1 Jan 2017 Föreningen Sveriges Stadsbyggare

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "1 Jan 2017 Föreningen Sveriges Stadsbyggare"

Transkript

1 Rapport från styrelsens arbetsgrupp för beslut om grafisk profil och genomförande av SKTs byte av namn och logga på styrelsemötet 30 nov 2016 Bilaga 15 KT SM Jan 2017 Föreningen Sveriges Stadsbyggare 30 december 2016 Svenska Kommunal-Tekniska Föreningen

2 UPPLÄGG Presentation SM inför byte till Sjösättningsdatum Föreningens förkortning Val av officiell domän adress. Sociala medier: facebook och twitter Brevutformningen logga och namn inkl sidfot, kuvert, ev stämpel Ny berättelse till befintliga och nya medlemmar Informationsbroschyr Ny pins Föreningens hemsidor Stadsbyggnads, tidskrift, framsida Konferenser Program Rollup Namn kongress 2017? Kursprogram Översyn föreningens styrdokument PRV Fullmakter Marknadsföring av namnbyte Internt Externt Give aways Visitkort Tidplan 2017 Beställning till Konstella

3 Sjösättningsdatum Formellt byter förening namn från 1 jan 2017 Post, Skatt Bankkonton Organisationsnummer Hemsidor klara till 16 januari 2017 Sjösättningsdatum Brev till medlemmar Pressmeddelande Datum innan sjösättningsdatum för brevpapper och kuvert Koll med Konstella när de behöver dessa för att kunna plocka i för utskicket Informationsbroschyr Om ja kommer produktionstiden styra datum för utskick till medlemmar Om nej kan den 16 januari väljas. Pins Om ja kommer produktionstiden styra datum för utskick till medlemmar Om nej kan den 16 januari väljas.

4 Val av förkortning och officiell domän adress. 1. Förslag att föreningen framöver förkortas Sveriges Stadsbyggare 2. Föreningen förfogar över följande nya domäner sverigesstadsbyggare.se stadsbyggnadsforeningen.se fsvs.se 1. att föreningens förkortning ska vara Sveriges Stadsbyggare från och med 1 jan att föreningens officiella domän ska vara samt att övriga domäner behålls i föreningens ägo. 3. Styrelsen beslutar att Stadsbyggnads domän 4. Föreningens nuvarande domänadresser behålls under minst två år och länkas till den nya adressen.

5 Inköp av Ytterligare domännamn - Skydd sverigesstadsbyggare.nu Kampanj. 139,00 5,00 kr Lägg i kundvagn sverigesstadsbyggare.se 129,00 kr Upptagen sverigesstadsbyggare.com 99,00 kr Lägg i kundvagn sverigesstadsbyggare.fi 179,00 kr Upptagen sverigesstadsbyggare.eu 99 kr Lägg i kundvagn att uppdra åt Andreas Severinsson att inköpa domännamnen sverigesstadsbyggare.nu, sverigesstadsbyggare.com och sverigesstadsbyggare.eu till föreningen.

6 Social mfaceedier - utveckling Hemsidans roll: Statisk information Allmänt om föreningen och kommittéerna Kallelser och protokoll Info om evenemang Stadgar Facebook Föränderlig information Pusha för evenemang Pusha för Stadsbyggnad Branschnyheter Teknik Juridik Planering Gestaltning Nya namn Förändringar i styrelsen Administration 1-3 Administratör Webbrådet är redaktörer. Några fler? En "sluten" grupp men alla får bli medlemmar (inte bara föreningsmedlemmar) att uppdra åt Fredrik Ekefjärd att på föreningens uppdrag starta en ny facebook sida från och med 1 jan 2017 helst med namnet sverigesstadsbyggare. book.com Epost: sverigesstadsbyggare@groups.facebook.com

7 Twitter Twitter Sv_stadsbyggare att i efterhand godkänna Sv_stadsbyggare som föreningens twitterkonto från och med 1 jan 2017.

8 Förslag till Sveriges Stadsbyggares brevhuvud!

9 Förslag brevutformning antal tryck Bilaga 1 att utforma föreningens brev i enlighet med bilaga 1. Konstella får i uppdrag att producera en digital brevmall som styrelsen och funktionärer ska använda vid kommunikation i föreningens namn. Konstella får i uppdrag att utifrån bilaga 1 beställa en års upplaga av förtryckta brev. Klart till sjösättningsdatum.

10 Förslag kuvert upplaga Bilaga 2 att utforma föreningens kuvert i enlighet med bilaga 2. Konstella får i uppdrag att utifrån bilaga 2 beställa en års upplaga av kuvert i A5 A4 Finns behov av vadderade kuvert? Klart till sjösättningsdatum.

11 Ny berättelse till befintliga och nya medlemmar!

12 Föreningen Sveriges Stadsbyggare - för erfarenhet och utveckling Ny berättelse lång När världen omkring oss förändras i en allt snabbare takt är vi föreningen som stöttar och hjälper varandra för att nå största samhällsnytta med hållbara lösningar. Vårt fokus är att erbjuda medlemmar ett stort analogt och digitalt kontaktnät, ett rikt konferensutbud och en tidskrift, Stadsbyggnad, för att kunna kompetensutvecklas i sitt arbete och med de projekt som ligger på ens bord. Alla kommuner i landet har olika utmaningar för att utvecklas mot en hållbarare samhällsstruktur. Ofta kan vi ibland känna oss ensamma på vår arbetsplats med våra utmaningar och då finns vi där som stöd. Vårt mål är att sprida så mycket kunskap och erfarenheter som möjligt till varandra, så att vi kan lära och utvecklas i vårt arbete. Tillsammans blir vi bättre på det vi gör och stärks i vår yrkesroll. Föreningen Sveriges Stadsbyggare grundades för 115 år sedan under namnet Svenska Kommunal-Tekniska Föreningen. För att ge lite perspektiv, så var året 1902 en tid då Sverige fortfarande var i union med Norge och den första elektriska spårvagnen invigdes i Göteborg den 27 oktober. Året präglades av demonstrationer för utökad rösträtt i vårt avlånga land och missväxten i norra delarna av landet drabbade många. Redan då gick vår förening i bräschen för att utveckla stadsbyggandet och dess kommunalteknik. I början var föreningens fokus på de kommunala tekniska system som hjälpte till att lyfta Sverige ur lorten och misären till där vi står idag. Med tidens gång har fokus för ett hållbart stadsbyggande breddats till att omfatta mer än bara de tekniska delarna. Namnbytet speglar detta förändrade fokus. Tillsammans bidrar vi till att bygga Sverige mer hållbart. Nu skriver vi 2017 och det globala har blivit lokalt. Ständigt omformas samhället och städerna omkring oss och tillsammans hjälps vi som stadsbyggare åt för att utveckla Sverige. Välkommen till vår gemensamma resa mot framtiden! att denna text ska vara föreningens långa berättelse från och med namnbytet 1 jan Bilaga 14

13 Föreningen Sveriges Stadsbyggare - för erfarenhet och utveckling Ny berättelse kort När världen omkring oss förändras i en allt snabbare takt är vi föreningen som stöttar och hjälper varandra för att nå största samhällsnytta med hållbara lösningar. Vårt fokus är att erbjuda medlemmar i föreningen ett stort analogt och digitalt kontaktnät, ett rikt konferensutbud och en tidskrift, Stadsbyggnad, för att kunna kompetensutvecklas i sitt arbete och med de projekt som ligger på ens bord. Tillsammans blir vi bättre på det vi gör och stärks i vår yrkesroll. Föreningen Sveriges Stadsbyggare grundades 1902 under namnet Svenska Kommunal-Tekniska Föreningen. Redan då gick vår förening i bräschen för att utveckla stadsbyggandet och dess kommunalteknik. Idag är vårt fokus bredare än bara de tekniska systemen. Vi skriver idag 2017 och det globala har blivit lokalt. Ständigt omformas samhället och städerna omkring oss och tillsammans hjälps vi som stadsbyggare åt för att utveckla Sverige mer hållbart. Välkommen till vår gemensamma resa mot framtiden! att denna text ska vara föreningens korta berättelse från och med namnbytet 1 jan 2017.

14 Informationsbroschyr om föreningen 6 delat kort i visitkorts format! Bilaga 3 Kostnad: 500 ex för kr ex för kr ex cirka kr ex cirka ca att godkänna utformning av informationsbroschyr utan individuellt visitkort och beställa en upplaga som täcker utskick till samtliga medlemmar med 5 broschyrer ( 5 x = ) ex för distribution vid konferenser ex för 2017 och 2018 Totalt ex att uppdra åt Konstella att ombesörja tryck av informationsbroschyrer till en kostnad av högst kr och att sjösättningsdatum bestäms efter när dessa kan levereras.

15 Ny pin? Ett exemplar av ny pin har beställts och kommer i början av december. Varje pin kostar 9,50. Vilka beslutar om den är OK och om vi ska köpa till alla medlemmar? Hur många ska vi köpa. Bilaga 5 Bilaga 6 att godkänna utformning av pin i bilaga 5 och ge FU i uppdrag att besluta om beställd protytyp håller kvalitet för att produceras i antal till samtliga föreningens medlemmar. samtliga medlemmar med 1 st broschyrer ( 9,5 x = kr) st i reserv. ( kr ) Totalt kr

16 Stämpel med logga och namn? Behövs det? Om ja, Hur många Placering? Bilaga 7 denna stämpel kostar 475 kr + mall 250 kr och går fort enligt stämpelbutiken att föreningen till styrelsemötet i januari 2017 funderar över behovet av stämplar.

17 Föreningens hemsidor

18 Ny grafisk profil föreningens hemsida Bilaga 8 A

19 Stadsbyggnads hemsida Bilaga 8

20 Föreningens hemsidor Förslag att bevara separata ingångar till föreningens hemsidor. Länkar ska finnas mellan hemsidorna. Förslag på sammanhållen grafisk profil för föreningens hemsida. Stadsbyggnadshemsida kompletteras med nya namnet och ny logga. Beställning till NetRelation för ändring av hemsidor. att godkänna presenterade förslag till utformning av föreningens hemsidor samt att uppdra åt Andreas Severinsson att beställa uppdraget hos NetRelations så att hemsidorna är färdiga till föreningens sjösättningsdatum.

21 Föreningens hemsida - Kommittéerna Alla kommittéer uppdaterar sina texter på hemsidan innan julledigheterna. Chef Bygg och Förvaltning Lantmäteri Gata och Park Stadsbyggnad Mex Trafik Hållbar Samhällsbyggnad Internationella arbetsgruppen Detta arbete är redan på gång via hemsidans webbråd.

22 Stadsbyggnads - framsida att godkänna presenterade förslag med nr och årtal högst upp och logga och namn under för utformning av tidskriften Stadsbyggnads hemsida efter 1 jan Bilaga 9

23 Konferenser Program Rollup

24 Konferens program Förslag att behålla nuvarande grafiska utformning och komplettera med ny logga och namn. Bilaga 10 Kommunalteknik Lantmäteridagar Stadsbyggnadsdagar Gatu- och parkdagar att godkänna att förslaget att bibehålla nuvarande utformning av föreningens konferensprogram och uppdatera dessa med det nya namnet och loggan.

25 Namn kongress 2017? Vad ska Kommunal teknik 2017 heta? Kommunal teknik 2017 eller Sveriges Stadsbyggare 2017 att kongresserna från och 2017 ska heta Sveriges Stadsbyggare 2017

26 Kurs program Utformas så att släktskap med konferensprogrammen framgår. Inte klart till styrelsemötet Att kursprogram ska utformas så att de ansluter till gestaltningen av föreningens konferensprogram.

27 Rollup - föreningen Förslag att behålla nuvarande grafisk form och komplettera med nytt namn och logga. Bilaga 11 Val av är betydelsefullt för utformningen av roll up. Att godkänna förslaget att ansluta föreningens nya roll up till befintlig gestaltning och uppdra åt Konstella att beställa 2 roll ups till föreningen.

28 Rollup kommittéer Samma som för föreningen vi behåller nuvarande utformning och ber kommittéerna att uppdatera informationen. Bilaga 11 A. Håkan har en kravspec! Tidskriften Stadsbyggnads ska även uppdateras. Första konferens den mars Stadsbyggnadsdagarna att godkänna förslaget att kommittéerna under ledning av Håkan Bergeå får i uppdrag att bearbeta respektive roll up så att dessa är klara till 2017 års konferenser.

29 Översyn av föreningens dokument för namnändring Stadgar, Jan G.? Stipendium, Anders B. Klart Utmärkelser, Anders B, Klart Stadsbyggnadsmedaljen, anders B. Klart. Hur hantera efter 1 jan 2017? Verksamhetsplan, Bo.? Årsberättelse, Jan G.? Fakturamall, Agneta S. Klart! Arkivplan, Klas T.? Power point, Agneta S? Brevmall, Konstella efter brevutformning. Agneta S Föreningens protokoll samma som brevutformning ta ställning till sidfot i protokollet! Be Konstella göra en mall eller fortsätta på egen hand? Agneta S?

30 PRV Ansökan skickas in av Agneta Sundberg efter strategidagarna när klarhet finns om val av grafisk profil. Kostnaden beräknas uppgå till kring kr. att skicka in ansökan i enlighet med förslaget.

31 Fullmakter Post, Skatt Bankkonton Organisationsnummer att uppdra åt Per Olsson att ansvara för genomförandet av namnändring till myndigheter och banker.

32 Marknadsföring av namnbyte Internt Externt Give aways

33 Marknadsföring - internt Kommittéernas delaktighet Medlemmarnas delaktighet att kommittéerna och enskilda medlemmar ska uppmanas att bidra till förmedlingen av föreningens namnbyte med hjälp av föreningens nya informationsbroschyr samt rekrytering av nya medlemmar.

34 Marknadsföring - externt Fredrik ordförande i GISföreningen och kan sprida information till deras medlemmar. Samhällsbyggarna Trafiktekniska föreningen, Anders Bylund. Position 15 - Alla som var på konferensen. Fem föreningars listor? Leta efter nyckelperson. Finns inga listor att köpa från SKL! att uppmana alla ledamöter i styrelsen samt funktionärer att bidra till listan med systerorganisationer som via pressmeddelande ska informeras om föreningens namnbyte. Förslag lämnas till Agneta Sundberg senast 16 december 2016 och för utskicket svarar Konstella.

35 Utskick till alla medlemmar sjösättning 16 jan? Berättelsen, lång Informationskort, 5 stycken. Kan beställas. Twitternamn. Facebook. Sveriges Stadsbyggare, Pins på snyggt kort? att uppdra åt Agneta Sundberg att ombesörja att innehållet för utskicket till medlemmar finns hos Konstella för utskick till sjösättningsdatumet.

36 Behov av give-aways för marknadsföring? Bilaga 15 att föreningen till styrelsemötet i januari 2017 funderar över behovet av give-aways som en del i föreningens marknadsföring.

37 Visitkort Bilaga 4a att föreningen till styrelsemötet i januari 2017 funderar över behovet av individuella visitkort till föreningens styrelse och funktionärer.

38 Beställning Konstella överlämnas 5 december att uppdra åt Agneta Sundberg att utifrån styrelsens beslut sammanställa en beställning till Konstella för verkställighet av besluten.

Lägesbeskrivning - Namnbyte Styrelsen

Lägesbeskrivning - Namnbyte Styrelsen Bilaga 11, FSvS SM 1/2017, 2017-02-06 Lägesbeskrivning - Namnbyte Styrelsen 2017-02-06 2017-02-06 1 UPPLÄGG Presentation Sjösättningsdatum Föreningens förkortning Föreningens engelska namn Officiell domän

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte i Föreningen Sveriges Stadsbyggare nr 1/2017 bilagor 1-17

Protokoll från styrelsemöte i Föreningen Sveriges Stadsbyggare nr 1/2017 bilagor 1-17 Protokoll från styrelsemöte i Föreningen Sveriges Stadsbyggare nr 1/2017 bilagor 1-17 Ärende: Föreningen Sveriges Stadsbyggares, FSvS, styrelsemöte Tid: Måndagen 6 februari 2017 kl 1250 1640 Plats: SKL,

Läs mer

Styrelsemöte 2014/3, med funktionärer och kommittéordföranden.

Styrelsemöte 2014/3, med funktionärer och kommittéordföranden. Styrelsemöte 2014/3, med funktionärer och kommittéordföranden. Tid: Tisdagen den 27 maj, kl. 10.00 16.00 Plats: Stockholm, Konstellas lokaler STYRELSEN: Närvarande: Bo Bäckström ordf., Jan G Nilsson vice

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2010

VERKSAMHETSPLAN 2010 VERKSAMHETSPLAN 2010 Enligt styrelsebeslut 2010-02-05 1(8) INNEHÅLLSFÖRTECKNING Kapitelrubrik Sid nr FRAMSIDA 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 2 FÖRENINGENS SYFTE OCH MÅL 3 ORGANISATION 3 EKONOMI 4 KOMMITTÉERNA

Läs mer

1. Styrelsemötets öppnande Ordföranden öppnar styrelsemötet och hälsar de närvarande välkomna.

1. Styrelsemötets öppnande Ordföranden öppnar styrelsemötet och hälsar de närvarande välkomna. 2011-05-26-27 1(5) Styrelsemöte 2011/3 med kommittéordf. och funktionärer. Tid: Torsdagen den 26 maj 2011 kl 16.00-18.00 Fredagen den 27 maj 2011 kl 08.30-12.00 Plats: Samhällsbyggnadskontoret, Storgatan

Läs mer

1. Styrelsemötets öppnande Ordföranden öppnar styrelsemötet och hälsar de närvarande välkomna.

1. Styrelsemötets öppnande Ordföranden öppnar styrelsemötet och hälsar de närvarande välkomna. 2014-01-29 1(6) Styrelsemöte 2014/1 med funktionärer. PROTOKOLL Tid: onsdagen den 29 januari kl. 10.00 15:00. Plats: Stockholm, KT:s kansli Styrelse, ledamöter och suppleanter: Närvarande: Bo Bäckström,

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2012

VERKSAMHETSPLAN 2012 VERKSAMHETSPLAN 2012 Enligt styrelsebeslut 2012-02-03 1(9) INNEHÅLLSFÖRTECKNING Kapitelrubrik Sid nr FRAMSIDA 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 2 FÖRENINGENS SYFTE OCH MÅL 3 ORGANISATION 3 EKONOMI 4 KOMMITTÉERNA

Läs mer

Tid: Torsdagen den 18 april 2012 kl 10.00-16.00 Plats: Tekniska Nämndhuset, Flemminggatan 4, Stockholm Lokal: K1

Tid: Torsdagen den 18 april 2012 kl 10.00-16.00 Plats: Tekniska Nämndhuset, Flemminggatan 4, Stockholm Lokal: K1 2012-04-18 1(5) Styrelsemöte 2012/2 med funktionärer. Tid: Torsdagen den 18 april 2012 kl 10.00-16.00 Plats: Tekniska Nämndhuset, Flemminggatan 4, Stockholm Lokal: K1 STYRELSEN: Närvarande: Inger Sundström,

Läs mer

Tid: Fredagen den 5 februari 2010 kl 10.00-16.00 Plats: Tekniska Nämndhuset, Flemminggatan 4, Stockholm Lokal: Jungska rummet

Tid: Fredagen den 5 februari 2010 kl 10.00-16.00 Plats: Tekniska Nämndhuset, Flemminggatan 4, Stockholm Lokal: Jungska rummet 2010-02-05 1(6) Styrelsemöte 2010/1 med funktionärer. Tid: Fredagen den 5 februari 2010 kl 10.00-16.00 Plats: Tekniska Nämndhuset, Flemminggatan 4, Stockholm Lokal: Jungska rummet STYRELSEN: Närvarande:

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2011

VERKSAMHETSPLAN 2011 VERKSAMHETSPLAN 2011 Enligt styrelsebeslut 2011-02-11 1(8) INNEHÅLLSFÖRTECKNING Kapitelrubrik Sid nr FRAMSIDA 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 2 FÖRENINGENS SYFTE OCH MÅL 3 ORGANISATION 3 EKONOMI 4 KOMMITTÉERNA

Läs mer

PROTOKOLL Presidiet. 2007-09-27 Nr 2/07

PROTOKOLL Presidiet. 2007-09-27 Nr 2/07 1 (5) Tid: 19.30-20.15 Plats: Närvarande: Telefonsammanträde Ledamöter Ulla Y Gustafsson, ordförande Kurt Kvarnström, vice ordförande Alf Svensson, kassör Ulla Norman, sekreterare 1 Sammanträdets öppnande

Läs mer

Tid: Fredagen den 11 februari 2010 kl 10.00-15.30 Plats: Tekniska Nämndhuset, Flemminggatan 4, Stockholm Lokal: Runda Bordet konferensrum

Tid: Fredagen den 11 februari 2010 kl 10.00-15.30 Plats: Tekniska Nämndhuset, Flemminggatan 4, Stockholm Lokal: Runda Bordet konferensrum 2011-02-11 1(6) Styrelsemöte 2011/1 med funktionärer. Tid: Fredagen den 11 februari 2010 kl 10.00-15.30 Plats: Tekniska Nämndhuset, Flemminggatan 4, Stockholm Lokal: Runda Bordet konferensrum STYRELSEN:

Läs mer

Protokoll från SKYREVs informationskommitté

Protokoll från SKYREVs informationskommitté Protokoll från SKYREVs informationskommitté Plats: Stockholms läns landstings revisionskontor, Eastmangatan 1, Stockholm. Tid: 2005-12-01 kl. 10.00 14.30 Deltagare:, ordförande,, -Johan Olsson, och. 50.

Läs mer

1. Styrelsemötets öppnande Ordföranden öppnar styrelsemötet och hälsar de närvarande välkomna.

1. Styrelsemötets öppnande Ordföranden öppnar styrelsemötet och hälsar de närvarande välkomna. 2010-06-04 1(6) Styrelsemöte 2010/3 med kommittéordf. och funktionärer. Tid: Torsdagen den 3 juni 2010 kl 13.15-15.30 Fredagen den 4 juni 2010 kl 09.00-12.00 Plats: Älvrummet, Lilla Bommen, Göteborg Lokal:

Läs mer

Det här gör vi 2016 Bilaga till kommunikationsplan

Det här gör vi 2016 Bilaga till kommunikationsplan Det här gör vi 2016 Bilaga till kommunikationsplan Det här är en bilaga till Civilförsvarsförbundets kommunikationsplan och anger aktiviteter som är planerade för 2016. Häftet innehåller tre delar: En

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte för FSO i Stockholm, Vision:s lokal 2013-10-20 kl. 9 00 13 00

Protokoll fört vid styrelsemöte för FSO i Stockholm, Vision:s lokal 2013-10-20 kl. 9 00 13 00 Protokoll fört vid styrelsemöte för FSO i Stockholm, Vision:s lokal 2013-10-20 kl. 9 00 13 00 Närvarande Jim-Alex Minorsson Hirschi (sammankallande), Bo Sjöberg, Palle Storm, Anette Hagberg- Gustafsson,

Läs mer

FUNKTIONÄRERNA: Närvarande: Inger Eliasson, Barbro Larsson, Klas Thorén, Håkan Bergeå och Per Olsson Frånvarande: Arne Ransgård

FUNKTIONÄRERNA: Närvarande: Inger Eliasson, Barbro Larsson, Klas Thorén, Håkan Bergeå och Per Olsson Frånvarande: Arne Ransgård 2010-12-03 1(5) Styrelsemöte 2010/5 med funktionärer. Tid: Fredagen den 3 december 2010 kl 10.00-12.00 Plats: Folkets Hus, Umeå Lokal: Loke STYRELSEN: Närvarande: Inger Sundström, ordf., Allan Almqvist,

Läs mer

SFF Kommunikationsplan 2012-2013

SFF Kommunikationsplan 2012-2013 SFF Kommunikationsplan 2012-2013 Mål med kommunikationen 2012-13 All kommunikation ska stärka Svenska Fallskärmsförbundets vision och strategi 2012-2016. All kommunikation ska ske på mottagarens villkor.

Läs mer

Protokoll från Styrelsemöte Vinir Islandshästförening 12 januari 2015

Protokoll från Styrelsemöte Vinir Islandshästförening 12 januari 2015 Protokoll från Styrelsemöte Vinir Islandshästförening 12 januari 2015 Närvarande: Karin Andersson, ordförande Agneta Lindmark, sekreterare Elisabeth Wallenbring, ledamot Monica Rohland, ledamot Carolina

Läs mer

NYA ARKIVFÖRENINGEN KOMMUNIKATIONSSTRATEGI OCH KOMMUNIKATIONSKANALER

NYA ARKIVFÖRENINGEN KOMMUNIKATIONSSTRATEGI OCH KOMMUNIKATIONSKANALER NYA ARKIVFÖRENINGEN KOMMUNIKATIONSSTRATEGI OCH KOMMUNIKATIONSKANALER 1. INLEDNING Nedanstående dokument är tänkt att dels beskriva de kommunikationskanaler som finns i de nuvarande föreningarna Svenska

Läs mer

Styrelsemöte 2012/5 med funktionärer och kommittérepresentanter.

Styrelsemöte 2012/5 med funktionärer och kommittérepresentanter. 2012-11-30 1(6) Styrelsemöte 2012/5 med funktionärer och kommittérepresentanter. Tid: Fredagen den 30 november 2012 kl 09.30-11.30 Plats: Kommunhuset, Växjö Lokal: B-salen STYRELSEN: Närvarande: Inger

Läs mer

Bilaga 1 Redovisning regeringsuppdrag Sida 1 (8) Diarienummer LED 2018/142 handling 20. Telefon Fax

Bilaga 1 Redovisning regeringsuppdrag Sida 1 (8) Diarienummer LED 2018/142 handling 20. Telefon Fax Bilaga 1 Redovisning regeringsuppdrag 2019-03-29 Sida 1 (8) Diarienummer LED 2018/142 handling 20 Slutredovisning av uppdrag till Diskrimineringsombudsmannen (DO) om särskilda informationsinsatser gällande

Läs mer

INTEGRITETSPOLICY. Integritetspolicy Implementa Sol AB (6)

INTEGRITETSPOLICY. Integritetspolicy Implementa Sol AB (6) INTEGRITETSPOLICY Fastställd av: Styrelsen för Implementa Sol AB Datum: 2018 05 18 För uppföljning ansvarar: Styrelsen för Implementa Sol AB Gäller för: Implementa Sol AB, Org nr 556581 9272 1(6) Implementa

Läs mer

Rätt mix av. Grafiska möjligheter

Rätt mix av. Grafiska möjligheter Rätt mix av Grafiska möjligheter Inhousebyrå och digitaltryckeri under samma tak Print Avant Garde digitalt tryckeri och Outhouse grafisk produktion tillsammans ett team med kreativ kompetens och avancerad

Läs mer

Tid: Tisdagen den 5 juni 2012 kl 14.00-17.10 Plats: Finlandia Hall Conference and Exhibition Centre, Helsingfors Lokal: Rum nr 21

Tid: Tisdagen den 5 juni 2012 kl 14.00-17.10 Plats: Finlandia Hall Conference and Exhibition Centre, Helsingfors Lokal: Rum nr 21 2012-06-05 1(5) Styrelsemöte 2012/3 med funktionärer. Tid: Tisdagen den 5 juni 2012 kl 14.00-17.10 Plats: Finlandia Hall Conference and Exhibition Centre, Helsingfors Lokal: Rum nr 21 STYRELSEN: Närvarande:

Läs mer

1. Styrelsemötets öppnande Ordföranden öppnar styrelsemötet och hälsar de närvarande välkomna.

1. Styrelsemötets öppnande Ordföranden öppnar styrelsemötet och hälsar de närvarande välkomna. 2010-04-08 1(5) Styrelsemöte 2010/2 med funktionärer. Tid: Torsdagen den 8 april 2010 kl 09.15-11.10 Plats: Telefonmöte STYRELSEN: Närvarande: Inger Sundström, ordf., Allan Almqvist, vice ordf., Åke Persson,

Läs mer

E-PLIKT E-PLIKT FÖR GÖTEBORGS UNIVERSITET

E-PLIKT E-PLIKT FÖR GÖTEBORGS UNIVERSITET E-PLIKT FÖR GÖTEBORGS UNIVERSITET PRESENTATION FÖR KONTAKTPERSONER DISPOSITION Nätverk och kontaktpersoner Historik och bakgrund Rekvisit för e-pliktigt material Gruppdiskussion Hur gör man med e-plikt

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte för FSO i Stockholm, Vision:s lokal 2014-01-26 kl. 9 00 13 00

Protokoll fört vid styrelsemöte för FSO i Stockholm, Vision:s lokal 2014-01-26 kl. 9 00 13 00 Protokoll fört vid styrelsemöte för FSO i Stockholm, Vision:s lokal 2014-01-26 kl. 9 00 13 00 Närvarande Jim-Alex Minorsson Hirschi (sammankallande), Bo Sjöberg, Palle Storm, Anette Hagberg- Gustafsson,

Läs mer

Arkivera sociala medier och hemsidor

Arkivera sociala medier och hemsidor Arkivera sociala medier och hemsidor Så vårdar vi vår historia för idag och imorgon Arkivering av sociala medier Sociala medier kan vara en del av föreningens verksamhet eller kommunikation, både internt

Läs mer

PROTOKOLL fört vid möte med styrelsen för Askrike Segelsällskap

PROTOKOLL fört vid möte med styrelsen för Askrike Segelsällskap Sid 1 (8) Närvarande: Frånvarande: Ulf Haraldsson, ordförande Janne Björck, sekreterare vid protokollet Fredrik Söderholm, varvschef Lars-Erik Thorell, klubbmästare Paul-Lando Matiesen, hamnkapten Björn

Läs mer

Dokumentansvarig/Godkänd av: Info GWCS

Dokumentansvarig/Godkänd av: Info GWCS 2011-03-01, 1 (5) 1.3 Inledning Syftet med den grafiska profilen är att göra GoldWing Club Sweden (GWCS) tydligt som avsändare. Med en enhetlig och konsekvent grafisk profil får vår tidning, våra profilprodukter,

Läs mer

kommunikationsstrategi Jens, Miranda och Calle myser i Västerljung

kommunikationsstrategi Jens, Miranda och Calle myser i Västerljung kommunikationsstrategi Jens, Miranda och Calle myser i Västerljung Vi vill verka för att bra kommunikation, med ett omvärldsperspektiv, samordnas och integreras i organisationen för Trosa kommun. Genom

Läs mer

NYBILDNINGSGUIDE. Guide till att starta er Vi Unga-förening

NYBILDNINGSGUIDE. Guide till att starta er Vi Unga-förening NYBILDNINGSGUIDE Guide till att starta er Vi Unga-förening Hur startar vi en Vi Unga-förening? Vill du starta en egen förening eller kanske hjälpa andra att starta sin förening? Här finns all information

Läs mer

SVENSKA KOMMUNAL-TEKNISKA FÖRENINGEN

SVENSKA KOMMUNAL-TEKNISKA FÖRENINGEN fl Etabercd O2 1(6) 20 14-12-04 SVENSKA KOMMUNAL-TEKNISKA FÖRENINGEN PROTOKOLL Ärende: KT:s Styrelsemöte december 2014 Plats: Stadshuset, August Palm plats Tid: Torsdagen den 4 kl. 1, Malmö 08:30 12:30

Läs mer

Protokoll från Styrelsemöte Vinir Islandshästförening 19 april 2015

Protokoll från Styrelsemöte Vinir Islandshästförening 19 april 2015 Protokoll från Styrelsemöte Vinir Islandshästförening 19 april 2015 Närvarande: Karin Andersson, ordförande Agneta Lindmark, sekreterare Elisabeth Wallenbring, ledamot Monica Rohland, ledamot Carolina

Läs mer

Kungshamns samfällighetsförening 2014-06-09 Arbetsbeskrivning ordförande

Kungshamns samfällighetsförening 2014-06-09 Arbetsbeskrivning ordförande Ordförande Externa kontakter Arbetsuppgifter: Leder arbetet inom styrelsen. Är ordförande vid styrelsemöten. Tecknar avtal för föreningen i förening med annan styrelseledamot. Tecknar föreningens bank-

Läs mer

Webhandelspresentation

Webhandelspresentation Webhandelspresentation Inloggningssida För att komma igång behöver användaren identifiera sig. Det sker med hjälp av användarens e-postadress och lösenord. Det går också att skapa en direktlänk till en

Läs mer

KOMMUNIKATIONSINSATSER KOMMUNFÖRBUNDET VÄSTERNORRLAND

KOMMUNIKATIONSINSATSER KOMMUNFÖRBUNDET VÄSTERNORRLAND KOMMUNIKATIONSINSATSER KOMMUNFÖRBUNDET VÄSTERNORRLAND Vi har påbörjat ett kommunikationsstrategiskt arbete för att tydliggöra vår verksamhet både inåt och utåt. Vi tar ett helhetsgrepp om allt det som

Läs mer

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR ALBIN 25 KLUBBEN (ORG.NR 874001-9727)

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR ALBIN 25 KLUBBEN (ORG.NR 874001-9727) PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR ALBIN 25 KLUBBEN (ORG.NR 87001-9727) Tid: 9 november 2009 kl 19.00 Plats: Telefonkonferens mellan närvarande styrelsemedlemmar Närvarande: Ledamot / vice ordförande Tommy Malmgren

Läs mer

1. Styrelsemötets öppnande Ordföranden öppnar styrelsemötet och hälsar de närvarande välkomna.

1. Styrelsemötets öppnande Ordföranden öppnar styrelsemötet och hälsar de närvarande välkomna. 2013-09-10 1(5) Styrelsemöte 2013/4 med funktionärer. Tid: Tisdagen den 10 september 2013 kl 13.30-15.30 Plats: Stockholmsmässan, Älvsjö STYRELSEN: Närvarande: Bo Bäckström ordf., Jan G Nilsson vice ordf.,

Läs mer

KOMMUNIKATIONSPOLICY UPPSALA KOMMUN

KOMMUNIKATIONSPOLICY UPPSALA KOMMUN KOMMUNIKATIONSPOLICY UPPSALA KOMMUN KOMMUNIKATIONSPOLICY FÖR UPPSALA KOMMUN Detta dokument anger principer och förhållningssätt, ansvar, målgrupper, kanaler, formspråk och planeringsförutsättningar för

Läs mer

Styrelsemöte 2011/5 med funktionärer och kommittérepresentanter.

Styrelsemöte 2011/5 med funktionärer och kommittérepresentanter. 2011-12-02 1(6) Styrelsemöte 2011/5 med funktionärer och kommittérepresentanter. Tid: Fredagen den 2 december 2011 kl 09.30-12.00 Plats: Aros Congress Center, Västerås STYRELSEN: Närvarande: Inger Sundström,

Läs mer

Protokoll från Styrelsemöte Vinir Islandshästförening 28 oktober 2014

Protokoll från Styrelsemöte Vinir Islandshästförening 28 oktober 2014 Protokoll från Styrelsemöte Vinir Islandshästförening 28 oktober 2014 Närvarande: Ej närvarande: Karin Andersson, ordförande Agneta Lindmark, sekreterare Giesela Magnusson, kassör Elin Wallenbring, ledamot

Läs mer

Framgångsrik valberedning - en nyckelroll i förbundet

Framgångsrik valberedning - en nyckelroll i förbundet Framgångsrik valberedning - en nyckelroll i förbundet vi får den styrelse vi förtjänar Vi får de ledare vi förtjänar! Arne Karlsson Kort presentation Augusti 1976 Valberedningens plats i Förbundet Revisorer

Läs mer

1. Styrelsemötets öppnande Ordföranden öppnade styrelsemötet och hälsade de närvarande välkomna.

1. Styrelsemötets öppnande Ordföranden öppnade styrelsemötet och hälsade de närvarande välkomna. Sid 1/5 Styrelsemöte med KT:s kommittéordförande och funktionärer. Tid: Fredagen den 4 februari 2005 kl 10.00-16.00 Plats: Tekniska Nämndhuset, Fleminggatan 4, Stockholm Rum: Jungska Rummet, 9:034 STYRELSEN:

Läs mer

PR-/Kommunikationsstrategi

PR-/Kommunikationsstrategi Motion: Utveckling av partiprogrammet PR-/Kommunikationsstrategi Bakgrund Enhet är ett politiskt parti som försöker formulera en helhetssyn på människan och samhället. Vår grund vilar på en förståelse

Läs mer

Tid: Torsdagen den 27 september 2012 kl 10.00-15.50 Plats: Tekniska Nämndhuset, Flemminggatan 4, Stockholm Lokal: Rundabordssal C

Tid: Torsdagen den 27 september 2012 kl 10.00-15.50 Plats: Tekniska Nämndhuset, Flemminggatan 4, Stockholm Lokal: Rundabordssal C 2012-09-27 1(5) Styrelsemöte 2012/4 med funktionärer. Tid: Torsdagen den 27 september 2012 kl 10.00-15.50 Plats: Tekniska Nämndhuset, Flemminggatan 4, Stockholm Lokal: Rundabordssal C STYRELSEN: Närvarande:

Läs mer

Det här gör vi 2015. Bilaga till kommunikationsplan

Det här gör vi 2015. Bilaga till kommunikationsplan Det här gör vi 2015 Bilaga till kommunikationsplan Det här är en bilaga till Civilförsvarsförbundets kommunikationsplan och anger aktiviteter som är planerade för 2015. Häftet innehåller tre delar: En

Läs mer

Policy och riktlinje för Göteborgs Stads grafiska profil (H 2002:26, P 2002-02-28 13) (KF 2015-09-10, 21, H 116)

Policy och riktlinje för Göteborgs Stads grafiska profil (H 2002:26, P 2002-02-28 13) (KF 2015-09-10, 21, H 116) (Styrelsemöte i Förvaltnings AB Framtiden 2015-12-09) Göteborgs Stad Kommunikation Gemensamt för staden Policy och riktlinje för Göteborgs Stads grafiska profil - Vision/program/plan N010G00357 Version:

Läs mer

Grafiska riktlinjer för SPF SPFs logotyp Rekrytering/värvning

Grafiska riktlinjer för SPF SPFs logotyp Rekrytering/värvning Maria Samuelsson - Kommunikatör med ansvar för digitala kanaler på förbundet - Tar fram trycksaker - Webbutiken och reklamartiklar - Projektledare för Kasta Loss med SPF (28-29 april) Idag Grafiska riktlinjer

Läs mer

Kommunikationsstrategi Studentboet

Kommunikationsstrategi Studentboet Antagen av Studentboets styrgrupp den 24/05/2016 Detta dokument utgör riktlinjer för Studentboets kommunikation. Riktlinjerna omfattar all kommunikation där Studentboet står som avsändare. Riktlinjerna

Läs mer

digital INTERN kommunikation &marknads- föring digitalt & tryck

digital INTERN kommunikation &marknads- föring digitalt & tryck digital INTERN &marknads- föring kommunikation digitalt & tryck DIGITAL KOMMUNIKATIONSKARTA INTERN KOMMUNIKATION MAIL 1 2 INTRANÄT 1 2 WORD 1 2 SKYPE 2 DROPBOX 2 ADMINISTRATION AV DIGITALA KANALER KOMPETENS

Läs mer

PLÅT & VENTFÖRETAGEN Grafisk manual

PLÅT & VENTFÖRETAGEN Grafisk manual 08-762 75 85 info@pvforetagen.se www.pvforetagen.se Grafisk manual Manual Den här manualen är främst framtagen för alla som är anställda eller arbetar som leverantör till Plåt & Ventföretagen. Målet är

Läs mer

Widgets i DynaMaster 5 Golf

Widgets i DynaMaster 5 Golf Widgets i DynaMaster 5 Golf En nyhet i DynaMaster 5 Golf är vårt system med widgets. Detta widgetsystem utvecklades för att göra det så flexibelt som möjligt för kunden att själv kunna bestämma hur innehållet

Läs mer

Riktlinjer kring grafisk profil för arbete med hemsidor och trycksaker

Riktlinjer kring grafisk profil för arbete med hemsidor och trycksaker Riktlinjer kring grafisk profil för arbete med hemsidor och trycksaker Riktlinjer för och lokala NyföretagarCentrum Framtagna av i samarbete med s Kvalitetsråd 1 Logotype Logotype s logotype består av

Läs mer

Kommunikationspolicy för Regionförbundet Sörmland

Kommunikationspolicy för Regionförbundet Sörmland Kommunikationspolicy för Regionförbundet Sörmland Antagen av regionstyrelsen den 28 januari 2016 Box 325, 611 27 Nyköping Besöksadress: Storhusqvarn, Västra Kvarngatan 64 Telefon: 0155-778 90 E-post: info@region.sormland.se

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens Utskott för organisation

Svenska Brukshundklubbens Utskott för organisation Svenska Brukshundklubbens Utskott för organisation Protokoll 1/2014 Datum: 2014-01-14 Tid: 20:00-22:30 Plats: Telefon Närvarande: Ordförande Ragnar Bergståhl Christer Lundberg Anders Dahlstedt Monica Eriksson

Läs mer

Kallelse till Svenska FN-förbundets kongress 2015

Kallelse till Svenska FN-förbundets kongress 2015 Till FN-föreningar och FN-distrikt 9 januari 2015 Kallelse till Svenska FN-förbundets kongress 2015 Svenska FN-förbundets kongress kommer att äga rum i Göteborg den 13-14 juni 2015. Vi ser fram emot att

Läs mer

TIPS OCH INSPIRATION INFÖR FÖRETAGSKONTAKTER

TIPS OCH INSPIRATION INFÖR FÖRETAGSKONTAKTER TIPS OCH INSPIRATION INFÖR FÖRETAGSKONTAKTER DELEGATIONEN FÖR UNGA OCH NYANLÄNDA TILL ARBETE Adress: Karlavägen 100 A, 103 33 Stockholm Telefon: 08-405 10 00 E-post: kontakt@dua.se BUDSKAP OCH KANALER

Läs mer

Partner & utställare

Partner & utställare 2018 Partner & utställare ! Vår ambition är att Samhällsbyggnadsdagarna ska återspegla så många grenar som möjligt inom sektorn, oavsett om du är specialist, student eller chef. Alla ska kunna hitta ett

Läs mer

Protokoll från SKYREVs informationskommitté

Protokoll från SKYREVs informationskommitté Protokoll från SKYREVs informationskommitté Plats: Sammanträde hos Ernst & Young, Stockholm Tid: 2006-05-18. 10.00 15.30 Ledamöter:, ordförande, (medverkande till kl.12.00), Micaela Hedin, och. 69 Sammanträdet

Läs mer

KOMMUNIKATIONSPLAN. HELENA GRANATH Innovatum

KOMMUNIKATIONSPLAN. HELENA GRANATH Innovatum KOMMUNIKATIONSPLAN HELENA GRANATH Innovatum SYFTET MED KOMMUNIKATION- OCH INFORMATIONSINSATSER Det övergripande syftet med kommunikationen är att bidra till att projektet når uppsatta mål. STRATEGI För

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte i Tomelilla Golfklubb

Protokoll fört vid styrelsemöte i Tomelilla Golfklubb 1(5) Protokoll fört vid styrelsemöte i Tomelilla Golfklubb Tomelilla Golfklubb 273 94 Ullstorp Tel. 0417-19430 Datum : 2017-10-09 kl 18:00 i konferensrummet Närvarande: Kenth Bergström (ordförande) Tommie

Läs mer

Annonsprislista Annonsera i print. Annonsera på webben. Platsannonsera i tre kanaler. P&Ls läsare har stort inflytande vid inköp av:

Annonsprislista Annonsera i print. Annonsera på webben. Platsannonsera i tre kanaler. P&Ls läsare har stort inflytande vid inköp av: FACKTIDNINGEN FÖR PERSONALANSVARIGA ANNONSPRISLISTA 2019 Annonsprislista 2019 Annonsera i print Sidan 2 Annonsera på webben Sidan 3 Platsannonsera i tre kanaler Sidan 4 P&Ls läsare har stort inflytande

Läs mer

PRO:s VALKAMPANJ 2018

PRO:s VALKAMPANJ 2018 PRO:s VALKAMPANJ 2018 KVITTO Kaffe Hallondricka Födelsedagspresent 25,00 20,00 175,00 MEDGES EJ Konceptbeskrivning PROs valkampanj 2018 Hej PRO-medlem! Du vet väl att du är med och uträttar storverk? Tack

Läs mer

RIKTLINJER KRING ANVÄNDANDE AV GRAFISK PROFIL FÖR ARBETE MED HEMSIDOR OCH TRYCKSAKER

RIKTLINJER KRING ANVÄNDANDE AV GRAFISK PROFIL FÖR ARBETE MED HEMSIDOR OCH TRYCKSAKER RIKTLINJER KRING ANVÄNDANDE AV GRAFISK PROFIL FÖR ARBETE MED HEMSIDOR OCH TRYCKSAKER DETTA DOKUMENT ÄR ETT KOMPLEMENT TILL NYFÖRETAGARCENTRUM SVERIGES GRAFISKA PROFIL. I DEN GRAFISKA PROFILEN SPECIFICERAS

Läs mer

1 Mötets öppnande. 3 Fastställande av dagordningen. ST 2012/3 ST inom Arbetsförmedlingen Sektion Göteborg/Halland

1 Mötets öppnande. 3 Fastställande av dagordningen. ST 2012/3 ST inom Arbetsförmedlingen Sektion Göteborg/Halland Protokoll nr 3 Sektion Göteborg Halland styrelsemöte 2012-05-09 Plats: AF City Göteborg Ordförande Anders Wikström fackexp. Vice ordf. Lotta Andersson Af Bygg Kassör Oscar Vilotti fackexp Sekreterare Kerstin

Läs mer

Protokoll styrelsemöte Svenska Downföreningen nr 03

Protokoll styrelsemöte Svenska Downföreningen nr 03 Protokoll styrelsemöte Svenska Downföreningen nr 03 Tid 17 mars 2018 Plats Närvarande Världskulturmuseet i Göteborg Ordinarie ledamöter: Veronica Magnusson Hallberg Mattias Andersson Anne-Charlotte Lallerman

Läs mer

Sammanträdesrummet, Dag Hammarskjöldbiblioteket. Klostergatan 3, onsdag 13 februari 2013, kl. 15-16

Sammanträdesrummet, Dag Hammarskjöldbiblioteket. Klostergatan 3, onsdag 13 februari 2013, kl. 15-16 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Dag Hammarskjöldbiblioteket Sammanträdesdatum Styrelsen 2013-02-13 Plats och tid Sammanträdesrummet, Dag Hammarskjöldbiblioteket. Klostergatan 3, onsdag 13 februari 2013, kl. 15-16

Läs mer

Verksamhetsplan

Verksamhetsplan Verksamhetsplan - 2016-1 Inledning Hela Sverige ska leva Sjuhärad är kanske viktigare än någonsin. I och med en ny omvärld, nya utmaningar och nya möjligheter har vår organisation en mycket viktigt roll

Läs mer

Funk%oner, ansvarsområden och registrering. s. 59-85

Funk%oner, ansvarsområden och registrering. s. 59-85 Funk%oner, ansvarsområden och registrering s. 59-85 Funk%oner i UF- företaget VD Ekonomi Kommunika%on och administra%on Marknadsföring Försäljning Personal Produk%on och inköp Vad är jag intresserad av?

Läs mer

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll från styrelsemöte 6 april 2017

Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll från styrelsemöte 6 april 2017 Examinerade språkkonsulter i svenska Protokoll från styrelsemöte 6 april 2017 Plats: Skype Tid: torsdag 6 april kl. 18.00. Närvarande: Anna Maria Resare, Sara Rösare, Frej Persson, Caroline Björklund,

Läs mer

Sammanträde med styrelsen för Västergötlands Orienteringsförbund Nr

Sammanträde med styrelsen för Västergötlands Orienteringsförbund Nr Protokoll Sammanträde med styrelsen för Nr 3-2016 Onsdag 11 maj 2016, kl.18.30 Alingsås Närvarande Ledamöter Suppleanter Verksamhetsledare Konsulent Kanslist Agneta Berlin Johan Larsson Johan Törnroth

Läs mer

Allt ni behöver veta och lite till för att skapa en levande idrottsförening!

Allt ni behöver veta och lite till för att skapa en levande idrottsförening! Allt ni behöver veta och lite till för att skapa en levande idrottsförening! På forening.se hittar du en komplett ordlista på alla tänkbara begrepp du kan behöva. FIRMATECKNARE den person som ensam eller

Läs mer

Tid: Onsdagen den 29 maj 2002, kl 13.00-16.30 Plats: Stockholm, Tekniska Nämndhuset, Fleminggatan 4 Lokal: Bolindersalen, 9:035

Tid: Onsdagen den 29 maj 2002, kl 13.00-16.30 Plats: Stockholm, Tekniska Nämndhuset, Fleminggatan 4 Lokal: Bolindersalen, 9:035 Sid 1(5) Etablerad år 1902 Protokoll från Svenska Kommunal-Tekniska Föreningens styrelsesammanträde. Tid: Onsdagen den 29 maj 2002, kl 13.00-16.30 Plats: Stockholm, Tekniska Nämndhuset, Fleminggatan 4

Läs mer

Tid: Fredagen den 3 februari 2012 kl 10.00-16.00 Plats: Tekniska Nämndhuset, Flemminggatan 4, Stockholm Lokal: Bisittarsalen

Tid: Fredagen den 3 februari 2012 kl 10.00-16.00 Plats: Tekniska Nämndhuset, Flemminggatan 4, Stockholm Lokal: Bisittarsalen 2012-02-03 1(6) Styrelsemöte 2012/1 med funktionärer. Tid: Fredagen den 3 februari 2012 kl 10.00-16.00 Plats: Tekniska Nämndhuset, Flemminggatan 4, Stockholm Lokal: Bisittarsalen STYRELSEN: Närvarande:

Läs mer

Protokoll LAG-möte 2016-01-19 på Länsstyrelsen i Jönköping

Protokoll LAG-möte 2016-01-19 på Länsstyrelsen i Jönköping Protokoll LAG-möte 2016-01-19 på Länsstyrelsen i Jönköping Mötet inleddes med att vi lärde känna varandra lite bättre. 1. Mötets öppnande Mötet öppnandes av ordförande, Caroline Dieker. 2. Fastställande

Läs mer

4. Redovisning. Uppföljning uppdrag från stämman 2018 Verksamhetsberättelse med ekonomisk berättelse. Se separat bilaga

4. Redovisning. Uppföljning uppdrag från stämman 2018 Verksamhetsberättelse med ekonomisk berättelse. Se separat bilaga 4. Redovisning Uppföljning uppdrag från stämman 2018 Verksamhetsberättelse med ekonomisk berättelse. Se separat bilaga 21 Redovisning av ålagda uppdrag från förbundsstämman 2018 Motion 1 och 17 Uthyrningsverksamhet

Läs mer

Kommunikationspolicy

Kommunikationspolicy Kommunikationspolicy Göteborgs scoutdistrikt 2018-01-01 Kommunikationspolicy Kommunikationspolicyn finns för att skapa en så enhetlig kommunikation som möjligt med en tydlig avsändare. Den är tänkt att

Läs mer

Grafisk profil och plattformar för kommunikation

Grafisk profil och plattformar för kommunikation 2017 Grafisk profil och plattformar för kommunikation Abrahamsbergskyrkans ungdom Abrahamsbergskyrkans ungdom Bävervägen 45, 168 30 Bromma abraung.se Inledning Detta dokument ger några konkreta tips på

Läs mer

Grafisk profil. för Kumla kommun. Februari 2012 Antagen av kommunstyrelsen 2012-02-08, 23

Grafisk profil. för Kumla kommun. Februari 2012 Antagen av kommunstyrelsen 2012-02-08, 23 Grafisk profil för Kumla kommun Februari 2012 Antagen av kommunstyrelsen 2012-02-08, 23 Innehåll Vårt gemensamma ansikte utåt! 3 Logotyp - kommunvapnet 4-5 Logotyp - blomman 6-7 Profilsymboler 8 Typsnitt

Läs mer

Nyhetsbrev sommaren 2015

Nyhetsbrev sommaren 2015 Funktionskontrollanterna i Sverige Kansli: Karlsbodavägen 17A, Box 43 161 26 Bromma Tel: 040-41 01 51 (linjeval) www.funkis.se mejladress: funkis@funkis.se Ansvarig utgivare Olle Nevenius Årgång 22 nummer

Läs mer

PROGRAM STOCKHOLM TEKNIKPROGRAMMET SAMHÄLLSBYGGNAD & MILJÖ DESIGN & PRODUKTUTVECKLING ESTETISKA PROGRAMMET BILD & FORMGIVNING

PROGRAM STOCKHOLM TEKNIKPROGRAMMET SAMHÄLLSBYGGNAD & MILJÖ DESIGN & PRODUKTUTVECKLING ESTETISKA PROGRAMMET BILD & FORMGIVNING Vad drömmer du om? PROGRAM STOCKHOLM TEKNIKPROGRAMMET SAMHÄLLSBYGGNAD & MILJÖ DESIGN & PRODUKTUTVECKLING Samhällsvetenskapsprogrammet medier, information & kommunikation ESTETISKA PROGRAMMET BILD & FORMGIVNING

Läs mer

Afrikagruppernas Integritetspolicy hur vi behandlar dina personuppgifter För beslut av styrelsen juni 2018

Afrikagruppernas Integritetspolicy hur vi behandlar dina personuppgifter För beslut av styrelsen juni 2018 Afrikagruppernas Integritetspolicy hur vi behandlar dina personuppgifter För beslut av styrelsen 16-17 juni 2018 Allmänt: Afrikagrupperna är mån om att du ska känna dig trygg i alla dina kontakter med

Läs mer

Minnesanteckningar Volontärträff Farmacevter utan gränser

Minnesanteckningar Volontärträff Farmacevter utan gränser Minnesanteckningar Volontärträff Farmacevter utan gränser Datum 20 oktober 2015 Plats; UMC, Bredgränd 7, Uppsala Närvarande; Sten Olsson, Jenni Falgén, Malin Olsen, Johanna Degerman, Yasmine Biladama,

Läs mer

http://villaagarnasavean.se Protokoll från föreningens styrelsemöte tisdag den 3/5-2016 mellan kl. 19.00 21.00 i Tingshusets lilla rum i Lerum.

http://villaagarnasavean.se Protokoll från föreningens styrelsemöte tisdag den 3/5-2016 mellan kl. 19.00 21.00 i Tingshusets lilla rum i Lerum. Sida 1 av 5 http://villaagarnasavean.se Protokoll från föreningens styrelsemöte tisdag den 3/5-2016 mellan kl. 19.00 21.00 i Tingshusets lilla rum i Lerum. Under sammanträdet serverades en enkel fika Närvarande:

Läs mer

Kallelse till Svenska FN-förbundets kongress 2015

Kallelse till Svenska FN-förbundets kongress 2015 Till riksorganisationer som är medlemmar i Svenska FN-förbundet 9 januari 2015 Kallelse till Svenska FN-förbundets kongress 2015 Svenska FN-förbundet består av anslutna riksorganisationer, FN-föreningar

Läs mer

Vad är marknadsföring? En föreläsning i samband med naturpassets konferens 2010 av: Andreas Davidsson www.adreklamkonsult.

Vad är marknadsföring? En föreläsning i samband med naturpassets konferens 2010 av: Andreas Davidsson www.adreklamkonsult. Vad är marknadsföring? En föreläsning i samband med naturpassets konferens 2010 av: Andreas Davidsson www.adreklamkonsult.se 070-425 47 94 andreas@adreklamkonsult.se Vad är marknadsföring? För många är

Läs mer

Ny grafisk manual och logotyp

Ny grafisk manual och logotyp NUMMER 5 juni 2014 Ny grafisk manual och logotyp Här ser du vår nya logga! Föreningar och distrikt kommer att få ut sina loggor digitalt. Ambitionen är att flertalet får ut dem före sommarsemestrarna.

Läs mer

Bizwizard Tips och rekommendationer kring e-post marknadsföring. Uppdaterad 17/3 2017

Bizwizard Tips och rekommendationer kring e-post marknadsföring. Uppdaterad 17/3 2017 Tips och rekommendationer kring e-post marknadsföring Uppdaterad 17/3 2017 Vad är Bizwizard Bizwizard är Stockholmsmässans system för e-postmarknadsföring för utställare och besökare. Via Bizwizard skapas

Läs mer

KOMPLETT KAMPANJHANTERING FRÅN ARKITEKTKOPIA

KOMPLETT KAMPANJHANTERING FRÅN ARKITEKTKOPIA KOMPLETT FRÅN ARKITEKTKOPIA VÅR HELHETSLÖSNING HJÄLPER DIG MED DITT KAMPANJMATERIAL HELA VÄGEN FRÅN PLANERING OCH PRODUKTION TILL SAMORDNING OCH DISTRIBUTION SÅ ATT DU KAN FOKUSERA PÅ DET DU ÄR BÄST PÅ.

Läs mer

Protokoll Nitus styrelsemöte 19 mars via Adobe Connect

Protokoll Nitus styrelsemöte 19 mars via Adobe Connect Nätverket för kommunala lärcentra Protokoll Nitus styrelsemöte 19 mars via Adobe Connect Närvarande: Kent Wallén, Katrineholm /Vingåker Agneta Lindqvist, Gotland Jerry Engström, Västervik Mats Larsson,

Läs mer

Ibland får vi in dina uppgifter från andra och då berättar vi för dig varifrån vi har fått dem. Det gör vi vid första kontakten med dig.

Ibland får vi in dina uppgifter från andra och då berättar vi för dig varifrån vi har fått dem. Det gör vi vid första kontakten med dig. Integritetspolicy för Rädda Barnens Ungdomsförbund hur vi behandlar dina personuppgifter Allmänt Rädda Barnens Ungdomsförbund vill att du ska känna dig trygg i alla dina kontakter med oss. Vi följer GDPR,

Läs mer

Sektionen för Medieteknik Stockholm Klockan förklarade Jesper Lundqvist styrelsemötet öppnat.

Sektionen för Medieteknik Stockholm Klockan förklarade Jesper Lundqvist styrelsemötet öppnat. Styrelsemöte 19 september 2018 (* betyder att bilaga finns) 1. Formalia 1.1. Mötets öppnande Klockan 17.32 förklarade Jesper Lundqvist styrelsemötet öppnat. 1.2. Mötets behöriga utlysande Kallelsen skickades

Läs mer

Protokoll styrelsemöte

Protokoll styrelsemöte Protokoll styrelsemöte Styrelsemöte Tid; Onsdag 23-24 januari 2013 Plats; Quality Hotel Haninge Närvarande Elisabeth Strömberg Lotta Loshammar Pär Gustavsson Mats Svensson Håkan Gillberg Ulla-Karin Solum

Läs mer

Protokoll - Styrelsemöte i SKYREV

Protokoll - Styrelsemöte i SKYREV Sid 1 (6) Protokoll - Styrelsemöte i SKYREV Tid: 2018-04-19, kl. 10.00-14.30, kl. 13.30-14.30 närvarande en representant från Polisens antikorruptionsenhet. Plats: Närvarande: Deloitte, Rehnsgatan 11 Stockholm

Läs mer

3 Revidering av kommunikationspolicy

3 Revidering av kommunikationspolicy PROTOKOLL Arbetsutskottet 2016-01-14 3 Revidering av kommunikationspolicy Dnr 16-001 Sammanfattning Det är sex år sedan vår nuvarande kommunikationspolicy antogs av regionstyrelsen, närmare bestämt i november

Läs mer

FÖRSTUDIE AVSEENDE DIALOG OCH KOMMUNIKATION MED MEDBORGA- RE OCH MEDARBETARE

FÖRSTUDIE AVSEENDE DIALOG OCH KOMMUNIKATION MED MEDBORGA- RE OCH MEDARBETARE FÖRSTUDIE AVSEENDE DIALOG OCH KOMMUNIKATION MED MEDBORGA- RE OCH MEDARBETARE : 2 (9) 3 (9) INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 INLEDNING OCH SYFTE... 4 2 METOD... 4 3 RESULTAT... 4 3.1 STYRDOKUMENT OCH RUTINER FÖR

Läs mer

Minnesanteckningar från SKYREVs informationskommitté 2005-09-28

Minnesanteckningar från SKYREVs informationskommitté 2005-09-28 1 Minnesanteckningar från SKYREVs informationskommitté 2005-09-28 Plats: Telefonmöte Tid: 2005-09-28, klockan 09.00-10.30 Deltagare:, ordförande,, Ulf-Johan Olson (tom kl.09.30),, och Ulf Rubensson. 40

Läs mer