fastigheterna Betongblandaren 14 och Fullblodet 9 i stadsdelen Mariehäll för bostäder (ca 120 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (10) 2011-05-26 Handläggare: Renoir Danyar Tfn 08-50826659 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av fastigheterna Betongblandaren 14 och

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Gubbängen 1:1 och Skottåret 2:1 i stadsdelen Hökarängen (100 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Gubbängen 1:1 och Skottåret 2:1 i stadsdelen Hökarängen (100 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (7) 2015-12-18 Handläggare Johanna Rosvall Telefon 08-508 271 72 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Gubbängen 1:1

Läs mer

som tillhör detaljplan för fastigheten MILANO 7 i Innerstaden i Malmö

som tillhör detaljplan för fastigheten MILANO 7 i Innerstaden i Malmö 2011 03 04 Dp 5156 BESKRIVNING som tillhör detaljplan för fastigheten MILANO 7 i Innerstaden i Malmö HANDLINGAR Planhandlingarna omfattar plankarta med bestämmelser, genomförandebeskrivning, fastighetsförteckning

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av fastigheten Stenyxan 8 m.m. i stadsdelen Norra Ängby (Ca 12 radhus)

Startpromemoria för planläggning av fastigheten Stenyxan 8 m.m. i stadsdelen Norra Ängby (Ca 12 radhus) TJÄNSTEUTLÅTANDE 1(6) Ytterstadsavdelningen Normalt planförfarande Dnr 2007-00566-54 Anna Gäderlund 2007-03-09 Tfn 08 508 262 69 anna.gaderlund@sbk.stockholm.se Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för

Läs mer

Jursta Gård, Upplands Bro Trafikbullerutredning

Jursta Gård, Upplands Bro Trafikbullerutredning Projekt: 31-04414 Rapport: 31-04414-A Datum: 2006-10-25 Antal sidor: 6 Bilagor: 31-04414-A01 Jursta Gård, Upplands Bro Trafikbullerutredning Uppdragsgivare: Bo Hedberg Strömkarlsvägen 60, 6 tr 167 62 Bromma

Läs mer

del av KV SEGERDAL, GREDELBY 21:4 Knivsta kommun

del av KV SEGERDAL, GREDELBY 21:4 Knivsta kommun Detaljplan för PLA 2003/20034-1 del av KV SEGERDAL, GREDELBY 21:4 Knivsta kommun Enkelt planförfarande PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING HANDLINGAR Till detaljplanen har följande handlingar upprättats:

Läs mer

Bagaren 10 m.fl. PLANBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR. Inom Tyresö kommun, Stockholms län. PLANOMRÅDE

Bagaren 10 m.fl. PLANBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR. Inom Tyresö kommun, Stockholms län. PLANOMRÅDE Miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen Sara Kopparberg, Ansvarig planarkitekt PLANBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Bagaren 10 m.fl. Inom Tyresö kommun, Stockholms län. PLANOMRÅDE PLANBESKRIVNING 2

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för kv. Tappen mm i stadsdelen Mariehäll (555 lgh)

Antagande av förslag till detaljplan för kv. Tappen mm i stadsdelen Mariehäll (555 lgh) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (10) 2010-09-30 Handläggare: Victor Hoas Ströman Tfn 08-508 266 98 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för kv. Tappen

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Akalla 4:1 i stadsdelen Tensta (förskola)

Startpromemoria för planläggning av Akalla 4:1 i stadsdelen Tensta (förskola) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (6) 2014-10-29 Handläggare Torbjörn Johansson Telefon 08-508 273 52 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Akalla 4:1

Läs mer

PLANBESKRIVNING 1(13) Strategiska Avdelningen S-Dp Daniel Larsson Tfn

PLANBESKRIVNING 1(13) Strategiska Avdelningen S-Dp Daniel Larsson Tfn PLANBESKRIVNING 1(13) Strategiska Avdelningen 2008-05-29 S-Dp 2007-03170-54 Daniel Larsson Tfn 08-508 28 298 Nyréns Arkitektkontor AB Johanna Ljungdahl Tfn 08-698 43 20 Förslag Detaljplan för område vid

Läs mer

Planen består av plankarta med bestämmelser. Till planen hör denna planbeskrivning samt genomförandebeskrivning.

Planen består av plankarta med bestämmelser. Till planen hör denna planbeskrivning samt genomförandebeskrivning. PLANBESKRIVNING 1 (5) Strategiska avdelningen 2004-12-21 S-Dp 2004-04194-54 Anna Signal Tfn 08-508 27 565 Plankonsult Sofia Westerlund, Nyréns Arkitektkontor Tfn 08-698 43 75 Förslag Detaljplan för område

Läs mer

STARTPROMEMORIA FÖR PLANLÄGGNING AV KRILLANS KROG 1 MM I STADSDELEN KRISTINEBERG (CA 180 LÄGENHETER)

STARTPROMEMORIA FÖR PLANLÄGGNING AV KRILLANS KROG 1 MM I STADSDELEN KRISTINEBERG (CA 180 LÄGENHETER) PLANAVDELNINGEN SID 1 (7) 2009-09-03 Handläggare: Anders Berg Tfn 08-508 273 16 Till Stadsbyggnadsnämnden STARTPROMEMORIA FÖR PLANLÄGGNING AV KRILLANS KROG 1 MM I STADSDELEN KRISTINEBERG (CA 180 LÄGENHETER)

Läs mer

Chokladviken, Sundbyberg Trafikbullerutredning för detaljplan

Chokladviken, Sundbyberg Trafikbullerutredning för detaljplan Kund Veidekke Bostad AB Göran Axelsson Box 1503 172 29 Sundbyberg Datum Uppdragsnummer Bilagor 2011-10-06 11069 A01 A02 Rapport A Chokladviken, Sundbyberg Trafikbullerutredning för detaljplan Rapport 11069

Läs mer

Detaljplan för Ärlan 10, Vetlanda, Vetlanda kommun Planbeskrivning

Detaljplan för Ärlan 10, Vetlanda, Vetlanda kommun Planbeskrivning 2014-08-04 Dnr 2014/TK091 Detaljplan för Ärlan 10, Vetlanda, Vetlanda kommun Planbeskrivning Handlingar Planhandlingarna utgörs av denna beskrivning och plankarta med bestämmelser. Planens syfte och huvuddrag

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Gunnebo 15 i stadsdelen Solhem (0 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Gunnebo 15 i stadsdelen Solhem (0 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (5) 2013-10-22 Handläggare: Tony Andersson Tfn 08-508 273 18 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Gunnebo 15 i stadsdelen

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Jordbruksministern 3 i stadsdelen Bagarmossen (60 bostäder)

Startpromemoria för planläggning av Jordbruksministern 3 i stadsdelen Bagarmossen (60 bostäder) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (8) 2018-02-09 Handläggare Amr Balah Telefon 08-508 27 579 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Jordbruksministern 3 i stadsdelen Bagarmossen

Läs mer

Trafikbullerutredning

Trafikbullerutredning Trafikbullerutredning Detaljplaneförslaget för Grindstolpen 1, Tyresö, Rev C Uppdragsgivare: Svanberg och Sjögren Bygg AB Referens: Kent Sjögren Vårt referensnummer: 14069-1 Antal sidor + bilagor: 10 +

Läs mer

STARTPROMEMORIA FÖR PLANLÄGGNING AV LUSTGÅRDEN 14 I STADSDELEN STADSHAGEN (KONTOR OCH BOSTÄDER)

STARTPROMEMORIA FÖR PLANLÄGGNING AV LUSTGÅRDEN 14 I STADSDELEN STADSHAGEN (KONTOR OCH BOSTÄDER) Planavdelningen Peter Jacobsson Tfn 08-508 269 06 Till Stadsbyggnadsnämnden TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (8) 2009-02-16 STARTPROMEMORIA FÖR PLANLÄGGNING AV LUSTGÅRDEN 14 I STADSDELEN STADSHAGEN (KONTOR OCH BOSTÄDER)

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av del av kv. Linaberg mm i stadsdelen Mariehäll (390 lgh)

Startpromemoria för planläggning av del av kv. Linaberg mm i stadsdelen Mariehäll (390 lgh) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (8) 2009-11-20 Handläggare: Victor Hoas Ströman Tfn 08-508 266 98 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av del av kv. Linaberg mm i stadsdelen

Läs mer

Plan- och genomförandebeskrivning

Plan- och genomförandebeskrivning SOLNA STAD Enkelt planförfarande 1 (5) Stadsbyggnadsförvaltningen Laga kraft 2011-02-15 P11/2 Per Anders Olsson 2011-01-04 SBN/2010:807 Plan- och genomförandebeskrivning Detaljplan för kv. Marielund inom

Läs mer

Trafikbullerutredning

Trafikbullerutredning Trafikbullerutredning Uppdragsgivare: Papagi Holding AB Referens: Jacob Haas Vårt referensnummer: Antal sidor + bilagor: 9 + 12 Rapportdatum: 2015-05-11 Revidering: A Handläggande akustiker Ansvarig akustiker

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Ferdinand 9 i stadsdelen Sundby

Startpromemoria för planläggning av Ferdinand 9 i stadsdelen Sundby STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2011-10-17 Handläggare: Renoir Danyar Tfn 08-50826659 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Ferdinand 9 i stadsdelen Sundby Förslag

Läs mer

Trafikbullerutredning

Trafikbullerutredning Trafikbullerutredning station Uppdragsgivare: Seniorgården AB Referens: Ebba Sääw årt referensnummer: Antal sidor + bilagor: 7 + 14 Rapportdatum: 2013-11-28 Projektansvarig Kvalitetsansvarig Henrik Anréus

Läs mer

Detaljplan för Del av LÖBERÖD 1:123 Eslövs kommun, Skåne län

Detaljplan för Del av LÖBERÖD 1:123 Eslövs kommun, Skåne län PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 1 (6) Detaljplan för Del av LÖBERÖD 1:123 Eslövs kommun, Skåne län ANTAGANDEHANDLING PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 2 (6) PLANBESKRIVNING

Läs mer

PLANBESKRIVNING 1(6) Ytterstadsavdelningen 2008-01-16 S-Dp 2007-36186-54 Erik Isacsson Tfn 08-508 27 341

PLANBESKRIVNING 1(6) Ytterstadsavdelningen 2008-01-16 S-Dp 2007-36186-54 Erik Isacsson Tfn 08-508 27 341 PLANBESKRIVNING 1(6) Ytterstadsavdelningen 2008-01-16 S-Dp 2007-36186-54 Erik Isacsson Tfn 08-508 27 341 Förslag Detaljplan för del av fastigheten Ålsten 1:1 (Äppelviken/Smedslättens Tennisklubb) i stadsdelen

Läs mer

STARTPROMEMORIA FÖR TIMOTEJEN 17 M.M INOM STADSDELEN TELEFONPLAN (CA 200 BOSTÄDER)

STARTPROMEMORIA FÖR TIMOTEJEN 17 M.M INOM STADSDELEN TELEFONPLAN (CA 200 BOSTÄDER) PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2009-11-25 Normalt planförfarande Handläggare: Torbjörn Johansson Tfn 08-508 273 52 Till Stadsbyggnadsnämnden STARTPROMEMORIA FÖR TIMOTEJEN 17 M.M INOM STADSDELEN TELEFONPLAN

Läs mer

Detaljplan- Samrådshandling. För del av Björken 4, Götene tätort, Götene kommun, april 2018

Detaljplan- Samrådshandling. För del av Björken 4, Götene tätort, Götene kommun, april 2018 Detaljplan- Samrådshandling För del av Björken 4, Götene tätort, Götene kommun, april 2018 Handlingar Planbeskrivning med genomförandebeskrivning Plankarta Bilagor Fasighetsförteckning Grundkarta Genomförandetid

Läs mer

Bro station, Upplands Bro Trafikbullerutredning för detaljplan

Bro station, Upplands Bro Trafikbullerutredning för detaljplan 12108 RAPPORT A (FÖRHANDSKOPIA) 1 (7) Kund Stena Fastigheter Projekt AB Tord Porsblad Box 16144 103 23 Stockholm Datum Uppdragsnummer 2012-12-10 12108 Rapport (Förhandskopia) Bro station, Upplands Bro

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av del av Gångaren 10 i stadsdelen Stadshagen (ca 90 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av del av Gångaren 10 i stadsdelen Stadshagen (ca 90 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (8) 2016-09-20 Handläggare Suzanna Tsygankova Telefon 08-508 27 568 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av del av Gångaren

Läs mer

Rosstorp 2, Salem Trafikbullerutredning

Rosstorp 2, Salem Trafikbullerutredning Projekt: 544859 Rapport: 544859 B, Revision 1 Datum: 2010-03-29 Revision 1: 2010-04-22 Antal sidor: 5 Bilagor: 544859 B01 Rosstorp 2, Salem Trafikbullerutredning Uppdragsgivare: Linda Sjögren Aros arkitekter

Läs mer

PLANBESKRIVNING 1(7) Planavdelningen S-Dp Erik Isacsson Tfn

PLANBESKRIVNING 1(7) Planavdelningen S-Dp Erik Isacsson Tfn PLANBESKRIVNING 1(7) Planavdelningen 2011-02-03 S-Dp 2009-17043-54 Erik Isacsson Tfn 08-508 273 41 Förslag Detaljplan för fastigheten Grinden 21 i stadsdelen Kungsholmen i Stockholm S-Dp 2009-17043-54

Läs mer

Hagsätra Rågsved. Bullerutredning. Mars Mars Inkom till Stockholms stadsbyggnadskontor , Dnr (6)

Hagsätra Rågsved. Bullerutredning. Mars Mars Inkom till Stockholms stadsbyggnadskontor , Dnr (6) Hagsätra Rågsved Bullerutredning Mars 017 Mars 017 memo0.docx 01-03-814 Sweco Environment AB 1 (6) PM BULLER HAGSÄTRA RÅGSVED 017-0-16 Översiktlig studie av ljudmiljö Bedömningarna i denna PM är baserade

Läs mer

TRAFIKBULLERUTREDNING DP KUNGSÄNGENS-TIBBLE 1:331 M.FL.

TRAFIKBULLERUTREDNING DP KUNGSÄNGENS-TIBBLE 1:331 M.FL. KOMPLETTERANDE PM TILL TRAFIKBULLERUTREDNING DP KUNGSÄNGENS-TIBBLE 1:331 M.FL. RAPPORT 2014-03-20 Uppdrag: 244238, Detaljplan för handelsplats Brunna i Upplands-Bro kommun Titel på rapport: Kompletterande

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING Dnr:

ANTAGANDEHANDLING Dnr: ANTAGANDEHANDLING Dnr: 2006-1013-211 PLANBESKRIVNING Ändring av detaljplan för del av KV ÖRJAN Tingsryds samhälle, Tingsryds kommun, Kronobergs län. HANDLINGAR SYFTE OCH HUVUDDRAG Plankarta med bestämmelser,

Läs mer

TJÄNSTEUTLÅTANDE 1(5) Ytterstadsavdelningen Normalt planförfarande Dnr Inger Elonsson Tfn

TJÄNSTEUTLÅTANDE 1(5) Ytterstadsavdelningen Normalt planförfarande Dnr Inger Elonsson Tfn TJÄNSTEUTLÅTANDE 1(5) Ytterstadsavdelningen Normalt planförfarande Inger Elonsson 2003-04-19 Tfn 508 275 72 Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för del av fastigheten Burmanstorp 1 i stadsdelen Farsta

Läs mer

Sävja 2: Uppsala kommun, plan- och byggnadsnämnden. Dnr PLA , KOMPLETTERING TILL TIDIGARE BULLERUTREDNING

Sävja 2: Uppsala kommun, plan- och byggnadsnämnden. Dnr PLA , KOMPLETTERING TILL TIDIGARE BULLERUTREDNING Sävja 2:8 1182189 KOMPLETTERING TILL TIDIGARE BULLERUTREDNING SWECO ENVIRONMENT AB OLOF ÖHLUND HENRIK NAGLITSCH Uppdragsledare Granskare Uppsala kommun, plan- och byggnadsnämnden. Dnr PLA 2012-020217,

Läs mer

HANDLINGAR Detaljplanen består av en plankarta med bestämmelser. Till planen hör denna planbeskrivning och en genomförandebeskrivning.

HANDLINGAR Detaljplanen består av en plankarta med bestämmelser. Till planen hör denna planbeskrivning och en genomförandebeskrivning. PLANBESKRIVNING 1(8) Planavdelningen 2010-10-11 Dp 2007-39651-54 Maria Sahlstrand Tfn 08-508 274 82 Laga kraft: 2011-11-04 Detaljplan för Alphyddan 13 mm. i stadsdelen Mariehäll i Stockholm Dp 2007-39651-54

Läs mer

GULLRISET 6 m fl. Detaljplan för. Kinna, Marks kommun, Västra Götalands län. Diarienummer SBN 2005/0181 214. Upprättad 2005-09-05

GULLRISET 6 m fl. Detaljplan för. Kinna, Marks kommun, Västra Götalands län. Diarienummer SBN 2005/0181 214. Upprättad 2005-09-05 Diarienummer SBN 2005/0181 214 Detaljplan för GULLRISET 6 m fl Kinna, Marks kommun, Västra Götalands län Upprättad 2005-09-05 LAGA KRAFT 2005-10-21 1 (7) ANTAGNA PLANHANDLINGAR Plankarta med bestämmelser

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av del av Smedslätten 1:1 i stadsdelen Äppelviken vid Korsvägen 15.

Startpromemoria för planläggning av del av Smedslätten 1:1 i stadsdelen Äppelviken vid Korsvägen 15. STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2013-11-21 Handläggare: Carla Hedberg Tfn 08-508 27 239 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av del av Smedslätten 1:1 i stadsdelen

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten Sköndal 2:1 i stadsdelen Sköndal

Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten Sköndal 2:1 i stadsdelen Sköndal Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (8) 2014-05-19 Handläggare Carla Hedberg Telefon 08-508 27 239 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten

Läs mer

2012-04-11. KOTTEN, VIKSJÖ, JÄRFÄLLA Trafikbullerutredning avseende nya bostäder vid Viksjöleden R03. Uppdragsnummer: 231332

2012-04-11. KOTTEN, VIKSJÖ, JÄRFÄLLA Trafikbullerutredning avseende nya bostäder vid Viksjöleden R03. Uppdragsnummer: 231332 1(12) 2012-04-11 KOTTEN, VIKSJÖ, JÄRFÄLLA Trafikbullerutredning avseende nya bostäder vid Viksjöleden R03 Uppdragsnummer: 231332 Uppdragsansvarig: Brita Lanfelt Handläggare Kvalitetsgranskning Brita Lanfelt

Läs mer

Inriktningsbeslut gällande AB Stockholmshems nyproduktion av bostäder i Mariehäll 1:10

Inriktningsbeslut gällande AB Stockholmshems nyproduktion av bostäder i Mariehäll 1:10 1(8) Tjänsteutlåtande Stockholmshems styrelse 2017-09-07 Ärende nr 5 2017-08-30 Handläggare: Mia Levedahl E-post: mia.levedahl@stockholmshem.se Telefon: 08-508 39 214 Till Styrelsen för AB Stockholmshem

Läs mer

Kv Betongblandaren Bullerutredning från vägtrafik

Kv Betongblandaren Bullerutredning från vägtrafik Bullerutredning från vägtrafik Bullerutredning från vägtrafik Uppdragsgivare: Brunnberg & Forshed arkitektkontor AB Referens: Marianne Ocklind Vårt referensnummer: Antal sidor + bilagor: 10 + 14 Rapportdatum:

Läs mer

Underlag för planuppdrag

Underlag för planuppdrag Detaljplan för fastigheterna Centern 2 och 3 Helsingborgs stad Underlag för planuppdrag Syfte och process Detaljplanens syfte Syftet med detaljplanen är att pröva möjligheten till förtätning med nya bostäder

Läs mer

Närlundaområdet, Planbeskrivning. Samrådshandling. Ändring av stadsplan (1283K-9482) för. Närlunda, Helsingborgs stad

Närlundaområdet, Planbeskrivning. Samrådshandling. Ändring av stadsplan (1283K-9482) för. Närlunda, Helsingborgs stad Upprättad 16 januari 2018 Ändring av stadsplan (1283K-9482) för Närlundaområdet, Närlunda, Helsingborgs stad Planområdets läge Planbeskrivning Upprättad den 16 januari 2018 BEGRÄNSAT FÖRFARANDE. Program

Läs mer

c1( 4 0 0, t STADSBYGGNADS KONTORET

c1( 4 0 0, t STADSBYGGNADS KONTORET c1( t STADSBYGGNADS KONTORET _+_ T Ag. Planavdelningen Peter Jacobsson Tfn 8-58 269 6 PLANBESKRIVNING 1 () 29-11-13 Dp 26-171-5 Enkelt förfarande Detaljplan för fastigheten Gladan i stadsdelen Stadshagen

Läs mer

Vegastaden, Haninge kommun, Detaljplan 1 Trafikbullerutredning, åtgärder

Vegastaden, Haninge kommun, Detaljplan 1 Trafikbullerutredning, åtgärder Uppdrag: 31 05451 Rapport: 31 05451 C Datum: 2009-12-18 Antal sidor: 9 Bilagor: 31 05451/C01 - C04 Vegastaden, Haninge kommun, Detaljplan 1 Trafikbullerutredning, åtgärder Uppdragsgivare: Maxera Bygg &

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av fastigheten Skarpnäcks gård 1:1 i stadsdelen Bagarmossen vid Stångåvägen (förskola)

Startpromemoria för planläggning av fastigheten Skarpnäcks gård 1:1 i stadsdelen Bagarmossen vid Stångåvägen (förskola) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (8) 2016-04-18 Handläggare Torbjörn Johansson Telefon 08-50827352 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av fastigheten

Läs mer

UNDERLAG FÖR PLANUPPDRAG

UNDERLAG FÖR PLANUPPDRAG 1(6) Dnr 198/2014 FASTIGHETEN DANMARK 29 SÖDER, HELSINGBORGS STAD UNDERLAG FÖR PLANUPPDRAG SÖKANDE Ansökan om planändring inkom från fastighetsägaren Fastighets AB Danmarkshuset den 6 februari 2014. SYFTE

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av del av Farsta 2:1 m fl. vid Nykroppagatan i stadsdelen Farsta (ca lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av del av Farsta 2:1 m fl. vid Nykroppagatan i stadsdelen Farsta (ca lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (5) 2013-03-22 Handläggare: Eva Nyberg-Björklund Tfn 08-508 27 249 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av del av Farsta

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Mullvaden andra 30 i stadsdelen Södermalm (7 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Mullvaden andra 30 i stadsdelen Södermalm (7 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (7) 2017-08-15 Handläggare Fredrik Meurling Telefon 08-508 27 225 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Mullvaden andra

Läs mer

Trafikbullerutredning Bolinder Strand

Trafikbullerutredning Bolinder Strand Trafikbullerutredning Bolinder Strand Utredning med avseende på krav och riktvärden för trafikbuller Uppdragsgivare: JM AB Referens: Anders Joelson Ert referensnummer: P.061212.1.4.3.13 Vårt referensnummer:

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av del av fastigheterna Akalla 4:1 och Kvarnvalsen 1 i stadsdelen Rinkeby (60 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av del av fastigheterna Akalla 4:1 och Kvarnvalsen 1 i stadsdelen Rinkeby (60 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (7) 2015-04-27 Handläggare Maria Borup Telefon 08-508 27 353 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av del av fastigheterna

Läs mer

Söderbymalm 3:405, Haninge

Söderbymalm 3:405, Haninge Uppdrag: 547428 Rapport: 547428 B Datum: 2009-11-17 Antal sidor: 7 Bilagor: B01-B03 Söderbymalm 3:405, Haninge Ombyggnad av kommunalhuset till bostäder Bullerutredning Uppdragsgivare: Peab Bostad AB Region

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Ängsbotten 6 i stadsdelen Hjorthagen (500 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Ängsbotten 6 i stadsdelen Hjorthagen (500 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (5) 2016-02-15 Handläggare Anna-Stina Bokander Telefon 08-508 26 265 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Ängsbotten 6 i stadsdelen

Läs mer

Detaljplan för fastigheten Linneduken 1 i stadsdelen Riksby. Remiss.

Detaljplan för fastigheten Linneduken 1 i stadsdelen Riksby. Remiss. 009-09-8 DNR E009-5-0 Christer Fliesberg Avdelningen för projektutveckling Telefon: 08-508 6 0 christer.fliesberg@expl.stockholm.se Till Exploateringsnämnden 009-0- Detaljplan för fastigheten Linneduken

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Södermalm 8:57 (Färgarplan), i stadsdelen Södermalm (50 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Södermalm 8:57 (Färgarplan), i stadsdelen Södermalm (50 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (6) 2015-07-10 Handläggare Andreas Björklund Telefon 08-50827581 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Södermalm 8:57

Läs mer

Vegastaden, Haninge kommun, Detaljplan 2 Trafikbullerutredning, åtgärder

Vegastaden, Haninge kommun, Detaljplan 2 Trafikbullerutredning, åtgärder Uppdrag: 3105451 Rapport: 3105451 D Datum: 2009-10-06 Antal sidor: 7 Bilagor: 3105451/D01 - D02 Vegastaden, Haninge kommun, Detaljplan 2 Trafikbullerutredning, åtgärder Uppdragsgivare: Tyréns Temaplan

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Borrsvängen 11 i stadsdelen Gubbängen

Startpromemoria för planläggning av Borrsvängen 11 i stadsdelen Gubbängen STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2013-11-21 Handläggare: Rebecca Kihlman Tfn: 08-508 27 519 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Borrsvängen 11 i stadsdelen Gubbängen

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Nässlan 4 i stadsdelen Midsommarkransen (3 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Nässlan 4 i stadsdelen Midsommarkransen (3 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2011-03-14 Handläggare: Johan Filipsson Tfn 08-50827252 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Nässlan 4 i stadsdelen Midsommarkransen

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av påbyggnad med bostäder av fastigheten Grinden 21 i stadsdelen Kungsholmen (16 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av påbyggnad med bostäder av fastigheten Grinden 21 i stadsdelen Kungsholmen (16 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2009-12-22 Handläggare: Monika Joelsson Vestlund Tfn 08-508 273 69 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av påbyggnad med bostäder av

Läs mer

Startpromemoria för Violen 6, Midsommarkransen, planläggning av vindsinredning (2 lgh)

Startpromemoria för Violen 6, Midsommarkransen, planläggning av vindsinredning (2 lgh) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Dnr 2014-05168 Sida 1 (8) 2014-05-22 Handläggare Tony Andersson Telefon 08-508 27 318 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för Violen 6, Midsommarkransen, planläggning

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Murmästaren 3 i stadsdelen Kungsholmen (165 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Murmästaren 3 i stadsdelen Kungsholmen (165 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (9) 2015-03-02 Handläggare Emma Engleson Telefon 08-50827370 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Murmästaren 3 i

Läs mer

2012-12-11. STADSVILLOR VIKSJÖ, JÄRFÄLLA KOMMUN Trafikbullerutredning avseende nya bostäder. R03 Rev 01 2013-04-05. Uppdragsnummer: 230620

2012-12-11. STADSVILLOR VIKSJÖ, JÄRFÄLLA KOMMUN Trafikbullerutredning avseende nya bostäder. R03 Rev 01 2013-04-05. Uppdragsnummer: 230620 1(11) 2012-12-11 STADSVILLOR VIKSJÖ, JÄRFÄLLA KOMMUN Trafikbullerutredning avseende nya bostäder R03 Rev 01 2013-04-05 Uppdragsnummer: 230620 Uppdragsansvarig: Brita Lanfelt Handläggare Kvalitetsgranskning

Läs mer

Rosstorp 2, Salem Trafikbullerutredning

Rosstorp 2, Salem Trafikbullerutredning Projekt: 544859 Rapport: 544859 A Datum: 2009-06-11 Antal sidor: 5 Bilagor: 544859 A01 Rosstorp 2, Salem Trafikbullerutredning Uppdragsgivare: Linda Sjögren Aros arkitekter Box 1924 SE 751 49 Uppsala Uppdrag:

Läs mer

Långsiktigt mål enligt riksdagens beslut (proposition 1996/97:53):

Långsiktigt mål enligt riksdagens beslut (proposition 1996/97:53): 2008-04-27 1/7 Seniorgården AB Kv Porträttet, Tyresö strand Beräkning av trafikbuller 1 Inledning Nedan redovisas beräkning av vägtrafikbuller med hänsyn till planerad nybyggnad av seniorbostäder inom

Läs mer

Trafikbullerutredning

Trafikbullerutredning Trafikbullerutredning Förutsättningar för Uppdragsgivare: Einar Mattson Projektering AB Referens: Jan Pechan Vårt referensnummer: Antal sidor + bilagor: 8 + 9 Rapportdatum: 2014-01-30 Handläggande akustiker

Läs mer

Detaljplan för del av kvarteret Baltic i Mariehäll. Remiss.

Detaljplan för del av kvarteret Baltic i Mariehäll. Remiss. Anna Haraldsson Ytterstad Telefon: 08-508 271 27 anna.haraldsson@expl.stockholm.se Till Exploateringsnämnden 2007-12-13 Detaljplan för del av kvarteret Baltic i Mariehäll. Remiss. Förslag till beslut 1.

Läs mer

10662 Kv. Nejlikan, Borås Trafikbullerutredning

10662 Kv. Nejlikan, Borås Trafikbullerutredning Projektrapport Infrastruktur Byggnad Industri Kv. Nejlikan, Borås Rapport -11101100.doc Antal sidor: 9 Bilagor: 01 10 Uppdragsansvarig Jönköping g:\kontakt\dokument\\-11101100.doc Soundcon AB Järnvägsgatan

Läs mer

10662 Kv. Nejlikan, Borås Trafikbullerutredning

10662 Kv. Nejlikan, Borås Trafikbullerutredning Projektrapport Infrastruktur Byggnad Industri 10662 Kv. Nejlikan, Borås Trafikbullerutredning Rapport 10662-11101800.doc Antal sidor: 10 Bilagor: 01-06 Uppdragsansvarig Magnus Ingvarsson Jönköping 2011-10-19

Läs mer

Kv Lustgården 14, Stockholm

Kv Lustgården 14, Stockholm Projekt: 542770 Rapport: 542770 B Datum: 2009-10-22 Antal sidor: 8 Bilagor: 542770/B01 - B03 Kv Lustgården 14, Stockholm Bullerutredning för detaljplan Uppdragsgivare: Skanska Fastigheter AB Hans Lisserkers

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Backtimjan 1 och del av Hässelby Villastad 14:35 i stadsdelen Hässelby Villastad (50 bostäder)

Startpromemoria för planläggning av Backtimjan 1 och del av Hässelby Villastad 14:35 i stadsdelen Hässelby Villastad (50 bostäder) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (7) 2017-11-20 Handläggare Thomas Jansson Telefon 08-508 27 414 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Backtimjan 1 och del av Hässelby

Läs mer

Detaljplan för Tyfter i Diseröd Kungälv. Bullerutredning

Detaljplan för Tyfter i Diseröd Kungälv. Bullerutredning Handläggare Ohlsson Perry Tel +46105058438 Mobil +46701847438 Fax +46105053009 johan.hassel@afconsult.com RAPPORT 1 (7) Datum Kungälvs kommun Nämndhuset 442 81 Kungälv Uppdragsnr 577009 Detaljplan för

Läs mer

Trafikbullerutredning

Trafikbullerutredning Trafikbullerutredning Jakobsbergs Centrum Uppdragsgivare: Origo Arkitekter Referens: Leontina Barreto Antal sidor + bilagor: 7 + 2 Rapportdatum: 2015-02-05 Handläggande akustiker Ansvarig akustiker Henrik

Läs mer

Stora Ursvik, Sundbybergs kommun

Stora Ursvik, Sundbybergs kommun RAPPORT C 1 (6) Handläggare Åsa Lindkvist Tel +46 (0)10 505 60 41 Mobil +46 (0)70 184 57 41 Fax +46 10 505 00 10 asa.lindkvist@afconsult.com Datum Strategisk arkitektur Jan Ytterborn Drottninggatan 25

Läs mer

Trygghetsboende vid Björkbacken i Tyresö Trafikbullerutredning för detaljplan

Trygghetsboende vid Björkbacken i Tyresö Trafikbullerutredning för detaljplan Uppdrag: 543020 Rapport: 543020 A Datum: 2009-03-06 Antal sidor: 7 Bilagor: A01 Trygghetsboende vid Björkbacken i Tyresö Trafikbullerutredning för detaljplan Uppdragsgivare: Tyresö kommun Sophia Norrman

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Stora Katrineberg 8 i stadsdelen Liljeholmen (120 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Stora Katrineberg 8 i stadsdelen Liljeholmen (120 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (9) 2010-06-01 Handläggare: Torbjörn Johansson Tfn 08-508 273 52 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Stora Katrineberg 8 i stadsdelen

Läs mer

Kv Rovan, Huvudsta Centrum Trafikbullerutredning

Kv Rovan, Huvudsta Centrum Trafikbullerutredning Projekt: 31-03978 Rapport: 31-03978-C Datum: 2007-10-08 Antal sidor: 9 Bilagor: 31-03978-C01 Kv Rovan, Huvudsta Centrum Trafikbullerutredning Uppdragsgivare: Fabege AB Birthe Ehrling Projekt och utveckling

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten Väderkvarnen 20 i stadsdelen Norrmalm vid Malmskillnadsgatan

Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten Väderkvarnen 20 i stadsdelen Norrmalm vid Malmskillnadsgatan STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2013-09-23 Handläggare: Carla Hedberg Tfn 08-508 27 239 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten

Läs mer

SOLNA STAD 1 (5) Stadsbyggnadsförvaltningen P07/0425 Ludvig Lundgren SBN/2006:186. Detaljplan för del av kv Farao m m

SOLNA STAD 1 (5) Stadsbyggnadsförvaltningen P07/0425 Ludvig Lundgren SBN/2006:186. Detaljplan för del av kv Farao m m SOLNA STAD 1 (5) Stadsbyggnadsförvaltningen P07/025 Ludvig Lundgren 2007-0-18 SBN/2006:186 Laga kraft 2007-05-2 Planbeskrivning Detaljplan för del av kv Farao m m inom stadsdelen Råsunda, upprättad i april

Läs mer

TJÄNSTEUTLÅTANDE 1 (6) Planavdelningen Dnr Inger Elonsson Tfn Stadsbyggnadsnämnden

TJÄNSTEUTLÅTANDE 1 (6) Planavdelningen Dnr Inger Elonsson Tfn Stadsbyggnadsnämnden TJÄNSTEUTLÅTANDE 1 (6) Planavdelningen 2008-09-10 Inger Elonsson Tfn 08-50827 572 Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av område norr om Björketorpsvägen, på del av fastigheten Grimsta

Läs mer

/12. Bedömningarna grundas på planer enligt Sweco Architects och -24. Förslaget redovisar fyra punkthus om ca 7 våningar.

/12. Bedömningarna grundas på planer enligt Sweco Architects och -24. Förslaget redovisar fyra punkthus om ca 7 våningar. 2012-05-03 1/12 AB Stockholmshem / Sweco Architects Rubinvägen, Hägersten Redovisning av trafikbuller 1 Inledning Nedan redovisas beräkning av trafikbuller för planerad nybyggnad av bostäder vid Rubinvägen

Läs mer

Norra Djurgårdsstaden, Hjorthagen, Stockholm Trafikbullerutredning

Norra Djurgårdsstaden, Hjorthagen, Stockholm Trafikbullerutredning Projekt: 31-04704 Rapport: 31-04704-A Datum: 2007-05-15 Antal sidor: 8 Bilagor: 31-04704/A01 - A12 Norra Djurgårdsstaden, Hjorthagen, Stockholm Trafikbullerutredning Uppdragsgivare: Exploateringskontoret

Läs mer