Protokoll från styrelsemöte i Föreningen Sveriges Stadsbyggare nr 1/2017 bilagor 1-17

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Protokoll från styrelsemöte i Föreningen Sveriges Stadsbyggare nr 1/2017 bilagor 1-17"

Transkript

1 Protokoll från styrelsemöte i Föreningen Sveriges Stadsbyggare nr 1/2017 bilagor 1-17 Ärende: Föreningen Sveriges Stadsbyggares, FSvS, styrelsemöte Tid: Måndagen 6 februari 2017 kl Plats: SKL, Konstella, Hornsgatan 20, Stockholm Lokal: Björken Närvarande Styrelsen Ordförande: Bo Bäckström, mötesordförande från och med vice Ordförande: Jan G Nilsson, mötesordförande Ledamöter: Sofi Almqvist, Anders Bylund, Marianne Cedervall, Göran Werner Suppleanter: Inga närvarande Frånvarande Ledamöter: Ingrid Persson Westberg Suppleanter: Ulf Lademyr, Liselott Skough, Mats Hällnäs Funktionärer Allan Almqvist, Håkan Bergeå, Stefan Ljung, Per Olsson, Agneta Sundberg, Inger Sundström, Klas Thorén, Frånvarande Åke Persson, Andreas Severinsson 1 Sammanträdets öppnande Sammanträdet öppnades av Jan G Nilsson, vice ordförande i föreningen. Jan G valdes till mötesordförande för 1-12 och föreningens ordförande Bo Bäckström valdes för Val av sekreterare och protokolljusterare Till sekreterare för mötet valdes Agneta Sundberg och till justerare Anders Bylund. 3 Fastställande av dagordning, bilaga 1 Dagordningen fastställdes efter tillägg av en punkt om föreningens remisshantering och information om kostnadsfria seminarier under 24.

2 2(7) 4 Föregående styrelseprotokoll , se Anders Bylund påpekade att datum när verksamhetsberättelserna ska vara Jan G Nilsson tillhanda i, 14 Verksamhetsberättelse 2016, ska vara 31 januari 2017 och inte Med detta påpekande godkändes föregående styrelseprotokoll från och lades till handlingarna. 5 Föregående FU-protokoll , och , bilaga 2, 3 och 4 Jan G Nilsson föredrar FU-protokollen , bilaga 2, , bilaga 3 och , bilaga 4. Mötet godkände protokollen och lade dessa till handlingarna. 6 Verksamhetsplan för 2017, bilaga 5 Paragrafen behandlades efter 12 när ordförande Bo Bäckström anlänt och presenterade innehållet i Verksamhetsplan för 2017 enligt bilaga 5. Mötet beslöt att komplettera verksamhetsplanen med en punkt om att en utbildning i föreningens kurs- och konferensorganisation ska ske för kommittéerna före styrelsemötet innan kongressen i Göteborg hösten 2017 samt att godkänna Verksamhetsplan för 2017 och lägga den till handlingarna. 7 Ekonomi, bilaga 6 Prel. resultat 2016 Per Olsson föredrog föreningens preliminära resultat enligt bilaga 6. Mötet godkände det preliminära resultatet och lade dessa till handlingarna. Fakturering medlemsavgifter, prenumerationer Per Olsson rapporterade om personalförändringarna på Konstella och dess konsekvenser föreningens avtal och meddelade att utskick av medlemsavgifter kommer att ske så snart förra årets utfall för medlemsavgifterna har sammanställts av Konstella. Mötet godkände informationen och lade den till handlingarna. 8 Funktionärernas arvoden Förslag till arvoden för funktionärerna redovisades enligt utdelad förteckning. Styrelsen godkände upprättat förslag. 9 Utbildning, bilaga 7 Kurser 2016, sammanställning och utvärdering Håkan Bergeå redogjorde för sammanställningen av ekonomiskt utfall och värdering av genomförda kurser och konferenser under 2016 enligt bilaga 7. Mötet godkände sammanställningen och lade den till handlingarna.

3 3(7) Kursutbud 2017, prisnivå Håkan Bergeå redogjorde för förslag till prisnivå och 2017 års kurs- och konferensutbud. Mötet beslöt att prisnivån för föreningens kurser och konferenser är oförändrad, jämfört med år 2016, men att pensionärsrabatten tas bort från föreningens kurser från och med Samarbete Svenskt Vatten Agneta Sundberg redogjorde för kontakterna med Svenskt vatten angående möjligheten att anordna en gemensam kurs om aktuella dagvattenfrågor. Mötet beslöt att tillsammans med Svenskt vatten verka för att en kurs om dagvattenfrågorna erbjuds föreningens medlemmar under hösten 2017 alternativt våren 2018 samt utse Marianne Cedervall som styrelsens representant i arbetsgruppen och Agneta Sundberg som föreningens samordnare av kommittéernas medverkan i kursen. Samarbete Naturvårdverket Per Olsson redogjorde för inbjudan från Mötesledarna till föreningen om att tillsammans utforma ett anbud till Naturvårdsverket för att anordna Klimatforum 2017 och eventuellt också FU gav en arbetsgrupp med funktionärer i uppdrag att utforma ett anbud som lämnades in tillsammans med Mötesledarna den 31 januari Enligt anbudet svarar Mötesledarna för alla arrangemang av konferensen som äger rum under en dag. Föreningens uppdrag är att tillsammans med sina kommittéer och Naturvårdsverket utforma programmet samt marknadsföra konferensen i vår tidskrift och på våra hemsidor. Agneta Sundberg är tillfrågad om att svara för samordning inom föreningen och med Mötesledarna och Naturvårdsverket om föreningen och Mötesledarna vinner anbudet. Mötet ställde sig bakom FUs beslut om att tillsammans med Mötesledarna lämna anbud på Naturvårdsverkets förfrågan om att anordna Klimatforum 2017 och eventuellt Samarbete med Teknologisk Institut Per Olsson informerade om att föreningen fått en förfrågan om att medverka i Teknologisk Instituts (tidigare Sifu) Planhandläggardagar i början på juni. Teknologisk Institut erbjuder att vårt namn och logga får finnas med på programmet och i att våra medlemmar får delta i konferensen till ett reducerat pris. Aktiviteten är ett sätt att marknadsföra föreningen och vårt nya namn. Mötet ställer sig bakom föreningens deltagande i Planhandläggardagarna tillsammans med Teknologisk Institut. 10 Position 2018, bilaga 8 Allan Almqvist är föreningens representant i arbetsgruppen som arbetar med Position 2018 som numera siktar på 2019 i Stockholm. Allan rapporterar om läget enligt bilaga 8.

4 4(7) 11 Medlemmar Nya medlemmar Jan G Nilsson rapporterade att invalda medlemmar fram till dagens datum återfinns i bilagda FU protokoll till dagens möte, se bilaga 2 4. Inga medlemmar fanns att välja in under styrelsemötet. 12 Stadsbyggnad, bilaga 9 och 10 Agneta Sundberg föredrog innehållet i bilaga 9 med uppföljning av tidskriftens redaktionella och ekonomiska utfall för 2016 samt ett förslag från Annonssäljarna om att komplettera tidskriftens hemsida med en Arbetsgivare och rekryteringsplattform. Annonssäljarnas offert återfinns i bilaga 10. Mötet beslöt att fundera över Annonssäljarnas förslag fram till styrelsemötet den 5 april och att fatta beslut i frågan vid mötet den 1 juni. Om styrelsen ställer sig bakom förslaget om Arbetsgivare- och rekryteringsplattform skulle den kunna införas från och med 1 juli. 13 Föreningens hemsida Från och med 13 är Bo Bäckström mötesordförande. Jan G Nilsson rapporterade om förnyelsen av föreningens hemsidor på grund av namnbytet. Smärre justeringar återstår. Jan G meddelar också att Andreas Severinsson avgår som sammankallande i WEBBrådet för föreningens hemsida samt att en ersättare kommer att rekryteras. Mötet tackade för informationen och beslöt att föreningens processkartläggning ska kompletteras med en process (simbana) för ansvaret inom föreningen och mellan föreningen och Konstella. 14 Arkiv/Kansli Konstella Klas Thorén redogjorde för pågående personalförändringar på Konstella. Det har påverkat Konstellas uppfyllande av våra avtal. Avgiften för första kvartalet har reducerats. Medlemsregister Klas Thorén meddelade att frågan tas upp med föreningens möte med Konstella under eftermiddagen. Matrikel Klas Thorén meddelade att frågan tas upp med föreningens möte med Konstella under eftermiddagen.

5 5(7) 15 Namn, Logga, uppföljning, bilaga 11 Agneta Sundberg rapporterade om genomförandet av föreningens namnändring enligt bilaga 11. Mötet beslutade enligt förslagen i bilaga 11 att föreningen förutom Sveriges Stadsbyggare också kan förkortas med bokstäverna FSvS. Mötet kompletterade vidare sändlistan för pressmeddelande med Geoforum, länsstyrelserna och högskolorna. 16 Föreningens Miljöpolicy, bilaga 12 Ordförande presenterade ett förslag till miljöpolicy för föreningen, enligt bilaga 12. Behov av en miljöpolicy aktualiserades i samband med att föreningen lämnade in ett anbud till Naturvårdsverket, se 9. Mötet beslöt att anta föreningens miljöpolicy enligt bilaga Översyn av stadgar, bilaga 13 och 14 Jan G Nilsson föredrog styrelsens översyn av stadgarna med anledning av årskongressens beslut att byta namn på föreningen från 1 januari I bilaga 13 har denna ändring förts in i stadgehistoriken och i bilaga 14 redovisas föreningens nya stadgar från och med 1 januari Mötet beslöt i enlighet med förslaget i bilaga Årskongress 2017, Göteborg Årskongress och programblock Göran Werner redogjorde för planeringen av årskongress och programblock i Göteborg. Verksamhetsberättelse Jan G Nilsson redogjorde för arbetet med Verksamhetsberättelsen för Styrelsen kommer att fatta beslut om den på styrelsemötet i april. Bokslut Per Olsson redogjorde för arbetet med föreningens bokslut och meddelade att ett preliminärt bokslut kommer att finnas till styrelsemötet i april. Mötet tackade för informationen och lade till handlingarna. 19 Kommande årskongresser. 2018: Uppsala, platskommitté Bo Bäckström redogjorde för arbetet inför årskongressen i Uppsala Elisabeth Jonson, plan- och bygglovschef i Uppsala svarar tillsammans med två medarbetare i Uppsala kommun för samordningen i Uppsala.

6 6(7) Mötet utsåg Göran Werner till sammankallande för platskommitteen och Sofi Almkvist som ledamot. Kongressort 2019 Mötet beslöt att skjuta upp beslut om kongressort till styrelsemötet i april och besluta om eventuell samordning med Position Kommittéfrågor Inger Sundström rapporterade från Internationella kommitténs första möte och rapporterade att Tommie Eriksson, Ekerö, är utsedd till vice ordförande och att Mona Hellman kommer att vara kommitténs ledamot i hemsidans Webbråd. 21 Stipendier och utmärkelser, bilaga 15 och 16 Anders Bylund rapporterade om uppdateringarna av Bestämmelser för utmärkelsen Årets Stadsbyggare enligt bilaga 15 och Bestämmelser för utmärkelsen Årets Stadsbyggnadsprojekt i bilaga 16. Mötet beslöt att inte dela ut några utmärkelser vid årskongressen 2017 och att starta arbetet med utmärkelserna 2018 under hösten Internationellt samarbete Inger Sundström rapporterade om föreningens internationella arbete och presenterade 2017 års internationella konferenser enligt nedan. Grundprincipen för föreningens representation är att vid: Nordiska årskongresser, deltar Ordf. el utsedd styrelseledamot IFME och NKS-möten, deltar Ordf. el utsedd och internationell samordnare Mötet utsåg representanter enligt tabell nedan och uppdrog åt FU att bereda övriga representanter. Representation vid IFME och NKS möten under 2017 Aktivitet/Ort Tid Utsedda deltagare NKS Vårmöte och Estlands (EAME) årskongress i Narva(trol), Estland IFME Vårmöte och Finlands (FAME) årskongress(11-13 maj) i Jyväskylä, Finland Islands (SATS) årskongress,, på sydkusten eller i Husavik, på norra Island. IFME Höstmöte och IPWEA Public Works Conference (20-24 aug) i Perth, Australiens APWA:s PWX, International Congress, maj Jan G Nilsson, vice ordf. plus ev. någon mer 9 13 maj Utses av FU ev. Sofi Almkvist och Inger Sundström 4 6 maj Bo Bäckström, ordf aug Inger Sundström, internationell samordnare, plus ev. någon mer aug Bo Bäckström, ordf. Orlando, Florida, USA NKS Höstmöte /ev. i Danmark Hösten Ordf. el utsedd och internationell samordnare, Beslut vid kommande styrelsemöten Danmarks (KTC) årskongress i Hilleröd okt Ordf. el utsedd styrelseledamot Beslut vid kommande styrelsemöten Norges (NKF) årskongress 2018 (vartannat år) Ordf. el utsedd styrelseledamot Beslut vid kommande styrelsemöten

7 7(7) 23 Återkoppling till strategidagarna i Mölndal Bo Bäckström tackade Göran Werner för genomförandet av föreningens strategidagar i Mölndal, november Övriga frågor, bilaga 17 Styrelsemöte juni Bo Bäckström föreslog att styrelsemötet i juni hålls i Kalmar den 1 juni och att kommittéernas representanter bjuds in till mötet med start 30 maj till 1 juni Mötet beslutade i enlighet med förslaget. Strategidagar 2017 Göran Werner presenterade Eskilstuna som förslag till kommun för strategidagarna hösten Mötet beslutade i enlighet med förslaget. Omvärldsbevakning och utvecklingsfrågor, Allan Almqvist redogjorde för förslaget till policy för föreningens omvärldsbevakning och utvecklingsfrågor, inklusive remisshantering enligt bilaga 17. Mötet tackade för förslaget och hänsköt frågan till nästa styrelsemöte i april. Information om intressanta seminarier Sofi Almqvist tipsade om Grant Thorntons kostnadsfria seminarier om utveckling av styrelsearbete i ideella föreningar kl 8 00 den 15 feb, 7 mars och 21 mars. Se länk: 25 Kommande styrelsemöten Bo Bäckström sammanfattade mötets beslut beträffande styrelsens möten under 2017 enligt följande: Datum Plats Notering FSvS:s kansli, Stockholm Telefonmöte Kalmar Vårmöte och styrelsemöte 1 juni Göteborg Styrelsemöte och FSvS:s årskongress Eskilstuna Strategidagar och styrelsemöte FSvS:s Kansli Stockholm Preliminärt 26 Sammanträdets avslutande Ordförande tackade för visat intresse och avslutade mötet. Stockholm 6 februari 2016 Bo Bäckström Anders Bylund Agneta Sundberg Ordförande Justerare Sekreterare

1. Styrelsemötets öppnande Ordföranden öppnar styrelsemötet och hälsar de närvarande välkomna.

1. Styrelsemötets öppnande Ordföranden öppnar styrelsemötet och hälsar de närvarande välkomna. 2014-01-29 1(6) Styrelsemöte 2014/1 med funktionärer. PROTOKOLL Tid: onsdagen den 29 januari kl. 10.00 15:00. Plats: Stockholm, KT:s kansli Styrelse, ledamöter och suppleanter: Närvarande: Bo Bäckström,

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2010

VERKSAMHETSPLAN 2010 VERKSAMHETSPLAN 2010 Enligt styrelsebeslut 2010-02-05 1(8) INNEHÅLLSFÖRTECKNING Kapitelrubrik Sid nr FRAMSIDA 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 2 FÖRENINGENS SYFTE OCH MÅL 3 ORGANISATION 3 EKONOMI 4 KOMMITTÉERNA

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2012

VERKSAMHETSPLAN 2012 VERKSAMHETSPLAN 2012 Enligt styrelsebeslut 2012-02-03 1(9) INNEHÅLLSFÖRTECKNING Kapitelrubrik Sid nr FRAMSIDA 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 2 FÖRENINGENS SYFTE OCH MÅL 3 ORGANISATION 3 EKONOMI 4 KOMMITTÉERNA

Läs mer

Tid: Torsdagen den 18 april 2012 kl 10.00-16.00 Plats: Tekniska Nämndhuset, Flemminggatan 4, Stockholm Lokal: K1

Tid: Torsdagen den 18 april 2012 kl 10.00-16.00 Plats: Tekniska Nämndhuset, Flemminggatan 4, Stockholm Lokal: K1 2012-04-18 1(5) Styrelsemöte 2012/2 med funktionärer. Tid: Torsdagen den 18 april 2012 kl 10.00-16.00 Plats: Tekniska Nämndhuset, Flemminggatan 4, Stockholm Lokal: K1 STYRELSEN: Närvarande: Inger Sundström,

Läs mer

1. Styrelsemötets öppnande Ordföranden öppnar styrelsemötet och hälsar de närvarande välkomna.

1. Styrelsemötets öppnande Ordföranden öppnar styrelsemötet och hälsar de närvarande välkomna. 2013-09-10 1(5) Styrelsemöte 2013/4 med funktionärer. Tid: Tisdagen den 10 september 2013 kl 13.30-15.30 Plats: Stockholmsmässan, Älvsjö STYRELSEN: Närvarande: Bo Bäckström ordf., Jan G Nilsson vice ordf.,

Läs mer

1. Styrelsemötets öppnande Ordföranden öppnar styrelsemötet och hälsar de närvarande välkomna.

1. Styrelsemötets öppnande Ordföranden öppnar styrelsemötet och hälsar de närvarande välkomna. 2011-05-26-27 1(5) Styrelsemöte 2011/3 med kommittéordf. och funktionärer. Tid: Torsdagen den 26 maj 2011 kl 16.00-18.00 Fredagen den 27 maj 2011 kl 08.30-12.00 Plats: Samhällsbyggnadskontoret, Storgatan

Läs mer

Styrelsemöte 2014/3, med funktionärer och kommittéordföranden.

Styrelsemöte 2014/3, med funktionärer och kommittéordföranden. Styrelsemöte 2014/3, med funktionärer och kommittéordföranden. Tid: Tisdagen den 27 maj, kl. 10.00 16.00 Plats: Stockholm, Konstellas lokaler STYRELSEN: Närvarande: Bo Bäckström ordf., Jan G Nilsson vice

Läs mer

Tid: Fredagen den 5 februari 2010 kl 10.00-16.00 Plats: Tekniska Nämndhuset, Flemminggatan 4, Stockholm Lokal: Jungska rummet

Tid: Fredagen den 5 februari 2010 kl 10.00-16.00 Plats: Tekniska Nämndhuset, Flemminggatan 4, Stockholm Lokal: Jungska rummet 2010-02-05 1(6) Styrelsemöte 2010/1 med funktionärer. Tid: Fredagen den 5 februari 2010 kl 10.00-16.00 Plats: Tekniska Nämndhuset, Flemminggatan 4, Stockholm Lokal: Jungska rummet STYRELSEN: Närvarande:

Läs mer

SVENSKA KOMMUNAL-TEKNISKA FÖRENINGEN

SVENSKA KOMMUNAL-TEKNISKA FÖRENINGEN fl Etabercd O2 1(6) 20 14-12-04 SVENSKA KOMMUNAL-TEKNISKA FÖRENINGEN PROTOKOLL Ärende: KT:s Styrelsemöte december 2014 Plats: Stadshuset, August Palm plats Tid: Torsdagen den 4 kl. 1, Malmö 08:30 12:30

Läs mer

1. Styrelsemötets öppnande Ordföranden öppnar styrelsemötet och hälsar de närvarande välkomna.

1. Styrelsemötets öppnande Ordföranden öppnar styrelsemötet och hälsar de närvarande välkomna. 2010-04-08 1(5) Styrelsemöte 2010/2 med funktionärer. Tid: Torsdagen den 8 april 2010 kl 09.15-11.10 Plats: Telefonmöte STYRELSEN: Närvarande: Inger Sundström, ordf., Allan Almqvist, vice ordf., Åke Persson,

Läs mer

Lägesbeskrivning - Namnbyte Styrelsen

Lägesbeskrivning - Namnbyte Styrelsen Bilaga 11, FSvS SM 1/2017, 2017-02-06 Lägesbeskrivning - Namnbyte Styrelsen 2017-02-06 2017-02-06 1 UPPLÄGG Presentation Sjösättningsdatum Föreningens förkortning Föreningens engelska namn Officiell domän

Läs mer

Tid: Fredagen den 3 februari 2012 kl 10.00-16.00 Plats: Tekniska Nämndhuset, Flemminggatan 4, Stockholm Lokal: Bisittarsalen

Tid: Fredagen den 3 februari 2012 kl 10.00-16.00 Plats: Tekniska Nämndhuset, Flemminggatan 4, Stockholm Lokal: Bisittarsalen 2012-02-03 1(6) Styrelsemöte 2012/1 med funktionärer. Tid: Fredagen den 3 februari 2012 kl 10.00-16.00 Plats: Tekniska Nämndhuset, Flemminggatan 4, Stockholm Lokal: Bisittarsalen STYRELSEN: Närvarande:

Läs mer

Styrelsemöte 2012/5 med funktionärer och kommittérepresentanter.

Styrelsemöte 2012/5 med funktionärer och kommittérepresentanter. 2012-11-30 1(6) Styrelsemöte 2012/5 med funktionärer och kommittérepresentanter. Tid: Fredagen den 30 november 2012 kl 09.30-11.30 Plats: Kommunhuset, Växjö Lokal: B-salen STYRELSEN: Närvarande: Inger

Läs mer

FUNKTIONÄRERNA: Närvarande: Inger Eliasson, Barbro Larsson, Klas Thorén, Håkan Bergeå och Per Olsson Frånvarande: Arne Ransgård

FUNKTIONÄRERNA: Närvarande: Inger Eliasson, Barbro Larsson, Klas Thorén, Håkan Bergeå och Per Olsson Frånvarande: Arne Ransgård 2010-12-03 1(5) Styrelsemöte 2010/5 med funktionärer. Tid: Fredagen den 3 december 2010 kl 10.00-12.00 Plats: Folkets Hus, Umeå Lokal: Loke STYRELSEN: Närvarande: Inger Sundström, ordf., Allan Almqvist,

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2011

VERKSAMHETSPLAN 2011 VERKSAMHETSPLAN 2011 Enligt styrelsebeslut 2011-02-11 1(8) INNEHÅLLSFÖRTECKNING Kapitelrubrik Sid nr FRAMSIDA 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 2 FÖRENINGENS SYFTE OCH MÅL 3 ORGANISATION 3 EKONOMI 4 KOMMITTÉERNA

Läs mer

1 Jan 2017 Föreningen Sveriges Stadsbyggare

1 Jan 2017 Föreningen Sveriges Stadsbyggare Rapport från styrelsens arbetsgrupp för beslut om grafisk profil och genomförande av SKTs byte av namn och logga på styrelsemötet 30 nov 2016 Bilaga 15 KT SM 20161130 1 Jan 2017 Föreningen Sveriges Stadsbyggare

Läs mer

1. Styrelsemötets öppnande Ordföranden öppnade styrelsemötet och hälsade de närvarande välkomna.

1. Styrelsemötets öppnande Ordföranden öppnade styrelsemötet och hälsade de närvarande välkomna. Sid 1/5 Styrelsemöte med KT:s kommittéordförande och funktionärer. Tid: Fredagen den 4 februari 2005 kl 10.00-16.00 Plats: Tekniska Nämndhuset, Fleminggatan 4, Stockholm Rum: Jungska Rummet, 9:034 STYRELSEN:

Läs mer

Tid: Fredagen den 11 februari 2010 kl 10.00-15.30 Plats: Tekniska Nämndhuset, Flemminggatan 4, Stockholm Lokal: Runda Bordet konferensrum

Tid: Fredagen den 11 februari 2010 kl 10.00-15.30 Plats: Tekniska Nämndhuset, Flemminggatan 4, Stockholm Lokal: Runda Bordet konferensrum 2011-02-11 1(6) Styrelsemöte 2011/1 med funktionärer. Tid: Fredagen den 11 februari 2010 kl 10.00-15.30 Plats: Tekniska Nämndhuset, Flemminggatan 4, Stockholm Lokal: Runda Bordet konferensrum STYRELSEN:

Läs mer

Tid: Onsdagen den 29 maj 2002, kl 13.00-16.30 Plats: Stockholm, Tekniska Nämndhuset, Fleminggatan 4 Lokal: Bolindersalen, 9:035

Tid: Onsdagen den 29 maj 2002, kl 13.00-16.30 Plats: Stockholm, Tekniska Nämndhuset, Fleminggatan 4 Lokal: Bolindersalen, 9:035 Sid 1(5) Etablerad år 1902 Protokoll från Svenska Kommunal-Tekniska Föreningens styrelsesammanträde. Tid: Onsdagen den 29 maj 2002, kl 13.00-16.30 Plats: Stockholm, Tekniska Nämndhuset, Fleminggatan 4

Läs mer

Tid: 16:00 Plats: Telefonmöte Kod: Bo Bäckström (BB), Jan G Nilsson (JGN), Per Olsson (PO), Lise Lott Skough (LLS)

Tid: 16:00 Plats: Telefonmöte Kod: Bo Bäckström (BB), Jan G Nilsson (JGN), Per Olsson (PO), Lise Lott Skough (LLS) Bilaga 3 KT SM 20151202 Protokoll 2015-09-28 Tid: 16:00 Plats: Telefonmöte. 0757-600 870 Kod: 576787 Närvarande: Bo Bäckström (BB), Jan G Nilsson (JGN), Per Olsson (PO), Lise Lott Skough (LLS) Ordförande

Läs mer

FUNKTIONÄRERNA: Närvarande: Arne Ransgård, Inger Eliasson, Klas Thorén, Barbro Larsson och Per Olsson. Frånvarande: Håkan Bergeå

FUNKTIONÄRERNA: Närvarande: Arne Ransgård, Inger Eliasson, Klas Thorén, Barbro Larsson och Per Olsson. Frånvarande: Håkan Bergeå 2010-09-07 1(6) Styrelsemöte 2010/4 med funktionärer. Tid: Tisdagen den 7 september 2010 kl 14.00-18.00 Plats: Malmö Börshus, Malmö Lokal: Sammanträdesrum STYRELSEN: Närvarande: Inger Sundström, ordf.,

Läs mer

Tid: Torsdagen den 19 mars 1998 kl 13.00-17.15 Gatukontoret, Torpgatan 2, Malmö Lokal: Rum 3452

Tid: Torsdagen den 19 mars 1998 kl 13.00-17.15 Gatukontoret, Torpgatan 2, Malmö Lokal: Rum 3452 1/5 Protokoll från Svenska Kommunal-Tekniska Föreningens styrelsesammanträde. Tid: Torsdagen den 19 mars 1998 kl 13.00-17.15 Plats: Gatukontoret, Torpgatan 2, Malmö Lokal: Rum 3452 Närvarande: Leif Josefson

Läs mer

Sekreterare: Annika Aalto. Ordförande: Ulf Almlöf. Justerare: Torsten Rundby

Sekreterare: Annika Aalto. Ordförande: Ulf Almlöf. Justerare: Torsten Rundby Mötesdatum 2014-03-27 Protokoll från årsmöte 2014 01-24 Tid 2014-03-27 kl 18.30-21.00 Plats: Restaurang Uncle Joe s, Visby Sekreterare: Annika Aalto Ordförande: Ulf Almlöf Justerare: Torsten Rundby 01

Läs mer

1. Styrelsemötets öppnande Ordföranden öppnar styrelsemötet och hälsar de närvarande välkomna.

1. Styrelsemötets öppnande Ordföranden öppnar styrelsemötet och hälsar de närvarande välkomna. 2010-06-04 1(6) Styrelsemöte 2010/3 med kommittéordf. och funktionärer. Tid: Torsdagen den 3 juni 2010 kl 13.15-15.30 Fredagen den 4 juni 2010 kl 09.00-12.00 Plats: Älvrummet, Lilla Bommen, Göteborg Lokal:

Läs mer

Protokoll Nitus styrelsemöte 19 mars via Adobe Connect

Protokoll Nitus styrelsemöte 19 mars via Adobe Connect Nätverket för kommunala lärcentra Protokoll Nitus styrelsemöte 19 mars via Adobe Connect Närvarande: Kent Wallén, Katrineholm /Vingåker Agneta Lindqvist, Gotland Jerry Engström, Västervik Mats Larsson,

Läs mer

PROTOKOLL Årsmötet. Sammanträdesdatum 2011-05- 14. 2 Val av ordförande och sekreterare för mötet. 3 Val av protokolljusterare och rösträknare

PROTOKOLL Årsmötet. Sammanträdesdatum 2011-05- 14. 2 Val av ordförande och sekreterare för mötet. 3 Val av protokolljusterare och rösträknare PROTOKOLL Årsmötet Sammanträdesdatum 2011-05- 14 Tid: Plats: 10.00-11.45 Cefalushuset i Riksdagen Närvarande: 15 medlemmar enligt förteckning 1 Öppnande IFFKs ordförande, Ulla Y Gustafsson, hälsade välkommen

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte i Tomelilla Golfklubb

Protokoll fört vid styrelsemöte i Tomelilla Golfklubb 1(5) Protokoll fört vid styrelsemöte i Tomelilla Golfklubb Tomelilla Golfklubb 273 94 Ullstorp Tel. 0417-19430 Datum : 2017-10-09 kl 18:00 i konferensrummet Närvarande: Kenth Bergström (ordförande) Tommie

Läs mer

Protokoll från Svenska Kommunal-Tekniska Föreningens styrelsesammanträde.

Protokoll från Svenska Kommunal-Tekniska Föreningens styrelsesammanträde. 1/5 Protokoll från Svenska Kommunal-Tekniska Föreningens styrelsesammanträde. Tid: Fredagen den 14 mars 1997 kl 08.30-12.00 Plats: Eklundshof i Uppsala ( Här är gudagott att vara ) Lokal: Biblioteket Närvarande:

Läs mer

Protokoll från Svenska Kommunal-Tekniska Föreningens styrelsesammanträde.

Protokoll från Svenska Kommunal-Tekniska Föreningens styrelsesammanträde. Sid 1/6 Protokoll från Svenska Kommunal-Tekniska Föreningens styrelsesammanträde. Tid: Måndagen den 27 november 1995 kl 14.00-17.00 Plats: Tekniska Nämndhuset, Fleminggatan 4, Stockholm. Lokal: Sessionssal

Läs mer

Tid: Tisdagen den 5 juni 2012 kl 14.00-17.10 Plats: Finlandia Hall Conference and Exhibition Centre, Helsingfors Lokal: Rum nr 21

Tid: Tisdagen den 5 juni 2012 kl 14.00-17.10 Plats: Finlandia Hall Conference and Exhibition Centre, Helsingfors Lokal: Rum nr 21 2012-06-05 1(5) Styrelsemöte 2012/3 med funktionärer. Tid: Tisdagen den 5 juni 2012 kl 14.00-17.10 Plats: Finlandia Hall Conference and Exhibition Centre, Helsingfors Lokal: Rum nr 21 STYRELSEN: Närvarande:

Läs mer

Protokoll FU 2014-10-15

Protokoll FU 2014-10-15 Protokoll FU 2014-10-15 Tid: 16:00 Plats: Telefonmöte. 0757-600 870 Kod: 576787 Närvarande: Bo Bäckström (BB), Jan G Nilsson (JGN), Per Olsson (PO) Ordförande för mötet: Sekreterare för mötet: Per Olsson

Läs mer

Protokoll Boxerfullmäktige

Protokoll Boxerfullmäktige Protokoll Boxerfullmäktige 2018-03-18 Sidan 1 av5 1. Boxerfullmäktiges öppnande Vice ordförande Pernilla Sundberg hälsade alla välkomna till Boxerfullmäktige och förklarade mötet öppnat. 2. Fastställande

Läs mer

G-gruppen Genealogi över Östersjön Årsmötesprotokoll 2011-02-26

G-gruppen Genealogi över Östersjön Årsmötesprotokoll 2011-02-26 Tid. Den 26 februari 2011, kl 13.30 Plats: Släktforskarförbundets lokaler, Solna Närvarande: 25 personer enligt närvarolista, bil 1. 1. Föreningens ordförande Otfried Czaika inledde med att bl a tacka

Läs mer

Årsmötesprotokoll, 19 Februari 2001

Årsmötesprotokoll, 19 Februari 2001 Årsmötesprotokoll, 19 Februari 2001 1. Mötet öppnas Kent Strömvall hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Mötesordförande utses Till mötets ordförande valdes Kent Strömvall. 3. Dagordningen

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte i Tomelilla Golfklubb

Protokoll fört vid styrelsemöte i Tomelilla Golfklubb 1(5) Protokoll fört vid styrelsemöte i Tomelilla Golfklubb Tomelilla Golfklubb 273 94 Ullstorp Tel. 0417-19430 Datum : 2017-01-09 kl 18:30 i konferensrummet Närvarande: Kenth Bergström (ordförande) Tommie

Läs mer

Tid: Torsdagen den 27 september 2012 kl 10.00-15.50 Plats: Tekniska Nämndhuset, Flemminggatan 4, Stockholm Lokal: Rundabordssal C

Tid: Torsdagen den 27 september 2012 kl 10.00-15.50 Plats: Tekniska Nämndhuset, Flemminggatan 4, Stockholm Lokal: Rundabordssal C 2012-09-27 1(5) Styrelsemöte 2012/4 med funktionärer. Tid: Torsdagen den 27 september 2012 kl 10.00-15.50 Plats: Tekniska Nämndhuset, Flemminggatan 4, Stockholm Lokal: Rundabordssal C STYRELSEN: Närvarande:

Läs mer

Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS)

Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS) Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS) Org.nr: 822001-6052 35:e ordinarie årsmötet Lördagen den 7 mars 2015 kl. 15.00 på Valla Folkhögskola, Linköping. 1 Årsmötet öppnas Årsmötet öppnades av

Läs mer

Tid: Lördagen den 20 februari 2009, kl. 13.00 17.20. Ajournering för mat kl. 16.20 16.55. Plats: Ölrepubliken, Kronhusgatan 2B, Göteborg

Tid: Lördagen den 20 februari 2009, kl. 13.00 17.20. Ajournering för mat kl. 16.20 16.55. Plats: Ölrepubliken, Kronhusgatan 2B, Göteborg Protokoll Svenska Ölfrämjandet SÖ, styrelsen Nr: 9 2009/2010 Tid: Lördagen den 20 februari 2009, kl. 13.00 17.20. Ajournering för mat kl. 16.20 16.55 Plats: Ölrepubliken, Kronhusgatan 2B, Göteborg Ledamöter:

Läs mer

Protokoll Styrelsemöte

Protokoll Styrelsemöte Protokoll Styrelsemöte Tid: Måndagen den 27 januari 2014 kl. 09.00-12.00 Plats: Riverside, Uddevalla Beslutande Hans Henriksson, Eva Lind Johansson, Boel Lanne, Elin Ruist, Gunilla Magnusson, Karl-Erik

Läs mer

Svensk Förening för Matematikdidaktisk Forskning, SMDF

Svensk Förening för Matematikdidaktisk Forskning, SMDF Svensk Förening för Matematikdidaktisk Forskning, SMDF Protokoll från konstituerande möte den 22 januari 1999 i Stockholm. 1 Mötet förklarades öppnat av Christer Bergsten. 2 Till mötesordförande valdes

Läs mer

Lokal: Finlandia Hall Conference and Exhibition Center, rum 24

Lokal: Finlandia Hall Conference and Exhibition Center, rum 24 1(5) Etablerad år 1902 Protokoll från Svenska Kommunal-Tekniska Föreningens 110:e ordinarie årskongress Tid: Onsdagen den 6 juni 2012 kl 12.00 12.35. Plats: Helsingfors Lokal: Finlandia Hall Conference

Läs mer

PROTOKOLL. Svensk förening för Röntgensekreterare Årsmöte. Tid Torsdagen den 21 september 2006. Plats Conventum Örebro, Röntgenveckan 2006

PROTOKOLL. Svensk förening för Röntgensekreterare Årsmöte. Tid Torsdagen den 21 september 2006. Plats Conventum Örebro, Röntgenveckan 2006 PROTOKOLL Svensk förening för Röntgensekreterare Årsmöte Tid Torsdagen den 21 september 2006 Plats Conventum Örebro, Röntgenveckan 2006 Närvarande Styrelsen: Birgitta Gruvfält, Karolinska Universitetssjukhuset,

Läs mer

PROTOKOLL PROTOKOLL FÖR ÅRSMÖTE Sundsvalls Brukshundklubb

PROTOKOLL PROTOKOLL FÖR ÅRSMÖTE Sundsvalls Brukshundklubb PROTOKOLL 1 (5) Mötesdatum: Tid: 2017-02-11 16.00 Plats: Sundsvalls Brukshundklubb PROTOKOLL FÖR ÅRSMÖTE 1. Mötets öppnande Ordförande Lars Fahlberg hälsade alla närvarande varmt välkomna och förklarade

Läs mer

Protokoll fört vid årsmötet för FSO, Föreningen Social Omsorg Birka Paradise

Protokoll fört vid årsmötet för FSO, Föreningen Social Omsorg Birka Paradise Protokoll fört vid årsmötet för FSO, Föreningen Social Omsorg 2011-03-13 Birka Paradise 1. Mötets öppnande Avgående ordförande Siv Bringetun hälsade alla välkomna och förklarade 2011 års årsmöte öppnat.

Läs mer

Protokoll FIAN Sveriges årsmöte 2014

Protokoll FIAN Sveriges årsmöte 2014 Protokoll FIAN Sveriges årsmöte 2014 26 april 2014, kl. 14.15 Solidaritetsrörelsens hus, Stockholm Närvarande: Klas Eriksson, Emma Hyldéen, Rebecka Jalvemyr, Mikael Jonsson, Maja Magnusson, Ida Niskanen,

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte med Villaägarna på Gotland. Sekreterare: Ulf Jönsson. Ordförande: Ulf Almlöf

Protokoll fört vid årsmöte med Villaägarna på Gotland. Sekreterare: Ulf Jönsson. Ordförande: Ulf Almlöf Protokoll fört vid årsmöte med Villaägarna på Gotland Tid 2015-04-16 kl 18.30 21.00 1-24 Plats: Restaurang Visborg, Visby Sekreterare: Ulf Jönsson Ordförande: Ulf Almlöf Justerare: Ebbe Sundberg 1 Mötets

Läs mer

Protokoll fo rt vid Svenska Riesenschnauzerklubbens Å rsmo te pa SKKs kansli, Spa nga

Protokoll fo rt vid Svenska Riesenschnauzerklubbens Å rsmo te pa SKKs kansli, Spa nga Protokoll fo rt vid Svenska Riesenschnauzerklubbens Å rsmo te 2015-03-01 pa SKKs kansli, Spa nga Mötets öppnande Brith Andersson välkomnade alla till SKKs lokaler och berättade lite om deras verksamhet

Läs mer

Förhindrad: Veronica Gunnarsson och Per Malmborg

Förhindrad: Veronica Gunnarsson och Per Malmborg O:\Verksamhetsstruktur\01 Ledning\Styrelsen\Styrelseprotokoll\2010 329-\Styrelseprotokoll nr 334 2010.06.21.doc Protokoll nr 334, fört vid sammanträde med Svenska Gymnastikförbundets STYRELSE måndagen

Läs mer

Föreningens syfte är att bevaka och främja biblioteksverksamhet på svenska i Finland.

Föreningens syfte är att bevaka och främja biblioteksverksamhet på svenska i Finland. Bilaga 1 till höstmötet Styrelsens förslag till ändringar av föreningens stadgar: Stadgar för Finlands svenska biblioteksförening r.f. 1. Namn, hemort och språk Föreningens namn är Finlands svenska biblioteksförening

Läs mer

Protokoll fört vid Essinge Båtklubbs årsmöte 2005-12-05 i samlingslokalen, Primusgatan 110 å Lilla Essingen

Protokoll fört vid Essinge Båtklubbs årsmöte 2005-12-05 i samlingslokalen, Primusgatan 110 å Lilla Essingen 2005-12-11 1 Protokoll fört vid Essinge Båtklubbs årsmöte 2005-12-05 i samlingslokalen, Primusgatan 110 å Lilla Essingen Närvarande: 28 st. medlemmar 1. Mötets öppnande Vice ordföranden Peter Elgström

Läs mer

STADGAR. för INSTITUTET FÖR BIOMEDICINSK LABORATORIEVETENSKAP. antagna år 1995 i Stockholm

STADGAR. för INSTITUTET FÖR BIOMEDICINSK LABORATORIEVETENSKAP. antagna år 1995 i Stockholm Institutet för Biomedicinsk Laboratorievetenskap, IBL, 802400-9279 Östermalmsgatan 33 116 24 Stockholm Tel: 08-24 01 30 Epost: kansli@ibl-inst.se Hemsida: http://www.ibl-inst.se STADGAR för INSTITUTET

Läs mer

Protokoll från det 2:a sammanträdet med Svenska FSCs styrelse

Protokoll från det 2:a sammanträdet med Svenska FSCs styrelse 1 (1) Uppsala 2009-06-03 BRA FÖR SKOG OCH MÄNNISKOR Protokoll från det 2:a sammanträdet med Svenska FSCs styrelse Tid: 1 juni 2009, 9.30-16. Plats: KSLA, Drottninggatan 95B, Stockholm. Närvarande: Leif

Läs mer

Sveriges Fotterapeuter Protokoll från Årsstämman 2005-03-19 Atrium, Uppsala

Sveriges Fotterapeuter Protokoll från Årsstämman 2005-03-19 Atrium, Uppsala Sveriges Fotterapeuter Protokoll från Årsstämman 2005-03-19 Atrium, Uppsala 1 Årsstämmans öppnande Förbundsordförande Ann Lindström hälsade alla välkomna och förklarade Årsstämman öppnad. 2 Val av ordförande

Läs mer

Protokoll Årsmöte 2013

Protokoll Årsmöte 2013 Protokoll Årsmöte 2013 www.sporren.info Datum: 2013-02-25 Plats: Stadshuset/Ryttmästaren Tid: 17.00-18.00 Närvarande: Helene Hopfgarten, Birgitta Lilja, Catharina Hedlund-Östman, Tordleif Hansson, Monica

Läs mer

Sveriges Cytodiagnostikers årsmöte , Uppsala

Sveriges Cytodiagnostikers årsmöte , Uppsala Protokoll fört vid Sveriges Cytodiagnostikers årsmöte 2016-04-14, Uppsala 1 Mötets öppnande Lars Övergaard, vice ordförande, hälsade alla välkomna och förklarade årsmötet öppnat. 2 Kallelsens godkännande

Läs mer

Sammanträde med styrelsen i föreningslokalen, Skebokvarnsvägen 322, Högdalen onsdagen den 11 januari 2006 kl 18,30-20,00.

Sammanträde med styrelsen i föreningslokalen, Skebokvarnsvägen 322, Högdalen onsdagen den 11 januari 2006 kl 18,30-20,00. 2006-11-11 Nr 1 / 2006 Sid 1 av 5 Sammanträde med styrelsen i föreningslokalen, Skebokvarnsvägen 322, Högdalen onsdagen den 11 januari 2006 kl 18,30-20,00 Paragrafer 1-13 Närvarande ledamöter Håkan Norrgård

Läs mer

SVENSKA RIESENSCHNAUZERKLUBBEN SBK:s rasklubb för Riesenschnauzer

SVENSKA RIESENSCHNAUZERKLUBBEN SBK:s rasklubb för Riesenschnauzer Protokoll fört vid Svenska Riesenschnauzerklubbens Årsmöte 2014-03-01 på Tånga Hed, Vårgårda Mötets öppnande Ordförande Alf Karlström hälsade alla välkomna till årsmötet. Efter ett kort anförande om klubbens

Läs mer

Stadgar för Parent Teacher Association Halmstad (PTA Halmstad) Internationella Engelska Skolan, Halmstad (IESH)

Stadgar för Parent Teacher Association Halmstad (PTA Halmstad) Internationella Engelska Skolan, Halmstad (IESH) Stadgar för Parent Teacher Association Halmstad (PTA Halmstad) Internationella Engelska Skolan, Halmstad (IESH) FÖRENINGENS SYFTE: IESH PTA finns till för att: - utgöra en länk mellan ledning och personal

Läs mer

Närvarande ur styrelsen: Hanna Wallin, Tomas Gustavsson, Stefan Carlzohn och Eva Alexandersson

Närvarande ur styrelsen: Hanna Wallin, Tomas Gustavsson, Stefan Carlzohn och Eva Alexandersson Protokoll fört vid årsmöte den 30 maj 2015 Koloniföreningen Solhällan. Närvarande ur styrelsen: Hanna Wallin, Tomas Gustavsson, Stefan Carlzohn och Eva Alexandersson 1 Mötets öppnande Styrelsens ordförande

Läs mer

Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS)

Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS) Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS) Org.nr: 822001-6052 36:e ordinarie årsmötet Lördagen den 12 mars 2016 kl. 16.00 på Hotell Höga Kusten i Kramfors kommun. 1 Årsmötet öppnas Årsmötet öppnades

Läs mer

Protokoll fört vid sammanträde med SKAIS och FAS måndagen den 3 februari 2014 kl. 10.15 på Ekumeniska Centret, Alvik.

Protokoll fört vid sammanträde med SKAIS och FAS måndagen den 3 februari 2014 kl. 10.15 på Ekumeniska Centret, Alvik. Protokoll fört vid sammanträde med SKAIS och FAS måndagen den 3 februari 2014 kl. 10.15 på Ekumeniska Centret, Alvik. Närvarande FAS: Maud Cajdert, Hillevi Jönsson, Inga-Lena Fredrixon, Roland Stahre,

Läs mer

SVENSKA HUNDKLUBBEN. Protokoll fört vid SHK CS telefonmöte tisdagen 14 maj 2013

SVENSKA HUNDKLUBBEN. Protokoll fört vid SHK CS telefonmöte tisdagen 14 maj 2013 SVENSKA HUNDKLUBBEN Protokoll fört vid SHK CS telefonmöte tisdagen 14 maj 2013 Närvarande : Ordf. Tommy Holmertz, ledamöterna Zaima Erlandsson och Per Ola Andersson, ersättarna Agneta Gilstig Forshell

Läs mer

Tid: Måndagen den 18 september 2000, kl 13.00-17.00 Jönköping, Juneporten, kv. Hoven Lokal: Sammanträdessalen, vån.7

Tid: Måndagen den 18 september 2000, kl 13.00-17.00 Jönköping, Juneporten, kv. Hoven Lokal: Sammanträdessalen, vån.7 Etablerad år 1902 SS 1/5 Protokoll från Svenska Kommunal-Tekniska Föreningens styrelsesammanträde. Tid: Måndagen den 18 september 2000, kl 13.00-17.00 Plats: Jönköping, Juneporten, kv. Hoven Lokal: Sammanträdessalen,

Läs mer

Protokoll nr /

Protokoll nr / Protokoll nr 5 2010/11 2011-01-20 Protokoll fort vid styrelsemöte(telefon) 2011-01-20 NÄRVARANDE Ordinarie ledamöter Suppleanter FRÅNVARANDE Ordinarie ledamot ADJUNGERAD Stig Sjunnesson ordförande Dick

Läs mer

STADGAR. Skånska Trädgårdsföreningen Box ALNARP

STADGAR. Skånska Trädgårdsföreningen Box ALNARP Skånska Trädgårdsföreningen Box 65 230 53 ALNARP STADGAR Godkända och fastställda vid årsmöte 2003-05-17 och 2004-05-15 Reviderade vid årsmöte 2006-05-13 och 2007-05-12 Alnarp 2007-05-24 Ordförande Lennart

Läs mer

Ordförande Kaj Bergenhill hälsade alla välkomna till årets första regionstyrelsemöte och förklarade samtidigt sammanträdet öppnat.

Ordförande Kaj Bergenhill hälsade alla välkomna till årets första regionstyrelsemöte och förklarade samtidigt sammanträdet öppnat. Villaägarnas Riksförbund Regionstyrelsen ABC Närvarande Kaj Bergenhill ordförande Ingemar Jonsson vice ordförande Per Salberg ledamot Solveig Danielsson-Ekbom Peter Östergren Östen Gidlund Venche Larsson

Läs mer

Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS) Org.nr:

Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS) Org.nr: Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS) Org.nr: 822001-6052 251659264 33:e ordinarie årsmötet Lördagen den 9 mars 2013 kl. 15.00 på Scandic Mölndal. 1 Årsmötet öppnas Årsmötet öppnades av föreningens

Läs mer

Protokoll från årsmöte Göteborgs Klätterklubb 2010 Plats: Chalmersvillan, Gibraltargatan 1a Tid: kl 18.30, 24 februari 2010

Protokoll från årsmöte Göteborgs Klätterklubb 2010 Plats: Chalmersvillan, Gibraltargatan 1a Tid: kl 18.30, 24 februari 2010 1 Göteborgs Klätterklubb Göteborgs Klätterklubb Plusgiro: 72 61 69-6 info@gbgkk.nu Box 11076 Org-nr: 855100-5864 www.gbgkk.nu 404 22 Göteborg Protokoll från årsmöte Göteborgs Klätterklubb 2010 Plats: Chalmersvillan,

Läs mer

SVENSKA BOUVIER DES FLANDRESKLUBBEN SBK:s avelsavdelning för Bouvier des Flandres, AfBF

SVENSKA BOUVIER DES FLANDRESKLUBBEN SBK:s avelsavdelning för Bouvier des Flandres, AfBF SVENSKA BOUVIER DES FLANDRESKLUBBEN SBK:s avelsavdelning för Bouvier des Flandres, AfBF www.bouvierklubben.com Protokoll fört på Svenska Bouvierklubbens årsmöte lördagen den 7 mars på Lerums Brukshundklubb.

Läs mer

Anders Petersson (kanslichef), Bo Basun, Ulf Nersing, Kaisa Adlercreutz, Arne Lindqvist och Maria Lindgren-Persson.

Anders Petersson (kanslichef), Bo Basun, Ulf Nersing, Kaisa Adlercreutz, Arne Lindqvist och Maria Lindgren-Persson. Sid 1 (3) Protokoll från Styrelsemöte i Skyrev Närvarande: Adjungerade: Plats: Göran Johansson, Lennart Ledin (ordförande), Lena Joelsson och Lars Blomberg (v ordförande). Bo Andersson, Anita Lundgren

Läs mer

SVENSKA FÖRPACKNINGSFÖRENINGEN Swedish Packaging Association

SVENSKA FÖRPACKNINGSFÖRENINGEN Swedish Packaging Association SVENSKA FÖRPACKNINGSFÖRENINGEN Swedish Packaging Association Protokoll nr 139 Anteckningar från styrelsesammanträde och vårmöte Tid: Kl.13.30 16.30, 21 april 2010 Plats: Skogsindustrierna, Storgatan 19,

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte för FSO i Stockholm, Vision:s lokal 2014-01-26 kl. 9 00 13 00

Protokoll fört vid styrelsemöte för FSO i Stockholm, Vision:s lokal 2014-01-26 kl. 9 00 13 00 Protokoll fört vid styrelsemöte för FSO i Stockholm, Vision:s lokal 2014-01-26 kl. 9 00 13 00 Närvarande Jim-Alex Minorsson Hirschi (sammankallande), Bo Sjöberg, Palle Storm, Anette Hagberg- Gustafsson,

Läs mer

Lunds KFUK-KFUM Scoutdistrikt

Lunds KFUK-KFUM Scoutdistrikt Följebrev Hej Dessa handlingar är skickade i pappersform till postmottagarna i respektive kår. Årsmötet kommer äga rum söndagen den 13 mars med början klockan 15.00 i Uppåkra scoutkårs lokal i Hjärup.

Läs mer

STADGAR. för INSTITUTET FÖR BIOMEDICINSK LABORATORIEVETENSKAP. antagna år 1995 i Stockholm

STADGAR. för INSTITUTET FÖR BIOMEDICINSK LABORATORIEVETENSKAP. antagna år 1995 i Stockholm Institutet för Biomedicinsk Laboratorievetenskap, IBL 802400-9279 Västberga allé 9, 8 tr 126 30 Hägersten Tel: 08-24 01 30 Epost: kansli@ibl-inst.se Hemsida: http://www.ibl-inst.se STADGAR för INSTITUTET

Läs mer

Ledamöter: Tid för justering av protokoll: 12 juni 2017, kl Vid sammanträdet behandlades ärenden:

Ledamöter: Tid för justering av protokoll: 12 juni 2017, kl Vid sammanträdet behandlades ärenden: 1 KARLSHAMNSBOSTÄDER AB PROTOKOLL 3 FÖRSTASIDA TILL PROTOKOLL FRÅN SAMMANTRÄDE MED STYRELSEN FÖR KARLSHAMNSBOSTÄDER AB Tid: Den 30 maj 2017, kl 13.00 16.00 Plats: Karlshamnsbostäders kontor Närvarande:

Läs mer

4. Fastställande av röstlängd (medlemmar): Alla som var med på mötet antas vara medlemmar och alla har varsin röst.

4. Fastställande av röstlängd (medlemmar): Alla som var med på mötet antas vara medlemmar och alla har varsin röst. Föreningsstämma 2004 Plats: Uppsala, Folkets Hus Tid: 2004-03-23 kl 17.00 Årsmöte 2004-03-24 Nätverket Renare Mark 1. Mötets öppnande: Lisa Ledskog (LL) förklarade mötet öppnat. 2. Val av ordförande för

Läs mer

STADGAR. för Företagarna Göteborg ansluten till. organisationen FÖRETAGARNA

STADGAR. för Företagarna Göteborg ansluten till. organisationen FÖRETAGARNA STADGAR för Företagarna Göteborg ansluten till organisationen FÖRETAGARNA Dessa stadgar bygger på normalstadgar som ändrades vid kongressen i Umeå 2008. Dessa stadgar godkändes av den nationella föreningens

Läs mer

Sveriges Cytodiagnostikers årsmöte 2015-05-20, Örebro

Sveriges Cytodiagnostikers årsmöte 2015-05-20, Örebro Protokoll fört vid Sveriges Cytodiagnostikers årsmöte 2015-05-20, Örebro 1 Mötets öppnande Anna Kellin, vice ordförande hälsade alla välkomna och förklarade årsmötet öppnat. 2 Kallelsens godkännande Anna

Läs mer

PROTOKOLL FS 01/19 fört vid styrelsemöte Telefonmöte. Närvarande. Adjungerad

PROTOKOLL FS 01/19 fört vid styrelsemöte Telefonmöte. Närvarande. Adjungerad PROTOKOLL FS 01/19 fört vid styrelsemöte 2019 01 22 Telefonmöte Förbundsstyrelsen Närvarande Urban Andersson, ordf. Jadranka Plese Michael Bergman Javier Escalante Jane Schörling Adjungerad Sarah Wennerström

Läs mer

PROTOKOLL 2003:4 Lärarutbildningsnämnden (LuN) Sammanträdesdatum

PROTOKOLL 2003:4 Lärarutbildningsnämnden (LuN) Sammanträdesdatum PROTOKOLL 2003:4 Lärarutbildningsnämnden (LuN) Sammanträdesdatum 2003-09-16 Tid: Måndagen 16 september 2003, kl 13:00-17:00 Plats: Sal: 31:530 Närvarande ledamöter Carin Röjdalen, företrädare för lärarna

Läs mer

Ordförande Cecilia Neyman hälsade alla välkomna, tackade Kronobergarna för deras arbete med årsmöteshelgen och öppnade mötet.

Ordförande Cecilia Neyman hälsade alla välkomna, tackade Kronobergarna för deras arbete med årsmöteshelgen och öppnade mötet. Årsmöte med Svenska IFYE-klubben den 4 oktober 2015 Närvarande: Ett 35-tal medlemmar Plats: Everdal, Växjö 1 Årsmötets öppnande Ordförande Cecilia Neyman hälsade alla välkomna, tackade Kronobergarna för

Läs mer

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE 1 (5) PROTOKOLL STYRELSEMÖTE 6-2010 2010-05-15 10.00-15.30 Norrköping, SVEMO kansli Deltagare SVEMO Sture Fredell Agneta Andersson Olle Bergman Jörgen Hafström Tony Jacobsson Håkan Leeman Per Westling

Läs mer

Till justeringsmän och tillika rösträknare valdes Andreas Ekeberg, KFUK-KFUM Ängsholmen och Thomas Gross, KSSS.

Till justeringsmän och tillika rösträknare valdes Andreas Ekeberg, KFUK-KFUM Ängsholmen och Thomas Gross, KSSS. PROTOKOLL fört vid Stockholms Seglarförbunds årsmöte 2003-11-27 i Idrottens hus, Farsta. Mötets öppnande. StSF:s ordförande, Johan Haasum, hälsade alla de närvarande ombuden välkomna och öppnade mötet.

Läs mer

Styrelsemöte 2011/5 med funktionärer och kommittérepresentanter.

Styrelsemöte 2011/5 med funktionärer och kommittérepresentanter. 2011-12-02 1(6) Styrelsemöte 2011/5 med funktionärer och kommittérepresentanter. Tid: Fredagen den 2 december 2011 kl 09.30-12.00 Plats: Aros Congress Center, Västerås STYRELSEN: Närvarande: Inger Sundström,

Läs mer

Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS)

Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS) 251659264 Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS) Org.nr: 822001-6052 34:e ordinarie årsmötet Lördagen den 8 mars 2014 kl. 15.00 på Scandic Täby. 1 Årsmötet öppnas Årsmötet öppnades av föreningens

Läs mer

PROTOKOLL STY 14/2004 1(6) 2004-12-08. Tid 2004-12-04 kl 10.00-15.00 Plats Electrolux AB, S:t Göransgatan 143, Stockholm

PROTOKOLL STY 14/2004 1(6) 2004-12-08. Tid 2004-12-04 kl 10.00-15.00 Plats Electrolux AB, S:t Göransgatan 143, Stockholm PROTOKOLL STY 14/2004 1(6) PROTOKOLL STY 14/2004 Sammanträdesdata Tid 2004-12-04 kl 10.00-15.00 Plats Electrolux AB, S:t Göransgatan 143, Stockholm Närvarande Sture Fredell, ordförande Olle Bergman Bertil

Läs mer

Klubbnr: 1297 Årsmöte Plats: Idalagård Datum: Tid: 19.00

Klubbnr: 1297 Årsmöte Plats: Idalagård Datum: Tid: 19.00 1. Mötets öppnande. Lokalklubbsordförande Kerstin Ekholm hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. Kerstin Ekholm redogjorde för nuläget gällande ny plan och stuga. Bygglov är klart,

Läs mer

Rasklubben för dansk/svensk gårdshund, org nr: 802437-2073 styrelsemöte 2012-04-30 05-01 i Huskvarna

Rasklubben för dansk/svensk gårdshund, org nr: 802437-2073 styrelsemöte 2012-04-30 05-01 i Huskvarna Rasklubben för dansk/svensk gårdshund, org nr: 802437-2073 styrelsemöte 2012-04-30 05-01 i Huskvarna Plats: Huskvarna Närvarande: Eva Liljekvist Borg, Anders Sjöberg, Siw Synnerman Nordström, Karin Claesson,

Läs mer

PROTOKOLL ALBIN 25 KLUBBENS ÅRSMÖTE 2012 (VERKSAMHETSÅRET 2011)

PROTOKOLL ALBIN 25 KLUBBENS ÅRSMÖTE 2012 (VERKSAMHETSÅRET 2011) Tid: 17 mars 2012 kl 10.30 PROTOKOLL ALBIN 25 KLUBBENS ÅRSMÖTE 2012 (VERKSAMHETSÅRET 2011) Plats: Svenska Kryssarklubben, Nacka Strand Närvarande: Carl-Olov Filipsson (ordförande) Tommy Malmgren (vice

Läs mer

Stadgeändringar Förslag till årsmötet 2019

Stadgeändringar Förslag till årsmötet 2019 STADGAR för SVERIGES EKUMENISKA KVINNORÅD Antagna vid årsmötet i Eskilstuna 1974 Reviderade vid årsmötet i Lund 1989 Antagna vid årsmötet i Uppsala 1990 Reviderade vid årsmötet i Södertälje 2000 Reviderade

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte i Tomelilla Golfklubb

Protokoll fört vid styrelsemöte i Tomelilla Golfklubb 1(5) Protokoll fört vid styrelsemöte i Tomelilla Golfklubb Tomelilla Golfklubb 273 94 Ullstorp Tel. 0417-19430 Datum : 2016-01-11 kl 18:00 i konferensrummet Närvarande: Kenth Bergström (ordförande) Lars

Läs mer

Stadgar för PTC User Sweden

Stadgar för PTC User Sweden 1 FÖRENINGENS FIRMA Föreningens firma är PTC User Sweden. Dess postadress ska vara ordförandens företagsadress. Dess firma tecknas av ordföranden och kassören var för sig samt av övriga ordinarie styrelseledamöter,

Läs mer

Styrelsens arbetsordning. Reviderad 2014-04-27

Styrelsens arbetsordning. Reviderad 2014-04-27 Styrelsens arbetsordning Reviderad 2014-04-27 Sida 1 av 5 Arbetsordning för FSO:s styrelsearbete Mål FSO ska verka för att få delaktighet i verksamheter och projekt som avser Social Omsorg runt om i landet

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte Ordförande Magnus Johansson öppnade mötet och hälsade alla välkomna.

Protokoll från styrelsemöte Ordförande Magnus Johansson öppnade mötet och hälsade alla välkomna. Sida 1 av 8 1. Ordförande Magnus Johansson öppnade mötet och hälsade alla välkomna. Närvarande: Magnus Johansson, Sten Stabo, Lars Eklind, Per Nilsson, Andreas Hugosson, Alexander Bergvall, Mikael Svensson,

Läs mer

Årsmöte måndag 27/ Scandic Bollnäs

Årsmöte måndag 27/ Scandic Bollnäs Årsmöte måndag 27/2 2017. Scandic Bollnäs I ordförandes och vice ordförandes frånvaro, öppnade ledamot Pontus Forsmark mötet och hälsade alla välkomna. 1. Fastställande av röstlängd för mötet. En närvarolista

Läs mer

Styrelsearbete i lokalförening 2015-04-29

Styrelsearbete i lokalförening 2015-04-29 Styrelsearbete i lokalförening 2015-04-29 Detta dokument innehåller förslag på hur det grundläggande arbetet inom STHFs lokalföreningar kan bedrivas. Inledningsvis hänvisas i första hand till Stadgar för

Läs mer

Mötesdatum

Mötesdatum 155. Mötets öppnande Mötesordförande hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat. 155.1. Val av protokollförare utsågs till protokollförare vid dagens möte. 155.2. Val av protokolljusterare utsågs

Läs mer

Härmed utsänds protokoll från Lv 2 kamratförenings årsmöte

Härmed utsänds protokoll från Lv 2 kamratförenings årsmöte Sändlista PROTOKOLL FRÅN Lv 2 KAMRATFÖRENINGS ÅRSMÖTE Härmed utsänds protokoll från Lv 2 kamratförenings årsmöte 2012-03-08 Mötessekreterare Sändlista Styrelsemedlemmar Revisorer Revisorssuppleant Valberedning

Läs mer

FÖRENINGEN SVERIGES VATTENKRAFTSKOMMUNER OCH REGIONER FSV. PROTOKOLL från styrelsemöte tisdagen den 24 januari 2017, telefonmöte

FÖRENINGEN SVERIGES VATTENKRAFTSKOMMUNER OCH REGIONER FSV. PROTOKOLL från styrelsemöte tisdagen den 24 januari 2017, telefonmöte 1 FÖRENINGEN SVERIGES VATTENKRAFTSKOMMUNER OCH REGIONER FSV PROTOKOLL från styrelsemöte tisdagen den 24 januari 2017, telefonmöte Närvarande: Ingvar Persson, Bollnäs, ordförande Kicki Fredriksson, Storuman,

Läs mer

1. Mötets öppnade Ordförande Christer E öppnade mötet och hälsade alla välkomna

1. Mötets öppnade Ordförande Christer E öppnade mötet och hälsade alla välkomna Möte nr. 2019-5 Unionsstyrelsen Datum 2019-04-11 Tid och plats 09.00 SBU kansli Protokoll Deltagare: Christer Eriksson Gary Börjesson Hans-Jörgen Alsing Bo Wernlundh Henrik de Vries Lasse Carlsson Sören

Läs mer